Kinderboekenweek activiteiten:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kinderboekenweek activiteiten:"

Transcriptie

1 Nieuws brief 4 oktober 2016 Met grote sprongen onderweg. Inmiddels zijn we alweer een behoorlijk aantal weken onderweg in het nieuwe schooljaar. We hebben al een open podium gehad, alle kinderen voelen zich weer thuis en de nieuwe kinderen hebben inmiddels een eigen plekje in de groep/school gevonden. Ook de contacten tussen school en ouders zijn natuurlijk weer van groot belang. We houden de communicatielijnen graag kort. U bent altijd welkom op school. Soms gebruiken ouders de mail als communicatiemiddel: dat is goed als het gaat om het maken van een afspraak of andere korte zakelijke mededelingen, maar we willen niet dat dit middel wordt gebruikt om inhoudelijke zaken te bespreken. De kans dat een mail anders wordt begrepen dan bedoeld is te groot. Telefonisch contact is beter en het allerbest is persoonlijk contact. Dan begrijpen we elkaar het best! En daarmee zijn de kinderen het meest gebaat. Overigens kan het ziek melden van kinderen ook niet via de mail. Deze schoolafspraken staan ook in de schoolgids. Kinderboekenweek Kinderboekenweek activiteiten: Dit jaar doen De Zevensprong en Babbels weer mee met de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is: Voor altijd jong. Hieronder volgt een overzichtje van de activiteiten die er tijdens de Kinderboekenweek op school zijn: Woensdag 5/10: Opening van de Kinderboekenweek Oma Dien zal samen met haar kleindochter (juf) Thaïsa beginnen met het voorlezen van het prentenboek Boer Boris gaat naar oma. Als afsluiting zingen/dansen we met de hele school en Babbels het kinderboekenweeklied Voor altijd jong! Het kinderboekenweeklied kunt u vinden op: Tijdens de opening zullen geen ouders aanwezig zijn.

2 Woensdag 12/10: Kleedjesmarkt van uur en voor ouders van uur. U kunt lekker uw (kinder)boeken kast gaan opruimen/uitzoeken! Want De kinderen van de groepen 3 t/m 7 mogen deze middag hun eigen oude (kinder)boekjes van thuis op school verkopen voor een vaste prijs van 0,50 eurocent (allemaal dezelfde prijs!) aan de andere kinderen van De Zevensprong. De kinderen mogen maximaal 2,50 euro (liefst muntjes van 0,50 eurocent) van thuis (12/10/ 16) meenemen naar school om boekjes te kopen (op eigen verantwoordelijkheid natuurlijk). Dus de kinderen kunnen in hun eigen klas boekjes verkopen en in de andere klassen (of eigen klas) boekjes kopen. De kleuters (groep 1/2 A en B) houden een ruilmarkt. Deze kinderen hoeven geen geld mee te nemen naar school! De kleuters mogen vooraf de (ruil)boekjes bij hun eigen juf inleveren en gaan op 12/10/ 16 boekjes met elkaar ruilen. Lijkt het u leuk om ook even samen met uw kind over de kleedjesmarkt te struinen? De deur staat vanaf uur voor u open! Om uur is de sluiting. De Leesweken Het voorlezen door de leerkrachten in andere groepen en het samen(voor)lezen door de kinderen met andere kinderen. Voor de groepen 7 en 8: De Nationale Voorleeswedstrijd (NVW). De kinderen gaan gedurende de KBW voorlezen in hun eigen klas. Per groep is er één winnaar. De winnaars van de groepen 7 en 8 mogen tijdens de afsluiting van de KBW een stukje voorlezen en worden beoordeeld door onze enige echte eigen vakjury. De winnaar krijgt de titel School-voorleeskampioen en krijgt natuurlijk een prijsje. Ook zal onze voorleeskampioen De Zevensprong vertegenwoordigen tijdens de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd, en wie weet De hele KBW: De oude boekentafel in je eigen klas De kinderen mogen oude boeken mee van huis nemen die bv. hun ouders/opa/oma/overgroot opa/overgroot oma vroeger (graag) lazen. Het is leuk om samen met de kinderen te gaan kijken in de klas wat er nou in de loop der jaren is veranderd op het gebied van (kinder)boeken. Deze boeken komen in de klas op de boekentafel te staan. De hele KBW: Voorlezen door opa/oma in de klas Oproepje voor alle opa s en oma s!!! Tijdens de hele KBW kan er in alle groepen worden voorgelezen door opa s en oma s. Lijkt het u leuk om de klas van uw kleinkind voor te lezen? Dan kunt u zich opgeven bij de leerkracht. De hele maand oktober: Stumpel, Bruna en Total actie Als u gedurende de hele maand oktober uw (kinder)boeken koopt bij Boekhandel Stumpel/Bruna kunt u (heeeel graag!) de kassabon op school inleveren.

3 Stumpel/Bruna doneert nieuwe boeken voor de schoolbieb ter waarde van 10% van het ingezamelde bedrag (dus het bedrag van de kassabonnetjes). Als u tankt bij de Total, dan kan er worden gespaard voor kinderboeken van Paul van Loon. Mocht u tijdens het sparen een boek dubbel hebben, dan houden wij ons graag aanbevolen! Deze boeken kunnen wij goed gebruiken voor de schoolbibliotheek. Vrijdag 14 oktober: Afsluiting van de KBW Tijdens de afsluiting van de KBW worden door de winnaars van de groepen 7 en 8 stukjes voorgelezen, voor de Nationale Voorleeswedstrijd, aan de school en de vakjury. De vakjury zal dit beoordelen en een School-voorleeskampioen benoemen, ook zal de jury het cadeau en de oorkonde overhandigen aan de kampioen. Als afsluiting zingen/dansen wij met de hele school nog éénmaal het kinderboekenweeklied: Voor altijd jong. Tijdens de afsluiting zullen geen ouders aanwezig zijn. 20 december U kreeg er al een DigiDuif over 20 december in de avond graag vrijhouden Waarom?? Wel, er staat een geweldige happening in de planning. De kinderen zullen dit prachtig vinden!! En u waarschijnlijk ook!! Dit is gewoon te groots om in de nieuwsbrief te noemen. U krijgt er een aparte DigiDuif over. Zodra de voorbereidingen zijn afgerond. En dat is bijna!!! Schoolkamp groep 8 De kinderen van groep 8 staan te popelen om te vertrekken. Dit gaat maandag gebeuren. Heel veel plezier allemaal!! Rijdend materiaal in de school (herhaald bericht) Nu de vloer weer netjes in de was staat, willen we dat graag ook zo houden. Daarom mag er geen rijdend materiaal (rolschaatsen, skates, maar ook wheelies die vast onder de schoenen zitten etc etc) meer in de school. Gevonden voorwerpen Voor gevonden voorwerpen kijkt u even op de website. Marco zet daar foto s van zaken waarvan de eigenaar onbekend is.

4 Personeel. Wij zijn druk bezig met het zoeken van goede vervanging voor Linda in groep 8 in de periode van januari tot het einde van het schooljaar. De gesprekken hierover zijn in een afrondend stadium. In de volgende nieuwsbrief verwachten we duidelijkheid te kunnen geven. Belangrijke data 5 tot en met 10 oktober: Kinderboekenweek 6 oktober: extra vergadering medezeggenschapsraad 10, 11 en 12 oktober: Kamp groep 8 17 tot en met 21 oktober: Herfstvakantie 27 oktober: Vergadering oudervereniging 28 oktober: Open podium ( nadere info volgt) Vooraankondiging: Week van 21 november: Gesprekken met ouders en kinderen (vroeger oudergesprekken ) Deze worden in de middag gehouden. Nadere info volgt. Op 1 november verschijnt de volgende nieuwsbrief. Voor allerlei data kunt u ook de kalender op de website raadplegen.

5 Kinderen scheiden nooit Coachend ouderschap na de scheiding deel 1 Joeri van 7 komt na een paar dagen bij zijn moeder weer bij jou. Na de scheiding hebben jullie co-ouderschap. Joeri vindt het niet makkelijk met de nieuwe vriend van je ex-vrouw. Jij voelt je nog boos dat je ex je bedrogen heeft en weg is gegaan na 10 jaar huwelijk. Hoe heeft die man het in zijn hoofd gehaald om haar van je af te pakken? En dan zegt Joeri als hij terugkomt: Hij is helemaal niet zo aardig en doet best wel streng. Ik vind het helemaal niet leuk. Wat moet je zeggen tegen Joeri als vader? Zijn woorden en gevoelens halen onmiddellijk jouw gevoelens omhoog. Voor je het weet reageer je spottend, gekleurd door je emoties: Mama vindt hem wel leuk, zo leuk dat ze met hem is gaan wonen en niet meer bij ons. Het kan ook zijn dat de vader van Joeri niets zegt, maar dat zijn verontwaardigde blik of spottende glimlach om zijn lippen zijn negatieve gevoelens verraadt. Zo n emotionele reactie van Joeri s vader lijkt logisch, maar het creëert een loyaliteitsprobleem bij Joeri. Of het nu door middel van zijn woorden, blik of houding is. Het is niet goed voor een gezonde ontwikkeling. Wat heeft Joeri nodig van zijn vader? Met welke reactie wordt hij wel geholpen? Volgende maand deel 2 van het drieluik Coachend ouderschap na scheiding. Kinderen scheiden nooit Coachend ouderschap na de scheiding deel 2

6 Als coachend ouder praat je op een andere manier met je kind. Je valt dan niet in de valkuil van je eigen gevoelens. Het is gereedschap om je kind te helpen. Hieronder kun je lezen hoe je dat doet. Vind je het te ingewikkeld en wil je het wel leren? Kom dan eens langs op het Opvoedspreekuur. Dit 2 e artikel is een vervolg op het 1 e artikel van september. In de 9 e Opvoedkaravaankrant eind oktober verschijnt het 3 e en laatste deel. Joeri worstelt met de scheiding van zijn ouders. Hoe kun je ervoor zorgen dat je hem helpt en geen loyaliteitsprobleem veroorzaakt? Want kinderen scheiden nooit! 1. Stap terug (van je eigen gevoelens) Als je kind iets wil delen of bespreken, is het belangrijk dat jouw gevoelens en emoties tijdelijk naar de achtergrond gaan. Later kun je zelf tijd nemen of met een andere volwassene jouw gevoelens en emoties delen. 2. LSD Luister naar je kind Samenvatten van gevoelens en woorden van je kind, herhaal vragend wat het heeft gezegd Doorvragen: stel verkennende vragen, die erop gericht zijn om tot een oplossing te komen (niet om informatie te krijgen waar jij zelf boos of verdrietig door wordt) Joeri van 7 komt na een paar dagen bij zijn moeder weer bij jou. Na de scheiding hebben jullie coouderschap. Joeri vindt het niet makkelijk met de nieuwe vriend van je ex-vrouw. Jij voelt je nog boos dat je ex je bedrogen heeft en weg is gegaan na 10 jaar huwelijk. Hoe heeft die man het in zijn hoofd gehaald om haar van je af te pakken? En dan zegt Joeri als hij terugkomt: Hij is helemaal niet zo aardig en doet best wel streng. Ik vind het helemaal niet leuk. Wat zegt een coachende ouder tegen Joeri als hij bovenstaande gebruikt: Stap terug en LSD. Coachend ouder: Dus je vindt hem niet aardig, best wel streng en niet leuk. Dat is lastig voor je, denk ik? Joeri krijgt nu gelegenheid om bij zijn eigen gevoel te blijven en daar iets over te zeggen. Bijvoorbeeld: ja, ik vind hem echt stom. Eerst kun je nog even luisteren en samenvatten (dat is echt lastig voor je dat je mama s vriend niet zo leuk vindt, dat je hem zelfs stom vindt). Daarna kun je doorvragen. Bijvoorbeeld: weet mama dat je hem niet zo leuk vindt? Joeri: ik weet het niet. Ik durf het niet te zeggen. Coachend ouder: Dus je durft het niet tegen haar te zeggen. Ben je bang dat je haar boos of verdrietig maakt? Joeri: Ja. Coachend ouder: Wanneer is hij streng? Joeri: Hij vindt dat ik niet goed zelf kan spelen. Coachend ouder: Dus hij vindt dat jij je verveelt. Vindt mama dat ook? Joeri: Dat weet ik niet. Coachend ouder: Heb je het wel eens aan hem laten merken dat je hem te streng vindt? Joeri: Ik doe gewoon lekker alsof ik hem niet hoor. Coachend ouder: Dus je doet net of je hem niet hoort en je hoopt dat hij het dan merkt. Klopt dat? Joeri: Ja ik hoop dat hij dat merkt. Coachend ouder: Dus even op een rijtje: Hij vindt dat jij je verveelt. Je weet niet of mama dat ook vindt. Je durft het niet tegen haar te zeggen. Je doet net of je hem niet hoort en hoopt dat hij dat merkt. Klopt het? Joeri: Ja. Wat moet ik nou doen, papa?

7 De vader van Joeri heeft naar hem geluisterd, hij heeft zijn gevoelens en woorden samengevat en hij heeft doorgevraagd. Hij heeft een stap terug gedaan van zijn eigen gevoelens. Het is hem gelukt om zijn zoon te coachen en hem niet in een loyaliteitsprobleem te brengen. Joeri wil natuurlijk graag dat zijn probleem wordt opgelost. De oplossing staat in het 3e deel van het drieluik. Dat verschijnt in de 9 e Opvoedkaravaankrant in de laatste week van oktober. Tegen die tijd kunt u het ook nalezen op Samen met de verhalen van Mina (10) en Jason (15).

DE INFO. Beste ouder(s), verzorger(s), Kinderboekenweek: Ouderavond 11 oktober. Les Engels groep 7 en 8: In deze uitgave. Agenda

DE INFO. Beste ouder(s), verzorger(s), Kinderboekenweek: Ouderavond 11 oktober. Les Engels groep 7 en 8: In deze uitgave. Agenda DE INFO Jaargang 13 nr 1 oktober 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De eerste weken vliegen voorbij. Alle kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt en zijn alweer helemaal gewend. De kinderboekenweek

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 18-09-2018 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek Agenda 2017-2018 24 en 26 september 2018 Omgekeerde oudergesprekken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda di 26 sept. Nieuwsbrief nr. 3 wo 27 sept Start verkoop Kinderpostzegels do 28 sept. Teamstudiedag/kinderen zijn vrij vrij 29 sept

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 Nummer 05 03 oktober 2016 Agenda 7 september 11 oktober Actie JUMBO: Sparen voor je school 05 oktober Start Kinderboekenweek 05 oktober Informatieavond groep 5/6. Aanvang 19.00 uur 05 16 oktober Leesactie

Nadere informatie

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden.

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden. Hoe vertel je het de kinderen? Op een gegeven moment moet je de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Belangrijk is hoe en wat je hen vertelt. Houd rekening daarbij rekening met de leeftijd van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Groeigesprekken. Stagiaires

Nieuwsbrief. Agenda. Groeigesprekken. Stagiaires Nieuwsbrief Nr 2 22-09-2017 Groeigesprekken Zoals u op de informatie-avond heeft vernomen worden er in alle groepen de komende periode gesprekken gepland met ouders en hun kind(eren). Deze groeigesprekken

Nadere informatie

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 40 Vrijdag 5 oktober 2018 Nieuwsbrief Beste ouders en/of verzorgers, Hierbij ontvangt u weer een nieuwe nieuwsbrief. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben

Nadere informatie

Communicatie: DigiDuif. In deze Nieuwsbrief:

Communicatie: DigiDuif. In deze Nieuwsbrief: In deze Nieuwsbrief: Nieuws over meester René Communicatie: DigiDuif Kinderboekenweek Algemene info avond dinsdag 3 oktober Hulpouders gevraagd! Jarige Bosrankers Leuke activiteiten buiten school Activiteiten

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE HOI nr. 04 woensdag 3 oktober 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 31 oktober. Vanaf heden kunt u de HOI ook terug lezen op de website van de school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 schooljaar oktober

Nieuwsbrief nummer 4 schooljaar oktober Nieuwsbrief nummer 4 schooljaar 2016-2017 14 oktober Beste ouders, Hierbij ontvangt u de vierde Nieuwsbrief (het lijkt wel een schoolkrant met zoveel nieuws) van dit schooljaar. De volgende brief kunt

Nadere informatie

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 40 Vrijdag 2 oktober 2009 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Groep Goud Groep Oranje Groep Rood Belangrijke data: Dinsdag 13 oktober Kijkavond van 18.30 uur tot 20.00

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 Nummer 06 10 oktober 2016 Agenda 7 september 11 oktober Actie JUMBO: Sparen voor je school 05 16 oktober Leesactie van de Bruna 10 14 oktober Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8 12 oktober Voorleeswedstrijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr januari 2018

NIEUWSBRIEF. nr januari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 10 17 januari 2018 In deze nieuwsbrief: - Voorleesdagen - Zwerfboekenkasten - Opbrengst Handje Helpen - Schoonmaakavond 7 februari a.s. - Vreedzame school Belangrijke data: Inloop: Vrijdag

Nadere informatie

OPGELUCHT STAAT NETJES

OPGELUCHT STAAT NETJES OPGELUCHT STAAT NETJES Krop de boel niet op, praat het van je af! Een dobbelspel voor wie durft... OPGELUCHT STAAT NETJES Je hart luchten is fijn: je voelt je minder alleen en samen kun je op een rijtje

Nadere informatie

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten.

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten. 14-10-2016 Volgende op: 11-11-2016 Nr 06 Beste ouders / verzorgers en jongens en meisjes, Na een schitterende nazomer rollen we zomaar de herfst in. De temperatuur daalt, de dagen worden zichtbaar korter

Nadere informatie

Graag nodigen wij u uit voor het eindconcert van muziek met een staartje in samenwerking met Harmonie Aurora.

Graag nodigen wij u uit voor het eindconcert van muziek met een staartje in samenwerking met Harmonie Aurora. NIEUWSBRIEF DE POORTE 29-05-2019 UITNODIGING SCHOOLCONCERT Graag nodigen wij u uit voor het eindconcert van muziek met een staartje in samenwerking met Harmonie Aurora. Op dinsdagavond 4 juni om 19:00u

Nadere informatie

Belangrijke data: Jarigen deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen. - Vrijdag 13 oktober: voorleeswedstrijd groep 5 t/m 8

Belangrijke data: Jarigen deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen. - Vrijdag 13 oktober: voorleeswedstrijd groep 5 t/m 8 Belangrijke data: - Vrijdag 13 oktober: voorleeswedstrijd groep 5 t/m 8 Jarigen deze week: Deze week zijn er geen jarigen Wieltjesdag: De eerst volgende datum is: - donderdag 19 oktober Kanjerregel volgende

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op )

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) (Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 28-01-2019) GOED GEDAAN! In les 8 van Goed gedaan staat het onderwerp Wat voel ik? centraal. De kinderen leren hun eigen emoties herkennen en benoemen. Er wordt

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Schoolnieuws. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal?

Schoolnieuws. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal? Tweede Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Wat gebeurt er eigenlijk allemaal? Kalender Gesprekken plannen Kinderboekenweek Gewonnen! Jaarverslag MR Ouderbijeenkomst Kleuterthema

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Wat goed om er weer helemaal te zijn. Gezond en wel heb ik maandag de deur van de school

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent. Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent

Inhoudsopgave. Inleiding. Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent. Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent Kind-In-Zicht Inhoudsopgave Inleiding Als je een peuter en tussen 3 en 5 jaar bent Als je een kleuter en tussen 6 en 8 jaar bent Als je een tiener en tussen 9 en 12 jaar bent Als je een puber en tussen

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.)

NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.) 2017-2018 NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.) Staking 5 oktober 2017 Beste ouders AGENDA Woensdag 4 okt Kinderboekenweek Donderdag 5 okt Staking School gesloten Vrijdag 13 oktober Weeksluiting Ouders groep 5b Herfstvakantie

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag Over De Veenbrug Jaargang 17, nummer 4 30 september 2016 Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd Zendingsgeld Elke maandagmorgen zamelen we zendingsgeld in om zo ons steentje bij te dragen aan het

Nadere informatie

19 oktober 2017 Schoolstraat XV - Donkerbroek

19 oktober 2017 Schoolstraat XV - Donkerbroek 5 19 oktober 2017 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 6 t/m 10 november Groep 5/6 project De weyert/oold Ark 8 november schoolontbijt 20 t/m 22 november oudercontact Nieuwe website Alle scholen van Comprix

Nadere informatie

Geef een. Over rapportgesprekken en eigenaarschap

Geef een. Over rapportgesprekken en eigenaarschap Over rapportgesprekken en eigenaarschap Geef een Het is voor een kind heel fijn om te weten waar het staat, hoe het daar gekomen is, waar het naartoe gaat werken én hoe het daar kan komen. Renée van Eijk

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief oktober 2016

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief oktober 2016 Oktober Schooltijden: We zouden het erg fijn vinden wanneer u ons wilt helpen: Wij willen graag om 8.30 uur met de lessen starten. Parkeren: Vanuit de buurtbewoners is het verzoek gekomen of ouders willen

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

INFO 3. Mededelingen Informatie die te maken heeft met de organisatie van de school. Met Sprongen Vooruit Wedstrijd!

INFO 3. Mededelingen Informatie die te maken heeft met de organisatie van de school. Met Sprongen Vooruit Wedstrijd! INFO 3 01-11-2016 Mededelingen Informatie die te maken heeft met de organisatie van de school. Met Sprongen Vooruit Wedstrijd! Groep Oranje heeft mee gedaan met de wedstrijd van Met Sprongen Vooruit. Hopelijk

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nummer 2-2017-2018 AGENDA 21 en 22 sept. Juf Ellen in groep 1/2/3 26 sept. Extra hoofdluiscontrole 27 sept. Margedag

Nadere informatie

WolderWeetje. Fruitdagen: Reminder Sparen voor de bieb! maandag 22 oktober Woensdag donderdag vrijdag

WolderWeetje. Fruitdagen: Reminder Sparen voor de bieb! maandag 22 oktober Woensdag donderdag vrijdag WolderWeetje maandag 22 oktober 2018 B ELANGRIJKE DATA Herfstvakantie 22-10-2018 t/m 26-10 -2018 Damtoernooi Informatie avond groep 8 VO zaterdag 3 november 19 november 2018 dinsdag 20 november (groep

Nadere informatie

De Globe Te laat komen

De Globe Te laat komen Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Belangrijke data. Algemeen

Belangrijke data. Algemeen Ziekmelden kan via: afwezigdommeldal@eenbes.nl. Telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 5 oktober 2017 nummer 6 Belangrijke data 5

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 9 oktober 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 9 oktober 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 9 oktober 2015 Voorleeswedstrijd Op donderdagmiddag 15 oktober houden we

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

19.00 uur Alphense schrijver Gerard van Gemert in lokaal van juf Tilly.

19.00 uur Alphense schrijver Gerard van Gemert in lokaal van juf Tilly. 8 oktober 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 9 Vr 10 Ma 13 Di 14 s Middags afsluiting project FEEST kinderboekenweek 2014 met de kinderen bij de tribune. 18.30 20.00 uur afsluiting project voor kinderen

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 5 12 oktober Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 5 12 oktober Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. De nieuwsbrief nummer 5 12 oktober 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010 820 8660

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Agenda 5 oktober start kinderboeken week 6 oktober oud papier container 15 tot 23 oktober herfstvakantie 24 oktober luizencontrole 14 november 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 40. Donderdag 5 oktober. Activiteitenkalender. 16 en 17 oktober Screening groep 2 en 7 GGD 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken

Nieuwsbrief week 40. Donderdag 5 oktober. Activiteitenkalender. 16 en 17 oktober Screening groep 2 en 7 GGD 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken Nieuwsbrief week 40 Donderdag 5 oktober 2017 Activiteitenkalender Donderdag 5 oktober Staking, de school is gesloten. 16 en 17 oktober Screening groep 2 en 7 GGD 17 en 19 oktober 10 minutengesprekken Vrijdag

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Verbetermogelijkheden ter voorbereiding op het voortgangsgesprek:

Verbetermogelijkheden ter voorbereiding op het voortgangsgesprek: Nieuws brief 28 maart 2017 Mandschommel De mandschommel is geplaatst. Nu de eerste laag snippers is aangebracht (er komt nog wat bij) wordt de schommel komende zaterdag officieel in gebruik gesteld. Dit

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

7 oktober 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie

7 oktober 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie 5 7 oktober 2016 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie Teldatum Op 1 oktober 2016 waren er 111 leerlingen op t Startblok. Deze teldatum is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 28-09-2016 nummer 4 Agenda di 4 oktober Schoolreis groep 3 t/m 7 woe 5 oktober Start Kinderboekweek Voor altijd jong do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nummer 03 3 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nummer 03 3 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Nummer 03 3 oktober 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Activiteiten 4 t/m 13 oktober 2017 Kinderboekenweek 11 oktober 2017 Algemene Ledenvergadering OV/MR 16 t/m 20 oktober 2017 Herfstvakantie Swingende

Nadere informatie

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen.

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen. Riemslootnieuws 757 11-10-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Vrijwillige ouderbijdrage ((((herinnering herinnering U heeft vorige week namens de

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

M EDEDELINGEN/ Intern nieuws

M EDEDELINGEN/ Intern nieuws Vrijdag 7 oktober 2016 week 40 A GENDA Ma 10 okt Wo 12 okt portretfoto s OC boekenbeurs M EDEDELINGEN/ Intern nieuws Schoolfotograaf: kleding Op maandag 10 oktober aanstaande komt de schoolfotograaf weer

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017 Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04 16 oktober 2013 Jaargang 04 Nieuws 04 Herfstvakantie We zien overal om ons heen de prachtige kleuren in de natuur. Het is echt herfst geworden! Volgende week mogen we genieten van de herfstvakantie. We

Nadere informatie

NIEUWS. Een stap richting IKC.

NIEUWS. Een stap richting IKC. Graafseweg 52, 5213 AL s-hertogenbosch Jaargang 18, nummer 3, 16 oktober 2015 NIEUWS Een stap richting IKC. De peuters en kleuters gaan met zijn allen samen in de speelzaal picknicken. Wij gaan hier samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het Speelgoedhuis. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Het Speelgoedhuis. In dit nummer: 18 oktober 2018 Nieuwsbrief Juf Wilma met pensioen Op 1 januari 2019 gaat juf Wilma Luijendijk met pensioen. Na een prachtige onderwijscarrière van 44 jaar op de St. Leonardusschool gaat de juf het werkende

Nadere informatie

Nieuws van de directie. Verlichtingsactie. Nieuwsbrief 10 oktober 2014

Nieuws van de directie. Verlichtingsactie. Nieuwsbrief 10 oktober 2014 Nieuwsbrief 10 oktober 2014 Nieuws van de directie Donderdag 16 oktober is de laatste werkdag van Frank Simons op de Bernardusschool. Voor iedereen die hem persoonlijk de hand wil schudden is hiervoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015

Nieuwsbrief Oktober 2015 Inhoudsopgave Control-click om direct naar het onderwerp van uw keuze te gaan Inhoudsopgave... 1 Oudergesprekken... 1 Lustrumfeest... 2 Kinderboekenweek - Voorleeswedstrijd... 2 Vanuit de OAC, HULP gevraagd...

Nadere informatie

Nr.7 6 oktober 2016 schooljaar

Nr.7 6 oktober 2016 schooljaar Nr.7 6 oktober 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 september 2016

Nieuwsbrief 30 september 2016 Nieuwsbrief 30 september 2016 Verkeersles in groep 2b en thema afsluiting kleutergroepen Groep 2B heeft een wandeling gemaakt door de buurt. Hier leren de kinderen o.a. de verkeersregels. Hoe kunnen ze

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Info 6. Vrijdag 25 november 2016

Info 6. Vrijdag 25 november 2016 Info 6 Vrijdag 25 november 2016 Filmmiddag voor het goede doel Op zondag 18 december organiseren wij een filmmiddag van 15.00 tot ongeveer 17.30 uur. De opbrengst van deze middag gaat naar Serious Request.

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 4 4 oktober 2016

NIEUWSBRIEF nr. 4 4 oktober 2016 NIEUWSBRIEF nr. 4 4 oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrieven Ouders bedankt! Kinderboekenweek: voor altijd jong Cadeautje Sinterklaas: groepen 1 t/m 4 Schaakouders gezocht! Nieuw goed doel 2016/

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! INFO Jaargang 23, Nummer 8, 25-10-2016 Maandag 24 oktober Dinsdag 25 oktober Woensdag 26 oktober s middags directie afwezig Informatieavond De Vreedzame School Donderdag 27 oktober Vrijdag 28 oktober s

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Nummer 7, mei Welkom op school!

Nummer 7, mei Welkom op school! Nieuwsbrief Nummer 7, mei 2019 Na de meivakantie zijn we weer enthousiast gestart op school. Voor de meivakantie hebben we met elkaar het Paasfeest mogen vieren. We hebben gevierd dat Jezus is opgestaan

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 13-10-2017 Inhoud Inhoud... 1 Kinderboekenweek voorleeswedstrijd... 2 En ze leefden nog lang en..... 3 Kanjertraining in groep 1/2 B... 4 Groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

Veldnieuws nr oktober 2017 Website: algemeen:

Veldnieuws nr oktober 2017 Website: algemeen: Veldnieuws Veldnieuws nr. 3 13 oktober 2017 Website: www.obsdevelden.nl -- email: directie@obsdevelden.nl -- algemeen: info@obsdevelden.nl Kalender 11 oktober Teamvergadering 18 oktober Presentatie Kinderboekenweek

Nadere informatie

Schoolbrief 4. Schooljaar okt Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Schoolbrief 4. Schooljaar okt Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schooljaar 2016-2017 5 okt-2016 Dsfjlk;akd Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schoolbrief 4 Vandaag Vitrineroute Om 12.15 u is er weer een Vitrineroute. Dan kunt u, samen met uw kind, de door leerlingen gemaakte

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2018-2019 Nr. 07 Studiedag 01 oktober Op maandag 01 oktober heeft het team een studiedag. Alle leerlingen zijn op die dag vrij en kunnen genieten van een lang weekend. Kinderpostzegelactie Afgelopen

Nadere informatie

8 maart 2016 nr 13. Data om te onthouden

8 maart 2016 nr 13. Data om te onthouden 8 maart 2016 nr 13 Data om te onthouden Maart Inloop op dinsdag 14 maart Schoolfotograaf 16 maart Schoolvoetbal jongens 5/6 meisjes 5/6 en 7/8 19 maart Tuinwerkdag 9.00 14.00 23 maart Schoolvoetbal jongens

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 week 41, 11 oktober 2019

Nieuwsbrief 6 week 41, 11 oktober 2019 Nieuwsbrief 6 week 41, 11 oktober 2019 kalender oktober / november 2018 vrijdag 12 oktober - vanaf 14.00u afsluiting Kinderboekenweek maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober - herfstvakantie maandag 29 oktober

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord DigiDUIF Iedereen heeft deze week

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar

Nieuwsbrief Schooljaar Nieuwsbrief Schooljaar 2016-2017 16 september 2016 Belangrijke data: 29 september : Ouderavond 10 oktober : Start Kinderboekenweek 14 0ktober: Studiedag, kinderen vrij. 17 t/m 21 oktober: Herfstvakantie

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 3 schooljaar

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 3 schooljaar Kinderboekenweek Afgelopen woensdag hebben we een mooie start gemaakt met de Kinderboekenweek. Met de hele school naar het Terra. Wat hebben de leerlingen een mooie ochtend gehad. Hieronder een kleine

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Obs De Bloesem Eck en Wiel. Iedereen komt tot bloei

Nieuwsbrief. Obs De Bloesem Eck en Wiel. Iedereen komt tot bloei Nieuwsbrief Obs De Bloesem Eck en Wiel Iedereen komt tot bloei Eck en Wiel, 6 oktober 2016 3 t/m 13 oktober SEO-gesprekken. U wordt door de leerkracht(en) uitgenodigd om te praten over hoe de eerste weken

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 09 oktober 2017

Schooljaar Maandag 09 oktober 2017 INFOOTJE NR. 3 Schooljaar 2017-2018 Maandag 09 oktober 2017 Agenda Vrijdag 13 oktober BRUILOFT juf Yvonne & Rick 14.45 uur start Herfstvakantie Zondag 15 oktober Einde Kinderboekenweek Maandag 23 oktober

Nadere informatie