EM4480/EM Internet Camera

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EM4480/EM4481 - Internet Camera"

Transcriptie

1 E EM4480/EM Internet Camera

2 2 NEDERLANDS EM4480/EM Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen! Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Eminent! Inhoudsopgave 1.0 Garantievoorwaarden Introductie Functies en kenmerken Inhoud van de verpakking De camera installeren De camera bekabeld installeren (EM4480/EM4481) De camera draadloos installeren (alleen EM4481) De camera als webcam installeren (EM4480/EM4481) Nachtzicht en levensechte kleuren Camerabeelden live via internet bekijken Gebruikers beheren functie configureren Werken met de beveiligingssoftware Bewegingsdetectie Opnames bekijken en beheren Vraag & antwoord Service en ondersteuning Garantievoorwaarden De garantietermijn van vijf jaar geldt voor alle Eminent producten, tenzij anders aangegeven op het moment van aankoop. Bij aankoop van een tweedehands Eminent product resteert de garantieperiode gemeten vanaf het moment van de aankoop door de eerste eigenaar. De Eminent garantieregeling is van toepassing op alle Eminent producten en onderdelen onlosmakelijk verbonden met het betreffende product. Voedingen, batterijen, accu s, antennes en alle andere producten niet geïntegreerd in of direct verbonden met het hoofdproduct of producten waarvan redelijkerwijs mag worden aangenomen dat deze een ander slijtagepatroon kennen dan het hoofdproduct vallen derhalve niet onder de Eminent garantieregeling. De garantie vervalt tevens bij onjuist of oneigenlijk gebruik, externe invloeden en/of bij opening van de behuizing van het betreffende product door partijen anders dan Eminent.

3 2.0 Introductie 3 NEDERLANDS Gefeliciteerd met de aankoop van dit hoogwaardige Eminent product! Dit product is door de technische experts van Eminent uitgebreid getest. Mocht dit product ondanks alle zorg problemen vertonen, dan kun je een beroep doen op de vijf jaar Eminent garantie. Bewaar deze handleiding samen met het bewijs van aankoop daarom zorgvuldig. Registreer je aankoop nu op en ontvang product updates! 2.1 Functies en kenmerken Deze netwerk/ip camera is zeer geschikt voor het op afstand bekijken van allerlei ruimtes, zoals een receptiehal of magazijn. Natuurlijk is de camera ook ideaal voor een babykamer of huiskamer. Als je de camera aansluit op een router, kun je vanaf elke plek op de wereld op ieder moment je ruimte(s) bekijken via een webbrowser! UTP netwerk aansluiting USB aansluiting Bewegingsdetectie met alarm Gebundelde bewakingssoftware Beeldresolutie: 640x480:15fps of 320x240:30fps 2.2 Inhoud van de verpakking De volgende onderdelen zijn aanwezig in het pakket: EM4480 Internet camera of EM4481 Draadloze Internet Camera. Voedingsadapter UTP netwerkkabel. USB kabel. Camerasteun. Handleiding. Installatie CD-rom met stuurprogramma s en bewakingssoftware. 3.0 De camera installeren Voordat je de Internet Camera kunt gebruiken, dien je deze eerst in te stellen voor je netwerk. Hiervoor zijn de gegevens van je bestaande netwerk benodigd. Raadpleeg hiervoor de gebruikershandleiding van je modem of router. 3.1 De camera bekabeld installeren (EM4480/EM4481) 1. Zet schakelaar 1 aan de zijkant van de camera in de IP positie. 2. Zet schakelaar 2 aan de zijkant van de camera in de RJ45 positie.

4 4 NEDERLANDS 3. Sluit de voeding aan om de RJ45 functie te activeren. 4. Sluit de camera met meegeleverde UTP netwerkkabel aan op je bestaande netwerk. Dit kan een switch, router of modemrouter zijn. (Eventueel kun je de camera rechtstreeks op je computer aansluiten, als je netwerkkaart is ingesteld met een handmatig opgegeven IP-adres). 5. Plaats de meegeleverde CD-rom in je CD-rom of DVD speler. 6. Selecteer de gewenste taal. 7. Klik op Next. 8. Klik op de optie IP auto detect tool (alleen bij gebruik van Windows 2000 en XP). 9. Klik op Volgende. 10. Dubbelklik op het IP Auto detect programma vanaf je bureaublad. 11. Selecteer je bekabelde netwerkkaart. 12. Klik op Find IP Cam. 13. Selecteer je camera door er op te klikken. 14. Het bekabelde IP-adres van je wordt camera getoond. 15. Pas dit IP-adres zo aan dat de camera binnen het bereik van je eigen netwerk valt. (Voorbeeld: Je router gebruikt het IP-adres dan wordt de camera ) 16. Typ het IP-adres van je router bij Gateway. 17. Klik op Setting om het nieuwe IP-adres toe te wijzen aan de camera. 18. Klik op Show IP Cam om de webpagina van je camera te openen. 19. Typ bij gebruikersnaam: root. 20. Typ bij wachtwoord: admin. 21. Je camera is nu gereed voor bekabeld gebruik. De camera beschikt over twee IP-adressen. Een draadloos IP-adres en een bekabeld IP-adres. Via de IP detect tool kun je alleen het bekabelde adres wijzigen. De tool werkt niet bij een draadloze netwerkverbinding. Om via de bewegingsdetectie videobeelden op te slaan, dien je de programma s DIVX en Walkguard te installeren vanaf de meegeleverde CD-rom. 3.2 De camera draadloos installeren (alleen EM4481) Voordat je de EM4481 draadloos kunt gebruiken dien je deze eerst bekabeld te installeren. Volg daarom eerst de stappen van hoofdstuk 3.1. Hierna kun je verder met onderstaande stappen. De gegevens die benodigd zijn om de camera draadloos in te stellen komen overeen met de gegevens van je bestaande draadloze netwerk. Raadpleeg daarom eerst de draadloze gegevens van je bestaande netwerk (draadloze modem of router). 1. Selecteer in het welkomstscherm van camera de gewenste taal. 2. Klik op IPCam instellingen.

5 5 NEDERLANDS 3. Klik in het menu op draadloze instellingen. 4. Selecteer de optie Infrastructure. 5. Vul bij SSID de naam van je bestaande draadloze netwerk in. Let hierbij op dat de naam hoofdlettergevoelig is. De naam moet exact overeenkomen met het bestaande SSID. 6. Selecteer bij Encryptie de draadloze beveiliging zoals je die in je bestaande draadloze netwerk gebruikt. Indien je bestaande draadloze netwerk niet beveiligd is selecteer je de optie None. 7. Vul bij Sleutel het wachtwoord van je draadloze netwerk in. Indien je bij Encryptie voor de optie None gekozen hebt dan kun je dit veld leeglaten. 8. Selecteer de optie Specificeer een IP-adres. 9. Vul een IP-adres in dat in het bereik van je bestaande netwerk valt. (Voorbeeld: Je router gebruikt het IP-adres dan wordt de camera In het vervolg zal de camera te benaderen zijn via dit adres. Typ in de adresbalk van je internet browser om de camera te benaderen.) 10. Vul bij Subnetmasker het subnetmasker van je bestaande netwerk in. Een voorbeeld van een subnetmasker is Vul bij Standaardgateway het IP-adres van de modem of router in. Een voorbeeld van een gateway adres is Vul eventueel de DNS (Domain Name Server) gegevens in. Deze gegevens zijn afkomstig van je internetprovider. 13. Klik op Toepassen. 14. Wacht tot de camera alle instellingen heeft opgeslagen. Dit kan ongeveer 10 seconden duren. 15. Verwijder de netwerk en voedingskabel van de camera. 16. Zet schakelaar 2 aan de zijkant van de camera in de Wireless positie. 17. Sluit de voeding aan op de camera. Het uit/aan zetten van de camera is noodzakelijk om de draadloze functie van de camera te actieveren. 18. Je camera is binnen 5 minuten gereed voor draadloos gebruik. 3.3 De camera als webcam installeren (EM4480/EM4481) Zowel de EM4480 als de EM4481 kunnen gebruikt worden als USB webcamera. Volg onderstaande stappen om de Internet camera als webcamera in te stellen. 1. Plaats de meegeleverde CD-rom in je CD-rom of DVD speler. 2. Klik op de optie Install USB Driver. 3. Dubbelklik op het setup icoontje. 4. Klik op Next. 5. Klik op Finish om de software installatie te voltooien en je computer opnieuw op te starten. 6. Zet schakelaar 1 aan de zijkant van de camera in de PC positie. 7. Sluit de Camera door middel van meegeleverde USB kabel aan op je computer. 8. De wizard nieuwe hardware zal starten. 9. Selecteer De software automatisch installeren.

6 6 NEDERLANDS 10. Klik op Next. 11. Klik op voltooien om de hardware installatie te voltooien. 12. Je camera is nu te gebruiken als webcamera. 3.4 Nachtzicht en levensechte kleuren Je EM4480/EM4481 camera beschikt standaard over een nachtlens die in het donker infrarood-licht kan opvangen. Vanwege de nachtlens kan het zijn, dat materialen die veel licht absorberen, zoals sommige kleuren zwart en groen, overdag een afwijkende kleur krijgen. Als je de camera uitsluitend overdag gebruikt, adviseren wij je de bijgesloten losse daglens in de camera te draaien. De daglens geeft levensechte kleuren, maar heeft vrijwel geen zicht in het donker. Let op! Je kunt de daglens herkennen aan de rode kleur van de lens. 4.0 Camerabeelden live via internet bekijken Het is mogelijk om je EM4480 of EM4481 Internet Camera via het internet te benaderen, zodat je vanaf een andere locatie de camerabeelden live kunt bekijken. In je router dient een poort opgezet te worden om de camera te bereiken vanaf het internet. Standaard gebruikt de camera poort 80. In het onderstaande voorbeeld beschrijven we hoe je dit kunt doen met de Eminent EM4050 wlink router: 1. Dubbelklik op het IP Auto Detect programma vanaf je bureaublad. (Zie ook hoofdstuk 3.1.) 2. Klik op Find IP Cam. Je camera zal worden getoond in de lijst. 3. Noteer het IP-adres van je camera dat vermeld staat in de tweede kolom*. (Bijvoorbeeld ) 4. Sluit de IP Auto Detect software af. 5. Open Internet Explorer. 6. Typ in de adresbalk. 7. Noteer het op je scherm getoonde internet IP-adres**. 8. Typ in de adresbalk van je Internet Explorer om de webpagina van de EM4050 te openen. 9. Indien vereist, vul je het wachtwoord van je EM4050 in om in te loggen. 10. Klik in de linkerkolom op Administration. 11. Klik in de linkerkolom op PC Database. 12. Typ Camera in het veld Name. 13. Typ het laatste getal in van het IP-adres van je camera in de rechterkolom, in het derde vakje bij IP Address.

7 7 NEDERLANDS 14. Klik op de knop Add. Het adres van de camera is nu toegevoegd, en zichtbaar in het veld Known PCs. 15. Klik in de linkerkolom op Advanced. 16. Klik op Virtual Servers. 17. Selecteer in de linkerkolom bij Servers de optie Web. 18. Vink Enable aan bij het veld Properties. 19. Kies in het veld PC (Server) de optie Camera 20. Klik op de knop Add. De camera kan nu worden geopend door in Internet Explorer het internet IP-Adres in te typen. Bijvoorbeeld Tip: Als geheugensteun kun je hieronder de IP-adressen van de camera en het internet noteren. Zo heb je altijd de juiste informatie bij de hand! *Camera IP-Adres: **Internet IP-Adres: Gebruikers beheren Bezoekers van de webpagina in de camera zullen moeten inloggen met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Om de externe gebruikers te beperken, zul je een gast account actief moeten maken. Je wilt immers niet dat iedereen de instellingen van jouw camera kan aanpassen. 1. Open je internetbrowser (Bijvoorbeeld Internet Explorer, Netscape of Firefox). 2. Typ het IP adres van je camera in de adresbalk. Bijvoorbeeld 3. Druk op de entertoets of klik op Ga naar. 4. Typ bij gebruikersnaam: root 5. Typ bij wachtwoord: admin 6. Klik op ok om in te loggen. 7. Kies je taal door er op te klikken, bijv. Netherlands. 8. Klik in het linkermenu op Gebruikers Beheren 9. In de rechterkolom, bij Gebruiker toevoegen vul je de volgende gegevens in om een beperkte account te maken: Gebruikersnaam: gast Wachtwoord: gast Bevestig Wachtwoord: gast Niveau: Guest 10. Klik op de knop Toevoegen. De account is nu actief. De verschillende accounts hebben de volgende rechten:

8 8 NEDERLANDS Guest: User: Admin: Kan enkel de camera bekijken (video) Kan camera bekijken, FTP, en NTP instellen Volledig beheer over de camera. Om te voorkomen dat derden je instellingen aanpassen raden wij aan om nooit het root wachtwoord uit te geven aan externe gebruikers functie configureren De EM4480/EM4481 kan via automatisch afbeeldingen verzenden. Als deze functie ingeschakeld wordt, zal er op een vooraf ingesteld tijdsinterval automatisch een afbeelding door de camera verstuurd worden. Je dient hiervoor de mailserver van je provider, en enkele andere gegevens in de webpagina van de camera in te vullen. De mailserver (ook wel SMTP server genoemd) kun je over het algemeen vinden op de supportpagina van je provider. In het onderstaande voorbeeld gebruiken Let op! Als je internet hebt via een andere provider zal dit voorbeeld niet werken. 1. Open je internetbrowser (Bijvoorbeeld Internet Explorer, Netscape of Firefox). 2. Typ het IP adres van je camera in de adresbalk. Bijvoorbeeld 3. Druk op de entertoets of klik op Ga naar. 4. Typ bij gebruikersnaam: root 5. Typ bij wachtwoord: admin 6. Klik op ok om in te loggen. 7. Kies je taal door er op te klikken, bijv. Netherlands. 8. Klik ik het linkermenu op dienst. 9. Selecteer in de linker kolom de optie Ingeschakeld bij Vul bij Mail Server de mailserver in van je provider. (ook wel SMTP server genoemd) Bijvoorbeeld mail.home.nl. 11. Vul bij Afzenderadres je eigen adres in. 12. Vul bij Ontvangeradres het adres van de ontvanger in. 13. Vul bij Onderwerp een onderwerp in. (Bijvoorbeeld IP Camera ) 14. Vul bij Gebruikersnaam je gebruikersnaam in als je provider authenticatie vereist voor het verzenden van . (optioneel) 15. Vul bij Wachtwoord je wachtwoord in als je provider authenticatie vereist voor het verzenden van . (optioneel) 16. Vul bij Interval de tijdsinterval in om afbeeldingen te verzenden. (Bijvoorbeeld 5 minuten.) 17. Klik op de knop Toepassen onderaan de pagina om de instellingen op te slaan. De camera zal daarna opnieuw starten.

9 5.0 Werken met de beveiligingssoftware 9 NEDERLANDS 1. Plaats de meegeleverde CD-rom in je CD-rom of DVD speler. 2. Klik op de optie Install WalkGuard. 3. Klik op Next. 4. Klik op Finish om de software installatie te voltooien en je computer opnieuw op te starten. 5. Open het programma WalkGuard via het icoon op je bureaublad of via Programma s in het startmenu. 6. Selecteer de gewenste taal. 7. Selecteer de camera en het aantal gebruikte camera s. 8. Vul in het tabblad Verbinding de login gegevens van je camera in. 9. Klik op de knop Verbinden om een verbinding met je camera te maken. Indien je geen verbinding kunt maken met de camera kun je de verbinding controleren door op de knop Verbinding controleren te klikken. Als je de melding Time-out krijgt, dan heeft je computer geen correcte verbinding met de geselecteerde camera. Controleer in dit geval of de geselecteerde camera aan staat en op juiste wijze aangesloten is. 5.1 Bewegingsdetectie 1. Klik op het tabblad Bewegingen ontdekken. 2. De camera beschikt over 2 verschillende opname functies. Je kunt ervoor kiezen om een opname te starten bij het detecteren van een beweging of je kunt er voor kiezen om een tijdslimiet aan de opneemfunctie te geven. 3. Ook kun je een specifiek bewegingsgebied selecteren. Sleep een van de rode keuze gebieden naar het camerabeeld. Dit gebied zal gemarkeerd worden als bewegingsgebied. Bij een beweging in dit gebied zal de camera automatisch een opname starten (fig.1). 4. Klik op het tabblad Opname. 5. In dit tabblad kun je de eigenschappen van het videobestand bepalen. Zo kun je bepalen of er een tijd en datum bij de opnames komt te staan, hoe groot het videobestand maximaal mag worden en waar dit bestand opgeslagen wordt (fig.2).

10 10 NEDERLANDS Figuur 1 Figuur Opnames bekijken en beheren 1. Klik in het rechtermenu op het 3 e pictogram van boven (Database). 2. Klik op de gewenste camera. 3. Met de functietoetsen onder in het beeld kun je de opnamebestanden selecteren, afspelen en pauzeren. 4. Via het tabblad Instellingen kun je de beeldgrootte en de afspeelsnelheid van de opnames bepalen. 5. Via het diskette icoon bovenin je beeld kun je de opnamebestanden als beeld naar je harde schijf exporteren. 6.0 Vraag & antwoord V: De CD-rom wordt niet automatisch gestart. A: Je kunt de CD-rom handmatig starten. Ga naar Start, Uitvoeren, typ x:\wizard\wizard.exe (waarbij x de schijfletter van je CD-rom station is) en druk op de enter toets. V: Ik krijg tijdens het installeren van de WalkGuard software een foutmelding. A: Installeer eerst het programma DivX vanaf de CD-rom en probeer hierna nogmaals WalkGuard te installeren. Om DivX te installeren ga je naar Start, Uitvoeren en typ je x:\divx\divx502bundle.exe (waarbij x de schijfletter van je CD-rom station is). V: Hoe krijg ik het beeld scherper? A: Je kunt de scherpte van het beeld instellen door voorzichtig aan de lens te draaien. V: Sommige kleuren worden door de camera niet 100% correct weergegeven.

11 11 NEDERLANDS A: Deze camera is uitgevoerd met een infrarood lens. De infrarood lens heeft als eigenschap, dat oppervlakten die licht absorberen, zoals bijv. fleece-kleding, zwarte stoffen kleding e.d. een andere kleur kunnen krijgen dan zij in werkelijkheid hebben. Mocht je de camera uitsluitend bij daglicht gebruiken, informeer dan bij je dealer naar de mogelijkheid om een daglens voor de camera te bestellen. (De daglens geeft geen beeld in het donker.) V: De lampjes op de camera geven geen licht, klopt dit? A: Dit zijn infrarood lampen, die in een donkere omgeving nagenoeg onzichtbaar licht gaan uitzenden. In samenwerking met de infrarood lampen kunnen er dus in het donker, binnen ca. 3 meter nog beelden worden getoond. V: Het beeld van de camera lijkt overbelicht, wat doe ik hier aan? A: Wijzig de sensor instelling in de webpagina van je camera. Open de webpagina van je camera en selecteer Beeldinstellingen. Kies Sensor: Speciaal voor daglicht / zonlichtsituaties, of Normaal voor nachtsituaties. V: Het beeld van de camera bevat horizontale lopende strepen, hoe komt dit? A: Dit komt doordat het licht van bijv. TL-buizen niet synchroon loopt met de belichting van de camera. Je kunt dit oplossen door in het menu Beeldinstellingen de lichtfrequentie aan te passen naar 60hz, dezelfde frequentie als het TL-licht. V: Hoe zet ik de camera terug naar fabrieksinstellingen? A: Zet de camera aan, en wacht totdat het kleine groene lampje aan de voorzijde constant brand. Druk nu met een pen of paperclip de knop default in, en hou deze ca. 10 seconden ingedrukt totdat het groene lampje uitgaat. De camera is nu naar fabrieksinstellingen terug gezet. V: Werkt de camera ook achter een firewall of router? A: De camera is extern benaderbaar te maken als je in je router de poort (80) doorstuurt. Raadpleeg de documentatie van je router voor meer details. V: Ik krijg geen camera beeld in de Internet Explorer browser? A: Klik op Extra in de Internet Explorer, klik daarna op Internet Opties. Kies het tabblad Beveiliging en daarna Aangepast Niveau. Schakel alle ActiveX opties in en klik op OK. Sluit alle Internet Explorer browsers. Start je Internet Explorer browser opnieuw voor een correct beeld. 7.0 Service en ondersteuning Deze handleiding is door de technische experts van Eminent met zorg opgesteld.

12 12 NEDERLANDS Mocht je desondanks problemen ervaren bij de installatie of in het gebruik van je Eminent product, dan kun je een sturen naar Je kunt tevens gebruik maken van het Eminent servicenummer. Bel 0900-EMINENT ( ) of, in geval je woonachtig bent in Vlaanderen (45ct per minuut exclusief de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon.)

13 Verklaring van Overeenstemming Om u te verzekeren van een veilig product conform de richtlijnen opgesteld door de Europese Commissie kunt u een kopie van de Verklaring van Overeenstemming met betrekking tot uw product opvragen door een bericht te sturen naar: info@eminent-online.com. U kunt ook een brief sturen naar: Eminent Computer Supplies Postbus AG Geleen Nederland Vermeld bij uw aanvraag duidelijk Verklaring van Overeenstemming en het artikelnummer van het product waarvan u de Verklaring van Overeenstemming opvraagt. EM

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

EM3751 - USB Audio Blaster

EM3751 - USB Audio Blaster EM3751 - USB Audio Blaster 2 NEDERLANDS EM3751 - USB Audio Blaster Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen! Laat reparatie altijd

Nadere informatie

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

EM4576 Draadloze USB Adapter

EM4576 Draadloze USB Adapter EM4576 Draadloze USB Adapter 2 NEDERLANDS EM4576 Draadloze USB Adapter Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

EM6555 - e-domotica lamphouder

EM6555 - e-domotica lamphouder EM6555 - e-domotica lamphouder 2 NEDERLANDS EM6555 - e-domotica Lamphouder Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon 2 NEDERLANDS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2

Nadere informatie

EM6511 e-domotica afstandsbediening

EM6511 e-domotica afstandsbediening E EM6511 e-domotica afstandsbediening 2 NEDERLANDS EM6511 e-domotica afstandsbediening Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps 2 NEDERLANDS EM8030 EM8031 - Mini Powerline Adapter 500Mbps Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Mini Powerline adapters

Nadere informatie

EM6551 - e-domotica dimmer

EM6551 - e-domotica dimmer EM6551 - e-domotica dimmer 2 NEDERLANDS EM6551 - e-domotica dimmer Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

EM4587 Dualband Draadloze USB Adapter

EM4587 Dualband Draadloze USB Adapter EM4587 Dualband Draadloze USB Adapter 2 NEDERLANDS EM4587 Dualband Draadloze USB Adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De EM4587 installeren en verbinden (alleen

Nadere informatie

EM6058 - Infraroodlamp

EM6058 - Infraroodlamp EM6058 - Infraroodlamp 2 NEDERLANDS EM6058 - Infraroodlamp Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen! Laat een reparatie altijd

Nadere informatie

EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie

EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie EM6552 e-domotica Schakelaar met meetfunctie 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...2 2.0

Nadere informatie

EM3161 - Draadloze Lasermuis

EM3161 - Draadloze Lasermuis EM3161 - Draadloze Lasermuis 2 NEDERLANDS EM3161 - Draadloze Lasermuis Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

EM3971 - Universele Laptoplader

EM3971 - Universele Laptoplader E EM3971 - Universele Laptoplader 2 NEDERLANDS EM3971 - Universele Laptoplader Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen! Laat

Nadere informatie

EW1051 - USB Kaartlezer voor Smartcards

EW1051 - USB Kaartlezer voor Smartcards EW1051 - USB Kaartlezer voor Smartcards 2 NEDERLANDS EW1051 USB Kaartlezer voor Smartcards Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Ewent! Inhoudsopgave

Nadere informatie

EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi

EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi 2 NEDERLANDS EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters

Nadere informatie

EM65X0 - e-domotica schakelaar

EM65X0 - e-domotica schakelaar EM65X0 - e-domotica schakelaar 2 NEDERLANDS EM65X0 - e-domotica schakelaar Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

EW3752 - PCI sound card 7.1

EW3752 - PCI sound card 7.1 EW3752 - PCI sound card 7.1 EW3752 - PCI geluidskaart Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Ewent! Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies

Nadere informatie

EM4590R1 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590R1 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590R1 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590R1 - Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure

EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure 2 NEDERLANDS EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Eminent! Inhoudsopgave

Nadere informatie

EM8675 Binnen sirene met flitslamp

EM8675 Binnen sirene met flitslamp EM8675 Binnen sirene met flitslamp 2 NEDERLANDS EM8675 - Binnen sirene met flitslamp Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Algemeen... 2 3.0 Functies... 3 4.0 Aanmelden op het alarmsysteem... 3 5.0 De

Nadere informatie

EM Poorts KVM USB Switch met Audio

EM Poorts KVM USB Switch met Audio E EM1037-2 Poorts KVM USB Switch met Audio 2 NEDERLANDS EM1037-2 Poorts KVM USB Switch met Audio Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige

Nadere informatie

HANDLEIDING. EM USB Bluetooth Ontvanger

HANDLEIDING. EM USB Bluetooth Ontvanger HANDLEIDING EM1083 - USB Bluetooth Ontvanger WWW.EMINENT-ONLINE.COM 2 NEDERLANDS EM1083 - USB Bluetooth Ontvanger Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos

Nadere informatie

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden EM8620 RFID-Tag 2 NEDERLANDS EM8620 RFID-Tag Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden... 2 3.0 RFID-tag... 2 4.0 Uitschakelen via de RFID-tag... 3 5.0 Opslaan SMS-nummer voor

Nadere informatie

EM8621 Afstandsbediening

EM8621 Afstandsbediening EM8621 Afstandsbediening 2 NEDERLANDS EM8621 - Afstandsbediening Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Voorkant afstandsbediening... 3 3.0 Alarm inschakelen... 3 4.0 Alarm uitschakelen... 4 5.0 Thuis

Nadere informatie

EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS

EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS 2 NEDERLANDS EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Device Overview... 3 2.0 Waar plaats

Nadere informatie

EM1222/EM1223 Web Camera met Microfoon

EM1222/EM1223 Web Camera met Microfoon E EM1222/EM1223 Web Camera met Microfoon 2 NEDERLANDS EM1222/EM1223 Web Camera met Microfoon Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

EM7050 esata/sata harde schijf behuizing

EM7050 esata/sata harde schijf behuizing EM7050 esata/sata harde schijf behuizing 2 NEDERLANDS EM7050 esata/sata harde schijf behuizing Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Eminent!

Nadere informatie

EM8690 Draadloze rookmelder

EM8690 Draadloze rookmelder EM8690 Draadloze rookmelder 2 NEDERLANDS EM8690 Draadloze rookmelder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 LED indicator... 2 3.0 Instellingen... 3 3.1 Eerste gebruik... 3 3.2 Zelf test... 3 3.3 Groep

Nadere informatie

EM6053 Video Balun Set

EM6053 Video Balun Set EM6053 Video Balun Set 2 NEDERLANDS EM6053 Video Balun Set Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Wat heb je nodig?...3 2.1 Voor je gaat beginnen...3

Nadere informatie

EM e-domotica deurcontact

EM e-domotica deurcontact EM6570 - e-domotica deurcontact 2 NEDERLANDS EM6570 - e-domotica deurcontact Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

EM Buitencamera met hoge resolutie en Infrarood functie

EM Buitencamera met hoge resolutie en Infrarood functie EM6027 - Buitencamera met hoge resolutie en Infrarood functie 2 NEDERLANDS EM6027 - Buitencamera met hoge resolutie en Infrarood functie Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of

Nadere informatie

EM1010 R6 10/100 Mbps USB Netwerkadapter

EM1010 R6 10/100 Mbps USB Netwerkadapter EM1010 R6 10/100 Mbps USB Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1010-10/100 Mbps USB Netwerkadapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 1.3 Voordat

Nadere informatie

EM8670 Draadloze buitensirene

EM8670 Draadloze buitensirene EM8670 Draadloze buitensirene 2 NEDERLANDS EM8670 - Draadloze buitensirene Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Instellingen... 2 2.1 Antisabotage schakelaar... 3 2.2 Jumper (groep) instellingen... 3

Nadere informatie

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit 2 NEDERLANDS EM8037 - Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters aansluiten...

Nadere informatie

EM4028 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter

EM4028 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter EM4028 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter 2 NEDERLANDS EM4028-10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Voordat je begint... 2 2.0

Nadere informatie

EM8660 Draadloos deur/raamcontact

EM8660 Draadloos deur/raamcontact EM8660 Draadloos deur/raamcontact 2 NEDERLANDS EM8660 - Draadloos deur/raamcontact Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 voorkant deur/raam contact... 2 3.0 Binnenkant deur/raam contact... 3 3.1 Anti

Nadere informatie

EW3750 PCI 5.1 Geluidskaart

EW3750 PCI 5.1 Geluidskaart EW3750 PCI 5.1 Geluidskaart EW3750 PCI 5.1 Geluidskaart 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Aansluitingen op de geluidskaart...

Nadere informatie

EM1019 4 Poorts Switchbox USB 2.0

EM1019 4 Poorts Switchbox USB 2.0 EM1019 4 Poorts Switchbox USB 2.0 EM1019 4 Poorts Switchbox USB 2.0 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De EM1019 aansluiten... 3 3.0 De EM1019 gebruiken...

Nadere informatie

Eminent DVR App voor Apple en Android

Eminent DVR App voor Apple en Android Eminent DVR App voor Apple en Android 2 NEDERLANDS Eminent DVR App voor Apple en Android Inhoudsopgave 1.0 Installeren van de App op je smartphone... 3 2.0 Eminent DVR de eerste keer opstarten... 3 3.0

Nadere informatie

EW1051 USB Kaartlezer voor smartcards

EW1051 USB Kaartlezer voor smartcards EW1051 USB Kaartlezer voor smartcards 2 NEDERLANDS EW1051 USB Kaartlezer voor Smartcards Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De EW1051

Nadere informatie

EM6575 - Draadloze sirene voor binnen

EM6575 - Draadloze sirene voor binnen EM6575 - Draadloze sirene voor binnen 2 NEDERLANDS EM6575 - Draadloze sirene voor binnen Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese

Nadere informatie

EM7410 WiFi Music Streamer

EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Uitleg over de aansluitingen... 3 3.0 De WiFi Music Streamer

Nadere informatie

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps 2 NEDERLANDS EM8030 EM8031 - Mini Powerline Adapter 500Mbps Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Mini Powerline adapters

Nadere informatie

EM6590 - e-domotica rookmelder

EM6590 - e-domotica rookmelder EM6590 - e-domotica rookmelder 2 NEDERLANDS EM6590 - e-domotica rookmelder Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden

2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden EM8620 RFID-Tag 2 NEDERLANDS EM8620 RFID-Tag Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden... 2 3.0 RFID-tag... 3 4.0 Uitschakelen via de RFID-tag...

Nadere informatie

EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio

EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio Let op het gebruik van de USB poorten : Het toetsenbord in de bovenste USB poort aansluiten. De muis in de onderste USB poort aansluiten. 2 NEDERLANDS EM1037-2

Nadere informatie

EM1017 USB3.0 Gigabit Netwerkadapter

EM1017 USB3.0 Gigabit Netwerkadapter EM1017 USB3.0 Gigabit Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1017 - USB3.0 Gigabit Netwerkadapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 1.3 Voordat

Nadere informatie

EM4580 Draadloze N USB adapter

EM4580 Draadloze N USB adapter EM4580 Draadloze N USB adapter 2 NEDERLANDS EM4580 - Draadloze N USB adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Installatie procedure... 3 2.1 Software installatie

Nadere informatie

EM8665 Draadloze trillingsmelder

EM8665 Draadloze trillingsmelder EM8665 Draadloze trillingsmelder 2 NEDERLANDS EM8665 Draadloze trillingsmelder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Voorkant... 3 1.3 Binnenkant... 3 2.0 Gevoeligheid

Nadere informatie

EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven

EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven EW7011 2 NEDERLANDS EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Een harde schijf aansluiten...

Nadere informatie

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit 2 NEDERLANDS EM8037 - Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters aansluiten...

Nadere informatie

EM8621 Afstandsbediening

EM8621 Afstandsbediening EM8621 Afstandsbediening 2 NEDERLANDS EM8621 Afstandsbediening Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Voorkant afstandsbediening... 3 3.0 Alarm inschakelen... 3 4.0 Alarm

Nadere informatie

EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio

EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio EM1037 2 Poorts KVM USB Switch met Audio Let op het gebruik van de USB poorten : Het toetsenbord in de bovenste USB poort aansluiten. De muis in de onderste USB poort aansluiten. 2 NEDERLANDS EM1037-2

Nadere informatie

EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter

EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter 2 NEDERLANDS EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 2.0

Nadere informatie

EM8676 Binnen sirene met flitslamp

EM8676 Binnen sirene met flitslamp EM8676 Binnen sirene met flitslamp 2 NEDERLANDS EM8676 - Binnen sirene met flitslamp Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Algemeen... 2 3.0 Functies... 3 4.0 Aanmelden op het alarmsysteem... 3 5.0 Gebruik

Nadere informatie

EM8695 Draadloze gasmelder

EM8695 Draadloze gasmelder EM8695 Draadloze gasmelder 2 NEDERLANDS EM8695 - Draadloze gasmelder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Algemeen... 3 3.0 Eerste gebruik... 3 4.0 Gasdetector aanmelden... 3 5.0 Installatie... 4 6.0

Nadere informatie

EW7015 USB 3.0 Dual Docking Station voor 2.5"en 3.5"SATA Harde Schijven

EW7015 USB 3.0 Dual Docking Station voor 2.5en 3.5SATA Harde Schijven EW7015 USB 3.0 Dual Docking Station voor 2.5"en 3.5"SATA Harde Schijven 2 NEDERLANDS EW7015 Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken...

Nadere informatie

EM4590 R1 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590 R1 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590 R1 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590 R1 - Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer

EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer 2 NEDERLANDS EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

EM8665 Draadloze trillingsmelder

EM8665 Draadloze trillingsmelder EM8665 Draadloze trillingsmelder EM8665 Draadloze trillingsmelder 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Voorkant... 3 1.3 Binnenkant... 3 2.0 Gevoeligheid

Nadere informatie

EM8660 Draadloos deur/raamcontact

EM8660 Draadloos deur/raamcontact EM8660 Draadloos deur/raamcontact 2 NEDERLANDS EM8660 - Draadloos deur/raamcontact Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 voorkant deur/raam contact... 3 3.0 Binnenkant

Nadere informatie

EM6556 e-domotica Mini Schakelaar

EM6556 e-domotica Mini Schakelaar EM6556 e-domotica Mini Schakelaar EM6556 e-domotica Mini Schakelaar 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Het gebruik van de

Nadere informatie

EW7033 USB Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven

EW7033 USB Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven EW7033 USB Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven 2 NEDERLANDS EW7033 USB Behuizing voor 2.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit 2 NEDERLANDS EM8037 - Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters aansluiten...

Nadere informatie

EW1085R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger

EW1085R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger EW1085R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger 2 NEDERLANDS EW1085R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De EW1085

Nadere informatie

EM8676 Binnen sirene met flitslamp

EM8676 Binnen sirene met flitslamp EM8676 Binnen sirene met flitslamp EM8676 - Binnen sirene met flitslamp 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Algemeen... 2 3.0 Functies... 3 4.0 Aanmelden op het alarmsysteem... 3 5.0 Gebruik

Nadere informatie

EM6644 e-domotica Draadloze Tafelalarm knop

EM6644 e-domotica Draadloze Tafelalarm knop EM6644 e-domotica Draadloze Tafelalarm knop Handleiding NL EM6644 Draadloos Tafelalarm 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 1.3

Nadere informatie

EM4592 Concurrent Dual Band WiFi Repeater

EM4592 Concurrent Dual Band WiFi Repeater EM4592 Concurrent Dual Band WiFi Repeater 2 NEDERLANDS EM4592 Concurrent Dual Band WiFi Repeater Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Apparaat overzicht... 3 2.0 Waar

Nadere informatie

EW1015 R3 USB naar IDE / SATA Converter

EW1015 R3 USB naar IDE / SATA Converter EW1015 R3 USB naar IDE / SATA Converter 2 NEDERLANDS EW1015 R3 - USB naar IDE / SATA Converter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 1.3 Aansluitingen

Nadere informatie

EM8670-R1 Draadloze buitensirene

EM8670-R1 Draadloze buitensirene EM8670-R1 Draadloze buitensirene 2 NEDERLANDS EM8670-R1 - Draadloze buitensirene Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Instellingen... 2 2.1 Antisabotage schakelaar... 3 2.2 Jumper instellingen... 3 2.2.1

Nadere informatie

EM4028 R2 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter

EM4028 R2 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter EM4028 R2 10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter 2 NEDERLANDS EM4028 R2-10/100/1000 Mbps PCI Network Adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Voordat je begint...

Nadere informatie

EM6053 Video over UTP 200m

EM6053 Video over UTP 200m EM6053 Video over UTP 200m 2 NEDERLANDS EM6053 Video over UTP 200m Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 Wat heb je nodig?... 3 2.1 Voor

Nadere informatie

EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon

EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon 2 NEDERLANDS EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Aansluiten...

Nadere informatie

EW1089-R5 icam Webcam met Microfoon

EW1089-R5 icam Webcam met Microfoon EW1089-R5 icam Webcam met Microfoon 2 NEDERLANDS EW1089-R5 - icam Webcam met Microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 Installatieprocedure...

Nadere informatie

EM4482 - Draaibare Internet Camera

EM4482 - Draaibare Internet Camera E EM4482 - Draaibare Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4482 - Draaibare Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

EW1089-R5 icam Webcam met Microfoon

EW1089-R5 icam Webcam met Microfoon EW1089-R5 icam Webcam met Microfoon 2 NEDERLANDS EW1089-R5 - icam Webcam met Microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 Installatieprocedure...

Nadere informatie

EM1017 R1 USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) Gigabit Netwerk Adapter

EM1017 R1 USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) Gigabit Netwerk Adapter EM1017 R1 USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) Gigabit Netwerk Adapter 2 NEDERLANDS EM1017 R1 - USB 3.1 Gen1 (USB 3.0) Gigabit Netwerk Adapter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud

Nadere informatie

EW7011 USB 3.0 Docking Station voor 2.5" en 3.5" SATA Harde schijven

EW7011 USB 3.0 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA Harde schijven EW7011 USB 3.0 Docking Station voor 2.5" en 3.5" SATA Harde schijven 2 NEDERLANDS EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken...

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

EM1037 R1 2 Poorts KVM USB Switch met Audio

EM1037 R1 2 Poorts KVM USB Switch met Audio EM1037 R1 2 Poorts KVM USB Switch met Audio Let op het gebruik van de USB poorten : Het toetsenbord in de bovenste USB poort aansluiten. De muis in de onderste USB poort aansluiten. 2 NEDERLANDS EM1037

Nadere informatie

EW3705_R2 - USB 2.0 Video Grabber

EW3705_R2 - USB 2.0 Video Grabber EW3705 EW3705_R2 - USB 2.0 Video Grabber 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Installatieprocedure... 3 2.1 Software installeren...

Nadere informatie

EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS

EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Apparaat overzicht... 3 2.0 Waar plaats je de EM4594

Nadere informatie

EM6514 e-domotica Wandschakelaar Sensor

EM6514 e-domotica Wandschakelaar Sensor EM6514 e-domotica Wandschakelaar Sensor 2 NEDERLANDS EM6514 e-domotica Wandschakelaar Sensor Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Het gebruik

Nadere informatie

EM8690-R1 Draadloze rookmelder

EM8690-R1 Draadloze rookmelder EM8690-R1 Draadloze rookmelder EM8690-R1 Draadloze rookmelder 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 LED indicator... 3 3.0 Instellingen... 3 3.1 Eerste gebruik... 3 3.2 Zelf test... 3 3.3

Nadere informatie

EW3705 R2 USB 2.0 Video Grabber

EW3705 R2 USB 2.0 Video Grabber EW3705 R2 USB 2.0 Video Grabber EW3705_R2 - USB 2.0 Video Grabber 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Installatieprocedure...

Nadere informatie

EW3706 Video Grabber USB 2.0

EW3706 Video Grabber USB 2.0 EW3706 Video Grabber USB 2.0 EW3706 - Video Grabber USB 2.0 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Installatieprocedure... 3 2.1 Software installeren... 3

Nadere informatie

EM8651 Bewegingsmelder

EM8651 Bewegingsmelder EM8651 Bewegingsmelder 2 NEDERLANDS EM8651 - Bewegingsmelder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Voorkant bewegingsmelder... 3 3.0 Binnenkant bewegingsmelder... 3 3.1 Infrarood sensoren... 4 3.2 Anti

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

EW1085 R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger

EW1085 R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger EW1085 R3 MICRO USB Bluetooth Ontvanger EW1085 R3 - MICRO USB Bluetooth Ontvanger 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 2.0 De

Nadere informatie

EM8670-R2 Draadloze buitensirene

EM8670-R2 Draadloze buitensirene EM8670-R2 Draadloze buitensirene EM8670-R2 - Draadloze buitensirene 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Instellingen... 3 2.1 Antisabotage schakelaar... 3 2.2 Schakelaar instellingen...

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

EW3961 Universele notebook lader 90W voor in de auto

EW3961 Universele notebook lader 90W voor in de auto EW3961 Universele notebook lader 90W voor in de auto 2 NEDERLANDS EW3961 Universele notebook lader 90W voor in de auto Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De laptoplader

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de ADSL Modem/Router,

Nadere informatie

EM8621 Afstandsbediening. Downloaded from

EM8621 Afstandsbediening. Downloaded from EM8621 Afstandsbediening EM8621 - Afstandsbediening 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Voorkant afstandsbediening... 3 3.0 Alarm inschakelen... 3 4.0

Nadere informatie

AB7813 HDMI CAT Ontvanger 50m single CAT5e/6, 3D ondersteuning

AB7813 HDMI CAT Ontvanger 50m single CAT5e/6, 3D ondersteuning AB7813 HDMI CAT Ontvanger 50m single CAT5e/6, 3D ondersteuning 2 NEDERLANDS AB7813 - HDMI CAT Ontvanger 50m single CAT5e/6, 3D ondersteuning Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

AB x 4 HDMI splitter, 3D and 4K support

AB x 4 HDMI splitter, 3D and 4K support AB7815 1 x 4 HDMI splitter, 3D and 4K support 2 NEDERLANDS AB7815-1 x 4 HDMI splitter, 3D and 4K support Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Beschrijving paneel...

Nadere informatie