Verslag Informatiebijeenkomst De Entree / Stationseiland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Informatiebijeenkomst De Entree / Stationseiland"

Transcriptie

1 Bezoekadres Weesperstraat DN Amsterdam Postbus AR Amsterdam Telefoon ingenieursbureau.amsterdam.nl Verslag Informatiebijeenkomst De Entree / Stationseiland Datum 12 februari 2016 AI Ons kenmerk Bijlage(n) Presentatie Informatiebijeenkomst De Entree / Stationseiland d.d Onderwerp Verslag Informatiebijeenkomst De Entree / Stationseiland Presentaties Inleiding Bart-Jan Kouwenhoven, projectmanager van dit project opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Hij stelt de projectteamleden voor die een deel van de presentatie vandaag voor hun rekening nemen: Michael Prinsen, Technisch Manager (vraagspecificatie); Stijn Lechner, Contractmanager (aanbestedingsproces); Eveline Haeck, Omgevingsmanager (politiek-bestuurlijke besluitvorming, omgeving). Presentaties Zie bijlage. Afsluiting Bart-Jan sluit dit deel van de ochtend af. De aanwezigen krijgen de gelegenheid vragen te formuleren, waarop vervolgens plenair antwoord wordt gegeven. Hieronder volgen de gestelde vragen met de daarop geformuleerde antwoorden. Vragenronde 1. Stakeholder: het GVB Invloed GVB op dit project & erkenning? Trekt GVB zich wel wat terug dan, dat zijn ze niet gewend? Dus het GVB voert het railwerk niet zelf uit? Traminfra behoort tot de scope van het contract. Het GVB is als specialistisch adviseur aan opdrachtgeverszijde betrokken en heeft een toetsende rol. Het GVB voert het railwerk niet zelf uit, zal geen uitvoerende partij in dit contract zijn. Het GVB zal zich aan opdrachtgeverszijde bezighouden met het ontwerp en namens Metro & Tram het spoor in gebruik nemen. Belangrijk is dat het werk uiteindelijk natuurlijk wel moet aansluiten op het areaal van het GVB. Het Ingenieursbureau is bereikbaar met metro 51, 53 en 54 of met tramlijn 7 en 10, halte Weesperplein. Een routebeschrijving vindt u op

2 Verslag Informatiebijeenkomst De Entree / Stationseiland Pagina 2 van 5 2. Omgeving Wat heeft de voorkeur: korte en hevige hinder of langdurige en geringe hinder? Eigenlijk allebei, een juiste balans daarin. We hebben de uitvoering het liefst zo kort mogelijk, maar ook met zo min mogelijk hinder. De omgeving is geconsulteerd op dit punt en dat heeft onder andere geresulteerd in concrete (proces)eisen over het beperken van hinder. 3. Optionele scope Hoe wordt dit gewaardeerd en bepaald of dit wel / niet uitgevoerd gaat worden Hoe wordt de optie (westzijde) meegenomen in de aanbesteding (organisatie) en contract? Is het verplicht op de optie in te schrijven? De optionele scope wordt financieel meegenomen in de aanbesteding. De denklijn is momenteel als volgt: we vragen aan de inschrijvers een prijs te geven voor zowel de hoofdscope als een prijs te geven voor de optionele scope. De prijs voor de optionele scope weegt niet mee in de beoordeling. Indien er voldoende budget is, kunnen we de optionele scope opdragen. De procedure komt in de gunningsleidraad. 4. Amsterdam duurzaamheid Amsterdam: duurzaamheid, CO2- reductie en lokaal geproduceerde energie ( lokaal opgewekt). Doelstelling gemeente Amsterdam is: in % minder CO2-uitstoot + duurzame energievoorziening in 30% v.d. stad. Hoe is de vertaling / visie / wens betreft duurzaamheid in deze context? Kunt u hier over uitweiden? 5. Fietsenstalling Is er al nagedacht over diversiteit in parkeren van verschillende voertuigen? Bijv. scooters / bakfietsen / buitenmodel fietsen etc. Of wordt dit aan de markt overgelaten? Ook laadpalen voor de elektrische fietsen? 6. Fietsdetectie- en verwijssysteem Is er in de fietsenstalling een fietsdetectie- en verwijssysteem gewenst? (zoals in Gustav Mahlerplein stalling). Duurzaamheid komt in dit project tot uiting in het eindresultaat: meer ruimte voor voetgangers en fietsers, doordat we het verkeer naar de flanken gaan brengen (de knip ). Ook in het BLVC-kader zijn duurzaamheidsaspecten verwerkt. De stallingsplaatsen zijn vooral voor fietsen, een deel voor OV-fietsen en een deel voor buitenmodel fietsen (bakfietsen, elektrische fietsen). In de stalling komen geen brommers/ scooters / snorfietsen. Er zijn nu geen laadpalen voor elektrische fietsen voorzien. Dit wordt in de komende periode nog overwogen. Ja, dat zit in de scope.

3 Verslag Informatiebijeenkomst De Entree / Stationseiland Pagina 3 van 5 7. Contract Bonus / malusregeling bijv. t.a.v. planning? 8. Contract Hoe samenwerking met OG vormgegeven in contract? We overwegen een bonus / malus regeling op te nemen. In het contract wordt hiervoor een aanzet gedaan. Daarnaast wordt mogelijk in de EMVI criteria gevraagd hier voorstellen voor te doen. Echter, ons belangrijkste uitgangspunt is dat we het vormgeven van de samenwerking als een gezamenlijke opgave zien; samenwerken doe je samen. We hebben de basis daarvoor al in de UAV-GC Contract Welke verhouding tussen prijs en kwaliteit hanteert u bij gunning? Kwaliteit weegt zwaar mee in de gunning. We denken aan een prijs-kwaliteitverhouding van 30 prijs 70 kwaliteit. 10. Contract / selectie(criteria) Kun u meer inzicht geven in de manier waarop tot 5 partijen wordt gekomen? Wat zijn de belangrijkste selectiecriteria / de nadere selectiecriteria? Van x naar 5 partijen, gaat dit o.b.v. referenties of plan van aanpak o.i.d.? [deze vragen zijn samengevoegd om te beantwoorden:] Dit komt terug in de selectieleidraad. We zoeken een competente partij voor een geïntegreerde opdracht, omgevingssensitief- en gericht. De eisen en selectiecriteria zullen aansluiten bij de onderdelen van het contract en bij enkele uitdagingen in het werk. 11. Contract: vergunningen Welke vergunningen moet de ON aanvragen? Het traject om te komen tot het juridischplanologisch kader, namelijk 2 bestemmingsplannen, is door opdrachtgever grotendeels doorlopen. Alle vergunningen binnen het juridischplanologisch kader, zoals de keur-vergunning (vanwege waterkering), monumentenvergunning (sommige bovenleidingen zijn namelijk bevestigd aan monumentale panden) en de reguliere omgevingsvergunning voor de realisatie dienen door opdrachtnemer aan te worden gevraagd. Dit komt in de annex Vergunningen. Verder is de nieuwe wet Lokaal spoor van belang voor de traminfra.

4 Verslag Informatiebijeenkomst De Entree / Stationseiland Pagina 4 van Scope Is er vervuilde grond aanwezig in het gebied? Er is vervuilde grond aanwezig, de mate van vervuiling verschilt per locatie. Ter hoogte van de fietsenstalling is deze bijvoorbeeld matig tot licht. 13. Inschrijving Welke EMVI-criteria worden gehanteerd? (weging?) Welke ontwerp-resultaten/-producten worden bij inschrijving verwacht De EMVI criteria hebben betrekking op het beperken en beheersen van omgevingshinder, project- en procesbeheersing en risico s en kansen. In de gunningsleidraad komt dit verder aan de orde. Tijdens de aanbesteding en bij inschrijving worden geen ontwerpen gevraagd. Het ontwerpproces komt wel aan de orde. 14. Bereikbaarheid / toegankelijkheid Wat is de relatie tussen de knip in de Prins Hendrikkade en dit project? Is die knip al een feit voordat dit werk start? Kunt u iets zeggen over de verkeerscirculatie bij de start / tijdens de looptijd van het werk? Het verkeersbesluit en het bestemmingsplan maken de knip mogelijk. Met de knip veranderen de verkeersstromen in het gebied. De knip zit in de projectfasering besloten en zal op een nader te bepalen moment in de uitvoeringsperiode moeten worden uitgevoerd. Enkele randvoorwaarden voor het kunnen zetten van de knip, bijvoorbeeld het verdiepen van de Westertoegang, horen tot de scope van dit contract. Bij start van de bouw van de fietsenstalling is de knip een feit. We vragen dus van u een faseringsontwerp in relatie tot het behoud van de verkeersstromen. 15. Scope In welke mate krijgt ON vrijheid om t.a.v. omgevingsmanagement met stakeholders te gaan praten? Opdrachtgever en opdrachtnemer zullen beiden een rol spelen in het omgevingsmanagement. Samenwerking is essentieel, vertrouwen is cruciaal, evenals het beperken van hinder. Dus daar zullen opdrachtgever en opdrachtnemer veel samen in optrekken. 16. Raming / budget Is de projectomvang bekend? (raming OG) Het Uitvoerings- en Krediet Besluit voor dit project is al genomen. De investeringsraming is op de website terug te vinden Deze investeringsraming is overigens inclusief o.a. opdrachtgeverskosten. We zijn bezig met een bouwkostenraming.

5 Verslag Informatiebijeenkomst De Entree / Stationseiland Pagina 5 van 5 Overweegt u ook een bodemprijs in te stellen? We overwegen een plafondbedrag te hanteren die gebaseerd is op deze raming. Of er daarnaast ook een bodemprijs gehanteerd wordt is nog een bespreekpunt met bijvoorbeeld onze TenderBoard. Hierbij wordt benadrukt dat we een opdracht willen die u kunt uitvoeren. Daarvoor is een reële raming nodig. Daarnaast zal het zwaartepunt bij gunning op kwaliteit liggen. 17. Inzake competenties De opgave die geschetst wordt, is in hoofdzaak een omgevingsmanagementvraag en daarnaast / secundair een bouwopgave. In de hoofdzaak een grotere rol voor ON. Vraag: in minimumeisen en selectiecriteria vragen wij u de nadruk te leggen op de voor de opgave relevante competenties in plaats van de traditionele referenties. Dit biedt mogelijkheden voor vernieuwende professionele aanpak en samenwerking. 18. BVP In uw inleiding noemde u samenwerken en communicatie. Overweegt u BVP in deze aanbesteding? Jullie gaan bouwen. We vragen daarbij om een ON die in de hele organisatie omgevingsmanagement in de haarvaten heeft zitten. Zie ook de vragen over de selectie. In de aanbesteding zitten enkele BVP-elementen verwerkt, het is echter geen volledige BVPuitvraag. Sluiting bijeenkomst Dankwoord en afronding door Bart-Jan van Kouwenhoven. ==============================================================================

KNIPSCHEER UPDATE THEMA: SAMEN WERKEN

KNIPSCHEER UPDATE THEMA: SAMEN WERKEN KNIPSCHEER UPDATE THEMA: SAMEN WERKEN De Entree Amsterdam Eerste fase gereed, de Westertoegang (Droogbak) De eerste fase van het project is inmiddels gereed en de herinrichting van de weginfra speelde

Nadere informatie

Best Value Procurement

Best Value Procurement Best Value Procurement EA Schoonmaak en glasbewassing bij Harderwijk 14 juni 2012 EA Schoonmaak Landstede Agenda Introductie sprekers Best Value Procurement Aanleiding bij Landstede voor andere aanpak

Nadere informatie

Gemeente Amersfoort en Best Value

Gemeente Amersfoort en Best Value Gemeente Amersfoort en Best Value Reconstructie Wagnerstraat en omgeving Platform WOW thema Best Value (P ) 1 december 2016 Sprekers: - Wim Noordhoff Projectmanager gemeente Amersfoort - Gert de Haan Omgevingsmanager

Nadere informatie

Best Value Procurement

Best Value Procurement Best Value Procurement EA Schoonmaak en glasbewassing bij PIANOO 7 juni 2012 EA Schoonmaak Landstede Agenda Introductie Best Value Procurement Aanleiding bij Landstede voor andere aanpak Wat zagen we in

Nadere informatie

Omgevingsmanagement. Liesbeth Verhage Willemijn Oosterwijk

Omgevingsmanagement. Liesbeth Verhage Willemijn Oosterwijk Omgevingsmanagement Liesbeth Verhage Willemijn Oosterwijk Doel van deze workshop Delen van ervaringen bij Katwijk op gebied van stakeholdermanagement, conditionering en communicatie In gesprek over jullie

Nadere informatie

Aanbesteding project Knooppunt Hoevelaken. Klankbordgroepen 18 maart

Aanbesteding project Knooppunt Hoevelaken. Klankbordgroepen 18 maart Aanbesteding project Knooppunt Klankbordgroepen 18 maart Agenda 1. Stand van zaken project Knooppunt (Winston Zuiverloon) 2. A1 Bunschoten (Sascha van de Kolk) 3. Aanbesteding Project Knooppunt (Rob Spit)

Nadere informatie

Verslag EMVI BPKV workshop: Thema s

Verslag EMVI BPKV workshop: Thema s Verslag EMVI BPKV workshop: Thema s Dinsdagmiddag 24 januari 2017 van 14.00 17.00 uur Locatie Gemeentehuis Haarlemmermeer in Hoofddorp Op 24 januari 2017 was in Hoofddorp de vervolgsessie op de succesvolle

Nadere informatie

Alleen doen is geen optie

Alleen doen is geen optie Evaluatie aanbesteding Zuidasdok Alleen doen is geen optie Over samenwerken met marktpartijen Prof.dr.ir. Marcel Hertogh Ir. Mirjam Cauvern Amsterdam, 26 juni 2017 1 Vraagstelling Vraagstelling: Evalueer

Nadere informatie

Samen naar een beter resultaat! Marktconsultatie Hondsrugwegtunnel 23 april 2010

Samen naar een beter resultaat! Marktconsultatie Hondsrugwegtunnel 23 april 2010 Samen naar een beter resultaat! Marktconsultatie Hondsrugwegtunnel 23 april 2010 Programma 9.00 9.15 Plenaire opening, Wethouder J. Kuper 9.15 10.00 Plenaire presentatie project HRW-tunnel en beoogde marktbenadering,

Nadere informatie

De omgevingsmanager bestaat niet!

De omgevingsmanager bestaat niet! De omgevingsmanager bestaat niet! Mirabel Loos Projectmanager dijkversterking Krimpen HHSK & Marco Maréchal Hoofd communicatie a.i. HHSK LOMD, 25 juni 2013 Even voorstellen.. Programma Hoe goed kent u

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Schoonmaak Pius X College, Sg. Canisius en SFBVR 20 augustus 2013

Europese Aanbesteding Schoonmaak Pius X College, Sg. Canisius en SFBVR 20 augustus 2013 Informatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Schoonmaak Pius X College, Sg. Canisius en SFBVR 20 augustus 2013 Agenda EA Schoonmaak Welkom Doel van deze informatiebijeenkomst: Uitleg over de Europese aanbesteding

Nadere informatie

Best Value @Rijkswaterstaat. Gül Ören Wouter Smits

Best Value @Rijkswaterstaat. Gül Ören Wouter Smits Best Value @ Gül Ören Wouter Smits Programma 14.30 14.40 Toelichting strategisch plan 14.40 14.55 Afwegingskader 14.55 15.50 Casus voorbereidingsfase 15.50 16.00 Pauze 16.00 16.15 Metrics BVP projecten

Nadere informatie

Masterclass KIVI: Beter scoren op openbare aanbestedingen

Masterclass KIVI: Beter scoren op openbare aanbestedingen Masterclass KIVI: Beter scoren op openbare aanbestedingen 9 februari 2017 Wat is de toegevoegde waarde van een b-to-b marketeer? www.vanemdenmc.nl Programma 9.00 uur Inleiding Bart v Emden 9.15 uur Ontwikkelingen

Nadere informatie

Apeldoorn, de meest vernieuwende opdrachtgever

Apeldoorn, de meest vernieuwende opdrachtgever Apeldoorn, de meest vernieuwende opdrachtgever Sander Lubberhuizen Jos van Nuenen Teamleiders afdeling Ingenieursbureau Keuze voor nieuwe contractvormen Projectspecifieke omstandigheden Geen systematische

Nadere informatie

Specificeren en Gunnen Ervaringen uit de praktijk. Innovatie Kopen? Er kan meer! 9 september 2010

Specificeren en Gunnen Ervaringen uit de praktijk. Innovatie Kopen? Er kan meer! 9 september 2010 Specificeren en Gunnen Ervaringen uit de praktijk Innovatie Kopen? Er kan meer! 9 september 2010 Henk Wijnen 2 Wat is PIANOo? Ingesteld in 2005: Parlementaire enquête + slechte naleving Gelieerd aan ministerie

Nadere informatie

Aanbesteding parkeerbeheer Tilburg. Best Value Procurement: uniek, spannend en succesvol?

Aanbesteding parkeerbeheer Tilburg. Best Value Procurement: uniek, spannend en succesvol? Aanbesteding parkeerbeheer Tilburg Best Value Procurement: uniek, spannend en succesvol? 1 Even voorstellen Stan van de Hulsbeek Senior adviseur bij Spark Projectleider bij gemeente Tilburg aanbesteding

Nadere informatie

ALGEMENE INLICHTINGENBIJEENKOMST RAAMOVEREENKOMST INGENIEURSDIENSTEN Edwin Koevoets Binh Tran

ALGEMENE INLICHTINGENBIJEENKOMST RAAMOVEREENKOMST INGENIEURSDIENSTEN Edwin Koevoets Binh Tran ALGEMENE INLICHTINGENBIJEENKOMST RAAMOVEREENKOMST INGENIEURSDIENSTEN 2016-2020 Edwin Koevoets Binh Tran PROGRAMMA 21 oktober 2015 13.30 15.00 uur Aanleiding en behoefte Organisatie Doelstellingen Scope

Nadere informatie

CURSUS Starten met een BOUWTEAM

CURSUS Starten met een BOUWTEAM CURSUS Starten met een BOUWTEAM Het Bouwteam wint aan populariteit. Het is een contractvorm die beoogt het beste uit alle partijen te halen. Maar wanneer is deze contractvorm geschikt? En hoe ziet zo n

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Bestek AI LandmakenMiddeneiland1 e fase

Informatiebijeenkomst Bestek AI LandmakenMiddeneiland1 e fase Informatiebijeenkomst Bestek AI 2017-0062 LandmakenMiddeneiland1 e fase Deze presentatie is tijdens de informatiebijeenkomst op 22 november 2017 getoond. Aan de inhoud van de presentatie en de mondelinge

Nadere informatie

Een praktisch boek over contracteren en aanbesteden

Een praktisch boek over contracteren en aanbesteden 1 Introductie Een praktisch boek over contracteren en aanbesteden Dit boek gaat over het contracteren en aanbesteden van bouw- en infrastructurele projecten. Over wat er nodig is om op een doordachte en

Nadere informatie

Korte inleiding over BVP. 6 september 2013

Korte inleiding over BVP. 6 september 2013 Korte inleiding over BVP 6 september 2013 Wat is Best Value Procurement? 6 september 2013 Is er een probleem? Het contract was OK! Prestatie Prestatie Invloed van bepalen minimale standaard? Inschrijver

Nadere informatie

tractaatweg (n62) Marktinformatiebijeenkomst Woensdag 18 november 2015

tractaatweg (n62) Marktinformatiebijeenkomst Woensdag 18 november 2015 tractaatweg (n62) Marktinformatiebijeenkomst Woensdag 18 november 2015 programma 14.00 uur Inloop en koffie 14.30 uur Welkom door gedeputeerde Harry van der Maas 14.35 uur Introductie team Tractaatweg

Nadere informatie

Slimmer werken met gunning op Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding. Jos van Alphen Bijeenkomst IPG

Slimmer werken met gunning op Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding. Jos van Alphen Bijeenkomst IPG Slimmer werken met gunning op Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding Jos van Alphen Bijeenkomst IPG 7-12-2016 Evaluatie Aanbestedingswet Lasten Aanbestedende diensten: Goedkoper: Gebruik elektronische middelen

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

3.3 EMVI in Almere: zo kan het ook! NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN

3.3 EMVI in Almere: zo kan het ook! NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN 3.3 EMVI in Almere: zo kan het ook! NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN JERRY BOUWMEESTER PROJECTLEIDER DESIGN & CONSTRUCT DUSSELDORP INFRA, SLOOP EN MILIEUTECHNIEK MARTIJN VOS ADVISEUR CONTRACTVORMING

Nadere informatie

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 programma 19:30-19:40 19:40-19:45 19:45-20:15 20:15-20:30 20:30-21:00 21:00-21:15 Welkom (Wimar Jaeger) Toelichting op de

Nadere informatie

Verslag. Om meer ruimte op straat te creëren voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende

Verslag. Om meer ruimte op straat te creëren voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende Bezoekadres Bos en Lommerplein 250 1055 EK Amsterdam Postbus 57239 1040 BC Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 253 0727 www.amsterdam.nl/singelgrachtgaragemarnix singelgrachtgaragemarnix@west.amsterdam.nl

Nadere informatie

Francis Nauman Clusterleider TIOR en omgevingsmanager

Francis Nauman Clusterleider TIOR en omgevingsmanager WELKOM Francis Nauman Clusterleider TIOR en omgevingsmanager Opbouw van presentatie 1. Het Project: a. Wat gaan we bouwen; b. planning en wanden dak-methode; c. hoe zien deze werkzaamheden eruit; d. de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Amsterdam, Ingenieursbureau Nationale identificatie: 12034981 Postadres:

Nadere informatie

Mary Kettenis-de Graaf T +31 (0) E Marktconsultatie Planuitwerkingsfase Grote Zeesluis Kanaal Gent-Terneuzen

Mary Kettenis-de Graaf T +31 (0) E Marktconsultatie Planuitwerkingsfase Grote Zeesluis Kanaal Gent-Terneuzen projectgroep KGT Verslag Deelnemers Zie separate deelnemerslijst en M. Oosse, R. de Roos, mw. M. Kemperman, mw. A. v.d. Kraan, mw. C. van Nieuwkerk, mw. C. v.d. Sluijs, W. Gillissen, mw. M. Jeremiasse,

Nadere informatie

Pioneering kennissessie : Aanbesteden van Bouwteams. 10 juli 2017 Universiteit Twente

Pioneering kennissessie : Aanbesteden van Bouwteams. 10 juli 2017 Universiteit Twente Pioneering kennissessie : Aanbesteden van Bouwteams 10 juli 2017 Universiteit Twente Programma 15.00 uur Opening door Léon olde Scholtenhuis (Pioneering) 15.05 uur Hans Boes (Universiteit Twente): Ontwikkelingen

Nadere informatie

Malcolm Aalstein. Adviseur Inkoop Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam

Malcolm Aalstein. Adviseur Inkoop Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam Malcolm Aalstein 06-113 77 551 m.aalstein@amsterdam.nl Adviseur Inkoop Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam Mijn rol in de context van dit verhaal Lid Inkoopteam Zuidasdok Tendermanager Fietsparkeergargage

Nadere informatie

2.2 Innovatief aanbesteden in Haarlem: los laten en regie voeren NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN

2.2 Innovatief aanbesteden in Haarlem: los laten en regie voeren NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN 2.2 Innovatief aanbesteden in Haarlem: los laten en regie voeren NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN FLORIS VOSSE IMPLEMENTATIEADVISEUR GEMEENTE HAARLEM MENNO WOUDA SENIOR CONTRACTMANAGER ARATIS

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 8 februari 2018 Agenda 1. Welkom 19.30 2. Werkzaamheden Speellocatie Emerald 19.40 Planning van de werkzaamheden 3. Terugblik eerdere bijeenkomsten 19.50 4. Ontwikkeling noordzone

Nadere informatie

Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam

Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100x AR Amsterdam Telefoon 251 1111 ingenieursbureau.amsterdam.nl Retouradres: Postbus 12693, 1100 AR Amsterdam Omgevingsdienst Noorzeekanaalgebied

Nadere informatie

2.3 Bouwteam anno 2019: Back to the Future!

2.3 Bouwteam anno 2019: Back to the Future! 2.3 Bouwteam anno 2019: Back to the Future! Andrea Chao, Simmons & Simmons LLP Jaap de Koning, Witteveen+Bos O.l.v. Tim Aarsen, CROW Bouwteam anno 2019: Back to the future Andrea Chao & Jaap de Koning

Nadere informatie

Op naar de UAV-GC 2019 Ad van Leest

Op naar de UAV-GC 2019 Ad van Leest Op naar de UAV-GC 2019 Ad van Leest 15 januari 2019 Vragen aan het publiek Wie heeft er nog géén geintegreerd contract (UAV-GC) opgesteld, aanbesteed of uitgevoerd? Wie denkt dat met UAV-GC alle problemen

Nadere informatie

REGIE OF TOTALE CONTROLE? WAAR LEGT U DE RISICO S EN VERANTWOORDELIJKHEDEN?

REGIE OF TOTALE CONTROLE? WAAR LEGT U DE RISICO S EN VERANTWOORDELIJKHEDEN? REGIE OF TOTALE CONTROLE? WAAR LEGT U DE RISICO S EN VERANTWOORDELIJKHEDEN? 16 november 2017 Ing. R.S. (Robbert) Dijkema Traditioneel Geïntegreerd Contract Best Value Procurement Strategische contractvormen

Nadere informatie

Duurzaam GWW vraagt om Duurzaam Omgevingsmanagement en vice versa

Duurzaam GWW vraagt om Duurzaam Omgevingsmanagement en vice versa Duurzaam GWW vraagt om Duurzaam Omgevingsmanagement en vice versa Niels van Amstel, Megaborn/NLingenieurs Projectmanager en vz. Expertnetwerk Duurzaam GWW Duurzaamheid vraagt D-SOM of SOM+ Wat je ook wil,

Nadere informatie

BEST VALUE TOTAAL. Van vechten naar samenwerken. Frank van den Hoogen Senior Adviseur Kosten en Contracten. Roel Hermans Projectleider

BEST VALUE TOTAAL. Van vechten naar samenwerken. Frank van den Hoogen Senior Adviseur Kosten en Contracten. Roel Hermans Projectleider Marktdag Aanbesteden regio Zuid-Oost 29 mei 2017 BEST VALUE TOTAAL Van vechten naar samenwerken Frank van den Hoogen Senior Adviseur Kosten en Contracten Roel Hermans Projectleider De aanleiding 80 meerwerk

Nadere informatie

Aanbesteding anno 2014

Aanbesteding anno 2014 Aanbesteding anno 2014 Facts & figures over ontwikkelingen in de aanbestedingsmarkt Aanbesteding 2014 Zoetermeer, 26 november 2014 1 Inleiding Inleiding Welke veranderingen heeft de aanbestedingswet teweeggebracht?

Nadere informatie

Best Value Procurement

Best Value Procurement Best Value Procurement Extra toelichting op BVP in het kader van aanbesteding ontwerp en realisatie gemaal Schardam Gert de Groot Inhoud Basisfilosofie Doelstelling BVP Spanningsveld traditioneel aanbesteden

Nadere informatie

Marktbijeenkomst HOV in t Gooi Deelproject Laren / Hilversum. 9 mei 2017

Marktbijeenkomst HOV in t Gooi Deelproject Laren / Hilversum. 9 mei 2017 Marktbijeenkomst HOV in t Gooi Deelproject Laren / Hilversum 9 mei 2017 Welkom! Arend van Dijk Projectmanager HOV in t Gooi Provincie Noord Holland Programma 9:30 10:30 Inleiding Presentaties 10:30 11:15

Nadere informatie

DE BESTE BVP-PLANNEN. Wat betekent een Best Value (Procurement)?

DE BESTE BVP-PLANNEN. Wat betekent een Best Value (Procurement)? DE BESTE BVP-PLANNEN Wat betekent een Best Value (Procurement)? Even voorstellen 1. Martijn van Verseveld 2. Hoofddocent bij CursusBVP.nl 3. Werkzaam bij Inter Tender Consult 4. EMVI- en BVP-coördinator

Nadere informatie

Aanbesteden voor dummies. 24 november 2011 Seth van der Wielen Adviesburo De Meent b.v

Aanbesteden voor dummies. 24 november 2011 Seth van der Wielen Adviesburo De Meent b.v Aanbesteden voor dummies 24 november 2011 Seth van der Wielen Adviesburo De Meent b.v 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbestedingsvormen 3. Contractvormen 4. Zorg voor een goede opdrachtnemer 5. Vraag

Nadere informatie

Informatieavond omgeving Vijzelgracht Pauline de Jong. Datum 13 juli 2017 t Buurthuis, Eerste Weteringplantsoen 2c, Amsterdam

Informatieavond omgeving Vijzelgracht Pauline de Jong. Datum 13 juli 2017 t Buurthuis, Eerste Weteringplantsoen 2c, Amsterdam Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100 AR Amsterdam Telefoon 251 1111 ingenieursbureau.amsterdam.nl Notulen Van Vergadering Notulist Informatieavond omgeving Vijzelgracht Pauline

Nadere informatie

Minder gedoe over geld? NU DOEN! Alex van Middelkoop Kees van der Werff Ansel Velthof / Peter Bouwman 6 december 2017

Minder gedoe over geld? NU DOEN! Alex van Middelkoop Kees van der Werff Ansel Velthof / Peter Bouwman 6 december 2017 Minder gedoe over geld? NU DOEN! Alex van Middelkoop Kees van der Werff Ansel Velthof / Peter Bouwman 6 december 2017 Welkom! Een vraag vooraf: Wat zijn jullie ervaringen en meningen wat betreft prijsvorming

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Duurzaamheid. Ervaringen van een Rijkswaterstaat medewerker. Harald Versteeg Programmamanager RWS Duurzaam

Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Duurzaamheid. Ervaringen van een Rijkswaterstaat medewerker. Harald Versteeg Programmamanager RWS Duurzaam Duurzaamheid Ervaringen van een Rijkswaterstaat medewerker Harald Versteeg Programmamanager RWS Duurzaam Duurzaamheid maatschapelijke meerwaarde leveren PPP samenhang (met alle maatschappelijke doelen)

Nadere informatie

Halftime de Rode. Fietsparkeergarage Beursplein Amsterdam

Halftime de Rode. Fietsparkeergarage Beursplein Amsterdam Halftime de Rode KWS-VHB Loper? Beursgebied VOF Fietsparkeergarage Beursplein Amsterdam KIVI TTOW 15 september 2017 WAVE Weet je waar de nooduitgang is? Ben je bekend met de verzamelplaats? Amsterdam,

Nadere informatie

Vastleggen budget Openbare verlichting

Vastleggen budget Openbare verlichting Openbaar Onderwerp Vastleggen budget Openbare verlichting Programma Openbare Ruimte Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Kwaliteitsverbeteringen door investeringen van de markt in ruil voor

Nadere informatie

INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT

INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT Integraal Projectmanagement bij Rijkswaterstaat Beknopte leaflet voor externen Versie: februari 2012 Voor meer informatie: Freek Wermer specialist projectmanagement

Nadere informatie

Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten

Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten vertrouwen, transparantie & Verbondenheid 2 Voor het Volledige rapport: www.regieraadbouwzuid.nl Een nieuwe marktbenadering Bij Wonen Limburg

Nadere informatie

Bodemsanering: doet de contractvorm er wel toe?

Bodemsanering: doet de contractvorm er wel toe? Bodemsanering: doet de contractvorm er wel toe? Lessons learned vanuit de opdrachtnemer Marco van den Brand HMVT De Plussen en Minnen van contractvormen Vanuit de opdrachtnemer bezien Welke contractvormen

Nadere informatie

Stand van zaken Project (fase 1) Ongelijkvloerse Kruising Vierpaardjes te Venlo

Stand van zaken Project (fase 1) Ongelijkvloerse Kruising Vierpaardjes te Venlo Stand van zaken Project (fase 1) Ongelijkvloerse Kruising Vierpaardjes te Venlo Omwonenden februari 2018 Projectmanagers: - Monique Eussen - Ivo Gerits Doel toelichting Actief informeren over vervolgstappen

Nadere informatie

Aanbesteden? Teo Bruno 10 oktober oktober 17, 2017 Voettekst 1

Aanbesteden? Teo Bruno 10 oktober oktober 17, 2017 Voettekst 1 Aanbesteden? Teo Bruno 10 oktober 2017 oktober 17, 2017 Voettekst 1 oktober 17, 2017 Voettekst 2 Waardoor komt het? oktober 17, 2017 Voettekst 3 Grootste grieven in sector OG Aannemers gedragen zich opportunistisch.

Nadere informatie

Ombouw Amstelveenlijn. Contractondertekening

Ombouw Amstelveenlijn. Contractondertekening Ombouw Amstelveenlijn Contractondertekening 20-03-2017 Inhoud presentatie Project Amstelveenlijn Aanbesteding Amstelveenlijn Aanbieding VITAL Planning en proces Vragen Project Amstelveenlijn Van wie? Vervoerregio

Nadere informatie

10/09/2013. 4 Maatregelen Nederrijn. Wie zijn we. Wat doen we. Wat doen we anders. Waarom doen we dit? Rijkswaterstaat Boskalis.

10/09/2013. 4 Maatregelen Nederrijn. Wie zijn we. Wat doen we. Wat doen we anders. Waarom doen we dit? Rijkswaterstaat Boskalis. Nederland efficiënter beschermen tegen hoogwater 4 Maatregelen Nederrijn 10 september 2013 Waterschap Rivierenland, Tiel Dirk-Jan Zwemmer (PM Boskalis) Jeroen Eikholt (CM ) Wie zijn we Wat doen we Wat

Nadere informatie

DUURZAAM AANBESTEDEN BOEKELOSEBRUG & LAAN HVZ ENSCHEDE, 28 FEBRUARI 2019

DUURZAAM AANBESTEDEN BOEKELOSEBRUG & LAAN HVZ ENSCHEDE, 28 FEBRUARI 2019 DUURZAAM AANBESTEDEN BOEKELOSEBRUG & LAAN HVZ ENSCHEDE, 28 FEBRUARI 2019 Programma Introductie OG-perspectief: totstandkoming uitvraag aanbesteding Aanbesteden op innovatie ON-perspectief: de leidraad

Nadere informatie

D&C light. Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct

D&C light. Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct D&C light Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct Versie 1.1 d.d. 9 maart 2015 2 ProRail D&C light D&C light ProRail 3 D&C light Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct ProRail wil een professionele

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Aanbesteding Medische Landeninformatie. 21 januari 2014

Informatiebijeenkomst Aanbesteding Medische Landeninformatie. 21 januari 2014 Informatiebijeenkomst Aanbesteding Medische Landeninformatie 21 januari 2014 Doel van de informatiebijeenkomst Potentiële opdrachtnemers informeren over de beoogde opdracht voor de medische landeninformatie

Nadere informatie

VORMGEVINGSPROTOCOL KWALITEITSBORGING VORMGEVING INFRASTRUCTUUR. P.W. van den Heuvel versie 23 november 2007 pagina 1 van 7

VORMGEVINGSPROTOCOL KWALITEITSBORGING VORMGEVING INFRASTRUCTUUR. P.W. van den Heuvel versie 23 november 2007 pagina 1 van 7 VORMGEVINGSPROTOCOL KWALITEITSBORGING VORMGEVING INFRASTRUCTUUR P.W. van den Heuvel versie 23 november 2007 pagina 1 van 7 Kwaliteitsborging Vormgeving Infrastructuur Inleiding De infrastructuur heeft

Nadere informatie

Ontpoldering Noordwaard

Ontpoldering Noordwaard Ontpoldering Noordwaard Ir. Richard Hartmann Contractmanager Ruimte voor de Rivier Gevaar 1993 en 1995 Programma Ruimte voor de Rivier De maatregelen op de ruim 30 locaties vormen samen het programma

Nadere informatie

Uithoflijn in beweging Marktoriëntatie 11 juli 2013

Uithoflijn in beweging Marktoriëntatie 11 juli 2013 Uithoflijn in beweging Marktoriëntatie 11 juli 2013 Het programma Toelichting gproject 14.00 15.00 Vragenronde 15.00 15.15 Pauze en verplaatsing Werksessies 15.30 16.30 Plenaire afsluiting 16.30 16.45

Nadere informatie

Overleg Gemeente-EMA Museumtramlijn Havenstraatterrein

Overleg Gemeente-EMA Museumtramlijn Havenstraatterrein X Gemeente X Amsterdam Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 ON Amsterdam Postbus 12693 2.1oo AR Amsterdam Telefoon 251 1111 ingenieursbureau.amsterdam.n1 Notulen Vergadering 22 september 2016 Aanwezig Haarlemmermeerstation

Nadere informatie

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100x AR Amsterdam Telefoon 251 1111 ingenieursbureau.amsterdam.nl Retouradres: Postbus 12693, 1100 AR Amsterdam Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Nadere informatie

Best Value nog even de filosofie. Krommenie bruggen

Best Value nog even de filosofie. Krommenie bruggen Best Value nog even de filosofie Krommenie bruggen Agenda 1. Welkom & introductie 2. Nog even de filosofie 3. Het project 4. Vragen Over het project Over de contractfilosofie Over het proces Over. 5. Hoe

Nadere informatie

Aanbesteding VVEN. Toelichtingsbijeenkomst

Aanbesteding VVEN. Toelichtingsbijeenkomst Toelichtingsbijeenkomst 11-12-2015 Toelichtingsbijeenkomst 11 december 2015 Aanbesteding zaak 31110917: Vaarwegverruiming Eemshaven (VVEN) Noordzee & Marconi Kwelderlandschap Delfzijl (MKD) Perceel 1:

Nadere informatie

Floris van Haagen P5 presentatie 26 Januari Prof.mr.dr. M.A.B. Chao-Duivis. P5 Floris van Haagen 26 Januari 2018

Floris van Haagen P5 presentatie 26 Januari Prof.mr.dr. M.A.B. Chao-Duivis. P5 Floris van Haagen 26 Januari 2018 Floris van Haagen P5 presentatie 26 Januari 2018 1e mentor: 2e mentor: 3e mentor: Examinator: Dr.ir. A. Straub Prof.mr.dr. M.A.B. Chao-Duivis Dr.Ir. M. Prins Dr. J.S.C.M. Hoekstra aanleiding circulaire

Nadere informatie

1.6 Flexibel contracteren: contradictio in terminis, of?

1.6 Flexibel contracteren: contradictio in terminis, of? 1.6 Flexibel contracteren: contradictio in terminis, of? Annette Biesboer, PRO6 managers Arnoud op den Kelder, Gemeente Amsterdam O.l.v. Klaas Taselaar Flexibel Contracteren Contradictio in Terminis??

Nadere informatie

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Registratienummer: : 2013011476 Opdrachtgever: : Tames Kokke/Ton van der Wees Opdrachtnemer(s) : Wim van der Vliet Budgetnummer : 000210013 Datum : 4 april

Nadere informatie

Ketenpartner voor Resultaatgericht Vastgoedonderhoud (RVO of RGVO) Vastgoedportefeuille gemeente Hoorn l

Ketenpartner voor Resultaatgericht Vastgoedonderhoud (RVO of RGVO) Vastgoedportefeuille gemeente Hoorn l Ketenpartner voor Resultaatgericht Vastgoedonderhoud (RVO of RGVO) Vastgoedportefeuille gemeente Hoorn l Informatiebijeenkomst 27 maart 2013 Remko Pollmann hoorn.nl AGENDA Aanleiding Toelichting Programma

Nadere informatie

ACADEMIE VOOR SAMENWERKEN

ACADEMIE VOOR SAMENWERKEN ACADEMIE VOOR SAMENWERKEN Verbeteren van samenwerking tussen organisaties Vormgeven aan nieuwe verhoudingen Nieuwe kijk op inkoop, contractering en managen van projecten Over de Academie voor Samenwerken

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 26 januari 2016

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 26 januari 2016 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Gas 1. Scope/afbakening De productgroep Gas omvat alle gas die van het openbare gasnet en via transport over de weg betrokken wordt door

Nadere informatie

Plan van aanpak Aanbesteding accountantsdiensten 2011-2014 gemeente Langedijk (behoort bij besluit van de raad d.d.

Plan van aanpak Aanbesteding accountantsdiensten 2011-2014 gemeente Langedijk (behoort bij besluit van de raad d.d. Plan van aanpak Aanbesteding accountantsdiensten 2011-2014 gemeente Langedijk (behoort bij besluit van de raad d.d. 18 januari 2011) Inhoud Inleiding... 2 1. Instellen van de selectiecommissie... 2 2.

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 8 april 2015

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Gas. Versie 8 april 2015 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Gas 1. Scope/afbakening De productgroep Gas omvat alle gas die van het openbare gasnet en via transport over de weg betrokken wordt door

Nadere informatie

Parkeergarage Vonk & Vlam

Parkeergarage Vonk & Vlam Parkeergarage Vonk & Vlam Raoul Beckers Frans Viveen Gemeente s-hertogenbosch Heijmans Inhoud presentatie Raoul: Project realisatie parkeergarage Vonk & Vlam Aanbesteding Frans: Aanpak Tender Uitwerking

Nadere informatie

MEMO. Auditcommissie P. van der Veer. februari 2017)

MEMO. Auditcommissie P. van der Veer. februari 2017) MEMO Documentnummer 2017\9792 Aan Kopie aan Auditcommissie P. van der Veer Van Bertha Achterberg Telefoonnummer (0318) 538256 Afdeling Griffie Datum 21 februari 2017 Onderwerp Startdocument inkooptraject

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Gemeente Maassluis Referentie: Omschrijving: Nieuwbouw IKC Het Spectrum te Maassluis. Toelichting:

Aanbestedende Dienst: Gemeente Maassluis Referentie: Omschrijving: Nieuwbouw IKC Het Spectrum te Maassluis. Toelichting: Nota van Inlichtingen Nieuwbouw IKC Het Spectrum te Maassluis Aanbesteding Nieuwbouw IKC Het Spectrum te Maassluis Aanbestedende Dienst: Gemeente Maassluis Referentie: 980074 Omschrijving: Nieuwbouw IKC

Nadere informatie

Arjan Geertsema. Marco van der Wijst

Arjan Geertsema. Marco van der Wijst Arjan Geertsema Marco van der Wijst Ervaring traditionele aanbestedingen Opgave Gemeente Groningen Vindt de aanbieder die boven het maaiveld uitsteekt en sluit hiermee een (raam)overeenkomst van 1 jaar

Nadere informatie

Mr. K. (Klaas) Molkenboer DE ONDERHANDELINGSPROCEDURE IN DE GEWIJZIGDE AANBESTEDINGSWET

Mr. K. (Klaas) Molkenboer DE ONDERHANDELINGSPROCEDURE IN DE GEWIJZIGDE AANBESTEDINGSWET Mr. K. (Klaas) Molkenboer DE ONDERHANDELINGSPROCEDURE IN DE GEWIJZIGDE AANBESTEDINGSWET Inhoudsopgave Wettelijk kader Praktische uitwerking Aandachtspunten Conclusie 2 Wettelijk kader Aanbestedingswet

Nadere informatie

Voorstel aan Stadsregioraad nr

Voorstel aan Stadsregioraad nr Voorstel aan Stadsregioraad nr. 2010.001 datum 1 december 2009 portefeuillehouder(s) J. Walraven beleidsterrein(en) Openbaar vervoer onderwerp Realisatie station Westervoort samenvatting voorstel De ambitie

Nadere informatie

Agendering van geluid en Kansen met EMVI. Jan Knol

Agendering van geluid en Kansen met EMVI. Jan Knol Agendering van geluid en Kansen met EMVI Jan Knol 10 jaar SilentRoads Symposium, WTC, 9 april 2013 1 10 jaar SilentRoads Symposium, WTC, 9 april 2013 2 INHOUD Succesfactoren van agendering van geluid Belang

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

BEST VALUE GARANTIE VOOR SUCCES?

BEST VALUE GARANTIE VOOR SUCCES? BEST VALUE GARANTIE VOOR SUCCES? Teus van Steenis - Inkoper Edwin Koevoets Projectleider Wegen BEST VALUE PROCUREMENT Best Value Procurement Vind de aanbieder die boven het maaiveld uitsteekt 17/11/15

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad

Inschrijvingsleidraad Inschrijvingsleidraad Vervanging Buitenlandse Meet Inrichting 380kV Station Maasbracht (MBT380) Primaire en Secundaire montage Projectnummer 002.333.40 Definitief d.d. 5 juni 2014 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg

Nadere informatie

Inlichtingenbijeenkomst. Voor de aanbesteding van het bestek met zaaknummer

Inlichtingenbijeenkomst. Voor de aanbesteding van het bestek met zaaknummer Inlichtingenbijeenkomst Voor de aanbesteding van het bestek met zaaknummer 311.094.88 Inlichtingenbijeenkomst Opening Toelichting op de inkoop van het programma Kustlijnzorg Toelichting op de inhoud van

Nadere informatie

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg Doel bijeenkomst U informeren over uitkomst aanbesteding Kennismaking met de aannemer Mogelijkheid geven vragen

Nadere informatie

Marktinformatiebijeenkomst. Best Value en Prestatiecontracten. 13 november 2015

Marktinformatiebijeenkomst. Best Value en Prestatiecontracten. 13 november 2015 Marktinformatiebijeenkomst Best Value en Prestatiecontracten 13 november 2015 Welkom 2 RWS BEDRIJFSINFORMATIE 3 RWS BEDRIJFSINFORMATIE Programma 08:00 08:30 Inloop en ontvangst in de lobby 08:30 08:45

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

Waarom BVP? If management, control and direction become more important

Waarom BVP? If management, control and direction become more important BVP De essentie Waarom BVP? If management, control and direction become more important it is less important for the individual to be skilled, accountable and able to minimize risks Dean Kashiwagi Prestatie

Nadere informatie

Randvoorwaarden en uitgangspunten bouwrijp maken Ak2 Weststrook

Randvoorwaarden en uitgangspunten bouwrijp maken Ak2 Weststrook Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100 AR Amsterdam Telefoon 251 1111 ingenieursbureau.amsterdam.nl Notitie Aan Van Kopie aan Projectgroep Overamstel David Cools Datum 24 augustus

Nadere informatie

Aanleg en onderhoud in de rimboe

Aanleg en onderhoud in de rimboe Aanleg en onderhoud in de rimboe Veranderende rollen Seth van der Wielen KYBYS 26 november 2015 Agenda Over de veranderende rollen: > Afwegingen > Groene velden heerlijk vertrouwd > De verandering > De

Nadere informatie

Startbijeenkomst 6 december

Startbijeenkomst 6 december Startbijeenkomst 6 december 2017 13-12-2017 Doel van de bijeenkomst Eerste startbijeenkomst 1. Informeren over opgave kademuren en proces innovatiepartnerschap 2. Een innovatieve mindset creëren 3. Feedback

Nadere informatie

Ketenanalyse impact NL gasvrij op ondergrondse infra. Werkboek. Ingevuld door: Expertbijeenkomst, 30 mei 2018

Ketenanalyse impact NL gasvrij op ondergrondse infra. Werkboek. Ingevuld door: Expertbijeenkomst, 30 mei 2018 Ketenanalyse impact NL gasvrij op ondergrondse infra Werkboek Ingevuld door:.. Expertbijeenkomst, 30 mei 2018 Programma 13:00-13:10: Welkom en kennismaking 13:10-13:30: Kader opdracht 13:30-15:30: Ronde

Nadere informatie

Wayfinding Bestaand Net

Wayfinding Bestaand Net Wayfinding Bestaand Net Informatie bijeenkomst 12 juni 2015 Aanbesteding WBN Marloes Huijsmans Projectleider WBN, Metro en Tram De agenda: 12.00 Ontvangst Projectencentrum Metro en Tram 12.15-12.45 Presentatie:

Nadere informatie

Project Dijkversterking Krimpen

Project Dijkversterking Krimpen Project Dijkversterking Krimpen Dijkversterking & UAV-gc Samenwerken met de opdrachtnemer Huub Verbruggen Projectmanager Dijkversterking Krimpen Even voorstellen Huub Verbruggen Projectmanager van beroep

Nadere informatie

Handreiking D&C Contracten. 26 September 2005

Handreiking D&C Contracten. 26 September 2005 Handreiking D&C Contracten 26 September 2005 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Rijkswaterstaat BIBLIOTHEEK RIJKSWATERSTAAT UTRECHT NR Z4Z).5...qo& RWS bibliotheek locatie Utrecht Postbus 20.000 3502

Nadere informatie

WERKCONFERENTIE 13 oktober 2016

WERKCONFERENTIE 13 oktober 2016 WERKCONFERENTIE 13 oktober 2016 SAMENWERKEN AAN EEN LEEFBARE REGIO DUURZAME LOGISTIEK IN DE BOUW Aftrap door Ruud van Harten, Wethouder Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu in gemeente Vlaardingen WAAROM

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie