Cursus Cd s branden met Nero. Printversie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cursus Cd s branden met Nero. Printversie"

Transcriptie

1 Cursus Cd s branden met Nero Printversie Copyright SeniorWeb 2005

2 Inleiding Pagina 1/1 De cd-rom is een handig opslagmedium voor allerlei gegevens. Niet alleen voor muzieknummers, maar ook voor computerprogramma's, spelletjes en dergelijke. Cdroms zijn ook zeer geschikt om documenten en andere computerbestanden te bewaren. Als u beschikt over een cd-brander, kunt u zelf heel eenvoudig cd-roms samenstellen. Zo kunt u muziek-cd's maken naar eigen smaak en voorkeur, maar ook een volledige backup van alle bestanden op uw computer. In deze cursus leert u: meer over de mogelijkheden van de cd-rom; hoe u de probeerversie van het programma Nero 6 downloadt; hoe u een muziek-cd kopieert; hoe u een data-cd brandt; hoe u een muziek-cd brandt; hoe u het beste met de cd-rom kunt omgaan.

3 Les 1 Dit kunt u met een cd-rom Pagina 1/4 Cd-rom biedt veel meer ruimte dan diskette De opslagcapaciteit van digitale media wordt uitgedrukt in Megabyte (MB). Een megabyte aan informatie komt ongeveer overeen met: - de tekst van een flinke roman - 1 minuut geluid op CD kwaliteit - 6 seconden videobeeld op televisiekwaliteit Een diskette kan maximaal 1,44 MB aan informatie bevatten. Voor Word-documenten zijn diskettes nog wel geschikt, voor grotere bestanden komt u al gauw ruimte tekort. Een gemiddelde lege cd-rom kan ongeveer 700 tot 800 MB aan informatie bevatten, ruim 480 keer zoveel als een diskette. U kunt de inhoud van uw volledige collectie diskettes (vermoedelijk) dus ook branden op één cd-rom.

4 Les 1 Dit kunt u met een cd-rom Pagina 2/4 CD, cd-r, cd-rw? Een voorbespeelde computer-cd wordt meestal een cd-rom genoemd. Als u een lege cdrom in de winkel koopt, kunt u kiezen tussen een cd-r en een cd-rw. De eerste (cd-r) kan eenmaal gebrand worden, de tweede (cd-rw) kunt u meermalen gebruiken om informatie over iets anders heen te branden. Cd-r s zijn te koop vanaf 1,00 euro, cd-rw s kosten ongeveer 1,20 euro. Ze zijn te koop in verpakkingen van 5 en 10 stuks, voordeelverpakkingen zijn er uiteraard ook.

5 Les 1 Dit kunt u met een cd-rom Pagina 3/4 Welk merk cd-rom moet ik kopen? U kunt cd-roms kopen van een bekend merk zoals Sony, of van fantasiemerken die bij drogisterijen en dergelijke winkels te koop zijn. Zowel bij de dure als de goedkope merken zijn er restpartijen die van mindere kwaliteit zijn. Duurder hoeft dus niet per se beter te zijn. U kunt advies vragen aan de winkelier, deze heeft wellicht ervaring met goede of minder goede merken.

6 Les 1 Dit kunt u met een cd-rom Pagina 4/4 Branden met Nero Burning Rom 6 In Nederland zijn er twee programma s die veel gebruikt worden om cd-roms te branden: Easy CD Creator en Nero Burning Rom. Als u een computer heeft gekocht met een cdbrander erin, dan zat één van deze twee programma s er wellicht gratis bij. In deze cursus leert u een cd te branden met het programma Nero 6. Als u al eigenaar bent van een eerdere versie van dit programma, kunt u via de website van de fabrikant gratis een nieuwere versie (update) downloaden. Als u dit programma niet heeft, kunt u een proefversie ervan downloaden. Hoe dat moet leert u in les 2 van deze cursus.

7 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 1/12 U kunt via internet een probeerversie van Nero downloaden. Ga naar de website en klik op Downloads.

8 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 2/12 Klik vervolgens op Trial Versions.

9 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 3/12 Klik hier op Nero 6 Reloaded.

10 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 4/12 Klik vervolgens op Download.

11 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 5/12 U ziet een scherm waarin wordt uitgelegd dat Nero uit 3 pakketten bestaat. Om cd-roms te branden heeft u alleen pakket 1 nodig (Package 1). Klik op Download naast de beschrijving van Package 1.

12 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 6/12 U wordt gevraagd vanaf welke locatie het bestand moet worden gedownload. U hoeft hier niets te wijzigen. Klik op Download.

13 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 7/12 Wanneer u Windows XP gebruikt met Service Pack 2 krijgt u een veiligheidswaarschuwing. Klik op het gele balkje en klik vervolgens op Bestand downloaden.

14 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 8/12 Klik vervolgens op Opnieuw.

15 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 9/12 U ziet een grijs scherm verschijnen, met een beschrijving van wat u gaat downloaden. Het bestand is ruim 32 MB groot, afhankelijk van de snelheid van uw verbinding kan het even duren voordat u klaar bent met downloaden. Klik op Uitvoeren.

16 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 10/12 Eventueel krijgt u de beveiligingswaarschuwing dat de uitgever onbekend is. Klik op Uitvoeren om het downloaden voort te zetten. Het programma wordt nu gedownload. Als uw computer klaar is met downloaden, verschijnt eerst een venster waarin u ziet dat allerlei bestanden worden uitgepakt. Deze gaat automatisch over in de bekende installatie wizard. Klik op Volgende.

17 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 11/12 Volg verder de aanwijzingen van de wizard. U wordt gevraagd de algemene voorwaarden te accepteren. Vink aan Ik accepteer alle voorwaarden van de voorafgaande Licentieovereenkomst en Kkik op Volgende. In het volgende scherm typt u uw naam in. Het invullen van de bedrijfsnaam en het serienummer is niet nodig. Vervolgens klikt u op Demo. Daarna wordt het programma geïnstalleerd. Haal in het laatste scherm het vinkje weg bij Start de Nero-toepassing wanneer een schijf is ingevoerd. Klik vervolgens op Voltooien.

18 Les 2 - Het downloaden van probeerversie Nero Pagina 12/12 Nero is nu geïnstalleerd op uw computer. Nero wordt standaard geleverd als Engelstalig programma. U kunt het programma Nederlandstalig maken, door een zogenaamd taalpakket te downloaden. U gaat daarvoor wederom naar De procedure voor het downloaden van het taalpakket is grotendeels gelijk aan de uitleg op de voorgaande pagina s. Op deze pagina wordt in het kort uitgelegd hoe u het taalpakket downloadt. Ga naar Klik op Downloads. Klik op Language Packs. Klik op Language Pack 6 Reloaded. Kies uit de lijst met talen Dutch. Klik bij 'Language Pack One (Nero Burning Rom)' op 'Download'. Eventueel verschijnt vervolgens weer het gele balkje met de beveiligingswaarschuwing. Klik eerst op het gele balkje en vervolgens op Bestand downloaden. In het downloadvenster klikt u op Uitvoeren. Eventueel verschijnt nog een waarschuwing dat de uitgever onbekend is. Klik op Uitvoeren. Na het downloaden verschijnt de 'Taalpakket Nero Installatiewizard'. Klik op 'Volgende'. Vink het rondje voor 'Ik accepteer de voorwaarden van de Licentieovereenkomst' aan en klik op 'Volgende'. In het laatste scherm klikt u op 'Voltooien', waarna u het programma Nero in het Nederlands kunt gebruiken.

19 Les 3 - Een muziek-cd kopiëren Pagina 1/6 Stel u hebt een cd met muziek die u voor eigen gebruik zou willen kopiëren. Met Nero 6 is dat helemaal niet moeilijk. Wat u ervoor nodig hebt, is de originele cd, een cd-brander, een lege cd en een half uurtje tijd (afhankelijk van de snelheid van uw computer). Start het programma Nero SmartStart. U kunt het programma starten vanaf uw Bureaublad, de snelstartbalk of via 'Start (Alle) Programma's - Nero - Nero SmartStart'.

20 Les 3 - Een muziek-cd kopiëren Pagina 2/6 U ziet een scherm met allerlei afbeeldingen erop en de tekst Welkom bij Nero!. Als u de muis boven een icoon houdt, verschijnen er allerlei mogelijkheden. Ga met de muis naar het icoon Kopiëren en backup (de twee cd s). Klik op CD kopiëren.

21 Les 3 - Een muziek-cd kopiëren Pagina 3/6 In het nieuw scherm ziet u middenin een invulscherm waar u uw naam moet invoeren. Het invullen van de firmanaam en het serienummer is niet nodig. Klik op Demo.

22 Les 3 - Een muziek-cd kopiëren Pagina 4/6 Nu verschijnt er een scherm waarop staat tot welke datum uw versie van Nero werkt. De fabrikant stelt begin van elke maand een demonstratieversie ter beschikking, die de gehele maand geldig is. Hierna werkt uw versie niet meer, deze moet u dan van de pc deïnstalleren en een nieuwe versie downloaden van de website van Nero. Klik op OK.

23 Les 3 - Een muziek-cd kopiëren Pagina 5/6 In dit scherm selecteert u diverse opties. Achter 'Bronstation' staat de cd-romspeler waar u de originele cd in gaat plaatsen. Kies eventueel een andere optie als de standaard gegevens niet kloppen. Achter 'Doelstation' kiest u de naam van de cd-brander. Doe de originele cd in de cd-romspeler en de lege cd in de cd-brander. Klik op Kopiëren.

24 Les 3 - Een muziek-cd kopiëren Pagina 6/6 Het kopiëren van de cd begint. Zodra de kopie klaar is krijgt u een nieuw scherm te zien. U kunt ervoor kiezen om nog een kopie van een cd te maken, of het programma af te sluiten (door te klikken op Afsluiten ). Uw kopie is nu klaar!

25 Les 4 - Een data-cd branden Pagina 1/9 Zoals gezegd kunt u allerlei documenten die op uw computer staan op cd-rom zetten. In deze les leert u hoe u een cd met computerbestanden maakt (dataschijf). Open het programma Nero SmartStart. Ga met de muis naar het icoon Data (het document). Klik vervolgens op Data-cd maken.

26 Les 4 - Een data-cd branden Pagina 2/9 U ziet een scherm waar u uw naam moet invullen. Het invullen van de firmanaam en het serienummer is niet nodig. Klik hierna op Demo.

27 Les 4 - Een data-cd branden Pagina 3/9 U ziet een scherm waarop staat tot welke datum uw demonstratieversie van Nero te gebruiken is. Klik op OK.

28 Les 4 - Een data-cd branden Pagina 4/9 In het nieuwe scherm ziet u een leeg veld, waarin u de documenten kunt plaatsen die u wilt branden. Rechts onderin ziet u Totaal gebruikte ruimte staan: dat is de totale grootte van de documenten die u gaat branden. Als het witte scherm leeg is, staat de 'Totaal gebruikte ruimte' op 0,0 MB. Als u een document toevoegt om te branden, neemt de 'Totaal gebruikte ruimte' ook toe. Klik op Toevoegen om nieuwe documenten toe te voegen.

29 Les 4 - Een data-cd branden Pagina 5/9 U ziet het scherm waarin alle mappen en bestanden van uw computer te vinden zijn. In deze mappen gaat u op zoek naar de documenten die u op cd-rom wilt branden. De documenten die in deze cursus worden gebruikt, dienen als voorbeeld. Deze documenten staan niet op uw computer. Als u zelf aan de slag gaat, selecteert u uw eigen gewenste documenten. Met de muis opent u de map waarin het document staat dat u wilt branden. U selecteert het gewenste document. Klik daarna op Toevoegen.

30 Les 4 - Een data-cd branden Pagina 6/9 Op dezelfde wijze kunt u meer documenten toevoegen. Bent u klaar? Klik op Voltooid.

31 Les 4 - Een data-cd branden Pagina 7/9 U keert weer terug naar het hoofdscherm, daar ziet u de gekozen documenten staan. Bij 'Totaal gebruikte ruimte' staat hoe groot de bestanden samen zijn (4,1 MB). Een lege cd kan ongeveer 700 tot 800 MB bevatten. Er kunnen dus nog een hoop computerbestanden bij. U kunt de procedure herhalen, totdat het maximum van de cd-rom is bereikt. Hebt u alle bestanden die u wilt branden verzameld? Klik dan op Volgende.

32 Les 4 - Een data-cd branden Pagina 8/9 U ziet een scherm met diverse vakjes. Het bovenste vakje is de cd-brander. Als de naam van de cd-brander niet goed is, kunt u deze aanpassen. Achter 'Schijfnaam' kunt u desgewenst een naam invullen. Laat de overige opties onveranderd en klik op Branden.

33 Les 4 - Een data-cd branden Pagina 9/9 Zorg ervoor dat er een lege cd in de brander zit. Uw computer gaat nu de cd branden. Als het branden klaar is, klikt u op Volgende'. U keert dan terug naar het scherm waar u een nieuwe taak kunt kiezen of het programma kunt afsluiten door te klikken op 'Afsluiten'.

34 Les 5 - Een muziek-cd branden Pagina 1/9 U kunt een muziek-cd kopiëren met Nero, zoals u hebt gezien in Les 3. Maar u wilt natuurlijk ook zelf muziek-cd's kunnen samenstellen met daarop verzamelingen van uw favoriete liedjes. In deze les leert u hoe u een cd met muziekbestanden maakt die afgespeeld kan worden op uw stereo-installatie. Open het programma Nero SmartStart. Ga met de muis naar het icoon Audio (het muzieknootje). Klik op Audio-cd maken.

35 Les 5 - Een muziek-cd branden Pagina 2/9 U ziet een scherm waar u uw naam moet invullen. Het invullen van de firmanaam en het serienummer is niet nodig. Klik hierna op Demo.

36 Les 5 - Een muziek-cd branden Pagina 3/9 U ziet een scherm waarop staat tot welke datum uw demonstratieversie van Nero te gebruiken is. Klik op OK.

37 Les 5 - Een muziek-cd branden Pagina 4/9 In het nieuwe scherm ziet u een leeg veld, waarin u de muziekbestanden kunt plaatsen die u wilt branden. Rechts onderin ziet u 'Totale tijd' staan: dat is de totale grootte van de muziekbestanden die u gaat branden, weergegeven in minuten. Als het witte scherm leeg is, staat de 'Totale tijd' op 0 minuten. Als u een muziekbestand toevoegt om te branden, neemt de 'Totale tijd' ook toe. Klik op Toevoegen om nieuwe muziekbestanden toe te voegen.

38 Les 5 - Een muziek-cd branden Pagina 5/9 U ziet het scherm waarin alle mappen en bestanden van uw computer te vinden zijn. In deze mappen gaat u op zoek naar de muziekbestanden die u op cd-rom wilt branden. De muziekbestanden die in deze cursus worden gebruikt, dienen als voorbeeld. Deze bestanden staan niet op uw computer. Als u zelf aan de slag gaat, selecteert u uw eigen gewenste muziekbestanden. Met de muis opent u de map waarin het muziekbestand staat dat u wilt branden. U selecteert het gewenste document. Klik daarna op Toevoegen.

39 Les 5 - Een muziek-cd branden Pagina 6/9 Nero analyseert het muziekbestand en toont dit in een scherm dat vanzelf weer verdwijnt. Wilt u meer muziekbestanden toevoegen dan doet u dit op dezelfde wijze. Bent u klaar? Klik op Voltooid.

40 Les 5 - Een muziek-cd branden Pagina 7/9 U keert weer terug naar het hoofdscherm, daar ziet u de gekozen muziekbestanden staan. Bij 'Totale tijd' staat hoe groot de bestanden samen zijn (7 minuten en 19 seconden). Een lege cd kan ongeveer 70 tot 80 minuten bevatten. Er kan dus nog een hoop muziek bij. U kunt de procedure herhalen, totdat het maximum van de cd-rom is bereikt. Hebt u alle bestanden die u wilt branden verzameld? U kunt dit controleren in het hoofdvenster: onder elkaar ziet u bij 'Titel' de naam van het liedje, bij 'Artiest' de naam van de artiest, en bij 'Tracklengte', de lengte van het liedje in minuten. Bent u compleet, vink dan de optie rechtsonder aan: 'Alle audiobestanden normaliseren'. Dit zorgt ervoor dat alle gekozen nummers ongeveer hetzelfde volume hebben. Standaard zorgt Nero ervoor dat er 2 seconden pauze zit tussen de muzieknummers. Als u dit niet wilt (bijvoorbeeld met een registratie van een muziekconcert) zet u ook een vinkje bij het vakje Geen pauzes tussen tracks. Anders laat u dit open. Klik op Volgende.

41 Les 5 - Een muziek-cd branden Pagina 8/9 U ziet een scherm met diverse vakjes. Het bovenste vakje is de cd-brander. Als de naam van de cd-brander niet goed is, kunt u deze aanpassen. Voordat u gaat branden kunt u bij Titel (CD TEXT) de cd een naam geven. Bij Artiest (CD TEXT) kunt u de naam van de artiest(en) invullen, als u dat wilt. Laat de overige opties onveranderd en klik op Branden.

42 Les 5 - Een muziek-cd branden Pagina 9/9 Zorg ervoor dat er een lege cd in de brander zit. Uw computer gaat nu de cd branden. Als het branden klaar is, klikt u op 'Volgende'. U keert dan terug naar het scherm waar u een nieuwe taak kunt kiezen of het programma kunt afsluiten door te klikken op 'Afsluiten'.

43 Les 6 - Als de cd klaar is Pagina 1/5 Gefeliciteerd, u hebt een cd gebrand! Zelfgemaakte cd s zijn kwetsbaarder dan voorbespeelde schijfjes. In dit hoofdstuk leert u hoe u het beste om kunt gaan met gebrande cd s.

44 Les 6 - Als de cd klaar is Pagina 2/5 Een cd moet u altijd aan de zijkanten beetpakken. Hebt u kleine handen, dan steekt u uw wijs- of middelvinger door het gat en pakt u de cd met de duim aan de zijkanten beet. Zo voorkomt u dat er vingerafdrukken op de cd komen.

45 Les 6 - Als de cd klaar is Pagina 3/5 Wilt u een tekst op de cd schrijven? Gebruik dan een speciale pen hiervoor. Deze pennen koopt u bij de computerwinkel. Beschrijf altijd de bovenkant van de cd, nooit de (gebrande) onderkant, de cd wordt dan onbruikbaar.

46 Les 6 - Als de cd klaar is Pagina 4/5 Bewaar zelfgebrande cd s altijd in een cd-doosje of in een hoesje. Het oppervlak van de cd is gevoelig voor krassen. Bewaar de cd s uit de zon en het liefst op kamertemperatuur.

47 Les 6 - Als de cd klaar is Pagina 5/5 Er zijn allerlei pakketten te koop om uw cd wat op te fleuren. U kunt stickers kopen in de vorm van een cd-schijfje en deze beschrijven of met de printer bedrukken. Vervolgens plakt u ze op de cd. Dat ziet er vrolijk uit. Er zit wel een nadeel aan deze stickers: als u een cd met sticker en al afspeelt, wordt de cd in de speler warm. Dat is normaal, want cd s draaien snel rond in een cd-speler. Als uw zelfgemaakt cd erg warm wordt, wordt de lijm van de sticker zacht en kan deze (deels) loslaten. Let dus goed op met cd s waar een sticker op zit.

Handleiding branden in Nero

Handleiding branden in Nero Handleiding branden in Nero Hier volgt een korte uitleg over hoe u Nero moet gebruiken indien u een kopie wilt maken van een CD/DVD of uw eigen compilatie wilt maken. Deze uitleg is van toepassing op Microsoft

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden

7. Muziek-cd s branden 205 7. Muziek-cd s branden De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het werken met geluidsbestanden. Ook het verzamelen van muziekbestanden vanaf internet is heel populair. Het branden

Nadere informatie

Pak een beschrijfbare CD. Je kunt twee types CD gebruiken.

Pak een beschrijfbare CD. Je kunt twee types CD gebruiken. Een cd branden Methoden: CD's branden op een PC Brand een CD met itunes (Mac en PC) Brand een gegevens-cd op een PC Brand een gegevens-cd op een Mac Heb je ooit een CD willen branden maar wist je niet

Nadere informatie

1. Een cd afspelen. Let op! Voor dit hoofdstuk heeft u een muziek-cd nodig. Voor de voorbeelden in dit hoofdstuk wordt een cd van André Rieu gebruikt:

1. Een cd afspelen. Let op! Voor dit hoofdstuk heeft u een muziek-cd nodig. Voor de voorbeelden in dit hoofdstuk wordt een cd van André Rieu gebruikt: 13 1. Een cd afspelen De computer is de afgelopen tientallen jaren langzaam veranderd in een machine voor internet en entertainment. Met het Vista-programma Windows Media Player heeft u de beschikking

Nadere informatie

8. Muziek-cd s branden

8. Muziek-cd s branden 233 8. Muziek-cd s branden De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het werken met geluidsbestanden. Ook het verzamelen van muziekbestanden vanaf internet is bij jongeren heel populair.

Nadere informatie

Door: Whisper380 Versie: 2.0 Datum: 11-7-2010 Eigenaar: whisper380-computerhulp.net

Door: Whisper380 Versie: 2.0 Datum: 11-7-2010 Eigenaar: whisper380-computerhulp.net Door: Whisper380 Versie: 2.0 Datum: 11-7-2010 Eigenaar: whisper380-computerhulp.net Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Mededeling:... 3 Ashampoo burning studio 6 free downloaden... 4 Het programma registreren

Nadere informatie

Studio Visual Steps Nero 9

Studio Visual Steps Nero 9 Studio Visual Steps Nero 9 Gratis PDF-bestand voor gebruikers van het programma Nero 9, die het Basisboek Nero 8 gebruiken. 1 Voorwoord Nero is een softwarebundel die doorgaans ieder jaar in een nieuwe

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 11

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 11 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 11 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

ACDSee 9 leerprogramma s > Foto s downloaden met Foto s Ophalen Wizard

ACDSee 9 leerprogramma s > Foto s downloaden met Foto s Ophalen Wizard Dit leerprogramma leidt u door het proces van foto s downloaden van uw camera met gebruik van ACDSee s Foto s Ophalen Wizard. Foto s ophalen is een stuk makkelijker gemaakt door de Apparaat Detector, welke

Nadere informatie

2. Starten met MediaMonkey

2. Starten met MediaMonkey 25 2. Starten met MediaMonkey MediaMonkey is een gebruikersvriendelijk programma voor het opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. Met MediaMonkey kunt u geluidsbestanden en muziek-cd s beluisteren.

Nadere informatie

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis.

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. PC-Radio Express thuis Bij veel PC-Radio gebruikers bestaat de wens om ook thuis met het systeem aan de slag te gaan. Het is prettig als de databank eens geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld om te controleren

Nadere informatie

Rom Roscam, Animator SNV

Rom Roscam, Animator SNV Rom Roscam, Animator SNV Dia 1 Het programma: CDBurnerXP CDBurnerXP is een eenvoudig programma om: Data (bestanden, fotoshows, video, etc ) op CD/DVD te branden Een multisessie schijf starten en later

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 De cd-rom bij dit boek... 11 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa.

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. 1 Picasa op de Mac Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. In het boek Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren wordt het programma Picasa voor

Nadere informatie

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire

Frostwire handleiding. Inleiding. Voor- en nadelen van Frostwire. Installatie van Frostwire Frostwire handleiding Welkom bij de handleiding van Frostwire, een programma om te downloaden via Peer 2 Peer (P2P). Wat komt er aan bod in deze handleiding? Inleiding Voor- en nadelen van Frostwire Installatie

Nadere informatie

Nero Express. Nero Express openen: N-1

Nero Express. Nero Express openen: N-1 Nero Express Inleiding Welkom bij de populairste brandsoftware die momenteel op de markt is Nero Express. Met Nero Express kunt u uw favoriete muziek samenstellen of uw vcd een gebruikersvriendelijke interface

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN DIGINET SYSTEEM

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN DIGINET SYSTEEM HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN DIGINET SYSTEEM Fragmenten terug kijken om naar cd te branden Klik op de Search button (rood omcirkeld) om de beelden op te zoeken die op de cd gebrand moeten worden (zie

Nadere informatie

Uitleg van het bovenmenu:

Uitleg van het bovenmenu: Windows Media Player Open de media player via alle programma s of via een pictogram op het bureaublad Dit is een voorbeeld hoe het er ongeveer kan zien. Uitleg van het bovenmenu: Nu afspelen Mediabibliotheek

Nadere informatie

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Voorwoord... 2 Allway Sync... 2 FreeFileSync... 2 Uitleg Allway Sync.... 3 Wat heb je nodig?... 3 De extra harde

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

12. Inpakken en wegwezen

12. Inpakken en wegwezen 213 12. Inpakken en wegwezen Met behulp van de Wizard Inpakken en wegwezen kunt u uw presentatie snel inpakken zodat u deze op een andere computer kunt vertonen. Bij het inpakken worden de videobestanden,

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

Van oude naar nieuwe PC 1

Van oude naar nieuwe PC 1 Van oude naar nieuwe PC Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Van oude naar nieuwe PC 1 Wat gaan we meenemen naar de nieuwe PC?...1 Voorbereidingen...2

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

2. Een data-cd branden

2. Een data-cd branden 27 2. Een data-cd branden Met een cd-brandprogramma als Nero kunt u verschillende typen cd s branden. Eén van die typen cd s is de data-cd. Data-cd is een ander woord voor gegevens-cd. Op een data-cd kunt

Nadere informatie

Diverse Workshops. Bestanden comprimeren/decomprimeren. (zippen/unzippen) Het branden van CD s Diverse vormen van geheugen

Diverse Workshops. Bestanden comprimeren/decomprimeren. (zippen/unzippen) Het branden van CD s Diverse vormen van geheugen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Diverse Workshops Bestanden comprimeren/decomprimeren. (zippen/unzippen) Het branden van CD s Diverse vormen van

Nadere informatie

Extra bijlage: DVD SlideShow

Extra bijlage: DVD SlideShow 357 Extra bijlage: DVD SlideShow Het plaatsen van uw -eventueel bewerkte- foto's op cd of dvd is een verstandig idee. Op die manier weet u zeker dat ze goed bewaard blijven. Een bijzondere manier om foto's

Nadere informatie

InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma

InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma Handleiding van Auteur: CorVerm Februari 2008 handleiding: InfraRecorder, een goed en gratis brandprogramma InfraRecorder is een gratis (openbron) brandprogramma

Nadere informatie

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf

Het handboek van K3b. Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b. Vertaler/Nalezer: Freek de Kruijf 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2 Voorinstellingen 6 3 Gebruikersinterface configureren 7 4 De internals

Nadere informatie

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden.

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden. Linux Mint Als u een computer hebt die met Windows XP werkt weet u inmiddels dat u met die computer niet meer veilig kunt internetten, omdat Windows XP niet meer door Microsoft wordt onderhouden. Bent

Nadere informatie

Back-up maken met Cobian Backup

Back-up maken met Cobian Backup Back-up maken met Cobian Backup Wie geregeld gebruikmaakt van een computer, kent het belang van een back-up. Door een kopie te maken van belangrijke bestanden en documenten voorkomt u dat u ze kwijtraakt

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding PictogendaPrinter Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werken met het programma 5 3. Menu Bestand 6 4. Menu Bibliotheken 8 5. Menu Opties

Nadere informatie

Beste LUMIX G gebruiker,

Beste LUMIX G gebruiker, Beste LUMIX G gebruiker, Vooreerst hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw LUMIX G systeemcamera! We hopen dat u veel plezier beleeft aan uw nieuwe camera en zijn ervan overtuigd dat u fantastische

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Het handboek van K3b

Het handboek van K3b Deze documentatie is geconverteerd uit de pagina in de KDE UserBase K3b pagina op 2011-01-20. Bijgewerkt tot 2.0 door het KDE-documentatieteam Vertaler/Nalezer: Rinse de Vries Vertaler/Nalezer: Antoon

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu.

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. In Windows kun u in het configuratiescherm de computer aanpassen naar uw wensen. In Ubuntu heet dit Systeeminstellingen. Ik zal in deze handleiding de meest

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Overstappen van Compleet Boekhouden &Factureren naar Compleet Boekhouden PRO Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT 3 1.1 MAAK EEN BACK-UP IN DE OUDE VERSIE 3 1.2 VERWIJDEREN

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

WIP Com/Connect Com/RT4

WIP Com/Connect Com/RT4 Vereisten 1 0. Vereisten 1. Een auto die is uitgerust met een WIP Com-/Connect Com-/RT4-navigatiesysteem 2. Toegang tot de website http://peugeot.navigation.com 3. Voor de automatische installatie met

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 1.1 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 9-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 De programma s die we nodig hebben downloaden:... 3 Installeren van het programma...

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding Xerox Device Agent, XDA-Lite Beknopte installatiehandleiding XDA-Lite - introductie XDA-Lite is software ontwikkeld voor het verzamelen van gegevens van machines, met als voornaamste doel de automatische

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins

Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins Inleiding Met het RTV AudioDownload Tool kan ieder uur het laatste nieuwsbulletin worden gedownload en beschikbaar worden gesteld voor de omroep automatisering

Nadere informatie

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2 automatisch & handmatig BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Foto presentaties en toepassingen 1

Foto presentaties en toepassingen 1 Foto presentaties en toepassingen 1 Foto in documenten Power Point presentatie met foto's en (video) Windows media player Windows live foto gallery/ live movie maker K-Media (Nero) Pinnacle DVD video 1

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Creatief met digitale foto's

Creatief met digitale foto's juli 2009 1 Creatief met digitale foto's Les 4 Deel 1: Webalbum maken met Picasa Deel 2: Diapresentatie maken met Photo Story 3 voor Windows 2 Deel 2: Photo Story 3 voor Windows 1. Photo Story is een gratis

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy-Car

Installatiehandleiding Easy-Car Installatiehandleiding Easy-Car 1. Na het downloaden van het Easy-Car Setup programma voert u deze Setup uit (uitvoeren = dubbelklikken op de icoon). 2. Indien blijkt dat de versie van Microsoft.NET Framework

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 23-8-2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Het programma Downloaden:... 3 De installatie:... 4 De programma s op een rij... 8 Internet:... 9 DVD &

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Stap 1: de computer voorbereiden.

Stap 1: de computer voorbereiden. In dit stappenplan wordt beschreven hoe het Detacom systeem op een computer kan worden geïnstalleerd. Wij gaan er hierbij vanuit dat de computer voldoet aan de vereisten, en dus geschikt is. Wanneer er

Nadere informatie

Workshop Harde schijf gebruiken in Eminent producten

Workshop Harde schijf gebruiken in Eminent producten Workshop Harde schijf gebruiken in Eminent producten 1.0 Introductie Wanneer je een product hebt aangeschaft van Eminent waarbij het vereist is een harde schijf in te bouwen, kan het vaak lastig zijn een

Nadere informatie

www.gpscenter.be Installeren van een software update in je Garmin GPS

www.gpscenter.be Installeren van een software update in je Garmin GPS www.gpscenter.be Installeren van een software update in je Garmin GPS Indien nodig stelt garmin een nieuwe software versie ter beschikking voor je GPS. Deze verbeterde versie bevat doorgaands een aantal

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk.

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Emule handleiding Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Wat komt er aan bod deze handleiding? Inleiding Voor en na-delen van het programma

Nadere informatie

2. Nero 8 verkennen. In dit hoofdstuk leert u:

2. Nero 8 verkennen. In dit hoofdstuk leert u: 27 2. Nero 8 verkennen Nero 8 bestaat uit een collectie programma s waarmee u verschillende soorten cd s en dvd s kunt branden, zoals data-, audio- of video-cd s. Daarom wordt het ook wel een suite genoemd.

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0

Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0 Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Kaspersky Password Manager 4.0 verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: whisper380-computerhulp Datum: 27-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden:... 3 Het installeren van het programma:... 4 Het programma

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie