Voorwoord 15. Deel 2 Instellingen van de computer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord 15. Deel 2 Instellingen van de computer"

Transcriptie

1 Computer Basis boek Windows 7 Korte inhoud Voorwoord 15 Deel 1 Basisvaardigheden 1 Kennismaken met Windows Menu Start 31 3 Werken met vensters 51 4 Opdrachten geven in vensters 63 5 De Taakbalk 75 6 Snel je weg vinden naar mappen en bestanden Mappen en bestanden beheren Werken met externe opslagmedia Leuke en handige programma s in Windows Bureaubladgadgets 159 Deel 2 Instellingen van de computer 11 De Taakbalk aanpassen Menu Start aanpassen Instellingen van je PC: Systeem en beveiliging Instellingen van je PC: Printer,muis en toetsenbord Instellingen van je PC: Vormgeving Meerdere gebruikers van de PC 223 Deel 3 Onderhoud en beheer van de computer 17 Programma s installeren en verwijderen De computer in conditie houden Beveiliging van de computer Problemen oplossen 271 Register (c)

2 Inhoudsopgave Voorwoord 15 Deel 1 Basisvaardigheden 1 Kennismaken met Windows Over dit hoofdstuk 19 2 Wat doet een besturingssysteem? 20 3 Windows De computer aanzetten en jezelf aanmelden 21 5 Het Bureaublad 23 6 Menu Start 24 7 De Taakbalk 26 8 Verkennervensters en programmavensters 28 9 De Introductiepagina 29 2 Menu Start 31 1 Over dit hoofdstuk 31 2 Werken met menu Start 32 3 Een programma starten 34 4 Zoeken naar een programma of bestand via het zoekvak 37 5 De knop met de gebruikersnaam 39 6 De knoppen Documenten, Afbeeldingen en Muziek 40 7 Recente items openen 43 8 Windows 7 afsluiten en de PC uitschakelen 45 9 Afmelden en Andere gebruiker De computer vergrendelen Opnieuw opstarten Slaapstand en sluimerstand 49 3 Werken met vensters 51 1 Over dit hoofdstuk 51 2 Het Verkennervenster 52 3 De adresbalk 53 4 De knoppen Terug en Vooruit 55 5 De schuifbalken (c)

3 Basisboek Windows 7 6 Het formaat van vensters aanpassen 59 7 Venster minimaliseren 60 8 Venster maximaliseren en verkleinen 60 9 Venster sluiten 60 4 Opdrachten geven in vensters 63 1 Over dit hoofdstuk 63 2 Opdrachten geven via de opdrachtbalk 64 3 Opdrachten geven via het snelmenu 65 4 Opdrachten geven via het menu 65 5 Nog meer opdrachtmogelijkheden 67 6 De indeling van een venster aanpassen 67 7 De weergave van de vensterinhoud veranderen 69 8 Programmavensters 72 9 De titelbalk Opdrachten geven aan een programma 73 5 De Taakbalk 75 1 Over dit hoofdstuk 75 2 Kennismaken met de Taakbalk 76 3 Een programma, document of webpagina openen 78 4 De Windows Verkenner knop 81 5 Venster minimaliseren en weer activeren 82 6 Meerdere vensters minimaliseren en activeren 83 7 Schakelen tussen vensters of programma s via Miniaturen Schakelen tussen vensters met de <Alt> en <TAB> toetsen 90 9 Schakelen tussen vensters met Areo Flip 3D Venster of programma sluiten via miniatuur Meerdere vensters tegelijk sluiten via de Taakbalk Sneller werken met vensters: Snap Snel een overzichtelijk Bureaublad: Shake Het Systeemvak: datum en tijd Het Systeemvak: geluid Snel je weg vinden naar mappen en bestanden Over dit hoofdstuk Wat zijn bestanden? Bestanden organiseren De Persoonlijke map verkennen In- en uitvouwen van de boomstructuur in het Navigatievenster (c)

4 Inhoudsopgave 6 Navigeren via de adresbalk De Bibliotheek in Windows Openbare mappen en Mijn mappen De computer verkennen Zoeken naar bestanden Een zoekopdracht opslaan Bestanden in een map anders ordenen Recente bestanden vinden en openen via menu Start Mappen en bestanden beheren Over dit hoofdstuk Mappen en submappen Een nieuwe map maken via de Opdrachtbalk Een nieuwe map maken via het snelmenu Een map of bestand een andere naam geven Een map of bestand verplaatsen door te slepen Een map of bestand kopiëren door te slepen Verplaatsen of kopiëren via de Opdrachtbalk Verplaatsen of kopiëren via het snelmenu De status van een bestand wijzigen Bestanden in en uitpakken Een map of bestand tijdelijk verwijderen Verwijderen met de <Delete>-toets Verwijderen via het snelmenu Een bestand uit de Prullenbak weer terugzetten Een bestand voorgoed verwijderen De Prullenbak legen Werken met externe opslagmedia Over dit hoofdstuk Cd-rom en dvd USB-stick Externe harddisk Fotokaartje MP3-speler Leuke en handige programma s in Windows Over dit hoofdstuk Een spelletje spelen Rekenmachine Paint WordPad en Kladblok Foto s en afbeeldingen bekijken (c)

5 Basisboek Windows 7 7 Windows Media Player Windows Live Essentials downloaden Plaknotities Vergrootglas Bureaubladgadgets Over dit hoofdstuk De Bureaublad galerie openen Een gadget op het Bureaublad plaatsen Het gadgetmenu Een gadget van het Bureaublad verwijderen De klok Het uiterlijk van de klok wijzigen De Diavoorstelling Hoofdpunten van feeds Feeds gebruiken De andere gadgets in Windows Deel 2 Instellingen van de computer 11 De Taakbalk aanpassen Over dit hoofdstuk Een knop op de Taakbalk plaatsen Een knop vastmaken aan de Taakbalk via een Jump list Een knop verwijderen van de Taakbalk Eigenschappen van de Taakbalk Plaats van de Taakbalk wijzigen Menu Start aanpassen Over dit hoofdstuk Een programmaknop vastmaken aan menu Start Een programmaknop verwijderen uit menu Start Programmapictogram op het Bureaublad plaatsen of verwijderen Menu Start aanpassen Het aantal programmaknoppen in menu Start wijzigen De functie van de knop Afsluiten wijzigen Instellingen van je PC: Systeem en beveiliging Over dit hoofdstuk Het Configuratiescherm (c)

6 Inhoudsopgave 3 Configuratiescherm: Systeem en beveiliging Systeembeveiliging en systeemherstel Instellingen van je PC: Printer, muis en toetsenbord Over dit hoofdstuk Configuratiescherm: Hardware en geluiden Een nieuwe printer installeren Eigenschappen van een printer bekijken Standaardprinter wijzigen Een printer verwijderen Muisinstellingen bekijken Het tabblad Knoppen Het tabblad Aanwijzers Het tabblad Opties voor aanwijzers Het tabblad Bladerwieltje Het tabblad Hardware Toetsenbordtaal instellen Instellingen van je PC: Vormgeving Over dit hoofdstuk Configuratiescherm: Vormgeving aan persoonlijke voorkeur aanpassen Een Bureaubladachtergrond kiezen Kleur en vormgeving van de vensters wijzigen Windows Aero Het thema wijzigen Beeldschermresolutie aanpassen Door mappen bladeren Eenmaal of tweemaal klikken Het tabblad Weergave Meerdere gebruikers van de PC Over dit hoofdstuk Configuratiescherm: Gebruikersaccounts Verschillende accounts Een nieuwe gebruikersaccount toevoegen Een gebruikersaccount wijzigen Een gebruikersaccount verwijderen Bestanden delen met andere gebruikers van de PC (c)

7 Basisboek Windows 7 Deel 3 Onderhoud en beheer van de computer 17 Programma s installeren en verwijderen Over dit hoofdstuk Een programma installeren Configuratiescherm: Programma s Een programma verwijderen De computer in conditie houden Over dit hoofdstuk Het Bureaublad opruimen Schijfopruiming Systeemherstel gebruiken Het Back-upcentrum Een back-up maken Een back-up terugzetten Beveiliging van de computer Over dit hoofdstuk Het Configuratiescherm Systeem en beveiliging Het Onderhoudscentrum Berichten van het Onderhoudscentrum in- of uitschakelen Beveiligingsinstellingen bekijken in het Onderhoudscentrum Windows Firewall Windows Firewall in- en uitschakelen Uitzonderingen maken voor Windows Firewall Windows Updates Automatische Updates gebruiken Beveiliging tegen ongewenste software Een anti-virusprogramma Windows Defender Een scan uitvoeren met Windows Defender Hulpprogramma s bij Windows Defender Problemen oplossen Over dit hoofdstuk Omgaan met foutmeldingen Het programma loopt vast Een zwart beeldscherm Help en ondersteuning (c)

8 Inhoudsopgave 6 De knoppen van Help en Ondersteuning De grondbeginselen van Windows Inhoudsopgave Video s bekijken over Windows Het vak Zoeken in Help 280 Register (c)

9 Voorwoord Op een computer valt veel te ontdekken, zeker voor een beginnende computergebruiker. Zoveel, dat je er wel eens moedeloos van kunt worden. De computer aan- en uitzetten lukt nog wel. En een programma krijg je ook nog wel opgestart, maar de onzekerheid knaagt. De computer stelt je vragen waarop je geen antwoord weet. De muisaanwijzer vliegt van links naar rechts. Je bent bestanden kwijt terwijl je zeker weet dat je ze hebt opgeslagen. Het beeldscherm staart je pikzwart aan als je na een pauze weer aan het werk wilt. En opdrachten die je gisteren nog wel wist te geven, stellen je nu voor raadsels. Als dat regelmatig tot ergernissen of zelfs tot problemen leidt, dan wordt het de hoogste tijd om de computer en het besturingssysteem beter te leren kennen. Voor alle handelingen die je uitvoert op de computer heb je een besturingssysteem nodig. Zonder besturingssysteem doet je computer niets: je beeldscherm blijft zwart, de muis is een dood apparaatje op je bureau en ook aan het toetsenbord valt weinig te beleven. Hoewel er verschillende besturingssystemen zijn, is Microsoft Windows het standaard besturingssysteem bij uitstek. Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken het in al zijn varianten, waardoor het met recht de moeder aller besturingssystemen genoemd kan worden. Windows 7 is op het moment van schrijven de laatste versie. Dit boek helpt je op weg met deze nieuwste versie van Windows. Voor de thuisgebruikers is er Windows 7 Starter en Windows 7 Home Premium. Dit boek beschrijft de beide thuisversies van Windows 7; waar een functie niet in de Starter-versie voorkomt wordt dit met een noot in de inhoudsopgave en bij de paragraaf aangegeven. Het gaat hier niet om essentiële zaken maar om leuke extra s. Dit boek heeft drie delen. In deel 1, Basisvaardigheden, leer je de belangrijkste basishandelingen kennen en uitvoeren. Het boek begint bij het begin: bij het Bureaublad en menu Start. Allerlei typische Windows begrippen als vensters, menu's en balken worden uitgelegd. Er is veel aandacht voor de vraag: 'Hoe houd ik mijn computer opgeruimd en overzichtelijk zodat ik snel mijn bestanden terug kan vinden?' (c)

10 Basisboek Windows 7 Dit lijkt simpel maar veel mensen hebben problemen met het beheren van hun bestanden. Niet voor niets biedt Windows 7 je verschillende manieren om te zoeken naar opgeslagen bestanden, mappen en programma s. Ook heeft Windows 7 al een mappenstructuur voor je aangelegd waarin je bestanden kunt opslaan. Heb je de structuur eenmaal door, dan zul je zien dat het eigenlijk niet zo moeilijk is om je bestanden goed te beheren. In deel 2, Instellingen van de computer, maak je kennis met de vele mogelijkheden om de standaardinstellingen aan te passen aan je eigen voorkeuren. Je ontdekt hoe je de computer kunt delen met anderen terwijl toch ieder zijn of haar eigen 'plekje' heeft. Deel 3 laat je zien hoe je de computer in conditie houdt, wat Windows 7 te bieden heeft op het gebied van veiligheid en hoe je met Ouderlijk toezicht het computergedrag van je kinderen kunt beïnvloeden. Het zijn onderwerpen waar je ook als onervaren computergebruiker mee te maken krijgt. Dit boek helpt je als beginner je PC beter te leren begrijpen en in te zetten voor taken waarvoor de computer bedoeld is. Het is helemaal niet gek als je zo nu en dan iets vergeet, maar het is geruststellend als je weet dat je het in dit boek gemakkelijk kunt opzoeken en nalezen. Veel succes met je verkenning van Windows 7! Bart Uhde Cécile Sanders Amsterdam, juni (c)

Voorwoord 13. Deel 1 Basisvaardigheden

Voorwoord 13. Deel 1 Basisvaardigheden Computer Basis boek Windows Vista Home Basic & Premium Korte inhoud Voorwoord 13 Deel 1 Basisvaardigheden 1 Kennismaken met Windows Vista 17 2 Werken met vensters 27 3 Vensters aanpassen 37 4 De taakbalk

Nadere informatie

Uitgeverij cd/id multimedia

Uitgeverij cd/id multimedia Computer Basis boek Praktisch PC gebruik voor senioren Korte inhoud Inhoudsopgave 7 Voorwoord 13 Leeswijzer bij dit boek 15 Deel 1 De computer: een eerste verkenning 17 Deel 2 Basisvaardigheden 75 Deel

Nadere informatie

Inhoudsopgave Initiatie in de informatica Windows 7

Inhoudsopgave Initiatie in de informatica Windows 7 Inhoudsopgave Initiatie in de informatica Windows 7 1 De computer starten 1.1 Windows starten 1.2 De muis 1.3 Het toetsenbord 1.3.1 Tekst typen 1.3.2 Oefeningen 1.4 De computer afsluiten 2 Over computers

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Bureaublad 11 1.1 Het bureaublad 12 1.2 Bureaubladachtergrond instellen 12 1.3 Bureaubladpictogrammen kiezen 14 1.4 Snelkoppeling naar een programma op het bureaublad plaatsen

Nadere informatie

Windows 8 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel

Windows 8 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel Algemeen Windows 8: een kleine revolutie? 7 Windows opstarten 8 Een nieuwe sessie openen of activeren 11 Met een touchscreen werken 12 De Windows 8 interface gebruiken met een muis en met een touchscreen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Bureaublad 11 1.1 Het bureaublad 12 1.2 Bureaubladachtergrond instellen 12 1.3 Bureaubladpictogrammen kiezen 14 1.4 Snelkoppeling naar een programma op het bureaublad plaatsen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

INLEIDING... 1 AFSPRAKEN... 2 INHOUDSOPGAVE...

INLEIDING... 1 AFSPRAKEN... 2 INHOUDSOPGAVE... Inhoudsopgave INLEIDING... 1 AFSPRAKEN... 2 INHOUDSOPGAVE... 3 1 OVER COMPUTERS... 11 1.1 Inleiding... 11 1.2 Computers... 11 1.3 De computerconfiguratie... 11 1.4 Hardware en software... 13 1.4.1 Hardware...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5.

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5. Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Voor docenten... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets

Nadere informatie

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De volgorde van lezen... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het startscherm 11 1.1 Het startscherm 12 1.2 Een app of programma openen 12 1.3 De charmbalk 13 1.4 De app-opdrachten 15 1.5 Tegels van programma s en apps toevoegen en losmaken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

2013 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 1 ISBN 978 90 5905 166 9

2013 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 1 ISBN 978 90 5905 166 9 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De volgorde van lezen... 18 Website... 18 De schermafbeeldingen... 19 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2016 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave van de titel Visuele stappengids Windows 10 - ISBN 978 90 5905 473 8.

Inhoudsopgave. 2016 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave van de titel Visuele stappengids Windows 10 - ISBN 978 90 5905 473 8. Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het menu Start 11 1.1 Het menu Start 12 1.2 Een app of programma openen 13 1.3 Meest gebruikte programma s verwijderen 14 1.4 Het menu Start vergroten 14 1.5 Tegels indelen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2007 Visual Steps B.V. - Windows Vista voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 344 1

Inhoudsopgave. 2007 Visual Steps B.V. - Windows Vista voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 344 1 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Nieuwsbrief...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Uw voorkennis...16 Hoe werkt u met dit boek?...17 De volgorde van lezen...18 De schermafbeeldingen...18

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Introductie Visual Steps... 10 Nieuwsbrief... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Voor docenten... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 13 De volgorde van lezen... 14 Website... 14 Toets

Nadere informatie

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen.

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen. Afspraken In de volgende hoofdstukken leren we aan de hand van concrete voorbeelden Windows kennen. We veronderstellen dat je de voorbeelden op de computer uitvoert. Op de bijgevoegde cd-rom vind je in

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het startscherm 11 1.1 Het startscherm 12 1.2 Een app of programma openen 12 1.3 De charmbalk 13 1.4 De app-opdrachten 15 1.5 Tegels van programma s en apps toevoegen en losmaken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij dit boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen.

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen. Inleiding Microsoft Windows 8 is een besturingssysteem. Een besturingssysteem zorgt ervoor dat de verschillende apparaten die in de computer zitten en die aan de computer zijn aangesloten (toetsenbord,

Nadere informatie

2. Aanpassen van uw bureaublad

2. Aanpassen van uw bureaublad 41 2. Aanpassen van uw bureaublad In Windows 10 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Windows 10 bevat veel handigheidjes die het werken met de computer kunnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld.

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2 Windows, inleiding Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2.1 Windows, een eerste verkenning In het vorige hoofdstuk heb je gezien wat een besturingssysteem is. Nu ga je werken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 De schermafbeeldingen... 11 1. Starten met

Nadere informatie

Windows 7. Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl

Windows 7. Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Windows 7 Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Windows 7. Windows 7 is het nieuwste OS voor PCs van Microsoft. W7 is geïntroduceerd op 22 oktober 2009 Was oorspronkelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Voorkennis... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De volgorde van lezen... 17 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het menu Start 11 1.1 Het menu Start 12 1.2 Een app of programma openen 13 1.3 Meest gebruikte programma s verwijderen 14 1.4 Het menu Start vergroten 14 1.5 Tegels indelen

Nadere informatie

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 www.personalcomputercare.nl Menig computergebruiker werkt al jaren met Windows en gebruikt de pc misschien iedere dag wel even. Maar zelfs dat is veelal niet

Nadere informatie

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Website... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen.

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen. Inleiding Microsoft Windows 8.1 is een besturingssysteem. Het is eigenlijk een bijgewerkte versie van Windows 8. Een besturingssysteem zorgt ervoor dat de verschillende apparaten die in de computer zitten

Nadere informatie

INHOUD. Ten geleide 13. 1 De computer van dichtbij bekeken 15

INHOUD. Ten geleide 13. 1 De computer van dichtbij bekeken 15 INHOUD Ten geleide 13 1 De computer van dichtbij bekeken 15 1.1 Inleiding 15 1.2 Hardware en software 15 1.3 Soorten computers 16 1.3.1 Desktop PC 16 1.3.2 Laptop of notebook 16 1.3.3 Handcomputer of palm

Nadere informatie

2. Meer muisgebruik in Windows ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... 3. Vaardigheid met het toetsenbord 107 ... ... ... ...

2. Meer muisgebruik in Windows ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... 3. Vaardigheid met het toetsenbord 107 ... ... ... ... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De volgorde van lezen... 18 Website... 18 De schermafbeeldingen... 19 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u:

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: Les 4 Bestanden beheren met Windows Verkenner Pagina 110-111 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: 2 De Verkenner ziet er in Windows 8.1 anders uit. Aan de linkerkant

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk

Inhoudsopgave Inleiding 1. Het menu Start 2. Het bureaublad en de taakbalk Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het menu Start 11 1.1 Het menu Start 12 1.2 Een app of programma openen 13 1.3 Meest gebruikte programma s verwijderen 14 1.4 Het menu Start vergroten 14 1.5 Tegels indelen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Inhoudsopgave Initiatie internet met Windows 7

Inhoudsopgave Initiatie internet met Windows 7 Inhoudsopgave Initiatie internet met Windows 7 1 Kennismaking met het internet 1.1 De verschillende internetdiensten 1.2 Wat heb je nodig voor het internet? 1.2.1 Een computer met de nodige hardware en

Nadere informatie

2. Kennismaken met Windows 7

2. Kennismaken met Windows 7 31 2. Kennismaken met Windows 7 Ook als u thuis bent op een Windows XP- of Windows Vista-computer, is de overstap naar het vernieuwde Windows 7 waarschijnlijk even wennen. Het uiterlijk is bijvoorbeeld

Nadere informatie

Cursusdocument Windows 8.1

Cursusdocument Windows 8.1 Cursusdocument Windows 8.1 W8-werkgroep, aug 2014 Versie: 2.1 2013-2014, SeniorWeb-Leek 1. Basishandelingen met een computer 1 1.1 Oefenen van basishandelingen muis en toetsenbord 1 1.2 Starten van Windows8:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Introductie Visual Steps... 10 Nieuwsbrief... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Voor docenten... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 13 De volgorde van lezen... 14 Website... 14 Toets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Visual Steps Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen...

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. Starten met Windows 7 13 1.1 Desktopcomputer of laptopcomputer...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Uitgeverij cd/id multimedia

Uitgeverij cd/id multimedia Inhoudsopgave Voorwoord 13 Deel 1 Aan de slag met je nieuwe Apple producten 1 Klaar maken voor gebruik 17 1 Over dit hoofdstuk 17 2 De computer configureren 18 3 Een Apple ID aanmaken op de computer 20

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen...

Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen... Inhoudsopgave Voorwoord...13 Nieuwsbrief...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 De volgorde van lezen...16 Hoe werkt u met dit boek?...17 Uw voorkennis...18 De website...19 1. Windows

Nadere informatie

Uitgeverij cd/id multimedia

Uitgeverij cd/id multimedia Computer Basis boek Internet voor senioren Korte inhoud Inhoudsopgave 7 Voorwoord 13 Deel 1 Internet: een eerste kennismaking 15 Deel 2 Informatie zoeken met Internet Explorer 67 Deel 3 Praktisch internetgebruik

Nadere informatie

2. Navigeren over internet

2. Navigeren over internet Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Website... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

PC-Club Okra Regio Gent

PC-Club Okra Regio Gent PC-Club Okra Regio Gent Themanamiddagen WINDOWS Johan 26/01/2009 Windows dag 1 voor beginners tot gevorderden Bestanddelen van een computer Software programma s Randapparatuur Starten en veilig afsluiten

Nadere informatie

1. Aanpassen van uw werkomgeving

1. Aanpassen van uw werkomgeving 19 1. Aanpassen van uw werkomgeving In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. In de bonushoofdstukken bij het boek Windows 7 voor senioren deel 1 (ISBN

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding Werken met WordPad WordPad is een zeer simpele tekstverwerker voor het schrijven en bewerken van tekstdocumenten. Het maakt standaard onderdeel uit van het Windows besturingssysteem van Microsoft. Voorwoord

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig... 11 De website bij het boek... 11 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Uw voorkennis... 13 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Vaardigheid met het toetsenbord

Vaardigheid met het toetsenbord Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN 2013 AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN Inhoudsopgave 1 Aan de slag met Windows 8... 2 1.1 Wat is Windows 8?... 2 1.2 Waar is het startmenu gebleven?... 2 1.3 Wat is er nieuw in

Nadere informatie

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen.

Afspraken. Typ Dit moet je letterlijk intypen. Inleiding Microsoft Windows 10 is een besturingssysteem. Een besturingssysteem zorgt ervoor dat de verschillende apparaten die in de computer zitten en die aan de computer zijn aangesloten (toetsenbord,

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio ... ... ... ...... ... ... ...... 4. Video s maken met Movie Maker 2 101 ... ... ... ... ... ... ... ... ......

3. Video, DVD en radio ... ... ... ...... ... ... ...... 4. Video s maken met Movie Maker 2 101 ... ... ... ... ... ... ... ... ...... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen... 17 De website bij het boek... 17 Uw voorkennis... 18 Hoe werkt u met dit

Nadere informatie

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start 1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start Als u een eerder opgeslagen bestand wilt openen, kunt u dat ook direct vanuit het menu Start openen met de Jump Lists. Dit werkt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen... 19 Toets uw

Nadere informatie

roger frans basis campinia media cvba-vso

roger frans basis campinia media cvba-vso roger frans basis campinia media cvba-vso Frans, Roger Windows 8 - basis / Roger Frans; Geel: Campinia Media cvba-vso, 2014; 312p; index; 27,5 cm; gelijmd. ISBN: 978.90.356.1292.1; NUGI 854; UDC 681.3.06

Nadere informatie

ROGER FRANS. campinia media vzw

ROGER FRANS. campinia media vzw B A S I S ROGER FRANS campinia media vzw Frans, Roger Windows 7 - basis / Roger Frans; Geel: Campinia Media vzw, 2010; 296 p; index; 25 cm; gelijmd. ISBN: 978.90356.1245.7; NUGI 854; UDC 681.3.06 Wettelijk

Nadere informatie

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word 1 Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word In dit bestand lees je hoe je in Windows 10 de oefenbestanden op de harde schijf van de computer zet. Als je Windows 10 gebruikt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten...

Nadere informatie

Bureaublad. Windows Sidebar

Bureaublad. Windows Sidebar Werken met de computer en Windows Vista doet u via de zogeheten gebruikersomgeving, het gedeelte dat u op uw (computer)- beeldscherm ziet. Dit wordt ook wel het bureaublad genoemd, alhoewel die benaming

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in Studio Visual Steps Richt uw pc of laptop in Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ...

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heb je nodig? 8 Hoe werk je met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heb je nodig?... 8 Hoe werk je met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets je kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 kreeg zijn eerste grote update (Anniversary Jubileum)begin augustus 2016. Opstarten

Nadere informatie

Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista

Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista Werk je met Windows Vista als besturingssysteem dan wordt Internet Explorer 7 meegeleverd. De meest in het oog springende nieuwigheid is het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10.

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. - De computermuis. Blz. 10 - De muisaanwijzer. Blz. 10 - Touch pad. Blz. 11 - Het bureaublad. Blz. 11 Het bureaublad openen. Blz. 13 Wifi instellen

Nadere informatie

2. Aanpassen van uw bureaublad

2. Aanpassen van uw bureaublad 45 2. Aanpassen van uw bureaublad In Windows 8 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Als u beschikt over het boek Windows 8.1 voor de beginnende senior computergebruiker

Nadere informatie