Benoeming van de griffier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Benoeming van de griffier"

Transcriptie

1 Benoeming van de griffier De voorzitter. De griffier heeft ons laten weten dat hij van zijn taak wenst te worden ontheven. Wij moeten dus overgaan tot de benoeming van een nieuwe griffier. Het Bureau heeft vanmorgen een beslissing genomen over de benoemingsprocedure. Daartoe werd een reglement betreffende de selectieprocedure voor griffier goedgekeurd en een oproep tot kandidaten voor die functie opgesteld. Ik zal de twee documenten voorlezen, opdat de Vergadering, conform het Reglement van de Senaat, op de hoogte is van de beslissing. Reglement betreffende de selectieprocedure voor griffier (m/v) goedgekeurd door het Bureau van de Senaat tijdens de zitting van 1 april 2010 Gelet op de Grondwet, in het bijzonder artikel 10; Gelet op het Reglement van de Senaat, in het bijzonder artikel 91; Overwegende dat het aangewezen is om een procedure aan te vatten voor de aanwerving van een nieuwe griffier; Overwegende dat de griffier het vertrouwen moet kunnen genieten van het Bureau en van de plenaire vergadering; Overwegende dat het Bureau het aangewezen acht, rekening houdend met de specificiteit van de functie, dat de griffier zou worden aangesteld voor een beperkte duur, die eventueel hernieuwbaar is; Beslist : Art 1. Algemeen Dit reglement wordt aangenomen op basis van artikel 91 van het Reglement van de Senaat. Het beschrijft de selectieprocedure die leidt tot het voorstel dat het Bureau moet formuleren ten aanzien van de plenaire vergadering met het oog op de benoeming van de griffier. Art. 2. Oproep tot kandidaten Er wordt een oproep tot kandidaten opgesteld. De oproep bevat: de beschrijving van de functie, de duur van de functie, basisinformatie over het geldelijk statuut, de benoemingsvoorwaarden, de lijst van onverenigbaarheden voor de uitoefening van de functie, de modaliteiten voor de indiening van de kandidaturen, en de beschrijving van de selectieprocedure. De oproep wordt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en in vier nationale dagbladen, twee Nederlands- en twee Franstalige.

2 Art. 3. Samenstelling van de jury voor de selectie van de kandidaten 1. Het Bureau van de Senaat stelt vier personen aan van buiten de parlementaire vergadering en haar diensten als jury die belast wordt met de selectieprocedure van de kandidaten. De juryleden moeten beschikken over relevante beroepservaring in het domein van het publiek recht. Twee van hen hebben Nederlands als moedertaal, de twee anderen Frans. Het Bureau mag een gewezen hoge ambtenaar aan de jury toevoegen met raadgevende stem. 2. Geen enkel jurylid mag noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks een persoonlijk belang hebben bij de benoeming van een kandidaat. In het bijzonder bestaat er een onverenigbaarheid voor juryleden die bloed- en aanverwanten zijn van een kandidaat tot in de vierde graad, evenals voor wie met de kandidaat een huishouden vormt. Art. 4. Werking van de jury voor de selectie van de kandidaten 1. Bij de installatievergadering wijst de jury een voorzitter aan bij consensus. Bij gebrek aan consensus is het oudste lid voorzitter. 2. De jury is een collegiaal orgaan. Elk lid is gebonden door het geheim van de beraadslaging. 3. De beslissingen worden genomen bij stemming. Elk jurylid heeft één stem. Bij gelijkheid van stemmen weegt de stem van de voorzitter door. Art. 5. Onderzoek van de ontvankelijkheid van de kandidaturen 1. De jury opent de omslag met de kandidaturen en hun bijlagen, en gaat na of elke kandidaat: Zijn kandidatuur binnen de vooropgestelde termijn heeft gericht tot de Voorzitter van de Senaat, Paleis der Natie te 1009 Brussel; Belg is ; Zijn burgerlijke en politieke rechten geniet; Een attest van goed zedelijk gedrag voorlegt, afgeleverd door de gemeentelijke administratie van de woonplaats; Voldoet aan de dienstplichtwetten ; Een universitair diploma heeft ; In een curriculum vitae ervaring aantoont in het domein van het publiek recht.

3 2. Indien een kandidatuur niet voldoet aan alle hierboven opgesomde voorwaarden, verklaart de jury de kandidatuur onontvankelijk, met als gevolg dat de kandidaat niet mag deelnemen aan de selectieproeven. Deze beslissing wordt betekend aan de betrokkene. Art. 6. De eerste selectieproef 1. De eerste selectieproef is schriftelijk. Ze is bedoeld om de kennis van de kandidaat na te gaan, en zijn managementsvaardigheden. De proef duurt drie uren. 2. De examenvragen worden opgesteld door de jury. Het vragenblad bevat naast de vragen ook het aantal punten dat aan elke vraag wordt toegekend. De jury stelt voordat de proef wordt afgenomen ook een antwoordrooster op. 3. De kandidaten die 60/100 of meer hebben behaald worden toegelaten tot de mondelinge proef. Art. 7. De tweede selectieproef 1. De tweede selectieproef is mondeling. Ze moet toelaten om de juridische vaardigheden van de kandidaat na te gaan, evenals zijn mondelinge taalvaardigheid. De mondelinge proef duurt 30 minuten. 2. De examenvragen worden opgesteld door de jury. Aan elke kandidaat worden dezelfde vragen gesteld. 3. Kandidaten die 60/100 of meer hebben behaald op de mondelinge proef worden als geschikt gekwalificeerd voor de uitoefening van de functie van griffier. Alleen deze kandidaten worden uitgenodigd voor een onderhoud met de leden van het Bureau. Art. 8. Onderhoud met de leden van het Bureau 1. De kandidaten die als geschikt zijn gekwalificeerd voor de uitoefening van het ambt van griffier, hebben een onderhoud met de Bureauleden. Dit gebeurt in stijgende volgorde naargelang het behaalde resultaat op 200 van de twee voorgaande proeven. 2. Het onderhoud betreft de visie die de kandidaat heeft op het ambt van griffier in de Senaat evenals op zijn managementvaardigheden. Aan elk onderhoud neemt ten minste een meerderheid van de Bureauleden deel. De Bureauleden die eraan deelnemen zijn dezelfde voor alle kandidaten.

4 3. Na afloop van het laatste onderhoud stelt het Bureau aan de plenaire vergadering een kandidaat voor de functie van griffier voor. Art. 9. Benoeming door de plenaire vergadering van de Senaat De plenaire vergadering benoemt de griffier voor zes jaar, in overeenstemming met de regels vastgesteld in artikel 82 van het Reglement van de Senaat. Art. 10. Opstellen van proces-verbaal 1. De jury kan een beroep doen op de diensten van een door het Bureau aangestelde secretaris, om proces-verbaal op te stellen van het verloop van de procedure. Het proces-verbaal bevat eveneens het verslag over het onderhoud met het Bureau, waaraan de jury niet deelneemt. 2. Het proces-verbaal bevat een inventaris van de bijgevoegde stukken. Maken deel uit van de bijlagen bij dit proces-verbaal: een exemplaar van de vragen van de schriftelijke proef, het correctierooster voor de schriftelijke proef, kopieën van de schriftelijke proef, de lijst van vragen voor de mondelinge proef en een beknopt verslag van de mondelinge proef van elke kandidaat. Het mandaat van griffier eindigt, in ieder geval, op het einde van zijn 66 ste levensjaar. Art. 11. Procedure voor hernieuwing van het mandaat 1. Na afloop van de termijn bepaald in artikel 8, kan het ambt van de griffier hernieuwd worden. 2. Het Bureau stelt een evaluatie op op basis van het activiteitenrapport dat de griffier opstelt zes maanden voor het einde van zijn mandaat. Als de evaluatie afdoende is, stelt het Bureau de betrokkene voor aan de plenaire vergadering, die ertoe uitgenodigd wordt om hem te benoemen voor een nieuwe periode van zes jaar, krachtens de regels die zijn bepaald in artikel 82 van het Reglement van de Senaat. Als de evaluatie niet afdoende is, deelt het Bureau, dat dit vaststelt, dit mee aan de plenaire vergadering die de ongunstige evaluatie goedkeurt, krachtens de regels bepaald in artikel 82 van het Reglement van de Senaat. In dat geval wordt een nieuwe aankondiging voor een oproep tot kandidaten opgesteld. De procedure die in de voorgaande artikelen wordt beschreven, wordt gevolgd. Bij het beëindigen van zijn mandaat kan de griffier, indien hij dat wenst, in de administratieve diensten van de Senaat worden opgenomen waarbij hij dan de rang inneemt ten minste van directeur.

5 Oproep tot kandidaten voor de functie van griffier (m/v) Op basis van artikel 10 van de Grondwet en de artikelen 91 en 92 van het Reglement van de Senaat, gaat de Belgische Senaat over tot een openbare oproep tot kandidaten voor de benoeming van een griffier met de graad van secretaris-generaal. I. Beschrijving van de functie en de vaardigheden van de griffier De griffier staat de voorzitter in alle omstandigheden bij. Met name tijdens de openbare vergaderingen, de vergaderingen met gesloten deuren en de vergaderingen van het Bureau. Hij neemt akte van de besluiten van de Senaat en houdt notulen bij van de zittingen in plenaire vergadering, van de vergaderingen met gesloten deuren en van de vergaderingen van het Bureau. Hij is belast met de tenuitvoerlegging van de beslissingen van de Senaat en zorgt in het bijzonder voor het bijeenroepen van de vergadering en van haar commissies, voor het drukken en verspreiden van ontwerpen van wet, voorstellen, verslagen, amendementen en van alle andere stukken waarvan het reglement in de ronddeling voorziet, voor het doorzenden van de goedgekeurde ontwerpen van wet en voor de correspondentie. De griffier staat in voor de bewaring van het archief. Onder zijn toezicht worden de registers en dossiers bijgehouden met betrekking tot de bij de Senaat aanhangige zaken en de precedenten. Namens het Bureau heeft de griffier de leiding over de diensten en oefent de griffier gezag uit over de personeelsleden, die hij vertegenwoordigt en voor wie hij verantwoordelijk is ten aanzien van het bureau en het College van Quaestoren. II. Duur van de functie De griffier wordt benoemd voor zes jaar. Deze benoeming is hernieuwbaar. III. Geldelijk statuut Conform de wedderegeling van het personeel van de Senaat in de graad van secretaris-generaal verhoogd met een functievergoeding. IV. Benoemingsvoorwaarden Om benoemd te worden moet de griffier: 1ºBelg zijn; 2º Beschikken over burgerlijke en politieke rechten;

6 3º Een attest van goed zedelijk gedrag kunnen voorleggen afgeleverd door de gemeente van de woonplaats; 4º Voldoen aan de voorschriften van de dienstplichtwetten; 5º Een universitair diploma hebben; 6º Relevante professionele ervaring kunnen aantonen van ten minste 15 jaar in het domein van het publiek recht; 7º Blijk geven van managementvaardigheden; 8º Tweetalig Nederlands-Frans zijn, en een voldoende kennis van een derde taal aantonen. V. Onverenigbaarheden Is onverenigbaar met de functie van griffier: 1º de uitoefening van elke andere winstgevende activiteit of van een activiteit die niet verenigbaar is met de waardigheid van het ambt; 2º de uitoefening van een politiek mandaat, verkozen of niet, binnen een openbare instelling of een politieke partij. Bij de aanvaarding of de uitoefening van een dergelijke functie wordt de griffier geacht ontslag te nemen uit zijn ambt. VI. Indiening van de kandidaturen Op straffe van onontvankelijkheid moeten de kandidaturen aangetekend per post verzonden worden naar de voorzitter van de Senaat, Paleis der Natie te 1009 Brussel. De kandidaturen moeten uiterlijk op 1 mei 2010 verzonden worden. De poststempel van de aangetekende zending vormt daarvan het bewijs. Zij moeten vergezeld zijn van de volgende documenten: 1º Een attest van woonplaats en van nationaliteit; 2º Een attest van goed zedelijk gedrag; 3º Een kopie van het vereiste diploma; 4º Een curriculum vitae dat de vereiste ervaring aantoont. VII. Selectieprocedure A. Samenstelling van de jury De jury bestaat uit vier personen van buiten de parlementaire vergadering en haar diensten. Het Bureau mag een gewezen hoog ambtenaar aan de jury toevoegen met raadgevende stem.

7 De juryleden moeten beschikken over relevante beroepservaring in het domein van het publiek recht. Twee van hen hebben Nederlands als moedertaal, de twee anderen Frans. De jury wijst een voorzitter aan die bij staking van stemmen een doorslaggevende stem heeft. B. Onderzoek van de ontvankelijkheid van de kandidaturen De jury onderzoekt elke kandidatuur die zij ontvangt, en gaat na of de kandidaat: zijn kandidatuur binnen de vooropgestelde termijn heeft gericht tot de Voorzitter van de Senaat, Paleis der Natie te 1009 Brussel; Belg is ; zijn burgerlijke en politieke rechten geniet; een attest van goed zedelijk gedrag voorlegt, afgeleverd door de gemeentelijke administratie van de woonplaats; voldoet aan de dienstplichtwetten ; een universitair diploma heeft ; in een curriculum vitae ervaring aantoont in het domein van het publiek recht. C. Selectieproeven Er worden twee selectieproeven georganiseerd, de eerste schriftelijk en de tweede mondeling. 1º De schriftelijke proef De schriftelijke proef moet toelaten om de kennis van de kandidaat na te gaan, en zijn managementvaardigheden. De schriftelijke proef duurt drie uren. De kandidaten die 60/100 of meer hebben behaald worden toegelaten tot de mondelinge proef. 2º De mondelinge proef De mondelinge proef moet toelaten om de juridische vaardigheden van de kandidaat na te gaan, evenals zijn mondelinge taalvaardigheid. De mondelinge proef duurt 30 minuten. Kandidaten die 60/100 of meer hebben behaald op de mondelinge proef worden als geschikt gekwalificeerd voor de uitoefening van de functie van griffier. Alleen deze kandidaten worden uitgenodigd voor een onderhoud met de leden van het Bureau. D. Onderhoud met de leden van het Bureau

8 De kandidaten die als geschikt zijn gekwalificeerd voor de uitoefening van het ambt van griffier, hebben een onderhoud met de Bureauleden. Dit gebeurt in stijgende volgorde in functie van het behaalde resultaat op 200 van de twee voorgaande proeven. Na afloop van het laatste onderhoud stelt het Bureau aan de plenaire vergadering een kandidatuur voor. E. Benoeming door de plenaire vergadering van de Senaat De plenaire vergadering benoemt de kandidaat in overeenstemming met de regels vastgesteld in artikel 82 van het Reglement van de Senaat.

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU Vastgesteld door het vast bureau in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3 2. Informatie voor de leden van het vast bureau... 3

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT DECREET. houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat. van Kinderrechtencommissaris. Artikel 1

VLAAMS PARLEMENT DECREET. houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat. van Kinderrechtencommissaris. Artikel 1 VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat en instelling van het ambt van Kinderrechtencommissaris Artikel 1 Dit decreet regelt een gemeenschaps- en gewestaangelegenheid.

Nadere informatie

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin J U S T E L - Geconsolideerde wetgeving Einde Eerste woord Laatste woord Aanhef Inhoudstafel Franstalige versie Raad van State belgiëlex. be - Kruispuntbank Wetgeving Titel 9 MAART 2001. - Koninklijk besluit

Nadere informatie

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Statuten

Nadere informatie

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

Algemene regels inzake de werking van de stagecommissies

Algemene regels inzake de werking van de stagecommissies NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN Algemene regels inzake de werking van de stagecommissies Tekst aangenomen door de algemene vergadering van 22 april 2008, gewijzigd door de algemene vergadering van 26 januari

Nadere informatie

SOLVAY NV HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITE. De leden van het Auditcomité worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van twee jaar.

SOLVAY NV HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITE. De leden van het Auditcomité worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van twee jaar. SOLVAY NV HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITE I. SAMENSTELLING VAN HET AUDITCOMITÉ 1. Aantal leden - Duur van de mandaten Het Auditcomité telt minstens vier leden. De leden van het Auditcomité

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/38 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

Deontologische commissie huishoudelijk reglement

Deontologische commissie huishoudelijk reglement Deontologische commissie huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 februari 2006 Bekendgemaakt op 23 februari 2006 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Algemeen Artikel 1 De deontologische

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands, voor de aanwerving van

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 20 januari 2003 betreffende het programma, de voorwaarden en de examenjury voor het praktisch bekwaamheidsexamen van de erkende boekhouders en erkende boekhouders-fiscalisten Bron

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE SAMENSTELLING VAN HET BUREAU VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE

REGLEMENT BETREFFENDE DE SAMENSTELLING VAN HET BUREAU VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE REGLEMENT BETREFFENDE DE SAMENSTELLING VAN HET BUREAU VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE 1. INLEIDING Het bureau van de Hoge Raad voor de Justitie (hierna «Raad» genoemd) wordt stapsgewijs opgericht in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Federale Deontologische Commissie aangenomen op 8 september 2016

Huishoudelijk reglement van de Federale Deontologische Commissie aangenomen op 8 september 2016 Huishoudelijk reglement van de Federale Deontologische Commissie aangenomen op 8 september 2016 Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de werking en de nadere regels volgens dewelke de Federale

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER A. WERKZAAMHEDEN Nazien van de vervoerbewijzen van de reizigers. Veiligheid tijdens het verloop van de treinreis

Nadere informatie

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS Administratief statuut: Delegatie mogelijk Administratief statuut: Delegatie onmogelijk Art 2. De raad kan beslissen opdrachten van dringende geneeskundige hulpverlening in de zin van artikel 11, 1, 2

Nadere informatie

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de controlecommissie

Nadere informatie

Artikel 7 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 31 januari 2003, wordt vervangen door wat volgt:

Artikel 7 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 31 januari 2003, wordt vervangen door wat volgt: Uittreksel van decreet van 6 juli 2005 houdende de wijziging van diverse decreten, wat het statuut van de mandaathouders in de aan het Vlaams Parlement verbonden instellingen betreft [ ] HOOFDSTUK III

Nadere informatie

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40 2017/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering, externe of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

Gemeente en OCMW Kuurne

Gemeente en OCMW Kuurne Gemeente en OCMW Kuurne Huishoudelijk reglement voor het college van burgemeester en schepenen en vast bureau College van burgemeester en schepenen Vast bureau BIJEENROEPING EN AGENDA Artikel 1 vergaderdata

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk 2016/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure voor de aanleg van een werfreserve deskundige budgetbeheerder/multimedia coördinator

Nadere informatie

21 MEI Koninklijk besluit houdende algemeen reglement van de strafinrichtingen.

21 MEI Koninklijk besluit houdende algemeen reglement van de strafinrichtingen. 21 MEI 1965. - Koninklijk besluit houdende algemeen reglement van de strafinrichtingen. HOOFDSTUK II. - Toezicht Afdeling 1. - Algemene bepaling

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/7 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure ten behoeve van het Zwin Natuur Park te Knokke d.m.v. aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op het koninklijk besluit van 20 februari 1964 houdende instelling van de Raad voor het Verbruik gewijzigd bij de K.B. van 2 juli 1964, 27 maart 1969,

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET VERGELIJKEND WERVINGSEXAMEN VOOR DE FUNCTIE VAN ATTACHÉ-INFORMATICUS (M/V) (niveau A) met voldoende kennis van het Nederlands

REGLEMENT VOOR HET VERGELIJKEND WERVINGSEXAMEN VOOR DE FUNCTIE VAN ATTACHÉ-INFORMATICUS (M/V) (niveau A) met voldoende kennis van het Nederlands REGLEMENT VOOR HET VERGELIJKEND WERVINGSEXAMEN VOOR DE FUNCTIE VAN ATTACHÉ-INFORMATICUS (M/V) (niveau A) met voldoende kennis van het Nederlands Het Brussels Hoofdstedelijk Parlement legt een twee jaar

Nadere informatie

Selectiereglement ambulancepersoneel

Selectiereglement ambulancepersoneel Selectiereglement ambulancepersoneel Goedgekeurd door de zoneraad van 29 januari 2015 Hulpverleningszone Centrum Correspondentieadres Roggestraat 70 BE-9000 Gent Tel. 09 268 88 33 Fax 09 268 88 43 info@brandweerzonecentrum.be

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel

Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel Goedgekeurd door de zoneraad van 29 januari 2015 Hulpverleningszone Centrum Correspondentieadres Roggestraat 70 BE-9000 Gent Tel. 09 268 88 33 Fax 09 268

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT: Raadgevend Comité Jeugdhulp. Afdeling 1. - Begrippenkader. Artikel 2. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT: Raadgevend Comité Jeugdhulp. Afdeling 1. - Begrippenkader. Artikel 2. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT: Raadgevend Comité Jeugdhulp Afdeling 1. - Begrippenkader Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement heeft betrekking op de werking van het Raadgevend Comité van het Agentschap Jongerenwelzijn,

Nadere informatie

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening.

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. 5 JULI 1994. - Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. BS : 16-09-1994 in voege 16/09/1994 (art. 11) Gewijzigd door: KB BS in voege blz 04/07/2004

Nadere informatie

CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN. Statuten van de commissie 1. Artikel 1

CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN. Statuten van de commissie 1. Artikel 1 CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN Statuten van de commissie 1 Artikel 1 Voor de toepassing van deze statuten moet worden verstaan onder: 1 de wet: de wet van

Nadere informatie

FEDERAAL PARLEMENT EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN

FEDERAAL PARLEMENT EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN FEDERAAL PARLEMENT EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN VOLTIJDSE TWEETALIGE ARBEIDSGENEESHEREN Dienst Personeel en Sociale Zaken Examensecretariaat

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2015/16 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een bevorderingsprocedure en procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Brussels Gay Sports vzw Ondernemingsnummer 445.186.646 Statuten EERSTE TITEL ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en adres De vereniging Brussels Gay Sports vzw, afgekort BGS vzw (de vertalingen Brussel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet)

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) departement Interne Organisatie Griffie Reglement met betrekking tot de deputatie (huishoudelijk reglement) Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) Hoofdstuk I - Organisatie

Nadere informatie

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ 19/06/2013 Titel I: Benaming Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt als naam Gentse Amateurtheaters vereniging

Nadere informatie

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3 Statuten 18 JUNI 2014 I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1 De stichtende leden, waarvan de naam aan het eind van deze statuten is vermeld, richten een vereniging van de in België gevestigde beursleden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden

BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden (B.S. 19.II.1999) Art. 1. HOOFDSTUK I. DEFINITIES Voor de toepassing

Nadere informatie

27 APRIL Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de verpleegkundige activiteit in de ziekenhuizen

27 APRIL Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de verpleegkundige activiteit in de ziekenhuizen 27 APRIL 2007. - Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de verpleegkundige activiteit in de ziekenhuizen BS 04/06/2007 gdp 1 / 6 HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen Artikel 1. Met het

Nadere informatie

2015/21 DEEL I: AANWERVING

2015/21 DEEL I: AANWERVING 2015/21 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een bevorderingsprocedure, in het Nederlands, voor de aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

Decreet van 15 juli 1997 houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat en instelling van het ambt van Kinderrechtencommissaris

Decreet van 15 juli 1997 houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat en instelling van het ambt van Kinderrechtencommissaris Decreet van 15 juli 1997 houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat en instelling van het ambt van Kinderrechtencommissaris INHOUD Artikel 1. (... -...) Dit decreet regelt een gemeenschaps-

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT Coördinator Woonpunt (Graad A1a-A3a)

INFORMATIEBERICHT Coördinator Woonpunt (Graad A1a-A3a) INFORMATIEBERICHT Coördinator Woonpunt (Graad A1a-A3a) Het gemeentebestuur van Ichtegem gaat over tot de aanwerving van een coördinator Woonpunt - graad A1a-A3a - voltijds contractueel, functie van onbepaalde

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/18 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

Reglement voor de werking van de adviescomités

Reglement voor de werking van de adviescomités NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN Reglement voor de werking van de adviescomités Tekst aangenomen door de algemene vergadering van de Nationale Kamer van notarissen van 24 april 2001, gewijzigd door de algemene

Nadere informatie

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS)

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) I. Rechtsvorm, benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel artikel 1: rechtsvorm - benaming De vereniging is opgericht als een vereniging zonder

Nadere informatie

WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING

WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING WERKGROEP REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING Athene, 22 maart 2004 REGLEMENT VAN ORDE VAN DE EURO-MEDITERRANE PARLEMENTAIRE VERGADERING door het medevoorzitterschap van

Nadere informatie

VACATURE GRIFFIER RAAD VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE FUNCTIEOMSCHRIJVING, COMPETENTIEPROFIEL, AANWERVINGSVOORWAARDEN & SELECTIEPROCEDURE

VACATURE GRIFFIER RAAD VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE FUNCTIEOMSCHRIJVING, COMPETENTIEPROFIEL, AANWERVINGSVOORWAARDEN & SELECTIEPROCEDURE VACATURE GRIFFIER RAAD VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE FUNCTIEOMSCHRIJVING, COMPETENTIEPROFIEL, AANWERVINGSVOORWAARDEN & SELECTIEPROCEDURE 1. Functieomschrijving - De griffier als ambtelijk secretaris Intern

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

V O L M A C H T en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd door: (naam en voornaam)..

V O L M A C H T en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd door: (naam en voornaam).. V O L M A C H T Ondergetekende (naam en voornaam).. wonende te (adres)...... of met maatschappelijke zetel te (adres van de zetel).... en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING VAN DE KAMER VAN BEROEP VAN DE CENTRALE COMMISSIE VOOR DE RIJNVAART

PROCEDUREREGELING VAN DE KAMER VAN BEROEP VAN DE CENTRALE COMMISSIE VOOR DE RIJNVAART - 45 - Bijlage 4 PROCEDUREREGELING VAN DE KAMER VAN BEROEP VAN DE CENTRALE COMMISSIE VOOR DE RIJNVAART Overeenkomstig artikel 45 ter van de Herziene Rijnvaartakte van 17 oktober 1868, zoals laatstelijk

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 26 mei 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE RUITERSPORTFEDERATIE

Nadere informatie

Codex over het welzijn op het werk. Boek II.- Organisatorische structuren en sociaal overleg

Codex over het welzijn op het werk. Boek II.- Organisatorische structuren en sociaal overleg Codex over het welzijn op het werk Boek II.- Organisatorische structuren en sociaal overleg Titel 9. De Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk Gewijzigd bij: (1) koninklijk besluit van 16

Nadere informatie

Notulen van de gewone algemene vergadering. der aandeelhouders van "SOCIETE ANONYME BELGE DE CONSTRUCTIONS AERONAUTIQUES" (afgekort "S.A.B.C.A.

Notulen van de gewone algemene vergadering. der aandeelhouders van SOCIETE ANONYME BELGE DE CONSTRUCTIONS AERONAUTIQUES (afgekort S.A.B.C.A. Notulen van de gewone algemene vergadering der aandeelhouders van "SOCIETE ANONYME BELGE DE CONSTRUCTIONS AERONAUTIQUES" (afgekort "S.A.B.C.A.") Naamloze Vennootschap Op 30 mei 2013, op de maatschappelijke

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK V DE COMMISSIES Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der Statuten worden Commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 Deze statuten werden opgesteld op 15 februari 1974 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 april 1974, werden gewijzigd ingevolge een beslissing van de

Nadere informatie

Coordinatie--Rechten--patient--Samenstelling-werking--KB doc

Coordinatie--Rechten--patient--Samenstelling-werking--KB doc 1 APRIL 2003. - Koninklijk besluit tot regeling van de samenstelling en de werking van de Federale Commissie Rechten van de Patiënt ingesteld bij artikel 16 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement directiecomité AGB

Huishoudelijk reglement directiecomité AGB Huishoudelijk reglement directiecomité AGB 1. SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN Art. 1. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het directiecomité. Het directiecomité is samengesteld uit de leden

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT Bibliotheekassistent Graad C1 C3

INFORMATIEBERICHT Bibliotheekassistent Graad C1 C3 INFORMATIEBERICHT Bibliotheekassistent Graad C1 C3 Het gemeentebestuur van Ichtegem gaat over tot de aanwerving van een bibliotheekassistent - graad C1-C3 deeltijdse (19/38) contractuele functie van bepaalde

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur. STATUTEN CULTUURRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Cultuurraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging Evangelisatie & Recreatie Aangenomen door de algemene vergadering, gehouden op 24 april 2010 te Amersfoort

Huishoudelijk Reglement Vereniging Evangelisatie & Recreatie Aangenomen door de algemene vergadering, gehouden op 24 april 2010 te Amersfoort Huishoudelijk Reglement Vereniging Evangelisatie & Recreatie Aangenomen door de algemene vergadering, gehouden op 24 april 2010 te Amersfoort VERENIGINGSJAAR Artikel 1 Het verenigingsjaar en het boekjaar

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie provinciegriffier --- vergadering van 03 december 2018 aanwezig Moens Kurt, wnd. voorzitter Grillaert Leentje Gillis Rita Charlier Anna Maria leden De Smet Albert, provinciegriffier dossiernummer: 1806028

Nadere informatie

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging:

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging: BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/3 1160 OUDERGEM Ondernemingsnummer van de Vereniging: 0507.687.805 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huidig huishoudelijk reglement

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/162/.

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/162/. 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2013/162/. Inzake : de heer., wonende te. bijgestaan door Mter, advocaat te Geel, Verzoekende partij Tegen :... vertegenwoordigd

Nadere informatie

Het gemeentebestuur van SCHAARBEEK organiseert het volgende examen EXAMEN WETTELIJKE GRAAD VAN ADJUNCT-GEMEENTESECRETARIS

Het gemeentebestuur van SCHAARBEEK organiseert het volgende examen EXAMEN WETTELIJKE GRAAD VAN ADJUNCT-GEMEENTESECRETARIS Het gemeentebestuur van SCHAARBEEK organiseert het volgende examen EXAMEN WETTELIJKE GRAAD VAN ADJUNCT-GEMEENTESECRETARIS Missie De adjunct-gemeentesecretaris staat de secretaris bij in al zijn wettelijke

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT dd. 28/09/2016 HOOFDSTUK V Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der statuten worden commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking", afgekort GROS.

Nadere informatie

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden. STATUTEN. Verschenen in het Belgisch staatsblad van 30 juli 2018. Titel I. Algemeen Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam Koninklijk werk der Volkstuinen afdeling Merksem vzw en heeft als maatschappelijke

Nadere informatie

VZW SPEELPLEINWERKING SPROET De Bergen 25 2460 Lichtaart Ondernemingsnummer : 460572430

VZW SPEELPLEINWERKING SPROET De Bergen 25 2460 Lichtaart Ondernemingsnummer : 460572430 VZW SPEELPLEINWERKING SPROET De Bergen 25 2460 Lichtaart Ondernemingsnummer : 460572430 Onderwerp : TITEL I. Naam, zetel, doel, duur Artikel 1. De vereniging draagt de naam : Speelpleinwerking Sproet,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VAN DE COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR

REGLEMENT VAN ORDE VAN DE COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR REGLEMENT VAN ORDE VAN DE COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR TITEL 1. Definities Artikel 1. Voor de toepassing van het reglement van orde wordt verstaan onder: 1 het decreet: het decreet van 13 juli 2001 betreffende

Nadere informatie

C O N F E R E N T I E V A N V L A A M S E G E R E C H T S D E U R W A A R D E R S

C O N F E R E N T I E V A N V L A A M S E G E R E C H T S D E U R W A A R D E R S CONFERENTIE VAN VLAAMSE GERECHTSDEURWAARDERS, vereniging zonder winstgevend doel, te 2000 Antwerpen, Drukkerijstraat 16. ----------------------------------------- GECOORDINEERDE TEKST DER STATUTEN ---------------------------------------

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/214/(...) Inzake : (...), wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: (...), vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN. Huishoudelijk reglement van de commissie 1

CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN. Huishoudelijk reglement van de commissie 1 CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN EN DE BOEKHOUDING VAN DE POLITIEKE PARTIJEN Huishoudelijk reglement van de commissie 1 TITEL I UITOEFENING VAN DE BEVOEGDHEDEN MET BETREKKING TOT DE CONTROLE OP DE VERKIEZINGSUITGAVEN

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND v.z.w. KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND, Globelaan 49, 1190 Brussel HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND Het huishoudelijk reglement van de v.z.w. Koninklijke Belgische

Nadere informatie

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur.

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur. STATUTEN VAN DE BELGISCHE VERENIGING VOOR VERZEKERINGSRECHT - BELGISCHE SECTIE VAN DE ASSOCIATION INTERNATIONALE DE DROIT DES ASSURANCES (AIDA Belgische Sectie) Tussen de ondergetekenden en al die welke

Nadere informatie

Examen georganiseerd met het oog op de aanwerving. en de samenstelling van wervingsreserves van NIET-PERMANENTE ASSISTENTEN

Examen georganiseerd met het oog op de aanwerving. en de samenstelling van wervingsreserves van NIET-PERMANENTE ASSISTENTEN Examen georganiseerd met het oog op de aanwerving en de samenstelling van wervingsreserves van NIET-PERMANENTE ASSISTENTEN voor de dienst Integraal Verslag Dienst Personeel en Sociale Zaken Examensecretariaat

Nadere informatie

Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement

Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van de Christelijke Basisschool Het Mozaïek. Met het huishoudelijk reglement worden

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5,

Nadere informatie

Ouderraad : Huishoudelijk reglement

Ouderraad : Huishoudelijk reglement Ouderraad : Huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art.1. Art.2. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004,

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

AFDELING 1 Algemene regels voor de selecties

AFDELING 1 Algemene regels voor de selecties AFDELING 1 Algemene regels voor de selecties Artikel 13 1. Elke selectie wordt uitgevoerd op basis van selectiecriteria en met behulp van een of meer selectietechnieken. De selectiecriteria en de selectietechnieken

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/179/, (II)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/179/, (II) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2014/179/, (II) Inzake :, wonende te..,, vertegenwoordigd door Mter, advocaat te, Verzoekende partij Tegen: de GEMEENTE, vertegenwoordigd

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2013/13/ / 24 OKTOBER 2013

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2013/13/ / 24 OKTOBER 2013 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2013/13/ / 24 OKTOBER 2013 Inzake, wonende te, bijgestaan door,, Verzoekende partij Tegen,, te, vertegenwoordigd door, algemeen directeur, bijgestaan

Nadere informatie