De lesgever De lesgever is één van de belangrijkste schakels bij de organisatie van de naschoolse sport.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De lesgever De lesgever is één van de belangrijkste schakels bij de organisatie van de naschoolse sport."

Transcriptie

1 1

2 Wat is Sportsnack? Sportsnack staat voor Sportief Naschools Actieve Kids en wil extra beweging voor kinderen van de basisschool en kleuterklas mogelijk maken. Kinderen en jongeren bewegen te weinig wat leidt tot een minder goede fysieke conditie. De VGC-sportdienst, SVS en Sport Vlaanderen willen de kinderen meer bewegingskansen bieden aansluitend op de schooluren. De vele uren die kinderen in de naschoolse opvang doorbrengen bieden voor de sport- en bewegingswereld veel kansen. Het grootste deel van de sportpraktijk vangt immers pas aan na 18 uur. Bovendien zijn vele ouders vragende partij voor een sportaanbod onmiddellijk na de lesuren. Mits een goede organisatie is het vrij eenvoudig om na de schooluren één of meerdere uren naschoolse sport aan uw leerlingen aan te bieden. In deze brochure zetten we een aantal zaken op een rijtje die een vlotte en kwaliteitsvolle naschoolse sport garanderen. Onder sturing van Sport Vlaanderen en SVS worden er in gans Vlaanderen Sportsnacks opgezet binnen het Follo-project. Voor de basisscholen in het Brussels hoofdstedelijk gewest zet de VGC-sportdienst mee zijn schouders onder dit project en voorziet, bijkomend aan de inhoudelijke ondersteuning, ook een financiële ondersteuning. Hoe begin je eraan? De lesgever De lesgever is één van de belangrijkste schakels bij de organisatie van de naschoolse sport. Mogelijke lesgevers: - bij voorkeur een leerkracht van de school - een trainer uit een sportclub - een lesgever via Vlabus - een student LO aan de hoge school of universiteit - een zelfstandig gediplomeerd lesgever sport, lichamelijke opvoeding De leerkracht Lichamelijke Opvoeding is de meest geschikte persoon om de Sportsnack te verzorgen. Hij/zij kent de leerlingen, de accommodatie en de afspraken binnen de school. Is de leerkracht LO niet beschikbaar, dan is het aangewezen om binnen het netwerk van de school te informeren naar een mogelijke lesgever, andere leerkracht met sportieve achtergrond, ouders of familieleden van leerlingen, Ook een sportclub uit de omgeving van de school kan een partner zijn in de organisatie van de Sportsnack, in dat geval kan de sportclub een trainer/sportlesgever voorzien. Wordt er via bovenstaande opties geen kandidaat sportlesgever gevonden, dan kan Vlabus helpen zoeken naar een lesgever. Wie een beroep wil doen op een lesgever via Vlabus moet een aanvraag indienen via een aanvraagformulier. Dit kan enkel online via: Aansluitend op de schooluren is het aantal beschikbare kandidaten echter beperkt. Het is daarom niet zeker dat elke aanvraag een positief antwoord krijgt. Vlabus Procedure: Online aanvraag. Vlabus zoekt een beschikbare lesgever voor de gevraagde periode.

3 Wanneer een lesgever wordt gevonden, dan maakt Vlabus een offerte op en bezorgt deze aan de school. De school kijkt of alles (data, uren, ) correct is, ondertekent de offerte en stuurt deze terug. De Vlabus-lesgever geeft de Sportsnack-lessen. Vlabus bezorgt de school maandelijks een factuur voor de prestaties van de lesgever. Tarieven: De kostprijs voor een school is 29,20 euro per uur. In dit tarief zit inbegrepen: Verloning van de lesgever (brutoloon, vakantiegeld, patronale bijdragen) Kilometervergoeding volgens de gangbare overheidsbarema s (tot 50km) Verzekering van de lesgever (arbeidsongevallenverzekering, burgerrechtelijke aansprakelijkheid) Administratiekosten (sociaal secretariaat, dimona-aangifte, ) Vlabus kan ook de lesgever van de school onder contract zetten (mits voldoende sportkwalificaties), zo is de school gegarandeerd dat de verloning van de lesgever op een correcte manier verloopt. Contactpersoon Vlabus voor Brussel: Nele Van Rossem, nele.van.rossem@vlabus.be, 016/ Communicatie met de lesgever Het is belangrijk dat de lesgever op de hoogte is van alle afspraken ivm de Sportsnack en beschikt over een aanwezigheidslijst met de ingeschreven kinderen. Hou er rekening mee dat een lesgever die niet verbonden is aan de school ook informatie over de accommodatie, sportmateriaal, kleedruimtes, dient te krijgen. Accommodatie De turnzaal van de school is de meest ideale locatie voor de Sportsnack. Is deze niet beschikbaar dan kan er ook (afhankelijk van de gekozen sport) geopteerd worden voor een sportterrein in de buurt, de speelplaats, Organisatievormen Een Sportsnack kan aansluitend op de lessen ingericht worden. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de beschikbare accommodatie worden groepen samengesteld. Per leerjaar Per graad Onderbouw en bovenbouw Een sessie duurt minstens 1 uur. Bij kleuters is het mogelijk om kortere lessen te organiseren. Promotie, communicatie met de ouders Een duidelijke communicatie naar de ouders is belangrijk. Zorg ervoor dat volgende zaken zeker met de ouders worden afgesproken: Kostprijs (inbegrepen in de kostprijs voor de opvang, apart te betalen, ) Welke data (vermeld best alle data van de lessenreeks, hou rekening met brugdagen, schooluitstappen, ) Leerlingen kunnen niet voor het einde van de les afgehaald worden Wat met de leerlingen na de les (in de opvang, naar huis, ) Vermeld ook de logo s van de partners in de communicatie naar de ouders Een voorbeeld van de communicatie met de ouders vind je als bijlage van deze folder.

4 Verzekering Sportsnack wordt georganiseerd door de school, zij dient de schoolverzekering op de hoogte te brengen van dit naschools initiatief. De leerlingen vallen hierdoor onder de schoolverzekering. Kwaliteit Plezier beleven en beter en recreatief bewegen in een pedagogische bewegingssetting krijgen de volle aandacht. Onderstaande punten bieden een ondersteuning. Lichamelijke, emotionele en materiële veiligheid moeten gewaarborgd worden Maximale bewegingskansen moeten aangeboden worden Persoonlijk welbevinden en sociale betrokkenheid kunnen gestimuleerd worden Jaarlijks krijgt elke school minstens éénmaal bezoek van de sportzonewerker en/of Follo. Hiermee willen we nagaan of de kwaliteit gewaarborgd wordt en kan de lesgever feedback vragen. Wanneer er onregelmatigheden worden vastgesteld, krijgt de school hierover bericht en wordt er samen gezocht naar een oplossing. Annulatie van een les Wanneer een les onverwacht niet kan doorgaan moeten uiteraard de deelnemers verwittigd worden. Vergeet zeker ook de lesgever niet op de hoogte te brengen. Werkt de school met een Vlabus-lesgever, dan moet ook Vlabus (die optreedt als juridisch werkgever) op de hoogte gebracht worden. Doe dit steeds zo snel, dit om annulatiekosten te vermijden. Subsidie Brusselse (Brede) scholen die een Sportsnack organiseren kunnen hiervoor, naast inhoudelijke ondersteuning, ook een financiële ondersteuning krijgen. De organisator ontvangt per periode een forfaitaire subsidie van 150 euro per aangeboden reeks van tien lesuren. Er zijn per schooljaar 3 periodes. Om beroep te doen op deze financiële ondersteuning, dient de school een aanvraag in te dienen, na elke periode een verslagformulier te bezorgen en te voldoen aan de voorwaarden. Voorwaarden om gesubsidieerd te worden Naschoolse sport = sport aansluitend op de lesuren of op woensdagnamiddag Naschoolse sport is geen opvang Het moet gaan om een regelmatig aanbod, minstens 1 keer per week voor leerlingen uit dezelfde leeftijdsgroep en dit gedurende een volledige periode van 10 weken (periode) De lesgever stelt een lesprogramma op en bezorgt een beknopte versie aan de VGC-sportdienst De lessen worden gegeven in kwaliteitsvolle omstandigheden d.w.z.: aangepaste infrastructuur en een gekwalificeerde lesgever De leerlingen betalen deelnamegeld aan de school Er worden per school (vestigingsplaats) maximum vier uren naschoolse sport per week gesubsidieerd voor leerlingen uit het lager onderwijs en 2 uren voor de leerlingen uit het kleuteronderwijs.

5 Subsidieformulieren Aanvraagformulier Het aanvraagformulier voor de financiële ondersteuning van de Sportsnack moet minstens één week voor de aanvang van de eerste les bij de VGC-sportdienst ingediend worden. Het aanvraagformulier moet de gegevens van de organisator, de gegevens van het sportaanbod, de coördinaten van de sportlesgever en de communicatie naar de ouders/leerlingen bevatten. Er kan in september geopteerd worden om voor het ganse schooljaar of voor 1 periode in te schrijven. De school voegt bij de subsidieaanvraag een kopie van het lesprogramma en de communicatie naar de ouders. Verslagformulier Het verslagformulier dient na afloop van elke periode te worden bezorgd aan de VGC-sportdienst. Periodes Een schooljaar wordt opgedeeld in 3 periodes, een school kan per periode kiezen om een Sportsnack te organiseren. Periode 1: oktober tot de kerstvakantie Periode 2: januari tot de paasvakantie Periode 3: paasvakantie tot juni Nuttige documenten Een voorbeeld inschrijfstrook met afspraken met de ouders Een voorbeeld afsprakennota met de lesgever Aanvraagformulier Verslagformulier Al deze informatie en formulieren zijn ook digitaal terug te vinden op Contact VGC-Sportdienst Jochen Tourlousse jochen.tourlousse@vgc.be FOLLO (SVS-Sport Vlaanderen) Ingrid Peeters ingrid.peeters@sportnaschool.be

6 BIJLAGEN

7 Geheugensteun lesgevers Sportsnack Tracht ten minste 5 min. voor het begin van de les aanwezig te zijn. Op het moment dat de Sportsnack begint, ben jij verantwoordelijk voor de kinderen. Niet vergeten : - Je inschrijvingslijst: tel. nrs. van de kinderen; opvang of niet. - Je geheugensteun: tel. nrs. van alle betrokkenen. - Je aanwezigheidslijst: dit kan handig zijn voor jezelf. - Je sleutel indien je zelf de school moet sluiten. - Verzekeringspapieren: De kinderen zijn verzekerd via de schoolverzekering, als er iets ernstig gebeurt wordt er een document voor de verzekering mee gegeven. - Spreek met de Lkr. LO of directie eventueel een plaats af waar deze kunnen blijven liggen. Als je niet aanwezig kan zijn, breng zo snel mogelijk (school) op de hoogte. Vermijden: de dag van de les afbellen! Zorg indien mogelijk zelf voor een vervanger. De kinderen krijgen na de klasuren de kans om naar toilet te gaan, een koek te eten of te drinken, dus je hoeft geen pauze meer in te lassen tijdens de les. De kinderen hebben recht op een uur sport (omkleden inbegrepen)! Na de les al het materiaal opruimen en terug op dezelfde plaats leggen. Bakken en kasten opnieuw sluiten. Telefoonnummers en -adressen Directeur: Tel: Gsm: Verantwoordelijke Follo (SVS-Sport Vlaanderen): GSM:

8 ² Beste ouders, Vanaf datum starten wij met Sportsnack, en dit gedurende 10 weken. Alle kinderen van het t.e.m. het leerjaar kunnen zich inschrijven voor één extra uurtje naschoolse sport op school. Plezierbeleving en recreatief bewegen staan centraal en de lessen worden aangepast aan de leeftijd, de ontwikkeling en de interesse van de kinderen. WANNEER : dag : doelgroep (10 lessen : ) dag : doelgroep (10 lessen : ) UUR : van 16u00 tot 17u00 (bv) PERIODE : van datum t.e.m. datum (niet tijdens vakanties en op verlofdagen) WAAR : in de turnzaal of op de buitenterreinen van de school. PROGRAMMA : Verdere motorische ontwikkeling van het kind door een gevarieerd aanbod van allerlei bewegingsvaardigheden zoals : lopen, springen, gooien, vangen, klimmen, hangen, tuimelen, bewegen op muziek, werken in sportgroepen : balsporten, gymnastische en atletische sporten, en dit op kindvriendelijke en speelse wijze gebracht! De kinderen worden stipt om u afgehaald aan de school of kunnen aansluiten bij naam opvang. De deelnameprijs voor deze lessenreeks bedraagt / les (zie boven). Dit mag (gepast aub) samen met het ingevulde inschrijvingsstrookje in een gesloten envelop afgegeven worden aan de klasleerkracht, met de vermelding Sportsnack naam school + naam en klas. Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt! Inlichtingen te verkrijgen bij: Directie : naam directie + tel.nr. Lesgever: naam + tel.nr INSCHRIJVING SPORTSNACK NAAM SCHOOL PERIODE SPORTSNACK Naam : klas :. Tel : gsm :... Belangrijke medische gegevens :. Hierbij schrijf ik mijn zoon/dochter in voor de sportsnack! O Mijn zoon/dochter wordt op school afgehaald om 17u00. O Mijn zoon/dochter mag om 17u00 naar naam opvang worden gebracht. O Mijn zoon/ dochter mag alleen naar huis. Handtekening ouder,

9 Voorbeeld aanwezigheidslijst logo school Aanwezigheidslijst sportsnack naam school + periode dag + uur naam school adres school tel school : naam + tel. dir. : les gegeven door naam lesgever : tel lesgever adres lesgever Naam Voorn. Lj. datum datum datum datum datum datum datum datum datum datum datum datum datum

10 AANVRAAG Sportsnack Brussel FORMULIER GELDIG TIJDENS HET SCHOOLJAAR Naam van de school: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam van de directie: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam contactpersoon: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Adres: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Tel: Klik hier als u tekst wilt invoeren.. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Benaming rekeninghouder: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Rekeningnummer: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Periode (vakje aanvinken): Periode 1 (04/10/16 tot 23/12/16) Periode 2 (09/01/17 tot 31/03/17) Periode 3 (18/04/17 tot 30/06/17) Verantwoordelijke in de school aanwezig tijdens de naschoolse sport: Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Telefoon: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Samenwerkende (sport)verenigingen/organisaties: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

11 Sportsnack 1 Aangeboden sport: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leeftijd deelnemers: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Dag: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Uur: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Startdatum: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Plaats (sportinfrastructuur): Klik hier als u tekst wilt invoeren. Inschrijvingsgeld per uur of per reeks: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam van de lesgever: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Telefoon: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Diploma: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Sportsnack 2 Aangeboden sport: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leeftijd deelnemers: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Dag: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Uur: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Startdatum: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Plaats (sportinfrastructuur): Klik hier als u tekst wilt invoeren. Inschrijvingsgeld per uur of per reeks: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam van de lesgever: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Telefoon: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Diploma: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

12 Sportsnack 3 Aangeboden sport: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leeftijd deelnemers: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Dag: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Uur: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Startdatum: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Plaats (sportinfrastructuur): Klik hier als u tekst wilt invoeren. Inschrijvingsgeld per uur of per reeks: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam van de lesgever: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Telefoon: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Diploma: Klik hier als u tekst wilt invoeren. De aanvraag moet minstens 1 week voor de aanvang van de eerste les ingediend worden. Het is mogelijk om in september een aanvraag in te dienen voor een volledig schooljaar. Ondergetekende verklaart dat deze gegevens naar waarheid werden verstrekt. De school heeft de leidraad met betrekking tot de naschoolse sport ontvangen en gaat er mee akkoord. Aantal bijlagen: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Datum: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Handtekening (indien digitaal, vink onderstaande zin aan): Hierbij bevestig ik de aanvraag voor een of meerdere Sportsnacks voor het schooljaar Formulier in te dienen bij de sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie via mail naar sportdienst@vgc.be

13 SportSnack Brussel schooljaar bijlage bij het aanvraagformulier (gebruik per aanbod een ander formulier) Naam school: Lesgever: Periode: Leeftijd: Aantal deelnemers: Aangeboden sport: Datum Uur Lesonderwerp 6/10/ u30-16u30 Turnen: rollen - voorwaarts en achterwaarts

14 REGLEMENT SPORTSNACK BRUSSEL Artikel 1.- De financiële ondersteuning voor de organisatie van naschoolse sport kan toegekend worden aan Nederlandstalige, Brusselse basisscholen, hun ouderverenigingen of organisaties gelinkt aan de school, hierna de organisator genoemd. Artikel 2.- Naschoolse sport is een regelmatig en kwalitatief bewegingsaanbod aansluitend aan de schooluren (15.30u tot 18u) of op woensdagnamiddag (12.30u tot 18u). a) Een regelmatig aanbod betekent minstens één keer per week voor dezelfde leerlingen en dit gedurende minstens een volledige periode (10 lesuren). b) Een kwalitatief aanbod betekent: de lesgever die de naschoolse sport verzorgt is een sportgekwalificeerde lesgever. Per 25 leerlingen moet er minstens één sportlesgever zijn. De naschoolse sport vindt plaats in aangepaste sportinfrastructuur en met het nodige sportmateriaal. Artikel 3.- Om in aanmerking te komen voor subsidie voor naschoolse sport moet bovendien aan de volgende voorwaarden voldaan worden: a) De school, de oudervereniging van de school of een organisatie gelinkt aan de school is de organisator van de naschoolse sport. b) De directie van de school ondertekent het aanvraagformulier. c) De naschoolse sport wordt aan minstens dezelfde deelnameprijs aangeboden als de naschoolse opvang. d) De deelnemers aan de naschoolse sport zijn verzekerd door de schoolverzekering. e) De organisator en/of de sportlesgever kunnen kiezen om sportspecifiek te werken of om omnisport aan te bieden. Bij voorkeur wordt er gewerkt rond een discipline waarbij de doorstroming naar een sportclub in de buurt mogelijk is, eventueel in samenwerking met de sportclub. Artikel 4.- Het aanvraagformulier voor financiële ondersteuning van de naschoolse sport moet minstens één week voor de aanvang van de eerste les bij de sportdienst ingediend worden. Het aanvraagformulier moet de gegevens van de organisator, de keuze van het ondersteuningssysteem, de gegevens van het sportaanbod, de coördinaten van de sportlesgever en de communicatie naar de ouders/leerlingen bevatten. Artikel 5.- De organisatoren moeten een efficiënte controle ter plaatse mogelijk maken. Artikel 6.- Ten laatste drie weken na de laatste les naschoolse sport bezorgt de organisator een verslagformulier aan de VGCsportdienst. Artikel 7.- Een schooljaar wordt opgedeeld in drie periodes. - 1 ste periode oktober tot en met december - 2 de periode januari tot en met maart - 3 de periode april tot en met juni Artikel 8.- Binnen de perken van de begroting biedt de VGC de organisator van de naschoolse sport een forfaitaire subsidie van 150 per aangeboden reeks van tien lesuren naschoolse sport per periode voor de betaling van de lesgever. Artikel 9.-

15 Er worden per organisator en per periode maximum 4 uur naschoolse sport per week gesubsidieerd voor de leerlingen uit het lager onderwijs en maximum 2 uur voor de leerlingen uit het kleuteronderwijs. Artikel 10.- Alle gevraagde inlichtingen die noodzakelijk geacht worden voor de berekening van de subsidie moeten aan de sportdienst verstrekt worden. Artikel 11.- De subsidie wordt telkens in één schijf uitgekeerd door overschrijving op de post- of bankrekening van de aanvrager. Artikel 12.- Indien blijkt dat onjuiste gegevens werden verstrekt, kan het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie de toegekende subsidie geheel of gedeeltelijk terugvorderen en eventueel de organisator tijdelijk uitsluiten van verdere subsidiëring, ongeacht de toepassing van de wettelijke bepalingen betreffende het afleggen van onjuiste verklaringen. Artikel 13.- In alle vormen van geschreven of gedrukte communicatie die school voert met betrekking tot de naschoolse sport wordt de VGC vermeld als subsidiërende overheid, conform de richtlijnen van de huisstijl van de Vlaamse Gemeenschapscommissie zoals beschreven in het stijlhandboek op Artikel 14.- Wat niet in dit reglement is opgenomen, wordt door de betrokken partijen afzonderlijk schriftelijk overeengekomen.

De lesgever De lesgever is één van de belangrijkste schakels bij de organisatie van de naschoolse sport.

De lesgever De lesgever is één van de belangrijkste schakels bij de organisatie van de naschoolse sport. Inhoudstafel Wat is Sportsnack? Sportsnack staat voor Sportief Naschools Actieve Kids en wil extra beweging voor kinderen van de basisschool en kleuterklas mogelijk maken. Kinderen en jongeren bewegen

Nadere informatie

2. Waarom kiezen voor een Sportsnack op je school?

2. Waarom kiezen voor een Sportsnack op je school? 1. Wat is Sportsnack? Sportsnack staat voor Sportief Naschools Actieve Kids en wil extra bewegingskansen creëren voor kinderen van de basisschool en kleuterklas. Kinderen en jongeren bewegen te weinig

Nadere informatie

- een naschools bewegings- en sportaanbod voor de leerlingen van het lager onderwijs;

- een naschools bewegings- en sportaanbod voor de leerlingen van het lager onderwijs; VOORWOORD Het is genoegzaam bekend dat kinderen en jongeren te weinig bewegen, wat leidt tot een mindere fysieke conditie. Door computerspelletjes, tv kijken, zitten kinderen te veel stil. Bovendien is

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Putte

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Putte Sportdienst in samenwerking met kinderopvang Putte De achtergrond De vraag naar buitenschoolse kinderopvang is groot. Opvanginitiatieven kampen met een overbezetting en zijn op zoek naar manieren om hun

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Sportdienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 fax: 09 266 80 10 sportdienst@stad.gent Botermarkt 1 9000 Gent Belangrijke informatie voor de

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen 2 3 4 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van 22 januari 1992

Nadere informatie

Goede praktijken van Multimove voor kinderen STAD GENK

Goede praktijken van Multimove voor kinderen STAD GENK Goede praktijken van Multimove voor kinderen STAD GENK Multimove in Genk/ Doel Zoveel mogelijk kinderen in de multimove krijgen die: (Nog) niet aan sport doen / onvoldoende bewegen (Nog) niet in een sportclub

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen BIJLAGE Bijlage nr. 1 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008

GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008 GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008 IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDER IN SPORTVERENIGINGEN VOOR DE PERIODE

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Sportdienst betrekt de kinderopvang bij Multimove. Gooik

Sportdienst betrekt de kinderopvang bij Multimove. Gooik 3 Sportdienst betrekt de kinderopvang bij Multimove Gooik De achtergrond De buitenschoolse kinderopvang (BKO) is vragende partij om op woensdagnamiddag en tijdens de vakanties een centrale opvang te voorzien.

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen VERENIGING: Gemeentebestuur Nevele Sportdienst ONTVANGEN: / 2017 vak bestemd voor de sportdienst Aanvraagformulier voor een impulssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? De

Nadere informatie

Sportdienst in samenwerking met scholen. Genk

Sportdienst in samenwerking met scholen. Genk Sportdienst in samenwerking met scholen Genk De achtergrond 6 op 10 Genkse kinderen kampen met overgewicht. Daarnaast is een groot deel van hen van een andere origine. Deze kinderen krijgen vaak minder

Nadere informatie

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Putte

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Putte Sportdienst in samenwerking met kinderopvang Putte De achtergrond De vraag naar buitenschoolse kinderopvang is groot. Opvanginitiatieven kampen met een overbezetting en zijn op zoek naar manieren om hun

Nadere informatie

Voor- en naschoolse kinderopvang

Voor- en naschoolse kinderopvang Voor- en naschoolse kinderopvang Geachte ouders, Naast het toezicht van de leerkrachten voorziet de school een bijkomende BETALENDE kinderopvang waar uw kind gebruik kan van maken. s morgens vanaf 6u30

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Damme

Sportdienst in samenwerking met kinderopvang. Damme 1 Sportdienst in samenwerking met kinderopvang Damme De achtergrond Gemeente Damme wil in samenwerking met de lokale partners het sportaanbod voor jonge kinderen uitbreiden en verder uitwerken. De sportdienst

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN VOOR SPORT- VERENIGINGEN AANGESLOTEN BIJ EEN ERKENDE VLAAMSE SPORTFEDERATIE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen BIJLAGE Bijlage nr. 1 Reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Artikel 1.- Dit reglement regelt de uitvoering van de verordening nr. 91/19 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT

BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT BELEIDSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AARSCHOT Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in het gemeentebudget wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een subsidie verlenen aan een door

Nadere informatie

Info Sportdagen & Sportweken

Info Sportdagen & Sportweken Sportdienst Eeklo Info Sportdagen & Sportweken www.eeklo.be/sport Sportdienst Eeklo Algemene informatie Doelgroep Onze schoolsportdagen en -weken richten we in voor leerlingen van het kleuteronderwijs,

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIES

IMPULSSUBSIDIES IMPULSSUBSIDIES 2014-2019 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en eventueel tot

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 08/259 19 juni 2008 Besluit houdende de goedkeuring van het reglement voor de erkenning en subsidiëring van sportverenigingen Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163,

Nadere informatie

Pilootproject Sportclubs

Pilootproject Sportclubs Pilootproject Sportclubs Geachte mevrouw / heer Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de provincies biedt Vlabus vzw uw sportclub de kans om aan een zeer voordelig tarief lesgevers in te schakelen.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Meer info Opsturen Persoonlijk afgeven tel.: 09 266 80 00 sportdienst@stad.gent t.a.v. Sportdienst

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

sport lessenreeksen in Brussel

sport lessenreeksen in Brussel G-sport 2013-2014 sport lessenreeksen in Brussel Voor kinderen en volwassenen met een handicap Dans, basketbal, netbal, zaalvoetbal en omnisport AANBOD VGC-SPORTDIENST dans Zit dansen je in het bloed?

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

BKO Nieuws. v.u. Simon De Boeck, schepen van gezin. 1 september? Wij zijn er klaar voor! En jij?

BKO Nieuws. v.u. Simon De Boeck, schepen van gezin. 1 september? Wij zijn er klaar voor! En jij? BKO Nieuws v.u. Simon De Boeck, schepen van gezin September 2017 1 september? Wij zijn er klaar voor! En jij? Gooik: Natalia & Vera Jeanne & Myriam Oetingen: Martine A, Hasine & Rita Kester: Martine R,

Nadere informatie

Draaiboek. Cas en Kato hebben gezonde tanden. - tentoonstelling-tandenkoffer-educatief materiaal-

Draaiboek. Cas en Kato hebben gezonde tanden. - tentoonstelling-tandenkoffer-educatief materiaal- Draaiboek Cas en Kato hebben gezonde tanden - tentoonstelling-tandenkoffer-educatief materiaal- Draaiboek organisatie project Cas en Kato hebben gezonde tanden 07 januari 2017 1 Inhoud 1. Concept 2. Doelstellingen

Nadere informatie

Sportdienst Genk bereikt kansarme kinderen en kinderen van een andere origine via een naschools sportaanbod.

Sportdienst Genk bereikt kansarme kinderen en kinderen van een andere origine via een naschools sportaanbod. Sportdienst Genk bereikt kansarme kinderen en kinderen van een andere origine via een naschools sportaanbod. De achtergrond Bijna 30% van de Genkse kinderen wordt in een kansarm gezin geboren. 66% van

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 Datum ontvangst

Nadere informatie

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden AANVRAAGFORMULIER te voegen bij het PROGRAMMA van de opieidingen voorgelegd voor erkenning in het kader van het Betaald Educatief Verlof door het Aanvullend paritair comité voor de non-profitsector (PC

Nadere informatie

Algemene voorwaarden sportieve en culturele lessenreeksen

Algemene voorwaarden sportieve en culturele lessenreeksen Algemene voorwaarden sportieve en culturele lessenreeksen 1 Algemeen 1.1 Organisator De hoofdorganisator van de sportieve en culturele lessenreeksen is het gemeentebestuur Lummen, Gemeenteplein 13, 3560

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelage sport

Aanvraagformulier toelage sport Gemeente Ravels 1 Aanvraagformulier toelage sport Identificatiegegevens Naam sportvereniging: Sporttak: Sportfederatie: Rekeningnummer sportvereniging: Naam en adres van de titularis van de rekening: Contactpersoon

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 25 november 2008; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking

Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking In te vullen door de sportdienst Ontvangstdatum: Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking Inleiding De gemeente Kortenberg keurde tijdens de Gemeenteraad van 1 september

Nadere informatie

GEGEVENS KIND FAMILIALE GEGEVENS

GEGEVENS KIND FAMILIALE GEGEVENS GEGEVENS KIND Naam Voornaam: Geslacht jongen ( ) meisje ( ) Geboortedatum: / / Geboorteplaats: Nationaliteit: Rijksregisternummer (SIS-kaart): Adres (hoofdverblijf): Ander adres: Telefoonnummer thuis :

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de ondersteuning van aankoop of leasing van ICT-materialen door basisscholen

Subsidiereglement voor de ondersteuning van aankoop of leasing van ICT-materialen door basisscholen Reglement Subsidiereglement voor de ondersteuning van aankoop of leasing van ICT-materialen door basisscholen De Vlaamse Gemeenschapscommissie wil de komende jaren inzetten op de ondersteuning van de ICT-

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 Terug te sturen, ingevuld en ondertekend, vóór 29 februari 2012 naar het Sportdienst Kroninglaan 65 te 1200 Brussel of via mail l.roussel@woluwe1200.be Naam van de

Nadere informatie

GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT

GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT VERHOGING VAN DE SPORTKWALIFICATIE VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN DE JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN IN DE SPORTVERENIGINGEN Definities: Jeugdsportbegeleider (JSB): Een sporttechnische

Nadere informatie

BVLO LIMBURGvzw. Inschrijvingsformulier. Nascholingen Thema De kleuter in beweging. Maak je keuze: Inschrijven verplicht! (code vermelden aub)

BVLO LIMBURGvzw. Inschrijvingsformulier. Nascholingen Thema De kleuter in beweging. Maak je keuze: Inschrijven verplicht! (code vermelden aub) Inschrijvingsformulier Persoonlijke gegevens Naam en voornaam:.. Adres: Postnummer en Gemeente:.... Telefoon: GSM.. E mail: School of club: Geboortedatum:.././ Maak je keuze: Inschrijven verplicht! (code

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR OPDRACHTGEVERS INHOUD 1. Inloggen op my.tentoo... 1 2. Nieuwe uitvoerder inschrijven... 2 3. Dimona-aangifte invoeren... 3 4. Werkbriefje invoeren... 5 5. Werkbriefjesoverzicht...11

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

Praktische richtlijnen organisatoren

Praktische richtlijnen organisatoren Praktische richtlijnen organisatoren Praktische richtlijnen en taken voor de sportfederaties/sportdiensten die een Sportac - opleiding aanvragen Inhoud 1. Accommodatie 2. Promotie van de opleiding 3. Inschrijvingen

Nadere informatie

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen.

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Herfstsportkampen Vanaf 14 september om 08.00 uur kunt u hier1 inschrijven voor onze herfstsportkampen.

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 06 september 16; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar DEEL 1: basissubsidie: 20% van de subsidie Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2016-2017 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK 2010-2013 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli 2010 1 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van

Nadere informatie

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 maart 2015 Bekendgemaakt op 24 maart 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

3... 2... ... NAAM VAN DE VERENIGING :... ZETEL :... E MAIL ADRES :... WEBSITE :... SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR. Voorzitter :... Ondervoonitter :...

3... 2... ... NAAM VAN DE VERENIGING :... ZETEL :... E MAIL ADRES :... WEBSITE :... SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR. Voorzitter :... Ondervoonitter :... Provincie WEST-VLAANDEREN AANVRAAG TOELAGE 2006 Arrondissement Brugge GEMEENTE JABBEKE AANVRAAG VOOR HET BEKOMEN VAN EEN GEMEENTELIJKE TOELAGE ( de aanvraag dient voor 31 aueustus 2005 te worden I ingediend

Nadere informatie

DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING

DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS IN DE AALSTERSE SPORTVERENIGINGEN AANGESLOTEN BIJ EEN ERKENDE VLAAMSE

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

sportaanbod vgc-sporthal koekelberg

sportaanbod vgc-sporthal koekelberg Félix Vande Sandestraat 15 1081 Koekelberg sportaanbod vgc-sporthal koekelberg seizoen 14-15 inhoudsopgave 5 jeugd 11 volwassenen 16 17 18 50+ en personen met een beperking sportclubs in vgc-sporthal koekelberg

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie voor individuen en vereniging

Aanvraag projectsubsidie voor individuen en vereniging Aanvraag projectsubsidie voor individuen en vereniging 110 F006 160224 Gemeentebestuur Oosterzele T.a.v. de begeleidende ambtenaar Dorp 1, 9860 Oosterzele T 09 362 50 09 E mail: onthaal@oosterzele.be ontvangstdatum

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang 1 De contracterende partijen binnen de overeenkomst ORGANISATOR Gemeente Anzegem De Vierschaar 1-8570 Anzegem ondernemingsnr: BTW BE 0207.484.780

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Gemeente Destelbergen Reglement voor de subsidiëring van de jeugdsportverenigingen via de impulssubsidie

Gemeente Destelbergen Reglement voor de subsidiëring van de jeugdsportverenigingen via de impulssubsidie Gemeente Destelbergen Reglement voor de subsidiëring van de jeugdsportverenigingen via de impulssubsidie WAAROM DIT SUBSIDIEREGLEMENT? Om de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider te verhogen in de sportverenigingen,

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen.

Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen. Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen. 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Voor de periode van 01.01.2014 tot en met 31.12.2019 worden, binnen de perken van de

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. 2012-09-03 Derde graad Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

Reglement tot verlenen van impulssubsidies van de Vlaamse gemeenschap.

Reglement tot verlenen van impulssubsidies van de Vlaamse gemeenschap. Reglement tot verlenen van impulssubsidies van de Vlaamse gemeenschap. HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Voor de toepassing van het reglement wordt verstaan onder: Jeugdsport: sportparticipatie

Nadere informatie

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst

Gemeente Zandhoven Liersebaan Zandhoven. Sportdienst Gemeente Zandhoven Liersebaan 12 2240 Zandhoven Sportdienst 03-484 16 65 sport@zandhoven.be Reglement inzake subsidie sportverenigingen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 juni 2008 Publicatie

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Gemeentebestuur Nevele Sportdienst Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? Om in aanmerking te komen voor een beleidssubsidie, moet de aanvragende

Nadere informatie

Reglement impulssubsidie

Reglement impulssubsidie GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE IMPULSSUBSIDIE VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN 1 Reglement impulssubsidie 2009-2013 De kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in de sportverenigingen aangesloten bij

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011

Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011 Aanvraagformulier toelagen aan sportverenigingen Anzegem Werkjaar 2010-2011 IDENTIFICATIE: alles correct invullen AUB! NAAM SPORTCLUB :...... CONTACTPERSOON :... CONTACTADRES :. TELEFOONNR. :.. E-MAIL

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: een sportvereniging die aangesloten is bij een erkende Vlaamse sportfederatie en die erkend is door het stadsbestuur

Erkende sportvereniging: een sportvereniging die aangesloten is bij een erkende Vlaamse sportfederatie en die erkend is door het stadsbestuur REGLEMENT BETREFFENDE DE IMPULSSUBSIDIE VOOR HET VERHOGEN VAN HET AANTAL EN DE KWALITEIT VAN JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN VAN JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN IN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel 1: doel en duur van

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING A. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Reglement houdende de ondersteuning van jeugdinfrastructuur. HOOFDSTUK 1: Algemene bepalingen

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Reglement houdende de ondersteuning van jeugdinfrastructuur. HOOFDSTUK 1: Algemene bepalingen BIJLAGE Bijlage nr. 1 Reglement houdende de ondersteuning van jeugdinfrastructuur HOOFDSTUK 1: Algemene bepalingen Artikel 1.- Dit besluit wordt genomen in uitvoering van de verordening nr. 11-02 van 20

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. Tweede graad 2012-09-03 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

Participatie van kinderen uit kwetsbare gezinnen in een samenwerking tussen de sportdienst en sociale partners. Houthalen-Helchteren

Participatie van kinderen uit kwetsbare gezinnen in een samenwerking tussen de sportdienst en sociale partners. Houthalen-Helchteren Participatie van kinderen uit kwetsbare gezinnen in een samenwerking tussen de sportdienst en sociale partners Houthalen-Helchteren De achtergrond De gemeente Houthalen-Helchteren wenst een sportaanbod

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen

Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen Artikel 1 : Algemene voorwaarden. Binnen de perken van de goedgekeurde kredieten, voorzien in de beheers- en beleidscyclus, verleent de gemeente

Nadere informatie

REGLEMENT TOT GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN IN DE GEMEENTE HAMME (9220, OOST-VLAANDEREN)

REGLEMENT TOT GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN IN DE GEMEENTE HAMME (9220, OOST-VLAANDEREN) REGLEMENT TOT GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN IN DE GEMEENTE HAMME (9220, OOST-VLAANDEREN) De gemeenteraad, met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd op 10 september

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN DE KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN IMPULSSUBSIDIES

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN DE KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN IMPULSSUBSIDIES 1 REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN DE KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN IMPULSSUBSIDIES Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders in de sportverenigingen. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Reglement impulssubsidie sportverenigingen

Reglement impulssubsidie sportverenigingen Reglement impulssubsidie sportverenigingen Het reglement betreffende de subsidiering van sportverenigingen met jeugdwerking in het kader van de impulssubsidie 2009-2013 van de Vlaamse overheid wordt als

Nadere informatie

Reglement BuitenSpel. Hoofdstuk I: Doelstellingen

Reglement BuitenSpel. Hoofdstuk I: Doelstellingen Reglement BuitenSpel Een avontuurlijke, goed ingerichte speelplaats maakt het leven op school alleen maar aantrekkelijker. Uit onderzoek blijkt dat, naast de klas, ook de speelplaats een bepalende factor

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016

Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016 Aanvraag van subsidies voor projecten toegankelijkheid sport en jeugdwerk voor kinderen in armoede - 2016 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016 Bekendgemaakt op 21 december 2016 Inhoudstafel Artikel

Nadere informatie