4. Verdienmodel en Bedrijfsproces

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4. Verdienmodel en Bedrijfsproces"

Transcriptie

1 4. Verdienmodel en Bedrijfsproces 4.1 Introductie Het verdienmodel van Old Liquors Invest B.V. wordt in dit hoofdstuk in combinatie met het verdienmodel van Old Liquors Trading B.V. getoond om de samenhang en samenwerking tussen beide Vennootschappen en het gehele bedrijfsproces inzichtelijk te maken. De bedrijfsresultaten van Old Liquors Trading B.V. worden uitsluitend getoond om een totaalbeeld van de markt te schetsen. De bedrijfsresultaten van Old Liquors Trading B.V. maken geen deel uit van de bedrijfsresultaten van Old Liquors Invest B.V. Old Liquors Trading B.V. heeft de verkooprechten van de privé collectie zeldzame en oude dranken van Bay van der Bunt met een verkoopwaarde van circa 12 miljoen (twaalf miljoen euro). Hiermee heeft zij potentieel gezien de grootste handelsvoorraad van zeldzame en oude dranken ter wereld. De oude dranken worden in eerste instantie door Old Liquors Trading B.V. wereldwijd ingekocht bij particulieren, verzamelaars, handelaren, producenten, luxe slijterijen en veilingen. De inkoopprijzen bij veilingen zijn zogenaamde executieprijzen. Over het algemeen kan gesteld worden dat een veilingprijs een executieprijs is oftewel gemiddeld de laagste prijs waarvoor een object op een bepaald moment in de markt kan worden gekocht. Na aankoop en ontvangst van de oude dranken door Old Liquors Trading B.V. worden deze op kwaliteit geselecteerd, doorverkocht aan Old Liquors Invest B.V. en in het magazijn van Old Liquors Invest opgeslagen. Nadat de flessen oude dranken vervolgens feitelijk en juridisch zijn verkocht door Old Liquors Trading B.V. aan haar klanten en de betaling is ontvangen, worden de oude dranken wederom feitelijk en juridisch door Old Liquors Trading B.V. verzonden aan de klant. De oude dranken worden onder andere ook aan grote internationale veilinghuizen aangeboden. Grote veilinghuizen zijn bijvoorbeeld Sotheby s, Christie s en Bonhams met veilingen in New York, Chicago, Londen, Parijs, Geneve, Tokyo of Hong Kong. Op deze grote internationale veilingen kopen veel kopers uit de rijke industrielanden die tegen elkaar opbieden en daardoor de hoogste prijs betalen. Vergeleken met bijvoorbeeld een klein veilinghuis ergens in New Zeeland, Zuid Italië, Canada of Argentinië is de biedprijs hier soms twee- tot driemaal zo hoog. 4.2 Jaarlijks inkoopbedrag (10 miljoen euro) 1788 Cognac Bij voldoende liquide middelen van financiers en/of een Emissie van aandelen (in de periode 2016), prognosticeert Old Liquors Invest in jaarlijks wereldwijd voor circa (tien miljoen euro) aan zeldzame en oude dranken in te kopen.

2 4.3 Categorieën Oude Dranken Deze zijn conform de uitvoerige beschrijving in hoofdstuk 3, Marktstrategie, artikel 3.2. Zeldzame Oude en exclusieve alcoholische Dranken. Na binnenkomst in het magazijn volgt een kwaliteitsselectie, zoals onderstaand weergegeven: 1a. Investeringskwaliteit ca. 25% tegen een inkoopwaarde van ca b. Strategische kwaliteit ca. 25% tegen een inkoopwaarde van ca c. Top webshopkwaliteit ca. 15% tegen een inkoopwaarde van ca d. Exclusieve webshopkwaliteit ca. 7,5% tegen een inkoopwaarde van ca e. Webshopkwaliteit ca. 7,5% tegen een inkoopwaarde van ca f. Marktplaatskwaliteit ca. 20 % tegen een inkoopwaarde van ca Bruto marge Categorie %-marge Verkoopwaarde Brutomarge a. Investeringskwaliteit 125% van de inkoopprijs is ca b. Strategische kwaliteit 125% van de inkoopprijs is ca c. Top webshopkwaliteit 125% van de inkoopprijs is ca d. Excl. webshopkwaliteit 100% van de inkoopprijs is ca e. Webshopkwaliteit 66% van de inkoopprijs is ca f. Marktplaatskwaliteit 50% van de inkoopprijs is ca Verkoop omloopsnelheid a. Investeringskwaliteit verkoop na het 5 e jaar b. Strategische kwaliteit verkoop na het 2 e tot het 5 e jaar c. Top webshopkwaliteit verkoop na het 1 e tot het 2 e jaar d. Exclusieve webshopkwaliteit verkoop na het 1 e tot het 2 e jaar e. Webshopkwaliteit verkoop na het 1 e jaar f. Marktplaatskwaliteit verkoop binnen het 1 e jaar 4.6 Inkoop- en Verkoopmodel van Old Liquors Invest B.V. Old Liquors Invest houdt zich hoofdzakelijk bezig met het speculatief investeren in zeldzame en oude dranken en om deze voor langere tijd uit de markt te houden en bij voldoende waardestijging te verkopen. De daadwerkelijke inkoop en verkoop van deze oude dranken wordt gedaan voor rekening en risico van Old Liquors Trading B.V. Old Liquors Invest betaalt aan Old Liquors Trading B.V. een commissie van 5% op de inkoopkosten en een commissie van 10% op de verkoopopbrengst van de oude dranken. Old Liquors Invest bepaalt zelf de inkoopprijzen alsook de verkoopprijzen van deze oude dranken. Old Liquors Invest bepaalt ook zelf op welk moment zij bepaalde oude dranken verkoopt. Old Liquors Invest bepaalt niet aan wie de oude dranken worden verkocht en geleverd en heeft daar ook in het geheel geen bemoeienis mee. Het is uitsluitend aan Old Liquors Trading B.V. om te bepalen wie de koper van deze oude dranken is.

3 Op het moment dat Old Liquors Trading B.V. een koper heeft voor een of meerdere flessen oude dranken, koopt Old Liquors Trading B.V. deze eerst van Old Liquors Invest en betaalt de verschuldigde factuur. Pas daarna levert Old Liquors Trading B.V. de flessen oude dranken aan haar desbetreffende koper. Zowel het leveringsrisico alsook het aansprakelijkheidsrisico liggen daarmee geheel bij Old Liquors Trading B.V., mede omdat Old Liquors Trading in eerste instantie ook de juridische leverancier van de dranken aan Old Liquors Invest is. Old Liquors Invest kiest doelgericht voor dit in- en verkoopproces en de bedrijfsmatige, economische, juridische en fiscale scheiding. Zij kan daardoor haar focus houden op het beheer van de aan haar toebehorende voorraad oude dranken. Door toepassing van dit bedrijfsproces en bedrijfsvoering is zij gevrijwaard van diverse vaste lasten en heeft daarmee haar vermogen en verpande voorraad oude dranken zoveel als mogelijk veiliggesteld tegen gebruikelijke en onvoorziene ondernemersrisico s. De juridische bodem van het magazijn behoort geheel toe aan Old Liquors Invest. Het magazijnbeheer en alles wat daarmee samenhangt valt onder de verantwoording van Old Liquors Invest. De vaste operationele lasten voor Old Liquors Invest zijn daardoor tot een minimum beperkt. De vaste kosten van Old Liquors Invest bestaan onder andere uit de huur van de magazijnruimten, energiekosten en verzekeringskosten. De grootste vaste lasten bestaan uit Rente en Aflossing aan de financiers en wervingskosten m.b.t. de financiering. Vanzelfsprekend ligt het inkoop- en verkooprisico, zoals te duur inkopen en voor een te lage prijs moeten verkopen, volledig bij Old Liquors Invest Verkopen uit bestaande collectie Bay van der Bunt De collectie van Bay van der Bunt en zijn echtgenote (verkoopwaarde circa (twaalf miljoen euro)) is in beheer ondergebracht bij OL Holding B.V. Old Liquors Trading B.V. heeft de verkooprechten van deze collectie oude dranken en heeft daarmee potentieel gezien de grootste handelsvoorraad van zeldzame en oude dranken ter wereld.

4 4.7 Werkmaatschappij Old Liquors Trading B.V. Old Liquors Trading B.V. functioneert (niet in juridische en/of fiscale zin) als een werkmaatschappij voor Old Liquors Invest in de in- en verkoop van zeldzame en oude dranken maar opereert financieel, fiscaal en juridisch geheel onafhankelijk van Old Liquors Invest. 4.8 Veiling-inkoopsoftware en e-commerce Old Liquors Trading B.V. brengt kleine veilingen wereldwijd verspreid in een digitale veilingkalender samen. Met dat bedrijfsconcept genaamd Auctions OnLine heeft zij s werelds grootste veilingsite binnen dit segment. Zij biedt verschillende online- en innovatieve diensten aan die gerelateerd zijn aan de dagelijkse handel in de wereldmarkt van oude dranken. Met toepassing van speciale software in combinatie met e-commerce, is haar bedrijfsconcept nieuw in een nichemarkt. Met gebruikmaking van haar eigen software wordt 24/7 wereldwijd alle online beschikbare veilingdata van wijn en oude dranken vanaf het internet gecrawld en in een database opgeslagen. Met gebruik van deze data is exact bekend welk veilinghuis in de wereld welke fles wijn of oude drank aanbiedt. Online biedingen uitbrengen op een veiling is niet uniek. Toch is slechts bij circa 5% van alle veilingen met dranken online bieden mogelijk. Bovendien is het voor een koper praktisch gezien bijna een onmogelijke opgave om wereldwijd alle veilingen verspreid over verschillende tijdzones bij te houden. Wereldwijd verspreid vinden er jaarlijks circa veilingen plaats waar wijnen en oude dranken worden geveild die voor Old Liquors Invest in aanmerking komen. Meer dan 95% hiervan bestaat uit kleine lokale veilinghuizen zonder online-biedingsfaciliteiten. Hier vinden uitsluitend biedingen plaats in de veilingzaal door hoofdzakelijk lokale bezoekers. Deze kleine lokale veilinghuizen bevinden zich wereldwijd verspreid: van Nieuw Zeeland en Australië tot ver in Azië en van Canada tot Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Om tal van praktische redenen zoals de enorme tijdverschillen tussen bijvoorbeeld Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten en/of Europa, blijven vaak internationale kopers weg bij dit soort kleine veilingen. Van de wereldwijd verspreide veilinghuizen sturen circa veilinghuizen hun vaste klanten een brochure met lotnummers. Slechts bij ongeveer 10-15% is het bekijken van een online catalogus mogelijk. Bieden gebeurt daar nog steeds op de traditionele manier, namelijk in de veilingzaal of door tijdens de veiling telefonisch te bieden of schriftelijk vooraf. Wil men telefonisch bieden, dan moet men zich eerst bezighouden met alle rompslomp van registratie en bankgarantie alsmede andere tijdrovende zaken. Meer dan 95% van de wereldwijd verspreide veilinghuizen zijn kleine familiebedrijfjes. Deze hebben geen geavanceerde computerservers met kostbare online veilingsoftware, nog afgezien van het gebrek aan kennis deze te gebruiken of te onderhouden. Old Liquors Trading B.V. heeft die software wel ontwikkeld en biedt deze kosteloos aan een veilinghuis aan. Hierdoor is Old Liquors Trading B.V. met haar eigen online-software-programma en inkoopconcept in staat om bij deze kleine veilingen volledig geautomatiseerd 24/7 oude dranken in te kopen voor relatief lage prijzen.

5 Door gebruikmaking van de gratis software van Old Liquors Trading B.V. neemt het aantal biedingen in de veilingzaal toe. Het systeem van Old Liquors Trading B.V. is een winstgenerator voor veilinghuizen zonder additionele kosten of enige investering. Met behulp van dit softwareprogramma maakt elk veilinghuis een kosteloze online verbinding met de Auction Room van Old Liquors Trading B.V. Elk van de circa veilinghuizen is dan gratis verbonden op het tijdstip van hun veiling. Old Liquors Trading B.V. brengt met haar softwareprogramma real time een geautomatiseerd bod uit en veroorzaakt daarmee gelijktijdig een revolutie in het online bieden. Het wijnaanbod op veilingen is, vergeleken met sterke drank, aanmerkelijk hoger. Omdat Old Liquors Trading B.V. de handel in oude wijnen niet wil uitsluiten is het Auction OnLine platform zodanig ingericht dat ook handel en veilingen in oude wijnen in de toekomst meegenomen kan worden. Na aankoop van de oude dranken op een veiling door Old Liquors Trading B.V. worden deze vervolgens naar het centrale magazijn van Old Liquors Invest getransporteerd en daar op kwaliteit gesorteerd. Daarna worden de flessen gefotografeerd, gedigitaliseerd en beschreven. Hierna wordt het grootste deel van de ingekochte flessen oude dranken wederom door Old Liquors Trading B.V. te koop aangeboden via en en via grote internationale veilinghuizen waaronder Sotheby s en Christie s. De flessen oude dranken met een investerings- en strategische kwaliteit worden mogelijk voor langere tijd in voorraad gehouden en afhankelijk van de marktsituatie ter verkoop aangeboden (zie hiervoor hoofdstuk 3 Marktstrategie, artikel 3.2 Zeldzame Oude en exclusieve alcoholische Dranken). Voor haar in- en verkoop activiteiten ontvangt Old Liquors Trading B.V. naast de inkoop- en de verkoopcommissie een bonus van 10% van het bedrijfsresultaat van Old Liquors Invest. Old Liquors Trading B.V. heeft uitsluitend recht op uitbetaling hiervan op het moment dat Old Liquors Invest geen financiers meer heeft oftewel geen langlopende schulden heeft uitstaan. Het recht op de 10% bonus en de uitbetaling hiervan geschiedt op basis van een dividenduitkering als maatstaf alsof Old Liquors Trading B.V. een 10% aandeelhoudersgerechtigde is in Old Liquors Invest. Het recht op deze 10% bonus geldt vanaf het jaar 2015 maar wordt feitelijk pas uitbetaald in 2020 wanneer alle leningen dus zijn afgelost.

6 4.9 Auctions OnLine Met eigen ontwikkelde software worden circa actuele veilinghuizen in een digitale veilingkalender samengevoegd. Hiermee wordt bieden op oude dranken en wijnen waar ook ter wereld voor iedereen eenvoudig toegankelijk gemaakt via een realtime biedingssysteem. Hiermee is switchen van bezoekers van de ene naar andere veilingsite verleden tijd. Met Auctions OnLine kunnen bezoekers 24/7 live en realtime een bod uitbrengen op alle wereldwijd aangeboden flessen. Bezoekers die een bieding uitbrengen betalen 1 (één euro) per uitgebrachte bieding. Via een webformulier registreert een bieder zich gratis op compleet met creditcardgegevens. Daarna kan worden geboden op een van de lotnummers. Na tweemaal gratis te hebben geboden kost elke volgende bieding 1 (één euro). Het aantal biedingen op wijnen en oude dranken kan oplopen tot ruim biedingen per veilingdag. Een bieder c.q. koper betaalt 20% veilingkosten plus transportkosten aan Old Liquors Trading B.V. Dit bedrag wordt binnen 24 uur na de veiling afgeschreven van de creditcardrekening van de koper. Old Liquors Trading B.V. betaalt aan de veilinghuizen gemiddeld 10% voor de door haar aangekochte oude dranken. De betaling per bieding levert Old Liquors Trading B.V. gemiddeld 15% marge over de veilingomzet. Rekening houdend met de commissie van 10% over de veilingfactuur ten laste van Old Liquors Invest, kan de gemiddelde transactiewinst op de veilingomzet oplopen naar 35% zonder risico of vorm van voorfinanciering voor Old Liquors Trading B.V.

7 4.10 Logistiek Breekbare flessen, fragiele kurken en de kans op lekkage van flessen, resulteren vaak in een onverzekerbaar transportrisico. Hierdoor weigeren de meeste veilinghuizen om verkochte flessen te verzekeren en te verzenden. Dit kan een belangrijke reden zijn voor buitenlandse kopers om weg te blijven bij de kleinere veilinghuizen. Door klanten wél een internationaal flessentransport te bieden en het gehele transport vanaf de veiling naar het magazijn en naar de klant aan te bieden, ontstaat voor Old Liquors Trading B.V. een verdienste van 50% van de transportkosten Taxaties en Consignatieverkopen Wereldwijd vragen klanten om een prijstaxatie voor flessen die afkomstig zijn uit een erfenis of de eigen wijnkelder. Tegen betaling van 30 (dertig euro) per fles ontvangt de klant een digitaal taxatierapport. Hiermee kan een klant zijn flessen in consignatie geven en in de Old Liquors webshop te koop aanbieden. Deze taxatieactiviteit is geen hoofddoel maar is ruimschoots kostendekkend en leidt tot upselling Wereldwijde Marktplaats voor oude dranken Wereldwijd zijn er in westerse landen circa 750 importeurs, groothandels en slijterijen. Er bestaat voor particulieren en bedrijven geen online platform om oude dranken of overtollige handelsvoorraden op een online outlet aan te bieden en/of te zoeken. Bij ebay of andere vergelijkbare en moeilijk vindbare marktplaatsen valt hun product niet op tussen de honderdduizenden irrelevante aanbiedingen. Er is voor deze wereldwijde en zeer grote groep geen enkel offline en online platform waar deze groepen elkaar kunnen treffen en informatie kunnen uitwisselen. Het Old Liquors Marketplace concept biedt daarmee de grootste zelfregulerende online marktplaats voor oude alcoholische dranken ter wereld. Professionele handelaren bieden hier winkeldochters en andere partijen drank aan. Ook particulieren en verzamelaars bieden hier hun flessen aan waarbij ze zelf de prijs vaststellen Escrow account Bezoekers van de Old Liquors Marketplace brengen via de website een bod uit op aangeboden flessen. Na acceptatie van een bod bepalen koper en verkoper onderling of ze betaling en levering zelf afhandelen. Voor extra zekerheid (kostprijs 2% van de koopsom voor koper en 2% voor de verkoper) kunnen koper en verkoper besluiten om de transactie af te handelen via een Escrow.com account. Escrow.com is werelds grootste Amerikaanse Escrow organisatie die betalingen in euro s afhandelt. Koper en/of verkoper zijn niet verplicht tot een Escrow service maar kiezen hiervoor op vrijwillige basis In-Store Promotion en Luxury Hubs In-store Promotion is een concept waarbij bijzondere flessen op luxueuze en exclusieve locaties worden tentoongesteld. Zowel zeldzame flessen alsook modern collectables komen op deze locaties extra tot hun recht. Old Liquors Trading B.V. produceert speciaal voor dit project handgemaakte wortelnotenhouten drankenkabinetten en een doorzichtige Old Liquors Safe.

8 Hierin staan zeldzame of extreem luxe en dure Cognacs of Whisky s opgesteld in een luxe winkelomgeving zoals bijvoorbeeld Harrods in London of Gum in Moskou alsmede andere luxe locaties in de wereld waar veel vermogende kopers aanwezig zijn Modern Collectables Verzamelaars van Cognac, Whisky, Armagnac, Port en Rum zoeken wereldwijd naar moderne verzamelobjecten. Zelfs de grote Cognacmerken waaronder Remy Martin, Hennessy of Courvoisier en vele anderen hebben hiervoor geen producten beschikbaar. Hun marketingconcepten zijn gericht op volume omzetten en niet op limited editions. Voor een verzamelaar moet een limited edition kleiner zijn dan stuks. De grote merken zijn daar niet op ingesteld en hebben daar ook geen afzetkanalen voor. De website is hiervoor wel een exclusief afzetkanaal Scenarioplanning Alle berekeningen zijn gemaakt zonder rekening te houden met veilinginkomsten uit Wijnen. Old Liquors Invest richt zich vooralsnog op het in- en verkopen van zeldzame en oude Cognac, Whisky, Armagnac, Port, Rum, Likeuren en overige oude dranken. Wanneer er zich commercieel interessante Wijnen aandienen worden deze ook aangekocht. De bedrijfssystemen van Old Liquors Invest en Old Liquors Trading B.V. zijn volledig ingericht om ook deze categorie op te nemen. De markt in Wijnen is vele malen groter dan de markt in oude dranken. Op drankenveilingen bedraagt het aanbod van Wijnen circa 90% van het aanbod van oude dranken OL Holding B.V. als samenbindende factor OL Holding is 100% eigenaar van Old Liquors Invest als ook van het intellectuele eigendom (zie hoofdstuk 2, artikelen 2.3 en 2.4). Hiermee zijn Old Liquors Invest en Old Liquors Trading B.V. gebonden het Old Liquors bedrijfsconcept uit te voeren. Daarmee dienen beiden automatisch het groepsbelang en worden tegenstrijdige belangen voorkomen. Uiteindelijk bepalen de aandeelhouders van OL Holding c.q. Old Liquors Invest of Old Liquors Trading B.V. voldoende in het groepsbelang handelt. Vanuit die strategie is uitsluitend Old Liquors Trading B.V. afhankelijk van de groep van Old Liquors bedrijven.

15. Verdienmodel en Bedrijfsproces

15. Verdienmodel en Bedrijfsproces 15. Verdienmodel en Bedrijfsproces 15.1 Introductie Het verdienmodel van Old Liquors Invest II wordt in dit hoofdstuk getoond om het gehele bedrijfsproces inzichtelijk te maken en een beeld van de markt

Nadere informatie

Verdienmodel en Bedrijfsproces

Verdienmodel en Bedrijfsproces 11 Verdienmodel en Bedrijfsproces 11.1 Introductie De prognose van het verdienmodel van Old Liquors Invest III (Uitgevende Instelling) wordt in dit hoofdstuk getoond om het gehele bedrijfsproces inzichtelijk

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM 5 JARIGE OBLIGATIELENING

INFORMATIE MEMORANDUM 5 JARIGE OBLIGATIELENING INFORMATIE MEMORANDUM 5 JARIGE OBLIGATIELENING Uitnodiging Inschrijving Obligatielening Old Liquors Invest B.V. ter financiering van de aankoop van zeldzame en oude Cognac, Whisky, Armagnac, Port, Likeur,

Nadere informatie

14. Marktstrategie. 14.1 De markt van Oude Dranken

14. Marktstrategie. 14.1 De markt van Oude Dranken 14. Marktstrategie 14.1 De markt van Oude Dranken Om zowel het product alsook de markt in zeldzame en oude alcoholische dranken enigszins begrijpelijk te maken, volgt een uitleg over de oude drankenmarkt

Nadere informatie

14. Marktstrategie De markt van Oude Dranken

14. Marktstrategie De markt van Oude Dranken 14. Marktstrategie 14.1 De markt van Oude Dranken Om zowel het product alsook de markt van zeldzame en oude alcoholische dranken enigszins begrijpelijk te maken, volgt een uitleg over deze drankenmarkt,

Nadere informatie

14. Marktstrategie 81 V

14. Marktstrategie 81 V 14. Marktstrategie 14.1 De markt van Oude Dranken Om zowel het product alsook de markt van zeldzame en oude alcoholische dranken enigszins begrijpelijk te maken, volgt een uitleg over deze markt zoals

Nadere informatie

6. INLEIDING EN VOORWOORD

6. INLEIDING EN VOORWOORD 6. INLEIDING EN VOORWOORD Dit Informatie Memorandum wordt u aangeboden door Old Liquors Invest B.V. (Uitgevende instelling). In dit Informatie Memorandum wordt de naam Old Liquors Invest B.V. ook gebruikt

Nadere informatie

16. Financiële Informatie Old Liquors Invest II B.V.

16. Financiële Informatie Old Liquors Invest II B.V. 16. Financiële Informatie Old Liquors Invest II B.V. 16.1 Algemeen In dit hoofdstuk worden bepaalde juridische en financiële aspecten van Old Liquors Invest II beschreven. Old Liquors Invest II heeft zich

Nadere informatie

16. Financiële Informatie Old Liquors Invest B.V.

16. Financiële Informatie Old Liquors Invest B.V. 16. Financiële Informatie Old Liquors Invest B.V. 16.1 Algemeen In dit hoofdstuk worden bepaalde juridische en financiële aspecten van Old Liquors Invest B.V. beschreven. Old Liquors Invest B.V. heeft

Nadere informatie

16. Financiële Informatie Old Liquors Invest B.V.

16. Financiële Informatie Old Liquors Invest B.V. 16. Financiële Informatie Old Liquors Invest B.V. 16.1 Algemeen In dit hoofdstuk worden bepaalde juridische en financiële aspecten van Old Liquors Invest beschreven. Old Liquors Invest heeft zich als doel

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM 8% RENTE, 5-JARIGE BEDRIJFSOBLIGATIE

INFORMATIE MEMORANDUM 8% RENTE, 5-JARIGE BEDRIJFSOBLIGATIE INFORMATIE MEMORANDUM 8% RENTE, 5-JARIGE BEDRIJFSOBLIGATIE Uitnodiging tot Inschrijving op een Bedrijfsobligatie van Old Liquors Invest III B.V. voor de financiering van speculatieve aankopen van zeldzame

Nadere informatie

Groep van Old Liquors bedrijven

Groep van Old Liquors bedrijven 9 Groep van Old Liquors bedrijven 9.1 Organogram en Bedrijfsstructuur van de Old Liquors groep Er zijn vier gelieerde bedrijven met de handelsnaam Old Liquors die met elkaar samenwerken in de markt van

Nadere informatie

Bedrijfsobligatie Serie OLI-III-A

Bedrijfsobligatie Serie OLI-III-A Belangrijkste informatie over de belegging Bedrijfsobligatie Serie OLI-III-A van Old Liquors Invest III BV Dit document is opgesteld op 11-mei-2018 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement

Nadere informatie

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Hoe te beginnen met verkopen op Catawiki catawiki.nl Wat is Catawiki? Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform in Europa. Ons platform

Nadere informatie

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Hoe te beginnen met verkopen op Catawiki catawiki.nl Wat is Catawiki? Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform in Europa. Ons platform

Nadere informatie

Inleiding en waarschuwingen Deze samenvatting moet worden gelezen als een inleiding op het Informatie Memorandum.

Inleiding en waarschuwingen Deze samenvatting moet worden gelezen als een inleiding op het Informatie Memorandum. 3. Samenvatting In dit Informatie Memorandum wordt de bedrijfsnaam Old Liquors Invest II B.V. ook gebruikt zonder de toevoeging B.V. (Besloten Vennootschap) en wordt ook aangeduid als Uitgevende instelling

Nadere informatie

Financiële Informatie Old Liquors Invest III B.V.

Financiële Informatie Old Liquors Invest III B.V. 12 Financiële Informatie Old Liquors Invest III B.V. 12.1 Algemeen In dit hoofdstuk worden een aantal juridische en financiële geprognosticeerde aspecten van de Uitgevende Instelling, Old Liquors Invest

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM 5 JARIGE OBLIGATIELENING

INFORMATIE MEMORANDUM 5 JARIGE OBLIGATIELENING INFORMATIE MEMORANDUM 5 JARIGE OBLIGATIELENING Uitnodiging Inschrijving Obligatielening Old Liquors Invest B.V. ter financiering van de aankoop van zeldzame en oude Cognac, Whisky, Armagnac, Port, Likeur,

Nadere informatie

Risicofactoren 3 RISICOFACTOREN INFORMATIE MEMORANDUM (V ) 25

Risicofactoren 3 RISICOFACTOREN INFORMATIE MEMORANDUM (V ) 25 3 Risicofactoren Deze paragraaf beschrijft de risicofactoren die van toepassing zijn op het aangaan van Bedrijfsobligaties Old Liquors Invest III B.V., verder in dit Memorandum ook genoemd: Uitgevende

Nadere informatie

Examen AA. Bestuurlijke Informatieverzorging 2

Examen AA. Bestuurlijke Informatieverzorging 2 Examen AA Bestuurlijke Informatieverzorging 2 DATUM: 16 juni 2016 TIJD: 13.30 uur 16.30 uur Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 1 opgaven van 5 pagina s inclusief voorblad. Controleer of dit

Nadere informatie

8. Juridische en Fiscale aspecten

8. Juridische en Fiscale aspecten 8. Juridische en Fiscale aspecten Juridische aspecten Old Liquors Invest heeft zich als doel gesteld te investeren in zeldzame en oude alcoholische dranken en deze uitsluitend met een speculatief oogmerk

Nadere informatie

Samenvatting 2 SAMENVATTING INFORMATIE MEMORANDUM (V ) 11

Samenvatting 2 SAMENVATTING INFORMATIE MEMORANDUM (V ) 11 2 Samenvatting Deze samenvatting is opgebouwd in de vorm van elementen en afdelingen, zoals vermeld in Bijlage XXII van de Gedelegeerde Verordening (EU) Nr. 486/2012 van de Europese Commissie. Deze elementen

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM 5-JARIGE BEDRIJFSOBLIGATIELENING

INFORMATIE MEMORANDUM 5-JARIGE BEDRIJFSOBLIGATIELENING INFORMATIE MEMORANDUM 5-JARIGE BEDRIJFSOBLIGATIELENING Uitnodiging tot Inschrijving op een Bedrijfsobligatielening van Old Liquors Invest II B.V. voor de financiering van speculatieve aankopen van zeldzame

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM 8% RENTE, 5-JARIGE BEDRIJFSOBLIGATIE

INFORMATIE MEMORANDUM 8% RENTE, 5-JARIGE BEDRIJFSOBLIGATIE INFORMATIE MEMORANDUM 8% RENTE, 5-JARIGE BEDRIJFSOBLIGATIE Uitnodiging tot Inschrijving op een Bedrijfsobligatie van Old Liquors Invest III B.V. voor de financiering van speculatieve aankopen van zeldzame

Nadere informatie

Deze definities dienen ter interpretatie van begrippen in het Informatie Memorandum alsmede de aanvullende stukken.

Deze definities dienen ter interpretatie van begrippen in het Informatie Memorandum alsmede de aanvullende stukken. 9. Begrippenlijst Deze definities dienen ter interpretatie van begrippen in het Informatie Memorandum alsmede de aanvullende stukken. Aanbieder De entiteit die de Obligaties in Old Liquors Invest B.V.

Nadere informatie

7. Risicofactoren 41 V

7. Risicofactoren 41 V 7. Risicofactoren Deze paragraaf beschrijft de risicofactoren die van toepassing zijn op het aangaan van Bedrijfsobligatieleningen Old Liquors Invest II B.V., verder in dit Informatie Memorandum ook genoemd:

Nadere informatie

Laat u niet langer verrassen door retourgoederen

Laat u niet langer verrassen door retourgoederen Laat u niet langer verrassen door retourgoederen Over ReShelve ReShelve is innovatief en specialist in het optimaliseren van het verwerkingsproces van retourgoederen. Door het werken met top retailers

Nadere informatie

Laat u niet langer verrassen door retourgoederen

Laat u niet langer verrassen door retourgoederen Laat u niet langer verrassen door retourgoederen 2 Over ReShelve ReShelve is innovatief en specialist in het optimaliseren van het verwerkingsproces van retourgoederen. Door het werken met top retailers

Nadere informatie

18 november 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Zeijerveen, Jan wittestraat

18 november 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Zeijerveen, Jan wittestraat Zeijerveen, Jan wittestraat EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. Rv) Op zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris mw. mr. E.M. Dutmer verbonden aan Nysingh advocaten notarissen

Nadere informatie

slim kopen, slim verkopen

slim kopen, slim verkopen slim kopen, slim verkopen Wat is Bieden en Wonen? U bent geïnteresseerd in een huis dat door de verkoper via een veiling op internet verkocht zal worden. Dat is misschien even wennen, maar het veilen is

Nadere informatie

Introductie I&O Auctions

Introductie I&O Auctions Brochure Introductie I&O Auctions Traditionele veilingen worden sinds enkele jaren vervangen door online veilingen. Internet biedt zoveel meer mogelijkheden. Het is snel, transparant en toegankelijker

Nadere informatie

Handel in gebruikte goederen

Handel in gebruikte goederen Handel in gebruikte goederen Wanneer u (mede) handelt in gebruikte goederen kunt u voor de BTW de margeregeling toepassen. U betaalt dan BTW over de winstmarge en niet over de omzet. De margeregeling geldt

Nadere informatie

Verkoopprospect Refkleding.nl ( overname webshop met omzet en goede winstmarge )

Verkoopprospect Refkleding.nl ( overname webshop met omzet en goede winstmarge ) De webshop refkleding.nl is een webshop van circa 7 8 maanden oud en is gerealiseerd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van Magento Webshops. Omdat het bedrijf achter Refkleding de onderneming

Nadere informatie

7 januari 2016 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Zeijerveen, Jan wittestraat

7 januari 2016 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Zeijerveen, Jan wittestraat Zeijerveen, Jan wittestraat EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. Rv) Op zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris mw. mr. E.M. Dutmer verbonden aan Nysingh advocaten notarissen

Nadere informatie

19 november 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Heino, Zwolseweg 71 a5

19 november 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Heino, Zwolseweg 71 a5 Heino, Zwolseweg 71 a5 EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. Rv) Op zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris mw. mr. E.M. Dutmer verbonden aan Nysingh advocaten notarissen N.V.

Nadere informatie

7. Risicofactoren. 7.1 Operationele risico s

7. Risicofactoren. 7.1 Operationele risico s 7. Risicofactoren Deze paragraaf beschrijft de risicofactoren die van toepassing zijn op het kopen van (Bedrijfs)Obligaties Old Liquors Invest B.V., verder in dit Informatie Memorandum ook genoemd: Old

Nadere informatie

8. Juridische en Fiscale aspecten

8. Juridische en Fiscale aspecten 8. Juridische en Fiscale aspecten Juridische aspecten Old Liquors Invest II heeft zich als doel gesteld te investeren in zeldzame en oude alcoholische dranken en deze uitsluitend met een speculatief oogmerk

Nadere informatie

Welkom bij NO GUTS NO GLORY. www.juubeo.com. 2015, Juubeo, All Rights Reserved

Welkom bij NO GUTS NO GLORY. www.juubeo.com. 2015, Juubeo, All Rights Reserved Welkom bij NO GUTS NO GLORY Wat is JUUBEO? Het eerste netwerk in de vorm van een COOP Maandelijks dividend uitkering Een Europees bedrijf Award & Reward programma (Badges) Affiliate programma (Persoonlijke

Nadere informatie

Welke BTW tarieven zijn er? 21% luxe goederen 6% primaire levensbehoefte 0% vrijgesteld (export, overheidsdiensten)

Welke BTW tarieven zijn er? 21% luxe goederen 6% primaire levensbehoefte 0% vrijgesteld (export, overheidsdiensten) www.jooplengkeek.nl Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) Omzet belasting (BTW) Toegevoegde waarde: de waarde die het bedrijf toevoegt aan een al bestaande waarde. Welke BTW tarieven zijn er? 21% luxe goederen

Nadere informatie

EXAMEN Praktijkdiploma Boekhouden

EXAMEN Praktijkdiploma Boekhouden EXAMEN Praktijkdiploma Boekhouden Financiële Administratie 9 november 2013 Beschikbare tijd 2 uur. Op de netheid van het werk zal worden gelet. Deze opgave is eigendom van de Examencommissie en dient,

Nadere informatie

5. Informatie Uitgifte Bedrijfsobligatielening

5. Informatie Uitgifte Bedrijfsobligatielening 5. Informatie Uitgifte Bedrijfsobligatielening In dit hoofdstuk zijn de belangrijkste kenmerken, voorwaarden en uitgangspunten van de Bedrijfsobligatielening beschreven. Old Liquors Invest II heeft vanaf

Nadere informatie

Een huis kopen in de 21 e eeuw

Een huis kopen in de 21 e eeuw Een huis kopen in de 21 e eeuw Wat is Bieden en Wonen? U bent geïnteresseerd in een huis dat door de verkoper bij opbod op internet verkocht zal worden. Het kopen via Bieden en Wonen heeft belangrijke

Nadere informatie

5. Informatie Uitgifte Obligatielening

5. Informatie Uitgifte Obligatielening 5. Informatie Uitgifte Obligatielening In dit hoofdstuk zijn de belangrijkste kenmerken, voorwaarden en uitgangspunten van de Obligaties beschreven. Old Liquors Invest heeft vanaf 1 september 2015 tot

Nadere informatie

- Op gebouwen en machines die op 1 januari 2008 aanwezig zijn wordt in 2008 respectievelijk 30.000,- en 20.000,- afgeschreven.

- Op gebouwen en machines die op 1 januari 2008 aanwezig zijn wordt in 2008 respectievelijk 30.000,- en 20.000,- afgeschreven. Management en Organisatie VWO 6 Herhaling CE Begrotingen nummer 2 Opgave 1 Gegeven is de volgende balans van Fitna bv: Balans per 1/1 2008 --------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De feitelijke omschrijving van de aangeboden appartementen staat op de website.

De feitelijke omschrijving van de aangeboden appartementen staat op de website. ALGEMENE INFORMATIE Lloydtoren te Rotterdam Veilingvoorwaarden De veiling vindt plaats onder de Algemene Veilingvoorwaarden met Internetbieden 2013 (AVVI 2013) voor zover daarvan in de bijzondere veilingvoorwaarden

Nadere informatie

Verklaring van de Bestuurder

Verklaring van de Bestuurder 14 Verklaring van de Bestuurder De Bestuurder de heer B.H.G. van der Bunt (Bay) neemt verantwoordelijkheid voor alle in het Memorandum verstrekte informatie en verklaart dat, ook in een voorkomend geval

Nadere informatie

Bedrijfsobligatie Serie OLI-II-A

Bedrijfsobligatie Serie OLI-II-A Belangrijkste informatie over de belegging Bedrijfsobligatie Serie OLI-II-A van Old Liquors Invest II B.V. Dit document is opgesteld op 04-okt-2017 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. De voorraad. Wat is de voorraad waard? Dat is afhankelijk van het product en het moment waarop het gekocht is! www.jooplengkeek.

Hoofdstuk 21. De voorraad. Wat is de voorraad waard? Dat is afhankelijk van het product en het moment waarop het gekocht is! www.jooplengkeek. www.jooplengkeek.nl De voorraad Hoofdstuk 21 Wat is de voorraad waard? Dat is afhankelijk van het product en het moment waarop het gekocht is! 1 De voorraad Hoofdstuk 21 Waarom is het belangrijk wat de

Nadere informatie

VEILINGVOORWAARDEN VEULENVEILING 2015

VEILINGVOORWAARDEN VEULENVEILING 2015 VEILINGVOORWAARDEN VEULENVEILING 2015 Algemeen: 1.1 Deze veilingvoorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten gesloten, op de veulenveiling tussen verkoper en koper, met betrekking tot via de

Nadere informatie

Beginner. Beginner. Beginner

Beginner. Beginner. Beginner Beginner Nummer 1 Beginner Nummer 2 Beginner Antwoordmodel Antwoordmodel Antwoordmodel Nummer 3 2014: uitgave 0/kosten 30 Afschrijving De waardevermindering van de auto (een onderdeel van de vaste activa)

Nadere informatie

Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw

Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw De huizenprijzen zijn tot 2008 enorm gestegen. Daardoor lijkt een koopwoning vooral voor starters onbereikbaar. Om u als kandidaat-koper te helpen,

Nadere informatie

Executoriale Veiling De online executieveiling vindt plaats op donderdag 26 november 2015 via de website van BOG Auctions. Netwerk 136 Purmerend

Executoriale Veiling De online executieveiling vindt plaats op donderdag 26 november 2015 via de website van BOG Auctions. Netwerk 136 Purmerend Executoriale Veiling De online executieveiling vindt plaats op donderdag 26 november 2015 via de website van BOG Auctions Netwerk 136 Purmerend Executoriale verkoping (ex art. 3:268 jo 3:254 BW) op donderdag

Nadere informatie

Deze definities dienen ter interpretatie van begrippen in het Informatie Memorandum alsmede de aanvullende stukken en/of Bijlagen.

Deze definities dienen ter interpretatie van begrippen in het Informatie Memorandum alsmede de aanvullende stukken en/of Bijlagen. 9. Begrippenlijst Deze definities dienen ter interpretatie van begrippen in het Informatie Memorandum alsmede de aanvullende stukken en/of Bijlagen. Aanbieder De entiteit die de Bedrijfsobligatieleningen

Nadere informatie

TOELATINGSTOETS M&O. Datum 14-1-2016

TOELATINGSTOETS M&O. Datum 14-1-2016 TOELATINGSTOETS M&O VUL IN: Datum 14-1-2016 Naam en voorletters. Adres. Postcode. Woonplaats. Geboortedatum / / Plaats Land. Telefoonnummer. E-mail. Gekozen opleiding. OPMERKINGEN: Tijdsduur: 90 minuten

Nadere informatie

SPELREGELS AUTOVENDI. de Algemene Voorwaarden: Kort samengevat:

SPELREGELS AUTOVENDI. de Algemene Voorwaarden: Kort samengevat: SPELREGELS AUTOVENDI de Algemene Voorwaarden: Kort samengevat: Koper is verplicht om het voertuig na acceptatie af te nemen. Koper mag niet opnieuw onderhandelen tijdens levering. Verkoper mag niet aan

Nadere informatie

9.1 Verwacht resultaat Exploitatie-begroting 2016 2017 2018 Omzet showroom en overig 132.962,86 199.444,29 299.166,44

9.1 Verwacht resultaat Exploitatie-begroting 2016 2017 2018 Omzet showroom en overig 132.962,86 199.444,29 299.166,44 9 Financieel In deze financiële paragraaf is gestart met het uitgangspunt dat de totale voorraad voor 90% wordt verkocht tegen vastgestelde prijzen. Overige kosten zoals vervoerskosten worden hierin buiten

Nadere informatie

3 Consumentenprijs, BTW en inkoopwaarde van de omzet

3 Consumentenprijs, BTW en inkoopwaarde van de omzet 3 Consumentenprijs, BTW en inkoopwaarde van de omzet 3.1 Inleiding De overheid profiteert mee van elke aankoop die wordt gedaan. Want iedere ondernemer is verplicht aan de fiscus omzetbelasting (btw) af

Nadere informatie

Geen extra werk, wel extra winst?

Geen extra werk, wel extra winst? Geen extra werk, wel extra winst? word partner van! Simpel en smakelijk afvallen Wie is Even voorstellen is een toonaangevende producent en distributeur van dieetproducten met vestigingen in Europa. Onze

Nadere informatie

kornuko in en om het huis Partnerprogramma Kornuko B.V. Sleutelbloem 23 5552 GT Valkenswaard info@kornuko.nl www.kornuko.nl Tel: (+31) 40 30 101 26

kornuko in en om het huis Partnerprogramma Kornuko B.V. Sleutelbloem 23 5552 GT Valkenswaard info@kornuko.nl www.kornuko.nl Tel: (+31) 40 30 101 26 Partnerprogramma Kornuko B.V. Sleutelbloem 23 5552 GT Valkenswaard info@.nl www..nl Tel: (+31) 40 30 101 26 INHOUDSOPGAVE 1. Wie/wat is Kornuko? 3 2. Waar staan wij voor? 8 3. Waarom Kiezen voor Kornuko?

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN CAVES LENOIR WEBSHOP

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN CAVES LENOIR WEBSHOP Ondernemingsgegevens ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN CAVES LENOIR WEBSHOP CAVES LENOIR ABDIS AGNESSTRAAT 2, 8510 MARKE info@caveslenoir.be 056/44.40.95 0497/45.28.39 BE 0543.766.855 Artikel 1: Algemene bepalingen

Nadere informatie

Examen HAVO. management & organisatie. tijdvak 1 vrijdag 10 mei uur. Bij dit examen horen een bijlage en een uitwerkbijlage.

Examen HAVO. management & organisatie. tijdvak 1 vrijdag 10 mei uur. Bij dit examen horen een bijlage en een uitwerkbijlage. Examen HAVO 2019 tijdvak 1 vrijdag 10 mei 13.30-16.30 uur management & organisatie Bij dit examen horen een bijlage en een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 30 vragen. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden inzake veiling Stal Eurocommerce door BVA Auctions B.V., te houden van 4 tot en met 7 april 2014.

Bijzondere voorwaarden inzake veiling Stal Eurocommerce door BVA Auctions B.V., te houden van 4 tot en met 7 april 2014. - 1 - Bijzondere voorwaarden inzake veiling Stal Eurocommerce door BVA Auctions B.V., te houden van 4 tot en met 7 april 2014. 1. Algemeen a. Deze veilingvoorwaarden zijn aanvullend dan wel -waar deze

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN. en gezamenlijk hierna ook te noemen Partijen,

INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN. en gezamenlijk hierna ook te noemen Partijen, INTENTIEOVEREENKOMST OP HOOFDPUNTEN De ondergetekenden: 1. De heer.. en mevrouw..en tezamen ook de (BV), wonende en gevestigd te ( KvK.), hierna te noemen Verkoper, en 2. De heer. en mevrouw en tezamen

Nadere informatie

S@les in de Bouw dag 2012

S@les in de Bouw dag 2012 S@les in de Bouw dag 2012 Doel van vandaag 1. U informeren over BAB Aanleiding en proces Positionering en visie De voortgang 2. Uw vragen beantwoorden 3. Uw mening horen Aanleiding en Proces Succes in

Nadere informatie

S@les in de Bouw dag 2012

S@les in de Bouw dag 2012 S@les in de Bouw dag 2012 Doel van vandaag 1. U informeren over BAB Aanleiding en proces Positionering en visie De voortgang 2. Uw vragen beantwoorden 3. Uw mening horen Aanleiding en Proces Succes in

Nadere informatie

Incasso. Snel en effectief uw vorderingen betaald

Incasso. Snel en effectief uw vorderingen betaald Incasso. Snel en effectief uw vorderingen betaald Waarom kiest u voor Graydon? Met 125 jaar ervaring in credit management hebben wij voor elk incassovraagstuk een oplossing. Uw voordeel: Realtime inzicht

Nadere informatie

Consolideren: elimineren voor een juister beeld

Consolideren: elimineren voor een juister beeld Consolideren: elimineren voor een juister beeld Sjef Willockx Iedere onderneming is verplicht om een jaarrekening op te stellen. Wanneer een aantal bedrijven samen een groep vormen, moeten ze tevens een

Nadere informatie

Services en diensten Verkoop recreatiewoning

Services en diensten Verkoop recreatiewoning Services en diensten Verkoop recreatiewoning Uw recreatiewoning plaatsen Uw recreatiewoning plaatsen en verkopen via Vakantiehuiswinkel is: Eenvoudig Snel Geen kosten en zonder enige vorm van verplichting.

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2017 NedSense enterprises N.V.

Halfjaarbericht 2017 NedSense enterprises N.V. Halfjaarbericht 2017 NedSense enterprises N.V. Inhoud 1. Verkort geconsolideerd overzicht financiële positie per 30 juni 2017... 3 2. Verkort geconsolideerd overzicht totaal resultaat over 2017... 4 3.

Nadere informatie

Lease. Service op maat

Lease. Service op maat Lease Service op maat Leasen via Santander Consumer Finance Het leasen van een auto is een uitstekende manier om werkkapitaal vrij te houden of vrij te maken. Maar bijvoorbeeld ook om de operationele zaken

Nadere informatie

Klarna. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Klarna. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl t Klarna Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden Klarna 6 2.1 Registratie 6 2.2 Zichtbaarheid Klarna

Nadere informatie

Your partner for all premium & private brands. Nederlandse editie

Your partner for all premium & private brands. Nederlandse editie Your partner for all premium & private brands Nederlandse editie Inhoud Bedrijfsprofiel 2 Facts & Figures 6 Producten 8 Magazijn 14 Distributie 16 Contactgegevens 18 Bedrijfsprofiel Deldo is één van de

Nadere informatie

EENMANSZAAK DEEL 1. Periode 3 Hoofdstuk 2

EENMANSZAAK DEEL 1. Periode 3 Hoofdstuk 2 EENMANSZAAK DEEL 1 Periode 3 Hoofdstuk 2 Opgaven 35 t/m 58 HOOFDSTUK 2 Maak opgaven 35 t/m 40 STARTEN VAN EEN ONDERNEMING Onderzoek welke vergunningen je nodig hebt & welke wetgeving op jouw onderneming

Nadere informatie

a. Stel de beginbalans op 1 januari 2006 samen volgens het model van bijlage I.

a. Stel de beginbalans op 1 januari 2006 samen volgens het model van bijlage I. Opdracht 1 De Wilde en Timmer De dames De Wilde en Timmer gaan een autobedrijf beginnen: zij kopen auto s en accessoires in en verkopen die. Om het autobedrijf te kunnen openen op 1 januari 2006 zijn in

Nadere informatie

Boekingsboek. Overzicht van een aantal soorten boekingen.

Boekingsboek. Overzicht van een aantal soorten boekingen. Boekingsboek Overzicht van een aantal soorten boekingen. * contant * op rekening * met en zonder BTW * transitorische posten * hoe ga je om met de BTWboekingen * balans, V&Wrekening, liquiditeitsoverzicht

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 4 Opgave 1 Jansen heeft aan Pietersen een lading pindanoten geleverd met een bruto gewicht van 820 kilogram. De prijs die voor de pinda s is overeengekomen is 0,75 per 0,5 kilogram. De pinda

Nadere informatie

20 oktober 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Amersfoort, Oude lageweg

20 oktober 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Amersfoort, Oude lageweg Amersfoort, Oude lageweg EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. Rv) Op zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris mw. mr. E.M. Dutmer verbonden aan Nysingh advocaten notarissen N.V.

Nadere informatie

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid woonwijzer Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een eigen huis van droom naar werkelijkheid Droomt u wel eens van een eigen huis? Maar denkt u dat de

Nadere informatie

1. Er wordt een voorraad ingekocht op rekening voor een bedrag van 10.000.

1. Er wordt een voorraad ingekocht op rekening voor een bedrag van 10.000. Geef van onderstaande (losstaande) feiten aan of er een mutatie optreedt op de balans en/of V&W rekening en/of liquiditeitsoverzicht. Als je kiest voor de balans, dan dien je aan te geven welke post of

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

Examen HAVO. Management & Organisatie (nieuwe stijl)

Examen HAVO. Management & Organisatie (nieuwe stijl) Management & Organisatie (nieuwe stijl) Examen HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 2 Woensdag 20 juni 9.00 12.00 uur 20 01 Voor dit examen zijn maximaal 63 punten te behalen; het examen bestaat

Nadere informatie

Cursus financieel management

Cursus financieel management Cursus financieel management Toelichting op de cursus De Investeringsbegroting BTW Santana Joop Lengkeek Kamer H0.012 Email: Lengkeek.J@NHTV.nl www.jooplengkeek.nl Cursus Financieel Management Even voorstellen:

Nadere informatie

18 november 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Enschede, Brinkstraat

18 november 2015 Online executieveiling, ex art. 514 e.v. Rv Enschede, Brinkstraat Enschede, Brinkstraat EXECUTIEVEILING (ex art. 514 e.v. Rv) Op zal online via https://www.nationalevastgoedveiling.nl t.o.v. notaris mw. mr. E.M. Dutmer verbonden aan Nysingh advocaten notarissen N.V.

Nadere informatie

14 April 2016 Online Executieveiling, ex art. 3:268 BW juncto 3:254 BW, Nijverdal, Storkstraat 9

14 April 2016 Online Executieveiling, ex art. 3:268 BW juncto 3:254 BW, Nijverdal, Storkstraat 9 14 April 2016 Online Executieveiling, ex art. 3:268 BW juncto 3:254 BW, Nijverdal, Storkstraat 9 Online Executieveiling, ex art. 3:268 BW juncto 3:254 BW EXECUTIEVEILING (ex art. 3:268 BW juncto 3:254

Nadere informatie

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel.

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel. Collegevoorstel Inleiding De halfvrijstaande woning Meliestraat 17 in Vlijmen is onlangs te koop aangeboden ( bij openbare inschrijving). De inschrijftermijn is gesloten en de enveloppen zijn inmiddels

Nadere informatie

JJ Footwear. Naar een nieuwe manier van samenwerking d.m.v. Cross Channel Retailing

JJ Footwear. Naar een nieuwe manier van samenwerking d.m.v. Cross Channel Retailing JJ Footwear Naar een nieuwe manier van samenwerking d.m.v. Cross Channel Retailing Ontwikkelingen in Retail Voorraad (en afwaardering) vormt een steeds groter risico in de schoenenbranche (voor zowel retailer

Nadere informatie

De resultatenrekening

De resultatenrekening De resultatenrekening format resultatenrekening kosten/uitgaven en opbrengsten/ontvangsten afschrijvingen rente eindbalans Joop Lengkeek Kamer H0.012 Email: Lengkeek.J@NHTV.nl www.jooplengkeek.nl 1 De

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Backx Positief Schoolfotografie, Webwinkel

Leveringsvoorwaarden Backx Positief Schoolfotografie, Webwinkel Leveringsvoorwaarden Backx Positief Schoolfotografie, Webwinkel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Backx Positief Schoolfotografie: is een bedrijf gevestigd te Almelo aan

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Algemene Vergadering van Aandeelhouders Beter Bed Holding N.V. 28 april 2004 Agenda Resultaten 2003 Strategie en gang van zaken Formules Aandeelhouderswaarde Samenvatting en verwachtingen Omzet per kwartaal

Nadere informatie

De kosten van kleine reparaties boekt Kroone direct ten taste van de rekening Kosten shovels.

De kosten van kleine reparaties boekt Kroone direct ten taste van de rekening Kosten shovels. PROEFEXAMEN Praktijkdiploma Boekhouden onderdeel Financiële Administratie Beschikbare tijd 2 uur Opgave I Kroone BV te Lelystad verhuurt shovels aan o.a. andere aannemersbedrijven. De shovels worden in

Nadere informatie

6. OBLIGATIEVOORWAARDEN

6. OBLIGATIEVOORWAARDEN 6. OBLIGATIEVOORWAARDEN UITGIFTE VAN OBLIGATIES OP NAAM Nominale waarde van de Obligatielening: 2.450.000 (twee miljoen vierhonderdvijftigduizend euro), uitgevende instelling: Old Liquors Invest B.V. De

Nadere informatie

PROEFEXAMEN 2 Praktijkdiploma Boekhouden

PROEFEXAMEN 2 Praktijkdiploma Boekhouden PROEFEXAMEN 2 Praktijkdiploma Boekhouden Periodeafsluiting Beschikbare tijd 2 uur. Op de netheid van het werk zal worden gelet. Deze opgave is eigendom van de Examencommissie en dient, tezamen met de uitwerkingen

Nadere informatie

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland Update: Exact Online Handel Joost de Stigter Exact Software Nederland EXACT ONLINE HANDEL Dé online bedrijfssoftware Agenda Uw organisatie Over Exact en Exact Online Trends De voordelen van de Cloud Oplossing

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA Artikel 1. Werkingssfeer 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Visa2china en opdrachtgevers. 2. Visa2china is bevoegd om bij

Nadere informatie

Koopgarant. Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw

Koopgarant. Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw Koopgarant Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw Een koopwoning binnen handbereik Vanaf 2008 zijn de huizenprijzen flink gedaald. Daardoor is ook voor starters een koopwoning binnen

Nadere informatie

061 Voorziening 448 Kosten milieuschade 076 Lening o/g 449 Interestkosten 077 Hypothecaire 450 Verkoopkosten

061 Voorziening 448 Kosten milieuschade 076 Lening o/g 449 Interestkosten 077 Hypothecaire 450 Verkoopkosten Proeftoets hoofdstuk 14, 16 t/m 20, 23. Let op: het betreft hier een willekeurige selectie van onderwerpen uit bovenstaande hoofdstukken. Maak alle opgaven uit het opgavenboek en maak ook de zelftoetsen

Nadere informatie

Bij deze opgave blijven de belastingen buiten beschouwing. Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4.

Bij deze opgave blijven de belastingen buiten beschouwing. Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Opgave 2 Bij deze opgave blijven de belastingen buiten beschouwing. Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Johnson nv is een onderneming die zich met ingang van 1 januari 2019 wil richten

Nadere informatie

-> Bereken de brutowinst en de nettowinst van Jeroen.

-> Bereken de brutowinst en de nettowinst van Jeroen. BEHEERS JIJ DIT AL? Beheers jij dit al? Bewijs dit dan door op de knop hieronder te klikken en direct de lastigste opgaven te maken. Kun jij dit foutloos? Dan mag je dit onderdeel overslaan! UITLEG Het

Nadere informatie

1 rubriek + 10 trefwoorden. 1 categorie +

1 rubriek + 10 trefwoorden. 1 categorie + Advertentie factsheet Bied.nl (2012 v.1) Bereik duizenden kooplustige klanten op een eenvoudige en voordelige manier. Bied heeft het nieuwste concept in handen om de markt van vraag en aanbod bij elkaar

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Haasdijk Wine Group B.V.

Algemene Voorwaarden van Haasdijk Wine Group B.V. Algemene Voorwaarden van Haasdijk Wine Group B.V. Haasdijk Wine Group B.V. is gevestigd te Amersfoort. Haasdijk Wine Group B.V. hanteert als handelsnamen Haasdijk Wine Group en/of Champagnist en/of De

Nadere informatie