Kom erbij samen pakken we eenzaamheid aan. erbij. coalitie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kom erbij samen pakken we eenzaamheid aan. erbij. coalitie"

Transcriptie

1 Kom erbij samen pakken we eenzaamheid aan erbij coalitie

2 Kom erbij samen pakken we eenzaamheid aan Eenzaamheid is een groot en complex probleem. Tien procent van de Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Dat zijn meer dan anderhalf miljoen mensen. Strijd voeren tegen eenzaamheid is dus hard nodig. Maar dat kan alleen als we samenwerken. Door samen initiatieven te starten, door kennis te delen, door samen effectieve activiteiten te organiseren én samen te zorgen voor bewustwording bij iedereen. Coalitie Erbij werkt hieraan. Helpt u mee? In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor eenzaamheid. En dat betekent dat we activiteiten organiseren waarbij mensen zich kunnen aansluiten én dat we nieuwe activiteiten en initiatieven zoeken. Voor in de Week tegen Eenzaamheid maar ook daarna. Coalitie Erbij roept als initiator van de Week tegen Eenzaamheid maatschappelijke organisaties, bedrijven, lokale overheden, vrijwilligers en eigenlijk heel Nederland op om óók eenzaamheid aan te pakken. Inspiratie voor organisaties, lokale overheden en burgerinitiatieven die willen aanhaken of iets willen organiseren tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2013 Zo werkt het Iedereen kan meedoen. Door iets te organiseren of door mee te doen aan een activiteit. Dit boekje geeft een indruk van wat die activiteiten (kunnen) zijn. Op de website vindt u nog veel meer informatie en allerlei middelen om een activiteit te promoten. Zoals voorbeeldteksten om de week aan te kondigen in uw eigen netwerk. Op samentegeneenzaamheid.nl en op de websites van de leden van Coalitie Erbij krijgen de activiteiten en organiserende partijen volop aandacht. Social media zorgen dat iedereen erbij kan zijn. Op Facebook en Twitter worden de activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid van dag tot dag gemeld. Kom erbij, doe mee en volg en like ons vandaag nog.

3 Wat gebeurt er allemaal in de Week tegen Eenzaamheid: Inspiratie Een knuffelcampagne in een ziekenhuis? Een film waarin een zoektocht naar verbinding centraal staat? Maar denk ook aan een high tea, samen de hond uitlaten, city bootcamp, een Zumba-dansles of een natuurwandeling met jong en oud. En zo zijn er nog veel meer activiteiten geweest in de afgelopen versies van de Week tegen Eenzaamheid. Op samentegeneenzaamheid.nl zetten wij alle inspirerende activiteiten voor u op een rijtje. U kunt zelf ook een geslaagde activiteit aanmelden ter inspiratie via week@coalitieerbij.nl Samentegeneenzaamheid.nl geeft de laatste nieuwtjes, het programma, communicatietoolkits en de mogelijkheid om te stemmen op het beste idee tegen eenzaamheid. Het Nationale Eenzaamheid Congres 2013 op 26 september. Boordevol inspiratie en kennis én de uitreiking van de Nationale Eenzaamheid Prijs De Nationale Eenzaamheid Prijs 2013 Wie wint deze titel én euro voor het beste idee om eenzaamheid aan te pakken? In koploperplaatsen werken lokale organisaties actief samen aan het verminderen en voorkomen van eenzaamheid. Wie dat zijn en hoe ze dat doen? Of ook koploperplaats worden? Kijk op de website. De Langste Eettafel Vorig jaar kwamen de meer dan eters tot een tafel van 10 km. Maak deze digitale tafel dit jaar nog langer en meld met wie u eet. De openbare eettafels staan op de website. Workshops voor vrijwilligers! Inspirerend en leerzaam. En overal in het land te volgen. Meld u aan op samentegeneenzaamheid.nl Organiseer een eigen activiteit Iedereen kan iets organiseren in de Week tegen Eenzaamheid. Het enige criterium is dat het mensen bij elkaar brengt. Meld uw activiteit aan en werf deelnemers via onze site. In de agenda op samentegeneenzaamheid.nl staat welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd en waar. Ook een plekje op de agenda? Meld uw activiteit. Communicatietoolkit Een stappenplan en alle middelen om uw activiteit meer body te geven en aandacht te krijgen. Op samentegeneenzaamheid.nl staat een uitgebreid pakket met banners, teksten en meer om uw activiteit onder de aandacht te brengen. Facts & Figures Wat verstaan we onder eenzaamheid? Hoeveel mensen kampen ermee? En wat zijn de risicogroepen? Op eenzaam.nl vindt u alle feiten en cijfers. Een Nationale Eenzaamheid Special verschijnt in print. Houd de site of nieuwsbrief in de gaten en u weet wanneer. De nieuwsbrief die naar bijna 1000 personen gaat met interesse in het werk van Coalitie Erbij of ontwikkelingen op het gebied van eenzaamheid. Meld u aan via eenzaam.nl/nieuwsbrief en ontvang m ook. Of vertel ons waarom u er een plekje in verdient.

4 Facts & Figures over eenzaamheid De impact van eenzaamheid is groot. Het leidt tot gezondheidsproblemen en een tekortschietend gevoel van welbevinden en geluk. Eenzaamheid is van alle leeftijden, komt in alle lagen van de samenleving voor en ontwricht levens. De cijfers over eenzaamheid lopen nogal uiteen. Dat heeft te maken met de vele vormen en gradaties die eenzaamheid kent. Coalitie Erbij hanteert de volgende definitie van eenzaamheid: Eenzaamheid is de situatie waarin sprake is van een pijnlijk gemis aan contacten of gebrek aan kwaliteit van contacten. bron: Prof. dr. J. Gierveld en Prof. dr. T. van Tilburg, 2008 Uitgaande van deze definitie hanteren Coalitie Erbij en haar leden de volgende cijfers: 1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich sterk eenzaam Een derde van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam 50% van de mensen denkt dat eenzaamheid te verhelpen is De helft van de mensen denkt zelf actief iets bij te dragen om eenzaamheid te verminderen (met name in eigen kring). (Bron: TNS Nipo, Eenzaamheid in Nederland en Kom de Deur Uit, 2012) Bereik Week tegen Eenzaamheid In 2012 was de Week tegen Eenzaamheid een groot succes. Dit jaar hopen we samen nog meer activiteiten te organiseren, mensen te bereiken en eenzaamheid aan te pakken. Een indruk van vorig jaar in feiten en cijfers: Bijna 200 activiteiten georganiseerd Een eettafel van 10 km lang Ruim mensen gingen met elkaar aan tafel vrijwilligers hebben meegedaan aan één van de 25 workshops Nieuwe of versterkte samenwerkingen in de koploperplaats Enorme (media-)aandacht - 1,5 miljoen mensen uit de achterban van Coalitie Erbij benaderd - 1,7 miljoen mensen benaderd via het speciale katern van Dagblad Metro. - miljoenen luisteraars beluisterden de radiospot via Radio 2 Wilt u aandacht besteden aan de Week tegen Eenzaamheid? Kijk op samentegeneenzaamheid.nl voor de voorbeeldteksten die wij al voor u hebben opgesteld. Kom erbij & samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid 2013 een nog groter succes.

5 1 voorbeelden van georganiseerde activiteiten tijdens de Week De Langste Eettafel De Langste Eettafel begint echt een begrip te worden. In 2012 deden mensen mee. Dit jaar willen we de tafel nog langer maken! 12,5 kilometer met deelnemers! Kom erbij & eet mee. Het is simpel en kan op meerdere manieren: Neem iemand mee van wie u weet of vermoedt dat hij of zij weinig contact heeft of het moeilijk vindt in groepsverband iets te doen. Dat kan één iemand zijn maar u kunt ook met meerdere mensen aan tafel gaan. De Langste Eettafel wordt ook door allerlei organisaties in het land georganiseerd. Bijvoorbeeld in combinatie met andere activiteiten. Organiseert u zelf een eettafel? Dan kunnen wij u helpen. Kijk op samentegeneenzaamheid.nl. En vergeet niet zelf uw eettafel te melden. 2 Vrijwilligersworkshops Ieder jaar worden tijdens de Week tegen Eenzaamheid workshops voor vrijwilligers ontwikkeld. Ook dit jaar kunnen zeker 1000 vrijwilligers deelnemen aan de minimaal twintig workshops verspreid door het hele land. Met de mogelijkheid om na afloop van de workshops aan te schuiven aan een eettafel. Kom erbij & denk mee. Ook een workshop aan vrijwilligers aanbieden? Kijk op de website voor meer informatie. 3 De Nationale Eenzaamheid Prijs 2013 Met steun van de VriendenLoterij organiseert Coalitie Erbij de Nationale Eenzaamheid Prijsvraag Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd waarmee baanbrekende en creatieve nieuwe ideeën om eenzaamheid aan te pakken worden verzameld. Heeft uw idee impact? Kom erbij & ding mee. Dien het in op de website en misschien wordt u de winnaar, verdient u euro en wordt uw idee uitgevoerd. Koploperplaatsen Coalitie Erbij ondersteunt de strijd tegen eenzaamheid ook op lokaal niveau. Vorig jaar werkten in 6 koploperplaatsen (Almere, Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Weert en Zoetermeer) diverse organisaties aan een geïntegreerde aanpak tegen eenzaamheid. Met een gevarieerd programma en een goede samenwerking. Dit jaar zetten deze koploperplaatsen hun samenwerking voort. En er komen een aantal koploperplaatsen bij. Ze besteden tijdens de Week tegen Eenzaamheid weer extra aandacht aan het thema eenzaamheid en organiseren vele activiteiten. De koploperplaatsen zijn druk bezig met de voorbereidingen. Op de hoogte blijven? Houd de website samentegeneenzaamheid.nl in de gaten.

6 Organiseer zelf activiteiten tijdens de Week Website en agenda Samentegeneenzaamheid.nl is dé verzamelplek voor alles wat er tijdens de Week tegen Eenzaamheid gebeurt. Hier vindt u alle activiteiten waar u zich als organisatie bij kunt aansluiten. U kunt er eigen activiteiten aanmelden. Inspiratie opdoen. En de organisaties en partijen die meedoen vinden. Het is ook dé plek voor het brede publiek om te vinden wat er allemaal te doen is en te vinden waar je aan mee wilt doen of bij wilt zijn. Belangrijk onderdeel van de website is de agenda. Met een helder overzicht van wat er tijdens de Week te doen is. En waar. Dé etalage voor activiteiten. En dat betekent een breed bereik, extra vindbaarheid en publiciteit. Zorg dus dat uw activiteiten in de agenda komen. Thema Week tegen Eenzaamheid 2013 Elk jaar heeft een ander thema binnen eenzaamheid. Het thema in 2013 is Kom erbij. Dit verwijst naar de ambitie van de Coalitie om participatie te bevorderen. Mensen die niet of nauwelijks last hebben van eenzaamheid zetten zich in voor sociale activiteiten en zeggen kom erbij tegen mensen met eenzaamheidsklachten. Zo komen zij in contact met anderen en wordt hun de kans geboden om die contacten uit te bouwen tot betekenisvolle en langdurige relaties. Kom erbij & pak met elkaar eenzaamheid aan. Handelingsperspectieven Op allerlei manieren wordt gewerkt aan het terugdringen van eenzaamheid. Lokale organisaties en initiatieven en lokale overheden zijn belangrijk bij de aanpak van eenzaamheid. Toch is en blijft eenzaamheid terugdringen niet eenvoudig en door de aard van de aanpak kan ook niet altijd effect worden aangetoond. Gelukkig zijn er wel goede voorbeelden. Een aantal daarvan is door Movisie ondergebracht in de databank effectieve sociale interventies, zoals het activerend huisbezoek bij ouderen, vriendschapscursussen en methoden om het netwerk te versterken. En natuurlijk kan iedereen, met een organisatie of alleen, aanhaken bij de bestaande activiteiten of zelf een activiteit organiseren. Bijvoorbeeld De Langste Eettafel. Of dien uw idee in en maak kans op de Nationale Eenzaamheid Prijs! Lees meer over wat u kunt doen op samentegeneenzaamheid.nl

7 Communicatietoolkit Om uw activiteiten te promoten zijn volop communicatiemiddelen beschikbaar. Posters, banners, logo s, opmaak van berichten en advertenties & persberichtconcepten. Maar ook een stappenplan en handleiding om uw communicatie rond de Week tegen Eenzaamheid goed aan te pakken. Een aantal van de communicatiemiddelen zijn ook nog eens te personaliseren, zodat u uw eigen tekst en logo kan integreren. Ga naar de website samentegeneenzaameid.nl en kijk welke middelen u wilt downloaden en gebruiken. Banners Q&A s Facts & Figures Advertenties Postermaker voor eigen kantoor en events Ansichtkaarten Videoberichten eenzamen aan het woord Handleiding social media Handleiding communicatie Stappenplan Lay-out berichten Naomi voelt zich vaak eenzaam Net als duizenden andere mensen met een beperking Maar niet vandaag Want vandaag is ze op stap met Thomas Kom erbij doe mee In de Week tegen Eenzaamheid werkt Coalitie Erbij aan het voorkomen of verminderen van eenzaamheid. Kom erbij en doe mee. Door samen te eten, praten, spelen, chatten, bewegen of een van de vele andere activiteiten te bezoeken of te organiseren. Kijk op samentegeneenzaamheid.nl Kom erbij samen pakken we eenzaamheid aan Organisatoren, deelnemers en partners gezocht voor: Het Nationale Eenzaamheid Congres De Nationale Eenzaamheid Prijs De Langste Eettafel Vrijwilligersworkshops En vele andere activiteiten die zorgen dat mensen erbij kunnen komen. erbij coalitie

8 De organisatie: Coalitie Erbij De Week tegen Eenzaamheid is een samenwerkingsproject van een veelheid aan maatschappelijke organisaties die allen op een manier met de vraagstukken rond eenzaamheid te maken hebben. Samen vormen zij Coalitie Erbij en werken zij aan eenzaamheid op de kaart zetten en vooral bestrijden. Kernleden van Coalitie Erbij zijn: Humanitas Leger des Heils MOgroep Nationaal Ouderenfonds Resto VanHarte Sensoor Nationale Vereniging de Zonnebloem Daarnaast kent Coalitie Erbij 29 leden die actief eenzaamheid aanpakken. Kijk voor een compleet overzicht en meer informatie op eenzaam.nl/coalitie-erbij Contact Heeft u vragen of suggesties? Of heeft u ideeën over samenwerking, het organiseren van eigen activiteiten of wilt u lid worden van Coalitie Erbij? Kijk voor meer informatie op samentegeneenzaamheid.nl of neem contact op met Coalitie Erbij via week@coalitieerbij.nl of bel naar

Kom erbij samen pakken we eenzaamheid aan. erbij. coalitie

Kom erbij samen pakken we eenzaamheid aan. erbij. coalitie Kom erbij samen pakken we eenzaamheid aan erbij coalitie Kom erbij samen pakken we eenzaamheid aan Eenzaamheid is een groot en complex probleem. Tien procent van de Nederlanders voelt zich sterk eenzaam.

Nadere informatie

Samen tegen eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Contact Kom Erbij Bezoek- en postadres

Samen tegen eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Contact Kom Erbij Bezoek- en postadres Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Kom Erbij Meer dan een miljoen Nederlanders sterk eenzaam Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt

Nadere informatie

Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Kom Erbij

Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Kom Erbij Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid Kom Erbij Meer dan een miljoen Nederlanders sterk eenzaam Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt

Nadere informatie

Eenzaamheid is de situatie waarin sprake is van een pijnlijk gemis aan contacten of gebrek aan kwaliteit van contacten.

Eenzaamheid is de situatie waarin sprake is van een pijnlijk gemis aan contacten of gebrek aan kwaliteit van contacten. Activiteiten Coalitie Erbij 2018 Inhoud Algemeen... 3 Coalitie Erbij in 2018... 3 Visie... 3 Missie... 3 en... 3 Kernactiviteiten van Coalitie Erbij in 2018... 4 Kernactiviteit 1: Versterken lokale aanpak...

Nadere informatie

Activiteiten Coalitie Erbij 2017

Activiteiten Coalitie Erbij 2017 Activiteiten Coalitie Erbij 2017 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 4 Coalitie Erbij in 2017... 4 Visie... 4 Missie... 4 en... 4 Kernactiviteiten 2017... 5 Kernactiviteiten van Coalitie Erbij in 2017...

Nadere informatie

Samenvatting Eenzaamheidsonderzoek Coalitie Erbij

Samenvatting Eenzaamheidsonderzoek Coalitie Erbij Samenvatting Eenzaamheidsonderzoek Coalitie Erbij Door TNS/NIPO oktober/november 2008 1. Inleiding Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem en treft veel Nederlanders direct in hun welzijn. Het

Nadere informatie

Ontmoetingen mogelijk maken en sociale contacten stimuleren?

Ontmoetingen mogelijk maken en sociale contacten stimuleren? Ontmoetingen mogelijk maken en sociale contacten stimuleren? Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid Donderdag 22 september t/m zaterdag 1 oktober 2016 Brochure voor lokale organisaties & ondernemende burgers

Nadere informatie

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober 2018 www.swodongen.nl Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid door SWOD en ketenpartners Meer dan één miljoen Nederlanders voelt

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Coalitie Erbij wil de eenzaamheid in Nederland verminderen door:

Coalitie Erbij wil de eenzaamheid in Nederland verminderen door: Structuur Coalitie Erbij -12 oktober 2017 Inleiding - ambitie Coalitie Erbij wil de eenzaamheid in Nederland verminderen door: - de gemiddelde Nederlander bewuster te maken van de aanwezigheid van de problematiek

Nadere informatie

Meer dan 40 partners

Meer dan 40 partners W E L K O M Op de agenda Stand van zaken Startmoment #bewegen5voor12 Jente Belmans: Tips en tricks voor meer jonge gezinnen op jouw evenement (7B-principe) Groepsfoto Pauze met broodjes Speeddates Einde

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2016 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2016 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

Nadere informatie

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER Communicatieplan juni 2017 2 1 AANLEIDING: ZOMERVAKANTIE Van 8 juli (regio zuid) t/m eind augustus 2017 is het weer zomervakantie, een periode waarin iedereen net wat meer

Nadere informatie

Eenzaamheid bij vrijwilligers INSPIRATIE BOEKJE

Eenzaamheid bij vrijwilligers INSPIRATIE BOEKJE Eenzaamheid bij vrijwilligers INSPIRATIE BOEKJE Wat kunt u doen? Colofon Tekst: Michaëla Merkus, Shahrzad Nourozi Redactie: Esther den Breejen, Noëlle van Wijgerden Vormgeving: Suggestie & Illusie De tips,

Nadere informatie

Weert E. Projectplan: Actieweek van 26 september tot en met 5 oktober 2012. Punt Welzijn is Initiatiefnemer van Weert Weert Eenzaamheid.

Weert E. Projectplan: Actieweek van 26 september tot en met 5 oktober 2012. Punt Welzijn is Initiatiefnemer van Weert Weert Eenzaamheid. Projectplan: Weert E Actieweek van 26 september tot en met 5 oktober 2012 Punt Welzijn is Initiatiefnemer van Weert Weert Eenzaamheid. Dit project wordt georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid

Nadere informatie

Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van

Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van Van 20 t/m 29 september 2013 staat Nederland in het teken van beeld. Met een feestelijk en inhoudelijk programma belichten we de waarde van fotografie in al haar gedaantes. De uitgelezen kans om uzelf

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Welkom Bedrijfsvriend! Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Wat fantastisch dat uw bedrijf besloten heeft zich in te zetten voor het

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK 2018 Communicatieplan 28 augustus 2018 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK Van 3 tot en met 14 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek van CPNB plaats. Het thema is dit jaar Vriendschap,

Nadere informatie

Sociale media voor maatschappelijke organisaties

Sociale media voor maatschappelijke organisaties Sociale media voor maatschappelijke organisaties 11 adviezen Door: Sandra Kamerbeek s.kamerbeek@movisie.nl 1. Ken de functies van sociale media Sociale media kent verschillende functies. (zie ook volgende

Nadere informatie

Waarom is eenzaamheid een probleem?

Waarom is eenzaamheid een probleem? Ik heb nooit kunnen denken dat ik, na zo n gelukkig leven, zo verdrietig zou zijn. Ik heb Den Helder, 7 juni 2017 nooit gedacht dat mensen zo ongelukkig kunnen zijn als ik de laatste jaren. Prof. Dr. Anja

Nadere informatie

Webinar De lokale aanpak van eenzaamheid 8 september 2015

Webinar De lokale aanpak van eenzaamheid 8 september 2015 Webinar De lokale aanpak van eenzaamheid 8 september 2015 Geachte Wmo-raden en anderen, Inleiding Dank dat ik de gelegenheid krijg om uw aandacht te vragen voor het maatschappelijk vraagstuk eenzaamheid

Nadere informatie

Kom erbij Roosendaal!

Kom erbij Roosendaal! Kom erbij Roosendaal! Tai Chi Tao Datum / Tijd: 22-09-2016-10.00-11.00 uur Plaats: Huis van de Westrand - Sint Lucasplein 3, 4703 HZ Roosendaal Info: Deze ontspannende vorm van beweging wordt tijdens de

Nadere informatie

KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB

KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB Handleiding bij het lees- en doe-programma KLOOIEN MET KINDERBOEKEN LEKKER BEZIG MET DE BIEB Doel: Mensen van 0 tot 100 verrassen met de leuke en nuttige dingen die je met boeken kunt doen. Lekker lezen

Nadere informatie

Sociaal konvooi en eenzaamheid. Rapport

Sociaal konvooi en eenzaamheid. Rapport Sociaal konvooi en eenzaamheid Rapport Index 1. Achtergrond en doelstellingen p. 3 2. Eenzaamheid in Nederland p. 7 3. Het Sociaal Konvooi p. 17 4. Mate van sociale steun p. 22 5. Tevredenheid met sociale

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap

VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap VraagRaak is het steunpunt medezeggenschap in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. VraagRaak maakt onderdeel uit van de vereniging KansPlus, belangennetwerk

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanpak Eenzaamheid in Teylingen - Besluitvormend

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanpak Eenzaamheid in Teylingen - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00987 Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanpak Eenzaamheid in Teylingen - Besluitvormend Beknopte samenvatting: In de raad van

Nadere informatie

'Seniorvriendelijk is geen wedstrijd'

'Seniorvriendelijk is geen wedstrijd' De eettafel in Oirsbeek. Luc Lodder ACHTERGROND OUDERENZORG 'Seniorvriendelijk is geen wedstrijd' Beekdaelen moet een 'seniorvriendelijke gemeente' worden, in navolging van een reeks andere Limburgse gemeenten.

Nadere informatie

28 januari Communicatieplan Boekenweek

28 januari Communicatieplan Boekenweek 28 januari 2019 Communicatieplan Boekenweek 1. Aanleiding: Boekenweek 2019 Van 23 t/m 31 maart 2019 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert

Nadere informatie

Kort verslag Algemeen Startoverleg Organisatie Week tegen Eenzaamheid Kom de deur uit

Kort verslag Algemeen Startoverleg Organisatie Week tegen Eenzaamheid Kom de deur uit Kort verslag Algemeen Startoverleg Organisatie Week tegen Eenzaamheid Kom de deur uit Datum: 20 augustus 12 Locatie: Piëzocentrum Meerzicht, Uiterwaard 21 Aanwezig: Koos Graniewski, Els v.d. Kamp, Nel

Nadere informatie

Communicatietoolkit 1

Communicatietoolkit 1 Communicatietoolkit 1 Inhoud 1. Doel van de communicatietoolkit 2. Communicatie- en persplan in uw gemeente 3. Communicatiemiddelen 4. Wat kunt u nog meer doen? 1. Doel van de communicatietoolkit Voor

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Eenzaamheid en autisme

Eenzaamheid en autisme Eenzaamheid en autisme COMMUNICATIEDOSSIER Inhoud Introductie: Eenzaamheid en autisme: De impact op mijn leven is enorm. 3 Interview Peter Kramer: In welke mate heeft leven met autisme invloed op eenzaamheid?

Nadere informatie

Eenzaamheid en een beperking

Eenzaamheid en een beperking Eenzaamheid en een beperking COMMUNICATIEDOSSIER Inhoud Introductie: Eenzaamheid en een beperking - het gaat vaak samen 3 Interview Yvonne Lammertink: In welke mate heeft leven met een beperking invloed

Nadere informatie

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 2 1 AANLEIDING: NEDERLAND LEEST 2018 Van 1 tot en met 30 november 2018 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2017 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK 2017 Van 4 tot en met 15 oktober 2017 vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Gruwelijk eng!.

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Workshop. Signaleren eenzaamheid en dan. Zeist, mei 2019

Workshop. Signaleren eenzaamheid en dan. Zeist, mei 2019 Workshop Signaleren eenzaamheid en dan Zeist, mei 2019 Programma Wat is eenzaamheid? Cijfers, oorzaken en gevolgen Wat werkt wel en wat niet? Aanpak eenzaamheid: wat kun je doen? Van signaleren naar gesprek.

Nadere informatie

Handleiding Toolkit MijnOverheid. Communiceren over digitale post en MijnOverheid

Handleiding Toolkit MijnOverheid. Communiceren over digitale post en MijnOverheid Handleiding Toolkit MijnOverheid Communiceren over digitale post en MijnOverheid Toolkit MijnOverheid www.toolkitmijnoverheid.nl Het is belangrijk dat u uw klanten tijdig informeert dat ze post van uw

Nadere informatie

www.horecaverkiezing.nl Eten, drinken en slapen in het Noorden

www.horecaverkiezing.nl Eten, drinken en slapen in het Noorden www.horecaverkiezing.nl Eten, drinken en slapen in het Noorden Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant organiseren vanaf 4 juli de HORECA- VERKIEZING 2015. In deze verkiezing zijn de beide dagbladen,

Nadere informatie

De Laatste zaterdag Boodschappentasjes

De Laatste zaterdag Boodschappentasjes De Laatste zaterdag Boodschappentasjes Zaterdag 11 maart is de laatste zaterdag voor de Tweede Kamerverkiezingen. Oftewel, de perfecte dag om overal in het land te laten zien dat de ChristenUnie gaat voor

Nadere informatie

Eenzaamheid nader beschouwd. Informatiebijeenkomst Gouda 1 oktober 2016

Eenzaamheid nader beschouwd. Informatiebijeenkomst Gouda 1 oktober 2016 Eenzaamheid nader beschouwd Informatiebijeenkomst Gouda 1 oktober 2016 Programma Deel 1 Deel 2 Kennismaking over en weer Signaleren Coalitie Erbij & Quiz Bespreekbaar maken Cijfers, oorzaken en gevolgen

Nadere informatie

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport!

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Inleiding De Nederlandse Handboog Bond breidt in 2013 haar dienstverlening aan handboogverenigingen verder uit. De NHB doet dit met de landelijk

Nadere informatie

Eenzaamheid in Nederland Coalitie Erbij

Eenzaamheid in Nederland Coalitie Erbij Eenzaamheid in Nederland Coalitie Erbij Juli TNS NIPO Natascha Snel Suzanne Plantinga Inhoud Conclusies en aanbevelingen 3 1 Inleiding en onderzoeksdoel 6 2 Eenzaamheid in Nederland 9 3 Kennis: bekendheid

Nadere informatie

Handleiding voor organisatoren

Handleiding voor organisatoren Handleiding voor organisatoren 2 handleiding KOM ERBIJ FESTIVALS Kom erbij Festival De Kom erbij Festivals maken een feest van ontmoeten. De festivals zijn ontwikkeld als onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid,

Nadere informatie

Hertaling juni Door: Peter Eggen

Hertaling juni Door: Peter Eggen Hertaling juni 2017 Door: Peter Eggen Wie zijn wij, Het Regionaal Platform Ervaringskennis is gestart in 2013. Het RPE is een samenwerking tussen cliëntenraden en Wmo-raden in de regio Nijmegen. Mensen

Nadere informatie

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! SPONSORING RUN FOR KIKA Kinderen en kanker, twee woorden die we liever niet in één adem noemen. Kinderen horen vrolijk en gezond te zijn met een lange toekomst

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

EVEN VRIJAF VOOR DE MANTELZORGER

EVEN VRIJAF VOOR DE MANTELZORGER Communicatieplan: EVEN VRIJAF VOOR DE MANTELZORGER Week van de Respijtzorg Noord-Holland 19 25 januari 2009 Inhoudsopgave 1. UITGANGSSITUATIE 3 Week van de Respijtzorg Noord-Holland Doelgroep en doelstelling

Nadere informatie

'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid'

'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid' 'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid' Voor Mekaar is de titel van het Rotterdamse actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid (december 2014). Het volledige

Nadere informatie

DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2018

DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2018 PARTNERVOORSTEL DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2018 24-28 september INLEIDING Inleiding Dutch Green Building Week Na het succes van de eerste zeven edities van de Dutch Green Building Week (DGBW) organiseert

Nadere informatie

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Gecombineerde nieuwsbrief kleine kernen, gemeenschapsaccommodaties en zorgcollectieven Limburg. Bekijk deze mailing in uw browser Deze editie aandacht voor: Wensbusbijeenkomsten

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie

Bedankt voor het meedoen aan deze peiling. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Succes!

Bedankt voor het meedoen aan deze peiling. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Succes! Peiling: uw mening over de aanpak van eenzaamheid Welkom Bedankt voor het meedoen aan deze peiling. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Succes! Vraag 1 Ik ben werkzaam bij / zet mij in voor de volgende

Nadere informatie

De dienstverlening van het WSP kan op vele manieren onder de aandacht gebracht worden bij werkgevers. De ambassadeursaanpak is er daar een van.

De dienstverlening van het WSP kan op vele manieren onder de aandacht gebracht worden bij werkgevers. De ambassadeursaanpak is er daar een van. Samen voor de klant Ambassadeurs Wie is het meest overtuigend in het inspireren van een werkgever om samen te werken met een WSP? Juist, een werkgever die succesvol met een WSP heeft samengewerkt. Werkgevers

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden Door met AEGEE- Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE- Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

BOEKENWEEK. Communicatieplan

BOEKENWEEK. Communicatieplan BOEKENWEEK Communicatieplan februari 2018 2 1 AANLEIDING: BOEKENWEEK 2018 Van 10 t/m 18 maart 2018 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Natuur met als motto de dichtregel en

Nadere informatie

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie:

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: [Met dit template maak je een communicatieplan voor jullie Move-project. Je bedenkt bij welke mensen jullie project onder de

Nadere informatie

Stars for Europe Once Upon a Star

Stars for Europe Once Upon a Star Stars for Europe Once Upon a Star 2014 The Netherlands Once Upon a Star in Nederland Het thema is gefocust op drie sprookjes: Sneeuwwitje Roodkapje Doornroosje Persactiviteiten 2014 Onderzoek naar najaar-

Nadere informatie

DE NIEUWE WEBSITE IS ONLINE

DE NIEUWE WEBSITE IS ONLINE In deze nieuwsbrief DE NIEUWE WEBSITE IS ONLINE HET GROOT DIABETESBOEK HBA1C, WAT IS DAT EIGENLIJK? DE NIEUWE WEBSITE IS ONLINE Het is zover, de nieuwe website van Diabij is online. Eindelijk is het zover,

Nadere informatie

Factsheet. Eenzaamheid. Gelderland-Zuid. Onderzoek onder volwassenen en ouderen

Factsheet. Eenzaamheid. Gelderland-Zuid. Onderzoek onder volwassenen en ouderen Gelderland-Zuid Factsheet Eenzaamheid Onderzoek onder volwassenen en ouderen Onderzoek naar eenzaamheid De Volwassenen- en ouderenmonitor is eind 2012 onder ruim 22.000 zelfstandig wonende inwoners van

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Een prachtig voorbeeld van hoe goed het e-bookambassadeursschap kan werken in de Leeuwarder Courant over Ambassadeur van het e-book.

Een prachtig voorbeeld van hoe goed het e-bookambassadeursschap kan werken in de Leeuwarder Courant over Ambassadeur van het e-book. Flitsende start voor e-bookcampagne Beste collega, De e-bookcampagne is op vrijdag 15 januari feestelijk afgetrapt in Haarlem door auteur Marc Lammers die de eerste tweet verstuurde in de Twitterestafette.

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN Communicatieplan 1 april 2016 2 1 INLEIDING Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten

Nadere informatie

Productkaarten Connectprogramma

Productkaarten Connectprogramma Productkaarten Connectprogramma De kracht van het netwerk: sámen maken we Brabant Brabant op de kaart zetten als de meest gastvrije en innovatieve regio van Europa. Zodat meer bezoekers naar Brabant komen,

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2017 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2017 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Coalitie Erbij Woudenberg: 2017 In vogelvlucht In de laatste maand van het jaar kijk

Nadere informatie

Handleiding voor organisatoren

Handleiding voor organisatoren Handleiding voor organisatoren 2 handleiding KOM ERBIJ FESTIVALS De Kom erbij Festivals zijn een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Een week waarin we samen eenzaamheid aanpakken. Wij, dat is

Nadere informatie

Inleiding. Samen tegen Eenzaamheid: Coalitie Erbij

Inleiding. Samen tegen Eenzaamheid: Coalitie Erbij Jaarverslag 2011 Voorwoord 2011 was het derde jaar van Coalitie Erbij, de nationale Coalitie tegen eenzaamheid. Dit jaar vormde het sluitstuk van de eerste periode. Op basis van de resultaten van deze

Nadere informatie

Contact in de hondenwereld. Media & Adverteren

Contact in de hondenwereld. Media & Adverteren Contact in de hondenwereld Media & Adverteren 1 Het begin Het idee Sinds de oprichting in 2005, verbindt working-dog hondeneigenaren over heel de wereld door het online aanbieden van stambomen en de mogelijkheid

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2016 2 1 INLEIDING De Kinderboekenweek van 2016 loopt van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd

Nadere informatie

PARTNERVOORSTEL DUTCH GREEN BUILDING WEEK september #HETKANWEL!

PARTNERVOORSTEL DUTCH GREEN BUILDING WEEK september #HETKANWEL! PARTNERVOORSTEL DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2019 23-27 september #HETKANWEL! INLEIDING Inleiding Dutch Green Building Week Na het succes van de eerste acht edities van de Dutch Green Building Week (DGBW)

Nadere informatie

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox?

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Handleiding Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Inleiding Voor je ligt de handleiding van de Verenigingsbox. De Verenigingsbox is een hulpmiddel voor verenigingen om zelfstandig te werken aan een sterke

Nadere informatie

Masterclass Rotterdam Case Study: Promotie

Masterclass Rotterdam Case Study: Promotie Masterclass Rotterdam Case Study: Promotie Panelists: Moderator: Angeline Bommer, Congress Company Jillian Sant-Barendregt MSc, Stadshavens Rotterdam Catherine Kalamidas, Rotterdam Partners Het waarde

Nadere informatie

Kom Erbij Conferentie

Kom Erbij Conferentie Onderwerpen Kom Erbij Conferentie Prof. Dr. Anja Machielse 20 februari 2019 Wat is eenzaamheid en waarom is het een probleem? Achtergronden, verschijningsvormen Wat werkt bij eenzaamheid? 1 2 Wat is eenzaamheid?

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 24 september 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 24 september 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Een goed afscheid helpt je verder Inleiding Yarden is ontstaan na een fusie van twee grote verenigingen in 2001, te weten de Nederlandse Uitvaart en Verzekerings

Nadere informatie

Walk4Food Handleiding

Walk4Food Handleiding Walk4Food Handleiding Inhoud Inleiding 3 1. Wat is Walk4Food? 3 2. Samenstelling team 4 3. De organisatie stap voor stap 4 4. Na afloop van de sponsorloop 5 5. Tips 6 Bijlage: Opzet persbericht 7 2 Inleiding

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint Inhoud Inleiding De kracht van social media Wanneer komt social media van pas? Social

Nadere informatie

Van Idee naar Commitment. Verslag van de werkbijeenkomst op 23 mei 2018 in Den Bosch

Van Idee naar Commitment. Verslag van de werkbijeenkomst op 23 mei 2018 in Den Bosch Van Idee naar Commitment Verslag van de werkbijeenkomst op 23 mei 2018 in Den Bosch Samen werken aan gelukkig en gezond leven, werken en ouder worden E In 3 stappen van idee naar praktijk 1. Op 29 januari

Nadere informatie

Hoe je het maximale uit jouw team haalt. Zes ingrediënten voor een High Performance Team

Hoe je het maximale uit jouw team haalt. Zes ingrediënten voor een High Performance Team Hoe je het maximale uit jouw team haalt Zes ingrediënten voor een High Performance Team Hoe je het maximale uit jouw team haalt Zes ingrediënten voor een High Performance Team Jouw team loopt best goed,

Nadere informatie

Handleiding voor organisatoren

Handleiding voor organisatoren Handleiding voor organisatoren Inhoud 2 3 De Kom erbij Festivals zijn een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Een week waarin we samen eenzaamheid aanpakken. Wij, dat is Coalitie Erbij. Hét nationale

Nadere informatie

Juli 2019 Communicatieplan Kinderboekenweek 2019

Juli 2019 Communicatieplan Kinderboekenweek 2019 Juli 2019 Communicatieplan 2019 Pagina 1 van 6 1. Aanleiding: Van 2 t/m 13 oktober 2019 vindt de jaarlijkse plaats, met dit jaar als thema Voertuigen. Daarbij wordt het motto Reis mee! gebruikt. Tijdens

Nadere informatie

Niets vergeten te doen?

Niets vergeten te doen? Nieuwsbrief Niets vergeten te doen? De teller loopt op...alle deelnemers hebben de eindsprint ingezet om het persoonlijk streefbedrag van minimaal 500 te behalen én te overtreffen: het winnende team krijgt

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal Vergaderjaar 0 03 9 538 Zorg en maatschappelijke ondersteuning Nr. 39 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Help Pake en Beppe de vakantie door

Help Pake en Beppe de vakantie door Bijlage 1 Help Pake en Beppe de vakantie door Organisator: Museumfederatie Fryslân, zij doen dit in samenspraak met musea, archieven en theaters in Friesland. Subsidiënt: Provincie Fryslân. Uitleg over

Nadere informatie

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan

LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER. Communicatieplan LANDELIJKE CAMPAGNE DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Communicatieplan 1 september 2016 2 1 DE BIBLIOTHEEK MAAKT JE RIJKER Vanaf 24 oktober is overal in Nederland te zien waar de bibliotheek voor staat: wat

Nadere informatie

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen Wat is jouw uitvinders naam? INTRODUCTIE Als je dit boekje in handen hebt, ben je waarschijnlijk iemand die al een uitvinding heeft bedacht en daarmee de wereld gaat veranderen voor jezelf en anderen,

Nadere informatie

Stichting Life Goals en het Leger des Heils presenteren:

Stichting Life Goals en het Leger des Heils presenteren: Stichting Life Goals en het Leger des Heils presenteren: Kroon op het werk Stichting Life Goals en het Leger des Heils zijn bijzonder trots de Homeless World Cup in 2015 in Amsterdam te mogen verwelkomen!

Nadere informatie

Met vier workshops op weg naar succes!

Met vier workshops op weg naar succes! 1 Met vier workshops op weg naar succes! Aan dit voor u liggende werkboek wordt bij iedere workshop een aantal documenten toegevoegd. Deze documenten zijn instrumenten waarmee u de methode Meer Vrijwilligers

Nadere informatie

Foursquare handleiding voor de Groenteman

Foursquare handleiding voor de Groenteman Foursquare handleiding voor de Groenteman In deze speciale Foursquare handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

NEDERLANDERS LUISTEREN NIET MEER NAAR ELKAAR

NEDERLANDERS LUISTEREN NIET MEER NAAR ELKAAR NEDERLANDERS LUISTEREN NIET MEER NAAR ELKAAR Landelijke luisterlijn Sensoor start actie Nederland Geef Gehoor! met luistercursus AMERSFOORT, 1 juni 2018 Acht op de tien Nederlanders bekent niet altijd

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Sponsorbrochure. Hartige Samaritaan. Pop-up restaurant voor en door vluchtelingen

Sponsorbrochure. Hartige Samaritaan. Pop-up restaurant voor en door vluchtelingen Sponsorbrochure Hartige Samaritaan Pop-up restaurant voor en door vluchtelingen Inleiding Wat doet u voor vluchtelingen? In uw handen hebt u de sponsorbrochure van Hartige Samaritaan. Hartige Samaritaan

Nadere informatie

zonder stoppen Bastiaan Elwin Gertjan Startersproblemen? HET TEAM VAN STARTENZONDERSTOPPEN.NL No-nonsense zaken doen Wij gaan verder

zonder stoppen Bastiaan Elwin Gertjan Startersproblemen? HET TEAM VAN STARTENZONDERSTOPPEN.NL No-nonsense zaken doen Wij gaan verder Wie zijn wij StartenzonderStoppen is een organisatie die speciaal is opgezet om startende ondernemers te helpen met hun online en offline communicatie. Denk hierbij aan websites, drukwerk, huisstijl en

Nadere informatie

Sponsorbrochure. Hartige Samaritaan. Pop-up restaurant voor vluchtelingen

Sponsorbrochure. Hartige Samaritaan. Pop-up restaurant voor vluchtelingen Sponsorbrochure Hartige Samaritaan Pop-up restaurant voor vluchtelingen 1 Algemene projectinfo: Wat betekent u voor vluchtelingen? In uw handen hebt u de sponsorbrochure van Hartige Samaritaan. Hartige

Nadere informatie