Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 december 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 december 2015"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 december 2015 Saza Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers 2016 Vanaf 18 december 2012 is er sprake van een noodopvangregeling in de gemeente Smallingerland. De vierde periode, van 1 januari 2015 tot 1 januari 2016 loopt ten einde, bovendien is er nog geen landelijke oplossing voor dit probleem. 1. De noodopvang wordt verlengd tot 1 januari 2017, tenzij tussentijds het probleem landelijk wordt aangepakt. 2. Voor de noodopvang wordt eenmalig een budget van ,-- beschikbaar gesteld. 3. De kosten worden gedekt ten laste van de reguliere middelen WMO. 4. De criteria die voor noodopvang zijn vastgesteld per 18 december 2012 blijven ongewijzigd van kracht. 5. De gemeenteraad wordt middels bijgevoegde brief geïnformeerd. 7 december 2015 BO Aanpassing aanwijsbesluit Binnen Drachten zijn een aantal plaatsen aangewezen waar geen vuurwerk mag worden afgestoken. Het gaat hierbij om een groot deel van het centrum en van voetgangersgebieden van een aantal winkelcentra in Drachten. Deze plekken zijn aangewezen naar aanleiding van klachten van overlast van vuurwerk. Er is op dit moment aanleiding om de huidige locaties uit te breiden met het AZC. Het aanwijsbesluit vuurwerkvrije zones wordt aangepast conform voorliggend voorstel. Saza Subsidiëring lesgelden aan HAFABRAverenigingen Eén van de onderdelen van het integratieproces van het centrum voor de kunsten Meldij in schouwburg De Lawei waarover nog een besluit moet worden genomen is de kortingsregeling die het centrum voor de kunsten toepaste bij de lessen die de leerlingen van de HAFABRAverenigingen afnamen bij leraren van de Meldij. Met de verenigingen is afgesproken dat een voorstel zal worden uitgewerkt en met hen zal worden besproken. Voor dit gesprek wordt een intentieverklaring van het college gevraagd. 1. Er is een keuze gemaakt voor optie 2 zoals in dit voorstel is uitgewerkt. 2. Voor de uitvoering is een budget beschikbaar van ,--.

2 In een separaat advies over de activiteitenafspraken met De Lawei wordt een besluit genomen over dit budget. 8 december 2015 Ont Verzoek welstandsadvies voor verbouwing Houtzaagmolen 38 te Drachten De bewoners van Houtzaagmolen 38 te Drachten hebben een verzoek ingediend voor het draaien en vergroten van de derde woonlaag. Deze verbouwing is mogelijk binnen het bestemmingsplan. Medewerking is toegezegd als de bewoners voldoen aan de eisen van de Welstandscommissie. Begin oktober jl. is deze lijn door de portefeuillehouder nogmaals bevestigd richting indieners. Indieners vragen nu aan het college om af te wijken van het Welstandsadvies. 1. Er wordt geen aanleiding gezien om af te wijken van de eerder gecommuniceerde lijn. 2. Medewerking aan de verbouwing is mogelijk als deze voldoet aan het Welstandsadvies. 3. Indieners worden hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. OW Opwaarderen parkeergarage Van Knobelsdorffplein Na 24 jaar dienst gedaan te hebben is het tijd om een aantal zaken bij de parkeergarage Van Knobelsdorffplein te vervangen te herstellen en te verbeteren. Het betreft hier noodzakelijke vervangingen op technisch gebied, een aantal aanpassingen ter verbetering van het gebruik en het schoonmaken van de garage ( grote schoonmaakbeurt). De betreffende onderdelen zullen in dit advies worden aangeven en gemotiveerd onderbouwd, waarom geadviseerd wordt deze werkzaamheden uit te voeren. 1. Er wordt akkoord gegaan met het uitvoeren van het onderhoud aan de parkeergarage Van Knobelsdorffplein. 2. Er wordt een krediet beschikbaar gesteld van , Dekking voor de eenmalige lasten van ,-- zal plaatsvinden uit de eenmalig vrijvallende kapitaallasten parkeer exploitatie in 2015 ( ,--) en uit het budget voor verkeersbeleid ( ,--). 4. Er valt 4.000,-- aan energielasten structureel vrij met ingang van Dit wordt financieel verwerkt in de perspectiefnota Pu Benoeming leden Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit 2016 De gemeenteraad benoemt en ontslaat de leden van de welstandcommissie, het college van B&W benoemt en ontslaat de leden van de monumentencommissie. De welstandcommissie en monumentencommissie zijn geïntegreerd in de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit. De leden moeten door de verschillende taakvelden door de gemeenteraad en het college van B&W worden benoemd.

3 Het college benoemt, herbenoemt en ontslaat de genoemde personen in de brief van Hûs en Hiem van 13 november 2015, als leden van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de genoemde personen in de brief van Hûs en Hiem van 13 november 2016 te benoemen, te herbenoemen en te ontslaan als leden van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van schade als gevolg van het verkeersbesluit tot afsluiting van De Drift voor gemotoriseerd verkeer in verband met het project Raadhuisplein. SAOZ heeft overwogen dat belanghebbende over 2013, 2014 en 2015 schade heeft geleden als gevolg van het verkeersbesluit. Deze schade komt onder aftrek van het normaal maatschappelijk risico voor vergoeding in aanmerking. Geadviseerd wordt om het advies van SAOZ over te nemen. 1. Aan belanghebbende wordt een vergoeding uit hoofde van nadeelcompensatie toegekend over 2013, 2014 en 2015 van in totaal ,- te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 15 juni 2015 tot aan de dag van betaling. 2. Betaling vindt plaats onder aftrek van het betaalde voorschot op de schade van ,-- over boekjaar Belanghebbende wordt per brief van het besluit in kennis gesteld. 4. De kosten komen ten laste van het voorbereidingskrediet Raadhuisplein. PenO Circulaire Appa Per 1 januari 2016 zijn de bedragen voor de politieke ambtsdragers geïndexeerd. Wordt voor kennisgeving aangenomen. PenO Circulaire Appa Op 1 januari 2016 treedt de Wet verkorting duur voortgezette uitkering Appa in werking. Wordt voor kennisgeving aangenomen. Saza Financiële verantwoording 2014 onderwijsachterstanden- en kwaliteit Probleemstelling De schoolbesturen hebben hun financiële verantwoording ingediend met betrekking tot 2014 in het kader van de verordening onderwijsachterstanden -en kwaliteit.

4 - 4 - De totale subsidie voor 2014 wordt vastgesteld op ,--. Dit bedrag is gelijk aan de bevoorschotte subsidies. Er worden geen bedragen teruggevorderd of nabetaald. Saza Jaarstukken De Lawei De Lawei heeft haar jaarstukken over het boekjaar 2013/2014 aangeboden. Het afrekenadvies wordt aan u voorgelegd. 1. Er wordt kennis genomen van de jaarstukken 2013/2014 van De Lawei. 2. De subsidie over 2013/2014 wordt vastgesteld op ,--. Het bedrag is volledig bevoorschot, zodat er verder geen financiële gevolgen zijn. Ont Onderzoek fietssnelwegen In februari 2014 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin wordt uitgesproken dat het college met diverse partijen in gesprek gaat over de mogelijkheid van de aanleg van een Fietssnelweg/Fietsroute Plus tussen Drachten, Marum en Leek en Drachten - Leeuwarden. Dit heeft geleid tot een onderzoek naar de potentie van Fietssnelweg richting Leeuwarden en Groningen. 1. Het onderzoek "Verkenning snelle fietsroutes Leeuwarden - Drachten Groningen" wordt vastgesteld. 2. De aanbeveling om scenario 2, met beperkte maatregelen per route, gefaseerd te realiseren wordt overgenomen voor zover het gaat om routes die in beheer en onderhoud zijn bij de gemeente Smallingerland. 3. Het onderzoek wordt ter kennisname voorgelegd aan de gemeenteraad. RMS Vervanging veegmachine De veegmachine nr. 17 is eind 2015 afgeschreven. De vervanging van de veegmachine moet Europees worden aanbesteed. Voorgesteld wordt om deze Europese aanbesteding extern te laten begeleiden. 1. Er wordt akkoord gegaan met de aanschaf van een veegmachine in Er wordt een Europese aanbesteding gestart voor de vervanging van de veegmachine. 3. Op basis van het aanbestedingsresultaat zal een krediet worden aangevraagd. 4. De eenmalige kosten van externe begeleiding ad 7.500,-- worden gedekt binnen de gereserveerde middelen voor investeringen uit het vervangingsschema.

5 - 5 - Ont Eindafrekening Innovatiecluster Drachten programma Ont Sloop Vlasakkers 5 De Innovatiecluster heeft een eindafrekening ingediend met betrekking tot de subsidie over de eerste twee jaren van het programma. Het programma is succesvol afgesloten. Gevraagd wordt om een nog uit te keren restantsubsidie van , Kennis wordt genomen van de eindrapportage en de bijgestelde bestedingsopzet. 2. De definitieve subsidie voor deze periode wordt vastgesteld op , Er wordt als eindafrekening nog een bedrag van ,-- overgemaakt aan de Vereniging Innovatiecluster Drachten. 4. Deze bijdrage wordt gedekt uit de beschikbare middelen voor het ICDprogramma De Innovatiecluster krijgt hiervan bericht conform de conceptbeschikking. De gymzaal aan de Vlasakkers 5 is buiten gebruik gesteld. De activiteiten welke voorheen plaatsvonden in de gymzaal worden nu verricht in het nieuwe multifunctionele wijkcentrum. Daardoor is de gymzaal overbodig geworden. Daarom moet de gymzaal worden gesloopt. 1. Akkoord wordt gegaan met de sloop van de gymzaal aan de Vlasakkers Een krediet van ,-- wordt beschikbaar gesteld. 3. De kosten worden ten laste gebracht van de post gemeentelijke eigendommen, voorraad gronden. 4. Dekking wordt gezocht binnen het programma bedrijfsvoering bij het opmaken van de jaarstukken. 5. De gemeente staat positief tegenover particuliere initiatieven voor een alternatieve maatschappelijke invulling. Com Jaarlijks concert Noordpoolorkest op Nieuwjaarsdag Vanuit bestuur en de algemeen artistieke leiding van het Noordpoolorkest (lichte muziek) is een lobby richting de gemeente gestart om een jaarlijks concert van het orkest op het Nieuwjaarsfeest mogelijk te maken. In het verleden is dat een aantal malen gebeurd. De laatste keer (1 januari-2014) ging vergezeld van een live uitzending door Omrop Fryslân. Deze live registratie wil het Noordpoolorkest bij komende nieuwjaarsconcerten bestendigen. Voor de komende editie zijn andere voorbereidingen in gang gezet. De portefeuillehouder heeft inmiddels bestuurlijk overleg gehad met de zakelijke en artistieke leiding van het Noordpoolorkest. Dit advies bevestigt de afspraken daaruit om onduidelijkheden in de lijn in de toekomst te voorkomen.

6 Het college bevestigt de eerder gecommuniceerde boodschap dat er geen financiële ruimte is voor een nieuwjaarsconcert door Noordpool op 1 januari Het college doet geen toezeggingen voor structurele concertreeksen op 1 januari. 3. Uitgangspunt is en blijft dat Noordpool, net als andere organisaties, één aanvraag voor een projectsubsidie per jaar kan doen. Toetsing vindt plaats op basis van de Subsidieverordening en toewijzing hangt af van beschikbare middelen. Dit kan voor een eenmalig project of voor een Nieuwjaarsconcert. 4. In voorkomende gevallen kan de gemeente (zoals eerder is gebeurd) optreden als opdrachtgever van een evenement waar Noordpool bij betrokken is. OPENBARE BESLUITELIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 8 december 2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp Alg. 1. Vaststelling openbare besluitenlijst -week ; conform vastgesteld BO Convenant informatie-uitwisseling hennepteelt eenheid Noord Nederland Saza Berenbos 2016 In 2013 is in Friesland een hennepconvenant ondertekend tussen woningcorporaties, netbeheerders, politie, gemeenten, OM en UWV. Inmiddels is de politie omgevormd naar de Nationale Politie, eenheid Noord Nederland. Voorliggend convenant is de actualisatie van het bestaande hennep-convenant Fryslân 2013 maar dan voor geheel Noord Nederland. Daarnaast zijn andere (nieuwe) relevante partners aangesloten zoals sociale verzekeringsbank en vastgoedmanagement. Dit convenant is primair gericht op een uniforme wijze van informatieuitwisseling tussen deelnemende partijen. Vervolgens wordt gestreefd naar het bereiken van meer uniformiteit in de samenwerking. 1. Het college stemt in met voorliggend convenant waarmee het bestaande convenant komt te vervallen. 2. De burgemeester tekent namens het college voorliggend hennepconvenant. Vanaf 1 april 2013 wordt de pilot peuterobservatiegroep het Berenbos uitgevoerd door Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS) en Jeugdhulp Friesland (JHF). De resultaten van deze pilot zijn bekend en er wordt verzocht om voortzetting van de peutergroep en de meerkosten te subsidiëren.

7 Er wordt ingestemd met voortzetting van de peuterobservatiegroep het Berenbos in Er word eenmalig 1.352,-- beschikbaar gesteld aan de MOS voor de pedagogisch medewerker. 3. Er wordt eenmalig ,-- beschikbaar gesteld aan Jeugdhulp Friesland voor pedagogisch medewerker met specifieke kennis. 4. De kosten worden gedekt uit de gereserveerde middelen voor het Sociaal Domein. Soza Harmonisatie van een drietal re-integratie-instrumenten Participatiewet Gemeenten hebben op grond van de Participatiewet een breed palet aan instrumenten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij de arbeidsinschakeling. Over de wijze waarop deze instrumenten worden ingezet zijn regionale afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn vastgelegd in het marktbewerkingsplan 2015 waarmee alle gemeenten in Fryslân hebben ingestemd. Eén van de afspraken is dat de instrumenten zoveel mogelijk worden geharmoniseerd waarbij de gemeenten wel de ruimte houden om in individuele situaties af te wijken van de regionale afspraken over de inzet van instrumenten. De omschrijving van deze instrumenten komt in de zogeheten "toolbox". Deze "toolbox" is voorbereid door de werkgroep instrumenten. Het nu voorliggende voorstel heeft betrekking op het harmoniseren van de instrumenten proefplaatsing, inzet van een jobcoach en de werknemersvoorzieningen. Deze instrumenten moeten worden vastgelegd in de gemeentelijke beleidsregels. 1. De beleidsregels voor het instrument proefplaatsing, inzet van een jobcoach en werknemersvoorzieningen worden vastgesteld conform bijgevoegd voorstel. 2. De beleidsregels worden opgenomen in het Participatiebesluit gemeente Smallingerland 2015 Dit besluit wordt op de gebruikelijke wijze gepubliceerd. Ont Vaststelling notitie "Op weg naar prestatieafspraken" over sociale huurvoorraad In de nieuwe Woningwet staat dat corporaties jaarlijks voor 1 juli hun bijdrage aan het gemeentelijk volkshuisvestingsbeleid kenbaar moeten maken. Dit 'bod' moet leiden tot jaarlijkse prestatieafspraken tussen gemeente, corporaties en huurdersvereniging. De notitie "Op weg naar prestatieafspraken Smallingerland 2015 t/m 2018" bevat procesafspraken en is een opmaat naar de jaarlijkse prestatieafspraken vanaf De notitie "Op weg naar prestatieafspraken 2015 t/m 2018" over de sociale huursector wordt vastgesteld. 2. De notitie wordt middels een brief ter kennisname aan de gemeenteraad gestuurd.

8 De burgemeester draagt de ondertekening van de procesafspraken op aan de wethouder wonen. FBI Aandeelhoudersvergadering NV HVC Op 11 december a.s. is er een aandeelhoudersvergadering van NV HVC. 1. Er wordt kennis genomen van de vergaderstukken. 2. De portefeuillehouder Financiën wordt gemachtigd om in de vergadering te handelen conform de standpunten uit dit advies. 3. De raad wordt uitgenodigd voor een informele bijeenkomst waarin de ontwikkeling van de financiële positie van HVC wordt toegelicht. FBI Aandeelhoudersvergadering Afvalsturing Friesland N.V. Op 11 december a.s. is er een aandeelhoudersvergadering van Afvalsturing Friesland N.V. 1. Er wordt kennis genomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering en kiest ervoor geen volmacht af te geven. Saza Instemming met vrijwillige sluiting van drie openbare scholen Om de scholen in de dorpen te kunnen fuseren, is nog een besluit van de gemeente noodzakelijk, namelijk de instemming van de gemeenteraad met sluiting van een drietal openbare scholen. 1. Kennis wordt genomen van de ontwikkelingen. 2. Ingestemd wordt met het voorstel aan de gemeenteraad om drie openbare scholen te sluiten.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Ont Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg te Drachten tot woonappartementen

Ont Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg te Drachten tot woonappartementen Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 50-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 december 2017 Ont. 1. 2062228 Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg 136-138 te Drachten

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 mei 2016 BO 1. 1670000 Nadeelcompensatie Raadhuisplein De Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken heeft geadviseerd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2014 Saza 1. 1217554 Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers Vanaf 18 december 2012 is er sprake

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken.

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 september 2011 Saza 1. Aanvraag subsidie onderwijsprogramma's 2012 De VSV-convenanten 2008-2011 worden met één jaar verlengd. De contactschool

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 januari 2016 FBI 1. 1550257 Productenraming 2016 Het vaststellen van de Productenraming 2016 is een wettelijke plicht

Nadere informatie

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2014 Ont. 1. 101685 E-mail van de heer P. Timmer De heer P. Timmer (energieconsulent) heeft eind oktober een

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget monumenten en cultuurhistorie. enlijst B&W Smallingerland - week 24-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 juni 2013 FBI 1. 727415 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 maart 2014 Ont. 1. 1018287 Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 februari 2017 Saza 1. 1849566 Fryslân Hartveilig Op 26 oktober 2016 heeft Fryslân Hartveilig in een gesprek gevraagd

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag.

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 45-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 november 2016 Saza 1. 1776377 Vaststelling subsidie 2015 Beeldende Kunst Friesland; Kunstuitleen Drachten Wij hebben

Nadere informatie

Aanleiding Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering van de HuisVuilCentrale (HVC) in Alkmaar.

Aanleiding Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering van de HuisVuilCentrale (HVC) in Alkmaar. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 50-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 december 2016 FBI 1. 1819601 Aandeelhoudersvergadering HVC Op 21 december a s. is er een Aandeelhoudersvergadering

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 Samenstelling 1 Zaaknummer Vaststellen openbare agenda Bestuursondersteuning 2 Zaaknummer Vaststellen openbare besluitenlijst

Nadere informatie

Aanleiding De bouw van een nieuwe gymzaal in de Folgeren is aanbesteed. Het werk kan worden gegund.

Aanleiding De bouw van een nieuwe gymzaal in de Folgeren is aanbesteed. Het werk kan worden gegund. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 april 2016 Saza 1. 1634474 Gunning nieuwbouw gymzaal De Folgeren De bouw van een nieuwe gymzaal in de Folgeren is

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 5-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 januari 2017 Ont. 1. 1853740 Gunning en uitvoeringskrediet herinrichting Van Haersmasingel en Van Haersmaplein Op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 9-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 maart 2016 Saza 1. 1596744 Voorbereidingskrediet uitbreiding scholen Oudega en Drachtstercompagnie Door de scholenfusies

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven enlijst B&W Smallingerland - week 3-2009 Afd. Nr. Onderwerp 8 januari 2009 SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven De Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg ZuidOost Friesland heeft een pand verworven

Nadere informatie

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e).

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e). Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2015 PenO 1. 1319241 Regeling Werving en Selectie (W&S) In het verandertraject is afgesproken de regeling werving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2018 Ont. 1. 2248438 Friese Retailaanpak Op 23 mei 2017 zijn de uitkomsten van het Friese koopstromenonderzoek

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem. enlijst B&W Smallingerland - week 8-2012 Afd. Nr. Onderwerp 21 februari 2012 Ont. 1. Compensatie tijdelijke afsluiting Raadhuisplein Wij zijn geconfronteerd met het feit dat om de werkzaamheden veilig

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 maart 2015 Ont. 1. 1327691 Voorontwerp-bestemmingsplan "De Tike - Master de Jongwei" Op 11 oktober 2012 is door het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 december Soza Rapportage 3e kwartaal 2013 Caparis NV

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 december Soza Rapportage 3e kwartaal 2013 Caparis NV enlijst B&W Smallingerland - week 50-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 december 2013 Soza 1. 917358 Rapportage 3e kwartaal 2013 Caparis NV De rapportage 3e kwartaal 2013 van Caparis NV wordt 12 december

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met de gebruiksovereenkomsten.

Besluit Er wordt ingestemd met de gebruiksovereenkomsten. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 39-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 22 september 2016 Saza 1. 1750800 Gebruikersovereenkomsten wieler-/skeelerbaan De wieler-/skeelerbaan is in beheer overgedragen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 mei 2016 BO 1. 1658499 Planschade Het Zuid Aanvrager heeft een aanvraag om een tegemoetkoming in de planschade ingediend,

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2008 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2008 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 47-2009 Afd. Nr. Onderwerp 12 november 2009 Saza 1. Jaarstukken Kunstuitleen Friesland Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2008 aangeboden.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Besluit Het bezwaar wordt gegrond verklaard en er wordt een vergoeding in de proceskosten toegekend van 472,--.

Besluit Het bezwaar wordt gegrond verklaard en er wordt een vergoeding in de proceskosten toegekend van 472,--. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 40-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 september 2014 BO 1. 1166786 Bezwaarschrift op besluit WOB-verzoek Gevraagd was om aanstellings- en benoemingsbesluiten

Nadere informatie

Ont Gevelsubsidie westzijde Raadhuisplein en Kerkstraat

Ont Gevelsubsidie westzijde Raadhuisplein en Kerkstraat Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 22 mei 2014 Ont. 1. 1073917 Specifiek grondbeleid De Peinder Mieden Uitgangspunt bij de ontwikkeling van De Peinder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 juni 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 juni 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 juni 2018 Pu. 1. 2174413 Aanpassing Reglement Burgerlijke Stand 2013 Er komen veel verzoeken binnen voor het voltrekken

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2017 FZ 1. 1941173 Regeling apparatuur Op 24 juni 2014 is de regeling apparatuur met de concept-overeenkomsten

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal.

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2017 Com. 1. 2058345 Beantwoording brief over gebruikte taal in rouwadvertenties Na de berichtgeving over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 10-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 februari 2018 OW 1. 2120415 Mandaat voor subsidieregelingen regentonnen en groene daken In het kader van het Gemeentelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 08.0476 Tussenrapportage uitvoering Kadernota Leids Sportbeleid 2006-2010. De gemeenteraad heeft op 28-2-2006 de Kadernota

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 april 2018 Ont. 1. 2155586 Openbaar maken collegebesluit uitbreiden Van der Valk Op 20 maart 2018 heeft het college

Nadere informatie

Aanpassing Wmo vergoeding rolstoeltaxi voor bewoners van Talant en Neibertilla en verlenging inzet deeltaxi per 1 januari 2018

Aanpassing Wmo vergoeding rolstoeltaxi voor bewoners van Talant en Neibertilla en verlenging inzet deeltaxi per 1 januari 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 45-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 november 2017 Ont. 1. 2031625 Haalbaarheidsstudie Toeristisch Informatiepunt Drachten De promotie van Fryslân wordt

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten.

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 november 2016 Ont. 1. 1787572 Uitvoeringskrediet groen, verlichting, afvalbakken en fietsenstalling Transferium-Oost

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan Kleine kernen oost enlijst B&W Smallingerland - week 42-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. de visienotitie cliëntondersteuning sociaal domein 2017 e.v. vast te stellen;

B&W Vergadering. 1. de visienotitie cliëntondersteuning sociaal domein 2017 e.v. vast te stellen; 2.2.13 Visienotitie clientondersteuning sociaal domein 1 Dossier 799 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 799 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 13 september 2016 Agendapunt 2.2.13 Omschrijving Visienotitie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 maart 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 maart 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 10-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 maart 2017 OW 1. 1880669 Modernisering liftinstallaties bedrijfsgebouw Tussendiepen Het moderniseren van de lift in

Nadere informatie

Probleemstelling Conform het vervangings- en investeringsschema is er voor 2009 vervanging van het voertuig van de "Officier van dienst" gepland.

Probleemstelling Conform het vervangings- en investeringsschema is er voor 2009 vervanging van het voertuig van de Officier van dienst gepland. enlijst B&W Smallingerland - week 35-2009 Afd. Nr. Onderwerp 20 augustus 2009 BO 1. Influenza A (Mexicaanse griep) De Mexicaanse griep zal zich naar verwachting eind augustus of begin september in versneld

Nadere informatie

Besluit Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd. Besluit De concept-brief aan FNV Zorg en Welzijn wordt vastgesteld en verzonden.

Besluit Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd. Besluit De concept-brief aan FNV Zorg en Welzijn wordt vastgesteld en verzonden. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 16-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 april 2017 COM 1. 1907332 Raadsvoorstel 1,-- per inwoner voor marketing en promotie Fryslân (CH2018) Op 31 januari

Nadere informatie

Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland.

Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland. enlijst B&W Smallingerland - week 27-2011 Afd. Nr. Onderwerp 24 juni 2011 Ont. 1. Tijdelijke huisvesting van een bijzondere woonvorm in Fries Congrescentrum Drachten Op 6 juni 2011 heeft uw college besluitvorming

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013 enlijst B&W Smallingerland week 34-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 augustus 2012 Saza 1. 494403 Skûtsjejier 2013 De afgelopen jaren zijn cultuurhistorische jaren in het teken van (Rinsema, Rink van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 februari 2016 Saza 1. 1587203 Tijdelijke beleidsregel kwaliteitsverbetering kinderopvang Per 1 januari 2018 wordt

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting 2.1.2 Budgetsubsidie Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg 2017 1 Dossier 1040 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1040 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.2 Omschrijving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 juli 2017 Pu. 1. 1978908 Last onder dwangsom strijdig gebruik bestemmingsplan Clubhuis MC Blackguards Op 16 juni

Nadere informatie

BO Besluit inzake Wob-verzoek De Lawei: verkeer

BO Besluit inzake Wob-verzoek De Lawei:  verkeer Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 10-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 maart 2015 BO 1. 1305328 inzake Wob-verzoek De Lawei: e-mailverkeer Het voornemen om een deel van het e-mailverkeer

Nadere informatie

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Openbaar Onderwerp Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015 hebben we een bed, bad en broodvoorziening

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 28 MEI Vaststellen openbare agenda 28 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 28 MEI Vaststellen openbare agenda 28 mei 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 28 MEI 2019 Samenstelling 1 Zaaknummer 00000 Vaststellen openbare agenda 28 mei 2019 - De openbare agenda wordt vastgesteld. 2 Zaaknummer

Nadere informatie

1040159 Benoeming onafhankelijk voorzitter van de Cliëntenraad Smallingerland WWB. 1040869 Onderzoek haalbaarheid oprichten eigen Leerwerkbedrijf

1040159 Benoeming onafhankelijk voorzitter van de Cliëntenraad Smallingerland WWB. 1040869 Onderzoek haalbaarheid oprichten eigen Leerwerkbedrijf Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 17 april 2014 Soza 1. 1040159 Benoeming onafhankelijk voorzitter van de Cliëntenraad Smallingerland WWB Op grond van

Nadere informatie

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA.

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA. enlijst B&W Smallingerland - week 49-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 december 2013 BO 1. 915802 Vragen PvdA-fractie inzake mosquito's N.a.v. klachten van een inwoner stelt de fractie van de PvdA vijf

Nadere informatie

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 10 februari 2014 Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2013. Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2013. Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243 enlijst B&W Smallingerland - week 28-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2013 Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243 Hunze 243 is in eigendom van de gemeente en wordt gebruikt als tijdelijke huisvesting

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 9 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 9 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 9 JULI 2019 Samenstelling de heer Jan Rijpstra, burgemeester, de heer Robert Bakker, wethouder; de heer Cor Trompetter, wethouder;

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Verzoek wijziging bestemmingsplan Bedrijventerreinen t.a.v. bedrijfswoningen Duistereweg-Nanningaweg te Oosterwolde

Verzoek wijziging bestemmingsplan Bedrijventerreinen t.a.v. bedrijfswoningen Duistereweg-Nanningaweg te Oosterwolde Week 47 22 november 2016 Prestatieafspraken Woonzorg Nederland 2017. Sierd de Boer 1. In te stemmen met de prestatieafspraken 2017, overeengekomen met: Woonzorg Nederland en bewonerscommissie Compagnonshaven

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies enlijst B&W Smallingerland - week 16-2012 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2012 Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies 2010-2011 Jaarlijks komen de scholen van het primair en voortgezet onderwijs in aanmerking

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan Onderwerp: Regelingen regionaal Participatiewet Oostzaan Invullen door Raadsgriffie RV-nummer: 14/84 Beleidsveld: Werk en inkomen Datum: 26 november 2014 Portefeuillehouder: M. Olij Contactpersoon: Corina

Nadere informatie

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld.

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 26-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 juni 2016 Ont. 1. 1696774 Parkeervergunningen DSW Voor de voorbereiding van de DSW zijn parkeervergunningen nodig.

Nadere informatie