Nummer: D04-6 Datum: Oktober 2013 Versie: 1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer: D04-6 Datum: Oktober 2013 Versie: 1.0"

Transcriptie

1 Natriumchloride drank 1mL=90mg=1.5mmol Na Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in natriumchloridedrank is natriumchloride. Dit middel wordt gebruikt bij een veel verlies aan vocht en zouten, bijvoorbeeld bij ernstige diarree en veel overgeven of zweten. De werking begint na ongeveer 15 minuten. Bijwerkingen Op welke bijwerkingen moet ik letten? Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. Zeer vaak (bij meer dan 1 op 10 patiënten) verstoringen van de elektrolytenbalans (veranderingen in de concentraties aan chemicaliën in het bloed). Als u een hartaandoening of longoedeem (vochtophoping in de longen) heeft: hyperhydrat Hoe, wanneer en hoelang? Hoe moet ik dit medicijn gebruiken? Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek. Hoe? Vóór het afmeten de fles omschudden. Voor de drank kunt u het beste een maatbekertje gebruiken om de juiste hoeveelheid af te meten. Wanneer? Het beste kunt u vaste tijdstippen kiezen, dan vergeet u minder snel een dosis. Hoelang? Hoelang u het precies moet gebruiken bepaalt uw arts. Wanneer dit middel niet helpt of wanneer de klachten zich herhalen, moet u advies vragen aan uw arts. Dosis vergeten? Wat moet ik doen als ik een dosis ben vergeten? Sla een vergeten dosering van dit middel over en ga verder met het gewone tijdschema. Neem geen dubbele hoeveelheden.

2 Wanneer u te veel heeft ingenomen, neem dan contact op met uw apotheker of behandelend arts. Als u te veel natriumchloride drank toegediend gekregen heeft, kunnen de volgende verschijnselen optreden: wateroverbelasting en/of natriumoverbelasting (een zout) met oedeem (vochtophoping in de weefsels), wat leidt tot zwelling; paresthesie (tintelend gevoel in de armen en benen); spierzwakte; paralyse (onvermogen om te bewegen); hartaritmieën (onregelmatige hartslag); hartblok (zeer langzame hartslag); hartstilstand (het hart stopt met werken, wat een levensgevaarlijke situatie is); verwarring; anorexie (verminderde eetlust); misselijkheid (gevoel van misselijkheid); braken; verstopping; buikpijn; mentale stoornissen zoals prikkelbaarheid of depressie; polydipsie (verhoogd dorstgevoel); polyurie (verhoogde urineproductie); nefrocalcinose (nieraandoening als gevolg van ophoping van calcium in de nieren); nierstenen; coma (bewusteloosheid); krijtsmaak; roodheid (opvliegingen); perifere vasodilatatie (verwijding van de bloedvaten in de huid); acidose (verzuring van het bloed), wat leidt tot vermoeidheid, verwarring, slaapzucht en een versnelde ademhaling Autorijden, alcohol, voeding Als ik dit medicijn gebruik, mag ik dan autorijden, alcohol drinken en alles eten? Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen. Wisselwerking Heeft dit medicijn een wisselwerking met andere medicijnen? Gebruikt u naast natriumchloride drank ook nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of verpleegkundige. Het is vooral belangrijk uw arts in te lichten als u een van de volgende geneesmiddelen gebruikt:

3 hartglycosiden (cardiotonica) zoals digitalis of digoxine voor de behandeling van hartfalen, omdat deze middelen niet met natriumchloride drank mogen worden gebruikt. De effecten van deze geneesmiddelen kunnen worden versterkt door calcium, wat levensgevaarlijke hartritmestoornissen tot gevolg kan hebben. corticosteroïden (ontstekingsremmers). carbenoxolon (ontstekingsremmer voor de behandeling van maagzweren). Door het gebruik van deze geneesmiddelen kan er zich natrium en water ophopen in het lichaam, wat leidt tot: weefselzwelling als gevolg van oedeem (onderhuidse vochtophoping); hypertensie (hoge bloeddruk). De volgende geneesmiddelen kunnen het kaliumgehalte in het bloed verhogen, wat levensgevaarlijk kan zijn. Een stijging van het kaliumgehalte in het bloed is waarschijnlijker als u lijdt aan een nieraandoening. kaliumsparende diuretica (bepaalde vochtafdrijvende tabletten zoals amiloride, spironolacton, triamtereen) (Er dient te worden opgemerkt dat deze geneesmiddelen ook in combinatiepreparaten aanwezig kunnen zijn.); angiotensineconverterende enzymremmers (ACE-remmers) (middelen voor de behandeling van een hoge bloeddruk); angiotensine II-receptorantagonisten (middelen voor de behandeling van een hoge bloeddruk); tacrolimus (middel om de afstoting van een transplantaat te voorkomen en bepaalde huidaandoeningen te behandelen); ciclosporine (middel om de afstoting van een transplantaat te voorkomen). Andere geneesmiddelen die een invloed kunnen hebben op of kunnen worden beïnvloed door natriumchloride drank: thiazidediuretica zoals hydrochloorthiazide of chloortalidon; vitamine D Zwangerschap en borstvoeding Kan ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef? Zwangerschap Dit middel kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen zonder nadelige gevolgen voor het kind. Borstvoeding Dit middel kan worden gebruikt tijdens de periode van borstvoeding. Wanneer niet gebruiken? Wanneer mag ik dit medicijn niet gebruiken?

4 U mag natriumchloride drank NIET toegediend krijgen als u lijdt aan een van de volgende aandoeningen: extracellulaire hyperhydratie (in de ruimten rond de lichaamscellen bevindt er zich te veel vocht); hypervolemie (hoger bloedvolume in de bloedvaten dan normaal); ernstig nierfalen (uw nieren werken niet goed en u heeft dialyse nodig); niet-gecompenseerde hartinsufficiëntie, d.w.z. hartfalen dat niet voldoende behandeld is en verschijnselen veroorzaakt zoals: o kortademigheid; o opzwellen van enkels. hypertone dehydratie (te veel vocht in het lichaam als gevolg van te veel zouten in het bloed); hyperkaliëmie (een te hoog kaliumgehalte in het bloed); hypernatriëmie (een te hoog natriumgehalte in het bloed); hypercalciëmie (een te hoog calciumgehalte in het bloed); hyperchloremie (een te hoog chloridegehalte in het bloed); ernstige hypertensie (hoge bloeddruk); gegeneraliseerd oedeem (onderhuidse vochtophoping verspreid over alle lichaamsdelen); ascitescirrose (leveraandoening die leidt tot vochtophoping in de buik); als u hartglycosiden (cardiotonica) gebruikt zoals digitalis of digoxine voor de behandeling van hartfalen (zie ook Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? ). Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel? Licht uw arts of verpleegkundige in als u een van de volgende medische aandoeningen heeft of gehad heeft: hartfalen; ademhalingsinsufficiëntie (longaandoening); (Bij bovenstaande aandoeningen kan bijzondere bewaking vereist zijn.) elke vorm van hartaandoening of beschadigde hartfunctie; beschadigde nierfunctie; hypertensie (hoge bloeddruk); perifeer oedeem (onderhuidse vochtophoping, met name rond de enkels); longoedeem (vochtophoping in de longen); pre-eclampsie (hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap); aldosteronisme (aandoening die leidt tot een verhoogd gehalte aan aldosteron, een hormoon); elke andere aandoening die gepaard gaat met natriumretentie (het lichaam houdt te veel natrium vast), zoals een behandeling met steroïden (zie ook Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? ); bijnierinsufficiëntie (deze aandoening van de bijnieren beïnvloedt de hormonen die de concentraties aan chemicaliën in het lichaam helpen onder controle te houden); acute dehydratie (waterverlies uit het lichaam), bijvoorbeeld als gevolg van braken of diarree; uitgebreide weefselbeschadiging (zoals kan optreden bij hevige brandwonden); aandoeningen die gepaard gaan met een hoog vitamine D-gehalte (zoals sarcoïdose, een aandoening van de huid en inwendige organen).

5 Stoppen Kan ik zomaar met dit medicijn stoppen? Ja, u kunt zonder problemen in één keer stoppen. Samenstelling Wat zit er in dit medicijn? Natriumchloridedrank bevat per ml (= milliliter) 9 g Natriumchloride. Verder bevat de drank gedestilleerd water. Bewaren Hoe moet ik het medicijn bewaren? Bewaar de drank ik de koelkast, niet in de vriezer. Sluit na gebruik de fles goed af. Dit voorkomt uitdroging en bederf. Na aanbreken van de verpakking is de drank maximaal 14 dagen houd houdbaar. Als u nog vragen heeft, kunt u terecht bij uw apotheker. Deze geneesmiddelinformatie wordt uitgegeven door de ziekenhuisapotheek van het Wilhelminaziekenhuis te Assen. Deze bijsluiter is voor het laatst herzien/goedgekeurd op Oktober/2013.

RINGER-OPLOSSING FRESENIUS KABI oplossing voor intraveneuze infusie

RINGER-OPLOSSING FRESENIUS KABI oplossing voor intraveneuze infusie Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen / te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende

Nadere informatie

Ringer Bijsluiter 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Ringer Bijsluiter 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bijsluiter 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, oplossing voor infusie Werkzame bestanddelen: natriumchloride, kaliumchloride en calciumchloridedihydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER. SPIRONOLACTON 1 mg/ml drank met acetem SPIRONOLACTON 5 mg/ml drank met acetem

BIJSLUITER. SPIRONOLACTON 1 mg/ml drank met acetem SPIRONOLACTON 5 mg/ml drank met acetem BIJSLUITER SPIRONOLACTON 1 mg/ml drank met acetem SPIRONOLACTON 5 mg/ml drank met acetem Dit geneesmiddel is specifiek voor kinderen jonger dan 12 jaar ontwikkeld en daar is de tekst van de bijsluiter

Nadere informatie

Hartmann Viaflo, oplossing voor infusie Bijsluiter 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Hartmann Viaflo, oplossing voor infusie Bijsluiter 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bijsluiter 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Werkzame bestanddelen: natriumchloride, kaliumchloride, calciumchloridedihydraat en natriumlactaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ringer-lactaat, oplossing voor infusie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ringer-lactaat, oplossing voor infusie BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ringer-lactaat, oplossing voor infusie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Hartmann + Glucose 5 % Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Hartmann + Glucose 5 % Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER w/v Viaflo, oplossing voor infusie Werkzame bestanddelen: glucose, natriumchloride, kaliumchloride, calciumchloridedihydraat en natriumlactaat

Nadere informatie

BIJSLUITER. SPIRONOLACTON 12,5 mg tablet

BIJSLUITER. SPIRONOLACTON 12,5 mg tablet BIJSLUITER SPIRONOLACTON 12,5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER. FUROSEMIDE 2 mg/ml drank

BIJSLUITER. FUROSEMIDE 2 mg/ml drank BIJSLUITER FUROSEMIDE 2 mg/ml drank Dit geneesmiddel is specifiek voor kinderen jonger dan 12 jaar ontwikkeld en daar is de tekst van de bijsluiter op aangepast. Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u

Nadere informatie

Nummer: D04-6 Datum: Oktober 2013 Versie: 1.0

Nummer: D04-6 Datum: Oktober 2013 Versie: 1.0 Chloralhydraatklysma 150-3000 mg Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof van Chloralhydraat-klysma s is chloralhydraat. Artsen schrijven chloralhydraat

Nadere informatie

Nummer: D04-6 Datum: Oktober 2013 Versie: 1.0

Nummer: D04-6 Datum: Oktober 2013 Versie: 1.0 Midazolam rectiole Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in midazolam rectiole is midazolam. Midazolam vermindert angst en spanning en werkt rustgevend.

Nadere informatie

BIJSLUITER. SPIRONOLACTON 12,5 mg tablet

BIJSLUITER. SPIRONOLACTON 12,5 mg tablet BIJSLUITER SPIRONOLACTON 12,5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER. VITAMINE D IE en tabletten

BIJSLUITER. VITAMINE D IE en tabletten BIJSLUITER VITAMINE D3 2800 IE en tabletten Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt

Bijsluiter: informatie voor de patiënt Bijsluiter: informatie voor de patiënt Kaliumchloride 7,45%, concentraat voor oplossing voor infusie Kaliumchloride 10%, concentraat voor oplossing voor infusie Kaliumchloride 14,9%, concentraat voor oplossing

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet BIJSLUITER HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Regelmatig Afvlakking van het gevoelsleven: verlies van initiatief en activiteit, gevoel opgesloten te zitten, gevoel van leegte.

Regelmatig Afvlakking van het gevoelsleven: verlies van initiatief en activiteit, gevoel opgesloten te zitten, gevoel van leegte. Aripiprazol-capsules 1 mg Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in aripiprazol-capsules is aripiprazol. Dit geneesmiddel wordt gebruikt bij psychosen,

Nadere informatie

Hartmann + Glucose 5 % Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

Hartmann + Glucose 5 % Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER w/v Viaflo, oplossing voor infusie Werkzame bestanddelen: glucose, natriumchloride, kaliumchloride, calciumchloridedihydraat en natriumlactaat Lees

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Sandoz B.V. Page 1/5 Acetazolamide Sandoz 250/ Version Patient Information Leaflet november 2013

Sandoz B.V. Page 1/5 Acetazolamide Sandoz 250/ Version Patient Information Leaflet november 2013 Sandoz B.V. Page 1/5 Acetazolamide Sandoz 250 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door

Nadere informatie

RINGER LACTAAT FRESENIUS KABI oplossing voor intraveneuze infusie

RINGER LACTAAT FRESENIUS KABI oplossing voor intraveneuze infusie Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen / te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende

Nadere informatie

BIJSLUITER. VITAMINE A IE/ml drank (waterig)

BIJSLUITER. VITAMINE A IE/ml drank (waterig) BIJSLUITER VITAMINE A 50.000 IE/ml drank (waterig) Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Natriumchloride 5,85%, concentraat voor oplossing voor infusie. Natriumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Natriumchloride 5,85%, concentraat voor oplossing voor infusie. Natriumchloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Natriumchloride 5,85%, concentraat voor oplossing voor infusie Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.

Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. FLUDEX Bijsluiter: informatie voor de gebruiker FLUDEX 2,5 mg filmomhulde tablet Indapamide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER. BUMETANIDE 0,5 en 2,5 mg tablet

BIJSLUITER. BUMETANIDE 0,5 en 2,5 mg tablet BIJSLUITER BUMETANIDE 0,5 en 2,5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850, omhulde tabletten 850 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

BIJSLUITER. FUROSEMIDE 2 mg/ml drank

BIJSLUITER. FUROSEMIDE 2 mg/ml drank BIJSLUITER FUROSEMIDE 2 mg/ml drank Dit geneesmiddel is specifiek voor kinderen jonger dan 12 jaar ontwikkeld en daar is de tekst van de bijsluiter op aangepast. Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u

Nadere informatie

HYDROCHLOORTHIAZIDE APOTEX 50 MG, TABLETTEN Module RVG BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Hydrochloorthiazide

HYDROCHLOORTHIAZIDE APOTEX 50 MG, TABLETTEN Module RVG BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Hydrochloorthiazide Version 2017_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET Hydrochloorthiazide Apotex 50 mg, tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Hydrochloorthiazide Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

CHOLECALCIFEROL MYLAN 800 IE, TABLETTEN

CHOLECALCIFEROL MYLAN 800 IE, TABLETTEN BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cholecalciferol Mylan 800 IE, tabletten cholecalciferol (vitamine D 3 ) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in DMSO crème 50% 40 en 100 g Versie 1.0

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in DMSO crème 50% 40 en 100 g Versie 1.0 Triamcinolonacetonide 0,1% in DMSO crème 50% Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in triamcinolonacetonide 0,1% in DMSO crème 50% is triamcinolonacetonide.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker B. BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Xylocaine 50 mg/g Zalf, hydrofiele zalf, 50 mg/g Lidocaïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Ringerlactaat Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

Ringerlactaat Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, oplossing voor infusie Werkzame bestanddelen: natriumchloride, kaliumchloride, calciumchloridedihydraat en natriumlactaat Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER. NITROFURANTOÏNE 5 mg/ml suspensie

BIJSLUITER. NITROFURANTOÏNE 5 mg/ml suspensie BIJSLUITER NITROFURANTOÏNE 5 mg/ml suspensie Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER. CHLORALHYDRAAT 100 mg/ml drank

BIJSLUITER. CHLORALHYDRAAT 100 mg/ml drank BIJSLUITER CHLORALHYDRAAT 100 mg/ml drank Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Diovan Filmomhulde tabletten 80 mg, 160 mg

Diovan Filmomhulde tabletten 80 mg, 160 mg Novartis Pharma B.V. Arnhem Diovan Filmomhulde tabletten 80 mg, 160 mg Informatie voor de Patiënt Datum van uitgifte: Oktober 2001 Total aantal pagina s: 5 Novartis Pagina 2 Informatie voor de patiënt

Nadere informatie

ALGEMENE KENMERKEN Naam van het geneesmiddel Samenstelling Farmaceutisch vorm en inhoud Farmacotherapeutische groep

ALGEMENE KENMERKEN Naam van het geneesmiddel Samenstelling Farmaceutisch vorm en inhoud Farmacotherapeutische groep U leest de bijsluitertekst van Co-Diovan. Leest u deze bijsluiter zorgvuldig door, voordat u Co-Diovan gaat gebruiken, aangezien er belangrijke informatie in staat over dit geneesmiddel. Mocht u verder

Nadere informatie

NaCl 0,9 % + Glucose 5 % Bijsluiter 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

NaCl 0,9 % + Glucose 5 % Bijsluiter 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bijsluiter 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NaCl 0,9 % w/v + Glucose 5 % w/v Viaflo, oplossing voor infusie Werkzame bestanddelen: natriumchloride en glucose Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500, omhulde tabletten 500 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

NaCl 0,9 % Bijsluiter 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

NaCl 0,9 % Bijsluiter 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bijsluiter 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Natriumchloride 0,9 % w/v Viaflo, oplossing voor infusie Werkzaam bestanddeel: natriumchloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Chloropotassuril 1 g/10 ml drank. Kaliumchloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Chloropotassuril 1 g/10 ml drank. Kaliumchloride IB C.I.z Update QRD Pagina 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Hartmann Viaflo, oplossing voor infusie Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

Hartmann Viaflo, oplossing voor infusie Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bijsluiter 1/11 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Werkzame bestanddelen: natriumchloride, kaliumchloride, calciumchloridedihydraat en natriumlactaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

NATRIUMCHLORIDE 0,9% Fresenius Kabi oplossing voor infusie

NATRIUMCHLORIDE 0,9% Fresenius Kabi oplossing voor infusie Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen / te gebruiken Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende

Nadere informatie

BIJSLUITER. FUROSEMIDE 5 mg/ml drank

BIJSLUITER. FUROSEMIDE 5 mg/ml drank BIJSLUITER FUROSEMIDE 5 mg/ml drank Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

Calciumgluconaat Teva 500 mg met pepermuntsmaak, kauwtabletten

Calciumgluconaat Teva 500 mg met pepermuntsmaak, kauwtabletten 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Calciumgluconaat Teva 500 mg met pepermuntsmaak, calciumgluconaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Resonium A, poeder

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Resonium A, poeder BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Resonium A, poeder Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter. Het kan nodig zijn

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Triamtereen en Hydrochloorthiazide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Triamtereen en Hydrochloorthiazide Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Triamtereen/Hydrochloorthiazide Sandoz 50/25 mg, Triamtereen en Hydrochloorthiazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Natriumchloride 0,9%, oplossing voor infusie Natriumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Natriumchloride 0,9%, oplossing voor infusie Natriumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Natriumchloride 0,9%, oplossing voor infusie Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Theofylline-klysma (233)

Theofylline-klysma (233) Theofylline-klysma (233) Nummer 233 Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in Theofylline-klysma FNA is theofylline. Theofylline is een luchtwegverwijder.

Nadere informatie

Nummer: D04-6 Datum: Oktober 2013 Versie: 1.0

Nummer: D04-6 Datum: Oktober 2013 Versie: 1.0 Omeprazol -suspensie Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? Omeprazol drank bevat het werkzame bestanddeel omeprazol. Het behoort tot de geneesmiddelengroep die protonpompremmers

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Cacit 500 mg, bruistabletten Cacit 1000 mg, bruistabletten calciumcarbonaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Cacit 500 mg, bruistabletten Cacit 1000 mg, bruistabletten calciumcarbonaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cacit 500 mg, bruistabletten Cacit 1000 mg, bruistabletten calciumcarbonaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Sterofundin B, oplossing voor infusie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Sterofundin B, oplossing voor infusie Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Sterofundin B, oplossing voor infusie Lees goed de hele bijsluiter Sterofundin voordat u dit B, geneesmiddel oplossing voor gaat infusie gebruiken want er staat

Nadere informatie

Enalapril behoort tot de groep geneesmiddelen die ACE-remmers wordt genoemd. Het verlaagt de bloeddruk en verbetert de pompkracht van het hart.

Enalapril behoort tot de groep geneesmiddelen die ACE-remmers wordt genoemd. Het verlaagt de bloeddruk en verbetert de pompkracht van het hart. De werkzame stof in Enalaprilmaleaat-drank FNA is enalapril. Enalapril behoort tot de groep geneesmiddelen die ACE-remmers wordt genoemd. Het verlaagt de bloeddruk en verbetert de pompkracht van het hart.

Nadere informatie

BUMETANIDE TEVA 2 MG tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 07 oktober : Bijsluiter Bladzijde : 1

BUMETANIDE TEVA 2 MG tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 07 oktober : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BUMETANIDE Teva 2 mg, TABLETTEN Informatie voor de gebruiker Wij raden u aan deze bijsluiter goed te lezen, ook als u Bumetanide Teva al eerder heeft gebruikt. Het is namelijk

Nadere informatie

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0 Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Ionolyte oplossing voor infusie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Ionolyte oplossing voor infusie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Ionolyte oplossing voor infusie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kaliumchloride 0,3% w/v - Natriumchloride 0,9% w/v Fresenius Kabi, oplossing voor infusie Kaliumchloride, natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NATRICLO 585 mg/10ml NATRICLO 1g/10ml NATRICLO 2g/10ml NATRICLO 3g/10ml NATRICLO 4g/20ml NATRICLO 6g/20ml Concentraat voor oplossing voor infusie Natriumchloride

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc, tabletten 8 of 16 mg Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lactulosestroop Mdq 500 mg/g, stroop lactulose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

THYREOIDUM T3/T4 9 microg/23,7 microg TABLETTEN

THYREOIDUM T3/T4 9 microg/23,7 microg TABLETTEN THYREOIDUM T3/T4 9 microg/23,7 microg TABLETTEN Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door

Nadere informatie

Plasmalyte Bijsluiter 1/9. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Plasmalyte Bijsluiter 1/9. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter 1/9 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker A Viaflo, oplossing voor infusie Werkzame bestanddelen: natriumchloride, kaliumchloride, magnesiumchloridehexahydraat, natriumacetaattrihydraat en

Nadere informatie

Ringerlactaat Bijsluiter 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Ringerlactaat Bijsluiter 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bijsluiter 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, oplossing voor infusie Werkzame bestanddelen: natriumchloride, kaliumchloride, calciumchloridedihydraat en natriumlactaat Lees goed de hele

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CACIT 500 mg, BRUISTABLETTEN CACIT 1000 mg, BRUISTABLETTEN calciumcarbonaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CACIT 500 mg, BRUISTABLETTEN CACIT 1000 mg, BRUISTABLETTEN calciumcarbonaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CACIT 500 mg, BRUISTABLETTEN CACIT 1000 mg, BRUISTABLETTEN calciumcarbonaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen, want er staat

Nadere informatie

PREDNISON BIJ REUMATISCHE AANDOENINGEN

PREDNISON BIJ REUMATISCHE AANDOENINGEN PREDNISON BIJ REUMATISCHE AANDOENINGEN 1137 Inleiding Uw reumatoloog heeft u Prednison voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen gebruiken, is het

Nadere informatie

Captopril Actavis 12.5, 25 en 50 mg tabletten RVG 21342, 21343, 21344

Captopril Actavis 12.5, 25 en 50 mg tabletten RVG 21342, 21343, 21344 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 0805 Pag. 1 van 6 Patiëntenbijsluiter Captopril Actavis 12,5 mg, tabletten Captopril Actavis 25 mg, tabletten Captopril Actavis 50 mg, tabletten Lees deze bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Alfacalcidol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Alfacalcidol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etalpha LEO 2 microgram/ml druppels voor oraal gebruik, oplossing Alfacalcidol Lees de hele bijsluiter door voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker spironolacton Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. KCl 0,15% w/v + NaCl 0,9% w/v Fresenius Kabi, oplossing voor infusie Kaliumchloride, natriumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. KCl 0,15% w/v + NaCl 0,9% w/v Fresenius Kabi, oplossing voor infusie Kaliumchloride, natriumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER KCl 0,15% w/v + NaCl 0,9% w/v Fresenius Kabi, oplossing voor infusie Kaliumchloride, natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Cardene IV, 1 mg/ml oplossing voor infusie. nicardipinehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Cardene IV, 1 mg/ml oplossing voor infusie. nicardipinehydrochloride BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de patiënt Cardene IV, 1 mg/ml oplossing voor infusie nicardipinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMTEREEN 25 mg tabletten

BIJSLUITER. TRIAMTEREEN 25 mg tabletten BIJSLUITER TRIAMTEREEN 25 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de patiënt. Forlax Junior 4 g, poeder voor drank in sachet. Macrogol 4000

Bijsluiter: Informatie voor de patiënt. Forlax Junior 4 g, poeder voor drank in sachet. Macrogol 4000 Bijsluiter: Informatie voor de patiënt Forlax Junior 4 g, poeder voor drank in sachet Macrogol 4000 Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat geven aan uw kind want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. NITROFURANTOÏNE 10 mg/ml suspensie

BIJSLUITER. NITROFURANTOÏNE 10 mg/ml suspensie BIJSLUITER NITROFURANTOÏNE 10 mg/ml suspensie Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER. PROPRANOLOL 1 mg/ml drank

BIJSLUITER. PROPRANOLOL 1 mg/ml drank APOTHEEK LOGO BIJSLUITER PROPRANOLOL 1 mg/ml drank Dit geneesmiddel is specifiek voor kinderen jonger dan 12 jaar ontwikkeld en daar is de tekst van de bijsluiter op aangepast. Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Gelofusine 4% oplossing voor infusie Gewijzigde gelatine en Natriumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Gelofusine 4% oplossing voor infusie Gewijzigde gelatine en Natriumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Gelofusine 4% oplossing voor infusie Gewijzigde gelatine en Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER. NEBIVOLOL 2,5 mg tablet

BIJSLUITER. NEBIVOLOL 2,5 mg tablet BIJSLUITER NEBIVOLOL 2,5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

INFORMATIE OVER PREDNISON CORTICOSTEROÏDEN FRANCISCUS VLIETLAND

INFORMATIE OVER PREDNISON CORTICOSTEROÏDEN FRANCISCUS VLIETLAND INFORMATIE OVER PREDNISON CORTICOSTEROÏDEN FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Uw reumatoloog heeft u een ziekteremmend medicijn voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn

Nadere informatie

Dermovatezalf 0,05% met 20% hypromellos Versie 1.0

Dermovatezalf 0,05% met 20% hypromellos Versie 1.0 Dermovatezalf 0,05% met 20% hypromellose Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in dermovatezalf 0,05% met 20% hypromellose is clobetasol-17- proprionaat.

Nadere informatie

SAMENSTELLING De werkzame stof in de tabletten is bumetanide. Eén tablet Bumetanide ratiopharm 2 mg, tabletten bevat 2 mg bumetanide.

SAMENSTELLING De werkzame stof in de tabletten is bumetanide. Eén tablet Bumetanide ratiopharm 2 mg, tabletten bevat 2 mg bumetanide. BUMETANIDE ratiopharm 2 mg, TABLETTEN Informatie voor de gebruiker Wij raden u aan deze bijsluiter goed te lezen, ook als u Bumetanide ratiopharm tabletten al eerder heeft gebruikt. Het is namelijk mogelijk

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Behandeling met APD. Gebruik en bijwerkingen. 1234567890-terTER_

Patiënteninformatie. Behandeling met APD. Gebruik en bijwerkingen. 1234567890-terTER_ Patiënteninformatie Behandeling met APD Gebruik en bijwerkingen 1234567890-terTER_ Behandeling met APD U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling APD. Onze artsen en medewerkers doen er alles

Nadere informatie

Bumetanide Teva 1 mg, tabletten Bumetanide Teva 5 mg, tabletten bumetanide

Bumetanide Teva 1 mg, tabletten Bumetanide Teva 5 mg, tabletten bumetanide 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bumetanide Teva 1 mg, Bumetanide Teva 5 mg, bumetanide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Laxeerdrank HTP Lactulose 667 mg/ml, stroop lactulose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Chloortalidon ratiopharm 25 mg, tabletten Chloortalidon ratiopharm 50 mg, tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Chloortalidon ratiopharm 25 mg, tabletten Chloortalidon ratiopharm 50 mg, tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Chloortalidon ratiopharm 25 mg, tabletten Chloortalidon ratiopharm 50 mg, tabletten Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER. GLYCOPYRRONIUM BROMIDE 0,2 mg/ml drank

BIJSLUITER. GLYCOPYRRONIUM BROMIDE 0,2 mg/ml drank BIJSLUITER GLYCOPYRRONIUM BROMIDE 0,2 mg/ml drank Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Soldactone 200 mg poeder voor oplossing voor injectie kaliumcanrenoaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Soldactone 200 mg poeder voor oplossing voor injectie kaliumcanrenoaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Soldactone 200 mg poeder voor oplossing voor injectie kaliumcanrenoaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

1. Wat is Lactulose Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Lactulose Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Versie: september 2016 Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Lactulose Mylan 500 mg/g, stroop 667 mg/ml lactulose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

Naast baclofen bevat Lioresal Intrathecaal als hulpstoffen natriumchloride en water voor injectie.

Naast baclofen bevat Lioresal Intrathecaal als hulpstoffen natriumchloride en water voor injectie. INFORMATIE VOOR DE PATIENT U leest de bijsluitertekst van Lioresal Intrathecaal. Leest u deze bijsluiter alstublieft zorgvuldig door aangezien er belangrijke informatie in staat. Er wordt vermeld wanneer

Nadere informatie

BIJSLUITER. pl-market-nl-steovitd31000880-may10-apprmay10 1/6

BIJSLUITER. pl-market-nl-steovitd31000880-may10-apprmay10 1/6 BIJSLUITER pl-market-nl-steovitd31000880-may10-apprmay10 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Steovit D 3 sinaasappel 1000 mg/880 I.E. bruistabletten Calcium/Vitamine D3 Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet BIJSLUITER HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor gebruikers. Forlax Junior 4 g, poeder voor drank in sachet. Macrogol 4000

Bijsluiter: Informatie voor gebruikers. Forlax Junior 4 g, poeder voor drank in sachet. Macrogol 4000 Bijsluiter: Informatie voor gebruikers Forlax Junior 4 g, poeder voor drank in sachet Macrogol 4000 Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat geven aan uw kind Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Steovit Forte sinaasappel 1000 mg/880 I.E. bruistabletten. Calcium/Vitamine D3

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Steovit Forte sinaasappel 1000 mg/880 I.E. bruistabletten. Calcium/Vitamine D3 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Steovit Forte sinaasappel 1000 mg/880 I.E. bruistabletten Calcium/Vitamine D3 Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dulcodruppels, druppelvloeistof 7,5 mg/ml, druppels voor oraal gebruik Natriumpicosulfaat monohydraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dulcodruppels, druppelvloeistof 7,5 mg/ml, druppels voor oraal gebruik Natriumpicosulfaat monohydraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dulcodruppels, druppelvloeistof 7,5 mg/ml, druppels voor oraal gebruik Natriumpicosulfaat monohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Irbesartan Genepharm 75 mg, filmomhulde tabletten Irbesartan Genepharm 150 mg, filmomhulde tabletten Irbesartan Genepharm 300 mg, filmomhulde tabletten Irbesartan

Nadere informatie

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Version 2014_02 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Compensatievloeistof bij verlies van extracellulair vocht (isotone en hypotone dehydratatie).

Compensatievloeistof bij verlies van extracellulair vocht (isotone en hypotone dehydratatie). 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ringer-Lactaat Fresenius Kabi oplossing voor intraveneuze infusie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1000 ml bevat: Natriumchloride 6,00 g Kaliumchloride 0,40 g

Nadere informatie

DIANEAL PD1 Glucose 1,36 % / 13,6 mg/ml DIANEAL PD1 Glucose 2,27 % / 22,7 mg/ml DIANEAL PD1 Glucose 3,86 % / 38,6 mg/ml Patiëntenbijsluiter 1/5

DIANEAL PD1 Glucose 1,36 % / 13,6 mg/ml DIANEAL PD1 Glucose 2,27 % / 22,7 mg/ml DIANEAL PD1 Glucose 3,86 % / 38,6 mg/ml Patiëntenbijsluiter 1/5 Patiëntenbijsluiter 1/5 1. ALGEMENE KENMERKEN 1.1. Naam van het geneesmiddel, oplossing voor peritoneale dialyse., oplossing voor peritoneale dialyse., oplossing voor peritoneale dialyse. 1.2. Samenstelling

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ben 400 IE zachte capsules. colecalciferol (vitamine D3)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ben 400 IE zachte capsules. colecalciferol (vitamine D3) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ben 400 IE zachte capsules colecalciferol (vitamine D3) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Sterofundin ISO, oplossing voor infusie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Sterofundin ISO, oplossing voor infusie Bijsluiter: informatie voor de gebruiker, oplossing voor infusie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Triamtereen Teva 50 mg, tabletten triamtereen

Triamtereen Teva 50 mg, tabletten triamtereen 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Triamtereen Teva 50 mg, triamtereen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Behandeling met APD. Gebruik en bijwerkingen terTER_

Patiënteninformatie. Behandeling met APD. Gebruik en bijwerkingen terTER_ Patiënteninformatie Behandeling met APD Gebruik en bijwerkingen 1234567890-terTER_ Behandeling met APD U heeft een afspraak in Tergooi voor een behandeling APD. Onze artsen en medewerkers doen er alles

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIMETHOPRIM 10 mg/ml suspensie

BIJSLUITER. TRIMETHOPRIM 10 mg/ml suspensie BIJSLUITER TRIMETHOPRIM 10 mg/ml suspensie Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie