Om de doelstellingen van de code te realiseren zijn de volgende inspanningen geleverd op het gebied van:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Om de doelstellingen van de code te realiseren zijn de volgende inspanningen geleverd op het gebied van:"

Transcriptie

1 Hierbij verklaart Berko Schoonmaakdiensten bv, de code Verantwoordelijk Marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwasserbranche in de organisatie toe te passen. Om de doelstellingen van de code te realiseren zijn de volgende inspanningen geleverd op het gebied van: 1. Kwaliteitsbeleid 2. Sociaal beleid 3. Milieubeleid 4. Klantgerichtheid 1. Kwaliteitsbeleid BERKO Schoonmaakdiensten is een solide onderneming dat gespecialiseerd is in het reinigen en onderhouden van inventarissen, wanden en plafonds van kantoren, scholen, sportzalen, en (auto)bedrijven e.d. Wij verzorgen het dagelijkse en periodieke onderhoud met daarnaast de specialistische reiniging, zoals conserveren van linoleum vloeren, impregneren van muren, graffiti verwijderen, tapijt reinigen en glas bewassing etc. Berko Schoonmaakdiensten b.v. staat garant voor onze onderaannemers. Zij zullen dezelfde kwaliteit leveren die u van ons mag verwachten. Tevens is BERKO Schoonmaakdiensten BV. in bezit van het kwaliteitscertificaat NEN-EN-ISO: 9001:2008. waarin BERKO haar verrichtingen uitvoert met betrekking tot het bewaken van de kwaliteit. Wij zijn dan ook heel trots dat we deze certificaten behaald hebben en wij zullen uiteraard allemaal ons uiterste best doen om dit te behouden. Directie en medewerkers van BERKO Schoonmaakdiensten BV. hebben als doel het tevreden stellen van opdrachtgevers inzake de te verrichten werkzaamheden. Om deze doelstelling te verwezenlijken verwacht BERKO dat de medewerkers: 1. Zich flexibel en klantvriendelijk opstellen 2. Zorgvuldig omspringen met privé bezittingen van de klant 3. Actief meewerken aan het leveren van kwaliteit Om de kwaliteit van onze diensten te bewaken maakt BERKO gebruik van een aantal "tools". Korte communicatielijnen met betrekking tot de klant en de medewerkers. Problemen worden daarom vrijwel direct verholpen. Het management personeel is goed op de hoogte van de werkzaamheden in de desbetreffende bedrijven. Zij verzorgen zelf de eerste aanzet in de nieuw op te starten objecten. Daarnaast voert de rayon manager regelmatig controlerondes uit op de objecten. De Rayonmanager begeleidt nieuw personeel bij de te verrichten werkzaamheden. Berko stelt schoonmaakmiddelen ter beschikking voor het uitvoeren van de werkzaamheden

2 Om Inzicht te verschaffen in de kwaliteit van de uitgevoerde schoonmaakwerkzaamheden word gebruik gemaakt van het Dagelijks Controle Systeem (DKS) Om fouten in het dagelijkse werkprogramma op locatie te voorkomen en daadwerkelijke klachten voor te zijn, hanteren wij het Dagelijks Controle Systeem. Dit systeem bestaat uit het herkennen van vuilsoorten, vuilbeoordelingscriteria en een simpel, maar effectieve, administratieve rapportage/ verslag. Zo zijn wij in staat om onvolkomenheden direct te herstellen. De klant ontvangt ook de rapportages om inzicht te krijgen hoe de kwaliteit en werkzaamheden worden uitgevoerd. Belangrijker is dat de klant kan rekenen op een proactieve manier van dienstverlening. 2. Sociaal Beleid Om zorg te dragen voor het welzijn van sturend en uitvoerend personeel heeft BERKO Schoonmaakdiensten BV. een aantal regels opgesteld die nageleefd dienen te worden, zodat de werkzaamheden en de arbeidsverhoudingen in goede harmonie verlopen. Contracten worden opgesteld volgens de CAO voorwaarden. In verband met de nieuwe CAO voor april 2012-dec 2013 zijn Schoonmaakbedrijven verplicht hun nieuwe personeelsleden de cursus Basisopleiding schoonmaken aan te bieden. De schoonmaakbranche heeft een eigen opleidingsinstituut de Stichting Scholing en Vorming(SVS). Om het niveau evenals de kwaliteit op een hoger peil te brengen is het mogelijk om diverse cursussen te volgen via SVS. Een aantal medewerkers heeft al gebruik gemaakt van de aangeboden cursussen met positief resultaat. Er is in 2013 een basisopleiding microvezel techniek gestart voor de nieuwe medewerkers/sters aangevuld met medewerkers die de opleiding graag willen volgen. De cursus is gestart op 21 september 2013 en behelst 6 lessen en examen gedaan op 16 november Locatie Australiëlaan 25 in Utrecht Er is een Handboek beschikbaar waarin men informatie vind over de juiste werkmethodieken, Producten (en veiligheidsinformatiebladen), ergonomie, verantwoordelijkheid en huisregels. Deze zijn volgens de Arbo-voorwaarden van de RAS opgesteld. BERKO is dan ook van mening dat de mensen die in de schoonmaak werkzaam zijn, dankzij deze informatie beter met de producten om leren gaan en daardoor een prettigere werksituatie verkrijgen. Maar wat BERKO SMD nog belangrijker vindt, is dat het personeel op een verstandige en gezonde manier aan het werk is. Na ondertekening door de directie is er een waarborg gegeven dat er vanuit BERKO Schoonmaakdiensten gestreefd wordt om een zo gezond mogelijke werksituatie te creëren.

3 3.Milieu In deze verklaring geeft de directie te kennen een Milieu beleid te voeren volgens onderstaande visie. BERKO Schoonmaakdiensten BV. is NEN-EN-ISO: 14001:2004 milieu-gecertificeerd, waar BERKO haar verrichtingen uitvoert met betrekking tot het bewaken van het milieu. De belangrijkste milieuaspecten voor Berko Schoonmaakdiensten B.V. zijn: Veiligheid (gevaarlijke stoffen); Afval (gescheiden afvoeren, mogelijkheid van reductie); Emissies naar het water (waswater);energie. Belangrijks is dat de dagelijkse schoonmaak werkzaamheden hoofdzakelijk met microvezel worden uitgevoerd. Schoon materiaal en schoon water zijn de middelen hetgeen het milieu het minst belast. Tijdens periodieken werkzaamheden worden enkel middelen gebruikt wat het milieu het minst belast d.m.v. het gebruik van hoofdzakelijk milieu biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Mochten er tijdens werkzaamheden met chemicaliën gewerkt worden, die belastbaar zijn voor het milieu, wordt het afvoer water opgevangen en afgevoerd naar de dichtstbijzijnde afvaldepots Alle medewerkers moeten conform de ARBO bepalingen en de gemaakte afspraken binnen het bedrijf de werkzaamheden uitvoeren. Jaarlijks word er een nieuwe Milieuanalyse opgesteld. Van daaruit worden nieuwe milieudoelstellingen opgesteld. Doelstellingen voor 2013 waren o.a. het besparen van Papier door digitalisering van Loonstroken ( ook aanleveren naar medewerkers), Per 1 januari 2013 worden digitale loonstroken per naar werknemers verstuurd Leveranciers op beoordelen op milieuvriendelijkheid en prestaties Op een milieuvriendelijke manier Personeel inlichten over milieu, ergonomie, ontwikkelingen, etc. via onze Website. Op deze manier word er zo papier bespaard. 4. Klantgerichtheid De processen en handelingen die van invloed zijn op de kwaliteit, worden geïdentificeerd, gedocumenteerd, gepland en uitgevoerd binnen beheerste omstandigheden en condities. Dit houdt onder andere in: Het voldoen aan wettelijke normen, richtlijnen en voorschriften; Het gebruik van schriftelijk vastgelegde procedures; Het gebruik van het juiste materieel; Het gebruik van geschikte gebruik- en verbruiksmaterialen; Het werken volgens de normen en codes die in de bedrijfstak van toepassing zijn. BERKO SMD B.V. voert haar werkzaamheden uit overeenkomstig de Algemene Voorwaarden Voor Schoonmaakwerkzaamheden vastgesteld door het OSB te Tilburg en voldoet tevens aan de eisen welke gesteld zijn door de overheid (NIC).Berko houdt bij haar werkwijzen rekening met onder andere: De Arbo-wet; De Wet Milieubeheer; Normen, regels, richtlijnen en verplichtingen; De wensen en specificaties van de klant. Berko Schoonmaakdiensten B.V. heeft een organisatiestructuur gekozen, waarbij het de specifieke taak van de leidinggevende is, de klanttevredenheid te bewaken en daarover aan het management te rapporteren.

4 Het management stelt de klanttevredenheid vast aan de hand van klachtenregistratie, resultaten uit DKS controle en bezoekrapporten. Resultaten DKS 2013 TOTAAL bezoek/dks 89 bezoek 67 goed 61 niet goed 6 controle 22 goed 18 niet goed 4 Tevredenheidonderzoek Score uit 89 bezoeken betrouwbaarheid Werkzaamheden Werktijden klachtafhandeling Medewerker ontvangen klachten Klachten die binnen komen worden meteen in behandeling genomen. Er zijn dit jaar van 7 locaties 12 meldingen binnen gekomen waarvan 1 Schademelding en 2 interne afwijkingen geregistreerd. Ook deze zijn afgehandeld Afname van 37% ten opzichte van 2012 gehaald doelstelling voor dit jaar (afname 33% )behaald. Bij binnenkomende klachten word er direct actie ondernomen. Berko Schoonmaakdiensten B.V. levert geen producten en/ of diensten die op diverse wijze in strijd zijn met de wettelijke regels en bepalingen. Berko streeft ernaar in alle gevallen waarin een medewerk(st)er afwezig is te zorgen voor 100% vervanging. Deze genoemde inspanningen hebben in 2013 het volgende resultaat opgeleverd: - Handhaving van NEN en ISO 9001:2008 en 14001:2004 ( kwaliteits en milieucertificaten) - Handhaving van code verantwoordelijk marktgedrag nieuwe aquisities en 19 eenmalige opdrachten - Ziekteverzuim percentage van 2,2 % ten opzichte van 3,4% vorige jaar - verbetering klanttevredenheid door frequentere controle (84 tegenover 54 vorig jaar) - 14 nieuwe medewerkers met Basisopleiding Microvezeltechnieken.

5 BERKO Schoonmaakdiensten bv: - heeft al meer dan 30 jaar schoonmaak ervaring - is aangesloten bij de ondernemers organisatie Schoonmaak en Bedrijfsdiensten OSB - leeft de CAO schoonmaak- en glazenwassersbedrijf na. - Manager is in het bezit van : Diploma Leergang Hoger kader Schoonmaak- en Civiele dienstverlening Kwaliteitszorg en Certificering Vloeronderhoud VCA Basis veiligheid DKS + VSR Controle systeem - overig leidinggevend personeel is in het bezit van basis reiniging vloeronderhoud DKS controle systeem Naam: E.R. van Gijn Functie: Directie Datum: Handtekening:

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag Oké bv Sniep 31 1112 AC Diemen T 020-600 7307 E info@okebv.nl W www.okebv.nl KVK 57929394 BTW NL852796663B01 ING 88.43.856 ING NL67INGB0008843856 G 990149773

Nadere informatie

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag Oké Schoonmaak bv Sniep 31 1112 AC Diemen T 020-600 7307 E info@okebv.nl W www.okebv.nl KVK 57929394 BTW NL852796663B01 ING 88.43.856 ING NL67INGB0008843856

Nadere informatie

Veiligheids-, kwaliteits- en milieuverslag Ancora Multidiensten bv

Veiligheids-, kwaliteits- en milieuverslag Ancora Multidiensten bv 2015 Veiligheids-, kwaliteits- en milieuverslag Ancora Multidiensten bv INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. KWALITEIT... 4 2.1 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK... 4 2.2 KLACHTEN... 5 2.3 OSB KEURMERK... 5 3.

Nadere informatie

Inhoudsopgave bedrijfsinformatie DROS schoonmaakdiensten. 1 Algemene informatie DROS schoonmaakdiensten bv

Inhoudsopgave bedrijfsinformatie DROS schoonmaakdiensten. 1 Algemene informatie DROS schoonmaakdiensten bv Inhoudsopgave bedrijfsinformatie DROS schoonmaakdiensten 1 Algemene informatie 2 Communicatie 2.1. Algemene Evaluatie 2.2. Dagelijks contact 2.3. Bereikbaarheid bij calamiteiten 3 Personeel en Organisatie

Nadere informatie

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel Hieronder zetten we de belangrijkste informatie over de opleiding voor u op een rijtje. Wist u overigens dat SVS het hoogste slagingspercentage

Nadere informatie

www.facilitygroep.com

www.facilitygroep.com www.facilitygroep.com VOORWOORD Een ervaren, gespecialiseerde schoonmaakdienstverlener, gestart als een klein schoonmaakbedrijf en na ruim 25 jaar ervaring uitgegroeid tot een betrouwbare specialist! Zo

Nadere informatie

Handelen bij aanbesteding en contractering:

Handelen bij aanbesteding en contractering: SPECIALISTISCHE REINIGING DROGING & LEKDETECTIE BOUWKUNDIG HERSTEL SALVAGE 24/7 : 0900 4321 4321 Hierbij verklaart dat de Code in onze organisatie wordt toegepast en gebruikt wordt als een leidraad voor

Nadere informatie

Deze opleiding is voor schoonmaakmedewerkers, zowel in dienst van een schoonmaakbedrijf als medewerkers uit een "eigen-dienst- situatie".

Deze opleiding is voor schoonmaakmedewerkers, zowel in dienst van een schoonmaakbedrijf als medewerkers uit een eigen-dienst- situatie. Basismodule schoonmaakonderhoud. Deze opleiding is voor schoonmaakmedewerkers, zowel in dienst van een schoonmaakbedrijf als medewerkers uit een "eigen-dienst- situatie". Werkwijze en toepassing van het

Nadere informatie

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag NIVO NOORD 11 BE Versiedatum 20-05-2015 Beleidsverantwoordelijke: algemeen directeur

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag NIVO NOORD 11 BE Versiedatum 20-05-2015 Beleidsverantwoordelijke: algemeen directeur Zelfverklaring 2015 Code verantwoordelijk marktgedrag NIVO NOORD Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag NIVO NOORD 11 BE Versiedatum 20-05-2015 Inhoudsopgave 1. Communicatie... 3 1.1. Gesprek

Nadere informatie

MÉÉR DAN SCHOON, HEEL GEWOON.

MÉÉR DAN SCHOON, HEEL GEWOON. MÉÉR DAN SCHOON, HEEL GEWOON. VAN ALEM SCHOONMAAK VAN ALEM SCHOONMAAK ZORGT VOOR EEN SCHONE WERKOMGEVING EN EEN FRISSE UITSTRALING Onze schoonmaakmedewerkers werken met plezier aan de heldere uitstraling

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert interieur-, vloeren- en sanitaironderhoud uit

Kerntaak 1: Voert interieur-, vloeren- en sanitaironderhoud uit Kerntaak 1: Voert interieur-, vloeren- en sanitaironderhoud uit Werkproces 1.1: Werkzaamheden voorbereiden De schoonmaker/medewerker vloeronderhoud ontvangt de opdracht van zijn (operationeel) leidinggevende

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMEN

MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMEN MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMEN HDS Schoonmaakdiensten 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Algemene informatie HDS Schoonmaakdiensten 3 1.1 referenties 4 2. Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) 5 3. Maatschappelijk

Nadere informatie

UW PARTNER IN SCHOONMAAKONDERHOUD

UW PARTNER IN SCHOONMAAKONDERHOUD UW PARTNER IN SCHOONMAAKONDERHOUD Voorwoord Voor u ligt de brochure van Fm Portal Schoon BV (nader genoemd; FPS). In deze brochure treft u informatie aan over onze dienstverlening. Als uw interesse in

Nadere informatie

Studiegids. Schoonmaken is een vak A Hofmanweg 5a, 2031 BH Haarlem 023-531 51 86 www.studieplannederland.nl info@studieplannederland.

Studiegids. Schoonmaken is een vak A Hofmanweg 5a, 2031 BH Haarlem 023-531 51 86 www.studieplannederland.nl info@studieplannederland. Studiegids Schoonmaken is een vak A Hofmanweg 5a, 2031 BH Haarlem 023-531 51 86 www.studieplannederland.nl info@studieplannederland.nl Studie Plan Nederland is dé vakopleider voor de schoonmaakbranche.

Nadere informatie

Bedrijfsdoelstellingen WIJNGAARD GROEP met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en milieuzorg.

Bedrijfsdoelstellingen WIJNGAARD GROEP met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en milieuzorg. Bedrijfsdoelstellingen WIJNGAARD GROEP met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en milieuzorg. WIJNGAARD GROEP is gevestigd in Almere en is een regionaal werkend schoonmaakbedrijf

Nadere informatie

Toelichting op. Eind- en toetstermen nieuwe instroom. Schoonmaak- en Glazenwassersbranche

Toelichting op. Eind- en toetstermen nieuwe instroom. Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Toelichting op Eind- en toetstermen nieuwe instroom Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Betreft Auteur Eind-en toetstermen nieuwe instroom Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche,

Nadere informatie

2B4 Managementverklaring. Datum : 3 okt Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie :

2B4 Managementverklaring. Datum : 3 okt Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie : 2B4 Managementverklaring Datum : 3 okt. 2017 Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie : 2017.1 MANAGEMENTVERKLARING CO2 Een van de doelstellingen van het Fens Beheer B.V. is het zo goed mogelijk

Nadere informatie

HECTAS Uw partner in facilitaire diensten. Betrouwbare service

HECTAS Uw partner in facilitaire diensten. Betrouwbare service HECTAS Uw partner in facilitaire diensten Betrouwbare service Altijd binnen bereik Soms ligt iets dat goed is heel dichtbij. Neem nou HECTAS. Onze decentrale, klantgerichte organisatie heeft diverse vestigingen

Nadere informatie

opdrachtnemer 53% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer 53% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

CO2- communicatieplan

CO2- communicatieplan CO2- communicatieplan Remmits Beheer Opgesteld : Gecontroleerd: Status : E. Luiken F. Pesch Definitief Augustus 2015-1 - Inhoudsopgave: 1.0 Inleiding 1.1 Voorwoord 1.2 Marktontwikkelingen 1.3 Doelstellingen

Nadere informatie

opdrachtnemer 55% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT UW ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer 55% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT UW ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 50001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding Hartelijk dank voor uw interesse in de begeleiding naar ISO 50001 certificering. Met ISO

Nadere informatie

Schoonmaken is een uiterst serieuze zaak...

Schoonmaken is een uiterst serieuze zaak... Schoonmaken is een uiterst serieuze zaak... ...maar dat wil niet zeggen dat we er geen lol in hebben! Bij Schoonmaakdiensten Van Vliet houden we ervan ons werk goed, vlot en efficiënt te doen. Dat is niet

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu CO2-footprint en reductie. Safety Service Steenstraat BK Oldenzaal. Oldenzaal, 15 augustus Auteur: H.

Communicatieplan Milieu CO2-footprint en reductie. Safety Service Steenstraat BK Oldenzaal. Oldenzaal, 15 augustus Auteur: H. Communicatieplan Milieu CO2-footprint en reductie Safety Service Steenstraat 30 7571 BK Oldenzaal Oldenzaal, 15 augustus 2018 Auteur: H. Smit Geaccordeerd door: M.J. Visscher Algemeen Directeur C O L O

Nadere informatie

opdrachtnemer 41% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer 41% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren Hieronder zetten we de belangrijkste informatie over de opleiding voor u op een rijtje. Wist u overigens dat SVS het hoogste slagingspercentage

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT UW ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT UW ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

De SVS-docent heeft uitgebreide ervaring met de doelgroep en is deskundig én vakkundig op het gebied van vloeronderhoud.

De SVS-docent heeft uitgebreide ervaring met de doelgroep en is deskundig én vakkundig op het gebied van vloeronderhoud. Opleidingsinformatie Basisopleiding Vloeronderhoud Hieronder zetten we de belangrijkste informatie over de opleiding voor u op een rijtje. Wist u overigens dat SVS het hoogste slagingspercentage heeft

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE?/ WAAROM HEEFT UW ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE?/ WAAROM HEEFT UW ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

Energie Management Plan 2015

Energie Management Plan 2015 Energie Management Plan 2015 Bijlage bij het KAM jaarplan 2015 Voorlopig Versie 1.0 VBG 2015-09 22 Energie Management Plan 2015 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Energie Management Plan 2015 1 Veiligheid 2

Nadere informatie

Dwergvinvisstraat HP Amsterdam KvK Telefoon: Fax:

Dwergvinvisstraat HP Amsterdam KvK Telefoon: Fax: AAS-lijst: Arbo Aandachtspunten bij het aanbesteden van Schoonmaakonderhoud Achtergrond Hoewel het schoonmaakbedrijf als werkgever verantwoordelijk is voor de arbeidsomstandigheden van de schoonmakers,

Nadere informatie

opdrachtnemer 55% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer 55% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

CO2 prestatieladder Managementverklaring

CO2 prestatieladder Managementverklaring CO2 prestatieladder Versie: Definitief Datum: Februari 2018 Eis: 2.B.4 Opgesteld Goedgekeurd Goedgekeurd J.M. Kroes E.G. Kroes Pagina: 2 MANAGEMENTVERKLARING Het Kwaliteit-, Arbo- en Milieubeleid (KAM-beleid)

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Liesbeth BV. Monteur Gas en Verwarming Printdatum 31-01-2014

Functiebeschrijving. Liesbeth BV. Monteur Gas en Verwarming Printdatum 31-01-2014 Liesbeth BV Bedrijf Liesbeth BV Functie Monteur Gas en Verwarming Printdatum 31-01-2014 Functiebeschrijving Functiekenmerken Taken kennis en vaardigheden Diploma's en certificaten Functiekenmerken Korte

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 HDS Schoonmaakdiensten

Jaarverslag 2012 HDS Schoonmaakdiensten Jaarverslag 2012 HDS Schoonmaakdiensten Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Samenvatting 3 Dienstenaanbod HDS 4 Toelichting inhoud 4.1 Opdrachtgevers in 2012 4.2 Onze medewerkers 4.3 Medewerkers die werkzaamheden

Nadere informatie

Onze kernwaarden. Samenwerken Samen met collega s, klanten en partners doelen stellen. Kwaliteit Op duurzame wijze gaan voor het hoogst haalbare.

Onze kernwaarden. Samenwerken Samen met collega s, klanten en partners doelen stellen. Kwaliteit Op duurzame wijze gaan voor het hoogst haalbare. Onze missie Van der Tol wil met behulp van groene oplossingen de stad duurzamer, gezonder en leefbaarder maken. Wij richten ons op 5 hoofdthema s voor de komende decennia, het inzetten van groene oplossingen

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

52% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE?/ WAAROM HEEFT UW ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

52% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE?/ WAAROM HEEFT UW ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

CO2- communicatieplan

CO2- communicatieplan CO2- communicatieplan Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Auteur(s) Erik Luiken Kenmerk 3.C.2 Datum 28-03-2017 Versie 6.0-1 - - 2 - Inhoudsopgave: 1.0 Inleiding 1.1 Voorwoord 1.2 Marktontwikkelingen

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

ORGANISATIE BELEIDSVERKLARING

ORGANISATIE BELEIDSVERKLARING Pagina: 311.1-1 / 5 Normen Het integrale handboek dat voor u ligt voldoet aan de volgende normen: - Kwaliteit : ISO 9001:2015 - Arbo : AI-1 Arbo- en verzuimbeleid: 2007 - Veiligheid : Veiligheid, gezondheid

Nadere informatie

MVO JAARVERSLAG ICS GROEP 2014

MVO JAARVERSLAG ICS GROEP 2014 MVO JAARVERSLAG ICS GROEP 2014 ICS GROEP LE HAVRE 53, 5627 ST EINDHOVEN www.icsgroep.nl Inhoudsopgave 1. Visie 3 2. Beleid 4 2.1 Opleiding en ontwikkeling 4 2.2 Duurzame inzetbaarheid 4 2.3 Materiaalgebruik

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag NIVO NOORD 11 BE Versiedatum Beleidsverantwoordelijke: algemeen directeur

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag NIVO NOORD 11 BE Versiedatum Beleidsverantwoordelijke: algemeen directeur Zelfverklaring 2016 Code verantwoordelijk marktgedrag NIVO NOORD Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag NIVO NOORD 11 BE Versiedatum 03-11-2016 Inhoudsopgave 1. Communicatie... 3 1.1. Gesprek

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

Manel Cleaning Service v.o.f Plesmanstraat KZ Veenendaal Tel K.v.k. nr Btw. nr. NL B01 IBAN

Manel Cleaning Service v.o.f Plesmanstraat KZ Veenendaal Tel K.v.k. nr Btw. nr. NL B01 IBAN 50% kleiner dan andere aanbieders, maar 100% gemotiveerder Geachte relatie, Bij deze willen wij u allereerst hartelijk danken voor uw belangstelling in onze organisatie. Dit is voor u de eerste stap naar

Nadere informatie

SCHOONMAAK OP HOOG NIVEAU

SCHOONMAAK OP HOOG NIVEAU ww w.l ub ke. nl SCHOONMAAK OP In de loop der jaren (35 jaar) heeft schoonmaakbedrijf Lübke zich ontwikkeld tot een gerenommeerde, professionele organisatie in de schoonmaak- en glazenwasserijbranche in

Nadere informatie

Zelfverklaring Code Verantwoord Marktgedrag

Zelfverklaring Code Verantwoord Marktgedrag Zelfverklaring Code Verantwoord Marktgedrag Verklaring opgesteld door B.M.F. Blezer, van toepassing vanaf 1 mei 2013, jaarlijks op peildatum 1 januari bijgewerkt naar de laatste actuele ontwikkelingen.

Nadere informatie

Zet de stap naar certificering!

Zet de stap naar certificering! NEN 7510 CERTIFICERING Zet de stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor continue verbetering van uw organisatie en zekerheid en vertrouwen

Nadere informatie

Intexso Adviesbureau b.v.

Intexso Adviesbureau b.v. Advies Beheer facilitaire contracten Kwaliteitsmetingen Begeleiden aanbestedingen Intexso adviseert en ondersteunt organisaties op het gebied van facilitaire dienstverlening Pagina 1 KWALITEITSMETINGEN

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert interieur-, vloeren- en sanitaironderhoud uit

Kerntaak 1: Voert interieur-, vloeren- en sanitaironderhoud uit Kerntaak 1: Voert interieur-, vloeren- en sanitaironderhoud uit Werkproces 1.1: Werkzaamheden voorbereiden De reiniger in de voedselverwerkende industrie ontvangt de opdracht van zijn (operationeel) leidinggevende

Nadere informatie

Op hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie.

Op hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie. Voedselbank Bergeijk T.a.v De heer L.M.J. Timmermans Dokter Rauppstraat 52 5571 CH BERGEIJK Datum: 20 juli 2018 Betreft: Inspectie 18R1 Geachte heer Timmermans, Op 20-07-2018 hebben wij uw bedrijf bezocht.

Nadere informatie

Verantwoord Gebouw Onderhoud

Verantwoord Gebouw Onderhoud Verantwoord Gebouw Onderhoud Hoe kiest u een schoonmaak- of glazenwassersbedrijf dat bij u past en betrouwbaar is? Nico Koch Beleidsadviseur KAM en Economie Voorlichtingsbijeenkomsten VvE Belang 2014 1

Nadere informatie

CO2- communicatieplan

CO2- communicatieplan CO2- communicatieplan Remmits Beheer Opgesteld : Gecontroleerd: Status : E. Luiken F. Pesch Definitief Maart 2014-1 - Inhoudsopgave: 1.0 Inleiding 1.1 Voorwoord 1.2 Marktontwikkelingen 1.3 Doelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Versie d.d. 5-6-2015

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Versie d.d. 5-6-2015 Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Versie d.d. 5-6-2015 Inhoudsopgave Nr. Titel Pagina 1. Inleiding 3 2. Eisen vanuit de CO2 prestatieladder 3 3. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg Hieronder zetten we de belangrijkste informatie over de opleiding voor u op een rijtje. Wist u overigens dat SVS het hoogste slagingspercentage

Nadere informatie

Klanttevredenheids onderzoek 2012

Klanttevredenheids onderzoek 2012 Klanttevredenheids onderzoek 2012 Ook dit jaar heeft TMCDAS weer een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. In dit document vindt u de uitkomsten hiervan, de feedback, de bevindingen en de daarop gestelde

Nadere informatie

BUITEN GEWOON SCHOON

BUITEN GEWOON SCHOON BUITEN GEWOON SCHOON reinigen van verhardingen Schoonmaak van diverse soorten verhardingen d.m.v. schrobben, vegen, borstelen, hogedrukstralen met heet water Verwijderen specifiek vuil, o.a. kauwgom, mos

Nadere informatie

Milieu- / CO 2 -communicatieplan

Milieu- / CO 2 -communicatieplan Milieu- / CO 2 -communicatieplan 04 juli 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning CO 2 -prestatieladder / milieumanagement

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing Inhoud 1 Inleiding 3 2 Aantonen kwaliteitsborging van de dienstverlening 4 3 Auditing 5 3.1 Wanneer toepassen

Nadere informatie

opdrachtnemer 55% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer 55% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

- MVO Jaarverslag

- MVO Jaarverslag - MVO Jaarverslag 2017 1 ICS zet hoog in op maatschappelijke verantwoordelijkheid en dat komt duidelijk tot uiting in onze visie: Let s keep it clean. ICS stelt binnen haar dienstverlening drie pijlers

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie 7 januari 2014 Omschrijving van de klachtenregeling De klachtenregeling kan een goed instrument zijn om de kwaliteit

Nadere informatie

HECTAS Zorg De nieuwe hygiënestandaard

HECTAS Zorg De nieuwe hygiënestandaard HECTAS Zorg De nieuwe hygiënestandaard Aangenaam HECTAS is één van de meest toonaangevende schoonmaakorganisaties in Nederland. Vanuit 12 vestigingen en met meer dan 3000 medewerkers, bouwen we iedere

Nadere informatie

Op 21 juli 2017 hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie.

Op 21 juli 2017 hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie. Voedselbank Bergeijk T.a.v De heer R. Behrtel Dokter Rauppstraat 52 5571 CH BERGEIJK Datum: 21 juli 2017 Betreft: Inspectie 17R1 Geachte heer Behrtel, Op 21 juli 2017 hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand

Nadere informatie

Harmelen, 28 juli 2014. Akkoord namens directie. Datum: Handtekening:

Harmelen, 28 juli 2014. Akkoord namens directie. Datum: Handtekening: Communicatieplan Van Vliet ID 3C Harmelen, 28 juli 2014 Akkoord namens directie Datum: Handtekening: 0. Inhoud 0. Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Over dit document... 3 1.2 Betrokkenen... 3 2. Stakeholders...

Nadere informatie

Communicatieplan Van Mensvoort Beheer bv

Communicatieplan Van Mensvoort Beheer bv Van Mensvoort Beheer bv Communicatieplan Van Mensvoort Beheer bv 2016 B. van Lier 08 juni 2016 Inhoudsopgave 1. COMMUNICATIEPLAN... 3 1.1. Doel van de communicatie... 3 1.2. Interne communicatie... 3 1.3.

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven 2016 CO2-prestatieladder Aldus opgemaakt te Middelaar d.d KAM Coördinator: dhr. G.S. Franssen Revisie 1.

Sector- en keteninitiatieven 2016 CO2-prestatieladder Aldus opgemaakt te Middelaar d.d KAM Coördinator: dhr. G.S. Franssen Revisie 1. Sector- en keteninitiatieven 2016 CO2-prestatieladder Aldus opgemaakt te Middelaar d.d. 05-07-2016 KAM Coördinator: dhr. G.S. Franssen Revisie 1. 6587 AE Middelaar 1 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 1.

Nadere informatie

U wilt vrijheid en flexibiliteit?

U wilt vrijheid en flexibiliteit? U wilt vrijheid en flexibiliteit? Uw medewerkers op onze loonlijst! Uitbesteden biedt rust wat is payrolling? Voordelen Medewerkers zonder ZORGEN Payrolling is een van de snelst groeiende diensten van

Nadere informatie

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V.

Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Communicatieplan [3.C.2] HOOIJER Renkum B.V. HOOIJER Wegenbouw B.V. Versie d.d. 11-7-2013 Geactualiseerd d.d. 04-10-2013 Geactualiseerd d.d. 09-05-2014 Inhoudsopgave Nr. Titel Pagina 1. Inleiding 3 2.

Nadere informatie

WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

BELEIDSVERKLARING. Hacron Schoon.

BELEIDSVERKLARING. Hacron Schoon. BELEIDSVERKLARING Hacron Schoon www.hacronschoon.nl VOORWOORD Deze beleidsverklaring informeert u in het kort over onze organisatie. In uitgebreide vorm kunt u kennismaken met onze organisatie via onze

Nadere informatie

Eind- en toetstermen Opleiding Handyman (servicemedewerker) RAS. Kerntaken Werkprocessen Eind- en toetstermen

Eind- en toetstermen Opleiding Handyman (servicemedewerker) RAS. Kerntaken Werkprocessen Eind- en toetstermen Eind- en toetstermen Opleiding Handyman (servicemedewerker) RAS Kerntaken Werkprocessen Eind- en toetstermen 1. Schoonmaakonderhoud Functieprofiel handyman - in eigen bewoordingen aan te geven wat de functie

Nadere informatie

Verantwoord inkopen van glasbewassing Het is toch niet mijn probleem als de glazenwasser van zijn ladder valt toch?!

Verantwoord inkopen van glasbewassing Het is toch niet mijn probleem als de glazenwasser van zijn ladder valt toch?! Verantwoord inkopen van glasbewassing Het is toch niet mijn probleem als de glazenwasser van zijn ladder valt toch?! Nico Koch beleidsadviseur KAM en Economie Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs

Nadere informatie

ALGEMEEN. Vestiging (plaats) Naam/namen geïnterviewde personen. Naam student(en)

ALGEMEEN. Vestiging (plaats) Naam/namen geïnterviewde personen. Naam student(en) ALGEMEEN Naam bedrijf/organisatie: Vestiging (plaats) Naam/namen geïnterviewde personen Naam student(en) 1 In wat voor sector is het bedrijf waar je stage loopt werkzaam? 2 Wat is het karakter van de hoofdactiviteit

Nadere informatie

Enquête kwaliteitsbeleving sector Onderhoud Afdeling schoonmaak

Enquête kwaliteitsbeleving sector Onderhoud Afdeling schoonmaak Enquête kwaliteitsbeleving sector Onderhoud Afdeling schoonmaak De sector onderhoud is gecertificeerd volgen NEN ISO 9001 versie 2000. De norm geeft aan dat je jaarlijks bij de klanten de kwaliteitsbeleving

Nadere informatie

Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705

Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705 Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705 Doel Initiëren, coördineren, stimuleren en bewaken van Arbo- en Milieuwerkzaamheden binnen een, binnen de bevoegdheid van de leidinggevende,

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid 2.1 KAM beleidsverklaring De directie van Axent Groen BV onderschrijft het volgende KAM-beleid: Het beleid is er op gericht te willen

Nadere informatie

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag Verklaring opgesteld door B.M.F.J. Theeuwen, van toepassing vanaf 1 december 2012, jaarlijks op peildatum 1 januari bijgewerkt naar de laatste actuele ontwikkelingen.

Nadere informatie

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functieprofiel Naam organisatie: Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functienaam: Locatiemanager Datum: september 2009 1. Doelstelling van de functie De Locatiemanager is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Op weg voor mensen en werk

Op weg voor mensen en werk Op weg voor mensen en werk uitzenden outplacement re-integratie loopbaanadvies www.personeelsned.nl Wie is PersoneelsNed PersoneelsNed zorgt voor mensen èn werk. Een tweeledige en belangrijke doelstelling!

Nadere informatie

opdrachtnemer 48% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer 48% WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

Assistent schoonmaak. Preview

Assistent schoonmaak. Preview 111018 Preview Voorwoord... 7 Deel 1 Algemene inleiding voor de Assistent schoonmaak... 9 1. De opleiding... 11 1.1. Wat ga je leren?... 11 1.2. Waar ga je leren?... 12 1.3. Het lesmateriaal... 12 1.4.

Nadere informatie

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Uw hulpmiddelenspecialist Kersten biedt meer dan de aflevering van een standaard scootmobiel Steeds meer cliënten hebben progressieve en complexe ziektebeelden. Een standaard

Nadere informatie

CO2- communicatieplan

CO2- communicatieplan CO2- communicatieplan Remmits Beheer Opgesteld : Gecontroleerd: Status : E. Luiken F. Pesch Definitief December 2013-1 - Inhoudsopgave: 1.0 Inleiding 1.1 Voorwoord 1.2 Marktontwikkelingen 1.3 Doelstellingen

Nadere informatie

REINIGING, ONDERHOUD en SERVICE. ONDERHOUD, REINIGING en SERVICE

REINIGING, ONDERHOUD en SERVICE. ONDERHOUD, REINIGING en SERVICE REINIGING, ONDERHOUD en SERVICE ONDERHOUD, REINIGING en SERVICE HET BEHOUD VAN UW SYSTEEM De ondergrondse container verovert de Benelux. In steeds meer steden zijn alleen nog de inzamel zuiltjes zichtbaar

Nadere informatie

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK)

opdrachtnemer WAAROM PAST UW ORGANISATIE DE CODE TOE? / WAAROM HEEFT U ORGANISATIE DE CODE ONDERTEKEND? (MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK) Steeds meer bedrijven en organisaties ondertekenen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Daarmee geven ze invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Invulling aan eerlijk en fatsoenlijk zaken

Nadere informatie

Vragenformulier Arbeids- en gezondheidsomstandigheden en milieubescherming EEW Delfzijl BV

Vragenformulier Arbeids- en gezondheidsomstandigheden en milieubescherming EEW Delfzijl BV invullen preventiemedewerker Invullen door EEW inkoop Leverancier: (Naam, EEW leverancier / crediteur Nummer Afkomstig van: EEW Delfzijl BV EEW contactpersoon Inkoop (Naam / telefoonnummer) Contactpersoon

Nadere informatie

G.C.S. SCHOON ONDER DRUK NEN-4400 certificaat

G.C.S. SCHOON ONDER DRUK NEN-4400 certificaat G.C.S. SCHOON ONDER DRUK NEN-4400 certificaat Het bestuur van de verklaart dat Het bestuur van de verklaart dat Het bestuur van de verklaart dat Het bestuur van de verklaart dat Het bestuur van de verklaart

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu Inclusief CO 2 -footprint en reductie. Koninklijke Bammens

Communicatieplan Milieu Inclusief CO 2 -footprint en reductie. Koninklijke Bammens Inclusief CO 2 -footprint en reductie Maarssen, 25 maart 2014 Auteur(s): Niels Helmond Geaccordeerd door: Simon Kragtwijk Directievertegenwoordiger Milieu / Manager Productontwikkeling COLOFON Het format

Nadere informatie

Doel van de opleiding. Leerstofprogramma. Cursusduur. Lestijden Dag opleiding van: 9.00 uur tot 16.00 uur. Nieuwegein, 15 mei 2006

Doel van de opleiding. Leerstofprogramma. Cursusduur. Lestijden Dag opleiding van: 9.00 uur tot 16.00 uur. Nieuwegein, 15 mei 2006 Nieuwegein, 15 mei 2006 Pascalbaan 1, 3439 MP Nieuwegein Postbus 1156, 3430 BD Nieuwegein Tel. 030 6008367 Fax 030 6008372 mkaspers@lastechniekeuropa.nl www.lasschool.nl BTW nr. NL0051.28.468.B01 ING Ede

Nadere informatie