Variant voor niet al te nat weer en waterdicht schoeisel. (extra slechts 2 KM maar circa 45 min.)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Variant voor niet al te nat weer en waterdicht schoeisel. (extra slechts 2 KM maar circa 45 min.)"

Transcriptie

1 Rondje Spanderswoud Van NS-station Naarden-Bussum naar NS-station Bussum-Zuid Auteur: Henk Swart Wandelroute Bantam Routebeschrijving Wandelroute Bantam Start de wandeling vanaf station 'Naarden-Bussum'. Ga niet door de hoofdingang maar langs het perron in de richting Amsterdam tot op de overweg. De overweg naar links oversteken en vlak na de spoorbomen rechtsaf tussen een flatgebouw en de spoorweg. Dit weggetje/parkeerplaatsje komt uit op een asfaltweg. Blijf doorlopen langs het spoor, ook waar de asfaltweg naar links afbuigt. Het vervolg is dan een voetpad achter een huizenrij. Dit voetpad wordt twee maal onderbroken door een huizenblok, waar moet worden vervolgd aan de voorkant van de huizen langs het gazon. Na elk huizenblok keert het pad langs de spoorbaan terug en komt tenslotte uit bij een spoorwegovergang. Steek hier de straat over en ga linksaf langs het hekje van een schoolgebouw. Na het eerste schoolgebouw is een doorgang naar een parkeerplaats van de school bij geel bord met de naam van de school "De Zwaaier". Rechtsaf, het parkeerplaatsje schuin oversteken naar een schelpenpad op een dijkje langs de spoorbaan schuin rechts/voor. Volg dit schelpenpad langs een walletje. Het pad buigt aan het eind naar links en kronkelt behoorlijk. Vermijd alle afslagen naar links en blijf aan de buitenzijde langs de grasveldjes lopen. Een bruggetje over en aan de overkant niet linksaf, maar het smallere pad rechtdoor kiezen. Dit paadje komt uit op een breder pad..rechtsaf en direkt daarna buigt het pad naar links en komt uit op een asfaltweg met rechts een brug met wildrooster. Deze brug over gaan en daarna linksaf. Het heet hier Naardermeer. Volg deze asfaltweg tot voorbij rechts gelegen oud fort met gracht. Kies nu voor onderstaande variant of vervolg de asfaltweg (let op de grote hoeveelheid bivakkerende ganzen links en rechts van de weg, het gehele jaar door) tot een hoog gelegen brug op een T-splitsing. Ga linksaf de brug over. Variant voor niet al te nat weer en waterdicht schoeisel. (extra slechts 2 KM maar circa 45 min.) Al gauw verschijnt aan de rechterhand een informatiebord dat de ingang markeert van een wandelroute (Laarzenpad) door het natuurmonument Naardermeer. Het uitgezette pad gaat deels door drassig bosgebied met paden die met stammetjes en planken beloopbaar worden gehouden en deels door weiland en komt na een nat stukje vogelrijk natuurgebied uit bij een fietspad. Ga hier linksaf en loop door tot over een hoger gelegen brug. Vervolg beide varianten. versiedatum:

2 Blijf dit fietspad volgen tot asfaltweg (met aan beide zijden een fietspad) en paddenstoel Steek de weg over en ga langs paddenstoel verder door smallere asfaltweg (Melkstraat) hoewel borden aangeven dat het hier nog Melkmeent heet. Deze weg eindigt bij drukke verkeersweg naast een Shell benzinestation. Steek de weg over en ga aan de overkant door het hek van landgoed Bantam. Ga meteen tegenover het witte huisje rechtsaf, een brede laan parallel aan de verkeersweg. De laan heeft voor een sloot een scherpe bocht naar links. Passeer een bruggetje en houd de sloot voorlopig zoveel mogelijk aan de rechterhand. Soms trekt het pad iets naar binnen maar kies dan de rechter afslag om bij de sloot terug te keren. Na een witte brug rechtsaf en verderop, na een tweede witte brug, weer rechtsaf, opnieuw met een sloot aan de rechterhand (het links tussen beide bedoelde bruggen zichtbare bruggetje negeren). Bij het bereiken van een zeer breed pad rechts aanhouden. Even verderop rechtsaf over een hoge brug waar de NS-wandelroute ook langs voert. Volg niet blindelings de NS-route; elke verwijzing daarnaar is een hulpmiddel ter oriëntatie. Kies het eerste, met vers zand opgehoogde, pad links (schuin tegenover een rechts gelegen bankje). Het pad gaat met een scherpe lus naar rechts en loopt geruime tijd langs een ijzeren omheining, deels door los zand. Na de omheining het kronkelende pad nog even volgen tot een brug. De brug over en schuin linksaf de NS-route even volgen tot de ijzeren hekhoekrand van het weiland. Op deze kruising rechtdoor, een grassig pad. Op de volgende kruising (voor een waterpartij) rechtsaf en om de waterpartij heenlopen met een grote boog naar links over een breed pad. Volg dit hoofdpad tot de slangenmuur en vlak daarvoor linksaf en rechtdoor blijven lopen. Bij het bereiken van een grasveld nog even schuin naar links het pad vervolgen. Op een Y-splitsing voor de bosrand de rechter tak nemen, een breed pad met los zand, omzoomd door frambozenstruiken. Iets rechtsvoor achterin het grasveld ziet u de herbouwde versie van het voormalige studiogebouwtje van het oude TV-programma 'Het capitool', wat we nu kennen als "Het buitenhof'. Het Capitool was al tijdens het uitzendseizoen bij de hevige storm van doormidden gekliefd door een eeuwenoude beuk, maar na de restauratie brandde het op 15 juli 2002 af. Gelukkig is het in 2003 en in 2004 weer in oude glorie hersteld, waarna het op zondagmorgen in gebruik is genomen voor het radioprogramma "Vroege vogels". Het pad komt weldra uit op de NS-route waar rechts een bruggetje ligt. Dit bruggetje over, links af, direkt nog een bruggetje en meteen weer rechts af (=NS-route). Nu de NS-route weer verlaten bij de rechts gelegen plas (in de zomer moeilijk zichtbaar door riet).

3 Ga hier namelijk linksaf, een breed pad richting hek van weiland. Voor het hek rechtsaf. Op de hoek van de korte zijde van dit weiland (bij uitgebreide ijzeren hekwerken) linksaf langs de lange zijde van het weiland. Aan het eind van dat deel van het weiland het pad links volgen, opnieuw langs een korte zijde het weiland. Loop tot hekwerk in het midden en bij ruim graskruispunt. Ga hier naar rechts langs een breed pad met een paaltje met geel plaatje. Het pad buigt voor een volgend weiland iets naar rechts af en (na het negeren van alle afslagen naar rechts), komt het na een versmalling uit op een van rechts komend (fiets)pad dat naar een links gelegen bruggetje leidt. Loop richting bruggetje, maar vlak ervóór rechtsaf langs de rand van een akker en dus de sloot aan de linkerhand. Doorlopen tot het begin van de volgende akker maar direkt na de scheidingssloot rechtsaf. Loop dan ongeveer 800 meter in rechte lijn door, negeer alle zijpaden en bruggetjes en let op de langs de akkers staande informatiebordjes onder meer inzake de verbouw van gewassen. Het pad eindigt bij een bruggetje met daarvóór een bord met het opschrift 'Boekesteyn'. Ga over de brug meteen linksaf en volg het pad langs de bijenkasten, welk pad met enige hoeken en informatiebordjes uitkomt aan de achterzijde van het natuurmonumenten-info-gebouw gelegen kruidentuin etc. Bekijk de tuin en loop dan via de automatische deuren in het midden van het gebouw dwars door het gebouw heen en aan de andere kant over het grintpad linksaf. Na de paaltjes wordt het pad grassig. Het pad gaat later met een bocht naar rechts en komt uit bij de oprijlaan met links een ijzeren toegangshek. Ga door het toegangshek en meteen weer linksaf over het fietspad langs de verkeersweg. Vanaf hier kan worden gekozen uit een lange en een ingekorte route. De ingekorte variant. Waar het fietspad naar rechts afbuigt, gaat u linksaf het weggetje naar Sperwershof. U passeert een theetuin en waar de bestrating ophoudt, rechtsaf langs een schuur, waarna het pad na een afsluitboom uitkomt op een asfaltweg (Ankeveensepad). Hier linksaf en dit pad helemaal uitlopen. Aan het einde rechtsaf langs de bosrand en vrij snel linksaf een fietspad volgen. Het fietspad kruist een gruisfietspad met ruiterpad en gaat aan de overkant verder. Het fietspad bereikt een brug over een diep gelegen gracht. Ga hier niet de brug over maar ga linksaf over de hoge wal langs het water. Vanaf hier de beschrijving volgen voor ingekorte en uitgebreide variant. De uitgebreide variant. (Extra circa een kwartier)

4 Aan het eind daarvan (bij huisnr 261) oversteken en dan linksaf naar het op de hoek gelegen cafe voor een verversing. De naam van het cafe staat op het raam aangegeven als cafe "de Blooper' Vreemd genoeg heet het volgens een bordje boven de ingang cafe "Bollie Blooper" Ondanks afspraken en de wet in, wordt hier nog steeds gerookt. Het cafe is dinsdags gesloten, maar de rest van de week open vanaf ± 12 uur. Het gehele jaar bij zonnig weer een aangenaam terras Ga vanuit het caféterras naar de overkant van de drukke kruising en kies het fietspad richting Hilversum/Loosdrecht in het verlengde van de drukke weg van voor het cafébezoek. Dit is weer een stukje NS-route. Na een weiland is links de toegang tot landgoed Spanderswoud. Ga het landgoed binnen en loop de rechte oprijlaan af. Verlaat de NS-route door i.p.v. rechtdoor, met de bocht naar rechts mee te gaan. Blijf dus het hoofdpad volgen tot voorbij een aan de rechterhand gelegen weiland, waar de weg weer een haakse bocht naar rechts maakt. Loop hier rechtdoor en volg de groene pijl aan de beuk. Na een bocht naar links komt het pad uit bij een rechts gelegen bruggetje met ijzeren leuningen. Ga er over (bordje landgoed Hilverbeek) en dan rechtdoor een brede boslaan in met een weide aan de linkerhand. Aan het eind linksaf, een half verharde weg. Aan het eind, bij de T-splitsing, weer linksaf (NS-merkje). Loop verder tot er aan de rechterhand een boerderij (Stofbergen) verschijnt met aan de voorzijde een witte balustrade. Ga tussen het huis en de balustrade door over een breed pad. Dit pad kronkelt enorm en komt uit op een asfaltweg. Hier oversteken en aan de overkant een breed bospad ingaan. Dit bospad rechtdoor blijven volgen en zijpaden naar rechts negeren, ook na staketsel. Na enige tijd is aan de rechterhand een gracht zichtbaar. Ga bij deze Y-splitsing verder langs de rechter tak langs het water. Het pad komt uit bij een fietspad met rechts gelegen brug. Steek bij de brug het fietspad (niet de brug) over en vervolg de route langs het water over de hoge wal. Hier zijn ingekorte en uitgebreide variant weer op hetzelfde punt aangeland. Vervolg beschrijving voor ingekorte en uitgebreide variant. Steek later weer een fietspad over en kies het iets links gelegen brede zandpad aan de overkant, dat is gemarkeerd voor de NS-route.

5 Bij witgroene paal 15 (gele cijfers) rechtsaf en direkt links (bij paaltje 16), een breed pad dat over een heuveltje leidt. Bij een kruising met bank rechtdoor blijven lopen. Het pad buigt later naar rechts bij loodsen (afslagen naar links negeren). Na de gebouwen, bij paaltje 35 linksaf en bij paaltje 36 rechtdoor. Bij paaltjes 37 en 3 rechts aanhouden en voorbij de afsluitboom linksaf naar uitspanning "De boshut'. Deze uitspanning is vooral 's winters lang niet altijd open, maar overig open van uur, behalve op zaterdag en maandag. Wie een betere gelegenheid zoekt (met terras) kan beter nog een kilometertje verder lopen tot restaurant Robert. Let wel op de openingstijden daarvan (zie verderop in de tekst). Oversteken naar de tegenover de boshut gelegen hoek door eerst rechts langs de witte blokken over te steken en daarna linksaf het fietspad van de Doodweg in te gaan bij paddenstoel Verderop (dus na het eerste klaphekje) bij dikke witte betonnen palen linksaf door een klaphekje een bospad in. Het pad loopt later langs de omheining van de wereldomroep. Blijf het hekwerk volgen, ook na een scherpe hoek naar rechts. Pas bij de volgende hoek scherp naar links, een vrij breed bospad inslaan. Dan het eerste pad rechts en bij het fietspad linksaf en direkt daarna bij kruising van fietspaden rechtdoor langs een paaltje met rood/wit kruis. Dit fietspad verder volgen tot een informatiebordje aan de rechterhand met twee groene pijlen van o.a. het Heimanspad. Hier tegenover linksaf. Rechts in de diepte is te zien de aanleg van een nieuw natuurgebied. De bedoeling is daarbij tevens de aanleg van een ecoduct, dat ook door wandelaars kan worden gebruikt. Het ecoduct strekt zich uit van het hier aanwezige bosgedeelte tot aan de heiderand achter het rangeerterrein Crailo. Dat komt er op neer dat het over de ginds zichtbare verkeersweg loopt en dan verder over de spoorweg annex emplacement. Het zand daarvoor is onttrokken aan de beneden zichtbare waterpartijen, waarbij een grote hoeveelheid zwerfkeien zijn bloot gekomen. Deze liggen in lange rijen beneden op het weiland. Volg nu de keienroute over het heideveld en later door het bos ook gemarkeerd met zwerfkeien. Het pad eindigt via een klaphekje bij een asfaltweg voor een rood/wit hek en links aan de overkant Restaurant Robert. Ga oversteken en loop de Spanderslaan op (naambordje aan boom bij hekwerk). Wie het restaurent wil bezoeken kan hier terecht van maandag t/m vrijdag vanaf 11 uur en zondags van 13 tot uur. Op zaterdag en op zondag na uur alleen geopend voor gereserveerde diners. Na ruim honderd meter rechtsaf bij paaltje 18. Deze brede tra met fietspad bij het 1e pad rechts (paaltje 19) verlaten. Bij paaltje 20 linksaf. Bij 21 en 22 rechtdoor. Bij het bereiken van een zeer brede beukenlaan rechtdoor oversteken en aan de overkant een smal slingerpaadje volgen.

6 Bij paaltje 28 linksaf. Aan de linkerhand is langs de gehele lengte van dit pad een aanplant van Amerikaanse eiken, waarvan de bladeren in de herfstmaanden prachtig kleuren. Wegens omvangrijke ontbossingswerkzaamheden is de route (tijdelijk) verlegd. Gebruik onderstaande noodroute: Noodroute: Bij paaltje 27 rechtsaf en bij het bereiken van een dwarspad (aan de rand van de kaalslag) met oude beuken rechtsaf. Spoedig daarna is het pad versperd door een omgevallen beuk. Met enige moeite kun je er links langs en vervolg het brede pad. Negeer afslagen en blijf zoveel mogelijk rechtdoor lopen tot het pad uitkomt op een fietspad met paaltje 34 (paaltje staat achter de boom aan de rechterhand). Ga rechtsaf en bij paaltje 32 scherp linksaf. Opnieuw ligt er een dikke boom over het pad. Er is een sluiproute rechts eromheen. Vervolg het pad en bij drukke verkeersweg schuin naar rechts oversteken en een voetpad door de hei opgaan, gemarkeerd met NS-routestrip. Lees verder bij de laatste alinea. Oude route (voorlopig niet gebruiken) Bij paaltje 27 rechtdoor tot bij paaltje 6 een fietspad wordt bereikt. (paaltje 6 is zichtbaar links om de hoek langs het fietspad). Ga echter niet links maar rechtsaf. Neem daarna het eerste bospad rechts, dat uitmondt in een beukenlaan. Vlak na de tweede grote beuk is aan de linkerhand een smal bospad, dat enorm kronkelt. Dit pad wordt verderop plotseling behoorlijk breed. Bij een perceel sparren staat links paaltje 36. Nog niet afslaan maar pas 10 meter verder, waar het sparrenperceel eindigt rechtsaf en daarna de 1e links, een brede beukenlaan. Loop deze beukenlaan helemaal af tot voor een fietspad met paaltje 34 (paaltje staat achter de boom aan de rechterhand). Ga rechtsaf en bij paaltje 32 scherp linksaf. Bij drukke verkeersweg schuin naar rechts oversteken en een voetpad door de hei opgaan, gemarkeerd met NS-routestrip. Het station Bussum-Zuid is te bereiken door nu alsmaar rechtdoor te lopen met de watertoren aan de rechterhand en richting hotel met parkeerterrein op de achtergrond. Tegenover het hotel ligt het station.

7 Praktische informatie Startpunt station Naarden-Bussum Eindpunt station Bussum Zuid. Lengte van de wandeling Gehele route 26 KM (inclusief Laarzenpad) Verkorte route naar keuze tussen de 21 en 24 KM Geschiktheid het gehele jaar, echter vooral vanaf half september en in oktober ivm het kleuren van de bomen. Ook de meimaand is bijzonder geschikt. Toelichting Waar in de wandeling wordt verwezen naar genummerde paaltjes, worden hiermede bedoeld de in dat perceel voorkomende paaltjes van diverse kleuren en uitvoeringen, behorende bij uitgezette wandelroutes. Deze routes moeten echter in deze beschrijving niet worden gevolgd; de verwijzing heeft uitsluitend als doel een referentiepunt te hebben voor de onderhavige beschrijving. Laatst gecontroleerd en aangepast op 8 januari 2011 en

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Aan het eind linksaf, opnieuw langs een water en bij stenen brug rechtsaf (Paulus Potterlaan).

Aan het eind linksaf, opnieuw langs een water en bij stenen brug rechtsaf (Paulus Potterlaan). Heideroute Auteur: Henk Swart Door Gooise heidevelden Routebeschrijving Loop perron 2 of 3 af richting Amsterdam en ga temidden van de overweg rechtsaf de Comeniuslaan in, maar wie op perron 1 aankwam

Nadere informatie

De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004.

De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004. Wandeling Heuvelrug Bron: Wandelkrant Te Voet (feb. 2001) Auteur Berry Schutten Correcties: Henk Swart De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

Trage Tocht Voorstonden

Trage Tocht Voorstonden Trage Tocht Voorstonden Auteur: Rob Wolfs Landgoederen Voorstonden en Leusveld We wandelen in de IJsselvallei op de rand van bos en boerenland. De route start met een rondje door het parkbos van landgoed

Nadere informatie

Trage Tocht Hilversum

Trage Tocht Hilversum Trage Tocht Hilversum Auteur: Rutger Burgers Hoorneboegse Heide, Einde Gooi en Zonnestraal Hilversum ligt aan de rand van het Gooi, dichtbij het Groene Hart. In dit grensgebied maken we een bijzonder afwisselende

Nadere informatie

Trage Tocht Coldenhove Eerbeek

Trage Tocht Coldenhove Eerbeek Trage Tocht Coldenhove Eerbeek Auteur: Rob Wolfs Landgoed Groenouwe, Zilvense Heide en Eerbeekse beek We maken een bijzondere wandeling rondom Landal Coldenhove in Eerbeek. In dit deel van de Veluwe(zoom)

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

Trage Tocht Drentse Aa

Trage Tocht Drentse Aa Trage Tocht Drentse Aa Auteur: Rob Wolfs Westerdiep, Schipborgse Diep en Oudemolense Diep Deze lijnwandeling van Westlaren naar Rolde loopt van noord naar zuid door het stroomdal van de Drentse Aa, grofweg

Nadere informatie

Trage Tocht Leersum-Doorn

Trage Tocht Leersum-Doorn Trage Tocht Leersum-Doorn Auteur: Rob Wolfs Hoogtepunten op de Utrechtse Heuvelrug Een stevige rondwandeling van 19 km op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en het Langbroekerweteringgebied tussen Leersum

Nadere informatie

Trage Tocht Ommen Vechtdal

Trage Tocht Ommen Vechtdal Trage Tocht Ommen Vechtdal Auteur: Rob Wolfs Varsen en Vilsteren We maken een prachtige wandeling in het Vechtdal aan weerszijden van de Vecht tussen Ommen en Vilsteren. Hoewel we niet echt dicht langs

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Trage Tocht Doorn. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht Doorn. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht Doorn Auteur: Rob Wolfs Landgoederen en Kromme Rijn We maken een mooie wandeling op de rand van de Utrechtse Heuvelrug via het landgoederenlandschap van het Langbroekerweteringgebied naar de

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

Van station Hollandsche Rading circa 100 meter de straat, waaraan het. stationsgebouwtje ligt, aflopen tot aan de drukke weg met verkeerslichten.

Van station Hollandsche Rading circa 100 meter de straat, waaraan het. stationsgebouwtje ligt, aflopen tot aan de drukke weg met verkeerslichten. Westbroekroute Auteur: Henk Swart Door bos, plassengebied en open landschap Deze route begint en eindigt in Hollandsche Rading en voert deels door bos, deels door plassengebied (geen honden!) en deels

Nadere informatie

Trage Tocht Ugchelen. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht Ugchelen. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht Ugchelen Auteur: Rob Wolfs Willemsbos, Het Leesten en Koppelsprengen We maken een stevige boswandeling op de Veluwe rondom Ugchelen, een dorp aan de rand van Apeldoorn. Met voldoende afwisseling

Nadere informatie

Langs de molen verder langs een klinkerweggetje omhoog voorbij een info-bord naar een asfaltweg.

Langs de molen verder langs een klinkerweggetje omhoog voorbij een info-bord naar een asfaltweg. Geuldal-Vijlnerbos Auteur: Henk Swart Door het Limburgse landschap De totale lengte van deze route is circa 27 KM over zeer geaccidenteerd terrein. Wie dat te ver vindt kan een stuk van circa 4 KM afsnijden,

Nadere informatie

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen KORTE STRUIN 17 Maart 2018 Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen Door Frans Sijben Nijmegen Deze korte Struin vertrekt vanuit Hatert. U loopt een tijd langs de rand van de wijk. Maar al gauw

Nadere informatie

Trage Tocht Heino. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht Heino. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht Heino Auteur: Rob Wolfs Veldhoek, Heideblok, Raalterwoold en Landgoed 't Reelaer We wandelen tussen Heino en Lemelerveld op de rand van bos en boerenland. De eerste kilometers lopen we over

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

De kortste variant van deze wandeling is circa 12 KM en de totale lengte is circa 21 KM.

De kortste variant van deze wandeling is circa 12 KM en de totale lengte is circa 21 KM. Bellevue Auteur: Henk Swart Over de heide en door de bossen van het Gooi Naar keuze een lange of een korte wandeling. Het startpunt kan worden bereikt door vanaf NS station Naarden-Bussum met buslijn 109

Nadere informatie

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km Jubileum Wandelroute Lengte ± 25 km 02 Start Einde Legenda Jubileumwandeling 04 Gezinswandeling door Kale Duinen. 05 Verkorte route. Naar keuze via punt 15 over Groote Veen oost of naar punt 17 over Groote

Nadere informatie

Trage Tocht Zoomland. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht Zoomland. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht Zoomland Auteur: Rob Wolfs Zoomland, Zurenhoek en Lievensberg Vanaf Natuurpoort Stayokay, pal naast de oostrand van Bergen op Zoom, maken we eerst een mooie ronde over het landgoed Zoomland.

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Trage Tocht IJhorst. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht IJhorst. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht IJhorst Auteur: Rob Wolfs Reestdal, Zwarte Venen en Carstenbos We maken een mooie, afwisselende bos- en heidewandeling in de omgeving van IJhorst. Het eerste deel van de route gaat langs de

Nadere informatie

Trage Tocht Slangenburg

Trage Tocht Slangenburg Trage Tocht Slangenburg Auteur: Rob Wolfs IJzevoorde en Besselerbos Natuur? Boerenland? Is boerenland natuur? Is een landgoed natuur en boerenland? Wat is nieuwe natuur? Kan boerenland nieuwe natuur worden?

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Trage Tocht Beek. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht Beek. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht Beek Auteur: Rob Wolfs Duivelsberg, Nederrijk en 't Grüske We maken een prachtige tocht in het Rijk van Nijmegen vanuit Beek over hoge heuvels en door diepe dalen. Op het eerste stuk van de

Nadere informatie

Trage Tocht Leersum. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht Leersum. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht Leersum Auteur: Rob Wolfs Leersumse Veld en Plassen, Geerenberg en Breeveen We maken een mooie, grotendeels onverharde wandeling op de Utrechtse Heuvelrug aan de noordkant van Leersum. De tocht

Nadere informatie

Net voorbij de brug en het daarachter gelegen huisje het pad rechtsaf kiezen (Korte bedekte weg).

Net voorbij de brug en het daarachter gelegen huisje het pad rechtsaf kiezen (Korte bedekte weg). Sijsjesberg Auteur: Henk Swart Door het Gooi Routebeschrijving Loop perron 2 of 3 af richting Amsterdam en ga temidden van de overweg rechtsaf de Comeniuslaan in. Neem de eerste weg links en direkt daarna

Nadere informatie

Het eindpunt van de wandeling is niet gelijk aan het beginpunt, maar in Vaals.

Het eindpunt van de wandeling is niet gelijk aan het beginpunt, maar in Vaals. Drielandenroute Auteur: Henk Swart Over de Limburgse heuvels Routebeschrijving De 3-landenroute start bij de bushalte kasteel Vaalserbroek van de lijn 59 van Mamelis naar Vaals via Vijlen. Wie van Maastricht

Nadere informatie

Trage Tocht Westenschouwen

Trage Tocht Westenschouwen Trage Tocht Westenschouwen Auteur: Rob Wolfs Meeuwenduinen en Zeepeduinen We maken een mooie bos- en duinwandeling in Zeeland op de Kop van Schouwen. Het is deels een redelijk zware tocht over zanderige

Nadere informatie

Koloniewandeling Veenhuizen

Koloniewandeling Veenhuizen Koloniewandeling Veenhuizen Veenhuizen en dal van de Slokkert We maken een mooie wandeling vanuit de voormalige dwangkolonie en het tegenwoordige gevangenisdorp Veenhuizen. In de voormalige dwangkolonie

Nadere informatie

Maastricht-Geuldalroute

Maastricht-Geuldalroute Maastricht-Geuldalroute Van Maastricht naar Plaat Auteur: Henk Swart De wandeling is beschreven met als startpunt NS-station Maastricht (hoofdingang) en loopt via Gronsveld, St. Geertruid, Mheer, Noorbeek,

Nadere informatie

Hoofddorp-Vijfhuizen - Lopen langs linies

Hoofddorp-Vijfhuizen - Lopen langs linies Hoofddorp-Vijfhuizen - Lopen langs linies Auteurs: Rutger Burgers en Rob Wolfs Geniedijk, Haarlemmermeerse Bos en Fort bij Vijfhuizen We maken een kortere en misschien wat bizarre lijnwandeling van station

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17.5 KM : Friesland : Rondom Bakkeveen : De Drie Provinciën : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West Bijzonderheden : Hei, bos mooie vennen : 80% onverhard RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Trage Tocht Ruurlo-Vorden

Trage Tocht Ruurlo-Vorden Trage Tocht Ruurlo-Vorden Auteur: Rob Wolfs De Wiersse, 't Medler en Galgengoor De driehoek Vorden-Ruurlo-Lochem is een van de mooiere wandelgebieden in de Achterhoek met een kleinschalig coulisselandschap.

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

Trage Tocht Rhenen. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht Rhenen. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht Rhenen Auteur: Rob Wolfs Grebbeberg en Laarsenberg We maken een échte bergwandeling. Eerst lopen we onderlangs met mooie vergezichten over de Nederrijn en de Betuwe. Dan volgt de eerste beklimming

Nadere informatie

Trage Tocht Veluwerand

Trage Tocht Veluwerand Trage Tocht Veluwerand Auteur: Rob Wolfs Middachter bossen, Rhederoord en Kamerdalse berg We maken een wandeling van station Dieren naar station Velp, waarbij we zoveel mogelijk de rand van de Veluwezoom

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Trage Tocht Wortelkolonie

Trage Tocht Wortelkolonie Trage Tocht Wortelkolonie Auteur: Rob Wolfs Wortelkolonie, Kasteel Hoogstraten en 't Merkske We maken een stevige, maar mooie wandeling in het grensgebied van Nederland en België. Wortelkolonie werd begin

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Trage Tocht De Lutte-Oldenzaal

Trage Tocht De Lutte-Oldenzaal Trage Tocht De Lutte-Oldenzaal Auteur: Rob Wolfs Binkhorsterveld, Duivelshof en Boerskotten We maken een prachtige lijnwandeling in het Twentse landschap tussen De Lutte en Oldenzaal. De route loopt over

Nadere informatie

Wandelroute Rondom de Soester Duinen

Wandelroute Rondom de Soester Duinen Wandelroute Rondom de Soester Duinen Deze route wordt aangeboden door de toeristisch georiënteerde bedrijven rondom de Soester Duinen Start- en eindpunt: De route heeft 8 mogelijke startpunten Afstand:

Nadere informatie

Oisterwijk Boshuis Venkraai

Oisterwijk Boshuis Venkraai 10 Oisterwijk Boshuis Venkraai Praktisch Lengte 19 km Ondergrond 70% onverhard Startpunt Station Boxtel Eindpunt Station Oisterwijk Eigen vervoer A2 Afrit 26 Boxtel. Ri Boxtel, Keulsebaan. Op tweede rotonde

Nadere informatie

Trage Tocht Overasseltse Vennen

Trage Tocht Overasseltse Vennen Trage Tocht Overasseltse Vennen Auteur: Rob Wolfs Heiveld, Wijchense Ven en Meeuwenven We wandelen onder de rook van Nijmegen door het prachtige natuurgebied Overasseltse Vennen met glooiende bossen, rivierduinen,

Nadere informatie

Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk

Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk 50 Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk Inhoudsopgave Voorwoord Voorzitter.pag 1 Felicitaties pag 2 IVN landelijk NME IVN Boxtel Heemkundekring Natuurmonumenten LNMH Brabants Landschap Werkgroepen pag

Nadere informatie

Neem de trap langs de attracties aan de achterzijde van het cafe richting Pyramide.

Neem de trap langs de attracties aan de achterzijde van het cafe richting Pyramide. Henschoten Auteur: Henk Swart Door boswachterij Austerlitz en Den Treek/Henschoten De wandeling is zodanig opgezet dat drukke paden worden vermeden en dat degenen die de NS-route of de LAW Utrechtse heuvelrug

Nadere informatie

Trage Tocht Driedorp. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht Driedorp. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht Driedorp Auteur: Rob Wolfs Landgoederen Hell, Gerven en Appel Je zou het hier misschien niet verwachten, maar we wandelen in een paradijselijk coulisselandschap in de Gelderse Vallei. We komen

Nadere informatie

Trage Tocht Simpelveld

Trage Tocht Simpelveld Trage Tocht Simpelveld Auteur: Rob Wolfs Selzerbeek en Eyserbeek We maken een stevige wandeling over onverharde paden door het fraaie Zuidlimburgse heuvellandschap tussen Simpelveld en Gulpen rondom Eys.

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek.

Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek. Oostmaasroute Auteur: Henk Swart Door het oude stroomgebied van de Maas Deze wandeling is het best te lopen bij helder weer omdat gedurende de gehele wandeling de vergezichten en panorama's centraal staan.

Nadere informatie

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 16 KM : Noord Holland : De Koog-Texel : P Badweg : De Koog : : strand, duinen, bos : heide en uitkijktoren : versie februari 2018 RA = Rechtsaf LA

Nadere informatie

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km)

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Copyright: Hans Farjon & Bert Stok, 2011 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving: hans.farjon@planet.nl Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Start: Maastricht

Nadere informatie

Trage Tocht Amerongen Zuylestein

Trage Tocht Amerongen Zuylestein Trage Tocht Amerongen Zuylestein Auteur: Rutger Burgers Bovenpolder, Zuylestein en Amerongse Bos Bovenpolder, Zuylestein en Amerongse Bos. Vanuit het charmante Amerongen lopen we een afwisselende ronde

Nadere informatie

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel --

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel -- Afstand : 13 km Provincie : Drenthe Plaats : Appelscha Vertrekpunt : Buitencentrum Drents- : : Friese Wold : Terwisscha 6a : 8426 SJ Appelscha Bijzonderheden : 80% onverhard : Heide, bos en vennen RA =

Nadere informatie

Trage Tocht Ommerschans

Trage Tocht Ommerschans Trage Tocht Ommerschans Auteur: Rob Wolfs Ommerschans, Reestdal en Balkbrug We maken een bijzondere, afwisselende wandeling aan de zuid- en noordkant van Balkbrug, een plaats in Overijssel die ontstaan

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl Routewijzigingen Duinweg. Aanvullingen en correcties op de Duinweg De genummerde PWN-wandelroutes, waarnaar in de routebeschrijving van de Duinweg wordt verwezen, zijn vervangen door wandelroutes met een

Nadere informatie

Trage Tocht Halsteren-Steenbergen

Trage Tocht Halsteren-Steenbergen Trage Tocht Halsteren-Steenbergen Auteur: Rob Wolfs Fort Prinssen, Fort de Roovere en Halsterse Laag We maken een bijzondere en stevige lijnwandeling van Halsteren naar Steenbergen. Het duurt even om ons

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4 Rondje Mook Anders Aangepaste Versie Maart 2011 Zicht op de Mookerheide Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens Door: Frans Sijben - Nijmegen Korte Struin 4: Rondje

Nadere informatie

115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord.

115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord. 115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord. Op kruising met betonfietspad rechtsaf. Waar fietspad afsplitst, pad rechts Pad boven langs beek volgen, verderop onder langs beek. Door

Nadere informatie

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute Gemeente Veghel De Bunders Water- wandelroute Water- wandelroute De Bunders 2 In de wijk De Bunders ligt een gescheiden rioolstelsel Dat wil zeggen dat het regenwater van de straat niet via het riool wordt

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Utrechtse Heuvelrug NS-wandeltocht. Begin station Driebergen-Zeist Eindpunt station Maarn Afstand 14 km

Utrechtse Heuvelrug NS-wandeltocht. Begin station Driebergen-Zeist Eindpunt station Maarn Afstand 14 km Utrechtse Heuvelrug NS-wandeltocht Begin station Driebergen-Zeist Eindpunt station Maarn Afstand 14 km Beschrijving van de wandeltocht U verlaat het station via spoor 1 langs de fietsenrekken en steekt

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler STRUINBULLETIN Juni 2010 KORTE STRUIN 7 Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Canadese Erebegraafplaats Groesbeek Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Door Frans Sijben, Nijmegen Hoe bereikt u het

Nadere informatie

Traject Assen - Anderen 11,5 km

Traject Assen - Anderen 11,5 km 1 Hondsrugpad Assen - Drouwen Traject Assen - Anderen 11,5 km Deze Assen variant is een afsplitsing van het Hondsrugpad tussen Emmen en Groningen. Het begint bij het station van Assen en gaat in zuidoostelijke

Nadere informatie

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren).

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Start bij dorpshuis de Spil; U verlaat het dorpshuis en steekt over bij de oversteekplaats; Ga het fiets-/voetpad op (Zoomweg), langs de

Nadere informatie

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS lengte: startpunt: eindpunt: circa 24 km Schaapskooi tegenover het gemeentehuis Exloo parkeerplaats bij Vakantiepark Hunzepark in Gasselternijveen 1

Nadere informatie

Trage Tocht Soesterberg

Trage Tocht Soesterberg Trage Tocht Soesterberg Auteur: Rob Wolfs Vliegbasis Soesterberg, De Paltz en de Zoom We maken een bijzondere wandeling over het voormalige militaire vliegveld Soesterberg en het aangrenzende landgoed

Nadere informatie

Trage Tocht Beekvliet

Trage Tocht Beekvliet Trage Tocht Beekvliet Auteur: Rob Wolfs Landgoed Beekvliet, Slinge en Lebbenbrugge Deze wandeling laat de Achterhoek op z'n mooist zien. Landgoed Beekvliet bestaat uit een combinatie van bos en boerenland.

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Trage Tocht Imbos. Auteur: Rob Wolfs

Trage Tocht Imbos. Auteur: Rob Wolfs Trage Tocht Imbos Auteur: Rob Wolfs heuvelachtige bos- en heidewandeling We verlaten het geruis van de snelweg al snel en wanen ons het grootste deel van de route van de bewoonde wereld af. De laatste

Nadere informatie

Trage Tocht Hoog Buurlo

Trage Tocht Hoog Buurlo Trage Tocht Hoog Buurlo Auteur: Rob Wolfs Hoog Buurlose heide, Kootwijkerzand en Radio Kootwijk Een pittige, maar mooie afwisselende wandeling over de uitgestrekte Hoog Buurlose heide en het Kootwijkerzand.

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 23 Uitgave: September Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen

STRUINBULLETIN. Nummer 23 Uitgave: September Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen STRUINBULLETIN Nummer 23 Uitgave: September 2016 Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen Een Struintocht door de Overasseltse en Hatertse Vennen Door: Frans Sijben Nijmegen Vennen: een overblijfsel

Nadere informatie

Routewijzigingen Groot-Frieslandpad (1 e druk 2016)

Routewijzigingen Groot-Frieslandpad (1 e druk 2016) Routewijzigingen Groot-Frieslandpad (1 e druk ) 21 6 t/m 15 04 terug Gedurende sommige delen van het jaar loopt er een stier door het weiland bij de Dwangburcht. Dan geldt er een omleiding die in het veld

Nadere informatie

Trage Tocht Nijmegen-Beek

Trage Tocht Nijmegen-Beek Trage Tocht Nijmegen-Beek Auteur: Rob Wolfs Stadswaard, Bisonbaai en Ooijpolder We maken een wel heel afwisselende lijnwandeling in het Rijk van Nijmegen van station Nijmegen naar Beek. We doorkruisen

Nadere informatie

Trage Tocht Burloër Venn

Trage Tocht Burloër Venn Trage Tocht Burloër Venn Auteur: Rob Wolfs wandeling rond grensoverschrijdend veengebied Deze wandeling op de grens van Nederland en Duitsland begint in het Duitse Burlo ten zuidoosten van Winterswijk.

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie