Algemene Ouderavond op 27 oktober 2015 om 20 uur in het Trefpunt van de School

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene Ouderavond op 27 oktober 2015 om 20 uur in het Trefpunt van de School"

Transcriptie

1 De Ouderraad (OR) van de Brederoschool nodigt u allen uit voor het bijwonen van de: Algemene Ouderavond op 27 oktober 2015 om 20 uur in het Trefpunt van de School Op deze avond leggen de Medezeggenschapsraad (MR), de Ouderraad (OR), de Stichting Brederoschool Middelen (SBM) verantwoording af over wat zij het afgelopen schooljaar hebben gedaan en wat hun plannen zijn. Tevens geeft de Directie van school zowel een terugblik op het vorige als ook een vooruitblik op het huidige schooljaar. Agenda 1. Opening en vaststelling agenda 2. Notulen Algemene Ouderavond van 28 oktober Ingekomen stukken 4. Medezeggenschapsraad jaarverslag MR samenstelling MR Ouderraad jaarverslag OR financieel verslag OR over begroting , inclusief voorstel Ouderbijdrage samenstelling OR / kascommissie Stichting Brederoschool Middelen jaar- en financieel verslag SBM Verslag Directie schooljaar Vooruitblik op het vervolg huidig schooljaar 9. Rondvraag 10. Sluiting PAUZE/AFSLUITING Eventuele vervolgvergaderingen Tijdens de bijeenkomst worden verslagen en rapportages besproken. Deze zijn voor de vergadering te downloaden van de website van de Brederoschool (onderdeel Ouderraad) of in fysiek vorm (afgedrukt) op te halen bij de secretaresse.

2 Verslag directie schooljaar Marike doet verslag van het afgelopen schooljaar De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan verbetering van het onderwijs op de Brederoschool. Er is hoog ingezet op kwaliteit. Op verschillende niveaus is dit terug te zien in de school. - Er is een nieuwe taalmethode aangeschaft voor de groepen 4 t/m 8. De nieuwste versie van Taal Actief, een webbased versie. - Voor begrijpend lezen heeft de school nieuwsbegrip XL aangeschaft. Dit is een methode voor begrijpend lezen die gebruik maakt van actuele onderwerpen. Het begrijpend lezen wordt daardoor interessant en functioneel. De methode wordt ondersteund door beeldmateriaal op het digibord. Begrijpend lezen en wereldoriëntatie worden op deze manier geïntegreerd. - Doordat er ruimte is gecreëerd voor zelfstandig werken is er ruimte voor differentiatie waardoor kinderen meer op maat bediend kunnen worden. - Het leerkrachtenteam is geschoold op activerende didactiek. Activerende didactiek vergroot de betrokkenheid van leerlingen. - Het leerkrachtenteam heeft een scholing m.b.t. praktijkonderzoek gevolgd in het kader van de Academische basisschool. - Enkele leerkrachten zijn extra geschoold op het gebied van wetenschap en techniek. Door middel van video interactiebegeleiding zijn de leerkrachten in het kader van talentkracht begeleid. - Meer- en hoogbegaafde kinderen uit de groepen 6,7 en 8 zijn in de Spaceshuttlegroep begeleid op de hogere denkvaardigheden. Vanuit deze groep krijgen zij extra werk mee naar de groep. - Naast de eigen leerkracht hebben sommige groepen een native speaker voor Engels gehad. - Er is een scholingsdag voor het team geweest waarop de leerkrachten nog beter hebben geleerd hoe toetsen geanalyseerd kunnen worden en wat de beste vervolgstappen/interventies kunnen zijn. - Er is hoog ingezet op het maken van goede weekplanningen, groepsplannen en het benoemen van de onderwijsbehoeftes van kinderen, differentiatie. - Het doorlopende project Bredero 3D-Duurzaam is verder uitgebouwd. - Bestuursbreed is afgesproken dat bij alle leerkrachten de vaardigheidsmeter (VHM) wordt afgenomen en dat de directies een Management Development (MD) - traject volgen. De inspectie heeft de school bezocht. De inspectie is lovend over kwaliteit van het onderwijs op de Brederoschool en de ontwikkelingen die de school in gang heeft gezet.

3 Ook de planmatige zorg is positief beoordeeld op de Brederoschool, iets wat op veel scholen nog niet het geval is. Bij een positieve beoordeling krijgen scholen een basisarrangement. De Brederoschool heeft een basisarrangement gekregen. De school krijgt positieve berichten over het Hoorns model. Dit schooljaar draait de school voor het eerst volgens het Hoorns model. Dat houdt in dat alle kinderen op dezelfde begin en eindtijden naar school gaan. Maandag, dinsdag en donderdag zijn de lange dagen (vanaf 8.15 u. kan iedereen naar binnen, 8.30 u. beginnen de lessen tot u. met gelegenheid tot overblijven), woensdag en vrijdag lopen de lessen tot 12.30u. Dit was het laatste jaar dat de eindcitotoets in februari werd afgenomen. Vanaf volgend schooljaar zal de eindtoets in april worden afgenomen. Het schooladvies is dan al gegeven, de kinderen al aangemeld op het voortgezet onderwijs (voor 15 maart). Het advies wordt gegeven op basis van de plaatsingswijzer. Daarin worden de toetsen vanaf groep 6 meegenomen, uiteraard tellen de toetsen van groep 7 zwaarder die van groep 8. Verder wordt motivatie en concentratie meegenomen in de plaatsingswijzer en het advies van de leerkracht. Het is wel belangrijk om de eindcitotoets zo goed mogelijk te maken. Als de einduitslag grote verschillen vertoont met het advies op basis van de plaatsingswijzer kan de inschrijving op het voortgezet onderwijs nog worden aangepast. De PuntUit, de nieuwsbrief voor ouders wordt vanaf komend schooljaar digitaal verspreid. Mensen die hem graag op papier willen hebben kunnen dat aangeven! Naast het werken aan kwaliteit heeft de school het afgelopen jaar prachtige dingen gedaan. Alle geleerde dingen kunnen in deze projecten functioneel gebruikt worden en praktijk gebracht. Hieronder een opsomming van projecten en activiteiten: - Het kinderboekenweekproject met tal van activiteiten op het gebied van lezen en schrijven. Er is rond het thema gewerkt, er is een opening geweest, een boekenmarkt, de oudere kinderen hebben voorgelezen bij de jongere kinderen en het project is afgesloten met presentaties in de groepen. - De school heeft meegedaan aan diverse poëzieactiviteiten, de stadsdichter is op bezoek geweest, Amy is benoemd tot kinderstadsdichter van , in de landelijke dichtbundel van het Poeziepaleis staan 9 leerlingen van de Brederoschool. - Het winkeltje is gerund door de winkelraad en de bovenbouwkinderen. Alle klassen hebben producten gemaakt voor het winkeltje. - De 4Mijl was een groot succes, net als de avondvierdaagse. - Alle groepen hebben een voorstelling op het grote podium gehouden. - De Dynamo s hebben de hoofdprijs van Energy Challenges gewonnen. Op de website is te zien wat er allemaal gebeurd is in het kader van Energy Challenges.

4 - De leerlingenraad heeft op vraag van de Ouderraad meebeslist over de traktatie bij Sint Maarten. Geen hebbedingetje meer, maar iets gezonds en/of iets lekkers, een keuze! - Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst waren prachtige feesten. Tijdens de feesten van alle godsdiensten en gezindten wordt aandacht besteed aan de verschillende geloven en levensbeschouwingen. - In voorjaar is er een prachtig project rond wetenschap en techniek geweest. Er is veel onderzocht en geëxperimenteerd. Uiteraard hebben de ouders middels presentaties kunnen zien wat er allemaal gebeurd en geleerd is. - Het koffieconcert was een groot succes. - Koningsspelen en de sportdag zijn gecombineerd. Het was een actieve en gezellige dag. De oudere kinderen hielpen de jongere kinderen. De oudere kinderen hebben daarnaast nog een eigen sportmiddag gehad. - Er waren leuke schoolreizen en schoolkampen. - De musical was een succes en het afscheid van de achtstejaars ook. - Alle groepen hebben een aantal keren lessen op de schooltuinen gehad. Groep 6 (en begin 7) gaan in het zaai t/m oogstseizoen wekelijks. De Brederoschool wil graag een goede basis bieden en daarnaast een breed aanbod zodat kinderen op de basisschool al een beetje kunnen ontdekken waar hun talent ligt. De school heeft zich, samen met de SKSG, Kidsfirst-COP en CJG aangemeld om Vensterschool te worden. Er is een plan ingediend. De wethouder en de commissie Vensterschool waren enthousiast over het plan. Het plan en bijbehorende financiële middelen zijn toegekend. De school hoopt zo een goede doorgaande lijn van de vroegschool (kinderopvang en peuterspeelzaal) naar de Brederoschool en de tussen de middagopvang en voor- naschoolse opvang te kunnen bieden. Marike blikt kort vooruit: Dit schooljaar ( ) gaat de school weer verder de diepte in. De school is gestart met Kiva, het zelfstandig werken wordt inhoudelijk verdiept net als dat het werken in de spaceshuttlegroep door voortschrijdend inzicht wordt aangepast. Vanaf groep 1 is er extra aandacht voor meer- en hoogbegaafde leerlingen. In het kader van wetenschap en techniek wordt de samenwerking met de jonge onderzoekers in gang gezet. Zowel binnen- als buitenschools. De Maakmaatschappij leert kinderen in de groepen 6 lasersnijden. Naast inspraakorganen voor ouders in de vorm van de OR en de MR draait de school ook met diverse inspraakleerlingengroepen: De leerlingenraad, de winkelraad (GLO), de Dynamo s (het energieteam) en de dichtclub.

5 Dit schooljaar wordt toegewerkt naar een nieuw schoolplan, het schoolplan voor In het kader van het nieuwe schoolplan worden er tevredenheidsonderzoeken onder ouders, leerlingen en leerkrachten afgenomen. D it gebeurt middels enquêtes. In het kader van de Academische Basisschool worden studenten in de Brederoschool opgeleid. Daarnaast doet de school praktijkonderzoek op het gebied van Engels, ouderbetrokkenheid, talentontwikkeling en opbrengstgericht werken. Studenten en beginnende leerkrachten worden gecoached en begeleid. Binnen de Vensterschool wordt gewerkt aan een doorgaande pedagogische lijn en samenwerking op het gebied van wetenschap en techniek. Daarnaast wort gekeken naar de mogelijkheden tot fysieke samenwerking. Ter voorbereiding op het vijftigjarig lustrum in mei 2016 is een grote en gezellige Fancy Fair georganiseerd. Het was een groot succes! Marike bedankt alle ouders voor de fijne samenwerking, de goede opkomst op groepsavonden en de presentaties. Ze bedankt de ouders voor hun fantastisch hulp tijdens feesten, projecten, sportactiviteiten, de schooltuintjes en/of excursies, deelname aan de OR en de MR en andere commissies. Veel ouders zijn op de een of andere manier betrokken bij de school. Zonder al deze hulp zouden veel van bovengenoemde activiteiten niet mogelijk zijn. Samen maken we er voor de kinderen een geweldige school van!

6 Jaarverslag Medezeggenschapsraad schooljaar 2014/2015 ALGEMEEN Vergaderingen De Medezeggenschapsraad komt zes tot zeven keer per jaar bijeen. De vergaderingen duren 2 tot 2,5 uur en zijn openbaar voor alle ouders/ verzorgers van kinderen van de Brederoschool. Communicatie Elke MR-vergadering wordt genotuleerd. De notulen worden in de vorm van een web verslag gepubliceerd op de website van de Brederoschool. Belangstellenden die zich daarvoor aanmelden ontvangen een bericht via de wanneer er een nieuw verslag is geplaatst. De MR kan bereikt worden door te mailen naar mrbrederoschool@gmail.com of door één van de MR-leden aan te spreken. Alleen in bijzondere situaties wordt een nieuwsbrief uitgegeven; bijv. bij de zoektocht naar nieuwe MR-leden. Samenstelling MR De MR bestaat uit zes leden: drie leerkrachten en drie ouders. Dit is voldoende voor het aantal leerlingen van de Brederoschool. Namens de Brederoschool had Bé Buring (leerkracht) zitting in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van de stichting Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2). De GMR bestaat uit leden van alle openbare scholen in Groningen. Bé Buring heeft de MR geregeld op de hoogte gebracht van de (bovenschoolse) ontwikkelingen. Marike Venema, directeur, woont de MR-vergaderingen bij in de rol van informatieverstrekker en adviseur. MR Oudergeleding: Marloes de Weijer (Voorzitter) Esther Feijen- de Jong Maaike Slagter Teamgeleding: Mona Veenstra (groep 7a) Yvonne Stollé (groep 3a) Hilda vd Pers (groep 3b) MR Aan het einde van het schooljaar verlieten binnen de oudergeleding Janneke de Lange en Petra de Maar de MR. Zij zijn vervangen door Esther Feijen-de Jong en Maaike Slagter. Verkiezingen bleken niet nodig, daar het aantal aanmeldingen passend was voor het aantal vrije plekken binnen de MR oudergeleding. Esther en Maaike hebben de laatste vergaderingen van het schooljaar 13/ 14 reeds meegedraaid met de MR om een impressie te krijgen.

7 Afstemming met de directeur Marike Venema, directeur van de Brederoschool, heeft de MR gedurende het gehele schooljaar op de hoogte van ontwikkelingen binnen de school en binnen de stichting Openbaar Onderwijs Groep Groningen. De Brederoschool valt onder het bestuur van deze stichting. Voorafgaand aan de meeste vergaderingen was er een vooroverleg tussen de directeur en de voorzitter van de MR om de agenda voor de MR vergadering te bepalen. Contact met de Ouderraad De contacten met de ouderraad hebben zeer beperkt plaatsgevonden. De structurele vergaderingen die eerdere schooljaren plaats hebben gevonden, zijn dit jaar niet gecontinueerd. Afhandeling vragen/klachten ouders Werkwijze is dat vragen/ klachten van ouders in principe eerst bij de leerkracht worden neergelegd, vervolgens bij de directeur en mocht het dan nog niet tot tevredenheid zijn opgelost dan pas bij de MR. In het schooljaar 2014/2015 zijn er bij de MR géén klachten van ouders binnengekomen. BELANGRIJKSTE ONTWIKKELINGEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Begroting Het is de rol van de MR om jaarlijks mee te kijken bij de begroting. Ook het afgelopen schooljaar heeft de MR weer kritisch meegekeken. De MR heeft de begroting 2015 van de Brederoschool bekeken en goedgekeurd. Schoolplan Het schoolplan is uitvoerig met de MR besproken en afgestemd. De school heeft uiteindelijk de definitieve versie gebundeld tot een boekwerkje. Personele formatie Ieder schooljaar bespreekt de MR de personele formatie van de school n.a.v. het voorstel dat de directeur doet. Dit is een van de vaste taken van de MR. Passend onderwijs In augustus 2014 is in het basis- en het voorgezet onderwijs het passend onderwijs ingevoerd. Dit betekent dat alle scholen vanaf die datum ook zorgplicht hebben voor kinderen met gedragsproblematiek. Dat wil niet zeggen dat elke school alle kinderen moet kunnen plaatsen, maar wel dat elke school moet zorgen dat een kind, dat zich aanmeldt op een voor het kind passende school, geplaatst wordt. Passend onderwijs moet ertoe leiden dat er minder kinderen naar het speciaal onderwijs gaan en dat de plaatsing van kinderen met lichte gedragsproblematiek op een reguliere school laagdrempeliger wordt. Alle scholen gaan deel uit maken van een Samenwerkingsverband (SWV), waarin alle scholen binnen een regio vertegenwoordigd zijn. Elk SWV stelt een Ondersteuningsplan op waarin wordt aangegeven waar een kind kan worden geplaatst en volgens welke criteria. Scholen die kinderen plaatsen met een rugzakje kunnen bij het SWV een aanvraag indienen voor extra geld. Dit geldt ook voor het speciaal onderwijs. De O2G2-scholen behoren tot het SWV van alle scholen in de provincie Groningen.

8 Elke afzonderlijke school stelt een schoolondersteuningsprofiel op waarin wordt beschreven welke kinderen op basis van welke criteria op een school geplaatst kunnen worden en welke niet. Ook de Brederoschool moet een schoolondersteuningsprofiel opstellen. De MR is in steeds alert geweest op ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor de Brederoschool. In heeft de MR geregeld de uitvoering van het passend onderwijs binnen de Brederoschool besproken. Naar voren is gekomen dat het passend onderwijs tijdens het schooljaar weinig moeilijke vraagstukken heeft opgeleverd. De brederoschool streeft ernaar om kinderen met een handicap buurt nabij onderwijs te bieden. Leerling prognose De leerlingprognose en de daarbij behorende financiering is een onderwerp geweest dat geregeld is besproken. De MR heeft het bestuur (O2G2) op een zeker moment een brief gestuurd om te vragen naar een verklaring van de toekenning van de financiële middelen aan school. Reden daartoe was dat het leerlingaantal hoger bleek dan de eerste prognose maar de middelen achter leken te blijven. Uiteindelijk is een en ander afgestemd met Marike Venema en deels aangepast in de begroting. Calamiteitenplan Het calamiteitenplan van de Brederoschool is uitgebreid besproken en aangepast zodat dit altijd up-to-date is. Vensterschool Tijdens het schooljaar is geregeld gesproken over de fysieke samenwerking met de partners van de vensterschool. Hiertoe hebben geregeld gesprekken plaatsgevonden tussen de school en SKSG, het CJG en de Kidsfirst COP groep. De MR is hier steeds over geïnformeerd. Academische basisschool Voor het project academische basisschool zijn een aantal projecten uitgezet waaronder het onderzoek naar ouderparticipatie waarbij een aantal leerkrachten, een locatiemanager van SKSG en een ouder interviews afnemen op school om een goed beeld van ouder betrokkenheid te krijgen. Dit project, alsmede de andere projecten die onder de vlag van de academische basisschool worden uitgevoerd, wordt gecontinueerd in schooljaar 2015/2016. Ouderenquête De uitslag van de ouder enquête is aan de MR verstrekt en met de MR tijdens een van de vergaderingen besproken. Taakbeleid, Jaaragenda en Groepsindeling 2015/2016 De leden van de MR hebben beleid, agenda en indeling besproken en de stukken goedgekeurd. De school draait het nieuwe schooljaar 15/ 16 met 16 groepen, waarvan 1 combinatiegroep.

9 Jaarverslag Ouderraad Brederoschool schooljaar Ouderraad (OR) De OR bestaat uit de op een groepsavond gekozen groepsouders, dwz de ouders/verzorgers van een leerling die de groep vertegenwoordigen, en uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. In de periodieke vergaderingen worden zij vergezeld door twee leerkrachten en in voorkomende gevallen de directrice. De OR int een jaarlijkse Ouderbijdrage en beheert dit schoolfonds om extra activiteiten te kunnen bekostigen voor de leerlingen op de school. Naast de ondersteuning door de groepsouders in de groepen zelf worden ook andere activiteiten uitgevoerd en ondersteund. De exacte taken/bevoegdheden van de OR staan beschreven in het Huishoudelijk Reglement. Samenstelling OR Leerkracht Groep Ouders/verzorgers Brigitte/José 1/2a Joni Sabander, Mirjam Hilbrands Jessie (OR) / Annette 1/2b Saskia Pastoors, Saskia Boxman Mireille 1/2c Rolien Jongstra, Annelie Venema Magdalena/Rita 1/2d Marjolein van Meurs, Marlies Appelhof, Saskia ten Cate Yvonne/Anneke 3a Maureen Felicia, Ashley Roossien Hilda 3b Mark Starmans, Esther Bakker Henk/Ildiko 4a Juliëtte de Rooij, Cecile Loggers, Astrid Starmans Kirsten 4/5b Nathalie Peper, Barbara Gglielmana Hanneke/Ildiko 5a moeder van Twan, Angelique Bobbink Maud/Theo 6a Hilde Ubels, Kirsten Jongkamp Babs/Bé 6b Marjan Klok, Golda Kuipers Mona 7a Tanja Kruit, Gerda van Alteren, Monica Lammerts van Bueren Tim 7/8b Thirza Huiskes, Jeroen Kok Mariët (OR) 8a Corine Selders, Christl Latupeirissa Voorzitter: <vacature> Secretaris: René van Bolhuis, waarnemend voorzitter Penningmeester: Sylvia Poth Kascommissie: Bas Huiskes, Edwin Bijl Vertegenwoordiging: Er is dit jaar geen contact geweest met de MR. Er is dit jaar geen contact geweest met de SBM. Daarnaast is er een groot aantal andere enthousiaste ouders/verzorgers betrokken geweest bij de activiteiten van school voor de kinderen. Bijvoorbeeld: de 4Mijl, de Wandel4daagse en het Luizen Opsporings Team (LOT). En ook de leerkrachten die zich hebben ingezet worden natuurlijk hartelijk bedankt. Activititeiten Hieronder een opsomming van de activiteiten waarbij de OR (groepsouders), ouders (en schoolteam) hun bijdrage doen: Ondersteuning in de groep, excursies/uitjes. Kinderboekenweek, 4Mijl loop, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst (doemarkt, diner, band, instuif voor ouders), Paasontbijt, Schoolvoetbal, Sportdag, Avond(wandel)4daagse, Musical, Laatste schooldag. Inkoop en verdeling, versieren, gereedzetten, opruimen. Inzamelen oud papier, LuizenOpsporingsTeam (LOT), afscheid van (tijdelijke) leerkrachten.

10 Schoolfonds Het schoolfonds draagt bij aan allerlei activiteiten die anders niet of niet op die manier door zouden kunnen gaan. Deze activiteiten worden (deels) mede door de OR georganiseerd. De vrijwillige ouderbijdrage was weer vastgesteld op 30 per kind. De bijdrage die wordt gevraagd voor kinderen die instromen na 1 januari is 15 per kind. De informatie over het gebruik van het fonds vindt u in het financiële gedeelte van het jaarverslag. Afgelopen schooljaar Er is naast de Algemene Ouderavond, helaas niet echt (centraal) vergaderd. Wel is er één korte vergadering gehouden direct na de Algemene Ouderavond waarin allerlei ideeën zijn besproken. Dit kwam door ziekte en drukke privé bezigheden van de secretaris (ook verkozen plv voorzitter). Helaas was er geen vervanging beschikbaar. Ondanks dat er geen vergaderingen zijn geweest, zijn alle gebruikelijke activiteiten wel uitgevoerd. Het groepsgevoel en de communicatie van en naar de groepsouders is echter bijna volledig afwezig geweest. Er zijn positieve berichten binnengekomen over nieuwe Huishoudelijke Reglement en met name de (verduidelijkende) taakomschrijving van de groepsouders. Vooruitblik We hopen dat er nieuwe bestuursleden beschikbaar komen. Hiertoe is tweemaal opgeroepen in de Punt Uit en is er gepubliceerd op de website van de Brederoschool. Onze wens is dat het aankomende schooljaar alles weer zijn normale gang van zaken gaat nemen. Uitgesproken wens met de directeur is dan een nieuwe start: dat wil zeggen een nieuw bestuur bij nieuwe groepsouders en nieuwe docenten aanwezig bij de vergaderingen. Het (nieuwe) bestuur gaat met school in gesprek om te kijken of we nog verder aan integratie van activiteiten kunnen werken en wat er gedaan kan worden ivm het aankomende jubileum. Het ligt in de bedoeling om het komende schooljaar indien mogelijk weer thematisch (centraal) te gaan vergaderen. De actuele samenstelling van de OR en de planning van de activiteiten zijn te vinden op de website van de Brederoschool.

11 FINANCIEEL JAARVERSLAG OUDERRAAD Schooljaar 2014/2015

12 Toelichting jaarrekening 2014/2015 Ontvangsten De totale ontvangsten zijn en bestaan uit: geïnde ouderbijdragen: rentebaten: 16 Ten opzichte van het budget is er 581 meer ontvangen in dit schooljaar. Ten opzichte van de realisatie van vorig schooljaar is er 604 meer ontvangen. Ouderbijdrage Op de algemene jaarvergadering in oktober 2014 werd de ouderbijdrage ongewijzigd vastgesteld op 30,- per kind. Er is 607 meer aan vrijwillige ouderbijdrage ontvangen dan begroot. 88% van de ouders draagt bij aan het schoolfonds. 12% van de ouders doneert niet ondanks 3 schriftelijke verzoeken. Dit beeld komt overeen met eerdere jaren (in de vorige 2 schooljaren droeg 85% en 89% van de ouders bij aan het schoolfonds). Uitgaven De totale uitgaven zijn en bestaan uit uitgaven voor: Sport: Workshops/excursies: Feestdagen: Schoolactiviteiten: Schoolclubs: 161 Overig: 328 Ten opzichte van het budget is er 445 minder uitgegeven. Er is een onderuitputting op de onderdelen: Excursies/workshops ( 237); deze onderuitputting wordt deels gecompenseerd door extra uitgaven op sport, waaronder een watersportdag. Schoolactiviteiten ( 314); dit is met name het gevolg van geen uitgaven voor de laatste schooldag en lagere uitgaven voor het jaarthema Techniek. De onderuitputting kan worden gereserveerd voor het lustrumfeest in het schooljaar 2015/2016. Liquide middelen De huidige liquide middelen ( ) van de Ouderraad bedragen Begroting schooljaar 2015/2016 Het voorstel is om de ouderbijdrage ongewijzigd op 30,- per kind en 15,- per instromend kind (vanaf 1 januari 2016) te handhaven. Uitgaand van het aantal scholieren (395) en op basis van ca. 85% deelname van de ouders worden de inkomsten op begroot. De verwachte uitgaven zijn gebaseerd op de uitgaven van de afgelopen boekjaren, waarbij rekening is gehouden met: 16 groepen dit schooljaar i.p.v. 14 groepen (groepspotjes) stijging in leerlingen (395 i.p.v. 365) budget voor het lustrum ( 2.000). De begroting laat een tekort zien van Dit wordt veroorzaakt door het eenmalige budget voor het lustrum. Dit tekort kan volledig worden gefinancierd vanuit de liquide middelen. Namens de Ouderraad, Groningen, 11 oktober Sylvia Poth, penningmeester

13

14 Jaarrekening stichting brederoschool middelen over het schooljaar 2014/2015 De Stichting Brederoschool Middelen is een onafhankelijke stichting die zich ten doel stelt om additioneel leermiddelen te verstrekken ten behoeve van de leerlingen van de Brederoschool te Groningen. Op verzoek van de Ouderraad of Medezeggenschapsraad, geadviseerd door de schoolleiding, worden leermiddelen aangeschaft die noodzakelijk zijn en waarvoor de reguliere middelen ontoereikend zijn. Het bestuur van de stichting wil ieder bedanken voor zijn of haar bijdrage in het afgelopen jaar. het bestuur bestaat in 2014/2015 uit: Peter Jan Rake (voorzitter) Gerard Dietvorst (penningmeester) Eric de Jong (secretaris) Esther Feijen (lid) het bestuur zal in 2015/2016 bestaan uit: Peter Jan Rake (voorzitter) Gerard Dietvorst (penningmeester) Eric de Jong (secretaris) Esther Feijen (lid) Het beginvermogen per 1 augustus 2014 van de Stichting bedroeg 2.746,83 Het beginvermogen bestond uit het banksaldo bij de Rabobank Groningen e.o. Het verloop van het vermogen over 2014/2015 Beginvermogen van de Stichting 2.746,83 In de loop van het verslagjaar werden aan ontvangsten geboekt: Donaties en giften 110,00 Opbrengsten Oud Papier 107,17 Creditrente Rabobank 6,46 Totaal aan opbrengsten 223,63 In de loop van het verslagjaar werden navolgende leermiddelen aangeschaft: Totaal aangeschafte leermiddelen 1.718,00 Kosten inschrijving Kamer van Koophandel 0,00 kosten gebruik rekening Rabobank 112,14 Totaal uitgaven 1.830,14 Eindvermogen van de Stichting per 31 juli ,32 De samenstelling van het eindvermogen bestond uit het banksaldo van 1.140,32 bij de Rabobank Groningen e.o. Het betreft het totaal saldo van een rekening courant rekening (1622,20,510) met een saldo van 280,69) en een spaarrekening (3031,416,953) met een saldo van 859,63 per Over het jaar 2014/2015 werden door de stichting 3 giften en donaties ontvangen (vorige jaren resp. 60, 85, 66, 77, 49, 36, 44, 82, 87, 93, 91,103, 72, 58 en 43 en 40). De totale opbrengst van de giften en donaties bedroeg 223,63 (vorige jaren resp ,50; 1.735; 1.443; 1.631; 1.048; 1.070; 1.429; 1.555, 1.510,50, 1.638,00, 1.782,5, 1.811,50, 1.389,50, 1,487,50 en 1.257,50, 1.157,50, 1.440,--)) Het jaarverslag wordt besproken en vastgesteld in de bestuursvergadering van de stichting. U kunt de Stichting steunen door uw bijdrage te storten op rekening van de Rabobank Groningen

Algemene Ouderavond op 4 november 2013 om 20 uur in het Trefpunt van de School

Algemene Ouderavond op 4 november 2013 om 20 uur in het Trefpunt van de School De Ouderraad (OR) van de Brederoschool nodigt u allen uit voor het bijwonen van de: Algemene Ouderavond op 4 november 2013 om 20 uur in het Trefpunt van de School Op deze avond leggen de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Algemene Ouderavond op 28 oktober 2014 om 20 uur in het Trefpunt van de School

Algemene Ouderavond op 28 oktober 2014 om 20 uur in het Trefpunt van de School De Ouderraad (OR) van de Brederoschool nodigt u allen uit voor het bijwonen van de: Algemene Ouderavond op 28 oktober 2014 om 20 uur in het Trefpunt van de School Op deze avond leggen de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Stichting Beheer Oudergelden Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Aanwezig: Bestuursleden: Aafje ter Avest, Karin Hogervorst en Janke Verheij,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Jaarvergadering 2016

Jaarvergadering 2016 Jaarvergadering 2016 Hierbij ontvangt u alle stukken van de MR jaarvergadering 2015. Wij hopen u te zien op de MR jaarvergadering van maandag 19 september 2016. De vergadering wordt gehouden in de centrale

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013 Willibrord Ouderraad Stichting Jaarverslag Ouderbijdrage Willibrord Schooljaar 2012-2013 Geschreven door: Penningmeester Willibrord Ouderraad Financieel verslag gecontroleerd door de Kascommissie 2012-2013:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015 Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Bevoegdheden van de oudervereniging Reglementen Samenstelling Bestuur Personele bezetting 2014-2015 Doelstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf,

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf, Notulen : Vergadering Medezeggenschapsraad Datum : donderdag 19 februari 2015 Aanvang : 19.30 uur Einde : 22:30 uur Locatie : VSO Pythagorasweg 80, te Rotterdam Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium I. Doelstelling 1. Doel van de Ouderraad is de behartiging van de belangen van leerlingen en ouders*. De Ouderraad tracht dit te bereiken

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek MR jaarverslag 2017-2018 Samenstelling MR Locatie Centrum oudergeleding mevrouw L. Raaijmakers mevrouw M. Wilmer (secretaris) personeelsgeleding De heer J. van Houtum (penningmeester) Mevrouw K. de Bekker

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2016 / 2017 Zoetermeer, september 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Pagina 1 van 8 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke

Nadere informatie

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs.

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Huishoudelijk reglement OV OBS De Kei Sept 2013 Definities Artikel 1 Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Doel Artikel

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard Jaarverslag 2013-2014 Breda, september 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van kbs de Boomgaard voor het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Jaarverslag. kalenderjaar 2012

Jaarverslag. kalenderjaar 2012 Jaarverslag kalenderjaar 2012 Medezeggenschapsraad Basisschool De Heiberg MR@DeHeibergKPO.nl 1. Inleiding De medezeggenschapsraad (verder te noemen MR) is een vertegenwoordiging van ouders en leerkrachten

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2015/2016 Pagina 1 van 8 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

Uitnodiging. nodigen u uit tot het bijwonen van de. Algemene Jaarvergadering. op dinsdag 22 september 2015 om uur

Uitnodiging. nodigen u uit tot het bijwonen van de. Algemene Jaarvergadering. op dinsdag 22 september 2015 om uur Uitnodiging De ouderraad en de medezeggenschapsraad van basisschool De Wegwijzer nodigen u uit tot het bijwonen van de Algemene Jaarvergadering op dinsdag 22 september 2015 om 20.00 uur De koffie staat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Woensdag 30 september 2015 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Reguliere vergadering. Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 2017

Reguliere vergadering. Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 2017 Notulen OV- vergadering donderdag 09 maart 17 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : Angelique (vz), Wendy, Diana,, Necati(scr), Desiree, Cynthia, Rosaima, Marcia, Daniëlle Paez Porraz, Carla, Ineke

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 17 mei 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Regenboog. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad verantwoording

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Verslag van het bestuur... 3 1.2 Kosten activiteiten OR... 3 1.3 Financiële ondersteuning school... 3 1.4 Overige

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Ouderraad van Katholieke basisschool de Sleutelbloem. In dit verslag informeren wij u over de samenstelling

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2013 2014

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2013 2014 Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2013 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Bevoegdheden van de oudervereniging Reglementen Samenstelling Bestuur Personele bezetting 2013-2014 Doelstelling

Nadere informatie

Totaal winst/verlies excursie: -798,95

Totaal winst/verlies excursie: -798,95 Inkomsten Uitgaven Winst en verlies Oudervereniging BS Het Baken 2017-2018 Ouderbijdrage 18.928,00 Bnkkst bijdrages 97,50 Rentebaten 1,70 19.027,20 Muzische vorming -2.280,00 Sinterklaas -5.932,52 Kerstmis

Nadere informatie

MR Jaarverslag 2011-2012

MR Jaarverslag 2011-2012 MR Jaarverslag 2011-2012 Email: Internet: Facebook: Twitter: mr@paletdinther.nl www.paletdinther.nl www.facebook.com/mrpalet @mrpalet 1. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur UITNODIGING ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om 19.30 uur Alle ouders van kinderen op het Molenven zijn lid van de oudervereniging (OV). Het bestuur van de OV nodigt u daarom van harte uit voor

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a) ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool

Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool 2013-2014 Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool 2013-2014 1 / 6 Inhoud 1 Voorwoord... 3 2 Samenstelling MR... 3 3 Analyse Cito-toets... 3 4 Schoolondersteuningsprofiel...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag Ouderraad RK De Marinx Schooljaar 20172018 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van het schooljaar 20172018 (182017 tot 182018). Hierin leggen wij (de ouderraad) verantwoording

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad

Verslag vergadering Ouderraad Verslag vergadering Ouderraad Aan: Leden Ouderraad uw kenmerk Ons kenmerk Datum 02 april 2013 inlichtingen bij Telefoon Bijlagen Adinda Bergevoet 077-3548642 Onderwerp Notulen vergadering ouderraad Notulen

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad CBS de Morgenster

Jaarverslag ouderraad CBS de Morgenster Jaarverslag ouderraad CBS de Morgenster Schooljaar 2014 2015 Inclusief Financieel jaarverslag 2014-2015 begroting schooljaar 2015 2016 Inhoudsopgave Samenstelling ouderraad pagina 1 Algemene zaken ouderraad

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Lisette van der Eerden-Mooij Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Realisatie schooljaar 2014-2015 4 2.1 Inkomsten 4 2.1.1 Ouderbijdrage 4 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad!

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad! Beste ouder(s) en /of verzorger(s), De tijd vliegt voorbij. De kinderen hebben de afgelopen weken hard hun best gedaan op de Cito toetsen, groep 8 is druk met het oefenen van de musical en het team is

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Phoenix

Jaarverslag MR de Phoenix Jaarverslag MR de Phoenix 2014-2015 September 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Phoenix in het schooljaar

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Jaarverslag / 2013

Medezeggenschapsraad. Jaarverslag / 2013 Medezeggenschapsraad Jaarverslag 20 12 / 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 2 Medezeggenschap Houwingaham... 3 Samenstelling MR... 3 Vergadering MR... 3 Scholing... 3 MR vergaderingen...

Nadere informatie

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014 Geachte Ouders, Hierbij ontvangt u de uitnodiging en de stukken voor de Algemene Ledenvergadering van "Oudervereniging De Branding", welke zal plaatsvinden op woensdag 15 oktober om 20.00 uur, locatie

Nadere informatie

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR?

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR? LET OP: Dit is een concept versie gebaseerd op een eerste review ronde door de MR leden. Op 9 oktober verwachten we een definitieve versie te kunnen vaststellen, waarin eventueel nog veranderingen kunnen

Nadere informatie

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Ouderraad Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Jaarverslag 2014-2015 OR CBS de Brandaris blz. 2 Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Bijlagen: - Balans 1 - Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR

REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR Doelstelling ouderraad: - de samenwerking tussen schoolleiding, leerlingen en ouders te bevorderen; - de belangstelling voor en betrokkenheid van ouders

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG 2017-2018 1 Inhoud Voorwoord... 3 1. Verslag van het bestuur... 4 1.2 Kosten activiteiten OR... 4 1.3 Financiële ondersteuning school... 4 2. Organisatie...

Nadere informatie

Jaarverslag schouders onder De Beiaard

Jaarverslag schouders onder De Beiaard Jaarverslag schouders onder De Beiaard 2017-2018 Inhoudsopgave 1. 2. 3. 4. Voorwoord Terugblik bestuur Financieel jaarverslag Terugblik en vooruitblik volgend schooljaar per team 1. Voorwoord Voor u ligt

Nadere informatie

ZAKELIJKE OUDERAVOND. Datum: maandag 30 oktober 2017 Aanvang: 19:00 uur. Plaats: De Duinstee

ZAKELIJKE OUDERAVOND. Datum: maandag 30 oktober 2017 Aanvang: 19:00 uur. Plaats: De Duinstee ZAKELIJKE OUDERAVOND Datum: maandag 30 oktober 2017 Aanvang: 19:00 uur Plaats: De Duinstee Inhoud Agenda Notulen Zakelijke Ouderavond 31oktober 2016 Jaarverslag Oudervereniging / Medezeggenschapsraad Financieel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

5. Contacten met ouders

5. Contacten met ouders 5. Contacten met ouders 5.1 Hoe wordt u geïnformeerd over ons onderwijs Wij vinden het erg belangrijk om de ouders/verzorgers van de kinderen van onze school goed op de hoogte te houden over ons onderwijs.

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN

NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN NOTULEN VERGADERING MEDEZEGGENSCHAPSRAAD CBS- DE RANK KOUDEKERK AAN DEN RIJN Datum : dinsdag 01 november 2011 Aanwezig: Bart Reijneveld/Jeannette Kapteijn/ Sanneke Vos/ Eveline Luiten/Caroline Knoester/

Nadere informatie

MARIMBAZUIN

MARIMBAZUIN MARIMBAZUIN 03-12-2016 De van Willem, directeur a.i. In deze Marimbazuin leest u weer over een aantal belangrijke zaken rond de school. De decembermaand vol feestelijkheden is begonnen, en vanmorgen is

Nadere informatie

Wij wensen iedereen alvast:

Wij wensen iedereen alvast: Groningen, 11-12-2015 Special dagen Maandag 14 december Kerstmarkt groepen 7 en 8 Woensdag 16 december Kerstmarkt groepen 1 en 2 Donderdag 17 december De groepen 1 t/m 4 om 11.45 uur vrij, denkt u aan

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

Gekke haren dag! Op vrijdag 8 juli is het weer gekke haren dag op school! We maken er een gezellige dag van!

Gekke haren dag! Op vrijdag 8 juli is het weer gekke haren dag op school! We maken er een gezellige dag van! 30 ste jaargang nr. 11, juli 2016 Afscheid Anja Allereerst hartelijk bedankt voor de lieve reacties die ik heb ontvangen via de mail of persoonlijk naar aanleiding van mijn vertrek. Het doet me goed. De

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos Samen een mooie toekomst voor elk kind 1 Voorwoord Voor je ligt het MR Jaarverslag 2017-2018 van Eenbes Basisschool Merlebos te Heeze. Het

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. Woensdag 21 september :30-12:15 uur

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. Woensdag 21 september :30-12:15 uur Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade Woensdag 21 september 2016 11:30-12:15 uur Agenda Opening Jaarvergadering Ouderraad Jaarvergadering Medezeggenschapsraad Afsluiting Agenda OR

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Inhoudsopgave. 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de ouderraad... 4 Taak van de ouderraadsleden... 5 Ouderbijdrage... 7 Organisatie van de ouderraad... 7 Vergaderdata ouderraad... 12 2 Ouderraad basisschool Laurentiushof

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Aanwezig: Oudergeleding Elize Botermans (GMR), Rene Groen, Renske Peters Personeelsgeleding José van der Laan, Erica Hermans, Leonore Melkert

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Trivium

Reglement Oudercommissie Trivium Reglement Oudercommissie Trivium versie 8 d.d. 18 november 2010 Concept reglement oudercommissie Trivium Pagina 0 van 5 Begripsbepalingen Ouders Oudercommissie Bevoegd gezag MR School Teamleden Adviseur

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 14 november Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 7) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD SCHOOLJAAR 2015-2016 Over de ouderraad 3 Samenstelling OR 3 Algemeen 3 Activiteiten 4 Kinderboekenweek 4 Sinterklaas 4 Kerst 4 Carnaval 5 Pasen 5 Verkeersexamen 5 Sport & spel 5 Koningsspelen

Nadere informatie

Afscheid juf Inge en Juf Petra:

Afscheid juf Inge en Juf Petra: 1 december 2017 1 8 Certificaat Begaafdheidsprofielschool Vol trots willen wij met u delen dat wij als Prins Florisschool vandaag het certificaat Begaafdheidsprofielschool hebben behaald. Dit certificaat

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR BONNERSCHOOL 2015/2016

JAARVERSLAG MR BONNERSCHOOL 2015/2016 JAARVERSLAG MR BONNERSCHOOL 2015/2016 J a a r v e r s l a g M R B o n n e r s c h o o l 2 0 1 5 2 0 1 6 2 1. Inleiding Met dit jaarverslag wordt een terugblik gegeven op de gehouden vergaderingen van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2015

Nieuwsbrief NOVEMBER 2015 Nieuwsbrief NOVEMBER 2015 Agenda: 5 november: gastles kinderyoga voor alle groepen 9-10 november: juf Wilma afwezig (cursus) 11 november: nationaal schoolontbijt (i.p.v. 10 november) 13 november: 19.30

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Marcel Balsters (voorzitter), Tessa Boogert, Bianca Bronkhorst, Noordermeer

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem Jaarverslag 2015-2016 Medezeggenschapsraad De Sleutelbloem Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2015-2016 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool De Sleutelbloem. In dit verslag legt de MR verantwoording

Nadere informatie

De Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad Hierbij presenteren wij het 3 e MR jaarverslag van IBS de Ceder. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. Heeft u vragen naar aanleiding van dit verslag? Neem contact op met de MR.

Nadere informatie

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er.

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er. Jaarplan 2016/2017 Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding en doelstellingen... 2 2. Organisatie... 2 3. Vergaderingen... 2 3.1. Agenda... 2 3.2. Data... 3 4.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING Overleg en samenstelling De oudervereniging bestaat uit een aantal leden, een voorzitter, penningmeester en secretaris. Er wordt ongeveer 7 maal per jaar vergaderd en eenmaal

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. 17 september 2013

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. 17 september 2013 Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade 17 september 2013 Agenda Opening Jaarvergadering Ouderraad Jaarvergadering Medezeggenschapsraad Afsluiting Agenda OR -Algemeen/ bestuur -Activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2015-2016 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

JAARPLAN MR

JAARPLAN MR JAARPLAN MR 2018-2019 Inhoud Inleiding 1 1. Samenstelling MR 1 2. Huishoudelijk Reglement 1 3. Opzet agenda 1 4. Speerpunten 2013 4.1 Begroting 2018-2019 en ouderbijdrage 1 4.2 Ouderbetrokkenheid 1 4.3

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie