De interface van de Audio Narration lijkt nu meer op de vormgeving zoals we die kennen van Storyline. Meerdere blokken zijn vanaf Studio 360 naar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De interface van de Audio Narration lijkt nu meer op de vormgeving zoals we die kennen van Storyline. Meerdere blokken zijn vanaf Studio 360 naar"

Transcriptie

1

2 De interface van de Audio Narration lijkt nu meer op de vormgeving zoals we die kennen van Storyline. Meerdere blokken zijn vanaf Studio 360 naar wens los te trekken en te positioneren op het scherm. Daarnaast is de 'Redock all windows' knop toegevoegd om al deze blokken met één klik terug te laten springen naar hun originele positie.

3 De optie Add Annotations is verplaatst naar het menu Narration. Op deze manier wordt het eenvoudiger om de annotations te synchroniseren met de tijdlijn.

4 Bij de Audio Narration functionaliteit is een tijdlijn toegevoegd in Studio 360. Door deze tijdlijn is het syncen en verplaatsen van audio en animaties een stuk eenvoudiger.

5 Er zijn nieuwe karakters beschikbaar. Naast de fotografische en geïllustreerde karakters uit Studio 13, zijn er nu ook realistisch geïllustreerde karakters. Tevens zijn karakters nu te selecteren op basis van geslacht, kleding en leeftijd.

6 ï De realistische geïllustreerde karakters hebben net als de oude geïllustreerde karakters (Illustrated - Cartoon), verschillende expressies en poses.

7 De fotografische karakters hebben net als in Studio 13 alleen poses en geen expressies. Echter kan er vanaf Studio 360 bij fotografische karakters gefilterd worden op emotie en stijl bij de zoektocht naar de juiste pose.

8 In Articulate Studio 360 is het mogelijk om voor een specifieke slide een video toe te voegen in de sidebar van de player.

9 In Studio 13 is het niet meer mogelijk om Youtube video's in te voegen via de embed-code. Hiervoor gebruikte we al tijden een workaround, waarbij we de video als WEB-object invoegde. Vanaf Studio 360 is het weer mogelijk om een Youtube video aan de hand van de embed-code in te voegen via Insert, video from website.

10 Studio 360 komt met standaard, door Articulate ontwikkelde, templates. Via de Content Library zijn deze templates eenvoudig op te vragen. Bij het zoeken naar de juiste template kan gezochten worden op basis van Type en/of thema. De kleuren van de Content Library templates passen zich aan naar het kleurenschema (colorscheme) dat geselecteerd wordt in het menu Design.

11 De quizvragen zijn vrijwel gelijk gebleven. Echter bij het invoegen van een vraag heeft de gebruiker nu de optie om direct een opgemaakte vraag vanuit de Content Library te importeren. De werking van de vragen is gelijk gebleven.

12 In Articulate Studio 360 is de Shortcut Key vraag toegevoegd. Deze vraag dient door de gebruiker beantwoord te worden met een knop of knoppencombinatie op het toetsenbord.

13 In Studio 360 is het mogelijk om per feedback laag te selecteren welke Feedback Master gebruikt dient te worden. Wanneer je aangepaste feedback schermen gebruikt vanuit een template, kun je per vraag, per feedback bepalen welke feedback master gebruikt moet worden. Zo is het mogelijk om voor een incorrect feedback een andere Feedback Master te gebruiken dan voor de correct feedback, en kan je voor oefenvragen andere feedbackschermen gebruiken dan voor de toets aan het einde van de module.

14 In Studio 360 is het mogelijk om de standaard knoppen in de Feedback Master te veranderen naar vierkante knoppen. Via het menu Button Tools Format zijn de knoppen nu vierkant te maken via de Button Styles.

15 Vanuit de rechterbovenhoek van het scherm is er in 360 direct te previewen in verschillende views. Naast desktop is het project te previewen in tablet portrait, tablet landscape, mobile portrait en mobile landscape. Ook vanuit de preview modus is direct te switchen tussen de verschillende weergaven.

16 De mobiele weergaves maken, in plaats van de oude vertrouwde player, gebruik van de nieuwe mobile player. Om te navigeren kan gebruik worden gemaakt van zowel de navigatieknoppen als van Swipe interacties. De navigatieknoppen en het menu staan in de landschapsweergave aan de rechterkant van het scherm.

17 In de mobiele weergave zijn de Player opties, zoals het menu en de woordenlijst, standaard niet zichtbaar. In de mobiele weergave is een knop Menu toegevoegd. Wanneer de gebruiker op de knop Menu klikt, krijgt deze toegang tot alle, in de Player ingestelde, Player opties te zien.

18 De Mobile Player in Portretweergave heeft navigatie knoppen en een knop Menu aan de onderkant van het scherm staan. De content is, ondanks de Adaptive Player, niet Responsive en zal getoond worden met zwarte balken aan zowel de boven als onderkant van het scherm (zodra de grootte van de slide niet overeenkomt met de grootte van het mobiele scherm).

19 Ook in de Portretweergave van de Mobile Player komt het menu omhoog, zodra er op de knop Menu wordt geklikt. Ook hier staan de Player opties niet standaard meer in beeld.

20 Via het tandwieltje naast de Mobiele weergave is Responsive Playback in te stellen. Hier kan je instellen in welke weergaven van de tablet en mobiele telefoon de module bekeken mag worden. Wanneer de module alleen in Landschapsweergave bekeken mag worden op een apparaat, zal in de Portretweergave een verzoek, om het scherm te draaien, getoond worden. De tekst die getoond wordt is aanpasbaar.

21 Er is een nieuwe publicatie optie beschikbaar gekomen om te publiceren naar Articulate 360. Wanneer je publiceert naar Articulate 360 wordt de module direct geüpload in Articulate Review

22 Via Articulate Review is het mogelijk om de module te testen en hier feedback op te geven. In Articulate Review is het tevens mogelijk om andere mensen uit te nodigen om de module te reviewen.

23 In Studio 360 is het mogelijk om een publicatie formaat in te stellen. Standaard gebruikt deze HTML5 met flash als fallback. In dat geval wordt HTML 5 gebruikt waar mogelijk en schakelt de module alleen terug op flash wanneer HTML 5 niet mogelijk is. Andere opties zijn HTML 5 only, Flash with HTML 5 fallback (het oude include HTML 5 output ), en Flash only.

24 De HTML 5 output van Studio 360 is veel scherper geworden dan die van Studio 13. Tevens biedt de Mobile Player de mogelijkheid om in te zoomen. De scherpte van de content verandert bij het inzoomen (nagenoeg) niet. De performance van de HTML5 output is verbeterd t.o.v. de HTML5 output in Studio 13.

25

Vergeleken met Storyline 2 is de indeling van het menu Insert flink aangepast. Screenrecording en nieuwe slides vallen tegenwoordig onder het menu

Vergeleken met Storyline 2 is de indeling van het menu Insert flink aangepast. Screenrecording en nieuwe slides vallen tegenwoordig onder het menu Vergeleken met Storyline 2 is de indeling van het menu Insert flink aangepast. Screenrecording en nieuwe slides vallen tegenwoordig onder het menu Slides en zijn niet meer te benaderen via het menu Insert.

Nadere informatie

De training bestaat uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen kunnen zowel afzonderlijk als gecombineerd gevolgd worden:

De training bestaat uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen kunnen zowel afzonderlijk als gecombineerd gevolgd worden: Algemeen In deze Interactieve training leer je de belangrijkste functies van Articulate Storyline en de andere producten van Articulate 360 (optioneel) op een actieve manier kennen en gebruiken. Stel uw

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

Met React online s eigen Drupal configuratie is websiteonderhoud

Met React online s eigen Drupal configuratie is websiteonderhoud / Met React online s eigen Drupal configuratie is websiteonderhoud super eenvoudig. Drupal 8 snelgids In deze snelgids behandelen we de meest voorkomende functionaliteiten en handelingen die je helpen

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Snel op weg met Solid Edge ST5

Snel op weg met Solid Edge ST5 Snel op weg met Solid Edge ST5 Dit document helpt u, om na installatie van Solid Edge ST5, snel aan de slag te kunnen met de software. Beschreven staat welke instellingen u kunt aanpassen om een betere

Nadere informatie

1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014

1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014 1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014 Inhoud Voordelen... 1 Overzicht... 2 Release Versie... 3 Nieuw... 4 Nieuw Tablet/Groot scherm weergave... 4 Ontwerp de Tablet/Groot Scherm Layout... 4 Site eigenaar

Nadere informatie

The Courseware Company BV Postbus 394 3500 AJ UTRECHT Tel: 030 2399 090 Fax: 030 2399 091 www.courseware.nl BTW: 80.63.88.407.B.

The Courseware Company BV Postbus 394 3500 AJ UTRECHT Tel: 030 2399 090 Fax: 030 2399 091 www.courseware.nl BTW: 80.63.88.407.B. Articulate Studio 13 PRO Algemeen Maak snel e-learningmodules, quizzen en andere interactieve content met een auteurstool waarmee je meteen aan de slag kunt! Onderdelen Studio PRO Articulate Studio PRO

Nadere informatie

Releasenotes grafische aanpassingen & API uitbreiding. 07 september 2016

Releasenotes grafische aanpassingen & API uitbreiding. 07 september 2016 Releasenotes grafische aanpassingen & API uitbreiding 07 september 2016 Inhoud Nieuwe grafische aanpassingen... 3 Aanpassing e-mail tekstverwerker in dossier... 3 Brieven en formulieren... 3 Overzichtspagina...

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Deze interactieve training bestaat uit drie dagen en twee onderdelen: Een Basic Training (2 dagen) en Een Advanced Training (1 dag)

Deze interactieve training bestaat uit drie dagen en twee onderdelen: Een Basic Training (2 dagen) en Een Advanced Training (1 dag) Werkwijze Deze interactieve training bestaat uit drie dagen en twee onderdelen: Een Basic Training (2 dagen) en Een Advanced Training (1 dag) U leert de belangrijkste functies van Articulate Storyline

Nadere informatie

Beschrijvings SW gebruikers handleiding (V1.1) Voor Apple Macintosh computers Voor Macintosh Computer

Beschrijvings SW gebruikers handleiding (V1.1) Voor Apple Macintosh computers Voor Macintosh Computer Annotation SW User s Guide Beschrijvings SW gebruikers handleiding (V1.1) Voor Apple Macintosh computers Voor Macintosh Computer 2011. 5 PenAndFree Co.,Ltd 0 Deze handleiding beschrijft alle functies die

Nadere informatie

HTML. Media. Hans Roeyen V 3.0

HTML. Media. Hans Roeyen V 3.0 Media Hans Roeyen V 3.0 12 maart 2015 Inhoud 1. (Multi)Media op websites... 3 2. Flash en Websites... 4 3. Video op je website... 4 3.1. YouTube insluiten op de pagina... 4 3.2. Video zonder YouTube...

Nadere informatie

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn Videorapporten gebruiken Overzicht Met videorapporten kunnen gebruikers videobeelden bekijken en systeemgebeurtenissen continu monitoren. Met de videorapportfunctie van Paxton10 kunnen live en reeds gearchiveerde

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

PREZI (WWW.PREZI.COM)

PREZI (WWW.PREZI.COM) PREZI (WWW.PREZI.COM) INHOUD Wat is Prezi?... 2 Waar vind je Prezi?... 2 Aan de slag!... 3 Is het mogelijk om prezi offline te... 6 Pagina 1 van 6 WAT IS PREZI? Prezi is een online tool waarmee je dynamische

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Deze handleiding is opgesplitst in twee delen. Deel 1: Hoe gebruik je het Smart2VR CMS? Deel 2: Hoe gebruik je de Virtual Reality app? Deel 1:

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Quick Guide

Gebruikers Handleiding Quick Guide Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.0 Versie: 1.1 Datum: 18 maart 2010 Auteur(s): M.H.M. van het Bolscher B.A. Kooy M.J.R. Verbiesen R. Scheffer Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan je gratis gebruik kunt maken als je Intramed

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad 1 2 3 4 5 6 Als je de app opent zie je 7 knoppen: 1. GoTalk now logo: Als je hierop klikt kan je van de ene naar de andere ipad bladen overzetten (binnen een Wifi-netwerk).

Nadere informatie

Handleiding vernieuwde website INDI.nl

Handleiding vernieuwde website INDI.nl Handleiding vernieuwde website INDI.nl Inhoudsopgave Favorietenlijst 3 Merken 3 Speciaal orderverzoek 4 Afbeelding zoomen 4 Sticky header 5 Categorie afbeeldingen 5 Productweergave 6 Direct bestellen vanuit

Nadere informatie

Deel I Introductie Clixmaster Studio

Deel I Introductie Clixmaster Studio Deel I Introductie Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/12 Deel I - Introductie Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Werken met een digitaal leer-/werkboek in Edu Bieb

Werken met een digitaal leer-/werkboek in Edu Bieb Werken met een digitaal leer-/werkboek in Edu Bieb Inhoud 1. Edu Bieb... 3 2. Werken in een digitaal leer-/werkboek... 4 2.1 De knoppen... 4 2.2 Aantekeningen maken... 5 2.3 Aantekening delen met je docent...

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Full screen weergave Swing 5 beschikt nu ook over een full screen weergave. Deze is te activeren via

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules

Release notes Argo 7. Interactieve LMS interface. Nieuwe interface voor lesmodules Release notes Argo 7 Argo 7 heeft een interactief web design. Het is optimaal afgestemd op de grote diversiteit aan computerbeeldschermen, van grootbeeld desktops en notebooks tot tablets en smart phones.

Nadere informatie

Hoe maak je een nieuwbrief template met MailChimp? In dit document leg ik je stap voor stap uit hoe je met het drag and drop systeem van MailChimp jouw eigen layout bij elkaar sleept. Je geeft jouw template

Nadere informatie

AN0017-NL. Hoe plattegronden gebruiken. Overzicht. Bediening 2D/3D

AN0017-NL. Hoe plattegronden gebruiken. Overzicht. Bediening 2D/3D Hoe plattegronden gebruiken Overzicht Plattegronden stellen gebruikers in staat om een locatie te monitoren met behulp van interactieve plattegronden. Plattegronden kunnen gebruikt worden om apparaten

Nadere informatie

In dit document vatten we de belangrijkste wijzigingen van november 2012 en januari 2013 samen.

In dit document vatten we de belangrijkste wijzigingen van november 2012 en januari 2013 samen. Nieuwe Versie Prezi 6 januari 2013 Online presentatietool Prezi heeft begin deze maand weer een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Na de nieuwe interface die november 2012 al werd gelanceerd, waarbij de

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken (deel 2)

Intramed mobiel instellen en gebruiken (deel 2) Intramed mobiel instellen en gebruiken (deel 2) Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan u gratis gebruik kunt maken als u Intramed

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1...1 1.1 Instellingen...1 1.2 Intramed mobiel gebruiken...6 III Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is

Nadere informatie

Ga naar de site klik op de knop rechtsboven op webmail.

Ga naar de site   klik op de knop rechtsboven op webmail. Handleiding Roundcube is een webbased e-mailclients die middels het IMAP-protocol mail lezen vanaf de server. Je kunt hiermee mail beheren en versturen. Hoewel beide programma's in grote lijnen dezelfde

Nadere informatie

INLEIDING TOT PREZI. Handleiding. Joris Verstraeten

INLEIDING TOT PREZI. Handleiding. Joris Verstraeten INLEIDING TOT PREZI Handleiding Joris Verstraeten Een introductie tot Prezi Contents Wat is Prezi?... 2 Soorten Prezi... 2 Het Prezi Dashboard... 3 Een Prezi aanmaken... 3 Startscherm... 4 Frames (layouts)...

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

GV-VMS... 3. Live beelden... 3. Content List... 4. Ontwerp... 4. Inzoomen... 5 PTZ... 5. Opgenomen beelden... 6. Content List... 6. Opzoeken...

GV-VMS... 3. Live beelden... 3. Content List... 4. Ontwerp... 4. Inzoomen... 5 PTZ... 5. Opgenomen beelden... 6. Content List... 6. Opzoeken... GEOVISION VMS INHOUD GV-VMS... 3 Live beelden... 3 Content List... 4 Ontwerp... 4 Inzoomen... 5 PTZ... 5 Opgenomen beelden... 6 Content List... 6 Opzoeken... 6 Object Search... 6 Bewaren... 8 2 GV-VMS

Nadere informatie

Hoofdstuk 4: Sjablonen & Dia Modellen

Hoofdstuk 4: Sjablonen & Dia Modellen Hoofdstuk 4: Sjablonen & Dia Modellen 4.0 Introductie Hoofdstuk 1 tot 3 neemt de grondbeginselen door, van het toevoegen van inhoud aan een presentatie. Als je alleen af en toe eenvoudige presentaties

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

GoTalk Now voor ipad. Korte Nederlandstalige handleiding. aangeboden door www.praatapps.nl

GoTalk Now voor ipad. Korte Nederlandstalige handleiding. aangeboden door www.praatapps.nl GoTalk Now voor ipad Korte Nederlandstalige handleiding aangeboden door www.praatapps.nl START 1 2 3 4 5 6 7 (naam) (naam) Als je de app opent zie je 7 knoppen: 1. GoTalk now logo: Als je hierop klikt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Heroglyph 4.0 Het maken van een route met een object op de eigen kaart

Heroglyph 4.0 Het maken van een route met een object op de eigen kaart Heroglyph 4.0 Het maken van een route met een object op de eigen kaart In deze workshop leggen we uit hoe je een route-animatie maakt met twee routes, inclusief een object op een door ons gekozen kaart.

Nadere informatie

Webonderdelen (Web Parts)

Webonderdelen (Web Parts) Webonderdelen (Web Parts) Een SharePoint pagina is opgedeeld in een aantal zones op het scherm. In elke zone kunnen Webonderdelen, veelal Web Parts genoemd, geplaatst worden. Deze Web Parts zijn kleine

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

ONTWERPEN VAN INTERACTIEVE PRODUCTEN

ONTWERPEN VAN INTERACTIEVE PRODUCTEN ONTWERPEN VAN INTERACTIEVE PRODUCTEN WORKSHOP INTERACTIEF PROTOTYPE BOUWEN F. van Slooten WORKSHOP INTERACTIEF PROTOTYPE BOUWEN Ontwerp Keuze tool/techniek Maken layout 2 dagen: dinsdag 23 september Ochtend:

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Docenten handleiding Versie 21 september 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media

Nadere informatie

Gebruikersgids. 2010,Sitewriter All Rights Reserved. Gebruikersgids

Gebruikersgids. 2010,Sitewriter All Rights Reserved. Gebruikersgids 2010,Sitewriter All Rights Reserved. 0 Contents 2 Pagina toevoegen 5 Pagina bewerken 7 Media-inhoud 7 9 10 11 12 Invoegen afbeelding Invoegen muziek fragment Invoegen van een video Invoegen van Flash invoegen

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

1. Een nieuw project starten Toetsenbordcombinaties Windows vs Mac De interface optimaliseren... 16

1. Een nieuw project starten Toetsenbordcombinaties Windows vs Mac De interface optimaliseren... 16 Inhoud 1. Een nieuw project starten... 14 1.1 Toetsenbordcombinaties Windows vs Mac... 15 2. De interface optimaliseren... 16 2.1 Werken met panelen... 18 Panelen sluiten... 19 Panelen schalen... 19 Panelen

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

HANDLEIDING WORDPRESS

HANDLEIDING WORDPRESS HANDLEIDING WORDPRESS Stichting MEO Handleiding Dit is een handleiding Wordpress geschreven door Stichting MEO v.1 INHOUDSOPGAVE Berichten... 2 Bericht maken... 2 Bericht bewerken/ snel bewerken... 7 Bericht

Nadere informatie

Release TiC Narrow Casting 4.0

Release TiC Narrow Casting 4.0 Release TiC Narrow Casting 4.0 met o.a. Dit document bevat: * Aanbieding training * Releasenotes TiC Narrow Casting 4.0 AANBIEDING TRAINING Aanbieding! TiC Narrow Casting 4.0 training Onlangs heeft de

Nadere informatie

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen In deze les ga ik je uitleggen hoe je live kunt uitzenden op Facebook vanaf je computer en hoe je je scherm kunt delen. Dat is heel spannend om

Nadere informatie

RULES RELEASE EVENTS. Mavim. Rules 7 Rules 8 Rules 9. Rules 2008

RULES RELEASE EVENTS. Mavim. Rules 7 Rules 8 Rules 9. Rules 2008 MICHEL ECKERSLEY RULES RELEASE EVENTS 2008 2012 2014 2016 2017 Rules 2008 Rules 7 Rules 8 Rules 9 Mavim MAVIM MANAGER & PORTAL MAVIM MANAGER MAVIM PORTAL USER INTERFACE Nieuwe Iconen Aansluiting Mavim

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

INZAGE IN ROOSTER EN PLANNING (DRAAIBOEK)

INZAGE IN ROOSTER EN PLANNING (DRAAIBOEK) INZAGE IN ROOSTER EN PLANNING (DRAAIBOEK) Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 01-14-2019 Table of Contents Algemene informatie... 3 Algemene uitleg over de inzage in rooster en planning... 4 :

Nadere informatie

Blackboard en MyMedia

Blackboard en MyMedia My Media De module My Media geeft via de My Media link toegang tot de bestanden waarover je via het media platform de beschikking hebt om in Blackboard te gebruiken. Bijvoorbeeld: Module toevoegen Als

Nadere informatie

1.9.4 Release Overzicht

1.9.4 Release Overzicht 1.9.4 Release Overzicht December 2013 www.siteop.mobi Release datum 9 december 2013, tussen 7 en 10:00 uur GMT Inhoudsoverzicht Nieuw... 3 Optie om website logo/afbeelding carousel op subpagina's... 3

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

INZAGE IN ROOSTER EN PLANNING (DRAAIBOEK)

INZAGE IN ROOSTER EN PLANNING (DRAAIBOEK) INZAGE IN ROOSTER EN PLANNING (DRAAIBOEK) Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 03-07-2018 Table of Contents Algemene informatie... 3 Algemene uitleg over de inzage in rooster en planning... 4 Inzage

Nadere informatie

HANDLEIDING Nacsport Elite

HANDLEIDING Nacsport Elite HANDLEIDING Nacsport Elite Versie 2.9.0 4 december 2017 MIDDEL VAN CONTACT U kunt contact met ons opnemen via een van de volgende manieren: WEB: www.nacsport.com FACEBOOK: www.facebook.com/nacsportsl TWITTER:

Nadere informatie

Handleiding MailChimp

Handleiding MailChimp Handleiding MailChimp 1. Inleiding Blijf in beeld met het versturen van nieuwsbrieven! Het versturen van nieuwsbrieven is een makkelijke, effectieve en persoonlijke manier om in contact te blijven met

Nadere informatie

Stappenplan publiceren van zakelijke mededeling in de Staatscourant via de GVOP applicatie

Stappenplan publiceren van zakelijke mededeling in de Staatscourant via de GVOP applicatie Stappenplan publiceren van zakelijke mededeling in de Staatscourant via de GVOP applicatie Versie: 0.1 Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 27-5-2015 Initiële versie Pieter Lammers

Nadere informatie

Offective > Beheer > Templates

Offective > Beheer > Templates Offective > Beheer > Templates Om een offerte, opdrachtbevestiging of factuur te kunnen versturen dient u eenmalig uw lay-out, sjabloon (template) aan te maken. Klik op Beheer > Administratie instellingen

Nadere informatie

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen Portfolio Het portfolio kan worden ingezet voor zowel studenten als docenten. Binnen deze module is het mogelijk om een digitaal portfolio samen te stellen met tekst, afbeeldingen en videos. Het is mogelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING Nacsport Pro Plus

HANDLEIDING Nacsport Pro Plus HANDLEIDING Nacsport Pro Plus Versie 2.9.0 4 december 2017 MIDDEL VAN CONTACT U kunt contact met ons opnemen via een van de volgende manieren: WEB: www.nacsport.com FACEBOOK: www.facebook.com/nacsportsl

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 1.0 Introductie Excel helpt om data beter te begrijpen door het in cellen (die rijen en kolommen vormen) in te delen en formules te gebruiken om relevante berekeningen

Nadere informatie

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 MILLEDONI.NL OP MOBIEL Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 Inhoud Inleiding... 1 Mentale model bij vraag 1 (behavioural)... 2 Mentale model bij vraag 2

Nadere informatie

EEN VIDEO INSLUITEN OF EEN KOPPELING NAAR EEN VIDEO OPNEMEN IN UW PRESENTATIE

EEN VIDEO INSLUITEN OF EEN KOPPELING NAAR EEN VIDEO OPNEMEN IN UW PRESENTATIE EEN VIDEO INSLUITEN OF EEN KOPPELING NAAR EEN VIDEO OPNEMEN IN UW PRESENTATIE In uw PowerPoint-presentatie kunt u een video insluiten of een koppeling naar een video opnemen. Wanneer u uw video insluit,

Nadere informatie

Je kiest bij Voeg een widget toe het widget waarvoor je een embed wilt instellen. Of je gaat naar een bestaande reeds ingestelde widget toe.

Je kiest bij Voeg een widget toe het widget waarvoor je een embed wilt instellen. Of je gaat naar een bestaande reeds ingestelde widget toe. Embeds Versie 2.0 Introductie Wil je één van de grafieken uit Finchline op een website tonen? Dit kan met behulp van de embed optie. Een embed is simpel gezegd een plaatje dat geïntegreerd kan worden.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

4.1 Het creëren van inhoudselementen

4.1 Het creëren van inhoudselementen 4.1 Het creëren van inhoudselementen De inhoud van de pagina wordt gemaakt door gebruik van inhoudselementen. Je kunt een pagina maken door verschillende elementen in combinatie met elkaar te gebruiken.

Nadere informatie

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >]

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >] Handleiding Photostory 3 Voor je begint: Photo Story 3 is een programma waarmee je een diashow of fotoverslag kunt maken. Je moet dus eerst foto s hebben voordat je met het programma kunt beginnen. Het

Nadere informatie

sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden

sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden sportadministratie 2 Inhoud 1 Via de menu SPORTIEF... 3 2 Het overzicht... 3 3 Nieuwe aanwezigheden invullen... 4 3.1 Niet van toepassing... 4 3.2 De

Nadere informatie

Aamelden op de gallery:

Aamelden op de gallery: Aamelden op de gallery: Ga naar de link fotografie.hik.be Geef je gebruikersnaam in het vak User Name. Dit is je achternaam, gevolgd door je voorneem. Indien je spaties in je naamgeving hebt, vervang je

Nadere informatie

1.9.6 Release Notes Verbeteringen en uitbreidingen

1.9.6 Release Notes Verbeteringen en uitbreidingen 1.9.6 Release Notes Verbeteringen en uitbreidingen Februari 2014 Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform (Inclusief SiteOpMobi Service, Control Panel, APIs) 1.9.6 19 februari 2014 2 Inhoudsoverzicht

Nadere informatie

Over deze handleiding

Over deze handleiding Handleiding Inhoudsopgave Over deze handleiding 3 Het startscherm 4 Hoe werkt het 5 Upload media 6 Ontwerp een thema 8 Gebruik van de design editor 10 Plan je content 12 Over deze handleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi staat niet stil en is steeds bezig om de tool Prezi te verbeteren. De belangrijkste veranderingen

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Referentie voor Sneltoetsen

Referentie voor Sneltoetsen Referentie voor Sneltoetsen Sneltoetsen voor Desktop, Laptop en Aanraakschermen Deze informatie is beschikbaar in alternatieve formaten te verkrijgen op www.yourdolphin.com Introductie 1 Dit boekje geeft

Nadere informatie

GeoQlik voor eindgebruikers

GeoQlik voor eindgebruikers GeoQlik voor eindgebruikers Een whitepaper over de functionaliteiten van GeoQlik 11 voor eindgebruikers GeoQlik voor eindgebruikers - HippoLine B.V. 1 GeoQlik 11 voor eindgebruikers In dit whitepaper wordt

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host.

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host. 1 P a g e Beheren van host: 1 Host lijst. Selecteer een host in de lijst om deze te bewerken, te verwijderen of te selecteren. 2 Toevoegen van een host. Druk op de plus toets om een nieuw host toe te voegen.

Nadere informatie

Studenthandleiding Portfolio in Blackboard Learn

Studenthandleiding Portfolio in Blackboard Learn Studenthandleiding Stafbureau onderwijs & onderzoek Functioneel beheer Blackboard Learn. T.b.v. October 2014 release. Versie: 02-12-2014. Handleiding portfolio studenten In deze handleiding wordt het aanmaken

Nadere informatie

ICT -idee 1. Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie.

ICT -idee 1. Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie. 1 Umapper: Maak je eigen landkaart met toegevoegde informatie. Umapper maakt het mogelijk om een eigen tintje te geven aan aardrijkskundige kaarten, ze te voorzien van informatie en ze interactief te maken.

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Ontwerptechnieken. MyTV

Ontwerptechnieken. MyTV Ontwerptechnieken MyTV Naam: Mike Wolffgramm Student: 500608754 Klas: V1CMD06 Vak: Ontwerptechnieken ( Herkansing ) Docent: Sonja Rouwhorst Datum: 17 januari 2012 Inhoudsopgave: - Inleiding pag. 3 - Sitemap

Nadere informatie

Offective > Beheer > Templates

Offective > Beheer > Templates Offective > Beheer > Templates Om een offerte, opdrachtbevestiging of factuur te kunnen versturen dient u eenmalig uw lay-out, sjabloon (template) aan te maken. Klik op Beheer > Administratie instellingen

Nadere informatie

Projecten & Objectenmodule

Projecten & Objectenmodule Projecten & Objectenmodule De Projecten & Objecten module is speciaal ontwikkeld voor o.a. makelaars, projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Deze module geeft u de mogelijkheid projecten en objecten te

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie