Gemeente van de Heer Jezus Christus, en jullie, Mark en Janita, in het bijzonder,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente van de Heer Jezus Christus, en jullie, Mark en Janita, in het bijzonder,"

Transcriptie

1 p1620 Terneuzen, 24/7/16 Doop Sophie de Bruijne Thema: God kent jou vanaf het begin Liturgie Welkom door ouderling van dienst Votum en groet door preeklezer Opwekking 574 Groot is Hij De Tien Woorden opnieuw Opwekking 428 Genade, zo oneindig groot Bediening van de doop Formulier 2 door preeklezer Gebed voor de doop door preeklezer Vragen aan de ouders door de predikant Bediening van de doop Psalm 103 : 1,3,5 Belofte van de gemeente Psalm 103 : 9 Uitreiking doopkaart en doopboekje Dankgebed Dooplied Sela Schriftlezingen door gemeentelid Psalm 139 Johannes 10,1-5;14-16 Opwekking 518 Heer, U doorgrondt en kent mij Preek over Psalm 139,16 God kent jou vanaf het begin zo mogelijk door predikant Opwekking 599 Komt tot de Vader Dankzegging en voorbede door preeklezer Collecte Gezang 456 : 1,2 LvK Zegen van St. Patrick Gezang 456 : 3 LvK Gemeente van de Heer Jezus Christus, en jullie, Mark en Janita, in het bijzonder, Er zijn van die kerkgebouwen waar je bovenin, op het hoogste punt, een oog geschilderd ziet. Misschien ben je wel eens in zo n gebouw geweest tijdens een vakantie of zo. Ik heb een plaatje meegenomen van in de middentoren van de St. Jan in Den Bosch met daar bovenin het alziend oog van God. Het heeft iets van: wees je ervan bewust dat God je ziet vanuit de hoge. Datzelfde alziend oog van God kom je trouwens ook tegen op het Amerikaanse biljet van één dollar. Mogelijk heeft het daar meer iets van een aansporing tot eerlijkheid waar het om geldzaken gaat God ziet het immers allemaal. God ziet je. Zo is Hij. Zo tekent de psalm Hem. Als de God die alles weet.

2 2 Er is niets dat Hem ontgaat. U omsluit mij, van achter en van voren, u legt uw hand op mij. Zo klinkt het in vers 5 van de psalm. Niets ontgaat God. Niets in het wereldgebeuren. Niets in mijn leven. Hij houdt mij in het oog zoals een moeder op een warme zomerdag het doet met haar kind dat aan het spelen is bij het zwembad of bij zee. Zo n kind wil je niet uit het oog verliezen, toch?! Zo is God. Waar je ook bent, wat je ook doet Hij heeft oog voor je. Hij is overal bij. Dat is misschien wel eens een lastige gedachte. Nee, niet altijd, maar soms toch wel. Het is heerlijk te weten dat God erbij is in een doopdienst. Het is heerlijk te mogen weten dat Hij je troost in je verdriet. Maar er zijn ook momenten waarop we het minder fijn vinden dat Gods oog op ons gericht is. Als er dingen zijn die het daglicht niet kunnen verdragen. Als we woorden zeggen die niet kunnen. Als we de dingen van ons leven mooier voorstellen aan anderen dan dat ze werkelijk zijn. Als Ach, er zijn zoveel momenten dat we als Adam in het paradijs ons voor God willen verstoppen. Ook dan is God er. Hij weet alles. Hij is overal. En alsof het nog niet genoeg is Hij kan ook alles. Dat wil zeggen: Hij kan alles wat Hij wil. Vroeger zongen we het zo prachtig en soms doen we dat nog wel (Gez. 115 : 1): Wat zijne liefde wil bewerken, ontzegt Hem zijn vermogen niet. Je merkt het als het gaat om het leven van de mens iets waar de psalmdichter het ook op toespitst als hij het in vers 14 heeft over het ontzaglijke wonder van mijn bestaan. Wonderlijk tot op de dag van vandaag. Mensen kunnen veel. Mensen kunnen bekijken hoe een leven groeit in het binnenste van een moeder. Ze kunnen je aanwijzen hoe het hart klopt en de nieren werken. Dat kunnen mensen. Maar God kan meer dan mensen: Hij heeft het hart geplant in dat nieuwe leven, Hij heeft de nieren gevormd toen Hij datzelfde leven weefde, het vorm gaf in de buik van de moeder. Zo is God. Hij weet alles. Hij is overal. Hij kan alles. **

3 3 En wie zijn wij dan? Wat betekent dat voor ons? Wat betekent het voor Sophie? Wat de psalmdichter wil zeggen vind je op indrukwekkende manier verwoord terug in het vers waar de psalm als het ware om draait: Uw ogen zagen mijn vormeloos begin, alles werd in uw boekrol opgetekend, aan de dagen van mijn bestaan ontbrak er niet één Nog voordat jullie, Mark en Janita, ook maar iets wisten van het bestaan van een Sophie (je had er hooguit een vermoeden van) was Gods ook al gericht op haar leven. Hoe ik me dat moet voorstellen?? Dat weet ik niet. Ik mag het geloven gelóven dat de God die alles weet, overal is, alles kan ook het oog gericht heeft op het leven in z n aller vroegste vorm. Het leven van Sophie werd opgetekend bij God, aangegeven bij de burgerlijke stand van God koninkrijk. U schreef het op in uw boek zo zegt dichter David het. Het mooie daarvan is dat God de agenda van je leven heeft klaarliggen. Die agenda waarin de dagen van je leven staan. Die agenda voor de ene een dunne van niet meer dan een paar weken, voor die ander een die dikker uitvalt dan je misschien had gedacht. Aan de dagen van mijn bestaan ontbrak er niet één Soms volgen wij God niet. Is het onbegrijpelijk dat je binnen een week tijd aan een graf en bij een doopvont staat. Dat tekent het leven. Een leven dat kwetsbaar begint. Een leven waarvan wij niet weten hoe het eindigt, wanneer het eindigt. Wie zijn wij, mensen eigenlijk. Het kan je een geweldig gevoel geven als er boven deze dienst als opschrift staat: God kent jou vanaf het begin. Maar wat als je dagen geteld zijn? Wat als je denkt, als het je niet loslaat: hoe zit dat, ìs God hier wel bij? Is Hij er wel bij in het geweld van de wereld? Is Hij er wel bij in de rumoerige toestanden in het Midden-Oosten, in Turkije? Is Hij er wel bij in de moeite van mijn leven. Mooi gezegd dat Hij mijn leven omsluit. Maar wat als datzelfde leven mij uit handen dreigt te vallen?? Wat dan? Prachtige woorden zo is God! Maar hoe lastig kan het niet zijn als we het toepassen op ons eigen leven? Op de vergankelijkheid ervan. Op de broosheid van ons bestaan. Op de pijn die we kunnen ervaren in het leven? Op de haast hopeloze gebrokenheid die de wereld in zijn macht lijkt te hebben? Wie zijn wij dan? Luister dan hoe de psalm begint: HEER, u kent mij, u doorgrondt mij. Dat gaat over God.

4 4 Over wie Hij is. Wie Hij is voor de wereld, wie Hij is voor jou als mens. Wie Hij is voor Sophie, wie Hij is voor wie dan ook, of je het gelooft of niet Wie Hij is En kijk dan nog eens naar het eind. Doorgrond mij, God. Dat lijkt veel op het begin. Hetzelfde woord klinkt: doorgronden. Maar het verschil is dat het aan het slot gaat over de mens. Over de mens die zich overgeeft aan God. Die zich gewonnen geeft aan God. Die zijn hart openstelt voor God. Dan is de pijn niet opeens voorbij of zo. Weet wat mij kwelt zo hoor je dichter David nog zingen aan het eind. Dan zit het niet opeens helemaal goed met jou. Zie of ik geen verkeerde weg ga nog steeds kun je in de val van de zonde lopen. Maar één ding door de kracht van de Geest, en door het geloof in Christus mag je zeggen: hier ben ik, God. Neem mijn leven, neem het leven van mijn kind en laat het, Heer, toegewijd zijn aan uw eer. Neem mijn leven en doe me er opnieuw en steeds weer van doordrongen zijn dat U erbij bent in mijn eigen leven, in het leven van Sophie, in het leven van mijn kinderen (als ik die van U heb gekregen), in het leven van de gemeente. U doorgrond mij? U weet wie ik ben. U bent er altijd bij in mijn leven. U kunt alles. Nou, doorgrond mij dan ook maar. Peil mijn leven maar met de meetstok van uw liefde. ** En dan is het één van beide ook vandaag. Dan pak je het op en je bent één en al aanbidding. De psalm ademt een geest van verwondering, van aanbidding, van blijdschap. Eén en al lof klinkt er op de God die zijn oog op ons gericht heeft. Nou ja, één en al Het lijkt een vervelende dissonant als er gesproken wordt over Gods vijanden En misschien ben je wel geneigd dat stukje van de psalm over te slaan. Je zou niet de eerste zijn. Want die vijanden En het pleiten voor de doodstraf daar gruw je toch van? Wie de ontwikkelingen in Turkije volgt, hoe daar de roep klinkt tot herinvoering van de doodstraf, die weet dat er genoeg politici (en zij niet alleen) zijn die zich daar zorgen over maken. De doodstraf in handen van mensen is ook doodgevaarlijk. Maar in handen van God God, breng de zondaars om (vs. 19). Het gaat hier niet over de vijanden van welk mens dan ook. Nee, het gaat over Gods vijanden.

5 5 Dus over de tegenstanders van de God die alles ziet, die overal is, die alles kan. Die God verdient de hoogste lof. En zij die Hem die lof niet gunnen, die Hem in de weg staan, die zichzelf tot god willen zijn, die in hun spreken, in hun doen en laten Hem vijandig zijn, het tegenovergestelde willen van wat Hij wil Die mensen spaart God niet. Our God is an awesome God zingt Michael W. Smith. Een geweldige God. Een ontzagwekkende God. Maar tegelijk ook een God met wie niet te spotten valt. Zoals je als man het niet toelaat dat iemand de spot drijft met je vrouw. Ontzagwekkend dat is God. Zijn vijanden spaart Hij niet. Die vijanden met wie jij en ik zo gemakkelijk een bondje sluit. De vijand van het eigenbelang. En de vijand van je eigen gang gaan. De vijand van het leven naar je eigen hand zetten. En de vijand van het goedpraten daarvan. De vijand van het niet zo nauw nemen met God. En de vijand die je daarbij een handje wil helpen en vaak meer dan een handje. Die vijand, Gods vijand God spaart hem niet. Is dat een akelige gedachte? Zeker! Een aller akeligste gedachte zelf. Als je diep in jezelf kijkt dan weet je het van je zelf: ook ik zat in dat kamp, ook ik stond aan die kant Wie zou daar niet bij huiveren?? Maar tegelijk: wie leert zingen van de God die ook jou kent vanaf het begin, als je het verwacht van de God die jou ziet zijn oog is gericht op jou, niet alleen vanuit de hoogte van het een of andere kerkgebouw en ook niet alleen vanaf wel geldbiljet dan ook die God leidt jou op weg naar je bestemming. Die God is ons aanbidden waard! Wij hebben het er misschien wel eens over wie wij zijn voor God. En wat het betekent te leven in het spoor van God. Maar daar bovenuit gaat de zekerheid dat God er is. Dat Hij er is in ons leven. Dat Hij er is in het leven van Sophie Hij heeft zijn naam er vandaag zelfs op gegeven in de doop. Dat Hij het is die onze lof en aanbidding waard is: Our God is an awesome God. Hij is er in het leven van ieder die meezingt tot de God die ons doorgrondt, die ons leven peilt tot op de bodem: Heer, U doorgrondt en kent mij. Amen.

Gemeente van de Heer Jezus Christus, en jullie, Arjan en Pauline en Joris en Mirjam vandaag in het bijzonder,

Gemeente van de Heer Jezus Christus, en jullie, Arjan en Pauline en Joris en Mirjam vandaag in het bijzonder, p1727 Terneuzen, 8/10/17 doop Lucas Willem Kalisvaart en Liv Milou Nauta Thema: Liturgie Votum en groet Gezang 171 : 1,2,3 GK Wees stil voor het aangezicht van God Gods wet als belofte Opwekking 609 U

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugd ouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugd ouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugd ouderling Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en

Nadere informatie

Thema: Ik ben Christen, jij niet?

Thema: Ik ben Christen, jij niet? Liturgie voor de jeugddienst op zondag 2 april 2017 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Ik ben Christen, jij niet? Voorganger: ds. G.J. Röben Ouderling

Nadere informatie

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons!

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Liturgie Voorzang: - Gez 96,1-3 - Weet je dat de lente komt Aansteken nieuwe kaars Zingen: Gez 95,1.2.4 Stil gebed Votum / groet Zingen: Opw 488 Gebed

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

2

2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Wij gaan voor even uit elkaar 1. Wij gaan voor e-ven uit el-kaar en de-len nu het licht. Dat.. Licht ver telt ons iets van God op hem zijn wij ge - richt. Straks zoeken

Nadere informatie

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Zingen: Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat. Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Hartelijk Welkom bij

Hartelijk Welkom bij Hartelijk Welkom bij Tienduizend redenen Opwekking 733 De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu)

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Stil gebed Wat hou ik van Uw huis Ik kan zo sterk verlangen naar de binnenpleinen van de Heer. Diep in mijn lijf is zo n heimwee, zo'n blijvende

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst zondag 6 januari 2019 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Organist: Mw. G. Hilverts Tekst voor op de voorkant van de liturgie: Geboren uit Liefde Kostbaarder dan goud Een nieuw leven Aan ons toevertrouwd

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

voor zondag 25 augustus 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019

voor zondag 25 augustus 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019 voor zondag 25 augustus 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019 Voorganger : Ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Martine van den Boschde Groote Diaken

Nadere informatie

Prediker 2:24-25 Hoe word ik gelukkig?

Prediker 2:24-25 Hoe word ik gelukkig? Prediker 2:24-25 Hoe word ik gelukkig? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Prediker 2:24-25 - Hoe word ik gelukkig?

Prediker 2:24-25 - Hoe word ik gelukkig? Prediker 2:24-25 - Hoe word ik gelukkig? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 - Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

Belijden GK 71 Opwekking GK 91 orgelmeditatie Luisteren Brood en wijn

Belijden GK 71 Opwekking GK 91 orgelmeditatie Luisteren Brood en wijn Morgendienst Votum - groet Ps 121: 1,2 Tien Woorden Ps 121: 3,4 Schriftlezing Psalm 9: 1-11 Ps 9: 1, 7, 8 Prediking Psalm 9: 10a GK 163 Dank en voorbede Collecte Ps 57: 5,6 Heilig avondmaal Formulier 3

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN 8 april 2018 9.00 & 10.30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Gea van Maanen / Fennie vd Broek Organist: Wieger Jan Schaap Koster: Harry Hoorn

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Het onderwerp is H. 4 van Samen één : gaven en talenten Daartoe lezen we Mat 25: en Psalm 139.

Het onderwerp is H. 4 van Samen één : gaven en talenten Daartoe lezen we Mat 25: en Psalm 139. Als votum Ps 121: 1 Na vredegroet Ps 121: 2,3,4 Tien Woorden Zingen Ps 103: 1,2,3 Gebed Lezen Ps 139: 1-12 Zingen Ps 139: 1,2 Lezen Psalm 139: 13-18; 23-24 Zingen Ps 139: 6,7 Lezen Matt 25: 14-30 Zingen

Nadere informatie

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 Lezen : Psalm 103 Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 In deze dienst is er: Voor wie? Ichtûs Kids Voor alle kinderen vanaf 3,5 jaar tot en met groep 4 Waar?

Nadere informatie

Eerst zien, dan geloven

Eerst zien, dan geloven Eerst zien, dan geloven Liturgie voor de jeugddienst op 11 februari 2018 om 10:00 uur in de Ichthuskerk in Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Muzikale medewerking: Jaap, Anke en Esmay Roggeband Jet Heijboer,

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Zingen: Opwekking 720 (met Cross-Over) Cross-Over zingt: Opwekking 733: 10.000 redenen Zingen: Op Toonhoogte 178

Zingen: Opwekking 720 (met Cross-Over) Cross-Over zingt: Opwekking 733: 10.000 redenen Zingen: Op Toonhoogte 178 Welkom Zingen: Op Toonhoogte 153 Votum en Groet Zingen: Opwekking 720 (met Cross-Over) Cross-Over zingt: Opwekking 733: 10.000 redenen Zingen: Op Toonhoogte 178 Gebed Schriftlezing: Efeziërs 4: 17-24 Zingen:

Nadere informatie

Exodus 17:8-16 Geloven doe je samen!

Exodus 17:8-16 Geloven doe je samen! Exodus 17:8-16 Geloven doe je samen! 5e Preek in het gemeenteproject feest van genade bij het weekthema verbondenheid. De duivel wil je geloof graag aanvallen. Maar samen sta je sterk en kun je elkaar

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 10.00 uur In deze dienst zal wordt gedoopt: Bente Bertha Hollak Voorganger: Ouderling van dienst: Koster: Organist:

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 12 februari Evy van Diest wordt gedoopt

Orde van dienst zondag 12 februari Evy van Diest wordt gedoopt Orde van dienst zondag 12 februari Evy van Diest wordt gedoopt Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw Pianist: Stefhan Havelaar Welkom en mededelingen- ouderling van dienst Lied 287 Rond

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren.

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Welkom Psalm 150 (Psalm Project) Looft God, looft Hem overal, Looft de schepper van t heelal. Om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid en pracht. Van zijn Naam en eeuwig wezen. Looft God, met bazuingeklank,

Nadere informatie

Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp

Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp Voorganger: ds. W. van Dijk uit Kampen Organist: André van Dijk Pianist-Zang: Dirk Jan, Simon en Gery Stuy Datum: 9 oktober 2016, aanvang 09.30 uur Welkom

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

p1736 Terneuzen, 17/12/17 Doop Ruby Adriana Timan Thema: Jozef de moed om te geloven Gemeente van de Heer Jezus Christus,

p1736 Terneuzen, 17/12/17 Doop Ruby Adriana Timan Thema: Jozef de moed om te geloven Gemeente van de Heer Jezus Christus, p1736 Terneuzen, 17/12/17 Doop Ruby Adriana Timan Thema: Jozef de moed om te geloven Liturgie Toelichting bloemstuk en aansteken adventskaars Psalm 91 : 5,6 Votum en groet LB 439 : 1,2 Verwacht de komst

Nadere informatie

1 Korintiërs 2 Help, ik twijfel! Waar vind ik God?

1 Korintiërs 2 Help, ik twijfel! Waar vind ik God? 1 Korintiërs 2 Help, ik twijfel! Waar vind ik God? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer,

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, 1 Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, Ik erken: U, Heer, bent God met blijdschap in mijn hart. en ik behoor U toe. Ik wil

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen : Gezang 4 Gebed voor de opening van het Woord 5 Schriftlezing : 6 Zingen :

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk.

Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk. Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk. Thema: Helden Voorganger: ds. Mark van Pelt Organist: Corina

Nadere informatie

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Psalm 146 : 1 en 4 Psalm 51 : 1 Psalm 25 : 7 Psalm 68 : 8 Lied 465 : 1, 4 en 5 Gezang 141 : 3 (GK 35) Opwekking 672 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

14 april 2019 Palmpasen 10:30

14 april 2019 Palmpasen 10:30 14 april 2019 Palmpasen 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Haddo Hans Hilbers Organist: L. van den Broek / W.J. Schaap Junior Andreasband o.l.v. Eva Arendsen Lector: Gert Broekhuis Koster:

Nadere informatie

p1735 Terneuzen, 10/12/17 Viering HA Thema: Maria s aanvaarding Gemeente van de Heer Jezus Christus,

p1735 Terneuzen, 10/12/17 Viering HA Thema: Maria s aanvaarding Gemeente van de Heer Jezus Christus, p1735 Terneuzen, 10/12/17 Viering HA Thema: Maria s aanvaarding Liturgie Votum en groet LB 442 : 1,2 Op U, mijn Heiland blijf ik hopen Schuldbelijdenis (op pag. 674 GK) Psalm 134 : 1,2 Genadeverkondiging

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 10, 15 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 10, 15 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Marcus 10, 15 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, de Here wil ons deze morgen weer laten horen en ervaren dat wij, ondanks al onze zonden toch burgers

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Lucas 2:25-35 Heb je geduld?

Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven In het donker zie je niets. Niet waar je bent, niet hoe de wereld er uit ziet, niet wat je moet doen. In het licht ga je het allemaal begrijpen. Jezus zegt:

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal -lezen formulier, 2e deel -brood en wijn door de rijen -zingen GK 125 'Alles in allen'

Viering Heilig Avondmaal -lezen formulier, 2e deel -brood en wijn door de rijen -zingen GK 125 'Alles in allen' Liturgie preek ochtenddienst over Psalm 46,1-3 -GKv Loppersum-Westeremden, 08-12-2013, viering HA -2e advent Welkom en mededelingen door ouderling Komen tot de Here Oproep om de Here te aanbidden, Stil

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17)

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september 2015 OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Wij willen samen vieren dat God van mensen houdt en dat Hij in ons midden zijn rijk

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen 10.00 uur Liturgie Votum / zegengroet Sela Opwekking 574 Groot is Hij Gezang 171: 1, 3 Gebed Wet Gezang 158 Schriftlezing Johannes 2: 1 11 Romeinen

Nadere informatie

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN MAAR Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jannie Torsius Lector: Henk Buscher Pianist: Rik Nijs / Jan vd Brink Koster: Niels Kuyt / Coen Robbertsen Intochtslied: Opwekking

Nadere informatie

1 Korintiërs 2 - Help, ik twijfel! Waar vind ik God?

1 Korintiërs 2 - Help, ik twijfel! Waar vind ik God? 1 Korintiërs 2 - Help, ik twijfel! Waar vind ik God? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Gerard van der Wardt Pastoraal ouderling, sectie 9 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

1. Wie er horen. Liturgie morgendienst zondag 20 mei Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed. Votum en vredegroet. Zingen: Gez.

1. Wie er horen. Liturgie morgendienst zondag 20 mei Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed. Votum en vredegroet. Zingen: Gez. Liturgie morgendienst zondag 20 mei 2018 Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed Votum en vredegroet Zingen: Gez. 281:1-4 (LvdK) Kinderen naar de KND De Tien Woorden + samenvatting Zingen: Ps. 103:3 (NB)

Nadere informatie

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Welkom bij Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Breng ons samen Sela U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar. Wij brengen U lof, geven U alle eer: eendrachtig, veelstemmig

Nadere informatie

Lezen : Prediker 4:17-5:6 Tekst : Het 7e gebod

Lezen : Prediker 4:17-5:6 Tekst : Het 7e gebod Lezen : Prediker 4:17-5:6 Tekst : Het 7e gebod Lied 434 : 1, 2 en 3 Psalm 27 : 4a en 5b Lied 8a (2013) Lied 341 : 1, 2 en 3 Psalm 105 : 5 Gezang 160 : 1 en 2 (NG 81) Votum en groet Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen!

Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen! Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen! 2 75 geschonken die elke naam te boven gaat, opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in hemel, op de aarde

Nadere informatie

Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy

Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy Voorzang: Abba Vader Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe. U alleen

Nadere informatie

Preek over zondag 21, gehouden op / p.1

Preek over zondag 21, gehouden op / p.1 Preek over zondag 21, gehouden op 01-11-09 / p.1 Liturgie: Votum en groet Zi: Ps. 23:1.2.3 Gebed Schriftlezing: Matth. 4:12-25 Zi: Lied 294:1.2.4.5 Preek: Zondag 21 Zi: Gez. 119:1.2.3 Credo: gez. 179b

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Voorganger: Leonard van Wijk Orgel: Els Dijkerman Ouderling: Pieter Bas ter Maat Lector:

Nadere informatie

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga 0 Welkom in het Open Hof Orde voor de viering op zondag 2 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga Protestantse Wijkgemeente Open Hof

Nadere informatie

Votum en groet Zingen Ps 105: 2, 3 Tien Woorden Kees Kuiper Mel. Ps 140 Gebed Lezen Gal 4: 4-7 Preek Rom 8: Zingen LB 886: 1 Abba Vader Gebed

Votum en groet Zingen Ps 105: 2, 3 Tien Woorden Kees Kuiper Mel. Ps 140 Gebed Lezen Gal 4: 4-7 Preek Rom 8: Zingen LB 886: 1 Abba Vader Gebed Votum en groet Zingen Ps 105: 2, 3 Tien Woorden Kees Kuiper Mel. Ps 140 Gebed Lezen Gal 4: 4-7 Preek Rom 8: 14-16 Zingen LB 886: 1 Abba Vader Gebed Collecte Zingen LB 827: 2,4 Mel. Ps 12 Viering HA Formulier

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop!

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop! Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om 16.45. Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband Thema: Hoop! - Zingen voor de dienst: Opwekking 337 Mijn hoop is op U Heer Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is

Nadere informatie

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd Welkom Zingen: OTH 204 - kom tot de Vader Votum en groet Zingen: OTH187 - maak mij rein voor u Gebed Gezongen geloofsbelijdenis: Opwekking 426 Ja, ik geloof in Jezus Schriftlezing: Psalm 27 Zingen: OTH

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

p1730 Terneuzen, 29/10/17 Thema: Christus centraal Hij is van God gegeven Gemeente van de Heer Jezus Christus,

p1730 Terneuzen, 29/10/17 Thema: Christus centraal Hij is van God gegeven Gemeente van de Heer Jezus Christus, p1730 Terneuzen, 29/10/17 Thema: Christus centraal Hij is van God gegeven Liturgie Votum en groet Psalm 122 : 1,2 De Tien Woorden gevolgd door 1 Johannes 4,10 Psalm 122 : 3 Gebed Gezang 38 : 1,2,3,4 De

Nadere informatie

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10 NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft.

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk) Inleidend muziekspel Welkom en afkondigingen De ouderling van dienst heet iedereen welkom, leest de afkondigingen voor en geeft de predikant een hand. Daarmee draagt hij de verantwoordelijkheid voor de

Nadere informatie

Gedoopt wordt Jasmijn Sollie

Gedoopt wordt Jasmijn Sollie Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 14 oktober 2018 om 9.30 uur in Open Hof Gedoopt wordt Jasmijn Sollie Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel:

Nadere informatie

Pinksteren/Doopdienst: Emma van Rijswijk en Stijn van Dam Thema: Wat Pinksteren voor Jezus betekende Voorganger: Gastheer: Muziek: Techniek: Liturgie: Ds. Willem Smouter Reyald Bert-Jan (orgel/piano),

Nadere informatie

Johannes 8:58 Nooit meer afscheid met Jezus (oudjaarsdag)

Johannes 8:58 Nooit meer afscheid met Jezus (oudjaarsdag) Johannes 8:58 Nooit meer afscheid met Jezus (oudjaarsdag) p> Liturgie Zingen: LvK Lied 397 : 1, 3 en 4 Stil gebed Votum en groet Zingen: GKB Gezang 121 : 1, 8 en 9 Gebed Lezen: Johannes 8 : 48 59 Zingen:

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling, voorzitter kerkenraad Psalm 100 vers 2 en 4 Psalm 100 vers 2 en 4 Stil gebed, votum en groet Lied 798 Wij zijn

Nadere informatie

Liturgie 18 augustus Br. Roel van Swetselaar

Liturgie 18 augustus Br. Roel van Swetselaar Liturgie 18 augustus 2019 Br. Roel van Swetselaar Votum en Groet Zingen Hemelhoog 291 Al wat ik ben Al wat ik ben, leg ik in uw hand, ik geef mijzelf volledig. Mijn leven rust in de palm van uw hand, ik

Nadere informatie

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt Voorganger: Ds. Margriet va de Bunt Organist: Tijn Bouw Welkom en mededelingendoor de ambtsdrager van dienst Lied Vrede voor jou

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Prediker 7:3 Wat moet ik met verdriet?

Prediker 7:3 Wat moet ik met verdriet? Prediker 7:3 Wat moet ik met verdriet? Iedereen wordt geconfronteerd met de dood. Moeilijk is dat. Maar volgens Prediker is het mooi om op een begrafenis te zijn. Want verdriet om de dood zet je stil,

Nadere informatie

ONZE HEMELSE VADER ZORGT VOOR ALLE DINGEN

ONZE HEMELSE VADER ZORGT VOOR ALLE DINGEN Zondag 10 / gehouden op 21-06-2009 / p.1 ONZE HEMELSE VADER ZORGT VOOR ALLE DINGEN Liturgie Votum en groet Zi: Psalm 118:1.5 Gebed Schriftlezing: Gen. 22:1-19 Zi: Psalm 33:2 Schriftlezing:Gen: 50:17-21:

Nadere informatie

Gerrie van der Stoel - Roest

Gerrie van der Stoel - Roest DANKDIENST VOOR HET LEVEN van Gerrie van der Stoel - Roest Schriftlezing psalm 139, 1-18 1 Voor de koorleider. Van David, een psalm. HEER, u kent mij, u doorgrondt mij, 2 u weet het als ik zit of sta,

Nadere informatie