Vee&Logistiek UW LIDMAATSCHAP LOONT!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vee&Logistiek UW LIDMAATSCHAP LOONT!"

Transcriptie

1 Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 12 I 2016 Terugkijken & Vooruitblikken JAARPLAN 2017 INTERVIEW Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Topsector Agri&Food KERSTPUZZEL WISSELING VAN DE WACHT OP SECRETARIAAT UW LIDMAATSCHAP LOONT!

2 Colofon / Inhoud Colofon Vee&Logistiek Uitgegeven door Vee&Logistiek Nederland. Abonnement: 64,95 per jaar. Buitenland: 74,95 per jaar. 4 6 Nieuwsoverzicht Nieuwsberichten. Sectorvoorzitters Sectorvoorzitters van Vee&Logistiek Nederland schrijven over wat er 20 We moeten blijven ontwikkelen, stilstaan is geen optie Interview met Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Topsector Agri&Food. België en Luxemburg: 69,95 per jaar. speelt op hun deelgebied. Voor aanmelden of adreswijzigingen: of info@vee-logistiek.nl. Redactie: 8 Jaar 2016 in beeld Terugblik op het afgelopen jaar. Jos Zegers & Viktorija van Zijp (eindredacteur) Benoordenhoutseweg BC Den Haag Telefoon: Fax: Mobiel: v.vanzijp@vee-logistiek.nl Informatie : Kalver- en rundveenoteringen: Website: ING: NL 60 ING B Vee&Logistiek Nederland Adres: Van Bylandt Huis Benoordenhoutseweg BC Den Haag Telefoon: Fax: Terugblikken en vooruitkijken Column van Frans Dirven. Kerstpuzzel De jaarlijkse kerstpuzzel. Rechterlijke toetsing bestuurlijke boete Rubriek Juridische Zaken Sectorbijeenkomst Rundveehandel in België Een reportage van de sectorbijeenkomst Rundveehandel. Beleef de reis naar België nog een keer! Uitnodiging ALV Uitnodiging en agenda voor de ALV van vrijdag 16 december. KalfVolgSysteem De uitkomsten van de informatiebijeenkomsten over het KVS van 11 en 18 november. Druk en grafische verzorging: Dipas druk & print, dazzl creations Vee&Logistiek verschijnt maandelijks in het eerste weekend van de maand. Advertenties dienen uiterlijk op de vrijdag de week ervoor bij de redactie aangeleverd te zijn. Voor meer informatie en de tariefkaart kijk op 14 De Veeman Vakman aan het woord In deze rubriek vertellen de leden over hun werkzaamheden en geven hun mening over de organisatie. 29 Binnenkort exclusieve diensten voor leden! Lees over de exclusieve voordeelpakketten die Vee&Logistiek Nederland per januari 2017 introduceert. De uitgever kan niet instaan voor de juistheid of volledigheid van de informatie in deze uitgave en kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor schade door eventuele onjuiste berichtgeving. 15 Jaarplan 2017 De actiepunten van Vee&Logistiek Nederland in het komende jaar. 30 Wisseling van de wacht op secretariaat Interview met Esther Jellema en Niets uit deze uitgave mag worden Jos Zegers. overgenomen zonder toestemming van de redactie van Vee&Logistiek. 32 Kalender Evenementen, beurzen en veemarkten. De volgende Vee&Logistiek verschijnt zaterdag 7 januari. 2 Vee&Logistiek Nederland 100 jaar!

3 Registreer u als erkende kalverhandelaar! Bent u kalverhandelaar? Meld u dan aan bij Vee&Logistiek Nederland als erkende kalverhandelaar! Dan ontvangt u voor de start van de proeffase (maart 2017) de inloggegevens voor het melden in KVS. Gratis Als lid van Vee&Logistiek Nederland kost u de registratie als erkende kalverhandelaar niets. De registratie heeft u nodig om straks de kalveren in het KalfVolgSysteem te kunnen melden. Om de erkenning te behouden, dient u vóór 31 december 2017 de verplichte studiebijeenkomst bij te wonen. Ook deze kost u niets, maar is voor rekening van de organisatie. Aanmelden U kunt zich registreren als erkende kalverhandelaar door een te sturen naar info@vee-logistiek.nl of te bellen op Meer informatie over KVS en erkende handelaar Voor meer informatie over KVS en de erkende handelaar verwijzen wij u naar het artikel in het novembernummer van Vee&Logistiek: pagina s 11 pagina s tot en met 13. In dit nummer leest u op pagina 26 de uitkomsten van de informatiebijeenkomsten van 11 en 18 november. Dé opleiding Chauffeur Veetransport Door CCV, Nederlandse Kwaliteitsregelingen, NVWA, en EU erkend. VASTE LAAGSTE PRIJSGARANTIE All-in. Inclusief examen, cursusboek, pasje, lunch, koffie en frisdrank gedurende de dag. Laagste prijs garantie!!!!! A ) Cursus Chauffeur Veetransport in één ochtend en DIRECT examen erachteraan! B ) Heftruckcursussen incl. code 95 in onze eigen erkende locatie te Oss! C ) Goedkoopste aanbieder totaal-pakketten code 95! D ) E ) info@vcfopleidingen.nl (lokaal tarief plus eventuele kosten voor mobiel gebruik) Vraag naar de heer Cristian van Dinther. Kwaliteit op één en altijd gezellig!!! Totaalpakket 35 uur code 95, inclusief alle kosten vanaf 695,- (All-in, ook incl CCV)!!! DE SCHERPSTE IN PRIJS EN KWALITEIT OP 1! Een greep uit ons aanbod Plaats: naam cursus Datum: Dalmsholte (Ov) Chauffeur Veetransport Za Geffen (N-Br) Digitale Tachograaf incl C-95 Za Geffen (N-Br) Chauffeur veetransport Za Oss (N-Br) Heftruck met c-95 en certificaat Di Purmerend (NH) Chauffeur Veetransport Za Geffen (N-Br) VCA met code95 en evt examen Za Bunnik (U) Chauffeur Veetransport Za Surhuisterveen (Fr) Chauffeur Veetransport Za Geffen (N-Br) EHBO met c-95 en certificaat Za Oss (N-Br) Comm. & Soc. Vaardighdn C-95 Za Venlo (Lb) Chauffeur Veetransport Za Afstand tot Geffen in autominuten: 75 km Weert = 45 min., 80 km Apeldoorn = 45 min., 60 km Utrecht = 30 min., 45 km Arnhem = 30 min., Onze vestiging ligt 1 km vanaf de snelweg A50. VCF Opleidingen is dé opleider voor transporteurs in de agrarische sector! Vee&Logistiek Nederland 100 jaar!

4 Eigen berichtgeving Wat is er ook alweer allemaal gebeurd? Jaar 2016 in beeld Terugkijken & Vooruitblikken Begin januari Vee&Logistiek Nederland werkt mee aan een onderzoek van de Universiteit Wageningen naar de behoeften van jonge kalveren tijdens het transporten over lange afstand. 2 tot en met 4 februari Het Bureau Nederlandse Vee-export neemt deel aan de Regio Agrar Bayern in Augsburg, Beieren. Deze driedaagse regionale agrarische vakbeurs is volgens kenners de belangrijkste beurs voor Zuid- Duitsland. 15 februari Mede dankzij de inspanningen van Vee&Logistiek Nederland is project Verantwoorde Dierverplaatsingen van start gegaan voor een systeemwijzging van de preventieregels op de lange termijn. Begin maart Vee&Logistiek Nederland presenteert samen met LTO Nederland, ZuivelNL, NZO en SBK het plan Vitaal Kalf. Een plan, dat dankzij het KalfVolgSysteem uw onmisbare rol als collecterende kalverhandelaar garandeert. Eind maart Dankzij de inspanningen van Vee&Logistiek Nederland keurt de NVWA het hygiëneprotocol voor veetransport dat in werking treedt bij een dierziekte-uitbraak goed. 31 maart De nieuwe Animal Health Law is officieel gepubliceerd. 1 april Mede dankzij Vee&Logistiek Nederland staat de Regeling Preventie het bijladen van nuka s vanaf een bijlaadvoorziening toe aan de openbare weg bij een verzamelcentrum februari Vee&Logistiek Nederland organiseert samen met Linssen Advocaten een bijeenkomst voor door het faillissement van Weyl getroffen leden naar aanleiding van de uitspraak van de Accountantskamer over de controlewerkzaamheden van de KPMG accountant. Medio februari De pilot stalkeuring voor exportvarkens is dankzij inspanningen van Vee&Logistiek Nederland en de POV van start gegaan. Vee&Logistiek Nederland 100 jaar! maart Vee&Logistiek Nederland organiseert een sectorbijeenkomst Veetransport waarin actuele onderwerpen in de veetransportsector besproken worden. 12 maart Vee&Logistiek Nederland organiseert een 1 april Vee&Logistiek Nederland neemt per april 2016 het gehele beheer van de Veehandels-Academy over en wordt daarmee de enige eigenaar van het opleidingsinstituut. sectorbijeenkomst Kalverhandel waar het plan Vitaal en Gezond Kalf met daarin KVS en de erkende handelaar voor het eerst 9 mei worden toegelicht. DCA organiseert de tweede evaluatieavond van de DCA BestPigletPrice. Onder leiding van voorzitter Henk Bleker ontstaat een goede discussie over de markt, de 16 maart afzetvooruitzichten van vlees, de huidige Vee&Logistiek Nederland is aanwezig BPP-notering en de noodzaak tot betere op de netwerkbijeenkomst met samenwerking in Landbouwraden. Onderwerpen als de keten. markttoegang biggen naar Servië, activiteiten Duitsland en mogelijkheden en ontwikkelingen in Oekraïne en Turkije worden met de aanwezige landbouwraden besproken.

5 Interview Terugkijken & Vooruitblikken We moeten blijven ontwikkelen, stilstaan is geen optie Deze maand interviewt Vee&Logistiek Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Topsector Agri&Food. Dijkhuizen noemt zichzelf een kind van de sector. Ik ben opgegroeid op het melkveebedrijf van mijn ouders. Ik wilde boer worden en het bedrijf van mijn vader overnemen, maar toen ik klaar was met de hogere landbouwschool was mijn vader nog te jong om te stoppen. Ik ben toen Economie&Veehouderij gaan studeren aan de Universiteit van Wageningen. Toen ik daarmee klaar was, ben ik de wetenschap in gegaan en heeft mijn broer het ouderlijk bedrijf overgenomen. In 1997 ben ik het bedrijfsleven ingegaan en van 2002 tot 2012 was in bestuursvoorzitter van Wageningen UR. Sinds 2014 ben ik voorzitter van de Topsector Agri&Food en commissaris bij diverse agri&food bedrijven. Ik heb dus heel mijn leven in de sector gewerkt. Dijkhuizen was als spreker aanwezig op het UECBV-congres in Rotterdam. Daar vertelde hij over e-commerce in de agri&food sector als een moderne manier van handel doen. In dit interview gaat Dijkhuizen daar dieper op in. Ook de rol van de veehandel en het veetransport in e-commerce komt aan de orde. Wat houdt uw functie als voorzitter van de Topsector Agri&Food in? De Topsector Agri&Food is een samenwerking van de zogenaamde gouden driehoek : de overheid, het bedrijfsleven en de kennisinstellingen. Het doel van de Topsector is om ervoor te zorgen dat de Nederlandse agrarische sector de leidende positie vasthoudt en verder uitbouwt. Als voorzitter ben ik onder andere verantwoordelijk voor de beleidslijnen, het in beeld brengen van de kennisbehoefte van het bedrijfsleven, verdeling van de financiële middelen voor het onderzoek en contacten met de Minister van EZ, de voorzitter van VNO-NCW en de voorzitters van de andere Topsectoren. U bent voorstander van de intensieve veehouderij. Waarom? Ik zou liever zeggen dat ik voorstander ben van een professionele veehouderij. Daaronder versta ik een veehouderij die productief en efficiënt is. Om in 2050 negen miljard mensen te kunnen voeden, moeten we meer gaan produceren, maar met minder grond, grondstoffen en uitstoot. De Nederlandse boeren zijn daar heel goed in. De rol van de veehandel en het veetransport zie ik met de groeiende wereldbevolking alleen maar groter en belangrijker worden Niet voor niets komen buitenlandse collega s kijken hoe wij op ons kleine stukje land zo veel en zo efficiënt en schoon kunnen produceren. Sommigen roepen dat we minder moeten produceren of helemaal moeten stoppen met de veehouderij, maar dat is niet verantwoord. Er is juist meer behoefte aan dierlijke eiwitten en het is een fictie te denken dat je qua dierenwelzijn, diergezondheid, efficiëntie en kwaliteit beter af bent als je de productie naar een ander land uitbesteedt. Wat is de grootste uitdaging voor de Nederlandse veehouderij? De komst van de informatietechnologie vind ik de grootste uitdaging. Nieuwe 20 Vee&Logistiek Nederland 100 jaar!

6 Uitnodiging Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Het bestuur van Vee&Logistiek Nederland nodigt hierbij alle leden uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering, die zal worden gehouden op: Vrijdag 16 december 2016 in De Schakel, Oranjelaan 10 te Nijkerk. Ontvangst vanaf uur met een broodje. De vergadering begint om uur. agenda 1. Opening door voorzitter Henk Bleker 2. Vaststelling verslag van de op 4 juni in Van der Valk hotel Vianen gehouden algemene ledenvergadering**) 3. Vaststelling jaarplan 2017*) 4. Vaststelling contributie en begroting 2017**) 5. Verkiezingen voorzitter Vee&Logistiek Nederland, Ledenraad en Sectorcommissies 6. Voorstel samenwerking met Exportnet / Veepro Holland 7. Wijziging huishoudelijk reglement**) 8. Actualiteiten veehandel, verzamelcentra en veetransport 9. Ingekomen voorstellen leden 10. Rondvraag en sluiting *) het jaarplan 2017 kunt u vinden in dit decembernummer op pagina s 15 tot en met 18. **) Het verslag van de in juni gehouden ALV, de begroting voor 2017 en het voorstel tot wijziging van het Huishoudelijk reglement zijn opvraagbaar bij het secretariaat, tel of per info@vee-logistiek.nl) 24 Vee&Logistiek Nederland 100 jaar!

7 Eigen berichtgeving Vee&Logistiek Nederland introduceert exclusieve voordeelpakketten voor leden Vee&Logistiek Nederland gaat per januari 2017 betaalde diensten voor individuele leden aanbieden op het gebied van juridische en fiscale advisering, import- en exportondersteuning en PR- en communicatie. Ook wordt een vertaalservice mogelijk gemaakt. Alleen leden kunnen gebruikmaken van deze exclusieve voordeelpakketten! Het uitgangspunt is dat op jaarbasis twee uur individueel advies bij elk pakket in de jaarcontributie is inbegrepen. Kost iets meer dan twee uur werk? Dan wordt vooraf een inschatting gemaakt van de begrote uren en kosten. Juridische en fiscale advisering Het secretariaat beschikt over de expertise om leden eerstelijns ondersteuning te bieden op het gebied van strafzaken, geschillen en boetes. Op voor ons minder bekende terreinen zoals het arbeids- en omgevingsrecht bestaat de dienstverlening uit het in kaart brengen van de problematiek en het doorverwijzen naar de specialist. Bestuurlijke boete / Last onder Dwangsom Inlezen casus / zienswijze opstellen + afstemming: 2 uur = in contributie Opstellen bezwaarschrift + afstemming: 2 uur = pakketprijs 150 euro ex btw Opstellen beroepschrift + afstemming 2 uur = pakketprijs 150 euro ex btw Voorbereiden pleitnota 2 uur = pakketprijs 150 euro ex btw Optreden als gemachtigde ter zitting 4 uur = pakketprijs 300 euro ex btw Strafbeschikking Inlezen casus / aantekenen verzet + afstemming 2 uur = contributie Schrijven pleitnota 2 uur = pakketprijs 150 euro ex btw Geschillen Intakegesprek en advies 2 uur = in contributie Arbeidsrecht, omgevingsrecht, btw, veehandelsregeling en betalingsrechten Intakegesprek en advies 2 uur = in contributie Import- en exportondersteuning Het secretariaat beschikt over de expertise om voor individuele leden opdrachten uit te voeren aangaande import en export van levend vee: marktverkenning van potentiele afzetgebieden en uitvoering specifieke onderzoeken. Marktverkenning van potentiële afzetgebieden Na de briefing wordt een land of markt in kaart gebracht. Het eindproduct is een specifieke schriftelijke marktrapportage waarin de afgesproken zaken betreffende het land of de markt beschreven staan. Intakegesprek en advies 2 uur = in contributie Uitvoeren opdracht 40 uur = 2400 euro Onderzoeksopdracht op aanvraag Intakegesprek en advies 2 uur = in contributie Uitvoeren opdracht: vooraf vastgestelde uren à 60 euro per uur Vertaalservice Het is mogelijk om via het secretariaat brieven en documenten naar of vanuit verschillende talen te laten vertalen. Het secretariaat schakelt hiervoor een extern vertaalbureau in. Elke vertaalde brief en document wordt na de vertaling extra gecontroleerd op correctheid en kwaliteit. Uw documenten kunnen we vertalen onder andere uit en naar Duits, Engels, Frans, Pools, Russisch, Italiaans en Spaans. Tarieven kunt u opvragen door te mailen naar info@vee-logistiek.nl of te bellen op PR- en communicatieadvies Het secretariaat biedt naast PR- en communicatieadvies ook diverse huisstijl- en promotiepakketten aan. Huisstijlpakketten Vee&Logistiek Nederland biedt vier huisstijlpakketten aan die variëren van één kleur tot en met full colour. Alle huisstijlpakketten zijn inclusief opmaak- en drukkosten. Ter illustratie: full colour huisstijlpakket is 790 euro ex btw. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie. Promotiepakketten Vee&Logistiek Nederland biedt vier promotiepakketten aan: Premium, Goud, Zilver en Brons. De pakketten verschillen in het aanbod van promotiemiddelen. Hoe vollediger het pakket, hoe duurder het is. Ter illustratie: promotiepakket Goud is 1630 euro ex btw en dat is inclusief flyers, folders, posters, een advertentie, een reclamebord en een persbericht. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie. PR- en communicatieadvies Heeft u advies nodig over nieuwe communicatiestrategie, website, beursaankleding of social media? Dan kunt u ook bij ons terecht! Intake en advies van maximaal twee uur in zitten in de contributie. Na de briefing wordt op basis van uw wensen een prijsopgave gemaakt op vooraf vastgestelde uren à 50 euro per uur. Vee&Logistiek Nederland 100 jaar!

8 Kalender 16 december Algemene Ledenvergadering Vee&Logistiek Nederland, Nijkerk De Algemene Ledenvergadering van Vee&Logistiek Nederland is op vrijdag 16 december in De Schakel in Nijkerk. De ontvangst met broodjes is vanaf uur en de vergadering begint om uur. Voor de agenda zie pagina 24. Graag tot ziens op de ALV! Let op: rond de feestdagen heeft de veemarkt in Bunnik een afwijkend rooster. Zie pagina 4 voor de aangepaste tijd en dag. Veemarkten Dag Plaats Soort Aanvoer vanaf Aanvang Maandag Bennekom Paarden 6:00 uur 7:00 uur Bunnik Runderen 4:00 uur 7:00 uur Leeuwarden Schapen 4:00 uur (maandag 16:00-20:00 uur) 6:00 uur Purmerend Nuka s 5.30 uur (maandag 15:30-22:00 uur) 7:00 uur Leeuwarden Nuka s uur 19:00 uur Woensdag Purmerend Schapen 6.00 uur (dinsdag 17:30-22:00 uur) 7:00 uur Woensdag Leeuwarden Runderen 12:00 uur uur Donderdag Bunnik Schapen 4:00 uur 6:30 uur Dinsdag Het secretariaat van Vee&Logistiek Nederland wenst u fijne kerstdagen en veel liefde, geluk en gezondheid in 2017! 32 Vee&Logistiek Nederland 100 jaar!

Vee&Logistiek UITDAGINGEN

Vee&Logistiek UITDAGINGEN Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 11 I 2016 Runderen INTERVIEW met Kees Romijn, voorzitter van LTO vakgroep Melkveehouderij KALFVOLGSYSTEEM inhoud, belang en betekenis

Nadere informatie

OP ONZE SCHAPENSECTOR

OP ONZE SCHAPENSECTOR Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 47 e jaargang I nummer 1 I 2017 Schapen&Geiten INTERVIEW met Reinard Everts, directeur van de NSFO REPORTAGE Export fokschapen naar Wit-Rusland VERSLAG

Nadere informatie

Vee&Logistiek GRIP OP DATA. Veetransport

Vee&Logistiek GRIP OP DATA. Veetransport Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 47 e jaargang I nummer 2 I 2017 Veetransport INTERVIEW met voorzitter van European Livestock Transporters VEEWAGENS trends en ontwikkelingen VEEHANDEL IN

Nadere informatie

UNIFORMITEIT: VAN GROOT BELANG VOOR GEZONDHEID KALF

UNIFORMITEIT: VAN GROOT BELANG VOOR GEZONDHEID KALF Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 08 I 2016 Kalveren INTERVIEW met dierenarts Kees de Kruif ROSÉKALVERMESTERIJ Reportage NIEUWE RUBRIEK OpRecht UNIFORMITEIT: VAN GROOT

Nadere informatie

OP NAAR EEN KRACHTIGE SECTOR

OP NAAR EEN KRACHTIGE SECTOR Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 44 e jaargang I nummer 12 I 2014 Terugkijken & vooruitblikken JAARPLAN 2015 BEZOEK Europese Commissie INTERVIEW MET Henk Bleker OP NAAR EEN KRACHTIGE SECTOR

Nadere informatie

PROFITSCHAAP: ALLE HENS AAN DEK!

PROFITSCHAAP: ALLE HENS AAN DEK! Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 01 I 2016 Schapen&Geiten REPORTAGE Export van schapen INTERVIEW met voorzitter van het CCvD van ProfitSchaap 2X21-DAGENREGELING Belang

Nadere informatie

Vee&Logistiek IN DE BAN VAN FOSFAATREDUCTIEPLAN

Vee&Logistiek IN DE BAN VAN FOSFAATREDUCTIEPLAN Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 47 e jaargang I nummer 3 I 2017 INTERVIEW met Jan Venneman, directeur van EFFAB REPORTAGE fokvee-export naar Algerije INSTRUCTIE KVS-app IN DE BAN VAN FOSFAATREDUCTIEPLAN

Nadere informatie

Vee&Logistiek BENT U KLAAR VOOR HET FEEST VAN HET JAAR? nederland

Vee&Logistiek BENT U KLAAR VOOR HET FEEST VAN HET JAAR? nederland Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 05 I 2016 Jaarverslag 2015 INTERVIEW met marktmeester van de Zwolse veemarkt VEEVEILING JUBILEUMFEEST Schilderessen stellen zich

Nadere informatie

HET SLEUTELWOORD IS VERTROUWEN

HET SLEUTELWOORD IS VERTROUWEN Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 45 e jaargang I nummer 10 I 2015 Kwaliteitssystemen REPORTAGE Weekend van het Varken INTERVIEW MET hoofd Toezichtontwikkeling bij NVWA KWALITEITSSYSTEMEN

Nadere informatie

Vee&Logistiek WERELDWIJDE UITDAGINGEN: Import & Export

Vee&Logistiek WERELDWIJDE UITDAGINGEN: Import & Export Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 47 e jaargang I nummer 7 I 2017 Import & Export INTERVIEW OVER IBR/BVD-BESTRIJDING met Paul Wever van de Gezondheidsdienst voor Dieren en Toon van Hoof

Nadere informatie

Vee&Logistiek DE COLLECTERENDE HANDELAAR KRIJGT EEN PROMINENTERE ROL IN HET DOORGEVEN VAN INFORMATIE.

Vee&Logistiek DE COLLECTERENDE HANDELAAR KRIJGT EEN PROMINENTERE ROL IN HET DOORGEVEN VAN INFORMATIE. Vee&Logistiek Kalveren Hét magazine voor de Veeman Vakman 47e jaargang I nummer 8 I 2017 INTERVIEW met Gijs Eikelenboom, commercieel directeur bij Denkavit KOPSTUKKEN kaderleden bij Vee&Logistiek Nederland

Nadere informatie

Vee&Logistiek GEZAMENLIJK VOOR EEN GEZOND KALF. Kalveren. REPORTAGE Pre-pilot tweede verzamelslag kalveren INTERVIEW MET Wim Thus KOPSTUKKEN

Vee&Logistiek GEZAMENLIJK VOOR EEN GEZOND KALF. Kalveren. REPORTAGE Pre-pilot tweede verzamelslag kalveren INTERVIEW MET Wim Thus KOPSTUKKEN Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 45 e jaargang I nummer 08 I 2015 Kalveren REPORTAGE Pre-pilot tweede verzamelslag kalveren INTERVIEW MET Wim Thus KOPSTUKKEN GEZAMENLIJK VOOR EEN GEZOND

Nadere informatie

Colofon. Nieuwsoverzicht Korte nieuwsberichten.

Colofon. Nieuwsoverzicht Korte nieuwsberichten. Inhoud Colofon Vee&Logistiek Uitgegeven door Vee&Logistiek Nederland. Abonnement: 64,95 per jaar. Buitenland: 74,95 per jaar. België en Luxemburg: 69,95 per jaar. Voor aanmelden of adreswijzigingen: 079-3687510

Nadere informatie

Vee&Logistiek LUISTEREN NAAR MAATSCHAPPIJ EN INVESTEREN IN DE TOEKOMST

Vee&Logistiek LUISTEREN NAAR MAATSCHAPPIJ EN INVESTEREN IN DE TOEKOMST Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 47 e jaargang I nummer 4 I 2017 INTERVIEW met Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland UITNODIGING zomercongres Vee&Logistiek Nederland COMMUNICATIETRAINING

Nadere informatie

Vee&Logistiek REGIE NEMEN

Vee&Logistiek REGIE NEMEN Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 09 I 2016 Varkens INTERVIEW met Eric Douma, voorzitter van LTO varkenshouderij en vicevoorzitter van POV DCA-BEURSNOTERING varkens

Nadere informatie

Vee&Logistiek MEER VOORLICHTING VANUIT BRUSSEL. REPORTAGE Een dag in Brussel INTERVIEW MET Annie Schreijer-Pierik DE MENINGEN IN EUROPA.

Vee&Logistiek MEER VOORLICHTING VANUIT BRUSSEL. REPORTAGE Een dag in Brussel INTERVIEW MET Annie Schreijer-Pierik DE MENINGEN IN EUROPA. Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 45 e jaargang I nummer 04 I 2015 REPORTAGE Een dag in Brussel INTERVIEW MET Annie Schreijer-Pierik DE MENINGEN IN EUROPA MEER VOORLICHTING VANUIT BRUSSEL

Nadere informatie

STELLINGEN VEE&LOGISTIEK

STELLINGEN VEE&LOGISTIEK Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 04 I 2016 Politiek INTERVIEW met Europarlementariër Jan Huitema AANMELDFORMULIER Jubileumfeest Vee&Logistiek Nederland STELLINGEN

Nadere informatie

Vee&Logistiek VEETRANSPORT ONDER DE LOEP. nederland. Veetransport

Vee&Logistiek VEETRANSPORT ONDER DE LOEP. nederland. Veetransport Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 02 I 2016 REPORTAGE all over the world INTERVIEW met directeur-generaal Agro en Natuur BESTUURLIJKE BOETES stand van zaken onderzoek

Nadere informatie

Vee&Logistiek WAPENFEITEN 2016 OP EEN RIJ. Jaarverslag 2016

Vee&Logistiek WAPENFEITEN 2016 OP EEN RIJ. Jaarverslag 2016 Vee&Logistiek Jaarverslag 2016 Hét magazine voor de Veeman Vakman 47e jaargang I nummer 5 I 2017 UITNODIGING zomercongres Vee&Logistiek Nederland JAARVERSLAG 2016 KALFVOLGSYSTEEM Vragen&Antwoorden WAPENFEITEN

Nadere informatie

Vee&Logistiek REGISTREREN, HARDE CIJFERS EN VERANTWOORDEN

Vee&Logistiek REGISTREREN, HARDE CIJFERS EN VERANTWOORDEN Vee&Logistiek Collecterende veehandel Hét magazine voor de Veeman Vakman 47e jaargang I nummer 6 I 2017 INTERVIEW met Marjolijn Sonnema, DG Agro en Natuur bij EZ REPORTAGE handel in zuiglammeren STAND

Nadere informatie

BELANGRIJKE SCHAKEL IN EEN DUURZAME VOEDSELKETEN

BELANGRIJKE SCHAKEL IN EEN DUURZAME VOEDSELKETEN Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 45 e jaargang I nummer 07 I 2015 FOTOREPORTAGE Veeman Vakman op de weg! INTERVIEW MET Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren VERSLAG Congres Vee&Logistiek

Nadere informatie

Vee&Logistiek UW BELANGEN ONS DOEL!

Vee&Logistiek UW BELANGEN ONS DOEL! Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 45 e jaargang I nummer 12 I 2015 JAARPLAN 2016 INTERVIEW met Jean-Luc Mériaux, secretaris-generaal UECBV JUBILEUMFEEST 100 JAAR! Save the Date KERSTPUZZEL

Nadere informatie

VEEMAN VAKMAN ALS SPIL IN DE SECTOR

VEEMAN VAKMAN ALS SPIL IN DE SECTOR Vee&Logistiek Runderen Hét magazine voor de Veeman Vakman 45 e jaargang I nummer 11 I 2015 SCHOON AANLEVEREN bij slachterij INTERVIEW Diergezondheidsdienst België REPORTAGE Sectorbijeenkomst Schapenhandel

Nadere informatie

MEER NAAR BUITEN COMMUNICEREN

MEER NAAR BUITEN COMMUNICEREN Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 45 e jaargang I nummer 03 I 2015 REPORTAGE Tussen varkens op bovenste vloer INTERVIEW MET Kathalijne Visser REPORTAGE De boer op! MEER NAAR BUITEN COMMUNICEREN

Nadere informatie

Vee&Logistiek STERKE EXPORTPOSITIE BEHOUDEN. nederland

Vee&Logistiek STERKE EXPORTPOSITIE BEHOUDEN. nederland Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 03 I 2016 Import&Export UITNODIGING Jubileumfeest Vee&Logistiek Nederland INTERVIEW met Willy Baltussen, LEI Wageningen UR IBR/BVD

Nadere informatie

Vitaal, Gezond en Duurzaam kalf

Vitaal, Gezond en Duurzaam kalf Vitaal, Gezond en Duurzaam kalf Een optimale zorg voor het kalf. Dat is de kern van het plan Vitaal, Gezond en Duurzaam kalf van de Neder landse melk veehouderij, vleeskalver sector en Vee&Logistiek Nederland.

Nadere informatie

Vee&Logistiek MARKTCONCEPTEN: DÉ TOEKOMST?

Vee&Logistiek MARKTCONCEPTEN: DÉ TOEKOMST? Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 45 e jaargang I nummer 09 I 2015 Varkens REPORTAGE Bonner Runde INTERVIEW MET Jaap de Wit van varkensvleesbedrijf Westfort MARKTCONCEPTEN VARKENSVLEES MARKTCONCEPTEN:

Nadere informatie

BIJZONDERE GEBEURTENISSEN VEEMARKTEN. Koningin Juliana bezoekt veemarkt, augustus Aanvoer van het ste schaap op veemarkt Zwolle.

BIJZONDERE GEBEURTENISSEN VEEMARKTEN. Koningin Juliana bezoekt veemarkt, augustus Aanvoer van het ste schaap op veemarkt Zwolle. VEEMARKTEN VEEMARKTEN BIJZONDERE GEBEURTENISSEN Koningin Juliana bezoekt veemarkt, augustus 1973. Aanvoer van het 400.000ste schaap op veemarkt Zwolle. Veehandelaar H. de Haas uit Monnickendam voerde het

Nadere informatie

EXPORTBELEMMERINGEN AANPAKKEN

EXPORTBELEMMERINGEN AANPAKKEN Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 45 e jaargang I nummer 02 I 2015 IBR-STATUS België en Duitsland VERSLAG PRRS-aanpak Hongarije INTERVIEW MET Erik Gostelie EXPORTBELEMMERINGEN AANPAKKEN

Nadere informatie

Professionals in veelogistiek, belangrijke schakel in een duurzame voedselketen

Professionals in veelogistiek, belangrijke schakel in een duurzame voedselketen Professionals in veelogistiek, belangrijke schakel in een duurzame voedselketen Vee&Logistiek Nederland is de brancheorganisatie voor ondernemers in de veehandel en het veetransport, ondernemers met veeverzamelcentra

Nadere informatie

Jaren 80 tot en met heden CONGRESSEN EN ALGEMENE LEDENVERGADERINGEN. Zomercongres juli Zomercongres Friesland Zomercongres Volendam 2001

Jaren 80 tot en met heden CONGRESSEN EN ALGEMENE LEDENVERGADERINGEN. Zomercongres juli Zomercongres Friesland Zomercongres Volendam 2001 CONGRESSEN EN ALGEMENE LEDENVERGADERINGEN Jaren 80 tot en met heden Zomercongres juli 1950 Zomercongres Friesland 1984 Zomercongres Volendam 2001 Zomercongres Zuidbroek 2002 Algemene Ledenvergadering december

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

INFRA EXPO SEMINARIE EN VAKBEURS GROND-, WEG- EN WATERBOUW, INFRASTRUCTURELE VOORZIENINGEN BRUG-, SLUIS- EN TUNNELBOUW

INFRA EXPO SEMINARIE EN VAKBEURS GROND-, WEG- EN WATERBOUW, INFRASTRUCTURELE VOORZIENINGEN BRUG-, SLUIS- EN TUNNELBOUW INFRA EXPO SEMINARIE EN VAKBEURS GROND-, WEG- EN WATERBOUW, INFRASTRUCTURELE VOORZIENINGEN BRUG-, SLUIS- EN TUNNELBOUW WOENSDAG 16 EN DONDERDAG 17 MEI 2018 BRABANTHAL LEUVEN BROCHURE INFRA EXPO SEMINARIE

Nadere informatie

3 e Taxi Nieuwsbrief SBK 4 oktober 2015 Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK)

3 e Taxi Nieuwsbrief SBK 4 oktober 2015 Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK) 3 e Taxi Nieuwsbrief SBK 4 oktober 2015 Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK) 4 oktober 2015 In het kort Dit is de 3e Taxinieuwsbrief van de Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK). Deze nieuwsbrief wordt

Nadere informatie

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam AGENDA VVD-CONGRES 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam Aanmelden voor het VVD-congres Aanmelden via MijnVVD van 18 september tot vrijdag 20 november Aanmelden kan via MijnVVD vanaf vrijdag 18

Nadere informatie

Exposeren op de MEDTEC Europe

Exposeren op de MEDTEC Europe Exposeren op de MEDTEC Europe Deelname aan een gemeenschappelijke Holland stand op de vakbeurs voor toeleveranciers aan producenten van medisch apparatuur / technologie 3 5 juni 2014 in Stuttgart, Duitsland

Nadere informatie

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Het online platform is altijd en overal te raadplegen! Bekijk interessante voorstellen via het Marktforum! Het vakblad brengt onmisbare artikelen en interviews!

Nadere informatie

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg Productoverzicht Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg WijLimburg: WijLimburg is hét toonaangevende platform voor ondernemend Limburg. Dagelijks informeert, verbindt en inspireert WijLimburg

Nadere informatie

Vee&Logistiek 100 JAAR VEE&LOGISTIEK NEDERLAND. nederland. Jubileumnummer

Vee&Logistiek 100 JAAR VEE&LOGISTIEK NEDERLAND. nederland. Jubileumnummer Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 06 I 2016 GESCHIEDENIS ORGANISATIE in een notendop MOPPEN EN ANEKDOTES uit de agrarische sector WOORDZOEKER Vee&Logistiek nederland

Nadere informatie

Verre veetransporten in de Europese Unie

Verre veetransporten in de Europese Unie Verre veetransporten in de Europese Unie Presentatie voor Studium Generale Hogeschool van Hall Larenstein Geert Laugs, CIWF Nederland 14 maart 2012 Verdrag van Lissabon: Peter Roberts (+2006) richtte in

Nadere informatie

VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019

VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019 VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019 BELANGRIJKE EN ANDERE WIJZIGINGEN PER 1 JANUARI 2019 INZAKE VCA TRAININGEN EN EXAMENS Per 1 januari zijn er enkele prijswijzigingen doorgevoerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vitaal Kalf

Nieuwsbrief Vitaal Kalf De geldende Vitaal Kalf reglementen en voorschriften kunt u terug vinden op www.kalversector.nl. Nieuwsbrief Vitaal Kalf Deze nieuwsbrief wordt namens de SBK verstuurd door de SKV. Verschijningsdatum 27

Nadere informatie

AUTOWORLD BRUSSELS 19 OKTOBER :00-18:00. Brochure

AUTOWORLD BRUSSELS 19 OKTOBER :00-18:00. Brochure AUTOWORLD BRUSSELS 19 OKTOBER 2017 10:00-18:00 Brochure www.erfgoedexpo.be ERFGOED EXPO DÉ VAKBEURS OP HET GEBIED VAN MUSEA, ERFGOED EN RESTAURATIE ERFGOED EXPO wordt hét ontmoetingspunt voor professionals

Nadere informatie

AMSTERDAMS. Tarieven. Herdruk 2012 >>

AMSTERDAMS. Tarieven. Herdruk 2012 >> Duidelijk AMSTERDAMS Tarieven Herdruk 2012 >> 2012 Uw doelgroep in de regio Amsterdam Over de krant Het Parool is een sterke en groeiende titel met een duidelijke positionering in en rond Amsterdam. Voor

Nadere informatie

1-mrt-17 Administratief Controleer of het verzamelcentrum een overeenkomst heeft afgesloten met de CI. 1-jul-17 Administratief / Fysiek

1-mrt-17 Administratief Controleer of het verzamelcentrum een overeenkomst heeft afgesloten met de CI. 1-jul-17 Administratief / Fysiek NORM VITAAL KALF BIJLAGE I: EN VERZAMELCENTRA (betreffende kalveren (0 tm 62 dagen) tenzij anders vermeld) (BEHORENDE BIJ BIJLAGE 1 EN Kwaliteitsregeling Vitaal Kalf) Het bestuur van De Stichting Brancheorganisatie

Nadere informatie

Dé online training in 8 modules door Ko Buijs over het materiaal roestvast staal

Dé online training in 8 modules door Ko Buijs over het materiaal roestvast staal Media kit 2018 VOORWOORD WWW.ALURVS.NL Het platform ALURVS.nl is het grootste platform voor de aluminium en roestvast staal branche in Nederland en Nederlandstalig België. De website www.alurvs.nl ontvangt

Nadere informatie

Euthanasie van lichte kalveren

Euthanasie van lichte kalveren STICHTING DIER&RECHT Euthanasie van lichte kalveren Rapport met achtergrondinformatie Dier&Recht 3-3-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Handel in nuchtere kalveren... 3 Marksituatie... 3 Import... 4 Export...

Nadere informatie

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn Alphapost Orgaan van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars Afdeling Alphen aan den Rijn. Opgericht 24 januari 1946. Inschr. K.v.K. 40 44 63 36 Verschijnt vijfmaal per jaar. Website: http://nvpv-alphen.voosterom.nl/

Nadere informatie

ONLINE - CONGRESSEN & SYMPOSIA - MAGAZINE - VACATURES PARTNERPAKKET - PRODUCTIES IN OPDRACHT

ONLINE - CONGRESSEN & SYMPOSIA - MAGAZINE - VACATURES PARTNERPAKKET - PRODUCTIES IN OPDRACHT GZNDHDSZRG GZNDHDSZRG is een activiteit van Uitgeverij SWP in samenwerking met de Logavak Opleidingsgroep en Logacom Conference Logistics. ONLINE - CONGRESSEN & SYMPOSIA - MAGAZINE - VACATURES PARTNERPAKKET

Nadere informatie

17 april Algemene Ledenvergadering

17 april Algemene Ledenvergadering 17 april 2014 Algemene Ledenvergadering Programma 12.00 uur: Ontvangst 12.30 uur: Welkomstwoord Frans. J. Muller (voorzitter VNT) 12.45-13.44 uur: Lunch 13.45-14.00 uur: Introductie Oostenrijkse ambassade

Nadere informatie

ÉÉN PAROCHIEBLAD: SAMEN OP WEG

ÉÉN PAROCHIEBLAD: SAMEN OP WEG Status van het Parochieblad: ÉÉN PAROCHIEBLAD: SAMEN OP WEG Het parochieblad van de Titus Brandsmaparochie is bedoeld als informatieblad naar de parochianen toe. Dat betekent dat hierin alle vieringen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Lidmaatschap CLC-VECTA 2010

Aanvraagformulier Lidmaatschap CLC-VECTA 2010 Aanvraagformulier Lidmaatschap CLC-VECTA 2010 1. Bedrijfsgegevens Naam bedrijf Bezoekadres Provincie Postadres Indien afwijkend Factuuradres Telefoon Fax E-mail algemeen Internet Ingangsdatum bedrijfsactiviteiten

Nadere informatie

Garantiesysteem Tracering SKV-Vleeskalveren

Garantiesysteem Tracering SKV-Vleeskalveren 51 BIJLAGE IV CSR Garantiesysteem Tracering SKV-Vleeskalveren Het Garantiesysteem Tracering SKV Vleeskalveren (GTSKV) maakt onderdeel uit van het Controle- en Sanctiereglement SKV (CSR). 1. Doel en reikwijdte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vitaal Kalf

Nieuwsbrief Vitaal Kalf De geldende Vitaal Kalf reglementen en voorschriften kunt u terug vinden op www.kalversector.nl. Nieuwsbrief Vitaal Kalf Deze nieuwsbrief wordt namens de SBK verstuurd door de SKV. Onderwerpen Vitaal Kalf:

Nadere informatie

Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden?

Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden? Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden? Bij scheiden dient u samen afspraken te maken op welke wijze u uw bestaande gemeenschap wenst te verdelen. Ook als u onder huwelijkse voorwaarden

Nadere informatie

De insleep van dierziekten uit de nieuwe EU-lidstaten (via de handel)

De insleep van dierziekten uit de nieuwe EU-lidstaten (via de handel) De insleep van dierziekten uit de nieuwe EU-lidstaten (via de handel) Dierstromen Thom Achterbosch (LEI) Dörte Döpfer (ID) Diergezondheid & risicomanagement DWK 428 Doel van deze bijeenkomst 1. Belang

Nadere informatie

VEETRANSPORT. Facebookgroep Veetransporteurs

VEETRANSPORT. Facebookgroep Veetransporteurs Scania L76. VEETRANSPORT In 1916 vond het vervoer van vee nog veelal per trein of per boot plaats. In die tijd waren er veel klachten over het vervoer per spoor vanwege de hoge tarieven. Daarom benoemde

Nadere informatie

Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering Sweikhuizen, 6 maart 2017. Uitnodiging voor de 6 e Algemene Ledenvergadering Het bestuur van de Vereniging van DSM gepensioneerden (VDP) nodigt u van harte uit voor de 6 e Algemene Ledenvergadering op

Nadere informatie

Gebruikersprotocol en stijlhandboek voor het Beter Leven kenmerk

Gebruikersprotocol en stijlhandboek voor het Beter Leven kenmerk Gebruikersprotocol en stijlhandboek voor het Beter Leven kenmerk Communicatie & Fondsenwerving Dierenbescherming versie febr. 2011 1 Inleiding Dit gebruikersprotocol en stijlhandboek beschrijft de volgende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Agenda. Welkom! 11 maart: lezing bij CMS Derks Star Busmann te Arnhem. Alles over de Vaststellingsovereenkomst

Nieuwsbrief 3. Agenda. Welkom! 11 maart: lezing bij CMS Derks Star Busmann te Arnhem. Alles over de Vaststellingsovereenkomst Nieuwsbrief 3 Welkom! Hierbij de derde nieuwsbrief van Rozon. In deze versie alles over het juridisch loket, toegankelijkheid sectie sociaal recht, de nieuwe voorzittersvergadering en de aankondiging van

Nadere informatie

Hoe voeden we 9 mrd mensen optimaal: lokaal of mondiaal? Aalt Dijkhuizen MVO

Hoe voeden we 9 mrd mensen optimaal: lokaal of mondiaal? Aalt Dijkhuizen MVO Hoe voeden we 9 mrd mensen optimaal: lokaal of mondiaal? Aalt Dijkhuizen MVO 12-03-2015 NL Agri & Food: oprecht een topsector! Tweede exporteur ter wereld Stevige pijler onder de economie 10% v/h BNP;

Nadere informatie

4 juni 2015. Algemene Ledenvergadering

4 juni 2015. Algemene Ledenvergadering 4 juni 2015 Algemene Ledenvergadering Algemene ledenvergadering programma: Opening Goedkeuring notulen algemene ledenvergadering 17 april 2014 Ingekomen stukken en mededelingen VNT 2014-2015 Financiën

Nadere informatie

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Versie 1.2, 27-02-2017 Programmaboekje Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Voorwoord Op donderdag 6 april 2017 organiseert de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Nadere informatie

Controleer of het Nederlandse verzamelcentrum een procedure heeft voor de beoordeling van kalveren op genoemde aandoeningen en ook toepast.

Controleer of het Nederlandse verzamelcentrum een procedure heeft voor de beoordeling van kalveren op genoemde aandoeningen en ook toepast. Het bestuur van De Stichting Brancheorganisatie Kalversector heeft, gelet op artikel 13 van de Algemene Voorwaarden IKB Vleeskalveren 2008 Blanke Vleeskalveren en de Algemene Voorwaarden IKB Vleeskalveren

Nadere informatie

Oprichting 8 april 1916

Oprichting 8 april 1916 Oprichting 8 april 1916 Op initiatief van de provincies Friesland, Groningen en Limburg werd op 8 april 1916 in Utrecht de landelijke veehandelsorganisatie de Nederlandse Bond van Veehandelaren opgericht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Nederlandse vereniging voor kunstzinnige therapieën op antroposofische grondslag Pagina 1 van 5 Huishoudelijk Reglement NVKToag Behorend bij de statuten van de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

1-sept sept-14 Gewijzigd per: 1-jul-17. Gewijzigd per: 1-juli-2018

1-sept sept-14 Gewijzigd per: 1-jul-17. Gewijzigd per: 1-juli-2018 Het bestuur van De Stichting Brancheorganisatie Kalversector heeft, gelet op artikel 13 van de Algemene Voorwaarden IKB Vleeskalveren 2008 Blanke Vleeskalveren en de Algemene Voorwaarden IKB Vleeskalveren

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg Productoverzicht Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg WijLimburg: WijLimburg is hét toonaangevende platform voor ondernemend Limburg. Dagelijks informeert, verbindt en inspireert dit dashboard

Nadere informatie

Algemene eisen bij de verlenging van certificaten Directiechauffeur CCV-D1 en CCV-D2

Algemene eisen bij de verlenging van certificaten Directiechauffeur CCV-D1 en CCV-D2 Algemene eisen bij de verlenging van certificaten Directiechauffeur CCV-D1 en CCV-D2 Deze Algemene eisen zijn van toepassing bij de uitvoering voor het verlengen van de certificaten Directiechauffeur CCV-D1

Nadere informatie

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn alphens.nl alphens.nl 3 Introductie juni 0 is de website www.alphens.nl leven in geblazen om een platform te creëren voor alles dat met

Nadere informatie

LTO Noord contributieregeling 2015

LTO Noord contributieregeling 2015 Land- en Tuinbouw Organisatie Noord LTO Noord contributieregeling 2015 LTO Noord is de vereniging van agrarische ondernemers. We behartigen de belangen van onze leden en bieden services en diensten aan.

Nadere informatie

Standmogelijkheden. 23 t/m 26 februari 2016, Ahoy Rotterdam

Standmogelijkheden. 23 t/m 26 februari 2016, Ahoy Rotterdam Standmogelijkheden 23 t/m 26 februari 2016, Ahoy Rotterdam Basisstand Op de door u gehuurde standruimte kunt u door ons een nietgemeubileerde stand in systeembouw laten plaatsen. Dat bespaart u veel werk

Nadere informatie

Werkwijze klachtencommissie voor de woningcorporaties aangesloten bij Woning in Zicht

Werkwijze klachtencommissie voor de woningcorporaties aangesloten bij Woning in Zicht Werkwijze klachtencommissie voor de woningcorporaties aangesloten bij Woning in Zicht Woning in Zicht en de aangesloten woningcorporaties hebben de kwaliteit van onze dienstverlening hoog in het vaandel

Nadere informatie

Informatie over de. Landelijke Koepel Wmo-raden

Informatie over de. Landelijke Koepel Wmo-raden Informatie over de Landelijke Koepel Wmo-raden Inhoud De landelijke Koepel Gegevens van de Koepel Lidmaatschap van de Koepel Meer informatie? Inschrijfformulier Zomer 2015 2 1. informatie over de landelijke

Nadere informatie

WAT IS FRANCHISE+? DOEL- GROEPEN ONS KLEINE LAND, GROOTS IN FRANCHISE! FRANCHISEGEVERS 29.800 FRANCHISEVESTIGINGEN 270.300 MEDEWERKERS 31,3 MILJARD

WAT IS FRANCHISE+? DOEL- GROEPEN ONS KLEINE LAND, GROOTS IN FRANCHISE! FRANCHISEGEVERS 29.800 FRANCHISEVESTIGINGEN 270.300 MEDEWERKERS 31,3 MILJARD ONS KLEINE LAND, GROOTS IN FRANCHISE! 750 FRANCHISEGEVERS 29.800 FRANCHISEVESTIGINGEN 270.300 MEDEWERKERS 31,3 MILJARD OMZET (Bron: NFV) WAT IS FRANCHISE+? VAKBLAD WEBSITES NIEUWSBRIEF KANDIDATEN-DATABASE

Nadere informatie

sluitingsdatum 02 FEBRUARI 09 FEBRUARI 16 FEBRUARI 13 MAART 20 MAART 15 APRIL 07 MEI 15 MEI 15 JUNI 13 JULI 20 JULI 10 AUGUSTUS 17 AUGUSTUS

sluitingsdatum 02 FEBRUARI 09 FEBRUARI 16 FEBRUARI 13 MAART 20 MAART 15 APRIL 07 MEI 15 MEI 15 JUNI 13 JULI 20 JULI 10 AUGUSTUS 17 AUGUSTUS 2015 tarieven kalender NUMMER 127 MAART verschijning 18 FEBRUARI (week 08) sluitingsdatum 19 JANUARI (week 04) materiaal 23 JANUARI (week 04) LINDA.MODE 03 MAART (week 10) 02 FEBRUARI (week 06) 06 FEBRUARI

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Cursuskalender Tilstra Opleidingen BV www.mijnopleider.com

Cursuskalender Tilstra Opleidingen BV www.mijnopleider.com Cursuskalender Tilstra Opleidingen BV www.mijnopleider.com BHV Beroepschauffeur N112(1) 7 uren CCV 149,00 zaterdag 31 oktober 2015 zaterdag 12 december 2015 Techniek en diagnose bij pech N125(1) 7 uren

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief Januari 2014 Beste ouder(s) / verzorger(s), Een rustige maand voor de leerlingen, ook wel eens fijn na alle drukte. Wij, als team, hebben in deze maand hard gewerkt om alle kerndocumenten

Nadere informatie

Privà -les (private training)

Privà -les (private training) Privà les (private training) Avenida Brasil's Intensive Language & Culture 'Private Training' 10% Olympic discount Steeds meer particulieren en bedrijven ontdekken het belang van onze Language & Culture

Nadere informatie

Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III. Dordrecht, 08 mei 2013

Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III. Dordrecht, 08 mei 2013 Aan de leden Vereniging Beheer Dordtse Kil III Alsmede overige ondernemers als huurder gevestigd op Kil III Dordrecht, 08 mei 2013 Onderwerp : uitnodiging algemene ledenvergadering Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Programma NL academie 2 de helft 2012

Programma NL academie 2 de helft 2012 Programma NL academie 2 de helft 2012 Vanaf september: de nieuwe maandelijkse netwerkbijeenkomsten voor leden In september starten we met netwerkbijeenkomsten gericht op netwerk-leren en netwerkacquireren,

Nadere informatie

Boete, dwangsom en stillegging: bezwaar, beroep en betaling

Boete, dwangsom en stillegging: bezwaar, beroep en betaling Boete, dwangsom en stillegging: bezwaar, beroep en betaling De Inspectie SZW werkt samen aan eerlijk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid voor iedereen 2 Bestuurlijke boete en dwangsom: bezwaar,

Nadere informatie

Woonbeurs Den Haag + regio Grote Kerk, Den Haag

Woonbeurs Den Haag + regio Grote Kerk, Den Haag + regio Grote Kerk, Zaterdag 3 november 2018 Maak kennis met uw doelgroep Tijdens de woonbeurs voor en regio maakt u persoonlijk kennis met ruim 6.500 bezoekers. Mensen met interesse in een nieuwbouwwoning,

Nadere informatie

Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017

Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017 Voorzitter: Jo Paffen 06-16889012 045-5743084 voorzitter@ssovh.nl Secretariaat: Schaesbergerweg 157 6415 AG Heerlen secretaris@ssovh.nl Penningmeester: Jo Ampts Jaargang 70 volgnr. 8 / december 2017 06-47252779

Nadere informatie

EXPOSANTEN INFORMATIE VVE & VASTGOEDONDERHOUD BEURZEN 2018

EXPOSANTEN INFORMATIE VVE & VASTGOEDONDERHOUD BEURZEN 2018 EXPOSANTEN INFORMATIE VVE & VASTGOEDONDERHOUD BEURZEN 2018 VvE & Vastgoedonderhoud Beurs Haaglanden 15 februari Locatie: GIA Trade & Exhibition Center VvE & Vastgoedonderhoud Beurs Utrecht 22 maart Locatie:

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Vee&Logistiek VEEMAN VAKMAN: UW ADVISEUR MET VERSTAND VAN DIEREN

Vee&Logistiek VEEMAN VAKMAN: UW ADVISEUR MET VERSTAND VAN DIEREN Vee&Logistiek Hét magazine voor de Veeman Vakman 46 e jaargang I nummer 07 I 2016 Ambitie&Imago INTERVIEW met directeur van de Animal Sciences Group aan de WUR JUBILEUMFEEST Reportage SCHOLING Belang en

Nadere informatie

4.8. Aanvullende communicatiediensten

4.8. Aanvullende communicatiediensten 4.8. Aanvullende communicatiediensten De afdeling Communicatie acteert als een full service communicatiebureau voor strategie en creatie zowel offline als online. Door de jarenlange ervaring van onze professionals

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Nieuwsbrief Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Van de directie Als school doen we mee aan een project van Kansrijke Groningers, waarin scholen door IturnIT begeleid worden digitale geletterdheid te integreren

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

BEGROTING VOOR HET JAAR 2010

BEGROTING VOOR HET JAAR 2010 VERENIGING VAN NOORDHOLLANDSE GEMEENTEN F.R. van Lang, adjunct-secretaris Postbus 20, 1530 AA Wormer, telefoon kantoor: 075 6429127, Fax: 075 6429100, E-mail: r.vanlang@wormerland.nl, privé: 072 5895429

Nadere informatie

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar?

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar? Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? De gemeente neemt vele beslissingen. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt dan bezwaar

Nadere informatie

88 van Wageningen naar Ede via Universiteit (Valleilijn)

88 van Wageningen naar Ede via Universiteit (Valleilijn) maandag t/m vrijdag Ede, tation Ede-Wag./Zuidzijde A 88 van Wageningen naar Ede via Universiteit (Valleilijn) 19.06 19.13 19.24 19.29 19.21 19.28 19.39 19.44 19.37 19.44 19.54 19.59 19.52 19.59 20.09 20.14

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Oktober, November, December LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Oktober, November, December LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Oktober, November, December 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 08.00u tot

Nadere informatie

Dit verzoek hebben wij eerder al gedaan op 5 september vorig jaar! Zou fijn zijn als daar meer spoed achter zou kunnen zitten

Dit verzoek hebben wij eerder al gedaan op 5 september vorig jaar! Zou fijn zijn als daar meer spoed achter zou kunnen zitten Correspondentie Van Hattem : Dit verzoek hebben wij eerder al gedaan op 5 september vorig jaar! Zou fijn zijn als daar meer spoed achter zou kunnen zitten Als er toch nog mee moet worden begonnen, zou

Nadere informatie

Masterclass arbeidsrecht

Masterclass arbeidsrecht & Masterclass arbeidsrecht U weet zelf als geen ander hoezeer het arbeidsrecht in beweging is. De regelgeving wordt telkens complexer en lang bestaande uitgangspunten blijken niet meer zeker. Toch wordt

Nadere informatie