gemeente Eindhoven Namens het bestuur van de Stichting Emancipatie Turkse Ouderen (SETO) is ons

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gemeente Eindhoven Namens het bestuur van de Stichting Emancipatie Turkse Ouderen (SETO) is ons"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst M aatschappelij ke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer t 68 Inboeknummer 99Uoos86o Beslisdatum Bikw ra juli 1999 Dossiernummer Raadsbijlage Vragen van het raadslid de heer M. den Ouden over opheffing gebruik lokalen door de Stichting Emancipatie Turkse Ouderen in schoolgebouw Tongelresestraat Namens het bestuur van de Stichting Emancipatie Turkse Ouderen (SETO) is ons gevraagd bij u te intervenieren inzake opheffing van gebruik van de lokalen aan de Tongelresestraat 150. Onze fractie is van mening dat dit vraagstuk van deze stichting nu de grootst mogelijk aandacht van u dient te krijgen, temeer daar zij bij de brief van de dienst Bouwtoezicht, Beheer en Vergunningen d.d. 14 juni 1999 het verzoek heeft gekregen om met ingang van 2 augustus 1999 de sleutels in te leveren. Deze stichting, verder te noemen SETO, is sedert juni 1994 gehuisvest in het voormalig schoolgebouw aan de Tongelresestraat 150, naast het buurthuis De Ronde. SETO heeft twee lokalen en een kleine kantoorruimte daarbinnen ter beschikking, om haar activiteiten voor ongeveer 210 ouderen mogelijk te maken. De gemiddelde leeftijd is 50 jaar. Het betreft merendeels de eerste generatie gastarbeiders en hun vrouwen. Voor wat betreft de activiteiten van SETO, verwijzen wij naar het programma. De activiteiten van SETO spelen zich af overdag vanaf uur t/m de avond en vinden ook plaats in de weekends. Er is sprake van een vrije inloop. Een praatruimte, een leestafel, administratieruimte, een kleine slecht geoutilleerde keuken en een sanitairblok vormt de inrichting, SETO heeft uit eigen middelen f 9.993,45 betaald om de ruimte te kunnen inrichten. In haar opstelling naar de Turkse stadsgenoten streeft deze groep het zogenaamde harmoniemodel na, dat wil zeggen dat Turken uit bijvoorbeeld berggebieden, platteland, stedelijke gebieden en bepaalde provincies daar allemaal welkom zijn, hetgeen niet altijd gezegd kan worden van enkele andere Turkse verenigingen in Nederland.

2 Raadsbij lage nummer r 68 Ongewild gaan onze gedachten uit naar onze landgenoten die indertijd geemigreerd zijn naar Canada, Australie of Nieuw Zeeland. Deze mensen hebben daar hun eigen plek, waar ze als Nederlanders tezamen kunnen komen om te praten over vroeger, om Nederlandse gewoonten ook in dankbare herinnering te houden. In die landen ondersteunt de overheid op meer dan voortreffelijke wijze deze mensen om op voor hun geschikte plaatsen hun eigen cultuur gaande te houden. Wij kunnen dan niet anders dan het bekende spreekwoord onderstrepen, dat zegt: "Wat gij niet wilt dat U geschiedt, doe dat ook een ander niet". Zoals gezegd betreft het hier een groep, behorende tot de eerste generatie Turken, die zich in Eindhoven in het midden van de jaren zestig hebben gevestigd en hebben meegewerkt, de economie van onze stad op een betere hoogte te brengen. Het bovengenoemde pand is voor hen een zinvolle plek geworden waar herinnering aan vroegere jaren kunnen worden opgehaald, waar via themabijeenkomsten aandacht wordt gegeven aan onderwerpen betreffende hun gastland en waar ondersteuning wordt gegeven inzake gezondheidsvraagstukken en zaken van juridische en sociale aard. Kortom, er vinden activiteiten plaats, waarvan met respect mag worden gezegd, dat ze ook meewerken aan de zo gewenste sociale participatie. Op dit moment wordt SETO op onaangename wijze geconfronteerd met het feit, dat ze hun pand moet verlaten, zonder dat door u alternatieven worden aangedragen. Dit zal betekenen dat een groot aantal Turkse ouderen in Eindhoven op straat komt te staan en een vertrouwd baken kwijtraken, juist op een leeftijd dat men als ouder wordende mens, elkaars steun zo hard nodig heeft. Een plaats dus, waar ze hun landgenoten kunnen ontmoeten en waar ze hun specifieke problemen, de confrontatie van het oud worden in een "vreemd" land met metgezellen kunnen delen. Zonder te overdrijven kan gezegd worden dat SETO zich met haar activiteiten duidelijk heeft bewezen. Voor de komende jaren achten wij het van belang dat SETO haar werk kan voortzetten, tenminste in haar eigen en vertrouwde omgeving, om zo haar doelstellingen te verwezenlijken. Over het onderhavige vraagstuk hebben wij contacten gehad met de voorzitter van de stichting waaronder het buurthuis De Ronde ressorteert en met de Katholieke Bond voor Ouderen (K.B.O.).

3 Raadsbijlage nummer r68 Vanuit die contacten is ons gebleken dat men dit vraagstuk waarmee SETO nu wordt geconfronteerd, een bijzonder onverkwikkelijke zaak vindt dat op zo n wijze met de belangen van oudere Turken wordt omgegaan. In persoonlijke gesprekken met het bestuur van SETO heeft de K.B.O. hen alle medewerking toegezegd. Wij voelen ons gesterkt door het begrip dat vanuit deze zijde onze inzet mede wordt ondersteund. Ons is gebleken dat tenminste vanuit 10 organisaties en of gemeentelijke diensten bemoeienissen hebben gehad met SETO, in 1994 ook twee wethouders. We achten het niet uitgesloten, dat voorafgaande aan en tijdens de ingebruikname-periode afspraken zijn gemaakt, die onze verontrusting in deze zaak minder groot zouden kunnen maken. Wat ons is opgevallen is dat er zo weinig schriftelijk is vastgelegd. In ieder geval zijn wij van mening, dat waar deze groep van SETO vier jaar lang in deze ruimte haar activiteiten heeft gedaan, er kennelijk door de bevoegde instanties veel onduidelijkheid voor deze groep naar boven is gekomen. Graag willen wij ook ingaan op de inhoudelijkheid van het schrijven van de dienst Bouwtoezicht, Beheer en Vergunningen van 14 juni 1999, kenmerk OB/99/ In dit schrijven wordt kenbaar gemaakt dat in juli 1999 een besluit zal worden genomen over de bestemming van dit gebouw. Op dit moment is dus de bestemming bij u nog niet bekend, of nog onduidelijk. Wel wordt echter aan het bestuur van SETO kenbaar gemaakt dat op 2 augustus 1999 de sleutels moeten worden ingeleverd met als enig alternatief de straat. Wij stellen u de volgende vragen. 1 Is het college van burgemeester en wethouders het met ons eens dat Turkse ouderen, die ook hun bijdrage hebben verleend aan de economie van de stad Eindhoven, ruimtelijke gelegenheid geboden moet worden daar waar zij elkaar willen ontmoeten? 2 Is het college van burgemeester en wethouders het met ons eens dat SETO, die een grote groep Turkse ouderen omvat, het verdient om nu extra aandacht te krijgen gezien hun ook op integratie, sociaie participatie en emancipatie afgestemde programma-activiteiten, waarover u immers spreekt in uw Program van Samenwerking, Programma Eindhoven-Impuls, Welzijn in Zicht en het Sociaal Structuurplan?

4 T p Raadsbijlage nummer r68 3 Bent u bereid al het nodige in het werk te stellen opdat SETO haar ontmoetingsplaats kan blijven behouden, dan wel een extra inspanning te verrichten, opdat deze groep in diezelfde woonomgeving andere ruimte kan worden aangeboden? 4 Mogen wij u vragen, gezien het spoedeisende karakter ervan, dit vraagstuk met enige voorrang te behandelen? Eindhoven, 17 juni Antwoord van burgemeester en wethouders 1 Met u zijn wij van mening dat Turkse ouderen in gelijke mate als andere ouderen gelegenheid geboden moet worden tot ontmoeting. Of zij wel of niet een bijdrage aan de economie van de stad hebben geleverd is geen toetsingscriterium. Het vinden van een ruimtelijke voorziening voor ontmoetingsactiviteiten die precies aansluit bij de wensen van de groep is voor veel groeperingen in Eindhoven een probleem. Vraag en aanbod gaan niet altijd gelijk op. Vooral in situaties waarin vraag is naar een permanente ruimte. 2 Nee, wij zijn het niet met u eens dat SETO extra aandacht verdient. SETO is sinds 1994 voldoende geholpen door de gemeente en andere organisaties en instellingen. Het was toen nog in het kader van Integraal Buurtbeheer dat SETO de mogelijkheid kreeg om in samenwerking met de bewonersorganisatie in Lakerlopen, Stichting Wijk- en Huurdersbelangen Lakerlopen (SWHL), een project rond allochtonen ouderen uit te voeren. De bedoeling was om via een project de participatie van allochtonen ouderen in het kader van buurtbeheer te vergroten en om iets te doen aan de opvang van ouder wordende migranten. De ondersteuning bestond uit het kosteloos gebruik maken van ruimte, een subsidiebijdrage ontvangen voor inrichting en activiteiten en de ondersteuning van de Stichting 0&0. De doelstellingen van integratie en voorlichting, in samenwerking met de buurt, is nooit goed uit de verf gekomen. De vergroting van participatie Turkse ouderen aan het buurtbeheer heeft niet plaatsgevonden en om, in eigen bewoordingen, "de brug te slaan" tussen Turkse en Nederlandse mensen, zeker waar het betreft samenwonen in de buurt is niet gelukt. Vanaf het begin heeft SWHL en het opbouwwerk, de Stichting 0&0, de zorg uit gesproken dat SETO een zelfstandige positie wilde innemen en dat de samenwerking rond het project moeizaam zou verlopen. SWHL en SETO hadden eind 1998 inhoudelijk niets meer met elkaar te maken. Het project van allochtonen ouderen heeft voor de wijk Lakerlopen dan ook onvoldoende opgeleverd.

5 Raadsbijlage nummer r68 De verhuursituatie/gebruiksafspraken. In 1995 mocht de SWHL gebruik maken van het leegstaande schoolgebouw. Naast een jongerenontmoetingsruimteging SETO mee in het gebouw ten behoeve van het project rond allochtonen ouderen. SWHL, en dus ook SETO, hoefde geen huur te betalen, alleen de energierekening. Het was de SWHL die formeel een beheerovereenkomst had met de gemeente. Per 1 januari van dit jaar is SWHL formeel gestopt met het beheren van het schoolgebouw. Met het terugtrekken van SWHL was feitelijk ook de formele grondslag onder het gebruik door SETO van het gebouw verdwenen. SETO wilde blijven en met SETO is toen nog wel een gebruikersovereenkomst afgesloten. Op 20 januari is met SETO overlegd over de consequenties dat SWHL de huur had opgezegd. Bij dit gesprek waren aanwezig de diensten Maatschappelijke en Culturele Zaken, Stadsontwikkeling en Bouwtoezicht, Beheer en Vergunningen, een Turkse migrantenwerker en SWHL. In dit gesprek is duidelijk geworden dat SETO het gebouw niet kan blijven gebruiken, omdat, zoals zij zelf ook heeft aangegeven, een kostendragende huur niet kan opbrengen. Er is toen bij SETO op aangedrongen op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen. Daarbij is geadviseerd contact op te nemen met Stichting Dienstverlening Welzijnswerk. Op 2 juni heeft de wijkprojectleider van de dienst Stadsontwikkeling in een gesprek met SETO moeten vernemen dat zij tot op heden geen enkel initiatief hebben genomen om andere huisvesting te zoeken. 3 Nee, wij vinden dat het schoolgebouw voor andere doeleinden gebruikt kan gaan worden (jongerenontmoetingsplaats Buurtwerk Eindhoven en uitbreiding Technika 10) en er dus geen plaats meer is voor SETO in dit schoolgebouw. Verder kan SETO via de geeigende kanalen proberen een andere ruimte te zoeken. Er is voor ons onvoldoende zicht op de inkomstenbronnen van SETO. Wij weten niet of zij ergens anders ruimte kunnen huren en zelf kunnen betalen, eventueel gedeeltelijk. Voor ons is ook de vraag wat de herkomst is van de eigen middelen van bijna f ,ÃćâĆňâĂİ voor de inrichting van de ruimte. Voor hun informatie-/themabijeenkomstenmaakt men reeds gebruik van de naastgelegen vrijetijdsaccommodatie De Ronde. Misschien dat ook hun ontmoetingsactiviteiten c.q. andere sociaal culturele activiteiten hier kunnen plaatsvinden. SETO dient hier zelf initiatief toe te nemen. 4 Ja, maar dat is niet expliciet nodig, omdat een raadsvraag een vaste termijn afspraak kent van beantwoording binnen 30 dagen. Eindhoven, 13 juli

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbulage nummer 35 Inboeknummer 98Qoo4785 Beslisdatum B&W t9 januari x999 Dossiernummer 903.42 Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden (1 juni 2011) 1. Heeft u het huurcontract met de huurders van de Morgenster formeel opgezegd?

Vragen en antwoorden (1 juni 2011) 1. Heeft u het huurcontract met de huurders van de Morgenster formeel opgezegd? Vervolg-aanvullende vragen raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex artikel 40 Rvo betreffende bestemming gebouw de Morgenster en beantwoording college. 16 mei 2011 Op 21 april 2011 heeft u in

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y gemeente Eindhoven Bouwtoezirht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer t&9 Inboetnummer 9&joe& Sog Beshsdatum B%W s& Junx 1998 Dossxernummer &a6 4t4 Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende huisvesting Stichting Scouting

Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende huisvesting Stichting Scouting r gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer Byuooas64 Beslisdatum Baw a4 maart r 888 Dossiernumxner 8t8.6or Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk gemeente Eindhoven Dienst Maatsehappelij ke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 82 Inboeknummer OOU000666 Beslisdatum BaW4 april 2000 Dossiernummer 014.201 Raadsbijlage Voorstel inzake financiering

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 60 Inboeknummer 01X007818 Beslisdatum BTW 3 april 2001 Dossiernummer 114.308 Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsbijlage Advies over het beroepschrift van mevrouw W.G.M. Mennen-Rosta tegen de geweigerde reclamevergunning voor het pand Mauritsstraat yp

Raadsbijlage Advies over het beroepschrift van mevrouw W.G.M. Mennen-Rosta tegen de geweigerde reclamevergunning voor het pand Mauritsstraat yp gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer xxg Inboeknummer ggmooa834 Adviesdatum tde b.b. x8 maart x 999 Dossiernummer gx8.4o3 Raadsbijlage Advies over het beroepschrift van mevrouw

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) over het onderzoek in het Sociaal Domein

van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) over het onderzoek in het Sociaal Domein gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6467 Inboeknummer 15bst01138 Dossiernummer 15.35.103 (2.3.2) Beslisdatum B&W 25 augustus 2015 Raadsvragen van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) over het onderzoek

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer r 8 Inboeknummer oovooo499 Adviesdatum commissie b.b.

gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer r 8 Inboeknummer oovooo499 Adviesdatum commissie b.b. gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer r 8 Inboeknummer oovooo499 Adviesdatum commissie b.b. r x november r999 D os sier nummer oo4. 4 x 6 Raadsbijlage Advies over het beroep

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

Van het raadslid de heer M. Lathouwers (SP) over mantelzorg aan Huis

Van het raadslid de heer M. Lathouwers (SP) over mantelzorg aan Huis gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6193 Inboeknummer 15bst00154 Beslisdatum B&W 24 februari 2015 Dossiernummer 15.09.103 (2.8.1) Raadsvragen Van het raadslid de heer M. Lathouwers (SP) over mantelzorg aan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef).

gemeente Eindhoven Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef). gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst01698 Dossiernummer 29 oktober 2013 Commissienotitie Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef). 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer x 68 Inboeknummer g Slo x s 6gg Beslisdatum BSxW x x augustus xgg8 Dossiernummer S33.406 Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer P. van Liempd ten aanzien van regelgeving rond woningsplitsing

Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer P. van Liempd ten aanzien van regelgeving rond woningsplitsing gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2I55.OOI Inboeknummer o7bstoro83 Beslisdatum B%W as mei 2007 Dossiernummer 72a.35I Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven v 9emeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer t4 Inboeknummer gyuooggg4 Beslisdatum B8rw ao januari tggb Dossiernummer So4.6ot Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan

Nadere informatie

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Openbaar Onderwerp Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015 hebben we een bed, bad en broodvoorziening

Nadere informatie

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG.

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. RAADSVOORSTEL Agendanummer 6.1* Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: weigering

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Tongelre tot beschermd

Raadsbijlage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Tongelre tot beschermd gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 207 Inboeknummer oxvoo4633 Beslisdatum B&W s3 oktober 2oor Dossiernummer 143.403 Raadsbijlage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Bij brief van 27 oktober 1999 komt de heer J.A.M. Hurks op basis van artikel 134, lid 2

gemeente Eindhoven Bij brief van 27 oktober 1999 komt de heer J.A.M. Hurks op basis van artikel 134, lid 2 gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 162 Inboeknummer 009003856 Adviesdatum cie b.b. 23 de-cember 1999 Dossiernummer 033.403 RaadsbijlageAdvies over het beroep van de

Nadere informatie

van het raadslid dhr. A. Raaijmakers (PvdA) over huisvesting ODZOB

van het raadslid dhr. A. Raaijmakers (PvdA) over huisvesting ODZOB gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6520 Inboeknummer 15bst01391 Beslisdatum B&W 13 oktober 2015 Dossiernummer 15.42.103 (2.3.1) Raadsvragen van het raadslid dhr. A. Raaijmakers (PvdA) over huisvesting ODZOB

Nadere informatie

Vraag ex artikel 3:38 RvO raadslid dhr. E. Manuel (fractie SP) betreffende multifunctionele accommodatie Boxmeer Noord

Vraag ex artikel 3:38 RvO raadslid dhr. E. Manuel (fractie SP) betreffende multifunctionele accommodatie Boxmeer Noord Vraag ex artikel 3:38 RvO raadslid dhr. E. Manuel (fractie SP) betreffende multifunctionele accommodatie Boxmeer Noord Inleiding De SP heeft tijdens de algemene beschouwingen op 1 november 2007 aandacht

Nadere informatie

Van de raadsleden mw. L. Hofman-Jobse en dhr. C. Weijs (CDA) over aanpak eenzaamheid

Van de raadsleden mw. L. Hofman-Jobse en dhr. C. Weijs (CDA) over aanpak eenzaamheid gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6537 Inboeknummer 15bst01484 Beslisdatum B&W 27 oktober 2015 Dossiernummer 15.44.103 (2.8.1) Raadsvragen Van de raadsleden mw. L. Hofman-Jobse en dhr. C. Weijs (CDA) over

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid N.A. Peters van de fractie, Burgerbelangen, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid N.A. Peters van de fractie, Burgerbelangen, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2014/42 Raadsvragen van het raadslid N.A. Peters van de fractie, Burgerbelangen, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Binnengekomen d.d. 3 december 2014 Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.xoa.oos Inboeknummer 02VOO74ao Beslisdatum BikW x oktober soos Dossiernummer s4o.sss Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor gemeente Eindhoven Dienst Bousrtoezicht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer 88 Inboeknummer OOJ004106 Beslisdatum B&W 11 april 2000 Dossiernunxmer 015.401 RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer Nguyen Ahn Dung inzake het weigeren van een reclamevergunning voor het pand Tongelresestraat 341

RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer Nguyen Ahn Dung inzake het weigeren van een reclamevergunning voor het pand Tongelresestraat 341 gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 97 Inboeknummer 00M002243 Adviesdatum cie b.b. 23 december 1999 Dossiemummer 018.401 RaadsbijlageAdvies over het beroep van de heer

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Raadsvragen van de raadsleden Topdag (DENK) en Rennenberg (OAE) over discriminatie rondom stageplaatsen allochtone MBO-studenten.

Raadsvragen van de raadsleden Topdag (DENK) en Rennenberg (OAE) over discriminatie rondom stageplaatsen allochtone MBO-studenten. gemeente Eindhoven Inboeknummer Beslisdatum B&W 25 september 2018 Dossiernummer 18.39.103_2.4.1. Raadsvragen van de raadsleden Topdag (DENK) en Rennenberg (OAE) over discriminatie rondom stageplaatsen

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 Reg.nr:Z.06827 INT.08894 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 AAN DE RAAD Onderwerp: Verzoek om medewerking realisatie nieuw zorgpension Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

Raadsbijlage Vragen van het raadslid de heer B. Gerard naar aanleiding

Raadsbijlage Vragen van het raadslid de heer B. Gerard naar aanleiding gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer x8 I n boek nummer g8uo o o r S 8 Beslisdatum BBcW 8 februari r gg8 Dossiernummer 8o6. Sor Raadsbijlage Vragen van het

Nadere informatie

Raadsbijlage Advies over het beroep van de heer M. Lenaerts tegen het

Raadsbijlage Advies over het beroep van de heer M. Lenaerts tegen het gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer a9 Inboeknummer 99TOOOO84 Adviesdatum tde b.b. ty september J998 Dossiernummer 903.504 Raadsbijlage Advies over het beroep van de heer

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r73 Inboeknummer 99Toox y4a Beslisdatum B&w 3r augustus r999 Dossiernummer 99Too r Z4a Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West

van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R6054 Inboeknummer 14bst01542 Beslisdatum B&W 28 oktober 2014 Dossiernummer 14.44.103 (2.7.1) Raadsvragen van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 243 Inboeknummer OOSOOS782 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.602 Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Wij vinden dit, gelet op het coalitieakkoord waarin staat vermeld dat er geen mensen buiten de boot zullen vallen, onverteerbaar.

gemeente Eindhoven Wij vinden dit, gelet op het coalitieakkoord waarin staat vermeld dat er geen mensen buiten de boot zullen vallen, onverteerbaar. gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst00037 Beslisdatum B&W 7 januari 2014 Dossiernummer 14.02.103 (12) Raadsvragen van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) over dakloze gezinnen en kinderen die zonder

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 107 lnboeknummer OOP001872 Beslisdatum BTW 16 mei 2000 Dossiernummer 020.405 Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een

Nadere informatie

B en W-nummer 15.0379; besluit d.d. 12-5-2015. Onderwerp

B en W-nummer 15.0379; besluit d.d. 12-5-2015. Onderwerp B en W-nummer 15.0379; besluit d.d. 12-5-2015 Onderwerp Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid A. Van den Boogaard (PvdA) inzake Arbeidsparticipatie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het project Beeldende kunst in de Irnpulswij ken

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het project Beeldende kunst in de Irnpulswij ken gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer to3 Inboeknummer 98Voo8039 Beslisdatum B8 W q mei 1999 Dossiernummer 9r8.aoy Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 02.003.oor Inboeknummer osvoossbs Beslisdatum B&W 22 maart 2002 Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake continuering en uitbreiding Jeugd Preventie

Raadsbijlage Voorstel inzake continuering en uitbreiding Jeugd Preventie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele zaken Raadsbijlage nummer a46 lnboeknummer 98uoo988 t Beslisdatum Bikw 8 december t 998 Dossiernummer Sso.som Raadsbijlage Voorstel inzake continuering

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het i. j+)j " gemeente Eindhoven Dienst Openbare Werken Raadsbijlage nummer 215 Inboeknummer 99J014343 Beslisdatum Baw Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het parkeerbedrijf

Nadere informatie

Opmerkingen over Hoofdstuk 1. Wijziging van wetten Artikel 1.8, wijziging van het Bw

Opmerkingen over Hoofdstuk 1. Wijziging van wetten Artikel 1.8, wijziging van het Bw Parkstraat 83 Den Haag Correspondentie: Postbus 30137 2500 GC Den Haag Telefoon (070) 361 93 00 Fax algemeen (070) 361 93 10 Fax rechtspraak (070) 361 93 15 Aan de Staatssecretaris van Volksgezondheid,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake structurele ondersteuning van het. Vormgeversoverleg Eindhoven

Betreft cie MO: Voorstel inzake structurele ondersteuning van het. Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Concernstaf Bestvurssecretariaat Retouradres Postbus 9oxSo, S6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

Van de fracties PvdA, D66, CDA en LPF over Veel meer gevaarlijke stoffen dan is toegestaan

Van de fracties PvdA, D66, CDA en LPF over Veel meer gevaarlijke stoffen dan is toegestaan gemeente Eindhoven 16R6886 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00917 Beslisdatum B&W 5 juli 2016 Dossiernummer 16.27.103 2.4.1 Raadsvragen Van de fracties PvdA, D66, CDA en LPF over Veel meer gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 30 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a Zienswijzennota Bestemmingsplan Croddendijk 5a April 2015 Zienswijzennota april 2015 1 1. Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 september 2014 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Ontwerpbestemmingsplan Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Gemeente Maastricht Datum: 31 mei 2011 Projectnummer: 90569.01 ID: NL.IMRO.0935.bpGebrHstr11en13-vg01 INHOUD 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten van de reorganisatie Buurtwerk

Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten van de reorganisatie Buurtwerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 36 Inboeknummer OOU002454 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.204 Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 39 Inboeknummer 00+004048 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.303 Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 1SS Inboeknummer OOP003056 Beslisdatum B%W 1 september 2000 Dossiernummer 036.404 Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van

Nadere informatie

Reactie en advies op uitwerking regionale woonagenda Gemeente Aalten Gemeente Aalten geeft je de ruimte. dd.

Reactie en advies op uitwerking regionale woonagenda Gemeente Aalten Gemeente Aalten geeft je de ruimte. dd. Reactie en advies op uitwerking regionale woonagenda Gemeente Aalten 2016-2025 Gemeente Aalten geeft je de ruimte dd. 12 januari 2016 Adviesraad voor sociaal domein Februari 2016 1 Inhoudsopgave Paragraaf

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven %gr gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S inboeknummer 9y TooSo9t Beslisdatum B&W so januari r 998 Dossiernummer Sop.s t 8 Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel verband houdend met de arbeidsvoorwaarden van het gemeentepersoneel

Raadsbijlage Voorstel verband houdend met de arbeidsvoorwaarden van het gemeentepersoneel gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer r64 Inboeknummer 98KoozzS4 Beslisdatum B&W zr juli 1998 D os siernu mmer 830. 3 I I Raadsbijlage Voorstel verband houdend met de arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten

Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxmoo3z3z Beslisdatum Bikw zz november zoor Dossiernummer r48.307 Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 90 Inboelrnummer 98uoooozz Beslisdatum Bhw s6 mei r 998 Dossiemummer Sas.aog Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwutkeling Raadsbijlage nummer tso lnboeitnummer 88loo88y x Beslisdatum Bhw aa juni r888 Dossiernummer 8s6.4oa Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Openbaar Onderwerp Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Programma Sport & Accommodaties Zorg & Welzijn Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert B. Frings Samenvatting De gemeente Nijmegen

Nadere informatie

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum

Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum Zorg aan migranten Welkom Hoşgeldiniz Esselamunaleykum De oudere migrant als klant Allochtone dementerenden 2008: ongeveer 120 duizend niet-westerse allochtonen van 55 jaar en ouder. 2015: ongeveer 260

Nadere informatie

De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er

De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er Samenvatting De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er is een stijgende vraag naar betaalbare huurwoningen in Maastricht, mede door het groeiend

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (21) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 12 juni 2017

BESLUITENLIJST (21) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 12 juni 2017 BESLUITENLIJST (21) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 12 juni 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder :

Nadere informatie

Raads informatiebrief (Ruimtelijke pijler)

Raads informatiebrief (Ruimtelijke pijler) gemeente Eindhoven Raadsnummer 04.R9OO.OOI Inboeknummer o4nooozaa Classificatienummer r.p6a.a Dossiernummer 43L405 27 l uil 2004 Raads informatiebrief (Ruimtelijke pijler) Betreft beheerconstructie raarnprostitutiepanden

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Rapenland 1996, Centraal Woensel, Acht Noord C, I Acht Noord C, Stratum buiten de ringweg en Gestelse Ontginning

gemeente Eindhoven Rapenland 1996, Centraal Woensel, Acht Noord C, I Acht Noord C, Stratum buiten de ringweg en Gestelse Ontginning gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 222 Inboeknummer OOP004020 Beslisdatum B8cW 3 oktober 2000 Dossiernummer 040.404 Raadsbijlage Voorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum.

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum. Bezoekadres Amste 9 5 Postbus 922 1000 AX Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 624 06 36 www.dmb.amsterdam.nl Bouw- en Woningtoezicht Retouradres: Postbus 922, 1000 AX Amsterdam ons kenmerk T01/1289 2009

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan "Motorcrossterrein Arnhem"

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan Motorcrossterrein Arnhem Aan de gemeenteraad Documentnummer 2015.0.101.295 Zaaknummer 2015-07-00870 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan "Motorcrossterrein Arnhem" Voorstel 1. Gewijzigd vast te stellen het bestemmingsplan "Motorcrossterrein

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662 gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer Inboeknummer 11bst00085 Beslisdatum B&W 01 februari 2011 Dossiernummer 05.251 OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben op 19 december 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

STICHTING ROSARIUM VAN VROUWEN VOOR VROUWEN TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING ROSARIUM VAN VROUWEN VOOR VROUWEN TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING ROSARIUM VAN VROUWEN VOOR VROUWEN TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 2 2 Samenstellingsverklaring 5 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer o8.rz86o.oox Inboeknummer o8bstoa886 Beslisdatum B%Wa december 2008 Dossiernummer 8qg asb Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 8-08-2006 Onderwerp: Voortgang procedures 'het Wapen van Utrecht'. Conceptbesluit: Samenvatting: - kennis te nemen van de ingediende

Nadere informatie

Raadsbijlage Advies over beroepen tegen het verlenen van een kapvergunning (92 populieren en + p.ooo m bosplantsoen langs de Eisenhowerlaan)

Raadsbijlage Advies over beroepen tegen het verlenen van een kapvergunning (92 populieren en + p.ooo m bosplantsoen langs de Eisenhowerlaan) r gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer a46 Inboeknummer 99Voo74r a Adeiesdatum cie b.b. r6 september I 999 Dossiernummer 944.404 Raadsbijlage Advies over beroepen tegen het

Nadere informatie

dank voor uw bericht, ja gaarne zien wij de beantwoording van uw zij de tegemoet, waarvoor alvast onze dank,

dank voor uw bericht, ja gaarne zien wij de beantwoording van uw zij de tegemoet, waarvoor alvast onze dank, Van: Verzonden: Onderwerp: Bijlagen: vrijdag 16 november 2018 11:23 Re: FW: Wob verzoek omtrent verhuizing huis van de wijk Olympus image001..jpg Opvolgingsmarkering: Markeringsstatus: Opvolgen Gemarkeerd

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad n.v.t. W.F. Mulckhuijse (SP), R. Pet (GroenLinks), K.G. van Rijn (PvdA), K. Jongejan (VVD) In te vullen door Raadsgriffie Portefeuillehouder nvt nvt RV-nummer: RV-68/2008

Nadere informatie

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bouwtoeaicht, Beheer en Vergunningen Ra adsbij lagenummer 249 inboeknummer 997017 I 03 Beslisdatum B&W 8 november 1 999 Dossiernummer 945. 504 Raadsbijlage Voorstel tot verkoop

Nadere informatie

OVEREENKOMST inzake integrale schuldhulpverlening ten behoeve van inwoners van de gemeente Asten door de Budgetwinkel van de gemeente Helmond.

OVEREENKOMST inzake integrale schuldhulpverlening ten behoeve van inwoners van de gemeente Asten door de Budgetwinkel van de gemeente Helmond. OVEREENKOMST inzake integrale schuldhulpverlening ten behoeve van inwoners van de gemeente Asten door de Budgetwinkel van de gemeente Helmond. Partijen De gemeente Helmond ingevolge artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 131 Inboeknummer OOJ006658 Beslisdatum B%w 30 mei 2000 Dossiernummer 022.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 Collegebesluit Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 1. Inleiding Op grond van de Huisvestingswet 2015 is de gemeente verplicht zorg te dragen voor

Nadere informatie

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 V gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 VALKE N SWAARD BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0092 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsbijlageAdvies over de bezwaren van de heer M. Renders, van de erven J. van Dooren en van mevrouw ).

gemeente Eindhoven RaadsbijlageAdvies over de bezwaren van de heer M. Renders, van de erven J. van Dooren en van mevrouw ). r+i gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer OOP003488 Aaviesdatum cie b.b. 22 juni 2000 Beslisdatum BttW 29 augustus 2000 Dossiernummer 035.404 RaadsbijlageAdvies over de bezwaren

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

Huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten.

Huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten. Huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten. Aanleiding Veel ondernemers in de land- en tuinbouw maken gebruik van tijdelijke arbeidsmigranten. Ondernemers zijn verantwoordelijk voor een goede huisvesting

Nadere informatie

Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet

Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet Verzendadres Per e-mail: bwt-overigevergunningen@rotterdam.nl Per post: Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Postbus 6575 3002 AN Rotterdam

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsinformatiebrief Betreft Woonvoorzieningen dak- en thuislozen.

gemeente Eindhoven Raadsinformatiebrief Betreft Woonvoorzieningen dak- en thuislozen. gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 3 december 2010 Raadsinformatiebrief Betreft Woonvoorzieningen dak- en thuislozen. Inleiding Het Raadsbesluit om medewerking te verlenen aan de vestiging van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer to6 Inboeknummer 99VOO I 25 I Beslisdatum B8cW q mei 1 999 Dossiernummer 9r S.aoa Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten

Nadere informatie

Op 21 november 2016 stelde u schriftelijke vragen aan het college conform artikel 40 van het Reglement van Orde. Graag antwoorden wij u hier op.

Op 21 november 2016 stelde u schriftelijke vragen aan het college conform artikel 40 van het Reglement van Orde. Graag antwoorden wij u hier op. Aan: Harry Stam Cc: de leden van de gemeenteraad Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer: 640975 Datum: 13 december 2016 Portefeuillehouder: Wethouder drs. C.F. (Frank)

Nadere informatie

---------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------- Voorzieningenrechter Rechtbank Amsterdam k.g.-zitting : 16 juli 2004 te 9.30 uur toevoeging : verleend dan wel aangevraagd P L E I T N O T I T I E S inzake: 1. De heer H. BOS, 2. De heer W. SCHILD, 3.

Nadere informatie