1BaKO Beoordelingsformulier stagementor

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1BaKO Beoordelingsformulier stagementor"

Transcriptie

1 1BaKO Beoordelingsformulier stagementor Naam student: Observatie-participatiedagen: Doestageweek (weken): Thema (s): Adres stageschool: Leeftijdsgroep kleuters: Stagementor: AFWEZIGHEDEN Op welke dagen (VM-NM) was de student afwezig (tijdens obs.-participatiedagen tijdens doestageweek / weken)? Dit evaluatieformulier bestaat uit verschillende competenties waarop u onze student beoordeelt. De onderdelen met de gesloten items kan u beantwoorden met ja- min of meer -nee. Sommige onderdelen bestaan uit open items, waarin u vrij bent hoe u deze invult. Gelieve bij elke onderstaande competentie aan te kruisen hoe de aangegeven competentie in het functioneren van de student tot uiting kwam gedurende het stageverloop, door volgende codering: Onvoldoende (RO) Onvoldoende (O) Verloopt zeer moeizaam, eerder problematisch. De student schiet hier over het algemeen ruim in tekort. Dit werkpunt moet drastisch worden aangepakt. Nog niet in orde. De student levert inspanningen om aan de minimum criteria van een eerste opleidingsfase te voldoen, maar het eindniveau volstaat nog niet. Voldoende= (V) Goed (G) Zeer goed (ZG) Komt overeen met wat je normaal mag verwachten van een student uit een eerste opleidingsfase. Zeer degelijk, de student onderscheidt zich ruimschoots van de minimum criteria voor een student uit de eerste opleidingsfase. De student bezit deze competentie in die mate dat hij een voorbeeld vormt voor anderen. Deze waardering is bijgevolg enkel van toepassing voor competenties waarin de student echt uitblinkt. Telkens is ook enige ruimte voorzien om een korte toelichting te geven bij de toegekende beoordeling. In geval de voorziene plaats ontoereikend is, mag u uiteraard extra bladen toevoegen of de achterzijde van het blad gebruiken. Voor de beoordelingen ruim en zeer goed graag een korte toelichting (eventueel ondersteund door een praktijkvoorbeeld), voor de andere scores wenselijk.

2 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK 2 1. VOORBEREIDEND WERK Observatie-participatie Heeft de student zich bij u goed geïnformeerd?. Heeft de student u voldoende informatie over zijn plannen gegeven?. Heeft de student vlot en spontaan geparticipeerd?. Werkstukken Werd het stagerooster u tijdig voorgelegd en was dit volledig en correct ingevuld?. Was de stagemap vanaf de start van de doestage volledig en verzorgd?. Waren de nodige leermiddelen verzorgd en tijdig aanwezig?. Had de student voor elke (nieuwe) crea-techniek een eigen werkje gemaakt?. Hoe schat u de inzet en de werkkracht van deze student in? goed voldoende matig te weinig 2. TAALVAARDIGHEID Beheerst de student het Standaardnederlands in zijn contact met kleuters?. Stimuleert de student de (ontluikende) geletterdheid van kleuters?... Onderstreep welke aspecten meer verzorgen vragen: woordkeuze, zinsbouw, uitspraak, dialect-streekaccent,.. Is de student verbaal expressief?. Onderstreep welke aspecten meer verzorging vragen: intonatie, spelen met volume, klemtonen, spreektempo, overtuigingskracht,.

3 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK 3 Is de student non-verbaal expressief?.wat kan verzorgder: mimiek, gebaren, lichaamshouding? Beheerst de student het Standaardnederlands in zijn contact met volwassenen?. Kan de student duidelijke en correcte schriftelijke boodschappen maken (lesvoorbereidingen, briefje naar ouders, ). 3. ALGEMENE ATTITUDEN Beslissingsvermogen Creativiteit Verantwoordelijkheidszin Reflectievermogen Flexibiliteit Leergierigheid Relationele gerichtheid

4 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK 4 4. DE LERAAR ALS BEGELEIDER VAN LEER- EN ONTWIKKELINGSPROCESSEN ( BC 1) 4.1 Inschatten beginsituatie Heeft de student voldoende informatie verzameld omtrent de beginsituatie?... Houdt de student in zijn lesvoorbereiding en klaspraktijk rekening met de geobserveerde beginsituatie? Uitwerken van thema( s) Was het thema rijk en diepgaand uitgewerkt voor uw kleuters?. Kan de student een weekthema verdelen in verschillende dagthema s op een voor kleuters begrijpbare wijze?. 4.3 Aanbod van activiteiten Hoe beoordeelt u de realisatie van de voorbereide activiteiten? (Denk aan: inhoudskeuze, moeilijkheidsgraad, inkleding in thema, gebruik van leermiddelen, variatie van leermiddelen, variatie in werkvormen, specifieke technieken, vlotheid van verloop, betrokkenheid van de kleuters, interactie met de kleuters, speelsheid, doelgerichte begeleiding) Waarnemingen / uitstap (W.O.) Taalactiviteiten(WO-verhaal, afsluitverhaal, prentlezen, versje voordragen)

5 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK 5 Pop en spel Muzikale opvoeding (lied, ritmiek, ) Lichamelijke opvoeding (zaalact., bewegingsmomenten, watergewenning, ) Beeldende opvoeding Rooms Katholieke godsdienst/zedenleer (bezinningen)

6 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK Opbouw en begeleiding van een activiteit/werkvorm Kan de student een activiteit gestructureerd en doelgericht opbouwen in leerfasen?... Heeft de student te allen tijde klasoverzicht?... Vertrekt de student vanuit de leefwereld van de kleuter en geeft hij hier gerichte impulsen voor?... Gaat de student in interactie met de kleuter omtrent de activiteit/werkvorm? Horizontale samenhang, integratie van leergebieden Werd er voldoende gezongen tijdens en tussen de activiteiten?. Kregen de kleuters genoeg bewegingskansen tijdens en tussen de activiteiten?. Had de student continu aandacht voor de taalactivering van de kleuters?. 4.6 Milieuverrijking Themahoek/koffer Rijk en uitdagend?. Aangepast in de loop van de week?. Verzorgde presentatie/aantrekkelijk?. Betrokkenheid van de kleuters / intensiteit van hun spelgedrag?. Verrijkingen van andere hoeken Rijk genoeg?. Aantrekkelijk en verzorgd?. Correct in thema?. Betrokkenheid van de kleuters / intensiteit van hun spelgedrag?. Werd de klas verzorgd/versierd in het thema, aantrekkelijk voor de doelgroep?. Begeleiding Werden de kleuters wegwijs gemaakt in de veranderde klas? Werden de nodige afspraken gemaakt en gerespecteerd?. Kon de student de kleuters stimuleren tot intenser spel?.

7 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK 7 5. DE LERAAR ALS OPVOEDER (BC2) Kan de student een positief leefklimaat in de klas creëren?. Kan de student de zelfstandigheid van de kleuters stimuleren?. Stimuleert en respecteert de student de inbreng van de kleuters?. Heeft de student aandacht voor attitudevorming, voor waardegevoelig maken van kleuters?. Kan de student de kleuters voldoende fysieke verzorging bieden?. Verzorgt de student het algemene welbevinden van de kleuters?. Hoe schat u de houding van de student tegenover de kleuters in? (Kindvriendelijk, empathisch, aanvaardingsvermogen, respect voor kleuters, aandacht voor sociale interactie tussen kleuters, maturiteit als opvoeder,.vul eventueel zelf aan) 6. DE LERAAR ALS INHOUDELIJK EXPERT Had de student voldoende en correcte kennis over het thema?. Had de student voldoende kennis van interessen en behoeften van uw kleuters?. Hield de student hiermee rekening bij de inkleding en begeleiding van de verschillende activiteiten?.

8 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK 8 Hoe schat u de inhoudelijke kennis en beheersing van volgende vaardigheden/activiteiten in? (onderstaande kader betreft dus enkel de inhoudelijke component of kennis van didactische principes van de betreffende activiteit en niet de begeleiding hieromtrent. bijv: student zingt veel maar vals-> toonvastheid is nog niet beheersd-> inhoudelijk moet de student hier nog groeien). Waarnemingen / uitstap (W.O.) Taalactiviteiten(WO-verhaal, afsluitverhaal, prentlezen, versje voordragen) Pop en spel Muzikale opvoeding (lied, ritmiek, ) Lichamelijke opvoeding (zaalact., bewegingsmomenten, watergewenning, ) Beeldende opvoeding Rooms Katholieke godsdienst/zedenleer (bezinningen) Gelieve hieronder te motiveren hoe de student nog kan groeien/over welke talenten de student beschikt?

9 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK 9 7. LERAAR ALS ORGANISATOR (BC4) Algemeen klasmanagement: Kan de student de vaste gewoonten en gebruiken van de klas respecteren?. Kan hij vlot activiteiten organiseren?. Kan hij de klasschikking efficiënt aanpassen?. Kan hij zijn aandacht verdelen over alle kleuters?. Kan hij zorg dragen voor het lokaal en materiaal?. Kan hij de kleuters efficiënt begeleiden tijdens het opruimen?. Hoe afhankelijk is de student nog van uw tussenkomsten? Niet weinig veel te veel Dag- en weekverloop: Heeft de student feeling voor timing? (rekt activiteiten, werkt overhaast, houdt klok niet in de gaten,.) Gebruikte de student een daglijn?. Gebruikt de student een weeklijn?. Vertelde de student de kleuters regelmatig over wat voorbij is en wat nog komen zal?. Administratieve afspraken: Heeft u de lesvoorbereidingen bij aanvang van de laatste voorbereidingsdag /OP-dag gekregen?. Kreeg u een kopie van het volledige stagerooster bij aanvang van de laatste voorbereidingsdag /OP-dag gekregen?. Heeft u de begeleidende brief en stagewijzer op de eerste contactdag ontvangen?... Heeft de student u tijdig het beoordelingsformulier gegeven, alsook het controledocument voor de gemaakte lesvoorbereidingen/stagerooster?... Was de student minstens een kwartier voor aanvang en afloop van de dag aanwezig om het klaslokaal (terug) in orde te brengen?...

10 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK SOCIALE VAARDIGHEDEN (BC6-9) Hoe ervaarde u zelf de omgang met deze student? Was hij vriendelijk, wellevend, correct, afstandelijk, te familiair, (vul eventueel zelf aan) Hoe schat u de houding van de student in tegenover uw teamleden? Was hij wellevend, sociaal, vriendelijk, afstandelijk, te familiair, (vul eventueel zelf aan) Hoe schat u de sociale omgang van de student met ouders in, tijdens mondelinge contacten (indien van toepassing)? Hoe schat u de sociale omgang van de student met externe partners in, tijdens mondelinge contacten (indien van toepassing)?

11 Beoordelingsformulier stagementor / 1 BcLK DE LERAAR ALS CULTUURPARTICIPANT (BC10) Heeft de student oog voor de interessen en leefwereld van de kleuters?... Heeft de student oog voor de samenleving buiten de klas- en schoolmuren?... GLOBALE CONCLUSIE: Belangrijkste kwaliteiten (sterke punten) Belangrijkste werkpunten Handtekening stagementor, Handtekening student, Handtekening en stempel directie,

3BaKO Beoordelingsformulier stagementor

3BaKO Beoordelingsformulier stagementor 3BaKO Beoordelingsformulier stagementor Naam student: Observatie-participatiedagen: Doestageweek (weken): Thema (s): Adres stageschool: Leeftijdsgroep kleuters: Stagementor: AFWEZIGHEDEN Op welke dagen

Nadere informatie

LEERLIJN STAGE BcLK Legende:

LEERLIJN STAGE BcLK Legende: LEERLIJN STAGE BcLK Legende: De doelstellingen van opleidingsfase 1 (OF1) blijven geldig. De doelstellingen van opleidingsfase 1 (OF1) en opleidingsfase 2 (OF2) blijven geldig. Voorbereidingswerk Stagemap

Nadere informatie

* schrappen wat niet past

* schrappen wat niet past SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING LESEVALUATIEDOCUMENT Gelieve deze tabel in te vullen Naam cursist (lio /stagiair*): Naam vakmentor /stagebegeleider /liobegeleider*: Naam Stageschool/Lioschool*: Graad en leerjaar:

Nadere informatie

Attitudes. Stage tweede programmajaar. Naam student: School: Datum stage: Mentor(en): Leeftijd kleuters:

Attitudes. Stage tweede programmajaar. Naam student: School: Datum stage: Mentor(en): Leeftijd kleuters: Naam student: School: Mentor(en): Leeftijd kleuters: Stage tweede programmajaar Datum stage: Attitudes Gelieve per attitude (relationele gerichtheid, kritische ingesteldheid, leergierigheid, organisatievermogen,

Nadere informatie

Naam student: School: Praktijk fase 1- Attitudes mentor. Mentor(en): Leeftijd kleuters: Maandagen observeren en participeren 2015

Naam student: School: Praktijk fase 1- Attitudes mentor. Mentor(en): Leeftijd kleuters: Maandagen observeren en participeren 2015 Naam student: School: Mentor(en): Leeftijd kleuters: Praktijk fase 1- Attitudes mentor Maandagen observeren en participeren 2015 Beste mentor : Gelieve per attitude (beslissingsvermogen, relationele gerichtheid,

Nadere informatie

FORMULIER MENTOREN bachelor kleuteronderwijs tweede opleidingsfase (2 BaKO) m.i.v. semester 5

FORMULIER MENTOREN bachelor kleuteronderwijs tweede opleidingsfase (2 BaKO) m.i.v. semester 5 FORMULIER MENTOREN bachelor kleuteronderwijs tweede opleidingsfase (2 BaKO) m.i.v. semester 5 vestiging Diest - Weerstandsplein 2-3290 Diest tel. 016 375 400 - dlo.diest@ucll.be vestiging Heverlee - Naamsesteenweg

Nadere informatie

BEOORDELING STAGE DOOR DE VAKMENTOR

BEOORDELING STAGE DOOR DE VAKMENTOR Opleidingsinstelling Adres Telefoon fax BEOORDELING STAGE DOOR DE VAKMENTOR Identificatie Naam student/cursist: Opleidingsonderdeel/module: Stageplaats: Vakmentoren: naam en contactgegevens Periode: O

Nadere informatie

WERKPLEKLEREN OPLEIDINGSFASE 3 ACADEMIEJAAR Geachte stagementor, vakmentor(en)

WERKPLEKLEREN OPLEIDINGSFASE 3 ACADEMIEJAAR Geachte stagementor, vakmentor(en) WERKPLEKLEREN OPLEIDINGSFASE 3 ACADEMIEJAAR 2018-2019 Geachte stagementor, vakmentor(en) Het traject werkplekleren bestaat uit een differentiatiestage (3 weken in semester 1 05/11/2018 t.e.m. 23/11/2018)

Nadere informatie

Opleidingsfase 1 BcLK STAGES

Opleidingsfase 1 BcLK STAGES Opleidingsfase 1 BcLK STAGES Stagecoördinatie Helene Stragier Stagecoördinator Kleuteronderwijs Lokaal C104 Tel: 016/ 37 55 09 helene.stragier@groept.be 1 Administratie Glenn Debruyn 016/ 37.55.08 Glenn.debruyn@groept.be

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 2 PERIODE 2

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 2 PERIODE 2 EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 2 PERIODE 2 Student: Stageschool: Stageklas: Mentor: Aantal kleuters: Campus BRUGGE Kruis in elke rij het vakje aan dat het gedrag van uw student het dichtst

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 2

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 2 EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 2 Student: Stageschool: Stageklas: Mentor: Aantal kleuters: Campus BRUGGE Kruis in elke rij het vakje aan dat het gedrag van uw student het dichtst

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 1

EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 1 EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 1 PERIODE 1 Campus BRUGGE Student: Stageschool: Stageklas: Mentor: Aantal kleuters: Kruis in elke rij het vakje aan dat het gedrag van uw student het dichtst

Nadere informatie

AVONDTRAJECT LER BaSO MDT 1 & 2 PRAKTIJK 1 Synthesedocument MENTOR

AVONDTRAJECT LER BaSO MDT 1 & 2 PRAKTIJK 1 Synthesedocument MENTOR AVONDTRAJECT LER BaSO MDT 1 & 2 PRAKTIJK 1 Synthesedocument MENTOR Naam student:... Onderwijsvakken:... Stageschool:... Vakmentor(en):... Praktijkbegeleider UCLL:... Datum:... Samengevat: Kwaliteiten en

Nadere informatie

1 Basiscompetenties voor de leraar secundair onderwijs

1 Basiscompetenties voor de leraar secundair onderwijs 1 Basiscompetenties voor de leraar secundair onderwijs Het Vlaams parlement legde de basiscompetenties die nagestreefd en gerealiseerd moeten worden tijdens de opleiding vast. Basiscompetenties zijn een

Nadere informatie

De student toont weinig interesse in. De student toont interesse in de uitgangspunten en de visie van de stageschool.

De student toont weinig interesse in. De student toont interesse in de uitgangspunten en de visie van de stageschool. EVALUATIEFORMULIER MENTOR KLEUTERONDERWIJS STAGE 3 PERIODE 3 (ingroeistage) gebruik voor het invullen van dit evaluatieformulier de stageleerlijn Student: Stageschool: Stageklas: Mentor: Aantal kleuters:

Nadere informatie

Didactische competentie oefenlessen. A. Algemeen. Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 Semester 3 X Semester 4

Didactische competentie oefenlessen. A. Algemeen. Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 Semester 3 X Semester 4 MODULE Didactische competentie oefenlessen A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 Semester 3 X Semester 4 Aantal

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding ECTS-fiches. ECTS-Fiche Vakdidactische oefeningen 1 Code: 10374 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 6

Specifieke lerarenopleiding ECTS-fiches. ECTS-Fiche Vakdidactische oefeningen 1 Code: 10374 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 6 Specifieke lerarenopleiding ECTS-fiches ECTS-Fiche Vakdidactische oefeningen 1 Code: 10374 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 6 Studietijd: 120 à 150 uur Deliberatie: mogelijk Vrijstelling: niet

Nadere informatie

De competenties die prioritair aan bod komen tijdens dit opleidingsonderdeel zijn:

De competenties die prioritair aan bod komen tijdens dit opleidingsonderdeel zijn: Specifieke lerarenopleiding C ECTS-fiche opleidingsonderdeel vakdidactische oefeningen 2 Code: 10375 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 6 Studietijd: 120 à 150 uur Deliberatie: mogelijk Vrijstelling:

Nadere informatie

Didactische competentie oefenlessen. A. Algemeen. Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 Semester 3 X Semester 4

Didactische competentie oefenlessen. A. Algemeen. Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 Semester 3 X Semester 4 MODULE Didactische competentie oefenlessen A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 Semester 3 X Semester 4 Aantal

Nadere informatie

De 10 basiscompetenties van de leraar

De 10 basiscompetenties van de leraar De 10 basiscompetenties van de leraar Woord vooraf 1 De leraar als begeleider van leer- en ontwikkelingsprocessen 2 De leraar als opvoeder 3 De leraar als inhoudelijk expert 5 8 36 52 4 De leraar als organisator

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding Module Didactische competentie stage 3

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding Module Didactische competentie stage 3 ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding SLO Module Didactische competentie stage 3 Code E6 DCS3 Lestijden 40 Studiepunten 6 Ingeschatte totale 150 studiebelasting (in uren) 1 Mogelijkheid tot JA aanvragen

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER (5 blz) stage niveau 6 3 Bachelor secundair onderwijs

EVALUATIEFORMULIER (5 blz) stage niveau 6 3 Bachelor secundair onderwijs NAAM STUDENT(E): Rens Grooten OPLEIDINGSJAAR BASO: 3 BASO STAGESCHOOL/ORGANISATIE: Heilig Graf STAGEMENTOR: Mieke Verbruggen en Evelien Schrijvers ONDERWIJSVAK: BR LO PKV PO EVALUATIEFORMULIER (5 blz)

Nadere informatie

Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4

Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4 ECTS-FICHE MODULE Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester

Nadere informatie

Basiscompetenties, opleidingsspecifieke accenten en attitudes KdG

Basiscompetenties, opleidingsspecifieke accenten en attitudes KdG Basiscompetenties, opleidingsspecifieke accenten en attitudes KdG DLR 1 BaCo 1 De Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs begeleidt kleuters in complexe school- en klascontexten bij hun leer- en ontwikkelingsproces.

Nadere informatie

Deze stageperiode start met een aantal observatie- en participatiedagen in de stageschool en enkele stagevoorbereidingsdagen op de hogeschool.

Deze stageperiode start met een aantal observatie- en participatiedagen in de stageschool en enkele stagevoorbereidingsdagen op de hogeschool. Stageperiode 1B Situering Stageperiode 1B valt in het 2 de semester. De studenten lopen deze stage per twee in één stageklas. De duo s lopen per semester stage in een ander leerjaar. De studenten lopen

Nadere informatie

Functiebeschrijving mentor

Functiebeschrijving mentor Functiebeschrijving mentor Algemeen kader: Krachtlijnen van het opvoedingsconcept voor het katholiek basisonderwijs ( OKB) Werken aan een schooleigen christelijke identiteit Werken aan een degelijk onderwijsinhoudelijk

Nadere informatie

Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4

Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4 ALGEMENE INFORMATIE MODULE Didactische competentie algemeen (DCA) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester

Nadere informatie

Mentorenoverleg 1 BaKO SEMESTER februari 2019

Mentorenoverleg 1 BaKO SEMESTER februari 2019 Mentorenoverleg 1 BaKO SEMESTER 2 7-8 februari 2019 OVERZICHT Wie zijn we? Programma 1 BaKO Semester 2 Praktijk 1 BaKO Semester 2 Een blik op de website Vragenrondje Pauze Tijd voor overleg in kleine groepen

Nadere informatie

Functiebeschrijving beleidsmedewerker

Functiebeschrijving beleidsmedewerker Functiebeschrijving beleidsmedewerker Algemeen kader: Krachtlijnen van het opvoedingsconcept voor het katholiek basisonderwijs ( OKB) Werken aan een schooleigen christelijke identiteit Werken aan een degelijk

Nadere informatie

1. Functionele gehelen

1. Functionele gehelen AR-WG BASISCOMP-DOC-1718-004 Bijlage. Basiscompetenties als vermeld in artikel 1 De basiscompetenties van pas afgestudeerde leraren worden bepaald door twee factoren. Enerzijds zijn er tien functionele

Nadere informatie

Klasmanagement (KLM) A. Algemeen. Theorie x Praktijk Semester 1 Semester 2 Semester 3 x Semester 4

Klasmanagement (KLM) A. Algemeen. Theorie x Praktijk Semester 1 Semester 2 Semester 3 x Semester 4 MODULE Klasmanagement (KLM) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie x Praktijk Semester 1 Semester 2 Semester 3 x Semester 4 Aantal studiepunten 3

Nadere informatie

kempelscan P1-fase Kempelscan P1-fase 1/7

kempelscan P1-fase Kempelscan P1-fase 1/7 kempelscan P1-fase Kempelscan P1-fase 1/7 Interpersoonlijke competentie Kern 1.2 Inter-persoonlijk competent Communiceren in de groep De student heeft zicht op het eigen communicatief gedrag in de klas

Nadere informatie

De verhouding tussen de basiscompetenties, de Dublindescriptoren en de domeinspecifieke leerresultaten

De verhouding tussen de basiscompetenties, de Dublindescriptoren en de domeinspecifieke leerresultaten Bijlage. Basiscompetenties als vermeld in artikel 1 De basiscompetenties van pas afgestudeerde leraren worden bepaald op basis van de volgende twee factoren: - tien functionele gehelen - een set van attitudes

Nadere informatie

Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs Beste student, beste klasmentor,

Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs Beste student, beste klasmentor, Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs 08-093 Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs - 08-09 Brusselsepoortstraat 93-9000 GENT - Tel.: 09 34 8 00 - www.arteveldehogeschool.be Dit document vindt

Nadere informatie

Verantwoordelijke opleidingsonderdeel: Gretel Van Heukelom

Verantwoordelijke opleidingsonderdeel: Gretel Van Heukelom Specifieke lerarenopleiding ECTS-fiches ECTS-fiche opleidingsonderdeel VAKDIDACTISCHE STAGE Code: 10379 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 9 Studietijd: 225 à 270 uur Deliberatie: mogelijk Vrijstelling:

Nadere informatie

KIJKWIJZER 1 VOORBEREIDE MONDELING PRESENTATIE Vier rubrieken, vier waarden per rubriek en de kernachtige typering per schaalwaarde

KIJKWIJZER 1 VOORBEREIDE MONDELING PRESENTATIE Vier rubrieken, vier waarden per rubriek en de kernachtige typering per schaalwaarde Structuur - inleiding, midden, slot - stelling + argumenten - hoofdzaak en detail - illustraties, voorbeelden - talige structuuraanduiders (Abstracte) schooltaalvaardigheid - informatiedichtheid - vaktaal

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK

De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK Krachtige leeromgeving Inbreken in de klas Didactische praktijken ter ondersteuning van gelijke onderwijskansen in het lager onderwijs Diversiteit KVS

Nadere informatie

Word jij leerkracht op de Tienerschool?

Word jij leerkracht op de Tienerschool? Word jij leerkracht op de Tienerschool? Op 1 september 2018 opent de Tienerschool van Anderlecht de deuren. Op 1 september 2019 is de Tienerschool van Schaarbeek aan de beurt. De vzw Sint-Goedele rekruteert

Nadere informatie

TOELICHTING BEGELEIDINGS- EN EVALUATIEFORMULIER Schoolstage

TOELICHTING BEGELEIDINGS- EN EVALUATIEFORMULIER Schoolstage TOELICHTING BEGELEIDINGS- EN EVALUATIEFORMULIER Schoolstage Campus Kruidtuin Opleiding kleuteronderwijs DE COMPETENTIES We omschrijven per competentie de essentie van wat we verwachten dat de student in

Nadere informatie

lerarenopleiding Brabant Diest Heverlee Opleidingsfase naam student:

lerarenopleiding Brabant Diest Heverlee Opleidingsfase naam student: lerarenopleiding Brabant Diest Heverlee Opleidingsfase 2 2018-2019 naam student: www.ucll.be 1 1 INLEIDING In dit praktijkkompas vind je alle informatie voor studenten, mentoren en lectoren betreffende

Nadere informatie

ID bijdrage: Logo talenwebsite: wel niet

ID bijdrage: Logo talenwebsite: wel niet ID bijdrage: 15501 Logo talenwebsite: wel niet Indien je uitgaat van gevoelig maken voor talen en op een positieve manier omgaan met een diversiteit aan talen als invulling van talensensibilisering kan

Nadere informatie

3 oktober samen met MENTOREN

3 oktober samen met MENTOREN 3 oktober 2018 2 BaKO on the MOVE samen met MENTOREN Programma Deel 1 SAMEN taal geven aan de nieuwe opleidingsvisie De beheersingsniveaus Leren in de opleiding (inhouden van 2 BaKO) Deel 2 Leren in de

Nadere informatie

klantgerichtheid... ... klanteninzicht... ... groepsdynamica... ... omgaan met diversiteit... ... stemgebruik... ... taalvaardigheid... ...

klantgerichtheid... ... klanteninzicht... ... groepsdynamica... ... omgaan met diversiteit... ... stemgebruik... ... taalvaardigheid... ... P1 VOORBEELD OBSERVATIE-INSTRUMENT GROEP klantgerichtheid klanteninzicht groepsdynamica omgaan met diversiteit PRESENTATIE stemgebruik taalvaardigheid non-verbaal communiceren professionele houding PERSOON

Nadere informatie

10 oktober samen met MENTOREN

10 oktober samen met MENTOREN 10 oktober 2017 2 BaKO on the MOVE samen met MENTOREN Programma Deel 1 (klasgroepen) SAMEN taal geven aan de nieuwe opleidingsvisie De beheersingsniveaus Leren in de opleiding (inhouden van 2 BaKO) Deel

Nadere informatie

Klasmanagement (KLM) A. Algemeen. Theorie x Praktijk Semester 1 Semester 2 Semester 3 x Semester 4

Klasmanagement (KLM) A. Algemeen. Theorie x Praktijk Semester 1 Semester 2 Semester 3 x Semester 4 MODULE Klasmanagement (KLM) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie x Praktijk Semester 1 Semester 2 Semester 3 x Semester 4 Aantal studiepunten 3

Nadere informatie

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT Naam stagiair(e):... Stageplaats (+ adres):...... Tussentijdse evaluatie Eindevaluatie Stageperiode:... Datum:.. /.. / 20.. Stagementor:...

Nadere informatie

Functiebeschrijving van preventie adviseur

Functiebeschrijving van preventie adviseur Functiebeschrijving van preventie adviseur Algemeen kader: Krachtlijnen van het opvoedingsconcept voor het katholiek basisonderwijs ( OKB) Werken aan een schooleigen christelijke identiteit Werken aan

Nadere informatie

Psychopedagogische Competentie (PPC) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4

Psychopedagogische Competentie (PPC) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 MODULE Psychopedagogische Competentie (PPC) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 Aantal

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzer ASV-LO

FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzer ASV-LO FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzer ASV-LO Instelling: BuLO Klim-op instellingsnummer 25841 naam:.. adres:.. stamboeknummer:. opdrachtbreuk:.. vastbenoemd:. eerste indiensttreding eerste indiensttreding binnen

Nadere informatie

Psychopedagogische Competentie (PPC) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4

Psychopedagogische Competentie (PPC) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 MODULE Psychopedagogische Competentie (PPC) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 Aantal

Nadere informatie

Psychopedagogische Competentie (PPC) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4

Psychopedagogische Competentie (PPC) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 MODULE Psychopedagogische Competentie (PPC) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 Aantal

Nadere informatie

breidt zijn professionele grondhouding uit: is kritisch ingesteld, creatief, organisatorisch sterk en flexibel

breidt zijn professionele grondhouding uit: is kritisch ingesteld, creatief, organisatorisch sterk en flexibel Beroeps houding Opleidingsvenster BaSO toont een professionele grondhouding o.b.v. verantwoordelijkheid en betrokkenheid: is stipt, leergierig, administratief in orde, ontvankelijk voor feedback, toont

Nadere informatie

Stagewijzer Bachelor in het Onderwijs, Kleuteronderwijs, 1BaKO GROEP lerarenopleiding Campus Comenius. Inhoudstafel

Stagewijzer Bachelor in het Onderwijs, Kleuteronderwijs, 1BaKO GROEP lerarenopleiding Campus Comenius. Inhoudstafel 1.1.1.1.1.1.1 Inhoudstafel 1 Coördinatoren en coördinaten... 3 2 De stages over de drie opleidingsfasen... 3 3 Doelstellingen, evaluatiecriteria en leerlijnen... 5 4 Overzicht stages eerste opleidingsfase...

Nadere informatie

Kerntaken Praktijk kleuteronderwijs Verkort traject 2 semesters. Praktijk A B2sem

Kerntaken Praktijk kleuteronderwijs Verkort traject 2 semesters. Praktijk A B2sem Stagevademecum 1 Thomas More Kempen Kerntaken Praktijk kleuteronderwijs Verkort traject 2 semesters Praktijk A B2sem C AMPUS Vorselaar Lerarenopleiding Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs (verkort

Nadere informatie

Evaluatieformulieren

Evaluatieformulieren Evaluatieformulieren EVALUATIEFORMULIER 1 leidinggevenden niveau A, B en C 4 EVAFORM 1 1) collegialiteit 1. werkt samen (in team) aan de uitvoering van het gehele takenpakket van de organisatie, de dienst,

Nadere informatie

Stagewijzer Bachelor in het Onderwijs, Kleuteronderwijs, 2BaKO GROEP lerarenopleiding Campus Comenius

Stagewijzer Bachelor in het Onderwijs, Kleuteronderwijs, 2BaKO GROEP lerarenopleiding Campus Comenius Inhoudstafel 1 Coördinatoren en coördinaten... 3 2 De stages over de drie opleidingsfasen... 3 3 Doelstellingen, evaluatiecriteria en leerlijnen... 5 5 Observatie-participatiedagen...14 5.1 De eerste observatie-participatiedag

Nadere informatie

Beste student, beste klasmentor,

Beste student, beste klasmentor, Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs - 2018-2019 Brusselsepoortstraat 9-9000 GENT - Tel.: 09 24 81 00 - www.arteveldehogeschool.be Dit document vindt u digitaal op www.partnersinleren.be > Stage

Nadere informatie

Communicatie en overleg (COO) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4

Communicatie en overleg (COO) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4 MODULE Communicatie en overleg (COO) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4 Aantal studiepunten

Nadere informatie

Educatieve Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding vo/bve Beoordelingsformulier voor het werkplekleren (definitieve versie, november 2007)

Educatieve Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding vo/bve Beoordelingsformulier voor het werkplekleren (definitieve versie, november 2007) Educatieve Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding vo/bve sformulier voor het werkplekleren (definitieve versie, november 2007) Toelichting bij het beoordelen in het Werkplekleren. De tweedegraads lerarenopleiding

Nadere informatie

Bijlage 1. Kijkwijzers leraarvaardigheden

Bijlage 1. Kijkwijzers leraarvaardigheden Bijlage 1. Kijkwijzers leraarvaardigheden In deze bijlage staan kijkwijzers op het gebied van interactie, didactiek en klassenmanagement, die je kunt gebruiken bij de analyse van opnames. A. Kijkwijzers

Nadere informatie

Studiewijzer Diversiteit

Studiewijzer Diversiteit 1 Thomas More Kempen Studiewijzer Studiewijzer Diversiteit OPO-verantwoordelijke: Annelies Demessemaeker Docenten: Eline Bernaerts en Annelies Demessemaeker CAMPUS Vorselaar Domein Lerarenopleiding Bachelor

Nadere informatie

STAGES 1 BcLL 2014-2015. Studenten Van OPLEIDINGSFASE 1 = OF1 Van harte welkom! Stagesecretariaat C104

STAGES 1 BcLL 2014-2015. Studenten Van OPLEIDINGSFASE 1 = OF1 Van harte welkom! Stagesecretariaat C104 STAGES 1 BcLL 2014-2015 Studenten Van OPLEIDINGSFASE 1 = OF1 Van harte welkom! Stagesecretariaat C104 1 Administratie Glenn Debruyn 016/ 37.55.08 Glenn.debruyn@groept.be Handtekenmomenten : Ma, do, vrij:

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER VOOR DE STAGEBEGELEIDER

BEOORDELINGSFORMULIER VOOR DE STAGEBEGELEIDER FACULTEIT LETTEREN KU Leuven Opleiding musicologie prof. dr. David Burn BLIJDE-INKOMSTSTRAAT 21 bus 3313 B-3000 LEUVEN BEOORDELINGSFORMULIER VOOR DE STAGEBEGELEIDER Gelieve dit formulier uiterlijk twee

Nadere informatie

Gelieve dit document ingevuld terug te bezorgen aan: Faculteit Letteren KU Leuven Blijde-Inkomststraat Leuven

Gelieve dit document ingevuld terug te bezorgen aan: Faculteit Letteren KU Leuven Blijde-Inkomststraat Leuven EVALUATIE STAGE DOOR DE MENTOR SLO Geschiedenis KU Leuven Gelieve dit document ingevuld terug te bezorgen aan: [Naam lector] Faculteit Letteren 01.36 KU Leuven Blijde-Inkomststraat 21 3000 Leuven 1. Algemene

Nadere informatie

Bijlage 20 Zelfassessment adequaat samenwerken met ouders

Bijlage 20 Zelfassessment adequaat samenwerken met ouders Bijlage 20 Zelfassessment adequaat samenwerken met ouders Deze bijlage hoort bij hoofdstuk 4.9 en 4.11. Dit zelfassessment is ontwikkeld door Barbara de Boer, adviseur bij CPS. Zij maakte daarbij gebruik

Nadere informatie

Competentiegerichte Standaard voor Praktijk

Competentiegerichte Standaard voor Praktijk Competentiegerichte Standaard voor Praktijk Inleiding De basiscompetenties voor de leerkracht secundair onderwijs geformuleerd door de overheid (5 oktober 2007, verschenen in het Staatsblad op 17 januari

Nadere informatie

Hogeschool van Amsterdam Onderwijs en Opvoeding, tweedegraads lerarenopleidingen Beoordelingsformulier voor het werkplekleren (versie september 2011)

Hogeschool van Amsterdam Onderwijs en Opvoeding, tweedegraads lerarenopleidingen Beoordelingsformulier voor het werkplekleren (versie september 2011) Hogeschool van Amsterdam Onderwijs en Opvoeding, tweedegraads lerarenopleidingen sformulier voor het werkplekleren (versie september 2011) Toelichting bij het beoordelen van het Werkplekleren. De tweedegraads

Nadere informatie

Stagewijzer Bachelor in het Onderwijs, Kleuteronderwijs, 3BaKO GROEP lerarenopleiding Campus Comenius. Inhoudstafel

Stagewijzer Bachelor in het Onderwijs, Kleuteronderwijs, 3BaKO GROEP lerarenopleiding Campus Comenius. Inhoudstafel Inhoudstafel 1 Coördinatoren en coördinaten... 3 2 De stages over de drie opleidingsfasen... 3 3 Doelstellingen, evaluatiecriteria en leerlijnen... 5 4 Overzicht stages derde opleidingsfase...14 4.1 Programma...14

Nadere informatie

. : WAT JE MOET WETEN... VOOR EEN GOEDE STAGE

. : WAT JE MOET WETEN... VOOR EEN GOEDE STAGE . : WAT JE MOET WETEN... VOOR EEN GOEDE STAGE Bachelor in het Onderwijs: secundair onderwijs 1. Hoeveel weken loop je stage?... 1 2. Door wie word je begeleid?... 2 3. Wat wordt er van je verwacht?...

Nadere informatie

PRAKTIJKSTAGE EVALUATIEFORMULIER

PRAKTIJKSTAGE EVALUATIEFORMULIER Ψ Maastricht University Faculty of Psychology and Neuroscience PRAKTIJKSTAGE EVALUATIEFORMULIER Naam student:... ID nummer:... Facultaire begeleider:... Naam stage-instelling:... Adres stage-instelling:...

Nadere informatie

Zelfevaluatieformulier

Zelfevaluatieformulier Zelfevaluatieformulier Verwijzing naar dit formulier: Mark Schep, Carla van Boxtel & Julia Noordegraaf (2017). Zelfevaluatieformulier voor rondleiders. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam. Deze zelfevaluatie

Nadere informatie

Hoe bereiden we de toekomstige leerkracht voor op inclusie en inclusief evalueren binnen een klas?

Hoe bereiden we de toekomstige leerkracht voor op inclusie en inclusief evalueren binnen een klas? Hoe bereiden we de toekomstige leerkracht voor op inclusie en inclusief evalueren binnen een klas? 26/03/2014 VELOV-conferentie Mechelen Meggie Verstichele HUB-KAHO Lerarenopleiding Campus Waas, Sint-Niklaas

Nadere informatie

Leraar en verantwoordelijkheden (LEV) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 Semester 3 Semester 4 X

Leraar en verantwoordelijkheden (LEV) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 Semester 3 Semester 4 X MODULE Leraar en verantwoordelijkheden (LEV) A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie X Praktijk Semester 1 Semester 2 Semester 3 Semester 4 X Aantal

Nadere informatie

Verantwoordelijke opleidingsonderdeel: Gretel Van Heukelom. De cursist moet de volgende opleidingsonderdelen afgewerkt hebben of gelijktijdig volgen:

Verantwoordelijke opleidingsonderdeel: Gretel Van Heukelom. De cursist moet de volgende opleidingsonderdelen afgewerkt hebben of gelijktijdig volgen: Specifieke lerarenopleiding ECTS-fiches ECTS-fiche opleidingsonderdeel PHIOLIO 1 en 2 Code: 10366-10367 Academiejaar: 2015-2016 Aantal studiepunten: 24 Studietijd: 600 à 720 u Deliberatie: mogelijk Vrijstelling:

Nadere informatie

Eindtermen: Activiteiten + 6 jaar The Outsider Vlaamse Ardennen

Eindtermen: Activiteiten + 6 jaar The Outsider Vlaamse Ardennen Eindtermen: Activiteiten + 6 jaar The Outsider Vlaamse Ardennen 1. Kids Adventure: - Kids-moeras, blote voetenpad, estafettes, kano s, lage tarzans, speleobox Eindtermen wereldoriëntatie (WO) WO mens en

Nadere informatie

Wat we minimaal verwachten van een student uit 1 BaKO - 1 BaLO: Eerste stappen in stiel leren

Wat we minimaal verwachten van een student uit 1 BaKO - 1 BaLO: Eerste stappen in stiel leren In de praktijk werken we aan de visie op leraarschap, beheersingsniveau opleidingsfase 1: Wat we minimaal verwachten van een student uit 1 BaKO - 1 BaLO: Eerste stappen in stiel leren SPECIFIEKE INFO PRAKTIJK

Nadere informatie

Bijlage 4: stage-info voor directie en mentoren.

Bijlage 4: stage-info voor directie en mentoren. www.cvovivo.be/stage 1 Stagebegeleiders Nele Ostyn 0494 65 78 70 nele.ostyn@cvovivo.be Julie Foulon 0475 81 82 02 julie.foulon@cvovivo.be Joke Verfaille 0497 30 90 35 joke.verfaille@cvovivo.be Basiscompetenties,

Nadere informatie

Bijzonderheden. Beroepshouding (wordt vastgesteld in overleg met de mentor) Nee/Ja. Nog niet akkoord, WPA niet verder invullen

Bijzonderheden. Beroepshouding (wordt vastgesteld in overleg met de mentor) Nee/Ja. Nog niet akkoord, WPA niet verder invullen WPA-s P1-fase, Pabo 1 1e semester Beoordelaar: leerwerkplekbegeleider (pabodocent) Naam student Student zit in leerjaar Leerwerkplekbegeleider school /klas datum Bijzonderheden Beroepshouding (wordt vastgesteld

Nadere informatie

Beoordelingsformulier (Les) Voorbereiding Naam student: Krijn Cornelisse. Datum:

Beoordelingsformulier (Les) Voorbereiding Naam student: Krijn Cornelisse. Datum: A Beoordelingsformulier (Les) Voorbereiding Naam student: Krijn Cornelisse Naam docent: F.Kok Datum: 5-12-2013 Het Lesplan; de student; Omschrijving Bereidt zich voor op de lessen en zorgt ervoor dat alle

Nadere informatie

STAGEBEGELEIDER: STAGEPLAATS: Cluster 3: Competenties met betrekking tot het team en de instelling

STAGEBEGELEIDER: STAGEPLAATS: Cluster 3: Competenties met betrekking tot het team en de instelling schoollogo School: Adres: Telefoon: Verzorging 5+6 Oudere ZV Cluster 1: Zorgcompetenties LEERLING: KLAS: SCHOOLJAAR: STAGEBEGELEIDER: STAGEPLAATS: tussentijdse- en eindevaluatie Cluster 2: Omgangscompetenties

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK BUITENGEWOON ONDERWIJS 1.1 Beginsituatiebepaling 1.1.1 H1. Gegevensverzameling 1.1.1.1 Ontwikkelingsschaal H1 Het multidisciplinaire team verzamelt geen of

Nadere informatie

Vakdidactische Studie (VDS) Algemeen. A. Algemeen. Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4

Vakdidactische Studie (VDS) Algemeen. A. Algemeen. Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 MODULE Vakdidactische Studie (VDS) Algemeen A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 Aantal

Nadere informatie

Vakdidactische Studie (VDS) Algemeen. A. Algemeen. Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4

Vakdidactische Studie (VDS) Algemeen. A. Algemeen. Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 MODULE Vakdidactische Studie (VDS) Algemeen A. Algemeen Situering binnen het programma Periode binnen het tweejarige modeltraject Theorie Praktijk X Semester 1 Semester 2 X Semester 3 Semester 4 Aantal

Nadere informatie

Informatiebundel. Stage grootstedelijke context. Academiejaar: BaKO 3

Informatiebundel. Stage grootstedelijke context. Academiejaar: BaKO 3 Informatiebundel Stage grootstedelijke context Academiejaar: 2015-2016 BaKO 3 1 Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. De kern van deze stage... 3 3. Programma van deze stage... 4 4. Specifieke doelstellingen

Nadere informatie

Beoordeling werkplekleren jaar 2 DEELTIJD

Beoordeling werkplekleren jaar 2 DEELTIJD Beoordeling werkplekleren jaar 2 DEELTIJD eindbeoordeling WPL-2 Hogeschool van Amsterdam Onderwijs en Opvoeding tweedegraads lerarenopleidingen datum: 2 april 2015 naam student: Peter Lakeman studentnr.

Nadere informatie

Educatieve Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding vo/bve Beoordelingsformulier voor het werkplekleren (definitieve versie, november 2007)

Educatieve Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding vo/bve Beoordelingsformulier voor het werkplekleren (definitieve versie, november 2007) Educatieve Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding vo/bve sformulier voor het werkplekleren (definitieve versie, november 2007) Toelichting bij het beoordelen in het Werkplekleren. De tweedegraads lerarenopleiding

Nadere informatie

ECTS-fiche. Opleiding Didactische Competentie algemeen

ECTS-fiche. Opleiding Didactische Competentie algemeen ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding SLO Module Didactische Competentie algemeen Code E1 DCa Lestijden 60 Studiepunten 4 Ingeschatte totale 100 studiebelasting (in uren) 1 Mogelijkheid tot JA aanvragen

Nadere informatie

Mentorenvorming 2 BaKO 22 oktober 2018

Mentorenvorming 2 BaKO 22 oktober 2018 Mentorenvorming 2 BaKO 22 oktober 2018 Bouwstenen praktijk Verkenningsdagen: (bijna) wekelijks, meestal donderdagen experimenteren, uitproberen, observeren, participeren, verantwoorden, Actieve stage:

Nadere informatie

Info praktijk 2 BaLO Academiejaar

Info praktijk 2 BaLO Academiejaar 1. INHOUD EN ORGANISATIE PRAKTIJK 2 BaLO De student loopt gedurende het hele jaar stage in eenzelfde school. In samenspraak met de stageschool kiest hij twee graden (per semester een andere graad) waarin

Nadere informatie

Scholengemeenschap SAS

Scholengemeenschap SAS Scholengemeenschap SAS FUNCTIEBESCHRIJVING PERSONEELSLID MET DE OPDRACHT VAN MENTOR School: Datum: Naam:... Opdrachtbreuk:... / 24 Datum Eerste indiensttreding Eerste indiensttreding binnen het schoolbestuur

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching

pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE BEOORDELINGSCRITERIA VOOR STAGE 2 (WIE DOET WAT? WELKE CRITERIA? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL 1: WIE DOET WAT? ROL VAN DE STUDENT: WETEN,

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK

De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK De lat hoog voor iedereen! Conferentie Steunpunt GOK Krachtige leeromgeving Inbreken in de klas Didactische praktijken ter ondersteuning van gelijke onderwijskansen in het secundair onderwijs Diversiteit

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit werkplanning Werkproces 1.5 Ondersteunt bij (sociale) activiteiten STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je te maken met het helpen bij creatieve activiteiten.

Nadere informatie

Waarvoor dient dit attest? mytalent@work is in eerste instantie een (zelf)evaluatie-instrument dat feedback geeft over de vaardigheden van de jongere.

Waarvoor dient dit attest? mytalent@work is in eerste instantie een (zelf)evaluatie-instrument dat feedback geeft over de vaardigheden van de jongere. Waarvoor dient dit attest? mytalent@work is in eerste instantie een (zelf)evaluatie-instrument dat feedback geeft over de vaardigheden van de jongere. Als jongere (al dan niet aan het werk) kan je mytalent@work

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Duaal

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Duaal EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal Gegevens Student: Naam student: Liesbeth Goderie Studentnummer: 2372762 E-mailadres: liesbeth@gastyling.nl Studiejaar+ Klas: Docent

Nadere informatie

Communicatie NHB DEURNE

Communicatie NHB DEURNE Communicatie NHB DEURNE Sociale vaardigheden Het vermogen om goed met anderen om te kunnen gaan Inzicht in eigen gedrag Inzicht in gedrag van anderen Goed communiceren Zelfpresentaie Stemgebruik Houding

Nadere informatie

LEIDRAAD VOOR HET LEREN REFLECTEREN

LEIDRAAD VOOR HET LEREN REFLECTEREN FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Vakgroep Onderwijskunde Lerarenopleiding LEIDRAAD VOOR HET LEREN REFLECTEREN BEGRIPSOMSCHRIJVING De reflecterende handeling staat tegenover de routinehandeling

Nadere informatie

7-8 februari samen met MENTOREN

7-8 februari samen met MENTOREN 7-8 februari 2019 2 BaKO on the MOVE samen met MENTOREN Programma Deel 1: een opwarmertje Deel 2: Overlopen semester twee Verwachtingen stage semester twee: beheersingsniveaus Deel 3 Time to plan Vragen?

Nadere informatie

Wetenschap en techniek bij kleuters. Martijn Weesing en Edith Louman

Wetenschap en techniek bij kleuters. Martijn Weesing en Edith Louman Wetenschap en techniek bij kleuters Martijn Weesing en Edith Louman Opzet Opening Jonge kind en W&T Een rijke leeromgeving voor W&T creëren W&T: de mogelijkheden zien in een kleuterklas Samenwerking en

Nadere informatie