Focus op beperkte doelgroep. Input aanwezigen (o.l.v. Saskia van de Sande) - Men begrijpt dat St. Joseph er speciaal is voor de mensen met

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Focus op beperkte doelgroep. Input aanwezigen (o.l.v. Saskia van de Sande) - Men begrijpt dat St. Joseph er speciaal is voor de mensen met"

Transcriptie

1 Een uitwerking van 7 januari 2016

2 Thema 1 Focus op beperkte doelgroep Input aanwezigen (o.l.v. Saskia van de Sande) De komende jaren zetten wij ons in voor voldoende betaalbare woningen voor de mensen met de kleinste portemonnee (< jaarinkomen). Maar ook mensen met een specifieke zorgvraag of statushouders kunnen op ons blijven rekenen. Klanten met een midden- of hoog inkomen voorzien zelf in huisvesting. Verder zetten we ons in voor starters op de huurmarkt door een deel van de leeggekomen woningen te verdelen op basis van een lotingssysteem (i.p.v. het systeem zoals we dat nu hanteren, o.b.v. inschrijftijd). - Men begrijpt dat St. Joseph er speciaal is voor de mensen met een kleine portemonnee en mensen die onze hulp nodig hebben (zoals statushouders). Maar men wil wel dat we aandacht houden voor de groeiende groep senioren (die eerder 75, dan 55-plus is). - Zoek naar nieuwe mogelijkheden van huisvesting voor alleenstaande en starters. Dit kunnen bijvoorbeeld mini-woningen zijn. - Onderzoek de mogelijkheid van tijdelijke contracten. - Hang geen labels aan gebouwen, maar maak een mix van culturen en leeftijden. Dit bevordert de participatie. Lotingsmodule We zorgen dat starters meer kans maken op woning door een lotingsmodel toe te voegen binnen daarwilikwonen.nu. Een woning wordt dat toegekend o.b.v. loting, in plaats van inschrijftijd. Nieuwe huisvestingsmogelijkheden Samen met de gemeente kijken we naar nieuwe huisvestingsmogelijkheden om de groeiende groep statushouders te huisvesten zonder dat de reguliere woningzoekenden daarvan de dupe worden. Thema 2 Maatwerk We denken met onze klanten mee in oplossingen en zoeken kansen buiten de regels en procedures. Daarbij gaan we met de individuele klant om tafel. We spelen proactief in op woonwensen door middel van alerts, apps of tipberichten. Niet meer achterover leunen en wachten tot de klant naar ons komt, maar hen zelf opzoeken. Input aanwezigen (o.l.v. Andrej Verhoeks) - Doe meer aan veiligheid door naar de klanten toe te gaan en hen mee te nemen in het verhaal wat ze zelf kunnen bijdragen. - Breng jong en oud met elkaar in contact. Ze kunnen elkaar helpen met klusjes of wellicht gewoon gezelschap bieden. - Maak het mogelijk dat mensen mantelzorg kunnen (blijven) bieden. - Kom los(ser) van de regels en zeg niet wat je niet kan doen, maar denk creatief en lever maatwerk.

3 Ouderenadviseur Vanaf 1 januari 2016 hebben we structureel een ouderenadviseur in dienst. Zij begeleidt 70/75- plussers die willen verhuizen van een eengezinswoning naar een woning met zorgmogelijkheden. Tipbericht We onderzoeken dit jaar of we woningzoekenden een tipbericht kunnen sturen als hun gewenste woning (in de gewenste wijk) vrijkomt. Buurwoningen We starten een pilot meer buurwoningen binnen de nieuw Cronenborg. Daar kunnen twee mensen naast elkaar komen wonen die elkaar helpen (mantelzorg). Thema 3 Digitalisering We zijn straks niet alleen 24/7 bereikbaar door een klantportaal. We zetten de nieuwe media in als dat nieuwe inzichten of interactie met de klant geeft. Zo willen we panels opzetten rondom actuele vraagstukken en is het doel de klanten zoveel mogelijk zelf zaken online te laten regelen. Input aanwezigen (o.l.v. Gerard Clercx en Marijn Hoogerheide) - Zorg voor digitale ontmoetingsplaatsen. - Voorzie alle complexen van een digitaal informatiebord (waarop de schoonmaak, algemene info, nieuwsbrieven en activiteiten te zien zijn). St. Joseph kan de info vanuit kantoor verversen (narrowcasting). - Maak gebruik van apps (zoals voor het woningaanbod, reparaties). - Verstuur (nieuws)brieven zoveel mogelijk digitaal. Klantportaal In februari 2016 introduceren we ons klantportaal. Dat betekent dat al onze huurders inzage krijgen in hun persoonlijke gegevens en de gegevens rondom hun woning en bijbehorende huurprijs. Een eerst stap op weg naar verdergaande digitalisering, zonder persoonlijk contact te verliezen. Mijnbuurtje.nl Zorgzaam Boxtel een initiatief van de gemeente Boxtel, St. Joseph, Zorggroep Elde en Cello zet een digitale ontmoetingsplek op in eerste instantie voor Boxtel-Oost. Maar ook de mogelijkheden voor Centrum/Breukelen worden op dit moment onderzocht.

4 Thema 4 Verantwoordelijkheid bij de huurders Wij bepalen niet meer voor honderd procent wat er aan onderhoud gebeurt, maar doen dat samen met de bewoners. Wij bepalen de kwaliteit van de buitenkant, met bewoners bepalen we wat er in de woning gebeurt. Verder stimuleren we bewoners om met eigen initiatieven te komen die wij eventueel met budgetten ondersteunen. Input aanwezigen (o.l.v. Sandra Biemans) - Bewoners kunnen zeker meer zelf doen, maar niet alles! - Beloon degene die zich extra inzetten in woongebouwen (bijvoorbeeld die schoonmaken) door korting te geven in de huur. - Er is structureel minder contact met bewoners van eengezinswoningen terwijl zij ook een gesprekspartner zijn voor St. Joseph. - Betrek bewoners bij het inschakelen van een nieuw bedrijf dat werkzaamheden verricht in een woongebouw. - Huiskamer Hoogheem De bewonersvereniging Hoogheem kwam zelf met het plan om een huiskamer te runnen in een van de Hoogheemflats. Wij omarmen dit initiatief en helpen de bewoners met faciliteiten en wat budget. De rest doen de bewoners allemaal zelf. - Betrokkenheid projecten We betrekken bewoners voortaan al vanaf een heel vroeg stadium bij de plannen rondom (grote) onderhoudswerkzaamheden. Zo kunnen zij meedenken en input geven aan datgene wat er met hun woning gebeurt. Thema 5 Nauwere samenwerking met partners We nemen deel aan innovatieve platforms zoals Zorgzaam Boxtel. Samen met onze netwerkpartners (gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen) werken we aan burgerkrachtinitiatieven. We zetten een denktank op die niet alleen voor ons meedenkt, maar ook voor andere Boxtelse organisaties. We denken dus over de eigen grenzen heen. We zoeken ook naar andere manieren om onze huurders inspraak te geven. Input aanwezigen (o.l.v. Willem van Wanrooij) - Stel gezamenlijke doelen en ben eerlijk over je eigen grenzen (welk budget heb je, heb je mandaat, geen dubbele agenda s). - Vier juist de kleine successen. - Bewandel samen ook het grijze gebied en denk buiten de weten regelgeving.

5 Netwerkbijeenkomst met de Zorggroep Elde In de maand januari kwamen een tiental medewerkers van St. Joseph samen met een tiental medewerkers van Zorggroep Elde. Onder leiding van ZORA werd nagedacht op welke terreinen de organisaties elkaar (verder) kunnen aanvullen. Het resultaat was dat er voldoende aanknopingspunten zijn om de relatie te versterken op alle niveaus. Thema 6 Passende woonruimte Dat klinkt logisch, maar we houden veel meer rekening met de verhouding tussen het inkomen en de huurprijs. We bieden een passende huurprijs als de bewoner een laag inkomen heeft. We experimenteren met tijdelijke contracten om scheefwonen tegen te gaan. Input aanwezigen (o.l.v. Karin Schoenmakers) - Werk met tijdelijke contracten. Check het inkomen van nieuwe huurders om de 2 jaar (om te kijken of iemand nog past in die woning) - Stimuleer een huurder om te verhuizen als het inkomen niet past bij de huurprijs. Hoe? Bijvoorbeeld door de verhuiskosten te vergoeden. - Wil een huurder toch in de woning blijven? Verhoog dan de huur. Tijdelijke contracten We onderzoeken dit jaar wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het tijdelijk verhuren van een woning (bijvoorbeeld 2 jaar). Daarna wordt opnieuw het inkomen en de relatie tot de huurprijs bekeken. Thema 7 Inzicht in de totale woonlasten Input aanwezigen (o.l.v. Judith van Mil) Niet alleen de huurprijs bepaalt het maandelijkse huishoudboekje. Ook bijvoorbeeld energielasten en verzekeringen spelen een belangrijke rol. Daarom willen we huurders een totaalplaatje rondom de maandelijkse woonkosten bieden. Een energiezuinige woning zorgt natuurlijk voor minder energielasten. Daarom blijven we investeringen op dat gebied doen zonder het direct door te berekenen in de huurprijs. - Verzamel mensen die kennis van het onderwerp hebben, zoals een budgetcoach of een boekhouder. Maar denk ook aan instanties die te maken hebben met mensen met een smalle beurs (Vincentius, Voedselbank, ContourdeTwern)

6 - Kijk of je een beloningssysteem kan inzetten. Bijvoorbeeld huurders die wat doen in een complex korting geven op de huur of servicekosten. - Geef voorlichting hoe huurders zelf hun (energie)kosten kunnen verlagen. - Geef inzicht in de totale woonlasten, dus ook in de (te verwachten) kosten voor gas, water en licht. Woonlasten de Baas Dit jaar verdiepen we ons verder in het project Woonlasten de Baas en bekijken we welke onderdelen voor ons interessant zijn om over te nemen. Thema 8 Innovatieve duurzame ideeën Wij streven er naar dat al onze woningen in 2025 energielabel B hebben. Initiatieven zoals nul-op-de-meter, Greentech en de Brabantse Stroomversnelling helpen ons daarbij. Ook dragen we bij aan activiteiten om bewonersgedrag als het gaat om energieverbruik te verbeteren. Daarvoor zetten we de Energie Coöperatie Boxtel in. Input aanwezigen (o.l.v. Bas Meijboom) - Zet in op het besparen van energielasten voor de huurders. Hierdoor is het energieverbruik van huurders beperkt en blijven de woonlasten betaalbaar. - Bevorder ook energiebesparende maatregelen als het slechts om één woning gaat (het hoeft niet altijd in een heel complex). - Als er door St. Joseph gesloopt wordt, zorg dan altijd dat de materialen opnieuw gebruikt worden. - Maak mensen bewust samen met partners wat ze zelf aan energiebesparende maatregelen kunnen nemen (gedragsverandering). - Koop als corporatie collectief energie in, waardoor huurders een financieel voordeel hebben. Zonnepanelen We zetten ons zonnepalenproject samen met de ECB voort! Innovatie projecten In 2016 sluiten we ons aan bij innovatieve ideeën zoals Greentech. Daarnaast committeren we ons aan de Brabantse Deal, ofwel we dragen eraan bij dat er binnen 2 jaar in Brabant Nul-Op-de-Meter (NOM) woningen worden gebouwd. Energiebesparende maatregelen Bij alle onderhoudsprojecten plaatsen we daar waar dat nog niet is gebeurd dubbel glas. De zittende huurder betaalt hiervoor geen huurverhoging. De huurprijs verhogen we pas als er een nieuwe huurder in de woning komt. Energielasten bij advertentie We onderzoeken of we bij iedere vrijgekomen woning naast de huurprijs ook de energielasten kunnen vermelden.

7 Thema 9 Nieuwe woonoplossingen Input aanwezigen (o.l.v. Arjan Claassen) We richten ons voornamelijk op eenpersoonshuishoudens, 65-plussers en statushouders en zoeken voor hen woonoplossingen. We bouwen geen dure huurwoningen meer, maar zorgen voor aanwas in de sociale sector. De verwachting is dat er tot 2030 ongeveer 300/400 nieuwe huurwoningen nodig zijn. Vooral in de kernen Liempde, Lennisheuvel, maar ook in het centrum en Breukelen. Als er kansen zijn in aangrenzende gemeentes, pakken we die ook op. - Bied ruimte aan experimentele woonvormen. - Sta stil bij de wensen van de ouderen. - Biedt maatwerk -tegen betaling- voor voorzieningen in of rond de woning (zoals domotica, gezamenlijke huiskamer etc.). Stichting Ouderen in Regie Boxtel We gaan in gesprek met dit initiatief om te kijken waar we elkaar kunnen versterken. Huisvesting statushouders We verbouwen dit jaar het voormalig BGA-gebouw aan de Tijvert om dertien statushouders te huisvesten. Thema 10 Adviesraad We willen een Adviesraad oprichten die meedenkt over het betaalbaar houden van de huurprijs en met innovatieve ideeën komt om de woonlasten te verlagen. Deze raad bestaat uit huurders en maatschappelijke partners. Input aanwezigen (o.l.v. Sancha Schuurs) - In de Adviesraad moeten veel ervaringsdeskundigen deelnemen zoals Vincentius, WSD, Voedselbank, Gemeente, Zorginstellingen, HBV, ContourdeTwern en individuele huurders. - Deze adviesraad houdt zich bezig met uiteenlopen de onderwerpen: o Ben creatief met de regels o Maak huurders bewust van hun eigen rol o Stel een budgetcoach in o Zet een beloningssysteem op. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld de jeugd inzetten om klussen voor ouderen uit te voeren in ruil voor korting op de huur. Oprichten Adviesraad Betaalbaarheid In de eerste helft van dit jaar nodigen we de kenners op het gebied van Betaalbaarheid; uit voor een eerste kennismaking. Het doel is uiteindelijk om een groep experts structureel mee te laten denken over de thema s Betaalbaarheid / Armoedebeleid.

Uitwerking naar thema s

Uitwerking naar thema s Inleiding Op woensdag 23 november organiseerden we een bijeenkomst bij Molenwijk (Boxtel) om onze relaties te vertellen over onze activiteiten in 2016. De opkomst was groot. Het gezelschap was divers.

Nadere informatie

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Oktober 2014 Thema 1 Goed wonen en een goede dienstverlening We vinden het in Nederland normaal dat iedereen goed kan wonen. Maar niet iedereen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT VOORUITBLIK THUIS IN DE ACHTERHOEK

JAAROVERZICHT VOORUITBLIK THUIS IN DE ACHTERHOEK JAAROVERZICHT 2016 VOORUITBLIK 2017 THUIS IN DE ACHTERHOEK THUIS IN DE ACHTERHOEK www.thuisindeachterhoek.nl is een samenwerkingsverband van de Achterhoekse wooncorporaties. Samen bieden zij huurwoningen

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland

Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2. Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland Prestatieafspraken 2018 Bijlage 2 Uitvoeringsagenda WoonzorgNederland 1 Overzicht bezit Woonzorg Nederland 2017 Bezit 's Hertogenbosch % Landelijk % Aantal huurwoningen (eenheden) - Huurprijs < 592,55

Nadere informatie

Focus op de kern Ondernemingsplan Stek

Focus op de kern Ondernemingsplan Stek Focus op de kern Ondernemingsplan Stek 2018-2022 1 Betaalbaarheid en beschikbaarheid is waar we ons op gaan focussen Focus voor de corporatie voor de komende vier jaar 2 Inhoudsopgave 4 10 13 16 20 24

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Missie: In ons nieuwe beleidsplan blijft de missie ongewijzigd. Het blijft de beste zin die precies uitdrukt wie wij willen zijn en hoe we willen werken. Rijnhart Wonen creëert kansen

Nadere informatie

ondernemingsplan in het kort.

ondernemingsplan in het kort. leefbaarheid ondernemingsplan in het kort. samenwerking 2012 2016 betaalbaarheid zorg intro intro staat in verbinding met mensen in haar omgeving. De wereld om ons heen verandert snel. gaat in die verandering

Nadere informatie

Zonnig huren Boxtel In 10 weken op 100 woningen 1000 zonnepanelen! Woonstichting St. Joseph Energie coöperatie Boxtel

Zonnig huren Boxtel In 10 weken op 100 woningen 1000 zonnepanelen! Woonstichting St. Joseph Energie coöperatie Boxtel Zonnig huren Boxtel In 10 weken op 100 woningen 1000 zonnepanelen! Woonstichting St. Joseph Energie coöperatie Boxtel U bespaart samen al energie! 4000 3500 3520 3614 3604 3420 3316 Bijna 10% besparing

Nadere informatie

WOONLASTENAGENDA 2015. BrabantWonen

WOONLASTENAGENDA 2015. BrabantWonen WOONLASTENAGENDA 2015 BrabantWonen ALGEMENE INLEIDING BrabantWonen, Kleine Meierij, Zayaz, gemeente s-hertogenbosch en het Stedelijk Huurdersplatform (SHP) hebben in 2014 het Woonlastenakkoord gesloten.

Nadere informatie

WOONLASTENAGENDA BrabantWonen

WOONLASTENAGENDA BrabantWonen WOONLASTENAGENDA 2016 BrabantWonen ALGEMENE INLEIDING BrabantWonen, Kleine Meierij, Zayaz, gemeente s-hertogenbosch en het Stedelijk Huurdersplatform (SHP) hebben in 2014 het Woonlastenakkoord gesloten.

Nadere informatie

Manifest Wonen & Zorg in Maastricht

Manifest Wonen & Zorg in Maastricht Manifest Wonen & Zorg in Maastricht Stichting Samen Onbeperkt Oktober 2017 Inleiding Waarom dit manifest? Het recht op een behoorlijke levensstandaard en bescherming tegen armoede en sociale uitsluiting,

Nadere informatie

Belanghouderbijeenkomst 4 juni 2018

Belanghouderbijeenkomst 4 juni 2018 Belanghouderbijeenkomst 4 juni 2018 In 2018 ontwikkelen wij de koers van onze organisatie voor de komende jaren. We stellen hiervoor het Bedrijfsplan 2019-2022 op. Dit plan geeft in de nieuwe context van

Nadere informatie

Huurconvenant 2012 2022

Huurconvenant 2012 2022 Huurconvenant 2012 2022 Trudo heeft al vele jaren een overeenkomst met het Klantenplatform over haar huurprijsbeleid. In het zogenaamde huurconvenant zijn duidelijke afspraken vastgelegd over zaken als

Nadere informatie

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Huurdersplatform Palladion Gerard Jager Jurriën Schuurman Oktober 2014 1 Inhoudsopgave Achtergrond en doel onderzoek (3) Conclusies en aanbevelingen (4)

Nadere informatie

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar m e i 2 016 Woonvisie Steenwijkerland 2017 2021 een samenvatting Goed wonen komt met elkaar voor elkaar In Steenwijkerland is het goed wonen. En dat willen we zo houden. Hoe doen we dat? En, wat is daarvoor

Nadere informatie

Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016

Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016 Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016 Agenda Welkom Opening door wethouder van Wonen, mevrouw Van Vroonhoven Presentatie: achtergronden prestatieafspraken Korte pauze Wat is uw mening over: - betaalbaarheid

Nadere informatie

Zuinig met energie. waar je thuis bent...

Zuinig met energie. waar je thuis bent... Zuinig met energie waar je thuis bent... Goed voor het milieu en voor uw portemonnee HEEMwonen investeert fors in energiebesparende maatregelen. Dit doen we heel bewust. Zo verlagen we de energielasten

Nadere informatie

voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder

voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder AMBITIE 2016 voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder Aan het begin van 2016 blikken wij terug en kijken wij vooruit in dit DuoDoc. Voordat wij dat doen willen wij eerst iedereen bedanken. Het was

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode mei 2015 jaargang 3 In deze nieuwsbrief Last van buren: schakel Buurtbemiddeling in Huurverhoging 2015 Actief zoeken op Daarwilikwonen.nu Oproep

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Inleiding Als voorbereiding van haar strategisch plan 2015-2017 heeft Woontij een vragenlijst opgesteld waarmee input wordt gevraagd voor de te kiezen

Nadere informatie

We beginnen steeds met de vraag die we voorgelegd hebben. Daarna volgen grafieken die de uitkomsten helder in beeld brengen.

We beginnen steeds met de vraag die we voorgelegd hebben. Daarna volgen grafieken die de uitkomsten helder in beeld brengen. In maart 2015 vroegen wij in een enquête onze huurders, woningzoekenden, collega corporaties, gemeenten, medewerkers en via social media om mee te denken met ons beleid. In totaal hebben 3.700 deelnemers

Nadere informatie

VERHUURBROCHURE. 4 appartementen Bouwhuisplein - Broekland

VERHUURBROCHURE. 4 appartementen Bouwhuisplein - Broekland VERHUURBROCHURE 4 appartementen Bouwhuisplein - Broekland - Inleiding Interne verbouwing SallandWonen verbouwt de eerste verdieping van het Kulturhus aan het Bouwhuisplein in Broekland tot 4 appartementen.

Nadere informatie

Wanneer zijn zonnepanelen voor huurders interessant en hoe moet Acantus zonnepanelen inzetten, zodat het voor huurders en Acantus aantrekkelijk is?.

Wanneer zijn zonnepanelen voor huurders interessant en hoe moet Acantus zonnepanelen inzetten, zodat het voor huurders en Acantus aantrekkelijk is?. Onderwerp: reactie op advies HAG Zonnepanelen Bijlage: reactie op deelvragen Geachte heer, mevrouw, In september is de eerste huurdersadviesgroep (HAG) van Acantus gestart. U heeft deelgenomen aan deze

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen KOERS 1. Inleiding: samen meer betekenen Samen kunnen we meer doen voor bewoners. Daarom fuseren Woonstichting Etten- Leur en AlleeWonen. Beide corporaties zetten zich afzonderlijk al met hart, ziel en

Nadere informatie

Goed wonen = samen doen!

Goed wonen = samen doen! Goed wonen = samen doen! Beleidsplan Tablis Wonen 2016 2019 Participatiemaatschappij In Nederland leven we steeds meer in een participatiemaatschappij. We maken steeds meer gebruik van elkaars sterke punten

Nadere informatie

De woonvisie en uw woningcorporatie(s)

De woonvisie en uw woningcorporatie(s) Kennissessie De woonvisie en uw woningcorporatie(s) Circa 1/3 van de Vughtse woningen is een sociale huurwoning. Sociaal of betaalbaar wonen, wat betekent dat, wat is nodig? Portefeuille Woonwijze Huurbeleid:

Nadere informatie

DUODOC. resultaten 2014 ambitie 2015 ZO GEZEGD ZO GEDAAN

DUODOC. resultaten 2014 ambitie 2015 ZO GEZEGD ZO GEDAAN resultaten 2014 ambitie 2015 ZO GEZEGD ZO GEDAAN Zo gezegd, zo gedaan 2015 is het derde jaar van onze vijfjarige beleidsperiode. De eerste resultaten zijn gehaald. Wij hebben jaarlijks de doelgroep een

Nadere informatie

Nieuwe woningwaarderingsstelsel. (puntenstelsel) en het energielabel

Nieuwe woningwaarderingsstelsel. (puntenstelsel) en het energielabel 19 april 2010, HBV Maaskant Nieuwe woningwaarderingsstelsel (puntenstelsel) en het energielabel Susan Huijbregts Campagnemedewerker energieteam Waarom energie besparen? Woonlasten verlagen (de afgelopen

Nadere informatie

Stroom van de zon. Wek zelf energie op en bespaar kosten

Stroom van de zon. Wek zelf energie op en bespaar kosten Stroom van de zon Wek zelf energie op en bespaar kosten Blij met energie van de zon! Een mooie kans om kosten te besparen en zuinig om te gaan met het milieu is het plaatsen van zonnepanelen. Daarmee

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR

Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR Dr. Bouwdijkstraat 21b, 21c, 21d, 21e, 21f en 25a In het centrum van Zoeterwoude Dorp Huurprijs 499,20 1 woning op de begane grond

Nadere informatie

Tijdelijke verhuur bij Woonbedrijf. OTB Wooncongres 11 oktober 2016 Deelsessie: Werken met Tijdelijke Huurcontracten

Tijdelijke verhuur bij Woonbedrijf. OTB Wooncongres 11 oktober 2016 Deelsessie: Werken met Tijdelijke Huurcontracten Tijdelijke verhuur bij Woonbedrijf OTB Wooncongres 11 oktober 2016 Deelsessie: Werken met Tijdelijke Huurcontracten Factsheet Woonbedrijf Aantal woningen: 28.528 Aantal studenteneenheden: 2.823 (Vestide)

Nadere informatie

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 WSN: Thuis in Nijkerk Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 V O O R W O O R D Bertus Rakhorst over...geborgenheid Een goed en veilig thuis vormt een stevige basis van waaruit je je verder kunt

Nadere informatie

Betaalbaar en passend

Betaalbaar en passend 3 Betaalbaar en passend 28 3.1 Huurbeleid Vanaf 2016 wordt er passend toegewezen. Ons huurbeleid is daarop ingericht. Bij nieuwe verhuringen is de nieuwe huurprijs afgestemd op de aftoppingsgrenzen. Hierdoor

Nadere informatie

Ontwikkelprogramma armoede gemeente Leeuwarden 2014

Ontwikkelprogramma armoede gemeente Leeuwarden 2014 Ontwikkelprogramma armoede gemeente Leeuwarden 2014 Inleiding Uit onze gemeentelijke armoedemonitor 1 blijkt dat Leeuwarden een stad is met een relatief groot armoedeprobleem. Een probleem dat nog steeds

Nadere informatie

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209 Activiteiten Huizen Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.028 704 1.675 88 5.495 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Verslag plenaire bijeenkomst 11 maart 2015

Verslag plenaire bijeenkomst 11 maart 2015 Verslag plenaire bijeenkomst 11 maart 2015 Aanwezig namens bestuur Wmo Adviesraad: Afwezig (m.k.): Henny Kerkhof, voorzitter Harriëtte Timmermans Marjolein van Eijndhoven Lia van Abeelen Mieke Daniëls

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

PRESTATIECONTRACT WONEN

PRESTATIECONTRACT WONEN PRESTATIECONTRACT WONEN 2011-2015 GEMEENTE BORNE WOONBEHEER BORNE EVALUATIE Op 30 september 2011 hebben de gemeente Bome en Woonbeheer Borne het Prestatiecontract Wonen 2011-2015 ondertekend. Dit Prestatiecontract

Nadere informatie

Alleen samen maken we Nijkerk mooier

Alleen samen maken we Nijkerk mooier Woningstichting Nijkerk De klant staat centraal. Je kunt geen ondernemingsplan openslaan, of je stuit op deze missie. Zet je de klant centraal door in zijn schoenen te gaan staan? Dat is een goed begin,

Nadere informatie

WOONLASTENAGENDA 2016. Kleine Meierij

WOONLASTENAGENDA 2016. Kleine Meierij WOONLASTENAGENDA 2016 Kleine Meierij ALGEMENE INLEIDING BrabantWonen, Kleine Meierij, Zayaz, gemeente s-hertogenbosch en het Stedelijk Huurdersplatform (SHP) hebben in 2014 het Woonlastenakkoord gesloten.

Nadere informatie

Advies. Bewoners Advies Groep. Klantrelaties Nijestee - Huurders / kopers. De klant is koning

Advies. Bewoners Advies Groep. Klantrelaties Nijestee - Huurders / kopers. De klant is koning Bewoners Groep Klantrelaties Nijestee - Huurders / kopers De klant is koning Januari 2014 In november 2013 zijn tijdens de BinnensteBuitendag van Nijestee een drietal Bewoners Groepen (BAG s) van start

Nadere informatie

Route KOERS. Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken. gericht op oplossingen. samen met klanten en partners. met begrip voor hun situatie

Route KOERS. Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken. gericht op oplossingen. samen met klanten en partners. met begrip voor hun situatie KOERS 2018-2023 Route 23 Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken gericht op oplossingen Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken Poeldijk 2, 3621 CZ Breukelen Telefoon (0346) 25 94 90 E-mail info@vechtenomstreken.nl

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2017

Prestatieafspraken 2017 Prestatieafspraken 2017 Aanleiding De prestatieafspraken 2017 zijn een vertaling van het bod, waarin de woningcorporaties aangeven door welke activiteiten zij een bijdrage leveren aan het realiseren van

Nadere informatie

Beleidsvisie 2016-2020. Samen bouwen aan samen wonen

Beleidsvisie 2016-2020. Samen bouwen aan samen wonen Beleidsvisie 2016-2020 Samen bouwen aan samen wonen Inhoud 1. Inleiding 2. Onze missie en visie 3. Partner van onze huurders 4. Partner in de woning 5. Partner in de wijken 6. Partner in de gemeenschap

Nadere informatie

Maartje de Kruijf Gijs Kooijmans. De Bossche Woonlastenaanpak

Maartje de Kruijf Gijs Kooijmans. De Bossche Woonlastenaanpak Maartje de Kruijf Gijs Kooijmans De Bossche Woonlastenaanpak Opbouw De aanleiding: onderzoek 2013 De Bossche woonlastenaanpak Waar staan we? Enkele projecten uitgelicht: - De 24 uur van... - Pilot woonlastencoach

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst

Belanghoudersbijeenkomst V e r s l a g Belanghoudersbijeenkomst Donderdag 17 november was u met ruim 30 andere genodigden aanwezig bij de belanghoudersbijeenkomst van Woningstichting Bergh. Een bijeenkomst waarbij wij graag twee

Nadere informatie

Woonagenda Huurdersaanbevelingen voor de gemeenteraadsverkiezingen

Woonagenda Huurdersaanbevelingen voor de gemeenteraadsverkiezingen Woonagenda 2014 Huurdersaanbevelingen voor de gemeenteraadsverkiezingen Al bijna 15 jaar zetten wij ons als Huurders vereniging Amsterdam (HA) in voor de belangen van hurend Amsterdam. Inmiddels vertegenwoordigen

Nadere informatie

Prestatieafspraken Domesta. Borger - Odoorn

Prestatieafspraken Domesta. Borger - Odoorn Prestatieafspraken Domesta Borger - Odoorn 2017-2021 Betaaibaarheid en bereikbaarheid Uit het Drents woonlastenonderzoek is naar voren gekomen dat onze huurders gemiddeld een woonquote hebben van 37%.

Nadere informatie

HOE VIND JE EEN HUIS OP TERSCHELLING?

HOE VIND JE EEN HUIS OP TERSCHELLING? HOE VIND JE EEN HUIS OP TERSCHELLING? HOE VIND JE EEN HUIS OP TERSCHELLING? Dat is niet zo eenvoudig. Zoals je vast wel weet, is de vraag naar (sociale) huurwoningen groter dan het aanbod. Zeker op Terschelling.

Nadere informatie

Nieuwe vormen van huurdersparticipatie. Inhoud

Nieuwe vormen van huurdersparticipatie. Inhoud Nieuwe vormen van huurdersparticipatie Jaap van der Veen -Stade Advies 25 november 2015 ALV HBV Nieuwkoop Nieuwe vormen van huurdersparticipatie 1 Inhoud Huurdersparticipatie algemeen -Wat is het -Motieven

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

Activiteiten Almere. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 6.145

Activiteiten Almere. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 6.145 Activiteiten Almere Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.211 1.204 1.591 491 6.497 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

Woonlastenbeleid en woonlastentool.

Woonlastenbeleid en woonlastentool. TITEL IN 40 PUNTS UNIVERS BOLD Studiemiddag BuildDesk 5 juni 2013 Woonlastenbeleid en woonlastentool. Karo van Dongen directeur-bestuurder Woonstichting Etten-Leur Etten-Leur, 5 juni 2013 Agenda 1. Waarom

Nadere informatie

Adviesrapport Bewoners adviesgroep Doorstroming Oktober 2015

Adviesrapport Bewoners adviesgroep Doorstroming Oktober 2015 Oktober 2015 2 Advies in hoofdlijnen Het advies 1. Door de huren bij mutatie niet te verhogen door passend toe te wijzen, kan de doorstroming worden bevorderd indien dit vooral duidelijk wordt aangegeven,

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

Huurbeleid Mooiland. Terugblik op 2017 Vooruitblik op 2018

Huurbeleid Mooiland. Terugblik op 2017 Vooruitblik op 2018 Terugblik op 2017 Vooruitblik op 2018 Inhoud Inleiding Wat hebben we gedaan in 2017? Kerngebied Overig werkgebied Vooruitblik 2018 Vragen Inleiding Nieuwe strategie: volwaardige woningcorporatie We willen

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

Betaalbaarheid en duurzaamheid

Betaalbaarheid en duurzaamheid Bijlage 1 Advies Bewoners Advies Groep Betaalbaarheid en duurzaamheid Juli 2009 John van Veen Senioradviseur WKA Inleiding In de maanden mei en juni is een groep betrokken huurders van Nijestee in een

Nadere informatie

Van Energiebesparen naar CO2-neutraal

Van Energiebesparen naar CO2-neutraal 17 mei 2017, SP Eindhoven Van Energiebesparen naar CO2-neutraal Kans en bedreigingen in de huursector Jaap van Leeuwen (Woonbond) Klimaatontwikkeling: Gemiddelde temperatuur in 2017 tov gemiddelde 1950-1980

Nadere informatie

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2019?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Goed en betaalbaar wonen in Ooststellingwerf Onze bijdrage 2018 aan uw woonvisie Gewoon

Nadere informatie

TE WOON Kopen of huren? U kiest!

TE WOON Kopen of huren? U kiest! TE WOON Kopen of huren? U kiest! Goed Wonen Zederik wil graag meer keuzemogelijkheden bieden voor haar klanten. Kopen of huren van dezelfde woning? Dat bepaalt u zelf! U kunt hierbij kiezen uit vier mogelijkheden:

Nadere informatie

Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers

Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers Net als vier jaar geleden hebben we onze stakeholders gevraagd via een digitale enquête met ons mee te denken over belangrijke

Nadere informatie

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Rochdale geeft thuis Terugblik 2016 Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Wij zijn een woningcorporatie voor mensen met een laag inkomen. Binnen deze inkomensgroep zijn we er voor iedereen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

ACTIVITEITEN AMERSFOORT

ACTIVITEITEN AMERSFOORT ACTIVITEITEN AMERSFOORT Woningbezit naar woningtype Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning Totaal 5.462 3.588 3.119 598 12.767 Bovenstaand woningbezit is exclusief 540 onzelfstandige

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

WONINGSTICHTING ST. JOSEPH STRAMPROY.

WONINGSTICHTING ST. JOSEPH STRAMPROY. Ondernemingsplan 2011-2014 van WONINGSTICHTING ST. JOSEPH STRAMPROY. Inleiding Woningstichting St. Joseph Stramproy ( Woningstichting) wil dat mensen goed, betaalbaar en prettig kunnen wonen. Om dat doel

Nadere informatie

Woonruimteverdeling 2015 2 Woningstichting Putten. Opening Schauwplein

Woonruimteverdeling 2015 2 Woningstichting Putten. Opening Schauwplein Samenvatting In 2015 leverden wij 39 appartementen op aan het Schauwplein te Putten. De belangstelling voor de woningen was groot en leidde tot doorstroming. Wij sloten in 2015 inclusief deze nieuwbouw

Nadere informatie

Rapportage Energiezuinige Woningen

Rapportage Energiezuinige Woningen Rapportage Energiezuinige Woningen Start peiling : 21 mei 2013 Einde peiling : 3 juni 2013 Aantal uitnodigingen tot deelname : circa 150 Aantal deelnemers peiling : 58 Respons : circa 30% Amersfoort, juli

Nadere informatie

Deur ost. Adviesraad Betaalbaar wonen. een uitgave van Woonstichting St. Joseph. Samen. 6 Boxtelse verbin Colofon

Deur ost. Adviesraad Betaalbaar wonen. een uitgave van Woonstichting St. Joseph. Samen. 6 Boxtelse verbin Colofon Deur ost een uitgave van Woonstichting St. Joseph jaargang 40 nummer 170 - juni 2016 Adviesraad Betaalbaar wonen Een van de belangrijkste onderwerpen waar wij ons de komende jaren voor inzetten, is het

Nadere informatie

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Uw flat aan de Spatter- en Fortuinstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. Als bewoner

Nadere informatie

Zonnepanelen. zonder investering. Zonnepanelen huren bij Zelfstroom. Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar

Zonnepanelen. zonder investering. Zonnepanelen huren bij Zelfstroom. Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar Zonnepanelen zonder investering Zonnepanelen huren bij Zelfstroom Voor uw persoonlijke dakcheck en offerte ga naar www.zelfstroom.nl Al duizenden Nederlanders gingen u voor! Nu: zonnepanelen huren Bij

Nadere informatie

Klik voor Wonen Passend toewijzen Huurprijs Huurverhoging

Klik voor Wonen Passend toewijzen Huurprijs Huurverhoging Klik voor Wonen Passend toewijzen Huurprijs Huurverhoging Klik voor Wonen Via de website Klik voor wonen worden huurwoningen toegewezen aan woningzoekenden. Deze website is een samenwerkingsverband tussen

Nadere informatie

Informatie voor huurders over onze plannen

Informatie voor huurders over onze plannen Informatie voor huurders over onze plannen Onze plannen 2019-2022 Vaak is het druk en hollen we van de ene activiteit naar de andere. Dat is prima, maar zo af en toe is het belangrijk om stil te staan

Nadere informatie

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6 Huuraanpassing 2018 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2018?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

Hoofdvraag. A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders.

Hoofdvraag. A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders. Hoofdvraag A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders Deelvragen B.1 Huren laag houden. Dan de komende jaren maar minder investeren.

Nadere informatie

BIJLAGE WOONLASTENAKKOORD: WOONLASTENAGENDA 16-04-2014

BIJLAGE WOONLASTENAKKOORD: WOONLASTENAGENDA 16-04-2014 BIJLAGE WOONLASTENAKKOORD: WOONLASTENAGENDA 16-04-2014 Inleiding Via de woonlastenagenda maakt iedere partner in het woonlastenakkoord inzichtelijk en transparant wat hij bijdraagt aan het woonlastenvraagstuk

Nadere informatie

Presentatie Alert. Resultaten van enquête ondernemingsstrategie

Presentatie Alert. Resultaten van enquête ondernemingsstrategie Presentatie Alert Resultaten van enquête ondernemingsstrategie Digitale enquête Ingevuld door vijf groepen : Medewerkers (271) Klanten (1.217) Stakeholders (188) Woningzoekenden (1.914) Social media (109)

Nadere informatie

Aanpak energiebesparing woningvoorraad Portaal Nijmegen. 13 mei 2014 Stephan Huisman afdeling Strategie & Vastgoed Senior projectleider

Aanpak energiebesparing woningvoorraad Portaal Nijmegen. 13 mei 2014 Stephan Huisman afdeling Strategie & Vastgoed Senior projectleider Aanpak energiebesparing woningvoorraad Portaal Nijmegen 13 mei 2014 Stephan Huisman afdeling Strategie & Vastgoed Senior projectleider Wat loopt er allemaal? Duurzaamheid is: Energiebesparing Gezond wonen

Nadere informatie

BOD PRESTATIE-AFSPRAKEN 2016 - WONINGVERENIGING NEDERWEERT

BOD PRESTATIE-AFSPRAKEN 2016 - WONINGVERENIGING NEDERWEERT BOD PRESTATIE-AFSPRAKEN 2016 - WONINGVERENIGING NEDERWEERT 1. SOCIALE WONINGVOORRAAD: DIFFERENTIEREN WONINGAANBOD We hebben geconstateerd dat ons woningbezit te eenzijdig is opgebouwd, waarbij het vooral

Nadere informatie

Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt. platform woningcorporaties noord-holland noord

Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt. platform woningcorporaties noord-holland noord Kiezen, Delen én Doen Samen voor een sterke woningmarkt platform woningcorporaties noord-holland noord Voorwoord Op 15 december 2011 is door ruim 20 corporaties uit de subregio s Noordkop, West-Friesland,

Nadere informatie

Bezit Emmen % Landelijk % Aantal huurwoningen (eenheden) - Huurprijs < 592,55 - Huurprijs > 592,55 en < 710,68 - Huurprijs > 710,68

Bezit Emmen % Landelijk % Aantal huurwoningen (eenheden) - Huurprijs < 592,55 - Huurprijs > 592,55 en < 710,68 - Huurprijs > 710,68 RIS.8452 Prestatieafspraken 2018-2019 Gemeente Emmen en Woonzorg Nederland Overzicht bezit Woonzorg Nederland 2017 Bezit Emmen % Landelijk % Aantal huurwoningen (eenheden) - Huurprijs < 592,55 - Huurprijs

Nadere informatie

Gemeente Oudewater. Huurdersorganisatie De Woningraat

Gemeente Oudewater. Huurdersorganisatie De Woningraat Prestatieafspraken 2018 Gemeente Oudewater Huurdersorganisatie De Woningraat Oudewater is een aantrekkelijke plek om te wonen en te leven en moet ook in de toekomst zo blijven, daar werken wij samen aan!

Nadere informatie

Woondiensten Aarwoude geeft u de vijf!

Woondiensten Aarwoude geeft u de vijf! Ondernemingsplan 2016-2018 Woondiensten Aarwoude geeft u de vijf! Woondiensten Aarwoude is een bedrijf dat woonruimte verhuurt aan mensen die op basis van hun inkomen in aanmerking komen voor een sociale

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

Beste netwerkpartner,

Beste netwerkpartner, Beste netwerkpartner, Vorig jaar, op 17 november tijdens onze belanghoudersbijeenkomst, spraken wij met u over de koers van Woningstichting Bergh. Centraal stonden de vragen of wij de juiste dingen doen

Nadere informatie

Bouwen aan beloften. Woningbouwvereniging Alkemade. Bezoekadres De Lasso GV Roelofarendsveen. Postadres Postbus AD Roelofarendsveen

Bouwen aan beloften. Woningbouwvereniging Alkemade. Bezoekadres De Lasso GV Roelofarendsveen. Postadres Postbus AD Roelofarendsveen Bouwen aan beloften Woningbouwvereniging Alkemade Bezoekadres De Lasso 1 2371 GV Roelofarendsveen Postadres Postbus 150 2370 AD Roelofarendsveen T 071 331 50 00 F 071 331 71 44 www.wbv-alkemade.nl algemeen@wbv-alkemade.nl

Nadere informatie

Uitwerking marketingplatform

Uitwerking marketingplatform Uitwerking marketingplatform Regeerakkoord: marketingstrategie of dooddoener? verbinden samenwerken Co-creatie Verantwoordelijkheid nemen tegenstellingen openheid 2 kanten kansen Win-win Gedeeld probleem

Nadere informatie

28 Wooninitiatieven. 1 Inleiding

28 Wooninitiatieven. 1 Inleiding DC 28 Wooninitiatieven 1 Inleiding Als medewerker in de maatschappelijke zorg kun je te maken krijgen met initiatieven van mensen met een beperking en hun ouders/verwanten. In dit thema zie je een voorbeeld

Nadere informatie

Dit betaal ik. In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand, huurtoeslag, huurverhoging en de bijkomende kosten.

Dit betaal ik. In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand, huurtoeslag, huurverhoging en de bijkomende kosten. Dit betaal ik Dit betaal ik In deze folder leest u alles over huur betalen, huurachterstand, huurtoeslag, huurverhoging en de bijkomende kosten. Huur betalen Wat wordt er eigenlijk met de huur gedaan?

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Rapportage woonruimteverdeling Wachttijd voor een huurwoning loopt verder op. Eerste helft 2016

Rapportage woonruimteverdeling Wachttijd voor een huurwoning loopt verder op. Eerste helft 2016 Rapportage woonruimteverdeling Wachttijd voor een huurwoning loopt verder op. Eerste helft 2016 Samenvatting In de eerste helft van 2016 leverden wij geen nieuwe woningen op. Dat zie je terug in de slaagkansen

Nadere informatie

Vooruit naar de oorsprong

Vooruit naar de oorsprong Vooruit naar de oorsprong strategisch kader 2014-2016 1 Strategisch kader in 12 puntjes 1 We zien goed en plezierig wonen als basis van bestaan 2 We bieden mensen met lagere inkomens goede, passende woonruimte

Nadere informatie

17 i 20 Januar U zoekt een woning

17 i 20 Januar U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie