Aan de Raad. Geen medewerking te verlenen aan het verzoek een bedrijfswoning mogelijk te maken op het Camperpark Zeeland.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de Raad. Geen medewerking te verlenen aan het verzoek een bedrijfswoning mogelijk te maken op het Camperpark Zeeland."

Transcriptie

1 Voorstraat 31, Wissenkerke 4491 EV Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel Fax Raadsvergadering d.d. 16 juni 2016 Aan de Raad No. 11. Wissenkerke, 7 juni 2016 Onderwerp: Bedrijfswoning Camperpark Zeeland Voorstel/alternatieven Geen medewerking te verlenen aan het verzoek een bedrijfswoning mogelijk te maken op het Camperpark Zeeland. Inhoud aanvraag/aanleiding ambtshalve besluit Wij hebben een verzoek ontvangen van Camperpark Zeeland (Campensweg 5 te Kamperland) om een bedrijfswoning te kunnen realiseren op het park. De eigenaren (familie de Jonge) wonen nu ook op het camperpark in een camper en willen graag deze situatie legaliseren met een bedrijfswoning. Het camperpark is opgezet als een onbemand kampeerterrein. Echter de bedrijfsvoering blijkt zodanig te zijn dat permanente aanwezigheid van een beheerder noodzakelijk lijkt. Ruimtelijk Advies Bureau Zweistra & Van Gurp heeft een onderbouwing geleverd om de noodzaak van de bedrijfswoning op het terrein aan te tonen ( advies Oprichten bedrijfswoning Camperpark Zeeland - 1 maart 2016 ). Deze onderbouwing is betrokken in onderhavig advies en als bijlage toegevoegd. De gemeente hanteert zelf ook een checklist om de noodzaak van een bedrijfswoning te toetsen. Het betreft een vragenlijst die inzicht geeft in de bedrijfsvoering en de activiteiten ter plaatse. Ook deze lijst is betrokken in het onderhavig advies. Wettelijke grondslag Bestemmingsplan en de feitelijke situatie Het camperpark is gelegen in het bestemmingsplan Landelijk Gebied Binnen dit bestemmingsplan zijn de gronden bestemd als Recreatie met de functieaanduiding specifieke vorm van recreatie camperpark. In het bestemmingsplan en binnen de

2 bestemming Recreatie is op alle recreatieterreinen waar een bedrijfswoning toelaatbaar is gesteld een aanduiding bedrijfswoning opgenomen. Voor het Camperpark is dat niet het geval. In de gebruiksregels is een bedrijfswoning pop het camperpark daarnaast specifiek uitgesloten. Verder is in het bestemmingsplan bepaald dat het totale oppervlak aan bebouwing niet meer mag bedragen dan 200 m 2 met een hoogte van maximaal 7 meter. De huidige bebouwing heeft een oppervlakte van ca. 100 m 2 en een hoogte van ca. 6 meter. Het bestemmingsplan biedt geen mogelijkheid binnenplans alsnog te voorzien in een bedrijfswoning. Om de bedrijfswoning toelaatbaar te stellen is een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk dan wel een omgevingsvergunning voor het afwijken van een bestemmingsplan (uitgebreide procedure). Inhoud extern advies Ruimtelijk Advies Bureau; Zweistra & Van Gurp heeft een onderbouwing geleverd om de noodzaak van de bedrijfswoning op het terrein aan te tonen ( advies Oprichten bedrijfswoning Camperpark Zeeland - 1 maart 2016 ). Onderstaand de samenvatting van het advies. Bedrijfsvoering camperpark Het Camperpark Zeeland is in 2012 mogelijk gemaakt met een omgevingsvergunning. In totaal zijn 102 kampeerplaatsen toelaatbaar gesteld. Het bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig recreatief bedrijf, met een eigen doelgroep. Bij het aanvragen van de omgevingsvergunning is aangegeven dat de bedrijfsvoering zodanig zou zijn dat een beheerder op het terrein niet nodig is. Het in- en uitchecken van de kampeerders en gasten gebeurt automatisch en het terrein is afgesloten voor onbevoegden. Sinds de opening van het park is echter de aanwezigheid van een beheerder toch continue noodzakelijk gebleken. Voorbeelden zijn: de apparatuur voor het in- en uitchecken werkt niet naar behoren; het terrein wordt betreden door onbevoegden met diefstal en vernieling tot gevolg; gedragingen van kampeerders die tot overlast leiden bij andere kampeerders; medische gevallen waarvoor inzet ambulance benodigd was. De eigenaren (tevens beheerders van het camperpark) zijn daarom in hun camper op het park gaan wonen om bij te springen waar nodig. De familie woonde daarvoor in Noord- Holland. De afstand is te groot gebleken om het camperpark op een goede manier te runnen. Noodzaak bedrijfswoning Bij een beoordeling of een bedrijfswoning noodzakelijk is moet uitgegaan worden van vier criteria: 1. noodzakelijk vanwege de permanente aard van de bedrijfsvoering; 2. noodzakelijk voor het houden van toezicht; 3. noodzakelijk voor een doelmatige bedrijfsvoering; 4. duurzaam ruimtegebruik.

3 In de onderbouwing van Ruimtelijk Advies Bureau; Zweistra & Van Gurp zijn deze 4 aspecten nader toegelicht. De conclusie in de onderbouwing is dat de woning ter plaatse noodzakelijk is omdat aan de 4 vereisten zou worden voldaan. De conclusie is echter onvoldoende onderbouwd om tot dat oordeel te kunnen komen. Onderstaand is per criteria de noodzakelijkheid beschreven zoals in de onderbouwing verwoord. Cursief zijn daar kanttekeningen bij geplaatst. 1. Volwaardigheid van het bedrijf Het is een volwaardig bedrijf met potentie te groeien Het is een kleinschalig bedrijf 2. Toezicht houden Het systeem voor in- en uitchecken van gasten werkt niet feilloos en de beheerder dient bij te kunnen springen als nodig. Gasten mogen echter niet in- en uitchecken tussen 00:00 en 06:00. Technische problemen mogen geen argument zijn om een bedrijfswoning te mogen realiseren Er is meermaals ingebroken, er zijn beveiligingscamera s aanwezig. De aanwezigheid van een beheerder helpt inbraak niet voorkomen. 3. Doelmatige bedrijfsvoering Service verlenen is noodzakelijk voor goede bedrijfsvoering, bij de selfservicevoorzieningen is nog wel eens hulp nodig. Deze hulp is slechts overdag nodig. De opzet van het bedrijf is gericht op self-service zonder aanwezigheid van een beheerder. Onderhoud is van groot belang voor een goede bedrijfsvoering. Het beheer met bijbehorende werkzaamheden vind echter uitsluitend overdag plaats. De aanwezige apparatuur moet blijkens de aanvrager (in eerste aanleg) volledig zelfstandig kunnen functioneren. Oplossen van de storingen hoort tot de reguliere bedrijfsvoering/uitvoeren van de werkzaamheden zal overdag plaatsvinden. De aanwezigheid van de beheerders bij voorkomende calamiteiten is wenselijk. Op korte afstand van het bedrijf is woonruimte voorhanden. Bij calamiteiten is de beheerder telefonisch bereikbaar en kan dan de afweging maken of hij op het park benodigd is. Door de korte afstand kan de eigenaar binnen enkele minuten ter plaatse zijn. 4. Duurzaam ruimtegebruik Wonen blijft ondergeschikt aan de bedrijfsvoering. Uit de onderbouwing blijkt dat de aanwezigheid van een beheerder op het terrein wenselijk is, echter de noodzaak voor deze aanwezigheid is niet aangetoond voor de avond/nachtperiode. Bovendien staat op de website dat er geen receptie aanwezig is, bezoekers verwachten derhalve niet een beheerder aan te treffen.

4 Resultaat horen De eigenaren van het camperpark hebben de Raad uitgenodigd het bedrijf te komen bekijken. Op d.d. 24 september 2015 heeft een informele bijeenkomst plaatsgevonden waarbij diverse raadsleden aanwezig waren om de huidige situatie te bekijken en kennis te nemen van de wensen van de ondernemer. Belangenafweging overige aspecten Checklist noodzaak bedrijfswoning De gemeente Noord-Beveland heeft een vragenlijst opgesteld als hulpmiddel bij de beoordeling van de noodzaak voor een bedrijfswoning. Deze lijst is als beleid niet vastgesteld maar is bij diverse afwegingen toegepast, waaronder de toetsing voor een bedrijfswoning in Kortgene aan de Torendijk en de toetsing voor een bedrijfswoning aan de Oostzeedijk in Colijnsplaat. De lijst geeft inzicht in de bedrijfsvoering en de activiteiten buiten kantooruren/reguliere werktijden. Op grond van deze toets is de noodzaak van een bedrijfswoning voor het camperpark eveneens niet gebleken. De lijst is als bijlage toegevoegd aan dit advies. De lijst is ambtelijk ingevuld op basis van de beschikbare gegevens uit de aanvraag. Precedentwerking Binnen de gemeenten hebben alle kampeerterreinen een bedrijfswoning waardoor de beheerder van een recreatiepark op het terrein aanwezig kan zijn. Het Camperpark Zeeland is het enige recreatiepark waar dat niet voor geldt. Echter de voorziene bedrijfsvoering maakte een dergelijk gebruik ook overbodig. Bovendien maakt de omvang en overzichtelijkheid van het terrein enige vergelijking met een ander recreatieterrein onmogelijk. De aanwezigheid van een beheerder in de nacht draagt er niet automatisch toe bij dat er geen diefstal zal worden gepleegd (zo blijkt ook uit de in het verleden voorgekomen inbraken). Wanneer het de persoonlijke veiligheid van de gasten betreft (vanwege een ongeval, brand of anderszins) is het eveneens de vraag of de aanwezigheid van een beheerder op het park daar verandering/verbetering in betekent. De gasten hebben allemaal beschikking over een telefoon en veelal internet. Het oproepen van hulpdiensten hoeft niet uitsluitend door de beheerder uitgevoerd te worden. De gasten zijn zelfredzaam. In de gemeente zijn geen andere recreatieterreinen bekend waar een zelfde situatie speelt of gespeeld heeft in het recente verleden. Gevolgen voor de omgeving/kwetsbaarheid Het terrein is gelegen te midden van een met de bestemming Natuur aangewezen gebied. Het gebied oostelijk van het camperpark heeft de aanduiding bos. In de provinciale milieuverordening zijn de gronden ten westen van Camperpark Zeeland aangewezen als Natura2000-gebied (Veerse Meer). De begrenzing ligt op de perceelsgrens. Voorts behoort het terrein zelf tot een milieubeschermingsgebied. Dit milieubeschermingsgebied is aangewezen ter bescherming van de omgevingskwaliteit rust en stilte.

5 Het mogelijk maken van een bedrijfswoning op het camperpark zou van invloed kunnen zijn op het Natura2000-gebied. De exacte effecten zijn in het kader van dit advies niet onderzocht. Voor een voorziening als een bedrijfswoning tegen de grens van het Natura 2000-gebied is het raadzaam een korte toetsing uit te (laten) voeren om te beschouwen of er enige relatie is tussen een dergelijke voorziening en de natuurlijke waarden in het Natura2000-gebied. Dat betreft dan een Voortoets. In de Voortoets dient dan ook het effect op het milieubeschermingsgebied meteen meegenomen te worden. Afhankelijk van de uitkomsten van deze Voortoets is dan eventueel een verdieping nodig naar mogelijke verbanden/relaties en effecten (dat kan een verdieping van de Voortoets zijn als het verzamelen van meer informatie noodzakelijk blijkt of een inhoudelijke verdieping in de vorm van een Verslechteringstoets of Passende Beoordeling). Wanneer er geen relaties geconstateerd worden en dus ook geen effecten op de natuurwaarden van het Natura2000- gebied- is de Voortoets voldoende. Kortom, de omgeving van het Camperpark Zeeland is kwetsbaar. Verstoring van de te beschermen waarden is niet wenselijk en kan op voorhand niet worden uitgesloten. Het mogelijk maken van een bedrijfswoning op het camperpark is niet mogelijk zonder nader onderzoek vanwege de ligging tegen het Natura2000-gebied aan. Echter het laten onderzoeken hoeft niet vanzelfsprekend te betekenen dat de nieuwe bedrijfswoning ter plaatse niet zou passen. Een nadere onderbouwing is wel noodzakelijk. Samenhang initiatieven Camperpark en Waterskibaan Het Camperpark heeft, naast de wens een bedrijfswoning te realiseren, tevens de behoefte het terrein uit te breiden. Daarnaast is tevens bekend dat ook de waterskibaan wensen heeft voor de toekomst. Om de initiatieven van beide ondernemers zo optimaal mogelijk in het gebied in te passen dienen deze allen gezamenlijk te worden afgewogen. Motivering De noodzaak voor een bedrijfswoning op het Camperpark Zeeland is niet aangetoond. Duidelijk is wel dat de aanwezigheid van een beheerder op de drukke tijden wenselijk is. Dat betekent echter niet dat dit 24/24 nodig is. De unique selling point van het camperpark is de zelfvoorzienendheid van de kampeerder door de hoge mate van self-service. Het niet juist functioneren van de apparatuur doet daar niets aan af. Daarnaast gebied de kwetsbaarheid van de omgeving vooraf een Voortoets uit te voeren om de effecten van de bedrijfswoning op de aanwezige natuurwaarden te bepalen. Gezien de overige ontwikkelingswensen is het raadzaam alles gezamenlijk te beoordelen. Met het oog op duurzaam ruimtegebruik is het voorkomen van verstedelijking in het buitengebied essentieel. Het toevoegen van een woning bij een recreatiebedrijf in een kwetsbare omgeving zonder duidelijke noodzaak past daar niet bij.

6 Financiële gevolgen geen Mogelijke risico s geen Behandeld in informatieve raadsvergadering d.d. Bijlagen 1. Advies Oprichten bedrijfswoning Camperpark Zeeland - 1 maart Checklist noodzaak toets bedrijfswoning

Toelichting Beleidsnotie voor bedrijvigheid aan huis Pekela 2013

Toelichting Beleidsnotie voor bedrijvigheid aan huis Pekela 2013 Toelichting Beleidsnotie voor bedrijvigheid aan huis Pekela 2013 1. - Pagina 1 - Inleiding Algemene doelstelling Deze toelichting is opgesteld om duidelijkheid te geven over deze beleidsnotitie. Ook wordt

Nadere informatie

Voorstel/alternatieven

Voorstel/alternatieven Voorstraat 31, Wissenkerke 4491 EV Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax 0113 377 300 Raadsvergadering d.d. 8-10-2015 Aan de Raad No. 6. Wissenkerke, 29-9-2015 Onderwerp: Wensen en/of bedenkingen

Nadere informatie

Voorstel/alternatieven

Voorstel/alternatieven Voorstraat 31, Wissenkerke 4491 EV Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax 0113 377 300 Raadsvergadering d.d. 11-2-2016 Aan de Raad No. 8. Wissenkerke, 26-01-2016 Onderwerp: Voorstel bouw appartementencomplex

Nadere informatie

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten Inventarisatie WOB verzoek Documenten 1. Inhoudelijke beoordeling van het plan door de provincie; 2. Diverse mails van gemeente gericht aan provincie. bedrijfskavel Beste Op 7 februari hebben wij jouw

Nadere informatie

Voorstel/alternatieven. Inhoud aanvraag/aanleiding ambtshalve besluit. Wettelijke grondslag. Inhoud extern advies

Voorstel/alternatieven. Inhoud aanvraag/aanleiding ambtshalve besluit. Wettelijke grondslag. Inhoud extern advies Raadsvergadering d.d. 29 augustus 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 14. Wissenkerke, 11 juli 2013 Onderwerp: Notitie Uitgangspunten

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan "Motorcrossterrein Arnhem"

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan Motorcrossterrein Arnhem Aan de gemeenteraad Documentnummer 2015.0.101.295 Zaaknummer 2015-07-00870 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan "Motorcrossterrein Arnhem" Voorstel 1. Gewijzigd vast te stellen het bestemmingsplan "Motorcrossterrein

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a Zienswijzennota Bestemmingsplan Croddendijk 5a April 2015 Zienswijzennota april 2015 1 1. Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 september 2014 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begrippen... 3 Het beleid uit 2005... 4 Vraagstelling... 4 Planologisch kader... 4 Juridisch

Nadere informatie

Aan de raad. No. 7. Wissenkerke, 27 juni Onderwerp: Aanwijzen diensten van algemeen belang ivm de Wet Markt en Overheid

Aan de raad. No. 7. Wissenkerke, 27 juni Onderwerp: Aanwijzen diensten van algemeen belang ivm de Wet Markt en Overheid Raadsvergadering d.d. 11 september 2014 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 7. Wissenkerke, 27 juni 2014 Onderwerp: Aanwijzen

Nadere informatie

H.C. den Hartog Stokvisweg 1 4107 LK Culemborg

H.C. den Hartog Stokvisweg 1 4107 LK Culemborg Concept Onderbouwing bouw loods met kantoor/tijdelijke woning H.C. den Hartog Stokvisweg 1 4107 LK Culemborg 15 oktober 2013 Opgesteld door: Ir. F.C.A. van den Tempel Tempel ADVIES Westelijke Parallelweg

Nadere informatie

Beleidsnotitie voor bedrijvigheid aan huis gemeente Pekela 2013

Beleidsnotitie voor bedrijvigheid aan huis gemeente Pekela 2013 Beleidsnotitie voor bedrijvigheid aan huis gemeente Pekela 2013 Wanneer een aanvraag voor het starten van een bedrijf aan huis wordt ingediend, moet deze in eerste instantie worden getoetst aan het bestemmingsplan.

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Nieuw beleid 3 2.1 Relevante regelgeving betreffende ruimtelijke ontwikkelingen 3 2.2 Relevante regelgeving

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten'

Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten' Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten' Op de volgende pagina s is een toelichting gegeven op de standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten.

Nadere informatie

30 oktober 2013. Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten Noord- Limburg (short-stay)

30 oktober 2013. Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten Noord- Limburg (short-stay) 30 oktober 2013 Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten Noord- Limburg (short-stay) Inhoudsopgave blz 1. 2. 3. Achtergrond 3 Doelgroep van beleid 3 Huisvestingsmogelijkheden binnen het beleid 3 3.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

reparatieplan Den Hoorn

reparatieplan Den Hoorn bestemmingsplan reparatieplan Den Hoorn Gemeente Texel Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.0448.DHN2018BP0001-on01 Datum: 2018-05-23 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro SRO: Opdrachtgever:

Nadere informatie

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout Collegevoorstel Aanleiding In de raadsvergadering van 20 december 2016 is het bestemmingsplan Elshout vastgesteld. In dit bestemmingsplan is het perceel Kapelstraat 46a in Elshout opgenomen. Over deze

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN Versie 2, d.d. 18 augustus 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker Inhoud 1.

Nadere informatie

Bestemmingsplan Glastuinbouw

Bestemmingsplan Glastuinbouw Factsheets knelpunten gemeente Nieuwkoop Luchtfoto / overzicht Geldend bestemmingsplan Knelpunten 1. Nieuwveens Jaagpad 13 Nieuwveen Kadastraal NVNOO, sectie C, nummers 01878 en 01879 Nieuwveens Jaagpad

Nadere informatie

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Nota beantwoording zienswijze bestemmingsplan Meppel Zuid. 1 Samenvatting en beantwoording zienswijze Bijlage 3 Januari 2013 Nota beantwoording zienswijze

Nadere informatie

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1 C.G.M. Neppelenbroek Overlekergouw 3 1151 CX Broek in Waterland Aangetekend Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag Broek in Waterland, 25 juli 2013 Betreft: Waterland

Nadere informatie

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp)

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Amstelveen, februari 2016 Nota van beantwoording

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a.

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a. Gemeente Schijndel Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., sub 2 Wabo 2 3 bij verzoeken om afwijken van het bestemmingsplan Inleiding Op 24 september 2014 is het

Nadere informatie

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning.

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning. Ad de Wit Vastgoed & Beheer B.V. De heer A.J. de Wit Korte Ruigeweg 25 1751 DD SCHAGERBRUG Bezoekadres Laan 19, 1741 EA Schagen Postadres Postbus 8, 1740 AA Schagen Datum Ons kenmerk Contact Onderwerp

Nadere informatie

Waarde Ontwikkelingszone groen

Waarde Ontwikkelingszone groen Waarde Ontwikkelingszone groen Ja 1 Onderbouwing 1. De gronden zijn bestemd voor agrarisch met waarden natuur & landschap, waterstaat stroomvoerend regime en waarde - maasheggen. Het kappen van bos is

Nadere informatie

Huisvesting arbeidsmigranten

Huisvesting arbeidsmigranten Paraplubestemmingsplan Huisvesting arbeidsmigranten Zienswijzenrapport Gemeente Horst aan de Maas mei 2013 INLEIDING De gemeente Horst aan de Maas heeft het paraplubestemmingsplan huisvesting arbeidsmigranten

Nadere informatie

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus 32 5490 AA SINT-OEDENRODE Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl

Nadere informatie

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017053151* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 09-01-2018

Nadere informatie

Voorstel/alternatieven

Voorstel/alternatieven Voorstraat 31, Wissenkerke 4491 EV Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax 0113 377 300 Raadsvergadering d.d. 20-4-2017 Aan de Raad No. 9. Wissenkerke, 7-3-2017 Onderwerp: Vaststelling verordening

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Project: Vergroten woning Oudelandseweg 6 te Sint-Maartensdijk September 2010 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Projectbeschrijving 2 3. Vigerend bestemmingsplan 3 4. Omgevingsplan

Nadere informatie

VERZONDEN 01 NOV. 20lg

VERZONDEN 01 NOV. 20lg V GEMEENTE VA LKENSWAARD VERZONDEN 01 NOV. 20lg BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0240 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Staat van Wijzigingen bestemmingsplan Oortjespad

Staat van Wijzigingen bestemmingsplan Oortjespad Staat van Wijzigingen bestemmingsplan Oortjespad Team Ruimtelijke Plannen 4 november 2015 en bestemmingsplan Oortjespad. NL.IMRO.0632.BPOORTJESPAD2-bVA1 Behoort bij besluit van de raad van de gemeente

Nadere informatie

Pagina 1 van 7 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/002273/4032

Pagina 1 van 7 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/002273/4032 Pagina 1 van 7 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 17 juni 2014 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan W4 Aan de raad. Beslispunten *Z000C92A36 1. Geen exploitatieplan vast te stellen

Nadere informatie

"Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem"

Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem "Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem" Woudrichem, juni 2007 Inleiding Door de afnemende agrarische functie komen er steeds meer boerderijen en weidegrond beschikbaar voor particulieren. Het aantal mensen

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Recreatieve Poort 2015" Behoort bij het besluit van de raad van de gemeente Goirle van 9 juni 2015 Mij bekend, De griffier Gemeente Goirle Afdeling Ontwikkeling

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: Onderwerp: Verzoek vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften ten behoeve van vervangen recreatieve woonboot te Muggenbeet Conceptbesluit:

Nadere informatie

Aan de raad. No. 11. Wissenkerke, 4 november 2013

Aan de raad. No. 11. Wissenkerke, 4 november 2013 Raadsvergadering d.d. 19 december 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 11. Wissenkerke, 4 november 2013 Onderwerp: Algemene

Nadere informatie

15 augustus 2017 SO/ Ruimtelijke ordening en Wonen Vaststellen bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk'

15 augustus 2017 SO/ Ruimtelijke ordening en Wonen Vaststellen bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' Dordrecht Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum Ons kenmerk Begrotingsprogramma Betreft 15 augustus 2017 SO/1902554 Ruimtelijke ordening en Wonen Vaststellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Beleidsregels ten aanzien van Kleinschalig kamperen als bedoeld in de Wet OR.

Beleidsregels ten aanzien van Kleinschalig kamperen als bedoeld in de Wet OR. Raadsvergadering 3 april 2003 Aan de Raad Agendapunt 10 Made, 27 maart 2003 Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Toelichting Beleidsregels ten aanzien van Kleinschalig kamperen als bedoeld in de Wet

Nadere informatie

bedrijfswoning heeft verkocht en er nu vervolgens weer één aanvraagt. Toen de 2 e

bedrijfswoning heeft verkocht en er nu vervolgens weer één aanvraagt. Toen de 2 e MARCEL HEIJMANS E C Aan de Commissie GGZ van de gemeente Uitgeest Middelweg 28 1911 EG UITGEEST Uitgeest, 21 februari 2012 Betreft: Lagendijk 4 Uitgeest Raadsvoorstel R2011.0096 Geachte Commissieleden,

Nadere informatie

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014 Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid 3 februari 2014 Algemeen: Niet zelfstandig benoemd zijn verbetering type, spellingsfouten en zinsconstructies. Verbeeldingen: wijzigingen

Nadere informatie

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016 Planregels wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging Oktober 2016 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan (digitaal) het wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht;

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht; ^2 gemeente T -^^fc Nijkerk RAADSBESLUIT Nummer: 2012-094 De raad van de gemeente Nijkerk; gelezen het collegevoorstel van 2 oktober 2012; gelet op het bepaalde in artikel 2.27. lid 1, van de Wet algemene

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

MEMO: MOTIVERING WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING t.b.v. raad (werktuigenberging achter Burgweg 2) 22 oktober 2018

MEMO: MOTIVERING WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING t.b.v. raad (werktuigenberging achter Burgweg 2) 22 oktober 2018 MEMO: MOTIVERING WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING t.b.v. raad (werktuigenberging achter Burgweg 2) 22 oktober 2018 Grondslag weigering Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 Instantie Datum uitspraak 12-06-2017 Datum publicatie 21-06-2017 Zaaknummer 17_175 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Oost-Brabant Omgevingsrecht Eerste

Nadere informatie

Algemene toelichting wijzigingsplannen uitbreiding minicampings

Algemene toelichting wijzigingsplannen uitbreiding minicampings Algemene toelichting wijzigingsplannen uitbreiding minicampings Inleiding In navolging van het Omgevingsplan Zeeland 2006-2012 biedt het bestemmingsplan Buitengebied Schouwen-Duiveland de mogelijkheid

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 480792 Portefeuillehouder : R.A. Kraaijenbrink Openbaar Besloten Team : Team Ruimte en Ontwikkeling

Nadere informatie

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Inhoud Toelichting Regels en bijlagen Verbeelding 16 juli 2013

Nadere informatie

Nota Plattelandswoningen Wijdemeren

Nota Plattelandswoningen Wijdemeren 1 Nota Plattelandswoningen Wijdemeren 1. Aanleiding Op 1 januari 2013 is de wet plattelandswoning in werking getreden. Deze wet biedt de mogelijkheid om als 'burger' in (voormalige) agrarische bedrijfswoningen

Nadere informatie

Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf

Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf Inhoud 1. Inleiding en juridische procedure 2 2. Zienswijzen overlegpartners 2 - Waterschap Hunze en Aa s 3. Gevolgen voor het bestemmingsplan 4 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp: Bestemmingsplan "Buitengebied Montferland"; heroverweging Dijksestraat 53a Didam

Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Montferland; heroverweging Dijksestraat 53a Didam Raadsvoorstel Registratienr: 13int01213 Agendapunt: Onderwerp: Bestemmingsplan "Buitengebied Montferland"; heroverweging Dijksestraat 53a Didam Portefeuillehouder: wethouder F.S.A. Wissink Samenvatting:

Nadere informatie

Aan de Raad. No. 8. Wissenkerke, 3 januari 2017

Aan de Raad. No. 8. Wissenkerke, 3 januari 2017 Raadsvergadering d.d. 12 januari 2017 Aan de Raad Voorstraat 31, Wissenkerke 4491 EV Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax 0113 377 300 No. 8. Wissenkerke, 3 januari 2017 Onderwerp: Landgoederenbeleid

Nadere informatie

Opgesteld door ing. A.M. Rodenbach, Recreatie Noord-Holland NV, d.d. 21 januari 2013

Opgesteld door ing. A.M. Rodenbach, Recreatie Noord-Holland NV, d.d. 21 januari 2013 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING, BEHOREND BIJ DE AANGEVRAAGDE VERGUNNING OMG-12-181 Voor de inrichting en het gebruik van een evenemententerrein in deelgebied De Druppels, tegenover Wagenweg 22/24 te Oudkarspel

Nadere informatie

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre.

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre. Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 Gemeente Eersel Postbus 12 5520 AA EERSEL info@brabant.nl www.brabant.nl IBAN NL86INGB0674560043 3825558

Nadere informatie

Besl ispu nten 1. Het bestemmingsplan Wegelaar 7 vast te stellen. 2. De ingekomen zienswijze te weerleggen.

Besl ispu nten 1. Het bestemmingsplan Wegelaar 7 vast te stellen. 2. De ingekomen zienswijze te weerleggen. De gemeenteraad van Wijchen 14 RZ 017 Beslisnota Vaststelling bestemmingsplan Wegelaar 7 Wijchen, 22 april 2014 Geachte leden van de raad, Besl ispu nten 1. Het bestemmingsplan Wegelaar 7 vast te stellen.

Nadere informatie

Toelichting Wijzigingsplan Sint Jan ten Heereweg 1 Aagtekerke

Toelichting Wijzigingsplan Sint Jan ten Heereweg 1 Aagtekerke projectnr. 264311 revisie 2.0 22 april 2014 auteur(s) M. Fransen Opdrachtgever Dhr. J. van der Heijden Buxusplaats 89 5038 HK Tilburg datum vrijgave beschrijving revisie 2.0 goedkeuring vrijgave 22 april

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

Facetbestemmingsplan Recreatie. 20 juni 2013

Facetbestemmingsplan Recreatie. 20 juni 2013 Facetbestemmingsplan Recreatie 20 juni 2013 1. Inleiding Er zijn 2 aanleidingen voor het opstellen van het facetbestemmingsplan Recreatie. De eerste aanleiding is het opstellen van een nieuw Beleidsplan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Overzicht belangrijkste wijzigingen* In dit overzicht zijn de belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE Versie 2, d.d. 6 oktober 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker 1 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011 AFSCHRIFT Leden van de gemeenteraad van Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 28 oktober 2014 Uw brief van: 19 oktober 2014 Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.04952 I! Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

Planregels. Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging. augustus 2016

Planregels. Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging. augustus 2016 Planregels Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging augustus 2016 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan: (digitaal) het wijzigingsplan 'Buitengebied Noord 1e wijziging'

Nadere informatie

GEMEENTE ZEIST Nota van ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan Zorginstelling Dennendal Reinaerde

GEMEENTE ZEIST Nota van ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan Zorginstelling Dennendal Reinaerde GEMEENTE ZEIST Bestemmingsplan Zorginstelling Dennendal Reinaerde Datum : mei 2017 Versie : 08 Auteurs : mro b.v. 99.267 2 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 2. AMBTSHALVE AANPASSINGEN BESTEMMINGSPLAN...

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo)

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Versie: vastgesteld Gemeente Landsmeer, januari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

\ Omgevingsvergunning

\ Omgevingsvergunning Raadhuisplein 1 T 045-575 33 99 6367 ED Voerendaal F 045-575 11 95 Postbus 23000 E info@voerendaal.nl 6367 ZG Voerendaal W voerendaal.nl \ Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders van Voerendaal;

Nadere informatie

Beleidskader huisvesting buitenlandse werknemers Noord-Limburg

Beleidskader huisvesting buitenlandse werknemers Noord-Limburg 29 januari 2013 Beleidskader huisvesting buitenlandse werknemers Noord-Limburg Versie Gemeente Venray Inhoudsopgave blz 1. Achtergrond 3 2. Doelgroep van beleid 3 3. Huisvestingsmogelijkheden binnen het

Nadere informatie

O N T W E R P B E S L U I T W E I G E R I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O N T W E R P B E S L U I T W E I G E R I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Hanenberghoeve De heer J.H.J. Hilderink Hanenbergweg 45 7481 PB HAAKSBERGEN Uw kenmerk : 2489301 Ons kenmerk : Uw datum : 1 augustus 2016 Zaaknummer : ZO-04195 Behandeld door : R. ten Donkelaar Aantal

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

De Cocksdorp Postweg 2

De Cocksdorp Postweg 2 De Cocksdorp Postweg 2 Kogerstraat 57 - Den Burg www.texelvastgoed.nl 0222-313025 D e C o cksdo r p Po st we g 2 Kadastrale gegevens: Gemeente Texel, sectie S nummer 530 Perceelgrootte: 645 m² eigen grond

Nadere informatie

^n g.

^n g. JOLV ni 'ngekomen: Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. de gemeenteraad Postbus 13 2400 AA ALPHEN AAN DEN RIJN 1 ^MRT 2013 Nr. Afd. Q R o ^n g OpbergQn ons kenmerk B.13.02232 onderwerp Zienswijze bestemmingsplan

Nadere informatie

Wijzigingsplan Waterfront-Zuid Boulevard-West - Strandeiland V A S T G E S T E L D

Wijzigingsplan Waterfront-Zuid Boulevard-West - Strandeiland V A S T G E S T E L D Wijzigingsplan Waterfront-Zuid Boulevard-West - Strandeiland V A S T G E S T E L D Wijzigingsplan Waterfront-Zuid Boulevard-West - Strandeiland V A S T G E S T E L D Inhoud Toelichting Regels Verbeelding

Nadere informatie

Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot vaststelling de Beleidsnota Plattelandswoning.

Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot vaststelling de Beleidsnota Plattelandswoning. Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2013 Nummer: 33 Uitgifte: 24 december 2013 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp Zaaknummer : WABO-2017-1420) OLO nummer : 3326517 Documentnummer : Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken op de aanvraag

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Asserstraat 31 Vries Gemeente Tynaarlo November 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

VERZONDEN 1 9 jam 2017

VERZONDEN 1 9 jam 2017 V GEMEENTE VA EKEN SWA A R D VERZONDEN 1 9 jam 2017 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0320 \ Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo)

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) 2014 Datum vaststelling college van B&W: 18 maart 2014 Datum publicatie: 26 maart 2014 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK GEMEENTE OLDEBROEK STRUCTUURVISIE PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK 188197 Inhoudsopgave 1 Beleidskader 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Beleidsmatige aspecten 5 2 Toetsingskader

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER "KAMPEREN BIJ DE BOER"

AANVRAAGFORMULIER KAMPEREN BIJ DE BOER AANVRAAGFORMULIER "KAMPEREN BIJ DE BOER" VRAAG 1: GEGEVENS AANVRAGER Naam aanvrager Woonadres Postcode & plaats Telefoon Fax VRAAG 2: KADASTRALE GEGEVENS De aanvraag voor deze ontheffing geldt voor de

Nadere informatie

Datum vergadering: Nota openbaar: Ja

Datum vergadering: Nota openbaar: Ja Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 14INT04223 III Mill IIIIII III II III II Onderwerp: Datum vergadering: Nota openbaar: Ja Gemeente Hellendoorn Inventarisatie permanente bewoning recreatiewoningen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst Met ingang van 18 augustus

Nadere informatie

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende voorwaarden... 3 Hoofdstuk 2 Ruimtelijke randvoorwaarden... 5

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende voorwaarden... 3 Hoofdstuk 2 Ruimtelijke randvoorwaarden... 5 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende voorwaarden... 3 Artikel 1 Definities... 3 Hoofdstuk 2 Ruimtelijke randvoorwaarden... 5 Artikel 2 Recreatie... 5 Gemeente Gilze en Rijen 2 Ruimtelijke randvoorwaarden

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. "Bedrijventerreinen 2015"

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. Bedrijventerreinen 2015 NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN "Bedrijventerreinen 2015" Gemeente Strijen 17-06--2015 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 5 2. Resultaten zienswijzen... 6 3. s naar aanleiding van zienswijzen...11

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61 Voor raadsvergadering d.d.: 29-09-2015 Agendapunt:

Nadere informatie

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W)

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) Voorschriften Artikel 3 Woondoeleinden (W) Artikel 7 Erven (E) Artikel 8 Tuinen (T) Artikel 5 Waarde Archeologie 1B Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) DOELEINDENOMSCHRIJVING 1. De gronden op de kaart aangewezen

Nadere informatie

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Raadsvergadering d.d. 19 december 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Onderwerp: Voorstel/alternatieven

Nadere informatie

: Aanwijzing categorieën verklaring van geen bedenkingen (Wabo, artikel A. onder 3)

: Aanwijzing categorieën verklaring van geen bedenkingen (Wabo, artikel A. onder 3) Nummer : 10-01.2013 Onderwerp : Aanwijzing categorieën verklaring van geen bedenkingen (Wabo, artikel 2.12.1A. onder 3) Korte inhoud : De raad kan in het kader van een uitgebreide procedure op grond van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Inleiding Bij besluit van 28 juli 2010 hebben burgemeester en wethouders van Lochem aan Sport & Science

Nadere informatie

Noord Beveland Landgoed De Groote Duynen. 1 e wijziging bestemmingsplan

Noord Beveland Landgoed De Groote Duynen. 1 e wijziging bestemmingsplan Noord Beveland Landgoed De Groote Duynen 1 e wijziging bestemmingsplan 1e Wijziging bestemmingsplan 'Landgoed De Groote Duynen' Noord Beveland wijzigingsplan identificatie planstatus identificatiecode:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voor raadsvergadering d.d.: 21-06-2011 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BEROEP EN BEDRIJF AAN HUIS GEMEENTE WIERDEN. Vastgesteld door B&W op 4 mei 2010

BELEIDSREGEL BEROEP EN BEDRIJF AAN HUIS GEMEENTE WIERDEN. Vastgesteld door B&W op 4 mei 2010 BELEIDSREGEL BEROEP EN BEDRIJF AAN HUIS GEMEENTE WIERDEN Vastgesteld door B&W op 4 mei 2010 Inleiding In deze beleidsregel wordt het gemeentelijk beleid ten aanzien van beroep en bedrijf aan huis beschreven.

Nadere informatie

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Inleiding Wanneer u wilt bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wilt wijzigen, doet u dat niet zomaar. U wilt immers niet voor

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning en afwijken van het bestemmingsplan bouwen van een woning en afwijken van het bestemmingsplan Beschikking *18.114334* 18.114334 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr.

Nadere informatie

GEMEENTE VALKE NSWAARD

GEMEENTE VALKE NSWAARD V GEMEENTE VALKE NSWAARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 CA Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (040) 208 34 44 Telefax (040) 204 58 90 e-mail Kenmerk: 13uit05109

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie