U dient, in overleg met de politie, voldoende maatregelen te nemen om de veiligheid van bezoekers en deelnemers aan het evenement te waarborgen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U dient, in overleg met de politie, voldoende maatregelen te nemen om de veiligheid van bezoekers en deelnemers aan het evenement te waarborgen."

Transcriptie

1 Deelgemeente van Rotterdam A. E. Eijskoot Evenementen Van Gogh Allee DA RHOON Bezoekadres: Boerhaavestraat DA Rotterdam Postadres: Postbus AK Rotterdam Internet: Afdeling: Stadswinkel Inlichtingen: M. Ottert - van Rrngelesteijn Doorkiesnummer: (010) mh.otten@chariois.rotterdam.nl Uw brief van: 10 februari 2014 Uw kenmerk: Ons kenmerk: 14/00223 Aantal bijlage(n): 4 Betreft: vlooienmarkt op zaterdag 7 juni 2014 Datum: 5 maart 2014 Geachte heer Eijskoot, In antwoord op uw verzoek d.d. 10 februari 2014: deel ik u mede, dat ingevolge artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening van Rotterdam een vergunning verleend wordt voor: Evenement Datum Locatie Tijd : snuffel mar kt : zaterdag 7 juni 2014 : Slinge, zuidzijde niet winkelzijde, tussen Asterlo en Langen horst : uur tot uur Aan deze vergunning zijn de in de bijlage opgenomen voorschriften verbonden. De in de bijlage opgenomen voorschriften laten verplichtingen van vergunninghouder voortvloeiende uit andere wet- en regelgeving onverlet. U dient, in overleg met de politie, voldoende maatregelen te nemen om de veiligheid van bezoekers en deelnemers aan het evenement te waarborgen. Indien door de politie of door andere controlerende diensten geconstateerd wordt dat de voorschriften niet worden nageleefd, kan de politie het evenement voortijdig laten beëindigen. Tot slot wijs ik u erop, dat u aansprakelijk bent voor alle schade die door het gebruik van deze vergunning aan eigendommen van de gemeente of van anderen mocht worden toegebracht. 2C

2 Glad: Datum: Ons kenmerk 2 van 8 5 maart /00223 Ik behoud mij te allen tijde het recht voor om op grond van de openbare orde en veiligheid alsnog te besluiten deze vergunning in te trekken cq. aanvullende voorschriften aan de vergunning te verbinden. De burgemeester van Rotterdam, namens deze:,.-... < de secretaris van de deelgemeente Charlois, igemeente unariois, L. / * f /% mr.drs. J.W.E. van de Poel Deze vergunning is verleend op basis van artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening R otterdam (gemeenteblad 2012/99). Indien u zich niet kunt verenigen met het bovenstaande kunt u op grond van artikel lid 1 en artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen 6 weken na verzending van deze beschikking een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van R otterdam. Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en bevat tenminste de gronden van het bezwaar, de naam en het adres van de indiener, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt. Het is wenselijk een kopie van dit besluit mee te zenden. U dient dit bezwaarschrift te richten aan de burgemeester, t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, Postbus 1011, 3000 BA Rotterdam. Bijlage I : voorschriften behorende bij de evenementenvergunning Bijlage II: voorschriften brandweer Bijlage II: situatietekening / 1 t. *$ '/ V- '

3 Blad: Datum: Ons kenmerk 3 van 8 5 maart /00223 Bijlage I: voorschriften behorende bij de evenementenvergunning van: Organisatie Adres organisatie Naam Contactpersoon Telefoonnummer contactpersoon Datum evenement Locatie evenement Tijd(en) evenement : Eijskoot events : Van Gogh Aflee 106 ; De heer A.E. Eijskoot : : zaterdag 7 juni 2014 : Slinge, zuidzijde niet winkelzijde, tussen Asterlo en Langenhorst : uur tot uur Algemeen De voorgenomen activiteiten mogen geen gevaar of hinder opleveren voor omwonenden en het verkeer Bewoners van nabij gelegen woningen en bedrijven dienen van te voren op correcte wijze te worden geïnformeerd omtrent het evenement en de te organiseren activiteiten, de aanvangstijd en het tijdstip van beëindiging van de activiteiten. Tevens moet minimaal één telefoonnummer worden vermeld: waarop aanvullende informatie te verkrijgen is. Verder moet vermeld worden dat geluidsklachten gemeld kunnen worden bij de Meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond, telefoonnr (24 uur per dag). Een vertegenwoordiger van de organisator dient beschikbaar te zijn als aanspreekpunt voor de politie. Gedurende alle festiviteiten moet iemand van de organisatie (dan wel namens de organisatie) aanwezig en aanspreekbaar zijn die verantwoordelijk is voor het naleven van het gestelde in de vergunningvoorschriften. De houder van een vergunning of ontheffing is verplicht deze op eerste vordering van een ambtenaar, belast met de zorg voor de naleving van de voorschriften, ter inzage af te geven aan deze ambtenaar. Eventuele nadere aanwijzingen van de politie, gegeven in het belang van de openbare orde of ten behoeve van het (voetgangers)verkeer, en/of van andere betrokken gemeentelijke instanties vanuit hun taaksector dienen stipt en onmiddellijk te worden nagekomen. De politie heeft de bevoegdheid om het evenement dan wel de activiteiten voortijdig te beëindigen indien de voorschriften niet worden nageleefd.

4 Blad: Datum. Ons kenmerk 4 van 8 5 maart /00223 Er mag geen schade ontstaan aan openbare eigendommen bijvoorbeeld groen, wegen, water, etc. Indien er schade is ontstaan door dit evenement zal deze verhaald worden op de organisator. Er mag niets worden vastgemaakt aan bomen, onder de projectie van de kruin mag geen opslag plaats vinden. Wanneer er afvalwater moet worden geloosd dan dient hiervoor een tijdelijke rioolaansluiting aangevraagd te worden bij Stadsbeheer veilig: afdeling Waterhuishouding. Het lozen op een kolk is niet toegestaan. Het opbouwen en het afbreken van het evenement dient zoveel mogelijk plaats te vinden in de uren gelegen tussen en uur. In ieder geval mogen tussen en uur geen overlastveroorzakende opbouw- of afbreekactiviteiten uitgevoerd worden. Standwerken: waaronder is niet begrepen het demonstreren van artikelen, is niet toegestaan. Aan eigendommen van de gemeente, zoals hekken, bomen, straatsifons, keerbalieën en lantaarnpalen mag niets worden bevestigd behoudens in bijzondere gevallen, waarvoor door of vanwege de directeur van Stadsbeheer veilig schriftelijk is verklaard dat daartegen zijnerzijds geen bezwaren bestaan. Het is verboden eigendommen van de gemeente te verwijderen; alle voorwerpen dienen in principe los op de ondergrond te worden geplaatst derhalve zonder straatonderbreking; ingeval er voorwerpen op de weg worden geplaatst en/of in/op de grond moeten worden bevestigd dient vooraf toestemming te zijn verkregen van het Leidingenbureau, Stadsbeheer veilig, werf Charlois, telefoonnummer Verkeer/bereikbaarheid De bereikbaarheid ten behoeve van hulpdiensten dient volledig gehandhaafd te blijven. In geval van een calamiteit moeten de hulpdiensten van de politie, brandweer en GGD tijdens het evenement een vrije doorgang hebben. Hiervoor moet bij de betreffende diensten goedkeuring gevraagd worden. De vrije doorgang van openbaar vervoersdiensten mag op generlei wijze worden belemmerd.

5 5 van 6 5 maart /00223 Blad: Daium: Ons kenmerk Het evenement of de activiteiten mogen de bereikbaarheid van woningen, winkels of (horeca)bedrijven niet belemmeren. Er moet een rijloper van tenminste 4 meter breed geheel vrij van obstakels aanwezig zijn. De aanwezige (ondergrondse) bluswatervoorzieningen moeten bereikbaar blijven voor brandweervoertuigen en vrij gehouden worden van obstakels. De (brandweer)ingangen van (openbare) gebouwen dienen vrijgehouden te worden; de woningen dienen tot op een afstand van 40 meter en openbare gebouwen tot op een afstand van 10 meter door de hulpdiensten te kunnen worden benaderd. De vrije doorgang van en naar aangrenzende straten dient ten behoeve van hulp- en redvoertuigen volledig gehandhaafd te blijven. Wanneer er zwaar materieel wordt ingezet, denk hierbij aan containers en vrachtauto's, dient er nagegaan te worden waar de ondergrondse leidingen zich bevinden. U kunt dit nagaan bij de heer R. van Dijk. kabels en leidingen inspecteur van Stadsbeheer veilig. werf Charlois: telefoonnummer: Er mag geen schade ontstaan aan openbare eigendommen bijvoorbeeld groen, wegen, water etc. Indien er schade is ontstaan door dit evenement zal deze verhaald worden op de organisator. Er mag niets worden vastgemaakt aan eigendommen van de gemeente, zoals hekken, borden, bankenjantaarnpalen en bomen. Binnen de kroon projectie mogen geen objecten of opslag worden geplaatst. Plaatsen van podia, tenten, kramen en andere voorwerpen Tenten, podia, kramen en andere voorwerpen moeten worden opgesteld conform aanvraag, bij wijzigingen in overleg met: -Stadsbeheer veilig, werf Charlois (telefoonnummer ) - Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, district Rijnmond Zuid. de heer R. Krebbers (telefoonnummer ) - Regiopolitie Rotterdam Rijnmond, bureau Slinge (telefoonnummer ). De organisator draagt zorg voor het plaatsen van een mobiel toilet. Elektriciteitskabels dienen zodanig te zijn bevestigd dat niemand daarmee in aanraking kan komen, of daarover kan struikelen.

6 Blad: Datum: Ons kenmerk 6 van 8 5 maart /00223 De standplaats van podia, tenten, kramen en andere voorwerpen dient zodanig te worden gekozen dat de bereikbaarheid van winkels: woningen (horeca)bedrijven, straatverkooppunten e.d. niet wordt belemmerd en tevens zodanig dat voor voetgangers voldoende ruimte vrij blijft om te kunnen passeren; onverminderd het vorenstaande dient de standplaats zodanig te zijn dat eventueel ter plaatse aanwezige brandkranen en -putten voor de brandweer direct toegankelijk blijven. Alle tijdelijke bouwwerken (zoals tenten. podia: kramen, etc.) dienen vooraf te worden gekeurd door de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, sector Bouwtoezicht (de heer R. van Deventer, AdviesDen HSO@rotterdam.ni De kramen moeten worden opgesteld in overleg met de politie en brandweer. Het is verboden de kramen, voorwerpen of stoffen op zodanige wijze te plaatsen of te hebben dat de brandweer in het onmiddellijk gebruik van de brandkranen en brandputten \n de openbare weg wordt belemmerd. De rij kramen, die aan de zijde van de bebouwing staan, mogen geen brandbare goederen verkopen c.q. produceren. De voorzijde van de kramen dient ten hoogste 8 meter van de achterliggende bebouwing verwijderd te zijn. tussen achterzijde van de standplaats en de achterliggende bebouwing dient een strook van tenminste 1 meter breed te worden vrijgehouden, terwijl voor de kramen een rijbaan van tenminste 4.00 meter breed en 4.20 meter hoog beschikbaar moet zijn. Om de 40 meter dient een obstakelvrij brandweerpad tussen de kramen van minimaal 1 meter breed (dit geldt voor beide rijen en tevens dienen de brandweerpaden tegenover elkaar te liggen) te worden aangebracht. Voorschriften voor bak- en braad apparatuur Voor bak- en braadapparatuur gelden de volgende voorschriften: a. de apparatuur dient te worden opgesteld in de buitenlucht op een afstand van tenminste 2 meter ten opzichte van bebouwing, beplanting en andere objecten; b. de opstelling van de apparatuur mag niet onder permanent opgestelde luifels behorende bij de bebouwing; c. nier-permanente luifels, afdaken, parasols en dergelijke mogen niet worden toegepast boven of in de nabijheid van de apparatuur; d. de apparatuur dient op een vlakke, liefst stenen, ondergrond geplaatst te worden of anders dient de verwarmingsapparatuur te worden opgesteld op onbrandbaar en de warmte slecht geleidend materiaal; e. in bedrijf zijnde verwarmingsapparaten mogen niet verplaatst worden;

7 Blad: Datum: Ons kenmerk 7 van 8 5 maart /00223 f. het hebben van open vuur ter bereiding van gerechten of voor andere verwarmingsdoeleinden, anders dan in speciaal daarvoor en vervaardigde apparatuur, is niet toegestaan; g. nabij een bakinstallatie dient een CO-2blusser met een inhoud van tenminste 6 kg. gebruiksgereed beschikbaar te zijn: de blustoestellen dienen van een rijkskeurmerk te zijn voorzien; het blustoestel dient een keer per jaar op goede werking te zijn gecontroleerd, ten bewijze waarvan bij het blusapparaat een keuringsbewijs aanwezig dient te zijn; h. er dienen beschermende maatregelen genomen te worden voor op de diesef gestookte verwarming, bijvoorbeeld een lekbak onder de tank. Ten aanzien van het eventueel gebruiken van vloeibaar gas in kramen voor de verkoop van kleine eet- en drinkwaren dient het volgende in acht genomen te worden: a. drukhouders met vloeibaar gas moeten buiten het bereik van onbevoegden op een veilige en goed geventileerde plaats worden opgesteld: b. de waterinhoud van de gevulde en lege drukhouders gezamenlijk mag niet bedragen van 110 liter; c. de te gebruiken branders/bakinstallaties dienen door middel van een met deugdelijke slangklemmen bevestigde goedgekeurde hogedrukslang aan de drukhouder te zijn aangesloten. Parkeren Voertuigen van medewerkers mogen niet op het terrein geparkeerd worden en dienen gebruik te maken van de bestaande voorzieningen zoals parkeergarages en andere parkeervoorzieningen. Bezoekers van het evenement dienen te parkeren op de daarvoor bestemde openbare parkeerplaatsen. Eventuele parkeeroverlast als gevolg van de activiteiten moeten worden voorkomen. Alcohol Adressant wordt erop gewezen dat het in verband met de handhaving van de openbare orde niet is toegestaan alcoholische dranken te nuttigen dan wel aangebroken flessen of blikjes met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. De organisatie dient dit op niet mis te verstane wijze bekend te maken bij bezoekers en mede verantwoording te dragen voor de naleving daarvan.

8 Blad: Datum: Ons kenmerk 8 van 8 5 maan?014 14/00223 Afval en milieu De organisator/vergunninghouder is verantwoordelijk voor het schoon houden van het evenementengebied. Tijdens het evenement plaatst de organisator/vergunninghouder afvalbakken op het evenemententerrein en langs de aan en aflooproute, deze moeten ook regelmatig geleegd worden. De organisator/vergunninghouder neemt dient afval reducerende maatregelen te nemen, zoals een beker retour systeem. De organisator/vergunninghouder dient na afloop. met een radius van 250 vanaf de buitenkant van het evenemententerrein, de buitenruimte veegschoon op te leveren. De organisator is verantwoordelijk, terstond na afloop van het evenement, het evenementengebied, de aan- en aflooproutes van bezoekers en de aangrenzende gebieden waar zwerfvuil, flyers en samples e.d. zijn heen getransporteerd veegschoon op te leveren. Gemeentelijke afvalkorven, die als gevolg van het evenement overlopen, moeten worden "afgeroomd". Eventuele los geplaatste containers / afvalbakken moeten worden afgevoerd. Ingezameld zwerf- en/of grofvuil moet door de organisator/vergunninghouder worden aangeboden bij een afval inzamel-verwerkingsbedrijf. Het is de organisator/ vergunninghouder niet toegestaan afval afkomstig van het evenement te deponeren in de gemeentelijke, voor publieke en huishoudens bedoelde, afvalinzamel faciliteiten. Indien de uitvoer van reiniging (staatvegen), in de openbare buitenruimte en/of inzameling niet in eigen beheer kan geschieden, dient tijdig contact op te worden genomen met Stadsbeheer (schoon), afdeling evenementen: telefoonnummer: of evenementen@roteb.rotterdam.nl. De kosten van eventueel door Stadsbeheer (schoon) te verrichten diensten zijn voor rekening van de vergunninghouder. Indien de werkzaamheden door Stadsbeheer (schoon) op de openbare weg plaatsvinden dient de organisator de verkeersmaatregelen te verzorgen zodat werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd. Elektro-aggregaten dienen van een dusdanige kwaliteit te zijn dat: de productie van geluid en stank minimaal is; met energie zuinig wordt omgesprongen en olielekkages niet kunnen optreden. Aansprakelijkheid De vergunninghouder dient een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten die zowel de materiële als de letselschade dekt die voortvloeit uit het evenement waar deze vergunning is voor afgegeven. Het is aan de vergunninghouder om aan te tonen dat de door de gemeente gevorderde schade niet is veroorzaakt door het evenement waar de vergunning voor is verleend.

9 Artikel \ Vrijhouden ven terreingedeeiten en bereikbaarheid,.. i ï. ï i i... : ": :. * *..- \ i i ' ï. " Brandweer voorwaarden behorend bij de APV vergunning ARTIKEL 1 Vrijhouden van terreingedeelten en bereikbaarheid 1 1 Afhankelijk van de aard en omvang van het evenement moet ten behoeve van de hulpverlenende diensten, naast de reguliere toegang, één of meerdere toe- of (nood)uitgangen tot hel terrein aanwezig zijn. Dit ter beoordeling en goedkeuring van het bevoegd gezag. 12 De opstelling van alle tijdelijke inrichtingen op het terrein dient zodanig te zijn da! alle inrichtingen door de hulpverlenende diensten onbelemmerd bereikt kunnen worden. 13 De bij het bouwwerk behorende brandkranen. andere bluswaterwinplaatsen en aansluitpunten moeten worden vrijgehouden voor blusvoertuigen en wel zodanig dat hiervan onbelemmerd gebruik kan worden gemaakt. 14 Indien het terrein (tijdelijk) is afgesloten dient duidelijk de (brandweer-)ingang te zijn aangegeven en het toegangshek snel door de brandweer te openen zijn met het door de brandweer in gebruik zijnde sleutelsysteem, dan wel door een (eventueel aanwezige) bewaking geopend te worden. 1.5 Een (tijdelijk) bouwwerk/tent is tot op ten hulpverleningsvoertuigen onbelemmerd te benaderen. 1.6 Indien de toegang van een (tijdelijk) bouwwerk/tent meer dan 40 meter is verwijderd van een openbare weg. moet een verbindingsweg tussen die toegang en het openbare wegennet aanwezig zijn ó\e geschikt is voor de hulpdiensten, tenzij de aard. de ligging en het gebruik van het bouwwerk/de inrichting dat niet vereisen. 1.7 Een geschikte verbindingsweg moet: a 1.8 minste 40 meter door een breedte hebben van ten minste 3.5 meter (opstelplaats redvoertuig 4.5 tot 6 meter) en over een breedte van ten minste 3.25 meter zijn verhard of eventueel 3 meter indien langs beide kanten van de rijbaan sprake is van een obstakelvrije ruimte van 0.50 meter breed: b. een vrije hoogte boven de kruin van de weg hebben van ten minste 4.20 meter: c. zijn verhard op een wijze die geschikt is voor motorvoertuigen net een massa van ten minste kg en zijn voorzien van de nodige kunstwerken. Een geschikte opstelplaats voor een brandweervoertuig moet verhard zijn op een wijze die geschikt is voor motorvoertuigen met een asbelasting van 10 ton (100kN) en een totaalgewicht van 15 ton

10 Artikel 5 Elektrische installaties en toestellen. ^#&%%> ^%.-. w : f: i'ehioheitïsrgqic Kotter aarn-rumm o nri Brandweer voorwaarden behorend bij de APV vergunning ARTIKEL 5 Elektrische installaties en toestellen 5.1 Het is verboden een verlichtingsinstallatie of een verlichtingstoestel te gebruiken, indien dat gebruik door de eigenschappen van die installatie of dat toestel gevaar oplevert voor het ontstaan van brand. 5.2 Het is verboden een verlichtingsinstallatie of een verlichtingstoestel op zodanige wijze te gebruiken, dat het gebruik door de wijze waarop die instalfatie of dat toestel is opgesteld of aangebracht, gevaar oplevert voor het ontstaan van brand. 5.3 Indien een ruimte de mogelijkheid met zich meebrengt dat deze tijdens de aanwezigheid van personen wordt verduisterd, is in die ruimte, indien er meer dan vijftig personen gelijktijdig verblijven, elektrische verlichting aanwezig van zodanige sterkte dat een redelijke oriëntering mogelijk is. 5.4 Alle voorzieningen t.b.v. de elektra dienen ten minste te voldoen aan het gestelde in het normblad NEN 1010 (Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties). 5.5 Het gebruik van andere verlichting dan elektrische binnen een besloten ruimte is verboden. 5.6 Bij gebruik van verlengsnoeren dienen deze geheel afgerold te zijn. 5.7 De opstelling van een (nood-) stroomaggregaat dient op minimale afstand van 5 meter buiten de tijdelijke inrichting te geschieden.

11 Artikel 7 Gebruiksvoorschriften bij hel berefden vsn voedsel Brandweer voorwaarden behorend bij de APV vergunning ARTIKEL 7 Gebruiksvoorschriften bij hef bereiden van voedsel 7.1 Gasinstallaties, niet zijnde mobiele bakwagens Bij gebruik van gasflessen in een inrichting mag de werkvoorraad van de gevulde en lege flessen gezamenlijk niet meer bedragen dan 115 liter, tenzij bij of krachtens enig wettelijk voorschrift anders is bepaald Tussen gasfles en verbruikstoestel moet de verbinding bestaan uit een metalen leiding of uit een goedgekeurde GIVEG-slang De slangen van een gasfles (naar een verbruikstoestel) moeten in deugdelijke staat verkeren. 7.1 A Een gasfles moet zijn voerzien ver een wettelijke erkend geldig keurmerk De gasdrukregelaar van een gasfles dient van een goedgekeurd type te zijn Afsluiters moeten tegen omvallen zijn beschermd De ruimten waarin of nabijheid van waar gasfles(sen) staan: a. moeten op de buitenlucht zijn geventileerd door middel van ten minste twee. zover mogelijk uit elkaar liggende, niet afsluitbare ventilatieopeningen nabij, of in de vloer. b. mogen in een omtrek van 3 meter niet worden geplaatst nabij rioolputten gemeten vanuit het hart van de rioolput. trappen en/of openingen die leiden tot ruimtes onder het maaiveld gelegen, (keldertrappen, koekoek, en ventilatieopeningen voor kruipruimten enz) Een gasflessenopslag moet voldoen aan de eisen, zoals omschreven in deel 15 van de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS 15). 7.2 Bakkramen, niet lijnde mobiele bakwagens Een frituurtoestel is thermisch zodanig beveiligd dat de temperatuur van het bakmedium niet boven 200 'C kan oplopen.

12 7.2.2 Binnen handbereik van het baktoestel is een goedgekeurd handbrandblusmiddel (min 6 kg; van hel geschikte type aanwezig er. voor iedere bak een passend deksel of een blusdeken aanwezig waarmee de bakken ingeval van brand kunnen vvoraen afgedekt De wanden en het draagvlak aangrenzend aan het baktoestel dienen onbrandbaar te zijn Voor de opstelling van bakkramen ten opzichte van de omliggende bebouwing gelden de volgende opstellingseisen: a. Kook- en bakactiviteiten zijn voor geheel blinde gevels van omliggende bebouwing toegestaan. b. Kook- en bakactiviteiten zijn voor gevels van omliggende bebouwing met ramen slechts toegestaan bij een minimale afstand van 2 meter uit de gevel, zowel naar links als naar rechts toe. c. Een bakkraam in de omgeving van brandgevaarlijke materialen is niet toegestaan. Er dienen zodanige maatregelen getroffen te worden, bijvoorbeeld door het verplaatsen van de kraam of het aanorengen van een isolerende laag. dat de brandbare materialen niet hun eigen ontbrandingstemperatuur zullen bereiken 7.3 Mobiele bakwagens De LPG-systemen ten behoeve van kook- en verwarmingsdoeleinden in mobiele bakwagens dienen te voldoen aan de hieivoci geldende voorschriften Voor de opstelling van bakwagens ten opzichte van de omliggende bebouwing gelden de volgende opstellingseisen. a. voor geheel blinde gevels van omliggende bebouwing is toegestaan. b. voor gevels met ramen van omliggende bebouwing is slechts toegestaan bij een minimale afstand van 5 meter uit de gevel. 7.4 Het oneigenlijke gebruik van LPG-instaflaties Een LPG-installatie ó\e gebruikt wordt voor de tractie van motorvoertuigen mag niet gebruikt worden voor bak- en braaddoeleinden. Toelichting: De functionele eis bij de gebruiksvoorschriften is dat het bereiden van voedsel op een zodanige wijze dient plaats te vinden dat hierdoor geen brandgevaar ontstaat en bij een brand de uitbreiding beperkt blijft. Ten behoeve van het overzicht en onderscheid in toepassingen is het artikel in vier onderdelen opgedeeld: 71 gasinstallaties: algemene voorschriften over gasflessen, gasslangen, opslag en leidingnet De maximale inhoud van de aanwezig gasflessen is overeenkomstig het Bouwbesluit artikel 7.6. Dit betreft huishoudelijk gebruik. Het geven van voorschriften over bedrijfsmatige opslag vindt plaats in regelgeving gebaseerd op de Wet milieubeheer, zoals de algemene maatregel van bestuur ex artikel 8.40 van de Wet milieubeheer en in Milieuvergunningen De bouwregelgeving beperkt zich tot huishoudelijke opslag. In de praktijk kan het voorkomen dat bijvoorbeeld een bakwagen alleen al om te kunnen functioneren meer dan de aangegeven maximum hoeveelheid nodig heeft. De reikwijdte van deze bevoegdheid is beperkt tof gevallen die buiten de werkingssfeer

13 van de Wet Milieubeheer vallen, zoals het aanwezig hebben van meer dan liter diesciolie ten behoeve van generatoren die tijdens een evenement worden gebruikt Een vaste metalen leiding heeft minder kans op beschadigingen. Een maximale lengte van een flexibele slang is aangegeven om deze zoveel mogelijk in het zicht te hebben, om zo weinig mogelijk volume aan gas in de slang te houden na (tijdelijke) stopzetting van het gebruik, om de kans op beschadigingen zo klein mogelijk te maken en het mogelijk wegwerken achter betimmeringen te voorkomen Veelal wordt een maximale levensduur op de slang van 2 of 3 jaar aangehouden. Het productiejaar van de slang staat meestal op de slang zelf. Echter de wijze van gebruik van de slang is meer maatgevend voor de kwaliteit dan de ouderdom. Het kan voorkomen dat een slang na een jaar al vervangen moet worden, vanwege de slijtage, stoffen of droogte waaraan de slang blootgesteld is. Het is dus zaak bij controle vast te stellen of de slangen en de aansluitingen al dan niet lekken. In heï geval van een lekkage is hiermee aangetoond dat de installatie brandgevaarlijk is.?.'.< Gasflessen dienen elke 10 jaar periodiek te worden gekeurd conform de Europese richtiijn Directive 1999/36/EC. ook wel TPED (Transportable Pressure Equipment Directive) m zowel de toezichthouders als de gebruikers duidelijkheid te bieden wordt een vervangingstermijn voor de gasdrukregelaar van 5 jaar geadviseerd lndien de bescherming bestaat uit een afneembare kop. moet deze bij niet aangesloten flessen zijn afgeschroefd. 7.2 bakkramen: betreft specifieke voorschriften met betrekking tot in de inrichting opgestelde kramen waar een bak- of frituurtoestel is geplaatst Behalve een passend deksel om het baktoestel af te dekken zijn er binnen de inrichting / het bouwwerk voldoende mobiele (vetl(brand) blusapparaten aanwezig om bij brand een poging tot blussen te kunnen ondernemen. Artikel 10 van deze werkinstructie geeft hiervoor de voorschriften Het draagvlak onder de bak- en braadtoestellen moet ten minste 0,1 meter buiten de toestellen onbrandbaar zijn (NEN 6065 klasse 2): dan wel zijn bekleed met een onbrandbaar en de warmte slecht geleidende materiaal. De wanden, in de nabijheid waarvan toestellen zijn geplaatst, moeten 0,30 meter buiten het toestel op dezelfde wijze zijn bekleed. 7.2 A Een bakkraam is onderdeel van het brandcompartiment en mag in een tent opgesteld staan, met dien verstande dat de bakkraam bij voorkeur met één zijde aan de tent grenst en ten minste 5 meter van enige (nood)uitgang is gelegen. 7.3 mobiele bakwagens: specifieke voorschriften ten aanzien van professioneel gebouwde verkoopwagens voorzien van een LPG-installatie voor bakken en braden Het toepassingsgebied van de NPR 2577:2006 beslaat de installatie, het onderhoud en de herkeur van LPG-systemen voor gebruik in vrijetijdsvoertuigen en andere wegvoertuigen. Tevens is deze richtlijn van toepassing voor bak- en frituurwagens. De NPR 2577:2006 is een vertaling van de NEN-EN 1949 (en). Toch is een vangnet ingebouwd om te voorkomen dat tegenstrijdige formuleringen gelden: bij conflict tussen de norm en de richtlijn geldt de norm voorschrift.

14 De NPR 2577:2006 geeft in 13.2 aan dat bakwagens jaarlijks gekeurd dienen te worden. A!s bijlage bij de NPR is een lijst t.b.v. keuring gasinstallatie van mobiel verwarmingssysteem opgenomen Een bakwagen is onderdeel van het brandcompartiment. Een bakwagen moet aan de buitenzijde van de tent opgesteld staan geeft aan dat bakwagens jaarlijks gekeurd dienen ie worden. Als bijlage bij de NPR is een iijst t.b.v. keuring gasinstallatie van mobiel verwarmingssysteem opgenomen Een bakwagen is onderdeel van het brandcompartiment. Een bakwagen moet aan de buitenzijde van de tent opgesteld staan, met dien verstande dat de bakwagen met één zijde aan de buitenzijde van de tent mag grenzen en ten minste 5 meter van enige (nood)uitgang moet zijn gelegen. Schematisch leidt voorschril tot een volgende situatie >S meter ïï^kt' Brandcompartiment >!i rietet Brandcompartiment 1 = tent 2 = bakwagen 7.4 LPG een verbod tanks voor autogas, voor propaan en butaan te gebruiken. Het niet mogen gebruiken van tanks voor autogas voor propaan en butaan heeft te maken met het feit dat deze installaties door niet-deskundigen worden aangepast waardoor de afname en de vulinlaat worden verwisseld en de veiligheden (overvulbeveiliging) onklaar worden gemaakt. Het is mogelijk dat deze flessen door dezelfde niet-deskundigen bij een LPG-station handmatig worden gevuld met kans op overvulling (> 80%). Bij 100% vulling betekent 10eC temperatuur- verhoging 8 bar drukverhoging met kans op bollen en scheuren van de tank en alle gevolgen van dien.

15 Artikel 10 Kleine blusmiddelen. C. ": \.' i. \ Brandweer voorwaarden behorena bij de APV vergunning ARTIKEL 10 Kieine blusmiddelen 10.1!n een besloten ruimte moeten voldoende kleine blusmiddelen aanwezig zijn. Het aantal blustoestellen berekent men als volgt: oppervlakte van de besloten ruimte delen door 200 uitkomst naar boven afronden, met een minimum van één blustoestel van minimaal 6 kg/liter De vergunninghouder moet ervoor zorgen dat bij elke bak- en braadlocatie een draagbaar doeltreffend blustoestel aanwezig is. *C.3 Een draagbaar blustoestel moet voor iedereen duidelijk zichtbaar en gemakkelijk bereikbaar zijn aangebracht, voor direct gebruik gereed zijn en in goede staat van onderhoud verkeren Ten minste eenmaal per twee jaar wordt overeenkomstig NEN 2559:2001. inclusief wijzigingsbiad A op adequate wijze het nodige onderhoud aan een bij of krachtens wettelijk voorschrit aanwezig draagbaar of verrijdbaar blustoestel verricht, en de goede werking van dat blustoestel gecontroleerd (bouwbesluit artikel 1.16) 10.5 Na gebruik van een blustoestel moet dit terstond gevuld c.q. vervangen worden. Dit geldt ook indien het blustoestel n!et geheel leeg is. 'toelichting: 10.1 Kleine blusmiddelen zijn minibrandslanghaspels en draagbare blustoestellen. Bij een tijdelijk evenement zal het veelal niet realistisch zijn om minibrandslaghaspels te eisen. Draagbare blustoestellen zijn dan een goed alternatief. Voor een evenemententerrein zal via maatwerk in voldoende blusmiddelen moeten worden voorzien. De vuistregel voor een aanvaardbare loopafstand is een afstand van maximaal 50 meter tot het blusmiddel.

16 Velügh^iäi-iegio Rotterdam-Rijnmond Brandweer voorwaarden behorend bij de APV vergunning ARTIKEL 14 (Marktjkramen 14.1 Kramen dienen zodanig te worden opgesteld, dat deze geen gevaar opleveren voor de omgeving Indien de markt in een lintopstelling is opgesteld dient er een vrije doorgang aanwezig te zijn van ten minste 3,50 meter breed tussen de luifels, (zie ook bijlage 1 van äeze werkinstructie) 14.3 Indien de markt in een biokopstelling (vierkant/ rechthoek) is opgesteld dient iedere kraam benaderd te kunnen worden Een kraam dient op maximaal 40 meter door een tankautospuit benaderd te kunnen worden In de vrije doorgang tussen kramen mogen geen obstakels worden geplaatst (Tui-)draden, elektriciteitskabels e.d. welke over de weg zijn gespannen dienen minimaal 4,20 meter boven het straatniveau te worden aangebracht. Toelichting 14.2 Het is duidelijk dat in sommige binnensteden deze ruimte niet altijd beschikbaar is. in dat geval zal maatwerk moeten worden geleverd. In het geval van een calamiteit kan het zijn dat door de brandweer schade aan de kraam kan worden gereden De afstand van 40 meter is naar analogie van artikel 1.4, namelijk dat een tent / bouwwerk tot op 40 meter te benaderen is Bijvoorbeeld het plaatsen van vlaggen, borden.. luifels of kledingrekken (al dan niet verrijdbaar) binnen de geëiste vrije ruimte tussen kramen is dus niet toegestaan De vrije hoogte van 4.20 hulpverleningsvoertuigen. meter is benodigd voor de doorgang van

17 Artikel 17 Gelijkwaardigheid en fcigemene voorschriften Erandweer voorwaarden behorend bij de APV vergunning ARTIKEL 17 Gelijkwaardigheid en s(gemene voorschriften: 17.1 Indien niet 's voldaan aan enig voorschrift, gegeven bij cf krachtens aeze artikelen var de werkinstructie (brand)veiiigheid evenementen moet de inrichting een nate van veiligheid bieaen die ten mmste gelijk is aan de mate van veiligheid die is beoogd met het desbetreffende bij of krachtens de in deze artikelen gegeven voorschriften. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente zal moeten beoordelen of een toereikende veiligheio wordt bewerkstelligd Indien toepassing is gegeven aan het eerste lia en het berreffende voorschrift tevens valt te herieiden tot overwegingen van gezondheid, moeten die overwegingen daarbij in ten minste dezelfde mate >n acht zijn genomen In het belang van het voorkonien: beperken en bestrijden van brand, het beperken van brandgevaar en het voorkomen en beperken van ongevallen bij brand moet zijn voldaan aan de bepalingen van de gemeentelijke Brandbeveiligingsverordening en aan het Bouwbesluit De inrichting teke.ning(en). moet geschieden overeenkomstig de goedgekeurde (situatie-) 17.5 Er is door de VRR. afdeling brandveiligheid, niet getoetst op de constructieve veiligheid Alle aanwijzingen gegeven door of namens het bevoegd gezag in het belang van de (brand)veiügheid. moeten direct worden opgevolgd Indien hei evenement in een gebouw gehouden wordt, waarvoor een gebruiksvergunning of gebruiksmelding is afgegeven, zijn de gebruikseisen genoemd in deze gebruiksvergunning of gebruiksmelding onverkort van toepassing. Vergunninghouder dient zich op de hoogte te stellen van de inhoud hiervan en hiernaar te handelen U-:gaveVRRCPi7-1 30

18 !Aj r kk C _ - - " v.r a *"^öff ae co *^ r-j M ^ ku Es»>m i f -J Cs Pt i. * CV. A!7ï\ M 'S ^ f' /- 'M f- i i A I -1 i!7n 0 <r nl \n ^JJ il +i 5 V I7K C C qj 5 P V1 1 D JS: vi c* - _ <- il. <A- c~ e! "*^> i * -\ _c 1-3 ^ V > -j k.-' -iw *>0 Ci C,# < Q- v\ r-i ' vi P \> 5^> O V 77; s. f s c.* ö X ±3 vj.r I 1. ^.^ o.^ -5. c! <r-»j >i "o V r O v-s»'t IA 1^ > v! r^ \ «w C**«rJ \ / K - 1 C N "" X.C * * 0 -C V -Cfci P *"j "-VJ O V^sv^^-y?G" 1 co r o c «r 1 " / \ T T - " J.-.<

19 ovjiwh ^ si r ÜL\ 7K a f. Li r 7K vi "" o?v Si A 7K C V 2^c A Ä V P N 7T\ j A c c CD.e: ei sï o O T J~Ï ''T vb > o & o < > s.f < ^ «0 o <r IT- c~- \n -H / \ 7T\ i «sar oaeco A Al > N

Brandweer voorwaarden behorend bij de APV vergunning ARTIKEL 1 Vrijhouden van terreingedeelten en bereikbaarheid 1.1 De rijbaan en/of de calamiteitenroute moet over een breedte van 3,5 meter vrij blijven.

Nadere informatie

: Picknick : 23 april 2011 : Zuiderpark (Avontureneiland) volgens bijgaande tekening : uur

: Picknick : 23 april 2011 : Zuiderpark (Avontureneiland) volgens bijgaande tekening : uur Charlois Deelgemeente van Rotterdam Bezoekadres: Boerhaavestraat 11 3083 DA Rotterdam Postadres: Postbus 5410 3008 AK Rotterdam Internet: www.charlois.rotterdam.nl Nultien 180 t.a.v. mevrouw Y. Metaal

Nadere informatie

sector:

sector: deelgemeente gemeente Rotterdam Boerhaavestraat f 1 3083 DA Rotterdam aan: HotelRebel B.V. t.a.v. mevrouw Sandra de Boer Willem Buytenwechstraat 45 3024 BK ROTTERDAM Postbus 5410 3008 AK Rotterdam / Telefoon:

Nadere informatie

U dient, in overleg met de politie, voldoende maatregelen te nemen om de veiligheid van bezoekers en deelnemers aan het evenement te waarborgen.

U dient, in overleg met de politie, voldoende maatregelen te nemen om de veiligheid van bezoekers en deelnemers aan het evenement te waarborgen. Cc Deelgemeente Rozenburg uw brief van 25 mei 2011 uw kenmerk ons kenmerk P/11/0808 nummer Ouderenvereniging R.K. Basisschool "De Rozenhorst" t.a.v. Mevrouw J. Hagen Jan Tooropstraat 1-3-5 3181 HE Rozenburg

Nadere informatie

Bijlage Artikelen BOP 1 aprilviering 2018 Brielle

Bijlage Artikelen BOP 1 aprilviering 2018 Brielle Bijlage Artikelen BOP 1 aprilviering 2018 Brielle 1. Algemeen In de bijlages kunt u de voorwaarden uit de AMvB Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) nalezen, aan het

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT Uw melding moet uiterlijk 10 dagen voor het evenement bij de gemeente zijn ingediend. 1. Gegevens van de melder Naam organisatie Contactpersoon Straat + huisnummer Postcode

Nadere informatie

Als u nog drank wilt schenken dient u ook een ontheffing van de Drank- en horecawet artikel 35 aan te vragen bij de gemeente Borne.

Als u nog drank wilt schenken dient u ook een ontheffing van de Drank- en horecawet artikel 35 aan te vragen bij de gemeente Borne. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Borne. Nr. 38779 31 maart 2016 Evenement in het Beekpark Naar aanleiding van uw aanvraag van 23 februari 2016 voor een evenement in het Beekpark deel ik u namens

Nadere informatie

Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012

Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012 Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012 Voorschriften Bakwagens/kramen Toelichting Een belangrijke bedreiging van de fysieke veiligheid van

Nadere informatie

Rotterdam, 04-07-2013

Rotterdam, 04-07-2013 Oostzeedijk 276 3063 CA Rotterdam Postbus 22350 3003 DJ Rotterdam T 14010 www.rotterdam.nl/kc ABN-AMRO nr. 64.45.11.931 IBAN: NL58FTSB0644511931 BIC: FTSBNL2R Rotterdam, 04-07-2013 Uw brief van 14-06-2013

Nadere informatie

Deelgemeente van Rotterdam Bezoek adres. In antwoord op uw kennisgeving d.d. 28 februari 2012 tot het houden van een evenement:

Deelgemeente van Rotterdam Bezoek adres. In antwoord op uw kennisgeving d.d. 28 februari 2012 tot het houden van een evenement: ?i^ Delfshaven Deelgemeente van Rotterdam Bezoek adres Looiershof 1 3024 CZ Rotterdam Politie Delfshaven-Schiemond t.a.v. mevrouw M. Gravenstein Westzeedijk 505 3024 CA Rotterdam postadres uw kenmerk uw

Nadere informatie

Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg

Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg A. Open ruimte bij en in de omgeving van de inrichting. 1. Vrijhouden van terreingedeelten ten behoeve van de brandweer 1.1. De bij de

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur. .. Buurtvereniging 't Bultje De heer R.T. van der Zwaag Halvenne 34 5595 HG LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 31 augustus 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Betreft : Fancy Fair Ons kenmerk :

Betreft : Fancy Fair Ons kenmerk : P.C. Basisschool Het Open Venster T.a.v. S. Lugten Catullusweg 11 3076 KB ROTTERDAM *11-00184* Uw kenmerk : ----- Sector : ABPZ Uw brief van : 11 januari 2011 Beh.ambtenaar : M. Martinus Betreft : Fancy

Nadere informatie

Kennisgevingsformulier voor evenementen

Kennisgevingsformulier voor evenementen Kennisgevingsformulier voor evenementen Met dit formulier doet u een kennisgeving volgens artikel 2.2.2. van de Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam 2008. Het feit dat u dit formulier heeft ingevuld

Nadere informatie

Stichting JP Balki Classic Memorial De heer H.J.J. van den Berg Boschlaan 3 a 5591 HJ HEEZE

Stichting JP Balki Classic Memorial De heer H.J.J. van den Berg Boschlaan 3 a 5591 HJ HEEZE .. Stichting JP Balki Classic Memorial De heer H.J.J. van den Berg Boschlaan 3 a 5591 HJ HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 13 maart 2018

Nadere informatie

Meldingsformulier Evenement

Meldingsformulier Evenement De organisator dient de burgemeester tenminste vier weken voorafgaand aan het evenement in kennis stellen middels het formulier. Zonder tegenbericht, binnen veertien dagen, kan het evenement plaatsvinden,

Nadere informatie

Tips Voor een brandveilig evenement

Tips Voor een brandveilig evenement Tips Voor een brandveilig evenement Hoe brandveilig is uw evenement? Brandveiligheid is uw eigen verantwoordelijkheid Een evenement organiseren doe je op veilige manier. In deze folder treft u wat tips

Nadere informatie

Voorschriftenbijlagen voor (mobiele) bakkramen en bakwagens

Voorschriftenbijlagen voor (mobiele) bakkramen en bakwagens INHOUD Artikel 1. Bereikbaarheid en opstelling 2 Artikel 2. Bakruimte 2 Artikel 3. Bakactiviteiten in voor gevels geplaatste bakkramen/bakwagens 2 Artikel 4. Elektrische installatie 3 Artikel 5. Gasinstallatie

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft een evenementenvergunning voor het openingsweekend Wagenbouwseizoen 2018.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft een evenementenvergunning voor het openingsweekend Wagenbouwseizoen 2018. Stichting Vrienden Wagenbouwers De heer Doezé Kruiseik 9 5591 LJ HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 24 mei 2018 Zaaknummer: 747160 Onderwerp:

Nadere informatie

Deelgemeente van Rotterdam Bezoek ad res

Deelgemeente van Rotterdam Bezoek ad res S4^-» Delfshaven Deelgemeente van Rotterdam Bezoek ad res Looiershof 1 3024 CZ Rotterdam t.a.v. mevrouw. H. Kottier Essenburgstraat 4. 2 rechts 3022 MK Rotterdam postadres uw kenmerk uw brief van ons kenmerk

Nadere informatie

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O.

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O. Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen 1. De aanwijzingen van de politie, brandweer en de gemeente dienen stipt en onmiddellijk te worden

Nadere informatie

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening)

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Status Geldend Wettelijk kader Gemeentewet, Algemene

Nadere informatie

MELDING KLEIN EVENEMENT

MELDING KLEIN EVENEMENT MELDING KLEIN EVENEMENT IN DE GEMEENTE DEVENTER ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2:25 LID 5 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING DEVENTER Dit formulier is bedoeld voor het melden van een kleinschalig evenement.

Nadere informatie

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening)

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening) . Rotary Club Heeze De heer W.A.A.J. van Ekelen Dominee Kremerstraat 53 5591 GH HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: L. ter Braak Doorkiesnummer: 040-2241400 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 13 juni 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Bijlage: Gebruikseisen kampeerterreinen. Brandveiligheidsvoorschriften. Bereikbaarheid

Bijlage: Gebruikseisen kampeerterreinen. Brandveiligheidsvoorschriften. Bereikbaarheid Bijlage: Gebruikseisen kampeerterreinen Brandveiligheidsvoorschriften Bereikbaarheid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten ten behoeve van hulpverlening 1.1 De bij de inrichting behorende brandkranen

Nadere informatie

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN Opsteller Namens Datum onderzoek Aanwezig Naam Namens Naam bouwwerk Straat Gemeente Bestemming bouwwerk Contactpersoon Telefoonnummer Datum gebruiksvergunning Datum

Nadere informatie

5. Stichting Jaarmarkt Heukelum is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of schade in welke vorm dan ook.

5. Stichting Jaarmarkt Heukelum is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of schade in welke vorm dan ook. Algemene Voorwaarden 1. De deelname aan het evenement is definitief als het verschuldigde bedrag voor de gestelde uiterlijke betaaldatum op de bankrekening van Stichting Jaarmarkt Heukelum is bijgeschreven.

Nadere informatie

Zaaknummer: Omschrijving aanvraag Wettelijke grondslag BESLUIT

Zaaknummer: Omschrijving aanvraag Wettelijke grondslag BESLUIT .. HWV Mevrouw Kim Kellenaers Jan Deckerstraat 19a 5591 HN HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 29 november 2017 Zaaknummer: 593185 Onderwerp:

Nadere informatie

Deelgemeente RozeflbUTg

Deelgemeente RozeflbUTg Deelgemeente RozeflbUTg uw brief van 13 april 2011 uw kenmerk ons kenmerk P/11/0590 nummer VTV Eurohof t.a.v. De heer MP. Vermeulen Zandweg 15 3181 HX Rozenburg bijlage(n) datum _ 29 april 2011 verzonden-*?

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN BEHOREND BIJ DE VERGUNNING VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BOUWOPBJECT OP DE WEG

VOORSCHRIFTEN BEHOREND BIJ DE VERGUNNING VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BOUWOPBJECT OP DE WEG VOORSCHRIFTEN BEHOREND BIJ DE VERGUNNING VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BOUWOPBJECT OP DE WEG Registratienummer vergunning: OMV. 12.02.0001 Aan de vergunning voor het plaatsen van een bouwobject zijn de hieronder

Nadere informatie

CONTROLELIJST VEILIGHEID BIJ EVENEMENTEN

CONTROLELIJST VEILIGHEID BIJ EVENEMENTEN score INVENTARISATIE / INSPECTIE in orde niet geheel in orde niet in orde n.v.t. TOELICHTING / EVALUATIE 1. VERANTWOORDELIJKHEID 1. Alle partijen zijn aantoonbaar op hun resp. verantwoordelijkheid gewezen.

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning.

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning. Samenwerkende Ondernemers Oelemarkt De heer N. Joosen Oelemarkt 20 6001 ES Weert Weert, 5 augustus 2015 Onderwerp Ons kenmerk : : Aanvraag vergunning VTH/042174 Beste heer Joosen, Op 30 juni 2015 en 5

Nadere informatie

Plaatselijke Verordening

Plaatselijke Verordening /11 gemeente Bronckhorst Plaatselijke Verordening Besluit, 6 september 2016 Wij verlenen een vergunning voor het definitief verplaatsen standplaats in Hummelo. activiteit : Standplaats Adres : Parkeerplaats

Nadere informatie

Bijlage 1: Brandveiligheidsvoorschriften voor kampeerterreinen

Bijlage 1: Brandveiligheidsvoorschriften voor kampeerterreinen Bijlage 1: Brandveiligheidsvoorschriften voor kampeerterreinen Paragraaf I Bereikbaarheid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten ten behoeve van hulpverlening 1.1 De bij de inrichting behorende brandkranen

Nadere informatie

Bijlage 4 - Algemene voorschriften verbonden aan de deelname aan de Vierdaagsefeesten 2016 voor het innemen van STANDPLAATSEN

Bijlage 4 - Algemene voorschriften verbonden aan de deelname aan de Vierdaagsefeesten 2016 voor het innemen van STANDPLAATSEN Eisen te stellen aan kramen Algemene eisen Deze eisen gelden te allen tijde: 1. Ten behoeve de bereikbaarheid van de hulpverlenende diensten moet een doorgaande route met een breedte van 4 meter en een

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIISIIIIIIUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

IIIIIIIIIIIISIIIIIIUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII Usselmonde Deelgemeente van Rotterdam 9 T Stadion Feijenoord N.V. T.a.v. R. Salomons Postbus 9649 3007 AP ROTTERDAM Deelgemeente Usselmonde Bezoekadres: Herenwaard 23 3078 AK Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

: 1 november 2012, tussen en uur

: 1 november 2012, tussen en uur Oostzeedijk 276 3063 CA Rotterdam Postbus 22350 3003 DJ Rotterdam T 14010 F (010) 2060 999 E deelgemeente@kc.rotterdam.nl www.rotterdam.nl/kc ABN-AMRO nr. 64.45.11.931 IBAN: NL58FTSB0644511931 BIC: FTSBNL2R

Nadere informatie

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten:

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Artikel 2:5 1. Burgemeester en wethouders van Gouda Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Gelet op het bepaalde in artikel 2:5 APV Gouda 2009 ten

Nadere informatie

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer : adres :

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer :  adres : MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! Voor

Nadere informatie

jtt^ Deifshaven Deeigemeente van Rotterdam Bezoek adres

jtt^ Deifshaven Deeigemeente van Rotterdam Bezoek adres jtt^ Deifshaven Deeigemeente van Rotterdam Bezoek adres Looiershof 1 3024 CZ Rotterdam Studio Meiday t.a.v. Dhr. A. Meidam Havenstraat 7 d 3024 SE Rotterdam postadres uw kenmerk uw brief van ons kenmerk

Nadere informatie

Nadere regels voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden, gemeente Noord-Beveland

Nadere regels voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden, gemeente Noord-Beveland GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Noord-Beveland. Nr. 26210 30 maart 2015 Nadere regels voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden, gemeente

Nadere informatie

Beh.ambtenaar: Ons kenmerk

Beh.ambtenaar: Ons kenmerk Usselmonde Deelgemeente van Rotterdam Deelgemeente Usselmonde Bezoekadres: Herenwaard 23 3078 AK Rotterdam Postadres: Postbus 9044 3007 AA Rotterdam Carma Evenementen T.a.v. C. Zijlmans Dorpsstraat 63

Nadere informatie

Besluit Gelet op het bepaalde in de betreffende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Zondagswet;

Besluit Gelet op het bepaalde in de betreffende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Zondagswet; Centrum Management Weert Weert, 11 december 2017 Onderwerp : aanvraag vergunning Ons kenmerk : 22323 Beste meneer, Bijgaand ontvangt u de vergunning voor het organiseren van Winters Weert in de binnenstad

Nadere informatie

: 4, 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15, 19, 20 en 21 september 2012, tussen 19.00 en 21.30 uur : 23 september 2012, 22.00 uur

: 4, 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15, 19, 20 en 21 september 2012, tussen 19.00 en 21.30 uur : 23 september 2012, 22.00 uur Oostzeedijk 276 3063 CA Rotterdam Postbus 22350 3003 DJ Rotterdam T 14010 F (010) 2060 999 E deelgemeente@kc.rotterdam.nl www.rotterdam.nl/kc ABN-AMRO nr. 64.45.11.931 IBAN: NL58FTSB0644511931 BIC: FTSBNL2R

Nadere informatie

DORDRECHT. Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid t.a.v. mevrouw M.G.J. Hoogerdijk Postbus AA DORDRECHT

DORDRECHT. Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid t.a.v. mevrouw M.G.J. Hoogerdijk Postbus AA DORDRECHT DORDRECHT Postadres: Postbus 8 3300 AA Dordrecht Publieksdiensten Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid t.a.v. mevrouw M.G.J. Hoogerdijk Postbus 550 3300 AA DORDRECHT Stadswinkel Spuiboulevard 300 te Dordrecht

Nadere informatie

Omgevingsvergunning (met reguliere voorbereidingsprocedure) EN ONTHEFFING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

Omgevingsvergunning (met reguliere voorbereidingsprocedure) EN ONTHEFFING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING Beschikking Omgevingsvergunning (met reguliere voorbereidingsprocedure) EN ONTHEFFING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING Burgemeester en Wethouders hebben op 25 mei 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

»g?nf:van: ü'l MEI 2016

»g?nf:van: ü'l MEI 2016 gemeente HEEZE-LEENDE Postbus 10.000 5590 GA Heeze Bezoekadres: Jan Deckersstraat 2, Heeze T 040 2241400 F 040 2241450 E postbus@heeze-leende.nl Rijvereniging St. Petrus De heer A.T.H.M. Liebregts Renhoek

Nadere informatie

Tijdelijk brandveilig gebruik van een tent - Artikel 2 Brandbeveiligingsverordening 2012 (bevoegdheid verlenen vergunning)

Tijdelijk brandveilig gebruik van een tent - Artikel 2 Brandbeveiligingsverordening 2012 (bevoegdheid verlenen vergunning) . Stichting Buurtschap Strijp Mevrouw A.W.A.M. van Asten van Bree Strijperstraat 19 5595 GA LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 29 augustus

Nadere informatie

llllmilllll llllii '^'^ê^ Delfshaven Deelgemeente van Rotterdam 3.0 SEP. 2013

llllmilllll llllii '^'^ê^ Delfshaven Deelgemeente van Rotterdam 3.0 SEP. 2013 '^'^ê^ Delfshaven Deelgemeente van Rotterdam Bezoek adres postadres betreft Looiershof 1 3024 CZ Rotterdam Postbus 63006 3002 JA Rotterdam Archicup2013 De Zwarte Hond t.a.v. Mw. I. van den Heuvel Aert

Nadere informatie

Plaatselijke Verordening

Plaatselijke Verordening gemeente Bronckhorst Plaatselijke Verordening Besluit d.d. 27-05-2015 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor een standplaatsvergunning op woensdag op Plein 40/45 in Hengelo. activiteiten : Standplaats:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING Nr 5A05 De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat het door de inwerkingtreding van de Algemene Wet Bestuursrecht noodzakelijk is om de verordeningen en regelingen aan te passen aan deze wet;

Nadere informatie

Bijlage 2: Brandveiligheidsvoorschriften voor evenementen. Artikel 1 Bereikbaarheid

Bijlage 2: Brandveiligheidsvoorschriften voor evenementen. Artikel 1 Bereikbaarheid Bijlage 2: Brandveiligheidsvoorschriften voor evenementen Artikel 1 Bereikbaarheid Algemeen 1.01: Een evenemententerrein is altijd bereikbaar voor hulpdiensten. 1.02: De opstelling van objecten op het

Nadere informatie

Uitgaande post - 26268

Uitgaande post - 26268 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 12 3009 CE Rotterdam 14010 (tocaat tarîef) (010) 286 82 50 E info@prinsatexander.rotterdam-nt I www-prinsatexander-nl uw brief van 1 1 juli 2013 Uw kenmerk Bijlageln)

Nadere informatie

Bijlage Artikelen BOP

Bijlage Artikelen BOP Bijlage Artikelen BOP 1. Algemeen In de bijlages kunt u de voorwaarden uit de AMvB Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) nalezen, aan het einde van de zin is de verwijzing

Nadere informatie

Vergunningvrije evenementen

Vergunningvrije evenementen Bijlage 2 Behorend bij het evenementenbeleid Vergunningvrije evenementen 1. Vergunningvrije evenementen A. Evenementen en activiteiten, die aan alle hierna genoemde voorwaarden voldoen, zijn op basis van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inschrijven: Betalen: Annuleren: Voor aanvang van het evenement:

Algemene Voorwaarden Inschrijven: Betalen: Annuleren: Voor aanvang van het evenement: Algemene Voorwaarden Inschrijven: Inschrijven kan uitsluitend via het online reserveringssysteem op onze website. Wilt u eten en of drinken verkopen dan dient u eerst contact met ons op te nemen via het

Nadere informatie

Besluit, 25 april 2019 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een opening bedrijfspand.

Besluit, 25 april 2019 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een opening bedrijfspand. P l a atselijke Verordeni ng Besluit, 25 april 2019 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een opening bedrijfspand. Activiteit : Evenement Start evenement : 3 mei 2019 van

Nadere informatie

Bijlage Maatwerkvoorschriften

Bijlage Maatwerkvoorschriften Bijlage Maatwerkvoorschriften Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Communicatie... 2 3. Overlast, geluid en voorkomen schade... 2 4. Technisch... 3 5. Veiligheid... 5 1 1. Algemeen 1.1 Afval 1. Het terrein moet

Nadere informatie

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer,

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer, Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R Weert, 14 juni 2016 Onderwerp Ons kenmerk : : aanvraag vergunning Beste heer, Hierbij ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie op 1 juli 2016

Nadere informatie

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering!

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Korte Checklist 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Er is een logboek aanwezig op het bedrijf / in de stallen. Hierin zijn o.a. certificaten (installaties, brandveiligheidsvoorzieningen)

Nadere informatie

Publiekshal Het Rond 1, Zeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist

Publiekshal Het Rond 1, Zeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Publiekshal Het Rond 1, Zeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl Postbus 513, 3700 AM Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Gemeente Zeist AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ondergetekende vraagt een

Nadere informatie

Voorwaarden voor Deelname aan de 41e Terwinseler Straatmarkt

Voorwaarden voor Deelname aan de 41e Terwinseler Straatmarkt Voorwaarden voor Deelname aan de 41e Terwinseler Straatmarkt Inschrijving U kunt inschrijven via de website (electronische inschrijving) of schriftelijk (aanmeldingsformulier). Voor een schriftelijke inschrijving

Nadere informatie

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening Bijlage 1 Voorwerpen in openbare ruimte 1. Het plaatsen van uitstallingen Voor het plaatsen van voorwerpen in de openbare ruimte werd voorheen in artikel 2.10 A APV een vergunning van het college van burgemeester

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 14 december 2009 HT

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 14 december 2009 HT Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Winkeliersvereniging Het Oude Dorp De heer G. den Hertog Vlierweg 1 3991

Nadere informatie

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis Tilburg, januari 2017 1 Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis A. Voorwaarden en bepalingen

Nadere informatie

THEMAVOORSCHRIFTEN BIJ KLEINSCHALIGE EVENEMENTEN

THEMAVOORSCHRIFTEN BIJ KLEINSCHALIGE EVENEMENTEN THEMAVOORSCHRIFTEN BIJ KLEINSCHALIGE EVENEMENTEN ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Onverminderd bijgevoegde voorschriften moeten voorts alle maatregelen getroffen worden om ontstaan en uitbreiding

Nadere informatie

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie;

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie; Centrum Weert Promotion Postbus 542 6004 AM WEERT Weert, 17 juni 2015 Onderwerp Ons kenmerk : aanvraag vergunning : VTH/039245 Beste, Bijgaand ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie

Nadere informatie

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Onverminderd bijgevoegde voorschriften moeten voorts alle maatregelen getroffen worden om ontstaan en uitbreiding van brand en het ontstaan van ongevallen of onveilige

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden

Aanvullende voorwaarden Bijlage behorende bij de gebruiksvoorwaarden VOORWAARDEN Algemene eisen van de bijlage 3 en 4 behorende bij de artikelen 6.2.1 van de bouwverordening. Aanvullende voorwaarden In het kerkgebouw mogen 200

Nadere informatie

! Il l HE I I'll, II li l lil I! II ill

! Il l HE I I'll, II li l lil I! II ill Usselmonde Deelgemeente van Rotterdam 9 Winkeliersvereniging Prinsenplein T.a.v. mevrouw W.M. Slobbe Prinsenplein 54 3078 GX ROTTERDAM Deelgemeente Usselmonde Bezoekadres: Herenwaard 23 3078 AK Rotterdam

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453 Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Aangename Zaken B.V. Mevrouw S. Pulles Postbus 116 6860 AC OOSTERBEEK Datum

Nadere informatie

Overige maatregelen en eventuele kosten

Overige maatregelen en eventuele kosten Openbare orde en veiligheid 1. Het afsluiten van de straat dient te gebeuren zoals aangegeven op de door de gemeente gemaakte tekening. 2. De verantwoordelijke (contactpersoon) dient erop toe te zien dat

Nadere informatie

Voorschriftenbijlagen voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden

Voorschriftenbijlagen voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden INHOUD Artikel 1 Bereikbaarheid en opstelling 2 Artikel 2 Opstelling inventaris 2 Artikel 3 Vluchtroutes 3 Artikel 4 Ontruiming en interne organisatie 4 Artikel 5 Materiaal, stoffering en versiering van

Nadere informatie

Sector : Beh.ambtenaar: Ons kenmerk :

Sector : Beh.ambtenaar: Ons kenmerk : Deelgemeente Usselmonde Postbus 9044 3007 AA Rotterdam T (010)479 82 00 F (010U83 15 52 E infofaijsselmonde.rotterdam.nl W www.ijsselmonde.nl Café de Fabel Zenostraat210-212 3076 AZ ROTTERDAM Uw kenmerk

Nadere informatie

Beh.ambtenaar: Ons kenmerk

Beh.ambtenaar: Ons kenmerk Usselmonde Deelgemeente van Rotterdam 9 T De Dierenvriend T.a.v. E. Philipsen Bierens de Haanweg 65-69 3076 DA ROTTERDAM Deelgemeente Usselmonde Bezoekadres: Herenwaard 23 3078 AK Rotterdam Postadres:

Nadere informatie

odijmond REGIO WATERLAND

odijmond REGIO WATERLAND Gemeente Waterland - k MRĨ 2015 INGEKOMEN Gemeente Waterland O 4 MRT 2015 GESCAND odijmond REGIO WATERLAND Gemeentewerf Monnickendam De heer J.A.J. Borst Postbus 1000 1140 BA MONNICKENDAM VERZONDEN -3

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-01504GGB16 Aantal bijlagen Datum 2 december 2016 Onderwerp Verlening terrasvergunning

Nadere informatie

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen Locatie: Controlelijst brandveilig gebruik Datum: Functie gebouw Bijeenkomstfunctie, café, discotheek, restaurant 50-250 personen Naam: Gemeente Weesp Dossier nr.: Z.58582/D.60270 Adres: Nieuwstraat 70a

Nadere informatie

Besluit, 29 mei 2018 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een tuinfeest en een bedrijfsreceptie.

Besluit, 29 mei 2018 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een tuinfeest en een bedrijfsreceptie. P l a atselijke Veror deni n g Besluit, 29 mei 2018 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een tuinfeest en een bedrijfsreceptie. Activiteit : Evenement Start evenement Eindtijden

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit Opslagcontainers en bouwmaterialen. April 2017

Aanwijzingsbesluit Opslagcontainers en bouwmaterialen. April 2017 Aanwijzingsbesluit Opslagcontainers en bouwmaterialen April 2017 AANWIJZINGSBESLUIT OPSLAGCONTAINERS EN BOUWMATERIALEN Inhoudsopgave Aanwijzingsbesluit Opslagcontainers en bouwmaterialen. 5 Artikel 1

Nadere informatie

Rotterdam,

Rotterdam, Oostzeedijk 276 3063 CA Rotterdam Postbus 22350 3003 DJ Rotterdam T (010) 2060 808 F (010) 2060 999 E deelgemeente@kc.rotterdam.nl www.kc.rotterdam.nl ABN-AMRO nr. 64.45.11.931 IBAN: NL58FTSB0644511931

Nadere informatie

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Onverminderd bijgevoegde voorschriften moeten voorts alle maatregelen getroffen worden om ontstaan en uitbreiding van brand en het ontstaan van ongevallen of onveilige

Nadere informatie

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening)

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening) . Stichting Leuk! Op Sterksel Mevrouw P.H.A.M. de Vries Schutboei 11 6029 RV STERKSEL Uw kenmerk: Medewerker: L. ter Braak Doorkiesnummer: 040-22411400 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 30 mei 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

P l a a t s e l i j k e V e r o r d e n i n g

P l a a t s e l i j k e V e r o r d e n i n g P l a a t s e l i j k e V e r o r d e n i n g Besluit, 27 juli 2018 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een besloten huwelijksfeest. Activiteiten Start evenement Eindtijden

Nadere informatie

1. Gegevens van de aanvrager a. Naam : b. Adres : c. Postcode en woonplaats: d. Telefoonnummer :

1. Gegevens van de aanvrager a. Naam : b. Adres : c. Postcode en woonplaats: d. Telefoonnummer : Aanvraagformulier voor het houden van een evenement in de gemeente Alphen-Chaam zoals bedoeld in artikel 2.25 van de Algemene Plaatselijke Verordening van gemeente Alphen-Chaam. Aan de burgemeester van

Nadere informatie

De heer W.A.A.J. van Ekelen Dominee Kremerstraat GH HEEZE

De heer W.A.A.J. van Ekelen Dominee Kremerstraat GH HEEZE . De heer W.A.A.J. van Ekelen Dominee Kremerstraat 53 5591 GH HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: I.W.H.J. Adriaans Doorkiesnummer: 040-2241 440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 4 oktober 2016 Zaaknummer: 332533

Nadere informatie

Sector : Beh.ambtenaar: Ons kenmerk :

Sector : Beh.ambtenaar: Ons kenmerk : deetgerr» Deelgemeente I jsselmonde Postbus 9044 3007 AA Rotterdam T (010)479 82 00 F (010)483 15 52 E info0ijssetmonde.rotterdam.ni W www.ijsselmonde.nl Comité 4 en 5 mei IJsselmonde t.a.v. dhr. R. Blokland

Nadere informatie

datum 17 maart 2015 project Aviko Steenderen brandveiligheid vestiging Arnhem uw kenmerk - versie 001

datum 17 maart 2015 project Aviko Steenderen brandveiligheid vestiging Arnhem uw kenmerk - versie 001 datum 17 maart 2015 project Aviko Steenderen brandveiligheid vestiging Arnhem betreft uw kenmerk - verwerkt door OL BR ons kenmerk F.2014.0682.03.N001 versie 001 contactpersoon ing. P.A. (Patries) Robijn

Nadere informatie

Concept-besluit Nadere regels voor kleinschalige evenementen. De burgemeester van Maastricht, overwegende

Concept-besluit Nadere regels voor kleinschalige evenementen. De burgemeester van Maastricht, overwegende Concept-besluit Nadere regels voor kleinschalige evenementen De burgemeester van Maastricht, overwegende dat op grond van artikel 5.9.2, derde lid van de Algemene Plaatselijke Verordening Maastricht 2006

Nadere informatie

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen.

Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen. De gewijzigde Bouwverordening van de gemeente Terneuzen vast te stellen. Lijst agendapunten nummer: Kenmerk: 11b 3869 / 2006016316 Afdeling: Brandweer VERORDENING Datum: 10 mei 2007 Onderwerp: Wijziging Bouwverordening Gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen; gelezen

Nadere informatie

van 13.00 uur tot 18.00 uur

van 13.00 uur tot 18.00 uur ?i«f Delfshaven Deelgemeente van Rotterdam Harley Davidson Club Nederland t.a.v. Dhr. R. Tieman Zuidlaardermeer 18 2993 PV Barendrecht Bezoekadres: Looiershof 1 3024 CZ Rotterdam Postadres: Postbus 63006

Nadere informatie

evenementen in gebouwen (die vallen onder het gebruiksbesluit of in het bezit zijn evenementen op de weg, zoals een puzzeltocht of wielerwedstrijd

evenementen in gebouwen (die vallen onder het gebruiksbesluit of in het bezit zijn evenementen op de weg, zoals een puzzeltocht of wielerwedstrijd Specifieke regels bij: afsluiting/ gebruik van de openbare weg gebruik van een barbecue evenementen in gebouwen (die vallen onder het gebruiksbesluit of in het bezit zijn van een gebruiksvergunning) evenementen

Nadere informatie

III III M IN II1111 i II

III III M IN II1111 i II IJsselmonde Deelgemeente van Rotterdam 9 T Stichting met Zuid T.a.v. N. Smith Akkeroord 6 3079 ZS ROTTERDAM Deelgemeente IJsselmonde Bezoekadres: Herenwaard 23 3078 AK Rotterdam Postadres: Postbus 9044

Nadere informatie

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik.

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Paragraaf 1.4 Bijzondere bepalingen Artikel 1.16 Zorgplicht Een bij of krachtens de wet aanwezige

Nadere informatie

Beleidsregel voor het gebruik van tijdelijke inrichtingen

Beleidsregel voor het gebruik van tijdelijke inrichtingen CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR229505_1 18 januari 2018 Beleidsregel voor het gebruik van tijdelijke inrichtingen Brandveiligheidsvoorschriften waaronder tijdelijk geplaatste tenten. Op grond

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00382GGB16 Aantal bijlagen Datum 23 mei 2016 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-01230GGB17 Aantal bijlagen Datum 11 december 2017 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen (B/C)

Aanvraagformulier evenementen (B/C) Aanvraagformulier evenementen (B/C) Gemeente Cranendonck 1. Gegevens van de aanvrager Achternaam en voorletters: man vrouw Burgerservicenummer (BSN): Adres: Postcode: Telefoonnummer: Email: Woonplaats:

Nadere informatie

MILIEU- EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN AMBULANTE HANDEL GEMEENTE HEERLEN

MILIEU- EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN AMBULANTE HANDEL GEMEENTE HEERLEN BIJLAGE II Behorende bij Marktreglement gemeente Heerlen 2010 (artikel 29) MILIEU- EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN AMBULANTE HANDEL GEMEENTE HEERLEN 1. Vrijhouden van weggedeelten. 1.1 In de straten waarin

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00167GGB17 Aantal bijlagen Datum 7 juni 2017 Onderwerp Gedeeltelijke weigering terrasvergunning

Nadere informatie