NIEUWSBRIEF JANUARI 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF JANUARI 2014"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF JANUARI 2014 VAN DE VOORZITTER Allemaal uitgerust voor de tweede helft van de competitie? Nog wat leuks gedaan? Tijdens de nieuwjaar speech stond ik nog wat onwennig boven op een tafel jullie toe te spreken over wat is geweest en wat er nog komen gaat. We gaan in ieder geval MET elkaar verder om er een mooie tweede helft van de maken. Verrassend genoeg heeft Ruud Arends ons in deze periode medegedeeld dat hij aan het einde van het seizoen om hem moverende redenen gaat stoppen als verzorger van het eerste elftal, na 14 jaar. Ruud ken ik als een zeer toegewijde, betrokken en aimabele man die weet waar hij het over heeft. Wenselijk vindt Ruud dat het contact dat het eerste heeft met de vereniging beter wordt en hoopt dat de huidige ontwikkelingen dat blijven toelaten. Daar zullen wij als bestuur natuurlijk aan blijven werken. Wat is er verder in de rust gebeurd. Het eerste elftal is met een deel van de business club naar Valencia geweest. Hiermee hebben wij ons als club weer prima gepresenteerd, terwijl het voor ons als vereniging op een kosten neutrale basis is gerealiseerd met daarbij speciaal dank aan een aantal leden van de business club. Op woensdagochtend om uur mochten wij elkaar ontmoeten op vliegveld Zestienhoven en daarna hebben alle deelnemers op diverse fronten hun conditie kunnen testen. Ik heb wel wat signalen gehoord die erop neer kwamen dat zo n trainingskamp eigenlijk best zwaar is. Met het eerste elftal zijn wij ook nog op bezoek geweest in het stadion van Valencia CF. Uiteraard ben ik daar even op de voorzittersstoel gaan zitten, die speciaal gereserveerd is voor de voorzitter van de uitspelende club. Dat zijn twee oranje stoelen tussen allemaal zwarte stoelen; dat voelde best leuk. Weet ik waar ik moet gaan zitten wanneer we nog eens echt ver komen in de KNVB beker! Bijzonder is overigens wel dat men daar zeven (!) jaar geleden begonnen is aan de bouw van een nieuw stadion waarvan de bouw al na een jaar werd stil gelegd vanwege het faillissement van de betrokken aannemer. Het nieuwe stadion is voor 60% klaar en zou al 100 miljoen hebben gekost; ook daar zijn we even een kijkje gaan nemen. Dan uiteraard de wedstrijd Sliedrecht-Capelle op zaterdagmiddag in het kleine stadion dat lopend te bereiken was vanuit het hotel. De voorzitter moet tot zijn schaamte bekennen dat hij met zijn echtgenote zo ver Valencia in was gefietst dat hij net te laat was voor de aftrap. De wedstrijd vond verder plaats in een prachtige ambiance en uiteindelijk werd ik gefeliciteerd door trainer John de Wolf met onze 4-0 overwinning, die overigens ook nog hoger had kunnen uitvallen! Hierna natuurlijk wederom ondergedompeld in deze fantastische stad Valencia, maar wanneer je dan weer aankomt op Zestienhoven en door rijdt naar Capelle bekroop mij toch weer het gevoel; Ik ben weer thuis! Laat de competitie maar weer snel beginnen! Op naar het Capelle veld!

2 VAN DE JEUGDVOORZITTER Op zaterdag 28 december 2013 hadden we weer ons Plus Van Driel Oliebollen zaalvoetbal toernooi. Het was voor heel veel mensen weer de eerste keer, zo ook voor onze toernooicoördinator. We begonnen een beetje stroef met de F-teams, maar toen het eenmaal opgang was gekomen, ging het als een trein. Ook met de oliebollen. Daar werd door de jongens, meisjes en ouders graag gebruikt van gemaakt. Ook was de opkomst groot dit jaar, met maar liefst acht E-teams waaronder twee meisjes teams. Maar ook sportief ging het er leuk en gezellig aan toe, ook in de avond. De beheerder van de sporthal was tevreden hoe de dag is verlopen. Dus we mogen ook dit jaar weer terug komen. Dit was pas het eerste toernooi, er komen nog hele leuke toernooien dit jaar waaronder een internationaal jeugdtoernooi met de Pasen en een junioren toernooi op 17 mei. Na deze twee toernooien volgen Kroonint F-toernooi (24 mei), Kroonint E-toernooi (29 mei) en daarna weer de nieuwe teams toernooien. P.S. En niet vergeten de voorrondes van de penalty bokaal op vrijdag 18 april De finale is in de rust van de laatste thuiswedstrijd van v.v. Capelle 1. Wij zoeken nog mensen voor deze leuke toernooien en evenementen. Zonder uw hulp kunnen wij geen toernooien organiseren. U kunt zich opgeven bij Leo Vuik: toernooienvvcapelle@gmail.com

3 ALGEMENE MEDEDELINGEN BESTUURSVERGADERINGEN Die gene die de meest recente algemene ledenvergadering heeft bezocht, heeft van onze penningmeester kunnen horen hoe de financiële situatie van onze vereniging is. Omdat we nog niet zijn waar we willen zijn op financieel gebied, heeft het bestuur besloten om voortaan 1x per maand specifiek alle kosten en opbrengsten te gaan bespreken, buiten de normale onderwerpen. Dat houdt in dat er iedere maand twee officiële bestuursvergaderingen zullen zijn, te weten de eerste en derde maandag van de maand. Dat houdt niet in dat er op de andere maandagen geen bestuursleden aanwezig zijn. Op de andere maandagen zijn er (bijna) altijd bestuursleden aanwezig om lopende zaken af te handelen. Iedereen die iets op het hart heeft, een idee heeft of gewoon wil worden bijgepraat is op deze andere maandagen van harte uitgenodigd. Huldiging jubilarissen Het bestuur is van mening dat we als vereniging meer werk moeten maken van het huldigen van onze meest trouwe leden, onze jubilarissen. Voorheen deden we dit tijdens de algemene ledenvergadering. Vanaf heden willen we dit tijdens de rust van een wedstrijd van v.v. Capelle 1 doen. Ons idee is dat een volle tribune een mooier decor vormt. Op zaterdag 25 januari gaan we dit voor het eerst op deze wijze doen. We hopen dan ook dat zoveel mogelijk toeschouwers tijdens de rust blijven zitten, zodat onze jubilarissen op passende wijze kunnen worden gehuldigd. Door de beperkt beschikbare tijd zullen we ons vanzelf beperken tot een korte introductie van de leden die al vele jaren lid van onze vereniging zijn. Omdat dit voor ons de eerste keer is, zijn wij ook enigszins benieuwd hoe dit verloopt en hoe het wordt ervaren door de jubilarissen. We realiseren ons dat ook aan deze aanpak net zoals aan de oorspronkelijke - bezwaren kunnen kleven. Mogelijk dat het tijdstip niet goed uitkomt. Mogelijk dat de korte introductie in plaats van een wat uitgebreider vraaggesprek minder wordt gewaardeerd. We zullen als bestuur in de eerstvolgende bestuursvergadering het verloop evalueren om te bepalen mogelijke minpunten een volgende keer te vermijden. Overbodig om te zeggen dat we bijzonder trots zijn op de vele trouwe jubilarissen en dat we hen de eer willen geven die heb toekomt. Bierprijzen per 25 januari 2013 De door de regering opgelegde accijnsverhoging van 7% per 1 januari zullen wij per 25 januari gaan doorberekenen in onze bierprijzen. Hierdoor zullen de prijzen per glas met 10 eurocent omhoog gaan. De prijzen van een kan bier houden we echter op het prijsniveau houden van De accijnsverhoging op frisdrank zullen berekenen we niet door. Dit om het voor onze jeugdleden allemaal betaalbaar te houden.

4 Kledingmerk Het kledingcontract met het Spaanse kledingmerk Kelme loopt per 1 juli 2014 af. Hierdoor is het mogelijk om ons te oriënteren op wat we voor de komende jaren willen: doorgaan met Kelme of kiezen voor een ander merk? Op dit moment zijn er gesprekken gaande met diverse andere merken en uiteraard met Kelme. Om tot een wijs besluit te komen, wordt er door het bestuur een tijdelijke commissie samengesteld die een voor de vereniging juiste keuze zal gaan maken. De criteria die er voor moet zorgen dat we de juiste keuze gaan maken zal bestaan onder andere uit: prijs/kwaliteit verhouden uitstraling bestelprocedures In de volgende nieuwsbrief zullen wij u verder op de hoogte houden van de voordringen.

5 WEDSTRIJDZAKEN A1 uit competitie Eind vorig jaar zijn we geconfronteerd met de minder leuke kanten die aan het hedendaagse voetbal zijn verbonden. De tuchtcommissie van de KNVB heeft naar aanleiding van een incident het besluit genomen de vereniging te straffen door het uit competitie nemen van onze A1. Er zou tijdens de wedstrijd sprake zijn geweest van een opstootje waar enkele spelers over en weer zouden hebben geslagen. Deze sanctie treft de vereniging zwaar. Naar ons oordeel te zwaar en er is dan ook beroep ingesteld. Neemt allemaal niet weg, dat iedereen zich er van bewust moet zijn dat het gedrag tijdens wedstrijden verregaande gevolgen kan hebben, niet alleen voor individuele spelers maar ook voor het hele team en de club. We kunnen dat niet genoeg blijven benadrukken. Wangedrag is en blijft onacceptabel. We lezen er veel over en niet voor niets heeft de KNVB de regels aangescherpt om excessen en het geweld op en rond de velden tegen te gaan. Dat leidt tot zware sancties die nu ook onze club treffen. Visuele controle spelerspas Dit seizoen voert de KNVB stapsgewijs de visuele controle van de spelerspas in. Dit houdt in dat wordt gecontroleerd of degene die op het wedstrijdformulier staat en waarvan er een pas aanwezig is ook daadwerkelijk aan de wedstrijd deelneemt. Deze controle vindt in principe plaats op het veld direct voorafgaand aan de wedstrijd. Wisselspelers moeten bij hun invalbeurt de spelerspas aan de scheidsrechter laten zien. Aan het begin van dit seizoen is dit ingevoerd voor alle teams in de A categorie. Met ingang van 1 januari j.l. is dit van toepassing voor alle seniorenteams in de B categorie. De invoering voor de jeugdteams in de B categorie volgt op een later moment in dit seizoen. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Jan Philippo of Sonja Tobé.

6 VRIJWILLER(S) VAN DE MAAND Het vrijwilliger van de maand hoofdstuk is elke maand een terugkerend onderwerp. Om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten, lichten we elke maand een speciale vrijwilliger uit. Vrijwilligers hebben wij in alle soorten. Stewards, bestuursleden, leden van de onderhoudsploeg en ga zo maar door. Deze maand is het de beurt aan trainers en niet zomaar trainers. Het zijn de trainers van het laagst spelende team wat Capelle rijk is. Het gaat om de trainers van vv Capelle F7, Noureddine el Qantarali en Mitchell de Jong. Wij hadden met de eerstgenoemde leuk contact en vroegen hem het hemd van het lijf. Wat wij ons afvroegen, waarom train je de F7? Noureddine was hier heel duidelijk in: Mijn zoontje Tarik begon met voetballen en kwam in de F7 terecht, dat is al een goede reden om dit team te gaan trainen. Daarnaast zag Noureddine dat de F7 op dat moment nog geen trainer had en ging maar al te graag aan de slag bij de club. De F7 presteert erg goed in de competitie, het staat tweede en heeft de koppositie voor het grijpen! Zaterdag speelt de F7 de kraker tegen de koploper, Nourredine heeft veel vertrouwen in een goede afloop. We zien in de wedstrijden dat de trainingen effect hebben. We trainen veel mét de bal, spelen veel partijtjes en oefenen veel op het afronden. Zo nu en dan spelen we een rondo, op deze manier krijgen we het tikken en overspelen bij de jongens erin. We zien de jongens zich goed ontwikkelen, ze bewegen veel zonder bal, spelen over en spelen echt als een team!, aldus Noureddine. Noureddine heeft ook een tip voor trainers van de F-jeugd: Probeer zoveel mogelijk met de bal te trainen en de oefeningen zo simpel mogelijk te houden. Laten we het nog even over de club zelf hebben, hoe kan je vv Capelle het beste omschrijven? Noureddine is vooral te spreken over de begeleiding van de jeugd, hij maakt daar natuurlijk ook zelf deel van uit. Hij hoopt in de toekomst trainer te blijven van de F7, maar het liefst wel met hetzelfde team. Verder spreekt Noureddine de hoopt uit dat er in de toekomst de leiders van de jeugdteams vaker bij elkaar komen om ervaringen te delen. Het is zijn eerste jaar bij Capelle, wij hopen dat hij nog lang betrokken is bij onze mooie club!

7 HUIS EN GEDRAGSREGELS Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te gebruiken in de kantine of elders op het terrein van de vereniging. Het is jeugdleden van v.v. Capelle en andere personen jonger dan 18 jaar niet toegestaan alcohol in de kantine te kopen en/of op het sportpark te gebruiken. Het is niet toegestaan om in de kantine gekochte alcoholhoudende drank elders (bijvoorbeeld in de kleedkamers) te nuttigen dan in de kantine of op het terras. Er wordt geen alcohol geschonken aan: o Jeugdleiders, trainers van jeugdelftallen en andere begeleiders van de jeugd tijdens de uitoefening van hun functie; o Personen die fungeren als chauffeur bij het vervoer van spelers. Het bestuur wil voorkomen dat personen met meer dan het toegestane promillage alcohol aan het verkeer deelnemen. Op basis daarvan kan de verstrekking van alcoholhoudende drank worden geweigerd. Prijsacties die het gebruik van alcohol stimuleren, zoals happy hours, meters bier en rondjes van de zaak zijn in de kantine niet toegestaan. Personen die agressie of ander normafwijkend gedrag vertonen worden door de dienstdoende leidinggevende of barvrijwilliger uit de kantine verwijderd.

8 OPENINGS EN SCHENKTIJDEN De openingstijden van de kantine zijn: Maandag: op aanvraag Dinsdag: op aanvraag Woensdag: op aanvraag donderdag van uur zaterdag van uur De schenktijden zijn (conform de drank- en horecavergunning): maandag van uur dinsdag van uur woensdag van uur donderdag van uur zaterdag van uur Als tijdens de schenktijden van de kantine 25% of meer van de aanwezigen jonger is dan 18 jaar, wordt er geen alcohol geschonken.

Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe

Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. Alcoholhoudende drank Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15%

Nadere informatie

Reglement sociale hygiëne RSC ALLIANCE

Reglement sociale hygiëne RSC ALLIANCE Reglement sociale hygiëne RSC ALLIANCE Inhoudsopgave Inleiding...3 Paragraaf 1 Algemene bepalingen...4 Artikel 1 Begripsbepalingen...4 Artikel 2 Wettelijke bepalingen...4 Artikel 3 Vaststellen en wijzigen...4

Nadere informatie

Bestuursreglement. alcohol en rookbeleid in het paviljoen R.K.T.V.V.

Bestuursreglement. alcohol en rookbeleid in het paviljoen R.K.T.V.V. Bestuursreglement alcohol en rookbeleid in het paviljoen R.K.T.V.V. Vastgesteld in de vergadering van het bestuur d.d. 29 7 2014 Preambule (Inleiding en doel) In overweging nemende dat: sportverenigingen

Nadere informatie

Paragraaf 1 Algemene bepalingen

Paragraaf 1 Algemene bepalingen Reglement Alcohol bij Korfbalvereniging Groen- Geel Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING IJSSELVOGELS BESTUURSREGLEMENT INZAKE DE VERSTREKKING EN HET GEBRUIK VAN ALCOHOL IN HET CLUBHUIS

KORFBALVERENIGING IJSSELVOGELS BESTUURSREGLEMENT INZAKE DE VERSTREKKING EN HET GEBRUIK VAN ALCOHOL IN HET CLUBHUIS KORFBALVERENIGING IJSSELVOGELS BESTUURSREGLEMENT INZAKE DE VERSTREKKING EN HET GEBRUIK VAN ALCOHOL IN HET CLUBHUIS MOORDRECHT, 14 JULI 2001, GEWIJZIGD 26 OKTOBER 2005 Preambule In overweging nemende dat:

Nadere informatie

bestuursreglement V.V. Bruchterveld Broekdijk TC Bruchterveld Clubhuis Noppenveste Meester Holtropstraat 3, 7695 TW Bruchterveld Inleiding

bestuursreglement V.V. Bruchterveld Broekdijk TC Bruchterveld Clubhuis Noppenveste Meester Holtropstraat 3, 7695 TW Bruchterveld Inleiding bestuursreglement V.V. Bruchterveld Broekdijk 49 7695 TC Bruchterveld Clubhuis Noppenveste Meester Holtropstraat 3, 7695 TW Bruchterveld Inleiding In overweging nemende dat: verenigingen, stichtingen en

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in de sportkantine van rksv VOLKEL

Bestuursreglement alcohol in de sportkantine van rksv VOLKEL Bestuursreglement alcohol in de sportkantine van rksv VOLKEL Vastgesteld in de ledenvergadering van 17 december 2001 Enigszins aangepast en geaccordeerd tijdens de bestuursvergadering van 4 maart 2013

Nadere informatie

Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol.

Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol. Barreglement PREAMBULE In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol in sportkantines ; in dit verband

Nadere informatie

Reglement Alcohol bij Korfbalvereniging Groen-Geel

Reglement Alcohol bij Korfbalvereniging Groen-Geel Reglement Alcohol bij Korfbalvereniging Groen-Geel Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit

Nadere informatie

Bestuursreglement. Alcohol in sportkantines. van SV Austerlitz

Bestuursreglement. Alcohol in sportkantines. van SV Austerlitz Bestuursreglement Alcohol in sportkantines van SV Austerlitz 1 Preambule In overweging nemende dat: Sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

Uit oogpunt van verantwoorde alcoholverstrekking dienen de volgende wettelijke bepalingen te worden nageleefd:

Uit oogpunt van verantwoorde alcoholverstrekking dienen de volgende wettelijke bepalingen te worden nageleefd: BESTUURSREGLEMENT ALCOHOLVERSTREKKING TV t Braamveld Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met

Nadere informatie

heeft het bestuur het volgende bestuursreglement Alcohol in sportkantines vastgesteld. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 - Begripsbepalingen

heeft het bestuur het volgende bestuursreglement Alcohol in sportkantines vastgesteld. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 - Begripsbepalingen DVH BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; in dit verband

Nadere informatie

Voetbalvereniging Zwartemeer Sportpark De Planeet. Secretariaat: Postbus 122 7890 AC Klazienaveen. BTW Nr.: 68.40.929.B.01.

Voetbalvereniging Zwartemeer Sportpark De Planeet. Secretariaat: Postbus 122 7890 AC Klazienaveen. BTW Nr.: 68.40.929.B.01. Bestuursreglement Alcohol in onze kantine Inhoudsopgave........................................................ 1 Bestuursverklaring..................................................... 1 Paragraaf 1 Algemene

Nadere informatie

Reglement Alcohol in sportkantines december 2011

Reglement Alcohol in sportkantines december 2011 Reglement Alcohol in sportkantines december 2011 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een alcoholreglement; in dit verband

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in sportkantine Sportclub Wesepe

Bestuursreglement alcohol in sportkantine Sportclub Wesepe Bestuursreglement alcohol in sportkantine Sportclub Wesepe Inleiding In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn

Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in het clubhuis

Bestuursreglement alcohol in het clubhuis Bestuursreglement alcohol in het clubhuis RMHC de Pelikaan December 2013 Preambule In overweging nemende dat: - Sportverenigingen op basis van de Dranken Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT Julianadorper Voetbal Club J.V.C.

BESTUURSREGLEMENT Julianadorper Voetbal Club J.V.C. BESTUURSREGLEMENT Julianadorper Voetbal Club J.V.C. (Vastgesteld tijdens de bestuursvergadering van 15 januari 2014) Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen I. Alcoholhoudende dranken:

Nadere informatie

Alcoholbestuursreglement

Alcoholbestuursreglement Omnivereniging Avanti Secretariaat Steekterweg 156 2407 BK Alphen aan den Rijn e-mail: marijke.ast@planet.nl Tel: 06-10018937 Alcoholbestuursreglement Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Bestuursreglement Alcohol in de sportkantine. Preambule. In overweging nemende dat:

Bestuursreglement Alcohol in de sportkantine. Preambule. In overweging nemende dat: Bestuursreglement Alcohol in de sportkantine Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit verband

Nadere informatie

Preambule. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen. Artikel 1 - Begripsbepalingen

Preambule. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen. Artikel 1 - Begripsbepalingen November 2007 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; in dit verband met sportvereniging wordt bedoeld:

Nadere informatie

Bestuursregelement VV Lekkerkerk

Bestuursregelement VV Lekkerkerk Bestuursregelement VV Lekkerkerk Artikel 1 Begripsbepalingen Paragraaf 1 Algemene bepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol

Nadere informatie

bestuursreglement alcohol in sportkantines

bestuursreglement alcohol in sportkantines bestuursreglement Bestuursreglement Blad: 2 van 7 Artikel 1 Begripsbepalingen... 4 Artikel 2 Wettelijke bepalingen... 4 Artikel 3 Vaststellen en wijzigen... 4 Artikel 4 Aanwezigheid... 5 Artikel 5 Huis-

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT alcohol in horeca-inrichtingen van vrijwilligersorganisaties

BESTUURSREGLEMENT alcohol in horeca-inrichtingen van vrijwilligersorganisaties BESTUURSREGLEMENT alcohol in horeca-inrichtingen van vrijwilligersorganisaties Naam rechtspersoon : Gevestigd te : Dit bestuursreglement is vastgesteld in de algemene ledenvergadering of bestuursvergadering

Nadere informatie

Bestuursreglement Alcohol

Bestuursreglement Alcohol Bestuursreglement Alcohol 11 november 2011 versie 1.2 Bart van Bokhoven (Bestuurslid Facilitair) Hockeyvereniging H.O.D., Valkenswaard, info@hod-online.nl, www.hod-online.nl Lid van de K.N.H.B. Opgericht

Nadere informatie

Bestuursreglement. Alcohol in sportkantines. van de v.v. Wieldrecht.

Bestuursreglement. Alcohol in sportkantines. van de v.v. Wieldrecht. Bestuursreglement Alcohol in sportkantines van de v.v. Wieldrecht. Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een

Nadere informatie

Bestuursreglement Alcohol in sportkantines V.V. Schagen Vastgesteld d.d. 1 Januari 2014

Bestuursreglement Alcohol in sportkantines V.V. Schagen Vastgesteld d.d. 1 Januari 2014 Bestuursreglement V.V. Schagen Vastgesteld d.d. 1 Januari 2014 Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

Alcohol in de Sportkantine

Alcohol in de Sportkantine Dit bestuursreglement is vastgesteld in de bestuursvergadering van 12 januari 2015. Zevenhuizen, Voorzitter: R.J. Holman Handtekening: Secretaris: H. Meijer Handtekening: Preambule In overweging nemende

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in sportkantines

Bestuursreglement alcohol in sportkantines Bestuursreglement alcohol in sportkantines Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit verband

Nadere informatie

Model Bestuursreglement Alcohol in Sportkantines

Model Bestuursreglement Alcohol in Sportkantines Model Bestuursreglement Alcohol in Sportkantines Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit verband

Nadere informatie

WTC Houten 80. Bestuursreglement alcohol in sportkantines

WTC Houten 80. Bestuursreglement alcohol in sportkantines WTC Houten 80 Bestuursreglement alcohol in sportkantines Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 26 oktober 2005 Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet

Nadere informatie

Tielse LTC. Bestuursreglement 'alcohol in sportkantines

Tielse LTC. Bestuursreglement 'alcohol in sportkantines Bestuursreglement 'alcohol in sportkantines Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; in dit verband met

Nadere informatie

Inleiding. Hoofdstuk 5 Diversen beleid. Voetbalvereniging Noordwijk Postbus 130 2200 AC Noordwijk. 5.11 Bestuursreglement Alcohol in sportkantines

Inleiding. Hoofdstuk 5 Diversen beleid. Voetbalvereniging Noordwijk Postbus 130 2200 AC Noordwijk. 5.11 Bestuursreglement Alcohol in sportkantines 2200 AC Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol in sportkantines ; in dit verband

Nadere informatie

KANTINEREGLEMENT. (gebaseerd op het model bestuursreglement alcohol in sportkantines opgesteld door NOC*NSF)

KANTINEREGLEMENT. (gebaseerd op het model bestuursreglement alcohol in sportkantines opgesteld door NOC*NSF) KANTINEREGLEMENT (gebaseerd op het model bestuursreglement alcohol in sportkantines opgesteld door NOC*NSF) In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in sportkantines V.V. UFFELTE. Bestuursreglement alcohol in sportkantines V.V. UFFELTE

Bestuursreglement alcohol in sportkantines V.V. UFFELTE. Bestuursreglement alcohol in sportkantines V.V. UFFELTE Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit verband met sportvereniging wordt bedoeld: een sportvereniging

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN DE SKF KANTINE

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN DE SKF KANTINE BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN DE SKF KANTINE Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in sportkantines. TV Meihoven Ameide

Bestuursreglement alcohol in sportkantines. TV Meihoven Ameide Bestuursreglement alcohol in sportkantines TV Meihoven Ameide Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT Mixed Hockey Club Roden ALCOHOL IN SPORTKANTINES

BESTUURSREGLEMENT Mixed Hockey Club Roden ALCOHOL IN SPORTKANTINES BESTUURSREGLEMENT Mixed Hockey Club Roden ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een

Nadere informatie

Model bestuursreglement

Model bestuursreglement Model bestuursreglement 'Alcohol in Sport-/Ontspannings-/Personeel Vereniging kantines' Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken

Nadere informatie

In leden raadpleging gewijzigd vastgesteld 6-5-2008 1

In leden raadpleging gewijzigd vastgesteld 6-5-2008 1 BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES van S.V. BEATRIX In leden raadpleging gewijzigd vastgesteld 6-5-2008 1 In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen

Nadere informatie

Bestuursreglement alcoholverstrekking in sportkantines Tennisclub Groot Driene

Bestuursreglement alcoholverstrekking in sportkantines Tennisclub Groot Driene Bestuursreglement alcoholverstrekking in sportkantines Tennisclub Groot Driene Paragraaf 0. Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen

Nadere informatie

Model bestuursreglement alcohol in sportkantines

Model bestuursreglement alcohol in sportkantines Model bestuursreglement alcohol in sportkantines BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen

Nadere informatie

CLUBHUIS reglement. Goedgekeurd 3 juli 2006. Clubhuisreglement LTCM 3 juli 2006 pagina 1 van 6

CLUBHUIS reglement. Goedgekeurd 3 juli 2006. Clubhuisreglement LTCM 3 juli 2006 pagina 1 van 6 CLUBHUIS reglement Goedgekeurd 3 juli 2006 Clubhuisreglement LTCM 3 juli 2006 pagina 1 van 6 Clubhuis reglement LTCM Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT VOOR HET CLUBHUIS

BESTUURSREGLEMENT VOOR HET CLUBHUIS BESTUURSREGLEMENT VOOR HET CLUBHUIS Preambule In overweging nemende: - dat sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - dat in dit verband met

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in sportkantines

Bestuursreglement alcohol in sportkantines Bestuursreglement alcohol in sportkantines BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te

Nadere informatie

Model bestuursreglement alcohol in sportkantines. r.k.v.v. V.C.W

Model bestuursreglement alcohol in sportkantines. r.k.v.v. V.C.W Model bestuursreglement alcohol in sportkantines r.k.v.v. V.C.W Versie 1.0 Mei 2018 BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel

Nadere informatie

bestuursreglement alcohol in de sportkantine

bestuursreglement alcohol in de sportkantine VERENIGING VOOR AANGEPAST EN GEINTEGREERD SPORTEN OPGERICHT 20 NOVEMBER 1979 Gevestigd te Zoetermeer. Forelsloot 5 2724 CA bestuursreglement alcohol in de sportkantine Zoetermeer, 20 oktober 2003 1 e wijziging:

Nadere informatie

GMHC BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES. Preambule

GMHC BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES. Preambule GMHC BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; in dit verband

Nadere informatie

ALCOHOL IN SPORTKANTINES

ALCOHOL IN SPORTKANTINES BESTUURSREGLEMENT VV Musketiers ALCOHOL IN SPORTKANTINES Opgesteld d.d. 19-06-2001 Goedgekeurd door leden in jaarvergadering d.d. 12-07-2001 Bij bestuursbesluit opnieuw vastgesteld per 2 januari 2008 Bij

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in sportkantine V.V. Molenschot

Bestuursreglement alcohol in sportkantine V.V. Molenschot Bestuursreglement alcohol in sportkantine V.V. Molenschot Preambule In overweging nemende dat: - Voetbalvereniging Molenschot op basis van de Drank- en Horecawet dient te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

Bestuursreglement. alcohol in sportkantines

Bestuursreglement. alcohol in sportkantines Bestuursreglement Mixed Hockey Club Hoevelaken 10-12-2013 Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; -

Nadere informatie

Bestuursreglement. alcohol in kantine van TVW. alcohol in kantine van TVW

Bestuursreglement. alcohol in kantine van TVW. alcohol in kantine van TVW Bestuursreglement Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit verband met sportvereniging wordt

Nadere informatie

bestuursreglement kv De Hazenkamp richtlijnen alcohol

bestuursreglement kv De Hazenkamp richtlijnen alcohol bestuursreglement kv De Hazenkamp richtlijnen alcohol Preambule In overweging nemende dat: - Sportvereniging op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE

BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE Januari 2013 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan

Nadere informatie

Bestuursreglement voor Clubhuis De Berk van de Chr. Korfbalvereniging D.K.O.D te Heelsum

Bestuursreglement voor Clubhuis De Berk van de Chr. Korfbalvereniging D.K.O.D te Heelsum Bestuursreglement voor Clubhuis De Berk van de Chr. Korfbalvereniging D.K.O.D te Heelsum Ckv DKOD te Heelsum Pagina: 1 van 6 Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank-

Nadere informatie

alcohol in sportkantines

alcohol in sportkantines Bestuursreglement T.C. Sint-Annaland Januari 2015 Bestuursreglement Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in sportkantines

Bestuursreglement alcohol in sportkantines Bestuursreglement alcohol in sportkantines Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit verband

Nadere informatie

AMERSFOORTSE MIXED HOCKEY CLUB

AMERSFOORTSE MIXED HOCKEY CLUB AMERSFOORTSE MIXED HOCKEY CLUB Bestuursreglement alcohol in clubhuis opgesteld mei 2001, gewijzigd tijdens de ALV van november 2011 en wederom gewijzigd tijdens de ALV van november 2014. In overweging

Nadere informatie

Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol. Sterke drank: gedistilleerd met 15% alcohol of meer.

Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol. Sterke drank: gedistilleerd met 15% alcohol of meer. Bestuursreglement TV Frankrijk Alcohol in sportkantines 2017 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement

Nadere informatie

Hockeyclub Etten-Leur Bestuursreglement alcohol in sportkantines

Hockeyclub Etten-Leur Bestuursreglement alcohol in sportkantines Hockeyclub Etten-Leur Bestuursreglement alcohol in sportkantines Het bestuursreglement is bedoeld om te waarborgen dat wordt gewerkt aan alcoholmatiging. In het reglement staan interne werkafspraken in

Nadere informatie

Bestuursreglement. Ter zake van. Alcoholgebruik in de ClubArk van watersportvereniging Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede

Bestuursreglement. Ter zake van. Alcoholgebruik in de ClubArk van watersportvereniging Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede Bestuursreglement Ter zake van Alcoholgebruik in de ClubArk van watersportvereniging Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede Bestuursreglement alcoholgebruik in de ClubArk van watersportvereniging Rijn en Lek

Nadere informatie

Alcohol in het Atalante clubhuis. Bestuursreglement AKV Atalante

Alcohol in het Atalante clubhuis. Bestuursreglement AKV Atalante Alcohol in het Atalante clubhuis Bestuursreglement AKV Atalante juni 2004 2 Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol

Nadere informatie

Preambule. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen. Artikel 1 - Begripsbepalingen

Preambule. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen. Artikel 1 - Begripsbepalingen April 2014 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol in sportkantines ; in dit verband

Nadere informatie

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking Culemborgse Mixed Hockeyclub Bestuursreglement Alcoholverstrekking Versie:.September 2015 1 Conform artikel 23 van de Statuten van de vereniging dienen het Huishoudelijk Reglement en andere regelementen

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT TOS BERGEIJK 'ALCOHOL IN TENNISPAVILJOEN'

BESTUURSREGLEMENT TOS BERGEIJK 'ALCOHOL IN TENNISPAVILJOEN' BESTUURSREGLEMENT TOS BERGEIJK 'ALCOHOL IN TENNISPAVILJOEN' Preambule In overweging nemende dat: TOS Bergeijk op basis van de gemaakte afspraken bij de afgifte van de vergunning voor horeca-activiteiten

Nadere informatie

Bestuursreglement bargebruik

Bestuursreglement bargebruik Bestuursreglement bargebruik Preambule In overweging nemende dat: 1. rechtspersonen - niet zijnde een BV of NV - die zich richten op activiteiten van recreatieve, sportieve, sociaal-culturele, educatieve,

Nadere informatie

Bestuurs- en huishoudelijk reglement V.V. Luctor 88. Afspraken omtrent alcohol in sportkantines en tevens de algemene huis- en gedragsregels

Bestuurs- en huishoudelijk reglement V.V. Luctor 88. Afspraken omtrent alcohol in sportkantines en tevens de algemene huis- en gedragsregels Bestuurs- en huishoudelijk reglement V.V. Luctor 88 Afspraken omtrent alcohol in sportkantines en tevens de algemene huis- en gedragsregels September 2008 Inleiding In overweging nemende dat: - sportverenigingen

Nadere informatie

bestuursreglement alcohol in t Baken wsv. de Gors te Arkel

bestuursreglement alcohol in t Baken wsv. de Gors te Arkel bestuursreglement alcohol in t Baken wsv. de Gors te Arkel Bestuursreglement alcohol in t Baken versie 2003 Pagina 1 van 6 Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank-

Nadere informatie

Alcoholbeleid. ZV De Ham ZC d.d. 15 januari 2019

Alcoholbeleid. ZV De Ham ZC d.d. 15 januari 2019 Alcoholbeleid ZV De Ham ZC d.d. 15 januari 2019 In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een reglement Alcohol in sportkantines

Nadere informatie

s.v. Veensche Boys BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES s.v. Veensche Boys Westerveenstraat 42 3864 EN Nijkerkerveen

s.v. Veensche Boys BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES s.v. Veensche Boys Westerveenstraat 42 3864 EN Nijkerkerveen s.v. Veensche Boys Westerveenstraat 42-3864 EN Nijkerkerveen Postadres: Postbus 181-3860 AD Nijkerk T 033-257 12 57 - veenscheboys@gmail.com Kvk Harderwijk 400940623 - Rabobank 3478.32.563 BESTUURSREGLEMENT

Nadere informatie

ongeoorloofde vormen van concurrentie met de reguliere horeca te voorkomen;

ongeoorloofde vormen van concurrentie met de reguliere horeca te voorkomen; BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: een bestuursreglement Alcohol in sportkantines ; - en Horecawet dienen te beschikken over beheer, aangesloten bij een door

Nadere informatie

ALCOHOL IN SPORTKANTINES - SVC2000

ALCOHOL IN SPORTKANTINES - SVC2000 ALCOHOL IN SPORTKANTINES - SVC2000 BESTUURSREGLEMENT 07-09-2016 Jagerstraat 1, 6042 KA, Roermond INLEIDING In overweging nemende dat: Sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet

Nadere informatie

a. Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol;

a. Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol; BESTUURSREGLEMENT VOOR HET CLUBGEBOUW Preambule In overweging nemende: - dat sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - dat in dit verband

Nadere informatie

Bestuursreglement Alcoholverstrekking (Concept)

Bestuursreglement Alcoholverstrekking (Concept) BRIDGECLUB VICTORIA SINDS 15 FEBRUARI 1960 Bestuursreglement Alcoholverstrekking (Concept) INHOUD: Paragraaf 1 Algemene bepalingen Pag. 2 Paragraaf 2 Sociale Hygiënische bepalingen Pag. 3 Paragraaf 3 Paracommercie

Nadere informatie

http://www.nocnsf.nl/iva

http://www.nocnsf.nl/iva Het bestuur van de tennisvereniging TV Meerburg heeft het hierna vermelde bestuursreglement alcohol in sportkantines vastgesteld op grond van de volgende overwegingen: sportverenigingen dienen op basis

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement R.K.S.V. St. George Spierdijk

Huishoudelijk reglement R.K.S.V. St. George Spierdijk Huishoudelijk reglement R.K.S.V. St. George Spierdijk Artikel 1. Algemene bepalingen 1. R.K. Sportvereniging St. George, hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht op 17 december 1930

Nadere informatie

Bestuursreglement verantwoord alcohol schenken

Bestuursreglement verantwoord alcohol schenken Bestuursreglement verantwoord alcohol schenken statutaire naam: adres secretariaat: betreffende de inrichting: adres inrichting: NWV Flevo p/a Vetkamp 102, 3861 JS NIJKERK Bad Bloemendal (verenigingsruimte)

Nadere informatie

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 Clubreglement 1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 1.1 Bestuurssamenstelling Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Bestuurslid: Berry Verheijden Bestuurslid: Ad van Beek 1.2 Lidmaatschap a. De aanmelding

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in sportkantines V.V.Haastrecht. versie

Bestuursreglement alcohol in sportkantines V.V.Haastrecht. versie Bestuursreglement alcohol in sportkantines V.V.Haastrecht versie 06-2014. Inhoudsopgave: preambule 3 paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen 4 Artikel 2 Wettelijke bepalingen 5 Artikel

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule

BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; in dit verband wordt

Nadere informatie

editie 7, september 2016

editie 7, september 2016 digitale Clubkrant editie 7, september 2016 Voorzitter aan het woord Na alle voorbereidingen is nu eindelijk de competitie begonnen. Dit is waar het om gaat. Na drie competitie-loze maanden weer aan de

Nadere informatie

Bestuursreglement "alcohol in de sportkantine" van S.V. Zandvoort.

Bestuursreglement alcohol in de sportkantine van S.V. Zandvoort. 01-05-2017 Horecabeleid Bestuursreglement "alcohol in de sportkantine" van S.V. Zandvoort. J.J. v.d. Leden Hogeweg 5 2042 GD Zandvoort betreffende de inrichting: Kantine S.V. Zandvoort Duintjesveldweg

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT Voetbalvereniging Wildervank Opgericht 5 april 1930 - Koninklijk goedgekeurd 19 juni 1960

BESTUURSREGLEMENT Voetbalvereniging Wildervank Opgericht 5 april 1930 - Koninklijk goedgekeurd 19 juni 1960 BESTUURSREGLEMENT Voetbalvereniging Wildervank Opgericht 5 april 1930 - Koninklijk goedgekeurd 19 juni 1960 In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet

Nadere informatie

Reglement alcohol en de tuinvereniging

Reglement alcohol en de tuinvereniging Reglement alcohol en de tuinvereniging Naam rechtspersoon: Gevestigd te: Tot het vaststellen van dit reglement is volgens de statuten van de vereniging de algemene vergadering bevoegd. Dit reglement is

Nadere informatie

Bestuursreglement inzake het schenken van alcohol in ons clubhuis

Bestuursreglement inzake het schenken van alcohol in ons clubhuis Bestuursreglement inzake het schenken van alcohol in ons clubhuis In overweging nemende dat: Preambule - verenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

Bestuursreglement alcoholgebruik Muziekvereniging Crescendo te Voorthuizen versie 1.0. Preambule

Bestuursreglement alcoholgebruik Muziekvereniging Crescendo te Voorthuizen versie 1.0. Preambule Bestuursreglement alcoholgebruik Muziekvereniging Crescendo te Voorthuizen versie 1.0 Preambule In overweging nemende dat: verenigingen op basis van de Drank-en Horecawet dienen te beschikken over een

Nadere informatie

Handvest Waarden en Normen

Handvest Waarden en Normen Handvest Waarden en Normen Onderdeel van het Huishoudelijk Reglement van T.S.V. THEOLE 27 juni 2014 T.S.V. THEOLE HANDVEST WAARDEN EN NORMEN INHOUDSOPGAVE Artikel 1: Waarden en Normen (Gedragscode) Artikel

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in kantine Swift 64

Bestuursreglement alcohol in kantine Swift 64 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van artikel 9 van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement Alcohol in sportkantines ; in dit verband met sportvereniging

Nadere informatie

Bestuursreglement alcohol in het clubhuis Baan 7

Bestuursreglement alcohol in het clubhuis Baan 7 Bestuursreglement alcohol in het clubhuis Baan 7 Inleiding: In overweging nemende dat: - Sportverenigingen op basis van de Drank en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - In dit verband

Nadere informatie

bestuursreglement alcohol in het Trefpunt

bestuursreglement alcohol in het Trefpunt bestuursreglement alcohol in het Trefpunt Verenigingen / stichtingen in een dorpshuis dienen op basis van de Drank-en Horecawet te beschikken over een bestuursreglement; Het dorpshuis met een drank-en

Nadere informatie

Van belang is om te realiseren, dat de gemeente in het komende jaar van plan is, om de naleving van de voorschriften streng(er) te gaan controleren.

Van belang is om te realiseren, dat de gemeente in het komende jaar van plan is, om de naleving van de voorschriften streng(er) te gaan controleren. Brielle, december 2012 Aan de leden van BVT E 68 Betreft: BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Dames, Heren, De Drank- en Horecawetgeving schrijft voor, dat de vergunning voor het schenken van alcoholhoudende

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

Normen, waarden en gedragsregels HMC Raamsdonksveer. Normen, waarden en gedragsregels H.M.C. Raamsdonksveer

Normen, waarden en gedragsregels HMC Raamsdonksveer. Normen, waarden en gedragsregels H.M.C. Raamsdonksveer Normen, waarden en gedragsregels H.M.C. Raamsdonksveer 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Normen en waarden 4 Ouders langs de lijn 5 Tien cynische tips voor ouders / verzorgers 5 Afspraken en reglement jeugdteams

Nadere informatie

Bestuursreglement. Preambule

Bestuursreglement. Preambule Bestuursreglement statutaire naam: rechtspersoon adres secretariaat: p/a straat, nr, plaatsnaam betreffende de inrichting: naam inrichting adres inrichting: straat, nr, plaatsnaam In overweging nemende

Nadere informatie

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking

Culemborgse Mixed Hockeyclub. Bestuursreglement Alcoholverstrekking Culemborgse Mixed Hockeyclub Bestuursreglement Alcoholverstrekking Versie: 10 mei 2016 1 Conform artikel 23 van de Statuten van de vereniging dienen het Huishoudelijk Reglement en andere regelementen als

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie