Ook de standpunten van de partijleden van Lelystads Belang, zijn verwerkt in dit document.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ook de standpunten van de partijleden van Lelystads Belang, zijn verwerkt in dit document."

Transcriptie

1 Inleiding In dit document vindt u het verkiezingsprogramma voor 2014 van Lelystads Belang voor de gemeente Lelystad. Dit document is tot stand gekomen door input, die we hebben gekregen tijdens gesprekken met burgers van Lelystad tijdens de politieke markt op het Stadhuisplein in Lelystad. Ook de standpunten van de partijleden van Lelystads Belang, zijn verwerkt in dit document. Dit document is ingedeeld in 10 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk gaat over een onderdeel van onze standpunten, zoals recreatie, jongerenbeleid en milieu. Per onderdeel omschrijven we onze standpunten en ideeën en die vatten we vervolgens samen in een aantal speerpunten. Inhoudsopgave 1 Veiligheid. 2 Besteding gemeentegeld / gemeentebeleid. 3 Recreatie. 4 Openbaar groen. 5 Jeugd & jongerenbeleid. 6 Verkeer & openbaar vervoer. 7 Ouderenzorg. 8 Milieu. 9 Woningbouw. 10 Werkgelegenheid

2 1.Veiligheid. Veiligheid op straat begint met een veilig gevoel. Hiervoor is het noodzakelijk dat er meer politie op straat te zien is. Dus minder op de politiepost zitten of vanuit de auto patrouilleren, maar vooral ook lopend en op de fiets de straat op. Dit is vooral belangrijk in de avonduren in woonwijken en in het weekend en op koopavond in het centrum en bij uitgaansgelegenheden. Zo kan de politie beter optreden tegen hangjongeren en overlast door muziek en brommers. De milieupolitie heeft ook een belangrijke rol in een veilig gevoel op straat. Een nette buurt geeft immers een veiliger gevoel dan een vieze achtergestelde buurt. Om deze reden willen wij dat de milieupolitie ook meer de wijken ingaat en dan niet met de auto, maar te voet of op de fiets. Tevens mag het handhavingsbeleid strenger! Veiligheid heeft niet alleen te maken met beveiliging, maar ook met een veilige infrastructuur. Daarom moeten de winkelcentra beter toegankelijk worden en dan vooral op het gebied van straatwerk. Voor de fietsers moeten er meer mogelijkheden komen om aan de rand van het centrum te kunnen stallen zodat ook het aanzicht netter is. Met name de ouderen en gehandicapten moeten meer en gemakkelijker toegang krijgen in winkels en instellingen Meer politie op straat. Meer optreden tegen hangjongeren en overlast van muziek en brommers. Meer wijkinzet door milieupolitie. Betere toegankelijkheid van de winkelcentra d.m.v. goed straatwerk. De winkelcentra fietsvrij maken.

3 Meer stalling mogelijkheden voor fietser. 2. Besteding gemeentegeld / gemeentebeleid. Regelmatig hoor je in het nieuws berichten over grote projecten die uitlopen en/of ruim over het budget gaan. Denk bijvoorbeeld aan de hogesnelheidslijn! Ook binnen onze gemeente gebeurt dit. Dit kan voorkomen worden door bij aanbestedingen een boete clausule op te nemen. Voor hele grote aanbestedingen dient de gemeente daarom de burgers te raadplegen door bijvoorbeeld een referendum te houden. Ook moeten werkzaamheden goed gepland worden om uitloop in tijd en budget te beperken en om zo ook de overlast terug te dringen. Een trend bij gemeentes is de inhuur van extern personeel. Deze inhuur moet drastisch worden teruggebracht en het geld dat hiermee bespaard wordt kan gebruikt worden om intern personeel op te leiden, zodat de kennis intern gewaarborgd wordt. Het is zeer vreemd dat bij inhuur de ontvangsten op gaan met extra kosten aan derden. Op deze manier sponseren we een bedrijf. Op het gebied van doorlooptijden bij vergunningsaanvragen en uitkeringen moet veel winst behaald worden. De doorlooptijd voor de aanvraag van sociale zekerheden mag maximaal 3 weken zijn, omdat mensen niet 8 of 12 weken op hun geld kunnen wachten!

4 Burgers betrekken bij grote aanbestedingen. Externe inhuur terugdringen. Beter plannen van werkzaamheden aan de infrastructuur. Sneller besluiten nemen over aanvragen van sociale zekerheden. Geen budget overschrijdingen accepteren. 3. Recreatie. Lelystad is een prachtige gemeente met veel natuur en recreatiemogelijkheden. De gemeente doet hier echter onvoldoende mee. Bussen naar het natuurpark en het vliegveld stoppen nu op de N302 en rijden niet verder. Lelystad heeft een mooie kuststrook, maar tot op heden kan je hier eigenlijk alleen van genieten als je zelf een boot hebt. Verder is er weinig tot niets te doen. Er moeten meer stranden gemaakt worden waar voor het hele gezin iets te doen is. De bosgebieden rondom Lelystad zijn uniek in Nederland. We hebben een rijke natuur en mensen moeten daarvan kunnen genieten. In alle bossen, dus zowel de bossen van Staatsbosbeheer als van de gemeente, moeten meer fietsroutes en ruiterpaden worden aangelegd.

5 Lelystad heeft best een aantal mooie evenementen, zoals de Oldtimerdag die terug moet naar het centrum en het jaarlijkse pleinfeest. Lelystad moet deze evenementen zeker in stand houden en zelfs uitbreiden met nieuwe evenementen. Verschillende culturen zouden aan bod moeten komen tijdens de nieuwe evenementen, zodat integratie gestimuleerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een Pasar Malam of aan een extra markt ter ere van het Suikerfeest. Ook moeten evenementen beter gepromoot worden d.m.v. de krant, posters en andere media. Voor de jeugd moet er meer uitgaansgelegenheden gecreëerd worden. Dit zal het imago van de stad ten goede komen en ook de overlast van jongeren op straat tegengaan. Bovendien hoort een goed uitgaansleven bij een stad van het formaat van Lelystad! In het verleden waren er in Lelystad 3 zwembaden. Deze zijn allemaal vervangen door de Koploper. Lelystad verdient een 2e zwembad met een buitenbad. De kuststrook breed ontwikkelen en meer stranden. Betere ruiterpaden (incl. menpaden) en fietsroutes in de bossen. De evenementen in stand houden en uitbreiden in de gemeente. Bevorderen van de integratie in de gemeenschap door meer evenementen te stimuleren van elke cultuur. Meer uitgaansmogelijkheden voor de jeugd in diversen leeftijdsgroepen. Een 2e zwembad met buitenzwembad realiseren. 4.Openbaar groen.

6 Lelystad is een groene gemeente en dat willen we zo houden. Dat houdt in dat er minder bomen gekapt moeten worden en dat er dus ook strengere regels moeten komen voor het verlenen van een kapvergunning. Wel vinden we dat het openbaar groen goed moet worden onderhouden. Dat houdt in dat het gras op tijd gemaaid moet worden en dat er voldoende gedaan moet worden om onkruid tegen te gaan. Burgers mogen hier ook best een steentje aan bijdragen door het openbaar groen om hun eigen woning een beetje bij te houden. Voor de verkeersveiligheid is het belangrijk om de hoeken van struiken bij wegen laag te houden, zodat bestuurders voldoende zicht hebben op kruisend verkeer. Ook het laag houden van de groenstroken op de dreef is hierbij van belang. Minder kappen en strengere regels voor het kappen. Meer maaien en onkruid wieden. Het opruimen van zwerfafval in de perken en groenstroken. Stimuleren van de bevolking om mee te doen. De hoeken laag houden, zodat de bestuurders meer zicht hebben op het kruisende verkeer. De tussenstroken laag houden voor meer uitzicht. 5. Jeugd & jongerenbeleid. Als je een moderne gemeente bent, die trots is op haar jongeren, dan moet je ook goed voor de jongeren in je stad zorgen. Zoals al eerder genoemd, onder punt 3 Recreatie, vinden wij het erg

7 belangrijk dat er voldoende uitgaansgelegenheden gerealiseerd worden en dat ook de kwaliteit van deze uitgaansgelegenheden echt goed is. Ook het realiseren van een zwembad met buitenbad moedigen wij aan. Het is belangrijk jongeren te betrekken bij de politiek en bij het jongerenbeleid. Als de gemeente plaatsen gaat creëren waar jongeren samen kunnen komen, dan is het ook belangrijk dat we diezelfde jongeren betrekken bij het inrichten van die plaatsen. Dat geldt niet alleen voor uitgaansgelegenheden, maar ook voor activiteiten voor kinderen van bijvoorbeeld 12 tot 14 jaar oud. Een ander aspect van Jeugd & Jongerenbeleid is school en kinderopvang. Kinderopvang en naschoolse opvang moeten beter toegankelijk en beter betaalbaar worden. Wachtlijsten moeten verdwijnen! Voor kinderen die moeilijker leren of gedragsproblemen hebben moet meer en vooral persoonlijkere begeleiding komen. Een belangrijk begin daarvan is om te zorgen dat er voldoende leraren voor de klassen staan. Meer uitgaansmogelijkheden voor de jeugd in diverse leeftijdsgroepen. Een 2e zwembad met buitenzwembad realiseren. Plaatsen creëren waar jongeren samen kunnen komen zonder overlast voor anderen, maar dan moet er ook iets te doen zijn. Meer activiteiten voor de jeugd vanaf 12 jaar en ouder. Jeugd meer betrekken bij het inrichten van speelmogelijkheden en vertier. De moeilijke kinderen eerder en beter opvangen en begeleiden. Meer leraren en kleinere klassen, zodat er een vaste leraar voor de klas staat.

8 6. Verkeer en openbaar vervoer. De overheid en ook steeds meer werkgevers willen het gebruik van openbaar vervoer stimuleren. Het is echter zo dat er bij het station geen enkele mogelijkheid is om je auto te parkeren om vervolgens met de trein naar het werk te gaan. Wij pleiten er daarom voor om het station Lelystad- Zuid (bij de gevangenis) te openen en daar voldoende gratis parkeergelegenheid te creëren. Lelystad heeft een uniek verkeersstelsel met veel ruimte. Desondanks is door de toename van het verkeer de situatie veranderd. De verkeersituatie zal aanzienlijk verbeteren als overal binnen Lelystad 50 km/u gereden moet worden. Op dit moment zijn veel situaties onduidelijk, soms 70 km/u en soms 50 km/u. Ook zijn er veel klachten over geluidsoverlast. Door overal een maximum van 50 km/u in te stellen zijn deze problemen opgelost. Hoewel we al veel rotondes hebben binnen Lelystad is het wel zo dat rotondes veel veiliger zijn dan kruisingen en ook voor een betere doorstroming zorgen in vergelijking met verkeerslichten. Binnen de woonwijken geldt uiteraard een maximum snelheid van 30 km/u en daar moet ook op gecontroleerd worden. Lelystad kenmerkt zich ook door het gescheiden verkeerssysteem. Fietsers en automobilisten worden over het algemeen keurig uit elkaar gehouden. Dit moet ook gehandhaafd blijven en gelijkvloerse kruisingen van snel en langzaam verkeer moeten vermeden worden. Tevens moeten de fietsroutes in Lelystad veilig gemaakt en beter onderhouden worden. Kuilen en scheuren in het wegdek moeten gerepareerd worden en onoverzichtelijke kruisingen moeten aangepakt worden. De zogeheten wijkbus moet permanent worden gerealiseerd. Dat is voor een groot gebied van Lelystad noodzakelijk. Wij zijn van mening dat het straat parkeren in Lelystad gratis moet. De 65+ pas voor het openbaar moet gehandhaafd blijven.

9 Betere busverbindingen naar het natuurpark en het vliegveld. De bussen met meer regelmaat laten rijden. Het in het leven roepen van een nachtbus met begeleiding. Openen van station Lelystad-Zuid en daar voldoende parkeergelegenheid creëren voor forensen. Op de dreven 50 km/u. Gerichte controle in de woonwijken waar 30 km/u geldt. Op knelpunten en bij gevaarlijke situaties rotondes plaatsen. Het gescheiden verkeerssysteem handhaven, dus geen gelijkvloerse kruisingen met het zogeheten langzame verkeer. De fietsroutes veilig maken en veilig houden. 65+ pas handhaven Wijkbus handhaven Gratis straat parkeren.

10 7.Ouderen zorg. Het zo lang mogelijk zelfstandig wonen stat voor ouderen centraal. senioren moeten direct inbreng hebben met hun woonwensen. Zowel bij nieuwbouw als verbouw. Vanwege de snel toenemende vergrijzing moet de woningmarkt aangepast worden voor de toekomstige generaties senioren. het moet ook betaalbaar zijn. Het aanwenden van vrijwilligers om de ouderen te ondersteunen in hun dagelijkse bezigheden door bijvoorbeeld scholieren in te schakelen, De zorg is in Lelystad sterk verbeterd het ziekenhuis draait goed maar er is nog steeds geen echte eerste hulp je moet altijd eerst via de huisdokter kost dus extra geld. Veel mensen, die bij een ziekenhuis komen, zijn minder valide. Op dit moment zijn de invalidenparkeerplaatsen bij het ziekenhuis vaak vol en daarom moeten er meer invalidenparkeerplaatsen komen.

11 Een echte eerste hulp post waar je naar toe kunt zonder eerst de huisarts te moeten raadplegen. Zelfstandig wonen voor ouderen Hulp van vrijwilligers Aangepaste woningen Meer parkeerplaatsen voor invaliden. 8. Milieu. Lelystad is een groene gemeente. Op deze natuur zijn we trots en willen we behouden. Daarom moeten er alleen geluidsschermen geplaatst worden op plaatsen waar dat echt nodig is. Vooral door het vaststellen van een maximum snelheid op alle wegen binnen Lelystad zullen veel geluidsschermen niet nodig zijn. Ook is het belangrijk voor het behoud van de natuur dat er geen zware milieubelastende bedrijven maximaal klasse 3 toegelaten worden in Lelystad. Wij blijven protesteren tegen de ontwikkeling van het bedrijven terrein FLEVOKUST een overslaghaven met terminal is uitstekend maar wij willen niet de afvalput van EUROPA worden. Dus ook in de nieuwe raad zullen wij ons met hand en tand verzetten tegen de komst van het bedrijven terrein Flevokust. De gemeente zelf dient altijd het goede voorbeeld te geven. Wij pleiten voor een milieuvriendelijk vervoersmanagementplan van de gemeente door het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer en de fiets voor het woon-werk verkeer. Geen bedrijven terrein op de FLEVOKUST. Geluidsschermen alleen daar waar het echt nodig is. Geen zware milieubelastende bedrijven toelaten maximaal klasse 3. Milieuvriendelijk vervoersmanagementplan van de gemeente.

12 9. Woningbouw. Voor een gunstig woonklimaat binnen Lelystad is het belangrijk dat de kwaliteit van de wijken op een goed niveau is. Om dit te bereiken moet er overal direct en resoluut worden opgetreden, dus ook bij mensen die hun woning en woonomgeving niet goed onderhouden. Als er bewoners zijn van huurwoningen, die wiet kweken of andere misdrijven vanuit hun woning plegen, dan dienen zij direct uit de woning gezet te worden. Voor ouders die gaan scheiden moeten er meer spoedwoningen beschikbaar zijn. Niet alleen voor mensen met een huurwoning, maar ook in het geval van een gedwongen verkoop. Naast het realiseren van deze woningen moeten er ook voldoende koopwoningen gebouwd worden, die voor starters betaalbaar zijn.de uitgifte van huurwoningen moeten eerlijk zijn dus geen voorkeur behandeling voor speciale groepen. Maar gewoon volgens de te lange wachtlijst. De wachtlijst moet beperkt worden tot 6 maanden Om deze zaken te ondersteunen is het goed om een gemeentelijke woningbouworganisatie op te richten. Bij overlast resoluut optreden. Bij het in gevaar brengen van de woonomgeving onmiddellijk ingrijpen. Bij kweken of dealen van verboden middelen het huurcontract opzeggen. Het realiseren van meer spoedwoningen voor gescheiden ouders en bij gedwongen verkoop van woningen. Het realiseren van starterwoningen, die betaalbaar zijn.

13 Het oprichten van een gemeentelijke woningbouworganisatie. Wachtlijst maximaal 86 maanden 10. Werkgelegenheid. Werkgelegenheid is erg belangrijk voor de ontwikkeling van Lelystad. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van die werkgelegenheid is de uitbreiding van de luchthaven. Wij staan dan ook achter de groei van de luchthaven. Om bedrijven naar Lelystad te halen is het belangrijk dat de gemeentelijke besluitvorming voldoende snel gaat. Vergunningsaanvragen van bedrijven moeten dus zo snel mogelijk afgehandeld worden. Om te zorgen dat onze burgers niet altijd ver hoeven te reizen naar hun werk is het belangrijk dat we ons hiervoor inzetten. De gemeente moet bemiddelen tussen scholen en bedrijven om op deze manier relevante stageplekken te creëren. Vanuit deze stages kunnen studenten wellicht doorgroeien naar een vaste functie na hun studie. Bevorderen van banen in de gezondheidszorg. Het bemiddelen tussen scholen en bedrijven voor relevante stageplekken. Groei van de luchthaven. Meer bedrijven naar de gemeente halen door sneller vergunningen te verlenen. Het actief zoeken naar werkgelegenheid.

14 Misbruik melden Toegang verwijderen Mogelijk gemaakt door

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Fietsen, lopen en veiligheid

Fietsen, lopen en veiligheid Uitkomsten stellingendebat Als onderdeel van de Startbijeenkomst Verkeersbeleidsplan Bunnik (datum: 10-10-2013) is een Stellingendebat gehouden. Er waren circa 18 mensen aanwezig die hebben meegedaan met

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Fietsstrategie voor Rotterdam

Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Het fietsgebruik in Rotterdam zit in de lift. Het aantal fietsers op een gemiddelde dag is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld van 40.000

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder,

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder, Voorwoord Beste Heerhugowaarder, In dit verkiezingsprogramma 2014 hebben wij onze standpunten en visie in tien thema s kort en bondig weergegeven. Onze visie komen voort uit de sociaalliberale keuzes van

Nadere informatie

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en VERKIEZINGS- PROGRAMMA VOORWOORD Het is met veel plezier dat ik het voorwoord schrijf voor het verkiezingsprogramma van Trots Pijnacker-Nootdorp (TPN). Op 21 maart aanstaande zal Trots wederom meedoen

Nadere informatie

Top-6 PLUS-punten. Top-5 MIN-punten

Top-6 PLUS-punten. Top-5 MIN-punten BUURTONDERZOEK Wittenshoeck jun2013 Buurtonderzoek aan de Wanmolen, Schudegge, Dorsvlegel, Ploegschaar en De Zicht op 27 en 28 juni 2013 Op 27 en 28 juni spraken de vrijwilligers van de PvdA Hellevoetsluis

Nadere informatie

Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart februari 2013

Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart februari 2013 Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart 9 februari Inleiding Om de toekomstige verkeers- en vervoersvisie van Krimpen aan den IJssel aan te laten sluiten op de behoeften van de

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Kübra Ozisik September

Kübra Ozisik September Kübra Ozisik September 2018 www.ois-groningen.nl Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek 3 1.2 Doel van het onderzoek 3 2. Resultaten 4 2.1 Respons 4 2.2 Fietsen in de stad 4 2.3 Bewaakte

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Activiteitenterrein Rouveen

Activiteitenterrein Rouveen Speerpunten CDA Staphorst: Zwembad moet open blijven Activiteitenterrein Rouveen Slagen NU inrichten Meer burger, minder overheid Centrum: fiets-veiliger De ZORG = voor IEDEREEN Glasvezel JA! Het CDA wil

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

Fietsen door groen. Het fietsenplan van D66 Breda

Fietsen door groen. Het fietsenplan van D66 Breda Fietsen door groen Het fietsenplan van D66 Breda VOORWOORD De fiets hoort bij Breda. Iedereen kent het gevoel, over het stuur gebogen soms door weer en wind. Fietsen is milieuvriendelijk en gezond. Fietsen

Nadere informatie

Buurtonderzoek in De Put in Hellevoetsluis, van 19 tot 22 november 2015

Buurtonderzoek in De Put in Hellevoetsluis, van 19 tot 22 november 2015 BUURTONDERZOEK De Put Buurtonderzoek in De Put in Hellevoetsluis, van 19 tot 22 november 2015 Hierbij gaven 44 bewoners aan de deur hun mening over hun buurt, hoe zij de veiligheid ervaren, en of zij nu,

Nadere informatie

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum De gemeente Enschede hecht veel belang aan de mening van inwoners. Daarom is het opgericht. Via dit panel kunnen inwoners van Enschede gedurende

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Samen leven in Bernheze

Samen leven in Bernheze Samen leven in Bernheze Wij zijn samen Bernheze. Oud en Jong, werkend of nog naar school, of misschien al met pensioen. Wij zijn het die er samen voor zorgen dat het hier prettig leven is en wij zijn er

Nadere informatie

Nummer Details Actie

Nummer Details Actie Notulen Van: Jelmer Droogsma Datum: 24 juni 2019 Locatie: Stadhuis Culemborg Kopie: Ons kenmerk: BG1274TPMI1907011156 Classificatie: Open Bijlagen: Presentatie Trends en Ontwikkelingen Stellingen HaskoningDHV

Nadere informatie

Aanleiding. Aantal reacties. Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016

Aanleiding. Aantal reacties. Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016 Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016 Aanleiding Voor het opstellen van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP) is het belangrijk om in

Nadere informatie

Enquête dorpsvisie Zuidoostbeemster

Enquête dorpsvisie Zuidoostbeemster Enquête dorpsvisie Zuidoostbeemster Toelichting Graag de antwoorden van uw keuze aankruisen. We zijn ons ervan bewust dat er veel open vragen in deze lijst staan. Als u geen antwoord weet, kunt u de vraag

Nadere informatie

Maatschappelijk Raadsakkoord Ermelo

Maatschappelijk Raadsakkoord Ermelo Maatschappelijk Raadsakkoord Ermelo Opening Terugkoppeling uitkomsten Eerste reacties Pauze met reacties Richtingaanwijzers Einde Twee keer gesprek op straat Online chatsessie E-Mail Facebook, Twitter

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit?

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? Voetpaden liggen niet altijd vlak en worden niet goed onderhouden. Fietspaden worden met name

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Stemmen met je voeten in de gemeente Vierweg (niveau 1 en 2)

Stemmen met je voeten in de gemeente Vierweg (niveau 1 en 2) Stemmen met je voeten in de gemeente Vierweg (niveau 1 en 2) Korte omschrijving In de verzonnen gemeente Vierweg zijn 4 politieke partijen actief. Er worden 3 situaties geschetst. De studenten geven per

Nadere informatie

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek?

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? Waarom een Leefplekmeter? We brengen een groot deel van onze tijd door op de plek waar we wonen of werken. Dit heeft belangrijke gevolgen voor ons leven en

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Verkeer en vervoer. Voorrang voor de fiets

Verkeer en vervoer. Verkeer en vervoer. Voorrang voor de fiets Verkeer en vervoer Hoe je omgaat met de verkeersstromen in een drukke stad als Leiden is niet alleen belangrijk voor de doorstroom ervan, maar ook voor het milieu en de luchtkwaliteit in de stad, voor

Nadere informatie

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Minder bussen in de Bloemerstraat Meest gewaardeerd Veelzijdigheid zoals

Nadere informatie

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind!

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! CBS De Rietzanger & OBS Ter Borch Februari/maart 2015 Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! In het jaar 2009 werd het Borchkwartier gebouwd. Al snel bleek dat beide scholen te maken hadden

Nadere informatie

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is.

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is. Enquête Kort Haarlem In totaal hebben 151 mensen de enquête teruggestuurd, dit is een goede respons voor deze steekproef. Deze mensen zijn ingedeeld in vier gebieden binnen de wijk Kort Haarlem: - Witte

Nadere informatie

Bewonerspanel Verkeersveiligheid

Bewonerspanel Verkeersveiligheid Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Verkeersveiligheid Februaripeiling 2015: Verkeersveiligheid De gemeente Utrecht wil graag

Nadere informatie

Voorliggend stuk is een verkorte versie van het op 7 januari 2010 vastgesteld dorpsplan Nieuwveen 1april 2016 Initiatiefgroep Dorpsraad Nieuwveen

Voorliggend stuk is een verkorte versie van het op 7 januari 2010 vastgesteld dorpsplan Nieuwveen 1april 2016 Initiatiefgroep Dorpsraad Nieuwveen Inleiding Op 7 januari 2010 is het Dorpsplan Nieuwveen door de gemeente vastgesteld. Nieuwveen was het eerste dorp in de gemeente Nieuwkoop waar de gemeente dorpsgericht wilde werken met een dorpsraad.

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 BUURTONDERZOEK Sportbuurt Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 Hierbij gaven 68 bewoners hun mening over hun buurt en over de voorgenomen bouw van een scholencluster

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: D1509 1512 3044 0384 Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Datum uitgifte advies: Oversteekbaarheid fietsers en voetgangers

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Overzicht, geanonimiseerd Pagina 1 van 8. Onderwijs/scholen V = Veiligheid. K = Kindvriendelijk R = Rustige. woonomgeving. P = Parkeren.

Overzicht, geanonimiseerd Pagina 1 van 8. Onderwijs/scholen V = Veiligheid. K = Kindvriendelijk R = Rustige. woonomgeving. P = Parkeren. Pagina 1 van 8 PLUS S = Schone straten V = Veiligheid K = Kindvriendelijk R = Rustige woonomgeving L = Levendigheid / Gezellig H = Woningen N = Milieu/Natuur/Groe W = Winkelaanbod C = Sociale cohesie D

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Maak Deventer mooier met de ChristenUnie!

Maak Deventer mooier met de ChristenUnie! Maak Deventer mooier met de ChristenUnie! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal De ChristenUnie is een partij van christenen maar voor alle mensen. Wij geloven in God en willen luisteren naar wat Hij

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Hoorn-Noord 3 en 10 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting op het

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid. A. van der Dussen 14 januari 2016

Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid. A. van der Dussen 14 januari 2016 Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid A. van der Dussen 14 januari 2016 Inhoud Doelstelling Inventarisatie Beleidslijnen gehele gemeente Doelstelling Opvolger GVVP 2010 Veranderende maatschappelijke

Nadere informatie

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016 Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Algemene informatie dorp / kern 4 2.1 Historie 2.2 Ligging,

Nadere informatie

www.liberaalhardenberg.com Verkiezingsprogramma "Naar een transparante en eerlijke toekomst"

www.liberaalhardenberg.com Verkiezingsprogramma Naar een transparante en eerlijke toekomst Verkiezingsprogramma 2014 2018 "Naar een transparante en eerlijke toekomst" Inleiding De afgelopen vier jaar heeft Liberaal Hardenberg als eenmansfractie steeds de strijd aangebonden met gevestigde opvattingen

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Huidige gebruik Het winkelgebied is nu een 30-km-zone waarvoor tijdens drie tijdsintervallen bepaalde regelingen gelden.

Huidige gebruik Het winkelgebied is nu een 30-km-zone waarvoor tijdens drie tijdsintervallen bepaalde regelingen gelden. Onbalans In de praktijk is er nu sprake van een gedeelde ruimte waarin de verschillende belangen in onbalans zijn. Het gebrek aan handhaving is hier debet aan. Het is algemeen bekend dat de mens qua gedrag

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

zeer ontevreden NVT weet niet

zeer ontevreden NVT weet niet Bijlage 1 Tabellen Tabel 1a Tevredenheid over aspecten (Basis = alle respondenten waar betreffende voorziening in de woonomgeving aanwezig is) zeer tevreden tevreden neutraal ontevreden zeer ontevreden

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma

Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma Op 15 maart zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag kiezen op welke politieke partij hij of zij stemt. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen bepalen wat er gebeurt. En

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP)

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) GEMEENTE HILLEGOM Hoofdstraat 115 2181 EC Hillegom T 14 0252 Postbus 32, 2180 AA Hillegom F 0252-537 290 E info@hillegom.nl I www.hillegom.nl Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) Onderdeel

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009

Verkeer en vervoer. Omnibus 2009 Verkeer en vervoer Omnibus 2009 Afdeling O&S Maart 2010 2 Kort samengevat Najaar 2009 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek een omnibusonderzoek gehouden. In dit onderzoek is de bewoners van de gemeente

Nadere informatie

Dordtenaren over mobiliteit

Dordtenaren over mobiliteit Dordtenaren over mobiliteit Uitkomsten Omnibusonderzoek 2016 Inhoud De gemeente Dordrecht gaat een nieuw mobiliteitsplan opstellen. In dat verband wil de gemeente graag weten wat er onder de bevolking

Nadere informatie

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is Klare taal Inleiding Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is ook een kwetsbare provincie. De bodem daalt en de zeespiegel stijgt door klimaatverandering. Er

Nadere informatie

Uitzicht op een betere wijk

Uitzicht op een betere wijk Uitzicht op een betere wijk Deze visie is tot stand gekomen in bijeenkomsten met verschillende partijen. We danken de deelnemers hartelijk voor hun inzet. Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Veilig in het verkeer

Veilig in het verkeer Veilig in het verkeer Tegenwoordig hebben we het maar makkelijk. We kunnen overal naar toe waar we maar heen willen gaan. (Behalve misschien naar de maan). Met de bus of de boot. Met de trein of het vliegtuig.

Nadere informatie

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken!

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken! Haarlemmermeer, 2 april 2013 Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken met een duidelijke visie om de problemen aan te pakken. Ons motto; Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg?

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? De enquête 1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? 4% 4% 3% 22% Natuur (bos en rivier) dicht bij huis Rust/ rustig dorp Prachtige ligging 8% 11% 22% Groene

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: veiligverkeer.nl. Naam dossier: Rotterdam-Vredenoordplein

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies:  veiligverkeer.nl. Naam dossier: Rotterdam-Vredenoordplein Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: 20161027-Rotterdam-Vredenoordplein Locatie: Vredenoordplein in rotterdam Datum uitgifte advies: Oktober 2016 Rol Veilig

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%. Samenvatting mobiliteit, 4-meting 2014 Het Delft Internet Panel (DIP) is ingezet om een beeld te krijgen van de door Delftenaren gebruikte vervoersmiddelen voor verplaatsingen binnen de stad en de regio.

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA SPEERPUNTEN 50PLUS ROTTERDAM OMDAT HET OM ROTTERDAMMERS GAAT

VERKIEZINGSPROGRAMMA SPEERPUNTEN 50PLUS ROTTERDAM OMDAT HET OM ROTTERDAMMERS GAAT Voor individuele vrijheid Voor sociale rechtvaardigheid Voor maatschappelijke verantwoordelijkheid SPEERPUNTEN 50PLUS ROTTERDAM OMDAT HET OM ROTTERDAMMERS GAAT Rotterdam is van oudsher een havenstad, een

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

5 2-5 jaar 6 achteruit gegaan C, D, F, J ja gm ja ja ja A ja ja ja nee B, F ja ja

5 2-5 jaar 6 achteruit gegaan C, D, F, J ja gm ja ja ja A ja ja ja nee B, F ja ja Vraag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Opmerkingen Respondent: 1 10> jaar 7 achteruit gegaan D ja gm nee ja nee A nee nee - ja A nee ja 2 10> jaar 6 gelijk gebleven B, D nee gm nee ja nee A gm

Nadere informatie

Praktische opdracht Aardrijkskunde Het Vogelpark te Heemstede

Praktische opdracht Aardrijkskunde Het Vogelpark te Heemstede Praktische opdracht Aardrijkskunde Het Vogelpark te Heemstede Praktische-opdracht door een scholier 2333 woorden 13 maart 2006 7,6 26 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inhoudsopgave Inleiding Deelvragen:

Nadere informatie

Parallelweg: 30 is 30. Niet voor niets!

Parallelweg: 30 is 30. Niet voor niets! Parallelweg: 30 is 30. Niet voor niets! BERGEN OP ZOOM - PvdA heeft zorgen over de verkeersveiligheid en leefbaarheid langs de Parallelweg. Vanaf de kruising met de Antwerpsestraatweg geldt een maximumsnelheid

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN druk. Als we niets doen, wordt dat waarschijnlijk OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN DE GEMENE DELER Hoogwaardig OV-corridor 9x (Schiphol-Hilversum) a. OV-knooppunt Loenersloot b. Vrije OV-infrastructuur

Nadere informatie

Stellingen Stemwijzer beter begrijpen

Stellingen Stemwijzer beter begrijpen Stellingen Stemwijzer beter begrijpen 1. Bindend referendum Bij een referendum laten mensen weten wat ze van iets vinden. Bijvoorbeeld of een land bij de Europese Unie mag of niet. Of dat de inwoners in

Nadere informatie

Uitkomsten enquête - Verkeer in de Stad - Denk en Doe Mee-panel

Uitkomsten enquête - Verkeer in de Stad - Denk en Doe Mee-panel Uitkomsten enquête - Verkeer in de Stad - Denk en Doe Mee-panel 2 Onderzoek Het is te druk op de fietspaden in de grote steden. Oorzaak? Steeds meer fietsers en snelheidsverschillen door de komst van e-bikes,

Nadere informatie

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg

Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg Doesburg, een stad om van te houden! Partij Programma Stadspartij Doesburg 2018-2022 Inleiding Doesburg is een prachtige stad, die we als Stadspartij Doesburg onafhankelijk willen houden. Samenwerken doen

Nadere informatie

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar Fietsactieplan - D66 Den Haag Liefde voor de fiets D66 krijgt het voor elkaar 20180222161527_447.adpro.indd 1 2/22/2018 4:15:40 PM Investeren in de fiets 1 Als fractievoorzitter en lijsttrekker heb ik

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Wijkschouw: Hogeland-Zuid 1 Datum: 30 september 2014

Wijkschouw: Hogeland-Zuid 1 Datum: 30 september 2014 Wijkschouw Hogeland-Zuid 1 Op 30 september 2014 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Hogeland Zuid 1 (gebied 12a). Start- en eindpunt van de wandeling was wijkcentrum De Roef aan de Pastoor Geertmanstraat.

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL 2018-2022 SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM COLOFON Programmacommissie Isabelle van Woerkom (voorzitter) Arjen de Groot (secretaris) Judith

Nadere informatie

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan.

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan. Programma's en Projecten bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft internet www.delft.nl Telefoon 14015 Verslag Datum 31-10-2017 Ons kenmerk Opsteller

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Leefbaarheid en bevolkingskrimp: Groningers waarderen leefbaarheid positief, al zien ze wel achteruitgang

Leefbaarheid en bevolkingskrimp: Groningers waarderen leefbaarheid positief, al zien ze wel achteruitgang Leefbaarheid en bevolkingskrimp: Groningers waarderen leefbaarheid positief, al zien ze wel achteruitgang In de provincie Groningen bevinden zich drie krimpregio s: De Eemsdelta, De Marne en Oost- Groningen.

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL

5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG RIJBEWIJS OP SCHOOL 51 5. PLAATS OP DE OPENBARE WEG 52 5.1 Hoofdregel 53 Wanneer een openbare weg een rijbaan omvat, moet je die volgen. Dat betekent dat je niet op de gelijkgrondse bermen of op andere delen van de openbare

Nadere informatie

Bijpraatavond Berggierslanden 15 januari 2018

Bijpraatavond Berggierslanden 15 januari 2018 Bijpraatavond Berggierslanden 15 januari 2018 Programma vanavond Plenair deel (informerend) opening wijkwethouder Gert Stam ontwikkelingen in de wijk Berggierslanden woningbouw afwatering invulling maatschappelijke

Nadere informatie

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Op 20 januari jl. is er een informatie avond verzorgd in Het Bolwerk bij ons in de wijk. Tot onze verrassing bleek er een snelfietsroute over de Zonnewende te

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie