Welkom in de Menorah. Voorganger : Ds. J. van den Herik : Mw. F. Hovius Ouderling v. dienst : Dhr. H. Bouma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in de Menorah. Voorganger : Ds. J. van den Herik : Mw. F. Hovius Ouderling v. dienst : Dhr. H. Bouma"

Transcriptie

1 Welkom in de Menorah Voorganger : Ds. J. van den Herik Lector : Mw. F. Hovius Ouderling v. dienst : Dhr. H. Bouma Organist : Dhr. P. dejong

2 Lied v/d dienst Gezang 46: 1-7 Kwam van Godswege een man in ons bestaan, een stem om te getuigen, Johannes was zijn naam. Man van Godswege, Johannes was zijn naam.

3 Lied v/d dienst Gezang 46: 1-7 Zo staat geschreven: de heuvel moet geslecht, geen kwaad mag zijn bedreven, maak alle paden recht. Zo staat geschreven: maak alle paden recht.

4 Lied v/d dienst Gezang 46: 1-7 Doper, wat liep je in kemelharen pij, als een profeet, wat riep je daar in de woestenij? Doper, wat riep je daar in de woestenij?

5 Lied v/d dienst Gezang 46: 1-7 `Dat wij omkeren, verlaten ons domein, beleven t woord des Heren en niet weerbarstig zijn. Dat wij omkeren en niet weerbarstig zijn.

6 Lied v/d dienst Gezang 46: 1-7 Doper, wat moeten wij doen totdat Hij komt? `In hoop en vrees doet boete, gelooft in zijn verbond. Doper wat moeten wij doen totdat Hij komt?

7 Lied v/d dienst Gezang 46: 1-7 `Deelt met elkander het brood van alle dag, opdat in u de ander Gods heil aanschouwen mag Deelt met elkander het brood van deze dag.

8 Lied v/d dienst Gezang 46: 1-7 Volk uitverkoren om eeuwig te bestaan, een kind wordt u geboren, Messias is zijn naam. Kind ons geboren, Messias is uw naam.

9 Welkom in de Menorah Voorganger : Ds. J. van den Herik Lector : Mw. F. Hovius Ouderling v. dienst : Dhr. H. Bouma Organist : Dhr. P. dejong

10 Zingen Ps 139: 1 en 2 HEER, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten diepste houdt bewogen, t ligt alles open voor uw ogen.

11 Zingen Ps 139: 1 en 2 Gij zijt zo diep vertrouwd met mij: wie weet mijn wegen zoals Gij? Gij kent mijn leven woord voor woord, Gij hebt mij voor ik spreek gehoord. Ja overal, op al mijn wegen en altijd weer komt Gij mij tegen.

12 Kaars aansteken Ik steek vier kaarsen aan. t Feest komt dichterbij. Jezus is voor ons geboren. Kom, wees blij!

13 Votum en Groet

14

15 Zingen Ps 139: 7 en 8 Gij hebt mij immers zelf gemaakt, mij met uw vingers aangeraakt, met toegewijde tederheid mijn nieren en mijn hart bereid, mij in de moederschoot geweven, mij met uw wonderen omgeven.

16 Zingen Ps 139: 7 en 8 Ik loof U die mijn schepper zijt, die met uw liefde mij geleidt, Gij hebt mijn oerbegin aanschouwd, in t diepst der aarde opgebouwd. Niets blijft er voor uw oog verborgen. Ja, Gij omringt mij met uw zorgen.

17 Gebed

18 VOLHEID VAN GENADE Volheid van genade, die de schepping draagt. Geliefde van de Vader, geboren uit een maagd. Is in de nacht verschenen, Licht dat ons verlicht. De glans van Gods genade, die straalt van zijn gezicht Onze hoop ligt in een kribbe; deelt ons menselijk bestaan. Wij knielen en aanbidden, God met ons is zijn naam. Volheid van genade, die Gods glorie toont. De grootheid van de Vader heeft onder ons gewoond. Die zich voor ons vernedert, legt zijn glorie af. Zijn oordeel is genade, zijn kribbe wordt een graf. Volheid van het leven, bron van overvloed, genade ons gegeven; oneindig groot en goed! o, vreugde van de Vader, Gods geliefde Zoon. Zijn liefde is genade, zijn kribbe wordt een troon.

19 Kinderen gaan naar de kindernevendienst

20 Kinderen gaan naar de kindernevendienst

21 Kindernevendienstlied

22 1 e Schriftlezing: Jesaja 65: Zie, ik schep een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Wat er vroeger was raakt in vergetelheid, het komt niemand ooit nog voor de geest. 18 Er zal alleen maar blijdschap zijn en groot gejuich om wat ik schep. Ik herschep Jeruzalem in een jubelende stad en schenk haar bevolking vreugde. 19 Dan zal ik over Jeruzalem jubelen en mij verblijden over mijn volk. Geen geween of geweeklaag wordt daar nog gehoord. 20 Geen zuigeling zal daar meer zijn die slechts enkele dagen leeft, geen grijsaard die zijn jaren niet voltooit;

23 1 e Schriftlezing: Jesaja 65: want een kind zal pas sterven als honderdjarige, en wie geen honderd wordt, geldt als vervloekt. 21 Zij zullen huizen bouwen en er zelf in wonen, wijngaarden planten en zelf van de opbrengst eten; 22 in wat zij bouwen zal geen ander wonen, van wat zij planten zal geen ander eten. Want de jaren van mijn volk zullen zijn als de jaren van een boom; mijn uitverkorenen zullen zelf genieten van het werk van hun handen. 23 Zij zullen zich niet tevergeefs afmatten en geen kinderen baren voor een verschrikkelijk lot.

24 1 e Schriftlezing: Jesaja 65: Zij zullen, met heel hun nageslacht, een volk zijn dat door de HEER is gezegend. 24 Ik zal hun antwoorden nog voor ze mij roepen, ik zal hen verhoren terwijl ze nog spreken. 25 Wolf en lam zullen samen weiden, een leeuw en een rund eten beide stro en een slang zal zich voeden met stof. Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil op heel mijn heilige berg zegt de HEER.

25 Zingen Gezang 126: 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu komt de Vorst op aard, die God zijn volk zou geven; ons heil, ons eigen leven vraagt toegang tot ons hart.

26 2 e Schriftlezing: Marcus 9: 1 1 Verder zei hij ook nog: Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in al zijn kracht hebben meegemaakt.

27 Hij is het licht Hij is het licht dat straalt van den beginne en fonkelt aan de hemelboog, een licht dat nooit meer voorbij zal gaan, Hij is het woord dat woont onder de mensen, een woord dat nooit vergaat en eeuwig zal bestaan. Wat mensen ook beweren er is een God die leeft. Een God die met ons mee wil gaan en ons Zijn liefde geeft. Wie zoekt die zal Hem vinden aan de oevers van het licht. Hij zal er zijn, heerlijk is zijn aangezicht. Hij maakte de sterren, de zon en de maan. En Hij gaf zich bloot, onderging de dood maar is weer opgestaan. Hij is het licht dat straalt van den beginne en fonkelt aan de hemelboog, een licht dat nooit meer voorbij zal gaan, Hij is het woord dat woont onder de mensen, een woord dat nooit vergaat en eeuwig zal bestaan. Wat mensen ook beweren, er is een eeuwigheid, een land voorbij de laatste grens, een rijk voorbij de tijd. Hij heeft zichzelf gegeven is gestorven aan het kruis. Hij laat niet gaan roept ons naar het Vaderhuis. Hij maakte de aarde, de bergen en de zee. Onze God is groot overwon de dood en Hij gaat met ons mee. Hij is het licht dat straalt van den beginne en fonkelt aan de hemelboog, een licht dat nooit meer voorbij zal gaan, Hij is het woord dat woont onder de mensen, een woord dat nooit vergaat en eeuwig zal bestaan.

28 Preek

29 Licht van de wereld Licht van de wereld, wie U volgt op uw weg, die heeft het licht van leven, levenslicht.

30 Projectlied

31 Projectlied

32 Projectlied

33 Dankgebed en voorbeden

34 Voor: Mevrouw A. Hockelmann, Voor: Mevrouw S. Zondervan,

35 1e rondgang 2e rondgang Deurcollecte : Diaconie : Pastoraat : Eigen jeugdwerk

36 Zie Zijn ster, helder schijnend in deze Kerstnacht, volg mij vol blijdschap, haast je naar Star carol Zing deze nacht voor het kind geboren in Bethlehem, Christus onze Heer ligt in de stal, breng je geschenken en aanbid Hem bij de kribbe, haast je naar Betlehem en aanschouw de Zoon van Maria! Zie Zijn ster, helder schijnend in deze Kerstnacht, volg mij vol blijdschap, haast je naar Bethlehem en aanschouw het Kind van Maria! Stralende Engelen komen uit de Hemel om het fantastische nieuws te brengen, zing, verheug je op de Koning die ons zal redden! Haast je naar Betlehem en aanschouw de Zoon van Maria! Zie Hij ligt veilig in zijn moeders bescherming, Jezus Christus ligt te slapen in haar liefdevolle armen, herders komen om Hem te eren, en geven nederige geschenken aan de Zoon van Maria. Zie Zijn ster, helder schijnend in deze Kerstnacht, volg mij vol blijdschap, haast je naar Bethlehem en aanschouw het Kind van Maria! Laten we allen ons respect tonen in de stal, zing zijn eer op deze vreugdevolle Kerstavond, Jezus is gekomen met de belofte van redding, haast je naar Bethlehem en aanschouw het Kind van Maria!

37 Slotlied Gezang 118: 1 en 2 Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil, o Heer, uw tempel zijn. O Gij, wien aard en hemel zingen, verkwik mij met uw heilge gloed. Kom met uw zachte glans doordringen, o zon van liefde, mijn gemoed!

38 Slotlied Gezang 118: 1 en 2 Vervul, o Heiland, het verlangen, waarmee mijn hart uw komst verbeidt! Ik wil in ootmoed U ontvangen, mijn ziel en zinnen zijn bereid. Blijf in uw liefde mij bewaren, waar om mij heen de wereld woedt. O, mocht ik uwe troost ervaren: doe intocht, Heer, in mijn gemoed!

39 Wegzending en zegen Beantwoord door gezongen amen

40 U bent van harte welkom in de foyer voor een kopje koffie of thee. Voor info zie MenorAgenda of

41 Moment van gedenken Dhr. X

zondag 17 december 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg

zondag 17 december 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Welkom in de morgendienst van zondag 17 december 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Gerjan Kamerling Ouderling van dienst : Anke Bosch We zingen : Lied 215 : 1, 4 en 7 Lied 215 : 1 Lied

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Welkom in de Menorah 4 e Advent Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. J. van der Leij : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: Lied 461: 1, 2, 3 en 4

Nadere informatie

VOLKS KERST ZANG. Levende Kerststal op De Dam. Thema: Kermis of kerstmis mmv pastor Anne Henk Boschma en CMV Concordia.

VOLKS KERST ZANG. Levende Kerststal op De Dam. Thema: Kermis of kerstmis mmv pastor Anne Henk Boschma en CMV Concordia. Donderdag 18 december 2014, Vanaf 13.00 Met warme chocolademelk en kerstbrood. Vanaf 19.30 uur Levende Kerststal op De Dam VOLKS KERST ZANG Thema: Kermis of kerstmis mmv pastor Anne Henk Boschma en CMV

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Votum en groet Opw. 770 Opw. 687 EL 421 Gez. 114: 1 3 EL 301 Ps. 67: 1 2 Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde: alleen toekomstmuziek, of ook nu al merkbaar? Jes. 65: 17-25 Mededelingen

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Dirk van Dijk. Liturgie voor de dankdienst die wordt gehouden voorafgaande aan de begrafenis van. * 26december mei 2919

Dirk van Dijk. Liturgie voor de dankdienst die wordt gehouden voorafgaande aan de begrafenis van. * 26december mei 2919 Liturgie voor de dankdienst die wordt gehouden voorafgaande aan de begrafenis van Dirk van Dijk * 26december 1945-25 mei 2919 Op woensdag 29 mei 2019 om 11.30 uur in de Hervormde Maranathakerk te Lunteren

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst

Liturgie voor de doopdienst De HEER is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. (Psalm 23) Liturgie voor de doopdienst op 14 december 2014 om 10.00 uur in kerkcentrum De Ark Voorganger: ds. Wim Terlouw Organist: Harry Hamer Welkom

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 9 Lukas 2 vers 10 t/m 20 Lied 89 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 en 3 Psalm 98 vers 1 en 2 (Weerklank)

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 30 november 2014

Orde van dienst voor zondag 30 november 2014 Orde van dienst voor zondag 30 november 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Wachten op God 1 e advent Voorganger: ds. H.L. Versluis Ouderling

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december 2017 3 e Advent Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Pieternel Rodermond Organist: Gerrit van de Vemde Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger : Dhr. J van der Brink : Mevr. S. Dorsman Ouderling v. dienst : Dhr. C de Haan

Welkom in de Menorah. Voorganger : Dhr. J van der Brink : Mevr. S. Dorsman Ouderling v. dienst : Dhr. C de Haan Welkom in de Menorah Voorganger : Dhr. J van der Brink Lector : Mevr. S. Dorsman Ouderling v. dienst : Dhr. C de Haan Organist : Dhr. H. Dorsman Lied voor de dienst: Gezang 328: 1, 2 en 3 Here Jezus, om

Nadere informatie

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist M.v.v. : Ds. A. H. Boschma : mw. H. Prinsen : dhr. H. Dorsman : Zangroep Menorah o.l.v. N. Boschma Kerstviering in de Menorah

Nadere informatie

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar!

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Kerstnachtdienst 24 december 2015 Komt allen tezamen,

Nadere informatie

WACHTEN OP DE KOMST DES HEREN

WACHTEN OP DE KOMST DES HEREN WACHTEN OP DE KOMST DES HEREN 11 december 2016 8:30 / 10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Ed van Steendelaar / Heinz Lieven Organist: Wieger Jan Schaap Lector: Thea Bos

Nadere informatie

6 december, 2 e advent dienst rondom Sint Nicolaas Plaskerk, Raalte

6 december, 2 e advent dienst rondom Sint Nicolaas Plaskerk, Raalte 6 december, 2 e advent dienst rondom Sint Nicolaas Plaskerk, Raalte Voorganger: Medewerking: ds. Karolien Zwerver Mariëlle Booijink, piano en zang Opening: welkom allemaal! Zingen: lied 442 1. Op U, mijn

Nadere informatie

Zondag 4 december Ds. H. de Graaf Ds. W.N. Middelkoop. Collecte 1 e Diaconie 2 e Kerkelijke Kosten Ichthus 3 e Rente en aflossing

Zondag 4 december Ds. H. de Graaf Ds. W.N. Middelkoop. Collecte 1 e Diaconie 2 e Kerkelijke Kosten Ichthus 3 e Rente en aflossing NIEUWSBRIEF Zondag 4 december 2016 10.00 Ds. H. de Graaf 17.00 Ds. W.N. Middelkoop Collecte 1 e Diaconie 2 e Kerkelijke Kosten Ichthus 3 e Rente en aflossing Zondag 11 december 2016 09.30 Ds. H. de Graaf

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Welkom in de Menorah : Ds. E. van Gulik : mw. A. Bouma : mw. A. Dertien : dhr. P. de Jong

Welkom in de Menorah : Ds. E. van Gulik : mw. A. Bouma : mw. A. Dertien : dhr. P. de Jong Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector/Lectrice Organist : Ds. E. van Gulik : mw. A. Bouma : mw. A. Dertien : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: 221 vers 1a, 2 en 3. Lied voor de

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: Lied 849 vers 1a, 2 en 3. Lied voor de

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Welkom in de Menorah Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Eredienst uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn

Eredienst uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Eredienst 17-12-2017 10.00 uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Votum / zegengroet Liedboek 120: 1, 2 Wet Gezang 78: 1, 2, 3 Gebed Liedboek 126: 1, 2, 3 Schriftlezing: Jesaja 24: 1 6 Jesaja 24: 19 25:1 Jesaja

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. E. van Gulik : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 8b (NLB) Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : dhr. J. van der Leij : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer : dhr. P. de Jong : mw. M. Tiekstra Lied voor de dienst: Lied 517: 1 a, 2 en 5 (NLB) Christus,

Nadere informatie

Dromen van vrede de wereld omgekeerd een nieuw begin water dat stroomt de roep om goede vruchten

Dromen van vrede de wereld omgekeerd een nieuw begin water dat stroomt de roep om goede vruchten ORDE VAN DIENST 4 december 2016 2 e adventszondag in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel Voorganger: Ds. Corinne Groenendijk Cantor-organist: Illa Lommers INTREDE Inleiding: We kijken vandaag samen met

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal

Viering Heilig Avondmaal DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst: G. van Straalen; diaken van dienst: S. van Gend; organist: Gert Boersma, m.m.v. de cantorij Tweede zondag

Nadere informatie

Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt.

Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt. Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 121: 1 en (staand) Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt

Nadere informatie

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 16 december 2018

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 16 december 2018 Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 16 december 2018 Muziek Tempelteam Woord van welkom Adventskaarsen aansteken Zingen: Lied 466 vers 1, 2 en 3 O kom, die Heer en meester zijt,

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

Dina Bergman-Veldhuis Albertdina Maria

Dina Bergman-Veldhuis Albertdina Maria Liturgie voor de afscheidsdienst voorafgaand aan de begrafenis van Dina Bergman-Veldhuis Albertdina Maria * Raalte 06-07-1915 Raalte 17-04-2016 Voorganger: Wijkouderling: Organist: ds. Günter Brandorff

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse

Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse Bij de bloemschikking: dromen van vrede de wereld omgekeerd een nieuw begin water dat stroomt de roep om goede vruchten goede God in Jezus heeft u een nieuw

Nadere informatie

Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo zondag 1 december 2013 eerste Advent

Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo zondag 1 december 2013 eerste Advent Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo zondag 1 december 2013 eerste Advent Orgelspel Woord van welkom De eerste kaars wordt aangestoken Zingen: LB Lied 287 - Rond het licht dat leven doet 1.

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Da. D. de Vries : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 981: 1, 2, 3, 4 en 5 Lied

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 20 december 2015, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 20 december 2015, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 20 december 2015 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 20 december 2015, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Marcel Gerds (orgel),

Nadere informatie

Van donker naar licht

Van donker naar licht Welkom in de Menorah Voorganger: ds A.H. Boschma Ouderling van dienst: mw. F. Hovius Van donker naar licht Organist: Dhr. H. Dorsman M.m.v. de zanggroep o.l.v. mw. N. Boschma Lied 139: 1 en 8 Lied 139:

Nadere informatie

Protestantse Ontmoetingsgemeente te Krabbendijke in samenwerking met de Levensbron LITURGIE

Protestantse Ontmoetingsgemeente te Krabbendijke in samenwerking met de Levensbron LITURGIE Protestantse Ontmoetingsgemeente te Krabbendijke in samenwerking met de Levensbron LITURGIE voor de kerkdienst van Woord en Sacrament op zondag 17 maart 2019 in de Levensbron te Rilland Tweede zondag van

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. R.A. Ferwerda

Welkom in de Menorah. : dhr. R.A. Ferwerda Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector/Lectrice Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: 546 vers 1, 2, 3, 4 en 5.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. M. van Heeringen

Welkom in de Menorah. : dhr. M. van Heeringen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : ds. J. de Haan : dhr. J. v.d. Leij : dhr. P. de Jong : dhr. M. van Heeringen Lied voor de dienst: Lied 351: 1, 2 en 3 Lied voor

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Zingen Adventsproject Lied met de kinderen God zal met ons zijn God zal met ons zijn, God is Immanuel. God zal met ons zijn, de God van Israël.

Zingen Adventsproject Lied met de kinderen God zal met ons zijn God zal met ons zijn, God is Immanuel. God zal met ons zijn, de God van Israël. Liturgie zondag 16 december 2018 Morgendiensten Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Rik Nijs / Jan W. van den Brink Lector Thea Bos / Desiree van Meerveld Koster Harry Hoorn Techniek

Nadere informatie

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 305: 1a, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn PSALM 3 Heer, denk aan David en zijn eed. Eens riep hij de geduchte naam van Jakobs sterke helper aan, gedenk aan David en het leed dat hij voor U heeft uitgestaan. 4 Zo zal ik naar Gods woning gaan en

Nadere informatie

Kerstmorgen Walburgiskerk. P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n

Kerstmorgen Walburgiskerk. P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n Kerstmorgen 2018 Walburgiskerk P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n 1 2 mededelingen Opening Kaarsen aansteken Stilte Orgelkoraal Lied 477 : 1, 2, 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk) Schriftlezing: Psalm 40 Gezang 7 vers 1 en 2 (Bundel 1938) Lofzang van Maria vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 24 vers 4 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Samen zingen: Heer U bent altijd bij mij (OTH 54) Tekst & muziek: Marcel Zimmer. 1998 Celmar Music. Heer, U doorgrondt en kent

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Jona wordt in zee geworpen. Uit: De Kijkbijbel Kees de Kort In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Jonas, zoon van Joost en Denise Vervoorn Zondag 3 september

Nadere informatie

REMINDERS. Presentatie mailen naar: Liturgie mailen naar:

REMINDERS. Presentatie mailen naar:  Liturgie mailen naar: REMINDERS Presentatie mailen naar: avdwal@hetnet.nl a.wijga@upcmail.nl Liturgie mailen naar: jaap.koetje@hetnet.nl Welkom in de Menorah 1e Kerstdag m.m.v. Crescendo A Orkest Voorganger : ds. J.N. Jurjens

Nadere informatie

Zondag Werelddiaconaat

Zondag Werelddiaconaat Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie 8 februari 2015 Zondag Werelddiaconaat Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie Tijink : Hennie Canrinus

Nadere informatie

Een herder kijkt verder kerstmusical

Een herder kijkt verder kerstmusical Kerstmorgen 25 december 2014 in Finsterwolde Een herder kijkt verder kerstmusical organist: dhr. W. Eelsing voorganger: Ds. W. Jöhlinger ORGELSPEL MEDEDELINGEN VAN DE KERKENRAAD STIL GEBED (tegelijk met

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur wijkgemeente Markus Voorganger: ds.h.l.versluis Organist: Simon Marbus 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 97 : 1 en 6 1.Groot

Nadere informatie

Kerstmorgen In de Voorhof te Woudenberg

Kerstmorgen In de Voorhof te Woudenberg Kerstmorgen 2016 In de Voorhof te Woudenberg Voorganger: ds Pieter Koekkoek Organist: Piet de Vries Combo: Melodisch slagwerk: Jascha Standaart Klarinet: Werner van de Burgh Keyboard: Martin Standaart

Nadere informatie

liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 18 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Gerard de Waardt In deze dienst wordt het huwelijk bevestigd van Johanna Alida Parre en Hubertus Slangen liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven

Nadere informatie

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van Dienst zondag 17 december 2017, 10.00 uur Voorganger: ds. Lennart Heuvelman, Naarden (voorzitter Vereniging van Vrijzinnige Protestanten) Organist: Mathieu Meijs

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur.

Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur. Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur. voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman koster: Marianne Schipper lector: Siewert Steenwijk.

Nadere informatie

Als een herder draagt Hij ons in zijn armen waar Hij ons barmhartig zijn liefde geeft

Als een herder draagt Hij ons in zijn armen waar Hij ons barmhartig zijn liefde geeft Lied 01 Titel: Prijst Hem, Prijst Hem Arrangement: M den Toom Eerste componist: F J Crosby (Nederlandse) Peter van Essen Uitvoering: samenzang Opname: Leiden - Hooglandse Kerk Jezus, de machtige Redder

Nadere informatie

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:)

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:) 11 januari 2015, Vredebergkerk Oosterbeek Orgelspel Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen De voorbereiding Moment van stilte Intochtspsalm: NLB 72: 1 en 4 Bemoediging v. Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Welkom in de Menorah Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Organist : dhr. P. de Jong Lectrice : mw. E. Stegenga Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis Naam van de zondag:

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we: nog niet bekend. Welkom en korte mededelingen. Voor het ontsteken van de eerste Adventskaars gaan we allen staan

Voor de dienst zingen we: nog niet bekend. Welkom en korte mededelingen. Voor het ontsteken van de eerste Adventskaars gaan we allen staan Drachten, zondag 2 december 2018, 9.30 uur Eerste zondag van Advent Liturgische kleur: Paars Voorganger: ds. Pieter Lootsma, emeritus predikant, Leeuwarden Organist: dhr. E. Bremer Voor de dienst zingen

Nadere informatie

Kinderdienst: Je kan de boom in.

Kinderdienst: Je kan de boom in. Kinderdienst: Je kan de boom in. Zondag 16 februari 9:30 hebben we een kinderdienst, door en voor de kinderen van de kindernevendienst (maar natuurlijk ook voor grote mensen!). Deze ochtend vertellen we

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector. : Ds. D. Heijs : mw. W. Brinkhuis : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector. : Ds. D. Heijs : mw. W. Brinkhuis : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Ds. D. Heijs : mw. W. Brinkhuis : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. van der Leij Lied voor de dienst: Tussentijds 193 vers 1, 4 en 5. Zal

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Welkom in de Menorah Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. L. de Ruiter : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong : mw. N. Feenstra

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Hervormde gemeente Sellingen Orde van Dienst 25 december 2018 Voorganger: Ds. Bram Verduijn Organist: dhr. Gert Jan Veneman Welkom en mededelingen Zingen Psalm 150: 1 en 2 1. Looft God, looft Hem overal.

Nadere informatie

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Orde van dienst Tweede Kerstdag Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Voor de dienst zingen we: Wat al eeuwen is verteld: 1 en 2 Melodie: Midden in de winternacht,

Nadere informatie

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434 Intocht: Psalm 67 1 God zij ons gunstig en genadig. Hij schenke ons t gezegend licht dat overvloedig en gestadig straalt van zijn heilig aangezicht: opdat hier op aarde elk uw weg aanvaarde en tot U zich

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

11 augustus :00 uur

11 augustus :00 uur 11 augustus 2019 10:00 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Aalt Bos Organist: Rik Nijs Lector: Corrie Sebök Koster: Evert van den Heuvel Beamer: Arjan van den Bor Intochtslied Psalm 139: 1,2 1

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2017 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Jac. Juch Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

voor zondag 12 november 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 12 november 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 12 november 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL Samen delen we brood en wijn om de liefde van God in Christus voor ons

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jesaja 11 vers 1 t/m 12 Lied 382 vers 1, 2 en 3 () Psalm 143 vers 8 (Schoolpsalm) en 10 Lied 99 vers 1 en 2 () Psalm 119 vers 39 en 40 (Weerklank)

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen.

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. : mw. F. Hovius : mw. M. Tiekstra : dhr. P. de Jong Lied voor de Dienst: 23A vers 1a, 2, 3 en 4 Lied

Nadere informatie

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond WILHELMINAKERK SOEST 1 e advent, 29 november 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen ds. J. Muis, Utrecht Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel

Nadere informatie

NIEUW LEVEN IN JEZUS

NIEUW LEVEN IN JEZUS NIEUW LEVEN IN JEZUS 7 mei 2017 8:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jacquelien Simon Organist: Lydia van den Broek Koster: M. vd Bor Lector: Fennie van den Broek Intocht: Psalm 139 1 Heer,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Ezechiël 18 vers 1 t/m 20 30 t/m 32 Lied 182 (Op Toonhoogte) Psalm 91 vers 5 (Schoolpsalm) Lied 345 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

Liturgie. voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van. Hendrik Tjoelker. 17 januari februari 2017

Liturgie. voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van. Hendrik Tjoelker. 17 januari februari 2017 Liturgie voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van Hendrik Tjoelker 17 januari 1928 13 februari 2017 Leek, zaterdag 18 februari 2017 Voorganger: ds. F. de Jong Organist: Niek Schuringa Mededelingen

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. M.m.v. de Overstappers Elise Akkerman, Melanie Schutter en Marrit Tuinenga.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. M.m.v. de Overstappers Elise Akkerman, Melanie Schutter en Marrit Tuinenga. Welkom in de Menorah M.m.v. de Overstappers Elise Akkerman, Melanie Schutter en Marrit Tuinenga. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. A.H. Boschma : mw. L. van der Veen : De Kinderen

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat

Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat Liturgie voor de eredienst waarin de Hervormde gemeente van Siddeburen Steendam Tjuchem en ds.w.v.d.wind afscheid van elkaar nemen wegens emeritaat Thema : Gekend worden met Goddelijke liefde Siddeburen

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan ORDE van DIENST voor zondag 10 december 2017 BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan Marina Gerdina de Ruiter 28 augustus 2017 te Nieuwegein 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Organist. : Ds. Ernst van Gulik : Ytzen Hemrica : Pieter de Jong : Jan van der Leij

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Organist. : Ds. Ernst van Gulik : Ytzen Hemrica : Pieter de Jong : Jan van der Leij Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Ds. Ernst van Gulik : Ytzen Hemrica : Pieter de Jong : Jan van der Leij Lied voor de dienst gezang 255: 1, 2 en 3 Ere zij aan God,

Nadere informatie

Geef licht! Kerstviering Protestantse Kerken Scheemda e.o. en Midwolda

Geef licht! Kerstviering Protestantse Kerken Scheemda e.o. en Midwolda BEAMER PRESENTATIE Eerste Kerstdag 2018 Kerstviering Protestantse Kerken Scheemda e.o. en Midwolda Geef licht! Aan deze dienst werken mee: Voorganger: Ds. Richard Offringa Organist: Hans Mook Lectoren:

Nadere informatie

VEILING KUNSTWERKEN EXPOSTIE

VEILING KUNSTWERKEN EXPOSTIE VEILING KUNSTWERKEN EXPOSTIE Opbrengst ten behoeve van renovatie Grote Kerk Drachten Maandag 26 oktober 2015, 19 uur Doopsgezinde Kerk, Zuiderbuurt 26 Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op maandag 25 december Kerstmorgen

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op maandag 25 december Kerstmorgen Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee op maandag 25 december 2017 Kerstmorgen Muzikale medewerking door het blazersensemble van Crescendo onder leiding van Ad Baljeu Voorganger: ds. Petra

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : Ds. A.J. Nicolai : mw. F. Hovius : mw. A. Bouma : dhr. H.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : Ds. A.J. Nicolai : mw. F. Hovius : mw. A. Bouma : dhr. H. Welkom in de Menorah Laatste Zondag van het Kerkelijk Jaar met medewerking van de zanggroep o.l.v. dhr. H. Dorsman Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. A.J. Nicolai : mw. F. Hovius :

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jesaja 11 vers 1 t/m 12 Lied 188 vers 1, 2 en 3 () Psalm 143 vers 8 (Schoolpsalm) Lied 99 vers 1 en 2 () Psalm 119 vers 39 en 40 (Weerklank)

Nadere informatie

ZONDAG TRINITATIS ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 16 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK

ZONDAG TRINITATIS ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 16 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 16 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK ZONDAG TRINITATIS Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling: Greetje Hubers-Hekhuis Diaken: Aukje Nakken-Dorgelo Organist: Anja Wolbers-Kuilder

Nadere informatie

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman ELB 100: 1, 2 Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman Donker de nacht met sterren aan de hemel de aarde diep in het duister gehuld t Was in die nacht,

Nadere informatie

Vestingkerk 2018 Kerstmorgen

Vestingkerk 2018 Kerstmorgen Vestingkerk 2018 Kerstmorgen Voorganger Ouderling Diaken Organist m.m.v. Violiste : ds. Evert-Jan Vledder : Karel Schaafsma : Hans Visser : Aart v.d. Gronden : Cantorij Hellevoet o.l.v. Aart v.d. Gronden

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Welkom in de Menorah

Welkom in de Menorah Welkom in de Menorah Thema: Blij gejuich - Angstige Stilte Voorganger : Ds. Dieke Heijs Ouderling v. dienst : dhr. H. Meijer Lectrice : mw. A. Deinum Organist : dhr. R. A. Ferwerda Lied voor de dienst:

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Orde van dienst voor de doopdienst op zondag 18 juni 2017 in de Hervormde Kerk te Rijsoord

Orde van dienst voor de doopdienst op zondag 18 juni 2017 in de Hervormde Kerk te Rijsoord Orde van dienst voor de doopdienst op zondag 18 juni 2017 in de Hervormde Kerk te Rijsoord In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan: Voorganger : ds. A.H. Groen Ouderling van dienst : Klara van

Nadere informatie