Nieuwsbrief van d.d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief van d.d"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief van d.d Nummer: Wijzigingen en Aandachtspunten inzake CAO Levensmiddelen per 1 April 2008 Alweer een CAO waarbij partijen hebben nagelaten het CAO te laten toetsen door een deskundige. Artikel 1 lid 1: aangevuld wordt specifiek de arbeidsovereenkomst met COOP-Codis. Waarom wordt COOP-Codis apart genoemd? Artikel 1 lid 2: artikel 8 lid 2 nu ook geldig voor hulpkrachten. Artikel 8 lid 2 regelt de toeslag op zon en feestdagen met 100% en hulpkrachten moeten ook worden betaald als deze de voorgaande 12 weken, tenminste 6 gelijknamige dagen waren/zijn ingeroosterd, moet het aantal gemiddelde uren betaald worden als op die dag zou zijn gewerkt. Artikel 1 lid 3: artikel 8 lid 2 nu ook geldig voor oproepkrachten. Artikel 8 lid 2 regelt de toeslag op zon en feestdagen met 100% en oproepkrachten moeten ook worden betaald als deze de voorgaande 12 weken, tenminste 6 gelijknamige dagen zijn ingeroosterd, moet het aantal gemiddelde uren betaald worden als op die dag zou zijn gewerkt. Artikel 2 lid o: vakantiejaar is de periode 1 juni t/m 30 juni (toegevoegd) Artikel 2 lid p: feestdagen worden hier nu benoemd. (toegevoegd) Artikel 3 lid 4: De werknemer ontvangt een schriftelijke arbeidsovereenkomst waarin ten minste o.a. wordt vermeld: (een van deze eisen missen wij nog eens in de arbeidsovereenkomsten)

2 Functie waarin de w.n. wordt aangesteld De groep (functie-indeling) Het aan de functie verbonden loon Artikel 3 lid 8: In afwijking van het Burgerlijk wetboek geldt altijd een proeftijd van twee maanden. (hiervan mag men schriftelijk van afwijken) In het Burgerlijk Wetboek is geregeld dat voor arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd korter dan 2 jaar een proeftijd geldt van maximaal één maand. In CAO levensmiddelen is deze proeftijd echter verhoogd naar maximaal twee maanden. Artikel 3 lid 13 is toegevoegd Artikel 3 lid 11t/m 13 oude CAO zijn eruit gehaald. Lid 11 aanpassing van de arbeidsovereenkomst Lid 12 Deze was altijd al erg discutabel en zelfs het FNV en Vakbond De Unie durfde hierover niet te procederen. In dit artikel werd geregeld dat de w.n. recht heeft op opbouw vakantie/vakantiegeld,atv etc. over alle meer uren. Artikel 4: De werknemer mag geen geld of goederen ten eigen bate op nemen of in te houden (aandachtspunt) Artikel 6 lid 2: normale arbeidsduur indien in enige week 45 uur niet is overschreden. In het oude CAO was dit 9 uur per dag. Dus bij meer dan 9 uur per dag had de w.n. recht op overwerkvergoeding en in het nieuwe CAO bij meer dan 45 uur per week. Artikel 6 lid 5: De werknemer die op een dag meer dan 4,5uur werkt en na uur doorwerkt, heeft recht op een warme maaltijd van redelijke kwaliteit. (p.s. wij twijfelen nog wel eens over de kwaliteit van de maaltijden die worden aangeboden. (Patat met mayo?) Artikel 6 lid 9: alléén voor w.n. in dienst na 1 juni 2008 kunnen worden verplicht meer dan 12 zaterdagen per jaar te werken. Artikel 6 lid 10: toegevoegd werken op zondagen en feestdagen Artikel 7: ATV mag men nu uitbetalen d.m.v. een opslag van 8,1% (dit is volgens mij dus 7,5% plus 8% vakantiegeld = 8,1%) Volgens artikel 15 moet men 8% vakantiegeld betalen over het verdiende loon, (dus volgens ons conform artikel 2 lid L en daar wordt de opslag atv niet uitgesloten) Moet er nu dus nogmaals 8% vakantiegeld betaald worden over deze ATV vergoeding van 8,1%? Zo ja dan is dit in strijdt met artikel 7:648 B.W. aangezien de w.n. die de ATV laat inroosteren slechts 8,1% krijgt incl. vakantiegeld.

3 Artikel 7 lid 3 zegt dat atv niet mag samenvallen met buitengewoon verlof, feestdagen of vakantiedagen (er staat dus niet en vakantiedagen) Als de werknemer 3 weken op vakantie gaat boeken wij dan 3* 37 uur af of 3*40 uur?? Dit is voor ons nog steeds niet duidelijk. Artikel 7 lid 5 zegt nu weer dat géén vervangende uren worden gegeven bij het samenvallen met buitengewoon verlof en feestdagen (staat nu niet of vakantiedagen) Volgens mij is dit een discrepantie met artikel 7 lid 3 Artikel 9 oude CAO: is geheel vervallen (zie oude cao) Artikel 10 lid3 oude CAO: is vervallen. (zie oude cao) Artikel 10 lid 4: overwerkvergoeding is niet van toepassing voor w.n. in functiegroep E t/m I Artikel 10 lid 5: Bij overwerk door leidinggevende wordt het uurloon betaald naast een daarboven eventueel van toepassing zijnde overwerktoeslag, tenzij in de arbeidsovereenkomst is geregeld dat max 5 uur in het loon is verwerkt en het loon evenredig hoger is dan het van toepassing zijnde loonschalen. Advies: leidinggevende CAO loon betalen plus een vast bedrag inzake overwerk. Volgens artikel 10 lid 4 heeft deze w.n. geen recht op een overwerktoeslag en volgens artikel 10 lid 5 wordt gesproken over een eventueel van toepassing zijnde overwerktoeslag. Dit moet een fout in het CAO zijn. Artikel 11 oude CAO is geheel vervallen (arbeid op Zon en feestdagen) Artikel 11 nieuwe CAO: uitbetaling bij arbeidsongeschiktheid is gewijzigd in: Na 26 weken ziek uit te betalen 90% van het loon Na 52 weken ziek uit te betalen 80% van het loon of 90% indien de w.n. zich voldoende inzet om zijn restcapaciteiten te benutten. Artikel 14 lid 4: extra vakantiedagen bij diensttijd van meer dan 25 jaar en de oudelullendagen staan nog steeds in het CAO. Dit is volgens de rechters niet toegestaan en volledig in strijd met de wet, tenzij aanwijsbaar aantoonbaar is dat dit géén discriminatie is. Nou dat zal in een supermarkt zeker niet het geval zijn. Als u toch gebruik maakt van artikel 14 lid 4 heeft u te maken met een ander probleem n.l. artikel 7:648 Burgerlijk Wetboek zegt dat er géén verschil mag zijn in beloning tussen verschillende w.n. Uw andere w.n. kunnen dus met toepassing van artikel 7:648 BW bij u een vordering indienen. Advies: niet doen. Artikel 15: De vakantietoeslag is geheel gewijzigd

4 Wat moeten wij nu als vakantietoeslag gaan uitbetalen? Volgens het nieuwe CAO: 8% van het door de w.n. voor hem in het voorgaande jaar verdiende loon. Vragen aan de CAO opstellers: Wat krijgt in w.n. in Mei 2009 die is begonnen in november 2007? (8% over loon november + december?) Deze werknemers zullen dus erg lang moeten wachten op hun vakantiegeld. Volgens artikel 2 lid L is het loon het bruto loon plus eventuele provisie, echter excl. jaarlijkse uitkeringen en vakantiegeld, alsmede kosten-en overwerkvergoedingen en de toeslagen voor bijzondere uren. Is er nu ook een overgangsregeling? In onze software zijn wij nog uitgegaan van het oude CAO en hoe moeten wij het vakantiegeld berekenen in Mei 2009? Juridisch gezien conform het nieuwe CAO. Krijgen w.n. die reeds in dienst waren voor 1 januari 2008 nogmaals vakantiegeld over de maanden januari 2008 t/m juni 2008? Of krijgen ook deze w.n. in 2009 slechts vakantiegeld over maximaal 6 maanden? Wij zijn maar simpele zielen en uw commissie heeft natuurlijk hierover een 10 tal vergaderingen gehad, maar waarom wordt niet gewoon een simpele tekst aangehouden: Een werknemer heeft recht op vakantiegeld van 8% van het door hem in een t/m periode 5 (bij 4 wekenlonen) of t/m de maand Mei (maandlonen) bij de werkgever verdiende loon conform artikel 2 lid L. Artikel 21: het loon en de loonschalen wordt aangepast in periode met 3,5% Waarom wordt niet alleen de loonschalen verhoogd? Op deze manier kunt u een w.n. nooit terugzetten in een lagere loonschaal c.q. het loon verlagen nadat u eerst een extra verhoging had gegeven boven op de loonschaal en de w.n. later niet meer voldoet aan de gestelde verwachtingen. De kosten van Controle Warenwet etc. Het klonk eerst erg ongeloofwaardig, dat de kranten melding maakten van het feit dat de winkeliers de controle die i.v.m. de Warenwet worden gedaan zelf moeten betalen. Echter de eerste rekening hebben wij reeds van een cliënt ontvangen. Controle op de maat van de eieren kost per controle 105,00 Dus deze controleurs kunnen hun eigen omzet nu gaan genereren door in een uur tijd b.v. 10 winkels af te lopen en op deze manier een uurtarief binnen te slepen van maar liefst 1050,00 En als de eieren niet de juiste maat hebben, dan geven ze daarboven op ook nog een forse boete.

5 Volgens mij is het nu toch echt tijd voor actie, en ik vraag mij af waar zij het wettelijk recht vandaan halen om deze kosten te mogen doorbelasten. Zij geven zelf aan dat ze dit mogen doen omdat sprake is van gewijzigde wetgeving per 28 september 2007 en dienen de kosten van de controle te worden voldaan door de marktdeelnemer waar de desbetreffende controle is uitgevoerd. Dit alleen geeft hun nog niet de bevoegdheid om de door hu zelf vastgestelde kosten wettelijk te mogen verhalen. Ik ben geen jurist, echter volgens mij is er meer nodig. Duur privé- Autoritje Een ondernemer heeft een Porsche 911 zakelijk op de balans staan met een catalogusprijs van ,00 Door de ondernemer is echter géén b.t.w. aangegeven inzake privé-gebruik voor deze auto en geen K.M. administratie bijgehouden. De ondernemer kreeg een naheffingsaanslag b.t.w. van maar liefst ,00 over de jaren 2000 t/m 2002 incl. heffingsrente en boete. De Rechtbank Haarlem heeft geoordeeld dat de aanslag terecht is opgelegd. Fiscale voordelen voor moskee radicale imam De moskee van de omstreden radicale imam Fawaz Jneid is volgens de Belastingdienst een instelling 'van algemeen nut', waardoor de moskee allerlei fiscale voordelen krijgt. De Belastingdienst heeft de As-Soennah moskee in Den Haag aangemerkt als een ANBI, waardoor onder meer giften aan de stichting As-Soennah fiscaal aftrekbaar zijn. De moskee van de radicale imam hoeft ook geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over ontvangen erfenissen of schenkingen. AIVD De veiligheidsdienst AIVD heeft de Haagse moskee aangemerkt als een bolwerk van de salafistische beweging. De dienst waarschuwde voor de toenemende invloed van de salafisten, die willen dat de shariawetgeving in Nederland wordt ingevoerd. Wet op identificatie werknemers De Belastingdienst heeft de mogelijkheid om te kunnen vaststellen dat een kopie I.D. niet is gemaakt van het origineel, maar ook van een kopie. De werkgever is verplicht om een aantekening, op kopie I.D., te maken dat hij het origineel heeft gezien. Hoe zijn verder de voorwaarden ook al weer? Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen als bijvoorbeeld de politie daarom vraagt.

6 Als werkgever bent u verplicht om de identiteit van uw werknemer vast te stellen, zodra hij bij u in dienst treedt en voor hij daadwerkelijk werkzaamheden gaat verrichten. Voorkom een naheffingsaanslag De Belastingdienst is druk bezig te controleren of werkgevers deze verplichting wel correct naleven, zo blijkt uit recente publicaties over het landelijke project identiteitsfraude. Uit een persbericht van staatssecretaris Wijn van Financiën blijkt dat er inmiddels al voor meer dan 70 miljoen euro aan naheffingsaanslagen zijn opgelegd! Voorkom dat u ook een extra bijdrage aan de schatkist moet betalen. Zorg er voor dat u de identiteit van uw werknemers tijdig en correct vaststelt! Spelregels Voor alle duidelijkheid de spelregels op een rij: De verplichting om de identiteit vast te stellen geldt voor alle werknemers die loon uit tegenwoordige dienstbetrekking genieten. De identiteit moet worden vastgesteld vóór de werknemer begint met de opgedragen werkzaamheden, aan de hand van een op dat tijdstip geldig en origineel identiteitsbewijs. Als geldig identiteitsbewijs gelden: a. Een Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart (NIK); b. Een paspoort of Europese identiteitskaart van één van de EER-land (EU + Noorwegen, IJsland en Liechtenstein); c. Een verblijfsdocument van de Vreemdelingendienst I t/m IV; d. Een paspoort van een niet EER-land mét verblijfsvergunning; e. Een vreemdelingen of vluchtelingenpaspoort; f. Een diplomatiek of dienstpaspoort; g. Een zogenaamd W-document (document voor asielzoekers). U kunt de identiteit niet vaststellen aan de hand van een rijbewijs! U moet een deugdelijke kopie van het identiteitsbewijs 'overzichtelijk en ordelijk' bij uw loonadministratie bewaren (tenzij u toestemming heeft van de belastingdienst én het UWV om die kopie op een andere plaats te bewaren). Uit de kopie moeten de aard én het nummer van het document blijken. Verder moet de kopie duidelijk leesbaar zijn en de foto daarop herkenbaar. U moet een kopie maken van alle bladzijden van het identiteitsbewijs waarop informatie staat over de persoonlijkheidskenmerken, de handtekening, stempels en dergelijke. Die kopie moet u bewaren tot tenminste vijf jaar na het einde van het kalenderjaar waarin de dienstbetrekking is beëindigd.

7 Reik de werknemer een loonbelastingverklaring uit en zorg dat hij deze invult en inlevert. Controleer de op die verklaring verstrekte gegevens, administreer die en bewaar de verklaring tezamen met het kopie van het identiteitsbewijs bij uw loonadministratie. Origineel identiteitsbewijs Het is van belang dat u de identiteit vaststelt aan de hand van een origineel identiteitsbewijs, waarvan de geldigheid nog niet is verstreken en waarop een foto van de werknemer staat. Een (kopie van een) kopie is niet voldoende! Als het door de werknemer aangeleverde identiteitsbewijs in het oog springende afwijkingen of mankementen vertoont, kunt u het document niet gebruiken ter vaststelling van zijn identiteit. Denk aan beschadigingen, insnijdingen of lijmresten bij of rond de foto of een afstempeling die niet doorloopt over de foto. Overigens rust er op u als werkgever geen vergaande verplichting om te onderzoeken of sprake is van vervalste documenten, zo heeft de Amsterdamse belastingrechter recent beslist. Altijd identiteit vaststellen De moet de identiteit van de werknemer in alle gevallen vaststellen. Ook al kent de werkgever de werknemer uit en te na. Zelfs een eenpersoons-bv moet de identiteit van haar directeur-enig aandeelhouder correct en tijdig vaststellen. Loonheffing Wordt de identiteit van de werknemer niet op de voorgeschreven wijze vastgesteld, de kopie van het document niet op de voorgeschreven wijze bij de loonadministratie bewaard of de ingevulde loonbelastingverklaring niet bij de loonadministratie bewaard, dan moet voor de loonheffing het anoniementarief (52%) worden toegepast. Voor de werknemersverzekeringen gelden de normale premiepercentages. Aanvullende informatie over de identificatieplicht vindt u op Hoogachtend, R.A.M. van der Velden b.v. Oostveenseweg 7-b 2636EC Schipluiden k.v.k. nummer telf. nr fax. Nr Hoewel aan de inhoud van deze nieuwsbrief de uiterste zorg wordt besteed, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor onverhoopte onjuistheden. Aanmelden nieuwsbrief, c.q. afmelden en adres wijzigen: info@rvdvelden.nl

Personeelshandboek. el&p Payrolling

Personeelshandboek. el&p Payrolling Personeelshandboek el&p Payrolling Maart 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemene Beschrijving Organisatie... 3 3. Indiensttreding:... 3 4. Salaris:... 3 1. Salaris:... 3 2. Onkostenvergoeding:... 3 3.

Nadere informatie

Vaktechniek Belastingen Kennisgroep CAO Kantoor Arnhem

Vaktechniek Belastingen Kennisgroep CAO Kantoor Arnhem Vaktechniek Belastingen Kennisgroep CAO Kantoor Arnhem > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 154 99 95 Vereniging van Nederlandse Visspecialisten Postbus 185 3830 AD LEUSDEN

Nadere informatie

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

Let op bij Kopieren ID Kaart:

Let op bij Kopieren ID Kaart: Nieuwsbrief van d.d. 07-06-2012 Nummer: 05 2012 Let op bij Kopieren ID Kaart: Voor iedere W.N. bent u verplicht een kopie van een geldig identiteitsbewijs te bewaren bij uw administratie. Gerechtshof Leeuwarden

Nadere informatie

Inleiding. Deze voorbeeld arbeidsovereenkomst is een MUP-contract.

Inleiding. Deze voorbeeld arbeidsovereenkomst is een MUP-contract. Inleiding Een oproepkracht is een werknemer die pas komt werken als u hem oproept. De regels waaraan u zich moet houden, hangen af van de arbeidsovereenkomst die u met de oproepkracht sluit. Veel werkgevers

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d Verrekening teveel opgenomen vakantiedagen niet toegestaan

Nieuwsbrief van d.d Verrekening teveel opgenomen vakantiedagen niet toegestaan Nieuwsbrief van d.d. 20-10-2010 Nummer: 18 2010 Verrekening teveel opgenomen vakantiedagen niet toegestaan De meeste werkgevers zullen teveel opgenomen vakantiedagen in de praktijk gewoon verrekenen. En

Nadere informatie

kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE Raad Nederlandse Detailhandel Postbus 182 2260 AD LEIDSCHENDAM Geachte heer,

kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE Raad Nederlandse Detailhandel Postbus 182 2260 AD LEIDSCHENDAM Geachte heer, kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 152 35 00 Kennisgroep CAO Raad Nederlandse Detailhandel Postbus 182 2260 AD LEIDSCHENDAM Datum 13

Nadere informatie

BEN IK EIGENLIJK WEL ZZP ER? Verschil tussen Arbeidsovereenkomst en Opdrachtovereenkomst.

BEN IK EIGENLIJK WEL ZZP ER? Verschil tussen Arbeidsovereenkomst en Opdrachtovereenkomst. Verschil tussen Arbeidsovereenkomst en Opdrachtovereenkomst. www.damd.nl Arbeidsovereenkomst en opdrachtovereenkomst Arbeid kun je op verschillende manieren verrichten: in loondienst (arbeidsovereenkomst),

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 - VAKANTIE

HOOFDSTUK 5 - VAKANTIE HOOFDSTUK 5 - VAKANTIE Artikel 5.1 Omschrijving 1. Algemene bepalingen 1. Als vakantie worden beschouwd de dagen, welke door de werkgever als zodanig met inachtneming van artikel 5.7 zijn vastgesteld.

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE. Raad Nederlandse Detailhandel. Postbus 182 2260 AD LEIDSCHENDAM. Geachte heer,

Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE. Raad Nederlandse Detailhandel. Postbus 182 2260 AD LEIDSCHENDAM. Geachte heer, > 1 Postbus 30206 Raad Nederlandse Detailhandel Postbus 182 2260 AD LEIDSCHENDAM 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax Kennisgroep CAO Doorkiesnummer

Nadere informatie

Overzicht van alle checkpunten

Overzicht van alle checkpunten Checklist werken met uitzendbureaus Overzicht van alle checkpunten Borgen en keurmerken uitzendbureau Staat het uitzendbureau juist geregistreerd bij de Kamer van Koophandel? Is het uitzendbureau gecertificeerd

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Bezuidenhoutseweg AL Den Haag

Midden- en kleinbedrijf  Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Bezuidenhoutseweg AL Den Haag Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Bezuidenhoutseweg 225 2594 AL Den Haag Midden- en kleinbedrijf www.belastingdienst.nl Team Kennisgroep CAO

Nadere informatie

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. hierna te noemen: "de werkgever"; en 2. hierna te noemen "de werknemer";

Nadere informatie

Hoe scoort uw uitzendbureau

Hoe scoort uw uitzendbureau Checklist werken met uitzendbureaus Hoe scoort uw uitzendbureau Het uitzendbureau dat u beoordeelt, heeft veel zaken uit de checklist op orde. Dat is een indicatie dat het uitzendbureau eerlijk en volgens

Nadere informatie

Overzicht van alle checkpunten

Overzicht van alle checkpunten Checklist werken met uitzendbureaus Overzicht van alle checkpunten Borgen en keurmerken uitzendbureau Staat het uitzendbureau juist geregistreerd bij de Kamer van Koophandel? Is het uitzendbureau gecertificeerd

Nadere informatie

Hoe scoort uw uitzendbureau

Hoe scoort uw uitzendbureau Checklist werken met uitzendbureaus Hoe scoort uw uitzendbureau Het uitzendbureau dat u beoordeelt, heeft veel zaken uit de checklist op orde. Dat is een indicatie dat het uitzendbureau eerlijk en volgens

Nadere informatie

Overeenkomst voor het verrichten van dienstverlening aan huis

Overeenkomst voor het verrichten van dienstverlening aan huis Ondergetekenden, Overeenkomst voor het verrichten van dienstverlening aan huis De hulpvrager hierna te noemen, de werkgever (graag alle gegevens hieronder volledig invullen) Voorletters en achternaam :

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. Werkgeversorganisatie in de Sport. Postbus AD ARNHEM. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Arnhem. Werkgeversorganisatie in de Sport. Postbus AD ARNHEM. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Werkgeversorganisatie in de Sport Postbus 185 6800 AD ARNHEM Kennisgroep CAO Datum 31 januari 2017 Uw kenmerk Kenmerk KG CAO/17/Beoordeling

Nadere informatie

Reglement Vakantiefonds

Reglement Vakantiefonds Reglement Vakantiefonds voor het Schilders,- Afwerkings- en Glaszetbedrijf HOOFDSTUK I ALGEMEEN Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: het Fonds: de Stichting Vakantiefonds voor

Nadere informatie

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever";

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen werkgever; Arbeidsovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever"; en de heer/mevrouw

Nadere informatie

Model. Oproepovereenkomst (MUP) Versie 21 februari 2014

Model. Oproepovereenkomst (MUP) Versie 21 februari 2014 Model Oproepovereenkomst (MUP) Versie 21 februari 2014 Deze voorbeeld oproepovereenkomst (MUP) is met veel zorgvuldigheid samengesteld door LTO Nederland. Desondanks kan LTO Nederland niet aansprakelijk

Nadere informatie

CAO. Arbeidstijden. 18 jaar en ouder. Jonger dan 18 jaar

CAO. Arbeidstijden. 18 jaar en ouder. Jonger dan 18 jaar CAO Wat is een CAO? De afkorting CAO staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. De CAO komt tot stand door overleg tussen vakbonden en werkgeversorganisaties. Alle genomen besluiten, met betrekking tot

Nadere informatie

Werkwijzer. STC Groep BV

Werkwijzer. STC Groep BV Werkwijzer STC Groep BV Inhoudsopgave 1. Welkom bij STC Groep BV 2. Persoonlijke gegevens 3. De sollicitatieprocedure 4. Urendeclaraties & uitbetaling 5. Vakantiegeld & doorbetalingen bij vakantie / kort

Nadere informatie

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7 www.accord.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Welkom bij Accord Payroll Services 3 Inschrijfprocedure 3 Goed voorbereid aan het werk 4 Uitleg fasensysteem 4 De ABU CAO 5 Urendeclaraties

Nadere informatie

In deze privacyverklaring leggen wij de volgende zaken uit:

In deze privacyverklaring leggen wij de volgende zaken uit: Privacyverklaring OZCAR OZCAR verzamelt en verwerkt persoonsgegevens om de dienstverlening voor onze opdrachtgevers uit te kunnen voeren. De Algemene Verordening. Gegevensbescherming (AVG) bevat regels

Nadere informatie

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Artikel 1 Vastgesteld bij besluit van het college van bestuur van 7 november 2006, nr. 2006cb0252, zoals laatstelijk gewijzigd bij zijn besluit van 3 december

Nadere informatie

kantoor Den Haag CUMELA Nederland Postbus BD NIJKERK Geachte mevrouw,

kantoor Den Haag CUMELA Nederland Postbus BD NIJKERK Geachte mevrouw, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO CUMELA Nederland Postbus 1156 3860 BD NIJKERK Datum 8 november 2018 Uw kenmerk CAO Betreft

Nadere informatie

Inschrijf set Werknemer - Opdrachtgever

Inschrijf set Werknemer - Opdrachtgever Inschrijf set Werknemer - Opdrachtgever Beste werknemer, Om u in te schrijven bij Pe-Roll Holland, hebben wij de onderstaande formulieren en documenten nodig. Formulieren: Inschrijfformulier werknemer

Nadere informatie

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1 Inleiding Het in dienst nemen van leerlingen in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs dient zorgvuldig te gebeuren. Een leerling is werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst, waarbij slechts

Nadere informatie

Standaard Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Standaard Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd Standaard Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd De ondergetekenden:., gevestigd te., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door., in de functie van., hierna te noemen werkgever, en., geboren te. d.d.., wonende

Nadere informatie

Terugwerkende kracht aanvraag kinderopvangtoeslag toch niet ingeperkt

Terugwerkende kracht aanvraag kinderopvangtoeslag toch niet ingeperkt Nieuwsbrief van d.d. 17-04-2013 Nummer: 04 2013 Terugwerkende kracht aanvraag kinderopvangtoeslag toch niet ingeperkt De termijn waarbinnen kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd, is in 2012 beperkt

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Branchevereniging VHG Postbus CA Houten. Betreft: CAO Hoveniersbedrijf in Nederland 2016/2018.

Kantoor Eindhoven. Branchevereniging VHG Postbus CA Houten. Betreft: CAO Hoveniersbedrijf in Nederland 2016/2018. Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Branchevereniging VHG Postbus 1010 3990 CA Houten Telefoon (0800) 0543 Datum 20 december 2016 Uw kenmerk Kenmerk 2016-84/GvS Betreft: CAO Hoveniersbedrijf

Nadere informatie

Handleiding aanleveren documenten. Handleiding aanleveren documenten, versie 1.3 ( )

Handleiding aanleveren documenten. Handleiding aanleveren documenten, versie 1.3 ( ) Handleiding aanleveren documenten 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Definities fiscale begrippen... 4 Welke documenten zijn er nodig?... 5 Resultaatgenieter... 5 Fictieve dienstbetrekking... 5 Ondernemer...

Nadere informatie

SOCIALE ZAKEN PLUIMVEE INDUSTRIE AUDITDOCUMENT BEDRIJF IN DE SECTOR. CAO voor werknemers werkzaam in de Pluimveeverwerkende Industrie 2010 2011

SOCIALE ZAKEN PLUIMVEE INDUSTRIE AUDITDOCUMENT BEDRIJF IN DE SECTOR. CAO voor werknemers werkzaam in de Pluimveeverwerkende Industrie 2010 2011 SOCILE ZKEN PLUIMVEE INDUSTRIE UDITDOCUMENT EDRIJF IN DE SECTOR CO voor werknemers werkzaam in de Pluimveeverwerkende Industrie 2010 2011 uditor : Identificatienummer : Datum audit : Naam

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. Belangenvereniging Practici Werkgevers. Leuvenstraat HC AMSTERDAM. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Arnhem. Belangenvereniging Practici Werkgevers. Leuvenstraat HC AMSTERDAM. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Belangenvereniging Practici Werkgevers Leuvenstraat 12 1066 HC AMSTERDAM Telefax (088) 154 99 95 Kennisgroep CAO Datum 22 mei 2017 Uw kenmerk

Nadere informatie

Informatie voor Medewerkers

Informatie voor Medewerkers Informatie voor Medewerkers Wanneer u deze informatie ontvangt, gaat u een contract sluiten met P-services en werken voor één van onze opdrachtgevers. Zodra u de formulieren die u heeft ingevuld en getekend

Nadere informatie

Bruto minimum(jeugd)loon per 1 januari 2008

Bruto minimum(jeugd)loon per 1 januari 2008 Bruto minimum(jeugd)loon per 1 januari 2008 Voor een werknemer van 23 tot 65 jaar is het bruto minimumloon bij een volledig dienstverband per 1 januari 2008: per maand 1.335,00 per week 308,10 per dag

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT SNA Keurmerk (NEN 4400-1:2010 plus Handboek Normen) d.d. 10-02-2015 -

INSPECTIERAPPORT SNA Keurmerk (NEN 4400-1:2010 plus Handboek Normen) d.d. 10-02-2015 - INSPECTIERAPPORT SNA Keurmerk (NEN 4400-1:2010 plus Handboek Normen) d.d. 10-02-2015 - Naam inspecteur O. de Leeuw Registratienummer 32569 Datum inspectie 02-02-2015 Naam onderneming 365 Payroll en Salarisadministratie

Nadere informatie

Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever

Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever Beste werknemer, Om u in te schrijven bij Pe-Roll Holland, hebben wij de onderstaande formulieren en documenten nodig. Formulieren: Inschrijfformulier

Nadere informatie

Gaan we nog belasting betalen in 2009 en 2010??

Gaan we nog belasting betalen in 2009 en 2010?? Nieuwsbrief van d.d. 05-02-2009 Nummer: 03 2009 Gaan we nog belasting betalen in 2009 en 2010?? Dankzij Wouter Bos is er een prachtige regeling gekomen om eventueel uw inkomen 2009 en 2010 fors te verlagen.

Nadere informatie

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht:

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische- generatoren/arbeidsovereenkomst-

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

Kennisgroep CAO Kantoor Utrecht. Nederlandse Zuivel Organisatie. Postbus AA Den Haag

Kennisgroep CAO Kantoor Utrecht. Nederlandse Zuivel Organisatie. Postbus AA Den Haag Belastingdienst, Postbus 18500, 3501 CM UTRECHT Nederlandse Zuivel Organisatie Postbus 93044 2509 AA Den Haag Uw referentie Betreft: CAO HP voor de Zuivelindustrie 1 april 2016 31 maart Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Fietsregeling 2015 SPO De Liemers

Fietsregeling 2015 SPO De Liemers Fietsregeling 2015 SPO De Liemers status Definitief pagina 1 van 5 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Voorwaarden voor deelname Artikel 3: Aanmeldingsprocedure Artikel 4: Uitruilen van het fietspakket

Nadere informatie

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom deelnemen? Wie betaalt de regeling? Klopt het dat de bovenwettelijke vakantieuren vervallen als mijn medewerker meedoet met de vitaliteitsregeling?

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. BOVAG t.a.v. het secretariaat Postbus DC Bunnik

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. BOVAG t.a.v. het secretariaat Postbus DC Bunnik Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven BOVAG t.a.v. het secretariaat Postbus 1100 3980 DC Bunnik Midden- en kleinbedrijf Team Kennisgroep CAO Betreft: cao Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk doorkiesnummer bijlage -

uw kenmerk ons kenmerk doorkiesnummer bijlage - MODEL BRIEVENSET MET VERKLARINGEN VERHUURVEILIG VOORBEELD datum contactpersoon onderwerp woningaanbieding uw kenmerk ons kenmerk doorkiesnummer bijlage -, Namens de eigenaar (verhuurder) bied ik u de woning/

Nadere informatie

DOCUMENTEN WELKE DOCUMENTEN HEB JE NODIG OM DE EERSTE BEREKENING ZELF TE MAKEN.

DOCUMENTEN WELKE DOCUMENTEN HEB JE NODIG OM DE EERSTE BEREKENING ZELF TE MAKEN. DOCUMENTEN WELKE DOCUMENTEN HEB JE NODIG OM DE EERSTE BEREKENING ZELF TE MAKEN www.wimhypotheken.nl DOCUMENTEN INKOMSTEN O Salarisspecificatie van de aanvrager en indien van toepassing ook van de medeaanvrager

Nadere informatie

Dit boekje is opgebouwd aan de hand van de volgende onderwerpen:

Dit boekje is opgebouwd aan de hand van de volgende onderwerpen: 1 Inleiding U ontvangt dit boekje 'Werken bij Vandaag Personeelsdiensten' omdat u voor ons aan de slag gaat bij één van onze opdrachtgevers. In dit boekje treft u informatie aan over de manier waarop een

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d All-In-Loon ook in hoger beroep toegestaan en gebruik maken van de maximale korting kleine banen.

Nieuwsbrief van d.d All-In-Loon ook in hoger beroep toegestaan en gebruik maken van de maximale korting kleine banen. Nieuwsbrief van d.d. 14-01-2010 Nummer: 01 2010 All-In-Loon ook in hoger beroep toegestaan en gebruik maken van de maximale korting kleine banen. Ook in hoger beroep trok de Vakbond aan het kortste eind.

Nadere informatie

kantoor Den Haag Stichting Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) Postbus AK LEIDSCHENDAM Geachte heer,

kantoor Den Haag Stichting Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) Postbus AK LEIDSCHENDAM Geachte heer, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO Stichting Raad van Overleg in de Metalektro (ROM) Postbus 407 2260 AK LEIDSCHENDAM Betreft

Nadere informatie

kantoor Den Haag AWVN Postbus AB DEN HAAG Geachte heer,

kantoor Den Haag AWVN Postbus AB DEN HAAG Geachte heer, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO AWVN Postbus 93050 2509 AB DEN HAAG Datum 28 juli 2016 Uw kenmerk Kenmerk CAO Betreft

Nadere informatie

Alleen invullen als de budgethouder een vertegenwoordiger heeft. voogd. ik ben gemachtigd door de budgethouder De budgethouder én de gemachtigde

Alleen invullen als de budgethouder een vertegenwoordiger heeft. voogd. ik ben gemachtigd door de budgethouder De budgethouder én de gemachtigde Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB met een freelancer Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen. De budgethouder is de opdrachtgever en de zorgverlener is de opdrachtnemer. Een freelancer

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2012

Nieuwsbrief juli 2012 Nieuwsbrief juli 2012 Tijdig voorbereid op de werkkostenregeling? De overheid heeft het voornemen om de werkkostenregeling (WKR) met ingang van 2014 definitief in te voeren. Dat lijkt nog ver weg, maar

Nadere informatie

Werkwijzer. Werkwijzer

Werkwijzer. Werkwijzer 1 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Accord 2 2. Persoonlijke gegevens 2 3. De sollicitatieprocedure 2. Urendeclaraties & uitbetaling 3. Vakantiegeld & doorbetaling bij vakantie/kort verzuim 3. Doorbetaling op

Nadere informatie

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 2 2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 4 4 Wat staat er in de Verklaring arbeidsrelatie? 4 4.1 De inkomsten behoren tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d. 10-11-2010. Woon-werkverkeer is altijd zakelijk

Nieuwsbrief van d.d. 10-11-2010. Woon-werkverkeer is altijd zakelijk Nieuwsbrief van d.d. 10-11-2010 Nummer: 20 2010 Woon-werkverkeer is altijd zakelijk Het gerechtshof in Arnhem heeft bevestigd dat woon-werkverkeer met een auto van de zaak altijd zakelijk is, zelfs als

Nadere informatie

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 2 2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 4 4 Wat staat er in de Verklaring arbeidsrelatie? 4 4.1 De inkomsten behoren tot

Nadere informatie

VAKGROEP PLAATS ONS KENMERK CNV Besloten Busvervoer Utrecht M /PB/sb

VAKGROEP PLAATS ONS KENMERK CNV Besloten Busvervoer Utrecht M /PB/sb POSTADRES Postbus 2525 3500 GM Utrecht BEZOEKADRES Tiberdreef 4 3561 GG Utrecht Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) De heer C. Cahn Bezuidenhoutseweg 12 2594 AV DEN HAAG c.cahn@knv.nl TELEFOON 030 751

Nadere informatie

Model. Arbeidsovereenkomst cao Dierhouderij. Versie 6 maart 2013

Model. Arbeidsovereenkomst cao Dierhouderij. Versie 6 maart 2013 Model Arbeidsovereenkomst cao Dierhouderij Versie 6 maart 2013 Deze voorbeeld arbeidsovereenkomst cao Dierhouderij is met veel zorgvuldigheid samengesteld door LTO Nederland. Desondanks kan LTO Nederland

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d

Nieuwsbrief van d.d Nieuwsbrief van d.d. 31-03-2006 Nummer: 11-2006 1) Overgangsregeling bij hogere accijnstarieven voor sigaretten en rooktabak met ingang van 1 april 2006 De meest gevraagde prijsklasse voor sigaretten is

Nadere informatie

Artikel 2 Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 2 Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst. Besluit van de Raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank van 1 december 2014, houdende de bekendmaking van de beleidsregels over het onthouden van goedkeuring aan een zorgovereenkomst wegens strijd

Nadere informatie

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Cao Openbare Bibliotheken 2015-2019 Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 Hoofdstuk II Salariëring en vergoedingen Artikel

Nadere informatie

Algemene informatie voor gedetacheerden

Algemene informatie voor gedetacheerden Algemene informatie voor gedetacheerden Deze brochure bevat algemene informatie die van belang is tijdens uw contractperiode met FlexPay. Neem deze informatie goed door en bewaar het tijdens de gehele

Nadere informatie

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten.

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. MIJN CAO In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. In dit hoofdstuk Mijn Cao wordt uitgelegd wanneer de cao van toepassing is en

Nadere informatie

met een freelancer SVB Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst 1 De budgethouder 2 De vertegenwoordiger man vrouw mobiel man vrouw mobiel

met een freelancer SVB Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst 1 De budgethouder 2 De vertegenwoordiger man vrouw mobiel man vrouw mobiel Zorgovereenkomst SVB Servicecentrum PGB met een freelancer Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen. De budgethouder is de opdrachtgever en de zorgverlener is de opdrachtnemer. Een freelancer

Nadere informatie

ABU AUDITDOCUMENT CAO voor Uitzendkrachten 2012-2017

ABU AUDITDOCUMENT CAO voor Uitzendkrachten 2012-2017 Stationsweg 78f 2991 CM arendrecht +31 (0) 180 61 99 33 info@vro.nl www.vro.nl U UDITDOCUMENT CO voor Uitzendkrachten 2012-2017 uditor : H. van Egmond Identificatienummer : 30439 Datum audit : 01-04-2014

Nadere informatie

Voor personeel niet in loondienst: Het personeel niet in loondienst dient contact op te nemen met de eigen werkgever.

Voor personeel niet in loondienst: Het personeel niet in loondienst dient contact op te nemen met de eigen werkgever. Q&A faillissement MC Slotervaartziekenhuis Faillissement & actuele situatie De surseance van betaling is omgezet in een faillissement. Waarom is de surseance van betaling omgezet naar het faillissement?

Nadere informatie

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom zou ik deelnemen? Wie betaalt mijn extra salaris en pensioenopbouw? Ik houd minder vrije dagen over, hoe zit dat? Nu deelnemen of later? Mag ik

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord. Ondernemend in personeel Werkwijzer voor Branch personeelsmedewerkers uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Welkom bij Accord

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46193 28 september 2016 Metaal en Techniek Goud- en Zilvernijverheid 2016/2017 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen

Nadere informatie

Bijlage I. als genoemd in artikel 4.2 onder a. van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Haarlem 2013. Benoemde voorzieningen:

Bijlage I. als genoemd in artikel 4.2 onder a. van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Haarlem 2013. Benoemde voorzieningen: Bijlage I als genoemd in artikel 4.2 onder a. van het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Haarlem 2013 Benoemde voorzieningen: douchezitje wegnemen van binnendrempels bediening van raamsluitingen

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn).

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn). MODEL ARBEIDSOVEREENKOMST BESTUURDER KINDEROPVANG DE ONDERGETEKENDEN: 1. [NAAM RECHTSPERSOON], gevestigd te [PLAATS], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [NAAM], in zijn/haar hoedanigheid van [FUNCTIE],

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

AANGEPASTE CAO TEKST Op de volgende pagina s staat de vanaf 1 januari 2017 geldende cao artikelen in dit verband.

AANGEPASTE CAO TEKST Op de volgende pagina s staat de vanaf 1 januari 2017 geldende cao artikelen in dit verband. AANGEPASTE CAO TEKST Op de volgende pagina s staat de vanaf 1 januari 2017 geldende cao artikelen in dit verband. Artikel 3.3 Binnendienst Tot de categorie Binnendienst behoren de werknemers die uitsluitend

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Land- en Tuinbouworganisatie Nederland Bezuidenhoutseweg AC Den Haag

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Land- en Tuinbouworganisatie Nederland Bezuidenhoutseweg AC Den Haag Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Land- en Tuinbouworganisatie Nederland Bezuidenhoutseweg 105 113 2594 AC Den Haag Midden- en kleinbedrijf Karel de Grotelaan 4 5616 CA Eindhoven Postbus

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. Vereniging van Nederlandse Groenvoederdrogerijen. S. de Jongstraat MA WOUDSEND. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Arnhem. Vereniging van Nederlandse Groenvoederdrogerijen. S. de Jongstraat MA WOUDSEND. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Kennisgroep CAO Datum 16 januari 2017 Uw kenmerk Vereniging van Nederlandse Groenvoederdrogerijen S de Jongstraat 14 8551 MA WOUDSEND Kenmerk

Nadere informatie

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland.

Nadere informatie

DOCUMENTEN WELKE DOCUMENTEN HEBBEN WE VAN JOU NODIG OM JOUW HYPOTHEEK TE REGELEN?

DOCUMENTEN WELKE DOCUMENTEN HEBBEN WE VAN JOU NODIG OM JOUW HYPOTHEEK TE REGELEN? DOCUMENTEN WELKE DOCUMENTEN HEBBEN WE VAN JOU NODIG OM JOUW HYPOTHEEK TE REGELEN? www.wimhypotheken.nl DOCUMENTEN WONING A Koopovereenkomst. (Bij bestaande bouw) B Koop / aanneemovereenkomst (Bij nieuwbouw)

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk doorkiesnummer bijlage -

uw kenmerk ons kenmerk doorkiesnummer bijlage - MODEL BRIEVENSET MET VERKLARINGEN VERHUURVEILIG VOORBEELD datum contactpersoon onderwerp woningaanbieding uw kenmerk ons kenmerk doorkiesnummer bijlage -, Namens de eigenaar (verhuurder) bied ik u de woning

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd BIJLAGE 17 Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd De ondergetekenden,... gevestigd te... hierna te noemen "werkgever" te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door...,directeur en... wonende te...

Nadere informatie

werkgevers Besloten Busvervoer 19 juli 2018 Geachte dame en heren,

werkgevers Besloten Busvervoer 19 juli 2018 Geachte dame en heren, Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht werkgevers Besloten Busvervoer Vervoer T 088 368 0 368 F 030 66 30 000 www.fnv.nl Datum 19 juli 2018 Bp Onderwerp Voorstellenbrief Geachte dame en heren, De vraag

Nadere informatie

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Inleiding Al enige tijd is het binnen de fiscale wetgeving mogelijk dat werkgevers onder bepaalde voorwaarden aan werknemers een fiets ter beschikking stellen of vergoeden.

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST. Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen:

ARBEIDSOVEREENKOMST. Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen: ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. hierna te noemen: "de werkgever"; en 2. hierna te noemen "de werknemer"; Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen: Artikel

Nadere informatie

Lid 3 en 4 schrappen; lid 5 handhaven en vernummeren naar lid 3 en in lijn brengen met nieuwe opzet:

Lid 3 en 4 schrappen; lid 5 handhaven en vernummeren naar lid 3 en in lijn brengen met nieuwe opzet: Betreft : Aanpassingen cao 2018-2019 Wijziging met ingang van 5 november 2017 Toevoeging aan artikel 1: Arbeidsvoorwaardenregeling of AVR: bij de opdrachtgever geldende regeling van beloning en/of andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d. 14-04-2010. Werknemer ziek? En waarop moet u letten?

Nieuwsbrief van d.d. 14-04-2010. Werknemer ziek? En waarop moet u letten? Nieuwsbrief van d.d. 14-04-2010 Nummer: 07 2010 Werknemer ziek? En waarop moet u letten? 1) Is uw werknemer arbeidsongeschikt geraakt i.v.m. een ongeval zonder eigen schuld? Zo ja dan kunt u bij de tegenpartij

Nadere informatie

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar. Inhoudsopgave Salaris... 2 Vakantietoeslag... 2 Beschermingsmiddelen... 2 Ziek... 3 Detachering... 3 Uitzenden... 3 Procedure ziekmelding... 4 Loonaanvulling door uitzendonderneming... 4 Vakantie en feestdagen...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de vrijwilligersregeling

Veel gestelde vragen over de vrijwilligersregeling Veel gestelde vragen over de vrijwilligersregeling Verricht iemand als vrijwilliger dat wil zeggen niet voor zijn beroep werkzaamheden voor een sportorganisatie, dan kan de vrijwilligersregeling worden

Nadere informatie

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d.

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d. Uitvoeringsregeling artikel 6.10 van de CAO sector Ambulancezorg ( vergoeding consignatiediensten ten behoeve van GHOR-taken ) Regionale Ambulancevoorziening Nummer: 11.0001183 Versie: 1.1 Vastgesteld

Nadere informatie

In onderstaande tabel is de jaarlijkse arbeidsduur van een reeks jaren weergegeven:

In onderstaande tabel is de jaarlijkse arbeidsduur van een reeks jaren weergegeven: BIJLAGE IX VORMGEVING 36-URIGE WERKWEEK 1 Inleiding: In artikel 8 is de arbeidstijd gedefinieerd. Per week werkt een werknemer met een fulltime contract gemiddeld 36 uur. Er zijn diverse mogelijkheden

Nadere informatie

Alfahulp bepalingen SWO Drimmelen per 1-1-2014. Inhoudsopgave

Alfahulp bepalingen SWO Drimmelen per 1-1-2014. Inhoudsopgave Alfahulp bepalingen SWO Drimmelen per 1-1-2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. De werkzaamheden... (pagina 1) 1.1 Aard en omvang. (pagina 1) 1.2 Tijdstippen, regeling en uitvoering.. (pagina 1) 1.3 Rol en verplichtingen

Nadere informatie

tot 1-1-2015 vanaf 1-1-2015 Bepaalde tijd contracten 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar

tot 1-1-2015 vanaf 1-1-2015 Bepaalde tijd contracten 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar Bepaalde tijd contracten 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 2 jaren 3 contracten in 3 jaar 3 contracten in 2 jaren Start nieuwe contractenreeks 6 maanden

Nadere informatie

Voorbeeld Arbeidsovereenkomst. Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4

Voorbeeld Arbeidsovereenkomst. Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4 Voorbeeld Arbeidsovereenkomst Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4 Arbeidsovereenkomst Onbepaalde Tijd Ondergetekenden: 1. Bloemenwinkel het tuinhekje De Balkan 16, 8303 GZ, Emmeloord, hierna te noemen

Nadere informatie

DOCUMENTEN WELKE DOCUMENTEN HEBBEN WE VAN JOU NODIG OM JOUW HYPOTHEEK TE REGELEN?

DOCUMENTEN WELKE DOCUMENTEN HEBBEN WE VAN JOU NODIG OM JOUW HYPOTHEEK TE REGELEN? DOCUMENTEN WELKE DOCUMENTEN HEBBEN WE VAN JOU NODIG OM JOUW HYPOTHEEK TE REGELEN? www.finantheek.nl DOCUMENTEN WONING A Koopovereenkomst. (Bij bestaande bouw) B Koop / aanneemovereenkomst (Bij nieuwbouw)

Nadere informatie

Safex Certificatie Instelling

Safex Certificatie Instelling 2013 Inspectie rapport Pluimvee Safex Certificatie Instelling Naam Inspecteur Safex Certificatie Instelling 1-1-2013 1) = ernstige afwijking (major non-iteit), = afwijking (minor non-iteit), C = opmerking

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 23971 25 mei 2018 Taxivervoer 2018 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Nadere informatie

Werken bij Vandaag Personeelsdiensten

Werken bij Vandaag Personeelsdiensten Werken bij Vandaag Personeelsdiensten 1 Inleiding U ontvangt dit boekje 'Werken bij Vandaag Personeelsdiensten' omdat u voor ons aan de slag gaat bij één van onze opdrachtgevers. In dit boekje treft u

Nadere informatie