TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 30 AUGUSTUS 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 30 AUGUSTUS 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur"

Transcriptie

1 TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 30 AUGUSTUS 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT uur Openbaar Onderwijs - De Vonk 1. Onderwijs - De Vonk - Basisscholen - Schoolreglement De Vonk en Het Anker - Wijziging en hervaststelling. Een schoolreglement regelt de relaties tussen het schoolbestuur, de ouders en de leerlingen. Aan het schoolreglement voor de gemeentelijke basisscholen (laatst goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 augustus 2011) werden omwille van o.m. recente wijzigingen van de onderwijswetgeving een aantal aanpassingen aangebracht. De nieuwe verplichtingen betreffen o.m. de bepaling van de capaciteit van de gemeentelijke basisscholen vanaf het schooljaar en het inschrijvingsrecht in de gemeentelijke basisscholen. Het schoolbestuur heeft vanaf het schooljaar het maximum aantal leerlingen dat kan opgevangen worden als volgt bepaald. De capaciteit van de afdeling Edward Verheyestraat 5 De capaciteit van het niveau kleuteronderwijs: 100 De capaciteit van het niveau lager onderwijs: 150 De capaciteit van de afdeling Zevenkote 6 De capaciteit van het niveau kleuteronderwijs: 50 De capaciteit van het niveau lager onderwijs:100 De capaciteit van de Het Anker, Pannenstraat 132 De capaciteit van het niveau kleuteronderwijs: 100 De capaciteit van het niveau lager onderwijs: 150 In de bijeenkomst van de schoolraad van 21 augustus 2012 werden de nieuwe schoolreglementen voor de gemeentelijke basisscholen De Vonk en Het Anker goedgekeurd. Zoals eerder al goedgekeurd wordt de geactualiseerde jaarlijkse bijlage aan het schoolreglement (o.m. met namen personeelsleden, leden ouder- en schoolraad,... instapdatums, vakantiekalender, bijdrageregeling, ) verder door het college van burgemeester en schepenen goedgekeurd. Personeelszaken-Werving&bevordering 2. Personeelszaken-Werving&bevordering - Brandweer/beroepsafdeling - Functie onderluitenant - Examenprocedure via bevordering. Bij het operationeel personeel van de beroepsafdeling van het brandweerkorps wordt een bevorderingsprocedure voor de functie van onderluitenant opgestart.

2 3. Personeelszaken-Werving&bevordering - Brandweer/beroepsafdeling - Functie korporaal-centralist - Examenprocedure via bevordering. Bij het operationeel personeel van de beroepsafdeling van het brandweerkorps wordt een bevorderingsprocedure voor de functie van korporaal-centralist opgestart. 4. Personeelszaken-Werving&bevordering - Brandweer/beroepsafdeling - Functie brandweerman - Aanleg van een wervingsreserve Bij het brandweerkorps wordt een examenprocedure opgestart voor de aanleg van een wervingsreserve bij de beroepsafdeling voor de functie van brandweerman. 5. Personeelszaken-Werving&bevordering - Brandweer/vrijwilligersafdeling - Functie brandweerman - Aanleg van een wervingsreserve. Bij het brandweerkorps wordt een examenprocedure opgestart voor de aanleg van een wervingsreserve bij de vrijwilligersafdeling voor de functie van brandweerman. Stadsadministratie 6. Stadsadministratie - Bijzonder Nood- en Interventieplan Grote Nacht van het Zoute - Goedkeuring. De gemeenteraad bekrachtigt het Bijzonder Nood- en Interventieplan Grote Nacht van Het Zoute. Stadsadministratie - Secretarie 7. Stadsadministratie - Secretarie - Algemeen bestuur - Tijdelijke politieverordening op het voeren van propaganda naar aanleiding van de verkiezingen van 14 oktober Naar aanleiding van de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 vaardigde de Vlaamse Regering op 20 april 2012 een besluit uit houdende de algemene regels voor het aanbrengen van verkiezingsaffiches en het organiseren van gemotoriseerde optochten. Het besluit van de Vlaamse Regering regelt het volgende: - Verkiezingsaffiches mogen alleen aangebracht worden op de door gemeentelijke overheden voorziene aanplakborden of op privaat domein mits toestemming eigenaar/gebruiksgerechtigde. - Tussen 22u en 7u is het verboden verkiezingsaffiches aan te brengen, zelfs op de aanplakborden. Op de verkiezingsdag geldt dat verbod ook tussen 7u en 15u. Idem voor het organiseren van gemotoriseerde optochten (in het kader van verkiezingen). - Gemotoriseerde optochten kunnen enkel na toelating door het gemeentebestuur. Ze mogen ook de openbare orde, rust en (verkeers)veiligheid niet in het gedrang brengen. Aanvullend kan de gemeenteraad enkele bijkomende regelen vaststellen met het oog op de handhaving van de openbare orde en veiligheid op het openbaar domein in de periode voor en tijdens de verkiezingen van 14 oktober Aan de gemeenteraad wordt gevraagd volgende twee artikelen op te nemen in een tijdelijke politieverordening: Artikel 1. Het aanbrengen van driedimensionale verkiezingspropaganda op de officiële verkiezingsborden en het aanbouwen van constructies op de officiële verkiezingsborden is verboden. Art. 2. Het is verboden om (aanhang)wagens met verkiezingspubliciteit in een straal van 150 meter te parkeren rond de stembureaus vanaf 13 oktober 2012 om 22u tot 14 oktober 2012 om 15u.

3 Contractbeheer 8. Contractbeheer - Verkoop van het casco-zwembad door de nv D&W aan de gemeente Knokke-Heist in uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Knokke-Heist en NV Duinenwater - Goedkeuring. In de gemeenteraad van 30 juni 2005 werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Knokke-Heist en NV Duinenwater goedgekeurd voor de realisatie van het project Duinenwater. Deze samenwerkingsovereenkomst voorzag een grondenruil tussen de gemeente en de meerderheidseigenaar met een opleg. In de gemeenteraad van 23 juni 2010 werd het addendum nr. 1 aan de samenwerkingsovereenkomst van 2005 goedgekeurd : de door D&W nv verschuldigde opleg van ,00 EUR werd vervangen door de bouw van een casco-zwembad. Aansluitend op de goedkeuring in de gemeenteraad van 17 december 2010 werden de notariële akten grondenruil en vestiging van een kortstondig recht van opstal verleden op 24 december Bij akte verleden op 13 mei 2011 (goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 februari 2011) werden deze gronden ingebracht in het kapitaal van het AGSO Knokke-Heist. Het casco-zwembad wordt nu aan de gemeente verkocht voor een bedrag van ,00 EUR ,00 EUR btw, zijnde ,00 EUR. De prijs wordt gekweten bij middel van compensatie van de schuldvordering van de gemeente Knokke- Heist lastens de naamloze vennootschap D&W, zoals overeengekomen en bepaald in de ruilakte van 24 december Contractbeheer - Verkoop van een CASCO-zwembad aan AGSO Knokke-Heist in uitvoering van de bijzondere samenwerkingsovereenkomst 'DUINENWATER' tussen AGSO Knokke-Heist en de gemeente Knokke-Heist - Renteloze lening - Goedkeuring. In de gemeenteraad van 30 juni 2005 werd de samenwerkingsovereenkomst tussen het gemeentebestuur Knokke-Heist en NV Duinenwater goedgekeurd voor de realisatie van het project Duinenwater. Deze samenwerkingsovereenkomst voorzag een grondenruil tussen de gemeente en de meerderheidseigenaar met een opleg. In de gemeenteraad van 23 juni 2010 werd het addendum nr. 1 aan de samenwerkingsovereenkomst van 2005 goedgekeurd : de door D&W nv verschuldigde opleg van ,00 EUR werd vervangen door de bouw van een casco-zwembad. Aansluitend op de goedkeuring in de gemeenteraad van 17 december 2010 werden de notariële akten grondenruil en vestiging van een kortstondig recht van opstal verleden op 24 december Bij akte verleden op 13 mei 2011 (goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 februari 2011) werden deze gronden ingebracht in het kapitaal van het AGSO Knokke-Heist. Het casco-zwembad wordt aan de gemeente verkocht voor een bedrag van ,00 EUR ,00 EUR btw, zijnde ,00 EUR. Het AGSO Knokke-Heist zal instaan voor het beheer van de site Duinenwater en het toezicht op de met Sportoase Duinenwater nv gesloten PPS-overeenkomst. Onder de toepassing van de btw-wetgeving wordt het casco-zwembad doorverkocht aan het AGSO Knokke-Heist, dat het vervolgens middels erfpacht ter beschikking zal stellen van de PPSmedecontractant, de nv Sportoase Duinenwater.

4 10. Contractbeheer - Aanvaarding schenking sculpturen Nieuwe morgen van Willy Ceysens. De heer Boud Ceysens uit Hechtel wenst drie werken uit het oeuvre van zijn vader Willy Ceysens te schenken aan de gemeente Knokke-Heist. Het gaat om drie werken, waarvan er twee al sinds de jaren 1970 in bruikleen werden gegeven aan de gemeente en die lange tijd aan de Meerlaan (huidig Anna Bochplein) hebben gestaan. Beide kunstwerken werden eind 2011, begin 2012 gerestaureerd en samen met een derde werk teruggeplaatst op het Anna Bochplein. 11. Contractbeheer - Gedecentraliseerde werking Wonderwijs Afsluiten huurovereenkomst - Goedkeuring. Wegens de grote kost aan busvervoer wordt sinds het schooljaar Wonderwijs gedecentraliseerd georganiseerd. Alle schoolnetten werden aangewend: Muziek en Woord vinden plaats in de villa en gedeelte van het hoofdgebouw van de OLVOcampus Heist Beeldende Kunsten in de containerklas van Het Anker Sportlessen in de turnzaal van De Zeeparel (wegens geringe interesse nu niet meer aangeboden). Voor het nieuwe schooljaar wordt opnieuw een huurovereenkomst goedgekeurd voor de duur van één schooljaar, met ingang van 1 september 2012, met de vrije basisschool OLVO Heist voor de huur van diverse lokalen gelegen Stadhuisstraat Contractbeheer - Beheer en uitbating van de huisvuilverbrandingsinstallatie - Addendum 10 - Goedkeuring De huisvuilverbrandingsinstallaties worden verplicht om ter hoogte van de bunker een meetportiek voor radioactief afval te installeren en tevens te beschikken over handmeettoestellen. Kostprijs: (prijzen na een overheidsopdracht tot groepsaankoop door vereniging IOK Afvalbeheer) Meetportiek ,00 EUR excl. btw Leveren van handmeettoestellen (2 stuks) 3 700,00 EUR excl. btw Totaal ,00 EUR excl. btw Onderhoudscontract meetportiek 1 570,00 EUR excl. btw/jaar Onderhoud handmeettoestellen 120,00 EUR excl. btw/jaar Investeringen worden pro rata gedragen door de partijen volgens het door hen effectief aangebracht tonnage afval. Het gemeentelijk aandeel bedraagt 35 % van de investeringskost. Eenmalige investeringskosten voor 35 % ten laste van de gemeente: ,50 EUR ,85 EUR btw = ,35 EUR 13. Contractbeheer - Uitbating van het dierenasiel en de verzorging van dieren - Concessienota - Goedkeuring. De bestaande overeenkomst voor de uitbating van het dierenasiel en de verzorging van dieren loopt ten einde op het einde van Er moet dus een nieuwe opdracht uitgeschreven worden. Er wordt voorgesteld om met een concessie te werken vanaf 2013, conform andere uitbatingsovereenkomsten. (3 jaar) Geraamde jaarlijkse uitgave: ,00 EUR Inkomsten pensiondieren 9 933, ,00 Inkomsten asieldieren , ,00 Inkomsten , ,00

5 Uitgaven , , Pensiondieren Honden Katten Afgestane dieren Honden Katten Vondelingen Honden Katten Vondelingen niet opgehaald Honden Katten Geplaatste dieren Honden Katten Euthanasie Honden Katten Nog in asiel van vorig jaar Honden Katten Natuurlijke overlijdens Honden Katten Contractbeheer - Gevonden of op de openbare weg achtergelaten fietsen - Bestemming. Er worden een aantal gevonden fietsen per school ter beschikking gesteld aan de basis- en middelbare scholen van Knokke-Heist voor buitenschoolse activiteiten (max. 5 stuks per school). De fietsen zullen door de Preventiedienst worden gegraveerd. Het onderhoud van de fietsen is ten laste van de school zelf, alsook het instaan voor de ophaling en het wettelijk in orde stellen van de fietsen. Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de verdere schikkingen die zullen moeten worden getroffen. Openbaar Domein 15. Openbaar Domein - Evendijk 6A - Desaffectatie perceel - Goedkeuring. De gemeenteraad gaat akkoord met de desaffectatie van 48 ca 13 dm² grond, deel openbaar domein, gelegen op de hoek van de Evendijk met het Hof van Heist, gekadastreerd in de 5 de afdeling, sectie A, deel van het perceelnummer 103/B Openbaar Domein - Evendijk 6A - Verkoop stuk grond van de gemeente Knokke- Heist - Ontwerpakte verkoop - Goedkeuring. De gemeenteraad gaat akkoord met de verkoop van 48 ca en 13 dm² grond gelegen op de hoek van de Evendijk met het Hof Van Heist, kadastraal bekend: 5 de afdeling Heist, sectie A, deel van het perceelnummer 103/B 6, voor de prijs van 3.609,75 EUR. TUD - Administratie 17. TUD - Administratie - Studieopdracht voor het uitvoeren van REG-studies en het opstellen van energiecertificaten voor diverse gemeentelijke gebouwen. Het betreft een verdere uitbreiding van de wetgeving inzake energieprestatiecertificaten (EPC). Het EPC is het gevolg van de Europese richtlijn (2002/91/EG) betreffende de energieprestatie van gebouwen (herschikking 2010/31/EU). Met het Energiedecreet van 8 mei 2009, zoals gewijzigd met het Decreet van 18 november 2011, werd in Vlaanderen uitvoering gegeven aan deze richtlijn.

6 De invoering van het EPC in het Vlaamse Gewest verloopt gefaseerd, afhankelijk van de bruikbare vloeroppervlakte van het publieke gebouw: - gebouwen groter dan 1000 m²: EPC verplicht sinds 1 januari gebouwen groter dan 500 m²: EPC verplicht vanaf 1 januari gebouwen groter dan 250 m²: EPC verplicht vanaf 1 januari Onze gebouwen van meer dan 1000 m² die voldoen aan de eisen gesteld in het decreet beschikken reeds over een EPC sinds 01/01/2009. De gebouwen groter dan 500 m² en die voldoen aan de voorwaarden van het decreet moeten tegen 01/01/2013 eveneens beschikken over een EPC. Vanaf 2015 is dit ook voor gebouwen groter dan 250 m². Kortom nagenoeg alle gebouwen zullen tegen 2015 moeten beschikken over een EPC. Om aan het decreet te voldoen en niet beboet te worden, dienen we een studiecontract hiervoor op te stellen. Immers, binnen ons bestuur beschikt niemand over een erkenning om dergelijke EPC s op te stellen. Tevens wordt in dit studiecontract de mogelijkheid voorzien om desgewenst studies te kunnen uitvoeren i.v.m. bv. luchtkwaliteit in de kantoren, verwarmings- en koelingsproblemen, evenals adviezen inzake rationeel energiegebruik (REG). Dit met berekening van de terugverdientijd (TVT). Vrijetijd - Boekhouding 18. Vrijetijd - Boekhouding - Samenwerkingsovereenkomst Westtoer - Voorstel tot verlenging. Het gemeentebestuur heeft in 2008 een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Westtoer, het West-Vlaams provinciebedrijf voor toerisme en recreatie. Dit voor de periode 01/01/2008 tot 31/12/2012 en één jaar verlengbaar met wederzijds schriftelijke goedkeuring van beide partijen. Westtoer en de gemeente verbinden er zich in deze samenwerkingsovereenkomst toe om een structureel partnerschap aan te gaan met het oog op de ontwikkeling en de promotie van toerisme en recreatie op het grondgebied van de gemeente. De duur van de samenwerkingsovereenkomst tussen Westtoer en de gemeente voor de periode van 2008 tot 2012 wordt met 1 jaar verlengd, tot 31 december Brandweer 19. Brandweer - Overeenkomst snelste adequate hulp - Goedkeuring. Overeenkomstig artikel 221 van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid moet de hulpverlening overeenkomstig het principe van de snelste adequate hulp worden georganiseerd. Dit houdt in dat bij dringende brandweerinterventies steeds in eerste instantie de snelste brandweerdienst wordt uitgestuurd en vervolgens de territoriaal bevoegde brandweerdienst. Om de inzet van overbodige middelen en personeel te vermijden werden door de Hogere Overheid allerlei onderrichtingen uitgewerkt dusdanig dat dit principe ook interzonaal en provinciaal kon worden geregeld. Deze onderrichtingen maakten het de prezone raad van de hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen mogelijk afspraken te maken die ook compatibel moeten zijn met de andere aangrenzende zones van de provincie en resulteerden in een document houdende een overeenkomst Snelste Adequate Hulp op provinciaal niveau. Heel concreet worden in deze overeenkomst afspraken gemaakt over welke voertuigen er moeten uitrukken van het snelste korps en welke voertuigen van het territoriale bevoegde korps. Voor brandweer Knokke-Heist gaat het over gebieden in ZeeBrugge (stukje waar wij het snelst zijn, maar niet bevoegd). Voor een schouw brand bvb. Rukt volgens de overeenkomst brandweer Knokke-Heist uit met : 1 autopomp Brandweer Brugge komt later toe met : 1 ladderwagen en de officier van wacht

7 Punten op de agenda gebracht in toepassing van artikel 22 van het Gemeentedecreet: Door Raadslid van der Hooft 19/ 1. Interpellatie - Zwembad De Raan Door Raadslid De Smet 19/ 2. Interpellatie - Evenementenstrand en Van Bunnenplein. Door Raadslid Bodyn 19/ 3. Interpellatie - Heulebrug - Doorgang landbouwvoertuigen en wildgroei. 19/ 4. Interpellatie -Jobaanbiedingen op de gemeentelijke website Geheim Personeelszaken-Personeelsadministratie 20. Personeelszaken-Personeelsadministratie - Vrijwillige brandweer Dienstnemingscontract - Verlenging. Het dienstnemingscontract van een vrijwillig brandweerman eindigt op 31 augustus Dit dienstnemingscontract wordt hernieuwd voor de wettelijk bepaalde maximumperiode van 5 jaar. Personeelszaken-Werving&bevordering 21. Personeelszaken-Werving&bevordering - Personeelszaken Werving&Bevordering Afdeling Financiën - Verlenging wervingsreserve financieel beheerder (decretale graad). De geldigheidsduur van de wervingsreserve van financieel beheerder, bij gemeenteraadsbesluit van 28 oktober 2010, en geldig van 1 oktober 2010 tot en met 30 september 2012, wordt met 2 jaar verlengd tot en met 30 september Personeelszaken - Loonadministratie 22. Personeelszaken - Loonadministratie - Personeelslid - Preventieve schorsing - Verslag tuchtonderzoeker - Beslissing tot hoorzitting. In het kader van een procedure preventieve schorsing neemt de gemeenteraad kennis van het verslag van de tuchtonderzoeker, en beslist om het betrokken personeelslid op te roepen voor een hoorzitting.

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 29 MAART 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 29 MAART 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 29 MAART 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur Openbaar Begroting en Uitgaven 1. Begroting en Uitgaven - Goedkeuring en kwijting eindrekening 30.06.'10

Nadere informatie

PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 26 AUGUSTUS 2010 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur

PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 26 AUGUSTUS 2010 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 26 AUGUSTUS 2010 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur Openbaar Begroting en Uitgaven 1. Begroting en Uitgaven - Budgetwijziging 1 2010 - Schrijven van de provinciegouverneur

Nadere informatie

PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 25 APRIL 2013 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur

PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 25 APRIL 2013 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 25 APRIL 2013 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur Openbaar Begroting en Uitgaven 1. Begroting en Uitgaven - Israëlitsche Gemeenschap "Adath Yisrael" - Jaarrekening

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 26 APRIL 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 26 APRIL 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 26 APRIL 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur Openbaar Stadsadministratie - Secretarie D/1. Stadsadministratie - Secretarie - Ontslag van titelvoerend

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG, 26 OKTOBER 2011 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG, 26 OKTOBER 2011 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG, 26 OKTOBER 2011 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur Openbaar Begroting en Uitgaven 1. Begroting en Uitgaven - Kerkfabrieken H. Familie, H. Hart van Jezus,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00904 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging en uitbreiding van een huurovereenkomst betreffende

Nadere informatie

VR DOC.1111/2

VR DOC.1111/2 VR 2017 1011 DOC.1111/2 Ontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoersmaatschappij

Nadere informatie

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 NOVEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 25 MAART 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Mededeling van benoeming en van

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Hulpverleningszone 4 - overeenkomst Snelste Adequate Hulp op zonaal niveau

Hulpverleningszone 4 - overeenkomst Snelste Adequate Hulp op zonaal niveau Hulpverleningszone 4 - overeenkomst Snelste Adequate Hulp op zonaal niveau Overeenkomst betreffende het verminderen van de dubbele uitruk in afwachting van de inwerkingtreding van de wet van 15 mei 2007

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 1 april 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 1 april 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 1 april 2019 GEHEIME ZITTING 1. Verlenen van een gevraagde hernieuwing van de twintigjarige grafconcessie op het kerkhof van Lembeke Het college

Nadere informatie

Bart VAN HYFTE Gauthier ERVYN Laurent DELMOTTE Johan VANDEN EYNDE

Bart VAN HYFTE Gauthier ERVYN Laurent DELMOTTE Johan VANDEN EYNDE 77, Gulden Vlieslaan 1060 Brussel Tel 02 290 04 00 Fax 02 290 04 10 info@vdelegal.be 19 / 03 / 2009 Bart VAN HYFTE Gauthier ERVYN Laurent DELMOTTE Johan VANDEN EYNDE Inleiding - Uitgangspunt : o valorisatie

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

VR DOC.0541/2BIS

VR DOC.0541/2BIS VR 2017 0206 DOC.0541/2BIS Ontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoersmaatschappij

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 27 augustus 2010 De voorzitter van de gemeenteraad,

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

COLLEGE BESLUITENLIJST vrijdag, 19 juli Geheime zitting

COLLEGE BESLUITENLIJST vrijdag, 19 juli Geheime zitting COLLEGE BESLUITENLIJST vrijdag, 19 juli 2019 Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd : Graaf L. Lippens, Burgemeester; P. De Groote, J. Morbee, A. Wittesaele, A. Vandenbussche, P. Vlietinck, K. van der Hooft,

Nadere informatie

Vlaamse overheid - Agentschap voor Natuur en Bos

Vlaamse overheid - Agentschap voor Natuur en Bos - ~. =,- Vlaamse overheid - Agentschap voor Natuur en Bos Besluit van de administrateur-generaal houdende goedkeuring van de toegankelijkheidsregeling voor de openbare en privébossen opgenomen in het boscomplex

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 17 OKTOBER 2011 BETREFFENDE DE DISPATCHING VAN

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00723 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging van de huurovereenkomst voor het onroerend goed

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2006/122/.

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2006/122/. 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2006/122/. Inzake : Verzoekende partij, wonende te. bijgestaan door de heer J.H., jurist. Tegen : de GEMEENTE., Verwerende partij

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 21 JUNI 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 21 JUNI 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 21 JUNI 2012 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur Openbaar Begroting en Uitgaven 1. Begroting en Uitgaven - Protestantse Kerk - Rekening 2011 - Goedkeuring.

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

FAQ : de hulpverleningszones vanaf 2014

FAQ : de hulpverleningszones vanaf 2014 FAQ : de hulpverleningszones vanaf 2014 Inhoud Algemene informatie... 2 Wat zullen de prezones in 2014 worden?... 2 Zal de wet van 31/12/1963 betreffende de civiele bescherming nog van toepassing zijn

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 21 augustus 2014. 3.023.830,78-0,00 Netto vastgestelde rechten Vastgelegde uitgaven

Toelichting gemeenteraad van 21 augustus 2014. 3.023.830,78-0,00 Netto vastgestelde rechten Vastgelegde uitgaven Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 21 augustus 2014. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 23 juni 2014. Toelichting: De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE KNOKKE-HEIST

GEMEENTE KNOKKE-HEIST GEMEENTE KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op 29 MAART 2005 Aanwezig : UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 24 maart 2005 Graaf L. Lippens: Burgemeester, M. Willems: Eerste

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERGADERING 25 AUGUSTUS 2011 VERKLARENDE NOTA

GEMEENTERAADSVERGADERING 25 AUGUSTUS 2011 VERKLARENDE NOTA GEMEENTERAADSVERGADERING 25 AUGUSTUS 2011 VERKLARENDE NOTA OPENBARE VERGADERING: 01. Mededelingen 02. Politie - opdracht voor het takelen van voertuigen op de openbare weg op vraag van de politie - goedkeuring

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, art. 105, 1.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, art. 105, 1. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00589 Onderwerp: Rechtspositie van de personeelsleden van de onderwijsinstellingen, het internaat van het Onderwijs -

Nadere informatie

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. 1. De eigendommen, gelegen langs een openbare weg, waarin

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst van HISK en Atoomproef 3 in de Leopoldskazerne - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst van HISK en Atoomproef 3 in de Leopoldskazerne - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00711 Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst van HISK en Atoomproef 3 in de Leopoldskazerne -

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

02. GOEDKEUREN VORIG VERSLAG. 1. Validatie verslag Zonecollege 14 december Goedkeuring (2016_ZC_00001) Verslag Zonecollege 14 december 2015

02. GOEDKEUREN VORIG VERSLAG. 1. Validatie verslag Zonecollege 14 december Goedkeuring (2016_ZC_00001) Verslag Zonecollege 14 december 2015 ZONECOLLEGE BEKNOPTE LIJST VAN 11 JANUARI 2016 02. GOEDKEUREN VORIG VERSLAG 1. Validatie verslag Zonecollege 14 december 2015 - Goedkeuring (2016_ZC_00001) Verslag Zonecollege 14 december 2015 04. TE BESPREKEN

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 26 mei 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI U - RAADZAAL blz. 1 TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 27 JUNI 2019-19.30 U - RAADZAAL OPENBARE ZITTING 1. POLITIEVERORDENING TER BESTRIJDING VAN DE VERSTORING VAN RUST EN ORDE DOOR WERKEN.

Nadere informatie

Vlaams gewest. Aard van het document. Administratieve geldboete van 500 tot 5.000. Enkel volle eigendom 5.000

Vlaams gewest. Aard van het document. Administratieve geldboete van 500 tot 5.000. Enkel volle eigendom 5.000 Overzicht Vlaams gewest Decreet houdende algemene bepalingen betreffende energiebeleid (energiedecreet) van 8 mei 2009. Belgisch Staatsblad: 07.07.2009 Van kracht sinds: 01.01.2011 Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017 Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017 Agenda provincieraad OVERZICHT RAADSCOMMISSIES: NAAM DATUM BEVOEGDHEDEN 1 STE COMMISSIE MAANDAG 12 JUNI 2017, 17U00 BESTUURLIJKE ORGANISATIE,

Nadere informatie

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren.

23 april FINANCIËN-BELASTINGEN. Wijziging van het retributiereglement inzake parkeren. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Artikel 1 - Doelstelling De stad Antwerpen verstrekt leningen voor kleine infrastructuurwerken en eerste inrichting van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Provincie Antwerpen Gemeente Sint-Amands UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Peter Van Hoeymissen, Burgemeester Els De Smedt, Ben

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 30 april 2015

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 30 april 2015 GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 5 MEI 2015 KNOKKE-HEIST Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN donderdag, 30 april 2015 Graaf L. Lippens,

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

Agentschap voor Natuur en Bos

Agentschap voor Natuur en Bos Agentschap voor Natuur en Bos Besluit van de administrateur-generaal houdende goedkeuring van de toegankelijkheidsregeling voor het bosgebied 'Het Geleg' en 'Voorste en Achterste Hoeve', gelegen op het

Nadere informatie

Lijst beslissingen zoneraad 03 september 2018

Lijst beslissingen zoneraad 03 september 2018 Lijst beslissingen zoneraad 03 september 2018 Open zitting 1. De zoneraad keurde het verslag van de openbare zitting van 25 juni 2018 goed. 2. Goedkeuring Jaarrekening 2017 hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan 2012-2017. Aan

Nadere informatie

Titel II VASTSTELLING VAN HET AANTAL TE VERKIEZEN VERTEGENWOORDIGERS (art. 7) 5

Titel II VASTSTELLING VAN HET AANTAL TE VERKIEZEN VERTEGENWOORDIGERS (art. 7) 5 INHOUD Woord vooraf Lexicon Inhoud V VII XIII DEEL I LOKAAL KIESDECREET VAN 8 JULI 2011 1 Deel I INLEIDENDE BEPALINGEN (art. 1-5) 3 Deel II VOOR DE VERKIEZINGSDAG (art. 6-125) 4 VASTSTELLING VAN DE DATUM

Nadere informatie

PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 28 OKTOBER 2010 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur

PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 28 OKTOBER 2010 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur PERSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG, 28 OKTOBER 2010 STADHUIS DE VRIERESTRAAT 19.30 uur Openbaar Begroting en Uitgaven 1. Begroting en Uitgaven - Politiezone Damme/Knokke-Heist - Dotatie 2010 -

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 6 maart 2018 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te verlenen

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet. Advies

Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet. Advies Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet Advies Voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening en van het decreet betreffende

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem Tel en fax 050/71.15.93 e-mail vbs.depapaver@telenet.be Hoofdstuk 1 Oprichting Ouderraad: huishoudelijk reglement Art.1. Art. 2. In uitvoering van

Nadere informatie

~ - Vlaamse overheid (~ ~ - ),~~= Vlaams Ministerie van Leefmilieu. Natuur en Energie Agentschap voor Natuur en Bos

~ - Vlaamse overheid (~ ~ - ),~~= Vlaams Ministerie van Leefmilieu. Natuur en Energie Agentschap voor Natuur en Bos Vlaamse overheid (~ ~ - ),~~= ~ - =~~ Vlaams Ministerie van Leefmilieu. Natuur en Energie Agentschap voor Natuur en Bos Besluit van de administrateur-generaal houdende goedkeuring van de toegankelijkheidsregeling

Nadere informatie