Eco-Sense and Sensibility. INFORMATIEBROCHURE EPC Energieprestatiecertificaat voor koop-en huurwoningen. Versie 03/2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eco-Sense and Sensibility. INFORMATIEBROCHURE EPC Energieprestatiecertificaat voor koop-en huurwoningen. Versie 03/2009"

Transcriptie

1 Studiebureau NIMLOTH Eco-Sense and Sensibility INFORMATIEBROCHURE EPC Energieprestatiecertificaat voor koop-en huurwoningen Versie 03/2009 Gaat u straks een woning verkopen of verhuren? Sinds 1 november 2008 is het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht bij de verkoop van huizen, appartementen,... Sinds 1 januari 2009 geldt de verplichting ook voor alle huurwoningen. Het EPC is verplicht voor alle woningen, appartementen, studio s, vakantiewoningen, sociale woningen, die te koop of te huur worden aangeboden. Voor woningen en appartementen die reeds verhuurd zijn vóór 1 januari 2009 moet pas een EPC opgemaakt worden als er een nieuwe huurder wordt gezocht. Als u een woning wenst te verkopen of verhuren, dan stelt u een erkende energiedeskundige type A aan die het EPC zal opmaken. De energiedeskundige type A inspecteert de woning en maakt met behulp van een speciaal softwareprogramma het EPC op. Studiebureau Nimloth beschikt over de nodige erkenning (nr. EP08819) van het Vlaams Energieagentschap om een EPC op te stellen voor alle woningen. Opzet van het certificaat is potentiële kopers en huurders te informeren over de energiezuinigheid van de woning die ze willen kopen of huren. Op het EnergiePrestatieCertificaat staat de energiescore die de woning behaalt. Deze score geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Daarnaast staan op het EPC ook een aantal tips om de woning energiezuiniger te maken. De tips hebben een informerend en sensibiliserend karakter. Het is dus niet verplicht de tips uit te voeren. Een slechte score op het certificaat betekent ook niet dat de woning niet verkocht of verhuurd mag worden. Het EPC is tien jaar geldig. Het EnergiePrestatieCertificaat moet door de eigenaar getoond worden aan kandidaat-kopers of -huurders. De koper krijgt het originele EPC, de huurder ontvangt een kopie. In bijlage is een (fictief) voorbeeld van een EPC toegevoegd.

2 Praktische werkwijze: U contacteert Studiebureau Nimloth om een afspraak te maken. Een eerste indicatie van de prijs voor het opstellen van het energieprestatiecertificaat kan gegeven worden. Afspraken tijdens de avonduren op zaterdag of zelfs op zondagvoormiddag zijn mogelijk: voor ons hoeft u geen verlof te nemen! U verzamelt zo veel mogelijk informatie die het onderzoek kan vergemakkelijken: plannen van de woning en facturen of technische informatie over aangebrachte isolatie, stookketel en/of boiler. De aanwezigheid van zulke nuttige informatie maakt het ons gemakkelijker en verlaagt dan ook de uiteindelijke kostprijs. Als de woning dateert van na 1970 dan dient het bouwjaar door de eigenaar gestaafd te worden. Dat kan bijvoorbeeld met de bouwvergunning, gedateerde uitvoeringsplannen, facturen, lastenboeken. Deze bewijsstukken legt men voor aan de energiedeskundige. Als er geen bewijs is dan kan de eigenaar vooraf via de stedenbouwkundige dienst van de gemeente het bouwjaar navragen (vergunningsregister, datum eerste ingebruikname,..). De energiedeskundige van Studiebureau Nimloth komt ter plaatse en bepaalt de juiste prijs. Als u met deze prijs akkoord gaat wordt het inspectieprotocol onmiddellijk gestart. Meer over de prijsbepaling verder in deze brochure. De energiedeskundige bepaalt het beschermde volume van de woning, meet de verliesoppervlakken, analyseert de aanwezige isolatie en de verwarmingsinstallatie. Hij gaat na hoe efficient sanitair warm water wordt bereid en of er gebruik gemaakt wordt van zonneenergie. Ook de manier van ventileren wordt bekeken. Het onderzoek duurt gemiddeld een halve dag. Nadien stelt Studiebureau Nimloth met de verzamelde gegevens en met de hulp van een internettoepassing van het Vlaams Energieagentschap het energieprestatiecertificaat op. Studiebureau Nimloth maakt de factuur op en verstuurt deze per post of per . Nadat het factuurbedrag ontvangen is wordt het ondertekende en rechtsgeldige exemplaar van het energieprestatiecertificaat u toegestuurd of overhandigd.

3 Onze Service: Het verplichte energieprestatiecertificaat werd door de Vlaamse Overheid op zeer korte tijd ingevoerd om te kunnen voldoen aan de Europese regelgeving. Door deze plotse verplichting was het nodig om snel een groot aantal energiedeskundigen aan te stellen. Daarom werd aan iedereen de mogelijkheid geboden om zich zonder enige technische voorkennis in te schrijven voor een korte opleiding. Bij Studiebureau Nimloth wordt de inspectie steeds uitgevoerd door een ervaren ingenieur - energiedeskundige. Bij ons bent u zeker dat de controle met kennis van zaken en op een efficiënte en professionele manier wordt uitgevoerd en dat er een kwalitatief hoogstaand energieprestatiecertificaat wordt afgeleverd. Opgepast: Sommige van onze concurrenten laten inspecties uitvoeren door mensen die helemaal niet opgeleid zijn en die ook niet door het Vlaams Energieagentschap erkend zijn. De energiedeskundige krijgt u niet te zien, hij handtekent enkel het certificaat. Studiebureau Nimloth verwerpt deze praktijken. Opgepast: Als er van een woning geen plannen, lastenboeken of facturen beschikbaar zijn dan is het niet altijd mogelijk om al de nodige gegevens te verzamelen. Van een vloer bijvoorbeeld is na visuele inspectie dikwijls onmogelijk te zeggen hoe hij geïsoleerd is. Daarom biedt het EPC protocol de mogelijkheid om voor die moeilijk controleerbare gegevens de waarde onbekend op te geven. De software neemt dan een bepaalde waarde aan en berekend met die waarde de energieprestatie. De aangenomen waarde zal meestal minder gunstig zijn dan de werkelijkheid en een groot aantal onbekende gegevens kan resulteren in een te negatieve energiescore. Sommige energiedeskundigen misbruiken deze mogelijkheid. Zij meten tijdens de inspectie enkel het beschermde volume en de bruikbare vloeroppervlakte. Als er plannen beschikbaar zijn wordt er soms zelfs helemaal niets gemeten. Er wordt geen enkele moeite gedaan om de gebouwschil te controleren en er wordt systematisch de waarde onbekend gekozen. De spouw in een muur wordt niet bekeken en de dikte van de dakisolatie niet gemeten. Stelselmatig wordt de waarde onbekend ingevuld. Op die manier kunnen zij zeer snel de inspectie afronden en de prijs drukken. Dit resulteert helaas bijna altijd in een veel te negatieve energiescore. Studiebureau Nimloth neemt steeds de nodige tijd om zo veel mogelijk gegevens te verzamelen. Wij maken er een erezaak van om een zo correct mogelijke weergave van de werkelijkheid op te stellen. Bovendien merken wij dat onze prijs toch bij de laagste in Vlaanderen is. Gemiddeld duurt een controle bij ons 1 à 2 uur en ligt onze prijs, inclusief de berekening achteraf en inclusief BTW, tussen 120 en 220. Voor een oppervlakkige en overhaaste controle moet u niet bij ons zijn, voor een nauwkeurige controle aan een faire prijs kunt u op ons rekenen.

4 Kostprijs 1 van een energieprestatiecertificaat : Studiebureau Nimloth berekent een juiste en eerlijke kostprijs. Bij de bepaling van de prijs gaan wij niet enkel uit van de oppervlakte of de grootte van de woning, deze is immers een weinig accurate maatstaf voor de complexiteit van het onderzoek, maar eerder van de vorm van de woning. Een groot kubusvormige huis is immers makkelijker op te meten dan een kleine woning met gebogen oppervlakken en een complexe dakstruktuur. Ook het aantal aanbouwen en dakkapellen zijn belangrijk in de prijsbepaling. Gemiddeld bedraagt de prijs voor het opstellen van een energieprestatiecertificaat 180. De prijs is sterk afhankelijk van woning tot woning en van de beschikbare informatie. Voor zeer bescheiden woningen of studio's kan 125 een correcte prijs zijn, voor zeer grote woningen kan dit oplopen tot 500 en meer. De aanwezigheid van juiste grondplannen en geldige facturen of technische informatie over gebruikte materialen, aanwezige isolatie en verwarmingsinstallatie kan aanleiding geven tot kortingen. Voor woningen gelegen in de regio Leuven, Tienen, Aarschot, Diest, Zoutleeuw, Landen en Sint-Truiden worden geen verplaatsingskosten aangerekend. Voor woningen in andere regio's wordt een kost van 0,5 /km aangerekend vanaf de 20ste kilometer. Als meerdere identieke woningen of appartementen een energieprestatiecertificaat nodig hebben dan worden kortingen van 15% voor de tweede woning tot 30% vanaf de vierde woning toegekend. Volgende voorbeelden geven een indicatie van onze prijs. De opgegeven prijzen zijn exclusief eventuele verplaatsingskosten maar inclusief 21 % BTW. 1 Prijsindicaties dateren van oktober 2009, ze zijn louter indicatief en kunnen wijzigen zonder voorafgaandelijk bericht.

5 Rijhuis vanaf 170 Bungalow vanaf 175

6 Bungalow 2 vanaf 200 Villa vanaf 350

7 Studio vanaf 120 Klein appartement vanaf 125

8 Meer informatie: Bel, schrijf of mail ons voor meer vrijblijvende informatie: Studiebureau NIMLOTH Eco-Sense and Sensibility Jan Notredame Hauthem Hoegaarden tel.: Meer informatie vindt u ook op de website van het Vlaams Energieagentschap: Als erkend EPB-verslaggever kunnen wij ook helpen met de energieproblematiek en energieprestatieregelgeving van uw nieuwbouw- of renovatieprojekt.

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen Het EPC. Voor energiezuiniger wonen. Meer info: Vlaams Energieagentschap Koning Albert II-laan 20 bus 17-1000 Brussel E-mail:

Nadere informatie

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen Verkopen of verhuren? Niet zonder EnergiePrestatieCertificaat! Gaat u straks een woning verkopen of verhuren? Vanaf 1 november

Nadere informatie

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen Verkopen of verhuren? Niet zonder EnergiePrestatieCertificaat! Gaat u straks een woning verkopen of verhuren? Vanaf 1 november

Nadere informatie

20 vragen en antwoorden over EPC

20 vragen en antwoorden over EPC 20 vragen en antwoorden over EPC Inleiding Als renovatiecoach adviseer en begeleid ik mensen met bouw-of verbouwplannen. Stap voor stap neem ik ze mee in een voor hen ongekend avontuur. Een avontuur waarin

Nadere informatie

I N S P E C T I E P R O T O C O L. DEEL I: Inleiding, toepassingsgebied en aanbevelingen. 1. Inleiding 2

I N S P E C T I E P R O T O C O L. DEEL I: Inleiding, toepassingsgebied en aanbevelingen. 1. Inleiding 2 I N S P E C T I E P R O T O C O L DEEL I: Inleiding, toepassingsgebied en aanbevelingen 1. Inleiding 2 1.1 Doel en inhoud van het energieprestatiecertificaat voor bestaande gebouwen met een woonfunctie

Nadere informatie

Renovatiepact. Werkgroep verplichtingen. Het EPC als basis van de woningpas? 2 e vergadering 23 maart 2015, Brussel. Ann Collys

Renovatiepact. Werkgroep verplichtingen. Het EPC als basis van de woningpas? 2 e vergadering 23 maart 2015, Brussel. Ann Collys Renovatiepact Werkgroep verplichtingen Het EPC als basis van de woningpas? 2 e vergadering 23 maart 2015, Brussel Ann Collys Inhoud Doel Wat en wanneer? Door wie? Opmaak van het EPC Vorm en inhoud Advertentieplicht

Nadere informatie

HET ENERGIEPRESTATIE- CERTIFICAAT (EPC) IN DE PRAKTIJK

HET ENERGIEPRESTATIE- CERTIFICAAT (EPC) IN DE PRAKTIJK HET ENERGIEPRESTATIE- CERTIFICAAT (EPC) IN DE PRAKTIJK Ledenvergadering november 2008 Vastgoedalliantie Ir. Kurt Heyman, erkend energiedeskundige Inhoud presentatie EPC nov. 2008 Kort overzicht regelgeving

Nadere informatie

GA OOK VOOR EEN TOPSCORE!

GA OOK VOOR EEN TOPSCORE! A + A B C D E F GA OOK VOOR EEN TOPSCORE! HET NIEUWE EPC ZET U OP WEG NAAR EEN LAGERE ENERGIEFACTUUR EN EEN HOGERE WAARDE VAN UW WONING. EPC VLAAMS ENERGIEAGENTSCHAP www.energiesparen.be/epcparticulier

Nadere informatie

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen Verkopen of verhuren? Niet zonder EnergiePrestatieCertificaat! Een woning kopen of verhuren? Met het EPC weet u meteen of

Nadere informatie

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen

Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen Het EnergiePrestatieCertificaat, een energierapport voor koop- en huurwoningen 2 Verkopen of verhuren? Niet zonder EnergiePrestatieCertificaat! Sinds 1 november 2008 is het EnergiePrestatieCerti ficaat

Nadere informatie

Energieprestatiecertificatie in het Vlaamse Gewest. Vlaams Energieagentschap

Energieprestatiecertificatie in het Vlaamse Gewest. Vlaams Energieagentschap Energieprestatiecertificatie in het Vlaamse Gewest Vlaams Energieagentschap Luc Peeters, administrateur-generaal Inhoud: 1. Inleiding & definitie 2. Nieuwbouw 3. Publieke gebouwen 5. Niet-residentiële

Nadere informatie

Energieprestatiecertificaten (EPC) in het Vlaamse Gewest. Stand van zaken

Energieprestatiecertificaten (EPC) in het Vlaamse Gewest. Stand van zaken Energieprestatiecertificaten (EPC) in het Vlaamse Gewest Stand van zaken Inhoud presentatie I. Situering van de context II. Energieprestatiecertificaat voor nieuwbouw of vernieuwbouw III. Energieprestatiecertificaat

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Sint Lenaartseweg nummer 38C bus 01 bestemming appartement type - softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²ar): 377 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

204 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

204 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Leopold II Laan 213 bus 102 8670 gemeente Koksijde bestemming appartement type - bouwjaar 2004 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 204 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Gelijkheidstraat nummer 3 bus *1/01 bestemming appartement type - bouwjaar 1960 softwareversie 9.12.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Stalenstraat nummer 261 bus 1 bestemming appartement type - bouwjaar 1957 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 662

Nadere informatie

92 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

92 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Gasthuis 59 bus 3 2300 gemeente Turnhout bestemming appartement type - bouwjaar 1930 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 92 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

351 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

351 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Gentse steenweg 10 bus 5 9300 gemeente Aalst bestemming appartement type - bouwjaar 1971 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 351 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Lange Leemstraat nummer 60 bus 3 bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.7.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 277

Nadere informatie

185 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

185 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Spoorweg 53 bus 102 3800 gemeente Sint-Truiden bestemming appartement type - bouwjaar 1881 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 185 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Donklaan nummer 188B bus 1 bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 430 De

Nadere informatie

rergiepresteuecertificaat

rergiepresteuecertificaat rergiepresteuecertificaat straat Bloemenveldstraat nummer 4 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1900 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (klalh/m 2jaar 588 De energiescore

Nadere informatie

168 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

168 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Albert I Laan 123 bus 301 8670 gemeente Koksijde bestemming appartement type - bouwjaar 1963 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 168 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat certificaat 20140506-0001587096-00000001-5 post bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 205 PROEFCERTIFICAAT De energiescore

Nadere informatie

385 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

385 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Bist 33 bus 7 2610 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwjaar 1958 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 385 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat post bestemming appartement type - bouwjaar 1953 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 356 PROEFCERTIFICAAT De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

Evaluatie van het vernieuwde EPC -bevraging bij energiedeskundigen. Golf

Evaluatie van het vernieuwde EPC -bevraging bij energiedeskundigen. Golf Evaluatie van het vernieuwde EPC -bevraging bij energiedeskundigen Golf 2 2019 Achtergrondinformatie het EPC Sinds eind 2008 EPC verplicht bij te koop/huur stellen van woningen en appartementen Wordt opgemaakt

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Vlaanderenstraat nummer 14 bus 601 bestemming appartement type - bouwjaar 2000 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Citadellaan nummer 76 bus bestemming appartement type - softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 405 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Guido Gezellelaan nummer 82 bus 4 bestemming appartement type - bouwjaar 1958 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Ringlaan nummer 64 bus 5 bestemming appartement type - bouwjaar 2003 softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 188 De

Nadere informatie

227 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

227 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Louis Dhont 24 bus 9 9800 gemeente Deinze bestemming appartement type - bouwar 1994 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 227 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Kortrijksesteenweg nummer 132 bus 0103 bestemming appartement type - bouwjaar 2001 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Burgemeester Callewaertlaan nummer 83 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1937 softwareversie 9.7.1 berekende

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Collegiebaan nummer 2A bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.9.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Ginderbroek nummer 56 bus 1 bestemming appartement type - softwareversie 9.15.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 897 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Schuttersvest nummer 69 bus bestemming appartement type - softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 568 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Keizerstraat nummer 7 bus 21 bestemming appartement type - bouwar 1982 softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²ar): 297 De

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Kattestraat nummer 80B bus 8 bestemming appartement type - bouwjaar 1974 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 160

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Koning-Albertstraat nummer 5 bus 1ste bestemming appartement type - softwareversie 9.19.8 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 303 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Kipdorp nummer 61 bus 206 bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 281 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Prinses Clementinalaan nummer 66 bus bestemming appartement type - bouwjaar 1966 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Sint-Tillostraat nummer 7 bus 10 bestemming appartement type - softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 418 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Sint-Martinusplein nummer 6 bus 4 bestemming appartement type - bouwjaar 1988 softwareversie 9.12.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat nummer postnummer Elzen 1 bus 1 3500 gemeente Hasselt bestemming appartement type - bouwjaar 1967 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 229 PROEFCERTIFICAAT

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Hofgracht nummer 3 bus 3 bestemming appartement type - softwareversie 9.15.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 220 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Kouter nummer 13 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1850 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 856 De energiescore laat toe

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Kammenstraat nummer 78 bus 3deV bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.12.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 444

Nadere informatie

200 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

200 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Schietboom 5 bus 12 3600 gemeente Genk bestemming appartement type - bouwar 1992 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 200 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Riemsterweg nummer 6A bus *2 bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.7.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 606 De

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Sloepenlaan nummer 28 bus 102 bestemming appartement type - bouwjaar 1982 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 229

Nadere informatie

410 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

410 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Fruithoflaan 120 bus 33 2600 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwjaar 1973 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 410 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Hippokrateslaan nummer 8 bus 24 bestemming appartement type - bouwjaar 1987 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Voldersstraat nummer 17 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.7.0 berekende energiescore

Nadere informatie

326 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

326 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Ertbruggelaan 49 bus 4 2100 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwjaar 1957 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 326 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Helderstraat nummer 10 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1924 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Dynastielaan nummer 48 bus 7 bestemming appartement type - bouwjaar 1977 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 435

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Burggravenlaan nummer 278 bus bestemming appartement type - softwareversie 9.19.3 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 444 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Koning Boudewijnstraat nummer 13F bus bestemming appartement type - softwareversie 9.19.3 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 332 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat De Roest d'alkemadelaan nummer 13 bus 4E bestemming appartement type - bouwjaar 1966 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Boomsesteenweg_WI nummer 397 bus 4 bestemming appartement type - softwareversie 9.18.0 berekende energiescore (kwh/m²ar): 316 De energiescore

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// INSPECTIEPROTOCOL Energieprestatiecertificaat bestaande

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// INSPECTIEPROTOCOL Energieprestatiecertificaat bestaande

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Prins Boudewijnlaan nummer 319 bus 9 bestemming appartement type - bouwjaar 1969 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Wouter Haecklaan nummer 13 bus 7 bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.12.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 176

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Prosper Van Langendonckstraat nummer 9 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.9.0 berekende

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie bestemming type appartement bouwjaar 1969 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m^jaar): 220 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Jubileumlaan nummer 69 bus bestemming appartement type - bouwjaar 1973 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 135

Nadere informatie

474 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

474 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Kerk 74 9940 gemeente Evergem bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1930 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 474 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat nummer postnummer Eugeen Leenlaan 3 bus 12 3500 gemeente Hasselt bestemming appartement type - bouwjaar 1978 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 406 PROEFCERTIFICAAT

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Fazantendreef nummer 7 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 545

Nadere informatie

156 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

156 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Celestijnenlaan 9 bus 31 3001 gemeente Leuven bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 156 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Goethalsstraat nummer 17 bus 404 bestemming appartement type - bouwjaar 2005 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

439 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

439 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Belzeelsdreefken 1 9940 gemeente Evergem bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1955 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 439 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Brugsesteenweg nummer 189 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1945 softwareversie 9.9.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat nummer postnummer Zilvervos 4 bus *1/1 2610 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 711 PROEFCERTIFICAAT

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Minister A. De Taeyestraat nummer 8 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Kortrijksesteenweg nummer 111 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.13.7 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Hoogboomsteenweg nummer 2 bus 1 bestemming appartement type - softwareversie 9.17.4 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 704 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Opperstraat nummer 20 bus bestemming appartement type - bouwjaar 1965 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 356 De

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Eggelstraat nummer 4 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1965 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Astridplein nummer 12 bus 204 bestemming appartement type - softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 370 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Hinnebilkstraat nummer 23 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1949 softwareversie 9.10.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Nieuwland nummer 2 bus 0001 bestemming appartement type - bouwjaar 1900 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 227

Nadere informatie

486 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

486 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Verkorting 76 9040 gemeente Gent bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 486 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Doornikserijksweg nummer 381 bus bestemming appartement type - bouwjaar 2004 softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Wemmelsestraat nummer 54 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1934 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Zeedijk nummer 297 bus 0804 bestemming appartement type - softwareversie 9.15.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 226 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Herdersstraat nummer 28 bus 0003 bestemming appartement type - bouwar - softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²ar): 83 De

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Ranonkelstraat nummer 4 bus 0401 bestemming appartement type - bouwjaar 2004 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Voldersstraat nummer 10 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.7.1 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Profeetstraat nummer 43 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1921 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Willekensmolenstraat nummer 163 bus 1 bestemming appartement type - bouwar 1984 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²ar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Ommegangstraat nummer 26 bus 6 bestemming appartement type - bouwjaar 1975 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 141

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat post 9800 gemeente Deinze bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1988 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 492 PROEFCERTIFICAAT De

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Melkmarkt nummer 5 bus 7 bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.14.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 461 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Walstraat nummer 40 bus 3 bestemming appartement type - softwareversie 9.19.8 berekende energiescore (kwh/m²ar): 81 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie