Klanttevredenheidsonderzoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klanttevredenheidsonderzoek"

Transcriptie

1 AVOP

2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de onderzoeker) INHOUDSOPGAVE CEDEO-ERKENNING ACHTERGROND CRITERIA METHODE PROCEDURE... 2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO ASSESSMENT... 3 BEZOEKVERSLAG... 7 CONCLUSIE VAN DE STICHTING CEDEO BEDRIJFSOPLEIDINGEN... 8

3 1 Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn in Nederland naar schatting ruim commerciële opleidingsinstituten die een veelvoud aan maatwerk- en open opleidingen aanbieden. Voor veel opleidingsfunctionarissen vormt dit enorme aanbod een onoverzichtelijk en, in kwalitatieve zin, ondoorgrondelijk geheel. Daarnaast zijn er enkele duizenden organisaties die zich richten op het brede terrein van organisatieadvies, juridisch advies en intensieve begeleiding door middel van coaching. Om zicht te bieden op instituten die aantoonbaar naar tevredenheid van bedrijven en organisaties cursussen, trainingen, opleidingen, organisatieadvies of coaching hebben verzorgd, voert Cedeo te Rotterdam klanttevredenheidsonderzoeken uit onder inkopers van deze diensten. Op dit moment zijn op deze wijze zo n 800 instituten op basis van marktwaardering geselecteerd en in het Cedeo-bestand opgenomen. 2. Criteria Om in aanmerking te komen voor erkenning stelt Cedeo duidelijke eisen in de vorm van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Kwantitatieve criteria ter borging van de continuïteit: De organisatie heeft meer dan vijf opdrachtgevers. De organisatie is minimaal drie jaar actief. De organisatie heeft een minimum jaaromzet van ,-. Kwalitatieve criteria: De organisatie moet kunnen aangeven op welke wijze het haar aanbod ontwikkelt. De organisatie heeft op een bedrijfsgerichte wijze, bij meerdere organisaties, positieve resultaten geboekt. Of dit zo is, wordt gemeten aan de hand van een Klanttevredenheidsonderzoek. De organisatie moet in haar handelen aantoonbaar bedrijfsgericht zijn. 3. Methode Cedeo verleent zowel een erkenning voor Maatwerk en Open Bedrijfsopleidingen, voor Coaching, Bedrijfsadvies, Outplacement, Loopbaanbegeleiding, Juridisch - en Organisatie Advies. De onderzoeksmethoden, die aan de erkenningen ten grondslag liggen, worden hieronder nader toegelicht. Tijdens het Klanttevredenheidsonderzoek benadert Cedeo (opleidings)functionarissen en opdrachtgevers met een aantal gerichte vragen over hun ervaringen met uw organisatie. Hoe waarderen zij de samenwerkingsrelatie, de dienstverlening en de prestaties van uw organisatie? Centraal staat daarbij telkens de vraag in hoeverre het instituut erin is geslaagd gewekte verwachtingen en gedane beloften daadwerkelijk waar te maken. Pas bij een hoge mate van tevredenheid onder de ondervraagde functionarissen over de verschillende stappen in het voor-, uitvoerings-, en natraject én indien het instituut voldoet aan de vereiste basiscriteria rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid (zie punt 2), komt het in aanmerking voor Cedeo-erkenning. Cedeo stelt zich op het standpunt dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van tevreden tot zeer tevreden.

4 2 Afhankelijk van het uitgevoerde onderzoek verleent Cedeo de volgende erkenningen: Cedeo-erkend Maatwerk Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Open Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Coaching Cedeo-erkend Coach Cedeo-erkend Accountancy Opleidingen Cedeo-erkend Advocatuur Opleidingen Cedeo-erkend Assessment Cedeo-erkend Juridisch Advies Cedeo-erkend Organisatieadvies Cedeo-erkend Bedrijfsadvies Cedeo-erkend Interim management Cedeo-erkend Onderwijsadvies of Onderwijsbegeleiding Cedeo-erkend Outplacement, Loopbaanbegeleiding en coaching Cedeo-erkend Werving & Selectie Cliëntenaudit Blik op Werk Erkenningen hebben een geldigheid van 2 jaar na afgifte. 4. Procedure Nadat het instituut zich heeft aangemeld voor Cedeo-erkenning, wordt de volgende procedure gehanteerd: Het instituut krijgt een vragenlijst toegezonden waaruit moet blijken dat het instituut voldoet aan de kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Cedeo bestudeert de vragenlijst en voert het onderzoek uit. Cedeo bezoekt het instituut. Gedurende dat bezoek worden met de directie de uitkomsten van het onderzoek besproken, en saillante informatiepunten, door het instituut verstrekt in de vragenlijst, nader tegen het licht gehouden. Cedeo stelt daarnaast aanvullende vragen met betrekking tot zorg rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Op basis van de vragenlijst, de geregistreerde ervaringen van opdrachtgevers en het bezoek, worden conclusies getrokken die resulteren in een advies. Dit advies wordt uitgebracht aan het Bestuur van de Stichting Cedeo. Dit advies kan zijn: toekennen van de Cedeo-erkenning en daarmee: (continuering van) publicatie en opname in de Nederlandse Opleidingen Databank; (continuering van) positieve advisering door de Opleidingenhelpdesk; geen toekenning of continuering van de erkenning. Het Stichtingsbestuur verleent al dan niet de Cedeo-erkenning. Bij een positieve uitspraak zijn de onderzoeksresultaten openbaar en bij Cedeo te verkrijgen. Daar waar in de rapportage van het klanttevredenheidonderzoek wordt gesproken over hij kan ook zij worden gelezen.

5 3 Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Cedeo Assessment Aantal referenten ondervraagd: 10 Score tevredenheid Voortraject 80% 20% Plan van aanpak / offerte 60% 30% Uitvoering 20% 70% 10% Adviseur / psycholoog 70% 20% Afronding 20% 50% 30% Organisatie en Administratie 70% 30% Relatiebeheer 10% 70% 10% Prijs-kwaliteitverhouding 60% 20% Tevredenheid assessmenttraject / samenwerking totaal 90% 10% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Eén referent heeft hier geen zicht op gehad. Eén referent heeft geen beeld van de adviseurs/psychologen. Eén referent heeft geen ervaring met het gevoerde relatiebeheer. Twee referenten zijn niet op de hoogte van de gehanteerde tarieven. Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject Alle gesproken referenten blijken al sinds vele jaren gebruik te maken van de dienstverlening van AVOP: AVOP is destijds bij ons in beeld gekomen doordat een medewerker van onze P&O-afdeling een kennis had die daar werkzaam was en Onze ad-interim manager kende AVOP vanuit een eerdere werkkring. Wij hebben hen en enkele andere aanbieders offerte uit laten brengen, waarbij zij toen op prijs-kwaliteitsverhouding als beste uit de bus zijn gekomen. Overige genoemde redenen om assessments door AVOP te laten uitvoeren: Zij zijn goed bekend met een academische setting, Zij zijn niet alleen werkzaam voor puur zakelijke ondernemingen, maar ook binnen de retail, Zij hebben een enorm aanbod in rollenspelen en In mijn vorige baan werkte ik reeds tot volle tevredenheid met hen samen, dus was het een logische stap om ze ook hier in huis te halen.

6 4 Meestal wordt tijdens een voorgesprek tussen de opdrachtgever en de assessor van AVOP het af te nemen selectie- of ontwikkelassessment zorgvuldig doorgesproken: Doordat ik met de betreffende kandidaat het sollicitatiegesprek al achter de rug heb, ken ik de zwakke plekken. Die geef ik telefonisch door, opdat één en ander in de test verwerkt kan worden. Daarnaast kan ik op standaard digitale formulieren de gewenste competenties aanvinken en aanvullende commentaren kwijt, Voor één en dezelfde functiegroep betreft het een standaardtest, maar wanneer het gaat om een specifieke functie, nemen we contact op met AVOP en geven aan waarop we de kandidaat getest willen zien worden, Via onze administratie wordt een kandidaat bij AVOP aangemeld, waarna er vanuit hen altijd een belletje volgt naar mij of de leidinggevende om het gewenste assessment door te nemen en Per functiegroep is destijds een intake gedaan, dus AVOP weet op welke competenties getest dient te worden. Alle referenten tonen zich (zeer) tevreden over de wijze waarop AVOP het voortraject met hen doorlopen heeft. Plan van aanpak / offerte Daar de wensen in het voortraject besproken zijn, is het plan van aanpak bij ieder assessment op voorhand duidelijk. De bijbehorende kosten worden middels een offerte aan de opdrachtgever gecommuniceerd of zijn door de in aanvang gemaakte prijsafspraken reeds bekend: Wij hebben hierover afspraken gemaakt met AVOP: hoe meer wij afnemen, des te voordeliger het wordt, Op jaarbasis nemen wij een bepaald aantal testen af, waarvoor een totaalbedrag in rekening wordt gebracht. Nemen wij minder af, dan schuift het door naar het volgende jaar, en hebben wij meer assessments laten uitvoeren, dan betalen we bij, Ik weet de exacte kosten niet, maar wel zo ongeveer. Pas bij de ontvangst van het rapport hebben we het daar over, en dat is altijd in orde en Voor een individueel assessment ontvangen wij altijd een offerte, voor een carrousseltraining is het een samengestelde factuur. Voorts vertelt één referent: Wij proberen wel bij ieder assessment met AVOP in gesprek te gaan over de kosten. Om deze enigszins te drukken, kiezen wij er soms voor om dan bepaalde taken of ondersteuning zelf op ons te nemen. Nagenoeg alle referenten laten de planning van de af te nemen assessments aan AVOP over: Dat is een prettig stukje service, zij stemmen met de kandidaat af wanneer het assessment uitgevoerd kan worden en Ik hoor van hen altijd terug wanneer het gaat plaatsvinden, zodat ik zeker weet dat het loopt, dat vind ik professioneel van hen. Eén referent krijgt de offerte nimmer onder ogen en onthoudt zich derhalve van een oordeel. Alle overige respondenten geven aan tevreden tot zeer tevreden te zijn. Uitvoering Het merendeel van de geïnterviewden is (zeer) te spreken over de uitvoering van de assessments: Het is voor kandidaten altijd een spannende dag, maar ik hoor van hen terug dat zij bij binnenkomst echt op hun gemak werden gesteld, Men begint meestal met een intake, waarna de kandidaat aan één adviseur gekoppeld wordt die hem of haar vervolgens de gehele dag begeleidt, Bij het intakegesprek s ochtends vertelt een kandidaat eerst wat over zichzelf, wat de verwachtingen zijn over de functie, waarna men begint met een capaciteitentest en De volgorde is veelal als volgt: een capaciteitentest, een aantal casussen met rollenspel en een nabespreking met de psycholoog. Aan het eind van de dag wordt het rapport met de kandidaat doorgenomen: Ik hoor van onze mensen terug dat zij het erg fijn vinden dat dat diezelfde dag nog met hen wordt besproken, zodat ze direct kunnen aangeven waar zij het wel of niet mee eens zijn en Over het algemeen herkent men zich goed in het rapport. Twee respondenten tonen zich noch tevreden, noch ontevreden en kennen de score neutraal toe: Ik zou graag zien dat aan elke geasseste kandidaat hetzelfde timeframe geboden zou worden. Als er een aantal kandidaten is waarvan enkelen de capaciteitentest pas s middags kunnen doen, weet ik niet zeker of dat de uitkomst in negatieve zin beïnvloedt en Ik hoor wel eens terug van kandidaten dat als zij geweten hadden welke tests hen voorgelegd zouden worden, zij zich daar liever op hadden willen voorbereiden.

7 5 Adviseur / psycholoog Ook de adviseurs die bij AVOP werkzaam zijn, worden door de referenten met hoge scores beoordeeld. Zo zeggen zij over de inhoudelijke kwaliteiten onder andere het volgende: Tijdens het voortraject kon ik door de vragen die hij stelde merken dat ik met de juiste persoon aan tafel zat, dat gaf mij een comfortabel gevoel, Haar grote deskundigheid blijkt wel uit het feit dat zij er niet vaak naast zit. Zij doet haar verhaal altijd op een duidelijke manier en brengt daarbij goed aan mij over hoe een kandidaat functioneert, Zowel hun vaste mensen als de adviseurs die AVOP inhuurt, beschikken over enorm veel ervaring en inlevingsvermogen, De adviseur met wie wij meestal samenwerken is hier een hele dag rondgeleid geweest en heeft aldus met meerdere mensen van de diverse afdelingen contact gemaakt. Zijn kennis van onze organisatie zie ik terug in het rapport en De adviseurs van AVOP vind ik stuk voor stuk gedegen werken. Zij hebben echt kennis van de inhoud, systemen en de materie erachter. Zij zijn in staat de bevindingen rustig en goed uit te leggen en zijn prettig in de omgang. Eén tevreden respondent merkt op verschil te zien tussen de werkwijze bij een aanstellingsassessment of eindassessment: Laatstgenoemd assessment is een andere discipline, ik zie wel dat daar nog een ontwikkeling kan plaatsvinden in het gehele proces, het zou wat scherper mogen. Overigens moet ik daarbij de hand ook in eigen boezem steken, want wij kunnen dit als opdrachtgever samen met AVOP optimaliseren door in aanvang onze verwachtingen beter uit te spreken. Twee referenten hebben te weinig beeld van de adviseurs om hen te beoordelen en kennen derhalve geen score toe. Afronding Aan het eind van de testdag bespreekt AVOP de uitslagen met de geassesste. Dit rapport bestaat uit allereerst een korte inleiding over de kandidaat, waarna in gekleurde kolommen verduidelijkt wordt waarop de kandidaat getest is en welke uitslagen er behaald zijn, met tot slot een samenvatting. Na toestemming van de kandidaat wordt het rapport aan de opdrachtgever gestuurd: Hiermee kunnen wij vaak direct verder, het komt maar zelden voor dat er nog een toelichting van de assessor nodig is, Negen van de tien keer geeft het rapport voldoende handvatten en kan ik met de genoemde aandachtspunten en conclusies aan de slag. Als ik iets bijzonders tegenkom dat niet strookt met mijn eigen ervaring, neem ik even contact op met AVOP, Ik neem het rapport samen met de kandidaat door, het is een prachtig dossier, goed om vanuit te gaan verdiepen en Bij een aanstellingsassessments lees ik over het algemeen terug wat ik zelf al had waargenomen en wat door de focus van AVOP bevestigd wordt. Maar soms ook komen wij voor verrassingen te staan, wat een enkele keer geleid heeft tot het afbreken van de aanstelling. Eén referent vertelt verder: Incidenteel hebben wij een advies van AVOP in de wind geslagen, wij wilden het risico wel nemen. Maar na verloop tijd bleken zij toch gelijk te hebben gehad. Voornoemde respondenten kennen voor de afronding de scores tevreden tot zeer tevreden toe. Twee neutraal scorende referenten plaatsen een kanttekening bij de afrondende fase: Voor mij zou een assessment nog meer waarde hebben als er, meer dan nu het geval is, echt persoonlijke informatie uit zou komen. Het rapport bevat toch vaak algemene termen, en ik zou dat graag dieper uitgewerkt willen zien. Of dat haalbaar is, is overigens een tweede en Over het algemeen kan ik met het rapport uit de voeten, maar voor een strakke afwerking zou enige nazorg wel fijn zijn. Ik denk aan een telefonische terugkoppeling van bijvoorbeeld vijf minuutjes, opdat de meer gevoelsmatige bevindingen besproken zouden kunnen worden. Organisatie en Administratie AVOP heeft haar organisatie en administratie uitstekend op orde, zo meent het gros van de referenten. Een greep uit de reacties met betrekking tot de bereikbaarheid: Zij zijn zowel telefonisch als per goed bereikbaar, Er is altijd iemand aanwezig en Ook de waarneming is goed geregeld, ik word keurig teruggebeld. Voorts vinden de meesten dat AVOP soepel omgaat met het onverhoeds afzeggen van een reeds gemaakte afspraak: Wij konden iemand anders daarvoor in de plaats sturen. Eén, voor het overige tevreden referent, plaatst wel een kanttekening: Op het laatste moment kwam de kandidaat niet opdagen en konden wij zo snel geen ander sturen. Hoewel ik de voorwaarden snap, hebben wij toch een groot deel moeten betalen, ik had meer flexibiliteit verwacht.

8 6 Alle respondenten geven aan dat AVOP de rapporten steeds binnen de gestelde tijd levert: In principe gaan er maximaal vijf werkdagen overheen. Als je het per se sneller wilt, moet je iets extra s betalen, maar wij doen dat nooit omdat we dat te duur vinden, Het wordt binnen een week aangeleverd, ik vind dat ze ook de tijd moeten hebben om zo n belangrijk rapport uit te werken en Ze bewaken de tijd prima. De facturatie verloopt vrijwel zonder problemen. Toch geef één respondent de neutraal score: Er staan met enige regelmaat foutjes in, waardoor de boel teruggestuurd moet worden en verbeterd dient te worden. Twee respondenten hebben ooit te maken gehad met de klachtenafhandeling. In beide gevallen is de klacht ter harte genomen en tot ieders tevredenheid opgelost. Relatiebeheer Het relatiebeheer zoals AVOP dit voert, bevalt vrijwel alle referenten prima, zo blijkt uit de volgende uitspraken: De accountmanager is absoluut niet opdringerig, maar informeert af en toe naar ontwikkelingen bij ons en of er behoefte is aan meedenken, Ik krijg hun nieuwsbrieven, die ik overigens niet altijd even trouw lees, maar ze zijn wel informatief, Zij bellen met enige regelmaat en zijn dan heel persoonlijk in het contact. Zo willen zij altijd graag horen wat wij in de planning hebben en hoe het met onze organisatie gaat. Ik vind het prettig dat zij ons totaal niet overladen met commerciële uitingen en Het contact is zakelijk warm en belangstellend, ik ben er erg tevreden over. Eén respondent kent de score drie toe en zegt: Naar mijn mening zouden ze iets meer mogen doen om een vinger aan de pols te houden, het laatste contact was langer dan een half jaar geleden. Eén referent meent dat er wellicht sprake is van frequent contact met een andere afdeling, maar ervaart zelf geen relatiebeheer: Ik zit niet in die hoek waarmee het contact mogelijk op regelmatige basis wordt onderhouden, ik ben vooral gebruiker van de assessments. Voornoemde geïnterviewde onthoudt zich dan ook van een oordeel. Prijs-kwaliteitverhouding Ook ten aanzien van de prijs-kwaliteitverhouding scoort AVOP hoog. Met uitzondering van twee referenten die geen zicht hebben op de tarieven, tonen de overigen zich (zeer) tevreden. Enkele illustrerende uitspraken: Zij zijn wel wat aan de dure kant, maar luisteren ontzettend goed naar hetgeen wij willen, waardoor de rapporten perfect aansluiten op onze behoefte en vraag. Als je een jaar lang iemand in dienst zou hebben die uiteindelijk niet voldoet, heb je daar als organisatie echt last van en moet je helemaal opnieuw beginnen. AVOP voorkomt dat, dus zij zijn het dik waard, Ik vind ze niet duur voor hetgeen zij doen. Er zijn weliswaar goedkopere bureaus, maar de kwaliteit die daar geleverd wordt, is minder. AVOP rondt het gehele assessment altijd zorgvuldig af, zij zijn erg professioneel, een hele goede partner en Het bedrag per assessment is wel hoog, maar hun kwaliteit steekt er bovenuit. Over het geheel genomen ervaart men de tarieven van AVOP dan ook als liggend tussen marktconform en midden-hoog, waarbij een ieder aangeeft dat het de investering beslist waard is. Tevredenheid assessmenttraject / samenwerking totaal Ter afronding van dit onderzoek benadrukken enkele referenten waarom zij zo tevreden zijn over de assessmenttrajecten van AVOP en de algehele samenwerking: Zij zijn een zakelijke organisatie, wij dienstverlenend, daarin verschillen wij dus, maar zij slagen er heel goed in om mij echt klant te laten voelen, wat ik erg prettig vind. Zo stellen zij zich professioneel op, nemen het initiatief, attenderen mij op belangrijke zaken en houden mij scherp. Laten wij zo doorgaan, Zij luisteren erg goed naar de opmerkingen en wensen van de klant bij de intake, Zij waren goed voorbereid tijdens het voortraject, hebben een uitstekende rapportage op zowel groeps- als individueel niveau aangeleverd, en wij waren uitermate tevreden over de nabespreking, Hoe groot of hoe klein je ook bent als organisatie, AVOP behandelt je als een gewaarde klant, en dat is erg fijn en Het is een prettig bureau om mee samen te werken, zij zijn altijd bereid om mee te denken. Ook is goed merkbaar dat zij bekend zijn met retailbedrijven en dat komt de assessments echt ten goede. Een enkele verbetersuggestie wordt eveneens gegeven: Soms herkennen wij onze eigen bevindingen niet helemaal in de uitslag van een test. Wij leggen AVOP dan wel eens de vraag voor of zij voor een bepaalde functie waarbij een zekere competentie minder van belang is, de uitslag wellicht anders zouden kunnen formuleren, meer in de context zouden kunnen plaatsen. Echter, daar zij uiteraard onafhankelijk dienen te zijn, blijkt dat nog niet zo eenvoudig. Toch zou naar mijn mening zo n onderdeel in de uitslag minder zwaar mogen wegen. Tot besluit geven alle respondenten aan AVOP zonder meer te willen aanbevelen bij derden, wat door enkelen in de afgelopen jaren reeds gedaan is.

9 7 Bezoekverslag Dit bezoekverslag is opgesteld door Cedeo. Het vormt een samenvatting van het gesprek dat adviseur mevrouw T.M. Meijer - van Staveren voerde met AVOP op Algemeen AVOP is opgericht in 1971 en in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed gespecialiseerd HRM organisatie-adviesbureau. Momenteel telt het bureau 16 medewerkers; daarnaast wordt een flexibele schil van 10 ervaren adviseurs regelmatig ingezet. Binnen het bureau is expertise aanwezig op het gebied van assessments, loopbaanbegeleiding, management recruitment, organisatieontwikkeling, coaching en training. Het door Cedeo uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek heeft betrekking op de activiteiten op het gebied van assessments. AVOP onderscheidt een aantal basisvormen van assessments zoals selectie assessments, potentieel-ontwikkel assessments en loopbaan assessments. Daarnaast worden, afhankelijk van de vraagstelling, zogenaamde specialties aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn assessments voor docenten, assessments voor duaal management en executive assessments. Het merendeel van de cliënten heeft een HBO- of universitaire achtergrond. Zij zijn afkomstig uit zowel de profit als de non-profit sector. Het bureau streeft ernaar om als kwaliteitsbureau te behoren tot de top van Nederland in haar segment. Met de term kwaliteitsbureau geeft AVOP aan niet te gaan voor de bulk, maar voor échte kwaliteit. Kwaliteit Dit kwaliteitsstreven van AVOP komt op diverse manieren tot uitdrukking. De kwaliteit van alle adviseurs maar ook van de ondersteunende medewerkers zorgt ervoor dat de randvoorwaarden steeds in orde zijn. Er wordt veel aandacht besteed aan interne professionalisering. Alle adviseurs nemen deel aan intervisiekringen. Het motto is Met elkaar en voor elkaar ; hierbij staat samenwerking centraal, juist om de kwaliteit te kunnen borgen. (Onderlinge) feedback die met respect wordt gegeven ziet het bureau als een belangrijk sturingsinstrument. Alle adviseurs van AVOP hebben een universitaire opleiding en ruime ervaring in het begeleiden van individuen, teams en organisaties. Zij beschikken over expertise van de harde kant, op bedrijfskundig en organisatorisch vlak, en van de zachte kant, wat betreft psychologie en communicatie. Bovendien heeft een aantal van hen ook bestuurlijke ervaring en expertise. Periodiek worden er thema-avonden en themadagen voor de medewerkers georganiseerd in het kader van de AVOP-klas. Veelal worden dan door de eigen professionals thema s uitgediept. AVOP wil goed naar de klanten luisteren en flexibel op hun wensen inspelen: zorgvuldig uitgevoerde evaluaties leiden aantoonbaar tot verbetering. Aan de assessmentrapportages wordt zeer veel aandacht besteed. Het zijn compacte, visuele rapporten op maat. Overigens worden de meeste opdrachtgevers aan het eind van de dag al telefonisch geïnformeerd over de gang van zaken, dit overigens geheel conform de NIP-code. Continuïteit AVOP heeft veel trouwe klanten die verschillende diensten op het gebied van HRM afnemen. Maar ook nieuwe klanten weten, veelal door mond-tot-mond reclame, de weg naar AVOP te vinden. Met de opdrachtgevers wordt nauw samengewerkt omdat het van groot belang is voor de dienstverlening om hun organisaties goed te kennen. AVOP positioneert zich steeds meer als organisatieontwikkelbureau en ziet steeds meer grotere projecten op haar afkomen in het kader van organisatieontwikkeling en in het kader van reorganisatie bijvoorbeeld in de zorgsector. Daarnaast ziet AVOP de vraag naar assessments voor trainees weer terugkomen. Er is sprake van een samenhangend, flexibel pakket aan diensten waarvan opdrachtgevers naar behoefte gebruik kunnen maken. De genoemde flexibiliteit van het pakket, de kwaliteit van de adviseurs, de persoonsgerichte aanpak en de resultaten van het uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek geven Cedeo het vertrouwen dat de continuïteit van AVOP voor de komende periode is geborgd.

10 8 Conclusie van de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen Op basis van de positieve uitslag van het uitgevoerde Klanttevredenheidsonderzoek is het instituut toegestaan voor de periode van twee jaar het predikaat Cedeo-erkend te voeren. Daarnaast heeft het instituut recht op: De mogelijkheid om gebruik te maken van de vermelding Cedeo-erkend voor PR-activiteiten Opname in de Nederlandse Opleidingen Databank waaruit de volgende publicaties verschijnen: - Opleidingenmonitor Compact - Opleidingenmonitor Professioneel - Opleidingenmonitor Corporate Deze uitgaven vormen voor opleidingsverantwoordelijken de bron om te zoeken naar voor de organisatie geschikte opleidingen; Positieve advisering via de opleidingenhelpdesk Opname op de website van Cedeo:

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 31-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 04-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison Klanttevredenheidsonderzoek Lee Hecht Harrison 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Lee Hecht Harrison 2 A. Cedeo-erkenning 1.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 1-1-2017 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Matchcare HR Services BV 2 A. Cedeo-erkenning

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV 1-10-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 VWSC BV 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Group B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Group B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LoopbaanNaPolitiek 25-02-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LoopbaanNaPolitiek vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern Arbo Concern KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Arbo Concern vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK... 1 1. ACHTERGROND...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau Klanttevredenheidsonderzoek Olympia Uitzendbureau KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Olympia Uitzendbureau vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek KG Online Marketing Academy 24-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KG Online Marketing Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Ons Bedrijf KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Ons Bedrijf vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 04-10-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Learnit Training 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Learnit Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek OAB Dekkers BV 01-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van OAB Dekkers BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Duis personeelsmanagement 18-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Duis personeelsmanagement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Menea 13-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Menea vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Conferences 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Conferences vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin Klanttevredenheidsonderzoek Margolin KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Margolin vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Op Eigen Kracht 20-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Op Eigen Kracht vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTP 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Jeugdzorg Groningen 09-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Jeugdzorg Groningen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Randstad HR solutions 27-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Randstad HR solutions vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BOBA Opleidingen B.V. 25-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BOBA Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 08-08-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek B&T 26-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van B&T vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Zuidema bv 10-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Zuidema bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NextJob Outplacement 29-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NextJob Outplacement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tempo-Team Employability 12-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tempo-Team Employability vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 24-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Bestuur 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Bestuur vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TrajectConsult bv 11-03-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TrajectConsult bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Langenberg advies in verandering 23-02-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Langenberg advies in verandering vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Horizon Jeugdzorg en Onderwijs Horizon Academie 17-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Training B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Training B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 18-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant ()

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 28-08-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTC Language Training Centre B.V. 26-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTC Language Training Centre B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Nederland 12-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Nederland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 27-11-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PCI Languages 17-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PCI Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Kookstudio Thorn 10-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Kookstudio Thorn vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Senze 20-06-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Senze vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geef me de 5 academie 20-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geef me de 5 academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Elycio Talen 15-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Elycio Talen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Thaeles BV 08-05-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Thaeles BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Vitree 10-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Vitree vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ExplainiT 05-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ExplainiT vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 27-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV 30-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Concept Klanttevredenheidsonderzoek Viwin coaching, training en advies 27-11-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Viwin vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Compaen Groep 17-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Compaen Groep vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum 09-03-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geoplan 11-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geoplan vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek itsme Industrial Automation Opleidingen 24-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van itsme Industrial Automation vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STE Languages 28-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STE Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer 19-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Yulius Academie 26-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Yulius vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek FlowPeople B.V. 07-10-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van FlowPeople B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academie 29-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrière Switch b.v. 11-08-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrière Switch b.v. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek EBC Taleninstituut 26-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van EBC Taleninstituut vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Jeugdbescherming Akademie 18-10-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Jeugdbescherming Akademie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 14-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek SWA HR Diensten B.V. 21-10-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van SWA HR Diensten B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DenkProducties 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DenkProducties vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ArjoHuntleigh 27-02-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ArjoHuntleigh vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek MEEK2 B.V. 24-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van MEEK2 B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Kees Horden B.V. 31-07-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Kees Horden B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academy 29-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek schellekens & partners training, coaching en advies 29-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van schellekens & partners vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Quiris Adviesgroep bv 06-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Quiris Adviesgroep bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Outing Holland 20-11-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Outing Holland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tele Train Education B.V. 29-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tele Train Education B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Eurolangues 15-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Eurolangues vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ProPerformance B.V. 23-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ProPerformance B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 06-12-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Matchcare HR Services BV vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen 21-02-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Durven & Doen 15-09-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Durven & Doen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Metalektro Personeelsdiensten 21-07-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Metalektro Personeelsdiensten vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek You Improve BV 10-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van You Improve BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DIOR Academy 18-05-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DIOR Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tinguely-Academy 14-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tinguely-Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek De Keerzijde BV 09-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van De Keerzijde BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ARTRA Arbeidsmarkttrainingen 06-07-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ARTRA Arbeidsmarkttrainingen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Copla Opleiding en Training 04-12-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Copla Opleiding en Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 06-01-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Matchcare HR Services BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IMK Opleidingen B.V. 19-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IMK Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Deltion Business 09-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Deltion Business vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek CAOP 23-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van CAOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Kate & Stoker B.V. Opleidingen en Advies 21-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Kate & Stoker B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Zahia 13-11-2007 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Zahia vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spirit Jeugd en Opvoedhulp Spirit Academie 08-07-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spirit Jeugd en Opvoedhulp vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek VMR Partners BV Commerciële Groei / Training en Coaching 20-04-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VMR Partners BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Secretary Management Institute 16-01-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Secretary Management Institute vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Juvent 08-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Juvent vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-10-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie