2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005."

Transcriptie

1 2005. Nr. : Dnst. : BOWO Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van koop- en huurwoningen in Roomburg (deelplan Historie) aan Stichting Portaal. Leiden, 14 juni Voorgeschiedenis Naar aanleiding van belangstelling van de Leidse woningcorporaties voor het bouwen van wonin-gen binnen het uitbreidingsplan Roomburg, is rond 1999 overleg op gang gekomen om de moge-lijkheden daartoe te onderzoeken. Uiteindelijk is met Stichting Portaal en Woningstichting Ons Doel overeenstemming bereikt over het ontwikkelen en realiseren van huur- en koopwoningen in het deelgebied Historie van het genoemde uitbreidingsplan. Deelgebied Historie bestaat uit deel-plan Historie, deelplan Schakels 2 en deelplan Woonwagenlocatie. Relatie Woningstichting Ons Doel/Projektontwikkeling Ymere B.V. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Woningstichting Ons Doel en Portaal Leiden gezamenlijk de woningbouwplannen voor het deelgebied Historie zouden ontwikkelen en realiseren vanuit eigen financiële middelen. In verband met belangrijke herstructureringsopgaven in de binnenstad, heeft Woningstichting Stichting Ons Doel echter gemeend haar financiële middelen in de eerste plaats daarvoor te moeten inzetten. Stichting Ons Doel heeft daarop in Projektontwikkeling Ymere B.V. een partner gevonden die bereid is om met financiële middelen te investeren in de koop- en huursector binnen het Deelgebied Historie. Projektontwikkeling Ymere B.V. is een ontwikkelingstak van woningcorporatie Ymere te Amsterdam, welke corporatie is ontstaan uit een fusie tussen het Woningbedrijf Amsterdam en Woningstichting WVA (Almere). Voor de volledigheid, Projektontwikkeling Ymere B.V. zal o.a. naast koopwoningen in het deelplan Historie ook huurwoningen realiseren in het deelplan Schakels 2, welke huurwoningen door Woningstichting Ons Doel zullen worden beheerd. Realisering door Stichting Portaal In opdracht van Portaal Leiden en Projektontwikkeling Ymere B.V. is door het te Amsterdam gevestigde architectenbureau Kruunenberg Van der Erve Architecten, een plan ontwikkeld voor deelplan Historie. Het plan voorziet in de realisering van woningen in de koopsector en in de sociale huursector.

2 Met betrekking tot dit voorstel gaat het uitsluitend om een formele regeling ten behoeve van het boeken van de opbrengst van de grond gelegen in het betreffende deelgebied, waarop woningen worden gerealiseerd in opdracht van Stichting Portaal. Dat zijn de volgende. In de sociale huursector: 85 eengezinswoningen, 8 wooneenheden voor starters en een gebouw bevattende 12 wooneenheden ten behoeve van groepsbewoning. In de koopsector: 20 eengezinswoningen, 1 groepswoning en een complex van 3 woonappartementen. Voor de formele regeling van de opbrengst van de grond in betreffend deelgebied waarop woningen worden gerealiseerd in opdracht van Projektontwikkeling Ymere B.V., zult u een afzonderlijk voorstel ontvangen. Overeenstemming over uitgifte grond (in eigendom) Uw Raad heeft op 22 februari 2005, nummer , besloten om erfpacht als generieke uitgiftevorm bij onroerende zaken niet meer te hanteren. Met Stichting Portaal is daarom gesproken over een uitgifte en levering in volle eigendom van de grond die voor de bouw van de woningen nodig is. Met Stichting Portaal hebben wij overeenstemming bereikt over de uitgifte van de grond. De betreffende grond heeft een oppervlakte van ca m2 en is op de bij de overeenkomst beho-rende tekening gemerkt VIC 0342 met een enkele streeparcering en met een kruisarcering aangegeven. Via ondertekening van de koopovereenkomst op 26 mei 2005 heeft de stichting zich bereid verklaard om de genoemde woningen te realiseren en het verdere risico te dragen. Wij hebben inmiddels besloten om de betreffende grond aan Stichting Portaal te verkopen onder de voor-waarden en bepalingen welke zijn vastgelegd in de betreffende overeenkomst. Prijzen marktconform/toepassing verkoopregulerende bepalingen De in de overeenkomst opgenomen grondprijzen voor de koopwoningen zijn marktconform bere-kend volgens de residuele waardebepaling die in de door de Raad op 7 december 2004, nummer , vastgestelde Nota Grondprijzen gemeente Leiden 2004/2005 is genoemd. In verband met het voorgaande zijn overeenkomstig het besluit van uw college d.d. 22 februari 2005, num-mer , in de koopovereenkomst met Stichting Portaal de door de gemeenteraad op 28 juni 1994 nummer , vastgestelde Verkoopregulerende bepalingen 1994 opgenomen. Dat betekent voor de koper van een woning uitsluitend een zelfbewoningsplicht gedurende één jaar na oplevering van de woning. Aanwending opbrengst grond/krediet Het betreffende bouwplan wordt gerealiseerd binnen het exploitatiegebied Roomburg. De exploi-tatie van het gebied geschiedt via het Grondbedrijf.

3 Hoewel ons college op grond van de gewijzigde gemeentewet (die van kracht is geworden per 8 maart 2002) bevoegd is tot het sluiten van de hiervoor genoemde overeenkomst, is het wel noodzakelijk dat uw Raad een (inkomsten)krediet beschikbaar stelt in verband met het formeel en verantwoord kunnen boeken van de overeengekomen opbrengst van deze gronduitgifte. Deze bedraagt ,--. Betreffende opbrengst dient ten gunste te worden gebracht van het Grondbedrijf, in dit geval project 11. De betreffende opbrengst is opgenomen in het MPG 2004, dat bij besluit van 17 juni 2004, num-mer , door uw Raad is vastgesteld. In verband daarmee is een begrotingswijziging ter zake niet noodzakelijk en derhalve niet bijgevoegd. Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Leiden, LENFERINK. Burgemeester en Wethouders van de Secretaris, de Burgemeester, P.I.M. v.d. WIJNGAART. H.J.J.

4 De Raad van de gemeente Leiden; Gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders (raadsvoorstel nummer van 2005), mede gezien het advies van de commissies. B E S L U I T: in het kader van de verkoop van percelen grond voor de bouw van koop- en huurwoningen gele-gen in het bouwplan Roomburg te Leiden (deelgebied Historie), een (inkomsten)krediet ter beschikking te stellen ten behoeve van het formeel en verantwoord boeken van de totale grond-opbrengst, zijnde ,--, exclusief b.t.w., zoals deze is vastgelegd in de tussen de gemeente Leiden en Stichting Portaal gesloten koopovereenkomst van 26 mei 2005, waarbij de betreffende opbrengst ten gunste dient te worden gebracht van het Grondbedrijf, project 11. Gedaan ter openbare vergadering van 13 september 2005 de Griffier, de Voorzitter,

5 BW050752

6 Behoudens advies van de commissie EGTV B&W- nr.: d.d Onderwerp Verkoop van percelen grond gelegen in Roomburg (deelplan Historie) aan Stichting Portaal. BESLUITEN 1. Te verkopen, percelen grond gelegen in het uitbreidingsplan Roomburg te Leiden, kadastraal bekend gemeente Leiden, sectie T nummers 6051, 6052, 6087, 6088 en 6125, alle gedeeltelijk, met een totale oppervlakte van ca m2, zoals op tekening gemerkt VIC 0342 met een enkele streeparcering en een kruisarcering is aangegeven, aan de te Baarn gevestigde stichting Stichting Portaal, e.e.a. onder de voorwaarden en bepalingen zoals neergelegd in de koopovereenkomst van 26 mei Aan de Raad voor te stellen: een (inkomsten)krediet ter beschikking te stellen ter grootte van ,--, exclusief b.t.w., in verband met het formeel en verantwoord boeken van de opbrengst van de grond genoemd onder punt 1 van dit besluit, welke opbrengst ten gunste dient te worden gebracht van het Grondbedrijf, project Het Raadsvoorstel vast te stellen conform bijgaand concept. Samenvatting Burgemeester en Wethouders hebben ingestemd met de verkoop van percelen grond gelegen binnen het uitbreidingsplan Roomburg aan Stichting Portaal. De betreffende grond is bestemd voor woningen in de koopsector en de sociale huursector. In de sociale huursector zullen worden gerealiseerd 85 eengezinswoningen, 8 wooneenheden voor starters en een gebouw bevattende 12 wooneenheden ten behoeve van groepsbewoning. In de koopsector zullen worden gerealiseerd 20 eengezinswoningen, 1 groepswoning en een complex van 3 woonappartementen. De plannen worden uitgevoerd in deelplan Historie van betreffend uitbreidingsgebied en zijn ontwikkeld door het te Amsterdam gevestigde architectenbureau Kruunenberg Van der Erve Architecten. In de overeenkomst die met Stichting Portaal is gesloten zijn onder andere afspraken vastgelegd over de prijs van de grond en de verdere voorwaarden en bepalingen die aan de uitgifte van de grond zijn verbonden. Aan de gemeenteraad zal worden voorgesteld om een (inkomsten)kre-diet beschikbaar te stellen ten behoeve van het formeel boeken van de grondopbrengst van de te bouwen woningen. In verband met het besluit van de gemeenteraad van 22 februari 2005, nummer , wordt de grond niet in erfpacht uitgegeven, maar geschiedt de uitgifte en levering in volle eigendom.

7 Nota aan college van Burgemeester en Wethouders Onderwerp: Verkoop van percelen grond gelegen in Roomburg (deelplan Historie) aan Stichting Portaal Voorgeschiedenis In een brief van 26 mei 1999 hebben de Leidse woningcorporaties belangstelling getoond voor het realiseren van woningen in het uitbreidingsplan Roomburg. Daarna is er meerdere keren ambtelijk en bestuurlijk overleg geweest over de mogelijkheden tot het bouwen van huur- en koopwoningen in het deelgebied Historie van het genoemde uitbreidingsplan. Deelgebied Historie bestaat uit deelplan Historie, deelplan Schakels 2 en deelplan Woonwagenlocatie. Uiteindelijk heeft het overleg geleid tot overeenstemming over de realisatie van bouwplannen in het betreffende deelgebied met Stichting Portaal, Woningstichting Ons Doel en Projektontwikkeling Ymere B.V. Relatie Stichting Ons Doel/Projektontwikkeling Ymere B.V. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Woningstichting Ons Doel en Stichting Portaal gezamenlijk woningbouwplannen voor het deelgebied Historie zouden ontwikkelen en realiseren vanuit eigen financiële middelen. In verband met herstructureringsopgaven in de binnenstad heeft Stichting Ons Doel echter gemeend haar financiële middelen in de eerste plaats daarvoor te moeten inzetten. Stichting Ons Doel heeft vervolgens in Projektontwikkeling Ymere B.V. een partner gevonden die bereid is om met financiële middelen te investeren in de koop- en huursector binnen het Deelgebied Historie. Ymere Ontwikkeling B.V. is een ontwikkelingstak van woningcorporatie Ymere te Amsterdam, welke corporatie is ontstaan uit een fusie tussen het Woningbedrijf Amsterdam en Woningstichting WVA (Almere). Voor de volledigheid, Projektontwikkeling Ymere B.V. zal o.a. naast koopwoningen in het deelplan Historie ook huurwoningen realiseren in het deelplan Schakels 2, welke huurwoningen na het gereedkomen daarvan door Woningstichting Ons Doel zullen worden beheerd. Voor een goed begrip, in dit voorstel gaat het uitsluitend om de uitgifte van grond binnen genoemd deelplan aan Stichting Portaal. Voor de uitgifte van de grond binnen genoemd deelplan aan Projektontwikkeling Ymere B.V. zal een afzonderlijk voorstel aan u worden gedaan. Deelplan Historie In opdracht van Stichting Portaal en Projektontwikkeling Ymere B.V. is een plan ontwikkeld voor deelplan Historie. Het plan voorziet in de realisering van woningen in de koopsector en in de sociale huursector. In het betreffende deelplan zullen door Stichting Portaal de volgende woningen worden gerealiseerd. In de sociale huursector: 85 eengezinswoningen, 8

8 wooneenheden voor starters en een gebouw bevattende 12 wooneenheden ten behoeve van groepsbewoning. In de koopsector: 20 eengezinswoningen, 1 groepswoning en een complex van 3 woonappartementen. Betreffend plan is ontwikkeld door het te Amsterdam gevestigde architectenbureau Kruunenberg Van der Erve Architecten. Overeenstemming over uitgifte grond (in eigendom) De gemeenteraad heeft op 22 februari 2005, nummer , uw voorstel om erfpacht als generieke uitgiftevorm bij onroerende zaken niet meer te hanteren, overgenomen. Met Stichting Portaal is daarom gesproken over een uitgifte en levering in volle eigendom van de grond die voor de bouw van de woningen nodig is. Inmiddels is onder voorbehoud van goedkeuring door uw College overeenstemming bereikt over de verkoop van de benodigde grond. De heer K. Parie heeft zich met het ondertekenen van de koopovereenkomst namens Stichting Portaal op 26 mei 2005 bereid verklaard om de genoemde woningen te realiseren en het verdere risico te dragen. De uit te geven grond heeft een oppervlakte van ca m2 en is op de bij de overeenkomst behorende tekening gemerkt VIC 0342 met een enkele streeparcering en met een kruisarcering aangegeven. Prijzen marktconform/toepassing verkoopregulerende bepalingen De in de overeenkomst opgenomen grondprijzen voor de koopwoningen zijn marktconform berekend volgens de residuele waardebepaling die in de door de Raad op 7 december 2004, nummer , vastgestelde Nota Grondprijzen gemeente Leiden 2004/2005 is genoemd. In verband met het voorgaande zijn overeenkomstig het besluit van uw college d.d. 22 februari 2005, nummer , in de koopovereenkomst met Stichting Portaal de door de gemeenteraad op 28 juni 1994 nummer , vastgestelde Verkoopregulerende bepalingen 1994 opgenomen. Dat betekent voor de koper van een woning uitsluitend een zelfbewoningsplicht gedurende één jaar na oplevering van de woning. Wat betreft de huurwoningen is de grondprijs eveneens berekend volgens bovengenoemde Nota Grondprijzen. Met betrekking tot deze woningen is in de koopovereenkomst opgenomen, de door het college van Burgemeester en Wethouders op 16 december 2002, nummer , vastgestelde Algemene regeling ten aanzien van gronduitgiften aan toegelaten instellingen en niet winstbeoogende instellingen. In het kort komt dit neer op een mogelijkheid om een aanvullende grondwaarde te bedingen o.a. bij verkoop van de huurwoningen en in het geval dat de eigenaar uit het sociale kader treedt en/of de verhuur een commercieel karakter krijgt. Omzetbelasting Het betreffende bouwplan wordt gerealiseerd binnen het exploitatiegebied Roomburg. De exploitatie van het gebied geschiedt via het Grondbedrijf. De in dit geval door de gemeente te ontvangen opbrengst is belast met 19 % omzetbelasting. Betreffende omzetbelasting dient te worden afgedragen aan de fiscus, zodat de netto-opbrengst ten gunste van het exploitatieresultaat komt.

9 Beschikbaarstelling krediet t.b.v. opbrengst Om de opbrengst van deze gronduitgifte formeel en verantwoord te kunnen boeken is het noodzakelijk dat de Raad een krediet beschikbaar stelt ter grootte van de totale grondopbrengst, zijnde ,--, exclusief b.t.w., welke opbrengst ten gunste dient te worden gebracht van het Grondbedrijf, in dit geval project 11. De kostenplaatscode voor de koopwoningen (opbrengst ,-- exclusief b.t.w.) is bepaald op nummer De kostenplaatscode voor de sociale huurwoningen (opbrengst ,-- exclusief b.t.w.) is bepaald op nummer

10 RAADSAANBIEDINGSFORMULIER Commissie Ruimte en Grond/Raad REG.NR: Voorstel van : G. Vons B&W Telefoon : 5825 Portefeuillehouder( : A.C. Geertsema s) G.Vons@leiden.nl Datum B&W : Titel: Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de formele boeking van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van koop en huurwoningen in Roomburg (deelplan Historie) aan Stichting Portaal. Voorstel: 1. In het kader van de verkoop van percelen grond voor de bouw van koop- en huurwoningen gelegen in het bouw-plan Roomburg te Leiden (deelplan Historie), een (inkomsten)krediet ter beschikking te stellen ten behoeve van het formeel en verantwoord boeken van de totale grondopbrengst, zijnde ,--, exclusief b.t.w., zoals deze is vastgelegd in de tussen de gemeente Leiden en Stichting Portaal gesloten overeenkomst van 26 mei 2005, waarbij de betreffende opbrengst ten gunste dient te worden gebracht van het Grondbedrijf, project 11. Korte inhoud document: Wij hebben met Stichting Portaal overeenstemming bereikt over de verkoop van grond voor de realisering van koop- en huurwoningen in het uitbreidingsplan Roomburg (deelplan Historie) en daartoe besloten. Hoewel ons college op grond van de gewijzigde gemeentewet (die van kracht is geworden per 8 maart 2002) bevoegd is tot het sluiten van de uitgifteovereenkomst met genoemde ontwikkelaar, is het noodzakelijk dat uw Raad een (inkomsten)krediet beschikbaar stelt in verband met het formeel en verantwoord boeken van de overeengekomen opbrengst van deze gronduitgifte. De exploitatie van het gebied Roomburg geschiedt via het Grondbedrijf. Betreffende opbrengst dient daarom ten gunste te worden gebracht van het Grondbedrijf, in dit geval project 11. Soort onderwerp: (I/M/B) Deadline behandeling raad Besluitvormend Zo spoedig mogelijk. De koopwoningen zijn inmiddels in verkoop. Zolang het voorgestelde besluit niet is genomen, is het niet mogelijk om de inkomsten formeel en verantwoord te boeken binnen de dienst Bouwen en Wonen. Financiële consequenties De bovengenoemde opbrengst is opgenomen in het MPG 2004, dat bij besluit van

11 17 juni 2004, nummer , door uw Raad is vastgesteld. In verband daarmee zijn er geen financiële (begrotings) consequenties. Commissie: (naam commissie) d.d. (datum commissie) Gemeenteraad d.d. (datum raad) Griffie: par. d.d. Naam: Tst 516 adres:

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005.

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005. 2005. Nr. : 05.0086. Dnst. : BOWO Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van koopwoningen in Roomburg (deelplan Historie) aan

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO

2005. Nr. : Dnst. : BOWO Nr. : 05.0033. Dnst. : BOWO 2005. Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van 81 appartementen gelegen in het plan Roomburg aan

Nadere informatie

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. In te vullen

Nadere informatie

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond Nr. : 03.0070. Dnst. : BOWO 2003. Uitgifte in erfpacht van een perceel grond, gelegen in het uitbreidingsplan Roomburg, aan Bouwbedrijf Niersman B.V.. Leiden, 18 juni 2003. Voorgeschiedenis In opdracht

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 05.0158. Dnst. : BOWO Instellen "voorziening Bls-gelden". Leiden, 6 december 2005. 2005. Op 23 december 2004 hebben het Rijk, het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland en de gemeente Leiden het Convenant

Nadere informatie

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA.

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA. 2005. Nr. : 05.0100. Dnst. : CS Opheffing IZA-regeling. Leiden, 20 september 2005. De (politieke) besluitvorming omtrent het nieuwe zorgstelsel, inclusief de nieuwe Zorgverzekeringswet, is inmiddels zo

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005.

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005. Nr. : 05.0052. Dnst. : BOWO Nota Vermogensbeheer Grondzaken. 2005. Leiden, 22 april 2005. De nota Vermogensbeheer maakt onderdeel uit van het grondbeleid zoals dat momenteel wordt ontwikkeld binnen de

Nadere informatie

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 04.1139/26 10 Dienst : BoWo BoWo EGTV 2004

Nadere informatie

B&W-nr.: d.d

B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 05.1527 d.d. 20-12-2005 Onderwerp Erratum op raadsvoorstel en concept raadsbesluit: Tweede Bestuursovereenkomst RijnGouweLijn-Oost (concept Versie 0.12 d.d. 16 november 2005), regelende de afspraken

Nadere informatie

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005.

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. 2005. Nr. : 05.157. Dnst. : BOWO Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende die schade lijdt

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van een perceel grond aan de Wassenaarseweg aan het Rijnlands Zeehospitium te Katwijk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie voor Economische zaken,

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 05.0014. Dnst. : BOWO Uitgifte in erfpacht van een perceel grond, gelegen aan de Haagweg 233. Leiden, 24 december 2004. 2005. Uitgifte in erfpacht Wij hebben ingestemd met de uitgifte in erfpacht

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier Onderwerp

Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Aalmarkt 4, 12, 14, 15 en 16 te Leiden. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0587/19 06 2001 Dienst :

Nadere informatie

2006. Nr. : Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 7 februari 2006.

2006. Nr. : Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 7 februari 2006. 2006. Nr. : 06.0020. Dnst. : BOWO Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 7 februari 2006. Naar aanleiding van een verzoek van de Stichting Huisvesting Werkende

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : BOWO. Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 11 april 2006.

2006. Nr. : Dnst. : BOWO. Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 11 april 2006. 2006. Nr. : 06.0053. Dnst. : BOWO Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 11 april 2006. Naar aanleiding van een verzoek van de Stichting Huisvesting Werkende

Nadere informatie

Behandeld door: Arnold Bergstra

Behandeld door: Arnold Bergstra PtfBME8E8 RAADSVOORSTEL EN O Agendanummer 11-37 Registratienummer raad 631769 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 631768 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 2006. Nr. : 06.0125 Dnst. : C&E Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 Bureau Openbaar Onderwijs is in april 2005 gestart met de voorbereidingen van

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 18 december 2014

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 18 december 2014 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 18 december 2014 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Nota Grondprijsbeleid 2015-2016. Agendapunt Portefeuillehouder: H. Westerbroek Kenmerk: 192238

Nadere informatie

Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002. Made, 27 september 2002. Agendapunt: 7. Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II.

Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002. Made, 27 september 2002. Agendapunt: 7. Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II. Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002 Made, 27 september 2002 Agendapunt: 7 Onderwerp: Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II. Voorstel: 1. Instemmen met de algemene uitgifte voorwaarden

Nadere informatie

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie.

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Concentratie ICT- taken. Leiden, 2 juli 2004. Nr. : 04.0120. Dnst. : ID 2004. In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Op termijn is de huidige formatie

Nadere informatie

N. van der Vlist BESLUITEN

N. van der Vlist BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Beschikbaar stellen krediet tbv huisvesting fractiekamers en griffie. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 03.0259/10

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 05.0359 d.d. 15-03-2005 Onderwerp Intentieverklaring ten behoeve van moskeerealisatie op/nabij de dr. van Voorthuijsenlocatie, aan de Willem de Zwijgerlaan BESLUITEN Behoudens advies van de commissie

Nadere informatie

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal.

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal. Nr. : 06.0006. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Trafolocatie. Leiden, 24 januari 2006. 2006. Wij stellen uw raad voor om het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 06.0045. Dnst. : BOWO 2006. Leges gebruiksvergunningen voor kerken en universiteitsgebouwen. Leiden, 28 maart 2006. Naar aanleiding van een aantal bezwaarschriften van kerken en de Universiteit Leiden

Nadere informatie

Aan de commissie Grondgebiedzaken

Aan de commissie Grondgebiedzaken Made, 3 september 2002 Commissievergadering d.d. 17 september 2002 Aan de commissie Grondgebiedzaken Agendapunt: Onderwerp: Ontwikkeling bedrijventerrein `t Spijck fase II Toelichting: Inleiding In december

Nadere informatie

Onderwerp : Mogelijkheden om de aankoop / nieuwbouw van woningen. voor starters aantrekkelijker te maken.

Onderwerp : Mogelijkheden om de aankoop / nieuwbouw van woningen. voor starters aantrekkelijker te maken. Raadsvergadering : 21 maart 2005 Agendapunt : 11 Onderwerp : Mogelijkheden om de aankoop / nieuwbouw van woningen voor starters aantrekkelijker te maken Samenvatting voorstel Tijdens de raadsvergadering

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : M&B. Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006.

2006. Nr. : Dnst. : M&B. Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006. 2006. Nr. : 06.0104. Dnst. : M&B Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006. Het onderhoud van walmuren en beschoeiingen heeft een meerjarig karakter. De uitvoering van het

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING 2007. Nr. : 07.0021 Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari 2007. SAMENVATTING Wij stellen u voor om een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen als bedoeld in artikel 21

Nadere informatie

Voor 2006 zal ten behoeve van deze faciliteit een bedrag in de begroting worden opgenomen van , te regelen bij de programma rapportage 2006.

Voor 2006 zal ten behoeve van deze faciliteit een bedrag in de begroting worden opgenomen van , te regelen bij de programma rapportage 2006. 2006. Nr. : 06.0076. Dnst. : CS Verordening regelende een outplacementregeling voor gewezen wethouders. Leiden, 6 juni 2006. In de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers (APPA) is bepaald dat hij

Nadere informatie

2. Vervangend P&R-terrein naast Naturalis (Mendelweg) en Groenoordhallenterrein

2. Vervangend P&R-terrein naast Naturalis (Mendelweg) en Groenoordhallenterrein 2006. Nr. : 06.0086. Dnst. : BOWO Krediet aanleg tijdelijk P&R-terrein Mendelweg. Leiden, 20 juni 2006. 1. Huuropzegging Haagwegterrein Op 21 december 2005 heeft NS Vastgoed de huur van het Haagwegterrein

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop ir. Lelyweg 45 te Haarlem

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop ir. Lelyweg 45 te Haarlem Collegebesluit Onderwerp Verkoop ir. Lelyweg 45 te Haarlem Nummer 2017/438830 Portefeuillehouder J. Botter Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling STZ/VG Auteur Olga Vergers

Nadere informatie

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 13-01-2015 B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Uitwerking Raamovereenkomst De Sleutels: omzetting van erfpacht naar vol

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : ID. Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Noordwijk. Leiden, 30 mei 2006.

2006. Nr. : Dnst. : ID. Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Noordwijk. Leiden, 30 mei 2006. 2006. Nr. : 06.0072. Dnst. : ID Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Noordwijk. Leiden, 30 mei 2006. Sinds 1995 zijn er met de (voormalige) gemeenten Zoeterwoude, Rijnsburg, Warmond en Leiderdorp

Nadere informatie

2005. Nr. : Gebruik Scheltemacomplex door de Stichting Scheltema i.o. Leiden, 17 mei 2005.

2005. Nr. : Gebruik Scheltemacomplex door de Stichting Scheltema i.o. Leiden, 17 mei 2005. 2005. Nr. : 05.0068. Dnst. : BOWO Gebruik Scheltemacomplex door de Stichting Scheltema i.o. Leiden, 17 mei 2005. 1. Inleiding. De Gemeenteraad heeft op 25 januari 2005. het visiedocument Masterplan Kijkplein

Nadere informatie

Raadsvoorstel 86L. Gemeenteraad. Vergadering 6 november 2014. Onderwerp : Grondprijzen woningen en bedrijventerreinen Helmond 2015

Raadsvoorstel 86L. Gemeenteraad. Vergadering 6 november 2014. Onderwerp : Grondprijzen woningen en bedrijventerreinen Helmond 2015 Raadsvoorstel 86L Vergadering 6 november 2014 Gemeenteraad Onderwerp : Grondprijzen woningen en bedrijventerreinen Helmond 2015 B&W vergadering : 16 september 2014 Dienst / afdeling : FC.BLV Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. 2007. Nr. :07.0105 Dnst. : DZB Kredietaanvraag herbouw kas kwekerij DZB. Leiden, 4 september 2007. De in december afgebrande kas van de DZB-kwekerij moet worden herbouwd. Hiermee is een bedrag gemoeid

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: Onderwerp: Grondaankoop ten behoeve van het bedrijventerrein i.o. "Hooidijk Zuid" te Steenwijk. Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen:

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden:

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden: 2006. Nr. : 06.0111. Dnst. : ID 1e Wijziging gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland. Leiden, 19 september 2006. In 2004 hebben de toenmalige 16 deelnemende gemeenten de gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003.

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. Nr. : 03.0169. Dnst. : BOWO 2003. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. De Monumentencommissie heeft tot taak Burgemeester en Wethouders op verzoek of uit eigen beweging te adviseren

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007.

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007. 2007. Nr. : 07.0083 Dnst. : BOWO Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007. Leiden heeft de taakstelling om in de periode 2005-2009 3.944 woningen te realiseren. Het behalen van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling

RAADSVOORSTEL. B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Bestemming grondopbrengst en kredietaanvraag dempen sloot en bouwrijp maken nabij

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 9 november 2010

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 9 november 2010 VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 9 november 2010 Onderwerp: Verordening doelgroepen sociale woningbouw gemeente Nederweert 2010 Agendapunt 9d. Raadsvoorstelnummer 2010-73 Voorstel: Wij stellen uw raad

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 8 december Steller Documentnummer Afdeling. P.R.F. Nagel z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 8 december Steller Documentnummer Afdeling. P.R.F. Nagel z Ruimte Burgemeester en Wethouders 8 december 206 Steller Documentnummer Afdeling P.R.F. Nagel z600829 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 22907 Nee R. Zijlstra Kabinet Brief bijgevoegd Te

Nadere informatie

Notitie grondprijzen 2014

Notitie grondprijzen 2014 Notitie grondprijzen 2014 1 Samenvatting grondprijzen 2014 In onderstaande tabel zijn de prijzen voor het jaar 2014 samengevat. Ter vergelijking zijn de prijzen van 2012 opgenomen. De grondprijzen worden

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. 2007. Nr.: 07.0020 Dnst. : ID Vervangingsinvestering Bibliotheeksysteem Cardbox Leiden, 27 februari 2007. Het intern bibliotheeksysteem Cardbox, een eenvoudig maar flexibel database systeem dat ook kon

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Intos in de Noordkop Waarderpolder

Gemeente Haarlem. Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Intos in de Noordkop Waarderpolder Gemeente Haarlem Collegebesluit Onderwerp Verkoop kavel aan Intos in de Noordkop Waarderpolder Nummer 2018/748726 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof Behoudens advies van de commissie FSW Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging legesverordening 2003 en 2004, onderdeel 5.3 In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Raadsvoorstel 91L. Gemeenteraad. Vergadering 5 november Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2016

Raadsvoorstel 91L. Gemeenteraad. Vergadering 5 november Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2016 Raadsvoorstel 91L Vergadering 5 november 2015 Gemeenteraad Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2016 B&W vergadering : 22 september 2015 Dienst / afdeling : FC.BLV Aan de

Nadere informatie

Notitie grondprijzen 2012

Notitie grondprijzen 2012 Notitie grondprijzen 2012 1 Samenvatting grondprijzen In onderstaande tabel zijn de prijzen voor het jaar 2012 samengevat. Ter vergelijking zijn de prijzen van 2011 opgenomen. De grondprijzen worden toegelicht

Nadere informatie

Vaststellingsovereenkomst ten behoeve van U-bocht/LCP. BESLUITEN

Vaststellingsovereenkomst ten behoeve van U-bocht/LCP. BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststellingsovereenkomst ten behoeve van U-bocht/LCP. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROWV - bijgaande concept Raadsvoorstel vast te stellen; - de financiële

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting. Te nemen besluit De nota Grondprijsbeleid vast te stellen.

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting. Te nemen besluit De nota Grondprijsbeleid vast te stellen. GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 10 november 2016 Agendapunt 10-05 Onderwerp: Nota Grondprijsbeleid 2017-2018. Portefeuillehouder: H. Westerbroek Kenmerk: 258804

Nadere informatie

Raadsvoorstel 78N. Gemeenteraad. Vergadering 3 november Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2017

Raadsvoorstel 78N. Gemeenteraad. Vergadering 3 november Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2017 Raadsvoorstel 78N Vergadering 3 november 2016 Gemeenteraad Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2017 B&W vergadering : 11 oktober 2016 Dienst / afdeling : FIN.BEL Aan de

Nadere informatie

Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden

Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Grondprijzenbrief 2015

Grondprijzenbrief 2015 Grondprijzenbrief 2015 Inleiding De grondprijzenbrief 2015 geeft de door de gemeente Ede te hanteren prijzen weer voor gronden die in Ede door de gemeente worden uitgegeven met verschillende bestemmingen.

Nadere informatie

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004.

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004. Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en 2004 2004. Nr. : 04.0056. Dnst. : ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder Collegebesluit Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder Nummer 2018/716632 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.3 Grondexploitaties Afdeling

Nadere informatie

Een nadere toelichting terug te vinden in de paragraaf grondbeleid van de begroting 2014.

Een nadere toelichting terug te vinden in de paragraaf grondbeleid van de begroting 2014. Raadsvoorstel 101K Vergadering 7 november 2013 Gemeenteraad Onderwerp : Grondprijzen voor Woningen en Bedrijventerreinen Helmond 2014 B&W vergadering : 3 september 2013 Dienst / afdeling : FC.BLV Aan de

Nadere informatie

Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN

Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS Onderwerp Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN 1. Het bijgaande verkeersbesluit tot: het instellen van een parkeerverbodszone in de Zuidhoven te weten de Akkerhof,

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop grond Oudeweg achter 8 en 10

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop grond Oudeweg achter 8 en 10 Collegebesluit Onderwerp Verkoop grond Oudeweg achter 8 en 10 Nummer 2017/51704 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 5.3 Overige Beheertaken Afdeling STZ/VG Auteur Wempe, J.M. Telefoonnummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Gemeente Bussum Kredietvotering Uitvoeringsfase Spoorzone Zuid Gewestlocatie Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel aan het college van B&W

GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel aan het college van B&W GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel aan het college van B&W Onderwerp: bodemprijzen behorend bij de concept nota Grondprijsbeleid 2013-2014 bespreken akkoord p.f.-houder C. van Dijk overleg p.f.-h. afdeling add.

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 26 september 2006

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 26 september 2006 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 26 september 2006 06.1097 Planschadeverzoeken Vlietweg 14, 16 en 32 inzake bouwplan Vlietpoort-Snoekerhaven. Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Vragen art. 61 Rvo L. v.d. Heijden (Heusden Transparant) over residuele grondwaarden

Vragen art. 61 Rvo L. v.d. Heijden (Heusden Transparant) over residuele grondwaarden Zaaknummer 00498318 Onderwerp Vragen art. 61 Rvo L. v.d. Heijden (Heusden Transparant) over residuele grondwaarden Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Raadslid mevrouw L. van der Heijden (Heusden

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : De grondprijzen en de fondsen vaststellen voor 2016

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : De grondprijzen en de fondsen vaststellen voor 2016 GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 27 oktober 2015 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : De grondprijzen en de fondsen vaststellen voor 2016 Samenvatting Jaarlijks

Nadere informatie

Grondprijzenbrief 2015 Gemeente Stichtse Vecht

Grondprijzenbrief 2015 Gemeente Stichtse Vecht Grondprijzenbrief 2015 Gemeente Stichtse Vecht 28 mei 2015 Inleiding Deze grondprijzenbrief geeft uitvoering aan de Nota Grondbeleid 2013 waarin het grondbeleid en de te hanteren instrumenten zijn vastgelegd.

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Wooninc. realiseert een gedifferentieerd aanbod van huurwoningen, waaronder een aantal met een maximale huursom van 450,- per maand.

Argumenten 1.1 Wooninc. realiseert een gedifferentieerd aanbod van huurwoningen, waaronder een aantal met een maximale huursom van 450,- per maand. Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 21 februari 2017 Registratienummer: 2017/05 Agendapunt nummer: 7 Onderwerp Woningbouwproject Barcelona Voorstel 1. Een krediet beschikbaar

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vaststellen Taxatie 8 kavels Spijkvoorderenk, Vijfde Hoek 1- Notagegevens Notanummer 2019-000826 Datum 14-05-2019 Programma: 06 Herstructurering en vastgoed

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer Registratienummer raad 631334 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 631333 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd onder voorbehoud van goedkeuring van het deelsaneringsplan door de Milieudienst West-Holland.

Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd onder voorbehoud van goedkeuring van het deelsaneringsplan door de Milieudienst West-Holland. 2007. Nr. : 07.0047 Dnst. : BOWO Bodemsanering Zijlsingel 36 e.o. te Leiden Leiden, 17 april 2007. Ter hoogte van Zijlsingel 36 en omgeving is een bodemverontreiniging aanwezig. De gemeente Leiden is als

Nadere informatie

Besluit van Burgemeester en Wethouders

Besluit van Burgemeester en Wethouders Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 5 februari 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Blakt Pagina 1 van 1 Het college van Burgemeester en Wethouders van Venray, gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Watertaxi. Behoudens advies van de commissie EGTP

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Watertaxi. Behoudens advies van de commissie EGTP Aanbiedingsformulier Onderwerp Watertaxi In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0296/27 03 2001 Dienst : BOWO BOWO EGTP Agenda Sector : BOWO GSB

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting Raadsvoorstel Nummer 210 Dienst Dienst Ruimte, Wonen en Economie Datum 19 juni 2001 Betreft Winkelcentrum Nieuw-Vennep Samenwerkingscontract en verkoopcontract tussen gemeente en William Properties Brief

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: 05.1539 d.d. 23-12-2005. Verkoop grond grenzend aan perceel Fuchsiadal 15 te Leiden

BESLUITEN. B&W-nr.: 05.1539 d.d. 23-12-2005. Verkoop grond grenzend aan perceel Fuchsiadal 15 te Leiden B&W-nr.: 05.1539 d.d. 23-12-2005 Onderwerp Verkoop grond grenzend aan perceel Fuchsiadal 15 te Leiden BESLUITEN 1. Te verkopen een perceel grond, grenzend aan het perceel plaatselijk bekend als Fuchsiadal

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. I.M.C. Vlugt Telefoon 5113679 E-mail: i.vlugt@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 226228 Te kopiëren: A,B,C,D

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 3 december 2013 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: mr. F. Doting Onderwerp: gemeente eigendommen Hazenweg achter nummers 1 t/m 12 Afdeling

Nadere informatie

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel.

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel. Collegevoorstel Inleiding De halfvrijstaande woning Meliestraat 17 in Vlijmen is onlangs te koop aangeboden ( bij openbare inschrijving). De inschrijftermijn is gesloten en de enveloppen zijn inmiddels

Nadere informatie

Notitie gemeentelijk woningbedrijf voor betaalbare woningen.

Notitie gemeentelijk woningbedrijf voor betaalbare woningen. Bijlage 1 behorend bij het initiatiefvoorstel Aanpak van de recessie. Notitie gemeentelijk woningbedrijf voor betaalbare woningen. Inleiding. In de raad van 5 maart 2012 zijn de criteria en uitgangspunten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL

RAADSVOORSTEL RAADSVOORSTEL 08.0079 1 Rv. nr.: 08.0079 B&W-besluit d.d.: 2-9-2008 B&W-besluit nr.: 08.0826 Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling. Verrekening reserves; reserve sociale huurwoningen Onderwerp

Nadere informatie

NOTITIE GRONDPRIJZEN BAARLE-NASSAU Notitie Grondprijzen Gemeente Baarle-Nassau

NOTITIE GRONDPRIJZEN BAARLE-NASSAU Notitie Grondprijzen Gemeente Baarle-Nassau NOTITIE GRONDPRIJZEN BAARLE-NASSAU 2019 Notitie Grondprijzen 2019 1 Gemeente Baarle-Nassau INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEGRIPSBEPALING 4 3. GRONDPRIJZEN WONINGBOUW 5 3.1 Huurwoningen 5 3.1.1 Bereikbare

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Grondprijzen 2017 Datum Kenmerk B en W datum 5 december 2016 19 december 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder Margo van der Meer Mariska Versleijen Ruimtelijke

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C& E

2007. Nr. : Dnst. : C& E 2007. Nr. : 07.0152 Dnst. : C& E Definitieve vaststelling van het eindrapport fase 1 Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Gemeente Leiden (aangepast scenario). Leiden, 27 november 2007. Op 4 juli 2006

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Beleid voor uitgifte van gronden in erfpacht Agendapunt Portefeuillehouder: C. van Dijk Kenmerk: 169593 / 171795

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Raadvoorstel ivm begrotingswijziging vanwege uitbetaling schadevergoeding

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Raadvoorstel ivm begrotingswijziging vanwege uitbetaling schadevergoeding Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Raadvoorstel ivm begrotingswijziging vanwege uitbetaling schadevergoeding Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 131 BW-nummer BW-165 Portefeuillehouder

Nadere informatie

NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN Notitie Grondprijzen Gemeente Gilze en Rijen

NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN Notitie Grondprijzen Gemeente Gilze en Rijen NOTITIE GRONDPRIJZEN GILZE EN RIJEN 2019 Notitie Grondprijzen 2019 1 Gemeente Gilze en Rijen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEGRIPSBEPALING 5 3. GRONDPRIJZEN WONINGBOUW 6 3.1 Huurwoningen 6 3.1.1 Bereikbare

Nadere informatie

Gemeente f} Eergen op Zoom

Gemeente f} Eergen op Zoom O^fr- Gemeente f} Eergen op Zoom 6 uan. /UUb Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Kredietaanvraag ten behoeve van verwerving woonperceel aan de Steenbergseweg 6 te Lepelstraat

Nadere informatie

Argumenten 1.1 De voorgestelde bedrijfsverplaatsing past goed binnen de kaders van Larenstein.

Argumenten 1.1 De voorgestelde bedrijfsverplaatsing past goed binnen de kaders van Larenstein. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 22 november 2012 Datum voorstel 16 oktober 2012 Agendapunt Onderwerp Bedrijfsverplaatsing naar Larenstein De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1083692 Datum: Behandeld door: 19 juni 2013 Brian Scott, Harm Jan Stalman Paul Heye Mare Jansen Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid

Nadere informatie

Vragen art. 61 Rvo L. v.d. Heijden (HT) over grondverkopen Donkhof en De Grassen

Vragen art. 61 Rvo L. v.d. Heijden (HT) over grondverkopen Donkhof en De Grassen Zaaknummer 00467842 Onderwerp Vragen art. 61 Rvo L. v.d. Heijden (HT) over grondverkopen Donkhof en De Grassen Collegevoorstel Feitelijke informatie In de brief van 21 maart 2016 stelt raadslid mevrouw

Nadere informatie

Collegebesluit. Haarlem. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem

Collegebesluit. Haarlem. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Haarlem Collegebesluit Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Nummer 2017/223543 Portefeuillehouder J. Botter Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling STZ/VG Auteur

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen.

Na informeren betrokkenen. B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop woning Lollebeekweg 60 Castenray Zaaknummer 413145 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 16 juli 2018 Afdeling/Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Esther

Nadere informatie

Conceptovereenkomst onder voorbehoud goedkeuring college en gemeenteraad

Conceptovereenkomst onder voorbehoud goedkeuring college en gemeenteraad Allonge d.d. augustus 2015 behorende bij de Samenwerkingsovereenkomst d.d. 31 mei 2007 en de Turnkey-aannemingsovereenkomst d.d. 10 augustus 2012 inzake project Centrumontwikkeling Oostvoorne tussen WaVo

Nadere informatie

Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep

Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep Aan de raad 1. Gevraagd raadsbesluit In te stemmen met

Nadere informatie

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004.

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004. 2004. Nr. : 04.0185. Dnst. : ID Krediet ICT Infrastructuurplan 2004-2006. Leiden, 7 december 2004. De ICT (Informatie- en CommunicatieTechnologie) infrastructuur van de gemeente Leiden is sterk verouderd,

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker)

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Vergadering: 19 juni 2007 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum

Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum Onderwerp Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 20 mei 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 27 november Geachte raad,

Raadsvoorstel. 27 november Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 178769 Behandeld door: B. Rozemeijer Datum: 27 november 2018 Agendapunt: Onderwerp: Wijzigen woonprogramma en budget Taets van Amerongenweg Geachte raad, Samenvatting: De gemeenteraad

Nadere informatie

Agendanummer: Registratienummer: Onderwerp: Het Plateel, financiële afwikkeling Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend,

Agendanummer: Registratienummer: Onderwerp: Het Plateel, financiële afwikkeling Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Wegens marktoevoelige informatie in het cijfermateriaal dient de financiële afwikkeling van het Plateel 2011 als geheim stuk behandeld te worden door de gemeenteraad.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 22 mei 2018 Versie 1 Agendapunt 6.4 Naam rapporteur M.H.J. Sportel Rv.nr. 1450 Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Ja Dhr. J. Zwiers Ontwikkeling

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juni 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie