1. Missie en Visie Strategische doelstellingen Tactische doelstellingen... 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Missie en Visie Strategische doelstellingen Tactische doelstellingen... 3"

Transcriptie

1 JAARACTIEPLAN 2017

2 2 / 9 Inhoudsopgave 1. Missie en Visie Strategische doelstellingen Tactische doelstellingen Operationele doelstellingen en acties OD 1: Talentenstroom faciliteert en adviseert werkgevers bij het vinden en opleiden van gemotiveerde kandidaten, zodat Antwerpse maritieme, logistieke en transportbedrijven hun vacatures voor logistieke bediendenfuncties ingevuld krijgen OD 2: Talentenstroom versterkt het imago van de sector en de specifieke functies waarbij de instroom niet groot genoeg is om aan de vraag van werkgevers te voldoen OD 3: Talentenstroom ondersteunt leerkrachten en schooldirecties bij het informeren van leerlingen over jobs in de logistieke en maritieme sector en de mogelijkheden om verder te studeren OD 4: Talentenstroom werkt aan het verhogen van de instroom in logistieke studierichtingen Monitoring en analyse OD 5: Talentenstroom breidt haar kennis van de sector uit en deelt inzichten met alle stakeholders.... 8

3 1 MISSIE EN VISIE 3 / 9 Missie van Talentenstroom Talentenstroom is een partnerschap dat, samen met logistieke en maritieme bedrijven in de Antwerpse haven, acties onderneemt om op een duurzame manier vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen. Visie van Talentenstroom Talentenstroom (=TS) is een expertisecentrum dat dmv partnerschappen met werkgevers, onderwijs - en opleidingsverstrekkers de toekomstige arbeidsmarktvraag van logistieke en maritieme bedrijven in de haven van Antwerpen aanpakt.ts versterkt het imago van de sector en sensibiliseert en oriënteert jongeren en werkzoekenden naar jobs in haven en logistiek. Strategische Doelstellingen 1. Jongeren en werkzoekenden kennen en kiezen bewust voor opleidingen en jobs in de sector haven en logistiek. 2. Er bestaan voldoende opleidingen die beantwoorden aan de behoeften van de sector mbt competenties voor het beoefenen van jobs in de sector Haven en Logistiek. 1) Onderwijs -en opleidingsverstrekkers kennen de verwachtingen van de sector mbt competenties voor het beoefenen van jobs in de sector Haven en Logistiek. 2) TS faciliteert de samenwerking tussen onderwijs -en opleidingsverstrekkers en bedrijfsleven mbt de afstemming van opleidingen en arbeidsmarktvraag. 3) TS faciliteert bijkomende opleidingen samen met bedrijven voor de concrete invulling van hun vacatures op middellange termijn. 3. Werkgevers hebben realistische verwachtingen naar beschikbare krachten op de arbeidsmarkt. 4. Werkgevers weten welke competenties er worden verworven (output) in de verschillende opleidingen/onderwijsrichtingen. Tactische doelstellingen 1) TS verwerft noodzakelijke kennis om de strategische doelstellingen te verwezenlijken. 2) TS beschikt over voldoende en competente mensen en middelen. 3) TS wordt gedragen door de moederorganisaties en kan op hen en hun netwerk beroep doen voor het verwezenlijken van haar doelstellingen. 4) TS beschikt over en communiceert met een eigen extern netwerk voor het realiseren van de doelstellingen.

4 2 Operationele doelstellingen en acties 4 / 9 In de Antwerpse Haven krijgen bedrijven uit de maritieme en logistieke sector vacatures voor logistieke bedienden moeilijk ingevuld. Een van de redenen is de mismatch tussen het onderwijs en de bedrijfswereld. Te weinig leerlingen en jongeren kiezen voor een studierichting die hen naar een job als logistiek bediende zal leiden. Talentenstroom probeert die kloof te dichten en de instroom te vergroten door: De sector en de verschillende beroepen en studierichtingen te promoten. Jongeren en werkzoekenden op te leiden. Geschikte kandidaten en bedrijven met elkaar in contact te brengen. OD 1: Talentenstroom faciliteert en adviseert werkgevers bij het vinden en opleiden van gemotiveerde kandidaten, zodat Antwerpse maritieme, logistieke en transportbedrijven hun vacatures voor logistieke bediendenfuncties ingevuld krijgen. Omdat de instroom zo klein is, is er een heuse war on talent aan de gang. Bedrijven moeten dan ook veel tijd en energie investeren in het rekruteren van geschikte kandidaten. Talentenstroom ondersteunt en sensibiliseert bedrijven, zodat het rekruteren vlotter kan verlopen, nu en in de toekomst. Actie 1. Talentenstroom organiseert jobdates waar werkgevers op een paar uur tijd met verschillende potentiële kandidaten in contact komen. Grote jobdates ifv opleidingen van partners zowel opleidingsverstrekkers als onderwijs: min. 2 max. 4 waarvan 2 bij VDAB CC Kleinere jobdates of jobdagen op vraag van bedrijf Actie 2. Antwerpse havenbedrijven kunnen bij Talentenstroom rekenen op een contactpersoon die het bedrijf en de specifieke noden van het bedrijf kent. De projectleider bedrijven geeft werkgevers (rekruterings en HR) advies op maat. Tijdens bedrijfsbezoeken en inspiratiessies voorafgaand aan jobdates over compententies van de toekomst en werkplekleren Er wordt een gezamenlijk infopakket gemaakt voor bedrijfsbezoeken Via het netwerk van TS kunnen bedrijven in contact komen met verschillende diensten van de partners Actie 3. Talentenstroom sensibiliseert bedrijven mbt werkplekleren en openstaan voor verschillende doelgroepen (hoogopgeleide vluchtelingen, stagiaires, kandidaten zonder diploma maar met juiste attitude en competenties, etc) Talentenstroom geeft bedrijven informatie en begeleiding over werkplekleren, en overtuigt hen ervan dat investeren in toekomstige werknemers werkt. Talentenstroom laat een onderzoek naar de succesfactoren van werkplekleren uitvoeren door IPSOS met als doel kennis en good practices te delen tussen bedrijven.

5 5 / 9 Actie 4. Talentenstroom verspreidt de vacatures en ontwikkelt een landingspagina met interessante jobsites naar potentiële kandidaten. Voorlopig nog 2-wekelijkse jobkrant waar alle relevante kanalen in kaart worden gebracht. De resultaten hiervan worden gemeten. Er wordt op termijn één vaste landingspagina gemaakt met links te maken en nieuwsbrieven naar werkzoekenden. Actie 5. Talentenstroom werkt aan duurzame oplossingen bij moeilijk in te vullen vacatures. opleidings (-en aanwervings)projecten met werkplekleren: Talentenstroom kent de noden van de bedrijven, en zorgt samen met haar partners voor gemotiveerde kandidaten en een opleiding die aansluit op de noden van het bedrijf. OD 2: Talentenstroom versterkt het imago van de sector en de specifieke functies waarbij de instroom niet groot genoeg is om aan de vraag van werkgevers te voldoen. Onbekend is onbemind. Jongeren hebben te weinig kennis over de maritieme en logistieke sector, laat staan dat ze zich een duidelijk beeld kunnen vormen van een job als logistiek bediende. Talentenstroom maakt jongeren enthousiast over werken in de haven en biedt hen de nodige informatie aan. Ook bij werkzoekenden en soms ook bij hun begeleiders zijn de mogelijkheden voor bediendejobs binnen de logistieke en maritieme sector te weinig bekend.. Ze weten ook vaak niet dat ze voor logistieke bediendenjobs in aanmerking kunnen komen, al dan niet op voorwaarde dat ze zich laten om- of bijscholen. Actie 1. Talentenstroom informeert werkzoekenden en studenten online over de havensector en de logistieke bediendenfuncties die er bestaan, onder meer via getuigenissen. We versterken onze communicatie naar de verschillende doelgroepen via een content marketing plan en breiden ons bereik naar werkzoekenden en jongeren op die manier ook verder uit. We promoten alle logistieke opleidingen voor werkzoekenden en studenten. Opleidingen als Expeditie Skills van VDAB kunnen op maat worden ingezet voor mensen die zich willen heroriënteren. Actie 2. Talentenstroom organiseert en/of participeert aan evenementen om studenten en werkzoekenden kennis te laten maken met de logistieke en maritieme sector en met de bediendejobs die er bestaan. Talentenstroom neemt deel aan volgende jobbeurzen: 22/02 Talentforum : UA studenten en alumni 22/04 Topjobs@logistics: sectorspecifieke jobbeurs in ALM 27/09 Jobat jobbeurs: werkzoekenden algemeen Talentenstroom neemt deel aan volgende events: 26/04 Talentwerkt@Trix: een event ism met jeugdwerkingen en scholen uit Antwerpen-Noord waarbij jongeren rechtstreeks in contact komen met bedrijven en via proevertjes en workshops verschillende sectoren en jobs leren kennen.

6 6 / 9 10/05 Talentwerkt@Gravenhof: een event ism met jeugdwerkingen en scholen uit Antwerpen-Zuid waarbij jongeren rechtstreeks in contact komen met bedrijven en via proevertjes en workshops verschillende sectoren en jobs leren kennen. 17/09 Vlaamse Havendag: breed publieksevent waarbij Talentenstroom via interactieve spelen gezinnen een positief beeld geeft over jobs in de haven. Actie 3. Talentenstroom biedt Antwerpse logistieke en maritieme bedrijven de mogelijkheid zowel digitaal (website, Facebook en LinkedIn) als live te communiceren en ervaringen uit te wisselen met jongeren en werkzoekenden, bijvoorbeeld door werknemers aan het woord te laten of een bedrijfsbezoek aan te bieden bijvoorbeeld via of een voorstelling van het bedrijf. Talentenstroom participeert elke laatste dinsdag van de maand aan de Jobbar van VDAB en brengt bedrijven aan om zich voor te stellen aan jonge midden en hooggeschoolde jonge werkzoekenden. Soiree Maritiem is een avondrondvaart op 18 mei voor zowel jongeren die een passende studierichting zoeken, als studenten die denken aan een job als logistiek bediende. Tijdens dit event krijgen jongeren de haven live te zien en kunnen ze via een speeddate vragen stellen aan werknemers (VEA jongeren en ASV The next Generation). Op de opleidingsbeurs (stands van scholen) kunnen ze informatie vragen over logistieke richtingen. Actie 4. Talentenstroom informeert werkzoekenden en jongeren over de competenties waarover ze per functie moeten beschikken en schetst een realistisch beeld van de verschillende logistieke bediendenjobs en kan per functie voor- (doorgroeimogelijkheden, internationale context) en nadelen (hoge werkdruk, onregelmatige uren) geven. Expeditie haven is een oriënteringstraject voor werkzoekenden met de juiste basiscompetenties, waarbij ze op anderhalve dag een kennismaking met de haven krijgen en hun kennis en motivatie wordt getest. We maken beroepenfilms over functies waar werknemers uitleggen wat ze juist doen; hoe hun werkdag eruit ziet, wat ze moeten kunnen en kennen en welke opleiding ze volgden of hoe ze er zijn terecht gekomen. Tijdens specifieke infosessies voor de jobdates bereidt Talentenstroom werkzoekenden en studenten voor op de vacatures/stageplaatsen en het solliciteren.

7 7 / 9 Actie 5. Talentenstroom informeert alle partners die met werkzoekenden in aanraking komen over de logistieke bediendenfuncties en de competenties waarover ze per functie moeten beschikken. Talentenstroom organiseert infosessies en beroepenbad voor bemiddelaars en begeleiders van werkzoekenden. Via een havenbezoeken en workshop gericht op competenties herkennen geven we hen een realistisch beeld krijgen van de logistieke beroepen en gevraagde competenties. OD 3: Talentenstroom sensibiliseert jongeren en leerkrachten over de haven als werkgever en informeert hen over job- en studiemogelijkheden in de logistieke en maritieme sector. Leerkrachten willen hun leerlingen zo goed mogelijk informeren over verder studeren. Tegelijk kampen scholen die logistieke opleidingen aanbieden met een leerlingentekort. Te weinig leerlingen kennen de logistieke en maritieme sector en de verschillende functies die er zijn. Scholen willen hun leerlingen hier dan ook zo goed mogelijk over informeren. Talentenstroom informeert leerlingen en studenten over de mogelijkheden om verder te studeren en over welke jobmogelijkheden er later voor hen openliggen bij Antwerpse havenbedrijven. Actie 1. Talentenstroom informeert leerlingen rechtstreeks over de verschillende bediende functies in de maritieme en logistieke sector in de haven. Talentenstroom organiseert op 14 maart een leerlingenevent, Wereld vol Vervoering, voor 300 leerlingen. Tijdens een halve dag maken de leerlingen tijdens verschillende workshops kennis met de haven, logistieke sector en beroepen en de studierichtingen die daar naartoe leiden. Er is een apart programma voor leerlingen uit ASO/TSO en BSO. Actie 2. Talentenstroom informeert leerkrachten via de school over de verschillende bediende functies in de maritieme en logistieke sector in de haven geeft leerkrachten informatie over bestaand educatief materiaal en activiteiten en ontwikkelt lesmateriaal. stuurt op regelmatige basis (om de 6 a 8 weken) nieuwsbrieven vol met tips en nieuwtjes naar leerkrachten. ontwikkelt mee het pakket schoolontwikkeling van AOB en verspreiden educatief materiaal en lesinhoud naar scholen. ondersteunt financieel bij de aankoop van het logistiek leerspel TLT International va LOGOS. is samen met Talentenfabriek betrokken bij de modernisering van het aanbod Jonge haven van het Havencentrum en promoten hun aanbod naar scholen. promoot de tools Mijn Loopbaan, de onderwijskiezer.be en de Schoolverlaterstudie via hun communicatie en events naar leerkrachten. integreert via schoolontwikkeling sectorspecifieke informatie in het leerloopbaanbeleid van scholen.

8 8 / 9 Actie 3. Talentenstroom breidt haar netwerk met scholen en dat van haar partners verder uit en faciliteert het netwerk van scholen met het bedrijfsleven. Door deelname aan scholenoverleg en gerichte overlegmomenten met vakexperten. Via onze events komen scholen (zowel leerkrachten/docenten als leerlingen/studenten) in contact met onze partners en met de bedrijven uit de sector: Leerlingenevents; Jobdates, Topjobs@logistics; Soiree maritiem, etc Actie 4. Talentenstroom stimuleert en organiseert voor en natrajecten bij haar acties Infosessies voor jobdates, overleg op scholen, lesmateriaal voor en nadien, etc TS bezorgt informatie over andere mogelijke logistieke opleidingen en tewerkstellingskansen aan afvallers in relevante richtingen uit Hoger Onderwijs via de trajectbegeleiders OD 4: Talentenstroom werkt aan het verhogen van de instroom in logistieke studierichtingen. Er studeren te weinig jongeren af uit studierichtingen die rechtstreeks leiden tot een job als logistiek bediende. Talentenstroom informeert leerlingen en student die op zoek zijn naar een opleiding om als logistiek bediende aan de slag te gaan. Daarnaast organiseren we voor en samen met de Hoge scholen en sector acties om de richtingen te promoten. Actie 1: Talentenstroom informeert leerlingen en studenten via de school/online over welke studierichtingen leiden naar een job als logistiek bediende - Via filmpjes - Via getuigenissen live op events en via media Actie 2: Talentenstroom neemt actief deel aan infobeurzen en organiseert acties om studenten te informeren over studierichtingen logistiek Talentenstroom: - neemt deel aan de Studie en Informatiedagen (SID IN) op de stand van partner LOGOS, waar alle studierichtingen logistiek (op Se-n-Se, Bachelor en Universitair niveau) vertegenwoordigd zijn. - biedt op SID IN geïnteresseerde laatstejaars uit het middelbaar (en ouders/vrienden) de mogelijkheid aan deel te nemen aan Tournee Maritiem. Dit is een interactieve busrit door de Antwerpse Haven tijdens het weekend van 25 en 26 maart.

9 3 MONITORING EN ANALYSE 9 / 9 OD 5: Talentenstroom breidt haar kennis van de sector uit en deelt inzichten met alle stakeholders. Actie 1. Er worden duidelijke afspraken gemaakt tussen partners over aan te leveren cijfermateriaal en op welke manier de acties zullen worden gemonitord. Actie 2. Externe evaluatietool van AMS wordt gebruikt om partners en stakeholders te bevragen. Actie 3. Partners geven aan welke elementen er zullen worden gebruikt voor de jaarrapportage en welke vorm deze dient te hebben. Actie 4. We brengen toekomstige vraag in beeld door het bevragen van bedrijven en experts. Input via: Bedrijfsbezoeken onderzoeken en kennisdelen Bijwonen events van partners met als doel kennis vergaren en netwerken uitbreiden Voorstellingen geven op events partners met als doel kennis verspreiden

3.5.1 Actie SID-in Antwerpen... 13. 3.5.2 Leerlingenevent Welkom in een wereld vol vervoering... 14. 3.5.3 Jonge Haven... 14

3.5.1 Actie SID-in Antwerpen... 13. 3.5.2 Leerlingenevent Welkom in een wereld vol vervoering... 14. 3.5.3 Jonge Haven... 14 Jaaractieplan 2015 2 / 19 Inhoudstafel Titelblad... 1 Inhoudstafel... 2 Inleiding... 4 Situering:... 4 1. Operationele werking... 7 1.1. Situering... 7 1.2. Doelstelling... 7 1.2.1. Schema nieuwe werking

Nadere informatie

Wegwijs in de social profit

Wegwijs in de social profit 8/10/2015 Trefdag Gent Wegwijs in de social profit SPREKER: Tine Winnelinckx - VIVO Wegwijs in de social profit Even kennismaken? ONDERWIJS ARBEIS- MARKT LEVENSLANG LEREN DIVERSITEIT FOSEN SAINCTELETTESQUARE

Nadere informatie

PERSBERICHT. 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat

PERSBERICHT. 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat PERSBERICHT 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat De lokale besturen Asse, Dilbeek en Ternat organiseerden gisteren, maandag 20 mei, samen met VDAB en partners een job-

Nadere informatie

1.1. Opleveren regionale vraag en aanbodanalyse van de sector 1.2. Monitoring resultaten Talentenstroom

1.1. Opleveren regionale vraag en aanbodanalyse van de sector 1.2. Monitoring resultaten Talentenstroom Jaaractieplan 2013 Inhoud Inleiding...3 1. MONITORING EN ANALYSE...5 1.1. Opleveren regionale vraag en aanbodanalyse van de sector...5 1.2. Monitoring resultaten Talentenstroom...5 2. INFORMEREN EN SENSIBILISEREN...6

Nadere informatie

Competenties en talenten in het vrijwilligerswerk. Studiedag Week van de Vrijwilliger 28/2

Competenties en talenten in het vrijwilligerswerk. Studiedag Week van de Vrijwilliger 28/2 Competenties en talenten in het vrijwilligerswerk Studiedag Week van de Vrijwilliger 28/2 Stelling 1 Waarom zou je? Een echt win-win! Een sterkere ploeg waardoor je vlotter kunt werken aan je doelstelling

Nadere informatie

VLOR 19/12/2012. LOLlige samenwerking tussen scholen en bedrijven. Dorien Zelderloo Expert arbeidsmarkt Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde

VLOR 19/12/2012. LOLlige samenwerking tussen scholen en bedrijven. Dorien Zelderloo Expert arbeidsmarkt Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde LOLlige samenwerking tussen scholen en bedrijven VLOR 19/12/2012 Dorien Zelderloo Expert arbeidsmarkt Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde Voka titel 1 Voka titel 2 Filmpje batac Overzicht presentatie

Nadere informatie

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Jobbeurzen De kerntaak van VDAB is werkzoekenden

Nadere informatie

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK INTEGRATIE DOOR WERK Het VDAB-programma gericht op anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond. Een programma gebaseerd op: - het advies van de Commissie

Nadere informatie

Ambassadeursproject 27 mei 2011

Ambassadeursproject 27 mei 2011 Ambassadeursproject 27 mei 2011 Een ambassadeurwerking? Wat is ambassadeurswerking? Verschillende initiatieven in Vlaanderen: - Ambassadeurswerkingen studieloopbaan - Ambassadeurswerkingen rond specifieke

Nadere informatie

COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014

COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014 COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014 1. Cijfers en jongerengarantie 2 September 2014: enkele cijfers Cijfers en jongerengarantie 3 57.374 NWWZ jonger dan 25 jaar op een totaal van 242.084 (23,7%) Cijfers en

Nadere informatie

Opleiding Kennis Arbeidsmarkt

Opleiding Kennis Arbeidsmarkt Opleiding Kennis Arbeidsmarkt Infosessie stageproject Topcoaches voor Toptalent van O.T.M. Woensdag 18 september 2013 POM Limburg 1. Opleiding Kennis Arbeidsmarkt (OKA) Hoofddoelstelling: Bijdragen aan

Nadere informatie

Wat? = een educatief centrum voor jongeren tussen 11 en 14 jaar oud, hun ouders en hun

Wat? = een educatief centrum voor jongeren tussen 11 en 14 jaar oud, hun ouders en hun Wat? = een educatief centrum voor jongeren tussen 11 en 14 jaar oud, hun ouders en hun leerkrachten om op interactieve en ervaringsgerichte wijze kennis te maken met een brede waaier aan praktisch uitvoerende

Nadere informatie

2. Op welke manier verloopt de samenwerking tussen VDAB en school in de gezamenlijke aanpak van NEET-jongeren/vroegtijdige schoolverlaters?

2. Op welke manier verloopt de samenwerking tussen VDAB en school in de gezamenlijke aanpak van NEET-jongeren/vroegtijdige schoolverlaters? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 312 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 3 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NEET-jongeren - Actieplan samen tegen schooluitval Het

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door...

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door... Samenwerkingsovereenkomst VDAB mediarte.be 2013-2014 DE OVEREENKOMST Tussen De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap

Nadere informatie

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity Randstad Diversity voor een succesvol diversiteitsbeleid www.randstad.be/diversity inhoud Randstad en diversiteit Wat is diversiteit? Waarom diversiteit? Onze dienstverlening Coaching 22 Consulting onze

Nadere informatie

Samen inclusief hoger onderwijs realiseren. Beleidsplan

Samen inclusief hoger onderwijs realiseren. Beleidsplan Samen inclusief hoger onderwijs realiseren Beleidsplan 2017-2019 Goedgekeurd door de stuurgroep dd. 20.03.2017 Voorwoord Het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) zet met zijn beleidsplan samen inclusief

Nadere informatie

Vierkante tafel de haven werkt. Scholing in de logistiek

Vierkante tafel de haven werkt. Scholing in de logistiek Vierkante tafel de haven werkt Scholing in de logistiek Freek De Witte & Dorien Zelderloo Inhoud Kader Project Voorbereidingsfase Partners Logistiek overlegplatform Doedagen en training Logistieke gps

Nadere informatie

Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt

Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt Verslag werkgroep 3C: HR beleid, wat kan anders Willy Coninx, Veerle Weckx, Leen Peeters Deelnemers: Jaak Vandewaerde (ZOL) Leen Urs (familiehulp) Kirsten

Nadere informatie

MAAR WEL IN UW BEDRIJF. Vind gratis uw geschikte medewerker WWW.JOBKANAAL.BE. Jobkanaal geeft ook advies over steunmaatregelen, subsidies en HRM.

MAAR WEL IN UW BEDRIJF. Vind gratis uw geschikte medewerker WWW.JOBKANAAL.BE. Jobkanaal geeft ook advies over steunmaatregelen, subsidies en HRM. ze passen NIET altijd IN HET PLAATJE MAAR WEL IN UW BEDRIJF Vind gratis uw geschikte medewerker WWW.JOBKANAAL.BE Jobkanaal geeft ook advies over steunmaatregelen, subsidies en HRM. dirk vekemans Beroep:

Nadere informatie

PERSBERICHT Hasselt, 7 mei 2013

PERSBERICHT Hasselt, 7 mei 2013 PERSBERICHT Hasselt, 7 mei 2013 UNIZO-Limburg en VKW Limburg: Sterker op werkgevers gerichte VDAB-werking nodig 50% krijgt vacatures nog steeds moeilijk ingevuld 4 op 10 doen vandaag beroep op arbeidsbemiddeling

Nadere informatie

WAT JE MOET WETEN OVER GEN Z OP DE WERKVLOER.

WAT JE MOET WETEN OVER GEN Z OP DE WERKVLOER. WAT JE MOET WETEN OVER GEN Z OP DE WERKVLOER. WAT JE MOET WETEN OVER GEN Z OP DE WERKVLOER. Generation Z of Gen Z, wie zijn ze en waar willen ze naartoe? Een niet onbelangrijke vraag, zo blijkt uit de

Nadere informatie

de aantrekkelijkste werkomgeving van Nederland

de aantrekkelijkste werkomgeving van Nederland De ontwikkeling van het voortgezet onderwijs tot de aantrekkelijkste werkomgeving van Nederland Voion en scholen werken samen De uitdagingen van het voortgezet onderwijs In het voortgezet onderwijs willen

Nadere informatie

STEPSTONE IN CIJFERS. April

STEPSTONE IN CIJFERS. April April 2019 1/7 Informatie over de bezoekers van StepStone Bezochte pagina s 4.524.587 Bezoeken 1.358.796 Unieke bezoekers 808.529 Jobs online 6846 Bij StepStone zetten we alles in het werk om nog meer

Nadere informatie

j o b H A N D B O E K V O O R E E N S U C C E S V O L L E O N T D E K K I N G S T O C H T I N U W B E D R I J F

j o b H A N D B O E K V O O R E E N S U C C E S V O L L E O N T D E K K I N G S T O C H T I N U W B E D R I J F D r a a i b o e k j o b D i s c o v e r y J O B D I S C O V E R Y B R E N G T K I N D E R E N V A N B A S I S S C H O L E N I N A A N R A K I N G M E T T E C H N I E K E X P E R T I S E C E N T R U M M

Nadere informatie

JAARACTIEPLAN Sept 2015 Aug 2016 RTC Vlaams-Brabant VZW

JAARACTIEPLAN Sept 2015 Aug 2016 RTC Vlaams-Brabant VZW JAARACTIEPLAN Sept 2015 Aug 2016 RTC Vlaams-Brabant VZW Periode 1 september 2015-31 augustus 2016 Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 17/06/2015 1 Inleiding RTC Vlaams-Brabant vzw wil, net als zijn

Nadere informatie

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE VIA WERK. 15/06/16

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE VIA WERK. 15/06/16 VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE VIA WERK. VDAB INTEGRATIE VIA WERK INHOUD: 1.AANPAK VDAB 2.ACTIES 3.VOORBEELDEN & GOOD PRACTICES 4.VRAGEN? AANPAK VDAB AANPAK VDAB / PRINCIPES: Aanpak krijgt vorm op basis van:

Nadere informatie

Welzijn Onderwijs Werk. Ongekwalificeerde uitstroom. Opgestart 2014

Welzijn Onderwijs Werk. Ongekwalificeerde uitstroom. Opgestart 2014 Welzijn Onderwijs Werk Ongekwalificeerde uitstroom Opgestart 2014 Werkgroepen tot nu toe: Werkplekleren Attitude Competentie Maatschappij en school Studiedag 1 Nu: verder werken in 10 actiegroepen. Verschillende

Nadere informatie

Werken aan Werkbaarheid - Voedingsindustrie. Henk Dejonckheere Directeur IPV 18 maart 2014

Werken aan Werkbaarheid - Voedingsindustrie. Henk Dejonckheere Directeur IPV 18 maart 2014 Werken aan Werkbaarheid - Voedingsindustrie Henk Dejonckheere Directeur IPV 18 maart 2014 Voedingsindustrie stabiele factor in industrie IPV van Sectorfonds naar Personeelsadviseur Werken aan Werkbaarheid

Nadere informatie

PINK ELEPHANT De volgende stap in recruitment We believe that People and IT are the strategic assets of tomorrow s leading companies Welke weg hebben we bewandeld? Recruitment tool Webinar LinkedIn Collega

Nadere informatie

Commissie Welzijn, Werk en Milieu

Commissie Welzijn, Werk en Milieu Commissie Welzijn, Werk en Milieu Mondelinge vraag OPSCHRIFT Vergadering van 18 oktober 2016 Nummer: 2016_MV_00477 Onderwerp: Mondelinge vraag van raadslid Zeneb Bensafia: Opvolging Project Ambassadeurs

Nadere informatie

(Leer)loopbaanbegeleiding voor loopbaanzekerheid VLOR-SEMINARIE ONDERWIJSLOOPBAANBEGELEIDING VEERLE VAN DAMME ELS VAN DE WALLE

(Leer)loopbaanbegeleiding voor loopbaanzekerheid VLOR-SEMINARIE ONDERWIJSLOOPBAANBEGELEIDING VEERLE VAN DAMME ELS VAN DE WALLE (Leer)loopbaanbegeleiding voor loopbaanzekerheid VLOR-SEMINARIE ONDERWIJSLOOPBAANBEGELEIDING 14-2-2017 VEERLE VAN DAMME ELS VAN DE WALLE Missie VDAB 2 Loopbaanzekerheid voor elke burger Vlaamse burgers

Nadere informatie

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid?

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid? ??! Je hebt je diploma op zak. Wellicht heb je al nagedacht over je toekomst: waar wil je naartoe? Wil je meteen je diploma verzilveren op de arbeidsmarkt? Of wil je liever nog als student door het leven

Nadere informatie

VAN KORTSLUITING NAAR CONTACT BETA CHALLENGE PROGRAMMA EEN LEERROUTE MAVO-MBO-HBO

VAN KORTSLUITING NAAR CONTACT BETA CHALLENGE PROGRAMMA EEN LEERROUTE MAVO-MBO-HBO VAN KORTSLUITING NAAR CONTACT BETA CHALLENGE PROGRAMMA EEN LEERROUTE MAVO-MBO-HBO April 2014 Kenschets 1963 Ons onderwijsbestel 1963 (opmaat voor Mammoetwet ) Van Mammoet 1968 Industriële vormgeving: lineair

Nadere informatie

ACQUISITIEFOLDER INFORMATIE EN PAKKETTEN

ACQUISITIEFOLDER INFORMATIE EN PAKKETTEN ACQUISITIEFOLDER INFORMATIE EN PAKKETTEN WAT IS HET CNN Het Criminologisch Netwerk Nederland (Het CNN) is een landelijk netwerk voor criminologen waarin het bijeenbrengen van de academische wereld en het

Nadere informatie

WIE ZIJN WE? WIE ZIJN WIJ? Wij zijn VFU, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten.

WIE ZIJN WE? WIE ZIJN WIJ? Wij zijn VFU, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten. WIE ZIJN WE? Wij zijn VFU, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten. Kunnen wij u helpen? Jazeker! Wij ondersteunen de opleiding van uw (kandidaat-)uitzendkrachten. Onze opleidingen versterken hun competenties

Nadere informatie

Hoe trek ik de juiste kandidaten aan? 18 september 2014 Leuven

Hoe trek ik de juiste kandidaten aan? 18 september 2014 Leuven Hoe trek ik de juiste kandidaten aan? 18 september 2014 Leuven Jobkanaal kan je op maat ondersteunen: - in het verstrekken van (divers) personeelsadvies - bij de opmaak van vacatures (checklist leesbare

Nadere informatie

Plan van aanpak: Mobiliteit in de AMR Noord-Holland Noord

Plan van aanpak: Mobiliteit in de AMR Noord-Holland Noord Plan van aanpak: Mobiliteit in de AMR Noord-Holland Noord Kaders van het sectorplan Doelstelling Het sectorplan beoogt een bijdrage te leveren aan de gesignaleerde knelpunten op de arbeidsmarkt Knelpunten

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.9 - Juni

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.9 - Juni Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.9 - Juni 2008-299- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FRANK VANDENBROUCKE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN WERK, ONDERWIJS

Nadere informatie

Programma. Voorstelling project Waarom? Wat? Ambassadeurs gezocht! De Making of Ambassadeurs Dursun aan het woord Speeddating Invullen fiches

Programma. Voorstelling project Waarom? Wat? Ambassadeurs gezocht! De Making of Ambassadeurs Dursun aan het woord Speeddating Invullen fiches Latent Talent Programma Voorstelling project Waarom? Wat? Ambassadeurs gezocht! De Making of Ambassadeurs Dursun aan het woord Speeddating Invullen fiches Rachid Boumalek aan het woord Voorstelling project

Nadere informatie

3. Binnen welke termijn worden de openstaande vacatures - gemiddeld - ingevuld?

3. Binnen welke termijn worden de openstaande vacatures - gemiddeld - ingevuld? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 45 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 14 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstenchequebedrijven - Vacatures De dienstencheque,

Nadere informatie

Projecten in de kijker PROVINCIEHUIS - WOENSDAG 8 MAART Jo De Cock - Provinciaal directeur VDAB Limburg

Projecten in de kijker PROVINCIEHUIS - WOENSDAG 8 MAART Jo De Cock - Provinciaal directeur VDAB Limburg PROVINCIEHUIS - WOENSDAG 8 MAART Jo De Cock - Provinciaal directeur VDAB Limburg 2 VDAB-missie We helpen alle Vlaamse burgers om zelf hun loopbaan te ontwikkelen. Als regisseur scheppen we het inspirerende

Nadere informatie

Functieprofiel projectmedewerker

Functieprofiel projectmedewerker Functieprofiel projectmedewerker Situering L4-volwassenenonderwijs vzw is het netwerk van de centra voor volwassenenonderwijs en het centrum voor basiseducatie in de regio Leuven-Hageland-Tervuren. Door

Nadere informatie

Gsiw strategisch actieplan

Gsiw strategisch actieplan Gsiw strategisch actieplan 2014-2016 Omgevingsanalyse (aug 2013) Signalen werkveld via brede partnerbevraging (sept 2013) Gesprekstafels Partnerdag 2013 Denksessie per thema (jan - feb 2014) Gesprekstafels

Nadere informatie

FIGURES, FACTS & TRENDS

FIGURES, FACTS & TRENDS FIGURES, FACTS & TRENDS Scholingstrajecten voor immigranten, groep gemotiveerde, vaak hoog opgeleide statushouders INSTROOM VANUIT MEERDERE PERSPECTIEVEN Reguliere instroom vanuit VMBO naar BOL-opleidingen

Nadere informatie

Samenvatting project Blueprint - Toekomstbestendige vaardigheden voor de maritieme transportsector (Sector Skills Alliances for implementing a new

Samenvatting project Blueprint - Toekomstbestendige vaardigheden voor de maritieme transportsector (Sector Skills Alliances for implementing a new Samenvatting project Blueprint - Toekomstbestendige vaardigheden voor de maritieme transportsector (Sector Skills Alliances for implementing a new strategic approach ( Blueprint ) to sectoral cooperation

Nadere informatie

Sport en tewerkstelling van jongeren. Marc Theeboom / Joris Philips

Sport en tewerkstelling van jongeren. Marc Theeboom / Joris Philips Sport en tewerkstelling van jongeren Marc Theeboom / Joris Philips studie Kan sport bijdragen tot competentie-ontwikkeling voor kortgeschoolde jongeren, waardoor hun tewerkstellingskansen toenemen? initiatieven

Nadere informatie

VDAB aanbod NT2 NT2 SCHAKKETTEN. VDAB Aanbod NT2. 1) NT2 + Mijn Loopbaanatelier 2) Sectorspecifiek Nederlands 3) Sector-overschrijdend Nederlands

VDAB aanbod NT2 NT2 SCHAKKETTEN. VDAB Aanbod NT2. 1) NT2 + Mijn Loopbaanatelier 2) Sectorspecifiek Nederlands 3) Sector-overschrijdend Nederlands 1 VDAB aanbod Turnhout, 12/12/2018 VDAB Aanbod 2 1) + Mijn Loopbaanatelier 2) Sectorspecifiek Nederlands 3) Sector-overschrijdend Nederlands 1 VDAB Aanbod 3 1) + MIJN LOOPBAAN@TELIER Mijnloopbaan@telier

Nadere informatie

Vacature: Oriëntatiecoach/ Trainer bij Obelisk

Vacature: Oriëntatiecoach/ Trainer bij Obelisk Pagina 1 van 5 Vacature: Oriëntatiecoach/ Trainer bij Obelisk Bij Obelisk nv begeleiden we organisaties, werknemers of werkzoekenden in veranderingsen ontwikkelingsprocessen. Denken over mogelijkheden.

Nadere informatie

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool Metropolitan Voka Metropolitan bouwt aan de Brusselse metropool Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, bundelt zijn werking in de Brusselse

Nadere informatie

IT-management. Postgraduaat

IT-management. Postgraduaat IT- Postgraduaat 2017 2018 Geef je IT - carrière een boost! Het unieke postgraduaat IT- bezorgt je de noodzakelijke competenties en vaardigheden om informatica projecten te begeleiden en IT functies op

Nadere informatie

Stages/projecten voor het academiejaar Voka Kamer van Koophandel Limburg Cherly Freson

Stages/projecten voor het academiejaar Voka Kamer van Koophandel Limburg Cherly Freson Stages/projecten voor het academiejaar 2016-2017 Voka Kamer van Koophandel Limburg Cherly Freson 21-10-2016 Inhoud 1. Q-Stageproject: zoek je een stageplaats of project?... 3 2. Q-Stage voor studenten...

Nadere informatie

Een wereld aan kansen in het buitenland

Een wereld aan kansen in het buitenland Een wereld aan kansen in het buitenland Europa s grootste evenement voor emigranten 200 exposanten en 11.000 bezoekers treffen elkaar op 12.000 m² in 3 hallen voor informatie, oriëntatie en zaken Wonen

Nadere informatie

1. Graag had ik volgende gegevens ontvangen betreffende de arbeidsmigratie in de social profit:

1. Graag had ik volgende gegevens ontvangen betreffende de arbeidsmigratie in de social profit: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 242 van GRIET COPPÉ datum: 20 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Buitenlandse werkkrachten - Zorgsector Op mijn schriftelijke

Nadere informatie

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015 Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures Lead Benefits December 2015 1 Inleiding U kent het vast wel: vacatures die maandenlang open blijven staan zonder dat u een geschikte kandidaat

Nadere informatie

PROGRAMMA WORKSHOP ZOEKEN EN VINDEN

PROGRAMMA WORKSHOP ZOEKEN EN VINDEN LANCERING ACTIEMAP BA[L]AN S WORKSHOP MYRIAM HEEREMANS PROJECTONTWIKKELAAR DUURZAAM PERSONEELSBELEID EN DIVERSITEIT - RESOC MECHELEN LUDO COOLS STAFMEDEWERKER PERSONEELSZAKEN PSYCHIATRISCH CENTRUM DUFFEL

Nadere informatie

Afspraak met de medewerker van morgen EEN TOEKOMSTBESTENDIG HR- BELEID VOOR DE VLAAMSE OVERHEID

Afspraak met de medewerker van morgen EEN TOEKOMSTBESTENDIG HR- BELEID VOOR DE VLAAMSE OVERHEID Afspraak met de medewerker van morgen EEN TOEKOMSTBESTENDIG HR- BELEID VOOR DE VLAAMSE OVERHEID Werknemer in de toekomst? Welke werkgever moeten we zijn om: Het nodige talent aan te trekken & te houden

Nadere informatie

voor NextScholieren NextStuderen NextAfstuderen NextCarriere

voor NextScholieren NextStuderen NextAfstuderen NextCarriere voor NextScholieren NextStuderen NextAfstuderen NextCarriere Over Next Talent Sinds 2010 worden de diensten en producten van Next Talent veelvuldig gebruikt door studenten, afstudeerders en (young) professionals.

Nadere informatie

DE RECRUITMENT ENGINEER VOOR DE MAAKINDUSTRIE

DE RECRUITMENT ENGINEER VOOR DE MAAKINDUSTRIE DE RECRUITMENT ENGINEER VOOR DE MAAKINDUSTRIE MISSIE Als Recruitment Engineer hebben wij de missie de maak- en procesindustrie in Zuid- Nederland en Vlaanderen te voorzien in goed technisch talent op het

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2012

Activiteitenverslag 2012 Activiteitenverslag 2012 1 Overzicht evolutie sector opleidingsinitiatieven voor werknemers projecten voor werkzoekenden campagnes voor het onderwijs 25 jaar FTMA Talentenfabriek samenwerking VIBAM activiteitenverslag

Nadere informatie

Partnerships & event sponsoring 2017

Partnerships & event sponsoring 2017 Partnerships & event sponsoring 2017 Als bedrijf kan u met ie-net, beroepsvereniging voor ingenieurs, samenwerken op vlak van employer branding. ie-net biedt verschillende formules aan waarbij we u als

Nadere informatie

Bediende in de logistieke sector: kansen voor vrouwen?

Bediende in de logistieke sector: kansen voor vrouwen? Bediende in de logistieke sector: kansen voor vrouwen? Welke percepties leven er bij werknemers en studenten omtrent de logistieke sector? Lynn De Bock en Valerie Smid trachten in hun gezamenlijke masterproef

Nadere informatie

VDAB Dienstverlening ACERTA 18 JUNI 2019

VDAB Dienstverlening ACERTA 18 JUNI 2019 VDAB Dienstverlening ACERTA 18 JUNI 2019 Radicaal Digitaal Arbeidsbemiddeling De kracht van de website VDAB Wat nu voor de werkgever? Vacatures publiceren VDAB-website: zelf online plaatsen via mijn

Nadere informatie

ACTIES UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN DE ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES

ACTIES UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN DE ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES ACTIES UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN DE ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES EIND 2015 Workshops elektronische dienstencheques EO Workshops met erkende ondernemingen om de voor- en nadelen van het toen gangbare

Nadere informatie

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activering 50-plussers - Stand van zaken Het inschakelen

Nadere informatie

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS)

Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Vrijstelling van beschikbaarheid tijdens opleiding, studie of stage (VOSS) Door de 6de Staatshervorming is VDAB vanaf 1/1/2017 bevoegd voor het verlenen van vrijstellingen voor het volgen van een opleiding,

Nadere informatie

Venturaplus. Werkplan 2016 Dit willen wij in 2016 realiseren

Venturaplus. Werkplan 2016 Dit willen wij in 2016 realiseren Venturaplus Werkplan 2016 Dit willen wij in 2016 realiseren Venturaplus is een samenwerkingsverband van werkgevers in zorg en welzijn en beroepsopleidingen in Friesland. Onze focus is de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Onderstaand krantenartikel kan eventueel gebruikt worden om het toenemende belang van elektronische databanken aan te tonen.

Onderstaand krantenartikel kan eventueel gebruikt worden om het toenemende belang van elektronische databanken aan te tonen. 5.6 Vaardigheden verzameld: slim solliciteren Deze Vaardigheden verzameld is opgevat als een (ietwat aangepaste) webquest. Dat betekent dat de leerlingen zelfstandig alle opdrachten doorlopen en gebruikmaken

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Vacatures. Bekendmaking 28 juni 2018

Vacatures. Bekendmaking 28 juni 2018 Vacatures Bekendmaking 28 juni 2018 RIMO Limburg vzw is het Limburgs instituut voor samenlevingsopbouw. Heb jij zin om hier aan mee te werken? We zijn op zoek naar: Een halftijdse Communicatie- en marketingmedewerker

Nadere informatie

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity Randstad Diversity voor een succesvol diversiteitsbeleid www.randstad.be/diversity inhoud Randstad en diversiteit Wat is diversiteit? Waarom diversiteit? Onze dienstverlening Coaching 22 Consulting onze

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2010 FTMA

ACTIVITEITENVERSLAG 2010 FTMA ACTIVITEITENVERSLAG 2010 FTMA 1 OVERZICHT Opleidingsinitiatieven voor werknemers Projecten voor werkzoekenden Campagnes voor het onderwijs Denkdagen 2010. ANTTEC 21/06/2011 2 OPLEIDINGSINITIATIEVEN VOOR

Nadere informatie

POP POP. Programma workshop POP. 1. Algemeen kader Situering POP. 2. Link Werkervaring (Wim Van Ammel Web vzw) 3. Aan de slag!

POP POP. Programma workshop POP. 1. Algemeen kader Situering POP. 2. Link Werkervaring (Wim Van Ammel Web vzw) 3. Aan de slag! Programma workshop 1. Algemeen kader Situering Aanleiding Project -model 2. Link Werkervaring (Wim Van Ammel Web vzw) 3. Aan de slag! 1 Achtergrond: Evoluties op de AM: uitdagingen toenemend aantal knelpuntberoepen

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren?

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren? Werkervaring & Werkplekleren 27 november 2012 Wat is werkplekleren? Leren Op de werkplek (productieomgeving) Gestructureerd en systematisch (met opleidingsplan) Situatiegebonden maar leidt naar overdraagbare

Nadere informatie

Werkplekleren: leren doen doet leren 6 februari 2012

Werkplekleren: leren doen doet leren 6 februari 2012 Werkplekleren: leren doen doet leren 6 februari 2012 Workshop werkplekleren: opbouw Wat is werkplekleren? Uitgangspunt Waarom werkplekleren? Getuigenissen Wedstrijd Toekomst werkplekleren? Advies SERV

Nadere informatie

Samenwerking GO!-VDAB Jaarverslag onderwijs van de. Vlaamse Gemeenschap

Samenwerking GO!-VDAB Jaarverslag onderwijs van de. Vlaamse Gemeenschap Samenwerking GO!-VDAB Jaarverslag 2017-2018 onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap 1 Inleiding In januari 2015 vernieuwden het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en de VDAB hun overeenkomst om hun

Nadere informatie

Personeel rekruteren in KMO s

Personeel rekruteren in KMO s Verkoop uw bedrijf bij de sollicitant www.stepstone.be Inleiding In een klein bedrijf is er vaak geen specifieke personeelsmanager en heeft de ondernemer niet altijd de kennis, de mogelijkheden, de ervaring

Nadere informatie

Jaaractieplan 2014. p. 1

Jaaractieplan 2014. p. 1 Jaaractieplan 2014 p. 1 Inhoudstafel Inhoudstafel...2 Inleiding...4 Situering...4 Concept...4 1. Monitoring en Analyse...9 1.1 Situering...9 1.2 Doelstelling...9 1.2.1 Monitoring werking Talentenstroom...9

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Stap 1: Breng je doelgroep in beeld Stap 2: Richt je Social Media accounts in Stap 3: Van

Nadere informatie

Duurzame tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap Welk beleid voeren de bedrijven? Katrien Bruyninx Prevent

Duurzame tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap Welk beleid voeren de bedrijven? Katrien Bruyninx Prevent Duurzame tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap Welk beleid voeren de bedrijven? Katrien Bruyninx Prevent 1. Onderzoeksopzet 2. Resultaten 3. Conclusie 4. Aanbevelingen www.prevent.be Investing

Nadere informatie

Gezamenlijke doelstellingen

Gezamenlijke doelstellingen 1 Gezamenlijke doelstellingen Stad Antwerpen Lokale tewerkstelling Ondersteunen onderwijs Antwerpen fvb-ffc Constructiv Gekwalificeerde bouwvakarbeiders Eén loket voor iedereen. VDAB Arbeidsbemiddeling

Nadere informatie

NT2-docent, man/vrouw met missie

NT2-docent, man/vrouw met missie NT2docent, man/vrouw met missie Resultaten van de bevraging bij NT2docenten Door Lies Houben, CTOmedewerker Brede evaluatie, differentiatie, behoeftegericht werken, De NT2docent wordt geconfronteerd met

Nadere informatie

Career Launch. Career Launch Antwerpen woensdag 11 maart 2009 Antwerp Expo. Career Launch Gent woensdag 6 mei 2009 Flanders Expo Gent

Career Launch. Career Launch Antwerpen woensdag 11 maart 2009 Antwerp Expo. Career Launch Gent woensdag 6 mei 2009 Flanders Expo Gent Career Launch JOBBEURS voor sterke profielen Career Launch Antwerpen woensdag 11 maart 2009 Antwerp Expo Career Launch Gent woensdag 6 mei 2009 Flanders Expo Gent Career Launch Leuven woensdag 25 november

Nadere informatie

Bedrijfsstages in de praktijk. 23 oktober 2014

Bedrijfsstages in de praktijk. 23 oktober 2014 Bedrijfsstages in de praktijk 23 oktober 2014 De FOD Financiën als organisatie FOD Financiën De grootste FOD met meer dan 23.000 personeelsleden. Eén van de grootste werkgevers binnen de Federale Overheid.

Nadere informatie

1. Verleent de minister actief zijn medewerking aan het EMR-actieplan?

1. Verleent de minister actief zijn medewerking aan het EMR-actieplan? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 285 van WILLEM-FREDERIK SCHILTZ datum: 26 januari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Arbeidsmobiliteit - Actieplan Euregio Maas-Rijn

Nadere informatie

Geplande acties - uitgevoerde activiteiten - doelstellingen - streefcijfers - realisaties

Geplande acties - uitgevoerde activiteiten - doelstellingen - streefcijfers - realisaties Werk doorvorming Geplande acties - uitgevoerde activiteiten - doelstellingen - streefcijfers - realisaties I. Het aanbod van ingroeibanen naar jonge werkzoekenden brengen, zodat openstaande vacatures optimaal

Nadere informatie

NASCHOLINGSPROJECT NIEUW LEERPLAN MUZIKALE OPVOEDING

NASCHOLINGSPROJECT NIEUW LEERPLAN MUZIKALE OPVOEDING Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel De vzw Nascholing in het katholiek onderwijs en het VVKSO werven aan voor het NASCHOLINGSPROJECT NIEUW LEERPLAN MUZIKALE

Nadere informatie

Jongeren ten opzichte van hun eerste job 15-09-2008

Jongeren ten opzichte van hun eerste job 15-09-2008 Jongeren ten opzichte van hun eerste job Samenvatting 15-09-2008 van de resultaten a Market Probe division Doelstelling van het onderzoek 2 3 Kennis over de jongeren ten aanzien van het einde van hun studies

Nadere informatie

Onderneming - datum consulenten

Onderneming - datum consulenten Onderneming - datum consulenten Wat is Jobkanaal? Jobkanaal is een initiatief van Voka, Kamer van Koophandel, Gent Stad in Werking en de Vlaamse Overheid Sinds maart 2006 slaan Voka, Unizo en Verso de

Nadere informatie

Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt

Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt Verslag werkgroep 2A: Arbeidsmarktcommunicatie Opmerking: de thema s/voorstellen werden in een andere volgorde behandeld; twee werden er samengenomen 1. ACTIE

Nadere informatie

StepStone maakt er werk van

StepStone maakt er werk van teps April 2010 StepStone maakt er werk van www.stepstone.be info@stepstone.be +32 2 209 98 00 StepStone facts and figures Enkele cijfers Bezochte pagina s 6.771.581 Aantal bezoeken 1.207.368 Unieke bezoekers

Nadere informatie

Een werknemer vinden over de grens? Hoe begin je eraan?

Een werknemer vinden over de grens? Hoe begin je eraan? PROGRAMME DE COOPÉRATION TRANSFRONTALIÈRE GRENSOVERSCHRIJDEND SAMENWERKINKSPROGRAMMA Een werknemer vinden over de grens? Hoe begin je eraan? Een initiatief binnen Interregproject Grenzeloos competent Objectieven

Nadere informatie

Status quo: werven, binden, ontwikkelen van personeel en werkgever aantrekkelijkheid Vragenlijst

Status quo: werven, binden, ontwikkelen van personeel en werkgever aantrekkelijkheid Vragenlijst Status quo: werven, binden, ontwikkelen van personeel en werkgever aantrekkelijkheid Vragenlijst Blok A: Werving van personeel (1) Aantal verwachte aan te nemen werknemers (korte-, middellang- en lang

Nadere informatie

Korte schets van de problematiek

Korte schets van de problematiek Korte schets van de problematiek 1 Hoofdstuk Titel Enkele cijfers WERKZAAMHEIDSGRAAD NAAR LEEFTIJD EN PER OPLEIDINGSNIVEAU (2007-2012) Bron: VDAB (Bewerking Departement WSE/Steunpunt WSE) 2 Hoofdstuk Titel

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Verslag werkingsjaar 2016

Verslag werkingsjaar 2016 Verslag werkingsjaar 2016 Totaal aan leden: 7544 leden ir.: 4875 ing.: 2641 Steunende leden: 28 LEDEN 2016 Verhouding M/V 12% 88% Man Vrouw LEDEN 2015-2016 2015 Totaal aan leden: 8503 leden ir.: 5480 ing.:

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2011

Activiteitenverslag 2011 Activiteitenverslag 2011 Overzicht opleidingsinitiatieven voor werknemers projecten voor werkzoekenden talentenfabriek campagnes voor het onderwijs Opleidingsinitiatieven voor werknemers jaarbudget en

Nadere informatie

Krijtlijnen Meerjarenplan Meetjesman

Krijtlijnen Meerjarenplan Meetjesman Krijtlijnen Meerjarenplan Meetjesman 2014-2019 Regionale Jeugddienst Meetjesland Contact Evelyn De Craene Telefoon 09 218 95 55 Adres Hofbouwstraat 1-9930 Zomergem Email info@meetjesman.be VOORAF In dit

Nadere informatie