Opdrachtgeverconvenant Nederlands Forensisch Instituut. Afspraken tussen Directeur Opsporingsbeleid en NFI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opdrachtgeverconvenant Nederlands Forensisch Instituut. Afspraken tussen Directeur Opsporingsbeleid en NFI"

Transcriptie

1 Opdrachtgeverconvenant Nederlands Forensisch Instituut Afspraken tussen Directeur Opsporingsbeleid en NFI Rijswijk, 12 februari 2002

2 Inhoud 1 Algemeen deel 4 Artikel 1 Opdrachtgever 4 2 Sturing vanuit het moederministerie 5 Artikel 2 Uitgangspunten resultaatgerichte besturingsfilosofie 5 3 Verstrekking en aanvaarding van de opdracht 6 Artikel 3 Afspraken over de prijs, kwaliteit en hoeveelheid producten 6 Artikel 4 Prioriteitsafspraken 6 Artikel 5 Procedure 7 4 Uitvoering van de opdracht 9 Artikel 6 Toezicht op de geleverde kwaliteit 9 Artikel 7 Afwijkingen in de uitvoering 9 5 Afrekening 11 Artikel 8 Nacalculatorische prijsverschillen 11 Artikel 9 Meer- en minder werk 11 Artikel 10 Afwijkingen van de kwaliteitsafspraken 11 6 Financiering 12 Artikel 11 Financiering van het NFI 12 Artikel 12 Procedure inzake financiering 12 7 Risicobeleid 13 Artikel 13 Risicobeleid 13 8 Informatievoorziening 14 Artikel 14 Periodieke informatie over de uitvoering 14 Artikel 15 Niet reguliere informatievoorziening 15 9 Toezicht 16 Artikel 16 Toezicht op het NFI 16 Inhoud (1)

3 10 Slotbepalingen 17 Artikel 17 Geschillenregeling 17 Artikel 18 Afwijken van afspraken 17 Artikel 19 Niet nakomen van afspraken 17 Artikel 20 Inwerkingtreding 17 Inhoud (2)

4 De Directeur Opsporingsbeleid van het Ministerie van Justitie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), vertegenwoordigd door de algemeen directeur; overwegend dat beide partijen het wenselijk achten afspraken te maken omtrent de uitvoering van bij taakbeschikking aan het NFI opgedragen taken op het gebied van de waarheidsvinding in strafzaken; komen overeen dat het NFI genoemde taken zal uitvoeren met inachtneming van het navolgende: (3)

5 1 Algemeen deel Artikel 1 Opdrachtgever De Directeur Opsporingsbeleid is opdrachtgever van het NFI. (4)

6 2 Sturing vanuit het moederministerie Artikel 2 Uitgangspunten resultaatgerichte besturingsfilosofie 1 De resultaatgerichte besturingsfilosofie tussen het directoraat Rechtshandhaving en het NFI kent de volgende uitgangspunten:- (a) de algemeen directeur van het NFI is integraal verantwoordelijk binnen de strategische en financiële kaders voor de kwaliteit van het resultaat en alle ingezette middelen en het hierbij behorende budget, en hij zal daarop door de Directeur Opsporingsbeleid worden aangesproken; (b) tijdens de beleids- en begrotingsvoorbereiding maakt de Directeur Opsporingsbeleid duidelijke afspraken met de algemeen directeur van het NFI over de productie, over de daarvoor beschikbare middelen alsmede over positieve en negatieve sancties die verbonden zijn aan het al dan niet realiseren van de afgesproken prestaties en stuurt hierop; (c) de algemeen directeur van het NFI informeert de Directeur Opsporingsbeleid periodiek tijdens de uitvoering en legt achteraf door het uitbrengen van de rekening verantwoording af; (d) het NFI wordt periodiek onderworpen aan een onderzoek naar de actualiteit van de taken en naar de kwaliteit van de taakvervulling. (5)

7 3 Verstrekking en aanvaarding van de opdracht Artikel 3 Afspraken over de prijs, kwaliteit en hoeveelheid producten 1 Jaarlijks maakt de Directeur Opsporingsbeleid productie-, productspecificatie-en prijsafspraken binnen de drie kerntaken met de directeur van het NFI. 2 De volgende afspraken dienen in ieder geval per kerntaak te worden gemaakt:- (a) aantal te leveren, kwaliteit en de prijs van producten (kerntaak 1); (b) aantal, inhoud/resultaat(en) en projectfinanciering R&D projecten (kerntaak 2); (c) aantal te besteden uren en het uurtarief per product (kerntaak 3). 3 Uitgangspunten bij de afspraken zijn:- (a) De afspraken per kerntaak moeten passen binnen de kaderafspraak over de capaciteitsverdeling in uren van het NFI over de de kerntaken 1, 2 en 3, te weten: 70/15/15; (b) Buiten de jaarlijks gemaakte afspraken om mag het NFI opdrachten op forensisch onderzoeksgebied uitvoeren, mits goedgekeurd door de Directeur Opsporingsbeleid, waarbij nadere afspraken over aanvullende financiering zijn gemaakt; (c) Het NFI is niet verplicht werkzaamheden zelf uit te voeren, maar mag werkzaamheden uitbesteden en/of kan als intermediair fungeren, echter de eindverantwoordelijkheid voor de resultaten ligt altijd bij het NFI; 4 Op basis van het jaarplan worden afspraken gemaakt tussen de Directeur Opsporingsbeleid en de algemeen directeur van het NFI over de activiteiten voor het komende jaar en de daarvoor ter beschikking te stellen middelen. Na afloop van de jaarplanperiode vindt op basis van de jaarrapportage evaluerend en vooruitblikkend overleg plaats tussen departement en het NFI. Dit kan aanleiding vormen tot bijstelling van uitvoeringsnormen gerelateerd aan kwantiteit en kwaliteit. 5 Het NFI heeft als uitvoerende dienst richting de Directeur Opsporingsbeleid tevens een adviserende rol over de uitvoeringsconsequentie van voorgenomen beleid(swijzigingen). Artikel 4 Prioriteitsafspraken 1 Jaarlijks maakt de Directeur Opsporingsbeleid prioriteitsafspraken met het NFI. Het uitgangspunt is dat het NFI in beginsel alle aanvragen van organisaties en personen belast met de opsporing van strafbare feiten zoals vastgelegd in de taakbeschikking NFI uitvoert. Daarop zijn ook de productafspraken tussen DGRh, NFI en aanvrager gebaseerd. (6)

8 Om vast te stellen welke zaak het eerst wordt behandeld moeten de volgende vier criteria achtereenvolgens worden gehanteerd 1 :- (a) Criterium 1: Ernst van het delict; (i) prioriteit 1: Delicten waar 12 jaar gevangenisstraf of meer op staat; (ii) prioriteit 2: Delicten waar meer dan 6 en minder dan 12 jaar gevangenisstraf op staat; (iii) prioriteit 3: Delicten waar 6 jaar of minder gevangenisstraf op staat. (b) Criterium 2: Actuele prioriteit/gevoelige zaken; Voor zover die zaken al niet samenvallen met criterium 1 (ernstige delicten) kan de mate van geschoktheid samenleving / actualiteit of nieuw opgekomen beleidsprioriteit en/of politiek gevoelige zaken / publicitaire blikvangers onder omstandigheden reden zijn een zaak met voorrang te behandelen. (c) Criterium 3: Ingegeven door opsporingsbelang; In zaken waar dit criterium van toepassing is kan een onderzoek van het NFI een doorbraak forceren voor andere ketenpartners. (d) Criterium 4: Landelijke beleidsprioriteiten; De landelijke beleidsprioriteiten zijn verwoord in plannen van het OM (jaarplan) en van de politie, voorzover die niet al voldoende zijn afgedekt in de productafspraken. Lokale beleidsprioriteiten die van centrale wensen afwijken, vormen voor het NFI in beginsel geen prioriteit. Overleg en afstemming met aanvrager is geboden. 2 In het geval de toepassing van het uitgangspunt en van de criteria voor prioritering alsnog leidt tot capaciteitsproblemen dan treden aanvrager en het NFI in overleg. Indien noodzakelijk wordt bevoegd gezag (Officier van Justitie in de zaak, hoofd officier, landelijk Officier van Justitie, College van Procureurs Generaal) bij de zaak betrokken. 3 Het NFI geeft via monitoring zoveel mogelijk tussentijds de productieontwikkeling in relatie tot gemaakte productie-afspraken aan en signaleert vroegtijdig eventuele discrepantie (over-/onderproductie). In geval er zich gedurende het jaar problemen voordoen over de prioriteitstelling tussen aanvrager en het NFI, die niet geregeld zijn in de gemaakte prioriteitsafspraken, bepaalt de Directeur Opsporingsbeleid na overleg hoe het NFI dient te handelen. Artikel 5 Procedure 1 De Directeur Opsporingsbeleid doet in zijn jaarplanaanschrijving een zo gedetailleerd mogelijke opgave van de op te leveren producten en uitvoeringswensen. Het NFI werkt dit uit in het jaarplan. 1 Gegeven de capaciteit binnen de verschillende deskundigheidsgebieden. (7)

9 2 De Directeur Opsporingsbeleid en het NFI moeten voor 31 december overeenstemming hebben bereikt over het jaarplan voor het daaropvolgende jaar. 3 In het geval er geen overeenstemming wordt bereikt voor 31 december wordt dit gemeld aan de eigenaar die vervolgens een besluit neemt. 4 Het NFI voert de afgesproken werkzaamheden conform het jaarplan uit. (8)

10 4 Uitvoering van de opdracht Artikel 6 Toezicht op de geleverde kwaliteit 1 De Raad voor Accreditatie verricht jaarlijks met betrekking tot kerntaak 1 een audit bij het NFI, waarbij men kijkt naar verrichtingen en processen. De uitslag van de audit wordt schriftelijk vastgelegd en besproken met het Directieteam van het NFI. Noodzakelijke verbetermaatregelen worden ter goedkeuring aan de Raad voor Accreditatie voorgelegd. Het certificaat wordt jaarlijks na een positief resultaat van de audit verlengd. 2 De opdrachtgever en de eigenaar krijgen de uitkomst van de audit teruggekoppeld door de algemeen directeur van het NFI. Artikel 7 Afwijkingen in de uitvoering 1 De Directeur Opsporingsbeleid en het NFI kunnen nieuwe afspraken over de planproductie initiëren. Daadwerkelijke aanpassing van de planning gebeurt alleen bij onderlinge overeenstemming. 2 Het bijstellen van productieafspraken als gevolg van beleidswijzigingen kan met inachtneming van de volgende regels:- (a) indien de beleidswijziging binnen de invloedsfeer van het departement ligt, worden door DOb in overleg met het NFI nieuwe afspraken gemaakt; (b) indien de beleidswijziging buiten het departement wordt geïnitieerd, vindt overleg plaats tussen de aanvrager, DOb en het NFI over een eventuele aanpassing van de financiering een voorstel aan DOb over aanpassing van de productie- en/of prioriteitsafspraken; (c) indien activiteiten geen gevolgen hebben voor de productie- en/of prioriteitsafspraken beslist de algemeen directeur van het NFI zelf. 3 Bij iedere aanpassing van de afspraken wordt ook een afspraak gemaakt over de inregeltijd. 4 Indien afwijkingen in de uitvoering het gevolg zijn van risico s die, volgens de Risicoverdeling, niet door het NFI worden gedragen, zullen het NFI en de Directeur Opsporingsbeleid hierover overleg hebben. Hierbij zullen tussen de Directeur Opsporingsbeleid en het NFI afspraken worden gemaakt hoe met de afwijkingen zal worden omgegaan. (9)

11 5 In geval van calamiteiten kan de algemeen directeur van het NFI voorstellen af te wijken van hetgeen is vastgesteld in het jaarplan NFI. De Directeur Opsporingsbeleid neemt het besluit in overleg met betrokkenen, dat er sprake is van een calamiteit waardoor het NFI mag afwijken van hetgeen is vastgelegd in het jaarplan NFI. (10)

12 5 Afrekening Artikel 8 Nacalculatorische prijsverschillen 1 Conform de Risicoverdeling komen nacalculatorische prijsverschillen voor risico van het NFI. Artikel 9 Meer- en minder werk Na afloop van een jaar vindt voor kerntaak 1 de afrekening plaats op basis van hoeveelheid en kwaliteit van de producten die zijn geleverd. Ten aanzien van de productie zijn drie situaties mogelijk:- (a) Productie volgens planning (de werkelijke productie = planproductie). Het bedrag van de uiteindelijke afrekening is hetzelfde als dat van de voorfinanciering (rekening houdend met tussentijdse aanpassingen in de planproductie); (b) Overproductie komt voor rekening van het NFI, alleen de planproductie wordt betaald; (c) Bij onderproductie, indien het niet verwijtbaar aan het NFI, worden de werkelijke productie en de vaste kosten van de planproductie betaald. Indien het wel verwijtbaar aan het NFI is, wordt alleen de werkelijke productie betaald. Artikel 10 Afwijkingen van de kwaliteitsafspraken Indien niet voldaan wordt aan de kwaliteitsafspraken zal dit ten aanzien van kerntaak 1 kunnen betekenen dat deze gedeeltelijk niet wordt bekostigd. (11)

13 6 Financiering Artikel 11 Financiering van het NFI 1 De financiering van de output van kerntaak 1 vindt plaats op basis van het voorfinancieringsmodel producten NFI (voorcalculatie) en het afrekenmodel van producten NFI (nacalculatie). 2 De voorfinanciering geschiedt aan de hand van de planproductie. De begrote aantallen (planproductie) worden gefinancierd (integrale kostprijs per product x begrote aantallen per product). Indien de planproductie gedurende het jaar wordt aangepast, zal daarmee ook het bedrag aan voorfinanciering veranderen. 3 Na afloop van een jaar vindt de afrekening plaats op basis van hoeveelheid en kwaliteit van de producten die zijn geleverd. 4 Kerntaak 2 wordt gefinancierd door middel van projectfinanciering op basis van het behalen van de resultaten vastgelegd in het goedgekeurde projectplan. 5 Kerntaak 3 wordt gefinancierd op basis van een vooraf vastgesteld te besteden aantal uren per jaar. 6 Naast de bovengenoemde vormen van financiering voor de drie kerntaken geldt dat tevens doelbudgetten, met geoormerkte gelden aan het NFI kunnen worden toegekend van bijvoorbeeld andere departementen, politie, OM, etc.. Artikel 12 Procedure inzake financiering 1 De Directeur opsporingsbeleid vergoedt voor kerntaak 1 en 3 aan het begin van elk kwartaal drie vierde deel van het met het NFI overeengekomen budget door middel van bevoorschotting aan het NFI. Voor kerntaak 2 wordt per te bereiken (tussen)resultaat vastgelegd in het projectplan bevoorschot. 2 Verrekening van het budget verloopt via de directie Financieel Economische Zaken. (12)

14 7 Risicobeleid Artikel 13 Risicobeleid De afspraken voor de verdeling van de risico s over opdrachtnemer en opdrachtgever en de financiële consequenties zijn vastgelegd in het document Risicoverdeling tussen het NFI en de Directeur Opsporingsbeleid. (13)

15 8 Informatievoorziening Artikel 14 Periodieke informatie over de uitvoering 1 Het NFI dient de eerste en tweede viermaandsrapportage op respectievelijk 1 juni en 1 oktober van het lopende jaar in bij de Directeur Opsporingsbeleid. 2 Het NFI dient op uiterlijk op 1 februari de jaarverantwoording, inclusief de derde viermaandsrapportage in van het afgelopen jaar aan de Directeur Opsporingsbeleid en aan de Directeur-Generaal Rechtshandhaving. 3 In de viermaandsrapportage zijn in ieder geval opgenomen:- (a) Prestatie-indicatoren; (b) Ten aanzien van de BLS-producten: (i) aantal, realisatie levertijden en realisatie overige kwaliteitscriteria per product (k1); (ii) voortgangsrapportage per R&D project (k2); (iii) aantal bestede uren per product (k3); (c) resultaten overige managementafspraken; (d) stand van zaken management van personeel (NB: informatie over personele gegevens, met uitzondering van arbeidsverzuim, behoeven alleen in de jaarverantwoording te worden opgenomen); (e) Wijzigingen in de organisatie; (f) Integriteit. 4 In de jaarverantwoording zijn opgenomen:- (a) Financiële Verantwoording jaar t-1, inclusief de geïntegreerde derde viermaandsrapportage en inclusief de bedrijfsvoeringsbijlage; (b) bijdragen voor hoofdstuk 2 (Beleid) van de Memorie van toelichting; (c) artikelsgewijze toelichting bij de Financiële Verantwoording (modellen worden door DFEZ aangeleverd); (d) de balans en resultatenrekening; (e) de accountantsverklaring; (f) het Jaarbericht jaar t-1. (14)

16 Artikel 15 Niet reguliere informatievoorziening Op aanvraag verstrekt het NFI andere informatie dan bedoeld in artikel 14. (15)

17 9 Toezicht Artikel 16 Toezicht op het NFI 1 De Directeur Opsporingsbeleid houdt toezicht op het NFI ten aanzien van de onderwerpen waar met het NFI afspraken over zijn gemaakt. (16)

18 10 Slotbepalingen Artikel 17 Geschillenregeling 1 Indien over de uitvoering en handhaving van deze afspraken tussen partijen enig geschil mocht rijzen, wordt getracht in goed overleg tot een oplossing van het geschil te komen. 2 Een geschil is aanwezig indien één der partijen dat stelt. Artikel 18 Afwijken van afspraken Bij onderling goedvinden kan van de afspraken worden afgeweken. Afwijkingen worden schriftelijk vastgelegd. Artikel 19 Niet nakomen van afspraken De Directeur-Opsporingsbeleid vergoedt, indien het jaarplan voor 31 december nog niet is goedgekeurd, 4/12 deel van de door het NFI ingediende begroting door middel van bevoorschotting aan het NFI. Artikel 20 Inwerkingtreding 1 Deze afspraken treden in werking met ingang van 1 januari De afspraken gelden voor onbepaalde tijd, tenzij één van de partijen verzoekt om aanpassing en/of beëindiging en over deze aanpassingen en/of beëindiging overeenstemming bestaat. (17)

19 Aldus afgesproken en in tweevoud opgemaakt te s-gravenhage, d.d. 12 februari De Directeur Opsporingsbeleid van het Ministerie van Justitie w.g. De Algemeen Directeur van het Nederlands Forensisch Instituut: w.g. Mr. J.H. van den Heuvel Dr. A.S.M. Koeleman (18)

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1 Begripsbepaling REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1.1 In dit reglement van de Raad van Bestuur wordt verstaan: a) KinderRijk: Stichting KinderRijk gevestigd

Nadere informatie

ORGANISATIEVERORDENING GGD Hollands Noorden 2013

ORGANISATIEVERORDENING GGD Hollands Noorden 2013 Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden (GGD Hollands Noorden) Het algemeen bestuur van de GGD Hollands Noorden overwegende dat zich sinds de vaststelling van de geldende Organisatieverordening

Nadere informatie

Bijlage: Afstemmingsprotocol onderzoeksraad voor de veiligheid - openbaar ministerie. De onderzoeksraad voor veiligheid Openbaar Ministerie

Bijlage: Afstemmingsprotocol onderzoeksraad voor de veiligheid - openbaar ministerie. De onderzoeksraad voor veiligheid Openbaar Ministerie Bijlage: Afstemmingsprotocol onderzoeksraad voor de veiligheid - openbaar ministerie Afstemmingsprotocol De onderzoeksraad voor veiligheid Openbaar Ministerie Inleiding Indien naar een voorval zowel een

Nadere informatie

Datum 9 april 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het nieuwe bekostigingssysteem van het Openbaar Ministerie

Datum 9 april 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het nieuwe bekostigingssysteem van het Openbaar Ministerie 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Beleidsregels Algemene subsidieverordening Gouda 2003 (zoals gewijzigd op 28 november 2006)

Beleidsregels Algemene subsidieverordening Gouda 2003 (zoals gewijzigd op 28 november 2006) Beleidsregels Algemene subsidieverordening Gouda 2003 (zoals gewijzigd op 28 november 2006) 1 Inleiding Voorgesteld wordt de beleidsregels te wijzigen en aanvullingen op te nemen, zoals in onderstaande

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Stichting Talent Westerveld Drift 1A 7991 AA DWINGELOO Tel. 0521 59 49 44 Email: info@talentwesterveld.nl Website: www.talentwesterveld.nl REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Werkveld: Organisatie Beleidslijn:

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Partijen: I Gemeente.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie). Hierna te noemen: Opdrachtgever

Nadere informatie

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J.

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J. Uitvoeringsovereenkomst Centrummanagement Grave Gemeente Grave Stichting Centrum Management Grave Ondergetekenden, de gemeente Grave, in deze vertegenwoordigd door de heer A.M.H. Roolvink, burgemeester

Nadere informatie

Eigenaarconvenant Nederlands Forensisch Instituut. Afspraken tussen Directeur-Generaal Rechtshandhaving en het NFI

Eigenaarconvenant Nederlands Forensisch Instituut. Afspraken tussen Directeur-Generaal Rechtshandhaving en het NFI Eigenaarconvenant Nederlands Forensisch Instituut Afspraken tussen Directeur-Generaal Rechtshandhaving en het NFI Rijswijk, 12 februari 2002 Inhoud 1 Algemeen deel 4 Artikel 1 Eigenaar 4444 Artikel 2 Adviseurs

Nadere informatie

Reglement van de Raad van Toezicht

Reglement van de Raad van Toezicht Van de besluit gelet op richtlijn 23 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 en artikel 11 lid 4 van de statuten van de stichting tot vaststelling van het onderstaande Reglement van de Raad

Nadere informatie

Convenant Almeerse Scholen Groep Gemeente Almere

Convenant Almeerse Scholen Groep Gemeente Almere Convenant Almeerse Scholen Groep Gemeente Almere Partijen 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon: gemeente Almere, ter zake van de convenant op grond van artikel 171 eerste lid Gemeentewet vertegenwoordigd

Nadere informatie

MODEL DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST RUD UTRECHT en DEELNEMER X

MODEL DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST RUD UTRECHT en DEELNEMER X MODEL DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST RUD UTRECHT en DEELNEMER X Deelnemer: Pagina 1 van 7 INHOUDSOPGAVE I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen p3 Artikel 2 Doel p4 Artikel 3 Algemeen p4 Artikel

Nadere informatie

Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst

Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst Pagina 1 van 7 Taakuitvoeringsovereenkomst Gemeente X Veiligheidsregio Utrecht De ondergetekenden: 1. De gemeente X, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGS OVEREENKOMST OMGEVINGSDIENST ACHTERHOEK

DIENSTVERLENINGS OVEREENKOMST OMGEVINGSDIENST ACHTERHOEK DIENSTVERLENINGS OVEREENKOMST OMGEVINGSDIENST ACHTERHOEK I N H O U D S O P G A V E I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Doel Artikel 3 Omvang van de dienstverlening II UITVOERING

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis.

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis. BESTUURSREGLEMENT Vastgesteld door het bestuur op 6 mei 2015. Hoofdstuk I. Algemeen. Artikel 1. Begrippen en terminologie. Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9592 18 mei 2012 Regeling van de minister van Veiligheid en Justitie, d.d. 8 mei 2012, nr. 227774, houdende bepalingen

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening GOES 2011

Algemene subsidieverordening GOES 2011 Algemene subsidieverordening GOES 2011 De raad van de gemeente Goes; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst 2017 ter uitvoering van de basistaken en verzoektaken binnen de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord

Dienstverleningsovereenkomst 2017 ter uitvoering van de basistaken en verzoektaken binnen de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord BIJLAGE 1 zaakkenmerk 299496 RUD Limburg-Noord Pagina 1 van 8 Dienstverleningsovereenkomst 2017 ter uitvoering van de basistaken en verzoektaken binnen de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord De gemeenten:

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK 1 Begripsbepaling REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK 1.1 In dit reglement van de Raad van Bestuur wordt verstaan: a) Groep: de groep van rechtspersonen waarvan aan het hoofd staat en waarvan op de datum

Nadere informatie

Inkoop Concept Overeenkomst

Inkoop Concept Overeenkomst Inkoop Concept Overeenkomst UBR HIS Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bijlage A Kenmerk 201500123.029.016 Betreft Europese

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

PRODUCTOVEREENKOMST EDUCATIE 2007 gemeente Hoogeveen - R.O.C. Drenthe College

PRODUCTOVEREENKOMST EDUCATIE 2007 gemeente Hoogeveen - R.O.C. Drenthe College Ondergetekenden: PRODUCTOVEREENKOMST EDUCATIE 2007 gemeente Hoogeveen - R.O.C. Drenthe College De gemeente Hoogeveen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester dhr. W.P.M. Urlings, hierna

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen

Reglement Raad van Toezicht Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen Reglement Raad van Toezicht Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen Preambule: De Raad van Toezicht past de Code Goed Onderwijsbestuur toe zoals deze is opgesteld door de VO- Raad. Dit

Nadere informatie

Bijlage E2 DVO Facultatieve taken GR RUD LN

Bijlage E2 DVO Facultatieve taken GR RUD LN Pagina 1 van 9 Bijlage E2 DVO Facultatieve taken GR RUD LN Dienstverleningsovereenkomst 2018 ter uitvoering van facultatieve taken binnen de GR Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord De gemeente: te

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Landsmeer. Nr. 115833 22 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Beleidsregels budgetsubsidies. Binnenmaas

Beleidsregels budgetsubsidies. Binnenmaas Beleidsregels budgetsubsidies Binnenmaas Binnenmaas oktober 2015 Inhoud HOOFDSTUK 1 WERKINGSSFEER VAN DEZE BELEIDSREGELS... 3 Artikel 1 Toepassing Gewijzigde Subsidieverordening 2014 gemeente Binnenmaas

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek De ondergetekenden: a. Gemeente Aalten, rechtsgeldig

Nadere informatie

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019 CONCEPT Autoriteit woningcorporaties Inspectie Leefomgeving en Transport Belastingdienst Convenant tussen de Belastingdienst en Autoriteit woningcorporaties Datum 15 juni 2019 Convenant Belastingdienst

Nadere informatie

Regeling budgethouderschap van de gemeente Heusden

Regeling budgethouderschap van de gemeente Heusden Regeling budgethouderschap van de gemeente Heusden Het college van de gemeente Heusden; gelet op artikel 212 van de Gemeentewet, artikel 10, lid 2 van de Financiële Beheers- en Controleregeling en artikel

Nadere informatie

REGLEMENT FINANCIEEL BELEID EN BEHEER

REGLEMENT FINANCIEEL BELEID EN BEHEER REGLEMENT FINANCIEEL BELEID EN BEHEER Status: definitief Vastgesteld door het Bestuur d.d.: 30 augustus 2016 Goedgekeurd door de RvT d.d.: 26 september 2016 Goedgekeurd door de Autoriteit woningcorporaties

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur

Reglement Raad van Bestuur Reglement Raad van Bestuur Amersfoort, 16 november 2016 Reglement Raad van Bestuur Stichting Diabetes Fonds Preambule In dit reglement wordt de positie van de Raad van Bestuur van de Stichting Diabetes

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur Stichting JoU

Reglement Raad van Bestuur Stichting JoU Van jou JoU Pieterstraat 1 3512 JT Utrecht 030-2361919 info@jou-utrecht.nl www.jou-utrecht.nl Reglement Raad van Bestuur Stichting JoU Reglement 1. Dit reglement dient ter aanvulling op de statuten van

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Raamovereenkomst Basiseducatie 2011-2014 Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen,

Nadere informatie

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Partijen: A. De politie, het district., hierna te noemen "politie"; B..., hierna te noemen

Nadere informatie

y KW Ķ Regeling financiële verhouding Bedrijfsvoeringsorganisatie Ingenieursbureau Krimpenerwaard

y KW Ķ Regeling financiële verhouding Bedrijfsvoeringsorganisatie Ingenieursbureau Krimpenerwaard Krimpenerwaard y KW Ķ Gemeente Krimpen aandenijssel Regeling financiële verhouding Bedrijfsvoeringsorganisatie Ingenieursbureau Krimpenerwaard Ondergetekenden, Gemeente Krimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor Partijen: I Gemeente.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie). Hierna te noemen:

Nadere informatie

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES CONVENANT SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES 2012 Ondergetekenden: 1. Het Slotervaart, gevestigd te Amsterdam, in deze rechtsgeldig

Nadere informatie

BESTEMMINGSREGLEMENT 2018 Stichting Leefbaarheid Luchthaven Eindhoven

BESTEMMINGSREGLEMENT 2018 Stichting Leefbaarheid Luchthaven Eindhoven BESTEMMINGSREGLEMENT 2018 Stichting Leefbaarheid Luchthaven Eindhoven Het bestuur van de stichting: Stichting Leefbaarheid Luchthaven Eindhoven, gevestigd te Eindhoven ( de Stichting ), in aanmerking nemende,

Nadere informatie

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ;

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ; DETACHERINGOVEREENKOMST ONDERGETEKENDEN 1. NAAM Gemeente of Vennootschap, ADRES, ten deze vertegenwoordigd door NAAM, hierna te noemen Uitlener, en 2. Gemeente Arnhem, statutair gevestigd te Arnhem, ten

Nadere informatie

Service Level Agreement Organisatie G en de Shared Services Organisatie

Service Level Agreement Organisatie G en de Shared Services Organisatie Service Level Agreement 2005 Service Level Agreement Organisatie G en de Shared Services Organisatie Afspraken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer over de te leveren diensten en producten in jaar 20045

Nadere informatie

Accreditatie Overeenkomst Incassomachtigen

Accreditatie Overeenkomst Incassomachtigen Currence Incassomachtigen B.V. i.o. 1008100. Accreditatie Overeenkomst Incassomachtigen Versie: 1.1 Datum: juni 2015 De ondergetekenden: 1. Naam bedrijf...., met KvK-nummer. en met statutaire zetel te....,

Nadere informatie

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer Ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente . Ten deze ingevolge artikel 171 Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Wet op de bijzondere opsporingsdiensten Geldend van t/m heden

Wet op de bijzondere opsporingsdiensten Geldend van t/m heden Wet op de bijzondere opsporingsdiensten Geldend van 01-01-2013 t/m heden Wet van 29 mei 2006 tot vaststelling van regels met betrekking tot de bijzondere opsporingsdiensten en de instelling van het functioneel

Nadere informatie

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00508 Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend

Nadere informatie

Reglement College van Bestuur

Reglement College van Bestuur Reglement College van Bestuur Meerwegen scholengroep Stichting PCVOE Versie 1.0 Vastgesteld door CvB op: 3 oktober 2011 Goedgekeurd door RvT op: 26 september 2011 1 Preambule Dit Reglement College van

Nadere informatie

1. Positionering Raad van Toezicht in de stichting

1. Positionering Raad van Toezicht in de stichting Reglement Raad van Toezicht Stichting GGNet, opgemaakt op grond van artikel 24 van de statuten van GGNet en in onderstaande vorm vastgesteld in de vergadering van de Raad van Toezicht d.d. 9 september

Nadere informatie

D ARCHIEFBEHEEROVEREENKOMST GEMEENTE EDAM-VOLENDAM / OMGEVINGSDIENST IJMOND

D ARCHIEFBEHEEROVEREENKOMST GEMEENTE EDAM-VOLENDAM / OMGEVINGSDIENST IJMOND ARCHIEFBEHEEROVEREENKOMST GEMEENTE EDAM-VOLENDAM / OMGEVINGSDIENST IJMOND Overeenkomst tussen gemeente Edam-Volendam en Omgevingsdienst IJmond over het beheer van archiefbescheiden uit hoofde van de voor

Nadere informatie

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ]

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ] Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht, gelet op: - de Gemeenschappelijke regeling VRU; - de Bijdrageverordening VRU 2015, in het bijzonder artikel 2, vierde lid; overwegende: - dat het in

Nadere informatie

STICHTING AUTORITEIT FINANCIËLE MARKTEN, hierna AFM, Gevestigd te Amsterdam, STICHTING DSI, hierna: DSI, Gevestigd te Amsterdam

STICHTING AUTORITEIT FINANCIËLE MARKTEN, hierna AFM, Gevestigd te Amsterdam, STICHTING DSI, hierna: DSI, Gevestigd te Amsterdam Convenant tussen de Stichting Autoriteit Financiële Markten en de Stichting DSI inzake vakbekwaamheid van Relevante personen werkzaam onder de verantwoordelijkheid van Ondernemingen STICHTING AUTORITEIT

Nadere informatie

Addendum extra middelen kwaliteitskader verpleeghuiszorg ZORGKANTOOR - ZORGAANBIEDER Wlz

Addendum extra middelen kwaliteitskader verpleeghuiszorg ZORGKANTOOR - ZORGAANBIEDER Wlz Addendum extra middelen kwaliteitskader verpleeghuiszorg 2019 ZORGKANTOOR - ZORGAANBIEDER Wlz versie juni 2018 [Typ hier] Deel 1.A De ondergetekenden, partijen bij dit addendum voor het jaar 2019 op de

Nadere informatie

Bestuursreglement SLAK

Bestuursreglement SLAK Bestuursreglement SLAK Leeswijzer In de statuten van Stichting Atelierbeheer SLAK zijn de taken en bevoegdheden van het Bestuur vastgelegd (in de artikelen 4, 5 en 6) evenals die van de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Convenant inzake samenwerking op het gebied van toezicht op accountantsorganisaties. tussen

Convenant inzake samenwerking op het gebied van toezicht op accountantsorganisaties. tussen Convenant inzake samenwerking op het gebied van toezicht op accountantsorganisaties tussen de Stichting Autoriteit Financiële Markten en het Nederlands Instituut van Registeraccountants alsmede tussen

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende dat: - zij

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Regionale uitvoeringsdienst Zeeland Nr. 640 13 november 2017 Bijdrageverordening RUD Zeeland 2017 Besluit van het algemeen

Nadere informatie

SAMENWERKINGSPROTOCOL BUREAU TELECOMMUNICATIE EN POST EN DE FAIR TRADE AUTHORITY CURAÇAO

SAMENWERKINGSPROTOCOL BUREAU TELECOMMUNICATIE EN POST EN DE FAIR TRADE AUTHORITY CURAÇAO SAMENWERKINGSPROTOCOL BUREAU TELECOMMUNICATIE EN POST EN DE FAIR TRADE AUTHORITY CURAÇAO 26 juni 2018 De openbare rechtspersonen: i. het Bureau Telecommunicatie en Post (hierna: BT&P), ingesteld bij Landsverordening

Nadere informatie

De BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter Gerard van den Nouwland, hierna te noemen Stichting,

De BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter Gerard van den Nouwland, hierna te noemen Stichting, Uitvoeringsovereenkomst BIZ Cronjé 2018-2022 BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem en de Gemeente Haarlem De BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter Gerard

Nadere informatie

Reglement Raad van toezicht

Reglement Raad van toezicht Reglement Raad van toezicht Meerwegen scholengroep Stichting PCVOE Versie 1.1 Vastgesteld door de Raad van Toezicht op: 18 december 2017 Preambule Dit Reglement Raad van Toezicht is opgesteld conform de

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen.

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen. VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00888 Onderwerp: Overeenkomst Stichting Combibrug 2016-2018 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Op 30 april 2015 is in de

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 39157 4 november 2015 Overeenkomst Staat NEN en NEC Partijen: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd

Nadere informatie

I N F O R M A T I E P R O T O C O L R A A D V A N B E S T U U R R A A D V A N T O E Z I C H T J E R O E N B O S C H Z I E K E N H U I S

I N F O R M A T I E P R O T O C O L R A A D V A N B E S T U U R R A A D V A N T O E Z I C H T J E R O E N B O S C H Z I E K E N H U I S 14-1978/1.1.1/IV I N F O R M A T I E P R O T O C O L R A A D V A N B E S T U U R R A A D V A N T O E Z I C H T J E R O E N B O S C H Z I E K E N H U I S Aan dit informatieprotocol liggen de volgende uitgangspunten

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Inleiding In oktober 2011 heeft Sprengenland Wonen samen met Stichting Huurdersbelangen Samen-Een de afspraak gemaakt om een samenwerkingsovereenkomst op te stellen die recht

Nadere informatie

5. Stichting IKC+, een statutair te Almere gevestigde stichting, met adres Randstad 20-31, 1314 BC Almere, hierna te noemen: "Stichting IKC+

5. Stichting IKC+, een statutair te Almere gevestigde stichting, met adres Randstad 20-31, 1314 BC Almere, hierna te noemen: Stichting IKC+ CONVENANT ALMEERSE SCHOLEN GROEP-GEMEENTE ALMERE PARTIJEN, 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon: gemeente Almere, in het bijzonder handelende voor de gemeenteraad vanwege de aan de gemeenteraad bij de

Nadere informatie

Reglement College van Bestuur. Onderwijsstichting Esprit

Reglement College van Bestuur. Onderwijsstichting Esprit Reglement College van Bestuur Onderwijsstichting Esprit Amsterdam, vastgesteld, na goedkeuring door de Raad van Toezicht op 4 december 2015, door het College van Bestuur in haar vergadering van 7 december

Nadere informatie

Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn.

Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn. Het college van de gemeente Zuidhorn; gelet op artikel 160 van de Gemeentewet; gehoord de OR; B E S L U I T : vast te stellen het: Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn.

Nadere informatie

Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en Laboratorium

Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en Laboratorium Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en Laboratorium Partijen, Het Regionaal Centrum prenatale screening (naam) WBO vergunninghouder in het kader van landelijke organisatie van prenatale

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Functieprofiel: Controller Functiecode: 0304

Functieprofiel: Controller Functiecode: 0304 Functieprofiel: Controller Functiecode: 0304 Doel Bijdragen aan de formulering van het strategische en tactische (financieel-)economische beleid van de instelling of onderdelen daarvan, alsmede vorm en

Nadere informatie

Toezichtkader SWV PO3002

Toezichtkader SWV PO3002 Toezichtkader SWV PO3002 Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal/Moerdijk e.o. overwegende dat: aan de wettelijke opdracht om de functiescheiding tussen

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 september 2013, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

het College bescherming persoonsgegevens, gevestigd in Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de voorzitter, hierna te noemen: het CBP

het College bescherming persoonsgegevens, gevestigd in Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de voorzitter, hierna te noemen: het CBP Samenwerkingsovereenkomst tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het College bescherming persoonsgegevens met het oog op de uitvoering van de zelfevaluatie BRP door gemeenten

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST RUD UTRECHT en LEUSDEN Dienstverleningsovereenkomst RUD Ut ht Gemeente Leusden Pagina 1 van 8 INHOUDSOPGAVE I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen p3 Artikel 2 Doel

Nadere informatie

Artikel 3 - Benoeming 1. De (her)benoeming van een Bestuurder geschiedt onverlet diens arbeidsrechtelijke positie voor een periode van vier jaar.

Artikel 3 - Benoeming 1. De (her)benoeming van een Bestuurder geschiedt onverlet diens arbeidsrechtelijke positie voor een periode van vier jaar. Reglement Bestuur Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. Aedes: de vereniging Aedes vereniging van woningcorporaties; b. Bestuur: het bestuur van de Stichting; c. Bestuurder:

Nadere informatie

«corresp_barcode» «CORRESP_ORGANISATIE» T.a.v. «CORRESP_STRAAT» «CORRESP_PLAATS» Datum. Opdracht diensten «CORRESP_AANHEF» «CORRESP_NAAM»,

«corresp_barcode» «CORRESP_ORGANISATIE» T.a.v. «CORRESP_STRAAT» «CORRESP_PLAATS» Datum. Opdracht diensten «CORRESP_AANHEF» «CORRESP_NAAM», > Retouradres Postbus 20105, 2500 EC Den Haag «CORRESP_ORGANISATIE» T.a.v. «CORRESP_STRAAT» «CORRESP_PLAATS» «corresp_barcode» Datum Betreft Opdracht diensten «CORRESP_AANHEF» «CORRESP_NAAM», U hebt op

Nadere informatie

Informatieprotocol. Datum: 27 april 2010 Raad van toezicht Raad van bestuur

Informatieprotocol. Datum: 27 april 2010 Raad van toezicht Raad van bestuur Informatieprotocol Datum: 27 april 2010 Aan: Raad van toezicht Van: Raad van bestuur Kenmerk: II-1.1/10.78.1n 1. Inleiding De RvT en de RvB van de St. Anna Zorggroep achten het van belang dat de RvT tijdig

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Ondergetekenden Stichting Studenten Huisvesting, hierin vertegenwoordigd door de bestuurder, hierna te noemen "de SSH" en Bewonersoverleg Koepel SSH, hierin vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut Winkler Prins 2017

Medezeggenschapsstatuut Winkler Prins 2017 Medezeggenschapsstatuut Winkler Prins 2017 Versie d.d. 26 september 2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Hoofdstuk 2 Inrichting van de medezeggenschap... 3 Hoofdstuk 3 Informatievoorziening...

Nadere informatie

Klachtenreglement. Versie : 2v2 Datum : 1 september Capabel Taal Postbus MB Utrecht

Klachtenreglement. Versie : 2v2 Datum : 1 september Capabel Taal Postbus MB Utrecht Klachtenreglement Versie : 2v2 Datum : 1 september 2017 Postbus 24066 3502 MB Utrecht www.capabeltaal.nl Het bevoegd gezag van, overwegende dat het in verband met een goede cursusuitvoering wenselijk is

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSREGELING. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het St. Michaël College

KLOKKENLUIDERSREGELING. Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het St. Michaël College KLOKKENLUIDERSREGELING Regeling inzake het omgaan met een vermoeden van een ernstige misstand binnen het St. Michaël College Augustus 2015 INHOUD Inleiding Interne procedure voor het melden van een ernstige

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland te Beverwijk

Medezeggenschapsstatuut van Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland te Beverwijk Medezeggenschapsstatuut van Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland te Beverwijk versie september 2015 Preambule Het bestuur van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland en de gemeenschappelijke

Nadere informatie

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging,

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging, Uitvoeringsovereenkomst BIZ Amsterdamstraat 2019-2023 Vereniging BIZ Amsterdamstraat en de Gemeente Haarlem De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken.

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken. REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Opgesteld door de voorzitter op 25.03.2013 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 27.05.2013 te Amstelveen HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit

Nadere informatie

Reglement intern toezicht

Reglement intern toezicht Reglement intern toezicht De raad van toezicht van de Stichting Scala College en Coenecoop College besluit gelet op richtlijn 23 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 en artikel 2 lid 1

Nadere informatie

5.5 Managementstatuut

5.5 Managementstatuut 5.5 Managementstatuut Directie Overleg 24-04-14 en 27-05-14 Goedkeuring van RvT 23-04-14 en 04-06-14 Advies GMR 18-06-14 Vastgesteld door CvB Versie 1.0 Begripsbepalingen Artikel 1 In dit managementstatuut

Nadere informatie

Partijen, Hierna gezamenlijk te noemen: de waterschappen,

Partijen, Hierna gezamenlijk te noemen: de waterschappen, DM 1213175-v1 Overeenkomst van kosten voor gemene rekening ter voorkoming van schade aan waterstaatswerken veroorzaakt door muskus- en beverratten in de waterschappen Hollands Noorderkwartier, Delfland,

Nadere informatie

RUD UTRECHT. Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit RUD Utrecht provincie Utrecht/gemeente )

RUD UTRECHT. Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit RUD Utrecht provincie Utrecht/gemeente ) Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente PM/het college van gedeputeerde staten van Utrecht houdende de verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de directeur van

Nadere informatie

VACATUREPROFIEL KWARTIERMAKER NATIONALE POLITIE

VACATUREPROFIEL KWARTIERMAKER NATIONALE POLITIE VACATUREPROFIEL KWARTIERMAKER NATIONALE POLITIE Dit vacatureprofiel betreft de functie van kwartiermaker nationale politie en tevens beoogd korpschef. Bureau ABD Politietop 31 maart 2011 ALGEMEEN Aanstelling

Nadere informatie

DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRAVE;

DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRAVE; Gemeente Grave DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRAVE; Overwegende dat met betrekking tot bestrijding van het ten onrechte ontvangen van bijstand, alsmede van misbruik en oneigenlijk gebruik van de wet, in het

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Ondergetekenden, Destion, hierna te noemen Destion, in deze vertegenwoordigd door de heer W.H.A. Pothoff MRE, directeurbestuurder en Huurdersraad Destion, hierna te noemen de Huurdersraad, in deze vertegenwoordigd

Nadere informatie

Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203

Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203 Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203 Doel Plannen en organiseren van de werkzaamheden en aansturen van de medewerkers binnen een team, binnen het vastgestelde beleid van een overkoepelende eenheid

Nadere informatie

Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave

Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave Bestuurs- reglement Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave 1/9 BESTUURSREGLEMENT Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave Het bestuur van de Stichting Kunst in het Kerkje, gevestigd te Grave, besluit

Nadere informatie

Versie 0.3 Datum: 4 maart Managementstatuut

Versie 0.3 Datum: 4 maart Managementstatuut Versie 0.3 Datum: 4 maart 2013 Managementstatuut Begripsbepalingen Artikel 1 In dit managementstatuut statuut wordt verstaan onder: Stichting : CBO Meilân, Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst. Afnemer Logius. behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid

Bewerkersovereenkomst. Afnemer Logius. behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid Bewerkersovereenkomst Afnemer Logius behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid De ondergetekenden: [ ], verder te noemen : Afnemer en De Staat der Nederlanden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (VO)

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (VO) MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (VO) Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds om werkbare of lesweken, -dagen of maanden. Vakanties tellen dus niet mee. Medezeggenschapsreglement

Nadere informatie

MANAGEMENTSTATUUT TABIJN

MANAGEMENTSTATUUT TABIJN MANAGEMENTSTATUUT TABIJN APRIL 2011 Preambule Artikel 31 van de Wet op het Primair Onderwijs geeft aan dat het bevoegd gezag een managementstatuut dient vast te stellen. In dat statuut staat aangegeven

Nadere informatie