Nationale aanbesteding Scheveningen werkhaven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nationale aanbesteding Scheveningen werkhaven"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Nationale aanbesteding Scheveningen Versie 1.0 Datum Referentie Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus DP Den Haag Tel.nr

2 pagina 2 van 12 Inhoudsopgave... 3 Mededelingen Directie... 4 Procesverbaal Inlichtingenbijeenkomst d.d Behandeling vragen en antwoorden Bijlage 1. <Gewijzigde documenten>... 12

3 pagina 3 van 12 Behorende bij en integraal onderdeel uitmakend van de aanbestedingsstukken van de aanbesteding Scheveningen ten behoeve van de Gemeente Den Haag is deze geanonimiseerde Nota van Inlichtingen opgesteld. De binnengekomen vragen zijn letterlijk overgenomen. Hieronder treft u een overzicht van de gestelde vragen en antwoorden.

4 pagina 4 van 12 Mededelingen Directie Er is tijdens het 50-jarig gebruik van de geen negatieve invloed van de kathodische bescherming van de combiwand op aanliggende boten/schepen geconstateerd. Er worden daarom geen bijzondere voorzieningen gevraagd om dit te voorkomen. Er dienen wel maatregelen getroffen te worden om de aluminium boot van de KNRM te beschermen wanneer deze afgemeerd ligt in de. Betreft: Eis : FSC hout De tekst: Het Systeem Werkhaven dient erin te voorzien dat hout wat verwerkt wordt voorzien is van het FSC-keurmerk. Vervangen door: Het Systeem Werkhaven dient erin te voorzien dat hout wat verwerkt wordt voldoet aan: DUURZAAM GEPRODUCEERD HOUT Te leveren hout of hout verwerkt in te leveren (hout)producten, voor zover die dienen ten behoeve van de uitvoering van het werk en deze in het werk achterblijven, dient te voldoen aan de Dutch Procurement Criteria for Timber, waarbij geldt dat het voldoet aan ten minste 7 van de 9 principes voor duurzaam bosbeheer (sustainable forest management); volgens de bijbehorende beoordelingsmethode, zoals op 24 juli 2008 vastgesteld door de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Kamerstukken II, , 30196, 35, inclusief bijlage 2 (hierna minimumeis). De criteria zijn te vinden op onder "Documents". 1. Alvorens hout of (hout)producten in het werk worden verwerkt dient de aannemer een verklaring te overleggen waarin wordt aangegeven onder welk certificatiesysteem het hout wordt geleverd en waaruit blijkt dat aan de minimumeis wordt voldaan. Indien het hout wordt geleverd onder een certificatiesysteem wordt in ieder geval aan de minimumeis voldaan, indien: a. de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (IenM) het betreffende certificatiesysteem heeft toegelaten tot het inkoopbeleid; of b. de Timber Procurement Assessment Committee (TPAC) heeft geoordeeld dat het certificatiesysteem voldoet aan de Dutch Procurement Criteria for Timber, waarbij geldt dat het voldoet aan ten minste 7 van de 9 principes voor duurzaam bosbeheer (sustainable forest

5 pagina 5 van 12 management). Een overzicht van toegelaten en beoordeelde certificatiesystemen vindt u op of In het contract wordt gevraagd de te baggeren. Het betreft de volgende eisen: Eis Eis Eis Deze eisen komen te vervallen. Mededeling NGE Uit betrouwbare bron is bekend dat in een munitiesanering uitgevoerd is in de 1e binnenhaven. De bodem zou daardoor schoon moeten zijn. De rapportage die dit bevestigd moet nog worden achterhaald.

6 pagina 6 van 12 Betreft het werkterrein Het op tekening [Bijlage Bindend 1 - Werkhaven Systeem, plattegrond oude, nieuwe en toekomstige situatie voorontwerp ] aangegeven werkterrein is geschikt tot een maaiveld belasting van 20 kn/m2. Een alternatieve laad/los locatie is als volgt: De locatie is geschikt voor: Druk direct onder het stempelschot: 14.6 ton/m2 Stempelbasis: 8.7x8.5 m2 Afmeting stempelschot: 2.24x3.5 m2 Deze waarden horen bij de onderstaande kraanopstelling. Bij een afwijkende kraan opstelling zal door de opdrachtnemer een nieuwe berekening van de kade constructie gemaakt moeten worden.

7 pagina 7 van 12 : bodemdiepte in NAP Er zijn alleen kortstondige stremmingen van de pijp toegestaan van een half uur per keer. Het gebruik van deze locatie moet iedere keer twee weken van tevoren worden gemeld.

8 pagina 8 van 12 Procesverbaal Inlichtingenbijeenkomst d.d Op donderdag 16 juni 2016 is er voor de aanbesteding Werkhaven Scheveningen een Inlichtingenbijeenkomst gehouden zoals aangekondigd in de aanbestedingsleidraad d.d in Hoofdstuk 2 paragraaf 2.1 Planning. Aanvang bijeenkomst 11:00 uur, einde 12:30 uur. Plaats bijeenkomst: Visafslagweg 1 te Scheveningen Aanwezig vanuit de Gemeente Den Haag: vertegenwoordigers van de afdeling Opdrachtgeving, Stedelijk Beheer, Ingenieursbureau Den Haag, Algemene Zaken en Inkoop & Aanbesteding. Aanwezige marktpartijen: 8 partijen Algemeen: De bijeenkomst is begonnen met een korte uitleg van de inhoud van bijeenkomst te weten; korte procesmatige uitleg van de aanbesteding zoals staat beschreven in de aanbestedingsleidraad d.d en vervolgens een nadere toelichting van de Werkhaven aan de hand van een overzicht, zoals ook als bijlage bij de aanbesteding is gepubliceerd. Vervolgens zijn door de aanwezige marktpartijen vragen gesteld waarbij door de gemeente nadrukkelijk is gesteld de relevante vragen ook schriftelijk via de Nota van Inlichtingen te stellen opdat deze in de Nota van Inlichtingen schriftelijk kunnen worden beantwoord. Om circa 11:45 uur zijn deelnemers op het terrein van de Werkhaven gaan schouwen hoe de Werkhaven er momenteel bijligt. Kort verslag Inlichtingenbijeenkomst: Er wordt een korte toelichting op het project gegeven; de huidige dateert uit de jaren 60. De reddingsboot van de KNRM en de schommelende waterstanden zijn een aantal van de zaken waarmee rekening gehouden moet worden in het project. Tevens moet er tijdens de werkzaamheden altijd een aanlegplaats zijn voor de reddingsboot en deze moet ten alle tijden bereikbaar zijn.

9 pagina 9 van 12 De huidige funderingspalen moeten worden getrokken, waarbij men rekening moet houden met het peilhuisje van RWS. Het peilhuisje dient ook na werkzaamheden nog accuraat te zijn. Daarom zijn de zwaarst mogelijke eisen aan de toelaatbare trillingen gesteld in de vraagspecificatie. De restmaterialen na de sloopwerkzaamheden hebben geen waarde voor de opdrachtgever en vervallen aan de opdrachtnemer. De schepen maken gebruik van drinkwater en stroom. Deze voorzieningen dienen dusdanig worden weggewerkt in de pontons dat het de bedrijfsvoering niet hindert, maar wel op zo n manier dat het vorstbestendig en toegankelijk voor onderhoud is. Vorstvrij kan ook worden bereikt door voldoende aftappunten voordat er een vorstperiode intreed. De Pontons liggen op een andere plaats dan in de huidige situatie, dit in het kader van de toekomstige verbreding van de kades. Momenteel is de toekomstige verbreding nog in ontwikkeling en zal voorlopig nog niet in uitvoering gaan. Het levert geen extra punten op om de verbreding mee te nemen in de aanbieding. De bovenzijden van de pontons dienen onder alle (weers-)omstandigheden stroef te zijn en te blijven. De aanvoer van materiaal en materieel is voor de schouwende partijen een vraagstuk. De aanvoer kan via het land of het water plaatsvinden. Van de opdrachtnemer wordt een plan verwacht waarin hij zijn logistiek toelicht, inclusief tijdelijke materiaal opslagplaatsen. De eventueel wettelijke richtlijnen worden geacht bekend te zijn. De technische bekwaamheid dient meteen bij inschrijving worden aangetoond. Indien voor het voldoen aan de geschiktheidseisen gebruik wordt gemaakt van (een) derde(n) dan moeten deze bekend zijn op het moment van inschrijving. Dit is een harde eis, de derde(n) waar een beroep op wordt gedaan moet(en) worden vermeld in de derde(n)verklaring en in de uniforme eigen verklaring. Na de inschrijving alsnog een beroep doen op een derde om te voldoen aan de geschiktheidseisen is niet mogelijk, de inschrijving wordt daarop uitgesloten. Het slib moet nog worden onderzocht en dit is bij de opdrachtnemer neergelegd. Er is vanuit gegaan dat er geen buitensporige vervuiling is. Zoals in de mededelingen wordt aangegeven is na de schouw door de opdrachtgever besloten het verwijderen van slib helemaal uit het contract te halen. Er is een NGE rapport bekend en de opdrachtgever zal nagaan of hier een vervolg op moet komen. Zie ook de mededeling van de directie over dit onderwerp. Om overlast te bepreken is het mogelijk om tijdens werkzaamheden in samenwerking met de havenmeester naar oplossingen te zoeken. Er zijn grenzen gesteld aan de mate van overlast, van de opdrachtnemer wordt verwacht dat hij maatregelen in zijn plan aangeeft ter beperking van overlast betreffende het geluid, trillingen, verkeershinder op land, ter water etc..

10 pagina 10 van 12 Behandeling vragen en antwoorden Nr. Verwijzing Document Vraag Antwoord 1. Bestek; 2.1 Planning De datum van inschrijving, 30 augustus, valt net buiten de bouwvakperiode. Wij willen de opdrachtgever verzoeken hier rekening mee te houden en de inschrijfdatum op te schuiven, bij voorkeur naar 30 Zie ook antwoord vraag 5. Opdrachtgever heeft rekening gehouden met een gespreide bouwvakperiode. Er wordt van uit gegaan dat degene van de laatste periode genoeg tijd heeft voordat diens vakantieperiode ingaat. september Leidraad 2.5 Wanneer ontvangen wij het verslag van de Zie Procesverbaal in deze Nota van Inlichtingen. inlichtingenbijeenkomst d.d Leidraad Mogen genoemde kerncompetenties uit meerdere referentieprojecten komen. Ja. 4. Annex XIIc Risico s ON: Conform de Gids dient Opdrachtgever risico s te alloceren bij diegenen die het risico het beste kan beheersen of beïnvloeden. Voorts dient de UAV-gc integraal te worden toegepast, mits Opdrachtgever kan motiveren waarom hier voor de onderhavige aanbesteding wordt afgeweken. Door het alloceren van de genoemde risico s bij ON voldoet u niet aan bovenstaande. Wij verzoeken u de risicoverdeling te herzien en de UAV-gc integraal toe te passen. In de Gids Proportionaliteit is verwoord dat een afweging dient te worden gemaakt voor het alloceren van de risico s. Als richtlijn wordt aangegeven dat het neerleggen van risico s bij leverancier die ofwel nauwelijks voorzienbaar zijn, ofwel in potentie effecten hebben die de continuïteit van de leverancier kunnen of zullen ondermijnen, in beginsel als disproportioneel kunnen worden aangemerkt. Opdrachtgever is van mening dat de door haar benoemde risico s niet als dusdanig kwalificeren en het alloceren van deze risico s derhalve niet disproportioneel is. NB. Indien inschrijvers voorgaand oordeel onverhoopt niet zouden delen, verzoekt Opdrachtgever om bij NvI 2 nadere vragen te stellen, en specifiek aan te geven welke risico s disproportioneel zouden zijn. Wellicht dat Opdrachtgever op grond hiervan alsnog tot nieuwe inzichten komt.

11 pagina 11 van 12 Voor wat betreft de integraliteit van de toepassing van de UAV-GC, merkt Opdrachtgever op dat wel degelijk sprake is van integrale toepassing van UAV-GC, met dien verstande dat Opdrachtgever op een aantal project specifieke punten is afgeweken van de UAV GC. Denk onder meer aan een langere onderhoudstermijn en aanpassing van de boetesystematiek in het kader van de geraamde onderhoudskosten. Dergelijke aanpassingen zijn toegestaan. Te vervallen komt: Annex XIIC Risicoregister: risico 2 aanwezigheid van NGE in verdacht gebied binnen de systeemgrens zoals aangegeven in Procesdeel; Gewijzigd wordt: Annex XIIC Risicoregister: risico 3 afwijkingen in aard en hoeveelheid van vrijkomende materialen (waaronder grond); wijzigt in: afwijkingen in aard en hoeveelheid van vrijkomende materialen (uitgezonderd grond); 5. Leidraad 2.1 Tijdens het voorbereiden van het aanbiedingsontwerp kunnen nog vragen ontstaan. Kan er een tweede vragenronde worden ingelast met als sluitingsdatum bijvoorbeeld 14 dagen voor aanbesteding? Met tussentijdse beantwoording door OG van eerder gestelde vragen. Er is een mogelijkheid voor een 2 e vragenronde tot en met donderdag 14 juli :00 uur. De 2 e en tevens laatste Nota van Inlichtingen zal op donderdag 21 juli 2016 worden gepubliceerd. Na de 2 e Nota van Inlichtingen zijn er nog 6 weken voor de aanbesteding, waarvan per regio 3 weken bouwvakperiode.

12 pagina 12 van 12 Bijlage 1. <Gewijzigde documenten> geen

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen

Europese aanbesteding Leveren Bloembollen Gemeente Den Haag Versie 1.0 Datum 25 november 2015 Referentie 150150 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13 71 63 54 E-mail: aanbesteden@denhaag.nl

Nadere informatie

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Gemeente Den Haag Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Versie 1.0 Datum 03-05-2016 Referentie 150194 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling

Nadere informatie

Aanbrengen houtelementen st 0,00 V

Aanbrengen houtelementen st 0,00 V Bladnr. 1 van 8 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING 00 KLEINE KUNSTWERKEN...... 1 SLUISDEUREN...... 44 HOUTCONSTRUCTIES......

Nadere informatie

Nationale aanbesteding Zuiderpark sportcomplex WIK-HDV

Nationale aanbesteding Zuiderpark sportcomplex WIK-HDV Gemeente Den Haag Nationale aanbesteding Zuiderpark sportcomplex 3 e Versie 1.0 Datum 16-04-2015 Referentie 2015.082.014 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500

Nadere informatie

Aanbrengen houten kesp. st 0,00 V

Aanbrengen houten kesp. st 0,00 V Bladnr. 1 van 10 00 KLEINE KUNSTWERKEN...... 1 RASSEN EN GALERIJEN...... 41 FUNDERINGSCONSTRUCTIES...... 4113 Afwerken palen en damwand...... 411330 411311 Aanbrengen houten kesp. st 0,00 V... Aanbrengen

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Duurzaam inkopen

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Duurzaam inkopen Rijkswaterstaat Brede Afspraak Duurzaam inkopen Datum 8 januari 2010 Status Definitief Beheerder: Platform technische regelgeving Getoetst: Redactieraad IMG: Nico Landsman (vz.) Coördinator Normen & Richtlijnen:

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

Europese Openbare aanbesteding Gebruiksartikelen Veeg-en Straatbedrijf Den Haag

Europese Openbare aanbesteding Gebruiksartikelen Veeg-en Straatbedrijf Den Haag Gemeente Den Haag Europese Openbare aanbesteding Gebruiksartikelen Veeg-en Straatbedrijf Den Haag Nota van inlichtingen 2 Versie DEF Datum 18.04.2016 Referentie Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer

Nadere informatie

Jaap van der Waarde WWF-Netherlands. Advies Maleisisch houtkeurmerk MTCS 1. INLEIDING

Jaap van der Waarde WWF-Netherlands. Advies Maleisisch houtkeurmerk MTCS 1. INLEIDING Advocaten en notarissen Strawinskylaan 2001 Postbus 75640 1070 AP Amsterdam Nederland T +31 20 546 01 65 F +31 20 546 08 10 www.stibbe.com Onze ref. MF/14941135 Memorandum Aan Jaap van der Waarde WWF-Netherlands

Nadere informatie

Vraagspecificatie voor het Werk..

Vraagspecificatie voor het Werk.. Vraagspecificatie voor het Werk.. Document 01 Eisenspecificatie Van Verantwoordelijke instantie Auteur Aanbestedingszaken, kostenmanagement en inkoop AKI/ Sector ontwikkeling AKI/ Sector ontwikkeling Kenmerk

Nadere informatie

Aanbrengen houtelementen st 0,00 V

Aanbrengen houtelementen st 0,00 V Bladnr. 1 van 12 CATALOGUS DEFI 44 HOUTCONSTRUCTIES...... 440 ALGEMEEN...... 4421 Aanbrengen houtconstructies...... 442110 432199 Aanbrengen houtelementen st 0,00 V... Aanbrengen houtelementen... # Situering

Nadere informatie

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Nota van Inlichtingen Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbesteding Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Omschrijving: De ontwerpwerkzaamheden

Nadere informatie

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit Europese aanbesteding Beeldkwaliteit 2018-2021 Versie 1.0 Datum 14-11-2017 Referentie 170183 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

«JAAN» Commissie van Aanbestedingsexperts. Commissie van Aanbestedingsexperts

«JAAN» Commissie van Aanbestedingsexperts. Commissie van Aanbestedingsexperts 24 februari 2017, Advies 401 (mr. Janssen, mr. Jansen, mr. Chen) Noot mr. M.M. Fimerius en mr. M. Turk Proportionaliteit geschiktheidseisen. Proportionaliteit selectiecriteria. Referentie-eisen. Stapeling

Nadere informatie

Criteria voor duurzaam inkopen van Waterbouwkundige Constructies

Criteria voor duurzaam inkopen van Waterbouwkundige Constructies Criteria voor duurzaam inkopen van Waterbouwkundige Constructies Versie: 1.6 Datum: oktober 2011 Overzicht van criteria De criteria hebben zowel betrekking op nieuwe aanleg en reconstructie als beheer

Nadere informatie

UAV-GC 2005 en Aanbestedingswet Daan Versteeg

UAV-GC 2005 en Aanbestedingswet Daan Versteeg UAV-GC 2005 en Aanbestedingswet 2016 Daan Versteeg 1 Huidige praktijk Niet openbare aanbestedingsprocedure (H3 ARW) Hofleverancier aanbesteding UAV-GC 2 Huidige praktijk Invloed contractvoorwaarden beperkt

Nadere informatie

Advies 527 Samenvatting

Advies 527 Samenvatting Advies 527 Samenvatting De klacht ziet op Europese openbare procedure voor een overheidsopdracht voor de levering van vrachtwagens. In de aanbestedingsstukken is bepaald dat een inschrijving ongeldig is

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij aanbesteding AI 2016-267 Maaiveldinrichting KWT Deze nota van inlichtingen bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Mededelingen van de Opdrachtgever 2. Wijzigingen van

Nadere informatie

D&C light. Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct

D&C light. Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct D&C light Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct Versie 1.1 d.d. 9 maart 2015 2 ProRail D&C light D&C light ProRail 3 D&C light Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct ProRail wil een professionele

Nadere informatie

Advies 28. 2.2 De door klager gewenste (en niet verkregen) aanpassingen betreffen:

Advies 28. 2.2 De door klager gewenste (en niet verkregen) aanpassingen betreffen: Advies 28 1. Feiten 1.1 Beklaagde is een Europese niet-openbare aanbesteding gestart voor een opdracht met betrekking tot IT-dienstverlening en draadloze netwerkinfrastructuur bestaande (ondermeer) uit

Nadere informatie

Europese aanbesteding Levering Straatmeubilair & Afvalbakken

Europese aanbesteding Levering Straatmeubilair & Afvalbakken Gemeente Den Haag Europese aanbesteding Levering Straatmeubilair & Versie Def Datum 25.08.2016 Referentie 150240 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Vraagspecificatie Eisen. Onderhoudsbaggeren Scheveningen Haven. Gemeente Den Haag

Vraagspecificatie Eisen. Onderhoudsbaggeren Scheveningen Haven. Gemeente Den Haag Gemeente Den Vraagspecificatie Eisen Onderhoudsbaggeren Scheveningen Haven Engineering & Construct-contract met toepassing van de Uniforme Algemene Voorwaarden voor geïntegreerde contracten 2005 (UAV-gc

Nadere informatie

Gids Proportionaliteit

Gids Proportionaliteit Gids Proportionaliteit Hub Keulen/Ton van Geijlswijk/Marcel Stuijts Lid schrijfgroep Gids Proportionaliteit namens NEVI h.keulen@fontys.nl/t.vangeijlswijk@nevi.nl/m.stuijts@bizob.nl 6 DECEMBER 2012 Agenda

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie:

Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie: Nota van Inlichtingen Cassettes Aanbesteding Cassettes Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie: 201500114.088.002 Omschrijving: De Kanselarij der Nederlandse

Nadere informatie

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c Behoort bij de selectieleidraad met referentienummer LW281-2/14-023.857 d.d. 16 december 2014. De hierna volgende wijzigingen c.q. aanvullingen zijn van kracht als waren zij letterlijk opgenomen in de

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

AANBESTEDINGSWET 2012

AANBESTEDINGSWET 2012 VERANDERINGEN AANBESTEDINGSWET 2012 GEMEENTE NIJMEGEN MAART 2013 Bureau Inkoop Inleiding Met de inwerkingtreding van de Aanbestedingswet 2012 worden enkele veranderingen doorgevoerd in de diverse aanbestedingsprocedures.

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

Bouwcontractenrecht Juridische ondersteuning en adviezen Opleiding en informatie (ABC bouwrecht)

Bouwcontractenrecht Juridische ondersteuning en adviezen Opleiding en informatie (ABC bouwrecht) Aanbestedingen Aanspreken opdrachtgevers en adviseurs Beïnvloeden beleidsmakers; RWS; RVB; PIANOo; adviesbureaus Bestrijden onevenwichtige voorwaarden Bouwcontractenrecht Juridische ondersteuning en adviezen

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen Baggeren Gekanaliseerde Hollandse IJssel Contract GHIJ

1 e Nota van Inlichtingen Baggeren Gekanaliseerde Hollandse IJssel Contract GHIJ 1 e Nota van Inlichtingen Baggeren Gekanaliseerde Hollandse IJssel Contract GHIJ.401610.60 Document Kenmerk: DM 1126439 Opdrachtgever Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Afdeling Ingenieursbureau

Nadere informatie

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo STATUS concept GEMEENTE WINSUM FEBRUARI 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding: aanbesteding kindcentrum Baflo 3 1.1 De vraag en

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring onder de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

Advies In Bijlage 7 ( Standaardformulier referentie ) van het Aanbestedingsdocument is onder andere bepaald:

Advies In Bijlage 7 ( Standaardformulier referentie ) van het Aanbestedingsdocument is onder andere bepaald: Advies 131 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het sluiten van een raamovereenkomst met één ondernemer voor de levering van uitrukkleding ten behoeve

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3 Ontwerp en realisatie verdiepte liggingg N237 Overeenkomst:

Nota van Inlichtingen 3 Ontwerp en realisatie verdiepte liggingg N237 Overeenkomst: Nota van Inlichtingen 3 Ontwerp en realisatie verdiepte liggingg N237 Overeenkomst: 927-2013 Definitief In opdracht van: Provincie Utrecht Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 9 mei 2014 GM-0132695, revisie

Nadere informatie

Nota van toelichting. 1. Inleiding

Nota van toelichting. 1. Inleiding Nota van toelichting 1. Inleiding De Aanbestedingswet 2012 voorziet in de aanwijzing van richtsnoeren met betrekking tot de invulling van het proportionaliteitsbeginsel, respectievelijk met betrekking

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Concessieopdracht beheer en exploitatie zwembad de Dôbe

Concessieopdracht beheer en exploitatie zwembad de Dôbe Nota van Inlichtingen Concessieopdracht beheer en exploitatie zwembad de Dôbe Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Concessieopdracht beheer en exploitatie zwembad de Dôbe Gemeente Terschelling

Nadere informatie

[Aanvrager A] heeft ter onderbouwing van het handhavingsverzoek van 3 augustus 2016 een aantal documenten aan de NZa overlegd.

[Aanvrager A] heeft ter onderbouwing van het handhavingsverzoek van 3 augustus 2016 een aantal documenten aan de NZa overlegd. Besluit Aanleiding Op 3 augustus 2016 ontving de NZa een handhavingsverzoek van [Aanvrager A]. [Aanvrager A] is een samenwerkingsverband van zeven aanbieders van orthopedisch schoeisel. 1 In haar schrijven

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald:

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald: Advies 184 1. Feiten 1.1. Beklaagde houdt een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure voor de selectie van de architect en constructeur voor een ten behoeve van de beklaagde te realiseren aanbouw

Nadere informatie

ERVARING MET BEST VALUE PROCUREMENT ALS OPDRACHTGEVER BIJ GEMEENTE SCHIEDAM

ERVARING MET BEST VALUE PROCUREMENT ALS OPDRACHTGEVER BIJ GEMEENTE SCHIEDAM ERVARING MET BEST VALUE PROCUREMENT ALS OPDRACHTGEVER BIJ GEMEENTE SCHIEDAM Even voorstellen 1. Jan Hendrik Bouman 2. Werkzaam bij Inter Project Management 3. Gedetacheerd als Algemeen projectleider bij

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

Het nieuwe aanbesteden: Kansen voor verdere professionalisering

Het nieuwe aanbesteden: Kansen voor verdere professionalisering Het nieuwe aanbesteden: Kansen voor verdere professionalisering 8 november 2012 M.A.J. (Marcel) Stuijts MSc Introductie Marcel Stuijts MSc Directeur Bizob Ervaringen Lid schrijfgroep Gids Proportionaliteit

Nadere informatie

Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop"

Europese aanbesteding Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbesteding Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbestedende

Nadere informatie

Aanbestedingswet 2012 (Essentie)

Aanbestedingswet 2012 (Essentie) Aanbestedingswet 2012 (Essentie) Toelichting overige veel gehanteerde begrippen Lalot Koster-Cosijn Inhoud presentatie Aanbestedingswet Gids Proportionaliteit Klachtenregeling/Cie van experts Toelichting

Nadere informatie

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW

Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW Adviescentrum Aanbestedingen GWG Philip van Nieuwenhuizen MKB Infra Joost Haest Severijn Hulshof advocaten Mark Hofstede CROW donderdag 17 januari 2019 12:00 13:00 uur Aanbestedingswet Gids Proportionaliteit

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister van het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat Succesvol inschrijven op aanbestedingen Bram Braat Inleiding 1. Beginselen in het aanbestedingsrecht a) Gelijkheids- en transparantiebeginsel; b) Proportionaliteitsbeginsel (Gids Proportionaliteit). 2.

Nadere informatie

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017 Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk 17.017200 d.d. 18 mei 2017 Bezoekadres Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn Inhoudsopgave 1 Marktonderzoek ICT Strategische

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat aanbestedende diensten in eerste instantie aan

Nadere informatie

Notitie procedure shortlisten waterschap Scheldestromen

Notitie procedure shortlisten waterschap Scheldestromen Notitie procedure shortlisten waterschap Scheldestromen Datum : donderdag 12 december 2013 Versie : 1.0 Registratienummer: 2013031633 Behandeld in db: 12-12-2013 Behandeld in commissie : - Behandeld in

Nadere informatie

Informatie en bekendmaking van beleid. Artikel 2 Coördinatiebesluit organisatie bedrijfsvoering rijksdienst 2011

Informatie en bekendmaking van beleid. Artikel 2 Coördinatiebesluit organisatie bedrijfsvoering rijksdienst 2011 Secretarissen-generaal Directeur-generaal Organisatie Bedrijfsvoering Rijk Directie Faciliteiten, Huisvestings- en Inkoopbeleid Rijk Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Contactpersoon

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Advies 247. 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding voor de levering van een paraatheid- en beschikbaarheidssysteem gehouden.

Advies 247. 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding voor de levering van een paraatheid- en beschikbaarheidssysteem gehouden. Advies 247 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbesteding voor de levering van een paraatheid- en beschikbaarheidssysteem gehouden. 1.2. In het Programma van Eisen is in eis 6.2 in hoofdstuk

Nadere informatie

Laurens de Vrijer adviseur aanbestedingen, docent aanbestedingscursussen, lobby aanbestedingswet- en regelgeving

Laurens de Vrijer adviseur aanbestedingen, docent aanbestedingscursussen, lobby aanbestedingswet- en regelgeving 30 november 2018 Ingrid Spanjaard adviseur aanbestedingen Laurens de Vrijer adviseur aanbestedingen, docent aanbestedingscursussen, lobby aanbestedingswet- en regelgeving Marissa Willemse adviseur bouwcontracten

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Transport van compost

Transport van compost Overeenkomst inzake Transport van compost tussen WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL en OPDRACHTNEMER LOGO OPDRACHTNEMER De ondergetekenden: Waterschap Rijn en IJssel, gevestigd te Doetinchem, Liemersweg 2, te dezen

Nadere informatie

Advies 43. 1.2 De totale opdrachtwaarde bedraagt circa 1 miljoen inclusief btw per jaar.

Advies 43. 1.2 De totale opdrachtwaarde bedraagt circa 1 miljoen inclusief btw per jaar. Advies 43 1. Feiten 1.1 Op 6 september 2013 heeft beklaagde een aankondiging gepubliceerd met betrekking tot een Europese openbare aanbestedingsprocedure "met als doel het selecteren van een bedrijf voor

Nadere informatie

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen.

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen. NOTA VAN INLICHTINGEN_1 Waalwijk, 25 september 2013 Ref. 13.029/MvR/bs Betreft: Nota van Inlichtingen Stichting Orion te Amsterdam Geachte heer/mevrouw, Inzake de Europese aanbesteding (number of document

Nadere informatie

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606 Nota van Inlichtingen Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbesteding Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

Nota van inlichtingen 3. Europese aanbesteding, openbare procedure, Raamovereenkomst Elementenverharding Groot en Klein Onderhoud.

Nota van inlichtingen 3. Europese aanbesteding, openbare procedure, Raamovereenkomst Elementenverharding Groot en Klein Onderhoud. Gemeente Den Haag Europese aanbesteding, openbare procedure, conform ARW2016 hoofdstuk 2 Raamovereenkomst Elementenverharding Groot en Klein Onderhoud 3 Versie 1.0 Datum 04-04-2017 Referentie 170054 Copyright

Nadere informatie

Bijlage 7. Programma van eisen en wensen. Grondhuurovereenkomst van 50 strandhuisjes op het Noordzeestrand nabij Petten

Bijlage 7. Programma van eisen en wensen. Grondhuurovereenkomst van 50 strandhuisjes op het Noordzeestrand nabij Petten Bijlage 7 Programma van eisen en wensen Grondhuurovereenkomst van 50 strandhuisjes op het Noordzeestrand nabij Petten 1 Inleiding In deze bijlage treft u het Programma van en & en (PvE&W) voor de grondhuurovereenkomst

Nadere informatie

Inkopen en contracteren baggerwerken Rijkswaterstaat. Baggernet 2 april 2014

Inkopen en contracteren baggerwerken Rijkswaterstaat. Baggernet 2 april 2014 Inkopen en contracteren baggerwerken Baggernet 2 april 2014 Inkoopbeleid Samen met de markt Eén gezicht naar de markt Minimale transactiekosten duurzaam effectieve concurrentie een efficiënt aanbestedingsproces

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Uitnodiging Marktconsultatie gemeente Den Haag

Uitnodiging Marktconsultatie gemeente Den Haag Uitnodiging Marktconsultatie gemeente Den Haag Onderwerp: Europese Aanbesteding Petroleumhaven Calandkade Colofon Projectnaam: Petroleumhaven Calandkade Opdrachtgever: gemeente Den Haag Datum: 21 augustus

Nadere informatie

Advies 210. De uiterste termijn voor het indienen van de inschrijving is :00.

Advies 210. De uiterste termijn voor het indienen van de inschrijving is :00. Advies 210 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft een meervoudig onderhandse aanbesteding gehouden. Op deze aanbestedingsprocedure is het ARW 2005 van toepassing verklaard. 1.2. Klager heeft op 16 januari 2015

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen 1. 2 Inschrijvingsleidraad met bijlagen 1. 3 Bestek met bijlagen en tekeningen 2

Inhoudsopgave. 1 Algemeen 1. 2 Inschrijvingsleidraad met bijlagen 1. 3 Bestek met bijlagen en tekeningen 2 Inhoudsopgave 1 Algemeen 1 2 Inschrijvingsleidraad met bijlagen 1 3 Bestek met bijlagen en tekeningen 2 1 Algemeen Mededeling 1 vanuit de Opdrachtgever: Vragen Nota 4: In deze Nota zijn alleen vragen opgenomen

Nadere informatie

Niet-openbare procedure Nieuwbouw zwembad Zutphen

Niet-openbare procedure Nieuwbouw zwembad Zutphen NOTA VAN INLICHTINGEN Aanbestedingsnaam: Aanbesteder/Opdrachtgever: Contactpersoon: Internet: Niet-openbare procedure Nieuwbouw zwembad Zutphen Gemeente Zutphen De heer A. Timmerman www.tenderned.nl Vraag

Nadere informatie

CERTIFICATEN EN KEURMERKEN. PIANOo 1 december 2014

CERTIFICATEN EN KEURMERKEN. PIANOo 1 december 2014 CERTIFICATEN EN KEURMERKEN PIANOo 1 december 2014 MKB- vriendelijk 2 HET PROGRAMMA 12:00 12:30 Inloop 12:30 13:15 Welkom Certificaten en keurmerken: de juridische aspecten (Jacobien Muntz-Beekhuis, PIANOo)

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

Nieuwe Aanbestedingswet

Nieuwe Aanbestedingswet Nieuwe Aanbestedingswet mr. Joost van de Wetering KienhuisHoving advocaat aanbestedingsrecht 20 juni 2013- s Hertogenbosch Agenda 1. Algemeen 2. Uitgangspunten 3. Welke aanbestedingsprocedure? 4. Wijzigingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren Nota van Inlichtingen Nr. 4 ten behoeve van het project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Referentienummer 872.15.1060.H Aankondiging op www.tenderned.nl

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 3. Asbestsanering en deelsloop TR-ketelhuis Eindhoven

Nota van Inlichtingen 3. Asbestsanering en deelsloop TR-ketelhuis Eindhoven Nota van Inlichtingen 3 Behorende bij Inschrijvingslediraad, Bestek en overige bijbehorende aanbestedingsdocumenten Asbestsanering en deelsloop TR-ketelhuis Eindhoven December 2012 Nota van inlichtingen

Nadere informatie

advocaten & notarissen Dirkzwager advocaten & notarissen

advocaten & notarissen Dirkzwager advocaten & notarissen advocaten & notarissen Open Coffee Bouw Hoe win ik een aanbesteding 24 april 2014 Tony van Wijk Aanbestedingswet Wanneer aanbesteden? > 5,186 mln Europees voor werken > 207.000 Europees voor leveringen/

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

Reiniging openbare ruimte

Reiniging openbare ruimte Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Reiniging openbare ruimte 1. Scope/afbakening De productgroep Reiniging openbare ruimte omvat de volgende diensten: onkruidbestrijding op

Nadere informatie

Aanbesteding accountantsdiensten gemeente Doetinchem 2015 tot en met 2018

Aanbesteding accountantsdiensten gemeente Doetinchem 2015 tot en met 2018 Plan van Aanpak Aanbesteding accountantsdiensten gemeente Doetinchem 2015 tot en met 2018 Inhoudsopgave: 1.0 Inleiding... 2 2.0 Controleprotocol 2015... 2 3.0 Procedure aanbesteding accountantsdiensten

Nadere informatie

Reconstructie N260 wegvak tussen Gilze en Baarle-Nassau

Reconstructie N260 wegvak tussen Gilze en Baarle-Nassau Behorende bij Nationale openbare aanbestedingsprocedure Reconstructie N260 wegvak tussen Gilze en Baarle-Nassau Behorend bij: Engineering & Construct contract nr. 260.11.01.RE Provincie Noord-Brabant Cluster

Nadere informatie

: Project VIT2 IA, ontwerpen en uitvoeren van de aanpassingen aan de

: Project VIT2 IA, ontwerpen en uitvoeren van de aanpassingen aan de Nota van Inlichtingen 31099543: Project VIT2 IA, ontwerpen en uitvoeren van de aanpassingen aan de bedienings- en besturingssystemen van bestaande wegtunnels in Zuid- en Noord-Holland. Aanbesteding 31099543:

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

Advies In par lid 7 van het bestek, gewijzigd in de Nota van Inlichtingen van 21 november 2013, is bepaald:

Advies In par lid 7 van het bestek, gewijzigd in de Nota van Inlichtingen van 21 november 2013, is bepaald: Advies 63 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een meervoudig onderhandse aanbesteding gehouden ten behoeve van een opdracht voor het reinigen van wegen, straten en pleinen. In par. 0.04 lid 9 van het bestek

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT

BESCHRIJVEND DOCUMENT Deel B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. Waar in

Nadere informatie

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Riolering. Versie 7 mei 2015

Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van. Riolering. Versie 7 mei 2015 Milieucriteria voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van Riolering 1. Scope/afbakening Onder de productgroep Riolering valt het geheel aan werken, diensten of leveringen gericht op de inzameling

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens de openbare procedure

Europese aanbesteding volgens de openbare procedure 4 e NOTA VAN INLICHTINGEN BETREFFENDE DE Europese aanbesteding volgens de openbare procedure Service Provider PV installaties Parkstad Limburg 2016 Deze 4 e nota van inlichtingen is op 17 mei 2016 gepubliceerd

Nadere informatie

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx>

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx> Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk 1100152515 Gemeente Utrecht en Contractnummer: Gemeente Utrecht Interne Bedrijven Inkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Aanbesteden door de Twentse gemeenten. Mariëlle Eshuis, inkoopcoördinator Noaberkracht

Aanbesteden door de Twentse gemeenten. Mariëlle Eshuis, inkoopcoördinator Noaberkracht Aanbesteden door de Twentse gemeenten Mariëlle Eshuis, inkoopcoördinator Noaberkracht Inkopen in Twente Wat zijn de regels? Wat is het beleid? Enkele feiten en cijfers Voorbeelden en tips Aanbestedingsregels

Nadere informatie

Een half jaar Aanbestedingswet: eerste ervaringen of aanvaringen?

Een half jaar Aanbestedingswet: eerste ervaringen of aanvaringen? Een half jaar Aanbestedingswet: eerste ervaringen of aanvaringen? (vertrouwelijk) Martine Vidal advocaat Aanbestedingsrecht 28 oktober 2013 Wie heeft al gewerkt met de Aanbestedingswet? Welke ervaringen

Nadere informatie

Cumela themabijeenkomst De aanbestedingswet

Cumela themabijeenkomst De aanbestedingswet Cumela themabijeenkomst De aanbestedingswet www.severijnhulshof.nl 14 februari 2013 Mr. J. Haest Onderwerpen De nieuwe aanbestedingswet Proportionaliteitsgids ARW 2012 Do s en dont s bij inschrijving Actuele

Nadere informatie

gestuurde boring (Best Value) Verplaatsing Rioolgemaal Van Ruysdaellaan en aanleg vrijverval riool dmv een

gestuurde boring (Best Value) Verplaatsing Rioolgemaal Van Ruysdaellaan en aanleg vrijverval riool dmv een Nota van Inlichtingen Verplaatsing Rioolgemaal Van Ruysdaellaan en aanleg vrijverval riool dmv een gestuurde boring (Best Value) Aanbesteding Verplaatsing Rioolgemaal Van Ruysdaellaan en aanleg vrijverval

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Aanbesteding SER.13009 2 de Nota van Inlichtingen d.d. 12 augustus 2013 SER.13009 Pagina 1 van 5 Geachte dames en heren, Hierbij treft

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie