bureau voor heldere communicatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "bureau voor heldere communicatie"

Transcriptie

1 bureau voor heldere communicatie opleidingsgids 2013 leer helder schrijven & spreken

2 bureau voor heldere communicatie wie zijn wij? Brutaal is een verzameling vakidioten: mensen met passie voor taal en communicatie. Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in het geven van communicatietrainingen. En we vinden het nog steeds erg leuk! wat kunnen wij? Wij zijn erg goed in het helder maken van communicatie van bedrijven en individuen. Dat klinkt arrogant. Maar we doen dan ook alleen: - wat we goed kunnen; - wat we leuk vinden; - waar onze klanten op zitten te wachten. hoe werken wij? We bespreken met u hoe u uw communicatie wilt verbeteren. Misschien is dat in de vorm van een training. Of door middel van een creatieve workshop. Via e-learning, v-training of coaching. We zoeken altijd een oplossing die goed, leuk en goedkoop is. Wat zouden we graag willen dat er op elke computer een k nop 'Wissen Overbodige Details' zou zitten. En wat zouden we die vaak indrukken! Helder schrijven heeft namelijk in 9 van de 10 gevallen daarmee te maken: mensen willen te veel informatie delen waar de lezer niet op zit te wachten. Dat beseffen, helpt meestal al enorm

3 bureau voor heldere communicatie heldere brieven schrijven heldere rapporten schrijven heldere presentaties geven heldere gesprekken voeren heldere offertes schrijven heldere mailings schrijven heldere s schrijven heldere sites maken helder verkopen leer helder schrijven & spreken

4 Kijk op helderebrieven.nl voor meer informatie hartelijk dank voor uw heldere brief! hoe vaak krijgt u een compliment? Hoe vaak krijgt u van een klant een compliment voor uw duidelijke brief? En hoe vaak wilt u zo n compliment krijgen? Want wij leren u hoe u heldere en klantgerichte brieven schrijft. Hoe u uw klanten in 10 seconden vertelt wat ze moeten weten. wat is een heldere brief? Een brief is pas helder als de lezer: - de kernboodschap binnen 10 seconden begrijpt; - niet meer tijd met lezen kwijt is dan strikt noodzakelijk; - geen vragen meer heeft na het lezen. hoe leren we u heldere brieven te schrijven? In 1 dag leert u: - het taalniveau aan uw lezer aan te passen; - de hoeveelheid informatie af te stemmen op de interesse en kennis van de lezer; - hoe u helder formuleert (stijl); - een heldere structuur voor brieven; - nieuwe inleidingen en afsluitingen; - de etiquette van de 21e eeuw; - omgaan met klachten en negatieve boodschappen. Wij vinden dat een brief niet alleen snel te lezen moet zijn, je moet een brief ook snel kunnen schrijven. Daarom hebben we de Brievengenerator ontwikkeld. Deze werkt perfect in samenhang met ons e-learningprogramma!

5 Kijk op heldererapporten.nl voor meer informatie hoeveel is uw rapport te zwaar? een lezer doet 2 minuten over een pagina tekst... dus hij doet 2 uur over een rapport van 60 pagina s! Maar een lezer kan zich slechts 10 minuten achter elkaar concentreren. Uw rapport is dus vaak te lang voor het uithoudingsvermogen van uw lezer. En nu? Wij leren u hoe u de lezer in 30 seconden informeert. hoe verbetert u uw rapporten? Uw eigen rapporten nemen we als startpunt. In 1 dag kijken we samen met u naar wat u in uw rapporten eigenlijk vertelt. Vervolgens bepalen we samen met u wat de lezer moet weten. En hoeveel boodschappen hij op basis van zijn profiel aankan. Deze 2 zaken brengen we in balans. U leert een rapport te schrijven waarin u alleen vertelt wat u moet vertellen. Op een manier die de lezer interesseert én overtuigt. Maar ook op een manier die hem zo min mogelijk tijd en energie kost! De training is op maat. Dus wat voor soort rapport u ook schrijft (adviezen, plannen van aanpak, instructies, evaluaties), wij behandelen ze in de training. Dan ziet u net als wij ook vaak te dikke rapporten. Waarom? Drie redenen. 1. Weinig zeggen in veel woorden is makkelijker dan andersom. 2.Dikke rapporten maken de man. 3. Hoe dikker het rapport, hoe groter de kans dat niemand op de kwaliteit let. Dat kan anders!

6 Kijk op helderpresenteren.nl voor meer informatie wij verrichten geen wonderen Wij beloven u niet wat geen enkel bureau kan waarmaken. Wij maken geen toppresentator van u. Wij leren u namelijk geen trucjes. U bent geen aap. u bent geen aap wat leren wij u wel? U versterkt uw sterke kanten als presentator en compenseert daarmee uw zwakke kanten. U leert hoe u uw verhaal beter opbouwt. U kunt uw verhaal aantrekkelijk maken. hoe leren wij u dat? In 1 dag verbetert u een presentatie stap voor stap: Stap 1: u leert uw publiek op waarde te schatten; Stap 2: u stemt uw verhaal af op uw publiek: inhoud en vorm; Stap 3: u maakt uw presentatie; Stap 4: u bereidt uw presentatie voor; Stap 5: u geeft uw presentatie; Stap 6: u krijgt feedback op uw verhaal en uw techniek; Stap 7: u verbetert uw presentatietechnieken door oefening; Stap 8: U oefent uw presentatie opnieuw; Stap 9: u krijgt opnieuw tips, adviezen en deeloefeningen. Stap 10: u oefent, oefent, oefent... Bijna iedereen vindt presenteren eng. Wij horen dat dagelijks. Daarom laten wij presentatoren altijd zien dat je 90 procent van het succes van de presentatie in de voorbereiding bepaalt. Zo wordt de presentatie niets meer dan de uitvoering van een goed scenario.

7 Kijk op heldertelefoneren.nl voor meer informatie wij leren u niet te bellen Bellen kan iedereen. Nee, wij leren u iets anders. Wij leren u een telefoongesprek regisseren. Van opnemen tot ophangen. Het effect: rust. Bij u. En nog belangrijker: bij uw klant. Want: - hij vertelt zijn verhaal maar 1x; - hij wacht niet onnodig lang; - hij krijgt het juiste antwoord op zijn vraag. weet wat u zegt In 10 stappen naar een helder telefoongesprek 1. U leert helder spreken: toon, volume, tempo. 2. U kent technieken om de beller gerust te stellen. 3. U kunt een juiste taxatie van de beller maken. 4. U leert beter te luisteren. Dankzij uw basistechnieken. 5. U bent in staat adequaat te reageren. Zelfs bij een klacht. 6. U beheerst de telefoontechniek. 7. U leert de kwaliteit van uw reactie te controleren. 8. U kunt op verschillende manieren een gesprek te beëindigen. 9. U oefent, oefent en oefent met realistische casussen. 10. U krijgt weken na de training nog steeds feedback. Kun je iemand in 1 dagdeel beter leren bellen? Ons antwoord: ja! Het gaat er namelijk om mensen bewust te maken van wat ze aan het doen z ijn. Hoe ze overkomen. Dat ze weten wat ze zeggen. En hoe. Een nummer intoetsen en de telefoon opnemen kunnen ze tenslotte al.

8 Kijk op heldereoffertes.nl voor meer informatie hoeveel woorden hebt u nodig om uw klant te overtuigen? En hoeveel pagina's? Schreeuwen is vaak een teken van onmacht. Veel tekst ook. Wij leren u hoe u op 1 A4 uw klant overtuigt. En dus niet meer dan enkele minuten van uw klant vraagt. Want zeg nou zelf. Wie leest een vuistdikke offerte nou echt van A tot Z? Steeds meer klanten vragen via het internet meerdere offertes tegelijk op. Ook bij ons. Het is dan ook zaak dat offertes onderscheidend zijn. schreeuwen helpt niet wat leert u in 1 dag? Tijdens de training leert u uw klant beter kennen. Niet alleen zijn koopmotieven, maar ook de tijd die hij in uw offerte wil investeren. U leert uw offerte af te stemmen op de hoeveelheid energie die uw lezer in uw offerte wil stoppen. Bij sommige klanten is dat 1 A4-tje. Bij andere klanten zijn dat er 10. Wij nemen uw klanten als uitgangspunt. U leert hoe u uw offerte hierop afstemt: inhoud, taalgebruik, verkoopargumenten, koopmotieven, approaches, backing, et cetera.

9 Kijk op helder ings.nl voor meer informatie wij leren u opvallen... De verkooptekst is overal. Waarom zou uw tekst nog gelezen worden? Antwoord: omdat de tekst opvalt. Wanneer lees je een tekst? Als deze over jezelf gaat. Zorg dus voor: een herkenbaar koopmotief; een verrassende approach; het juiste medium. wij leren u verleiden... Tijd is de kritieke factor. In een split second beslist de klant of hij uw aanbod aantrekkelijk vindt. Dat kan hij alleen als hij uw aanbod direct begrijpt. Dus geen wollig geouwehoer. Klare taal. Verkopen is heel simpel. 1. U trekt de aandacht. 2. U laat zien wat het voordeel is voor de klant. 3. U laat zien hoe hij dit voordeel kan behalen. Vooral stap 3 wordt nog wel eens vergeten. Doodzonde! de kunst van het verleiden en wij stoppen niet voordat u tevreden bent... U leert in 1 dag hoe u alle verkooptechnieken toe kunt passen in uw tekst. Wij leren u dat op basis van uw eigen teksten. Tijdens de training schrijft u meteen een nieuwe verkooptekst. Dat kan een (e-)mailing, een advertentie of bijvoorbeeld een prikkelende teaser zijn. Deze tekst kunt u meteen versturen naar uw klanten. Succes verzekerd!

10 Kijk op heldere- s.nl voor meer informatie u krijgt 16 zakelijke per dag... Tenminste als u de gemiddelde Nederlander bent. En u ongeveer 15 seconden aan iedere mail. Dat is de tijd die iemand gemiddeld aan een mail in zijn Inbox besteedt. Dat geldt ook voor de mailtjes die u stuurt. U legt beslag op de tijd van de lezer. Die tijd moet minimaal zijn. Daarom leren wij u hoe u binnen 10 seconden uw lezer informeert. hoe leren wij u beter mailen? 80 procent van het trainingsprogramma vindt plaats via e- mail. U zit gewoon achter uw eigen PC. Net als de trainer. U krijgt schrijfopdrachten. U krijgt oefeningen. U krijgt theorie en uitleg. U krijgt feedback op uw teksten. Wilt u toch liever een trainingsbijeenkomst? Dat kan natuurlijk ook. Bij u op kantoor.. Het maakt veel uit of u een mail direct beantwoordt of na een paar dagen. Bij direct antwoorden lijkt het op chatten, een digitaal gesorek. Laat u de mail een paar dagen liggen, dan is uw antwoord meer een brief. Dat is belangrijk bij mailen éééééé mail! wat leert u? U leert onder andere: helder formuleren (stijl van schrijven); goed structureren (opbouw); tips en trucs voor digitale communicatie; omgaan met verschillende leesgroepen; de etiquette van het mailen.

11 Kijk op helderesites.nl voor meer informatie een goede site is helder, helder en nog eens helder Er zijn 3 eisen die wij aan een website stellen: helder, helder,helder! Helderheid op alle fronten: taalgebruik, structuur en navigatie. hoe leren we u dit? U leert in 1 dag teksten voor het web schrijven. U oefent daarmee. Belangrijk daarbij is dat u direct ziet hoe een tekst op een website toont. Papier leest immers anders dan een beeldscherm. Daarom werkt u binnen de training in een website. U ziet na elke wijziging uw tekst direct op een site. U ziet het dan ook meteen als: - de stijl niet goed is; - het taalgebruik te ingewikkeld is; - de opbouw onlogisch is; - de lezer niet genoeg verleid wordt; - de links niet logisch werken; - de argumenten niet sterk zijn; - er teveel of te weinig informatie instaat. 1 2 weg! Een bezoeker beslist in 2 tellen of hij op uw website blijft. U moet dus extreem helder zijn. Daarna heeft u slechts 9 tellen om hem te overtuigen op uw site te blijven. Dat is geen gemakkelijke opgave...

12 Kijk op opdrachtbinnen.nl voor meer informatie uw totale verkoopproces onder de loep nemen Dat is wat wij tijdens dit programma doen. U doorloopt alle stappen van het verkoopproces. - Marketing: marketingplannen, mailings, websites, nieuwsbrieven, advertenties, netwerken. - Koude acquisitie:bellen en langsgaan - Warme acquisitie:relatiebeheer - Offertes:schrijven en vormgeven - Verkoopgesprekken: technieken en mogelijkheden - Factuur: opstellen en benutten - Aftersales: benutten voor meer opdrachten hoe doen wij dat? U bepaalt samen met ons hoe het programma eruit ziet. Enkele onderdelen: Een 2-daagse training acquisitiegesprekken voeren; 2 coachingsgesprekken voor en na het traject; 1 dagdeel offertes schrijven; 1 klantanalyse (inclusief klantenpanel); Schrijven van een marketing-/salesplan. Vindt u koude acquisitie leuk? Wij niet, Al die zinloze uren bellen en langsgaan. Teveel variabelen, te veel inspanning, te weinig succes. Bah! En volstrekst onnodig. Wij doen al jaren succesvol zaken zonder koude acquisitie. Hoe? Dat geheim van de smid vertellen we u graag. Tijdens ons verkoopprogramma! doen we zaken?

13 bureau voor heldere communicatie wat doen we naast deze trainingen nog meer? teksten schrijven taalanalyses communicatieonderzoek, communicatieadvies maken van instructiefilms in onze studio maken van visuals en animaties Meer weten? Bel ons gerust! hoe kunt u ons bereiken? telefoon: (06) info@brutaal.nl website: Adres: Pascalstraat AZ Ede Brutaal is in mei 2006 gestart. Met 2 zeer ervaren trainers. Het idee: organisaties helpen helder te communiceren. De uitgangspunten: -we doen wat we leuk vinden - w e doen wat we goed kunnen -we doen waar de klant op zit te wachten We werken graag met u samen. Maar we nemen niet elke opdracht aan. Alleen opdrachten waarvan we zeker zijn dat we ze goed kunnen en leuk vinden!

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Drie goede redenen om het nu te leren

Drie goede redenen om het nu te leren Logisch rapporteren met de piramidemethode Drie goede redenen om het nu te leren Inleiding 1. Je lezer is er blij mee 2 1.1 Relevante inhoud 2 1.2 Toegankelijke vorm 2 2. Het schrijven gaat soepeler 4

Nadere informatie

Timemanagement? Manage jezelf!

Timemanagement? Manage jezelf! Timemanagement? Manage jezelf! Trefwoorden Citeren timemanagement, zelfmanagement, stress, overtuigingen, logische niveaus van Bateson, RET, succes citeren vanuit dit artikel mag o.v.v. bron: www.sustrainability.nl

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

10 tips voor het werven van de ideale stagiair

10 tips voor het werven van de ideale stagiair 1. Zorg dat ze je kennen Als jongeren je bedrijf niet kennen, dan solliciteren ze niet. Logisch. Om de beste leerlingen te krijgen, is contact met de onderwijsinstelling heel belangrijk. En dit contact

Nadere informatie

Vincie van Gils. Klantencommunicatie. Zo krijg je en houd je u tevreden klanten. Spectrum. Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Houten Antwerpen

Vincie van Gils. Klantencommunicatie. Zo krijg je en houd je u tevreden klanten. Spectrum. Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Houten Antwerpen Vincie van Gils Klantencommunicatie Zo krijg je en houd je u tevreden klanten Spectrum Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Houten Antwerpen Spectrum maakt deel uit van Uitgeverij Unieboek Het Spectrum

Nadere informatie

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt professioneler en klantgerichter telefoongesprekken

Nadere informatie

Tekstbureau Duidelijk Zo

Tekstbureau Duidelijk Zo Tekstbureau Duidelijk Zo Praktische tips voor het schrijven van webteksten De stijl verbeteren betekent de gedachte verbeteren. (Friedrich Nietzsche) Om te beginnen Iedereen kan schrijven. Goed schrijven

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren 24 november2015 Jullie doelen? Training Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter niet te zeggen Meer JA s van

Nadere informatie

Praktijkwerkboek AKA. Kopieën maken... 8 In deze opdracht maak je kopieën van documenten.

Praktijkwerkboek AKA. Kopieën maken... 8 In deze opdracht maak je kopieën van documenten. Praktijkwerkboek AKA Secretariaat 1 Inhoud In het onderdeel Secretariaat leer je uitgaande brieven en e-mails verzorgen en verschillende soorten kopieën maken. Je doet de opdrachten die hieronder vetgedrukt

Nadere informatie

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal DRAAIBOEK TRAINING 1, 2,3,4,5 REALISTEN ROADMOVIE De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten vindt u via de onderstaande link. https://prezi.com/0txqqdqmauta/training-realisten-roadmovie-5-bijeenkomsten/

Nadere informatie

Een overtuigende tekst schrijven

Een overtuigende tekst schrijven Een overtuigende tekst schrijven Taalhandeling: Betogen Betogen ervaarles Schrijftaak: Je mening geven over een andere manier van herdenken op school instructieles oefenlesles Lesdoel: Leerlingen kennen

Nadere informatie

8 MEDIA EN SOCIALE MEDIA

8 MEDIA EN SOCIALE MEDIA 53 8 MEDIA EN SOCIALE MEDIA Media Afhankelijk van de omstandigheden kan het verstandig zijn om de media proactief te benaderen op het moment dat een afdeling van de school zwak of zeer zwak wordt. Bij

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Zonder verhaal heb je niets te vertellen. Van verkoop naar verleiding workshop presentatietechnieken

Zonder verhaal heb je niets te vertellen. Van verkoop naar verleiding workshop presentatietechnieken Zonder verhaal heb je niets te vertellen Van verkoop naar verleiding workshop presentatietechnieken Arjan Hoek - 29 november 2018 1. Presenteren met impact 2. De kernboodschap 3. De pitch 4. Tot slot 3

Nadere informatie

Helder schrijven voor juridische beroepen. Taaltrainingen op maat van elke juridische professional

Helder schrijven voor juridische beroepen. Taaltrainingen op maat van elke juridische professional Helder schrijven voor juridische beroepen Taaltrainingen op maat van elke juridische professional Tekstredactie: (her)schrijven, eindredactie en correcties "De juridische taal is waarschijnlijk de enige

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

> Inhoud. 1 Inleiding 2 Warme acquisitie via je netwerk

> Inhoud. 1 Inleiding 2 Warme acquisitie via je netwerk > Inhoud Elke kaart aan de voorzijde behandelt een onderwerp uit het acquisitieproces. De achterkant van de kaart is telkens een verdieping van de voorkant. 1 Inleiding 2 Warme acquisitie via je netwerk

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

Opleiding Vertegenwoordiger.

Opleiding Vertegenwoordiger. Opleiding Vertegenwoordiger www.bpmo-academy.nl Wat doet een Vertegenwoordiger? Een vertegenwoordiger is iemand die namens een bedrijf klanten of mogelijke klanten bezoekt om ze te enthousiasmeren voor

Nadere informatie

Inhoud en competenties leer-werkboeken

Inhoud en competenties leer-werkboeken Inhoud en competenties leer-werkboeken Ik, leren en werken Voorbereidende interne stage Hoofdstuk 1 Voorbereiding op de stage In dit hoofdstuk staat de competentie Leren centraal. De deelnemer maakt kennis

Nadere informatie

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 1 Een zakelijke mailinglijst is een sterke troef bij het uitbouwen van uw onderneming. Meer e-mailadressen van potentiële klanten zorgen voor meer bereik

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

De workshop Webteksten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Webteksten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Webteksten schrijven Webteksten schrijven, effectieve content creëren Hoe schrijf je aantrekkelijke teksten voor je website? Hoe zorg je dat een potentiële klant jullie website vindt, en daar

Nadere informatie

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPAPER: TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMARKETINGBUREAU Telemarketing is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

(Vak)teksten lezen in vmbo - mbo - Handleiding

(Vak)teksten lezen in vmbo - mbo - Handleiding (Vak)teksten lezen in vmbo - mbo - Handleiding Aan de slag met lezen in beroepsgerichte vakken Voor de verbetering van leesvaardigheid is het belangrijk dat leerlingen regelmatig en veel lezen. Hoe krijg

Nadere informatie

Adverteren op one2xs

Adverteren op one2xs Adverteren op one2xs GPT advertenties die wél rendabel zijn. Laat u overtuigen door de vele mogelijkheden die one2xs u biedt. www.one2xs.com 28-11-2008 Adverteren op one2xs. Waarom? Enorm brede doelgroep

Nadere informatie

Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule

Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule Een klacht is een kans. Wanneer een klant de moeite neemt om zijn onvrede te laten blijken, biedt dat je de mogelijkheid de klant alsnog tevreden te stellen

Nadere informatie

Ideeën presenteren aan sceptische mensen. Inleiding. Enkele begrippen vooraf

Ideeën presenteren aan sceptische mensen. Inleiding. Enkele begrippen vooraf Ideeën presenteren aan sceptische mensen Inleiding Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat het moeilijk kan zijn om gehoor te vinden voor informatie of een voorstel. Sommige mensen lijken er uisluitend

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 1 Lees onderstaande tekst. Daarna ga je zelf een soortgelijke tekst schrijven.

Nadere informatie

Het Euretco Leiderschapspracticum: van ondernemer naar inspirerend leider

Het Euretco Leiderschapspracticum: van ondernemer naar inspirerend leider Het Euretco Leiderschapspracticum: van ondernemer naar inspirerend leider In het nieuwe retailen staat de P van people centraal. Meer dan je collectie en je winkeluitstraling zorgen de mensen in je organisatie

Nadere informatie

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips Het Netwerk Boek Netwerk Boek Rob B. Tol Wie Wat Waar Waarom Hoe Zakelijk Netwerken Social Media Personal Branding Tips Success Stories Interviews Do s & Don ts Cases Voorbeelden Oefeningen Tests 3 Inhoud

Nadere informatie

Workshop Timemanagement

Workshop Timemanagement Workshop Timemanagement Rabobank 20 januari 2015 www.focusoptekst.nl TOPICS De basis: taken en stappen E- mail (gefng things done) Nee- zeggen Stop met uitstellen Het nieuwe werken DE BASIS 1. Ken je doelen

Nadere informatie

LUPUS: HOE GA JE ER MEE OM? Workshop voor de Lupus Patiënten Groep op zaterdag 7 november 2009 door Ditta van Dijk, MSc.

LUPUS: HOE GA JE ER MEE OM? Workshop voor de Lupus Patiënten Groep op zaterdag 7 november 2009 door Ditta van Dijk, MSc. LUPUS: HOE GA JE ER MEE OM? Workshop voor de Lupus Patiënten Groep op zaterdag 7 november 2009 door Ditta van Dijk, MSc. Twee thema s Ik, mijn ziekte en de buitenwereld Piekeren De oplossingsgerichte methode

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken Voor een groep Korte Workshop Time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com W www.slimwerken.com

Nadere informatie

TAAL OP NIVEAU CURSUSAANBOD 2015-2016

TAAL OP NIVEAU CURSUSAANBOD 2015-2016 TAAL OP NIVEAU CURSUSAANBOD 2015-2016 INHOUD Inleiding Online cursussen Klantgericht schrijven Nederlands Zakelijk Engels Spelling & Grammar Online test Nederlands spelling & grammatica Online test Engels

Nadere informatie

Presenteren & Promoveren 2014

Presenteren & Promoveren 2014 Presenteren & Promoveren 2014 Een training voor promovendi De dissertatie is af. Het was een klus, maar de manuscriptcommissie heeft haar goedkeuring gegeven. De datum voor de promotie is al weken bekend.

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Wegens succes!! Extra training op 20 september 2013 Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - Directeuren - Managers - Adviseurs

Nadere informatie

Een sterk CV en motivatie

Een sterk CV en motivatie Een sterk CV en motivatie Een sollicitatie bestaat meestal uit een sollicitatiebrief en een Curriculum Vitae (CV). Soms vragen organisaties alleen nog naar een motivatie, die je al dan niet in een format

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig.

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig. Les 1: Een Wikitekst schrijven Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje over koningin Beatrix op www.nieuwsbegrip.nl 1. Schrijf tijdens het

Nadere informatie

Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld

Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld Haalt het beste uit uw mensen! Communiceren op basis van Management Drives De wereld van de kleuren onthuld Haalt het beste uit uw mensen! Management Drives? Management Drives is het bedieningspaneel en

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties Presenteren vmbo-4 Presenteren is aan de ene kant een kunst de één is er beter in dan de ander maar aan de andere kant valt of staat elke presentatie met een goede voorbereiding en veel oefening. Bij presenteren

Nadere informatie

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013 Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen versie 1,1 Maart 2013 Waarom een MainportArt website? Veel kunstenaars, modellen en fotografen hebben al één of meer websites.

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

BureauJeugdzorgDrenthe. februari 2005 / 05 004

BureauJeugdzorgDrenthe. februari 2005 / 05 004 BureauJeugdzorgDrenthe februari 2005 / 05 004 Bureau Jeugdzorg Drenthe Jeugdreclassering Heel wat jongeren tussen 12 en 18 komen in aanraking met jeugdreclassering. Justitie of de Raad voor de Kinder bescherming

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

nderhandelen -mailen en Vaardigheid strainingen voor het hoger onderwijs rieven schrijven erkopen Met unieke online tools

nderhandelen -mailen en Vaardigheid strainingen voor het hoger onderwijs rieven schrijven erkopen Met unieke online tools dviseren nderhandelen -mailen Vaardigheid strainingen voor het hoger onderwijs en erkopen Met unieke online tools SKILLS VAARDIGHEIDSTRAININGEN VOOR HET HOGER ONDERWIJS In deze brochure vindt u een overzicht

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

Schr jfwijzer. Versie: 1.0 // Datum: 8 oktober 2012. Praktische Richtlijnen voor brochures

Schr jfwijzer. Versie: 1.0 // Datum: 8 oktober 2012. Praktische Richtlijnen voor brochures Schr jfwijzer Versie: 1.0 // Datum: 8 oktober 2012 Praktische Richtlijnen voor brochures 1. Inleiding 3 2. Brochures 3 3. Controlevragen vooraf 3 4. Aanpak van wervend brochures 3 4.1 Toonzetting 3 4.1.1

Nadere informatie

Oefenvragen Management Assistent A - Communicatie

Oefenvragen Management Assistent A - Communicatie Oefenvragen Management Assistent A - Communicatie 1. De meeste mensen zijn primair: A. visueel ingesteld. B. kinesthetisch ingesteld. C. socialistisch ingesteld. D. auditief ingesteld. 2. Wat is het belangrijkste

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Deze handleiding is bedoeld voor vrijwilligers van het project E-Maatjes om te kunnen chatten en e-mailen met de gekoppelde deelnemer in een veilige

Nadere informatie

- Leerlijn Leren leren - CED groep. Leerlijn Leren leren CED groep

- Leerlijn Leren leren - CED groep. Leerlijn Leren leren CED groep Leerlijn Leren leren CED groep 1 1. Taakaanpak Leerlijn leren leren CED groep Groep 1 a. Luistert en kijkt naar de uitleg van een opdracht in een één op één situatie b. Wijst aan waar hij moet beginnen

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt WEBINAR hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt 17 juni 2014 Wat leer je in deze webinar? de hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt welke stappen je kunt zetten om VA te worden hoe je eigen mindset jou

Nadere informatie

10 tips voor begrijpelijke AWBZ-formulieren

10 tips voor begrijpelijke AWBZ-formulieren 0 tips voor begrijpelijke AWBZ-formulieren Dit is een uitgave van: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Directie Postbus 0011 00 ea Den Haag www.rijksoverheid.nl Maand 0 B-0000 0 tips

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding.

Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven over het schrijven van een handleiding. Graag zou ik je willen vragen mij een email te sturen

Nadere informatie

Trainingen & Workshops VvKR

Trainingen & Workshops VvKR Trainingen & Workshops VvKR 13 december 2014 Willeke Bouwer De kracht van Peper Hét trainingsbureau in de reisbranche Communicatie, verkoop en management Praktisch en direct bruikbaar 9 de Verkiezing Reisbureau

Nadere informatie

Kwaliteitszorg. Test jezelf.

Kwaliteitszorg. Test jezelf. Kwaliteitszorg. Test jezelf. Pagina 1 Weet jij hoe je je deskundigheid of die van je collega s kunt bevorderen of professionaliseren? Kun je goed samenwerken? Kun je kwaliteitszorg leveren? Doe de testjes

Nadere informatie

4 INZICHTEN. De vier inzichten in dit boekje zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek,

4 INZICHTEN. De vier inzichten in dit boekje zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek, 4 INZICHTEN De vier inzichten in dit boekje zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek, waarbij 37 trainers en coaches een seizoen lang intensief zijn gevolgd. Dit onderzoek

Nadere informatie

CNV VAKMENSEN 'DE VAKBOND WAAR DEZE TIJD OM VRAAGT'

CNV VAKMENSEN 'DE VAKBOND WAAR DEZE TIJD OM VRAAGT' CNV VAKMENSEN 'DE VAKBOND WAAR DEZE TIJD OM VRAAGT' De wereld verandert. Steeds meer mensen weten steeds meer. Steeds meer mensen laten zich steeds minder wijs maken. Voor vakbonden is dat een nieuwe realiteit,

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Je gedachten gestructureerd op papier

Je gedachten gestructureerd op papier Online training: Je gedachten gestructureerd op papier Start: 14 september 2015 Een online programma, mét coaching, voor ondernemers en werknemers Voor als je logisch opgebouwde teksten wil leren schrijven,

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Trainingsaanbod. Studiecentrum Bureau Jeugdzorg Utrecht Voor beroepskrachten die met ouders en kinderen werken

Trainingsaanbod. Studiecentrum Bureau Jeugdzorg Utrecht Voor beroepskrachten die met ouders en kinderen werken Trainingsaanbod Studiecentrum Bureau Jeugdzorg Utrecht Voor beroepskrachten die met ouders en kinderen werken 1 Trainingsaanbod Als beroepskracht hoort en ziet u veel en bent u vaak de eerste die mogelijke

Nadere informatie

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders plastraining voor kinderen adviezen voor ouders Uw kind start met een plastraining op de polikliniek Kindergeneeskunde van het OLVG. Uw kind volgt de training omdat hij problemen heeft met zijn blaas.

Nadere informatie

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson Hoe ve r k o o p jij jo u w pr o d u c t of di e n s t. Voorbeeld: ik ben gespecialiseerd in herenmodefoto s en heb al vele bedrijven als zzp-er succesvol mogen ondersteunen met het optimaliseren van de

Nadere informatie

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk HANDBOEK Beautybusiness Sylvia van Kuijk Auteursrechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

Schrijven voor internet

Schrijven voor internet Schrijven voor internet Wat gaat er mis en hoe kan het beter? Amersfoort, 4 februari 2016 Wie is Xenia? Xenia Wassenbergh, geboren in Amsterdam. Is drs. Europese Studies (UvA). Schrijft sinds 1992 voor

Nadere informatie

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier 2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier Naam docent: Onderwerp van de les/training/ workshop: Aantal deelnemende studenten: Datum: Presenteren Beginsituatie: Groep kent elkaar nu al redelijk goed. Er

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Ambassadeur Heldere Taal binnen de Overheid

Ambassadeur Heldere Taal binnen de Overheid 2013/2014 Ambassadeur Heldere Taal binnen de Overheid Ik hecht eraan dat alles wat uit onze afdeling komt in helder Nederlands is geschreven, Maarten Koning (J.J. Voskuil, Het Bureau, deel 1) 2013/2014

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

VERKOPEN EN ACQUIREREN

VERKOPEN EN ACQUIREREN VERKOPEN EN ACQUIREREN driedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt meer commercieel succes door je eigen verkoopvaardigheden verder

Nadere informatie

MAAK DE COMMUNICATIESPRONG. Bureau Kortkrachtig. Het Kortkrachtig concept. Printversie van de website van Kortkrachtig. www.kortkrachtig.

MAAK DE COMMUNICATIESPRONG. Bureau Kortkrachtig. Het Kortkrachtig concept. Printversie van de website van Kortkrachtig. www.kortkrachtig. Pagina 1 van 5 Document Inhoud document Website Printversie van de website van Kortkrachtig Alle teksten van de site www.kortkrachtig.nl MAAK DE COMMUNICATIESPRONG Hoe gebruik je communicatie slimmer en

Nadere informatie

Competenties verbonden aan het ComPas

Competenties verbonden aan het ComPas Competenties verbonden aan het ComPas 5 kerncompetenties en 8 erg waardevol competenties 1. Kunnen samenwerken... 2 2. Contactvaardig zijn... 3 3. Inlevingsvermogen/empathie bezitten... 4 4. Zelfreflectie...

Nadere informatie

Luisteren, doorvragen en feedback geven

Luisteren, doorvragen en feedback geven Luisteren, doorvragen en feedback geven Rogier Guns P-GIS 23 April 2007 Doelstelling presentatie LSD methode Actief Luisteren Doorvragen Feedback geven Let op: Sommige technieken lijken (theoretisch) heel

Nadere informatie

Thema. Kernelementen. Oplossingsgericht taalgebruik Voorbeeld van communiceren 10 communicatie-tips

Thema. Kernelementen. Oplossingsgericht taalgebruik Voorbeeld van communiceren 10 communicatie-tips Thema Kernelementen Oplossingsgericht taalgebruik Voorbeeld van communiceren 10 communicatie-tips Tips voor de trainer: Doseer je informatie: less is more. Beoordeel wat je gymnasten doen, niet wie ze

Nadere informatie

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag?

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? CONSULT COACHING TRAINING Voorbij je grenzen: stuur je kracht training persoonlijke kracht Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Waarschijnlijk niet. En u

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie