EVC-analyse: handleiding voor deelnemers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EVC-analyse: handleiding voor deelnemers"

Transcriptie

1 EVC-analyse: handleiding voor deelnemers Inleiding U bent aangemeld voor de EVC-procedure van NCOI Opleidingsgroep. EVC staat voor Erkennen van eerder Verworven Competenties. Met een EVC-procedure kunt u mogelijk vrijstellingen verdienen voor een opleiding die u gaat volgen, als uw werk- en leerervaringen daartoe aanleiding geven. Hierdoor kunt u sneller uw diploma behalen. Op dit moment bent u ingelogd op de digitale EVC-omgeving van NCOI: de EVC-tool. De EVC-tool bestaat uit een digitaal dossier en een vragenlijst per module van de betreffende opleiding. In het digitaal dossier slaat u algemene achtergrondinformatie op over uw opleidingen en werkervaring, zoals kopieën van diploma s, uw cv en uw functieprofiel. De vragenlijst wordt door u en uw leidinggevende ingevuld en geeft een indruk van uw kennis en vaardigheden tot nu toe, op de verschillende onderdelen van de betreffende opleiding. Op basis van de door u ingevulde vragenlijsten en uw digitale dossier (samen portfolio genoemd) voert u een eindgesprek met een assessor van NCOI ( assessment ). Op basis van dit assessment formuleert de assessor een advies over de toe te kennen vrijstellingen. De ingevulde vragenlijsten en het digitale dossier vormen een belangrijke input voor het eindgesprek, dus het is belangrijk dat u de EVC-tool nauwkeurig invult, zodat de assessor een passend advies kan formuleren. Succes! Let op: NCOI zal alle antwoorden en aangeleverde documenten vertrouwelijk behandelen. De EVC-tool Lees onderstaande instructies zorgvuldig door, voordat u aan de slag gaat met de EVC-tool. Tijd Voor het invullen van de vragenlijst heeft u in totaal 15 werkdagen de tijd. Deze tijd gaat lopen vanaf het moment dat u voor het eerst ingelogd bent in de digitale EVComgeving. Iedere module neemt ongeveer twee uur in beslag. U kunt het invullen tussentijds onderbreken om er op een later moment mee verder te gaan. Houd er rekening mee dat het gebruik van de EVC-tool veel tijd in beslag neemt!

2 Inloggen kunt u door middel van het intypen van uw adres en uw wachtwoord, zie onderstaand scherm. Figuur 1: Inlogscherm EVC-analyse U bent op dit moment ingelogd op de digitale EVC-omgeving van NCOI. Hier ziet u een overzicht van alle modules met onder elke module een x aantal vragen. Figuur 2: Startscherm EVC-tool

3 U kunt nu starten met het invullen van de EVC-analyse. Hierbij doorloopt u de volgende stappen: Stap 1: Digitaal dossier: voeg de gevraagde algemene documenten (diploma s, certificaten, c.v. e.d.) toe in uw digitale dossier; Stap 2: Start vragenlijst: vul de vragenlijsten per module in en voeg ter bewijsvoering van uw antwoorden eventuele documenten toe; Stap 3: Afronding. Stap 1: Digitaal dossier Wanneer u in het startscherm mijn EVC- analyse (zie figuur 2) klikt op uw eigen naam ( Deelnemer 2 ), komt u terecht in het tabblad Mijn Profiel (zie onderstaand scherm). Figuur 3: Digitaal dossier Indien uw gegevens niet correct ingevoerd staan, kunt u deze hier zelf wijzigen. Onderaan het tabblad Mijn profiel vindt u Mijn portfolio. In het portfolio kunt u maximaal 10 documenten opslaan. U kunt hier algemene documenten opslaan met betrekking tot uw opleidingsachtergrond en (werk)ervaring, zoals (ingescande) kopieën van relevante diploma s, certificaten, uw cv en uw functieprofiel. U kunt via de knop upload meer bestanden uploaden: Figuur 4: Documenten uploaden in mijn portfolio.

4 Klik op Bladeren om een document te selecteren dat u wilt uploaden. Vervolgens klikt u op de knop Upload. Er verschijnt een controlescherm dat aangeeft dat de documenten succesvol zijn toegevoegd aan uw portfolio: Figuur 5: controlescherm uploaden Indien u meer bestanden wilt uploaden, klikt u op de knop Continue. Wanneer u achteraf bestanden wilt verwijderen, klikt u op de tekst verwijder (zie figuur 4).

5 Stap 2: Start vragenlijst Naast het uploaden van de algemene documenten in 'Mijn Portfolio' vult u als deelnemer de vragenlijst in voor de betreffende modules. Aan de linkerkant van de webpagina staan de modules waarvoor u een vragenlijst dient in te vullen: Figuur 6: overzicht modules Wanneer u op de naam van de module klikt, wordt de vragenlijst gestart: Figuur 7: vragenlijst

6 De vragenlijst bevat een aantal stellingen. Elke stelling heeft betrekking op kennis, kunde of een vaardigheid (competentie). U scoort uzelf op een 5-puntsschaal voor de betreffende stelling. Hoe hoger het cijfer dat u kiest, hoe meer u de bedoelde competentie beheerst. U dient eerst op wijzig te klikken, voordat u uw score kunt invullen en de toelichtende tekst in het tekstvak kunt typen. Wanneer u een score van 4 of 5 geeft, krijgt u een verdiepingsvraag over uw actuele kennis en vaardigheden op dit gebied. Deze vraag beantwoordt u in het betreffende antwoordscherm. Figuur 8: verdiepingsvraag Eventueel voegt u nog aanvullend bewijsmateriaal toe, om aan te tonen dat u de betreffende competentie beheerst. Dit kan een verslag zijn dat u heeft gemaakt, een projectplan dat u heeft geschreven of bijvoorbeeld en verslag van uw functioneringsgesprek; als het maar bewijsmateriaal is dat onderschrijft dat u de betreffende competentie beheerst. Denk er bij elke vraag aan dat deze competentie ook opgedaan kan zijn in uw privé-omgeving (zie voorbeelden in bijlage 3). Via de knop (upload document) kunt u het aanvullende bewijsmateriaal uploaden. U klikt vervolgens op Bladeren om het gewenste bestand te selecteren, daarna op Openen om het bestand toe te voegen, en tenslotte klikt u op Uploaden om het document te koppelen aan de digitale vragenlijst. Wanneer u klaar bent met het invullen van de vragenlijst van de module klikt u op afronden : Figuur 9: afronding vragenlijst

7 Tip: als u klaar bent met een module, rondt u deze af. Voor de opbouw van uw papieren portfolio kunt u uw antwoorden afdrukken. We raden u aan dit te doen en ze mee te nemen naar het eindgesprek. Wanneer u de module heeft afgerond, verandert de status van uw module van gepland naar ingeleverd : Figuur 10: status modules Wanneer u bij een bepaalde module denkt dat u van de onderwerpen binnen die module weinig af weet, kunt u ervoor kiezen deze module in zijn geheel over te slaan. U kunt dit doen via het overzichtscherm van de modules (zie figuur 9), maar ook als u de vragenlijst al gestart heeft. U kunt dan onderaan de vragenlijst klikken op de knop module overslaan : Figuur 11: module overslaan in vragenlijst Bovenstaande stappen herhaalt u voor alle modules van de evc-analyse.

8 Stap 3: Afronden Wanneer u definitief klaar bent met de vragenlijst, klikt u op Afronden : Figuur 12: statusoverzicht met knop afronden onderaan het scherm Uw leidinggevende ( coach ) kan nu de ingevulde vragenlijsten gaan doorlopen, om scores te kunnen geven bij uw lijst. Vervolgens gaat de vragenlijst naar NCOI om te worden beoordeeld. En dan? Als ook uw leidinggevende de vragenlijst heeft ingevuld en afgerond, krijgt u van NCOI een uitnodiging voor het assessment. Tijdens dit assessment wordt het opgebouwde portfolio en de door u ingevulde vragenlijsten met u besproken. Het is een pittig gesprek, dat lijkt op een mondeling examen. Voor dit examen hoeft u echter niet te leren, omdat het gaat over de kennis die u door de jaren heen heeft opgebouwd. EVC-rapportage Circa drie weken na het assessment ontvangt u een schriftelijke EVC-rapportage. In deze rapportage staat aangegeven voor welke modules uit de betreffende opleiding u vrijstellingen krijgt. Het is daarnaast een erkenning van de competenties die u in huis heeft.

9 Vragen? Heeft u geen toegang, vragen of wijzigingen met betrekking tot de EVC-procedure, neem dan contact met op met NCOI via telefoonnummer of via het online contactformulier op de NCOI-website ( Veel succes met uw EVC-analyse!

10 Bijlage 1: Beoordelingscriteria bewijsmateriaal NCOI bepaalt of het materiaal relevant is of niet, aan de hand van onderstaande criteria: Bewijsmateriaal is authentiek (herkomst en datum van het materiaal staan vermeld en personen en organisatie zijn bij naam genoemd); Bewijsmateriaal is actueel (niet ouder dan 5-10 jaar); Bewijsmateriaal is relevant in relatie tot dit EVC-traject. Bijlage 2: Voorbeeld opbouw Portfolio met algemene documenten (digitaal dossier) en overig bewijsmateriaal In het digitale dossier passen maximaal 10 documenten. Maak daarom een goede selectie van wat u wilt uploaden. De volgende documenten kunt u kwijt in het digitale dossier: CV Kopieën van diploma s/certificaten van gevolgde opleidingen en/of cursussen Functieprofiel Verslag functionerings- en beoordelingsgesprekken Per verdiepingsvraag kunt u aanvullend 'bewijsmateriaal' toevoegen. Bij iedere vraag kunt u maximaal 3 documenten uploaden.

11 Bijlage 3: Voorbeelden verdiepingsvragen bij vragenlijst (score 4 of hoger) In de verdiepingsvragen wordt vaak gevraagd een voorbeeld te geven uit uw werksituatie. Echter, wanneer u een bepaalde vaardigheid niet heeft opgedaan in uw werk, maar in de privésfeer (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk) kunt u de vraag uiteraard ook vanuit dat perspectief beantwoorden. Zie ook onderstaande voorbeelden. Voorbeeld 1 Vraag: Ik kan berekeningen maken met vreemde valuta. Verdiepingsvraag: Beschrijf in welke situatie u berekeningen met vreemde valuta hebt gemaakt. Heeft u te maken gehad met de biedkoers of de laatkoers? Waarom? Ik heb vorig jaar een rondreis gemaakt door Zuid-Amerika. Daar heb ik te maken gehad met diverse valuta. Als je van land naar land reist, reken je vaak de koers eerst terug naar de Euro om deze vervolgens weer terug te rekenen naar de koers van het nieuwe land. Als je maar lang genoeg onderweg bent, is de Euro wel erg ver weg en reken je van valuta tot valuta. Uiteraard heb je het dan over de laatkoers, de koers waartegen de bank de andere valuta verkoopt. Bijgevoegd document: - reisverslag met beschrijving van wisseltransacties bij grenskantoortje. Voorbeeld 2 Vraag: Ik kan eenvoudige correspondentie voeren. Verdiepingsvraag: Beschrijf de vormen van correspondentie die u in uw organisatie voert. Welke kwaliteitseisen stelt u aan uzelf? Ik ben secretaris van een oldtimerclub. Naast alle ledenpost verzorg ik ook de notulen van de ALV s, de Bestuursvergaderingen en de laatste tijd ook van de overleggen die we hebben met de gemeente. In die gemeente hebben we in een grote moderne schuur achter het huis van een erelid een onderdelendepot. In dat depot hebben we naast onderdelen ook oliën, koelvloeistoffen en remvloeistoffen. Volgens de gemeente vallen we nu onder een industriële bestemming en niet meer onder de woonbestemming. De sociale functie die het depot heeft binnen de gemeente en binnen de club vinden we van dusdanig belang, dat we het depot op die plaats willen hebben. Hierover zijn we sinds januari 2006 in gesprek met de gemeente. De eisen die ik mezelf stel zijn in de eerste plaats foutloos schrijven, maar ook helder en eenduidig. Dit is zeker van belang in de correspondentie met de gemeente. Alle notulen worden in een keer goed gekeurd door de ALV en daar ben ik dan ook trots op! Daarnaast vind ik de adressering, de aanhef en de juiste titels van groot belang. Als de inhoud goed is, kijk ik er nogmaals naar en zorg voor een goede bladspiegel. Bijgevoegd document: - ledenpost; - notulen laatste twee ledenvergaderingen; - brief aan de gemeente met uiteenzetting standpunten bestuur m.b.t. onderdelendepot.

12 Voorbeeld 3 Vraag: Ik kan sollicitatiecodes en sollicitatieprocedures toepassen. Beschrijf hoe de sollicitatieprocedure in uw organisatie er uitziet. Bent u er wel eens van afgeweken? Waarom? In onze organisatie begint een sollicitatieprocedure altijd met het vaststellen van een functieprofiel. Vervolgens wordt vastgesteld via welke kanalen de vacature wordt verspreid (krant, internet, etc). Uit de reacties wordt vervolgens een selectie gemaakt (door de afdeling personeelsmanagement) van de vijf beste kandidaten. Deze worden uitgenodigd voor een gesprek. Dit gesprek vindt dan plaats met een personeelsadviseur en de betreffende lijnmanager. Indien er uit deze eerste ronde meerdere geschikte kandidaten naar voren komen, wordt er vaak met een aantal nog een tweede gesprek gevoerd. Bij dit gesprek zit dan vaak ook een medewerker van de betreffende afdeling. Hierna wordt een definitieve keus voor een kandidaat gemaakt en volgt het arbeidsvoorwaardengesprek met een personeelsadviseur. Ikzelf ben wel eens afgeweken van bovenstaande sollicitatieprocedure. Dat was toen we heel dringend een secretaresse nodig hadden. Een collega kende iemand van zijn vorige werk die daar altijd goed functioneerde en momenteel weer op zoek was naar een secretariële functie. We hebben toen deze persoon meteen uitgenodigd voor een gesprek. Na dit gesprek waren we overtuigd van deze kandidaat, zeker ook gecombineerd met de ervaringen van mijn collega. We hebben haar toen uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek en inmiddels werkt ze alweer een jaar bij ons, tot ieders tevredenheid. Bijgevoegd bewijsmateriaal: - beschrijving wervings- en selectieproces van mijn organisatie. Voorbeeld 4 Vraag: Ik kan eenvoudige onderhandelingen voeren. Verdiepingsvraag: Welke onderhandelingen voert u? Hoe bepaalt u of de onderhandelingen voor beide partijen bevredigend zijn? Mijn vrouw en ik hebben een huis gekocht, een echt opknappertje. Gelukkig kunnen we veel zelf, maar een deel zal ook door de aannemer worden uitgevoerd. Het eerste deel van de onderhandelingen was al met de verkoper. We moesten een verschil van ,- overbruggen. Uiteindelijk zijn wij ,- gestegen en is de verkoper ,- gezakt met de vraagprijs. Ze waren blij dat zij het huis eindelijk verkocht hadden en waren gelukkig bereid zoveel te zakken. Wij wilden (en konden) stijgen tot ,-. Beide partijen waren tevreden en bij de overdracht hebben we met de verkoper een fles champagne opengetrokken. Daarna moesten we een aannemer uitzoeken. Hiertoe hebben we meerdere offertes opgevraagd en zijn in zee gegaan met de aannemer die net niet de goedkoopste was, maar waar we een goed gevoel over hadden. We hebben bij veel klanten waar hij werk had verricht gekeken en hadden vernomen hoe over de prijs te praten viel. We waren er gelukkig snel uit; voor het offertebedrag hebben we bedongen dat de aannemer ook nog de badkamer onder handen neemt (deze zouden we in eerste instantie zelf doen).

13 Bijgevoegd document: - woningbrochure en koopakte; - offerte en factuur aannemer.

EVC-tool: instructie voor leidinggevende

EVC-tool: instructie voor leidinggevende EVC-tool: instructie voor leidinggevende Wat is EVC? Een van uw medewerkers heeft zich aangemeld voor een EVC-procedure bij NCOI Opleidingsgroep. EVC staat voor het Erkennen van eerder Verworven Competenties

Nadere informatie

EVC Erkennen van Verworven Competenties. EVC Quickscan NCOI Opleidingsgroep

EVC Erkennen van Verworven Competenties. EVC Quickscan NCOI Opleidingsgroep EVC Erkennen van Verworven Competenties EVC Quickscan NCOI Opleidingsgroep Inleiding EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties. Met kennis en ervaring die u op uw werkplek of mogelijk zelf in privé

Nadere informatie

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO Handleiding voor de kandidaat Bijgewerkt: 19 maart 2013 1 Contactgegevens: WFTNIVO Villawal 11 3432 NX Nieuwegein Tel. 030 6023075 info@wftnivo.nl www.wftnivo.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB Introductie Welkom bij 50 Club! Leuk dat we u als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze handleiding vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw profiel in 50 Club

Nadere informatie

EVC Portfolio. Hoe vul ik mijn Portfolio in? Een Stappenplan voor EVC-kandidaten

EVC Portfolio. Hoe vul ik mijn Portfolio in? Een Stappenplan voor EVC-kandidaten EVC Portfolio Hoe vul ik mijn Portfolio in? Een Stappenplan voor EVC-kandidaten sysversie 5.0 EVC Portfolio Hoe vul ik mijn Portfolio in? 1 Hoe vul ik mijn Portfolio in? Het invullen van EVC Portfolio

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

Veel succes met het invullen van de Quickscan. Quickscan EVC Centrum Nederland Pagina 2/ 6

Veel succes met het invullen van de Quickscan. Quickscan EVC Centrum Nederland Pagina 2/ 6 Quickscan Inleiding EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties. Met kennis en ervaring die u op uw werkplek of mogelijk zelf in privé en/of vrijwilligerswerk heeft opgedaan, komt u mogelijk in aanmerking

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Hoe doorloop ik de PE cyclus in het register Sociaal Werkers? Inhoud

Hoe doorloop ik de PE cyclus in het register Sociaal Werkers? Inhoud Hoe doorloop ik de PE cyclus in het register Sociaal Werkers? Inhoud Wat is een PE-Cyclus?...2 Ontwikkelplan... 2 Ontwikkelplan in PE-online....2 Eigen ontwikkelplan....3 Ideeën voor ontwikkelplan: 360

Nadere informatie

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Contactgegevens: Laatst bijgewerkt: 29 februari 2012 1 SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING PD4PD-SCAN

HANDLEIDING PD4PD-SCAN HANDLEIDING PD4PD-SCAN INLEIDING 2 HOE WERKT DE PD4PD SCAN 2 AANMELDEN 3 EERSTE KEER INLOGGEN 3 STARTPAGINA 4 STAP 1 ROLLENKEUZE 5 STAP 2 ASSESSMENT AANMAKEN 6 2A: VRAGENLIJST INVULLEN 6 2B: RAPPORTAGE

Nadere informatie

Via www.digitaalveiligheidsplan.nl bent u terechtgekomen bij het Digitaal Veiligheidsplan.

Via www.digitaalveiligheidsplan.nl bent u terechtgekomen bij het Digitaal Veiligheidsplan. Wanneer u wilt werken met het Digitaal Veiligheidsplan kunt u zich intuïtief laten leiden door de tool. Wanneer u er niet helemaal uitkomt vindt u in deze handleiding antwoord op al je vragen. We loodsen

Nadere informatie

MIJN GKB HANDLEIDING

MIJN GKB HANDLEIDING Biedt uitkomst HANDLEIDING MIJN GKB Biedt uitkomst Handleiding Mijn GKB Wat is Mijn GKB? Aanmelden voor Mijn GKB Inloggen in Mijn GKB Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten? De onderdelen van Mijn

Nadere informatie

HBO Vrijstellingsprogramma. Methode EVC

HBO Vrijstellingsprogramma. Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma U heeft inmiddels veel ervaring in uw huidige functie, maar bezit nu nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt u in staat

Nadere informatie

HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC.

HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC. HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma U heeft inmiddels veel ervaring in uw huidige functie, maar bezit nu nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt u in staat

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Loket Rapportages

Handleiding Digitaal Loket Rapportages Handleiding Digitaal Loket Rapportages Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1. Inleiding 2. Inloggen met eherkenning 3. Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen

Nadere informatie

Handleiding Online Ondernemingsplan IMK

Handleiding Online Ondernemingsplan IMK Handleiding Online Ondernemingsplan IMK voor de Gebruiker Versie 2.0 Ondanks dat er de grootst mogelijke zorg is besteed aan het 'Online Ondernemingsplan IMK' blijft er de kans bestaan op een technische

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Inleiding De Atletiekunie heeft geprobeerd haar leeromgeving, de Atletiek Academie, zo eenvoudig mogelijk in te richten. Toch zal niet voor iedereen meteen duidelijk zijn

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.3 Release 19-04-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

Digitaal portfolio (DPF)

Digitaal portfolio (DPF) Digitaal portfolio (DPF) Beknopte handleiding voor Archimedes studenten Inhoud Digitaal portfolio (DPF): toelichting bij inloggen... 2 Digitaal portfolio (DPF): aanmaken van een product... 4 Digitaal portfolio

Nadere informatie

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1.

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1. U hebt de MVO-Stakeholderevaluatie aangeschaft, deze Stakeholderevaluatie wordt gebruikt wanneer een organisatie wil weten hoe het MVO-beleid van de organisatie beoordeeld wordt door medewerkers (inclusief

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Sollicitatiehandleiding

Sollicitatiehandleiding Sollicitatiehandleiding Met uw sollicitatie begint alles! Waarom online solliciteren? Een online sollicitatie heeft veel voordelen voor u en voor ons: We kunnen uw sollicitatie sneller beoordelen, waardoor

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten.

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap 1: DigiD met sms functie Stap 2: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 3: De onderdelen in

Nadere informatie

Handleiding docenten. Online SVA-examenportal

Handleiding docenten. Online SVA-examenportal Handleiding docenten Online SVA-examenportal Inhoud Inleiding... 3 Inloggen... 4 Homepagina... 4 Mijn account... 4 Examenaanvraag... 5 Certificeringen... 7 Leerlingen... 7 Stagebedrijven... 7 2 Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Handleiding Multicraft Online Inhoudsopgave Deel I Handleiding Multicraft Online voor werknemers 1 Handleiding Multicraft

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding Jaarverantwoording Kinderopvang 2015

Handleiding Jaarverantwoording Kinderopvang 2015 Handleiding Jaarverantwoording Kinderopvang 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen bestaand account... 4 1.2 Inloggen nieuw account... 5 1.3 Verschil specialist of coördinator... 6 2. Selecteren

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

NIEUWE BESTELMETHODE WEBSITE MARSIVAL

NIEUWE BESTELMETHODE WEBSITE MARSIVAL NIEUWE BESTELMETHODE WEBSITE MARSIVAL Inloggen Log in met uw emailadres en uw wachtwoord. Elke gebruiker dient ingelogd te zijn om te bestellen of offertes op te maken. Nog geen klant? Klik op Nog niet

Nadere informatie

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR)

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR) Handleiding Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1 Inleiding 2 Inloggen met eherkenning 3 Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen 3.2 Een rapportage aanleveren

Nadere informatie

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING OP HET PORTFOLIO EN EXAMEN Het examen Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt gaat over werk vinden en werk houden in Nederland. Als

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Inkomen Services Online voor de Werkgever

Inkomen Services Online voor de Werkgever Gebruikershandleiding Inkomen Services Online voor de Werkgever Datum 8 januari 2015 XY 15080-0115 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is Inkomen Services Online? 3 Wat zijn de voordelen van Inkomen Services

Nadere informatie

Als u op de link op onze website klikt ( verschijnt het volgende scherm:

Als u op de link op onze website klikt (  verschijnt het volgende scherm: 1. Wijzigen parkeervergunning Als u op de link op onze website klikt (https://parkeren.oldenzaal.nl) verschijnt het volgende scherm: Om in te loggen klikt u op hier Nadat u hebt ingelogd verschijnt het

Nadere informatie

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar   Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Ga naar www.kindkans.net Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Je bent nu succesvol aangemeld als (naam) in de regio VO2303 Deventer VO. Klik op

Nadere informatie

Handleiding mijnreade

Handleiding mijnreade Handleiding mijnreade Inhoud 1. Inleiding... 2 Wat is mijnreade Cliëntenportaal?... 2 2. Wat heeft u nodig?... 2 3. DigiD aanvragen... 2 4. Inloggen en uitloggen... 2 5. Hoe werken de verschillende onderdelen...

Nadere informatie

Handleiding mijn.beroepservaringperiode.nl (zelfstandige route)

Handleiding mijn.beroepservaringperiode.nl (zelfstandige route) Handleiding mijn.beroepservaringperiode.nl (zelfstandige route) Dit document is bestemd voor deelnemers aan de zelfstandige route van de Beroepservaringperiode. Het bevat de gebruikershandleiding voor

Nadere informatie

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente Handleiding Smoelenboek Website St. Jansgemeente In deze handleiding vindt u uitleg over het aanmaken van een eigen profielpagina op de website van de St. Jansgemeente te Gouda. 1 Stappenplan registratie:

Nadere informatie

Handleiding Nivometing Kandidaat SVMNIVO

Handleiding Nivometing Kandidaat SVMNIVO Handleiding Nivometing Kandidaat SVMNIVO Laatst bijgewerkt: 24 november 2011 1 Contactgegevens: SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Handleiding DocentenInfo BOP

Handleiding DocentenInfo BOP Handleiding DocentenInfo BOP Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland Hans Franken 24 augustus 2012 Versie 1.3-hf Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Aanmelden... 2 2. Het Beginscherm... 3 3. Het scherm Docent

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.3 Release 19-04-2013 I Inhoudsopgave Deel I 1 1 1 Met Multicraft Online is het mogelijk om op ieder gewenst moment online inzicht te hebben in de urenregistratie en facturatie

Nadere informatie

Portfolio vrijstellingsverzoek op grond van praktijkervaring

Portfolio vrijstellingsverzoek op grond van praktijkervaring Vrijstelling op grond van praktijkervaring binnen de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Door relevante praktijkervaring ontstaat voor u de mogelijkheid vrijstelling te krijgen voor maximaal 5 modulen

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.4 Release 26-07-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II App 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om 24 uur per dag online

Nadere informatie

1.1 Wat is extranet? Beginnen met extranet 2

1.1 Wat is extranet? Beginnen met extranet 2 Handlleiding Acura Assuradeuren Ex tranet Versie 1.1 03-2013 1. Inleiding Pagina 1.1 Wat is extranet? 2 1.2 Beginnen met extranet 2 2. Informeren 2.1 Uw administratie raadplegen 5 2.2 Klantgegevens raadplegen

Nadere informatie

Handleiding EVC-procedure

Handleiding EVC-procedure Handleiding EVC-procedure Informatie voor de kandidaat VAPRO Basisoperator VAPRO A VAPRO B VAPRO C december 2007 Inhoud 1 Inleiding...3 2 De EVC-procedure...4 2.1 Afnemen van een quick scan...4 2.2 Verzamelen

Nadere informatie

Assessment handleiding

Assessment handleiding Assessment handleiding versie 2016.1.2 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Assessment onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)...

Nadere informatie

Handleiding beheertool mini-website

Handleiding beheertool mini-website Handleiding beheertool mini-website 2013 Salon Solution is onderdeel van Wiewathaar.nl Inleiding Klanten van Wiewathaar.nl kunnen hun mini-website bijhouden met de online beheertool. In deze handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Inleiding Zorgverzekeraars zijn verplicht kwalitatief goede zorg in te kopen en werkgevers zijn verplicht er zorg voor te dragen dat vanuit

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Algemene aanwijzingen voor het gebruik van het digitale systeem In de meeste schermen wordt extra uitleg gegeven. Deze uitleg is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding App installatie en beheerportal

Handleiding App installatie en beheerportal Handleiding App installatie en beheerportal Inhoud 1. De App installeren en activeren via de SEOshop App store... 2 2. Testen of de koppeling correct is geconfigureerd... 5 3. Inloggen beheerportal...

Nadere informatie

Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair

Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair Handleiding CheckIn publiek inschrijven voor de intermediair CheckIn is een online tool waarmee je onder andere kandidaten kunt uitnodigen om in te schrijven. 1. De kandidaat uitnodigen Log in op de website

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding Kaderledenwebsite gebruikershandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd op welke manier kaderleden gebruik kunnen maken van de kaderwebsite van FNV Bouw. Inleiding Door in de webbrowser naar https://kaderleden.fnvbouw.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Handboek voor de LEVERANCIER

Handboek voor de LEVERANCIER Inhuurdesk V. Vos Inhuurdesk@ns.nl Versie 1.0 December 2010 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Processchema... 3 2. Aanmelden als leverancier... 4 2.1 Ontvangen van de gebruikersnaam en een wachtwoord...

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 5 Hoofdstuk 3 Mijn dossier...

Nadere informatie

Handleiding voor het indienen van de aanvraag voor SCAS-Hercertificering wielrensoigneur.

Handleiding voor het indienen van de aanvraag voor SCAS-Hercertificering wielrensoigneur. SCAS976 Handleiding voor het indienen van de aanvraag voor SCAS-Hercertificering wielrensoigneur. De aanvraag van de hercertificering verloopt via de SCAS-website: www.scascertificering.nl Hieronder wordt

Nadere informatie

Via www.digitaalveiligheidsplan.nl bent u terechtgekomen bij het Digitaal Veiligheidsplan.

Via www.digitaalveiligheidsplan.nl bent u terechtgekomen bij het Digitaal Veiligheidsplan. Wanneer u wilt werken met het Digitaal Veiligheidsplan kunt u zich intuïtief laten leiden door de tool. Wanneer u er niet helemaal uitkomt vindt u in deze handleiding antwoord op al uw vragen. We loodsen

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren

Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren 1 Inleiding Eind 2012 heeft Golfbaan Stippelberg het besluit genomen

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

EVC Portfolio. Update voor Assessoren / januari 2012. sysversie 5.0

EVC Portfolio. Update voor Assessoren / januari 2012. sysversie 5.0 QRM januari 2012 1 EVC Portfolio Update voor Assessoren / januari 2012 sysversie 5.0 Inhoudsopgave Inleiding 3 pagina 1.EVC-kandidaten zijn vanaf nu verplicht bij bewijsmateriaal aan te geven voor welk

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Versie Spelers-Trainers-Teams Laatste update: 6 augustus 2012 Welkom Met trainerssite.nl/voetbalclub2000.nl kunt u de zowel het technische als organisatorische

Nadere informatie

Loonwaarde handleiding

Loonwaarde handleiding Loonwaarde handleiding versie 2017.3.1 Dariuz Works Loonwaarde - handleiding v2017.3.1 pagina 1 van 9 Legenda De volgende stappen in het proces zijn van belang: 1. Inloggen op Dariuz 2. Cliëntgegevens

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Algemeen Een subsidieaanvraag dient u digitaal in. Dit doet u via het Webportaal van de managementautoriteiten. De website van dit webportaal is

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 4 4. Stap 2: Certificaat installeren... 5 5. Stap 3: URL registreren... 6 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM. Volg ons ook op:

HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM. Volg ons ook op: HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM Volg ons ook op: HOE WERKT FLOOW2? Handleiding 1: Account aanmaken en inloggen P 3 Handleiding 2: Materieel toevoegen P 6 Handleiding 3: Plan materieel en plaats online

Nadere informatie

HANDLEIDING. Versie 1.5

HANDLEIDING. Versie 1.5 HANDLEIDING Versie 1.5 Handleiding InZicht InZicht van VOC is het online hulpmiddel dat u helpt inzicht te hebben in het kennis- en opleidingsniveau van uw medewerkers. In deze handleiding nemen we u stapsgewijs

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie