H A N D L E I D I N G. Copyright Beuvink Advies en Service

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "H A N D L E I D I N G. Copyright Beuvink Advies en Service"

Transcriptie

1 H A N D L E I D I N G - A L G E M E E N Copyright Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Beuvink Advies en Service. Pagina 1 (ALG)

2 INHOUDSOPGAVE deel ALGEMEEN (ALG) ALGEMEEN OVER DEZE HANDLEIDING... 4 DOEL... 4 SNELTOETSEN... 4 Oproepen snelmenu...4 Oproepen sneltoetsen...4 STARTEN BASSOFTWARE... 5 HET INVOEREN VAN GEGEVENS. EVENS....6 INVOER... 6 HET SCHERM... 6 Blauwe cellen...6 Witte cellen...7 Gele cellen...7 TOEVOEGEN REGELS... 7 TUSSENVOEGEN REGELS... 7 VERWIJDEREN REGELS... 7 TABELLEN... 7 GEGEVENS ORDENEN....9 SORTEREN... 9 FITEREN VAN GEGEVENS... 9 Aanzetten filter...9 Maken eenvoudige filterselecties...9 Maken complexe filterselecties...11 Uitzetten filter...11 ZOEKEN GEGEVENS SCHERM KEUZES 13 BESTANDEN 14 AANMAKEN VAN BESTANDEN OPENEN VAN EEN BESTAND RAPPORTAGES GENEREREN VERVOLGRAPPORTAGES Algemeen...16 Starten vervolgrapportage...16 DOCUMENTNUMMERING Algemeen...17 Definitief maken vervolgrapport...17 COMMUNICATIE MELDINGEN PROGRAMMAMELDINGEN Licenties...19 Is geen dataregel...20 FOUTMELDINGEN SYSTEEMBEHEER DEMO-INSTALLATIE GELDIGE REGISTRATIE Aanvragen licentie...21 Doorgeven MachineId...21 Pagina 2 (ALG)

3 Invoeren KeyCode...22 INSTELLINGEN BEVEILIGING EXCEL INSTELLEN BEVEILIGING OFFICE 2000 EN XP Beveiligingsniveau...25 Betrouwbare bronnen...27 AANMELDEN ALS INVOEGTOEPASSING HELPDESK TELEFONISCH Pagina 3 (ALG)

4 Algemeen Over deze handleiding In deze algemene handleiding wordt uitgelegd hoe de basis handelingen binnen de BasSoftWare programmatuur uitgevoerd kunnen worden. Het bevat daartoe de instructies en uitleg over de hanteren werkwijze. Per module bestaan er ook handleidingen, waar gedetailleerd wordt in gegaan op de specifieke functionaliteit per module. De nummering van de pagina s bevat naast het paginanummer ook de afkorting van de modulenaam, bijvoorbeeld 27 (REL), waarbij hier de afkorting voor RelatieBeheer is toegepast. Doel Met BasSoftWare bent u als bedrijf in staat om alle bedrijfsfacetten, van ontwerp tot de oplevering, te administreren en te volgen. Door het principe van éénmalige vastlegging en de grote gebruiksvriendelijkheid van het programma bent u in staat om op eenvoudige en doeltreffende wijze uw administratieve taken uit te voeren. Alle programmatuur is een geïntegreerd onderdeel van BasSoftWare en kan zowel stand-alone als in een netwerk draaien. Sneltoetsen Binnen alle BasSoftWare kan óf met de muis, óf met sneltoetsen worden gewerkt. Oproepen snelmenu Het muismenu wordt opgeroepen door één keer op het blad te klikken met de rechter muisknop Oproepen sneltoetsen De volgende sneltoetsen worden op dit moment ondersteund: Ctrl - m Oproepen snelmenu Ctrl - i Tussenvoegen nieuwe regel Ctrl - d Verwijderen regel Ctrl - z Openen zoekvenster voor overnemen van gegevens uit relevante tabel Ctrl f Openen zoekvenster voor opzoeken waarden in het actieve bestand Pagina 4 (ALG)

5 Starten BasSoftWare BasSoftWare wordt gestart vanuit Excel. Binnen Excel is de menu-optie BasSoftWare aanwezig. Pagina 5 (ALG)

6 Het invoeren van gegevens. Invoer Dit gedeelte van deze handleiding behandeld de wijze waarop de gebruiker gegevens vastlegt in een scherm. (Het invoeren van gegevens kan uitgeschakeld zijn.) BELANGRIJK In schermen waarin met regelsoorten wordt gewerkt (bijvoorbeeld projecten en calculatie) dient éérst de regelsoort gekozen te worden! Het scherm Onderstaand scherm is een voorbeeld. Het principe van gegevensvastlegging is hetzelfde voor alle schermen. Wat de gebruiker mag en wat niet mag wordt bepaald door de schermkleuren. Blauwe cellen Blauwe cellen bevatten meer informatie dan men zou verwachten. Aan n blauwe cel is namelijk n tabel gekoppeld. Blauwe cellen moeten voldoen aan een bepaalde invoer. Lichtblauwe cellen In dit voorbeeld moet de kolom post een geldige waarde hebben. Geven we die in één keer goed in, dan kunnen er automatisch andere cellen gevuld worden. Geven we een ongeldige waarde in, n waarde die niet in de tabel bekend is, dan zal er een venster geopend worden. Uit dit venster kunnen we vervolgens n keuze maken. Pagina 6 (ALG)

7 De tabel kan ook opgeroepen worden met de rechter muistoets. Kies vanuit dit snelmenu de optie Zoeken in tabel. Met de sneltoets ctrl-z wordt de tabel ook geopend. Voor meer informatie over tabellen, zie het relevante onderwerp. Donkerblauwe cellen Op donkerblauwe cellen kan geen invoer worden gedaan. Er kunnen alleen gegevens uit de tabel worden opgehaald met het snelmenu of met de sneltoets ctrl-z. Witte cellen In de witte cellen kunnen, overeenkomstig de kop, de gevraagde gegevens worden ingevoerd. Indien een cel de waarde #WAARDE krijgt, is de invoer niet juist en dient deze hersteld te worden. Daar waar bijvoorbeeld getallen ingevoerd moeten worden, mag geen tekst worden ingebracht. Gele cellen Gele cellen kan men wel benaderen, doch er kan niets gewijzigd worden. De cellen zijn beveiligd. Indien men probeert een cel te wijzigen, zal hiervan een melding komen. Toevoegen regels Gegevens worden toegevoegd onder de laatste regel. Afhankelijk van de inrichting worden er automatisch gegevens op deze regel geplaatst. Hierdoor hoeft de gebruiker minimaal gegevens in te brengen. (Het toevoegen van regels kan uitgeschakeld zijn.) Tussenvoegen regels Met ctrl-i of via het snelmenu kunnen regels worden tussengevoegd. Afhankelijk van de inrichting worden er automatisch gegevens op deze regel geplaatst. Ook kunnen er gegevens van de bovenliggende regel worden overgenoen. Hierdoor hoeft de gebruiker minimaal gegevens in te brengen. (Het tussenvoegen van regels kan uitgeschakeld zijn.) Verwijderen regels Met ctrl-d of via het snelmenu kunnen regels worden verwijderd. (Het verwijderen van regels kan uitgeschakeld zijn.) Tabellen Onderstaande tabel is een voorbeeld. Pagina 7 (ALG)

8 Op de blauwe cellen kan met de sneltoes ctrl-z of via het snelmenu de tabel worden getoond. Met de toetsen Up, Down, PgUp en PgDown kan omhoog en omlaag gestuurd worden. Uiteraard kan dit ook met de muis. Uit de tabel kan de gewenst waarde worden gekozen met een dubbele muisklik of met de enter-toets. In de tabel kan naar waarden gezocht worden. TIP: Geef in de blauwe cel een gedeelte van de zoektekst in. De tabel zal direct starten met de zoekactie en het eerst gevonden item direct tonen. In het voorbeeld is de tekst tege ingebracht. Het item met postcode is nu geselecteerd en kan met de enter-toets direct overgenomen worden. Pagina 8 (ALG)

9 Gegevens ordenen. Sorteren Gegevens kunnen in een willekeurige volgorde worden gesorteerd. Om een kolom te sorteren dient dubbelklikt te worden op een cel. De eerste dubbelklik sorteert van laag naar hoog, de volgende in de omgekeerde volgorde. (Het sorteren van regels kan uitgeschakeld zijn.) Fiteren van gegevens Aanzetten filter Het filter wordt aangezet via het snelmenu. Wanneer het filter al aan staat, zorgt deze actie ervoor dat het filter weer wordt uitgeschakeld. Het is zogezegd een aan/uit schakelaar. (Het filteren van regels kan uitgeschakeld zijn.) Op elke kolom kan een filterwaarde worden ingebracht, waardoor alleen die regels zichtbaar zijn, waarom gevraagd wordt. Bij het maken van een print zal, indien het filter aan staat, op de print de tekst data-filter aan worden afgedrukt. Maken eenvoudige filterselecties Pagina 9 (ALG)

10 Voer de onderstaande stappen uit voor een eenvoudige selectie. 1. Selecteer de selectieknop van de gewenste kolom. 2. Kies vervolgens voor de gewenste selectie. In dit voorbeeld kozen we voor de optie Alle regels met de datum worden getoond. De overige regels niet meer, totdat we defiltermodus weer uitschakelen. TIP: De optie (Aangepast ) biedt de mogelijkheid tot het maken van complexe selecties. Deze wordt hierna behandeld. Pagina 10 (ALG)

11 Maken complexe filterselecties In het onderstaande voorbeeld filteren we alle kostensoorten waar de tekst pvc in voorkomt. Voer de onderstaande stappen uit deze gegevens te selecteren. 3. Selecteer de selectieknop van de gewenste kolom. Kies vervolgens voor de gewenste selectie. In dit voorbeeld kozen we voor de optie Aangepast Autofilter. 4. Kies de filterselectie bevat. 5. Voer de tekst pvc in en klik vervolgens op de knop OK In het scherm zullen vervolgens alleen de regels getoond worden die de tekst pvc in de gekozen kolom bevatten. Uitzetten filter Het filter wordt uitgezet via het snelmenu. Wanneer het filter al uit staat, zorgt deze actie ervoor dat het filter wordt ingeschakeld. Het is zogezegd een aan/uit schakelaar. Pagina 11 (ALG)

12 Zoeken gegevens. Met de toetscombinatie Ctrl-F kan het venster Zoeken worden geopend. Op deze wijze kan snel de juiste data worden gevonden. Pagina 12 (ALG)

13 Scherm keuzes Op het tabblad kunnen meerdere schermen zijn gedefinieerd. Dit is het geval wanneer de optie Scherm wordt getoond in het snelmenu. In BasCalc-BOUW /trad kan bijvoorbeeld gekozen worden tussen: - invoerscherm kostprijs, en - invoerscherm inschrijving (offerte prijzen) Afhankelijk van het gekozen scherm, worden bepaalde kolommen wel of niet getoond. Pagina 13 (ALG)

14 Bestanden Aanmaken van bestanden Het onderstaande voorbeeld toont een lijst. In deze lijst kan worden doorgeklikt naar de detailinformatie. Voorbeelden voor lijsten zijn facturen, calculaties, weekrapporten, etc. Nadat bijvoorbeeld voor n calculatie de basisgegevens op regelniveau zijn vastgelegd, kan de daadwerkelijke calculatie worden aangemaakt. Deze nieuwe calculatie kan vervolgens worden geopend en bewerkt. Werkwijze: 1. Vul de basisgegevens op regelniveau 2. Klik met de rechter muisknop op kolom BESTAND en kies voor bestand maken. Aanmaken bestand Pagina 14 (ALG)

15 Openen van een bestand Nadat bijvoorbeeld een calculatie is aangemaakt, kan met de muiscursor deze calculatie worden geopend. De muisaanwijzer zal in een handje veranderen. Bij het klikken wordt de calculatie geopend. Ook kan men met de rechter muisknop (of met Ctrl-M) het snelmenu oproepen en kiezen voor Openen bestand. Bestand openen Pagina 15 (ALG)

16 Rapportages Genereren vervolgrapportages Vanuit elk BasSoftWare product kunnen rapportages worden gemaakt. Algemeen Deze vervolgrapportages kunnen enkel informatief zijn, bijvoorbeeld een eenvoudig statistieken overzicht. Ook zeer complexe vervolgrapportages zijn mogelijk, bijvoorbeeld een complete kostenbewaking vanuit een calculatie, met de mogelijkheid van het vastleggen van productiestanden tot het vastleggen van de kosten. Vanuit de kosten kunnen weer vervolgrapportages worden gemaakt die de regieafrekening en de de facturering verzorgen. Maar ook orderontvangsten, voorraden, productieplanning, productie-uitvoering en facturering kunnen zo aangestuurd worden. Starten vervolgrapportage Met ctrl-m of via het snelmenu kunnen de rapportages worden opgeroepen. De beschikbare rapportages zijn afhankelijk van de inrichting. Indien er geen rapportages gedefinieerd zijn, zal hiervan melding worden gemaakt. Voer de onderstaande stappen uit om rapportages op te roepen: 1. Selecteer het snelmenu en kies voor de optie rapportage. 2. Kies verwolgens de gewenste rapportage. De gemaakte vervolgrapportage wordt geopend in een nieuwe document, of wordt toegevoegd als een nieuw tabblad binnen het bestaande document. Dit is afhankelijk van de inrichting. Pagina 16 (ALG)

17 Documentnummering Algemeen Een gegenereerde rapportage kan definitief worden gemaakt. Hierdoor verkrijgt de rapportage een uniek volgnummer. Dit volgnummer wordt ook genoteerd in het brondocument. Definitief maken vervolgrapport. Met ctrl-m of via het snelmenu kan een rapportage definitief worden gemaakt. Als de nummering niet is ingericht, is deze optie niet te kiezen. Pagina 17 (ALG)

18 Communicatie Pagina 18 (ALG)

19 Meldingen In BasSoftWare wordt onderscheidt gemaakt tussen programmameldingen en foutmeldingen. Programmameldingen zijn voorziene gebeurtenissen. Deze hebben een logische afhandeling. Echter, foutmeldingen zijn onvoorziene gebeurtenissen. In het geval van een foutmelding moet contact opgenomen worden met Beuvink Advies en Service. programmameldingen Onderstaand de programmameldingen binnen BasData.en de methode waarop deze afgehandeld kunnen worden. Licenties Binnen BasSoftWare programmatuur kan met een voorgedefinieerd aantal gebruikers worden gewerkt. Komt het aantal gebruikers boven het maximale aantal, dan zal hiervan melding worden gemaakt en dient de gebruiker deze overschreiding af te handelen. Teveel gebruikers In het geval er meer gebruikers dit BasSoftWare product hebben opgestart dan de licentie toestaat, verschijnt de melding x van de y licenties zijn in gebruik. Wilt u andere gebruikers uitloggen? Hierbij zijn de volgende keuzes mogelijk: 1. Ja, er wordt voor gekozen om collega s uit te loggen. Het scherm met alle ingelogde gebruikers verschijnt. 2. Nee, de gebruiker wordt niet ingelogd en kan het BasSoftWare product niet gebruiken. Collega s uitloggen Er is gekozen voor optie 1. Men wil één of meerdere collaega s uitloggen. Indien er voor wordt gekozen om collega s uit te loggen kan zelf met het BasSoftWare product gewerkt worden. Men moet zich echter realiseren dat het werk van de uitgelogde collega abrupt wordt afgebroken, zonder dat deze de kans krijgt het werk op te slaan. De systeembeheerder kan nazien welke gebruiker andere gebruikers uitlogd! Pagina 19 (ALG)

20 Het is ook mogelijk dat men zelf als ingelogde gebruiker is achtergebleven, nadat Microsoft Office Excel op een ongeldige manier is beëindigd. Wellicht heeft u de pc opnieuw gestart, nadat deze is blijven hangen. Ga op de volgende wijze te werk om collega s uit te loggen. 3. Klik op de naam van de persoon die uit wilt uitloggen. TIP: Kijk eerst of men daar zelf tussen staat en log jezelf eerst uit. 4. Klik op de knop Loguit. Herhaal dit vanaf stap 3 zovaak dit nodig is. 5. Klik op de knop Einde. Indien het aantal gebruikers overeenkomstig het aantal licenties is, wordt men direct ingelogd. Is het aantal gebruikers nog steeds te hoog, dan herhaald zich deze procedure automatisch vanaf stap 1. TIP: Komt het vaak voor dat de gebruikerslimiet is bereikt, overweeg dan de aanschaf van extra licenties. Is geen dataregel foutmeldingen Pagina 20 (ALG)

21 Systeembeheer. Demo-installatie De demo-installatie bevat drie stappen. 1. Start het bestand bascalc-bouw bouw-trad.exe waardoor alle benodigde bestanden in de map c:\basware\basdata worden geplaatst. 2. 1) De macro beveiliging en eventueel de betrouwbaarheid van Visual Basic projecten dient ingesteld te worden binnen Excel bij de menuoptie Extra - Macro - Beveiliging. Een en ander is afhankelijk van de gebruikte Excel versie. 3. 1) Meldt BASDATA.XLA aan als invoegtoepassing binnen Excel bij de menuoptie Extra invoegtoepassingen óf dubbelklik op c:\basware\basreg\basdata.xla. Geldige registratie Zonder geldige registratie zal deze software blijven fungeren als demo. Bepaalde functies zijn dan uitgeschakeld of maar beperkt beschikbaar. Aanvragen licentie Voor het volledig laten functioneren van deze software, dient deze eerst bij Beuvink Advies en Service geregistreerd te worden. Per zal een bestand worden toegezonden. Om dit bestand te ontvangen dienen de volgende stappen uitgevoerd te worden: 1. Zend een naar info@habas.nl. 2. Vermeld in de de volgende gegevens: a. De exacte bedrijfsnaam b. Postadres met postcode en plaats c. Bezoekadres met postcode en plaats d. Telefoonnummer e. Faxnummer f. adres bedrijf/gebruiker g. Naam en adres gebruiker, t.b.v. toezending update informatie h. Naam en adres applicatiebeheerder, t.b.v. toezending te installeren updates. Doorgeven MachineId Nadat van Beuvink Advies en Service het licentiebestand ontvangen is, dienen de volgende stappen uitgevoerd te worden: 1. Plaats het toegezonden bestand in de map waarin de software is geïnstalleerd. 2. Start de Microsoft invoegtoepaasing door er op te dubbelklikken. Pagina 21 (ALG)

22 Het bovenstaande scherm zal worden geopend. Voer de volgende handelingen uit: 1. Noteer het MachId. Dit kan eenvoudig en foutloos middels kopiëren (ctrt-c) en plakken (ctrl-v). U mag ook de gehele tekt van het blauwe scherm kopiëren. 2. Klik op de knop Annuleren. 3. ons het MachId toe. PASOP: Het registratiebestand mag inhoudelijk niet worden gewijzigd. Gebeurt dit wel, dan zal de software hiervan melding maken. De software zal echter niet meer functioneren. Invoeren KeyCode Wanneer aan Beuvink Advies en Service het MachId is doorgegeven, dan zenden wij de KeyCode toe. Deze dient in de volgende schermen ingevoerd te worden. Pagina 22 (ALG)

23 Start de Microsoft invoegtoepassing door er op te dubbelklikken. Het bovenstaande scherm verschijnt. Voer de volgende handelingen uit: 1. Klik op de knop Registreren. Het volgende venster zal zicht tonen: Voer de volgende handelingen uit: Pagina 23 (ALG)

24 1. Voer de KeyCode in. 2. Klik op de knop Maak licentie. Vervolgens zal de software, zonder demomelding, volledig functioneren. Wanneer dit niet zo is, herhaal dan deze procedure Invoeren KeyCode. Pagina 24 (ALG)

25 Instellingen beveiliging Excel Tijdens de installatie van de programmatuur worden de benodigde wijzigingen inzake de beveiliging automatisch doorgevoerd. Indien het beveiligingsniveau op Hoog wordt ingesteld, schakelt MS-Office de programmatuur automatisch uit. Wanneer ze op Gemiddeld wordt ingesteld, zal MS-Office telkens vragen of de programmatuur mag worden gestart. Tijdens de installatie wordt ze ingesteld op Laag. Indien bij de betrouwbare bronnen de optie Toegang tot Visual Basic-project vertrouwen uit staat, wordt bij het starten een melding gegeven. Hetzelfde gebeurt wanneer de eventueel aanwezige optie Alle geïnstalleerde invoegtoepassingen en sjablonen vertrouwen uit staat. Beide opties worden tijdens de installatie aangevinkt. Onderstaand de beschrijving om dit handmatig te doen, of om de beveiliging naar wens in te stellen. Instellen beveiliging Office 2000 en XP Binnen Excel (onderdeel van Office XP) dient het beveiligingsniveau en de betrouwbare bronnen ingesteld te worden. Beveiligingsniveau Pagina 25 (ALG)

26 Stel het beveiligingsniveau in op Gemiddeld of Laag. Pagina 26 (ALG)

27 Betrouwbare bronnen Beide opties dienen aangevinkt te zijn. Pagina 27 (ALG)

28 Aanmelden als invoegtoepassing Bij de installatie van BasReg wordt deze automatisch aangemeld als invoegtoepassing binnen Excel. In de lijst met beschikbare invoegtoepassingen dient BasData aanwezig en aangevinkt te zijn. Indien BasReg niet de lijst aanwezig is, klikt men op de knop Bladeren en zoekt in de map c:\basware\basreg naar het bestand BASDATA.XLA. BasReg kan uitgeschakeld worden door het vinkje uit te schakelen: BasData. Pagina 28 (ALG)

29 Helpdesk De helpdesk van Beuvink Advies en Service is 24 uur per dag per bereikbaar. Het adres is Telefonisch De helpdesk van Beuvink Advies en Service is op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur per telefoon bereikbaar. Het telefoonnummer is Pagina 29 (ALG)

kostenmonitoring Copyright 2001-2005 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. toestemming van Beuvink Advies en Service.

kostenmonitoring Copyright 2001-2005 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. toestemming van Beuvink Advies en Service. kostenmonitoring Copyright 2001-2005 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

BasGroenBeheer. Copyright Beuvink Advies en Service. Beuvink Advies en Service. toestemming van Beuvink Advies en Service.

BasGroenBeheer. Copyright Beuvink Advies en Service. Beuvink Advies en Service. toestemming van Beuvink Advies en Service. BasGroenBeheer Copyright 2001-2005. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder

Nadere informatie

BasCalc Bouw. Copyright 1999-2016 Beuvink Advies en Service. Beuvink Advies en Service. toestemming van Beuvink Advies en Service.

BasCalc Bouw. Copyright 1999-2016 Beuvink Advies en Service. Beuvink Advies en Service. toestemming van Beuvink Advies en Service. BasCalc Bouw Copyright 1999-2016 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm

Nadere informatie

R E L A T I E B E H E E R. Copyright 2001-2006 Beuvink Advies en Service

R E L A T I E B E H E E R. Copyright 2001-2006 Beuvink Advies en Service R E L A T I E B E H E E R Copyright 2001-2006 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk,

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G - R E G I S T R A T I E. Copyright Beuvink Advies en Service

H A N D L E I D I N G - R E G I S T R A T I E. Copyright Beuvink Advies en Service H A N D L E I D I N G - R E G I S T R A T I E Copyright 1999-2016 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G - B A S T E R M /plus. Copyright Beuvink Advies en Service

H A N D L E I D I N G - B A S T E R M /plus. Copyright Beuvink Advies en Service H A N D L E I D I N G - B A S T E R M /plus Copyright 1999-2010 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door

Nadere informatie

Copyright Beuvink Advies en Service

Copyright Beuvink Advies en Service K O S T E N B E W A K I N G Copyright 1999-2012. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan

Nadere informatie

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service F A C T U R A T I E Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

CURSUS voor beginners inclusief rapportages en kostenbewaking

CURSUS voor beginners inclusief rapportages en kostenbewaking CURSUS voor beginners inclusief rapportages en kostenbewaking Copyright 1999-2011 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar

Nadere informatie

CURSUS BasCalc Bouw /trad

CURSUS BasCalc Bouw /trad CURSUS BasCalc Bouw /trad Copyright 1999-2010 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk,

Nadere informatie

ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv

ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten

Nadere informatie

Tool Calculeren. Handleiding

Tool Calculeren. Handleiding Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten Hanzestraat 1,

Nadere informatie

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding voor GWWkosten.nl Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten

Nadere informatie

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl V2011.03.1 Tool Calculeren Voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene

Nadere informatie

Opstarten/instellen Sportlink Bond

Opstarten/instellen Sportlink Bond Opstarten/instellen Sportlink Bond Inhoud 1.1 Inloggen... 2 1.2 Instellen voorkeursseizoen en voorkeur waterpolo... 3 1.3 Menustructuur... 4 1.4 Overzichten: Tabellen... 5 1.5 Overzichten: Kolominstellingen

Nadere informatie

ZEKER WETEN-tool calculeren Een uitgave van Reed Business bv

ZEKER WETEN-tool calculeren Een uitgave van Reed Business bv ZEKER WETEN-tool calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten Hanzestraat

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

TOOL MJOB HANDLEIDING

TOOL MJOB HANDLEIDING TOOL MJOB HANDLEIDING Tool MJOB Handleiding Tool MJOB Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene voorwaarden René Tijssen Postbus 20014, 2500 EA Den Haag Abonnementen

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding BasTerm /basis. Copyright 1999-2016 Beuvink Advies en Service

Handleiding BasTerm /basis. Copyright 1999-2016 Beuvink Advies en Service /basis Copyright 1999-2016 Beuvink Advies en Service Versie 26-5-2016 13:10:00 Pagina 1 van 24 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN.... 4 DOEL.... 4 DE INTERFACE.... 4 HOOFDLIJNEN.... 6 RAW PROJECTEN.... 6 PROJECTGEGEVENS....

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Inhoud van dit document

Inhoud van dit document Handleiding OVM Menu versie 1.0.0 (definitief) november 2012 Inhoud van dit document 1 INLEIDING... 2 2 MENU... 3 3 GEBRUIKERSBEHEER... 4 3.1 SORTEREN EN FILTEREN... 5 3.2 'UITGESTELD' BEHEER... 5 3.3

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (documentmanager) References Project : 17V12303 v1.0 Intelly B.V. Datum : 31 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Tool Calculeren Handleiding

Tool Calculeren Handleiding V1.1 Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl Louise Bos Hanzestraat 1, 7006

Nadere informatie

Handleiding. Personeelskorting

Handleiding. Personeelskorting Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Hoofdstuk 19: Macro s

Hoofdstuk 19: Macro s Hoofdstuk 19: Macro s 19.0 Inleiding Als je steeds dezelfde actie moet uitvoeren in Excel, dan kan het de moeite waard zijn om in plaats daarvan een macro uit te voeren (afgeleid van het Griekse "μάκρο",

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Uitgebreide informatie over de inrichting en werking van RADAR Lite kunt u vinden op de Service portal. Daar vindt u:

Uitgebreide informatie over de inrichting en werking van RADAR Lite kunt u vinden op de Service portal. Daar vindt u: Snel aan de slag met RADAR Lite Dit stappenplan helpt u om met zo min mogelijk inspanning zo snel mogelijk aan de slag te gaan met RADAR Lite. De hieronder beschreven stappen zijn de minimale instellingen

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

AN0012-NL. Hoe moet ik rapporten configureren. Overzicht. Een rapport openen. Via Rapporten kunt u de gebeurtenissen terug zien uit het systeem.

AN0012-NL. Hoe moet ik rapporten configureren. Overzicht. Een rapport openen. Via Rapporten kunt u de gebeurtenissen terug zien uit het systeem. Hoe moet ik rapporten configureren Overzicht Via Rapporten kunt u de gebeurtenissen terug zien uit het systeem. Wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt, zoals een gebruiker die zijn/haar credential aanbiedt,

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007...

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007... ESIS en Excel 2003 en 2007 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand... 4 4. Sorteren in Excel 2003... 9 5. Sorteren in Excel 2007...10 6. Filteren in Excel

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 BTW NL 8107.42.159 B.01 1 Inhoudsopgave Inleiding Excel... 3 1 Beveiligingen afzetten in Excel... 4 2 Beveiligingen afzetten vanaf

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word

Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word 8.1. Word starten 93 8.2. Een nieuwe tekst maken 94 8.3. Tekst meteen bewaren 95 8.4. Tekst schrijven 96 8.5. Tekst veranderen en verplaatsen 97 8.6. Een tabel maken 99 8.7.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 INHOUDSOPGAVE: Algemeen:... 2 Installatie instructies voor stand-alone computer.. 2 Uitsluitend voor netwerk-installatie.. 6 Client installatie deel 1... 6 Deel 2 netwerkinstallatie:

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0 Handleiding registratiesysteem Kleuterplein versie 1.0 september 2012 1 Inhoudhoudsopgave 1. Het belang van registreren Pagina 3 2. Systeeminstellingen Pagina 4 3. De leerdoelenregistratie Pagina 5 4.

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 4 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 6 1.1.4 RAW inschrijfstaat rapportage

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers)

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van VBA scripts in Outlook

Handleiding voor het installeren van VBA scripts in Outlook Handleiding voor het installeren van VBA scripts in Outlook Brondocument E:\OutLook\InstallerenVBAScriptOutlook.odt Versiebeheer Versie Datum Uitleg 1.0v 21-03-12 1e versie na draaien prototype klant 1.1v

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

importeren leden uit sportlink club

importeren leden uit sportlink club Start Sportlink Club en het onderstaande scherm wordt zichtbaar. Selecteer vervolgens in het zoekscherm 'Ja' in het vak 'Spelend en sporttype' Mocht u nu leden missen, dan zijn deze of nog niet aangemeld

Nadere informatie

Aanmaken van een organisatie in Newbase

Aanmaken van een organisatie in Newbase Aanmaken van een organisatie in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 12 Inhoudsopgave

Nadere informatie

1 De werkmap beschermen

1 De werkmap beschermen 1 De werkmap beschermen Er zijn veel redenen om een werkmap, of delen ervan, te willen afschermen of beschermen. Het kan zijn dat delen van een werkblad gegevens bevatten die nodig zijn bij een berekening,

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl Handleiding

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl Handleiding voor GWWkosten.nl V2011.03.1 Tool Calculeren Voor GWWkosten.nl Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene voorwaarden René Tijssen Postbus 20014, 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Makkelijk Publiceren

Makkelijk Publiceren Met Makkelijk Publiceren is het mogelijk overzichten te maken van bijvoorbeeld de actuele uitgeleende materialen of het aantal uitleningen per leerling. Deze overzichten worden getoond in Microsoft Office

Nadere informatie

Producthandleiding Aan de slag met de QLiCT Afstandsbediening. uitvoering Standaard en Groen versie 2.5

Producthandleiding Aan de slag met de QLiCT Afstandsbediening. uitvoering Standaard en Groen versie 2.5 Producthandleiding Aan de slag met de QLiCT Afstandsbediening uitvoering Standaard en Groen versie 2.5 Inhoud 1 Lees dit eerst... 2 2 Voorbereiding... 2 Op school... 2 Thuis... 3 Updates... 3 3 Aan de

Nadere informatie

VBA voor doe-het-zelvers

VBA voor doe-het-zelvers VBA voor doe-het-zelvers Handleiding van Auteur: Leofact December 2013 Inleiding VBA is de taal die Microsoft heeft ontwikkeld om taken voor het MS office pakket te automatiseren, of om er nieuwe functies

Nadere informatie

UNIFORM-Pocket PC Handleiding

UNIFORM-Pocket PC Handleiding UNIFORM-Pocket PC Handleiding Inhoud 1. Installatie UNIFORM Pocket PC... 3 2. Handleiding UNIFORM Pocket PC... 5 2.1 Attentielijst... 5 2.2 Dierkaart... 7 2.3 Registraties... 10 2.4 Synchroniseren... 10

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Inhoud van dit document

Inhoud van dit document Handleiding Lvs Menu versie 1.0.0 (definitief) april 2011 Inhoud van dit document 1 INLEIDING... 2 2 MENU... 3 3 GEBRUIKERSBEHEER... 4 3.1 SORTEREN EN FILTEREN... 5 3.2 'UITGESTELD' BEHEER... 5 3.3 GEBRUIKERS

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

Informatica Software PO: Excel

Informatica Software PO: Excel 2015 Informatica Software PO: Excel Casper Schulte Klas: C4V3 1-3-2015 INLEIDING Ik heb voor mijn Software PO Excel gekozen. Ik kon naast Excel ook andere software programma s kiezen zoals: video bewerking

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Zorgdossier Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Versie: 0.1 November 2006 Copyright: Labelsoft Clinical IT INHOUDSOPGAVE CERVIX OPROEPEN MAKEN... 1 Oproepschema 1 Selectie criteria 2 Oproepschema

Nadere informatie

Installatie in Microsoft Word en gebruik van Microsoft Word macro voor het vertalen van tekst in Microsoft Word

Installatie in Microsoft Word en gebruik van Microsoft Word macro voor het vertalen van tekst in Microsoft Word Installatie in Microsoft Word en gebruik van Microsoft Word macro voor het vertalen van tekst in Microsoft Word Leest u eerst de hierna volgende richtlijnen voor een juiste installatie en gebruik. We raden

Nadere informatie

Handleiding BasCalc-GWW /Ari /Basis en /Plus. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service

Handleiding BasCalc-GWW /Ari /Basis en /Plus. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service -GWW /Ari /Basis en /Plus Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service Versie 2-5-2015 23:33:00 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN... 4 DOEL... 4 INSTALLATIE... 4 DE INTERFACE... 5 SNELMENU'S... 6 RAW PROJECTEN...

Nadere informatie

Inleiding. 1 Handleiding IRMA

Inleiding. 1 Handleiding IRMA 1 Handleiding IRMA Inleiding IRMA (ICT Resource Manager) is het registratieprogramma dat gebruikt wordt door ICT AmeRijck. Het staat op de computer in het virtuele kantoor van de Servicedesk. IRMA is niet

Nadere informatie

Femda PC-applicaties en consultancy B.V. Handleiding. Handleiding Afwezigheidsregistratie 2011 Blz. 1

Femda PC-applicaties en consultancy B.V. Handleiding. Handleiding Afwezigheidsregistratie 2011 Blz. 1 Handleiding Handleiding Afwezigheidsregistratie 2011 Blz. 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Installatie van de cd-rom 4 2.1. Systeemeisen 4 2.2. Installatie 4 2.3. Veiligheidskopie 5 3. Importeren gegevens

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

De selectietool Curves van Van der Ende Groep is een tool waarmee je online kunt zoeken naar verwarmingspompen. Dit kan op twee manieren:

De selectietool Curves van Van der Ende Groep is een tool waarmee je online kunt zoeken naar verwarmingspompen. Dit kan op twee manieren: HANDLEIDING De selectietool Curves van Van der Ende Groep is een tool waarmee je online kunt zoeken naar verwarmingspompen. Dit kan op twee manieren: 1. Zoeken op benodigd werkpunt 2. Zoeken op naam Daarnaast

Nadere informatie

Massabalans Autodemontagebedrijven

Massabalans Autodemontagebedrijven Massabalans Autodemontagebedrijven Een handleiding voor het importeren van de meldgegevens uit AMICE, het meldsysteem van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) Versie 1.4 Februari 2016 Inleiding Dit

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie