Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst"

Transcriptie

1 Uitgebreide versie Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst

2 Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Krijg je zorg van Pluryn? Of maak je gebruik van onze diensten? Dan ben je een clint bij Pluryn. Jij kiest welke zorg en de diensten jij van Pluryn wil hebben. Daar maken wij dan afspraken over. Die afspraken zetten we in een dienstverleningsovereenkomst. Daarin staan de rechten en plichten van Pluryn en die van jou. We zetten allebei onze handtekening: jij en Pluryn. We zeggen met die handtekening dat we de afspraken kennen. En dat we ons aan die afspraken houden. De dienstverleningsovereenkomst bestaat uit twee delen. 1. de Ôovereenkomst van zorg- en dienstverleningõ. 2. de Ôalgemene voorwaarden zorg- en dienstverleningõ. Je handtekening betekent ook: ik ben het eens bent met de algemene voorwaarden. We bespreken hieronder de overeenkomst en de algemene voorwaarden. Maar eerst leggen we een aantal woorden even uit. Uitleg woorden Zorgaanbieder Dat is de organisatie van wie je zorg krijgt, in dit geval Pluryn. Zorgvrager Een zorgvrager is een persoon die zorg nodig heeft. Dat ben jij, dus. Wettelijk vertegenwoordiger Een wettelijk vertegenwoordiger is iemand die voor de clint mag beslissen. Die persoon beslist bijvoorbeeld over geldzaken en tekent belangrijke papieren. Belangenbehartiger Je kan iemand aanwijzen die jou helpt. Dat is de belangenbehartiger. Je familie kan ook samen met Pluryn iemand aanwijzen.

3 1) De overeenkomst van zorg- en dienstverlening Van de overeenkomst bestaan verschillende versies. Het ligt er aan of je bij Pluryn komt wonen of niet. En hoe je de zorg gaat betalen. Hoe lang zijn de afspraken geldig? Dat staat in de overeenkomst van Zorg en Dienstverlening. In de clintenraad zitten vaak clinten en verwanten. Zij zorgen ervoor dat clinten invloed hebben bij Pluryn. Vervolguitleg woorden Indicatiebesluit Pluryn mag jou niet zomaar zorg geven. Er is eerst een indicatie nodig. In het indicatiebesluit staat precies op welke zorg en diensten jij recht hebt. Het CIZ geeft die indicaties: Zorgarrangement Alle diensten en zorg die jij van Pluryn ontvangt, noemen we samen een zorgarrangement. Zorg in Natura Meestal krijg je geen geld maar zorg. Het zorgkantoor betaalt de zorgkosten aan Pluryn. De hoogte van die vergoeding staat in de wet. Persoonsgebonden budget Soms krijg je wel geld voor de zorg die je nodig hebt. Dan kun je zelf die zorg inkopen. Dat heet: persoonsgebonden budget (PGB). Het is precies zoveel geld als bij de indicatie past. Pluryn geeft jou de zorg die in de indicatie staat. Dat doen we op een afgesproken plaats. Krijg je zorg voor langere tijd? Dan krijg je binnen zes weken een eigen plan. Hierin staat welke doelen je wilt bereiken. En hoe we dat gaan aanpakken. Je stelt het plan samen met Pluryn op. Natuurlijk mag je dit plan zelf ook lezen. Het is de bedoeling dat je het plan ondertekent. Wie betaalt de zorg die je van Pluryn krijgt? Heb je een persoonsgebonden budget? Dan betaal je de kosten daaruit. Anders moet het zorgkantoor de kosten betalen. Je kunt bij Pluryn extra diensten afnemen. Die diensten staan niet in de overeenkomst. Wil je dat? Dan komen de extra afspraken in een aparte overeenkomst te staan. Pluryn en jij ondertekenen die aparte overeenkomst. Betaal je de zorg vanuit je Persoonsgebonden Budget? Dan spreek je af dat je de rekening op tijd betaalt. Krijg je Õzorg in naturaõ? Dan hoef jij je daarover geen zorgen te maken. Het zorgkantoor zorgt op tijd voor betaling. Je bent pas clint van Pluryn als je de overeenkomst ondertekend hebt. Soms moeten anderen voor jou tekenen. De zorg- en dienstverleningsovereenkomst Hierin staan de afspraken die je met Pluryn maakt. Geneeskundige behandelingsovereenkomst Hierin staan afspraken over medische handelingen die je nodig hebt.

4 2) Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden horen bij de overeenkomst. Hierin staan allerlei afspraken. Bijvoorbeeld: wanneer de overeenkomst eindigt en wanneer jij en Pluryn eerder kunnen stoppen. Ook kun je de overeenkomst tussendoor veranderen. Andere belangrijke punten zijn: De juiste zorg Je hebt een geldig indicatiebesluit nodig voor de zorg van Pluryn. Soms heb je na verloop van tijd meer of minder zorg nodig dan in het indicatiebesluit staat. Dan moet je een nieuwe indicatie aanvragen. Pluryn moet jou goede zorg geven. Individueel Plan Binnen zes weken krijg je een Individueel Plan. Dat maak je samen met Pluryn. Met jouw handtekening geef je toestemming voor uitvoering van het plan. Moet er iets gebeuren wat niet in het Individueel Plan staat? Dan is daarvoor nieuwe toestemming nodig. Is er spoed bij, dan zorgt Pluryn er alvast voor. Je krijgt achteraf duidelijk uitleg. Een keer per jaar kijken we samen naar het plan. Zijn er dingen die je wilt veranderen? Bespreek dat dan met Pluryn. De veranderingen komen in het plan te staan. Als clint moet je jouw eigen plan goedvinden. Ben je het ermee eens? Dan geef je met jouw handtekening toestemming om het uit te voeren. Ben je minderjarig of kun je niet goed voor je eigen belangen opkomen? Dan moet jouw wettelijk vertegenwoordiger toestemming geven. Als je verhuist, gaat de informatie met je mee. Als je bij Pluryn weggaat, bewaart Pluryn de informatie nog een jaar. Je mag altijd bezoek ontvangen bij Pluryn. Andere afspraken over bezoek staan in je plan. Je kunt jouw afspraken met Pluryn afzeggen. Dat kan tot vier dagen voor we met de afgesproken zorg en diensten beginnen. Daarna brengen we de kosten in rekening. Informatie geven Pluryn geeft je de informatie die je nodig hebt. Dat doet Pluryn op een manier die jij begrijpt. Soms is het beter voor je dat je bepaalde informatie niet zelf krijgt. Dan geven we die informatie wel aan je wettelijk vertegenwoordiger of belangenbehartiger. Als je zelf geen informatie wil ontvangen, dan houdt Pluryn daar ook rekening mee. Tenzij het om heel belangrijke informatie gaat. Je krijgt informatie over de clintenraad wanneer je bij Pluryn komt. En ook over hoe je een klacht kunt indienen en wat onze huisregels zijn. Je werkt mee zodat Pluryn jou de gevraagde zorg zo goed mogelijk kan geven. Ook geef je eerlijke informatie. Is er iets belangrijk voor de zorg- of dienstverlening? Dan moet je dat vertellen. Privacy Pluryn zorgt voor zoveel mogelijk privacy bij het verlenen van zorg. Alles wat met jouw zorg- en dienstverlening te maken heeft, bewaren we. Ook je plan. Alles is priv. Niet iedereen mag het lezen. Als je verhuist, gaat de informatie met je mee. Dat moet je wel goed vinden. Als je bij Pluryn weggaat, bewaren we de informatie nog 15 jaar. Daarna vernietigt Pluryn het.

5 Toestemming Voor een aantal dingen is je toestemming vooraf nodig. Zoals meewerken aan een onderzoek of het maken van een foto of film. Als je bij Pluryn woont, mag je altijd bezoek ontvangen. Sommige clinten hebben afspraken over het ontvangen van bezoek. Als er afspraken zijn, dan vermelden we dat in je plan. Als je bij Pluryn woont, kan het gebeuren dat je een keer moet verhuizen. Moet je verhuizen binnen de locatie, dan zal Pluryn je op tijd informeren. Als je het er niet mee eens bent, kun je dat laten weten. Verhuizen naar een andere locatie kan alleen als je het ermee eens bent. Pluryn zal je op tijd inlichten en met je overleggen. Pluryn geeft adviezen. Die blijven eigendom van Pluryn. Je mag ze ook niet aan anderen laten zien, zonder onze toestemming. Tenzij dat nodig is omdat je een klacht wil indienen. Veel clinten werken bij Pluryn of doen daar hun dagbesteding. Pluryn is de eigenaar van het werk dat jij daar maakt. Bijvoorbeeld schilderijen of andere producten. Je geeft dat recht aan Pluryn als je de overeenkomst voor dienstverlening tekent. Klachten? Heb je een klacht over Pluryn? Er is een speciale klachtenregeling. Als je wil, sturen we die naar je toe. Vind je het klachtenformulier te ingewikkeld, dan kun je hierover klagen bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Wie betaalt? Doet Pluryn niet wat er in de overeenkomst staat? Dan geef je ons de kans om ons te verbeteren. Pluryn betaalt hiervoor de kosten. Je moet zelf voor een verzekering zorgen. Dat is voor wanneer jij schade veroorzaakt. Pluryn stuurt de rekening voor alle zorg- en dienstverlening naar het zorgkantoor. Het kan zijn dat je als clint een eigen bijdrage moet betalen. Als dat zo is, laten we dat weten. Wil je dingen die niet in je indicatie staan? Dan betaal je die zelf. Heb je een persoonsgebonden budget, dan stuurt Pluryn de rekening voor alle zorg en dienstverlening naar jou. Als Pluryn een foto van jou laat maken, heeft de organisatie daarvoor jouw toestemming nodig. Levert Pluryn zorg of diensten in jouw eigen huis? Dan moeten de medewerkers er op een goede manier kunnen werken. Opzeggen van de overeenkomst Vind je de zorg van Pluryn niet goed? Dan kun je stoppen bij Pluryn. Maar Pluryn kan de overeenkomst met jou ook opzeggen: Als je niet doet wat je met Pluryn afsprak. Als jij, je ouders of anderen zich niet goed gedragen tegenover Pluryn. Als jij meer zorg nodig hebt, dan Pluryn kan geven. Pluryn moet de overeenkomst opzeggen met een brief. Dat gebeurt meestal twee maanden van tevoren. Pluryn helpt jou dan om een andere plek te vinden. Dit is een samenvatting en vertaling van het officile document. Het officile document is verkrijgbaar bij het Klantenbureau. Aan deze vertaling kun je geen rechten ontlenen. Alleen het officile document telt. Klantenbureau Telefoon : Internet :

6 Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst

7 Eenvoudige versie Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap. Bijvoorbeeld bij: wonen werken leren vrije tijd. Je bent clint van Pluryn als: je zorg krijgt van Pluryn; je de diensten gebruikt van Pluryn. Daarover maakt Pluryn met de clint afspraken. Dienstverlenings-overeenkomst De afspraken staan op papier. Dat heet de dienstverlenings-overeenkomst. De rechten en de plichten van Pluryn staan er in. En jouw rechten en de plichten staan er in. Iedereen kent dan de afspraken. En moet zich aan die afspraken houden. Je zet daarvoor je handtekening. De overeenkomst bestaat uit 2 delen: 1. de Ôovereenkomst van zorg- en dienstverleningõ 2. de Ôalgemene voorwaarden zorg- en dienstverleningõ. Je handtekening betekent ook: ÔIk ben het eens met de algemene voorwaarden.õ Hieronder lees je meer over de overeenkomst. En over de algemene voorwaarden. Maar we leggen eerst een aantal woorden uit.

8 Uitleg woorden Zorgaanbieder Pluryn Zorgvrager De persoon die zorg nodig heeft. Dat ben jij dus Wettelijk vertegenwoordiger Is iemand die voor jou mag beslissen. Hij beslist over geldzaken. Hij tekent belangrijke papieren. Belangenbehartiger Jij wijst een helper aan. Of jouw familie wijst iemand aan samen met Pluryn. Indicatie besluit Pluryn mag niet zomaar zorg geven. Daarvoor is een besluit nodig. Dat heet indicatie. Het CIZ geeft die indicatie. In een indicatie besluit staat: welke zorg jij krijgt; welke diensten je kunt gebruiken. Zorg in Natura Je krijgt dan geen geld maar zorg. Het zorgkantoor betaalt de kosten. Pluryn krijgt geld voor zorg aan jou. De wet bepaalt hoeveel geld Pluryn krijgt. Persoonsgebonden budget (PGB) De zorg in je indicatie kost geld. Je kunt dat geld krijgen. Dan kun je zelf zorg kopen. De zorg- en dienstverlenings-overeenkomst Jouw afspraken met Pluryn staan in dit formulier. Geneeskundige behandelingsovereenkomst Hierin staan afspraken met jou over medische handelingen.

9 De overeenkomst van de Dienstverlening De overeenkomst is niet altijd hetzelfde. Dat ligt aan de volgende vragen: Hoe lang gelden jouw afspraken met Pluryn? Dat staat in de overeenkomst van de Dienstverlening. Hoeveel zorg krijg je van Pluryn? Dat staat in jouw indicatie. Wat staat er in je eigen plan? Krijg je zorg voor langere tijd? Dan krijg je een eigen plan binnen 6 weken. In je eigen plan staat: welke doelen je wilt bereiken. hoe je die doelen bereikt. Je maakt het plan samen met Pluryn. Daarna zet je jouw handtekening onder het plan. Wie betaalt de zorg van Pluryn? Het zorgkantoor betaalt meestal de kosten. Heb je een persoonsgebonden budget? Dan betaal je de kosten daaruit. Wanneer moet ik betalen? Heb je een Persoonsgebonden Budget? Dan betaal je zelf de rekening op tijd. Krijg je Õzorg in naturaõ? Het zorgkantoor zorgt dan op tijd voor betaling. Kan ik extra diensten krijgen? Wil je extra dingen? Diensten die niet in de overeenkomst staan? Dan komt er een aparte overeenkomst. Pluryn en jij ondertekenen die aparte overeenkomst.

10 Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden horen bij de overeenkomst. Hierin staan allerlei afspraken, bijvoorbeeld: wanneer de overeenkomst eindigt; wanneer jij en Pluryn eerder kunnen stoppen. Je kunt de overeenkomst tussendoor veranderen. De juiste zorg Pluryn moet jou goede zorg geven. Je hebt een indicatie nodig voor de zorg van Pluryn. Heb je meer of minder zorg nodig? Dan vraag je een nieuwe indicatie aan. Individueel Plan Binnen zes weken krijg je een Individueel Plan. Dat maak je samen met Pluryn. Je zet jouw handtekening onder het plan. Je geeft dan toestemming voor het plan. Ben je minderjarig of kun je niet tekenen? Dan tekent jouw wettelijk vertegenwoordiger. Staat iets niet in het Individueel Plan? Dan is nieuwe toestemming nodig. Pluryn zorgt bij spoed toch voor die zorg. Je krijgt later duidelijk uitleg. We kijken ieder jaar samen naar het plan. Wil je dingen veranderen? Vraag het aan Pluryn. De veranderingen komen dan in het plan. Je kunt jouw afspraken met Pluryn afzeggen. Dat kan tot 4 dagen voor je bij Pluryn komt. Daarna moet je iets betalen. Informatie geven Pluryn geeft je goede informatie in een taal die jij begrijpt. Soms geven we de informatie aan je ouders of voogd. Wil je geen informatie krijgen? Pluryn zal dan niets sturen. Behalve als iets heel belangrijk is. Je geeft zelf ook eerlijke informatie. Is er iets belangrijk voor de zorg- of dienstverlening? Dan moet je dat vertellen.

11 Toestemming Pluryn heeft soms jouw toestemming vooraf nodig. Bijvoorbeeld als je meedoet aan een onderzoek. Of bij het maken van een foto of film. Je mag altijd bezoek ontvangen bij Pluryn. Maar sommige clinten hebben afspraken over bezoek. Zijn er afspraken? Dan staat dat in je plan. Soms verhuis je bij Pluryn. Verhuis je binnen de locatie? Dan vertelt Pluryn je dat op tijd. Ben je het oneens met de verhuizing? Vertel dat aan Pluryn. Moet je verhuizen naar een andere locatie? Dan heeft Pluryn jouw toestemming nodig. Pluryn geeft adviezen. Die adviezen blijven eigendom van Pluryn. Laat ze niet aan anderen zien. Vond je een advies niet goed? Dan kun je een klacht indienen. Doe je dagbesteding bij Pluryn? Dan maak je bijvoorbeeld schilderijen of spiegels. Pluryn is dan de eigenaar van het werk. Je tekent daarvoor in de overeenkomst met Pluryn. Privacy Jouw gegevens zijn priv. Niet iedereen mag ze lezen. Pluryn bewaart alles over jou. Ga je verhuizen bij Pluryn? Dan stuurt Pluryn de informatie naar je nieuwe adres. Dat moet je wel goed vinden. Als je bij Pluryn weggaat, bewaren we de informatie nog 15 jaar. Daarna vernietigt Pluryn het. Klachten? Heb je een klacht over Pluryn? Er is een speciale klachtenregeling. Die regeling kun je aan Pluryn vragen.

12 Vind je het klachtenformulier te moeilijk? Je kunt over dat formulier ook klagen. Dat doe je bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Wie betaalt? Doet Pluryn niet wat er in de overeenkomst staat? Geef ons een kans om het beter te doen. Pluryn betaalt hiervoor de kosten. Je zorgt zelf voor een verzekering. Dat is voor wanneer jij schade veroorzaakt. Pluryn stuurt de rekening van de zorg naar het zorgkantoor. Dat kantoor betaalt al jouw zorg en diensten. Soms betaal je een eigen bijdrage. Pluryn laat je dat eerst weten. Wil je dingen die niet in je indicatie staan? Dan betaal je die zelf. Heb je een persoonsgebonden budget? Dan krijg jij de rekening voor alle zorg en diensten. Levert Pluryn zorg of diensten bij jou thuis? Dan moeten de medewerkers er goed kunnen werken. Stoppen met zorg Vind je de zorg van Pluryn niet goed? Dan kun je bij Pluryn weg. Pluryn kan ook stoppen met zorg aan jou: Als je niet doet wat je afsprak met Pluryn. Als jij of je ouders zich niet goed gedragen bij Pluryn. Als jij meer zorg nodig hebt dan Pluryn je kan geven. Pluryn stuurt jou dan een brief. De brief zegt dat Pluryn met zorg stopt. Je krijgt die brief op tijd. Pluryn zoekt dan een andere plek voor jou. Dit is een samenvatting en vertaling van het officile document. Je kunt het officile document krijgen bij het Klantenbureau. Aan deze vertaling kun je geen rechten ontlenen. Alleen het officile document telt. Klantenbureau Telefoon : Internet : CLMAM0314X51081

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Eenvoudige versie Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap. Bijvoorbeeld bij: wonen werken leren vrije tijd. Je bent clint

Nadere informatie

[ZORG EN DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST ] De Lichtenvoorde

[ZORG EN DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST ] De Lichtenvoorde 2010 De Lichtenvoorde afdeling Communicatie en Informatie [ZORG EN DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST ] Dit is een overeenkomst. Afspraken die we maken staan op papier. De rechten en plichten van de cliënt staan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening SDW - cliëntversie

Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening SDW - cliëntversie Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening SDW - cliëntversie Algemene voorwaarden zijn afspraken die vast staan. Deze afspraken gelden voor iedereen die ondersteuning krijgt van SDW. Heb jij de zorgovereenkomst

Nadere informatie

Rechten en plichten. Deel 1 en 2 gaan over rechten en plichten die voor u als cliënt van NOVO gelden.

Rechten en plichten. Deel 1 en 2 gaan over rechten en plichten die voor u als cliënt van NOVO gelden. Inleiding Rechten en plichten In deze brochure wordt informatie gegeven over een aantal rechten en plichten die u als cliënt van NOVO heeft. U en NOVO moeten zich hier aan houden. De regels van NOVO zijn

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn gegevens veilig bij Pluryn. Privacy Reglement

Uitgebreide versie. Mijn gegevens veilig bij Pluryn. Privacy Reglement Uitgebreide versie Mijn gegevens veilig bij Pluryn Privacy Reglement Mijn gegevens veilig bij Pluryn Als je clint bij Pluryn wordt, wil Pluryn veel over jou weten. Je krijgt heel veel vragen, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling

Uitgebreide versie. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling Uitgebreide versie Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling De klachtenregeling van Pluryn Hoe gaat het als er een probleem is? Als je niet tevreden bent over de dienstverlening van Pluryn, dan willen

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Uitgebreide versie Mijn geld in vertrouwde handen Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Mijn geld in vertrouwde handen Iedereen heeft geld nodig om te leven. Om zelf kleren en eten te kopen, maar ook

Nadere informatie

Toelichting voor cliënten en vertegenwoordigers

Toelichting voor cliënten en vertegenwoordigers REINAERDE Meer informatie Mocht u nog vragen hebben over de overeenkomst van zorg- en dienstverlening, neemt u dan contact op met de operationeel manager van de locatie waar u zorg en ondersteuning ontvangt

Nadere informatie

Toelichting voor ouders en verzorgers van kinderen tot 18 jaar

Toelichting voor ouders en verzorgers van kinderen tot 18 jaar REINAERDE Meer informatie Mocht u nog vragen hebben over de overeenkomst van zorg- en dienstverlening, neemt u dan contact op met de manager van de locatie waar u zorg en ondersteuning ontvangt of gaat

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk woont al jaren bij een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar ze wil zelfstandiger

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk woont al jaren bij een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar ze wil zelfstandiger

Nadere informatie

Van AWBZ naar Wmo 2015

Van AWBZ naar Wmo 2015 Van AWBZ naar Wmo 2015 Wat betekent de Wet maatschappelijke ondersteuning? i Informatie voor cliënten Inhoud Pagina Voor wie is deze folder?.................................3 Wie betaalt jouw ondersteuning?...3

Nadere informatie

Zorg- en Dienstverleningsovereenkomst

Zorg- en Dienstverleningsovereenkomst Zorg- en Dienstverleningsovereenkomst Zorg- en Dienstverleningsovereenkomst Naam Driestroom Straatnaam en huisnummer Industrieweg Oost 27 Postcode en woonplaats 6662 NE Elst Telefoonnummer 0481-366000

Nadere informatie

Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn:

Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn: Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn: Iedere folder kun je aanklikken. Heb je de folder gezien en wil je terug naar deze pagina? Klik dan op terug naar inhoud onderaan de pagina. Je komt dan

Nadere informatie

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg JANUARI 2010 INHOUDSOPGAVE Waar gaat deze folder over? Welke zorg hoort bij de AWBZ? Vijf zorgfuncties

Nadere informatie

Aanvraag AWBZ-zorg. 1. Uw persoonlijke gegevens. 3Uw burgerservicenummer

Aanvraag AWBZ-zorg. 1. Uw persoonlijke gegevens. 3Uw burgerservicenummer Waarom dit formulier? Heeft u zorg nodig? Dan kunt u een beroep doen op zorg die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt of

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012 Voor wie is deze folder? Ontvangt u zorg thuis zoals verpleegkundige hulp? Maakt u gebruik van hulp bij het huishouden? Of heeft u een hulpmiddel

Nadere informatie

Onze spelregels bij zorg in natura versie: 2 april 2015

Onze spelregels bij zorg in natura versie: 2 april 2015 Onze spelregels bij zorg in natura Het zorgkantoor of uw gemeente heeft ons gevraagd om u ondersteuning of zorg te bieden. Voor deze zorg betaalt u niet zelf onze rekening, maar de gemeente of het zorgkantoor.

Nadere informatie

Aanvraag AWBZ-zorg. 1. Uw persoonlijke gegevens. 3rijbewijs of ander

Aanvraag AWBZ-zorg. 1. Uw persoonlijke gegevens. 3rijbewijs of ander Waarom dit formulier? Heeft u zorg nodig? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op AWBZ-zorg. Dat is zorg die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- EN DIENSTVERLENING

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- EN DIENSTVERLENING ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- EN DIENSTVERLENING Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden en/of bijzondere voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Zorgaanbieder: de rechtspersoon die één of

Nadere informatie

Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn:

Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn: Folders voor cliënten die bij Pluryn in zorg zijn: Iedere folder kun je aanklikken. Heb je de folder gezien en wil je terug naar deze pagina? Klik dan op terug naar inhoud onderaan de pagina. Je komt dan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORGVERLENING

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORGVERLENING ALGEMENE VOORWAARDEN ZORGVERLENING Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden en/of bijzondere voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1. Zorgaanbieder: de rechtspersoon die een of meer instellingen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Samenvatting Verpleging, Verzorging en Thuiszorg Nabij Vertrouwd Gastvrij Algemene voorwaarden Verpleging, Verzorging en Thuiszorg Samenvatting Wat zijn algemene voorwaarden? Boekt

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2011

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2011 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2011 Voor wie is deze folder? Ontvangt u zorg thuis zoals verpleegkundige hulp? Maakt u gebruik van hulp bij het huishouden? Of heeft u een hulpmiddel

Nadere informatie

Adres. Postcode en woonplaats. Geboortedatum : Burger Service Nummer (BSN) : hierna te noemen de cliënt

Adres. Postcode en woonplaats. Geboortedatum : Burger Service Nummer (BSN) : hierna te noemen de cliënt Rubriek: Intake RF 1.4 A blz. 1/5 Partijen, 1. Stichting Interakt Contour Groep (statutair gevestigd te Nunspeet, KvK nr 08121485) De zorg- en dienstverleningsovereenkomst wordt ondertekend door de locatiemanager

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING STICHTING SWZ

ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING STICHTING SWZ ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING STICHTING SWZ Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden en/of betalingsvoorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Zorgaanbieder: de rechtspersoon die één

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden voor zorg zonder verblijf blz. 1. Algemeen 1 2. Overeenkomst 1 3. Betaling 3 4. Zorgplan 3 5. Meerdere medewerkenden 3 6. Wijziging/beëindiging van de zorgverlening 3 7. Privacy 4

Nadere informatie

Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening

Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening Werkingsgebied : De Zijlen Pagina 1 van 10 In deze algemene voorwaarden wordt beschreven onder welke voorwaarden De Zijlen de zorg en diensten verleent. Deze voorwaarden gelden voor iedereen met wie De

Nadere informatie

De weg naar zorg Zorgkantoren Coöperatie VGZ

De weg naar zorg Zorgkantoren Coöperatie VGZ De weg naar zorg Zorgkantoren Coöperatie VGZ 1 www.vgz-zorgkantoren.nl 1Inleiding 2015 1. Inleiding 1 2. Hoe krijgt u Wlz-zorg? 3 3. Hoe wilt u de Wlz-zorg geleverd hebben? 5 4. Wat is uw eigen bijdrage?

Nadere informatie

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben.

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben. uw zorg, onze zorg uw zorg, onze zorg mosae thuiszorg Mosae Thuiszorg is onderdeel van Mosae Zorggroep, samen met de zorglocaties Campagne, Daalhof, Scharwyerveld, Sint Gerlachus en Licht & Liefde. Elke

Nadere informatie

Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg

Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf 2 Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Stichting Philadelphia

Nadere informatie

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding Training Begeleid Wonen training begeleid WONeN de beste voorbereiding voor LAter Wil je als jongere of volwassene graag zelfstandig wonen? Maar moet je daarvoor eerst

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- en DIENSTVERLENING

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- en DIENSTVERLENING ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- en DIENSTVERLENING Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden en/of bijzondere voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Zorgaanbieder: de rechtspersoon die één of

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Toepasselijkheid

Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Toepasselijkheid Zorg en dienstverleningsvoorwaarden Artikel 1 Begripsbepalingen In deze zorg- en dienstverleningsvoorwaarden wordt verstaan onder: Zorgaanbieder: SpelendeReis, een instelling die zorg- en dienstverlening

Nadere informatie

Ik heb een indicatiebesluit, wat nu?

Ik heb een indicatiebesluit, wat nu? Ik heb een indicatiebesluit, wat nu? CZ zorgkantoren wijst u de weg versie 2, april Zelf zorg inkopen met een budget 2013 1 Inhoudsopgave 1 Ontvangen van het indicatiebesluit 4 2 Ontvangen van het pgb

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wanneer kan ik Wlz aanvragen? Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2011

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2011 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2011 Voor wie is deze folder? Ontvangt u zorg thuis zoals verpleegkundige hulp? Maakt u gebruik van hulp bij het huishouden? Of heeft u een hulpmiddel

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie Nota BOPZ eenvoudige versie Zonder toestemming Ben je soms boos? Ben je soms boos en ben je dan wel eens gevaarlijk voor jezelf of anderen? Of doe je wel eens dingen die niet mogen? Soms moeten begeleiders

Nadere informatie

Waarom dit informatieboekje?

Waarom dit informatieboekje? Een pgb, en dan? Waarom dit informatieboekje? Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunt u zelf regelen welke zorg u inkoopt. Ook bepaalt u wanneer uw zorgverlener bij u langskomt. Erg prettig dus! Bij

Nadere informatie

Logo. Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging

Logo. Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging Logo Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging Versie maart 2014 Zorgleveringsovereenkomst Extramuraal Huishoudelijke Verzorging Pag. 2 v. 9 De R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden,

Nadere informatie

Specialistische zorg bij het ouder worden Sterker in de samenleving.

Specialistische zorg bij het ouder worden Sterker in de samenleving. Specialistische zorg bij het ouder worden Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Janneke is een ouder wordende vrouw met een verstandelijke handicap. Haar lichamelijke klachten nemen toe met het

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Wie betaalt wat? Financile regeling bij wonen

Uitgebreide versie. Wie betaalt wat? Financile regeling bij wonen Uitgebreide versie betaalt wat? Financile regeling bij wonen moet betalen? In de volgende voorbeelden staat in kleur aangegeven wie moet betalen: zorgt voor eten. Heb je zin om lekker uit eten te gaan?

Nadere informatie

INFORMATIE 2012. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf

INFORMATIE 2012. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf INFORMATIE 2012 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf Voor wie is deze folder? Woont u in een zorginstelling? Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een psychiatrische inrichting of een andere instelling waar

Nadere informatie

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten SC-0032 mei 2012 - alle rechten voorbehouden s Heeren Loo Zorggroep Berkenweg 11 3818 LA Amersfoort Postbus 647 3800 AP Amersfoort Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten

Nadere informatie

Beste deelnemer, ouder/verzorger,

Beste deelnemer, ouder/verzorger, Beste deelnemer, ouder/verzorger, De zorg verandert voortdurend. Er wordt aan u als cliënt veel gevraagd. Voor 2015 moet de zorg en begeleiding die Wielewaal levert vóóraf door het zorgkantoor goedgekeurd

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget (PGB)

Persoonsgebonden budget (PGB) Persoonsgebonden budget (PGB) U denkt na over een PGB of u heeft al een PGB. Als u door ziekte, handicap of ouderdom ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of jeugdhulp vanuit

Nadere informatie

Zorgovereenkomst. met een zorginstelling. Servicecentrum PGB. 1 De budgethouder. 2 De vertegenwoordiger. voorletters en achternaam.

Zorgovereenkomst. met een zorginstelling. Servicecentrum PGB. 1 De budgethouder. 2 De vertegenwoordiger. voorletters en achternaam. Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB met een zorginstelling Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: de budgethouder is de opdrachtgever. de zorgverlener is de opdrachtnemer, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Verpleging, verzorging en thuiszorg. Toelichting algemene voorwaarden

Verpleging, verzorging en thuiszorg. Toelichting algemene voorwaarden Verpleging, verzorging en thuiszorg Toelichting algemene voorwaarden ISZ De ISZ Brug De Brug Nassau Odijcklaan 3 Postadres 3971 BN Driebergen-Rijsenburg Nassau T 0343 Odijcklaan 555 8553 3971 F BN 0343

Nadere informatie

Kansen voor jongeren met een laag IQ Sterker in de samenleving.

Kansen voor jongeren met een laag IQ Sterker in de samenleving. Kansen voor jongeren met een laag IQ Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Emma woont sinds kort bij een woongroep van Pluryn. Onderwijs krijgt zij in het gebouw van haar woongroep. Zij ontdekt

Nadere informatie

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd.

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd. Welkom bij De Zijlen Wie wil het niet? Wonen in een prettig dorp of in een leuke buurt. Waar je kunt zijn wie je bent en je leven kunt leiden zoals dat bij jou past. Waar je meedoet aan dat wat er om je

Nadere informatie

VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil zélf regelen hoe ik weer zo snel mogelijk aan het werk kom Subsidie voor begeleiding naar werk als u niet meer bij uw werkgever aan het werk kunt VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Inhoud Als

Nadere informatie

Heeft u zorg nodig? Dit zijn de mogelijkheden volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) - 1 -

Heeft u zorg nodig? Dit zijn de mogelijkheden volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) - 1 - Heeft u zorg nodig? Dit zijn de mogelijkheden volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) - 1 - - 2 - Inhoud Heeft u hulp of zorg nodig? 4 Vier zorgwetten: welke wet regelt uw zorg? 4 Voor wie is de Wet langdurige

Nadere informatie

Waarom dit informatieboekje?

Waarom dit informatieboekje? Een pgb, en dan? 1 Waarom dit informatieboekje? Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunt u zelf regelen welke zorg u inkoopt. Ook bepaalt u wanneer uw zorgverlener bij u langskomt. Erg prettig dus! Bij

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit CiZ_A5_WLZ_WT_15-06-15_def#2.indd 1 19-06-15 10:58 Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor zorg vanuit

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- en DIENST- VERLENING. BIJZONDERE VOORWAARDEN (betalingsvoorwaarden)

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- en DIENST- VERLENING. BIJZONDERE VOORWAARDEN (betalingsvoorwaarden) ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- en DIENST- VERLENING en BIJZONDERE VOORWAARDEN (betalingsvoorwaarden) ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- EN DIENSTVERLENING Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden en/of

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg in een instelling CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen met een indicatie voor opname in een zorginstelling

Nadere informatie

Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening

Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

Waarom dit informatieboekje?

Waarom dit informatieboekje? Een pgb, en dan? Waarom dit informatieboekje? Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunt u zelf regelen welke zorg u inkoopt. Ook bepaalt u wanneer uw zorgverlener bij u langskomt. Erg prettig dus! Bij

Nadere informatie

Een Persoonsgebonden Budget (PGB) in de Zorgverzekeringswet

Een Persoonsgebonden Budget (PGB) in de Zorgverzekeringswet Een Persoonsgebonden Budget (PGB) in de Zorgverzekeringswet Hoe wordt jouw Persoonsgebonden Budget (PGB) geregeld? In deze folder lees je hoe het PGB voor verpleging en verzorging (PGB vv) bij Kiemer Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 CAK Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en

Nadere informatie

met een zorginstelling

met een zorginstelling Zorgovereenkomst SVB Servicecentrum PGB met een zorginstelling Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: - de budgethouder is de opdrachtgever. - de zorgverlener is de opdrachtnemer, bijvoorbeeld

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- EN DIENSTVERLENING inclusief BOPZ Onderdeel van de Zorg- en Dienstverleningsovereenkomst

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- EN DIENSTVERLENING inclusief BOPZ Onderdeel van de Zorg- en Dienstverleningsovereenkomst ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- EN DIENSTVERLENING inclusief BOPZ Onderdeel van de Zorg- en Dienstverleningsovereenkomst Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Zorgaanbieder:

Nadere informatie

PGB verpleging en verzorging

PGB verpleging en verzorging Aanvraagformulier Deel 1: verpleegkundig deel Dit deel vult de wijkverpleegkundige in samen met de verzekerde of wettelijk vertegenwoordiger 1 Zorgverzekeraar (van persoon voor wie het pgb is aangevraagd)

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING. DEEL 1: verpleegkundig- deel

AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING. DEEL 1: verpleegkundig- deel AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING DEEL 1: verpleegkundig- deel 1. Zorgverzekeraar (van persoon voor wie het pgb wordt aangevraagd) Dit formulier is voor: a.s.r. basis ziektekostenverzekeringen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- en DIENSTVERLENING

ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- en DIENSTVERLENING ALGEMENE VOORWAARDEN ZORG- en DIENSTVERLENING Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden en/of bijzondere voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Zorgaanbieder: de rechtspersoon die één of

Nadere informatie

Het indicatiebesluit

Het indicatiebesluit Het indicatiebesluit Deze folder hoort bij het indicatiebesluit. Dat is de brief die u van het CIZ heeft gekregen, waarin staat op welke zorg u aanspraak kunt maken. We leggen uit hoe u de zorg ontvangt,

Nadere informatie

1. Cliënt: de natuurlijke persoon die zorg afneemt bij een zorgaanbieder.

1. Cliënt: de natuurlijke persoon die zorg afneemt bij een zorgaanbieder. Algemene voorwaarden DeMenz begeleiding ARTIKEL 1 Algemeen 1. Cliënt: de natuurlijke persoon die zorg afneemt bij een zorgaanbieder. 2. Zorgaanbieder: rechtspersoon die zorg verleent, via de Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap Uitgebreide versie Inspraak van de cli nt bij Pluryn Inspraak van de clint bij Pluryn De besluiten van Pluryn hebben invloed op het leven van clinten. Ben jij een clint van Pluryn? Dan kun je meedenken

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 1 De wet langdurige zorg 4 Woon je in een instelling en heb je 24 uur per dag zorg en ondersteuning

Nadere informatie

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Check www.ciz.nl of bel met het CIZ op 088 789 10 00 om te kijken of u zorg kunt krijgen die vergoed wordt vanuit de Wlz. Hoe komt u in aanmerking

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging DEEL 1: verpleegkundig deel Dit deel vult de wijkverpleegkundige in samen met de verzekerde of wettelijk vertegenwoordiger 1 Zorgverzekeraar

Nadere informatie

INFORMATIE 2011. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf

INFORMATIE 2011. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf INFORMATIE 2011 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf Voor wie is deze folder? Woont u in een zorginstelling? Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een psychiatrische inrichting of een andere instelling waar

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering 2012 Inleiding Deze inleiding hoort zelf niet bij de voorwaarden. De voorwaarden beginnen dus bij de inhoudsopgave. Waarvoor zijn deze voorwaarden? U hebt

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt Rechten en plichten Als patiënt hebt u een aantal belangrijke rechten die door een arts (of een andere

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Overeenkomst van Zorg- en Dienstverlening

Algemene voorwaarden Overeenkomst van Zorg- en Dienstverlening Algemene voorwaarden Overeenkomst van Zorg- en Dienstverlening Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden en/of bijzondere voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Zorgaanbieder: de rechtspersoon

Nadere informatie

Lijfrente Garantie Polis

Lijfrente Garantie Polis Voorwaarden Lijfrente Garantie Polis 1510 WAT STAAT ER IN DEZE VOORWAARDEN? Pagina 1 : Algemene afspraken Pagina 3 : Wat mag u van ons verwachten? Pagina 5 : Wat verwachten wij van u? Pagina 6 : Wat mag

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat?

U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U heeft zorg nodig. Hoe regelt u dat? U wilt zorg die betaald wordt uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). U kunt daar altijd een aanvraag voor doen. Het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg)

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit

Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wet langdurige zorg (Wlz) Van aanvraag tot besluit Wanneer kan ik Wlz aanvragen? Als u blijvend intensieve zorg nodig heeft, dan komt u misschien in aanmerking voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Nadere informatie

Reglement Beperkende Maatregelen in de KV

Reglement Beperkende Maatregelen in de KV Reglement Beperkende Maatregelen in de KV Dit is een bewerking van het Reglement Beperkende Maatregelen in de KV. Er staat in wat dit reglement voor jou kan betekenen. De nummers zijn hetzelfde gebleven

Nadere informatie

Wonen in een behandelgroep

Wonen in een behandelgroep Wonen in een behandelgroep OPEN BEHANDELGROEP MET VERBLIJF Informatie voor jongeren Kom verder! www.ln5.nl We vragen ook hoe de groepsleiders je het beste kunnen helpen in de tijd dat je bij ons bent.

Nadere informatie

WERKEN AAN ONTWIKKELING MET EXTRA BEGELEIDING EN BEHANDELING. Voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK)

WERKEN AAN ONTWIKKELING MET EXTRA BEGELEIDING EN BEHANDELING. Voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK) WERKEN AAN ONTWIKKELING MET EXTRA BEGELEIDING EN BEHANDELING Voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK) JONGEREN ONTDEKKEN WAT ZE WEL KUNNEN Jongeren met een IQ tussen 40 en 60 en ernstige

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING

AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING DEEL 1: verpleegkundig deel Dit deel vult de wijkverpleegkundige in samen met de verzekerde of wettelijk vertegenwoordiger 1. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat?

Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat? Een klacht of bezwaar indienen Hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht Klacht Een klacht maakt u telefonisch aan het CIZ kenbaar of schriftelijk (per post). U richt uw klacht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening

Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening Algemene voorwaarden zorg- en dienstverlening Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden en/of bijzondere voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Zorgaanbieder: de rechtspersoon die één of

Nadere informatie

BEGELEID WONEN VOOR MOEDER EN KIND. Voor jonge moeders met een licht verstandelijke beperking

BEGELEID WONEN VOOR MOEDER EN KIND. Voor jonge moeders met een licht verstandelijke beperking BEGELEID WONEN VOOR MOEDER EN KIND Voor jonge moeders met een licht verstandelijke beperking DOE WAT HET BESTE IS VOOR JOU EN JE KIND Heb je net een kindje gekregen of ga je binnenkort bevallen? Als moeder

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Voordat u deze brochure leest Hebt u langdurige zorg nodig? Per 1 januari 2015 is er veel veranderd. In deze brochure

Nadere informatie

Factsheet: Leveringsvormen in de Wet Langdurige Zorg

Factsheet: Leveringsvormen in de Wet Langdurige Zorg Factsheet: Leveringsvormen in de Wet Langdurige Zorg Inleiding Van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) hebt u een ZorgProfiel (ZP) ontvangen waarmee u recht hebt op zorg vanuit de Wet langdurige zorg

Nadere informatie

ABN AMRO Risicoverzekering

ABN AMRO Risicoverzekering Voorwaarden 1304 ABN AMRO Risicoverzekering Wat staat er in deze voorwaarden? Blad 1: Algemene afspraken Blad 3: Wat mag u van ons verwachten? Blad 5: Wat verwachten wij van u? Blad 6: Wat mag u veranderen

Nadere informatie

nee, er is geen vertegenwoordiger Ga verder bij 3. ja, er is een vertegenwoordiger Vul hieronder de gegevens in.

nee, er is geen vertegenwoordiger Ga verder bij 3. ja, er is een vertegenwoordiger Vul hieronder de gegevens in. Zorgovereenkomst SVB Servicecentrum PGB met een freelancer Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: - de budgethouder is de opdrachtgever. - de zorgverlener is de opdrachtnemer. Dit is

Nadere informatie

Informatiepakket PGB vv

Informatiepakket PGB vv Informatiepakket PGB vv Inhoud Stap-voor-stap aanvragen 2 Stap-voor-stap declareren 4 Factuur voor informele zorgaanbieder (natuurlijk persoon) 6 Declaratieformulier voor de verzekerde met PGB vv 8 Rechten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden met betrekking tot Zorg en Dienstverlening WoonCadans

Algemene Voorwaarden met betrekking tot Zorg en Dienstverlening WoonCadans Algemene Voorwaarden met betrekking tot Zorg en Dienstverlening WoonCadans Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Zorgaanbieder: de rechtspersoon die één of

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvoorwaarden Artikel 1 Begripsbepalingen In deze algemene leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: Zorgaanbieder: de rechtspersoon die één instelling beheert (anacare) die zorg en dienstverlening

Nadere informatie

Factsheet. De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Wat betekent dat voor mijn pgb?

Factsheet. De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren. Wat betekent dat voor mijn pgb? Factsheet De overheid gaat de langdurige zorg anders organiseren Wat betekent dat voor mijn pgb? 2 Hervorming langdurige zorg - Persoonsgebonden budget Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nadere informatie

Jeugdhulp. Jij bent jonger dan 18 Jouw regio heeft een contract met Frion

Jeugdhulp. Jij bent jonger dan 18 Jouw regio heeft een contract met Frion Jeugdhulp Jij bent jonger dan 18 Jouw regio heeft een contract met Frion Jij bent jonger dan 18. Jouw zorg valt onder de zorg van de Jeugdwet. Je krijgt begeleiding van Frion. Frion heeft een contract

Nadere informatie

met een freelancer SVB Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst 1 De budgethouder 2 De vertegenwoordiger man vrouw mobiel man vrouw mobiel

met een freelancer SVB Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst 1 De budgethouder 2 De vertegenwoordiger man vrouw mobiel man vrouw mobiel Zorgovereenkomst SVB Servicecentrum PGB met een freelancer Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen. De budgethouder is de opdrachtgever en de zorgverlener is de opdrachtnemer. Een freelancer

Nadere informatie

Zorgovereenkomst met een zorginstelling

Zorgovereenkomst met een zorginstelling vink aan ja vink aan ja, vink aan ja, vink aan nee vink aan voogd vink aan bewindvoerder aan curator aan man Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst met een zorginstelling Dit is een zorgovereenkomst die u

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER HULP BIJ HET HUISHOUDEN

AANVRAAGFORMULIER HULP BIJ HET HUISHOUDEN EENHEID KLANT Postbus 30018, 9400 RA ASSEN Noordersingel 33, 9401 JW ASSEN Telefoon 14-0592 Fax 0592-366 413 AANVRAAGFORMULIER HULP BIJ HET HUISHOUDEN Wet Maatschappelijke Ondersteuning In te vullen door

Nadere informatie