Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Seizoen 2010 / 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Seizoen 2010 / 2011"

Transcriptie

1 Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Seizoen 2010 / 2011 Parttime opleiding! Goed te combineren met gezin, baan of studie Lifeguard/ Toezichthouder Instructeur Doelgroepen Recreatie Zwemleider Erkend door SFRecreatie! Voor volwassenen en jong volwassen vanaf 16 jaar Praktijkgericht onderwijs! Inhoud voldoet aan het BeroepsCompentie Profiel van de branche Avond- en dagopleidingen Ook op zaterdagen Doorgang vanaf 10 cursisten! Goed opgeleid, dan is werken in een zwembad elke dag een feest!

2 Allround Zwembadmedewerker Nationale Beroepsopleiding voor de Zwembadbranche Sinds 1998 verzorgt NBZ (Nationale Beroepsopleidingen voor Zwemonderwijs ) beroepsopleidingen voor de zwembadbranche. NBZ leidt cursisten op volgens de BeroepsCompetentieProfielen (BCP) zoals vastgesteld door de branche. Praktijk en persoonlijke ontwikkeling staan in deze opleiding centraal. BeroepsCompetentieProfielen en Kwalificatiedossier Aqua & Leisure Host In november 2009 is het BeroepsCompetentieProfiel (BCP) opnieuw vastgesteld door de branche (het bedrijfsleven). Dit houdt in dat er een lijst met competenties (vaardigheden, kennis en houding) is gemaakt die de breed inzetbare (allround) medewerker moet bezitten om zijn werk goed uit te voeren. Het BeroepsCompetentieProfiel vormt tevens de basis voor het landelijke kwalificatiedossier Aqua & Leisure Host waarin op hoofdlijnen de diploma-eisen beschreven. De structuur van de beroepsopleiding is gebaseerd op dit kwalificatiedossier. Kijk op voor de actuele planning en locaties bij jou in de buurt! Doorgang vanaf 10 cursisten! Opleidingstructuur Allround Zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) NBZ BV Lifeguard/ Toezichthouder 6 dagen van 6 uur of 9 dagdelen van 4 uur 10 dagen van 6 uur of 15 dagdelen van 4 uur Competenties en Portfolio s Je werkt tijdens de opleiding aan het verwerven van deze competenties en vult hiermee jouw eigen portfolio. Een portfolio kun je zien als een persoonlijke map, die je vult met bewijsstukken die door de opleiding worden voorgeschreven (o.a. (stage)opdrachten, beoordelingen, diploma s, certificaten) en waaruit blijkt welke competenties je al hebt verworven. Beroeps Praktijk Vorming (BPV) Voor het ontwikkelen van competenties is het belangrijk dat je regelmatig de gelegenheid krijgt om de competenties te oefenen in een reële praktijksituatie. Dit wordt Beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Je leert dus niet alleen tijdens de lessen, maar zeker ook via praktijk- en stage-opdrachten tijdens de BPV om een goede werknemer te worden. Je kiest als start zelf voor: Lifeguard/ Toezichthouder of Om in de zwembaden goed te kunnen functioneren zou je deze twee opleidingen in ieder geval moeten doen. Wil je breed inzetbaar of allround zijn dan moet je hierna de twee overige opleidingen Instructeur Doelgroepen en Recreatie Zwemleider nog afronden. Heb je alle 4 de opleidingen afgerond dan ontvang je het branchediploma Allround Zwembadmedewerker. Recreatie Zwemleider 4 dagen van 8 uur 8 dagen van 4 uur Instructeur Doelgroepen (Specialisatie naar keuze) 4 dagen van 8 uur of 8 dagen van 4 uur

3 Lifeguard/ Toezichthouder Een verantwoordelijke job Je moet minimaal 16 jaar zijn en redelijk goed kunnen zwemmen. De kosten bedragen 894,- (inclusief btw, lesmateriaal en certificering) Studieduur en stage: De opleiding duurt ongeveer 4 maanden. De opleiding bestaat uit 6 lesdagen van 6 uur of 9 lesavonden van 4 uur. Daarnaast loop je tijdens de duur van de opleiding in totaal 70 uur stage (BPV) in een zwembad. De 70 stage-uren bestaan uit praktijk- en verwerkingsopdrachten op het gebied van toezichthouden, schoonmaken, receptiewerkzaamheden, watermetingen en het voeren van klantgesprekken. Tijdens de lessen wordt de praktijktoets Zwemmend Redden voor Lifeguards in Zwembaden afgenomen. Daarnaast wordt de opleiding afgesloten met een centraal examen. Dit bestaat uit het controleren van het portfolio, gevuld met de benodigde bewijsstukken en een eindgesprek in een groepje van 3 tot 5 personen. Wanneer zowel het eindgesprek als het portfolio positief beoordeeld worden ontvang je het Certificaat Lifeguard/ Toezichthouder Diploma EHBO/ MFA plus: Om deel te mogen nemen aan het examen moet je in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma. Het EHBO is echter geen onderdeel van de opleiding. Je kunt deze cursus via NBZ volgen of op een andere manier, zoals bijvoorbeeld via de werkgever of via de plaatselijke EHBO vereniging. Let wel op de voorwaarden die hieraan gesteld worden (oranje kruis of MFA plus). Lifeguard/ Toezichthouder De veiligheid van de bezoekers is binnen een zwembad erg belangrijk. Sinds enkele jaren heeft de zwembadbranche beschreven wat je, in het kader van de veiligheid, mag verwachten van zwembaden en de medewerkers. Als Lifeguard leer je de vaardigheden en kennis op het gebied van veiligheid, hygiëne, toezicht en hulpverlening in de praktijk toe te passen. Onderdeel van de opleiding is het dan ook o.a. de praktijkproef Zwemmend Redden voor Lifeguards in Zwembaden. Daarnaast komt ook de rol van gastheer en gastvrouw aan de orde. Je leert alles over het reilen en zeilen in een zwemaccommodatie. Je leert zorg te dragen voor een prettig en schoon verblijf en beleving te verkopen aan de bezoekers. Je houding en opstelling naar de gasten is daarbij belangrijk. Onderwerpen De zwembadbranche Veiligheid, Verantwoordelijkheid en Hygiëne Kwaliteit van het zwemwater Gastheerschap Techniek van het Toezichthouden De Lifeguard in een team Omgaan met agressie Nood- en ontruimingsplan Zwemmend Redden voor Lifeguards in zwembaden

4 Dat geeft dagelijks voldoening Je moet minimaal 16 jaar zijn en redelijk goed kunnen zwemmen. De kosten bedragen 1.490,- (inclusief btw, lesmateriaal en certificering) Studieduur en stage: De opleiding duurt ongeveer 6 maanden en wordt afgesloten met een centraal examen. De opleiding bestaat uit 10 lesdagen van 6 uur of 15 lesavonden van 4 uur. Daarnaast ben je bezig met het vullen van jouw portfolio middels 156 uur aan BPVopdrachten (stage). De 156 BPV-uren zijn onder te verdelen in: 35 uur assisteren bij de zwemlessen; 52,5 uur zelfstandig lesgeven; 68,5 uur wordt ingevuld door praktijkopdrachten en het voorbereiden en evalueren van de zwemlessen. Praktijkbeoordeling: Een aantal weken voor het theorie-examen komt er iemand van de opleiding kijken op de stageplek (BPV-plek). Hij of zij beoordeelt een zwemles in de praktijk, verzorgt door de cursist. Bij een positieve beoordeling mag de cursist op examen. De opleiding wordt afgesloten met een centraal examen. Dit bestaat uit het controleren van het portfolio, gevuld met de benodigde bewijsstukken en een eindgesprek in een groepje van 3 tot 5 personen. Wanneer zowel het eindgesprek als het portfolio positief beoordeeld worden ontvang je het Certificaat Werken met kinderen is leuk en geeft veel voldoening! In ons waterrijke land is iedereen er wel van overtuigd dat leren zwemmen noodzakelijk is voor onze kinderen. Sinds 1985 leert iedereen zwemmen via de opleidingsweg en diplomalijn van het zwem ABC. Het Zwem ABC staat voor een kindvriendelijke en veilige manier van leren zwemmen met een logische opbouw. Met een vooral praktische insteek, leer je zwemles geven met de meest moderne inzichten en aanpakken van het Zwem ABC. De nadruk binnen deze opleiding ligt op de opleidingsweg voor 4-, 5,- en 6-jarige kinderen. Tijdens de opleiding worden verschillende zwemwerkplannen en zwemlesmethodes behandeld. Hierdoor heb je een brede basis en kun je bij alle zwembaden aan de slag. Na het volgen van de opleiding ben je in staat om zelfstandig zwemles te geven aan kinderen en volwassenen in zowel particulierals schoolverband. Onderwerpen Het leren voortbewegen in het water Het leren drijven, zweven, zinken en ademhalingregulering in het voor- en hoofdtraject. Techniek van het lesgeven Methode leren zwemmen in oplopende waterdiepte Methode leren zwemmen in diep(er) water Plannen en organiseren van de zwemlessen Eigen vaardigheid diploma C en zwemmend redden.

5 Instructeur Doelgroepen Specialisatie naar keuze Deze opleiding is toegankelijk voor cursisten die de opleiding hebben afgerond. De kosten bedragen 894,- (inclusief btw, lesmateriaal en certificering) Studieduur: De opleiding bestaat uit 4 dagen van 8 uur of 8 avonden van 4 uur. Daarnaast ben je bezig met het vullen van jouw portfolio middels 60 uur aan BPV-opdrachten (stage). De 60 BPV-uren zijn onder te verdelen in: 5 uur assisteren bij de doelgroeplessen; 25,5 uur zelfstandig lesgeven; 29,5 uur wordt ingevuld door praktijkopdrachten en het voorbereiden en evalueren van de doelgroeplessen. Vanuit de opleiding komt er iemand kijken op de stageplek. Hij of zij beoordeelt een doelgroeples in de praktijk. Bij een positieve beoordeling mag je op eindgesprek. Wanneer zowel het eindgesprek als het portfolio positief beoordeeld worden ontvang je het Certificaat. Instructeur Doelgroepen Met deze opleiding wordt invulling gegeven aan een brede inzetbaarheid op basis van eigen specifieke interesse. Er kan o.a. gekozen worden uit één de volgende specialisatie-opleidingen: Aqua Fitness Instructeur In de basiscursus worden specifieke kennis en vaardigheden aangeboden, waarbij een stevige basis wordt gelegd om met een aantal Aqua Fitness activiteiten te werken in diep en ondiep water. Instructeur Ouder & Kind In deze cursus worden specifieke kennis en vaardigheden bijgebracht om deze activiteit de juiste invulling te geven. Een invulling die past bij de fase van ontwikkeling en de voorbereiding op zelfredzaamheid van een kind. Instructeur Fifty Fit In deze cursus leer je de specifieke kennis en vaardigheden om de juiste keuze van oefenstof te maken, die past bij de verschillende doelgroepen: o.a. actieve ouderen, ouderen met ouderdomsmotoriek en ouderen die weer beginnen met bewegen. Zwemmen met Medische Indicatie In deze cursus leer je de specifieke kennis en vaardigheden om bij bepaalde ziektebeelden oefeningen aan te bieden. Het gaat niet om therapeutische behandelingen maar om het aanbieden van oefeningen aan mensen met een medische beperking, die verantwoord willen bewegen in het water. Kinderen met Leer en/of Gedragsproblemen De specifieke bijzonderheden van deze kinderen vereisen een speciale aanpak. Zowel de kinderen met hun bijzonderheden als de speciale aanpak staan centraal in deze opleiding.

6 Recreatie Zwemleider bij (les)activiteiten en evenementen Deze opleiding is toegankelijk voor cursisten die de opleiding instructeur Zwem ABC hebben afgerond. De kosten bedragen 894,- (inclusief btw, lesmateriaal en certificering) Studieduur: Contacturen: In totaal 4 dagen van 8 uur of 8 avonden van 4 uur. Daarnaast ben je bezig met het vullen van jouw portfolio middels praktijk en stage-opdrachten (In totaal 40 uur). Als eindopdracht wordt door de cursistengroep een evenement georganiseerd. De cursist wordt hierin beoordeeld op zijn/ haar inbreng/ competenties. Bij een positieve beoordeling mag je op eindgesprek. Wanneer zowel het eindgesprek als het portfolio positief beoordeeld worden ontvang je het Certificaat. Recreatie Zwemleider Kijk op de voor de actuele planning en opleidingslocaties bij jou in de buurt! Recreatie Zwemleider Steeds meer wordt het belang van een creatieve invulling van de lessen en bestaande activiteiten onderkend. Spelend leren zorgt ervoor dat kinderen met meer plezier naar de zwemlessen gaan, wat uiteindelijk de effectiviteit van de zwemlessen vergroot. En een afwisselend activiteitenprogramma is een belangrijk middel om klanten te werven en te binden. Te denken valt aan een leuke invulling voor de woensdagmiddagen, weekends en de vakantieperiodes. De cursist leert een creatieve invulling te geven aan bestaande activiteiten, maar leert ook nieuwe activiteiten en evenementen op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan naschoolse opvang, kinderfeestjes, open dagen en bedrijfsevenementen. Het Sterrenbeeld 15a 5215 MK 's Hertogenbosch Telefoon: (073) Fax: (073) info@nbz.nl Web:

B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE

B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE I. Opzet Basisberoepsopleiding 1 II. Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begrippen 3 III.Organisatie

Nadere informatie

B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE

B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE I. Opzet Basisberoepsopleiding 1 II. Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begrippen 3 III.Organisatie en Examencommissies 6 Artikel 2 De Raad voor het Quality Label van NBZ 6 Artikel 3 De Accountmanager

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie BEROEPSOPLEIDING ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie 1 Brochure Voor je ligt de brochure van de beroepsopleiding allround zwembadmedewerker (aqua & leisure host) verzorgd

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 1 Lifeguard (Zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden)

Certificeerbare eenheid 1 Lifeguard (Zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden) Certificeerbare eenheid 1 Lifeguard (Zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden) Functie De Lifeguard draagt zorg voor de veiligheid van gasten, collega s en zichzelf. Hij houdt toezicht op de

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 2 en 3

Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 is de Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & leisure host) en certificeerbare eenheid 3 is de Lesgever Zwem-ABC (Water safety instructor).

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 2 en 3

Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 is de Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & leisure host) en certificeerbare eenheid 3 is de Lesgever Zwem-ABC (Water safety instructor).

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 1 Instructie voor de student/ cursist 2

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 1 Instructie voor de student/ cursist 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Instructie voor de student/ cursist 2 Wat mag NBZ van jou verwachten? 2 Wat mag je van de BeroepsPaktijkVormer (BPV-er) verwachten? 3 Wat mag je van de coördinator BPV verwachten?

Nadere informatie

De groepsgrootte: 8 minimaal en 15 maximaal aantal personen voor alle bovengenoemde opleidingen

De groepsgrootte: 8 minimaal en 15 maximaal aantal personen voor alle bovengenoemde opleidingen Wijnkoopsbaai 12 2904 BP Capelle a/d IJssel Telefoon: 010-2271834 Fax: 010-7853865 E-mail : info@ fellinco.nl Website: www.fellinco.nl Giro: 1463319 Rotterdam Sportsupport T.a.v. de heer M. Kaltenecker

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT COMPETENTIEOPDRACHT INTRODUCTIE AQUA & LEISURE 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lifeguard in een zwembad. Dit kan zowel in publiek zwembad,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Toelichting gebruik van de bijlagen 2 A. Urenregistratie 4. B. Urenregistratie 6

INHOUDSOPGAVE. Toelichting gebruik van de bijlagen 2 A. Urenregistratie 4. B. Urenregistratie 6 BPV-MAP Beroepsopleiding Lifeguard/ Toezichthouder DE BIJLAGEN B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE Toelichting gebruik van de bijlagen 2 A. Urenregistratie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 1 Overzicht BPV uren 2 Overzicht kerntaak, werkprocessen & competenties 3 Instructie voor de student/ cursist 5

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 1 Overzicht BPV uren 2 Overzicht kerntaak, werkprocessen & competenties 3 Instructie voor de student/ cursist 5 BPV-MAP Beroepsopleiding Lifeguard/ Toezichthouder TOELICHTING EN OPDRACHTEN INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Overzicht BPV uren 2 Overzicht kerntaak, werkprocessen & competenties 3 Instructie voor de student/

Nadere informatie

Heb jij je diploma al?

Heb jij je diploma al? Heb jij je diploma al? 1 Haal nu je Er varingscertificaat (EVC) voor de zwembranche. Omdat jouw praktijker var ing veel waard is kun je met een EVCtraject in aanmerking komen voor een erkend branchediploma

Nadere informatie

Allround Fitness Medewerker

Allround Fitness Medewerker Aanbod profielen Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de profielen geldt dat deze alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen. Allround Fitness Medewerker Kennis en vaardigheden

Nadere informatie

AQUA & LEISURE HOST AUGUSTUS

AQUA & LEISURE HOST AUGUSTUS BEROEPSOPLEIDING ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER AQUA & LEISURE HOST AUGUSTUS 2006 Inleiding In dit document wordt globaal de structuur van de opleiding tot Allround Zwembadmedewerker (Aqua & leisure host)

Nadere informatie

Competentie-opdrachten

Competentie-opdrachten Competentie-opdrachten Deel 3 B: Lesgever Zwem-ABC van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Lesopbouw. Observeer een willekeurige les voor het Zwem-abc en maak

Nadere informatie

Examenprocedures extra mogelijkheid Examinering NPZ NRZ & SB-opleidingen

Examenprocedures extra mogelijkheid Examinering NPZ NRZ & SB-opleidingen Examenprocedures extra mogelijkheid Examinering NPZ NRZ & SB-opleidingen Hieronder staan per Certificeerbare Eenheid (CE) de procedures beschreven die gehanteerd dienen te worden rondom de examinering

Nadere informatie

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student:

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student: Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC CE3 van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker Naam student: Opdracht: 1 e kans 2 e kans Cijfer Cijfer 3A 3B 3C 3D NPZ Cijfer (gemiddelde van

Nadere informatie

Nationaal Platform Zwembaden NRZ

Nationaal Platform Zwembaden NRZ Nationaal Platform Zwembaden NRZ Examenreglement Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Nationaal Platform Zwembaden NRZ Postbus 119 3970 AC Driebergen Tel (0343) 51 81 18 E-mail:

Nadere informatie

Welzijn Breed (Onderwijsassistent)

Welzijn Breed (Onderwijsassistent) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25485 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk contact.

Nadere informatie

Deel 1 A: Introductie Aqua & Leisure

Deel 1 A: Introductie Aqua & Leisure Competentie-opdrachten Deel 1 A: Introductie Aqua & Leisure Onderdeel van de eenheid Lifeguard van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Presentatie van jezelf.

Nadere informatie

Nationaal Platform Zwembaden NRZ

Nationaal Platform Zwembaden NRZ Nationaal Platform Zwembaden NRZ Examenreglement Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Nationaal Platform Zwembaden NRZ Postbus 119 3970 AC Driebergen Tel (0343) 51 81 18 E-mail:

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO Informatieblad Opleiding Instructeur EHBO Versie 10-2018 CCB Samengevat Onze missie is mensen bewust en bekwaam maken op het gebied van basishulpverlening. Wij zijn goed in het leveren van maatwerkoplossingen

Nadere informatie

Infosessie Keuzedelen in het mbo

Infosessie Keuzedelen in het mbo Infosessie Keuzedelen in het mbo VOLG JE ONS? CIOSGOES.NL Introductie Chantal Fellinger Projectmedewerker beroepsopleidingen Arnold de Waart, adewaart@scalda.nl CIOS Goes Verantwoordelijk voor het profiel

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Gitaar Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30 Maak

Nadere informatie

Competentieopdrachten

Competentieopdrachten Competentieopdrachten Deel 2 B: Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & Leisure Host) van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Recreatieve activiteiten

Nadere informatie

Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Wat zijn mijn taken als onderwijsassistent?

Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Wat zijn mijn taken als onderwijsassistent? Onderwijsassistent Onderwijsassistent (niveau 4 BOL, 3 jaar) Een school, een groepsleraar en een lokaal met vaak 25 of meer kinderen. Dat kan heel gezellig zijn voor de leerlingen, maar voor de leraar

Nadere informatie

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ...

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ... nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC w e r k m a p naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie...... 1 Controleformulier Naam cursist Organisatie / Vereniging In deze werkmap

Nadere informatie

Versie januari 2011. Waterhulpverlening

Versie januari 2011. Waterhulpverlening Waterhulpverlening Waarom omzetten De huidige KNBRD bonds(strandwacht)diploma s A en B en de varendredden lijn zijn al vanaf voor de jaren tachtig in gebruik binnen Reddingsbrigade Nederland, waardoor

Nadere informatie

Sportleider SeniorenSport (SSS)

Sportleider SeniorenSport (SSS) Sportleider SeniorenSport (SSS) Een leven lang bewegen We worden steeds ouder en genieten gelukkig steeds langer van een goede gezondheid. Sport en bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Steeds meer

Nadere informatie

Controleformulier. Naam cursist. Vereniging / organisatie

Controleformulier. Naam cursist. Vereniging / organisatie Controleformulier Naam cursist Vereniging / organisatie In deze werkmap zijn opgenomen: Voor Zwemleider A+: Kopie geldig legitimatiebewijs (origineel mee naar groepsgesprek) ja / nee Kopie diploma Zwem-C

Nadere informatie

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 ALLROUND WANDELSPORT INSTRUCTEUR (AWI-3) Wandelsport: een leven lang bewegen Wandelen is hot. Het is op dit moment één van de meest beoefende sporten

Nadere informatie

Competentie-opdrachten

Competentie-opdrachten Competentie-opdrachten Deel 1 B: Toezichthouder Onderdeel van de eenheid Lifeguard van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Toezichthouden in je eigen zwembad.

Nadere informatie

OPDRACHTEN 1a ALH LFG 1 - Handleiding document

OPDRACHTEN 1a ALH LFG 1 - Handleiding document OPDRACHTEN 1a ALH LFG 1 - Handleiding document Dit document is beschikbaar in meerdere bestandsformaten. Start met het juiste document! Beschikbaar zijn: Adobe:.PDF (Acrobat Reader - alleen lezen, niet

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 COMPETENTIEOPDRACHT WSI 2 LESGEVER ZWEM-ABC 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als Lesgever Zwem-ABC (Water Safety Instructor) in een

Nadere informatie

Examenreglement. beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker. Nationale Raad Zwemveiligheid

Examenreglement. beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker. Nationale Raad Zwemveiligheid Examenreglement beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker Nationale Raad Zwemveiligheid Nationale Raad Zwemveiligheid Postbus 357 6710 BJ EDE Tel. 0318-830250 info@nrz-nl.nl www.nrz-nl.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht.

quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Plezierig leren zwemmen. Doelgericht en met persoonlijke aandacht. quasports Zwemles Efficiënt en effectief zwemonderwijs in een veilige omgeving, waarin uw kind zich prettig voelt en

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

Welzijn-breed (gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de kinderopvang) BOL

Welzijn-breed (gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de kinderopvang) BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25484 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid

Nadere informatie

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Deze 7-daagse opleiding is ontwikkeld om een brede praktische opleiding

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Visagie. Opleidingen

Informatie en Prijzen. Visagie. Opleidingen Informatie en Prijzen Visagie Opleidingen Wij geven basis- en vak opleidingen tot visagist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit in het lesgeven

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Spaans www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat

Nadere informatie

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2.

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2. Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht

Nadere informatie

Competentie-opdrachten

Competentie-opdrachten Competentie-opdrachten Deel 2 A/3 A: introductie instructie & zwemactiviteiten van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Kwaliteit Bezoek jouw zwembad en maak

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Spaans voor beginners www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050

Nadere informatie

Examenreglement. Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker. Nationale Raad Zwemveiligheid

Examenreglement. Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker. Nationale Raad Zwemveiligheid Examenreglement Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Nationale Raad Zwemveiligheid Nationale Raad Zwemveiligheid Postbus 357 6710 BJ EDE Tel. 0318-830250 info@nrz-nl.nl www.nrz-nl.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Competentie-opdrachten. Deel 1 B: Toezichthouder

Competentie-opdrachten. Deel 1 B: Toezichthouder Competentie-opdrachten Deel 1 B: Toezichthouder Onderdeel van de eenheid Lifeguard van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Toezichthouden in je eigen zwembad.

Nadere informatie

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 2

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 2 Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 2 ASSISTENT- ALLROUND WANDELSPORT INSTRUCTEUR (AWI-2) Wandelsport: een leven lang bewegen Wandelen is hot. Het is op dit moment één van de meest beoefende

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesdocent Portfolio Groepslesdocent Fit!vak Deelopdrachten 1: Het

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesinstructeur A Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE BEROEPSOPLEIDING ZWEMONDERWIJS Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 2

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 2 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT COMPETENTIEOPDRACHT TOEZICHTHOUDER 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lifeguard in een zwembad. Dit kan zowel in publiek zwembad, een

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen Informatie en Prijzen Nagelstyling Opleidingen Wij geven basis- allround opleidingen tot nagelstylist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit

Nadere informatie

DE ZES-STAPPENMETHODE ZELF WERKEN AAN JE WERKPROCESSEN. Illustraties: Corien Bögels

DE ZES-STAPPENMETHODE ZELF WERKEN AAN JE WERKPROCESSEN. Illustraties: Corien Bögels DE ZES-STAPPENMETHODE ZELF WERKEN AAN JE WERKPROCESSEN Illustraties: Corien Bögels 1 De Zes-stappenmethode Zelf werken aan je werkprocessen In het eerste leerjaar krijg je vaker voorbereidende opdrachten

Nadere informatie

Belasting en belastbaarheid van jonge kinderen

Belasting en belastbaarheid van jonge kinderen Belasting en belastbaarheid van jonge kinderen wo r k s h o p s Er wordt door zwembaden veel geëxperimenteerd met lesduur en lesfrequentie. Een belangrijke vraag is hoe zwaar jonge kinderen fysiek en mentaal

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3

Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 Opleiding Allround Wandelsport Instructeur Niveau 3 ALLROUND WANDELSPORT INSTRUCTEUR (AWI-3) Wandelsport: een leven lang bewegen Wandelen is hot. Het is op dit moment één van de meest beoefende sporten

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

Lesgever worden bij Rode Kruis-Vlaanderen

Lesgever worden bij Rode Kruis-Vlaanderen Lesgever worden bij Rode Kruis-Vlaanderen Rode Kruis-Vlaanderen werkt aan zelfredzaamheid van de bevolking door eerstehulpopleidingen aan te bieden. Daarvoor doet Rode Kruis-Vlaanderen beroep op vrijwillige

Nadere informatie

A1. Verzamellijst beoordeelde lessen

A1. Verzamellijst beoordeelde lessen BPV-MAP Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker DE BIJLAGEN A1. Verzamellijst beoordeelde lessen Naam : BPV-plaats/ Stageplek: BPV-er: Verplicht Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 Les 5 Datum Opdracht Beoordeling

Nadere informatie

Op zoek naar een leuke loopbaan? Keuze genoeg in de Recreatie!

Op zoek naar een leuke loopbaan? Keuze genoeg in de Recreatie! Op zoek naar een leuke loopbaan? Keuze genoeg in de Recreatie! opleidingsinformatie voor werken in de recreatie, outdoor of zwembaden Van vrije tijd je beroep maken, iets voor jou? De recreatie, een branche

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2018/2019 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV

Informatieblad. Opleiding coördinator/hoofd BHV Informatieblad Opleiding coördinator/hoofd BHV Waarom kiezen voor ccb groep? in 3 dagen uw diploma Coördinator / Hoofd BHV behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen ruime

Nadere informatie

BEROEPSPRAKTIJKVORMINGS-OVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS

BEROEPSPRAKTIJKVORMINGS-OVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS BEROEPSPRAKTIJKVORMINGS-OVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS De ondergetekenden gaan akkoord met artikel 1 tot en met 10 op de achterzijde van deze overeenkomst overwegende dat op grond van het door de instelling

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid PUBLIEKE EN PARTICULIERE VEILIGHEID ED 6-14 Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid Graafschap College 2015-2016 Bewaak jij de veiligheid? Draag jij graag jouw steentje bij aan de veiligheid in

Nadere informatie

Reanimatiecursus. Lifesavers aren t born. They re trained! Reanimatiecursus met AED

Reanimatiecursus. Lifesavers aren t born. They re trained! Reanimatiecursus met AED Reanimatiecursus Lifesavers aren t born. They re trained! Reanimatiecursus met AED Reanimatie volwassenen Stelt u zich eens voor. U bent aan het winkelen, loopt over straat of bent gewoon thuis. Ineens

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Protocol Schoolzwemmen

Protocol Schoolzwemmen Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Protocol Schoolzwemmen Veiligheid

Nadere informatie

De Allround Personal Trainer opleiding

De Allround Personal Trainer opleiding Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De Allround Personal Trainer opleiding De allround Personal Trainer is een uniek totaal product waarbij vanaf het begin

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

De branche erkende spoedopleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A)- 5dgn Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2.

De branche erkende spoedopleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A)- 5dgn Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2. Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De branche erkende spoedopleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A)- 5dgn Vernieuwde opleiding, competentiegericht

Nadere informatie

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs

Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN. Inhoudsopgave. KNHS Opleidingen De manege instructeursopleidingen. Aspirant Manege Instructeurs KNHS Opleidingen 018 Manege Instructeur KNHS OPLEIDINGEN pagina KNHS Opleidingen 018 Het vinden van goed opgeleid en gemotiveerd personeel is niet altijd even gemakkelijk. Veel enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen 1 Baby s en peuters Warm water (een kind koelt snel af door andere verhouding volume/huidoppervlak) Intieme,

Nadere informatie

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

ABC-zwemlessen. Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen Dé basis voor een leven lang zwemplezier! ABC-zwemlessen In zwembad Hoornse Vaart kun je je A-, B- en C-zwemdiploma halen. Naast kwaliteit staat plezier voor het kind hierbij voorop. Tijdens

Nadere informatie

B Cursus lind Typen Blind Typen Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO

B Cursus lind Typen Blind Typen Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO Blind Cursus Typen 1 Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO 2 Dank voor je interesse in onze opleidingen en cursussen. In deze brochure tref je alle informatie aan over de opleiding van jouw keuze. Heb

Nadere informatie

Informatieblad basisopleiding BHV

Informatieblad basisopleiding BHV Informatieblad basisopleiding BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

STUDIEHANDLEIDING AKA 2009-2010

STUDIEHANDLEIDING AKA 2009-2010 STUDIEHANDLEIDING AKA 2009-2010 Opleiding : Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent Crebo : 90440 Niveau : 1 Duur opleiding : 1 jaar Leerweg : BOL Inhoud Inleiding blz. 2 Welk werk doet een assistent blz.

Nadere informatie

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING INHOUD Voor wie? Waar staan wij voor? Opleidingsstructuur en diploma Inhoud van de modules Studiepunten Studieduur en modeltraject Flexibiliteit Waar en wanneer

Nadere informatie

Contact. particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs. bezoekadres Handelskade 75. postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer

Contact. particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs. bezoekadres Handelskade 75. postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer Contact bezoekadres Handelskade 75 postadres Postbus 2119 7420 AC Deventer telefoon 0570-60 30 83 fax 0570-60 37 05 e-mail info.next@saxion.nl particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs Hbo Tweedegraadslerarenopleiding

Nadere informatie

WELKOM IN DE WATERWERELD

WELKOM IN DE WATERWERELD WELKOM IN DE WATERWERELD ZWEMMEN RECREATIEF ZWEMMEN Zwemmen voor jong & oud! 12.00-13.00 uur* 14.00-15.30 uur (speciaal tarief) 12.00-13.00 uur* Zondag 14.00-16.00 uur Er is voldoende speel- en drijfmateriaal

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening V15.1

Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening V15.1 Opleidingscatalogus: Bedrijfshulpverlening V15.1 Bedrijfshulpverlener Medewerkers die binnen het bedrijf werkzaam zijn en een taak hebben of krijgen als bedrijfshulpverlener. 2 dagen of 4 dagdelen Inhoud

Nadere informatie

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC

Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Info boekje voor ouder(s)/verzorger(s) Zwemlesinformatie Zwem ABC Westsingel 29 6921 RX Duiven 0316284961 Duiven@Aerofitt.nl www.aerofitt.nl Inhoudsopgave Inleiding Het internationale Zwem ABC Leuke manier

Nadere informatie

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2015/2016 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding tot yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Je oefent deze vaardigheid in het praktijklokaal aan de hand van het handelingsformulier Voorlichting geven.

Je oefent deze vaardigheid in het praktijklokaal aan de hand van het handelingsformulier Voorlichting geven. OPDRACHTFORMULIER Voorlichting geven Naam student: Datum: Opdracht Je geeft voorlichting aan een of meer zorgvragers. Voordat je gaat oefenen Je oefent deze vaardigheid in het praktijklokaal aan de hand

Nadere informatie

Sociaal-cultureel werker

Sociaal-cultureel werker Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25488 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is

Nadere informatie

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt!

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! Informatiebrochure Kader opleidingen CWO Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! 1 Woord vooraf CWO opleidingslocaties (watersportverenigingen en vaarscholen) willen goede en enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Studiegids 2017/2018 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2017/2018 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2017/2018 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

SEPR Reisbewijs Verkoper Reizen

SEPR Reisbewijs Verkoper Reizen SEPR Reisbewijs Verkoper Reizen Inleiding Het SEPR Reisbewijs bestaat uit twee onderdelen: 1. Een beknopt overzicht van de SEPR Kwaliteitseisen voor Verkoper Reizen. 2. Een aanvraagformulier om het diploma

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Loonwerk

Wat maak jij. morgen mee MBO. Loonwerk Wat maak jij morgen mee MBO Loonwerk Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen leven.

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Portugees voor gevorderden.

Proefhoofdstuk Portugees voor gevorderden. Proefhoofdstuk Portugees voor gevorderden www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125,

Nadere informatie

Welkom bij de workshop Toezicht en het voorkomen van verdrinking

Welkom bij de workshop Toezicht en het voorkomen van verdrinking Welkom bij de workshop Toezicht en het voorkomen van verdrinking Waar gaan we het over hebben Waarom toezicht houden? Hoe zit het juridisch Gevaren in jouw bad Verdrinkingen Hoe houd je toezicht Waarom

Nadere informatie

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2016/2017 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie