PROGRAMMA VOOR HOLEBI S EN TRANSGENDERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA VOOR HOLEBI S EN TRANSGENDERS"

Transcriptie

1 PROGRAMMA VOOR HOLEBI S EN TRANSGENDERS Groen speelde in het verleden al een belangrijke rol in de wettelijke verankering van het homo-huwelijk, adoptie bij koppels van hetzelfde geslacht en non-discriminatie van holebi s en gendervariante personen. Ook de volgende jaren zetten we de strijd voor gelijkberechtiging voort. Zelfs al lijkt België af en toe een paradijs voor holebi s dankzij een reeks wettelijke realisaties, toch blijven hardnekkige vooroordelen het leven van holebi s en transseksuelen moeilijk maken in alle sectoren van het sociaal leven. We hebben maatregelen nodig die op alle onderdelen van het leven ingrijpen, van de geboorte tot de dood. Van Kind & Gezin tot het rust-en verzorgingstehuis. We moeten onze kinderen op een andere manier opvoeden. Mannen en vrouwen zijn gelijk, holebi s en hetero s zijn gelijk. Stereotiepe genderpatronen en de overheersende heteronormativiteit liggen aan de basis van discriminatie en geweld. De bestrijding van seksisme en discriminaties van op grond van seksuele geaardheid of van geslacht, waarvan transgender personen in het bijzonder het slachtoffer zijn, vragen extra inspanningen. In veel landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar. In een aantal landen gaat de situatie er op korte tijd drastisch achteruit. Het totaal gebrek aan maatschappelijke erkenning maakt het bijzonder moeilijk voor holebi s. Groen zal nationaal en internationaal druk blijven zetten op haatdragende regimes.

2 ACTIES VOOR MEER MAATSCHAPPELIJKE ERKENNING 1. Groen wil een sterk diversiteitbeleid, om ervoor te zorgen dat alle mensen volwaardig en evenwaardig kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Binnen een geïntegreerd federaal, Vlaams en Brussels gelijkekansen- en diversiteitsbeleid blijft er nood aan een specifiek beleid met betrekking tot holebi s en transgenders. 2. Dé holebi bestaat niet, net zomin als dé hetero. Het beleid houdt dus rekening met de diversiteit binnen de groep van holebi s en transgenders. Groen wil binnen de verschillende beleidsdomeinen specifiek oog hebben voor de extra kwetsbare doelgroepen: ff Holebi s en transgenders met een handicap zijn als groep erg onzichtbaar. De Vlaamse en Brusselse regeringen nemen initiatieven om de zichtbaarheid van deze groep te verhogen. ff Oudere holebi s en transgenders hebben specifieke noden, die oplossingen op maat vereisen. We nemen initiatieven die het sociaal netwerk van oudere holebi s en transgenders versterken. De zorgsector en de rusthuizen worden gesensibiliseerd zodat hulpverleners zich beter bewust worden van de behoeften van deze doelgroep. 3. In België hebben veel holebi s een andere etnisch-culturele achtergrond. In veel niet-westerse culturen is homoseksualiteit onbespreekbaar en wordt het nog steeds beschouwd als een ziekte, een zonde, een westers verschijnsel of gewoon als iets dat niet bestaat en waarover niet mag gesproken worden. Er is nood aan ruimte die holebi s en transgenders vertrouwen en opvang biedt, zowel in organisaties voor allochtone holebi s, als in de holebiwereld, als daarbuiten. Daarnaast is er behoefte aan correcte beeldvorming. Dat kan door te werken met rolmodellen en door een stem te geven aan organisaties van etnisch-culturele minderheden. Ook de media spelen een voorname rol in de beeldvorming van allochtone holebi s als van daders van homofoob geweld, die vreemde roots hebben.

3 4. Brussel behoort tot het Rainbow Cities Network. Via dit netwerk blijven we leren en voeren we een sterk LGTB-beleid. De Vlaamse overheid stimuleert de centrumsteden om de expertise met elkaar te delen. 5. De onderwijskoepels en schoolgemeenschappen van alle netten en op alle onderwijsniveaus hebben de taak een cultuur van openheid en een veilige omgeving te creëren rond het holebi- of transgender-zijn van leerlingen en leerkrachten. We nemen verdere initiatieven om leerkrachten en directies op te leiden om om te gaan met homoseksualiteit en het onderwerp bespreekbaar te maken op school. Ook het hoger onderwijs dient hieraan aandacht te besteden. 6. Landelijke en provinciale belangenorganisaties van holebi s en transgenders voor jongeren en volwassenen worden structureel ondersteund om de belangenbehartiging van hun doelgroep te garanderen. 7. Transgenderpersonen krijgen dikwijls problemen op de werkvloer. Ze worden gepest of zelfs ontslagen, wat volstrekt illegaal is. We stimuleren bedrijven en organisaties om in hun diversiteitsbeleid aandacht te besteden aan de positie van transgenders. GEWELD TEGEN HOMO S EN TRANSGENDERS VOORKOMEN EN VERVOLGEN 8. Groen ijvert voor een snelle uitvoering van het Interfederaal Actieplan tegen Homofobie en Transfobie. 9. In de samenleving mag geen plaats zijn voor geweld tegen holebi s of transseksuelen. We bestrijden verbaal en fysiek geweld door bewustmakingscampagnes gericht op het afbouwen van vooroordelen en via aandacht voor diversiteit. Campagnes zoals Meld Geweld verdienen navolging en spelen een belangrijke rol om homo- en transfoob geweld tegen te gaan. 10. Politiediensten worden gesensibiliseerd en opgeleid om beter om te gaan met fysiek en verbaal geweld tegenover holebi s en transgenders. De opleidingen rond homofobie die in Brussel voor politieagenten worden georganiseerd, worden hernomen en uitgebreid naar de andere gewesten. Tijdens de opleiding leren politiemensen omgaan met slachtoffers van homo- en transfoob geweld en correct registreren en behandelen van homofobe klachten. In deze opleidingen wordt ook aandacht besteed aan transgenders.

4 11. Transfobie uit zich in discriminerend gedrag ten aanzien van transgenders en transseksualiteit. Net zoals dat voor homofobie geldt, wordt transfobie een aparte categorie die de politie kan aanvinken wanneer iemand een aangifte komt doen van geweldpleging of een ander geval van agressie met transfobie als motief. 12. Repressief beleid kan een mentaliteitswijziging teweegbrengen, op voorwaarde dat homofoob geweld ook prioritiet krijgt bij justitie. Sancties zijn daarbij noodzakelijk. Naast het bestaande arsenaal, breken we een lans voor alternatieve straffen, die veel effectiever zijn. Daders worden ingeschakeld in een organisatie die opkomt voor gelijke rechten, of in een instelling die werkt met slachtoffers. EEN GERICHT GEZONDHEIDSBELEID 13. Er is nood aan een volwaardig en geïntegreerd gezondheids- en welzijnsbeleid voor holebi s en transgenders. Iedereen heeft recht op een ondersteuning van zijn/haar seksuele gezondheid, die rekening houdt met levensstijl, identiteit, seksuele geaardheid of HIV-status. 14. De strijd tegen HIV en AIDS bij homomannen is urgent. Onderzoek wijst uit dat 1 op 20 Belgische homomannen besmet is met het HIV-virus en dat 1 op 6 besmette mannen zijn serostatus niet kent. Groen zal op alle bestuursniveaus ijveren voor een concretisering en de uitvoering van het nationaal HIV-plan De levenslange uitsluiting om bloed te geven van mannen die seks hadden met andere mannen is overdreven. Groen pleit voor tijdelijke uitsluiting, die in lijn is met de inzichten uit de medische wereld. 16. Er is aandacht nodig voor de specifieke problemen van lesbiennes op vlak van seksuele gezondheid en welzijn. Lesbiennes hebben o.a. een verhoogd risico op borst- en baarmoederhalskanker. We nemen acties om hen te wijzen op het belang van gynaecologisch onderzoek. 17. We zien toe op de uitvoering van het zelfmoordpreventiebeleid, waarin holebi s en transgenders als expliciete doelgroep erkend zijn. Extra-aandacht moet hierbij uitgaan naar jonge lesbiennes en bimeisjes en naar transgenders, die een hoger risico lopen om depressieve gedachten te ontwikkelen. 18. De psychische en medische steun voor transgenders is aan uitbreiding toe. Door de term genderidentiteitsstoornis te schrappen, wordt gendervariante identiteit erkend als een menselijke variatie in plaats van als een stoornis. Medische behandelingen, zoals hormoontherapie of chirurgische ingrepen, worden verder ondersteund en toegankelijker gemaakt. Chirurgische ingrepen worden als reconstructieve ingrepen erkend en worden opgenomen in het terugbetalingssysteem van de sociale zekerheid.

5 INTERNATIONAAL GAAT DE STRIJD DOOR 19. Op Europees vlak kan veel vooruitgang geboekt worden. Groen steunt de Europese Roadmap tegen homofobie en discriminatie op grond van seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Zo verdedigen we onder meer de Europese Richtlijn inzake discriminatie waardoor seksuele geaardheid en genderidentiteit of -expressie ook in andere internationale afspraken expliciet opgenomen worden. We zetten alles op alles om deze kaderrichtlijn op de agenda te plaatsen en druk uit te oefenen om deze Richtlijn gestemd te krijgen. 20. België neemt de gelijke behandeling van holebi s en gendervariante personen op in onderhandelingen en diplomatieke contacten met landen waar holebiseksualiteit nog strafbaar is of waar holebi s en gendervariante personen nog vervolgd worden. 21. Groen wil ook dat ontwikkelingssamenwerking bijzondere aandacht besteedt aan de financiering van programma s in het zuiden op het vlak van seksuele voorlichting, met inbegrip van het bouwen aan tolerantie jegens holebi s en transgenders, de toegang tot informatie en doeltreffende anticonceptie. 22. Alle teksten, verdragen of internationale richtlijnen die discriminatie verbieden, moeten seksuele geaardheid en genderidentiteit of -expressie expliciet opnemen als een ongeoorloofde discriminatiegrond. 23. Groen wil de procedure voor erkenning van politieke vluchtelingen voor mensen die op basis van hun geaardheid of genderidentiteit of -expressie asiel aanvragen, eenduidiger maken en verbeteren. 24. Holebi s en gendervariante personen moeten zich vrij van staat naar staat kunnen begeven zonder verlies van rechten. 25. De verschillende nationale regelingen i.v.m. familierecht voor holebi s en gendervariante personen (zoals adoptie, geregistreerd partnerschap, openstelling van het huwelijk, PaCS, Lebenspartnerschaft,...) worden binnen alle landen van de Europese Unie en de Raad van Europa erkend, onder meer in het kader van het vrij verkeer van personen. 26. Ook een aanpassing van gendervermelding wordt in alle landen erkend. Na de aanpassing van gendervermelding kan bijvoorbeeld een volledig nieuwe geboorteakte toegekend worden die nergens nog melding maakt van het geboortegeslacht.

6 WETTELIJKE ERKENNING VAN HOLEBI S EN TRANSGENDERS 27. De Yogyakartaprincipes beschrijven de principes i.v.m. seksuele geaardheid en genderidentiteit waaraan de wetgeving van alle staten zouden moeten voldoen. Europa, België, Vlaanderen en Brussel hebben die onderschreven en Groen zal er voor ijveren om deze actief toe te passen en uit te dragen. 28. De anti-discriminatiewetgeving en het -beleid voor holebi s en gendervariante personen wordt versterkt. Het Interfederaal Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen beschikken over voldoende middelen om de anti-discriminatiewetgeving te bewaken. Het principe van een eenheidsloket wordt zo consequent mogelijk doorgevoerd om mensen zo goed mogelijk te beschermen. Volgende wetswijzigingen dringen zich op. De strafrechtelijke bepalingen uit de antidiscriminatiewet, genderwet en antiracismewet dienen gelijkgetrokken te worden. Ook artikel 150 van de Grondwet dient herzien te worden, zodat niet alleen drukpersmisdrijven ingegeven door racisme of xenofobie, maar ook drukpersmisdrijven ingegeven door discriminatie, door de correctionele rechtbank beoordeeld kunnen worden. 29. In de antidiscriminatiewet moeten genderidentiteit en genderexpressie als discriminatiegronden opgenomen worden. Momenteel worden enkel transseksuele personen die een geslachtsveranderende ingreep hebben ondergaan, beschermd tegen discriminatie en blijven gendervariante personen die een dergelijke ingreep niet hebben ondergaan, onbeschermd. 30. Iedereen heeft het recht om de vermelding van zijn/haar gender te veranderen, zonder dat daar medische, fysieke of andere eisen aan worden gekoppeld, of dat een derde daar over oordeelt. Een verklaring op eer volstaat. Bij de aanpassing van de vermelding van genderidentiteit kan ook een derde optie worden aangekruist. Na de aanpassing van de gendervermelding moeten deze ook doorgevoerd of kunnen doorgevoerd worden in andere documenten, zoals diploma s. 31. Groen pleit voor sociaal ouderschap. Familie- en gezinssamenstellingen zijn heel divers: naast de klassieke gezinsvorm van een getrouwd heterokoppel, kent onze maatschappij tal van andere gezinsvormen zoals alleenstaande ouders, koppels van hetzelfde geslacht, nieuwsamengestelde gezinnen... De huidige wetgeving waarborgt echter niet de rechten en plichten van alle betrokken personen in de diverse gezinsvormen waarin kinderen worden opgevoed. Het moet mogelijk worden om een sociale status toe te kennen met rechten en plichten tussen een kind en een persoon die betrokken is bij zijn opvoeding. Er moet dus een wettelijk kader komen voor de sociale ouder, dit is een persoon die naast de juridische ouders een belangrijke rol speelt in de opvoeding van het kind en die een bijzondere affectieve band met het kind kan aantonen, zoals de partner van één van de juridische ouders, een naast familielid, een bekende donor.

7 32. De procedure voor het huwelijk van een Belg met een buitenlandse partner moet aangepast worden. Momenteel heeft de buitenlandse partner hiervoor documenten nodig uit het land van herkomst. Als de persoon in kwestie holebi is, kan dit problemen opleveren en kunnen de autoriteiten zelfs weigeren de documenten af te leveren. 33. De Vlaamse overheid zet zich in om internationale adoptie door holebi s en gendervariante personen mogelijk te maken. Voor holebiparen is het voorlopig zo goed als onmogelijk om een kind uit het buitenland te adopteren, vermits de herkomstlanden waarmee de Vlaamse Autoriteit voor Adoptie (Kind en Gezin) samenwerkt, geen holebi- en gendervariante kandidaatouders aanvaarden. We leveren inspanningen om samenwerking aan te gaan met herkomstlanden die dit mogelijk wel (zullen) toelaten. De minister van Welzijn ziet erop toe dat er via regelgeving geen deuren gesloten worden voor internationale adoptie door holebi s en gendervariante personen. De minister moet integendeel de gelijke kansen van holebiparen om kandidaat-adoptieouder te zijn, garanderen. Ook genderidentiteit mag geen hindernis vormen bij adoptieprocedures. Een gendervariante adoptieouder heeft ook recht op privacy: bij een wijziging van de gendervermelding mag van deze aanpassing onder geen beding melding gemaakt mogen worden, tenzij de adoptieouder daar expliciet de toestemming voor geeft. 34. Nu de successierechten op de gezinswoning voor de langstlevende partner of echtgenoot afgeschaft zijn, blijven samenwoners die gebruik maakten van de tontine of het beding van aanwas in de kou staan. Zij betalen immers nog steeds registratierechten. Vele holebi s maakten in het verleden gebruik van de tontine of het beding van aanwas, omdat voor hen lang de hoogste successietarieven golden. De genomen maatregel is pas compleet als ook de registratierechten op de gezinswoning ingevolge een tontine of beding van aanwas afgeschaft worden voor de langstlevende samenwoner. Wanneer het tussen samenwonende partners tot een breuk komt, moet het van rechtswege mogelijk worden om de tontine of het beding van aanwas te schrappen (zodat de ex-partners niet verplicht worden om te wachten tot het overlijden van één van hen om over de woning te kunnen beschikken). Successierechten op legaten aan goede doelen moeten afgeschaft (of verlaagd) worden.

FORM ÇAVARIA Eisenplatform çavaria Eisenplatform çavaria (svz 2015)

FORM ÇAVARIA Eisenplatform çavaria Eisenplatform çavaria (svz 2015) FORM ÇAVARIA Eisenplatform çavaria Eisenplatform çavaria (svz 2015) : www.cavaria.be/pride In onderstaande tekst wordt een overzicht gegeven van het eisenplatform van çavaria, de holebi- en transgenderkoepel.

Nadere informatie

Interfederaal actieplan tegen homofobie en transfobie 29/06/2013

Interfederaal actieplan tegen homofobie en transfobie 29/06/2013 Interfederaal actieplan tegen homofobie en transfobie 29/06/2013 Voorgeschiedenis Diverse onderzoeken naar agressie tegenover holebi s en transgenders Geweld tegen holebi's in Brussel stad 2007 Poelman

Nadere informatie

INITIATIEFADVIES. betreffende de opmaak van een anti-discriminatie kaderordonnantie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

INITIATIEFADVIES. betreffende de opmaak van een anti-discriminatie kaderordonnantie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. INITIATIEFADVIES betreffende de opmaak van een anti-discriminatie kaderordonnantie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 20 april 2017 Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Nadere informatie

Holebi. transgender. Je bent wie je bent!

Holebi. transgender. Je bent wie je bent! Holebi en transgender Je bent wie je bent! Alles over holebi en transgender Holebifoon Voor vragen over holebiseksualiteit. Je kan er ook discriminatie melden tel. 0800 99 533 www.holebifoon.be Çavaria

Nadere informatie

Holebi. transgender. Je bent wie je bent!

Holebi. transgender. Je bent wie je bent! Holebi en transgender Je bent wie je bent! Alles over holebi en transgender Holebifoon Voor vragen over holebiseksualiteit. Je kan er ook discriminatie melden tel. 0800 99 533 www.holebifoon.be Çavaria

Nadere informatie

Jongeren op zoek naar hun genderidentiteit. Vrijdag 7 november 2008 Provinciehuis Leuven STUDIEDAG

Jongeren op zoek naar hun genderidentiteit. Vrijdag 7 november 2008 Provinciehuis Leuven STUDIEDAG Jongeren op zoek naar hun genderidentiteit Vrijdag 7 november 2008 Provinciehuis Leuven STUDIEDAG Genderdiversiteit en genderidentiteit Joz Motmans Steunpunt Gelijkekansenbeleid UA-UH Wat is wat? gendervariant:

Nadere informatie

BESCHERMING TEGEN DISCRIMINATIE VOOR Ú

BESCHERMING TEGEN DISCRIMINATIE VOOR Ú BESCHERMING TEGEN DISCRIMINATIE VOOR Ú De Socialistische Fractie in het Europees Parlement streeft naar de garantie dat iedereen zich volledig aanvaard voelt zoals hij of zij is, zodat we in onze gemeenschappen

Nadere informatie

Structurele discriminaties van transgender personen in België. wegwerken

Structurele discriminaties van transgender personen in België. wegwerken Structurele discriminaties van transgender personen in België wegwerken Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen staat sinds 2002 in voor het waarborgen en bevorderen van de gelijkheid van

Nadere informatie

Seksuele identiteit en Genderdiversiteit op school en in de klas.

Seksuele identiteit en Genderdiversiteit op school en in de klas. Seksuele identiteit en Genderdiversiteit op school en in de klas. Wat is onze missie? Çavaria inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele

Nadere informatie

EVALUATIE ANTIRACISMEWET ANTIDISCRIMINATIEWET

EVALUATIE ANTIRACISMEWET ANTIDISCRIMINATIEWET EVALUATIE ANTIRACISMEWET ANTIDISCRIMINATIEWET BRUSSEL 26 FEBRUARI 2016 INHOUD 1 INHOUD ANDERE ACTOREN / PROCEDURES MELDINGEN EN DOSSIERS 2003-2014 2 VERDELING PER DISCRIMINATIEGROND VERDELING PER MAATSCHAPPELIJK

Nadere informatie

Respect voor de fundamentele rechten van transgender personen

Respect voor de fundamentele rechten van transgender personen www.philodroit.be Respect voor de fundamentele rechten van transgender personen Isabelle Rorive professor aan de Faculteit rechten voorzitster van het Centre Perelman Université libre de Bruxelles www.philodroit.be

Nadere informatie

V/M/A/X/Y/? Wet op transseksualiteit is DRINGEND aan herziening toe!! Erkenning van genderidentiteit versus afschaffing van sekseregistratie

V/M/A/X/Y/? Wet op transseksualiteit is DRINGEND aan herziening toe!! Erkenning van genderidentiteit versus afschaffing van sekseregistratie V/M/A/X/Y/? Wet op transseksualiteit is DRINGEND aan herziening toe!! Erkenning van genderidentiteit versus afschaffing van sekseregistratie Wat zegt de transwet vandaag? Hoe moet het verder met de transwet?

Nadere informatie

De Vlaamse overheid b(r)ouwt een diverse werkvloer

De Vlaamse overheid b(r)ouwt een diverse werkvloer De Vlaamse overheid b(r)ouwt een diverse werkvloer Holebi s & transgenders als collega s DIENST DIVERSITEITSBELEID Resultaten online enquête Om de situaties van homo s, lesbiennes, biseksuelen (holebi

Nadere informatie

Gelijke gevallen gelijke behandeling

Gelijke gevallen gelijke behandeling Gelijke gevallen gelijke behandeling Motie (vreemd aan de agenda) ex artikel 30 van het Reglement van orde van de gemeenteraad van Heerenveen, bijeen op 6 juni 2011 Onderwerp: Gelijke behandeling huwelijken

Nadere informatie

2. Hoe kan je de strijd tegen discriminatie aangaan?

2. Hoe kan je de strijd tegen discriminatie aangaan? 2. Hoe kan je de strijd tegen discriminatie aangaan? Om de strijd tegen discriminatie op de werkvloer aan te gaan, kan je als militant beroep doen op een breed wettelijk kader. Je vindt hieronder de belangrijkste

Nadere informatie

Beleidskader transgender aan de UGent

Beleidskader transgender aan de UGent Beleidskader transgender aan de UGent 1. Inleiding Uit verschillende onderzoeken 1 blijkt dat ongelijke behandeling en discriminatie van transgender 2 personen nog steeds zeer frequent voorkomen. Sinds

Nadere informatie

#DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE LIBERFORM / DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE LIBERFORM.BE

#DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE LIBERFORM / DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE LIBERFORM.BE #DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE In het kader van de sectorconvenants 2018-2019, afgesloten tussen de Vlaamse regering en de sectoren, is antidiscriminatie een belangrijk thema. Een onderdeel hiervan

Nadere informatie

Datum 19 juni 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over Meer homogeweld en veel zaken komen niet bij Openbaar Ministerie terecht

Datum 19 juni 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over Meer homogeweld en veel zaken komen niet bij Openbaar Ministerie terecht Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG 9 juni 208 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over Meer homogeweld en veel zaken komen niet bij Openbaar Ministerie

Nadere informatie

ROZE STEMBUSAKKOORD 2014 Amsterdam

ROZE STEMBUSAKKOORD 2014 Amsterdam ROZE STEMBUSAKKOORD 2014 Amsterdam Sinds decennia is de stad Amsterdam één van de onbetwiste koplopers als het gaat om acceptatie en tolerantie van lesbiennes, homo s en biseksuelen en transgenders. Deze

Nadere informatie

De overheid beslist wie ik ben

De overheid beslist wie ik ben AMNESTY INTERNATIONAL TRANSGENDERS IN EUROPA ONVOLDOENDE ERKEND De overheid beslist wie ik ben Inleiding Een officiële erkenning van mijn genderidentiteit is belangrijk voor me, want het is een erkenning

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van vrijdag 10 oktober

A D V I E S Nr Zitting van vrijdag 10 oktober A D V I E S Nr. 1.654 ------------------------------ Zitting van vrijdag 10 oktober 2008 ----------------------------------------------- IPA 2007-2008 - Non-discriminatie - Positieve acties x x x 2.278/1-1

Nadere informatie

Er zit meer in onze gezinnen

Er zit meer in onze gezinnen Er zit meer in onze gezinnen 1. Werk en gezin beter combineren Naar 120.000 plaatsen in de kinderopvang. Open Vld wil het aantal plaatsen in de kinderopvang in de komende legislatuur optrekken tot 120.000.

Nadere informatie

Voorstel van resolutie. betreffende een meer doeltreffende preventie van vrouwelijke genitale verminking in Vlaanderen

Voorstel van resolutie. betreffende een meer doeltreffende preventie van vrouwelijke genitale verminking in Vlaanderen stuk ingediend op 1680 (2011-2012) Nr. 1 19 juni 2012 (2011-2012) Voorstel van resolutie van de dames Marijke Dillen, Gerda Van Steenberge en Linda Vissers en de heren Frank Creyelman, Filip Dewinter,

Nadere informatie

INTERNATIONAAL VERDRAG INZAKE DE RECHTEN VAN HET KIND. Artikel 1 Definitie van het kind Ieder mens jonger dan achttien jaar is een kind.

INTERNATIONAAL VERDRAG INZAKE DE RECHTEN VAN HET KIND. Artikel 1 Definitie van het kind Ieder mens jonger dan achttien jaar is een kind. INTERNATIONAAL VERDRAG INZAKE DE RECHTEN VAN HET KIND Artikel 1 Definitie van het kind Ieder mens jonger dan achttien jaar is een kind. Artikel 2 Non-discriminatie Alle rechten gelden voor alle kinderen,

Nadere informatie

Aanbeveling. van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr. 2018/R/002. betreffende het opnemen van de begrippen genderidentiteit en

Aanbeveling. van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr. 2018/R/002. betreffende het opnemen van de begrippen genderidentiteit en Aanbeveling van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr. 2018/R/002 betreffende het opnemen van de begrippen genderidentiteit en genderexpressie in alle ordonnanties van het Brussels

Nadere informatie

Aanbeveling van. het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr R/006. betreffende de verzwarende omstandigheden in het Strafwetboek

Aanbeveling van. het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr R/006. betreffende de verzwarende omstandigheden in het Strafwetboek Aanbeveling van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr. 2017-R/006 betreffende de verzwarende omstandigheden in het Strafwetboek I. Inleiding Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen

Nadere informatie

Geweld in publieke ruimte

Geweld in publieke ruimte Geweld in publieke ruimte Hate crimes Gaybashing / Homofoob geweld AINP Caubergs Adam Prom 35 A Brussel hoofdstad Elsene PZ 5339 Inleiding Discriminatie Hate crimes Wat is homofobie en wat is homofoob

Nadere informatie

De instrumenten in de strijd tegen discriminatie

De instrumenten in de strijd tegen discriminatie De instrumenten in de strijd tegen discriminatie 1 e instrument: De wetgeving HET IS WETTELIJK VERBODEN TE DISCRIMINEREN! De 3 anti-discriminatiewetten van 10 mei 2007 De Brusselse ordonnanties van 2008

Nadere informatie

Kijken door een roze bril Gewoon homo zijn?

Kijken door een roze bril Gewoon homo zijn? Juul van Hoof Senior adviseur participatie en inclusie MOVISIE Symposium Roze Ouderenzorg Utrecht, 27 juni 2013 Kijken door een roze bril Gewoon homo zijn? 7/17/2013 Inhoud 1. Wat betekent LHBT? 2. Ontdekking

Nadere informatie

vergadering C27 zittingsjaar Handelingen Commissievergadering Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen

vergadering C27 zittingsjaar Handelingen Commissievergadering Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen vergadering C27 zittingsjaar 2014-2015 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen van 16 oktober 2014 Commissievergadering nr. C27 (2014-2015) 16 oktober 2014

Nadere informatie

PARTIJ (naam van in de gemeente verkiesbare partij namens welke het Gayvote formulier is ingevuld):

PARTIJ (naam van in de gemeente verkiesbare partij namens welke het Gayvote formulier is ingevuld): GAYVOTE FORMULIER Ten behoeve van de website www.gayvote.nl. GEMEENTE (Naam van gemeente of deelraad): Westervoort PARTIJ (naam van in de gemeente verkiesbare partij namens welke het Gayvote formulier

Nadere informatie

Huist de heteronorm nog in het WZC? Oudere holebi s (on)gezien

Huist de heteronorm nog in het WZC? Oudere holebi s (on)gezien Huist de heteronorm nog in het WZC? Oudere holebi s (on)gezien Katrien Van Leirberghe 19/01/2017 Terminologie en concepten (Gender)normen en holebifobie Gevolgen van heteronormativiteit voor holebi s Knelpunten

Nadere informatie

DE ANTIDISCRIMINATIEWET GEVING & ONDERWIJS

DE ANTIDISCRIMINATIEWET GEVING & ONDERWIJS DE ANTIDISCRIMINATIEWET GEVING & ONDERWIJS Bijdrage voor de studiedag AgODi - VLOR, 16 december 2011 Marco Van Haegenborgh Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding GELIJKHEID EN NON-DISCRIMINATIE

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 28 januari

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 28 januari A D V I E S Nr. 1.888 ------------------------------- Zitting van dinsdag 28 januari 2014 ------------------------------------------------- Wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van discriminatie tussen

Nadere informatie

Een kennismaking met de anti-discriminatiewetten en ediv West4Work 2017

Een kennismaking met de anti-discriminatiewetten en ediv West4Work 2017 Een kennismaking met de anti-discriminatiewetten en ediv West4Work 2017 mars 16 p 1 Praktische afspraken Timing Gsm Input vanuit eigen ervaringen Vrij praten Respect Vertrouwelijkheid mars 16 p 2 Programma

Nadere informatie

Hoofdstuk 23 Discriminatie

Hoofdstuk 23 Discriminatie Hoofdstuk 23 Discriminatie Samenvatting Van de zes voorgelegde vormen van discriminatie komt volgens Leidenaren discriminatie op basis van afkomst het meest voor en discriminatie op basis van sekse het

Nadere informatie

Aanbeveling van. het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr R/001

Aanbeveling van. het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr R/001 Aanbeveling van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr. 2018-R/001 betreffende de bescherming van mannelijke en vrouwelijke werknemers met gezinsverantwoordelijkheden tegen discriminaties

Nadere informatie

Interfederaal Actieplan Tegen Homofoob En Transfoob Geweld. 31 januari 2013

Interfederaal Actieplan Tegen Homofoob En Transfoob Geweld. 31 januari 2013 Interfederaal Actieplan Tegen Homofoob En Transfoob Geweld 31 januari 2013 INLEIDING België is één van de meest vooruitstrevende landen op het gebied van gelijke kansen en gelijke behandeling van individuen.

Nadere informatie

Amsterdam D66 GEMEENTE: PARTIJ:

Amsterdam D66 GEMEENTE: PARTIJ: GEMEENTE: Amsterdam PARTIJ: D66 AFGELOPEN PERIODE Wat heeft uw partij de afgelopen periode in de gemeenteraad en/of het college van B&W gedaan en bereikt voor lesbiennes, homo s, bi s en transgenders (hierna

Nadere informatie

PARTNERGEWELD VROUWELIJKE GENITALE VERMINKINGEN GEDWONGEN HUWELIJKEN EERGERELATEERD GEWELD SEKSUEEL GEWELD EN PROSTITUTIE

PARTNERGEWELD VROUWELIJKE GENITALE VERMINKINGEN GEDWONGEN HUWELIJKEN EERGERELATEERD GEWELD SEKSUEEL GEWELD EN PROSTITUTIE NATIONAAL ACTIEPLAN TER BESTRIJDING VAN ALLE VORMEN VAN GENDERGERELATEERD GEWELD 2015-2019 PARTNERGEWELD VROUWELIJKE GENITALE VERMINKINGEN GEDWONGEN HUWELIJKEN EERGERELATEERD GEWELD SEKSUEEL GEWELD EN

Nadere informatie

Bijlage 1. Inbreuken en strafbepalingen waarop een beroep kan gedaan worden op het vlak van eergerelateerd geweld

Bijlage 1. Inbreuken en strafbepalingen waarop een beroep kan gedaan worden op het vlak van eergerelateerd geweld Bijlage 1. Inbreuken en strafbepalingen waarop een beroep kan gedaan worden op het vlak van eergerelateerd geweld Inleidende opmerkingen: - Een fenomeen dat valt onder het begrip eergerelateerd geweld

Nadere informatie

Grafiek 26.1a Het vóórkomen van verschillende vormen van discriminatie in Leiden volgens Leidenaren, in procenten 50% 18% 19% 17% 29%

Grafiek 26.1a Het vóórkomen van verschillende vormen van discriminatie in Leiden volgens Leidenaren, in procenten 50% 18% 19% 17% 29% 26 DISCRIMINATIE In dit hoofdstuk wordt ingegaan op het vóórkomen en melden van discriminatie in Leiden en de bekendheid van en het contact met het Bureau Discriminatiezaken. Daarnaast komt aan de orde

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT. Commissie rechten van de vrouw en gelijke kansen

EUROPEES PARLEMENT. Commissie rechten van de vrouw en gelijke kansen EUROPEES PARLEMENT 1999 2004 Commissie rechten van de vrouw en gelijke kansen 4 april 2002 PE 305.487/1-19 AMENDEMENTEN 1-19 Ontwerpadvies (PE 305.487) Emilia Franziska Müller inzake het Witboek van de

Nadere informatie

SEKSISME TEGENGAAN: EEN UITDAGING VOOR DE GELIJKHEID VAN VROUWEN EN MANNEN. Een woordje uitleg bij de wet tegen seksisme in de openbare ruimte

SEKSISME TEGENGAAN: EEN UITDAGING VOOR DE GELIJKHEID VAN VROUWEN EN MANNEN. Een woordje uitleg bij de wet tegen seksisme in de openbare ruimte SEKSISME TEGENGAAN: EEN UITDAGING VOOR DE GELIJKHEID VAN VROUWEN EN MANNEN Een woordje uitleg bij de wet tegen seksisme in de openbare ruimte EEN WET TEGEN SEKSISME, IS DAT NODIG? Op je werk opmerkingen

Nadere informatie

SEKSISME TEGENGAAN: EEN UITDAGING VOOR DE GELIJKHEID VAN VROUWEN EN MANNEN. Een woordje uitleg bij de wet tegen seksisme in de openbare ruimte

SEKSISME TEGENGAAN: EEN UITDAGING VOOR DE GELIJKHEID VAN VROUWEN EN MANNEN. Een woordje uitleg bij de wet tegen seksisme in de openbare ruimte SEKSISME TEGENGAAN: EEN UITDAGING VOOR DE GELIJKHEID VAN VROUWEN EN MANNEN Een woordje uitleg bij de wet tegen seksisme in de openbare ruimte EEN WET TEGEN SEKSISME, IS DAT NODIG? WAT IS SEKSISME, VOLGENS

Nadere informatie

Gedragscode ter voorkoming van ongewenst gedrag

Gedragscode ter voorkoming van ongewenst gedrag , verder te noemen organisatie, hanteert deze voor zowel kinderopvang als peuterspeelzalen. Inleiding De organisatie wil met deze gedragscode waarborgen scheppen voor een goed en stimulerend werkklimaat

Nadere informatie

2016D18267 LIJST VAN VRAGEN

2016D18267 LIJST VAN VRAGEN 2016D18267 LIJST VAN VRAGEN De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de brief inzake de Uitvoering van de motie van het

Nadere informatie

Adoptie van kinderen door paren van gelijk geslacht

Adoptie van kinderen door paren van gelijk geslacht Advies Adoptie van kinderen door paren van gelijk geslacht Commissie Justitie, Kamer van Volksvertegenwoordigers Wetsvoorstel tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde adoptie door koppels van

Nadere informatie

ADVIES UITGEBRACHT DOOR DE ECONOMISCHE EN SOCIALE RAAD VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST TIJDENS ZIJN ZITTING VAN 21 SEPTEMBER 2006

ADVIES UITGEBRACHT DOOR DE ECONOMISCHE EN SOCIALE RAAD VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST TIJDENS ZIJN ZITTING VAN 21 SEPTEMBER 2006 ADVIES UITGEBRACHT DOOR DE ECONOMISCHE EN SOCIALE RAAD VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST TIJDENS ZIJN ZITTING VAN 21 SEPTEMBER 2006 inzake het voorontwerp van ordonnantie betreffende de gelijke kansen

Nadere informatie

LGBTIQ-actieplan. gewoon zoen

LGBTIQ-actieplan. gewoon zoen gewoon zoen LGBTIQ-actieplan Open Vld staat voor een open en vrije samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn, wat ook je seksuele voorkeur of genderidentiteit is. Je individuele rechten mogen niet worden

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 551 Wijziging van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek in verband met verkorting van de adoptieprocedure en wijziging van de Wet opneming buitenlandse

Nadere informatie

Studiedag Ethnic Profiling Dienst diversiteit

Studiedag Ethnic Profiling Dienst diversiteit Studiedag Ethnic Profiling Dienst diversiteit Isaac De Vos 21 mei 2015 Cel Diversiteit Doel: Discriminatie binnen de geïntegreerde politie tegen te gaan. Sensibiliseringscampagnes, het coördineren van

Nadere informatie

Opvattingen van Amsterdammers over tolerantie jegens homoseksuelen

Opvattingen van Amsterdammers over tolerantie jegens homoseksuelen FACTSHEET Thema: Veiligheid, Opvattingen van Amsterdammers over tolerantie jegens homoseksuelen Publicatiedatum: oktober 2010 Bron: Bureau O+S Toelichting Ingevoegd rapport geeft goed weer hoe Amsterdammers

Nadere informatie

Gezagsdragers hebben (anders dan pleegouders) de plicht te voorzien in het levensonderhoud van het kind waarover zij het gezag uitoefenen.

Gezagsdragers hebben (anders dan pleegouders) de plicht te voorzien in het levensonderhoud van het kind waarover zij het gezag uitoefenen. GEZAG EN VOOGDIJ WAT IS GEZAG? De wet geeft als omschrijving van gezag: de plicht en het recht om een minderjarig kind (dat is een kind jonger dan 18 jaar) te verzorgen en op te voeden. Wat betekent dit

Nadere informatie

Kom op voor de hele regenboog

Kom op voor de hele regenboog Kom op voor de hele regenboog verover de stad antwerpen.pvda.be STADSPROGRAMMA ANTWERPEN 2018 1 25. Regenboogstad Standpunt Van waar je ook komt, van wie je ook houdt of wie je ook bent, je bent welkom

Nadere informatie

Gedragscode CMWW. Met elkaar, voor elkaar. versie

Gedragscode CMWW. Met elkaar, voor elkaar. versie Gedragscode CMWW Met elkaar, voor elkaar versie 2018.1 1 Inhoud Gedragscode CMWW... 3 Artikel 1: Definities:... 3 Artikel 2: Doel en uitgangspunt:... 3 Artikel 3: Status en reikwijdte van de gedragscode...

Nadere informatie

Bijzonder procesdoel 3: ontdekken van mensenrechten

Bijzonder procesdoel 3: ontdekken van mensenrechten Bijzonder procesdoel 3: ontdekken van mensenrechten Eerste leerjaar B 3.1. Mijn rechten Beroepsvoorbereidend leerjaar 3.1. Mijn rechten Wie ben ik? * De leerlingen ontdekken wie ze zelf zijn - de mogelijkheden

Nadere informatie

ADVIES. Brussels actieplan ter bestrijding van racisme en discriminatie. 14 november 2018

ADVIES. Brussels actieplan ter bestrijding van racisme en discriminatie. 14 november 2018 ADVIES Brussels actieplan 2018-2020 ter bestrijding van racisme en discriminatie 14 november 2018 Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bischoffsheimlaan 26 1000 Brussel Tel

Nadere informatie

Gedragscode Versie: januari 2016 Vastgesteld: januari 2016 Door: Coördinatieteam Netwerk Gewoon Samen Evaluatiedatum: Januari 2017

Gedragscode Versie: januari 2016 Vastgesteld: januari 2016 Door: Coördinatieteam Netwerk Gewoon Samen Evaluatiedatum: Januari 2017 Gedragscode Versie: januari 2016 Vastgesteld: januari 2016 Door: Coördinatieteam Netwerk Gewoon Samen Evaluatiedatum: Januari 2017 Beste vrijwilliger van Netwerk Gewoon Samen, Netwerk Gewoon Samen heeft

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Departement Buitenlandse Zaken Boudewijnlaan 30 bus 80, 1000 Brussel

Persoonlijke gegevens. Departement Buitenlandse Zaken Boudewijnlaan 30 bus 80, 1000 Brussel Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Quick Scan non-discriminatie en gelijke kansen

Quick Scan non-discriminatie en gelijke kansen Quick Scan non-discriminatie en gelijke kansen I. Uw organisatie Algemene informatie over het thema non-discriminatie en gelijke kansen in uw onderneming 1. Naam van uw onderneming 2. Hoeveel vaste werknemers

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE TEGEN RACISME EN INTOLERANTIE

EUROPESE COMMISSIE TEGEN RACISME EN INTOLERANTIE CRI(97)36 Version néerlandaise Dutch version EUROPESE COMMISSIE TEGEN RACISME EN INTOLERANTIE TWEEDE ALGEMENE BELEIDSAANBEVELING VAN DE ECRI: SPECIALE ORGANEN OP NATIONAAL NIVEAU GERICHT OP DE BESTRIJDING

Nadere informatie

Gedragscode stichting Torion

Gedragscode stichting Torion Gedragscode stichting Torion Vooraf De organisatie wil door middel van deze gedragscode vorm en inhoud geven aan het voorkomen en bestrijden van agressie, seksuele intimidatie en discriminatie. Tevens

Nadere informatie

OPHEFFING VAN HET SYSTEEM VAN VRIJSTELLING VAN LEERPLICHT

OPHEFFING VAN HET SYSTEEM VAN VRIJSTELLING VAN LEERPLICHT AANBEVELING 151 / 18 oktober 2016 1 OPHEFFING VAN HET SYSTEEM VAN VRIJSTELLING VAN LEERPLICHT Inhoud 1. Betrokken bevoegdheden... 1 2. Context... 1 3. Verplichtingen onder het Internationaal Verdrag inzake

Nadere informatie

HET SPIEGELGESPREK. Een veilige setting

HET SPIEGELGESPREK. Een veilige setting HET SPIEGELGESPREK Een spiegelgesprek tussen leerlingen en docenten is een mooie manier om inzicht te krijgen hoe veilig leerlingen de school ervaren op het gebied van seksuele diversiteit. Met tips als

Nadere informatie

KIEZEN VOOR DIVERSITEIT

KIEZEN VOOR DIVERSITEIT KIEZEN VOOR DIVERSITEIT Een samenleving waar holebi s en transgenders gewoon zichzelf kunnen zijn. Zonder schroom en zonder angst. Hier en overal elders. De N-VA denkt niet in hokjes. Beleid moet goed

Nadere informatie

INHOUD. VOORWOORD... v HOOFDSTUK 1. DISCRIMINATIE OP DE WERKVLOER EN DE WETTEN VAN 10 MEI 2007... 1

INHOUD. VOORWOORD... v HOOFDSTUK 1. DISCRIMINATIE OP DE WERKVLOER EN DE WETTEN VAN 10 MEI 2007... 1 INHOUD VOORWOORD....................................................... v HOOFDSTUK 1. DISCRIMINATIE OP DE WERKVLOER EN DE WETTEN VAN 10 MEI 2007........................................ 1 I. Inleiding

Nadere informatie

KLACHTENREGELING BERG EN BOSCHSCHOOL

KLACHTENREGELING BERG EN BOSCHSCHOOL KLACHTENREGELING BERG EN BOSCHSCHOOL Klachtenregeling Berg en Boschschool - april 2015 1 1 Inleiding In artikel 3 van de Arbowet is opgenomen dat het bevoegd gezag beleid betreffende preventie en bestrijding

Nadere informatie

Advies. Beleidsnota Gelijke Kansen: vanuit kinderenrechten bekeken

Advies. Beleidsnota Gelijke Kansen: vanuit kinderenrechten bekeken Advies DATUM 13 november 2014 VOLGNUMMER 2014 2015/7 COMMISSIE Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen Beleidsnota Gelijke Kansen: vanuit kinderenrechten bekeken Viceminister-president en

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

MEDEDELING AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED MEDEDELING AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Europees Sociaal Handvest: conclusies over

Nadere informatie

Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid

Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid ago-01-170602 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanbevelingen. anbevelingen

Aanbevelingen. anbevelingen Aanbevelingen anbevelingen 15 Aanbevelingen 2017 Dat seksuele intimidatie een wereldwijd probleem is en geenszins beperkt tot één sector, maar voorkomt in alle maatschappelijke domeinen bleek nog maar

Nadere informatie

Aanbeveling van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr. 2018/R/05 betreffende de wijziging van de wet van 10 mei 2007 ter

Aanbeveling van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr. 2018/R/05 betreffende de wijziging van de wet van 10 mei 2007 ter Aanbeveling van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen nr. 2018/R/05 betreffende de wijziging van de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van discriminatie tussen vrouwen en mannen wat betreft

Nadere informatie

De LGBT-rechten zijn ook syndicale rechten. Nee aan homofobie op het werk Ja aan gelijkheid voor alle mannen en vrouwen

De LGBT-rechten zijn ook syndicale rechten. Nee aan homofobie op het werk Ja aan gelijkheid voor alle mannen en vrouwen De LGBT-rechten zijn ook syndicale rechten Nee aan homofobie op het werk Ja aan gelijkheid voor alle mannen en vrouwen Lesbisch: door vrouwen seksueel en emotioneel aangetrokken vrouw Gay: door mensen

Nadere informatie

Verworvenheden op dit terrein mogen niet worden uitgehold en niet-aflatende aandacht is nodig voor

Verworvenheden op dit terrein mogen niet worden uitgehold en niet-aflatende aandacht is nodig voor GEMEENTE: Geldrop-Mierlo PARTIJ: VVD AFGELOPEN PERIODE Wat heeft uw partij de afgelopen periode in de gemeenteraad en/of het college van B&W gedaan en bereikt voor lesbiennes, homo s, bi s en transgenders

Nadere informatie

De keuze van de achternaam

De keuze van de achternaam De keuze van de achternaam Ieder mens heeft een voornaam en een achternaam. Die krijgen we bij de geboorte, meestal van onze ouders. Namen zijn belangrijk. In het dagelijks leven zorgt de naam voor onderscheid

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. functietitel Tentenhersteller ULDK entiteit Departement Cultuur, Jeugd en Media

Persoonlijke gegevens. functietitel Tentenhersteller ULDK entiteit Departement Cultuur, Jeugd en Media S o l l i c i t a t i e f o r m u l i e r / S t a n d a a r d v r a g e n l i j s t Dit standaard document maakt deel uit van de geldende deelnemingsvoorwaarden voor deze functie Vlaamse Overheid Departement

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 1012 (2001-2002) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 24 januari 2002 ONTWERP VAN DECREET houdende instemming met het verdrag inzake de bescherming van kinderen en de samenwerking op het gebied

Nadere informatie

Interne gedragscode voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties

Interne gedragscode voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties Interne gedragscode voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties Wat is een interne gedragscode? Een gedragscode beschrijft expliciet de gedragsnormen en regels voor medewerkers (inclusief vrijwilligers

Nadere informatie

Haarlem. PvdA GEMEENTE: PARTIJ:

Haarlem. PvdA GEMEENTE: PARTIJ: GEMEENTE: Haarlem PARTIJ: PvdA AFGELOPEN PERIODE Wat heeft uw partij de afgelopen periode in de gemeenteraad en/of het college van B&W gedaan en bereikt voor lesbiennes, homo s, bi s en transgenders (hierna

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS TELT JOUW IDENTITEIT MEE?

VOORTGEZET ONDERWIJS TELT JOUW IDENTITEIT MEE? VOORTGEZET ONDERWIJS TELT JOUW IDENTITEIT MEE? 1 Algemene informatie Beste docent, Voor u ligt de toolkit die RADAR voor u heeft ontworpen. Vanuit de resultaten van de Diverscity-meter is deze toolkit

Nadere informatie

Sociale Veiligheid in Gelderland

Sociale Veiligheid in Gelderland Sociale Veiligheid in Gelderland Kun jij jezelf zijn? Kennismaken Van cijfers naar acties Sociale veiligheid Taken voor gemeenten Antidiscriminatiewetgeving Voorvallen en incidenten Voorlichting en handelingsperspectief

Nadere informatie

Discriminatie en psychosociale risico s op het werk. Wanneer je ziek wordt van moeilijke situaties op het werk

Discriminatie en psychosociale risico s op het werk. Wanneer je ziek wordt van moeilijke situaties op het werk Discriminatie en psychosociale risico s op het werk Wanneer je ziek wordt van moeilijke situaties op het werk Meer en meer werknemers worden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag op het werk, met

Nadere informatie

Protocol grensoverschrijdend gedrag en instellingsbesluit vertrouwenscommissie

Protocol grensoverschrijdend gedrag en instellingsbesluit vertrouwenscommissie Stichting Don Bosco Werken Nederland - Pomphulweg 106-7346 AN Hoog Soeren 055-519 15 35 - www.donboscowerken.nl - donboscowerken@donbosco.nl Protocol grensoverschrijdend gedrag en instellingsbesluit vertrouwenscommissie

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS RESPECT OR NO RESPECT, IS THAT THE QUESTION?

VOORTGEZET ONDERWIJS RESPECT OR NO RESPECT, IS THAT THE QUESTION? VOORTGEZET ONDERWIJS RESPECT OR NO RESPECT, IS THAT THE QUESTION? 1 Algemene informatie Beste docent, Voor u ligt de toolkit die RADAR voor u heeft ontworpen. Vanuit de resultaten van de Diverscity-meter

Nadere informatie

Gender en welzijn op het werk

Gender en welzijn op het werk Gender en welzijn op het werk Wetgevend kader Instituutvoorde gelijkheidvan vrouwen en mannen FOD WASO 03/10/2016 2 Inhoud 1. Inleiding: genderdiscriminatie Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en

Nadere informatie

WELKOM. Zehra Yildirim

WELKOM. Zehra Yildirim WELKOM Zehra Yildirim Kennismaking Mag ik vragen om recht te staan? De muziek gaat van start Loop door elkaar heen tot de muziek stopt Maak kennis met de persoon die het dichts bij je staat Ga over naar

Nadere informatie

Ouders en hun partnerrelaties

Ouders en hun partnerrelaties Ouders en hun partnerrelaties Inge Pasteels Studiedag 15 mei 2018 Partners in tijden van ouderschap Ouders en relaties in gezinnen vandaag Gezinsenquête Surveyjaar 2016 Schriftelijke enquête (postenquête)

Nadere informatie

EEN DISCRIMINATIEVRIJE TOEGANG TOT HUISVESTING VOOR VROUWEN EN MANNEN

EEN DISCRIMINATIEVRIJE TOEGANG TOT HUISVESTING VOOR VROUWEN EN MANNEN EEN DISCRIMINATIEVRIJE TOEGANG TOT HUISVESTING VOOR VROUWEN EN MANNEN TE HUUR Vrouwen en mannen worden niet altijd gelijk behandeld. Dit is ook het geval bij de toegang tot huisvesting. Bij het kiezen

Nadere informatie

Ik laat me niet discrimineren. Ik meld het op ADVLimburg.nl

Ik laat me niet discrimineren. Ik meld het op ADVLimburg.nl Ik laat me niet discrimineren. Ik meld het op ADV Limburg Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke

Nadere informatie

Inleiding. Vragen. Doelgroep. Tijdsduur. Materiaal

Inleiding. Vragen. Doelgroep. Tijdsduur. Materiaal Silent Stories Dit pakket kwam tot stand door samenwerking van Çavaria vzw / Kammerstraat 22 / 9000 Gent / www.cavaria.be Vluchtelingenwerk Vlaanderen / Kruidtuinstraat 75/ 1210 Brussel / www.vluchtelingenwerk.be

Nadere informatie

Origine: personen van Noord-Afrikaanse of Turkse origine die zich als gelovig omschrijven en zich het meest verwant voelen met de Islam

Origine: personen van Noord-Afrikaanse of Turkse origine die zich als gelovig omschrijven en zich het meest verwant voelen met de Islam Toelichting Dit rapport geeft een overzicht van de onderzoeksresultaten van de Islamenquête editie 2016, in opdracht van HUMO en VTM Nieuws uitgevoerd door ivox Voor dit onderzoek werden 500 respondenten

Nadere informatie

GELIJKE KANSEN IN BELGIË

GELIJKE KANSEN IN BELGIË GELIJKE KANSEN IN BELGIË HISTORISCH ONDERZOEK 1. EEN WOORDJE UITLEG Tijdens het bezoek aan de Democratiefabriek hebben jullie kunnen vaststellen dat bepaalde elementen essentieel zijn om tot een democratie

Nadere informatie

VOORSTEL VAN RESOLUTIE

VOORSTEL VAN RESOLUTIE Zitting 2007-2008 13 mei 2008 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van de heer Herman Schueremans, mevrouw Margriet Hermans, de heren Jan Roegiers en Piet De Bruyn en de dames Cindy Franssen en Michèle Hostekint betreffende

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE TEGEN RACISME EN INTOLERANTIE

EUROPESE COMMISSIE TEGEN RACISME EN INTOLERANTIE CRI(96)43 Version néerlandaise Dutch version EUROPESE COMMISSIE TEGEN RACISME EN INTOLERANTIE EERSTE ALGEMENE BELEIDSAANBEVELING VAN DE ECRI: BESTRIJDING VAN RACISME, VREEMDELINGENHAAT, ANTISEMITISME EN

Nadere informatie

Pesten op de werkvloer

Pesten op de werkvloer Pesten op de werkvloer Pesten op de werkvloer Enige tijd geleden verscheen in de media berichten over een filmpje waarop te zien is hoe een medewerker van een Belgisch productiebedrijf door zijn collega

Nadere informatie

Jongeren, voorbij het wij-zij denken (?) Jessy Siongers

Jongeren, voorbij het wij-zij denken (?) Jessy Siongers Jongeren, voorbij het wij-zij denken (?) Jessy Siongers Identiteitsvorming leeftijd gender opleiding biologische kenmerken persoonlijke kenmerken SES gebeurtenissen interesses talenten hobbies religie

Nadere informatie

Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid

Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid Sollicitatie voor een functie bij de Vlaamse overheid ago-01-160111 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

De keuze van de achternaam. Ministerie van Justitie

De keuze van de achternaam. Ministerie van Justitie Ministerie van Justitie De keuze van de achternaam Burgerlijk Wetboek Boek 1, Personen- en familierecht Titel 2 Het recht op de naam Artikel 5 1. Indien een kind alleen in familierechtelijke betrekking

Nadere informatie

Holebi s en holebiseksualiteit steeds ruimer aanvaard

Holebi s en holebiseksualiteit steeds ruimer aanvaard Holebi s en holebiseksualiteit steeds ruimer aanvaard Jan Pickery & Jo Noppe Studiedag 20 jaar peilen in Vlaanderen Leuven, 31 januari 2017 Inhoud Verschillende dimensies in de houding tegenover holebi

Nadere informatie