2. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 5 januari 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 5 januari 2010"

Transcriptie

1 2. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 5 januari Voorstel tot vaststelling van de besluitenlijst en vertrouwelijke besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 december 2009 De besluitenlijst en vertrouwelijke besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 december 2009 worden vastgesteld. 2. Vestigen Wet voorkeursrecht gemeenten Buurt 15 SO-PROJ nr. 09INT Besloten wordt om het aangepast raadsvoorstel in het kader van het toepassen van het voorkeursrecht voor de locatie Buurt 15 voor te leggen aan de gemeenteraad. 3. Machtiging tot aankoop i.v.m. Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) in Buurt 15 SO-RVG nr. 09INT Besloten wordt de afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed & Grondzaken te machtigen- binnen de vastgestelde gewijzigde (financiële) kaders- panden te verwerven die op 17 november 2009 in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) zijn aangewezen. 4. Goedkeuring begroting 2010 Stichtingen voor openbaar onderwijs Schiedam MO-EW nr. 09INT Besloten wordt de gemeenteraad conform gewijzigd raadsvoorstel voor te stellen de begroting 2010 van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Schiedam goed te keuren. 5. Raadsvoorstel tot opheffing van de Gemeenschappelijke regeling GGD Nieuwe Waterweg Noord MO-EW nr. 09INT de raad conform raadsvoorstel voor te stellen tot opheffing van de Gemeenschappelijke regeling GGD Nieuwe Waterweg Noord wegens beëindiging van alle activiteiten in de Gemeenschappelijke regeling; 2. wethouder Daskalakis te mandateren het raadsvoorstel redactioneel te wijzigen. 6. Planschadeverzoek J. van Diggelen (Van der Duyn van Maasdamstraat 14 te Schiedam) SO-RVG nr. 09INT Besloten wordt de raad conform raadsvoorstel voor te stellen: 1. de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken te Rotterdam opdracht te verstrekken om na te gaan of er sprake is van planschade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en in een bevestigend geval de hoogte van de schadevergoeding te berekenen; 2. de raad voor te stellen om verdere afhandeling van het verzoek te delegeren aan het college. 7. Besluit instemmen met (gewijzigde) Gemeenschappelijke regeling Stadsregio Rotterdam DIR-STAF nr. 09INT in te stemmen met de wijzigingen in de Gemeenschappelijke regeling Stadsregio Rotterdam en deze conform het door de Stadsregio daartoe aangeleverde modelbesluit vast te stellen; 2. ook de raad voor te stellen om met de wijzigingen in de Gemeenschappelijke regeling Stadsregio Rotterdam in te stemmen en conform het modelbesluit vast te stellen; 3. het preadvies vast te stellen.

2 8. Software basiskaart Schiedam (GBKS) SO nr. 09INT te kiezen voor een gefaseerde implementatie van software en tools voor het structureren, inwinnen en beheren van de GBKS; 2. af te wijken van het vastgestelde inkoop- en aanbestedingsbeleid 2009; 3. te volstaan met één onderhandse offerte voor iedere fase; 4. de raad middels conceptbrief te informeren. 9. Invulling taakstelling oud-voor-nieuw MID-CONTR nr. 09INT de taakstelling oud-voor-nieuw conform voorstel in te vullen; 2. de wijziging op de Programmabegroting 2010 en verder conform paragraaf financiële consequenties mee te nemen in de eerste FINRAP 2010; 3. de Productenbegroting conform paragraaf financiële consequenties te wijzigen; 4. de raad te informeren conform te wijzigen brief; 5. de portefeuillehouder financiën te mandateren het voorstel en de raadsbrief te wijzigen. 10. Verlening budgetsubsidie 2010 SMS, Theater aan de Schie en Bibliotheek Waterweg, sluiten meerjarenconvenant SMS SO-RG nr. 09INT de subsidie 2010 ter hoogte van resp ,--; resp ,--; resp ,-- te verlenen aan resp. Stedelijk Museum Schiedam, resp. Bibliotheek Waterweg en Theater aan de Schie; 2. de concept subsidiebeschikkingen voor het Stedelijk Museum Schiedam, de Bibliotheek Waterweg en het Theater aan de Schie vast te stellen; 3. kennis te nemen van het Meerjarenbeleidsplan van het Stedelijk Museum Schiedam en de Bibliotheek Waterweg; 4. over te gaan tot het afsluiten van het Meerjarensubsidieconvenant met het Stedelijk Museum Schiedam. 11. Verlening budgetsubsidie 2010 Stadsomroep, Jenevermuseum, Stichting De Schiedamse Molens SO-RG nr. 09INT een budgetsubsidie van maximaal ,-- te verlenen aan de Stichting Stadsomroep Schiedam voor het jaar 2010; 2. een budgetsubsidie van maximaal ,-- te verlenen aan de Stichting De Schiedamse Molens voor het jaar 2010; 3. een budgetsubsidie van maximaal ,-- ( ,-- en ,--) te verlenen aan de Stichting Jenevermuseum Schiedam voor het jaar 2010; 4. de beschikkingen tot verlening van bovengenoemde budgetsubsidies vast te stellen; 5. de Productenbegroting 2010 aan te passen conform de paragraaf financiële consequenties en de wijziging op de Programmabegroting via de eerste kwartaalrapportage 2010 aan de raad voor te leggen. 12. Vaststelling subsidie 2008 t.b.v. Stichting Promotie Schiedam SO-RG nr. 09INT de subsidie ter hoogte van ,-- aan Stichting Promotie Schiedam vast te stellen; 2. de Stichting Promotie Schiedam conform conceptbrief te informeren.

3 13. Notitie regionaal verslavingsbeleid Nieuwe Waterweg Noord MO-EW nr. 09INT de raad conform raadsvoorstel voor te stellen de kadernota regionaal verslavingsbeleid Nieuwe Waterweg Noord; "Verslaving Meester", vast te stellen onder de volgende voorwaarden: 1. gezien de onzekere financiële situatie wordt de gemeente Vlaardingen opgedragen voor het jaar 2010 en verder een financieel dekkingsplan op te stellen. Dit dekkingsplan dient in samenhang te zijn met de regiovisie Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) en de Maatschappelijke Opvang (het Stedelijk Kompas); 2. indien de financiële dekking vanuit de beschikbare rijksbudgetten en de huidige reguliere lokale middelen niet toereikend zijn, zullen in overleg met de regiogemeenten Maassluis en Schiedam prioriteiten worden gesteld. 14. Bijlagenverordening GBA Besloten wordt de bijlagen bij de Verordening GBA 2010 met terugwerkende kracht per 1 januari 2010 vast te stellen. 15. Aanpassing beleidsregels re-integratie MO-WERK nr. 09INT de beleidsregels re-integratie in te trekken; 2. de beleidsregels inzake re-integratie 2010 vast te stellen; 3. de beleidsregels te publiceren conform daartoe opgestelde publicatie. 16. Concept plaatsingsplan afvalcontainers Plantage SO-BOR nr. 09INT het concept plaatsingsplan voor ondergrondse en halfverdiepte containers voor huishoudelijk afval rond de Plantage vast te stellen; 2. het concept plaatsingsplan ter inzage te leggen en op gebruikelijke wijze te publiceren; 3. het concept plaatsingsplan met belanghebbenden (bewoners) te bespreken teneinde hen de gelegenheid te bieden zienswijzen kenbaar te maken; 4. de resultaten hiervan bij de definitieve besluitvorming te betrekken. 17. ROGplus - Evaluatie individuele Wmo verstrekkingen en wijzigingsvoorstellen MO-EW nr. 09INT op basis van het evaluatierapport "Evaluatie individuele verstrekkingen Wmo 2009" en de "Reactienotitie op het advies van de Adviesraad Wmo Schiedam over de Evaluatie individuele verstrekkingen Wmo 2009" het voorstel met wijzigingen voor het "Financieel Besluit" en het "Verstrekkingenboek", behorende bij de Verordening Maatschappelijke Ondersteuning Nieuwe Waterweg Noord 2007, vast te stellen; 2. het "Besluit bijdragen en vergoedingen 2010" vast te stellen; 3. de raad te informeren conform brief. 18. Aanwijzen bestuurlijk vertegenwoordiger in de stuurgroep BGT SO-VH nr. 09INT de portefeuillehouder Informatie & Automatisering van de gemeente Vlaardingen als vertegenwoordiger van ons college aan te wijzen in de stuurgroep BGT; 2. hem op te dragen die (feitelijke) handelingen te verrichten, niet gericht op enig rechtsgevolg, welke het meest dienstig zijn aan de belangen van de gemeente Schiedam.

4 19. Stedenband 1. de raad conform raadsvoorstel voor te stellen in te stemmen met het beëindigen van de stedenband Esslingen, Vienne, Udine, Neath Port Talbot, Velenje en Piotrkow Trybunalsi; 2. de genoemde partnersteden van de besluitvorming op de hoogte te brengen. 20. Herontwikkeling terrein voormalig Vlietland ziekenhuis aan de Burgemeester Knappertlaan. Aanbieding stedenbouwkundig ontwerp, programma van eisen en beeldkwaliteitskader SO-PROJ nr. 09INT de raad voor te stellen het te wijzigen stedenbouwkundig plan, programma van eisen en het beeldkwaliteitskader als basis voor de verdere planuitwerking vast te stellen; 2. de herontwikkeling financieel te optimaliseren, met als randvoorwaarde de minimum taakstelling zoals opgenomen in de besluitvorming t.a.v. de herijking grondexploitatie; 3. over te gaan tot de voorbereiding van de herontwikkeling in de vorm van het opstellen van een selectieleidraad in het kader van een Europese aanbestedingsprocedure; 4. wethouders Groene en Haan te mandateren het voorstel tekstueel te wijzigen. 21. Wijziging bestemmingsplan "Binnenstad 2003" (Korte Haven 129, 131, 133 en 135) SO-RVG nr. 09INT het bestemmingsplan "Binnenstad 2003" te wijzigen van de bestemming "maatschappelijke doeleinden" naar de bestemming "wonen" voor de percelen Korte Haven 129 middels de algemene wijzigingsbevoegdheid; 2. het bestemmingsplan "Binnenstad 2003" te wijzigen van de bestemming "maatschappelijke doeleinden" naar de bestemming "wonen" voor de percelen Korte Haven 131, 133 en 135 middels de specifieke wijzigingsbevoegdheid. 22. Aanwijzing locaties kunststofinzameling SO-BOR nr. 09INT het plaatsingsplan ten behoeve de kunststofinzameling vast te stellen; 2. de bewoners van Schiedam schriftelijk te informeren over de voordelen van de gescheiden inzameling van kunststof en hen te informeren over de locaties alwaar kunststof gescheiden kan worden aangeboden. 23. Paal oostelijke deel Noordvestsingel SO-BOR nr. 09INT vergunning te verlenen op basis van artikel 2.1.9, lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Schiedam 2008 aan bewoners en bedrijven, gevestigd aan de Noordvestsingel huisnummer 77 tot en met huisnummer 97, voor het plaatsen van een verwijderbare paal op de Noordvestsingel in het verlengde van de westelijke gevel van Noordvestsingel huisnummer 77; 2. een gesloten verklaring voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen in te stellen voor het gedeelte van de Noordvestsingel vanaf de westelijke gevel van huisnummer 77 in oostelijke richting (ontheffinghouders uit te zonderen); 3. bewoners/bedrijven middels brief aan de heer Muller op de hoogte te brengen van dit besluit. 24. Uitgifte parkeergarage Horvathweg SO-RVG nr. 09INT de erfpacht op het perceel gelegen Stationsplein 8, kadastraal bekend gemeente Schiedam, sectie I, nummers 6103 tot en met 6105, totaal groot m 2, om niet te verwerven van de gemeente Rotterdam, waarmee de erfpacht door vermenging tenietgaat;

5 2. over te gaan tot uitgifte in erfpacht aan Euro Invest Kerkrade B.V. van het perceel grond gelegen aan de Horvathweg, kadastraal bekend gemeente Schiedam, sectie I, nummers 6194, 6195, 6196, 6197, 6199 en 6200, totaal groot 2273 m 2, ten behoeve van de vestiging van en het gebruik als parkeergarage. 25. Vrijstelling artikel 19 lid 2 WRO (Tuinlaan 76-78) SO-RVG nr. 09INT Medewerking te verlenen aan een vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan Binnenstad 2003 met toepassing van artikel 19 lid 2 WRO voor het realiseren van een logiesfunctie op het perceel Tuinlaan door middel van: a. het starten van de procedure met een bekendmaking en ter inzage legging gedurende zes weken; b. indien er geen zienswijzen zijn ingediend de vrijstelling van de bestemming "Bedrijfsdoeleinden" ten behoeve van het realiseren van een logiesfunctie concretiseren middels het gewijzigde fragment van de plankaart; c. afhandeling van het besluit mandateren aan de afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed & Grondzaken. 26. Projectopdracht Harga SO-RVG nr. 09INT het project Harga te benoemen als gemeentelijk project; 2. de afdelingsmanager Projecten de opdracht te geven een projectplan uit werken; 3. het projectplan ter goedkeuring voor te leggen aan het college; 4. een stuurgroep in te stellen waarin de portefeuillehouders ruimte ordening en sport & recreatie zitting hebben; 5. de afdelingsmanager Projecten opdracht te geven een projectleider aan te wijzen; 6. de raad te informeren conform daartoe opgestelde te wijzigen brief; 7. wethouders Groene en Daskalakis te mandateren de brief aan de raad redactioneel te wijzigen.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 3 november 2009

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 3 november 2009 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 3 november 2009 1. Voorstel tot vaststelling van de besluitenlijst en de vertrouwelijke besluitenlijst van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 7 juli 2009

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 7 juli 2009 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 7 juli 2009 1. Voorstel tot vaststelling van de besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

*625081* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017

*625081* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017 *625081* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 606821 Trefwoord: Principeverzoek

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 juli 2008

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 juli 2008 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 juli 2008 1. Voorstel tot vaststelling van de besluitenlijst en de vertrouwelijke besluitenlijst van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 1 mei 2013. Akkoord. BW-005434 2 Onderwerp Regionale samenwerking Leerplicht RMC gemeenten Nederweert en Weert. I De gemeenteraad conform bijgevoegd voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heer L. Buwalda. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124 g e m e e n t e Rijssen-Holtei\i Rijssen, 17 november 2016 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 22 december 2016 agendanummer: 14 opgemaakt door: Wonen en Ondernemen - Economie en Veiligheid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0015 Rv. nr.: 10.0015 B&W-besluit d.d.: 2-2-2010 B&W-besluit nr.: 10.0140 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Aanwijzing percelen Stationsweg 36 tot en met 46 en Stationsplein 24 in

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 44/2.01 BW17.0495 44/2.06 BW17.0427 Beantwoording college van de schriftelijke ronde van de algemene beschouwingen in 1e termijn bij de begroting 2018.

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 *577634* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 568193 Trefwoord: Welzijn

Nadere informatie

De raadsvragen te beantwoorden conform overgelegd concept. 1. Te verkopen en te leveren aan:

De raadsvragen te beantwoorden conform overgelegd concept. 1. Te verkopen en te leveren aan: BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Openbare notulen van burgemeester en wethouders Vergadering van 25 augustus 2015, 09:00 uur 35033 Wethouder 35180 Wethouder 34688 Wethouder, Wethouder Beantwoording raadsvragen

Nadere informatie

: Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden

: Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden Raadsvoorstel Datum : 24-5-2018 Kenmerk Portefeuillehouder Nee Onderwerp : Z101697/Raad-00343 : A.A.L.M. Spekschoor : Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0066 Rv. nr.: 09.0066 B&W-besluit d.d.: 27-5-2009 B&W-besluit nr.: 09.0444 Naam programma +onderdeel: Stationsgebied. Onderwerp: Onteigening van het perceel Stationsplein gelegen tussen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. College V200900379 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1228632 Datum: Portefeuillehouder: 22 september 2015 H. Krieger Afdeling / Team: RO / Projecten Behandeld door: J.Cohen/A.

Nadere informatie

2. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 25 augustus 2009

2. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 25 augustus 2009 2. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 25 augustus 2009 1. Voorstel tot vaststelling van de besluitenlijst en de vertrouwelijke besluitenlijst

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 29/3.03 BW11.0591 29/3.04 BW11.0431 29/3.05 BW11.0584 arverslag/arrekening 2010 Opon begroting 2011 Open Primair Onderwijs Noordenveld meerrenbegroting

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 30 maart 2010 NUMMER :13 AANWEZIG: L.V. Elfers, burgemeester P.A. van der, wethouder H.J. Boxum, wethouder L.F.

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 31 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER W. VAN PUTTEN, WETHOUDER W.A. MATEMAN,

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 8 januari 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade.

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade. Besluitvormende raadsvergadering: 14 juli 2009 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2009/45 Datum : 30 juni 2009 Onderwerp : Tweede behandeling bezwaarschrift Jeremiasse tegen

Nadere informatie

gfedc OR gfedc Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk gfedcb gem.secr.

gfedc OR gfedc Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk gfedcb gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_SI_RE Start ontheffingsprocedure ex artikel 3.22 Wro t.b.v. het plaatsen van een tijdelijke mantelzorgwoning op het perceel gelegen

Nadere informatie

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Parkstede 1. Het ontwerpbestemmingsplan "Wonen Rijssen, Parkstede" gewijzigd vast te stellen;

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Parkstede 1. Het ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Parkstede gewijzigd vast te stellen; g e m e e n t e Rijssen-Holter\v Rijssen, 21 maart 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 20 april 2017 agendanummer: 13 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein Strategie en Consulenten

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 10 APRIL 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer H. van Kooten, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 30 oktober 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 30 oktober 2018 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 30 oktober 2018 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Nr.: 49 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M.

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Binnenduinrand

Raadsstuk. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Binnenduinrand Raadsstuk Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Binnenduinrand Nummer 2017/209688 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling STZ/RB Auteur

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 13-11-2018 Tijd 8:30-13:00 Locatie Voorzitter Toelichting Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis In verband met de Zeeland dinsdagmiddag

Nadere informatie

college van burgemeester en wethouders

college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders op 28-06-2010 Aanwezig: Burgemeester Van der Velden Wethouder Arbouw Wethouder Meeuwis

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT f @ K M E Ü E 8 i? RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer: 1170328 Datum: 13 januari 2015 Behandeld door: J. Cohen/R. van Twuijver Afdeling / Team: RO/Projecten Onderwerp: aanwijzing Wet voorkeursrecht

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O (09-10-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 39.O

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 42 (11 t/m 15 oktober 2004)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 42 (11 t/m 15 oktober 2004) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 42 (11 t/m 15 oktober 2004) Datum besluit College: dinsdag 19 oktober 2004 Nr.: Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld Datum: 19 november 2013 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester J. Krieger, Wethouder B. Daan, Wethouder G. Nijenhuis, Wethouder R.J. Helm, Wethouder M.J.H. Smulders, Secretaris A. Heiner, Adviseur/notulist B.

Nadere informatie

Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27

Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27 Onderwerp: Wijzging bestemmingsplan - Nieuwkuijksestraat 25 & 27 Samenvatting: Het college van Heusden heeft in haar vergadering van 8 september 2009 besloten een wijziging conform artikel 3.6 van de Wet

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 12 FEBRUARI 2013 besluitenlijst Openbare besluitenlijst van de vergadering van Burgemeester en wethouders van de Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid:

Nadere informatie

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/3128 B&W d.d. 15-5-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Datum: Portefeuillehouder: 19 september 2017 Krieger Domein / Team: Ruimtelijk/ projectmanagement Behandeld door: P. Hania NIET OPENBAAR Onderwerp:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 17 JANUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 17 JANUARI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 17 JANUARI 2017 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en V. Reus; secretaris:

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 6 juni 2017, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 6 juni 2017, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 12 juni 2017 Week 24 Aanwezig: L. Bromet, G. Bekhuis,, J. Kes en N. van Ginkel No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 19 april 2005 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2005. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 december 2015. Secr. Vastgesteld. 2.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Datum aanmaak: 9 augustus 2017 Directie 2017019086 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 08 MEI 2007

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 08 MEI 2007 No. 19 VASTGESTELD BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J.

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord 18ini02871 OPENBAAR Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster en Van de Wardt en dames Kock en Ankersmit Secretaris : De heer Hoeffnagel Afwezig : Mevrouw

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016 1 Burgemeester Röell Wethouder Van Roshum Wethouder Baerends 16CV000344 Portefeuilleverdeling voor het college van burgemeester en wethouders c.a. vaststellen aangepaste portefeuilleverdeling 2015-2018,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 24 (12 t/m 16 juni 2006)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 24 (12 t/m 16 juni 2006) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 24 (12 t/m 16 juni 2006) Datum besluit College: dinsdag 20 juni 2006. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Raadsvoorstel Burgemeester en wethouders Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Onderwerp : Aanvraag om omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het

Nadere informatie

8 november Te besluiten om:

8 november Te besluiten om: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 8 november 2012 Onderwerp: Algemene verklaring van geen bedenkingen omgevingsrecht Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1.Op grond

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-07-2010

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-07-2010 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-07-2010 Registratienummer : 2010/7667 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 47 Datum: 17 november 2015 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. De heer A. Totté De heer F. van Driessche Mevrouw D. van Week / / / Vaststellen besluitenlijst

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

- Bouwen (art.2.1 lid 1a Wabo) - Strijdig gebruik van grond of bouwwerk (art. 2.1 lid 1c Wabo)

- Bouwen (art.2.1 lid 1a Wabo) - Strijdig gebruik van grond of bouwwerk (art. 2.1 lid 1c Wabo) Gemeente Amersfoort Aan De heer F. Durrani Fuutstraat 33 3815 JN AMERSFOORT Stadhuisplein 1 3811 LM Amersfoort Postbus 4000 T 14 033 www.amersfoort.nl Onderwerp Ons kenmerk Ontwerp besluit Larixstraat

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 4 juli 2006

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 4 juli 2006 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 4 juli 2006 06.0822 Start van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19.2 WRO procedure voor de realisatie van de tunnel tussen Poelgeest

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 juli 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 20 maart 2002 Commissievergadering d.d. 16 april 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Verzoeken om planschadevergoeding Toelichting: De verzoeken om planschadevergoeding zijn ingediend

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3 gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.43.653 B&W beslisdatum 24 oktober 2017 Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 20 juli 2017

Datum raadsvergadering 20 juli 2017 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 18 juli 2017 Datum raadsvergadering 20 juli 2017 Nummer raadsvoorstel 2017-447 Bijbehorend veld van de programmabegroting Ruimte, cultuurhistorie,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte Gemeentesecretaris: J.J. van Houdt Bestuurssecretaris: R.W. Schiettekatte Behandelde

Nadere informatie

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 24 maart 2015 Vaststellen. Akkoord.

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 24 maart 2015 Vaststellen. Akkoord. ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 31 maart 2015, week 14 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes, H.J.W. Raat en mr. M. Veeningen, wethouders, mr.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d.

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d. OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d. 20 oktober 2015 Aanwezig : burgemeester M.F.H. Leurs-Mordang (voorzitter) wethouder

Nadere informatie

V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en

V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en V e rg ad e ri ng v an h et colleg e v an burgemeest e r en w ethouders v an de g em e ent e K a ag en Braass e m gehouden op: 13 januari 2009, om 9.30 uur in het Gemeentehuis te Kaag en Braassem Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft in artikel 6.1 aan dat een belanghebbende die schade heeft geleden onder bepaalde

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Holten, Oude Deventerweg"

onderwerp: Raadsvoorstel vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Holten, Oude Deventerweg g e m e e n t e Rijssen-Holtet\^ Rijssen, 5 april 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 23 mei 2017 agendanummer: 15 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein portefeuillehouder: R.J. Cornelissen

Nadere informatie

Raadsvoorstel B. en W.

Raadsvoorstel B. en W. Raadsvoorstel B. en W. Datum voorstel: 23 december 2009 Vergaderdatum: 12 januari 2010 Uiterste datum collegebehandeling: 12 januari 2010 Uiterste datum raad: 21 januari 2010 Naam opsteller: Angeliek Willems

Nadere informatie

openbare besluitenlijst college

openbare besluitenlijst college openbare besluitenlijst college Reg.nr.: IN17-04255 Datum collegevergadering: 03-10-2017 Aanwezigen: Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, loco-burgemeester/voorzitter Dhr. M.J. van

Nadere informatie

Notulen van burgemeester en wethouders

Notulen van burgemeester en wethouders blz.1 Notulen van burgemeester en wethouders Vergadering van 26-05-2015, 09:00 uur 30439 Burgemeester Van der Knaap, Ligtelijn Bruins Beantwoording raadsvragen van raadslid N. van der Poel van de SGP-fractie

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 FEBRUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 FEBRUARI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 FEBRUARI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 1 december Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 1 december Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 1 december 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Burgemeester: M. ; wethouders: D. te Grotenhuis, G. Besseling en V. ; secretaris:

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 22 oktober 2013 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar J. Brouwer drs.

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor..

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor.. mimommomov immimmw' immumr =Nor..amon RAADSVOORSTEL ONTVVERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN VOOR HET OpRICHTEN VAN ZES STUKS GARAGE UNITS ACHTER VAN DER HEIJDENLAAN 15 Gemeente Zeist Portefeuillehouder

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 10 januari 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 10 januari 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig m.k.: mevrouw C. van der Laan Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

PROGRAMMA STEDELIJKE ONTWIKKELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. College M Directeur. College M Directeur Afdelingshoofd. Mandaat.

PROGRAMMA STEDELIJKE ONTWIKKELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. College M Directeur. College M Directeur Afdelingshoofd. Mandaat. besluit 2011, Overzicht 3.5 Mandaten aan directeur Stedelijke Ontwikkeling Vastgesteld op 2 juli 2013. Gewijzigd bij besluit van de burgemeester d.d. 1 juni 2015 (BV15000230); inwerkingtreding: 9 juni

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 30 september 2008 nr. 40

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 30 september 2008 nr. 40 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 30 september 2008 nr. 40 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1.

Nadere informatie

Besluitenlijst: Collegevergadering

Besluitenlijst: Collegevergadering Besluitenlijst: Collegevergadering Datum 13-11-2018 Aanvang 10:00 Locatie Collegekamer Secretatis W. Heeg Voorzitter burgemeester F. Ossel Aanwezigen J.H. Boermans, J. Klink, J.J. de Kloet, F. Ossel, R.M.

Nadere informatie