pagina 1 van 1 Post- en Archiefzaken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "pagina 1 van 1 Post- en Archiefzaken"

Transcriptie

1 pagina 1 van 1 Post- en Archiefzaken Van: Stateng riffie Verzonden: dinsdag 9 oktober :17 Aan: Post- en Archiefzaken Onderwerp: FW: Regio Groningen-Assen - ontwikkeling woningbouwplannen Bijlagen: brief aan deelnemers regio G-A.pdf; klacht planninglijsten.pdf inboeken voor SG Van: Groen Noordenveld [mailto:groennoordenveld@horne.nl] Verzonden: zondag 7 oktober :29 Aan: Gemeente Assen ; Gemeente Groningen ; Gemeente Haren ; Gemeente Hoogezand-Sappemeer ; Gemeente Leek ; Gemeente Noordenveld ; Gemeente Slochteren ; Gemeente Ten Boer ; Gemeente Tynaarlo ; Gemeente Winsum ; Gemeente Zuidhorn ; Provincie Drenthe ; Statengriffie Onderwerp: Regia Groningen-Assen - ontwikkeling woningbouwplannen Geachte dames en heren, Bijgevoegd treft u een klacht aan van de Vereniging Groen Noordenveld tegen het voorstel van het College van Noordenveld planninglijsten vast te stellen over woningbouw met name in Roden Zuid. Bij deze klacht treft u tevens aan onze aan u gerichte aanbiedingsbrief. Hierop hebben wij nog de volgende aanvulling: Na het indienen van de klacht heeft het College van Noordenveld het voorstel voor de behandeling op 3 oktober in de raad ingetrokken. De voorzitter deelde mee: "Wij hebben hierover een klacht ontvangen die aangaf dat het voorstel in strijd zou zijn met onze vemrdening en misschien zelfs wel in strijd met de wet. Wij hebben dat snel na laten gaan en zijn tot de conclusie gekomen dat dat best wel eens waar zou kunnen zijn." Hiermede heeft de raad dus geen uitspraak gedaan over dit voorstel en wij gaan wij er dan ook van uit dat dit niet, in tegenstelling tot de bedoeling van het College, in de vergadering van de regio op 19 oktober waarin gesproken wordt over een Regionaal instemmingsmodel aan de orde komt. Wij verzoeken u de klacht met begeleidende brief en deze mail ter kennis te brengen van de Raadsen Statenleden van de deelnemers in de Regio Groningen-Assen. Met vriendelijke groet, Vereniging Groen Noordenveld

2 6110 EN NOORDENVELEY Groenestein IP RODEN telefoon: website: groempoldenveldphome.n1 Bankrekening: t.n.v. Groen Noordenveld Ingeschreven KvK Meppel nr Burgemeester en Wethouders van Noordenveld Leden van de gemeenteraad Postbus AC RODEN Betreft: klacht op grond van artikel 8 inspraakverordening 1 oktober 2012 Geachte dames en heren Wij dienen een kiacht in over het voorstel van het college om vooruitlopend op een toegezegde herziening van deigs Leek Roden planninglijsten vast te stellen over de invulling van Roden Zuid. Volgens artikel 2, lid 2 van de inspraak verordening wordt in elk geval inspraak verleend op beleidsvoornemens betreffende: a. de voorbereiding of de herziening van ruimtelijke plannen; Allereerst een algemene klacht. De publicatie van dit voorstel heeft plaatsgevonden in de daartoe bestemde krant op de verspreidingsdag, dinsdag voorafgaande aan de bespreking in de commissie op woensdag. Wij denken dat veel inwoners die krant nog niet op dinsdag ontvangen hebben. Wij vinden dit bovendien strijdig met de wijze waarop in het verleden de belangrijkste stappen in het proces van de IGS gezamenlijk met Leek werden ontwikkeld en gepubliceerd. Met dit voorstel warden, net als in 2008, de contouren van een herziene IGS alvast vastgelegd. De Ombudscommissie was daarover destijds zeer duidelijk in haar uitspraak over de klacht die wij als vereniging daarover hadden ingediend. De onafhankelijke Ombudscornmissie acht duidelijkheid bepalend voor de kwaliteit van de inspraak. Burgers verwachten van een overheid goede, snelle, deskundige, betrouwbare en transparante besluiten. Op basis van deze randvoorwaarden kan de burger haar invloed uitoefenen op het beleid van de gerneente.

3 fi NOORDENVELAY In het voorstei betreffende de pianninglijsten is opgenomen: "Daarbij geldt dat de regiogemeenten, waaronder Noordenveki, hun woningbouwplanning aanpassen,waarbij het uitgangspunt is dat lokale markafzet die substantieel uitgaat boven het veer die gemeente geldende woningbouwsoenario instemming vereist op regionaal niveau. Ons college heeft toegezegd dat uw read wordt betrokken bij de aanpassing van de woningbouwplanning." Wij maken hiertegen bezwaar am de volgende redenen: Inspraak was niet mogelijk vanwege het feit dat de planninglijsten alleen vertrouwelijk veer raadsleden ter inzage lagen en zelfs de bekendheid over het te nemen besluit bij de bevolking niet aanwezig kon zijn. In de regio is afgesproken dat een aanpassing naar beneden van de woningbouwplannen noodzakelijk was. Uitgangspunt is nu woningen tot Hierover is een raadsbesluit genomen. De verlaging van de aantallen voor Noordenveld vonden wij acceptabel. In de raadscommissie van mei, wear wij evenals anderen ook hebben ingesproken werd de toezagging gedaan dat het college een voorlichting zou organiseren over de gevolgen van de besluitvorming van deze aanpassingen op de IGS. 2, Wij zijn van mening dat een besluit over planninglijsten die niet openbaar zijn in strijd is met deze afspraken Onze vereniging heeft deelgenomen aan gesprekken met het door de Regio Groningen Assen ingestelde Innovatieteam Dit team zou een regionale inventarisatie maken van op korte termijn uitvoerbare en haalbare innoverende woningbouwplannen 3. Ondanks de toezegging hebben wij geen kennis kunnen nemen van de conclusies van de rapportage van dit team. Onderdeel van de nieuwe insteek ten aanzien van een herziening van de regionale waningbouwplannen is dat alleen gebouwd zou warden waar bestemrningsplannen aanwezig zouden zijn. In het voarstel van het college wordt gesproken over planninglijsten veer Roden Zuid. 4. Wij maken bezwaar tegen het opnemen van plannen voor Roden Zuid zonder eerst een herziening van de IGS sail de bevolking te hebben gepresenteerd. Voor Roden Zuid is nog geen bestemmingsplan aanwezig. Zelfs het voornemen daartoe is niet gepubliceerd. In onze vergadering van 28 augustus 2012 hebben wij de planningslijsten met als ijkmoment 1 januari 2012 geactualiseerd. De stukken liggen veer u vertrouwelijk ter inzage op de griffie. De planningslijsten zijn de doorontwikkelde versie van wat ooit is begonnen els de informele A- en B-lijsten maar nu in het kader van de regionate woningbouwinstemming een formele(re) status krijgen. Wij maken bezwaar tegen het felt dat voorafgaande aan inspraak op een herziene 1GS, planning lijsten reeds nu een formelere status krijgen.

4 :111 NOORDENVELD" Er is noch een ondergrens als een bovengrens per ontwikkeling, we! gelden de voorwaarde dat: lde gronden die met regionale steun zijn afgewaardeerd niet meer als potentidie woningbouwlocatie mogen worden opgenornen in de planningslijst 6 Wij rnaken op voorhand bezwaar tegen een invulling van Roden Zuid omdat wij niet de beschikking hebben over de details van de ligging van de afgewaardeerde gronden. De informatie daarover ontbreekt in het jaarverslag 2011 en ook elders is deze informatie voor ons niet beschikbaar. Getalsmatig overschrijdt deze capaciteit het eerder genoemde aantal van maar dar effect wordt veroorzaakt doordat in de planningslijst regionaal bezien relatief veel binnendorpse ontwikkelingen zijn opgenornen waardoor niet voetstoots de in de lijst opgenomen aantallen kunnen warden aangehouden. 7 Wij maken bezwaar tegen het felt dat, omdat er regionaal veel binnen dorpse ontwikkelingen zijn opgenomen, dit voor het college kennelijk reden is om toch meer nieuwe uitleggebieden te ontwikkelen. 8. Wij maken bezwaar tegen het felt dat het college alleen refereert aan verder vastgestelde woningbouwlocaties, zonder daarin eigen binnendorpse ontwikkelingen mee te nemen. Wij hebben de planningslijsten nog niet afgestemd met de Regio Groningen-Assen. Noordenveld heeft vanwege het felt dat de hoge woningaantallen onder druk van de provincie en regio tot stand zouden zijn gekomen compensatie bedragen toegezegd gekregen door de Regio en de provincie Drenthe. 9. Wij maken bezwaar tegen het felt dat het college met dit voorstel, afspraken die recent gemaakt zijn éénzijdig openbreekt door nieuwe uitleg gebieden te willen ontwikkelen. Wij zijn van mening dat het voorstel van het college op diverse punten strijdig is met de wet openbaarheid van bestuur (WOB). Artikel 2 zegt: 1.Een bestuursorgaan verstrekt bij de uitvoering van zijn leak, onverminderd het elders bij wet bepaalcie, informatie overeenkomstig daze wet en gaat daarbij ult van het algemeen belang van openbaarheid van informatie. 21-let bestuursorgaan draagt er zo veel mogelijk zorg voor dat de informatie die het overeenkomstig daze wet verstrekt, actueel, nauwkeurig en vergellikbaar is. Artikel 3 uit de wet openbaarheid van bestuur zegt: 1.1-iet bestuursorgaan dat het rechtstreeks aangaat, verschaft uit eigen beweging informatie over het beleid, de voorbereiding en de uitvoering daaronder begrepen, zodra dat in het belang is van een goede en democratische bestuursvoering.

5 NOORDENVELD1-0 bestuursorgaan draagt erzorg voor dat de informatie word! verschaft in begrijpelijke vorm, op zodanige wipe, dat belanghebbende en belangstellende burgers zoveel mogelijk worden bereikt en op zodanige tijdstippen, dat deze hun inzichten tijdig ter kennis van het bestuursorgaan kunnen brengen. Zonder daarin volledig te kunnen zijn hebben wij de volgende bezwaren: De onvolledige en laattijdige pubficatie van het voorstel achten wij strijdig met de \NOB. Het niet ter inzage leggen van het rapport van het innovatieteam achten wij strijdig met de WOB Mede gezien de wijziging van status, achten wij het niet publiek maken van de planninglijsten strijdig met de WOB Gezien het (negatieve) belang voor de regio van de door het college van Noordenveld ingezette ontwikkeling zullen wij cleze klacht eveneens ter informatie san de andere deelnemers in regionaal verband zenden. --- Met, I I voorzitter

6 NOORDENVELW Groenestein TP RODEN telefoon: website:\wfw.groennoordenveld.n1 Bankrekening: tn.v. Groen Noordenveld Ingeschreven KvK Meppel nr Deelnemers aan de Reg lo Groningen - Assen Betreft: ontwikkeling woningbouwplannen Roden, 1 oktober 2012 Geachte leden van radon en staten, Onze vereniging zet zich in voor het behoud van rust, ruimte, natuur, mocie wean- en leefomgeving in en orn de dorpen van de gemeente Noordenveld en probeert de aantasting van de waardevolle kenmerken van het greene karakter van de gemeente Noordenveld, veroporzaakt door grootschalige woningbouw, wegenaanleg en aanleg van bedrilventerreinen tegen te gaan. De vaststelling van een zeer omstreden lntergemeentelijke Structuurvisie (1GS) is near ens oordeel strijdig met zulke uitgangspunten en daardoor heeft de gerneente Noordenveld aanzienlijke risico s genomen, met name op het gebied van de grondexploitatie Ingesloten treft u een klacht aan van onze vereniging betreffende de naar ens cordeel onjuiste actie van het college van Noordenveld cm een verruiming te krijgen van de in februari gemaakte afspraken over de herziening van de aantallen te realiseren woningen in deze regio. Het college van Noordenveld neemt nu als uitgangspunt het door de college partijen gesloten bestuursakkoord waarin een ontwikkeling van Roden Zuid was voorzien. Tegen deze uitbreiding voor nieuwe woningbouw maken wij ernstig bezwaar. Met de besluitvorrning van februari j.l. betreffende de vermindering van het aantal woningen voor Noordenveld konden wij instemmen. Met dat besluit wordt in feite het bestuursakkoord, met instemming 66k van het college van Noordenveld, herzien, Door daarna in een santel gemeenten een lobby te starten veer weer meer nieuwe woningen, waarvoor nog bestemmingsplannen ontwikkeld moeten warden, handelt het college in strijd met de regio afspraken en krijgen we weer een verschuiving: Wat er een gemeente bijkomt, meet er in een andere weer af. Wij zullen ens met alle wettelijke middelen verzetten tegen toekomstige bestemmingsplanontwikkelingen voor Roden Zuid, als daar geen herziening van de structuurvisie Leek Roden aan voorafgaat, die uitgaat van een verlaging van het aantal ningen en aangepaste infrastructuur. Wij verzoilk. u dan oak niet in te stemmen met doze extra groei veer Noordenveld..,.- _._ Met..inctititliLi,ke 0,-q r. Li7f

Betreft: klacht over verklaring bij de jaarrekening 201 1 van de gemeente Noordenveld.

Betreft: klacht over verklaring bij de jaarrekening 201 1 van de gemeente Noordenveld. Groenestein 23 9301 TP RODEN telefoon: 050 5010342 website: www.qroennoordenveld.nl e-mail: groennoordenveld@home.nl Bankrekening: 3558.83.406 t.n.v. Groen Noordenveld Ingeschreven KvK Meppel nr. 04087156

Nadere informatie

Onder de titel: Aanbod nieuwbouw regio Groningen Assen valt verder terug

Onder de titel: Aanbod nieuwbouw regio Groningen Assen valt verder terug Afdeling Haren Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haren Postbus 21 9750 AA HAREN Datum: 6 april 2013. Onderwerp: Monitor woningbouw Regio Groningen-Assen De gemeenteraad hecht zeer aan de monitor

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld Presidium van de raad van de gemeente Noordenveld Leden van de gemeenteraad

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld Presidium van de raad van de gemeente Noordenveld Leden van de gemeenteraad e-mail:,aroennoordenveld@home.nl College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld Presidium van de raad van de gemeente Noordenveld Leden van de gemeenteraad 17 September 2010 Ondewerp:

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan "Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke"

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke Beslisnota GS 'JSfJ. Provincie ^Zeeland OPENBAAR documentnummer 17023857 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll onderwerp Zaal

Nadere informatie

Post- en Archielzaken

Post- en Archielzaken Post- en Archielzaken Van: Statengriffie Verzonden: woensdag 3 april 2013 13:52 Aan: Post- en Archiefzaken Onderwerp: FW: Woonlasten Bijiagen: 20130328Aan de Gemeenteraad en het college van Burgemeester

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

Stand van zaken bedrijventerreinen - uitgifte en aanbod - Regio Groningen-Assen

Stand van zaken bedrijventerreinen - uitgifte en aanbod - Regio Groningen-Assen Stand van zaken bedrijventerreinen - uitgifte en aanbod - Regio Groningen-Assen IJkmoment 1-1-2015 Versie 1.1 Regio Groningen-Assen Groningen, 26 maart 2015 Inleiding Jaarlijks stellen de deelnemers aan

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV15.0786 Roden, 2016 Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Raadscommissie Ruimte Hierbij nodig ik u namens de commissievoorzitter, de heer H. (Henk) Veldhuizen, uit tot het bijwonen van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte van de gemeente

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - 5 april 2011 Beantwoorden VVDvragen van 17 feb. ivm VObplan Groene Kruisweg-metrogebied. 96087 Het college Controller

Nadere informatie

Geachte Griffie, Vertrouwende u hiermee van dienst te zijn en bij voorbaat dank voor uw medewerking. Met vriendelijke groet,

Geachte Griffie, Vertrouwende u hiermee van dienst te zijn en bij voorbaat dank voor uw medewerking. Met vriendelijke groet, Geachte Griffie, Hierbij treft u een kopie aan van het bezwaar, dat wij maken naar aanleiding van de reactie van OZHZ d.d. 26 juli 2018, op onze brief van 12 juli jl. aan de leden van Provinciale Staten.

Nadere informatie

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus 32 5490 AA SINT-OEDENRODE Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom Gemeente jn Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Nieuwe Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg"

Vaststelling bestemmingsplan Delden-Noord, herziening Peperkampweg Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg" Voorstel: 1. Geen exploitatieplan vaststellen 2. De zienswijzen zoals omschreven en afgewogen in de "Zienswijzennotitie

Nadere informatie

Foech ried/kolleezje De raad stelt bestemmingsplannen vast. Het college is verantwoordelijk voor de voorbereiding.

Foech ried/kolleezje De raad stelt bestemmingsplannen vast. Het college is verantwoordelijk voor de voorbereiding. Riedsútstel Informatiecarrousel : 18 oktober 2012 Status : Informerend Agindapunt : 5 Portefúljehâlder : J. Lammers Amtner : mw. M. Streefkerk Taheakke : Bijlage 1 Procedurevarianten bestemmingsplannen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00079369 Burgemeester en wethouders hebben op 30 juni 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 14 woningen op

Nadere informatie

Het kenmerk: UV De heer G. Jellema Noard 75 G 8711 AC Workum

Het kenmerk: UV De heer G. Jellema Noard 75 G 8711 AC Workum Het kenmerk: UV 20150150 De heer G. Jellema Noard 75 G 8711 AC Workum Behandeld door: Team Vergunningen Telefoon: 14 0515 Onderwerp: omgevingsvergunning uitgebreide procedure Sneek, 27 juli 2015 Geachte

Nadere informatie

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp instellen van (hoger) beroep tegen de beslissing (op bezwaar) van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland inzake de geweigerde ontheffing voor Windpark Haarlemmermeer

Nadere informatie

2. Brief omwonenden aan de gemeente dd. 24 januari 2018 en. 3. Tekening van het kadaster van 1907 over de historische stadstuin.

2. Brief omwonenden aan de gemeente dd. 24 januari 2018 en. 3. Tekening van het kadaster van 1907 over de historische stadstuin. Van: Anita Vlekke Verzonden: dinsdag 22 januari 2019 13:05 Aan: Anton de Boer Onderwerp: aanvullende stukken commissievergadering Ruimte en Verkeer 22 jan Beste Anton, Dank voor de informatie. Zoals zojuist

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Wijzigen vaststellingsbesluit bestemmingsplan Dorp Odijk Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Wijzigen vaststellingsbesluit bestemmingsplan Dorp Odijk Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17 juli 2014 14-071 Onderwerp Wijzigen vaststellingsbesluit bestemmingsplan Dorp Odijk 2012 Aan de raad, Onderwerp Wijzigen vaststellingsbesluit bestemmingsplan Dorp

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/11052016 Documentnr.: RV16.0045 Roden, 4 mei 2016 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Herontwikkeling locatie Ronerborg, Roden" en aanpassen welstandsnota voor dit

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Het opnieuw vaststellen van de Categorieënlijst verklaring van geen bedenkingen 1- Notagegevens Notanummer 2017-000574 Datum 14-04-2017 Programma: 05 Ruimtelijke

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014 Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 september 2014 Documentnummer : 2014.0.072.353 Zaaknummer: 2014-03-00149 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie Voorstel aan de raad Nummer: 131023210 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: I.C. From Afdeling: BLD Ruimtelijk Economisch Beleid Telefoon: 0320-278892 E-mail: ic.from@lelystad.nl Wethouder

Nadere informatie

Vraag ex artikel 61 van Groen Links inzake loods, Scheepswerf 1 in Heusden

Vraag ex artikel 61 van Groen Links inzake loods, Scheepswerf 1 in Heusden College Onderwerp: V200701213 Vraag ex artikel 61 van Groen Links inzake loods, Scheepswerf 1 in Heusden Collegevoorstel Inleiding: Door Groen Links worden in bijgaande brief ex artikel 61 Reglement van

Nadere informatie

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 148/2003 Registratienummer 3.37804 Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 Programma Kunst en cultuur (media); bestuur Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes; mevr. dr. G. ter Horst Onderwerp van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00085026 Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het gedeeltelijk verleggen

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer 1196903 1. Inleiding Op 23 mei 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en garage en het maken van een uitweg

Nadere informatie

bijlage(n) Commissie-informatiebrief inzalce brief Provincie aanpassing Limburgs Kwaliteitsmenu

bijlage(n) Commissie-informatiebrief inzalce brief Provincie aanpassing Limburgs Kwaliteitsmenu ^t;^ gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorl

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort,

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort, Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus 88 5800 AB Venray Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 2013-582 Gebiedsvisie windenergie Drenthe Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 Behandeld door de heer W Huizing / de heer E. Diekema, telefoonnummer (0592) 36 58 07, e-mail w.huizing@drenthe.nl

Nadere informatie

04. SINT-NUCHIELSgSTEL gemeente

04. SINT-NUCHIELSgSTEL gemeente Gemeenteraad 04. SINT-NUCHIELSgSTEL Raadsvergadering van 9 juli 2015. Punt Bijlage Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Actualisatieplan Buitengebied" en de structuurvisie "Aanvulling

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Oplegnotitie Delegatie en inspraak

Oplegnotitie Delegatie en inspraak Oplegnotitie Delegatie en inspraak Zaaknr.: Inleiding Bepaalde bevoegdheden van de gemeenteraad lenen zich voor overdracht aan het college. Deze overdracht wordt geregeld door middel van delegatie.

Nadere informatie

NOORDENVELD. IN ii min in ii mi ii. t Raadhuisstraat 1 T T Ť Postbus 109. De heer H.J. Douwes de Horst VH PEIZE. Geachte heer Douwes,

NOORDENVELD. IN ii min in ii mi ii. t Raadhuisstraat 1 T T Ť Postbus 109. De heer H.J. Douwes de Horst VH PEIZE. Geachte heer Douwes, G E M E E N T E NOORDENVELD B E Z O E K A D R E S t Raadhuisstraat 1 9301 AA Roden P O S T A D R E S Ť Postbus 109 9300 AC Roden Î w W E B S I T E / E - M A I L www.gemeentenoordenveld.nl postbus@gemeentenoordenveld.nl

Nadere informatie

Gemeente. Toezichtdomein. Integraal overzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) provincie Drenthe 2017 op uitvoering medebewindstaken gemeenten 2016

Gemeente. Toezichtdomein. Integraal overzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) provincie Drenthe 2017 op uitvoering medebewindstaken gemeenten 2016 Toezichtdomein Westerveld Tynaarlo Noordenveld Midden-Drenthe Meppel Hoogeveen Emmen De Wolden Coevorden Borger-Odoorn Assen Aa en Hunze Integraal overzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) provincie Drenthe

Nadere informatie

Reactienota Zienswijzen Ontwerp Beheersverordening Formerum aan Zee Gemeente Terschelling 12 augustus 2014 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 2 Zienswijzen... 4 Bijlage 1. Kopie zienswijzen Reactienota zienswijzen

Nadere informatie

Resultaat Windmolenenquête Wakker Emmen

Resultaat Windmolenenquête Wakker Emmen Resultaat Windmolenenquête Wakker Emmen Datum: 22 mei 2013 Plaats: Emmen 1. Inleiding Wakker Emmen vindt het belangrijk dat de mening van de burger wordt gehoord. Er is al een geruime tijd discussie binnen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Agendapunt: Zaaknummer: 2017-013931 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Eén woning mogelijk

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad. Geachte heer/mevrouw,

De leden van de gemeenteraad. Geachte heer/mevrouw, inlichtingen bij mevrouw E.M. Rozeboom doorkiesnummer (035) 548 17 49 uw BSN ons kenmerk erm/jz/ 2008.4668 datum 7 juli 2008 De leden van de gemeenteraad onderwerp Jaarverslag 2007 bezwaarschriftencommissie

Nadere informatie

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Kerkeveld naast 18 Beekbergen

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Kerkeveld naast 18 Beekbergen Zienswijzennota behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Kerkeveld naast 18 Beekbergen 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan

Nadere informatie

Jan Wibier secretaris-directeur

Jan Wibier secretaris-directeur Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Nico Oud regelgeving 7 juli 2015 bestemmingsplan op aanvraag voor het toevoegen van twee woningen op het perceel Molenweg 6 te Hollum

Nadere informatie

gfedcb gfedc OR Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr.

gfedcb gfedc OR Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/SI/RE Vaststelling voorontwerp bestemmingsplan 'Kom Bathmen' 1- Notagegevens Notanummer 2008.80508 Datum 27-11-2008 Programma: 06.

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGRO:2007:BD6812

ECLI:NL:RBGRO:2007:BD6812 ECLI:NL:RBGRO:2007:BD6812 Instantie Rechtbank Groningen Datum uitspraak 01-11-2007 Datum publicatie 10-07-2008 Zaaknummer AWB 07/159 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 13 juni 2019

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 13 juni 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Incidenteel subsidie innovatief project Odapark Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 26146/2011014629 Betreft: beslissing op bezwaar inzake het besluit tot publicatie van het besluit betreffende het leveren van programmagegevens van de landelijke publieke

Nadere informatie

Geachte leden van de commissie,

Geachte leden van de commissie, Geachte leden van de commissie, Voor u ligt het voorstel tot toepassing van de coördinatieregeling. Een correcte toepassing daarvan kan een versnelling betekenen van het bebouwen van het Oosterveld. Het

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Aan Provinciale Staten. Informatie over mogelijke juridische vervolgstappen ten aanzien van plan Zwethof in Zoeterwoude.

Gedeputeerde Staten. Aan Provinciale Staten. Informatie over mogelijke juridische vervolgstappen ten aanzien van plan Zwethof in Zoeterwoude. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Aan Provinciale Staten Datum Zie verzenddatum linksonder PZH-2018-663267424 DOS-2018-0006572

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van de

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp P.J. IJnsen regelgeving 7 14 augustus 2017 Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning realisatie bedrijfswoning bij

Nadere informatie

Het kenmerk: UV 20150376. Gemeente Súdwest-Fryslân T.a.v.: de heer N. Lakhi Postbus 10000 8600 HA Sneek

Het kenmerk: UV 20150376. Gemeente Súdwest-Fryslân T.a.v.: de heer N. Lakhi Postbus 10000 8600 HA Sneek Het kenmerk: UV 20150376 Behandeld door: Team Vergunningen Telefoon: 14 0515 Gemeente Súdwest-Fryslân T.a.v.: de heer N. Lakhi Postbus 10000 8600 HA Sneek Onderwerp: omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Nadere informatie

iyi'^^i^wl jilliyicn r ^

iyi'^^i^wl jilliyicn r ^ Huttner, Hins^S46 ^)i ijif, n la-lfl yan-: A [rob@gaypnt.demon.nl] Verzonden: woensdag 30 november 2011 12:00 Aan: Griffie Onderwerp: Raadsvoorstel Bestemmingsplan Nijmegen Waalfront -1 I. " I i 'J \ l!

Nadere informatie

Verzonden op 15/09/2015

Verzonden op 15/09/2015 Het kenmerk: UV 20150216 Gemeente Súdwest-Fryslân t.a.v. N. Lakhi Postbus 10000 8600 HA Sneek Behandeld door: Team Vergunningen Telefoon: 14 0515 Verzonden op 15/09/2015 Onderwerp: omgevingsvergunning

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

5 april Westendorp J.M. (050) uw bericht van 6 maart

5 april Westendorp J.M. (050) uw  bericht van 6 maart provincie groningen Martinikerkhof 12 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Groningen t.a.v. de dienst RO/EZ Postbus 7081 9701 JB GRONINGEN 050 316 49 II Datum 050 316 49 33 Doc.nummer Zaaknummer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1142109 Datum: 19 augustus 2014 Behandeld door: M.C. Deinum Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen project Solar Campus

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Datum 16 AUG2018. Betreft Wob-besluit

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Datum 16 AUG2018. Betreft Wob-besluit 201S000069977g > Retouradres Postbus 20011 2500 baden Haag Turtmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag wwwrijksoverheid.ni bepaalde in de artikelen 10 en 11. Wob, wordt een verzoek om informatie

Nadere informatie

B E Z O E K A D R E S P O S T A D R E S W E B S I T E / E - M A I L T E L E F O O N / F A X

B E Z O E K A D R E S P O S T A D R E S W E B S I T E / E - M A I L T E L E F O O N / F A X B E Z O E K A D R E S P O S T A D R E S W E B S I T E / E - M A I L T E L E F O O N / F A X Raadhuisstraat 1 Postbus 109 www.gemeentenoordenveld.nl T (050) 502 72 22 9301 AA Roden 9300 AC Roden postbus@gemeentenoordenveld.nl

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo; PROJECTBESLUIT GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk GO/ 20081333 behandeld door mevrouw J. Koppers-Kusters doorkiesnummer 077-3596494 emailadres j.kusters@venlo.nl besluit d.d. 20 december 2010 verzonden d.d.

Nadere informatie

PARTICIPATIE- EN INSPRAAKVERORDENING GEMEENTE HOUTEN

PARTICIPATIE- EN INSPRAAKVERORDENING GEMEENTE HOUTEN (Gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 23 januari 2018) De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 december 2017; overwegende dat het

Nadere informatie

BESLUIT OP BEZWAAR tegen het verlenen van een reguliere bouwvergunning voor het bouwen van 10 woningen aan de Kooweide (Schollenkamp) in Borculo.

BESLUIT OP BEZWAAR tegen het verlenen van een reguliere bouwvergunning voor het bouwen van 10 woningen aan de Kooweide (Schollenkamp) in Borculo. BESLUIT OP BEZWAAR tegen het verlenen van een reguliere bouwvergunning voor het bouwen van 10 woningen aan de Kooweide (Schollenkamp) in Borculo. Nummer : BA 2009435 Verzonden : BESLUIT Gelet op het bepaalde

Nadere informatie

1 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening.

1 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening. Nieuwegei Gemeenteraad 2o14-1 7 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coc rdinatieregeling We Datum 1 mei 2 114 ruimtelijke ordening Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder AJ. Adriani

Nadere informatie

De heer A. J. van Heusden Kruisstraat 21 4901 LX Oosterhout. Middelburg, 21 juni 2013. Geachte heer Van Heusden,

De heer A. J. van Heusden Kruisstraat 21 4901 LX Oosterhout. Middelburg, 21 juni 2013. Geachte heer Van Heusden, De heer A. J. van Heusden Kruisstraat 21 4901 LX Oosterhout Uw email :17 mei 2013 Uw kenmerk : Ons kenmerk :A-169 Onderwerp :WOB Verzoek Bijlage :4 bijlagen Behandeld door :H.P.W.A. van Aalst Middelburg,

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het gebruik van het achterste deel van het perceel

Nadere informatie

GEMEENTE LEIDERDORP. -,r. V, \ f^_\ J TL\J7-

GEMEENTE LEIDERDORP. -,r. V, \ f^_\ J TL\J7- GEMEENTE LEIDERDORP A]d_J\g5 -,r. V, \ f^_\ J TL\J7- Leiderdorp A \. raad van Leiderdorp : 21 juli 2009 vf Vt : 2009U02041 VERZONDPN 2 2 JUL! 2009 :2. : beroep Hoogh Swieten Geachte heer/mevrouw, Naar

Nadere informatie

REGLEMENT OMBUDSMAN REGIO COLLEGE. Vastgesteld door College van Bestuur op 9 december 2008 Instemming centrale medezeggenschapsraad op 4 december 2008

REGLEMENT OMBUDSMAN REGIO COLLEGE. Vastgesteld door College van Bestuur op 9 december 2008 Instemming centrale medezeggenschapsraad op 4 december 2008 REGLEMENT OMBUDSMAN REGIO COLLEGE Vastgesteld door College van Bestuur op 9 december 2008 Instemming centrale medezeggenschapsraad op 4 december 2008 Reglement ombudsman Regio College, januari 2009 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Registratienummer: 2016003300 Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Op 22 mei 2015 is namens de heer J.W. Slewe te Overveen een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de activiteit handelen in

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een woning op het perceel Eekhoornstraat

Nadere informatie

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben op 19 december 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

Consequenties / risico s Niet van toepassing

Consequenties / risico s Niet van toepassing ambtelijke Toelichting aan het college - 82869 steller: Piet Hugense Gevraagd besluit Het college van Molenwaard besluit: 1. kennis te nemen van het jaarverslag met de bijbehorende bijlagen van de klachtencoördinator

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : A. Talen Recycling Aangevraagde activiteiten : Het aanleggen van twee in- en uitritten Locatie : Burgemeester Niemeijerstraat

Nadere informatie

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage.

eurne Verlenen omgevingsvergunning Wij hebben de omgevingsvergunning verleend. U vindt de vergunning in de bijlage. eurne J.J.C. Jaspers Gender 42 5751 XA DEURNE Deurne, 25 februari 2015 Kenmerk: HZ-2015-0023 Betreft: toezending omgevingsvergunning Bijlage: vergunning Geachte heer Jaspers, Op 4 januari 2015 diende u

Nadere informatie

Ons antwoord op het principeverzoek is op 14 augustus jl. aan aanvrager verzonden. Een afschrift hiervan is ter informatie bijgevoegd.

Ons antwoord op het principeverzoek is op 14 augustus jl. aan aanvrager verzonden. Een afschrift hiervan is ter informatie bijgevoegd. gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving nieuwkoop Gemeenteraad VERZONDEN 2 6 SE? 2012 datum 24 september 2012 uw brief/kenmerk registratienummer 12.26661 behandeld door Tom

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

Openbaar advies voor beslissing B en W

Openbaar advies voor beslissing B en W Openbaar advies voor beslissing B en W Sector Middelen Afdeling Alg. financieel beleid registratienummer: 2001006535 Naam: Sonja van Heinsberg, toestelnummer: 773 paraaf chef/hoofd sector paraaf sectorcontroller

Nadere informatie

Afdeling. Structuurvisie en plan-mer gemeente Maasdriel

Afdeling. Structuurvisie en plan-mer gemeente Maasdriel MAASDRIEL de leden van de raad van de gemeente Maasdriel Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk ro/na Afdeling Doorkiesnummer Kerkdriel Ruimte en Samenleving (0418) 638814 18 oktober 2011 Verzenddatum Onderwerp

Nadere informatie

2 4 APR Paraaf Provinci. Onderwerp Brief aan de Stuurgroep Westlandse Zoom over glascompensalie Kwintsheul-Noord

2 4 APR Paraaf Provinci. Onderwerp Brief aan de Stuurgroep Westlandse Zoom over glascompensalie Kwintsheul-Noord 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND ZUID Directie DRM Aldeling Ruimte, Wonen en Bodem Registralienummer PZH-2013-385736077(DOS-2013-0002954) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur,

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur, Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat 4 5801 CS Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Startersleningen voor koopstarters. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Startersleningen voor koopstarters. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Startersleningen voor koopstarters Status Besluitvormend Voorstel 1. De voorwaarden voor startersleningen te verruimen. a. De koopstarter van buiten Boxtel voor de starterslening in aanmerking

Nadere informatie

' s Sftg. de Rechtspraak. Over het beroep met procedurenummer 11 / 685 WOB JAN 1 deel ik u het volgende mee.

' s Sftg. de Rechtspraak. Over het beroep met procedurenummer 11 / 685 WOB JAN 1 deel ik u het volgende mee. ' s Sftg -IKdV.2011 de Rechtspraak datum onderdeel contactpersoon doorkiesnummer ons kenmerk uw kenmerk biilage(n) faxnummer afdeling onderwerp De heer mr. J.C. Binnerts Postbus 280 2000 AG Haarlem 28

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel Datum raadsavond : Programma Onderwerp : Hoogeveen Ontwikkelt : Verklaring van geen bedenkingen en delegatie bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan in het kader van de Wabo. Samenvatting

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Jaarverslag Wet ruimtelijke ordening 2018

Jaarverslag Wet ruimtelijke ordening 2018 O19.000244 O19.000244* Jaarverslag Wet ruimtelijke ordening 2018 Vastgesteld door college op 26 februari 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Samenvatting, resultaten... 4 3. Bestemmingsplannen en beheersverordeningen...

Nadere informatie

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Aanleiding Op 2 september heeft het college het volgende verzocht: Maak een voorstel betreffende de wijze waarop omwonenden worden geïnformeerd of betrokken

Nadere informatie

Voor het aanvragen van een ontheffing van de Verordening Ruimte is de raad bevoegd gezag.

Voor het aanvragen van een ontheffing van de Verordening Ruimte is de raad bevoegd gezag. BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 1 november 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00827 Onderwerp Het aanvragen van een ontheffing van de Verordening Ruimte voor het bouwen van een

Nadere informatie

: Aanbieding onderzoeksrapport Klaar voor de start? Onderzoek naar de rol van gemeenteraden rond de transitie jeugdzorg in B4-gemeenten

: Aanbieding onderzoeksrapport Klaar voor de start? Onderzoek naar de rol van gemeenteraden rond de transitie jeugdzorg in B4-gemeenten Rekenkamercommissie Aan de gemeenteraad van de gemeente s-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : H.W.M. Wouters Uw kenmerk : Tel. : 073-6159770 Ons kenmerk : Fax : Datum : 23 oktober 2013 E-mail : e.wouters@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING voor: Plaatsen schutting activiteiten: bouwen van een bouwwerk gebruik in strijd met het bestemmingsplan verleend aan: De heer A.A. van der Griend locatie: Aurorastraat 6, 9635

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Gemeente jn Eergen op Zoom

Gemeente jn Eergen op Zoom li^k" Gemeente jn Eergen op Zoom d.d. RAADSVERGADERING Besfosing:. Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 24 februari 2005 SROB/05/024 Beslissing op bezwaar tegen het voorbereidingsbesluit genomen voor

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad Page 1 of 6 ontwerpvoorstel aan de raad Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 Het voorbereidingsbesluit, met de bijbehorende tekening met bestandsnaam

Nadere informatie