SEO Meer klanten, opdrachten en omzet in 5 simpele stappen. NIEUW! Door Rutger Steenbergen, SEO Zwolle. Volledig up-to-date

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SEO Meer klanten, opdrachten en omzet in 5 simpele stappen. NIEUW! Door Rutger Steenbergen, SEO Zwolle. Volledig up-to-date"

Transcriptie

1 NIEUW! Volledig up-to-date SEO 2016 Meer klanten, opdrachten en omzet in 5 simpele stappen. Door Rutger Steenbergen, SEO Zwolle

2 INLEIDING: GRATIS SEO HANDLEIDING Beste lezer, Als ondernemer kun je niet meer om internet heen en een website is een must. Een website alleen is echter onvoldoende, want hoe vinden bezoekers hem op het steeds voller wordende internet? En hoe maak je van bezoekers klanten? Een essentiële stap is SEO, in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. Er hangt vaak iets geheimzinnigs rond SEO, maar het is makkelijker dan je denkt. 1. Mensen zoeken - meestal - met 2 a 3 woorden in Google. 2. Google bekijkt per zoekwoordcombinatie wat de beste pagina is. 3. Als je weet wat mensen intikken kun je deze woorden bewust toepassen op de pagina s op je website. 4. Zo laat je vraag en aanbod optimaal op elkaar aansluiten. 5. Zorg als laatste voor links naar je pagina, bijvoorbeeld via Twitter of Facebook. Google ziet dit als stemmen en zo verschijn je steeds hoger bij de zoekresultaten. SEO is dus eigenlijk: Het in je site verwerken van de woorden die potentiële klanten intikken in zoekmachines Hoog scoren op deze combinaties, en dan vooral op de zoektermen die klanten opleveren Het zoeken naar veelgebruikte zoekwoorden met weinig concurrentie, want hier scoor je makkelijker op Content maken bij deze zoekwoordcombinaties Verdienen van links, zodat Google je ziet als expert en dit beloont met mooie posities

3 In 5 stappen hoger in Google In deze Gratis SEO Handleiding lees je hoe je in 5 stappen je website beter vindbaar maakt. De beschrijvingen zijn kort, anders zou het een compleet boek worden, maar ze bieden al volop aanknopingspunten voor het zelf verbeteren van je website. Veel leesplezier en succes met je website, Rutger Steenbergen SEO Zwolle P.S. Smaakt deze Gratis SEO Handleiding naar meer? Neem dan deel aan mijn SEO Cursus in Zwolle, dan krijg je mijn boek 'Schrijven voor SEO in 60 minuten' gratis! Dit boek is ook verkrijgbaar bij de betere boekhandels en online, via Bol.com en Managementboek.

4 STAP I: LEER JE BEZOEKERS ECHT KENNEN Voor wie doe je het eigenlijk? Bij zoekmachine optimalisatie is het heel verleidelijk om direct naar de techniek te kijken. Dat kun je doen, maar dan maak je een denkfout. Veel bezoekers op je site is namelijk leuk, maar als ze niets 'kopen' levert het niks op. Doe daarom een stap terug, en denk eerst goed na over je doelgroep. Voor wie is je website bedoeld? Hoe ziet je ideale bezoeker eruit? Wat vinden bezoekers belangrijk? Welke problemen hebben ze? Hoe lossen jouw producten en diensten die problemen op? Wat doe jij anders dan concurrenten? Wat wil je dat mensen op je site doen? Hebben bezoekers vooroordelen over jouw producten en diensten? Wat is een logische verkoopcyclus voor je website? Waarom moeten mensen echt met jou in zee gaan? Je kunt vast nog meer vragen verzinnen. Doe dit en beantwoord ze overtuigend, want het maakt de volgende stappen zo veel makkelijker. Bovendien vergoot je de kans dat bezoekers ook echt klanten worden. Je kent ze en overtuigt ze met een geloofwaardig verhaal.

5 Word een grote vis in een kleine vijver In de meeste gevallen is het slim om een niche te kiezen. Heb je een webshop en verkoop je 'schoenen', dan concurreer je direct met grote spelers als Zalando, Ziengs en Wehkamp. Verkoop je echter uitsluitend 'babyslofjes', dan is de concurrentie al een stuk kleiner. Als kleine vis val je niet op in een grote vijver, terwijl je misschien een grote vis bent in een kleine vijver. Maak het jezelf makkelijk en kies dan daarvoor. Doen. Bepaal voor je een website ontwikkelt een strategie. Denk goed na over je unique selling points, beoogde doelgroep en hun behoeftes. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, dus spiek ook goed bij concurrerende sites. Hoe zien ze eruit? Zijn ze populair? Welke onderwerpen behandelen ze? En wat doen ze met social media? Dit kost tijd, maar een slecht lopende website kost veel meer tijd. Tip. Een mindmap-programma als Xmind is ideaal om te brainstormen. Schrijf al je ideeën van je af, voeg links en afbeeldingen toe en orden zo je gedachten.

6 STAP 2: BEPAAL DE JUISTE ZOEKWOORDEN Waar wil je op gevonden worden? Het succes van je website valt en staat met het gebruik van de juiste zoekwoorden. Zoekwoorden zijn de woorden die mensen intikken in zoekmachines. Als je weet welke zoekwoorden potentiële klanten intikken, dan kun je die verwerken in specifieke pagina s op je website. Elk van deze pagina s dingt met zijn eigen zoekwoordcombinatie mee naar een hoge positie in Google. Als je bedenkt dat 70% van de internetters niet verder kijkt dan de eerste vier zoekresultaten (en daarna opnieuw zoekt) loop je heel veel gratis bezoekers mis als je niet in die top 4 staat. 3 manieren om zoekwoorden te vinden Hoe bepaal je op welke woorden je wilt scoren in Google? Er zijn verschillende manieren en ik noem er 3: 1. Brainstormen 2. Google Search Console 3. Google Keyword Planner Brainstormen Als mensen zoeken in Google, tikken ze meestal 2 a 3 woorden in. Dit is vrijwel altijd een combinatie van een hoofdzoekwoord en een ondersteunend zoekwoord. Bijvoorbeeld: advocaat + amsterdam Op hoofdzoekwoorden is de concurrentie vaak groot. Je scoort sneller op zogenaamde long-tail zoekwoorden, combinaties van 2, 3 of meer woorden.

7 Je kunt hoofdzoekwoorden uitbreiden met ondersteunende woorden. Daarbij kun je denken aan: Tijd / datum Prijs / kwaliteit Intentie (kopen, oriënteren, vergelijken) Locatie Voorbeelden zijn: beste autoverzekering 2016 goedkoopste autoverzekering autoverzekeringen vergelijken autoverzekering zwolle Door slim te brainstormen kun je op zoekwoordcombinaties komen, waar anderen misschien niet direct aan denken. Vraag ook aan bekenden en klanten wat zij zouden intikken om jouw producten of diensten te vinden. Misschien zijn het wel heel andere woorden dan jij zou gebruiken. Praktijkvoorbeeld. Een onderhoudsbedrijf verkoopt een Service & Onderhoudsabonnement. Potentiële klanten zoeken echter op cv ketel onderhoudscontract. Als ze die woorden niet op hun site vermelden, worden ze er niet op gevonden en lopen ze klanten mis. Daarom gebruiken ze nu beiden. 2. Google Search Console Google Search Console is een onmisbare dienst om de techniek van je website te inspecteren. Na aanmelding krijg je technische gegevens over de site te zien, zoals: Links naar je website Niet werkende links en 404-fouten Crawlfouten, bijvoorbeeld door een storing bij je hostingprovider Het aantal geïndexeerde pagina s etc Onder de knop Zoekverkeer => Zoekanalyse zie je via welke zoektermen mensen je website nu vinden. Ook zie je welke positie je met dat zoekwoord bij de zoekresultaten gemiddeld inneemt. Gemiddeld, omdat dit elke dag kan veranderen.

8 Screenshot uit Google Search Console. Zet vinkjes bij Klikken, Vertoningen, CTR en Positie. Je ziet nu bij welke zoektermen je site te zien is bij de zoekresultaten, hoe hoog je gemiddeld staat en hoeveel mensen op jouw link klikken (in aantallen en percentage, CTR). Zodra je weet welke content succesvol is en waar mensen naar zoeken, kun je daar rekening mee houden bij toekomstige content. Met deze kennis kun je ook redelijk succesvolle pagina s succesvoller maken. Kijk naar de zoekwoordcombinaties die grofweg tussen positie 5 en 10 staan. Ze doen het op zich goed, maar toch staan ze niet in de top 4, waar 70% van de Google-gebruikers op klikt. Vaak kun je met het slimmer plaatsen van zoektermen op deze pagina s al een paar plaatsen winst boeken.

9 3. Google Keyword Planner Met de Google Keyword Planner bekijk je op welke woorden mensen de afgelopen 30 dagen zochten en hoe vaak ze dat deden. Je kunt zoeken op: Enkele zoekwoorden die je zelf opgeeft Een url Een lijst met termen, bijvoorbeeld uit een spreadsheet De Keyword Planner gebruik je gratis, maar je hebt wel een Google Adwordsaccount nodig en Google verplicht je meteen een advertentie op te stellen. Na het voltooien van de stappen kun je deze wel direct verwijderen. Lees in dit artikel hoe je de Google Keyword Planner gebruikt. SEO Tip voor Zoektermen staan aan de basis van elke succesvolle SEOcampagne. Dit was vroeger zo en dit is niet anders in Toch is er wel iets veranderd, want Google kijkt tegenwoordig verder dan de letters in een woord. De zoekmachine begrijpt écht wat een zoekterm betekent, en hier kun je rekening mee houden. Kijk in plaats van enkele zoekwoorden, naar logische combinaties en thema's, want Google doet dat ook. Verwerk je deze combinaties in teksten, dan snapt de zoekmachine nog beter waar je pagina over gaat. Bovendien ben je ook vindbaar op de gerelateerde termen.

10 STAP 3: VERWERK ZOEKWOORDEN OP JE SITE Schrijven maar Nu je weet op welke termen je wilt scoren, kun je ze in je site verwerken. Houd je teksten wel leesbaar en overtuigend, want anders zijn bezoekers zo weg. Aan de hand van de volgende stappen maak je van een gewone tekst een SEOtekst. 1. Kies je belangrijkste zoekterm Bepaal je belangrijkste zoekterm voor de tekst. Welke term zou iemand intikken in Google, om bij deze pagina terecht te komen? Of in andere woorden: bij welke zoekterm wil je dat deze pagina scoort? 2. Titel Schrijf je belangrijkste zoekwoord bij voorkeur aan het begin van de titel. Als het eerste woord van de titel een zoekterm is, snapt een zoekmachine direct waar de pagina over gaat. Bij veel CMS en kun je aangepaste titels opgeven voor zoekmachines en bezoekers. Zo schrijf je een prettig leesbare titel voor bezoekers en een extra geoptimaliseerde voor zoekmachines. De titel mag 77 karakters lang zijn, daarna breekt Google hem af. Tip. Met de Yoast SEO-plugin voor WordPress kun je een aparte SEO-titel opgeven. De titel boven de pagina kan daardoor afwijken Je krijgt een waarschuwing als hij te lang is. Gebruik je geen WordPress en wil je de lengte van de titel en meta-description testen? Gebruik dan deze handige Snippet Optimizer Tool.

11 Meta-description De meta-description is een korte omschrijving van een webpagina. Google toont hem in negen van de tien gevallen bij de zoekresultaten. Voor SEO telt hij niet meer mee, maar je kunt hem beschouwen als advertentie bij de resultatenpagina. Als de omschrijving opvalt, klikt een gebruiker er misschien eerder op, ook als je niet op de eerste plek staat. Bij de meta-omschrijving mag je speciale tekens gebruiken, websites als Zalando en Wehkamp doen dat dan ook veelvuldig. De meta-description mag 156 tekens lang zijn, daarna breekt Google hem af. Url Door zoekwoorden in de url te verwerken, maak je een zoekmachine duidelijk waar de pagina over gaat. Het is bovendien een voordeel als iemand de url rechtstreeks op een andere website zoals een forum plaatst. De tekst die een link bevat telt mee voor SEO en als hier zoekwoorden in staan, is dat een pre. Bij een zoekmachinevriendelijke url is dat automatisch het geval. Inleiding Deze pagina scoort hoog op de zoekterm tweedehands auto kopen Maak zoekmachines zo snel mogelijk duidelijk waar de pagina over gaat. Schrijf je belangrijkste zoekterm daarom, als het even kan, in de eerste tien woorden van de pagina. Bijvoorbeeld in een korte inleidende zin. Tussenkoppen Een tussenkop is voor een zoekmachine nog belangrijker dan reguliere tekst. Verwerk hier ook zoekwoorden in en maak ze op als H1 tot en met H6. De titel van de pagina is bij de meeste templates en themes tegenwoordig al H1 en de H2 t/m H6 kun je bij de meeste editors opgeven (kop 2, kop 3 en zo verder).

12 Alt-teksten Bij afbeeldingen kun je een alternatieve omschrijving opgeven, de zogenaamde alt-tekst. Deze verschijnt in de broncode van de pagina en je kunt hier je zoekwoorden in herhalen. Afsluitende alinea Als je een tekst afsluit met de belangrijkste woorden waarop je gevonden wilt worden, maak je nogmaals duidelijk waar de pagina over gaat. Het is een laatste signaal dat de tekst precies gaat over de woorden die een potentiële lezer intikt in een zoekmachine. Links Plaats je een link onder bepaalde zoekwoorden, dan snapt een zoekmachine waar de ontvangende pagina over gaat. Helemaal als je die optimaliseert voor exact die combinatie. Plaats daarom strategisch interne links op je website, waarin je verwijst naar gerelateerde artikelen. Zorg dat de woorden waarop je gevonden wilt worden in de gelinkte tekst staan. Verwerk ook gerelateerde termen en synoniemen in de tekst Anno 2016 kijkt Google meer naar zoekwoordthema's, dan naar individuele zoektermen. Maak daarom een lijstje van synoniemen en gerelateerde termen en schrijf die ook in je pagina. Bijvoorbeeld in de tussenkoppen, een onderschrift bij een afbeelding of spontaan in een zin. Het zijn extra signalen voor de zoekmachine, die zo nog beter snapt waar de pagina over gaat. Besteed aandacht aan de opmaak Indirect belangrijk voor een goede SEO-tekst, is de opmaak. Je kunt een tekst volledig optimaliseren voor zoekmachines, maar dat doen concurrenten waarschijnlijk ook. Hoe bepaalt Google nu wie er op de eerste plek komt te staan? Dat is afhankelijk van ruim 200 factoren, waarvan autoriteit en links naar de pagina belangrijke zijn. Je hebt dus links nodig naar je tekst en het liefste vanaf externe websites.

13 Een betrouwbare website krijgt meer links Een website die er grafisch goed en betrouwbaar uitziet en probleemloos werkt op mobiele apparaten, krijgt sneller links. Bovendien werkt het in je voordeel als je gerelateerde partijen benadert voor het plaatsen van een link. Een professionele uitstraling verdient zich terug. Sowieso is een professioneel ogende website prettiger voor lezers en nodigt hij sneller uit tot interactie en delen via social media en andere websites. Dit is weer goed voor de vindbaarheid. SEO Tip voor Word een antwoordmachine Google schuift op van zoekmachine naar antwoordmachine. In plaats van passief informatie reproduceren gaat de zoekmachine actief op zoek naar antwoorden. Daarbij houdt hij onder andere rekening met zoekgedrag, de locatie waar iemand zoekt en het apparaat dat hij of zij gebruikt. Waardevolle content wordt daardoor steeds belangrijker en hier kun je op inspelen. Bijvoorbeeld met Wikipedia-achtige artikelen op je site, zoals: Wat is de Richtlijn opslag van verpakte gevaarlijke stoffen (PGS 15)? Wat is het nut van wespen? Lead capturing en lead nurturing: wat zijn de verschillen? Dit soort informerende teksten scoren goed in Google en leveren extra bezoekers op. Vervolgens is het zaak ze vast te houden en ze door te laten klikken naar je commerciële pagina's.

14 STAP 4: VERBETER DE TECHNIEK VAN JE SITE Maak je website SEO-proof Bij SEO zoekmachine optimalisatie bestaat er helaas geen magische knop die je in kunt drukken om bovenaan de zoekresultaten te komen. Zo stelt Google zijn zoekresultaten samen op basis van meer dan 200 factoren, die ook nog eens constant veranderen. En ook al is je website inhoudelijk nog zo goed, als de techniek achter blijft ben je nergens. Om je website helemaal SEO-proof te maken kun je kijken naar verschillende punten, zoals: Techniek Snelheid Indeling van de website Zoekwoorden op de site Unieke content Links naar de site Integratie met social media etc Dit kun je handmatig doen, maar het gaat een stuk sneller met de gratis SEOtool Screaming Frog. Met Screaming Frog bekijk je snel en overzichtelijk technische gegevens van je website. In een uitgebreid artikel op seozwolle.nl laat ik je aan de hand van een video en screenshots exact zien hoe het programma werkt. Bekijk de uitgebreide uitleg van Screaming Frog (must see!)

15 SEO Tip voor Test je snelheid en mobielvriendelijkheid Mobiel internet is tegenwoordig populairder dan vast internet. Google weet dat ook en houdt daar rekening mee bij zijn zoekresultaten. Daarom is het anno 2016 essentieel dat je website op alle apparaten goed werkt en snel laadt. Dat Google snelheid en mobielvriendelijkheid belangrijk vindt blijkt wel uit 2 test tools die het bedrijf online aanbiedt. Is jouw website mobielvriendelijk en kun je snelheidswinst boeken? Test het zelf: Doe de Google Mobile Friendly Test Doe de Google Pagespeed Insghts Test

16 STAP 5: MAAK JE PAGINA S POPULAIR Word de populairste van de klas Zoekmachine optimalisatie draait grofweg om 3 punten: 1. Techniek 2. Content 3. Links Op de eerste 2 heb je zelf veel invloed. Met een onmisbaar SEO-programma als Screaming Frog kun je technische fouten op je site opsporen en verbeteren. Zoekwoorden vind je met bijvoorbeeld de Google Keyword Planner en hier kun je content mee optimaliseren. Doe je deze 2 dingen goed, dan ben je al een heel eind. Maar wie zet Google op plek 1 als verschillende pagina s net zo goed zijn? Verdien links Als je website technisch en inhoudelijk perfect in orde is, kun je hem populairder maken door het verdienen van links. Google ziet dit als aanbevelingen, en hoe betrouwbaarder en relevanter de verwijzende partij is, hoe geloofwaardiger je wordt. Je krijgt autoriteit en stijgt bij de zoekresultaten. Het verdienen van links is meteen het lastigste van SEO, want hoe krijg je mensen zover dat ze een link naar je website plaatsen? En hoe stippel je een effectieve en efficiënte linkbuilding strategie uit? Profileer als je deskundige Je kunt relevante websites vragen een link naar je op te nemen. Ook kun je aanbieden een gastbijdrage te schrijven waarin je een kort profiel en een link naar je website opneemt. Op deze manier profileer je je als deskundige, levert het bezoekers naar je website op en houd je er een waardevolle link aan over.

17 Social media en nieuwsbrieven Een andere mogelijkheid is het regelmatig plaatsen van eigen, unieke artikelen op je site, die mensen graag lezen en delen. De lengte is niet het belangrijkste (hoewel langere teksten doorgaans beter scoren), wel de gebruikte zoekwoorden, want hiermee trek je weer gratis lezers via Google. Je kunt je site en nieuwe artikelen ook onder de aandacht brengen via social media-kanalen als Twitter, Facebook en LinkedIn, of via een nieuwsbrief. Zijn de berichten interessant en relevant dan zijn gerelateerde websites eerder geneigd een link naar je op te nemen. Meer tips voor het krijgen van links 1. Maak een expertserie en leer mensen iets in een serie artikelen. Schrijf bijvoorbeeld 5 artikelen over het bijhouden van je administratie. 2. Lijstjes doen het altijd goed. Geeft 10 tips of zelfs 25 tips over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld 25 tips om de perfecte tweedehands auto te kopen. 3. Kijk wat nu scoort. Tik de zoekwoorden waarop je wilt scoren in Google, en bestudeer de content in de top 4. Kennelijk trekken dit soort artikelen veel links aan. Kun jij het verbeteren, updaten of uitbreiden in een eigen artikel? 4. Maak een zeer uitgebreide naslagpagina over een bepaald onderwerp. Hoe completer en relevanter, hoe eerder mensen er naar verwijzen. Stuur ook mailtjes naar webmasters voor wie de pagina interessant is. 5. Maak een overzichtspagina van waardevolle weblogs of websites van experts. Stel hen op de hoogte van het feit dat zij in jouw lijst staan en als je het aardig vraagt linken ze misschien wel terug. Je bouwt een band op en krijgt een mooie link als bonus. 6. Vergeet de ouderwetse Public Relations niet. Verzin een goede, nieuwswaardige invalshoek voor een persbericht en stuur hem naar zoveel mogelijk relevante partijen. Als je het goed doet en het stuk wordt opgepikt levert het weer een hoop links op. 7. Word sponsor. Sponsors worden vaak in meerdere media-uitingen bedankt, en als daar de url van je website bij staat levert dat weer gratis links op.

18 8. Word zelf expert in een onderwerp waar veel vraag naar is en schrijf stukken waar mensen graag naar linken. Zorg ook voor duidelijke sociaal media knoppen, zodat het delen op Facebook, Twitter en LinkedIn zo makkelijk mogelijk is. 9. Let op je spelling en grammatica. Plaats je nieuwe stukken op je website, haal ze dan even door de spellingcontrole van je tekstverwerker. Een eerste indruk maak je maar één keer. 10. Kom betrouwbaar over. Dit kun je versterken met een duidelijk privacy statement, een over mij pagina en eventueel een foto met daarbij je contactgegevens. Lees de overige 40 Linkbuilding Tips op Gooi wel het juiste anker uit! Iemand vraagt je waar hij appels kan kopen en je verwijst hem naar een elektronicazaak. Dat klinkt niet logisch, tenzij hij er een Apple koopt misschien. Google redeneert net zo. Staat er een geweldige pagina over appels op je website dan wil je niet dat iemand ernaar verwijst met de woorden: Kijk, dat is een mooi verhaal over bananen! Staat het woord appels er daarentegen in de gelinkte tekst, dan ben je voor Google extra interessant. Jij biedt wat een gebruiker zoekt en een externe partij bevestigt dat. Je verschijnt hoger bij de zoekresultaten. De tekst die een link bevat heet in SEO-termen de ankertekst, en het is het mooist als deze de woorden bevat van jouw geoptimaliseerde pagina. Dit geldt voor zowel interne links - links binnen je eigen site naar soortgelijke pagina s als externe links, verwijzingen van anderen naar jouw site. De laatsten wegen wel zwaarder.

19 Praktijkvoorbeeld Ben je stratenmaker in Zuidwolde, optimaliseer dan een pagina op je website voor deze woorden. Komt de combinatie elders op je site voor, plaats dan een interne link precies onder de woorden naar je stratenmaker Zeewolde-pagina. Ga je op zoek naar externe links, probeer dan een linkje te krijgen met in de gelinkte tekst de woorden stratenmaker en Zeewolde die weer verwijst naar jouw geoptimaliseerde pagina voor deze combinatie. Maak op deze manier zoekmachines zo duidelijk mogelijk dat jouw pagina gaat over een stratenmaker in Zeewolde. En nu mag je een keer raden wat er gebeurt als iemand zoekt op stratenmaker Zeewolde... SEO Tip voor Link building draait tegenwoordig veel meer om links verdienen, dan om trucjes toepassen. De makkelijkste manier om links te krijgen is 'linkbare content' maken. Echt waardevolle artikelen, die mensen graag tot zich nemen en die ze spontaan verspreiden. Uiteraard kun je andere webmasters er ook op attenderen, via social media of . De ankertekst is in 2016 nog steeds van belang. Als je slim een product- of bedrijfsnaam kiest kun je daar je voordeel mee doen. Zo heet mijn bedrijf SEO Zwolle en als mensen naar me linken staan vrijwel altijd de woorden SEO en Zwolle in de ankertekst. Precies de woorden waarop ik wil scoren. Deze handleiding heet - bewust - Gratis SEO Handleiding, omdat mensen Googelen op 'seo handleiding'. Houd SEO kortom altijd in het achterhoofd, als je nieuwe producten en diensten lanceert.

20 TOT SLOT: TIJD VOOR ACTIE Volg de 5 stappen en kom hoger in Google Dit waren ze, mijn 5 stappen om hoger te komen in Google. Als je ze opvolgt en je plaatst regelmatig waardevolle, geoptimaliseerde content op jet site, dan stijg je gegarandeerd bij de zoekresultaten. Probeer het maar. Over zoekmachine optimalisatie en internet marketing valt nog veel meer te vertellen dan ik in dit e-book doe. Daarom geef ik regelmatig SEO-trainingen, voor mezelf in Zwolle en voor Frankwatching in Utrecht. Deelnemers beoordelen SEO-training met 8,6 Deelnemers beoordelen mijn SEO-trainingen met gemiddeld een 8,6 op de onafhankelijke beoordelingssite Springest.nl. Ook werd ik in 2015 uitgeroepen tot Frankwatchingen-trainer van het jaar. Dit zijn enkele reacties van cursisten: "Seo is soms schreeuwerig, Rutger helemaal niet. Prettig." -Chiel Voerman, Stuk Verder "Rutger heeft de gave je stap voor stap door het proces te leiden. Wil je nu eindelijk eens serieus werk maken van SEO-copywriting? Volg deze cursus." -Jeroen Fidder, Zeg Tekst & Concept Rutger Steenbergen is een zeer prettige coach, een van de beste die ik tot dusver ben tegengekomen. Prettig als mens, zeer to-the- point met zijn kennis. -Alexander Nijeboer, Alcoholvrijshop.com Incompany trainingen Ik geef mijn trainingen ook op locatie en enkele bekende opdrachtgevers zijn Koninklijke Bibliotheek, Centraal Bureau voor de Statistiek en de AVRO. Je leest meer over de mogelijkheden in mijn Incompany-brochure (PDF).

21 Als laatste bedank ik je voor het lezen, en heb je vragen? Schroom niet en stel ze via: Tel: Facebook: Twitter: Op jouw online succes, Rutger Steenbergen SEO Zwolle

22 DIENSTEN SEO ZWOLLE: KAN IK JE ERGENS MEE HELPEN? Je kunt nog zo n prachtige website hebben, maar als hij geen bezoekers trekt heb je er weinig aan. Rutger Steenbergen van SEO Zwolle biedt diverse diensten aan op het gebied van SEO, copywriting, zakelijk bloggen en online marketing. Ik help je graag met: Messcherpe SEO teksten, die klanten trekken en topposities behalen in Google. Jouw persoonlijke website en SEO-verbeterplan. SEO Zoekwoorden onderzoek en analyse van de beste zoekwoorden, die jou met de minste moeite geld opleveren. Unieke blogberichten, die zorgen voor meer bezoekers, betrokkenheid en omzet. Hulp bij gratis marketing via MailChimp, inclusief jouw huisstijl. Persoonlijke begeleiding, om jouw website succesvoller te maken. Uitdagende trainingen, bij jou op locatie. Prikkelende e-books, waarmee jij je website zelf succesvoller maakt. Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan contact met me op: Bel: Mail: rutger@seozwolle.nl

Incompany SEO Training. SEO Zwolle Trainingen

Incompany SEO Training. SEO Zwolle Trainingen Beoordeeld met een Bron: Springest.nl 8,6 Incompany SEO Training Maak je website beter vindbaar en werf gratis nieuwe klanten, dankzij de incompany training van SEO Zwolle Afgestemd op jouw organisatie

Nadere informatie

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle Schrijven voor SEO Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website SEO Zwolle Even voorstellen Conversie Doel van je website? Wat weten jullie over SEO? Waarom SEO? Content marketing

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Training Kom hoger in Google (SEO)

Training Kom hoger in Google (SEO) Training Kom hoger in Google (SEO) Meer klanten en omzet door een beter vindbare website Waarom is hoger scoren in Google belangrijk? Zoekmachines als Google spelen een essentiële rol op internet. Ze helpen

Nadere informatie

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN 1 KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN Over mij 2 Trainer, schrijver en online marketeer Auteur boek Schrijven voor SEO in 60 minuten Dol op creëren 3 1: Wat is SEO? 4 A. Sociaal Economisch Onderzoeksbureau

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright Table of Contents Beter gevonden worden in Google Over Embrosa Copyright 3 12 13 2 Beter gevonden worden in Google Begrijpen hoe zoekmachines zoals Google werken Je bent op zoek naar een kapper. Zoek je

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google?

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google? SEO voor partners Hoe komt mijn website hoog in Google?! Welkom bij het Partnerprogramma van bol.com Goed dat je de keuze hebt gemaakt om partner te worden en dat je aan de slag gaat met Affiliate Marketing.

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar,

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, SEO CHECKLIST Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, Mijn naam is Gery Stevens. Ik ben momenteel vier jaar aan de slag als SEO Specialist en Websitecoach. Dat betekent dat ik tientallen klanten help/heb

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Cursus SEO-teksten schrijven

Cursus SEO-teksten schrijven Cursus SEO-teksten schrijven Inleiding Jij wilt het, je concurrent wil het en ik, ik wil het ook. Wat? Scoren op de beste zoekwoorden. En waarom? Omdat ook jij, duizenden bezoekers naar een website wilt

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM)

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Voor dit hoofdstuk is gebruik gemaakt van teksten uit het boek: Interactieve Marketing, van Reijsen, M. Zweers, T. Jansen, H. Pearson Education

Nadere informatie

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS?

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? GRATIS TOOLKIT! HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? Met deze Toolkit kun je zelf aan de slag met je website. Stap voor stap neem ik je mee naar een effectieve en vindbare website! 14 interessante

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

Gratis SEO Handleiding

Gratis SEO Handleiding 1 Gratis SEO Handleiding Door Rutger Steenbergen SEO Zwolle 2 Beste lezer, Vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website, maar dat is niet genoeg, want hoe vinden bezoekers hem op het steeds voller

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk 15 tips voor een goede website Dieneke Van Eijk dieneke@sitevisie.com Zomercheck Als je op vakantie gaat check je natuurlijk voor vertrek je auto, maak je lijstjes wat er mee gaat in je koffer en bereid

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Speciaal Rapport 15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Published By: Martijn Smidtman http://www.veelbezoekers.com Doel van dit document Welkom bij deze training over

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Door uitgekiend woordgebruik in sociale media kun je beter worden gevonden door je doelgroep. In dit hoofdstuk wordt Twitter als voorbeeld

Nadere informatie

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN 1. MAAK EEN FLOWCHART Maak het uzelf makkelijk en zet uw website eerst op in een duidelijk en overzichtelijk schema. Een handleiding is altijd handig. 2. DOMEINNAAM.COM,.NL,.NU!!!!

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE 16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE Hoe kom ik bovenaan te staan in Google? In deze whitepaper delen wij de 16 belangrijkste betaalde en onbetaalde tips & tricks om hoog te ranken in Google. En waarom

Nadere informatie

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer?

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Online marketing is een breed vakgebied waarbij zoekmachine optimalisatie en het gebruik van social media nauw met elkaar verbonden

Nadere informatie

Schrijven geoptimaliseerde teksten

Schrijven geoptimaliseerde teksten Schrijven geoptimaliseerde teksten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Title Tag... 4 2. Metatag Description... 4 3. Paginatekst... 5 Woordenlijst... 7 Deze handleiding wordt u aangeboden door, specialist

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Ga je een SEO-tekst schrijven? Lees deze 9 tips!

Ga je een SEO-tekst schrijven? Lees deze 9 tips! Ga je een SEO-tekst schrijven? Lees deze 9 tips! Leestijd: 3,5 minuut Het schrijven van goede SEO-teksten is één van de randvoorwaarden voor een optimale zichtbaarheid in Google. Dat weet inmiddels vrijwel

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven.

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. In deze beknopte handleiding zal met ondersteuning van beeldmateriaal worden uitgelegd hoe u goede meta

Nadere informatie

Zijn advocaten geschikte marketeers?

Zijn advocaten geschikte marketeers? Zijn advocaten geschikte marketeers? Het verkoopproces begint bij het begrijpen van het aankoopproces, ook in de advocatuur De wereld van de advocatuur is ten opzichte van vroeger sterk veranderd. Mensen

Nadere informatie

CS- WebDesign. LinkBuilding

CS- WebDesign. LinkBuilding CS- WebDesign LinkBuilding Zelf doen of uitbesteden Met 25 links om het zelf te doen 2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

Hoger in Google. Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden

Hoger in Google. Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden Hoger in Google Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden Oefening: wat typ jij in? Workshop 1: Bewustwording & basis op orde Opwarmoefening Inleiding even voorstellen - verwachtingen

Nadere informatie

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Wil je met je bedrijfswebsite hoger in Google komen en meer omzet genereren? Zoekmachine optimalisatie maakt je website beter vindbaar en zorgt

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

Breng de juiste bezoeker naar uw website. Yonego 17 november 2011

Breng de juiste bezoeker naar uw website. Yonego 17 november 2011 Breng de juiste bezoeker naar uw website Yonego 17 november 2011 1 SEO is only not seen as rocket science by those who already know it. - Danny Sullivan 2 Search Engine Optimization Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten?

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Case Studie: Groothandelsbedrijf Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Voorwoord Welkom bij de case studie. Ik ga je aan de hand van een praktijk voorbeeld en 5 stappen laten zien hoe je als

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE,

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, OFWEL SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? AUTEURS: EDUARD BLACQUIÈRE, JOOST DE VALK DATUM: JANUARI 2010 Pagina 1 van 5 SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? Het begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig.

Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig. CHRIS VERMEULEN LES 5 Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig. Online Strategie Roadmap "Hoop is iets geweldigs. Maar hoop is geen strategie." LES 5 Een website alleen is niet genoeg.

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Uw website optimaliseren voor zoekmachines

Uw website optimaliseren voor zoekmachines Uw website optimaliseren voor zoekmachines Waarom zou je optimaliseren? Met een goede website of goed product ben je er nog niet. Wanneer je product of dienst namelijk niet bekend is bij de gebruiker,

Nadere informatie

5 TIPS VOOR UW WEBSITE

5 TIPS VOOR UW WEBSITE KINGSBERRY ONLINE MARKETING WHITEPAPER 5 TIPS VOOR UW WEBSITE KINGSBERRY 5 zaken die uw website moet hebben om succesvol te zijn! www.kingsberry.be Introductie Vijf zaken die uw website moet hebben om

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website 11 Redenen om te investeren in een nieuwe website Als je al een website hebt, dan is het handig als je beschikt over een overzicht van redenen wanneer een investering in een nieuwe website gerechtvaardigd

Nadere informatie

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding?

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding? SEO Linkbuilding Wat is Linkbuilding? De experts zijn het er redelijk over eens: zoekmachine optimalisatie bestaat voor 50% uit het aanpassen van de titels op je site, het opzetten van een goede site structuur,

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

SEO: 15 schrijfblunders die je niet wilt maken

SEO: 15 schrijfblunders die je niet wilt maken Whitepaper SEO: 15 schrijfblunders die je niet wilt maken 1 Contents 2 SEO: 15 blunders die je wilt voorkomen Je weet dat je met SEO je site onder de aandacht kunt brengen van (nog) meer mensen. Dus verbeter

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie