Elektocardiografen van de CP-serie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Elektocardiografen van de CP-serie"

Transcriptie

1 Elektocardiografen van de CP-serie CP 100 CP 200 Update voor Gebruiksaanwijzing:

2 ii Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Copyright 2011 Welch Allyn Artikelnummer: , Versie: A Welch Allyn 4341 State Street Road Skaneateles Falls, NY VS Vertegenwoordiger inzake naleving regelgevingsaangelegenheden Welch Allyn Limited Navan Business Park Dublin Road Navan, County Meath, Ierland Gedrukt in de Verenigde Staten Verenigde Staten Australië Canada China Europees callcenter Frankrijk Duitsland Japan Latijns-Amerika Nederland Singapore Zuid-Afrika Verenigd Koninkrijk Zweden

3 1 Nieuwe functies voor deze versie Als uw CP 100-elektrocardiograaf een serienummer van of hoger heeft, of als uw CP 200-elektrocardiograaf een serienummer van of hoger heeft, worden in deze update de veranderingen in de bediening van uw elektrocardiograaf beschreven. Als uw elektrocardiograaf een serienummer onder de of heeft en er recentelijk onderhoud aan uw apparaat is uitgevoerd, biedt het apparaat mogelijk een aantal of zelfs al deze nieuwe functies, afhankelijk van de omvang van de uitgevoerde werkzaamheden. Dit document dient ter aanvulling op informatie in de volgende handleidingen: CP 100 Rust-elektrocardiograaf met 12 afleidingen, gebruiksaanwijzing (artikelnr ) CP 200 Rust-elektrocardiograaf met 12 afleidingen, gebruiksaanwijzing (artikelnr ) CP 200 Spirometrieoptie, gebruiksaanwijzing (artikelnr ) Onderbreker sterk ontladen accu toegevoegd Er is een onderbreker voor sterk ontladen accu's toegevoegd, om de kans te verkleinen dat de CP 100- of CP 200-elektrocardiograaf met een sterk ontladen accu wordt gebruikt. De onderbreker voorkomt blijvende schade aan de accu als deze gedurende lange perioden ongeladen blijft. Dit wordt automatisch in werking gezet wanneer de spanning van de elektrocardiograafaccu in sluimermodus lager is dan 5,25 V. Als de onderbreker eenmaal voor de accu is geactiveerd, zal de elektrocardigraaf pas weer op accuvoeding werken als deze is opgeladen tot 6,2 V of meer. Zo wordt de elektrocardiograaf ook beschermd tegen gebruik met een defecte accu die niet kan worden opgeladen tot meer dan 6,2 V..

4 2 Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Resetknop Als de elektrocardiograaf niet langer functioneert, kunt u de aan/uit-knop ongeveer 7 seconden ingedrukt houden om de elektrocardiograaf opnieuw op te starten. Laat de toets los zodra het herstarten begint. De toets bevindt zich links boven op het toetsenbord van de elektrocardiograaf. Afbeelding 1. Resetknop Ingedrukt houden 1! 3 # 1! 2@ 3 # 4 $ + - 5% 6 7 8* 9 ( 0 ) De vorige methode voor het resetten van de elektrocardiograaf is nog steeds beschikbaar. U kunt de elektrocardiograaf resetten door de resetknop aan de rechterkant in te drukken. U kunt de resetknop indrukken door een klein voorwerp, bijvoorbeeld een kleine paperclip, in het gaatje naast de spirometriepoort te duwen. Tweekleurige toetsenbord-led Afbeelding 2. Toetsenbord-LED De tweekleurige LED op het toetsenbord geeft de accustatus aan. Als de LED groen Tweekleurige LED is, betekent dit dat er netvoeding aanwezig is. Als de LED geel is, betekent dit dat de accu bijna leeg is en moet worden opgeladen. De LED bevindt zich onder de aan/uit-knop links boven op het toetsenbord van de elektrocardiograaf. 1! 3 # 4 $ 5 % 6 + Alternatieve patiëntkabel en afleidingen De afleidingsconfiguratie is veranderd zodat alle afzonderlijk vervangbare afleidingsdraden uit hetzelfde uiteinde van de patiëntkabel steken. Deze nieuwe configuratie is bedoeld om aansluiting van de afleidingsdraden te vergemakkelijken. Dit is anders dan bij eerdere modellen, waarbij de afleidingen LL (F) en RL (N) aan het andere uiteinde van de patiëntkabel waren bevestigd ten opzichte van de overige afleidingen. Zie Afbeelding 3 Patiëntkabel en afleidingen..

5 Nieuwe functies voor deze versie 3 Afbeelding 3. Patiëntkabel en afleidingen Afleidingen voor de borst Afleidingen voor het linkerbeen Afleidingen voor de linkerarm Kabelbomen Elektrocardiograafconnector Afleiding voor het rechterbeen Afleiding voor de rechterarm Er is geen verandering doorgevoerd voor de vervangbare afleidingsdraden. Deze blijven compatibel met eerdere modellen en hebben een equivalente functie. De patiëntkabel aansluiten Steek alle afleidingen in de daarvoor bestemde plaatsen, zoals op de connectors is aangegeven. Zie Afbeelding 4 De afleidingen aanbrengen. Afbeelding 4. De afleidingen aanbrengen.

6 4 Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Bijgewerkte informatie voor de CP 100/CP 200 Gebruik van de hartslagmonitor Artefact De hartfrequentie die op het LCD-display van de CP 100 of CP 200 wordt aangegeven, dient slechts ter referentie. Gebruik uitsluitend afgedrukte ECG-rapporten om ECGintervallen en -grootten handmatig te meten. De vergrote R-golven die door sommige patiëntsimulatoren worden geproduceerd, kunnen hartslagmetingen opleveren die twee maal zo hoog zijn als normaal, omdat de R-golven kunnen worden gerekend als T-golven. De CP 100- en CP 200-apparaten zijn niet bedoeld voor gebruikt als hartslagmonitoren. Voor hartslagmonitoren gelden andere normen, zoals: ANSI/AAMI-norm EC13: hartbewaking, hartslagmeters en alarmen. Een combinatie van abnormaal grote R-golfamplitude en -golfvormen die door bepaalde patiëntsimulatoren wordt geproduceerd, kan waarschuwingen over artefacten genereren. Deze waarschuwingen komen niet overeen met feitelijke patiëntmorfologieën. Het waarschuwingssignaal is bedoeld als leidraad ter beperking van ECG's van lage kwaliteit. De CP 100- en CP 200-apparaten voldoen aan alle geldende normen die zijn opgenomen in de apparaathandleiding voor diagnostische elektrocardiografen, waaronder: IEC/EN en ANSI/AAMI EC11. Artefact verminderen Gebruik uitsluitend tab-elektroden voor rust-ecg's waarvan de uiterste gebruiksdatum niet is verstreken. Alleen bewaren in een luchtdichte draagtas bij de voor het product aanbevolen omgevingscondities. Bij het gebruik van herbruikbare bollen, ledemaatplaten of klemelektroden, elektrodegel waarvan de vervaldatum is verstreken of die opgedroogd is, altijd vervangen. Bij het gebruik van herbruikbare bollen, ledemaatplaten of klemelektroden, altijd alleen een ECG-geleidingsgel gebruiken voor optimale geleiding. Geen echogel gebruiken. De adapter(krokodillen)klemmen zodanig richten dat het metaal van de klem contact kan maken met het geleidende deel van de tab-elektrode voor rust-ecg's. De patiëntafleidingen vervangen als de bananenveer aan het eind van de afleiding gebroken of beschadigd is..

7 Nieuwe functies voor deze versie 5 Bijgewerkte accu-informatie voor de CP 100/CP 200 Elektrocardiograafaccu - Voorbereiding en gebruik Accuprestaties Hartbewaking, hartslagmeters en alarmen. Bij normaal accugebruik moet de accu ongeveer eens per jaar worden vervangen. Er zal sprake zijn van verminderde prestaties en duurzaamheid van de accu als de aanbevelingen voor optimale accuprestaties niet worden opgevolgd. De elektrocardiograaf gebruikt één oplaadbare gesloten loodzwavelzuuraccu. Deze is zodanig ontworpen dat hiermee maximaal 100 continue afdrukken van ECG-pagina's of 25 AUTO ECG-tests per volledige lading kunnen worden afgedrukt. De normale oplaadtijd van de gesloten loodzwavelzuuraccu is uur, maar bij een sterk ontladen accu kan dit oplopen tot wel 36 uur. Voordat u de nieuwe elektrocardiograaf in accumodus gebruikt: Let op Laad de accu op. Het is van belang dat u bij ontvangst van de nieuwe elektrocardiograaf de elektrocardiograafaccu gedurende ten minste 12 uur oplaadt voordat u de elektrocardiograaf in accumodus gebruikt. Opmerking De elektrocardiograaf werkt volledig wanneer deze op netvoeding is aangesloten, ongeacht de laadstatus van de accu. Gebruik van de elektrocardiograaf tijdens het opladen van de accu heeft geen invloed op de laadtijd. Voor optimale prestaties en duurzaamheid van de accu: Laad de accu zo vaak mogelijk op door deze na elk gebruik aan te sluiten op de netvoeding. De CP 100/CP 200 voorziet in een compensatielading om de accu volledig opgeladen te houden. Doorlopend opladen houdt de prestaties en duurzaamheid van de accu optimaal en zal niet leiden tot overmatige lading of aantasting van de accu. Laad de accu onmiddellijk volledig op als deze volledig ontladen is. Voor een volledig ontladen accu die niet onmiddellijk opnieuw wordt opgeladen, kan extra laadtijd nodig zijn (tot 36 uur). Bovendien worden de prestaties en duurzaamheid van de accu blijvend aangetast..

8 6 Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Gebruik alleen de interne oplader van de CP 100/CP200-elektrocardiograaf om de accu op te laden. Gebruik alleen een voor een Welch Allyn CP 100/CP 200 goedgekeurde vervangende accu (REF ). Vermijd gebruik en opslag van de elektrocardiograaf op hete locaties of in direct zonlicht. De laadstatus van de accu controleren: U laadt de accu volledig op door de elektrocardiograaf op de netvoeding aangesloten te houden tot op het display wordt aangegeven dat deze volledig is opgeladen. Er verschijnt een accustatussymbool in het bovenste deel van het display van de elektrocardiograaf: Accu wordt opgeladen Display van elektrocardiograaf Accu volledig opgeladen (symbool is helemaal wit op het display van de elektrocardiograaf) Opmerking Vervang de accu als u na een volledige laadcyclus niet het verwachte aantal ECG's per dag kunt maken. (minimaal 12 uur, maximaal 36 uur bij een sterk ontladen accu)..

9 Update door middel van softwareversie Update door middel van softwareversie 2.5 In deze update worden de wijzigingen beschreven die worden doorgevoerd met behulp van softwareversie 2.5 van de elektrocardiografen CP 100 en CP 200 en de optionele spirometriefunctie voor de CP 200. Dit document dient ter vervanging van informatie in de volgende handleidingen: CP100, rust-ecg met 12 afleidingen, gebruiksaanwijzing (artikelnr ) CP200, rust-ecg met 12 afleidingen, gebruiksaanwijzing (artikelnr ) CP 200, spirometrieoptie, gebruiksaanwijzing (artikelnr ) Feedback over kwaliteit van afleidingen Berichten over de kwaliteit van de afleidingen die op de verschillende schermen verschijnen, omvatten nu ook informatie over uitschakelde afleidingen en artefacten. Opnamen met een goede kwaliteit zijn alleen mogelijk als de afleidingen zijn aangesloten en vrij zijn van artefacten. Als u een automatische ECG afdrukt terwijl een afleiding is uitgeschakeld of terwijl zich een artefact voordoet (door het bericht Wacht op 10 seconden kwaliteitsgegevens te negeren), heeft dit gevolgen voor het rapport. Signalen die zijn gegenereerd terwijl er een afleiding uitgeschakeld was, worden in het rapport door vierkante golven aangegeven. In het geval van artefacten omvat het rapport mogelijk een waarschuwing om de (eventuele) interpretatie voorzichtig te gebruiken. Als u de artefacten wilt opheffen, kan het noodzakelijk zijn de patiënt opnieuw voor te bereiden, nieuwe elektroden te gebruiken of de beweging van de patiënt tijdens de opname te minimaliseren. Voor aanvullende feedback over de kwaliteit van de afleidingen kan nu een artefactrapport worden ingeschakeld. In dit rapport, dat 12x1 groot is en waarin alle filters zijn uitgeschakeld, worden de afleidingen met artefacten weergegeven, zodat u het probleem kunt oplossen. (In het normale automatische ECG-rapport met ingeschakelde filters kunnen sommige artefacten verborgen blijven.) Als het artefactrapport ingeschakeld is, wordt het automatisch tegelijk met het automatische ECG-rapport afgedrukt als er een artefact wordt gedetecteerd en als u het bericht Wacht op 10 seconden kwaliteitsgegevens negeert. Druk om het artefactrapport in te schakelen op de toets Menu. Kies ECG-instellingen > Autom. Rapportinstellingen > Artefactrapport > Aan..

10 8 Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Hartfrequentie Body Mass Index Een gemiddelde hartfrequentie (HF) over vier slagen wordt nu in realtime op het scherm weergegeven. De lichaamsmassa-index (Body Mass Index of BMI) wordt nu weergegeven in het scherm Nieuwe patiënt invoeren en in de ECG- en spirometrierapporten als de hoogte en het gewicht worden ingevoerd conformiteit De elektrocardiograaf voldoet aan de wettelijke normen CAN/CSA C22.2 No en IEC/EN Neem voor verklaringen van fabrikanten met betrekking tot contact op met de klantenservice van Welch Allyn (zie de gebruiksaanwijzing voor telefoonnummers). Detectievraag pacemaker Als de software de mogelijke aanwezigheid van een pacemaker detecteert, wordt u nu gevraagd of de patiënt een pacemaker draagt. Als u met nee antwoordt, wordt de interpretatie in het rapport opgenomen (als u deze functionaliteit hebt gekocht). Als u met ja antwoordt, wordt de interpretatie niet in het rapport opgenomen. Deze vraag is toegevoegd om te voorkomen dat interferentie uit de omgeving verkeerde pacemakerpulsen tot gevolg heeft. Symbolen en internationale tekens CAPS Lock U kunt nu symbolen en internationale tekens met het toetsenbord invoeren. U voert een symbool in door de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl u een numerieke toets indrukt. U voert een internationaal teken in door de Ctrl-toets ingedrukt te houden terwijl u op een toets met een internationaal teken drukt. U kunt een internationaal teken als hoofdletter invoeren door Shift + Ctrl ingedrukt te houden terwijl u op de toets drukt. U kunt CAPS Lock nu in de software in- en uitschakelen. Deze functie werkt hetzelfde als een standaard-caps Lock-toets. Als u CAPS Lock wilt in- of uitschakelen, drukt u op menutoets. Choose Systeeminst. > Configuratie apparaat > CAPS Lock > Aan or Uit..

11 Update door middel van softwareversie Verwerking van Zweedse, Deense en Finse patiënt-id s Softkey Test herhalen Wanneer u een geldige Zweedse, Deense of Finse patiënt-id invoert, worden de geboortedatum/leeftijd, het geslacht en het ras van de patiënt nu automatisch ingevuld. CP 200 Het ECG-scherm dat wordt weergegeven nadat er is afgedrukt, omvat nu een softkey Test herhalen, waarmee u efficiënter tests kunt herhalen. Gebruiksgemak testdirectory CP 200 Gemakkelijker zoeken Bij zoekacties in de testmap kunt u nu gedeeltelijke zoekcriteria invoeren in de velden Patiënt-ID en Achternaam. Als u bijvoorbeeld alle patiënt-id s wilt vinden die met 12 beginnen (met inbegrip van , en ), geeft u in het veld Patiënt-ID de waarde 12 op. Als u alle patiënten wilt zoeken bij wie de achternaam met Ja begint (zoals Janssen, Jansen en Jaspers), geeft u Ja op in het veld Achternaam. Opmerking: de zoekfunctie is hoofdlettergevoelig. Flexibel tests selecteren in zoekresultaten U kunt nu op verschillende manieren tests uit de zoekresultaten van de zoekmap selecteren. De tests worden niet langer automatisch allemaal geselecteerd. U selecteert een aaneengesloten groep tests door Shift ingedrukt te houden en op een pijltjestoets te drukken. U selecteert een specifieke test door op een pijltjestoets te drukken. U selecteert alle tests door op Ctrl-A te drukken. Mogelijkheid om opgeslagen tests te verwijderen U verwijdert tests door op de toets Menu te drukken. Kies de optie Testmap. Vul de criteria in en druk op Zoeken. Selecteer in het scherm Zoekresultaten de tests die u wilt verwijderen. Druk op de softkey Verwijderen..

12 10 Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Externe printer U kunt nu een externe printer aansluiten. Het moet hierbij wel om een inkjet- of laserprinter met USB-aansluiting gaan die PCL (Printer Control Language) ondersteunt, bijvoorbeeld: Merk Model PCL-versie HP Deskjet 995c PCL 3 HP Deskjet 5650 PCL 3 enhanced HP Laser 1022 PCL 5E Dell Laser 1710 PCL 5E & PCL 6 Lexmark Laser E240 PCL 6 Er wordt altijd in zwart-wit afgedrukt. Als u de externe printer in het scherm Configuratie apparaat hebt geselecteerd, hebt ingeschakeld en op de elektrocardiograaf hebt aangesloten, kunt u het volgende afdrukken: Automatische ECG-rapporten Spirometrierapporten (alleen bij spirometrieoptie van CP 200) Apparaatinstellingen Controlepaden (alleen bij CP 200) Help-pagina s Ritme-ECG s worden altijd afgedrukt op de interne printer. U kunt een printer aansluiten door een van de uiteinden van een USB-kabel in de USB-aansluiting van de printer te steken en het andere uiteinde in de USB-aansluiting van de elektrocardiograaf. U hebt hier geen speciale software bij nodig. Als u een printer wilt selecteren, drukt u op menutoets. Kies Systeeminstellingen > Configuratie Apparaat > Printerselectie > Intern of Extern. WAARSCHUWING Alle connectors voor de signaalingang en -uitgang (I/O) zijn uitsluitend bedoeld voor aansluiting op apparaten die voldoen aan IEC of, afhankelijk van het apparaat, aan andere IEC-normen (bijvoorbeeld IEC 60950). Als er extra apparaten op de elektrocardiograaf worden aangesloten, kan dit leiden tot meer lekstroom via het chassis of de patiënt. Houd rekening met de vereisten van IEC voor de veiligheid van de gebruiker en de patiënt. Meet de lekstroom om vast te stellen dat er geen elektrische schokken kunnen ontstaan. Als er een USB-printer wordt gebruikt, moet deze printer (niet-medisch-elektrische apparatuur) zich buiten de omgeving van de patiënt bevinden (zie IEC ). De printer moet zijn goedgekeurd op basis van de geldende veiligheidsnormen voor niet-medisch-elektrische apparatuur (IEC of nationale varianten) en het gebruik van een scheidingstransformator wordt aanbevolen. Als de printer in de omgeving van de patiënt moet worden geplaatst, is het de verantwoordelijkheid van de gebruiker om ervoor te zorgen dat het systeem een veiligheidsniveau biedt dat voldoet aan IEC en

13 Update door middel van softwareversie Verwijderbare USB-opslagapparaten U kunt tests nu verzenden naar verwijderbare USB-opslagapparaten. Als er zowel een SD-geheugenkaart als een USB-opslagapparaat zijn aangesloten, worden de bestanden naar de SD-kaart verzonden. De SD- kaart moet een capaciteit > 64 MB, < 2 GB hebben. Opmerking De CP 100 en CP 200 ondersteunen geen SD-kaarten met een capaciteit groter dan 2 GB, zoals SD-kaarten van het formaat SDHC en SDXC met een grote capaciteit, of andere USB-opslagapparaten waarop vooraf softwaretoepassingen werden geïnstalleerd, zoals SanDisk U3 Smart-technologie. Contactinformatie voor accessoires Er kan nu contactinformatie worden ingevoerd die op de Help- pagina voor de accessoires moet verschijnen. Als u contactinformatie wilt invoeren of wijzigen, drukt u op menutoets opties Systeeminstell. > Configuratie apparaat > Contactinformatie.. Kies de Resetknop Als de elektrocardiograaf langere tijd niet reageert, is deze mogelijk vastgelopen. Als dit probleem zich voordoet, kunt u het apparaat resetten door op de resetknop aan de rechterkant van het apparaat te drukken. U kunt de resetknop indrukken door een klein voorwerp, bijvoorbeeld een kleine paperclip, in het gaatje te duwen. Resetknop Verbeterde accustatusinformatie Als de accu wordt opgeladen maar nog niet volledig is opgeladen, is het volgende pictogram zichtbaar:. De accu zal optimaal functioneren als u de elektrocardiograaf zoveel mogelijk ingestoken laat tot u het pictogram ziet waardoor wordt aangegeven dat de accu volledig geladen is:..

14 12 Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Nieuwe indeling van automatische-ecg-rapport Het automatische-ecg-rapport heeft een nieuwe indeling: 2x6 +1R (2 rijen x 6 kolommen + 1 ritme-afleiding). Configureerbare standaardritmesnelheid CP 200 U kunt de standaardritmesnelheid nu wijzigen: 10, 25 of 50 mm/s. Druk als u de standaardwaarde wilt wijzigen op de toets Menu ECG-instellingen > Ritmerapport bewerken > Ritmesnelheid.. Kies de opties Verzendbare configuraties U kunt nu de configuratie van de ene elektrocardiograaf naar de andere verzenden (van CP 200 naar CP 200 of van CP 100 naar CP 100). Als u de optionele spirometriefunctie hebt gekocht, wordt de configuratie van deze functie meegestuurd. Ga als volgt te werk om een configuratie te verzenden: 1. Breng een opslagapparaat (SD-geheugenkaart of USB-flashstation) aan in een elektrocardiograaf die op de gewenste manier is geconfigureerd. 2. Druk op de toets Menu. 3. Kies de opties Systeeminstell. > Apparaatinformatie > Instellingen beheren > Bestanden exporteren > Configuratiebestanden exporteren. 4. De bestanden worden gekopieerd naar het opslagapparaat. 5. Verwijder het opslagapparaat en breng het aan in een andere elektrocardiograaf van hetzelfde type. 6. Kies de opties Systeeminstell. > Apparaatinformatie > Instellingen beheren > Bestanden importeren > Configuratiebestanden importeren. 7. De bestanden worden gekopieerd naar de elektrocardiograaf en vervolgens wordt het apparaat opnieuw opgestart. Configuratiebestand of Wijziging van CE-keurmerk Welch Allyn heeft voor een ander CE-keurmerk gekozen:..

15 Update door middel van softwareversie Verbeteringen spirometrie CP 200 spirometrieoptie Sneller toegang tot spirometrie-instellingen Als de elektrocardiograaf zich in de spirometriemodus bevindt, gaat u nu met menutoets rechtstreeks naar het menu Spirometrie-instellingen. Verbeteringen PCP-modus In de PCP-modus is de V/T-schaal in AUTO gewijzigd, zodat de PCP-uitdraai nu op één pagina past. Opmerkingenpagina arts U kunt er nu voor kiezen een extra blanco pagina (met bovenaan de patiëntgegevens) in de spirometrierapporten op te nemen, zodat de arts aantekeningen kan maken. Als u wilt bepalen of deze extra rapportpagina moet worden afgedrukt, drukt u in de spirometriemodus op menutoets. Kies vervolgens de opties Instellingen afdrukken > Opmerkingen van de arts > Ja of Nee. Correctie in Viljanen-profiel In de gebruiksaanwijzing van de optionele spirometriefunctie voor de CP 200 (artikelnummer ) wordt gesteld dat de Viljanen-norm FEF25 ondersteunt. Dit is niet correct. De norm ondersteunt FEF75. Protocolinstellingen uitgeschakeld Als u een spirometrieprotocol selecteert (PCP, NIOSH, OSHA of SSD), worden de instellingen van dit protocol nu uitgeschakeld in de instellingenmenu s. Dit voorkomt verwarring wanneer er instellingen worden verricht. ATS/ERS 2005-conformiteit De software voldoet nu aan de ATS/ERS 2005-richtlijnen. Automatische stop Het apparaat stopt nu automatisch zodra aan de ATS-testeindecriteria is voldaan. U hoeft niet meer op de softkey Stop te drukken. Mogelijkheid om Jaren gerookt en Pakjes per dag uit te schakelen U kunt nu kiezen of u de velden Jaren gerookt en Pakjes per dag wilt weergeven en afdrukken. Druk als u deze velden wilt in- of uitschakelen in de spirometriemodus op de toets Menu. Kies de opties Instellingen patiëntgegevens > Jaren gerookt of Pakjes per dag > Aan of Uit. Meer ondersteunde normen De software ondersteunt nu ook de volgende voorspellingsnormen: Roca 1986, Hedenström vrouwen, Falaschetti 2004, Gore 1995, Forche II, Paoletti 1986, Hibbert 1989, Wang Zie voor de details van deze normen de bijgewerkte tabel op de volgende pagina. Opmerking Bij spirometrietests moeten de ingevoerde temperatuur en atmosferische druk tussen de volgende bereikwaarden liggen: Temperatuur: C, F Druk: mbar, mmhg, inhg, kpa.

16 14 Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Bijgewerkte normprofielen Bestudeerde parameters Geslacht Leeft. Ras Naam norm (afkorting) FVC FEV1 FEV1% FEV0,5 FEV3 FEV1/FVC FEV6 FEV1/FEV6 PEF FEF25-75 FEF75 FEF50 FEF25 FEF0,2-1,2 FEV0,5% Man Vrouw Kind Volwassene Lengte (cm) Gewicht (kg) Jaren gerookt Blank Zwart Lat.-Am. Aziat. Berglund 1963 (be) X X X X X 7 70 X Crapo 1981 (cr) X X X X X X X X X Nee M:15 91 V:17 84 X Dockery 1983 (do) X X X X 6 11 Nee X X ECCS/Quanjer 1993 (qu) X X X X X X X X X X Nee M: V: X X X Falaschetti 2004 (fa) X X X X X Nee X Forche II (fo) X X X X X X X X X X Gore 1995 (go) X X X X X X X Nee X Gulsvik 2001 (gu) X X X X X X X Nee M:15 91 V:17 84 M: V: X Hedenström 1986 (he) X X X X X X X X X Nee M: V: M: V:45 94 M:5 55 V:2 53 X Hibbert 1989 (hi) X X X X X X X X X 6 18 Nee Hsu 1979 (hs) X X X X X X 7 20 Nee M: V: M: V: X X X X Knudson 1976 (k) X X X X X X X X 8 90 X Knudson 1983 (kn) X X X X X X X X 6 M: 85 V: 88 M:111,8 195,6 V:106,7 182,9 X Koillinen 1998 (kl) X X X X X X X X X 6 16 Nee X Kory 1961 (ko) X X X X Nee Nee X Morris 1971 (mo) X X X X X X Nee X NHANES III (nh) X X X X X X X X X 8 80 X X X Paoletti 1986 (pa) X X X X X X X X Polgar 1971 (po) X X X X X X 3 19 Nee X Roca 1986 (ro) X X X X X X X X Nee X Schoenberg 1978 (sc) X X X X X X X X ,7 137,2 X X Solymar 1980 (so) X X X X X X X X 7 18 Nee X Viljanen 1981 (vi) X X X X X X X X Nee X Wang 1993 (wa) X X X X X X 6 18 Nee X X Zapletal 1969 (za) X X X X X X X X 6 18 Nee M: V: X.

17 Update door middel van softwareversie Verplichting Beoogd gebruikt uitgebreid De elektrocardiografische en spirometrieproducten van Welch Allyn (de apparaten waarover het hier gaat) zijn bestemd voor gebruik door getrainde gebruikers in gezondheidsinstellingen. Deze apparaten bieden de volgende diagnostische functies: Het verwerven, bekijken (CP 200), opslaan (CP 200) en afdrukken van ECG-golfvormen door gebruik te maken van ECG-front-endmodules (patiëntkabels) en de bijbehorende accessoires die voor maximaal twaalf (12) afleidingen signaalacquisitie bieden van ECG-golfvormen via oppervlakelektroden die op het lichaam van de patiënt zijn bevestigd. Het op advies genereren van metingen, gegevenspresentaties, grafische presentaties en interpretaties door gebruik te maken van optionele algoritmen. Deze gegevens worden verstrekt voor beoordeling en interpretatie door de arts en zijn gebaseerd op kennis van de patiënt, de resultaten van het lichamelijk onderzoek, ECG-traces en andere klinische bevindingen. Het optioneel gebruiken van de spirometriemodule CP 200 en de bijbehorende accessoires om metingen en golfvormen van de longfunctie te verwerven, weer te geven, op te slaan en af te drukken, waaronder het maximale luchtvolume en de maximale luchtflow die de longen van de patiënt in en uit kunnen gaan. Deze metingen worden gebruikt bij de diagnose en bewaking van longaandoeningen en ingrepen ter behandeling van bepaalde longaandoeningen. De spirometer mag alleen gebruikt worden bij patiënten die de instructies voor het uitvoeren van de test begrijpen. Vermelding Indicaties voor gebruik uitgebreid De elektrocardiograaf is een van de instrumenten die door clinici worden gebruikt om de hartfunctie van een patiënt te beoordelen, afwijkingen daarin vast te stellen en de hartfunctie te bewaken. Het ECG-interpretatiealgoritme voor 12 afleidingen produceert een door de computer gegenereerde analyse van mogelijke hartafwijkingen bij de patiënt, maar deze moet door een arts worden geverifieerd met andere relevante klinische gegevens. De optionele CP 200-spirometriemodule is bestemd voor gebruik in klinische situaties om de pulmonaire gezondheid van een patiënt te evalueren en symptomen, tekenen of afwijkende laboratoriumtestresultaten te onderzoeken. Spirometrie wordt geïndiceerd voor gebruik in diverse algemene klinische situaties: Analyse van de gezondheid voordat een patiënt met zware fysieke inspanning begint. Evaluatie van de volgende symptomen, tekenen of afwijkende laboratoriumtestresultaten: symptomen: dyspneu, fluitende ademhaling, orthopneu, hoesten, slijmproductie, pijn op de borst; tekenen: verzwakt ademhalingsgeluid, overinflatie, vertraagde uitademing, cyanose, vervorming van de borstkas, onverklaarbaar gekraak, kortademigheid; afwijkende laboratoriumtestresultaten: hypoxemie, hypercapnie, polycythemie, afwijkende borströntgenfoto s..

18 16 Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Uitgebreide kindergeneeskundige ondersteuning Een aangevulde afleidingenset ondersteunt een alternatieve plaatsing van de precordiale afleidingen bij kinderen. Deze afleidingsplaatsing is makkelijker toe te passen op de kleine borst van baby s en kleine kinderen. Een algoritme voor kinderen (PEDMEANS) wordt tevens aangeboden voor automatische ECG-interpretatie. De optionele CP 200-spirometriemodule, die voorheen kon worden gebruikt voor patiënten vanaf zes jaar, kan nu worden gebruikt voor patiënten vanaf drie jaar. Configureerbare afleidingen CP 200 U kunt nu ook de volgorde configureren waarin de afleidingen verschijnen tijdens het afdrukken van ritmen. Streepjescodescanner Instelling Praktijk-ID CP 200 Een streepjescodescanner is verkrijgbaar voor een eenvoudige invoer van ID s van patiënten. U kunt nu de naam (ID) van uw praktijk, kliniek of ziekenhuis invoeren. Deze ID wordt op alle ECG-rapporten afgedrukt. Nieuw rapportformaat Het automatische-ecg-rapport heeft een nieuwe indeling: 6x2 + 1R (6 rijen x 2 kolommen + 1 ritmeafleiding). Keuze van QTc-berekenmethode U kunt nu de berekenmethode kiezen waarmee u het QT-interval van de golfvorm op basis van de hartfrequentie wilt corrigeren: Bazett of Hodges. Meer rassen toegevoegd Er zijn nu vier extra rassen beschikbaar bij het invoeren van patiëntgegevens: Polynesisch, Indiaas, Aboriginal, Amerindiaans..

19 Update door middel van softwareversie Nieuwe functies in softwareversie 2.5 Plaats van afgedrukte datum en tijd gewijzigd De datum en de tijd op de ECG-afdruk werd verplaatst van de voettekst naar de koptekst op de ECG-afdruk, zodat de datum beter zichtbaar wordt en er geen verwarring kan ontstaan met andere informatie die in de voettekst wordt afgedrukt. Ondersteuning van externe geheugenapparaten. De stuurprogramma s werden bijgewerkt en ondersteunen nu ook USB-opslagapparaten met een geheugen groter dan 2 GB. Opmerking De CP100 en CP200 ondersteunen geen SD-kaarten met een capaciteit groter dan 2 GB, zoals SD-kaarten van het formaat SDHC en SDXC met een grote capaciteit, of andere USB-opslagapparaten waarop vooraf softwaretoepassingen werden geïnstalleerd, zoals SanDisk U3 Smart-technologie. Hoe groter de capaciteit van het USB-opslagapparaat, hoe meer tijd nodig is om de bestanden over te zetten. Het is mogelijk dat het meerdere minuten duurt om bestanden over te zetten als u USB-opslagapparaten met een grote capaciteit gebruikt. Wees daarbij geduldig. Wijzigingen in de werkstroom om verkeerd geïdentificeerde ECG s te beperken Voor STAT s of Automatische ECG s zonder patiënt-id of naam zal de optie Kopie Afdrukken rapport niet beschikbaar zijn. De bedoeling daarvan is om te voorkomen dat er meerdere exemplaren van afgedrukte ECG-rapporten zonder patiëntidentificatie worden afgedrukt. Appendix A Specificaties CP100, CP200 Standaardconnectiviteit Com-poort voor USB-kabels of verwijderbare USB-opslagapparaten (> 64 MB) Sleuf voor SD-geheugenkaart (voor gebruik met SD-kaarten > 64 MB, < 2 GB) Opmerking De CP100 en CP200 ondersteunen geen SD-kaarten met een capaciteit groter dan 2 GB, zoals SD-kaarten van het formaat SDHC en SDXC met een grote capaciteit, of andere USB-opslagapparaten waarop vooraf softwaretoepassingen werden geïnstalleerd, zoals SanDisk U3 Smart-technologie..

20 18 Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Symbolen CP100, CP200 Symbolen tijdens het gebruik 5134 Elektrostatisch gevoelige apparaten Om verpakkingen aan te duiden die elektrostatisch gevoelige apparaten bevatten of om een apparaat of connector te identificeren dat/die niet werd getest op immuniteit voor elektrostatische ontlading. OPMERKING: Zie IEC voor meer informatie. Algemene waarschuwingen CP100, CP200 Waarschuwingen met betrekking tot het gebruik van de elektrocardiograaf Veiligheid in het algemeen CP100, CP200 WAARSCHUWING Zorg dat elk ECG-rapport is voorzien van een patiënt-id om vergissingen uit te sluiten. Noteer meteen na de ECG-test een eventueel ontbrekende patiënt-id op het ECG-rapport. Let op Het symbool van elektrostatisch gevoelige apparaten dat op het apparaat staat, duidt apparaten of connectoren aan die gevoelig zijn voor elektrostatische ontlading, wat kan leiden tot een onderbreking van de normale werking of tot schade aan het apparaat. Voordat accessoires aan het apparaat worden gekoppeld of ontkoppeld, moet u de Equipotentiaalaansluitbout op de achterzijde van het apparaat 2 seconden of langer aanraken, om statische elektriciteit uit uw lichaam te verwijderen. Bijwerking van Hoofdstuk 5 van de Gebruiksaanwijzing van CP100 en CP200 De volgende pagina s vervangen de relevante pagina s van Hoofdstuk 5 in de vorige versies van de Gebruiksaanwijzing van CP 100 en CP 200. CP100, rust-ecg met 12 afleidingen, gebruiksaanwijzing (artikelnr ) CP200, rust-ecg met 12 afleidingen, gebruiksaanwijzing (artikelnr ).

21 Gebruiksaanwijzing Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren 43 Een autom. ECG opnemen WAARSCHUWING Zorg dat elk ECG-rapport is voorzien van een patiënt-id om vergissingen uit te sluiten. Noteer meteen na de ECG-test een eventueel ontbrekende patiënt-id op het ECG-rapport. Een automatisch ECG is een rapport waarin doorgaans een tien seconden durende acquisitie van ECG-informatie via twaalf afleidingen wordt gecombineerd met patiëntgegevens, interpretatie en de meetmatrix. Er zijn twee door de gebruiker gedefinieerde rapportformaten beschikbaar: Autom. rapport 1 of Autom. rapport 2. Raadpleeg Informatie over Automatische ECG-rapporten in de Gebruiksaanwijzing om te leren hoe u het Automatische ECG-rapportformaat kunt instellen. Zoals onderstaand schema laat zien, zijn er twee typen autom. ECG: normaal en STAT. Zie de volgende procedures voor meer informatie: Een normaal automatisch ECG opnemen op pagina?44 Een automatisch ECG van het type STAT opnemen op pagina?48 Afb. 28. Automatische ECG-tests, procedureschema Normaal STAT Druk kortstondig op. Houd ingedrukt Voer patiëntgegevens in. Autom. rapport wordt afgedrukt. Scherm Automatische ECG na afdrukken. Druk op AFSLUITEN.

22 44 Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren Welch Allyn CP 100 elektrocardiograaf Een normaal automatisch ECG opnemen Voor een normaal automatisch ECG geeft u patiëntgegevens op en voert u optionele taken uit voordat u gaat afdrukken, zoals weergegeven in Afb. 28op pagina 43. Ga als volgt te werk om een normaal automatisch ECG op te nemen: 1. Druk kortstondig op de Autom. ECG-toets. Houd deze toets niet ingedrukt, anders wordt een ECG van het type STAT gestart. Het volgende scherm verschijnt: Afb. 29. Scherm Nieuwe patiënt invoeren Nieuwe patiënt invoeren 9:17AM 16 okt 05 Patiënt-ID Achternaam Voornaam Geboortedatum Gewicht Lengte Geslacht / / MM / DD / JJJJ lb. ft. in. Zie De beschikbare velden voor patiëntgegevens weergeven op pagina 36 voor meer informatie over deze gegevensvelden, waaronder informatie over het kiezen van velden die u wilt weergegeven en afdrukken. Gebruik pijltjes (omhoog/omlaag) om naar een ander veld te gaan 2. Voer de patiëntgegevens in. 3. Selecteer na afloop Gereed (aan het einde van de lijst). Het scherm Autom. ECG-acquisitie wordt weergegeven. Zie Afb. 30 op pagina 45.

23 Gebruiksaanwijzing Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren 45 Afb. 30. Scherm Autom. ECG-acquisitie Smit, Jannie 9:17AM 16 okt 05 Autom. ECG: ECG-acquisitie Acquisitie HR 120 bpm Verzamelt gegevens Versterking: 10 mm/mv Snelheid: 25 mm/s Basislijnfilter: AAN Spierfilter: AAN Drukt rapport af De elektrocardiograaf geeft hier berichten weer wanneer het apparaat bezig is met het volgende: gegevens verzamelen gegevens analyseren afdrukken van het rapport 4. Kies desgevraagd of u met afdrukken wilt wachten tot de elektrocardiograaf 10 seconden gefilterde, verwerkte gegevens heeft verworven. Als u de wachttijd onderdrukt en de beschikbare gegevens onmiddellijk afdrukt, denk er dan aan dat de afgedrukte gegevens onvoldoende van kwaliteit, ontoereikend of beide zullen zijn. Het rapport wordt afgedrukt. Opmerking Als u de patiëntgegevens niet invoert, noteer dan meteen na de ECG-test het patiënt-id op het afgedrukte rapport, om te vermijden dat het ECG-rapport met de verkeerde patiënt in verband wordt gebracht. De optie Kopie afdrukken van ECG-rapport zal niet beschikbaar zijn indien geen patiëntnaam of -ID ingevoerd zijn. Als langs de rand van het rapport een rode streep verschijnt, moet er nieuw papier worden aangebracht. Zie Het thermische grafiekpapier plaatsen op pagina 21. Na het afdrukken verschijnt het scherm Automatische ECG na afdrukken. Afb. 31 op pagina 46.

24 46 Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren Welch Allyn CP 100 elektrocardiograaf Afb. 31. Scherm Automatische ECG na afdrukken Smit, Jannie 9:17AM 16 okt 05 Autom. ECG: Na afdrukken 1. Afsl 2. Kopie afdrukken 3. Test herhalen 4. Test exporteren 5. Selecteer de gewenste optie. Artikel Afsl Kopie afdrukken Effect Het scherm Gereed wordt weergegeven als alle afleidingen met de patiënt zijn verbonden. Hiermee drukt u een kopie van de test af. Opmerking Kopie afdrukken is niet beschikbaar voor een automatisch ECG van het type STAT indien geen patiëntnaam of -ID ingevoerd zijn voor de automatische ECG. Raadpleeg De interpretatie- en kopieerinstellingen voor Autom. rapporten weergeven op pagina 35 De interpretatie- en kopieerinstellingen voor Autom. rapporten weergeven om te leren hoe u automatisch meerdere exemplaren van alle tests afdrukt. Test herhalen Het volgende scherm verschijnt: Afb. 32. Scherm Autom. ECG-herhalingstest Smit, Jannie 9:17AM 16 okt 05 Autom. ECG-herhalingstest 1. Versterking aanpass. 2. Basislijnfilter aanp 3. Spierfilter aanpassn 10 mm/mv AAN AAN 4. ECG afdrukken 1. (Optioneel) Pas de golfvormen aan. Zie De ECG-golfvormen aanpassen op pagina Kies ECG afdrukken. Er wordt een nieuw rapport afgedrukt. Opmerking Als u de patiëntgegevens niet invoert, noteer dan meteen na de ECG-test het patiënt-id op het afgedrukte rapport, om te vermijden dat het ECG-rapport met de verkeerde patiënt in verband wordt gebracht. Test exporteren Hiermee verzendt u de test naar de geheugenkaart. Er moet een SD-geheugenkaart of verwijderbaar USB-opslagapparaat ingebracht zijn.

25 Gebruiksaanwijzing Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren Druk op Afsluiten om de patiënttesten te voltooien. WAARSCHUWING Als u deze instructies niet volgt, is het mogelijk dat een ECG-test met de verkeerde patiënt in verband wordt gebracht. Let op De vereisten van AAMI EC11 paragraaf , Frequency and Impulse Response (frequentie- en impulsrespons), voor een driehoekige impulsgolfvorm kunnen worden beïnvloed door een gedempt ringsignaal van maximaal 5 milliseconden met een lage amplitude onmiddellijk na de impuls wanneer het spierfilter (35 Hz) is ingeschakeld, of door een kleine amplitudeoffset wanneer het basislijnfilter (0,5 Hz) is ingeschakeld. Deze vereisten worden niet beïnvloed door andere combinaties van in- of uitgeschakelde filters. Filterselecties hebben geen invloed op metingen die worden uitgevoerd door het optionele interpretatieprogramma.

26 48 Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren Welch Allyn CP 100 elektrocardiograaf Een automatisch ECG van het type STAT opnemen WAARSCHUWING Zorg dat elk ECG-rapport is voorzien van een patiënt-id om vergissingen uit te sluiten. Noteer meteen na de ECG-test een eventueel ontbrekende patiënt-id op het ECG-rapport. Bij een automatisch ECG van het type STAT wordt onmiddellijk een rapport afgedrukt. In de STAT-modus wordt de invoer van patiëntgegevens overgeslagen zoals weergegeven in Afb. 28 op pagina 43 in de Gebruiksaanwijzing. Er wordt een tijdelijk ID-nummer toegewezen aan de patiënt om STAT-tests te identificeren. Ga als volgt te werk om een automatisch ECG van het type STAT op te nemen: 1. Houd de toets Autom. ECG ingedrukt. De elektrocardiograaf begint met het vastleggen van de ECG-gegevens. Nadat het apparaat 10 seconden kwaliteitsgegevens heeft vastgelegd, drukt het een rapport af. Opmerking Noteer meteen na de ECG-test het patiënt-id op het afgedrukte rapport, om te vermijden dat het ECG-rapport met de verkeerde patiënt in verband wordt gebracht. De optie Kopie afdrukken van ECG-rapport zal niet beschikbaar zijn indien geen patiëntnaam of -ID ingevoerd zijn. 2. Ga naar Stap 4 op pagina 45.

27 Gebruiksaanwijzing Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren 49 Een ritme-ecg opnemen Een ritme-ecg is een continue afdruk in real-time van drie afleidingen tegelijk. Ritme-ECG s worden uitsluitend afgedrukt. Ze kunnen niet naar een SD-geheugenkaart of verwijderbaar USB-opslagapparaat worden verzonden. Afb. 33. Ritme-ECG-tests, procedureschema Het afdrukken wordt gestart. (Optioneel) Pas de golfvormen aan. of Ga als volgt te werk om een ritme-ecg op te nemen: 1. Druk op de toets Ritme-ECG. Het afdrukken wordt gestart en het volgende scherm verschijnt. Afb. 34. Scherm Ritme-ECG Smit, Jannie 9:17AM 16 okt 05 Ritme-ECG HR Afleidingen wijzigen 2. Versterking aanpass. 3. Basislijnfilter aanp 4. Spierfilter aanpassn 5. Snelheid aanpassen I, II, III 10 mm/mv AAN AAN 25 mm/s 2. (Optioneel) Pas de golfvormen aan. Zie De ECG-golfvormen aanpassen op pagina Druk op of om het afdrukken te stoppen. Het scherm Gereed wordt weergegeven als alle afleidingen met de patiënt zijn verbonden. Opmerking Noteer meteen na de ECG-test het patiënt-id op het afgedrukte rapport, om te vermijden dat het ECG-rapport met de verkeerde patiënt in verband wordt gebracht.

28

29 Gebruiksaanwijzing Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren 49 Een autom. ECG opnemen WAARSCHUWING Zorg dat elk ECG-rapport is voorzien van een patiënt-id om vergissingen uit te sluiten. Noteer meteen na de ECG-test een eventueel ontbrekende patiënt-id op het ECG-rapport. Een automatisch ECG is een rapport waarin doorgaans een tien seconden durende acquisitie van ECG-informatie via twaalf afleidingen wordt gecombineerd met patiëntgegevens, interpretatie en de meetmatrix. Zie Informatie over Automatische ECG-rapporten op pagina 35 voor instructies voor het instellen van het autom. ECG-rapportformaat. Zoals onderstaand schema laat zien, zijn er twee typen autom. ECG: normaal en STAT. Zie de volgende procedures voor meer informatie: Een normaal automatisch ECG opnemen op pagina?50 Een automatisch ECG van het type STAT opnemen op pagina?54 Afb. 32. Automatische ECG-tests, procedureschema Normaal STAT Druk kortstondig op. Houd ingedrukt (Optioneel) Selecteer rapportindeling. Voer patiëntgegevens in of roep ze op. (Optioneel) Aanpassen golfvormen. Druk op ECG afdrukken. Autom. rapport wordt afgedrukt. Scherm Automatische ECG na afdrukken. Druk op AFSLUITEN.

30 50 Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren Welch Allyn CP 200 elektrocardiograaf Een normaal automatisch ECG opnemen Voor een normaal automatisch ECG geeft u patiëntgegevens op en voert u optionele taken uit voordat u gaat afdrukken, zoals weergegeven in Afb. 32 op pagina 49. Ga als volgt te werk om een normaal automatisch ECG op te nemen: 1. Druk kortstondig op de toets Autom. ECG. Houd deze toets niet ingedrukt, anders wordt een ECG van het type STAT gestart. 2. Kies desgevraagd Autom. rapport 1 of Autom. rapport 2. Het volgende scherm verschijnt. Afb. 33. Scherm Nieuwe patiënt invoeren Nieuwe patiënt invoeren 9:17AM 16 okt 05 Patiënt-ID Achternaam Voornaam Geboortedatum Gewicht Lengte Geslacht / / MM / DD / JJJJ lb. ft. in. Zie De velden voor patiëntgegevens beschikbaar voor Autom. Rapporten weergeven op pagina 40 voor meer informatie over deze gegevensvelden, waaronder informatie over het kiezen van velden die u wilt weergegeven en afdrukken. Zoeken Inplannen Wis Gereed 3. Voer de patiëntgegevens in of roep ze op. Scan de streepjescode van de patiënt als u een streepjescodescanner gebruikt. De patient -ID verschijnt op het scherm. Voor het invoeren van de patiëntgegevens vult u de velden in. Opmerking Als u de patiëntgegevens niet invoert, noteer dan meteen na de ECG-test het patiënt-id op het afgedrukte rapport, om te vermijden dat het ECG-rapport met de verkeerde patiënt in verband wordt gebracht. De optie Kopie afdrukken van ECG-rapport zal niet beschikbaar zijn indien geen patiëntnaam of -ID ingevoerd zijn. Klik op Nee Patiëntgegevens oproepen op pagina 57 als u opgeslagen patiëntgegevens wilt oproepen. Druk na afloop op de gewenste softkey. Met Wissen kunt u de ingevoerde gegevens verwijderen, waarna het veld Patiënt-ID opnieuw wordt weergegeven. Met Gereed worden de ingevoerde gegevens geaccepteerd en wordt het scherm Autom. ECG-acquisitie weergegeven. Zie Afb. 34 op pagina 51.

31 Gebruiksaanwijzing Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren 51 Afb. 34. Scherm Autom. ECG-acquisitie Smit, Jannie Autom. ECG-acquisitie 9:17AM 16 okt 05 HR 120 bpm I V avr Afleidingen AUTO Versterk. AAN Basislijnfilter AAN Spierfilter ECG afdrukken Softkeys voor het aanpassen van de golfvormen of voor afdrukken 4. Controleer kwaliteit van ECG op het scherm. WAARSCHUWING U kunt geen ST-segmentanalyse uitvoeren op de ECG-weergave op het scherm, omdat deze ECG-weergaven geschaald zijn. Gebruik uitsluitend afgedrukte ECG-rapporten om ECG-intervallen en grootten handmatig te meten. 5. (Optioneel) Pas de golfvormen aan. Zie De ECG-golfvormen aanpassen op pagina Druk op ECG afdrukken. 7. Kies desgevraagd of u met afdrukken wilt wachten tot de elektrocardiograaf 10 seconden gefilterde,verwerkte gegevens heeft verworven. Als u de wachttijd onderdrukt en de beschikbare gegevens onmiddellijk afdrukt, denk er dan aan dat de afgedrukte gegevens onvoldoende van kwaliteit, ontoereikend of beide zullen zijn. Het rapport wordt afgedrukt. Opmerking Als u de patiëntgegevens niet invoert, noteer dan meteen na de ECG-test het patiënt-id op het afgedrukte rapport, om te vermijden dat het ECG-rapport met de verkeerde patiënt in verband wordt gebracht. Als langs de rand van het rapport een rode streep verschijnt, moet er nieuw papier worden aangebracht. Zie Het thermische grafiekpapier plaatsen op pagina 21. Na het afdrukken verschijnt het scherm Automatische ECG na afdrukken. Afbeelding 35 op pagina 52.

32 52 Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren Welch Allyn CP 200 elektrocardiograaf Afb. 35. Scherm Automatische ECG na afdrukken Smit, Jannie Automatische ECG na afdrukken 9:17AM 16 okt 05 HR 120 bpm I V avr Kopie afdrukken Test bewerken Handmatig opslaan Test herhalen Afsl Softkeys voor het kiezen van opties na het afdrukken 8. Druk op de gewenste softkey. Softkey Kopie afdrukken Effect Hiermee drukt u een kopie van de test af. Opmerking Kopie afdrukken is niet beschikbaar voor een automatisch ECG van het type STAT indien geen patiëntnaam of -ID ingevoerd zijn voor de automatische ECG. Zie De interpretatie- en kopieerinstellingen voor Autom. rapporten weergeven op pagina 39 voor instructies voor het automatisch afdrukken van meerdere kopieën van alle tests. Test bewerken Handmatig opslaan Hiermee geeft u het scherm Test bewerken Patiëntgegevens weer. Hierin kunt u de patiëntgegevens en de interpretatie bewerken of bevestigen. Zie Een test direct na het afdrukken bewerken of bevestigen op pagina 53. Hiermee slaat u de test in de testdirectory van de elektrocardiograaf op. Zie Managing Saved Tests In the Test Directory op pagina 64. Deze softkey Handmatig opslaan wordt alleen weergegeven wanneer Automatisch opslaan is uitgeschakeld. Zie Diverse ECG-instellingen weergeven op pagina 43 voor meer informatie over Automatisch. Handmatig verzenden (Kan verschijnen in plaats van Handmatig Opslaan in Afb. 5 op pagina 7.) Hiermee geeft u twee softkey-opties weer: Geheugenkaart Er moet een SD-geheugenkaart of verwijderbaar USB-opslagapparaat ingebracht zijn. Werkstation Draadloze communicatie moet geconfigureerd zijn of het CardioPerfect Workstation moet met een USB-kabel op de COM-poort B van de elektrocardiograaf zijn aangesloten ( ). Deze softkey Handmatig verzenden wordt alleen weergegeven wanneer Automatisch opslaan is ingeschakeld. Zie Diverse ECG-instellingen weergeven op pagina 48 voor meer informatie over Automatisch. Test herhalen Hiermee kunt u een test voor de huidige patiënt herhalen.

33 Gebruiksaanwijzing Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren 53 Softkey Afsl Effect Het scherm ECG eerst bekijken wordt weergegeven als alle afleidingen met de patiënt zijn verbonden. 9. Druk op Afsluiten om de patiënttesten te voltooien. WAARSCHUWING Als u deze instructies niet volgt, is het mogelijk dat een ECG-test met de verkeerde patiënt in verband wordt gebracht. Let op De vereisten van AAMI EC11 paragraaf , Frequency and Impulse Response (frequentie- en impulsrespons), voor een driehoekige impulsgolfvorm kunnen worden beïnvloed door een gedempt ringsignaal van maximaal 5 milliseconden met een lage amplitude onmiddellijk na de impuls wanneer het spierfilter (35 Hz) is ingeschakeld, of door een kleine amplitudeoffset wanneer het basislijnfilter (0,5 Hz) is ingeschakeld. Deze vereisten worden niet beïnvloed door andere combinaties van in- of uitgeschakelde filters. Filterselecties hebben geen invloed op metingen die worden uitgevoerd door het optionele interpretatieprogramma. Een test direct na het afdrukken bewerken of bevestigen Opmerking Een gekwalificeerde arts moet alle testen controleren en bevestigen voordat er patiënten worden behandeld. Als er wijzigingen noodzakelijk zijn in een opgeslagen test, kunnen er twee typen gegevens worden bewerkt: patiëntgegevens interpretatie 1. Druk in het scherm Automatische ECG na afdrukken (Afb. 35op pagina 52), op Test bewerken. Het scherm Test bewerken Patiëntgegevens wordt weergegeven. 2. (Optioneel) Bewerk de patiëntgegevens. 3. Druk op de gewenste softkey.

34 54 Hoofdstuk 5 ECG-tests uitvoeren Welch Allyn CP 200 elektrocardiograaf Softkey bekijken Effect Hiermee slaat u alle wijzigingen op en geeft u het scherm Test bewerken Interpretatie weer. 1. (Optioneel) Bewerk de interpretatie die bij de test moet worden opgeslagen. 2. Druk op de gewenste softkey: Met Patiëntgegevens slaat u alle wijzigingen op en geeft u het scherm Test bewerken Patiëntgegevens opnieuw weer. Met Bevestigen slaat u alle wijzigingen op, wordt de teststatus op bevestigd ingesteld en wordt het scherm Automatische ECG na afdrukken opnieuw weergegeven. Met Annul verwijdert u alle wijzigingen en wordt het scherm Automatische ECG na afdrukken opnieuw weergegeven. Met Gereed slaat u alle wijzigingen op en wordt het scherm Automatische ECG na afdrukken opnieuw weergegeven. Zie Automatische interpretatie van ECG's op pagina 5 voor meer informatie over interpretatie. Annul. Gereed Hiermee worden alle wijzigingen verwijderd en wordt het scherm Automatische ECG na afdrukken opnieuw weergegeven. Hiermee worden alle wijzigingen opgeslagen en wordt het scherm Automatische ECG na afdrukken opnieuw weergegeven. Een automatisch ECG van het type STAT opnemen WAARSCHUWING Zorg dat elk ECG-rapport is voorzien van een patiënt-id om vergissingen uit te sluiten. Noteer meteen na de ECG-test een eventueel ontbrekende patiënt-id op het ECG-rapport. Bij een automatisch ECG van het type STAT wordt onmiddellijk een rapport afgedrukt met het rapportformaat Autom. rapport 1. In de STAT-modus wordt de invoer van patiëntgegevens overgeslagen zoals weergegeven in Afb. 32 op pagina 49. Er wordt een tijdelijk ID-nummer toegewezen aan de patiënt om STAT-tests te identificeren. Na het afdrukken kunt u de patiëntgegevens invoeren door de test te bewerken. In de STAT-modus zijn Automatisch verzenden en Automatisch opslaan altijd uitgeschakeld, zelfs als deze functies zijn ingeschakeld in de ECG-instellingen. Als u een automatisch ECG van het type STAT wilt verzenden of opslaan, kunt u dit handmatig doen na het afdrukken.

Elektocardiografen van de CP-serie

Elektocardiografen van de CP-serie Elektocardiografen van de CP-serie CP 100 CP 200 Update voor Gebruiksaanwijzing: ii Welch Allyn Elektrocardiografen van de CP-serie Copyright 2012 Welch Allyn Artikelnummer: 719384, Versie: A Welch Allyn

Nadere informatie

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort.

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort. SCHERM DEFIBRILLATOR OVERZICHT APPARAAT Knop Type patiënt Indicator Klaar voor gebruik USB-poort Therapieknop Overzicht apparaat AED Off Uit Monitor Display Kies energie Laden-knop Pacemaker Knop Lead

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS car cam

Gebruiksaanwijzing GPS car cam Gebruiksaanwijzing GPS car cam productomschrijving Dit product is ontwikkeld met de nieuwste wetenschap en technologie om een high- definition camcorder te ontwerpen. Het wordt niet alleen gebruikt als

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor HP-producten

Nadere informatie

CP 50 - en CP 50 Plus Rustelektrocardiograaf

CP 50 - en CP 50 Plus Rustelektrocardiograaf 1 CP 50 - en CP 50 Plus Rustelektrocardiograaf met 12 afleidingen Beknopte handleiding De elektrocardiograaf aansluiten op de stroomvoorziening De elektrocardiograaf kan werken op wisselstroom of batterijvoeding.

Nadere informatie

Welch Allyn 4341 State Street Road Skaneateles Falls, NY 13153-0220 USA www.welchallyn.com

Welch Allyn 4341 State Street Road Skaneateles Falls, NY 13153-0220 USA www.welchallyn.com European Regulatory Manager Welch Allyn Ltd. Navan Business Park Dublin Road Navan, County Meath, Republic of Ireland Tel.: +353 46 90 67700 Fax: +353 46 90 67754 Welch Allyn 4341 State Street Road Skaneateles

Nadere informatie

* ECG apparaat Cardioline type 100S + interpretatie

* ECG apparaat Cardioline type 100S + interpretatie ECG-APPARATUUR: * ECG apparaat Cardioline type 100S + interpretatie Opvolger van de AR1200viewbt is ECG100S. ECG100S is een geavanceerde 12-afleidingen elektrocardiograaf, waarmee ecg s kunnen worden opgenomen,

Nadere informatie

Welch Allyn Connex Spot Monitor - Snelzoekkaart

Welch Allyn Connex Spot Monitor - Snelzoekkaart Welch Allyn Connex Spot Monitor - Snelzoekkaart Inhoudsopgave Aan/uit-knop...2 Uitschakelen...2 Aanmelden en een profiel selecteren...2 Batterijstatus...2 Profiel wijzigen...2 Bloeddrukmeting starten/stoppen...2

Nadere informatie

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Printerinstellingen wijzigen 1

Printerinstellingen wijzigen 1 Printerinstellingen wijzigen 1 U kunt de instellingen van de printer wijzigen met de toepassingssoftware, het Lexmark printerstuurprogramma, het bedieningspaneel of het bedieningspaneel op afstand van

Nadere informatie

verkorte handleiding FORERUNNER 50 met draadloze ANT+Sport -technologie

verkorte handleiding FORERUNNER 50 met draadloze ANT+Sport -technologie verkorte handleiding FORERUNNER 50 met draadloze ANT+Sport -technologie Waarschuwing: dit product bevat een vervangbare knoopcelbatterij. Raadpleeg de gids Belangrijke veiligheids- en productinformatie

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Veroval Medi.connect. Beknopte handleiding SH 7/6/17

Veroval Medi.connect. Beknopte handleiding SH 7/6/17 Veroval Medi.connect Beknopte handleiding SH 7/6/17 Inhoudstafel 1. Veroval -medi.connect installeren 2. Uw bloeddrukmeter installeren 3. Uw ECG installeren 4. Uw personenweegschaal installeren 5. Uw gegevens

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

CP 150 Rust-elektrocardiograaf met 12 afleidingen. Beknopte handleiding

CP 150 Rust-elektrocardiograaf met 12 afleidingen. Beknopte handleiding CP 150 Rust-elektrocardiograaf met 12 afleidingen Beknopte handleiding 2013 Welch Allyn, Inc. Ter ondersteuning van het beoogde gebruik van het product dat in deze publicatie wordt beschreven, mag de koper

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Geheugenmodules Gebruikershandleiding

Geheugenmodules Gebruikershandleiding Geheugenmodules Gebruikershandleiding Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor HP producten

Nadere informatie

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home NL - Aanwijzingen en aanbevelingen voor installatie en gebruik ELEKTRISCHE AANSLUITINGEN NEDERLANDS Volledige en originele instructies INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

MyDiagnostick 1001R - Apparaat Handleiding DSF FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Apparaat Handleiding. Page 1 of 11

MyDiagnostick 1001R - Apparaat Handleiding DSF FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Apparaat Handleiding. Page 1 of 11 MyDiagnostick 1001R Apparaat Handleiding Page 1 of 11 Table of Contents 1 INLEIDING... 3 1.1 Gebruiksdoel... 3 1.2 Software... 3 1.3 Informatie regelgeving... 3 1.4 Waarschuwingen... 3 2 VERPAKKING...

Nadere informatie

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding Mp3 speler met luidspreker HET MODELNUMMER FIESTA2 Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

Met het Instellingenmenu kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor verdere informatie een menu-item:

Met het Instellingenmenu kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor verdere informatie een menu-item: Met het kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor verdere informatie een menu-item: Signaalinstelling Spaarstand Auto doorgaan Afdruktimeout Taal op display Printertaal Laden

Nadere informatie

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag November 2017 GroupWise Messenger Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat.

Nadere informatie

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Inleiding Deze handleiding geeft een beschrijving van de Aqua-Max Palmtop en de Terminal software die nodig is om software op de Aqua-Max en de Palmtop te installeren.

Nadere informatie

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com Pictogrammenuitleg De pictogrammenuitleg voor de Aliro-software is een uitgebreid overzicht van alle pictogrammen die in de software worden gebruikt. Deze uitleg is ontwikkeld om u te helpen pictogrammen

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com Pictogrammenuitleg Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties De pictogrammenuitleg voor de Aliro-software is een uitgebreid overzicht van alle pictogrammen die in de software worden gebruikt. Deze

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor HP

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Copyright 2017 HP Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor producten en diensten van HP staan

Nadere informatie

Externe apparatuur. Handleiding

Externe apparatuur. Handleiding Externe apparatuur Handleiding Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft en Windows zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE Aan de slag NL Rider De Rider beschikt over een aanraakscherm. U kunt op het scherm klikken of de hardwareknop gebruiken om het apparaat te bedienen. 1 BACK 2 4 LAP PAGE 3 1 Aan-uit/Terug/Pauze/ Stop (

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

PINEARTS HOLLAND BV

PINEARTS HOLLAND BV Veiligheidsmaatregelen Platformweegschaal Alle Endel SWS-Series Gebruikershandleiding PINEARTS HOLLAND BV WWW.PINEARTS.NL Veiligheidsmaatregelen Alle veiligheidsberichten zijn aangegeven met het woord

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G E L V 1 5

H A N D L E I D I N G E L V 1 5 H A N D L E I D I N G E L L @ V 1 5 INHOUD Revision Data... 2 Introductie... 3 Ell@ Layout... 4 Aanzetten Ell@... 5 Unlocken van Ell@... 5 Hoofdmenu... 5 Raadplegen planning... 6 Invoeren prestatie...

Nadere informatie

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding De Hanwell temperatuur / vochtigheid datalogger Hanwell Hanlog32USB software (W200) USB set up communicatie kabel Y055 Verschillende mogelijkheden: -starten

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

ResponseCard AnyWhere Display

ResponseCard AnyWhere Display ResponseCard AnyWhere Display ResponseCard AnyWhere Display-gebruiksaanwijzing Productoverzicht....................... 1 Technische vereisten.................... 2 Installatie in drie minuten................

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding PIXMA MG5500 series Installatiehandleiding CANON INC. 2013 Installatiehandleiding In deze handleiding leest u hoe u een netwerkverbinding voor de printer instelt. Netwerkverbinding Draadloze verbinding

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2 2. Software installeren... 3 3. LaCie Shortcut Button gebruiken... 4 3.1. Installatie... 4 3.2.

Nadere informatie

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Garmin Nautix. Gebruikershandleiding

Garmin Nautix. Gebruikershandleiding Garmin Nautix Gebruikershandleiding April 2016 190-02078-35_0A Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd zonder schriftelijke

Nadere informatie

Modemnetwerk en lokaal netwerk (Local Area Network)

Modemnetwerk en lokaal netwerk (Local Area Network) Modemnetwerk en lokaal netwerk (Local Area Network) Handleiding Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing AED-trainer

Gebruiksaanwijzing AED-trainer Gebruiksaanwijzing AED-trainer ONDERDEELNUMMER Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. All rights reserved. De AED-trainer (trainingstoestel voor automatische externe defibrillators) is een apparaat

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING SIM SAVER KORTE HANDLEIDING (WinXP en 2000: Indien u het toestel niet in dezelfde USB-poort steekt, zal de drive voor de tweede poort opnieuw moeten worden gedefinieerd. Dit probleem heeft te maken met

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

PRODUCTBESCHRIJVING...

PRODUCTBESCHRIJVING... Naslaghandleiding Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 INHOUD VAN DE DOOS... 4 STROOMVERBRUIK... 4 PRAKTISCHE TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN HET CONTROLEAPPARAAT... 5 2. PRODUCTBESCHRIJVING... 6 FUNCTIES VAN HET

Nadere informatie

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 In dit document wordt beschreven hoe u met Fiery Color Profiler Suite een aangepast uitvoerprofiel

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Computer Instructies voor de SM-5062

Computer Instructies voor de SM-5062 Hoofdscherm Staafgrafiek Recovery Knop om de Recovery functie te activeren Programma Profielen Select Knoppen Enter Knop om keuzes te bevestigen Reset Knop om gegevens te wissen Start/Stop Knop Computer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. 9. Balpunt pen. Alvorens gebruik, laad uw nieuwe camera pen alstublieft gedurende 4 uur op voor optimale prestatie.

GEBRUIKSAANWIJZING. 9. Balpunt pen. Alvorens gebruik, laad uw nieuwe camera pen alstublieft gedurende 4 uur op voor optimale prestatie. EP535/MP948 CAMERA PEN GEBRUIKSAANWIJZING LEES DEZE GEBRUIKSAANWIJZING ALSTUBLIEFT VOOR HET EERSTE GEBRUIK, BEWAAR DEZE GEBRUIKSAANWIJZING OP EEN VEILIGE PLEK VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE! PRODUCT OMSCHRIJVING

Nadere informatie

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING [1] b c g d f e a [2] 0,5 1 2 NL Gebruiksaanwijzing ALCT 6/24-2 VOORWOORD Geachte klant, Dank u voor de aanschaf van de ANSM ANN lader ALC T 6-24/2. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

EazyPAT XE & EazyPAT XEPLUS Snelstart handleiding

EazyPAT XE & EazyPAT XEPLUS Snelstart handleiding EazyPAT XE & EazyPAT XEPLUS Snelstart handleiding Inhoud Blz. 1. Instrument voorzijde 1.1 Opbouw EazyPAT XE (PLUS) 5 1.2 Opbouw van het display 6 2. Klasse II 8 3. Klasse III 10 4. Haspels / verlengkabels

Nadere informatie

WERKINGSINSTRUCTIES VOOR DE ST-950 TRAININGSCOMPUTER

WERKINGSINSTRUCTIES VOOR DE ST-950 TRAININGSCOMPUTER Infiniti ST-950 Computerhandleiding Hoofdscherm Staafgrafiek Programma profielen Start/Stop knop SELECT knoppen RESET knop om gegevens te wissen RECOVERY knop om de recovery functie te activeren ENTER

Nadere informatie

CONFIGURATIESOFTWARE (S009-50) Snelstartgids

CONFIGURATIESOFTWARE (S009-50) Snelstartgids P a g i n a 1 CONFIGURATIESOFTWARE (S009-50) Snelstartgids 1. Download de configuratiesoftware vanaf onze website http://www.mo-vis.com/en/support/downloads 2. Sluit de mo-vis Joystick of Multi Swing aan

Nadere informatie

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing Systeemvereisten o Intel of AMD 600 MHz processor (1 GHz of hoger aanbevolen) o 256 MB RAM-geheugen (256 MB of meer beschikbaar geheugen aanbevolen) o 60

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Marsden Weegindicator. Stimag B.V. Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) fax.

GEBRUIKSAANWIJZING. Marsden Weegindicator. Stimag B.V. Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) fax. GEBRUIKSAANWIJZING Marsden Weegindicator Stimag B.V. info@stimag.nl Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) 562 62 65 fax. (023) 562 97 44 Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bridgemate Pager. Berichtensysteem voor wedstrijdleiders. Handleiding Bridge Systems BV

Bridgemate Pager. Berichtensysteem voor wedstrijdleiders. Handleiding Bridge Systems BV Bridgemate Pager Berichtensysteem voor wedstrijdleiders Handleiding 2017 Bridge Systems BV Bridgemate Pager Handleiding Pagina 2 Inhoud Introductie... 3 Benodigdheden... 3 Werking van de pagers... 3 Het

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Informatie voor de gebruiker: HD (High Definition) en HFR (High Frame Rate) video-opname apparaten, zijn een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van de gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor HP-producten

Nadere informatie

Onboard auto camera Caméra embarquée

Onboard auto camera Caméra embarquée Onboard auto camera Caméra embarquée ONBOARD CAR CAMERA ONBOARD-KFZ-KAMERA up to 32GB Video format Movie 2.0 LCD Screen Low illumination for night operation High speed recording quick response for light

Nadere informatie

Technische handleiding database ontslagmanagement

Technische handleiding database ontslagmanagement Technische handleiding database ontslagmanagement 1. Het databasevenster De database opent u door te dubbelklikken 1 op het Access-icoon Ontslagmanagement.lnk Mogelijk krijgt u eerst één of meerdere vensters

Nadere informatie

Menu Instellingen. Afdrukken. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Index

Menu Instellingen. Afdrukken. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Index Met het Instellingenmenu kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor meer informatie een menu-item: Signaalinstelling Spaarstand Auto doorgaan Afdruktimeout Taal op display Printertaal

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP321 en IP331 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Telefoonhoorn

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen.

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2 5 6 4 8 7 1 Vermogen AAN/UIT

Nadere informatie

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Naslaggids M570 Direct afdrukken via USB 1. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort aan de voorzijde van het apparaat. 2. Het menu USB-flashdrive wordt geopend. Raak de pijknoppen

Nadere informatie

Scenario Player voor TaHoma Connect

Scenario Player voor TaHoma Connect Scenario Player voor TaHoma Connect Installatiehandleiding Scenario Player Artnr. 1824035 Scenario Player De Scenario Player for TaHoma is een draadloze muurzender die het mogelijk maakt in TaHoma geprogrammeerde

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 1.0 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een scorebord optie 7 van Data Display. We hopen dat er veel plezier aan beleefd zal

Nadere informatie

Versie 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Versie 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Versie 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Alle rechten voorbehouden. Ongepubliceerde rechten voorbehouden onder de copyrightwetten van de Verenigde Staten. De inhoud van deze publicatie mag in geen

Nadere informatie

Bestnr. 87 90 69 ODYS Internettablet noon 9_7

Bestnr. 87 90 69 ODYS Internettablet noon 9_7 Bestnr. 87 90 69 ODYS Internettablet noon 9_7 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Inhoudsopgave Eerste handelingen Eerste handelingen Hoe plaats ik de SIMkaart en de batterij in de telefoon? De mobiele telefoon opladen? Hoe begin ik het best? Mijn

Nadere informatie

Midtronics MDX Pijlen OMHOOG en OMLAAG Gebruik deze toetsen om testparameters te kiezen en door de menuopties te bladeren.

Midtronics MDX Pijlen OMHOOG en OMLAAG Gebruik deze toetsen om testparameters te kiezen en door de menuopties te bladeren. MIDTRONICS MDX600 1 Pijlen OMHOOG en OMLAAG Gebruik deze toetsen om testparameters te kiezen en door de menuopties te bladeren. 2 Toets ENTER Gebruik deze toets om keuzen te maken. 3. Toets TERUG/AFDRUKKEN

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 4 5 Aanraakscherm

Nadere informatie

b. verbind je laptop ook met het smartboard via de usb kabel. Deze kabel sluit je aan op het usb kabel aan de rechterkant van het bord.

b. verbind je laptop ook met het smartboard via de usb kabel. Deze kabel sluit je aan op het usb kabel aan de rechterkant van het bord. Workshop 1 Smartboard training Het SMART Board starten 1 Zorg ervoor dat het Smartboard en de projector zijn aangesloten op de computer: a. verbind je laptop met de beamerkabel of VGA kabel met het smartboard.

Nadere informatie

www.eggtronic.com USER MANUAL

www.eggtronic.com USER MANUAL www.eggtronic.com USER MANUAL Index Nederlands p. 2 Figures 5 3 3 1 2 4 5 6 3 6 3 6 6 3 3 6 7 4 usb 3.0 slots usb cartridge connectors additional usb ports bluetooth cartridge sd card reader cartridge

Nadere informatie

Bewaarde opdrachten afdrukken en verwijderen. Afdruktaken controleren. Afdruktaken reserveren

Bewaarde opdrachten afdrukken en verwijderen. Afdruktaken controleren. Afdruktaken reserveren Wanneer u een afdruktaak naar de printer verzendt, kunt u in het stuurprogramma opgeven dat de taak in het printergeheugen moet worden bewaard. Als u de afdruktaak daadwerkelijk wilt uitvoeren, moet u

Nadere informatie

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen Snelstartgids Waarschuwing Deze Snelstartgids biedt algemene richtlijnen voor de installatie en het gebruik van IRISnotes. Gedetailleerde instructies over het complete functiebereik van IRISnotes vindt

Nadere informatie

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter Gebruikersveiligheid De printer en de aanbevolen verbruiksartikelen zijn getest en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Als u de volgende informatie in acht neemt, bent u verzekerd van een ononderbroken

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

2. Geadviseerde omgevingstemperatuur van 0 C tot 50 C.

2. Geadviseerde omgevingstemperatuur van 0 C tot 50 C. BT111 ACCU TESTER BT222 ACCU / LAADSTART / TESTER BEDIENINGSHANDLEIDING BELANGRIJK! 1. Voor het testen van 12 V accu's: SAE : 200~1200 CCA DIN : 110~670 CCA IEC : 130~790 CCA EN : 185~1125 CCA CA(MCA)

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor HP

Nadere informatie