Door: Annemieke de Haan Onderwerp: Verslaglegging bijeenkomst Oranje Nassaulaan 24 mei 2016 Datum: vrijdag 17 juni 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Door: Annemieke de Haan Onderwerp: Verslaglegging bijeenkomst Oranje Nassaulaan 24 mei 2016 Datum: vrijdag 17 juni 2016"

Transcriptie

1 Verslag bewonersbijeenkomst 24 mei 2016 Door: Annemieke de Haan Onderwerp: Verslaglegging bijeenkomst Oranje Nassaulaan 24 mei 2016 Datum: vrijdag 17 juni 2016 Aanleiding Rekenmodellen geven aan dat er in Heerenveen tussen nu en 2030 een flinke groei van het verkeer plaatsvindt. Over 15 jaar zullen er arbeidsplaatsen bij IBF zijn, inwoners in Skoatterwâld en arbeidsplaatsen in het centrum. Dat zorgt voor groei van het verkeer. Om dat goed te verwerken is aanpassing van de op- en afritten van de A32 nodig. Ook nu al ontstaat in de ochtend- en de avondspits en tijdens evenementen grote verkeersdrukte in Heerenveen. In de ochtendspits heeft het verkeer dat de stad inrijdt hier last van. Met name het verkeer vanuit het noorden ondervindt vertraging op de afrit Heerenveen Centrum via de K.R. Poststraat de stad in. Maar ook op de andere afritten is het erg druk. In de avondspits staan er lange wachtrijen in Heerenveen om via de K.R. Poststraat en Oranje Nassaulaan de A32 op te gaan. Tijdens evenementen is het nog drukker. De gemeente Heerenveen en de provincie Fryslân willen daarom tijdens de spits Heerenveen beter bereikbaar maken. Daarvoor nemen zij samen met Rijkswaterstaat de volgende maatregelen: Verbetering van de op- en afritten van de A32 bij Heerenveen Centrum en Oranjewoud Verbetering van de wegen naar deze op- en afritten (K.R. Poststraat en de Oranje Nassaulaan) Dit gaat zorgen voor een vlottere en nog veiliger doorstroom van het verkeer. Als er niets gebeurt Doordat er steeds meer auto s zijn gekomen, is er nu te weinig ruimte vanaf de snelweg de stad in en andersom. Daarnaast ligt knooppunt Heerenveen (A7/A32) dichtbij en dat verhoogt de druk ook. Als er niets wordt gedaan, zorgt de voortdurende groei van het aantal auto s op de weg voor meer stilstaan en dus langere reistijden, verminderde bereikbaarheid, economische schade en een extra uitstoot van schadelijke stoffen. Daarom willen gemeente en provincie Fryslân Heerenveen beter bereikbaar maken. Eerdere plannen Er is al eerder gekeken hoe dit het beste opgelost kan worden. Destijds lag er een voorstel met twee parallelwegen langs de A32. Nu wordt voorgesteld om dit idee los te laten en met een oplossing te komen die de stad minder schaadt maar de bereikbaarheid wel oplost. Ontwerpers zijn hiermee aan de slag gegaan op basis van de volgende uitgangspunten: bestaande aansluitingen optimaliseren zo min mogelijk nieuw asfalt maken

2 Omdat voor sommige bewoners deze maatregelen directe gevolgen hebben, is de gemeente met deze direct betrokkenen persoonlijk in gesprek gegaan. Daarna volgden drie bijeenkomsten, waaronder die over de aansluitingen bij de Oranje Nassaulaan. Tijdens deze bijeenkomsten werden de plannen gepresenteerd en konden de bewoners hun reactie geven en meedenken (dit is het participatietraject). Goede ideeën worden verder onderzocht en kunnen worden meegenomen in een ontwerpvoorstel. Na de zomer besluiten de partijen of en zo ja hoe het plan wordt vastgesteld. Daarna start de bestemmingsplanprocedure en kunnen zienswijzen worden ingediend waarna men nog bezwaar kan maken en/of beroep bij de rechter kan aantekenen. Voorstel aansluitingen bij de Oranje Nassaulaan Oranje Nassaulaan krijgt aan beiden kanten tweebaanswegen. Bij de op- en afritten op ON naar A32 en de op- afrit van Stadionweg komen stoplichten. Dit zijn er 3 in totaal.

3 Vragen en antwoorden Tijdens de presentatie en bij de groep sessies zijn er veel vragen en suggesties gekomen over het plan. De aandacht richtte zich voornamelijk op andere mogelijkheden voor invulling Oranje Nassaulaan. Hoofdlijn / samenvatting: - Goed dat structuur gehandhaafd blijft. Oplossing moet alleen anders. - Ontwerp met verkeerslichten is minder goed. Opmerkingen Geef vooral het waarom iets niet kan en leg dat goed uit. Hieronder staan de vragen en antwoorden. Ze zijn geclusterd in verkeerssituatie, milieu en project algemeen. Verkeerssituatie Vraag: Hebben jullie ook gekeken naar de rotonde bij Burgemeester Falkenaweg? Ik zie dit niet terug in het plan. Antwoord: De drukte neemt toe, dus we zullen deze rotonde over 10 jaar ook moeten aanpakken. Nu valt deze rotonde buiten het A32-project, dus zit het niet in het plan. Vraag: Klopt het dat er 3 verkeerslichten komen met maar een kleine ruimte er tussen? Antwoord: Ja dat klopt. Vraag: Waarom is er niet gekozen voor een rotonde bij Prinsenweg, Stadionweg en Oranje Nassaulaan? Antwoord: Er is wel naar gekeken, maar de oplossing is te complex. De rotondes komen dan te dicht op elkaar. Dit lost dan niet het probleem op dat we willen. Vraag: Is er rekening gehouden met toenemende drukte bij evenementen? Antwoord: Ja, verkeerslichten zijn beter te beïnvloeden dan rotondes. Vraag: Maar verkeerslichten geven ook terugslag. Antwoord: Dat klopt. Vraag: Kan de K.R. Poststraat niet aangesloten worden met de dieptetunnel Haskeruitgang? Antwoord: Dat is een plan uit de oude doos. Het geeft heel veel extra verkeer op de K.R. Poststraat en dan moet je woningen saneren. Vraag: Waarom worden er bij afscheidshuis en benzinestation op Oranje Nassaulaan geen rotondes geplaatst? Er is daar ruimte genoeg. Antwoord: Er is ook naar gekeken en er is ruimte. Turborotondes komen dan te dicht op elkaar te staan.

4 Vraag: Als de Oranje Nassaulaan en Rottumerrotonde worden verdubbeld, zijn er dubbele opstelstroken om te wachten. Dan komt er ook meer fijnstof vrij. Antwoord: We gaan hier aandacht aan besteden. Een verdubbeling is nodig omdat we anders te lang groen moeten geven bij het verkeerslicht. Vraag: Bij de noordelijke aansluiting wordt gekozen voor een rotonde. Hebben jullie naar Joure gekeken? Is dit niet precies hetzelfde? Antwoord: Bij dit type aansluiting hou je hier juist de flow er in. Vraag: Ik woon in Skoatterwâld en werk op IBF. Is er geen snellere route mogelijk dan eerst naar andere kant van Heerenveen te moeten? Antwoord: Op de fiets kan je rechtstreeks. Maar tijdens de bijeenkomst voor Skoatterwâld komen we er uitgebreid op terug. Dat verslag kan je lezen op de site. Vraag: Atalantastraat heeft het erg te verduren, hierover zie ik niks in het plan. Antwoord: De drukte in de Atalantastraat is niet veel groter dan op de andere wegen. Over enkele jaren wordt het drukker, maar de pijn wordt verdeeld over de verkeerswegen. Milieu Vraag: Hebben jullie naar fijnstof en kilometersnelheid gekeken? Antwoord: De fijnstof levert hier geen problemen op. Er zijn berekeningen gedaan en die vallen binnen de norm. Deze berekeningen, inclusief die van het geluid, kunnen jullie inzien. Dit staat op de website De kilometersnelheid blijft 130. Het Rijk heeft dit besluit genomen, gemeente heeft wel bezwaar gemaakt maar de snelheid is 130 gebleven. Project algemeen Vraag: Zijn jullie MER-plichtig? Antwoord: Nee, de aard van deze maatregelen vallen niet onder de MER-plicht. Vraag: Zijn er plannen voor na 2030? Meer decentralisatie, autoluw? Antwoord: Het charmante nu is dat we geen nieuwe wegen hoeven aan te leggen, maar dat we ze gaan optimaliseren. Over 15 tot 20 jaar nemen we wellicht andere beslissingen door kunstmatige intelligentie. Misschien is tegen die tijd al meer techniek in de auto. Op dit moment doen we zo veel mogelijk aan uitbreiding. Vraag: Wat is het budget? Antwoord: Er ruim 25 miljoen euro beschikbaar. Vraag: Waardoor worden de problemen veroorzaakt? Antwoord: We hebben maar 4 aansluitingen op de Rijkswegen en deze lopen dwars door de stad heen. Er zijn geen buffers, het systeem is kwetsbaar geworden. Vraag: Wordt er ook gekeken om mensen uit de auto te krijgen? Antwoord: Dit zit niet als maatregel in het pakket. Het is wel aan de gemeente Heerenveen om de fiets aantrekkelijker te maken. Heerenveen heeft geen lokaal openbaar vervoer. We willen het fietsennetwerk nog beter maken, dit zie je al door de fietspaden van Skoatterwâld naar de stad.

5 Bespreken groepssessies Doordat er veel deelnemers waren, zijn alle suggesties in grote lijnen besproken. Samenvatting: - Goed dat structuur gehandhaafd blijft. De oplossing moet alleen anders. - Ontwerp met verkeerslichten is minder goed. Suggesties: Grote ovondes, rotondes Verkeer alleen rechtsaf laten gaan Rotondes met keuzes maken Hondenbot - kluif Deze suggesties worden meegenomen in het verdere proces en wordt bekeken of deze ook onderzocht gaan worden. Meer informatie Met dit verslag wordt ook de presentatie meegestuurd. Informatie over Heerenveen beter bereikbaar (Vlot en veilig de A32 op en af) is te vinden op de website: Bijeenkomst inpassingsplan verschoven van juni naar september Er wordt een vervolgsessie georganiseerd over het inpassingsplan. Hierbij gaat het vooral om de inkleding van het plangebied: bermen, groen, water, geluidsschermen, et cetera. Deze bijeenkomst was gepland op 14 juni, maar is verschoven naar september. De mensen die zich al voor de bijeenkomst hadden aangemeld, hebben hierover persoonlijk bericht gehad. In augustus wordt er een mail verstuurd met een nieuwe datum. Opgeven kan dan via de website. Reactienota De komende periode wordt de reactienota aan de hand van suggesties en verbeteringen opgesteld. Na de zomer volgt besluitvorming door de gemeente, Rijkswaterstaat en provincie Fryslân. Vervolgens ontvangt u de reactienota met hierin de argumentatie of verbetersuggesties wel of niet worden overgenomen en uitgevoerd. Proces / planning A32 Fase 1 Overleg directbetrokkenen/belanghebbenden februari maart 2016 Fase 2 Participatie en inspraak april juni 2016 Besluitvorming gemeente, Rijkswaterstaat en provincie september oktober 2016 (wel/niet overnemen verbetersuggesties) Fase 3 Bestemmingsplantraject oktober 2016 augustus 2017 Fase 4 Fase 5 Voorbereiden nutsvoorzieningen (o.a. gastracé) Projectovereenkomst Gasunie Bestek/aanbesteding/gunning Realisatie nutstracé Ontwerp en realisatie Ontwerp Bestek/aanbesteding/gunning juni 2016 juli 2016 april 2017 zomer september november

6 Start realisatie medio 2018

7

8

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015 Herinrichting t Goylaan Presentatie 22 april 2015 Opbouw presentatie Waarom is het nodig? Wat stellen we voor? Wat zijn de verkeerseffecten? Wat zijn milieu-effecten? Wat bereiken we ermee? Hoe gaat het

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Enquête: Verkeersontwikkelingen in en rond Zegge: Enquête Dorpsraad Zegge

Enquête: Verkeersontwikkelingen in en rond Zegge: Enquête Dorpsraad Zegge Enquête: Verkeersontwikkelingen in en rond Zegge: Mede door de opening van de Nelson Mandelaweg worden wij in en om Zegge momenteel geconfronteerd met een toenemende verkeersdrukte. In de Lage Zegstraat

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Werkzaamheden A1/A6. A1/A6 Watergraafsmeer Diemen Muiderberg Almere Stad West A1 t Gooi A1 Muiderbrug

Werkzaamheden A1/A6. A1/A6 Watergraafsmeer Diemen Muiderberg Almere Stad West A1 t Gooi A1 Muiderbrug Werkzaamheden A1/A6 A1/A6 Watergraafsmeer Diemen Muiderberg Almere Stad West A1 t Gooi A1 Muiderbrug Rijkswaterstaat zorgt voor betere doorstroming en betrouwbaardere reistijd De A1 en in het verlengde

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Agenda 1. Opening en terugkoppeling proces 19:00 19:10 2. Toelichting beleidsgedeelte GVVP 19:10 19:30 3. Stellingen

Nadere informatie

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk Aanleiding De N237 tussen Utrecht en Amersfoort is een oude rijksweg. Na de aanleg van de A28 in 1986, verplaatste het verkeer zich van de N237 naar de A28. In de loop van de tijd is het op de A28 zo druk

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1077115 Sliedrecht, 6 augustus 2013 Onderwerp: Kruispunt Ouverture met toe- en afrit A15 Beslispunten 1. In te stemmen met het

Nadere informatie

Inhoud Presentatie. Parallelstructuur A12 Provinciaal Inpassingsplan Extra Gouwe Kruising. Informatieavond Gouda 7 april 2010

Inhoud Presentatie. Parallelstructuur A12 Provinciaal Inpassingsplan Extra Gouwe Kruising. Informatieavond Gouda 7 april 2010 Parallelstructuur A12 Provinciaal Inpassingsplan Extra Gouwe Kruising Informatieavond Gouda 7 april 2010 Inhoud Presentatie Waarom is Extra Gouwekruising nodig? Parallelstructuur A12 De oplossing Het plangebied

Nadere informatie

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen op shortlist Nummer Opmerking Reactie 5 (Tegengaan sluipverkeer) Sluipverkeer keihard aanpakken

Nadere informatie

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Reacties op de NRD worden verwerkt

Reacties op de NRD worden verwerkt Nieuwsbrief N279 Veghel-Asten Editie december 2016 Over de N279 Veghel-Asten Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Ook is de weg belangrijk

Nadere informatie

Bereikbaarheid Waterland. Presentatie tijdens informatieavond 9 februari 2012

Bereikbaarheid Waterland. Presentatie tijdens informatieavond 9 februari 2012 Bereikbaarheid Waterland Presentatie tijdens informatieavond 9 februari 2012 Inhoud 1. Introductie project Bereikbaarheid Waterland 2. Proces tot heden 3. Te realiseren maatregelen 4. Vervallen maatregelen

Nadere informatie

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Portefeuillehouder Van der Zwan Datum collegebesluit 20 november 2015 Opsteller H. Jorritsma, J. van Leeuwestijn Registratie GF15.20102 Agendapunt 3 Voorstel 1. Instemmen

Nadere informatie

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Hier Studiedag komt tekst verkeerslichten Jonathan de Vries Hier komt ook tekst Adviseur verkeersmanagement Patricia Stumpel-Vos Adviseur mobiliteitsbeleid Inhoud

Nadere informatie

Ambtelijk advies. 1. Baardwijkse overlaat

Ambtelijk advies. 1. Baardwijkse overlaat Ambtelijk advies 1. Baardwijkse overlaat Voor de Baardwijkse overlaat is het ambtelijk advies aan de Stuurgroep GOL om variant A (voorkeursvariant NRD) en variant C (nr. 369) beide mee te nemen in de MER.

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord:

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord: Utrecht, 4 november 2008 Pythagoraslaan 101 Tel. 030-2589111 Afdeling nummer : MOB : 2008INT231003 Onderwerp: Schriftelijke beantwoording ex art. 47 van het Reglement van Orde aan het College van Gedeputeerde

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Soesterbergsestraat e.o. Welkom!

Verkeersonderzoek Soesterbergsestraat e.o. Welkom! Verkeersonderzoek Soesterbergsestraat e.o. Welkom! vrijdag 5 juni 2015 0 Agenda 1. Aanleiding en doel 2. Probleemanalyse 2020 3. Oplossingsrichtingen 4. Ontwerp herinrichting 5. Milieu (bomen, geluid en

Nadere informatie

Files. We kunnen er samen wat aan doen.

Files. We kunnen er samen wat aan doen. Files. We kunnen er samen wat aan doen. Inhoud Files. We kunnen er samen wat aan doen. Inleiding Tip 1: Invoegen op snelheid Tip 2: Blijf bij drukte in uw rijstrook Tip 3: Gebruik de spitsstrook Tip 4:

Nadere informatie

Het plan in het coalitieakkoord

Het plan in het coalitieakkoord Aan College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: alternatief scenario Poort van Hoorn Hoorn, 26 augustus 2014 Geacht college, Tijdens de presentatie van het coalitie is in

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015 Verkenning N65 Vught - Haaren Informatieavond 25 November 2015 25 november 2015 Opbouw presentatie Het waarom van de verkenning: wat is het probleem? Proces en bestuurlijke uitgangspunten (mei 2013) Tussenbalans

Nadere informatie

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms,

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms, Groningen, 20 december 2011 Beste leden van de platforms, In oktober zaten we voor het laatst bij elkaar. In januari 2012 hebben we onze volgende platformbijeenkomsten gepland. In de tussentijd sturen

Nadere informatie

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014 Conceptverslag Ontwerpatelier N207 Zuid Contact n207@pzh.nl Datum 21 juli 2014 Resultaten ontwerpatelier Verlengde Bentwoudlaan dd. 12 mei 2014 Project N207 Zuid: Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018 3e klankbordgroep AVANT Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg 27 november 2018 Agenda Kennismaking 19.00 19.10u Korte samenvatting van het project AVANT 19.10 19.20u Stand van zaken project AVANT

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Tussenresultaten Inhoud Waar staan we nu, vervolgstappen en planning? NRD januari 2018 en zienswijzen Drie alternatieven A20 Resultaten van het onderzoek:

Nadere informatie

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Heraanleg E40 Aalter 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Welkom Patrick Hoste Burgemeester Aalter Infovergadering 14 mei 2014 Historiek 1998: eerste schets + opmetingen 2004: eerste MER-rapport 2006: aangepaste

Nadere informatie

bestemmingsplan Woningen Oude Rijnsburgerweg Gemeente Oegstgeest Nota beantwoording Zienswijzen

bestemmingsplan Woningen Oude Rijnsburgerweg Gemeente Oegstgeest Nota beantwoording Zienswijzen bestemmingsplan Woningen Oude Rijnsburgerweg Gemeente Oegstgeest Nota beantwoording Zienswijzen Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.0579.BPWORBW-ON01 Datum: 2018-04-26 Contactpersoon Buro SRO:

Nadere informatie

Informatieavond Nieuwkuijk en Vlijmen-Vliedberg 28 oktober 2014

Informatieavond Nieuwkuijk en Vlijmen-Vliedberg 28 oktober 2014 Informatieavond Nieuwkuijk en Vlijmen-Vliedberg 28 oktober 2014 Zo n 60 belangstellenden bezochten op 28 oktober 2014 de informatieavond in Nieuwkuijk over de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat

Nadere informatie

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto.

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Inleiding In het verkiezingsprogramma van D66 Meierijstad staat dat we de infrastructuur van de fietspaden willen versterken door goede, veilige en duurzame fietspaden. Dit plan voor snelfietsroutes is

Nadere informatie

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad Inhoud A Delfts Doen! Delftenaren maken de stad 1 Delfts Doen! Delftenaren maken de stad P lannen maken in de stad doe je niet alleen. Een goed initiatief vraagt samenwerking en afstemming met bewoners,

Nadere informatie

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Uitbreiding Abe Lenstrastadion Verkeer en Parkeren

Uitbreiding Abe Lenstrastadion Verkeer en Parkeren Uitbreiding Abe Lenstrastadion Verkeer en Parkeren 1. Inleiding De plannen van het Abe Lenstrastadion in het Sportstadgebied betreffen een uitbreiding van de stadioncapaciteit van 26.000 naar ca. 32.000

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr , VV Nummer 30/2016 Zaaknr

v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr , VV Nummer 30/2016 Zaaknr v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr. 2016-21590, VV Nummer 30/2016 Zaaknr. 627824 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende een opname- en acceptatiebesluit

Nadere informatie

Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 9 februari 2012 T&M FdJ/jj

Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 9 februari 2012 T&M FdJ/jj Memo Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 9 februari 2012 T&M-1034502-FdJ/jj 307175 Aan Gerdien Priester Kopie aan Rob Meijer Mark Aarts Arie van der Spoel Van Jan Janssen Betreft Rijtijden

Nadere informatie

Presentatie verkeersplan Soest-Zuid. woensdag 10 juni 2015

Presentatie verkeersplan Soest-Zuid. woensdag 10 juni 2015 Presentatie verkeersplan Soest-Zuid woensdag 10 juni 2015 0 Agenda 1. Aanleiding en doel 2. Stationsontwikkeling Soest-Zuid 3. Soesterbergsestraat en omgeving 4. Voorkeursvariant 5. Vervolgproces 6. Informatiemarkt

Nadere informatie

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december 2011 Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Rijkswaterstaat heeft voor de aansluiting Utrecht Noord een aantal mogelijke

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. december 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Planning van het project Het project PHS Meteren-Boxtel duurt meerdere

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN. Voorstel verkeersstructuur westflank Waalsprong

VRAGEN & ANTWOORDEN. Voorstel verkeersstructuur westflank Waalsprong VRAGEN & ANTWOORDEN Voorstel verkeersstructuur westflank Waalsprong 1. Waarom is er gekozen voor een zuidelijke knip? Een knip biedt de beste garantie om te voorkomen dat er te veel verkeer over de Griftdijk

Nadere informatie

Zuidtangent t.h.v. Stadshart

Zuidtangent t.h.v. Stadshart Zuidtangent t.h.v. Stadshart Aan: Het college van B&W Van: Martien Ippel Datum: 12 oktober 2010 Betreft: Verkeerssituatie Zuidtangent t.h.v. Stadshart Afschrift aan: - Geacht college, Hierbij enige aanvullende

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma GVVP - Concept t/m 2020

Uitvoeringsprogramma GVVP - Concept t/m 2020 Uitvoeringsprogramma GVVP - Concept - 2018 t/m 2020 Vastgesteld door B&W op: [ [en/of] ] Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitvoeringsprogramma GVVP 2018 t/m 2020 4 2.1 Inrichting

Nadere informatie

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Waarom dit project? Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Ook is de weg belangrijk

Nadere informatie

Plan van aanpak Partiële herziening bestemmingsplan Leeuwarden Recreatiegebied Groene Ster t.b.v. evenementen (festivals)

Plan van aanpak Partiële herziening bestemmingsplan Leeuwarden Recreatiegebied Groene Ster t.b.v. evenementen (festivals) Plan van aanpak Partiële herziening bestemmingsplan Leeuwarden Recreatiegebied Groene Ster t.b.v. evenementen (festivals) 1 1. Inleiding In de Groene Ster worden al meerdere jaren diverse evenementen (festivals)

Nadere informatie

PS2009MME College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

PS2009MME College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2009MME04-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 januari 2009 Nummer PS : PS2009MME04 Afdeling : MOB Commissie : MME Registratienummer : 2008int235036 Portefeuillehouder : Ekkers

Nadere informatie

Velsertunnel in 2016 negen maanden dicht

Velsertunnel in 2016 negen maanden dicht Overzicht omleidingsroutes en verwachte hinder Velsertunnel in 2016 negen maanden dicht Haarlem Noord Beverwijk Hoe rijd je van Haarlem Noord naar Beverwijk als de Velsertunnel in Vanuit Haarlem Noord

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks

Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks 3-6-2016 1 Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks BAM Infra Wegen, 2-6-2016 1 Agenda Inleiding - Vragen? Verkeersmaatregelen - Langevliet - Vragen? - Van Foreestweg - Vragen? - Breewijd - Vragen?

Nadere informatie

Stand van Zaken De Meern. De situatie na 17 september 2012 De Meernconferentie

Stand van Zaken De Meern. De situatie na 17 september 2012 De Meernconferentie Stand van Zaken De Meern De situatie na 17 september 2012 De Meernconferentie Inhoud Aanleiding sept 2012 Mereveldplein Situatie sept 2012 Situatie maart 2014 Leefbaarheid Situatie sept 2012 Situatie maart

Nadere informatie

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen»

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen» Gemeente Barneveld T.a.v. het college van B&W en de Gemeenteraad Postbus 63 3770 AB Barneveld Voorthuizen, 5 april 2012 Onderwerp: Inspraak reactie op de voorgestelde plannen Rondweg Voorthuizen Noord.

Nadere informatie

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015]

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] 2015 Fietsersbond Deventer gst [UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] Aantal respondenten t/m 24 september 2015: 26 leden van de Fietsersbond Deventer e.o. Dit is ongeveer 12 % van het ledenbestand met e-mail.

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 8 maart Onderwerp: Aanleg extra fiets/wandelroute station Sassenheim - Besluitvormend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 8 maart Onderwerp: Aanleg extra fiets/wandelroute station Sassenheim - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 8 maart 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00196 Onderwerp: Aanleg extra fiets/wandelroute station Sassenheim - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Het college besluit in

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls,

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls, abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Contactpersoon Doorkiesnummer Datum 16 juni 2006 Ons kenmerk DGP/WV/u.06.01301

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit 18 februari 2013

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit 18 februari 2013 Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam 13992260 Brief van de heer E. van den Bossche en anderen over de verbreding van de Tractaatweg met aansluitpunten, d.d. 24 januari 2013 Betreft vergadering

Nadere informatie

Uitkomsten t.b.v. de visie

Uitkomsten t.b.v. de visie Achtergrond Ten behoeve van de regionale bereikbaarheidsvisie IJmond is in de periode april-juni 2012 een digitale enquête gehouden onder de inwoners van de IJmond. Via regionale pers en diverse websites

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Extra oefenopgaven Deel 1

Extra oefenopgaven Deel 1 1 BEREIKBAARHEID EN RUIMTELIJKE INTERACTIE Bereikbaarheid 1.1 De ooit geplande Rijksweg A3 Onderstaand schema geeft de Randstad weer met enkele kernen. In het originele Rijkswegenplan uit 1927 was ook

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. Ontwerpbestemmingsplan Ambulancepost Eikenheuvelweg Uden. NL.IMRO.0856.BPRAVEikenheuvelwg

Zienswijzenrapport. Ontwerpbestemmingsplan Ambulancepost Eikenheuvelweg Uden. NL.IMRO.0856.BPRAVEikenheuvelwg Zienswijzenrapport Ontwerpbestemmingsplan Ambulancepost Eikenheuvelweg Uden NL.IMRO.0856.BPRAVEikenheuvelwg 1 Inhoudsopgave zienswijzenrapport 1. Inleiding 3 2. Overwegingen ten aanzien van de inhoud van

Nadere informatie

in uw brief van 19 oktober 2018 stelt u ons vragen over de Halsterseweg noord te Halsteren. Graag beantwoorden wij hieronder uw vragen als volgt.

in uw brief van 19 oktober 2018 stelt u ons vragen over de Halsterseweg noord te Halsteren. Graag beantwoorden wij hieronder uw vragen als volgt. GemeenteJjI Bergen op Zoom Fractie Lijst Linssen en PvdA T.a.v. de heer M. Dam en de heer Van Aken p/a de Griffie Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Uw kenmerk Ons kenmerk U18-016076 Datum 1 5 NÍÌV, 2018

Nadere informatie

Reactie Katwijk op Nota voorkeursmaatregelen R-net buscorridor Leiden-Katwijk-Noordwijk.

Reactie Katwijk op Nota voorkeursmaatregelen R-net buscorridor Leiden-Katwijk-Noordwijk. Voorstel Aan : Burgemeester en Wethouders Kenmerk : 504271 Status : Openbaar / Ter besluitvorming Datum : 3 juli 2015 Afdeling : Projecten Raad : Ja, ter kennisgeving Medewerk(st)er : S.W. van Beveren

Nadere informatie

Bewonerspanel Verkeersveiligheid

Bewonerspanel Verkeersveiligheid Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Verkeersveiligheid Februaripeiling 2015: Verkeersveiligheid De gemeente Utrecht wil graag

Nadere informatie

Fileprobleem. Leerjaar 1, schooljaar De opdrachtgever

Fileprobleem. Leerjaar 1, schooljaar De opdrachtgever Fileprobleem Verkeersknooppunt Verkeerscentrale Leerjaar 1, schooljaar 2017-2018 1. De opdrachtgever Dagelijks maken miljoenen reizigers gebruik van het Nederlandse wegennet. Het wordt steeds drukker en

Nadere informatie

Verlengde Spoorlaan Drunen

Verlengde Spoorlaan Drunen Verlengde Spoorlaan Drunen Verlengde Spoorlaan Drunen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat Vrijgegeven voor NRD GOL is een samenwerking tussen provincie Noord-Brabant, de gemeenten Heusden, Waalwijk

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1 Raadsvoorstel Agendapunt: 13 Onderwerp Beschikbaar stellen kredieten Turnhoutsebaan Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 6 mei 2014 8 juli 2014 Overzichtstekening werkzaamheden Aan

Nadere informatie

Klankbordgroep. Welkom! Agenda. 19.30 Opening. 19.35 Welkom door de wethouder. 19.40 Presentatie: aanleiding en doel van het project

Klankbordgroep. Welkom! Agenda. 19.30 Opening. 19.35 Welkom door de wethouder. 19.40 Presentatie: aanleiding en doel van het project Klankbordgroep Welkom! 29 november 2011 0 Agenda 19.30 Opening 19.35 Welkom door de wethouder 19.40 Presentatie: aanleiding en doel van het project 20.10 Voorstellen: wie zitten er aan tafel? 20.40 Koffiepauze

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

Rapport bereikbaarheid BZO

Rapport bereikbaarheid BZO Rapport bereikbaarheid BZO 1 Voorwoord Via het Ondernemers Trefpunt zijn wij in contact gekomen met VBZO. Er is ons gevraagd een onderzoek uit te voeren voor deze bedrijvenvereniging inzake de bereikbaarheid

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam De provincie Groningen en de regio hebben zich gezamenlijk ingezet voor de verdubbeling van de rijksweg N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Dit moet een stimulans

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

Simulatie verkeersafwikkeling Bestemmingsplan Rhone- Forepark

Simulatie verkeersafwikkeling Bestemmingsplan Rhone- Forepark Simulatie verkeersafwikkeling Bestemmingsplan Rhone- Forepark 9 december 2015 Hidde van der Bijl - DSO Verkeer Gemeente Den Haag Max Stoltz Ingenieursbureau Gemeente Den Haag 1 Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Reconstructie N65. Voorontwerpbestemmingsplan Haaren Veelgestelde vragen. februari 2019

Reconstructie N65. Voorontwerpbestemmingsplan Haaren Veelgestelde vragen. februari 2019 Waarom wordt de N65 aangepakt? Van waar tot waar loopt het project Reconstructie Wie is de beheerder van de Wat is de planning van het project reconstructie Wat zijn de kosten en wie betalen er mee aan

Nadere informatie

Presentatie SAA-project A9BAHO. Bedrijvenbijeenkomst Breikers Amstelveen. 27 september Kees Abrahamse Omgevingsmanager RWS. Inhoud presentatie

Presentatie SAA-project A9BAHO. Bedrijvenbijeenkomst Breikers Amstelveen. 27 september Kees Abrahamse Omgevingsmanager RWS. Inhoud presentatie Presentatie SAA-project A9BAHO Bedrijvenbijeenkomst Breikers Amstelveen 27 september 2018 Kees Abrahamse Omgevingsmanager RWS HB3600750 28-9-2018 Inhoud presentatie Voorgeschiedenis programma Schiphol-Amsterdam-Almere

Nadere informatie

Adviesnota aan de Raad

Adviesnota aan de Raad VOORBLAD Adviesnota aan de Raad Registratienummer: Datum: 27 mei 2014 Z-9782-ws / Raad-01839-ws Soort Voorstel: Onderwerp: Portefeuillehouder: Programma: Kernboodschap: Bijlagen: Stukken ter inzage: Beslispunten:

Nadere informatie

VERENIGING VAN BELANGENORGANISATIES KLAZĪENAV]

VERENIGING VAN BELANGENORGANISATIES KLAZĪENAV] VERENIGING VAN BELANGENORGANISATIES KLAZĪENAV] Olïieíeel overlegorgaan voor hel gemeentebestuur. ( Buurtverenigingen: "De Molen", "Noorderlichl","Ons Belang". ) Evenaar 44, 789! CG Klazienaveen. Tel I

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. Aanvullende Kennisgeving. Aanpak Ring Zuid maakt Groningen klaar voor morgen. April 2012

Zienswijzenrapport. Aanvullende Kennisgeving. Aanpak Ring Zuid maakt Groningen klaar voor morgen. April 2012 Zienswijzenrapport Aanvullende Kennisgeving April 2012 Aanpak Ring Zuid maakt Groningen klaar voor morgen Nota van beantwoording naar aanleiding van de ingediende reacties op de aanvullende kennisgeving

Nadere informatie

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd Wegvak gemeente Landerd 1 AGENDA 2 - Inleiding wethouder Roelofs - Scope herijkte planstudie - Projectteam - Kansen - Vervolgproces & planning - Uitgangspunten - Resultaat - Beantwoording vragen SCOPE

Nadere informatie

Herinrichting oostelijke aansluiting A27/N629

Herinrichting oostelijke aansluiting A27/N629 Herinrichting oostelijke aansluiting A27/N629 De reconstructie van de provinciale weg Oosterhout Dongen, de N629, wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase, deelproject 1, betreft de herinrichting

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

Nota van zienswijzen N266. Citaten uit de reacties

Nota van zienswijzen N266. Citaten uit de reacties Nota van zienswijzen N266 Citaten uit de reacties Scope van het project De Hulsenweg ligt buiten de scope van het project. Een eventuele wenselijke aanpassing van dit kruispunt wordt geraamd en bij de

Nadere informatie

Conclusies simulatiestudie FietsroutePlus Groningen - Haren - Helperzoomtunnel en BEA. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Conclusies simulatiestudie FietsroutePlus Groningen - Haren - Helperzoomtunnel en BEA. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Conclusies simulatiestudie FietsroutePlus Groningen - Haren - Helperzoomtunnel en BEA Steller Machiel Huizenga De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 0611211325

Nadere informatie

Hoofdstuk 16. Luchtkwaliteit

Hoofdstuk 16. Luchtkwaliteit Hoofdstuk 16. Luchtkwaliteit Samenvatting De laatste jaren komt steeds vaker de luchtkwaliteit in het nieuws, met name in stedelijk gebied. Bijna de helft van de Leidenaren maakt zich hier wel eens zorgen

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259 STEENBERGEN EN VOORKEURSVARIANT 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans De opgave Functie en gebruik van de N259 Resultaten haalsessie Varianten herinrichting N259 Voorkeursvariant PAUZE / VRAGEN Vervolg

Nadere informatie