Veelgestelde vragen zorgtoewijzing Versie 3.0, d.d. maart 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veelgestelde vragen zorgtoewijzing Versie 3.0, d.d. maart 2013"

Transcriptie

1 Veelgestelde vragen zorgtoewijzing Versie 3.0, d.d. maart 2013 Volgnr. Vraag Antwoord Leveringsstatus Wachtlijst 1 Waar kan ik de actiedatum aanpassen en hoe zie ik de aanpassing terug? De actiedatum kan aangepast worden door een zorgtoewijzingnotitie aan te maken op de reguliere zorgeenheid (bijv. de ZZP). Na het verversen van de leveringsstatus wachtlijst wordt de aanpassing zichtbaar. De actiedatum wordt onderstreept als deze is aangepast d.m.v. een zorgtoewijzingsnotitie. Leveringsstatus 2 Is het technisch mogelijk een zorgeenheid volledig in zorg te melden met de leveringsstatus Slapend wachtend (SW)? 3 De cliënt is tevreden met een lagere klasse. Hoe meldt de zorgaanbieder dit? 4 De cliënt is tevreden met een lagere klasse. Hoe ververst de zorgaanbieder naar 12 maanden (SW) of 3 maanden (AW) de houdbaarheidsdatum? Aanvraag aangepaste toewijzing (AAT) Dit is sinds AZR 3.1 niet meer aan de orde. In 3.1 is het namelijk een Technische regel 85 die verplicht dat de juiste leveringsstatus gevuld moet worden. Als cliënt een zorgeenheid volledig in zorg heeft kan dus alleen de Leveringsstatus In Zorg meegegeven worden. Als de zorgtoewijzing niet volledig geleverd wordt kan men niet als leveringsstatus in zorg meegeven, maar moet dit AW of SW zijn. Als niet voldaan wordt aan deze regel wordt het bericht afgekeurd en komt niet AZR. In de maz(zen) die eerder als zijn aangeleverd kun je nog wel een andere leveringsstatus tegen komen. De zorgaanbieder doet een MAZ voor de lagere klasse en geeft de leveringsstatus SW (Slapend Wachtend). De cliënt blijft met de resterende klasse(s) op de zorgtoewijzingslijst staan. De zorgaanbieder doet bij het verlopen van de houdbaarheidsdatum geen nieuwe MAZ. Met een mutatieformulier overig geeft de zorgaanbieder aan wanneer (welke datum) hij weer contact heeft met de cliënt. De Zorgtoewijzing maakt op de toewijzing een zorgtoewijzingsnotitie aan met als actiedatum de nieuwe contactdatum. De zorgaanbieder kan de nieuwe houdbaarheidsdatum terugzien op zijn zorgtoewijzingslijst. Per AZR zit er geen houdbaarheidsdatum(actiedatum) op de leveringsstatus SW(Slapend Wachtend).

2 5 Mag de zorgtoewijzing ook een AAT aanmaken? 6 Waar kan ik de inhoud/status van de AAT terugzien? De zorgtoewijzing maakt alleen een AAT aan als er sprake is van een PGB. Bij hoge uitzondering als er via de mail een verzoek komt vanuit Bovenregionaal en als de ZA het niet meer kan vanwege overlappingen in data. Als je de mez selecteert zie je de inhoud van de AAT en de status en evt als de AAT is afgewezen ook de reden van afwijzing. 7 Waar vind ik, als een AAT is afgewezen de reden van afwijzing terug? 8 Waar in AZR is zichtbaar welke zorgtoewijzer de AAT heeft afgehandeld? 9 Nieuwe AAT s komen willekeurig binnen in het overzicht aangevraagde zorgtoewijzingen. 10 Is het in het overzicht aangevraagde zorgtoewijzingen verplicht een begin- en einddatum in te voeren? 11 In het overzicht aangevraagde zorgtoewijzingen is niet zichtbaar welke zorgaanbieder de dossierhouder is en dus de aanvraag doet. 12 Als per vergissing de knop aanvraag afwijzen wordt aangeklikt, dan kan ik niet terug met de knop vorige. Ik krijg In het linkermenu, onder rapportages bij aangevraagde zorgtoewijzingen. Als je hier de status op afgewezen zet en het cliëntnummer invult dan verschijnt de AAT + reden van afwijzing. In de AAT, in de kolom Zorgtoewijzer is zichtbaar welke Zorgtoewijzer de AAT heeft aangemaakt (status AAT Te Beoordelen), dan wel heeft behandeld (status AAT afgewezen of gehonoreerd). Dit klopt. Dit is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Standaard worden alleen de laatste 31 dagen getoond. Als er geen begin- en einddatum wordt ingevoerd dan duurt het oproepen van alle records te lang. Op cliëntniveau (naam, geboortedatum, cliëntnummer etc.) zijn alle aanvragen opvraagbaar. In het overzicht aanvraagde zorgtoewijzingen is alleen zichtbaar aan wie de AAT wordt toegewezen. De dossierhouder kan teruggevonden worden via het cliëntoverzicht in AZR. Als je een willekeurige reden invult en daarna op de knop vorige klikt, dan kom je wel terug in het overzicht aangevraagde zorgtoewijzingen en kan de aanvraag alsnog afgehandeld worden.

3 dan de melding reden afwijzen is verplicht. 13 Als ik de AAT honoreer is niet meer zichtbaar om welke cliënt het ging. 14 Als de zorgaanbieder (ZA) een nieuwe AAT doet moet deze dan alle aanvragen opnieuw doen, ook wat al eerder is gehonoreerd? Doet de ZA dit niet dan worden alle eerdere toewijzingen afgesloten? 15 Als een zorgaanbieder een AAT heeft aangevraagd en deze wordt door de zorgtoewijzing afgewezen, kan de zorgaanbieder dan toch nog een AAT aanvragen per dezelfde ingangsdatum? 16 Bij het aanmaken van een (nieuwe) AAT staan de aangevraagde regels van de voorgaande cliënt nog ingevoerd. Hoe kan ik deze regels eruit halen? 17 Hoe weet de zorgtoewijzing met welk tarief BGGRP zij moet rekenen? Dit is in de AAT niet zichtbaar maar is wel belangrijk voor de beoordeling (boven of onder de waarde) Melding Einde Zorg (MEZ) Team AZR: voorlopig raden wij aan 2 AZR applicaties naast elkaar op te zetten. Maar dit is niet verplicht. Ja, de ZA moet alle zorg die op het moment van aanvraag nog wordt geleverd (opnieuw) aanvragen. Per zal bij wijziging van zorgaanbieder voor de reguliere toegewezen zzp in AZR 3.1 de toewijzingen voor overbruggingszorg en transferzorg doorlopen en niet worden ingetrokken. Ja dit kan. De ingangsdatum van de MEZ/MUT cliënt wil de zorg (nu) nog niet ontvangen of aanbieder kan de zorg nu nog niet leveren mag niet hetzelfde zijn als de ingangsdatum van de vorige MEZ/MUT. Een dag later pakt AZR wel. De ingangsdatum van de AAT kan wel gelijk zijn aan de vorige ingangsdatum omdat deze datums niet zijn vastgelegd in AZR. Voordat de nieuwe AAT regels worden ingevoerd kan je de vorige (onjuiste) regels eruit halen middels het prullenbakje achter de regel. Voor de berekening dient ZTW de interne rekenmodule te gebruiken. Deze is niet beschikbaar voor de zorgaanbieder, omdat bij een ZZP met een reguliere BGGRP zij gaan rekenen met een te hoog budget. Dit budget is alleen te zien in de interne rekenmodule. De BGGRP in de AAT altijd als BGGRP kiezen en niet als BHGRP bij verpleeghuizen.

4 18 Er is een toewijzing in de toekomst en de zorgaanbieder weet nu al dat de klant niet in zorg komt, maar bij een andere zorgaanbieder. De zorgaanbieder kan geen MEZ doen en zorgtoewijzing kan de functie niet intrekken. 19 Wat doen we met een toewijzing in de toekomst waarvan de zorgaanbieder nu al weet dat de klant die zorg niet wil? Bovenregionaal (AAT) 20 Wie behandelt de AAT van een regionale cliënt die bij een bovenregionale ZA op de wachtlijst staat? 21 Wie behandelt de AAT van een bovenregionale cliënt die bij een regionale ZA op de wachtlijst staat? 22 Een regionale cliënt staat bij een bovenregionale aanbieder op de wachtlijst en heeft overbruggingszorg nodig. Wie en hoe wordt dan de toewijzing overbrugging aangemaakt? Alternatieve zorg / overbruggingszorg De zorgaanbieder kan een MEZ overdracht doen met de mutatiedatum van vandaag. De toewijzing in de toekomst wordt dan per de ingangsdatum overgedragen aan de nieuwe aanbieder, indien deze bekend is. De zorgaanbieder kan een MEZ cliënt wil nu de zorg nog niet met de leveringsstatus Einde Zorg (EZ). Als mutatiedatum vult de zorgaanbieder de datum van vandaag in. De toewijzing in de toekomst wordt dan per de ingangsdatum ingetrokken. Het aanvragen van een AAT is een landelijke werkwijze. Als een bovenregionale ZA een AAT doet voor een regionale cliënt dan komt deze bij ons binnen. Wij beoordelen de aanvraag. Een inhoudelijke toets met het bovenregionale zorgkantoor is niet nodig. Indien de AAT afgewezen wordt, dienen we dit te melden aan de bovenregionale zorgaanbieder. Deze kan namelijk niet op onze web applicatie nakijken waarom de AAT is afgewezen. Het aanvragen van een AAT is landelijk. Als een regionale ZA een AAT doet kan komt deze binnen bij het zorgkantoor van de zorgaanbieder. Wij sturen deze door naar het eigen zorgkantoor van de cliënt en die beoordelen de AAT. Een inhoudelijke toets met ons zorgkantoor is niet nodig. De dossierhouder (bovenregionaal) maakt een AAT aan.

5 23 Er is alternatieve zorg aangevraagd en dit moet worden uitgebreid. Aan wie wordt de reguliere ZZP toegewezen voor het aanmaken van de nieuwe AAT s? 24 Alternatieve zorg wordt opname of overbruggingszorg. Hoe te handelen? 25 Als er sprake is van overbruggingszorg en de reguliere ZZP wordt gemazd i.v.m. een opname, dan blijven de toewijzingen overbruggingszorg openstaan. Hoe controleert de zorgtoewijzing dit? Sectorvreemde / sectoreigen ZZP 26 Hoe vraagt de ZA een sectorvreemde of sectoreigen ZZP aan? Muteren 27 Kan alleen op een reguliere toewijzing, startdatum altijd later dan de huidige startdatum, er ontstaat een nieuwe toewijzing. 28 Het is niet mogelijk om alleen de startdatum aan te passen. 29 Het is niet mogelijk om de klasse omhoog te muteren alleen omlaag. Als de klasse is verlaagd kan je de functie niet via muteren op PGB zetten. Je moet dan eerst De reguliere ZZP mag toegewezen worden aan de zorgaanbieder die de meeste zorg levert. Is de thuiszorg en de dagbesteding gelijk dan wordt de reguliere ZZP toegekend aan de zorgaanbieder die de lijfsgebonden zorg geeft. Eerst de toewijzingen alternatieve zorg intrekken en daarna de reguliere ZZP activeren en toewijzen aan de dossierhouder. Deze groep cliënten worden voorlopig in Excel bestanden aangeleverd en moeten handmatig door de zorgtoewijzing worden ingetrokken. Deze MAZ/MEZ lijst wordt verstuurd vanuit de AZR helpdesk Met de MEZ 12 (cliënt wil de zorg (nu) nog niet, leveringsstatus Einde Zorg (EZ)) en dan vraagt hij een alternatieve ZZP aan. Sowieso worden alle reguliere toewijzingen dichtgezet als er alternatieve zorg wordt aangevraagd. n.v.t. Dit klopt. Hiervoor is bewust gekozen. Dit klopt, hiervoor is gekozen omdat bij PGB de klasse altijd gelijk moeten zijn aan wat is geïndiceerd

6 via corrigeren de klasse aanpassen. Corrigeren 30 Alleen op een reguliere of administratieve toewijzing, startdatum blijft gelijk (einddatum kan wel aangepast worden), instellingscode kan aangepast worden als deze leeg is (dus bij zonder voorkeur), er ontstaat geen nieuwe toewijzing. Administratieve toewijzing 31 Hoe maak ik een administratieve toewijzing aan en op basis van welke ZZP maak ik de toewijzing aan? Transfer 32 Wanneer is er sprake van transferzorg? En hoe te handelen in AZR al is opgenomen? 33 Een cliënt staat bij aanbieder A op de wachtlijst en gaat tijdelijk naar Een administratieve toewijzing wordt altijd aangemaakt op basis van het oude / voorgaande IB waarmee de cliënt opgenomen is in het verzorgingshuis. De zorgtoewijzing maakt de administratieve toewijzing aan op de reguliere ZZP. Dit kan door in het uitklapmenu, voor de reguliere ZZP, te kiezen voor administratieve toewijzing. De administratieve toewijzing kan aangemaakt worden tot einde indicatie. Zie Voorschrift Zorgtoewijzing. Als een cliënt tijdelijk, tot er plek is in het huis van voorkeur elders wordt opgenomen dan is er sprake van transferzorg. Als een cliënt al intramuraal verblijft dan kan dit aangepast worden in AZR. Zie onderstaand voorbeeld. Een cliënt woont bij zorgaanbieder A en wil opgenomen worden bij zorgaanbieder B. Echter daar is nog geen plek. Zorgaanbieder A draagt dan de reguliere ZZP over aan zorgaanbieder B middels een MEZ overplaatsing. Zorgaanbieder maakt op de reguliere ZZP een AAT transfer aan voor zorgaanbieder A. Zorgaanbieder A doet een MAZ op de toewijzing transfer. De cliënt is nu in zorg bij zorgaanbieder A en staat op de wachtlijst (WW) bij zorgaanbieder B. Aanbieder A vraagt op de reguliere ZZP, via de AAT, ter overbrugging de sectoreigen ZZP aan voor aanbieder B. Cliënt blijft zo bij aanbieder A op de wachtlijst staan en is in zorg bij

7 aanbieder B. Echter de geïndiceerde ZZP mag niet door aanbieder B worden geleverd (sectorvreemd). Hoe is toewijzing in AZR? Persoonsgebonden budget (PGB) 34 ZZP wordt afgegeven in PGB. De onderliggende functies worden als overbruggingszorg toegewezen aan PGB maar de ZZP komt zonder voorkeur bij de ZTW binnen. Hoe te handelen? aanbieder B. Er is hier geen sprake van transferzorg omdat bij transfer de geïndiceerde ZZP altijd gelijk moet zijn aan de toegewezen (transfer) ZZP. Als de cliënt geen opnamewens heeft dan maakt de ZTW op de reguliere ZZP een AAT aan voor alle functies die de cliënt in PGB wenst te ontvangen, soort toewijzing alternatieve zorg. Nadat de AAT is gehonoreerd wordt de ZZP + de toewijzingen overbrugging ingetrokken. Allereerst dienen wel de toegewezen functies als overbrugging in PGB te worden ingetrokken, alvorens men een AAT aan kan maken. De functies hoeven niet meer met 1 dag later aangevraagd te worden, omdat sinds de soort toewijzing gewijzigd kan worden 35 De zorgeenheden toegewezen aan PGB hebben een ander toewijzend zorgkantoor (5508) dan de zorgeenheden toegewezen in ZIN. Geeft dit problemen in toewijzing aan PGB? Volledig pakket thuis (VPT) 36 Waar en hoe is zichtbaar dat de cliënt een VPT krijgt? 37 Als een cliënt VPT ontvangt van bijv. de thuiszorg en op de wachtlijst wil blijven staan van een verzorgingshuis, is er dan sprake van transferzorg of staat de cliënt regulier in zorg bij de thuiszorg met de VPT. Bij het Als de cliënt wel een opnamewens heeft dan wijst de ZTW de ZZP toe aan de aanbieder van voorkeur. De functies t.b.v. het PGB blijven dan terecht op overbruggingszorg staan. Nee, dit geeft geen problemen in de koppeling tussen AZR en PGB.net. Toewijzend zorgkantoor is nu hetzelfde als het zorgkantoor die het indicatiebesluit heeft ontvangen. Dit is zichtbaar in de MAZ. In de kolom VPT staat nee of ja. Als de cliënt ter overbrugging tot er plek is in het huis van voorkeur een VPT ontvangt dan is er sprake van transferzorg. Ontvangt de cliënt VPT en wil hij op ten duur opgenomen worden in het huis van voorkeur dan staat de cliënt met de reguliere ZZP in zorg voor het VPT en staat hij op de schaduwlijst van de aanbieder van voorkeur.

8 verzorgingshuis staat de cliënt op een schaduwlijst. Functiegerichte IB / ZZP onbepaald 38 Alle oude functiegerichte IB worden omgezet in ZZP onbepaald. Hoe zit het met de alternatieve zorg die al wordt toegewezen. Moet dit opnieuw worden aangevraagd of wordt dit automatisch omgezet? Logeren 39 Hoe om te gaan met indicatiebesluiten met een lagere klasse verblijf tijdelijk en een ingangsdatum voor ? 40 Hoe om te gaan met indicatiebesluiten met een ingangsdatum vanaf ? 41 De cliënt heeft een ZZP indicatie (7 etmalen) en wil logeren. Bijv. de ene week 1 etmaal en de andere week 2 etmalen. Hoe registreer ik dit in AZR? VBTYD is max. 3 etmalen! 42 De cliënt heeft een indicatie ZZP ( klasse 7 ) gekregen en woont 4, Alle huidige toewijzingen worden in de migratie overgenomen. Als de functie VBLDU ingetrokken is wordt er alternatieve zorg toegewezen en als de functie VBLDU nog actief is wordt er overbruggingszorg toegewezen. Zorgtoewijzing kan, voor de periode dat de cliënt gaat logeren (of vakantieopname) een nieuwe toewijzing aanmaken voor verblijft tijdelijk klasse 7. Zie Voorschrift Zorgtoewijzing Hoofdstuk 9 bijlage C, verblijf tijdelijk. De cliënt moet voor de periode dat hij/zij wil logeren (of vakantieopname) een nieuw IB aanvragen bij het CIZ. Zie Voorschrift Zorgtoewijzing Hoofdstuk 9 bijlage C, verblijf tijdelijk. Samen met de zorgaanbieder moet er gekeken worden of er een gemiddeld aantal etmalen is vast te stellen (let op, op jaarbasis mag je niet boven klasse 3 uitstijgen bij functie 71; 156 dagen is maximum op jaarbasis). Na overeenstemming tussen zorgkantoor en aanbieder vraagt de zorgaanbieder dan functie 71 klasse (1, 2 of 3) via de AAT aan. Gelijktijdig vraagt hij ook de overbruggingszorg in de thuissituatie aan. Let op: niet in alle situaties lukt het om een passende oplossing te bedenken. De aanbieder dient wel de klant goed te informeren dat de eigen bijdrage nota per maand kan afwijken met de feitelijk geleverde zorg in die maand, maar dat het op jaarbasis klopt. Voorbeeld : een cliënt komt de ene week 1 etmaal logeren en de week erop 2 etmalen, dan is er een gemiddelde van 2 etmalen per week op jaarbasis. De zorgaanbieder vraagt een AAT aan voor VBTYD KE2 en de extramurale functies die nodig zijn in de thuissituatie. De aanbieder waar de cliënt, 4, 5 of 6 etmalen intramuraal verblijft doet een MAZ op de ZZP voor klasse 7. De zorg die in de thuissituatie wordt gegeven, wordt mogelijk in

9 5 of 6 etmalen per week in een intramurale instelling en maakt de rest van zijn tijd gebruik van zorg in de thuissituatie. Hoe registreer ik dit in AZR? 43 De cliënt heeft een indicatie ZZP (klasse 7) gekregen en logeert 4, 5, of 6 etmalen per week en er is geen zorg in de thuissituatie. Hoe registreer ik dit in AZR? 44 De cliënt heeft een ZZP indicatie en heeft één of meerdere functies verzilvert in een PGB. Daarnaast wil de cliënt logeren in ZIN. Wat zijn hierbij de mogelijkheden? BGIND 45 De klasse van de BGIND in de vertaaltabel is lager dan de klasse van de BGIND in AZR. Hoe kan onderaannemerschap geleverd en gedeclareerd door de intramurale aanbieder bij het zorgkantoor. Aanbieders (hoofd- en onderaannemer verrekenen onderling). De cliënt krijgt een eigen bijdrage oplegging voor intramuraal verblijf, 7 etmalen. De aanbieder doet een MAZ op de ZZP voor de feitelijk genoten zorg (dus klasse 4, 5 of 6). Leveringsstatus Slapend Wachtend (SW). De gemazde klasse bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage. Cliënten die één of meerdere functies laten verzilveren in een PGB krijgen automatisch, op jaarbasis toegekend voor verblijf tijdelijk. Als een cliënt wil logeren in zorg in natura dan adviseren wij dat zij dit moeten betalen uit het PGB. Indicatiebesluiten gesteld voor hadden voor de migratie van AZR 3.0 nog de functies OB en AB. Bij de migratie van AZR 3.0 zijn deze functies opgeteld en omgezet in BGIND. Hierdoor is de klasse van de BGIND in AZR hoger dan in de vertaaltabel. De klasse in AZR is bij deze oude indicatiebesluiten leidend. dit en wat moet ik aanhouden? Regelzorg 46 Wat is regelzorg? Regelzorg is de zorg die gedurende de Regeltijd door de oude/huidige aanbieder conform de inhoud van het oude Indicatiebesluit wordt geleverd. Regelzorg kan deel uitmaken van de noodzakelijke overbruggingsperiode. Regelzorg wordt altijd aangevraagd als zijnde overbruggingszorg. ZZP 9a 47 Client heeft nog een ZZP9a Hoe te handelen bij een administratieve aanvraag bij opname in een VPH met een ZZP 9a Per is de zzp 9a (geriatrische revalidatiezorg) overgehevelt naar de ZVW. Voor klanten die eind 2012 naar een GRZ instelling zijn gegaan en waarvoor een AWBZ aanbieder terecht een kamer vrijhoudt voor de terugkeer van deze klant, blijft in AZR een administratieve zorgtoewijzing bestaan voor deze laatstgenoemde aanbieder. De revalidatieinstelling meldt via een mutatiebericht Einde zorg de klant per mutatiedatum 31 december 2012

10 uit zorg. Zorgtoewijzing trekt in deze gevallen de administratieve toewijzing niet in, omdat de AWBZ aanbieder die een kamer vrijhoudt, deze kamer dient te declareren op klantniveau. Wanneer de klant terugkeert naar het verzorgingshuis wordt een nieuwe indicatie aangevraagd en vervalt de administratieve toewijzing.

Bijlage C: Leveringsstatus

Bijlage C: Leveringsstatus Bijlage C: Leveringsstatus Geldend voor de Melding Aanvang Zorg Situatie Cliënt ontvangt alle toegewezen zorg. Geleverde klasse (en opslag) is gelijk aan ZTW Cliënt ontvangt deel van toegewezen zorg, maar

Nadere informatie

Vraag en antwoord op de grootste veranderingen in AZR 3.0

Vraag en antwoord op de grootste veranderingen in AZR 3.0 Vraag en antwoord op de grootste veranderingen in AZR 3.0 Aangepaste zorgtoewijzing Wie mag een aangepaste zorgtoewijzing aanvragen? Wat is de samenstelling van een mutatiebericht dat een aanvraag voor

Nadere informatie

Zorgtoewijzing. Thema: wachtlijstschoning

Zorgtoewijzing. Thema: wachtlijstschoning NIEUWSBRIEF JUNI 2013 Zorgtoewijzing Thema: wachtlijstschoning De afgelopen periode heeft u ongetwijfeld gemerkt dat er door ons extra aandacht is besteed aan de wachtlijsten en de betrouwbaarheid hiervan.

Nadere informatie

FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015

FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015 FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015 Nr. Vraag / categorie Antwoord Algemeen 1 Algemeen; de zorgaanbieder twijfelt of de klant correct is geoormerkt, waar kan hij dit laten controleren?

Nadere informatie

FAQ AZR 3.2 versie 8, d.d. februari 2014 Trefwoorden AAT Indicatie MUT BSN MAZ Toewijzing Declaratie MigratieOverig

FAQ AZR 3.2 versie 8, d.d. februari 2014 Trefwoorden AAT Indicatie MUT BSN MAZ Toewijzing Declaratie MigratieOverig Trefwoorden AAT Indicatie MUT BSN MAZ Toewijzing Declaratie MigratieOverig Volgnr. Vraag Antwoord BSN 1 Indien BSN niet gevuld is, wordt dit veld gevuld met 999999999. Dit leidt tot een probleem in mijn

Nadere informatie

Een COMMENTAARRECORD mag slechts bij een aantal records voorkomen.

Een COMMENTAARRECORD mag slechts bij een aantal records voorkomen. Uitgangspunten ID UP 1 UP 3 UP 4 UP 6 UP 7 UP 8 UP 12 UP 15 UP 16 UP 17 UP 19 UP 21 UP 23 UP 24 UP 25 Uitgangspunt De AWBZ-brede zorgregistratie (AZR) ondersteunt het indiceren, toewijzen en leveren van

Nadere informatie

Handleiding CAK voor zorgaanbieders

Handleiding CAK voor zorgaanbieders Handleiding CAK voor zorgaanbieders Versie 3.2 01-01-2014 Nijmegen Waardenland Midden-Holland Midden-Brabant Noordoost-Brabant Noord-Holland Noord Noord- en Midden-Limburg Inhoudsopgave 1. Toewijzing...

Nadere informatie

Mutatieoverzicht iwlz 1.0 vs AZR 3.2

Mutatieoverzicht iwlz 1.0 vs AZR 3.2 Algemeen Tekstuele aanpassingen In alle documentatie is AWBZ vervangen door Wlz en AZR vervangen door iwlz. Voor de overzichtelijkheid van dit document zijn deze wijzigingen niet opgenomen in dit mutatierapport.

Nadere informatie

OVERBRUGGINGSZORG. versie augustus 2011. Achmea Zorgkantoren

OVERBRUGGINGSZORG. versie augustus 2011. Achmea Zorgkantoren OVERBRUGGINGSZORG versie augustus 2011 Achmea Zorgkantoren Inleiding Per 1 augustus 2011 is de overbruggingsnotitie aangepast. Landelijk is AZR 3.0 uitgevoerd. Hierdoor zijn er een aantal veranderingen

Nadere informatie

Inleiding. Wijzigingsoverzicht AZR 2.2 AZR 3.0

Inleiding. Wijzigingsoverzicht AZR 2.2 AZR 3.0 Inleiding In juni 2009 heeft het Ministerie van VWS de regie voor het ontwikkelen van de AWBZ-brede Zorgregistratie (AZR) versie 3.0 overgedragen aan het College voor zorgverzekeringen. Dit wijzigingsoverzicht

Nadere informatie

Handleiding ZOTO Web

Handleiding ZOTO Web Handleiding ZOTO Web Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 20 december 2016 N Sipahi Definitief 1.2 Handleiding ZOTO Web iwlz 1 2.docx 20 december 2016 Menzis. Alle rechten voorbehouden. Handleiding

Nadere informatie

Veel gestelde vragen iwlz 2.0

Veel gestelde vragen iwlz 2.0 Veel gestelde vragen iwlz 2.0 Versie 16 april 2018 Hieronder vindt u de meest gestelde algemene vragen over iwlz 2.0, welke direct aan het zorgkantoor zijn gesteld.. Deze lijst kan aangevuld worden. Vragen

Nadere informatie

Handleiding AZR voor zorgaanbieders

Handleiding AZR voor zorgaanbieders Handleiding AZR voor zorgaanbieders Versie 3.1 3-1-2013 Nijmegen Waardenland Midden-Holland Midden-Brabant Noordoost-Brabant Noord-Holland Noord Noord- en Midden-Limburg Inhoudsopgave 1. Homepagina...

Nadere informatie

BEP-model Wlz AZR 3.2 versie 1.2 vs i-wlz 1.0 versie 0.9

BEP-model Wlz AZR 3.2 versie 1.2 vs i-wlz 1.0 versie 0.9 Algemeen In het BEP-model Wlz vindt u de concept specificaties van de i-wlz-standaard versie 1.0 zoals deze binnen de Wlz gebruikt gaat worden. Deze standaard is gebaseerd op de specificaties van AZR 3.2.

Nadere informatie

Toelichting inhoudelijke retourcodes bedrijfs- en controleregels Vektis versie

Toelichting inhoudelijke retourcodes bedrijfs- en controleregels Vektis versie Toelichting inhoudelijke retourcodes bedrijfs- en controleregels Vektis versie 1.3 2012 De inhoud van uw declaratieregel wordt getoetst aan AZR. Dit is het overzicht van de cliëntgegevens, de machtigingen

Nadere informatie

AW119 (Excel format)

AW119 (Excel format) AW119 (Excel format) 1. Hoe zie ik dat het AW 119 bestand goed aangeboden is aan het zorgkantoor? - Dit is niet zichtbaar in AZR. Zodra de declaratie beoordeeld is (gebeurt s nachts), ontvangt u bericht.

Nadere informatie

Kwaliteitstraject AZR definitief april 2011

Kwaliteitstraject AZR definitief april 2011 Kwaliteitstraject AZR definitief april 2011 Inleiding Het Kwaliteitstraject vindt plaats onder regie van VWS en in samenwerking met ZN en het CVZ. Het Kwaliteitstraject heeft als doel om vast te stellen

Nadere informatie

iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking

iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking 1 juni 2015 Functionele uitwerking iwlz-release 1.1 1 / 10 Inhoud 1. Inleiding 2. Wijzigingen die niet zijn opgenomen in de specificaties 3. De voorkeur van de cliënt

Nadere informatie

Referentiegroep iwlz. 14 maart 2017

Referentiegroep iwlz. 14 maart 2017 Referentiegroep iwlz 14 maart 2017 Referentiegroep iwlz 3 Opening Door Hans Oosterkamp 4 Agenda Korte mededelingen Kleine (technische) aanpassingen Wijzigingen zonder impact iwlz Presentatie nieuwe Informatiemodellen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Schoonmaak in de Wlz voor thuiswonende Wlz-klanten

Veelgestelde vragen over Schoonmaak in de Wlz voor thuiswonende Wlz-klanten Veelgestelde vragen over Schoonmaak in de Wlz voor thuiswonende Wlz-klanten Zilveren Kruis Zorgkantoor, 25 januari 2017. Versie 1.0 Nr Vraag Antwoord 1 Wat houdt de wijziging van Schoonmaak naar de Wlz

Nadere informatie

Agenda. Belangrijkste wijzigingen. Rekenmodule. Migratie per 1 april Wat gaan wij doen de komende periode. Vragen.

Agenda. Belangrijkste wijzigingen. Rekenmodule. Migratie per 1 april Wat gaan wij doen de komende periode. Vragen. iwlz 2.0 Agenda Belangrijkste wijzigingen Rekenmodule Migratie per 1 april 2018 Wat gaan wij doen de komende periode Vragen Afsluiting Belangrijkste wijzigingen Indeling volgt het opnameproces Nieuwe rol

Nadere informatie

Migratie, Conversie en Kwaliteitstraject AZR Toelichting en verduidelijking

Migratie, Conversie en Kwaliteitstraject AZR Toelichting en verduidelijking Inleiding In het kader van de overgang van AZR 2.2 naar AZR 3.0 zijn er een drietal trajecten gedefinieerd: Migratie; Conversie(periode); Kwaliteitstraject. Deze trajecten worden los van elkaar uitgevoerd

Nadere informatie

iwlz-release Functionele uitwerking 28 februari 2019

iwlz-release Functionele uitwerking 28 februari 2019 iwlz-release 2.0.2 Functionele uitwerking 28 februari 2019 Inhoud INLEIDING 4 1 VERHUISBERICHT (ZK31) 5 1.1 Uitgangspunten 5 1.1.1 Uitgangspunt 4 (UP004) 5 1.2 Bedrijfsregels 5 1.2.1 Bedrijfsregel 122

Nadere informatie

Handleiding ZOTO Web

Handleiding ZOTO Web Handleiding ZOTO Web Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 1.0 Handleiding ZOTO Web iwlz 2.0.docx Menzis. Alle rechten voorbehouden. Handleiding ZOTO Web Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. HET

Nadere informatie

12 De eigen bijdrage is gebaseerd op de geleverde Wlz-zorg. De eigen bijdrage is gebaseerd op de geleverde Wlz-zorg of de afgegeven beschikking.

12 De eigen bijdrage is gebaseerd op de geleverde Wlz-zorg. De eigen bijdrage is gebaseerd op de geleverde Wlz-zorg of de afgegeven beschikking. Mutatieoverzicht iwlz 1.1 t.o.v. iwlz 1.0 Uitgangspunten Nieuwe uitgangspunten # Uitgangspunt Gerelateerd aan 26 Het zorgkantoor geeft een beschikking af aan de cliënt voor zorg die wordt geleverd Bedrijfsregel

Nadere informatie

AWBZ, Volop in beweging!

AWBZ, Volop in beweging! AWBZ, Volop in beweging! Informatiebijeenkomst Zorgtoewijzing, AZR en Zorgkantoren Coöperatie VGZ Voorschrift Zorgtoewijzing AZR 3.1 VSP (AW319 1.4) Regelarme experimenten Eigen bijdrage oplegging Toekomst

Nadere informatie

Rekenregels Wachtlijsten

Rekenregels Wachtlijsten Rekenregels Wachtlijsten op basis van AW317-bestanden van iwlz 1.1 27 september 2016 Rekenregels Wachtlijsten iwlz 1.1 op basis van AW317-bestanden van iwlz 1.1 1 / 14 Inhoud Inleiding 3 1 De wachtstatus

Nadere informatie

Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ. Naar een uniforme uitvoering in 2014

Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ. Naar een uniforme uitvoering in 2014 Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ Naar een uniforme uitvoering in 2014 Zorgverzekeraars Nederland December 2013 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 VOORWOORD... 2 2 INLEIDING EN LEESWIJZER... 3 2.1 Inleiding...

Nadere informatie

Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ. Naar een uniforme uitvoering in 2013

Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ. Naar een uniforme uitvoering in 2013 Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ Naar een uniforme uitvoering in 2013 Zorgverzekeraars Nederland Oktober 2012 Inhoudsopgave 1 VOORWOORD... 1 2 INLEIDING EN LEESWIJZER... 2 2.1 Inleiding... 2 2.2 Proces

Nadere informatie

Mutatieoverzicht iwlz 1.0 versie 1.1 t.o.v. versie 1.0 Regels

Mutatieoverzicht iwlz 1.0 versie 1.1 t.o.v. versie 1.0 Regels Mutatieoverzicht iwlz 1.0 versie 1.1 t.o.v. versie 1.0 Regels Bedrijfsregels Gewijzigde bedrijfsregels 33x1 documentatie Een afgegeven zorgtoewijzing mag gewijzigd worden waarbij de wijziging Een afgegeven

Nadere informatie

Handleiding AZR voor zorgaanbieders Versie 3.2 3-1-2014

Handleiding AZR voor zorgaanbieders Versie 3.2 3-1-2014 Handleiding AZR voor zorgaanbieders Versie 3.2 3-1-2014 Nijmegen Waardenland Midden-Holland Midden-Brabant Noordoost-Brabant Noord-Holland Noord Noord- en Midden-Limburg Inhoudsopgave 1 2 2.1 3 3.1 3.1.1

Nadere informatie

Uitzonderingen registratie intramurale productie

Uitzonderingen registratie intramurale productie Uitzonderingen registratie intramurale productie Doel N.a.v. de knelpunten aangaande registratie en verantwoording van de zorgproductie, is een notitie/leeswijzer opgesteld welke beknopt aangeeft welke

Nadere informatie

Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ

Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ Let op: Dit is de vastgestelde versie voor 2014. Pas als de wet- en regelgeving 2015 helder is (najaar 2014), zullen protocollen en voorschriften worden geactualiseerd en

Nadere informatie

Mutatieoverzicht iwlz 1.1 t.o.v. iwlz september Uitgangspunten. Informatiemodel iwlz 1.1

Mutatieoverzicht iwlz 1.1 t.o.v. iwlz september Uitgangspunten. Informatiemodel iwlz 1.1 Mutatieoverzicht iwlz 1.1 t.o.v. iwlz 1.0 2 september 2015 Uitgangspunten Nieuwe uitgangspunten # Uitgangspunt Gerelateerd aan 26 Het zorgkantoor geeft een beschikking af aan de cliënt voor zorg die wordt

Nadere informatie

Berichtspecificatie - ZK39 (Mutatie zorg ZK-ZK)

Berichtspecificatie - ZK39 (Mutatie zorg ZK-ZK) Berichtspecificatie - ZK39 (Mutatie zorg ZK-ZK) Bericht voor beëindiging en mutatiegegevens Wlz-zorg tussen twee zorgkantoren. Het bericht is onderdeel van de iwlz-standaard. # Record 01 VOORLOOPRECORD

Nadere informatie

iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking

iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking iwlz-release 1.1 Functionele uitwerking 10 juli 2015 Functionele uitwerking iwlz-release 1.1 1 / 7 Inhoud 1. Inleiding 2. De voorkeur van de cliënt 3. Extramurale eigen bijdrage 4. XML 5. Kleine technische

Nadere informatie

AZR 3.1 versie 1.0 definitief. Algemeen. Mutaties tov AZR Uitgangspunten

AZR 3.1 versie 1.0 definitief. Algemeen. Mutaties tov AZR Uitgangspunten Algemeen In het najaar van 2011 zijn in de vergaderingen van de Klankbordgroep AZR een aantal knelpunten in het operationele berichtenverkeer AZR 3.0 aan de orde geweest. Op basis van de uitkomsten van

Nadere informatie

iwlz-release 2.1 Functionele uitwerking

iwlz-release 2.1 Functionele uitwerking iwlz-release 2.1 Functionele uitwerking 6 juni 2019 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 6 juni 2019 Functionele uitwerking bij publicatie conceptspecificaties Inhoud Inleiding 3 1 Gewijzigde wet-

Nadere informatie

Scenario s voor de administratieve afhandeling van de AWBZuitstroom

Scenario s voor de administratieve afhandeling van de AWBZuitstroom Scenario s voor de administratieve afhandeling van de AWBZuitstroom Inleiding De hervorming langdurige zorg leidt in 2015 tot een verschuiving van een groot aantal cliënten: zij gaan vanuit het AWBZ-domein

Nadere informatie

Informatiemodel Wlz iwlz 1.1 versie 1.0

Informatiemodel Wlz iwlz 1.1 versie 1.0 Uitgangspunten ID Uitgangspunt UP001 De informatievoorziening Wet langdurige zorg (iwlz) ondersteunt het indiceren, toewijzen, leveren en opleggen eigen bijdrage van langdurige zorg. UP003 De privacy van

Nadere informatie

Technische referentiegroep iwlz april 2017

Technische referentiegroep iwlz april 2017 Technische referentiegroep iwlz 2.0 11 april 2017 Technische referentiegroep iwlz 2.0 3 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Totstandkoming 2.0 3. Overzicht goedgekeurde RfC s nieuwe release 4. Doorkijk

Nadere informatie

Handleiding AZR voor zorgaanbieders

Handleiding AZR voor zorgaanbieders Handleiding AZR voor zorgaanbieders Versie 3.2 20-1-2014 Nijmegen Waardenland Midden-Holland Midden-Brabant Noordoost-Brabant Noord-Holland Noord Noord- en Midden-Limburg Inhoudsopgave 1. Homepagina...

Nadere informatie

Technnische referentiegroep iwlz release Dinsdag 17 april 2018

Technnische referentiegroep iwlz release Dinsdag 17 april 2018 Technnische referentiegroep iwlz release 2019 Dinsdag 17 april 2018 Welkom bij de technische referentiegroep iwlz release 2019 Samen werken aan een nieuwe release 3 Opening (door Aad Spee) 4 Agenda 1.Welkom

Nadere informatie

Technische referentiegroep iwlz mei 2017

Technische referentiegroep iwlz mei 2017 Technische referentiegroep iwlz 2.0 9 mei 2017 Technische referentiegroep iwlz 2.0 3 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Terugblik vorige technische referentiegroep Actiepunten Inhoud iwlz 2.0 stand van

Nadere informatie

Primair proces. Levering

Primair proces. Levering Primair proces Levering Kan een zorgaanbieder weigeren een cliënt na 1-1-2015 te begeleiden (als er te weinig cliënten in een regio zijn)? Mag een Wlz-cliënt die de zorg geleverd krijgt middels een Vpt

Nadere informatie

Handleiding down- en uploaden Excel format declareren/nominatieve lijst versie april 2010

Handleiding down- en uploaden Excel format declareren/nominatieve lijst versie april 2010 Handleiding down- en uploaden Excel format declareren/nominatieve lijst versie 3.0 20 april 2010 De NZa heeft bepaald dat u als zorgaanbieder met ingang van 1 januari 2010 de zorg die u levert aan cliënten

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III - Aanvulling, Inkoopdocument Wlz oktober 2016

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III - Aanvulling, Inkoopdocument Wlz oktober 2016 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen III - Aanvulling, Inkoopdocument Wlz 2017 10 oktober 2016 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen... 3 Hoofdstuk 2 Beleidslijnen Schoonmaak & Logeren in de

Nadere informatie

iwlz-release 2.0 Functionele uitwerking

iwlz-release 2.0 Functionele uitwerking iwlz-release 2.0 Functionele uitwerking 3 juli 2017 Functionele uitwerking iwlz-release 2.0 1 /16 Inhoud Inleiding 3 1 Verwijderen overbodige elementen 5 1.1 Redenen voor verwijdering 5 2 Dossieroverdracht

Nadere informatie

iwlz 2.0 iwlz 2.0 on the move: op weg naar de nieuwe release iwlz 2.0 Februari 2018

iwlz 2.0 iwlz 2.0 on the move: op weg naar de nieuwe release iwlz 2.0 Februari 2018 iwlz 2.0 iwlz 2.0 on the move: op weg naar de nieuwe release iwlz 2.0 Februari 2018 Welkom! Even voorstellen Waarom vandaag hier? 3 Agenda Wat komt er vandaag aan bod? 1. Zorginstituut Nederland; Team

Nadere informatie

Brochure Modulair Pakket Thuis

Brochure Modulair Pakket Thuis Brochure Modulair Pakket Thuis Met het MPT kunt u de zorg van één of meer Wlz-aanbieders thuis krijgen. U kunt er bij MPT ook voor kiezen om bepaalde zorgvormen in natura van een Wlz-zorgaanbieder te ontvangen

Nadere informatie

Rekenregels Wachtlijsten iwlz versie 2.0

Rekenregels Wachtlijsten iwlz versie 2.0 Rekenregels Wachtlijsten iwlz versie 2.0 Op basis van het AW317-wachtlijstbericht iwlz versie 2.0 Datum 22 mei 2018 Status definitief Versie 5 Colofon Uitgave 5 Versienummer 5 Volgnummer 2015069433 Documenteigenaar

Nadere informatie

Voorschrift Zorgtoewijzing Subsidieregelingen Wlz 2015

Voorschrift Zorgtoewijzing Subsidieregelingen Wlz 2015 Voorschrift Zorgtoewijzing Subsidieregelingen Wlz 2015 Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor-Zorgaanbieder Wlz t.b.v. subsidieregelingen extramurale behandeling/eerstelijnsverblijf op grond van artikel

Nadere informatie

Declareren op klantniveau

Declareren op klantniveau NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2012 Declareren op klantniveau In deze nieuwsbrief vindt u onder andere informatie over de jaarovergang 2012-2013, het bevoorschotten in 2012 en 2013 en de nieuwe bedrijfs- en controle

Nadere informatie

WET- EN REGELGEVING 2018

WET- EN REGELGEVING 2018 WET- EN REGELGEVING 2018 Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 11-12-2017 Table of Contents Wijzigingen 2018 per financieringsstroom... 3 iwlz 2.0 (Ingangsdatum april 2018)... 4 ZVW (Ingangsdatum

Nadere informatie

BEP-model AWBZ Algemeen. versie 1.0. Mutaties t.o.v. BEP-model AWBZ 3.1 (versie 1.2)

BEP-model AWBZ Algemeen. versie 1.0. Mutaties t.o.v. BEP-model AWBZ 3.1 (versie 1.2) Algemeen In revisierelease AZR 3.1.1 zijn enkele onjuist- en onduidelijkheden in de specificaties hersteld. Daarnaast zijn enkele regels opgenomen in verband met de Experimenten Regelarme Instellingen

Nadere informatie

iwlz-release Functionele uitwerking 28 juni 2018

iwlz-release Functionele uitwerking 28 juni 2018 iwlz-release 2.0.1 Functionele uitwerking 28 juni 2018 Inhoud INLEIDING 3 1 IWLZ-BERICHTENVERKEER AVG-PROOF 4 1.1 Uitgangspunt 3 (UP003) 4 1.2 Bedrijfsregel 191 (OP191) 4 1.3 Bedrijfsregel 48 (OP048) 5

Nadere informatie

Toelichting werkwijze rekenmodule bij combinatie Pgb en ZIN Belangrijke uitgangspunten:

Toelichting werkwijze rekenmodule bij combinatie Pgb en ZIN Belangrijke uitgangspunten: Toelichting werkwijze rekenmodule bij combinatie Pgb en ZIN Belangrijke uitgangspunten: Het basisbudget extramurale ruimte is het beschikbare budget zowel in ZIN als in Pgb. Beide leveringsvormen hebben

Nadere informatie

BEP-model AWBZ AZR 3.2 v1.0 / AW319 v1.4

BEP-model AWBZ AZR 3.2 v1.0 / AW319 v1.4 Algemeen In dit mutatieoverzicht zijn de wijzigingen in het BEP-model AWBZ voor de ontwikkeling van AZR 3.2 zichtbaar gemaakt. De inhoud van deze release is vastgesteld in de Stuurgroep AZR. Release AZR

Nadere informatie

BEP-model AWBZ AZR 3.2 v0.9 / AW319 v1.4

BEP-model AWBZ AZR 3.2 v0.9 / AW319 v1.4 Algemeen In dit mutatieoverzicht zijn de wijzigingen in het BEP-model AWBZ voor de ontwikkeling van AZR 3.2 zichtbaar gemaakt. De inhoud van deze release is vastgesteld in de Stuurgroep AZR. Release AZR

Nadere informatie

Handleiding Groene Vink-module voor iwlz 2.0

Handleiding Groene Vink-module voor iwlz 2.0 Handleiding Groene Vink-module voor iwlz 2.0 19 januari 2018 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.1.2 19 januari 2018 Enkele kleine tekstuele wijzigingen 1.1.1 30 november 2017 Alle datumvelden behalve

Nadere informatie

BEP-model Wlz iwlz 1.0 versie 1.1

BEP-model Wlz iwlz 1.0 versie 1.1 Berichtspecificatie - AW35 (Aanvang zorg) Bericht voor meldingsgegevens aanvang Wlz-zorg. Het bericht is onderdeel van de iwlz-standaard. # Record 01 VOORLOOPRECORD 02 CLIENTRECORD 07 FUNCTIERECORD (geleverd)

Nadere informatie

Klantadvies. Conversiemodule iwlz 1.0 iwlz 1.1. Draaiboek implementatie iwlz 1.1

Klantadvies. Conversiemodule iwlz 1.0 iwlz 1.1. Draaiboek implementatie iwlz 1.1 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Klantadvies Het eerste jaar dat we met de Wet langdurige zorg te maken hebben zit er bijna op. Ook al zijn er minder klanten in de Wlz achtergebleven, het werk is er niet minder

Nadere informatie

Specificaties Conversie iwlz 1.1

Specificaties Conversie iwlz 1.1 Specificaties Conversie iwlz 1.1 Conversieregels iwlz 1.1 naar iwlz 1.0 en omgekeerd Datum 21 oktober 2015 Status Definitief Versiebeheer 5 oktober Paragraaf 4 Nieuwe functie HV (21) is verwijderd. Huishoudelijke

Nadere informatie

Toetsingskader doelmatige en verantwoorde zorg thuis

Toetsingskader doelmatige en verantwoorde zorg thuis Toetsingskader doelmatige en verantwoorde zorg thuis Voorlichtingsbijeenkomsten zorgaanbieders september / oktober 2015 Programma - Aanleiding en inhoud toetsingskader - Beoordelen verantwoorde zorg thuis

Nadere informatie

Handleiding AZR 3.1. januari 2013 versie 1.3. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding AZR 3.1. januari 2013 versie 1.3. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding januari 2013 versie 1.3 PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Inleiding Wijzigingen Op 1 januari 2013 is de nieuwe release van AZR geïmplementeerd, de. De specificaties van deze release

Nadere informatie

Draaiboek implementatie gegevensaanlevering t.b.v. opleggen eigen bijdrage zorg thuis

Draaiboek implementatie gegevensaanlevering t.b.v. opleggen eigen bijdrage zorg thuis Draaiboek implementatie gegevensaanlevering t.b.v. opleggen eigen bijdrage zorg thuis Colofon Auteur Het CAK Afdeling Ketenmanagement en Zorginstituut Nederland Beheerteam istandaarden Versie 1.0 27-10-2015

Nadere informatie

Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ

Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ Voorschrift Zorgtoewijzing AWBZ naar een uniforme uitvoering in 2013 C o n c e p t Versie 0.9 Zorgverzekeraars Nederland 2012-2013 Inhoud 1 VOORWOORD... 1 2 INLEIDING EN LEESWIJZER... 2 2.1 Inleiding...

Nadere informatie

Scenario s voor de administratieve afhandeling van de AWBZuitstroom

Scenario s voor de administratieve afhandeling van de AWBZuitstroom Scenario s voor de administratieve afhandeling van de AWBZuitstroom Inleiding De hervorming langdurige zorg leidt in 2015 tot een verschuiving van een groot aantal cliënten: zij gaan vanuit het AWBZ-domein

Nadere informatie

Specificaties Conversie iwlz 1.1

Specificaties Conversie iwlz 1.1 Specificaties Conversie iwlz 1.1 Conversieregels iwlz 1.1 naar iwlz 1.0 en omgekeerd Datum Status 17 december Definitief Versiebeheer 17 december Voetnoten toegevoegd aan paragraaf Financiering. 7 december

Nadere informatie

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Opgesteld door: Anneke Renckens WMO kantoor Pagina 1 van 6 Dit is een procesbeschrijving van het administratieve systeem van het WMO

Nadere informatie

Voorschrift zorgtoewijzing Wlz

Voorschrift zorgtoewijzing Wlz Voorschrift zorgtoewijzing Wlz Uniforme uitvoering in 2015 Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder Wlz Zorgverzekeraars Nederland Update: februari 2015 als gevolg van voortschrijdend inzicht

Nadere informatie

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 V&V en GZ Disclaimer De documenten opgesteld door het zorgkantoor ten behoeve van de inkoop van langdurige zorg 2015 zijn onder voorbehoud van wijzigend beleid

Nadere informatie

Voorschrift Zorgtoewijzing Wlz

Voorschrift Zorgtoewijzing Wlz Versie waarin wijzigingen t.o.v. 2014 staan vermeld Uniforme uitvoering in 2015 Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder Wlz Zorgverzekeraars Nederland December 2014 Belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

Informatiemodel Wlz iwlz 1.2 versie 1.1

Informatiemodel Wlz iwlz 1.2 versie 1.1 Versiebeheer Versie 1.1 Op 19-9-2016 is de volgende wijziging doorgevoerd: OP192 is verduidelijkt Versie 1.0 definitieve versie zoals gepubliceerd op 1-7-2016 Uitgangspunten ID UP001 UP003 UP004 UP006

Nadere informatie

Versie Datum Toelichting Par. 4.1, AW317 toegevoegd aan tijdschema (4.1.9) Par. 4.1, AW318 toegevoegd aan tijdschema (4.1.

Versie Datum Toelichting Par. 4.1, AW317 toegevoegd aan tijdschema (4.1.9) Par. 4.1, AW318 toegevoegd aan tijdschema (4.1. Landelijk draaiboek migratie iwlz 1.2 naar iwlz 2.0 per 1 april 2018 1 maart 2018 Versie Datum Toelichting 1.2 01-03-2018 Par. 4.1, AW317 toegevoegd aan tijdschema (4.1.9) Par. 4.1, AW318 toegevoegd aan

Nadere informatie

WET- EN REGELGEVING 2018

WET- EN REGELGEVING 2018 WET- EN REGELGEVING 2018 Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 07-01-2018 Table of Contents Wijzigingen 2018 per financieringsstroom... 3 iwlz 2.0 (Ingangsdatum april 2018)... 4 ZVW (Ingangsdatum

Nadere informatie

Uitkomsten enquête toetsingskader doelmatige en verantwoorde zorg thuis

Uitkomsten enquête toetsingskader doelmatige en verantwoorde zorg thuis Bl-16-10236 Tekst voor de website Uitkomsten enquête toetsingskader doelmatige en verantwoorde zorg thuis In 2015 is het toetsingskader doelmatige en verantwoorde zorg thuis ingevoerd. Het kader is een

Nadere informatie

GEDRAGSCODE BIJ HET KLANTHOUDERSCHAP

GEDRAGSCODE BIJ HET KLANTHOUDERSCHAP GEDRAGSCODE BIJ HET KLANTHOUDERSCHAP Onder een gedragscode verstaan we een gezamenlijke afspraak over hoe klanthouders zich gedragen. De gedragscode heeft betrekking op de relatie van de klanthouder met

Nadere informatie

Voorschrift zorgtoewijzing Wlz

Voorschrift zorgtoewijzing Wlz Voorschrift zorgtoewijzing Wlz Uniforme uitvoering in 2015 Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder Wlz Zorgverzekeraars Nederland Update: februari 2015 als gevolg van voortschrijdend inzicht

Nadere informatie

BEP-model Wlz iwlz 1.0 versie 1.1

BEP-model Wlz iwlz 1.0 versie 1.1 Uitgangspunten ID UP 1 UP 3 UP 4 UP 6 UP 7 UP 8 UP 12 UP 15 UP 16 UP 17 UP 19 UP 21 UP 23 UP 24 UP 25 Uitgangspunt De informatievoorziening Wet langdurige zorg (iwlz) ondersteunt het indiceren, toewijzen,

Nadere informatie

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015

Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 Addendum Zorginkoop langdurige zorg 2015 V&V en GZ Disclaimer De documenten opgesteld door het zorgkantoor ten behoeve van de inkoop van langdurige zorg 2015 zijn onder voorbehoud van wijzigend beleid

Nadere informatie

Informatiemodel Wlz iwlz 1.1 versie 1.0

Informatiemodel Wlz iwlz 1.1 versie 1.0 Uitgangspunten ID Uitgangspunt UP001 De informatievoorziening Wet langdurige zorg (iwlz) ondersteunt het indiceren, toewijzen, leveren en opleggen eigen bijdrage van langdurige zorg. UP003 De privacy van

Nadere informatie

Declareren op cliëntniveau AWBZ

Declareren op cliëntniveau AWBZ Declareren op cliëntniveau AWBZ e-c@re Dit document geeft een overzicht van de prestaties die u verplicht op cliëntniveau moet declareren. Deze verplichte prestaties worden toegelicht, evenals prestaties

Nadere informatie

Voorschrift zorgtoewijzing Wlz

Voorschrift zorgtoewijzing Wlz Voorschrift zorgtoewijzing Wlz Uniforme uitvoering in 2015 Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder Wlz Zorgverzekeraars Nederland Update: oktober 2015 als gevolg van publicatie van het

Nadere informatie

Uitkomsten enquête Toetsingskader Doelmatig en Verantwoorde Zorg Thuis

Uitkomsten enquête Toetsingskader Doelmatig en Verantwoorde Zorg Thuis Bl-16-10222 Uitkomsten enquête Toetsingskader Doelmatig en Verantwoorde Zorg Thuis Zorgverzekeraars Nederland 21 maart 2016 1 Uitkomsten enquête Toetsingskader Doelmatig en Verantwoorde Zorg Thuis In 2015

Nadere informatie

SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S. Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0

SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S. Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0 SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S Eigenaar: Gereviewd door: Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0 Betrokken beleidsregels NZA: Laura Mostert Saskia Hartendorp CA-392 Invoering Zorgzwaartepakketten CA-437

Nadere informatie

Totaaloverzicht wijzigingsverzoeken iwlz juni 2018

Totaaloverzicht wijzigingsverzoeken iwlz juni 2018 Totaaloverzicht wijzigingsverzoeken iwlz 2019 28 juni 2018 Totaaloverzicht wijzigingsverzoeken iwlz 2019 1 / 24 Inhoud RFC-iWlz-2018-01 iwlz-berichtenverkeer AVG-proof 3 RFC-iWlz-2018-02 Uitbreiding voorkeuren

Nadere informatie

Landelijk draaiboek samenvoeging zorgkantoorregio s DSW Zorgkantoor 12 oktober 2016

Landelijk draaiboek samenvoeging zorgkantoorregio s DSW Zorgkantoor 12 oktober 2016 Landelijk draaiboek samenvoeging zorgkantoorregio s DSW Zorgkantoor 12 oktober 2016 Landelijk draaiboek samenvoeging zorgkantoorregio s DSW Zorgkantoor 1 / 18 Inhoud 1 Inleiding 4 2 Achtergrond 5 2.1

Nadere informatie

OVERZICHT NIEUWE/GEWIJZIGDE CONTROLES AW319 VERSIE

OVERZICHT NIEUWE/GEWIJZIGDE CONTROLES AW319 VERSIE OVERZICHT NIEUWE/GEWIJZIGDE CONTROLES AW319 VERSIE 1.4 2013 Bijgaand treft u een overzicht aan van de nieuwe en gewijzigde controles van het AW319 bericht versie 1.4 t.b.v. 2013. Dit overzicht is niet

Nadere informatie

Overgangsrecht van AWBZ cliënten en beleid Versie december 2014

Overgangsrecht van AWBZ cliënten en beleid Versie december 2014 Overgangsrecht van AWBZ cliënten en beleid Versie december 2014 Door de hervormingen van de langdurige zorg wordt begeleiding per 1 januari 2015 gedecentraliseerd naar de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Een MAZ maken (globaal)

Een MAZ maken (globaal) Wanneer een AW33 bericht is ingelezen (en een AW34 retour is gestuurd) kan een MAZ of MUT bericht worden verstuurd. Op het Dashboard staat per verschillende soort legitimatie of er uit te voeren taken

Nadere informatie

Informatievoorziening Wlz. - Wouter Franke - 16 december 2014

Informatievoorziening Wlz. - Wouter Franke - 16 december 2014 Informatievoorziening Wlz - Wouter Franke - 16 december 2014 Agenda Informatievoorziening Wet langdurige zorg Overgang en conversie Informatievoorziening domeinen Wmo en Jeugdwet 3 Berichtenverkeer 2014

Nadere informatie

Handboek Zorgregistratie AWBZ, AZR 3.0, uitgave 10 1

Handboek Zorgregistratie AWBZ, AZR 3.0, uitgave 10 1 Handboek Zorgregistratie AWBZ, AZR 3.0, uitgave 10 1 2 Handboek Zorgregistratie AWBZ, AZR 3.0, uitgave 10 Colofon Documentgegevens Auteur College voor zorgverzekeringen Afdeling Contact Centrum Zakelijk

Nadere informatie

1. Instructie ten aanzien van een cliënt met een BW-beschikking die in verblijf komt NAAM Actie Aandachtspunten Centrumgemeente Ede (CG)

1. Instructie ten aanzien van een cliënt met een BW-beschikking die in verblijf komt NAAM Actie Aandachtspunten Centrumgemeente Ede (CG) Procesbeschrijving voor het aan- en afmelden van cliënten die beschermd gaan wonen of uitstromen uit beschermd wonen. In het kader van de Eigen bijdrage. Context: In artikel 3.11 en 3.12 van het uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

1. Instructie ten aanzien van een cliënt met een BW-beschikking die in verblijf komt NAAM Actie Aandachtspunten Centrumgemeente Ede (CG)

1. Instructie ten aanzien van een cliënt met een BW-beschikking die in verblijf komt NAAM Actie Aandachtspunten Centrumgemeente Ede (CG) Procesbeschrijving voor het aan- en afmelden van cliënten die beschermd gaan wonen of uitstromen uit beschermd wonen. In het kader van de Eigen bijdrage. Context: In artikel 3.11 en 3.12 van het uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Regionale marktanalyse Wlz

Regionale marktanalyse Wlz Regionale marktanalyse 2017-2018 Wlz Zorgkantoren Amstelland en de Meerlanden en Zuid-Holland Noord Inleiding Voor u ligt de marktanalyse voor de zorgkantoorregio s Amstelland en de Meerlanden en Zuid-Holland

Nadere informatie

Inhoudsopgave Wet langdurige zorg... 2 De huisarts en de WLZ... 6

Inhoudsopgave Wet langdurige zorg... 2 De huisarts en de WLZ... 6 Inhoudsopgave Wet langdurige zorg... 2 Wat is de Wet langdurige zorg (Wlz)?... 2 Vanuit de Wlz worden de volgende zorg- en hulpvormen geregeld:... 2 Wlz aanvragen... 2 1. Aanvraag bij het CIZ... 4 2. CIZ

Nadere informatie

NOTITIE. : Yvonne Roelands E-mailadres : yroelands@dsw.nl Datum : Maart 2013. : Beleid instellingsvreemde ZZP s

NOTITIE. : Yvonne Roelands E-mailadres : yroelands@dsw.nl Datum : Maart 2013. : Beleid instellingsvreemde ZZP s NOTITIE Van : Yvonne Roelands E-mailadres : yroelands@dsw.nl Datum : Maart 2013 Betreft : Beleid instellingsvreemde ZZP s Het kan voorkomen dat een cliënt bij een instelling wordt aangemeld met een andere

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg thuis (VPT/MPT) Het CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen die een indicatie hebben voor zorg uit de Wet langdurige

Nadere informatie

AZERA Gebruikershandleiding

AZERA Gebruikershandleiding AZERA Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 2012 E.Novation B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een dataverwerkend

Nadere informatie