Lenovo TAB 2 A Gebruikershandleiding V1.0. Downloaded from

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lenovo TAB 2 A Gebruikershandleiding V1.0. Downloaded from"

Transcriptie

1 Lenovo TAB 2 A10-70 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik.

2 Hoofdstuk 01 Lenovo TAB 2 A10-70 Overzicht 1-1 Vormgeving 1-2 Knoppen 1-3 Het beeldscherm activeren/deactiveren 1-4 Het beeldscherm vergrendelen/ontgrendelen 1-5 Tips bij de navigatie 1-6 Beginscherm 1-7 Statusbalk 1-8 Recente apps 1-9 Applicatiebeheer 1-10 Tekst invoeren Tips Model en versie Model Versie Lenovo TAB 2 A10-70F Lenovo TAB 2 A10-70L WLAN WLAN+LTE (Alleen gegevens) Alle informatie in deze gids die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN + LTE-model (Lenovo TAB 2 A10-70L). 1-1 Vormgeving Afbeeldingen zijn uitsluitend bedoeld als referentie en kunnen verschillen van uw apparaat.

3 1-2 Knoppen Aan/uit-knop Houd deze knop ongeveer 3 seconden ingedrukt om uw tablet in te schakelen. Als uw tablet is ingeschakeld, drukt u op deze knop om het beeldscherm uit te schakelen. Als het beeldscherm is uitgeschakeld, drukt u op deze knop om het beeldscherm in te schakelen. Als u uw tablet wilt uitschakelen, houdt u deze knop gedurende 1 seconde ingedrukt en selecteert u OK in het pop-upvenster Uitschakelen om uw tablet uit te schakelen. OPMERKING: Wanneer u via een USB-kabel verbinding maakt met een computer, moet u controleren of er voldoende batterijvermogen beschikbaar is voor normale werking. Zo niet, dan moet u de batterij opladen met de ACstroomadapter voor u de USB-verbinding tot stand brengt. Volumeregeling Druk op de knop Volume omhoog of Volume omlaag om het volume aan te passen.

4 1-3 Het beeldscherm activeren/deactiveren Het beeldscherm activeren Downloaded from Als het beeldscherm is gedeactiveerd, drukt u op de aan/uit-knop van de tablet om het beeldscherm te activeren. Als het beeldscherm van de tablet oplicht, is dit geactiveerd. Het beeldscherm deactiveren Als u uw tablet tijdelijk niet gebruikt, kunt u op de aan/uit-knop drukken om het beeldscherm te deactiveren. Uw tablet activeert vervolgens de standbymodus om stroom te besparen. 1-4 Het beeldscherm vergrendelen/ontgrendelen Het beeldscherm vergrendelen Automatisch vergrendelen U kunt de time-out van het scherm instellen door te tikken op Instellingen > Weergave > Slaapstand. Als u het apparaat niet gebruikt binnen de ingestelde stand-bytijd, wordt het beeldscherm automatisch gedeactiveerd en uw tablet automatisch vergrendeld. Handmatig vergrendelen Als u uw tablet tijdelijk niet gebruikt, kunt u het beeldscherm deactiveren door de aan/uit-knop circa 1 seconde in te drukken. U tablet wordt dan vergrendeld en de stand-bymodus wordt geactiveerd. Het beeldscherm ontgrendelen Druk in de stand-bymodus op de aan/uit-knop van uw tablet om het beeldscherm te activeren. Houd vervolgens het vergrendelpictogram ingedrukt en sleep de slider over het ontgrendelpictogram, zoals hieronder afgebeeld.

5 Patroon voor schermvergrendeling instellen U kunt het patroon voor schermvergrendeling instellen door te tikken op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling > Patroon. Als u deze functie hebt ingeschakeld, moet u een persoonlijk ontgrendelingspatroon tekenen om het beeldscherm te ontgrendelen voordat u uw tablet kunt gebruiken. 1-5 Tips bij de navigatie Vorige : Terug naar vorig scherm. Home : Terug naar beginscherm. Recente apps : Recent gebruikte apps weergeven. Menu Geavanceerd : Bevat snelkoppelingen zoals Toevoegen, Achtergrond, Schermbeheer, Bureaubladinstellingen en Instellingen.

6 1 - Terug 2 - Home 3 - Recente apps 4 - Menu Geavanceerd 1-6 Beginscherm Op dit bureaublad ziet u een overzicht van al uw apps. In het beginscherm kunt u widgets toevoegen en uw achtergrond wijzigen. Als u een snelkoppeling wilt toevoegen aan het beginscherm, tikt u op het pictogram op het andere scherm en houdt u dit vast tot het aan het beginscherm is toegevoegd. Als u uw achtergrond wilt wijzigen, tikt u op > Achtergrond om een achtergrond te selecteren uit Lokale achtergrond. Als u een item van het beginscherm wilt wissen, tikt u op het geselecteerde item en houdt u dit ongeveer 2 seconden vast tot item. Tik daarna op om het item te verwijderen. verschijnt naast het

7 Beginscherm wisselen Uw tablet heeft meerdere bureaubladen. Blader door deze schermen door met uw vinger over het beeldscherm te schuiven. Pictogrammen kunnen naar een ander scherm worden verplaatst. 1-7 Statusbalk Systeemmeldingen worden in de statusbalk weergegeven. Informatie over WLAN-verbindingen en ontvangst, batterijniveaus, oplaadstatus en andere meldingen worden op de statusbalk weergegeven. Trek de statusbalk omlaag om het meldingenscherm weer te geven, dat onder andere de volgende snelkoppelingen bevat: Instellingen, Vliegmodus, WLAN, Gegevensverbinding, *Datagebruik, Bluetooth, Automatische rotatie en Helderheid.

8 1-8 Recente apps Uw tablet onthoudt welke apps u onlangs hebt gebruikt. Tik op om een lijst met onlangs gebruikte apps weer te geven. Tik op een app in de lijst om deze te openen. Tik de app omhoog of omlaag om deze te sluiten. 1-9 Applicatiebeheer Beweeg uw vinger op het beginscherm om de lijst met apps te openen.

9 Tik op Instellingen > Apps > Apps beheren om uw apps te beheren. Verwijderen 1. Tik op de app die u wilt verwijderen onder het tabblad Gedownload. 2. Tik bovenaan op Verwijderen. 3. Tik op OK. Tik op Instellingen > Apps > Actieve services om uw apps te beheren. Een actieve app stoppen 1. Tik op het tabblad Actief. 2. Tik op de actieve app die u wilt stoppen.

10 3. Tik op Stoppen. 4. Tik op OK. Downloaded from Tekst invoeren U kunt eenvoudig rechtstreeks tekst invoeren op het aanraakscherm met behulp van het virtuele toetsenbord, bijvoorbeeld wanneer u contactgegevens toevoegt in de app Personen of bij het typen en bewerken van SMS-berichten. U kunt Engelse letters en cijfers rechtstreeks op het aanraakscherm invoeren. Virtueel toetsenbord Tik op Gereed om het virtuele toetsenbord te verbergen. Tik op het tekstinvoervak om het virtuele toetsenbord weer te geven. Invoermethode wijzigen Tik op / om te schakelen tussen letters en cijfers. Tik op om een hoofdletter in te voeren. Of tik op en houd dit vast tot het verandert in om caps lock in te schakelen. Tik opnieuw om te ontgrendelen. Tik in de cijferinvoermodus op om symbolen en speciale tekens in te voeren. Tik op om terug te keren naar de cijferinvoermodus. Invoeropties Tik op Instellingen > Taal en invoer om het menu TOETSENBORD EN INVOERMETHODEN te openen. U kunt Google-toetsenbord of Google Spraakgestuurd typen selecteren in dit menu. Cover: Lenovo TAB 2 A Gebruikershandleiding Hoofdstuk 02: Verbinding maken met internet

11 Hoofdstuk 02 Verbinding maken met internet 2-1 Browser 2-1 Browser Netwerkondersteuning is vereist om toegang te verkrijgen tot internet met de webbrowser. Als u problemen hebt om toegang te krijgen tot uw netwerk, neemt u rechtstreeks contact op met uw netwerkoperator of serviceprovider. De webbrowser van uw tablet kan verbinding maken met internet door middel van een WLAN- of LTE-netwerk (LTE-netwerk niet van toepassing op WLAN-versie), zowel voor zakelijk als privégebruik. Tik op Chrome in het beginscherm om de browser te openen. De browser ondersteunt de volgende functies: Internetadressen invoeren Tik op de adresbalk en voer een webadres in met behulp van het virtuele toetsenbord. Tik op GO op het virtuele toetsenbord om de webpagina te openen. De browser afsluiten Tik op in de balk onderaan om de browser af te sluiten en terug te keren naar het beginscherm. Bladwijzers:

12 Geeft een lijst weer van alle webpagina's die u hebt toegevoegd aan Bladwijzers. Als u een bladwijzer wilt toevoegen, tikt u op om de huidige webpagina toe te voegen aan Bladwijzers. Als u een bladwijzer wilt bewerken, tikt u op de bladwijzer en houdt u deze vast om een pop-upvenster te openen. In dit venster kunt u de geselecteerde website openen, bewerken en verwijderen. Geschiedenis: Downloaded from Geeft een lijst weer met alle webpagina's die u onlangs hebt bezocht. Browsen met tabbladen U kunt verschillende webpagina's openen in hetzelfde venster voor meer surfplezier. Tik op en klik op Nieuw tabblad om een nieuw tabblad te openen. Tik op een tabblad om naar een andere webpagina te gaan. Tik op op het tabblad om het te sluiten. Extra functies Vernieuwen: Tik op vernieuwen. om een webpagina handmatig te Vorige/Volgende: Tik op of om terug te keren naar de vorige pagina of naar de volgende pagina te gaan. Tekst selecteren: Selecteer tekst op de huidige pagina om de tekst te kopiëren, te delen of te zoeken op internet. Bladwijzers bewerken: Tik op bladwijzers te beheren. en klik op Bladwijzers om uw Meer opties: Tik op om een lijst met opties te openen. Dit zijn onder andere de opties Nieuw tabblad, Nieuw incognitotabblad, Bladwijzers, Recente tabbladen, Geschiedenis, Afdrukken, enz. Hoofdstuk 01: Lenovo TAB 2 A10-70 Overzicht Hoofdstuk 03: Applicaties

13

14 Hoofdstuk 03 Applicaties Downloaded from Agenda 3-2 Camera 3-3 Klok 3-4 Beweeg uw vinger naar links op het beginscherm om de lijst met apps te openen. 3-1 Agenda Tik op Agenda in de lijst met apps om de agenda te openen. Nieuwe agendagebeurtenis Tik op in de Agenda om een nieuwe gebeurtenis te maken. U kunt ook een nieuwe gebeurtenis maken door op een tijdstip te tikken en dit vast te houden in het week- of dagoverzicht. Agendagebeurtenissen beheren U kunt schakelen tussen Dag, Week, Maand en Jaar door op het desbetreffende tabblad boven aan de pagina te tikken. Dagoverzicht: Tik op een gebeurtenis in het dagoverzicht om de gebeurtenis te bekijken, bewerken, verwijderen of te delen. Weekoverzicht: Tik op een gebeurtenis in het weekoverzicht om de gebeurtenis te bekijken, te bewerken, te verwijderen of te delen. Maandoverzicht: Beheer gebeurtenissen in het laatste overzicht via het maandoverzicht door op een datum te tikken in het maandoverzicht. Jaaroverzicht: Tik om gebeurtenissen in bepaalde jaren te bekijken.

15 Tik op in de kalenderweergave om de agenda te openen voor de huidige dag. 3-2 Camera Tik op Camera in de lijst met apps om de camera-interface te openen. In deze interface kunt u de volgende bewerkingen uitvoeren: Downloaded from Camera's wisselen Uw tablet heeft een camera aan de voorzijde en achterzijde. In de foto/video-interface tikt u op om te schakelen tussen de camera aan de voorzijde en de camera aan de achterzijde. Cameramodus wisselen Uw tablet heeft vijf cameramodi. Tik in de camera-interface op om naar de modus Normaal te schakelen. U kunt ook op andere modi tikken om foto's te maken. Foto's Foto's maken In de foto-interface tikt u op om een foto te maken. Tik op om de camera in te stellen. Tik op om de opnamemodus in te stellen. Normale modus PIP-modus Live Photo-modus Panorama-modus Multi angle view-modus Lach detecteren HDR

16 Foto's bekijken Een miniatuurafbeelding van de laatst gemaakte foto wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van de foto-interface. Tik op de afbeelding om de interface voor het bekijken van foto's te openen. U kunt diavoorstellingen instellen en afspelen. Of tik links in de foto-interface om de interface voor het bekijken van foto's te openen. Downloaded from Opslaglocatie foto Alle foto's worden opgeslagen in de app Galerij. Tik op Galerij in het beginscherm om een lijst met alle gemaakte foto's te openen. U kunt foto's bekijken op Albums, Locaties en Opnametijden. Video's Video's opnemen Tik op in de video-interface om de opname te starten of op om de opname te stoppen. Video's bekijken Een miniatuurafbeelding van de laatst opgenomen video wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van de video-interface. Tik op de afbeelding om de videospeler te openen. Of veeg naar links in de video-interface en tik op de afbeelding om de videospeler te openen. Panorama's opnemen Panorama-afbeeldingen vastleggen Tik op in de panorama-interface om de opname te starten. Verplaats de tablet langzaam tot er automatisch 8 foto's zijn gemaakt. De volledige gepande opname wordt in één foto opgeslagen.

17 Foto's bekijken Een miniatuurafbeelding van de laatst gemaakte foto wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van de panorama-interface. Tik op de afbeelding om de interface voor het bekijken van foto's te openen. Of tik links in de panorama-interface om de interface voor het bekijken van foto's te openen. Downloaded from Opslaglocatie foto Alle vastgelegde panorama's worden opgeslagen in de app Galerij. Tik op Galerij in het beginscherm om een lijst met alle gemaakte foto's te openen. 3-3 Klok Tik op Klok in de lijst met toepassingen om de klok te openen. Tik op Alarm en vervolgens op om een alarm toe te voegen. Nadat u het alarm hebt bewerkt, tikt u op Gereed om het alarm te activeren. Als u een al ingesteld alarm opnieuw wilt starten, tikt u op voor status. Wanneer een alarm klinkt, sleept u naar om het alarm uit te schakelen, of naar om het vijf minuten uit te stellen Netwerkondersteuning is vereist om de mailbox van uw tablet te gebruiken. Als u problemen hebt om toegang te krijgen tot uw netwerk, neemt u rechtstreeks contact op met uw netwerkoperator

18 of serviceprovider. Tik in het beginscherm op . Hoofdstuk 02: Verbinding maken met internet Hoofdstuk 04: Instellingen

19 Hoofdstuk 04 Instellingen 4-1 DRAADLOOS EN NETWERKEN 4-2 APPARAAT 4-3 PERSOONLIJK 4-4 ACCOUNTS 4-5 SYSTEEM Tik op Instellingen in de lijst met apps om de instellingen te openen. 4-1 DRAADLOOS EN NETWERKEN Deze instellingenmodule omvat: *SIM-beheer, WLAN, Ethernetconfiguratie, Bluetooth, Datagebruik, en Meer... (Vliegmodus, *Standaard SMS-app, Tethering en draagbare hotspot, VPN, *Mobiel netwerk, en USB internet). *SIM-beheer Met deze instelling kunt u de simkaartgegevens bekijken en uw gegevensverbinding in- en uitschakelen. WLAN Met deze instelling kunt u WLAN-verbindingen in-/uitschakelen. Als WLAN is ingeschakeld, scant uw tablet automatisch naar beschikbare draadloze netwerken, die vervolgens worden weergegeven in de lijst met WLAN-

20 netwerken. Het netwerkstatuspictogram Downloaded from geeft aan dat u geen wachtwoord nodig hebt om verbinding te maken met het netwerk. geeft echter aan dat het netwerk is beveiligd. U kunt in dit geval dus alleen verbinding maken nadat u het wachtwoord hebt ingevoerd. U kunt ieder netwerk in de lijst selecteren. Nadat u het netwerk hebt geselecteerd, voert u het wachtwoord in en tikt u op Verbinden om rechtstreeks verbinding te maken. Of selecteer het keuzevakje voor Geavanceerde opties weergeven om de proxy- en IPv4-instellingen in het pop-upvenster te wijzigen en tik dan op Verbinden om verbinding te maken met een netwerk. U kunt ook netwerk handmatig toe te voegen. Tik op geavanceerde WLAN-instellingen. Netwerk toevoegen selecteren om een > Geavanceerd voor Netwerkmelding: Indien actief, meldt het systeem wanneer er onbeveiligde netwerken beschikbaar zijn. WLAN behouden in slaapstand: U kunt het WLAN-verbindingsbeleid tijdens de slaapstand instellen op Altijd, Alleen indien aangesloten of Nooit *(verhoogt het gegevensgebruik). Scannen altijd beschikbaar: De Google-service en andere apps laten zoeken naar netwerken, zelfs als WLAN is uitgeschakeld. *Slechte verbindingen vermijden: Geen WLAN-netwerk gebruiken, tenzij het een goede internetverbinding heeft. Certificaat installeren: U kunt het certificaat installeren. WLAN-optimalisatie: Batterijgebruik minimaliseren als WLAN is ingeschakeld. Passpoint: Automatisch verbinding maken met toegangspunten die passpoint ondersteunen. MAC-adres: Het MAC-adres bekijken. IP-adres: Het IP-adres bekijken. Ethernetconfiguratie U kunt een USB-ethernetadapter aansluiten op uw tablet als u internet wilt gebruiken via ethernet. Bluetooth

21 U kunt via Bluetooth-technologie een draadloze verbinding tot stand brengen met andere Bluetooth-compatibele apparaten. Bluetooth-compatibele apparaten zijn bijvoorbeeld stereohoofdtelefoons, toetsenborden, enz. Downloaded from Aangezien een Bluetooth-apparaat met behulp van radiogolven met andere apparaten communiceert, hoeft u uw tablet niet rechtstreeks naar het andere apparaat te richten. Houd er echter rekening mee dat de Bluetooth-verbinding soms kan worden onderbroken door obstakels, zoals muren of andere elektronische apparaten. De tablet ondersteunt Bluetooth V4.0. Gebruik voor een efficiënte werking van uw tablet en andere Bluetooth-apparaten uitsluitend door Lenovo goedgekeurde accessoires die compatibel zijn met uw tablet. Vraag ook aan de fabrikant van het andere apparaat of het apparaat compatibel is met uw tablet. In sommige gevallen kan het gebruik van Bluetooth beperkt zijn. Neem contact op met de lokale instanties of uw serviceprovider. Als u apps gebruikt die gebruikmaken van Bluetooth-technologie of als zulke apps op de achtergrond actief zijn, raakt de batterij van uw tablet sneller leeg en wordt de levensduur van uw batterij verkort. In de Bluetooth-instellingen kunt u het volgende doen: BESCHIKBARE APPARATEN: Wanneer Bluetooth is geactiveerd, geeft uw tablet automatisch een lijst weer van alle Bluetooth-apparaten die zich in de buurt bevinden (scannen naar apparaten). Datagebruik U kunt uw datagebruik voor een bepaalde periode controleren. Meer... Vliegmodus: Wanneer de vliegmodus actief is, worden alle draadloze verbindingen van uw tablet uitgeschakeld. * Standaard SMS-app: Met deze instellingen kunt u kiezen met welke app u sms'jes wilt beheren.

22 Tethering en draagbare hotspot: U kunt de mobiele gegevensverbinding van uw tablet delen via USB, Bluetooth of het apparaat instellen als een draagbare WLAN-hotspot. VPN: Met deze instellingen kunt u verschillende VPN-types (virtueel particulier netwerk) toevoegen en instellen. *Mobiele netwerken: Deze instellingenmodule bevat Gegevensverbinding, Gegevensroaming, Voorkeuren, Netwerkmodus, Namen toegangspunten en Mobiele providers. *De LTE-functie inschakelen: Dit gedeelte beschrijft hoe u de Namen van toegangspunten (APN's) voor mobiele gegevensservices op uw tablet kunt weergeven of bewerken. De APN definieert het netwerkpad voor alle mobiele gegevensverbindingen. Onjuiste invoer in deze velden kan ertoe leiden dat u geen mobiele gegevensverbinding hebt. Als u de APN-gegevens wilt controleren, kunt u contact opnemen met de mobiele provider van de MicroSIM-kaart die u gebruikt. U kunt de APN-instellingen op uw tablet bekijken op de volgende locatie: Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > Meer... onder Draadloos en netwerken > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten. *APN instellen Volg de instructies hieronder om uw LTE-instellingen te voltooien. Daarna zal uw LTE correct werken. Stap 1: Verschuif uw vinger naar links op het beginscherm.

23 Stap 2: Tik op Instellingen. Stap 3: Selecteer DRAADLOOS EN NETWERKEN > Meer... > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten. Stap 4: Tik op. Stap 5: Neem contact op met uw LTE-provider voor uw APN-instellingen, volg de webkoppeling, tik op de knop Nieuwe APN en typ de instellingen in de tekstvakken onder Toegangspunt bewerken. Stap 6: Ga terug naar het beginscherm en start Chrome om te controleren of de netwerkfunctie beschikbaar is. USB-internet: Internet van Windows-pc delen via USB-kabel. 4-2 APPARAAT Audioprofiel Tik op Instellingen > APPARAAT > Audioprofielen om de profielinstellingen

24 te openen. De VOORINGESTELDE PROFIELEN zijn Algemeen, Stil, Vergadering en Buiten. Tik op de instellingenknop voor de opties ALGEMEEN (*Trillen, Lenovo-signaal en Volumes), MELDINGEN (Standaard meldingsgeluid), SYSTEEM (Tikgeluiden, Schermvergrendelingsgeluiden en Trillen bij aanraken). Weergave Tik op Instellingen > APPARAAT > Weergave om de beeldscherminstellingen te openen. Beeldscherminstellingen zijn MiraVision, Meldingen vergrendelscherm, Achtergrond, Achtergrond van vergrendelingsscherm, Helderheid, Slaapstand, Dagdromen, Lettergrootte en Scherm sturen. MiraVision: Met deze instelling kunt u de beeldkwaliteit optimaliseren. Meldingen vergrendelscherm: U kunt hier kiezen of u meldingen wilt weergeven op het vergrendelingsscherm. Achtergrond: U kunt afbeeldingen selecteren uit Galerij, Live achtergronden, Foto's en Video-achtergronden. Achtergrond van vergrendelingsscherm: U kunt afbeeldingen selecteren uit Galerij en Statische achtergronden als achtergrond van het vergrendelscherm. Helderheid: U kunt de helderheid handmatig aanpassen. Slaapstand: Met deze optie kunt u selecteren hoe lang het scherm van uw tablet blijft ingeschakeld zonder bediening alvorens het automatisch wordt vergrendeld om stroom te besparen. U kunt de tijd instellen op 15 seconden, 30 seconden, 1 minuut, 2 minuten, 5 minuten, 10 minuten of 30 minuten. Dagdromen: Met deze optie stelt u de interactieve screensavers in.

25 Lettergrootte: Met deze optie kunt u de lettergrootte instellen op Klein, Normaal, Groot of Extra groot. Scherm sturen: Hiermee kunt u het scherm op een tv weergeven. Opslagruimte Tik op Instellingen > APPARAAT > Opslagruimte om de interne opslagruimte weer te geven. Berekeningsmethode voor de nominale capaciteit: 1 GB = MB = KB = bytes Berekeningsmethode voor besturingssysteem: 1 GB = MB = KB = bytes Het systeem zelf neem enige ruimte in beslag en daarom zal de beschikbare ruimte minder groot dan zijn dan wat is berekend. Batterij Tik op Instellingen > APPARAAT > Batterij om de batterijgebruiksgegevens, resterend gebruik en historische batterijgebruiksgegevens te controleren. Apps Tik op Instellingen > APPARAAT > Apps om geselecteerde apps te beheren of te verwijderen. U kunt in de lijst met apps ook filteren op actieve apps of apps van andere softwareontwikkelaars. Apps beheren: Hier kunt u geïnstalleerde apps beheren en verwijderen. Actieve services: Hier kunt u actieve services weergeven en beheren. Gewenste installatielocatie: Hier kunt u de gewenste installatielocatie voor

26 nieuwe apps wijzigen. Downloaded from Nadat u een app hebt geselecteerd, kunt u de details en gerelateerde informatie bekijken. U kunt ook functies uitvoeren zoals Nu stoppen, Verwijderen, Cache wissen en Gegevens wissen, enz. 4-3 PERSOONLIJK Deze instelling omvat: Locatie, Beveiliging, Taal en invoer en Back-up maken en opnieuw instellen. Locatie Tik op Instellingen > PERSOONLIJK > Locatie. U kunt instellen dat apps uw locatiegegevens mogen gebruiken en hoe uw tablet zijn locatie bepaalt. Beveiliging Tik op Instellingen > PERSOONLIJK > Beveiliging om toegang te krijgen tot de beveiligingsinstellingen. Hiertoe behoren: SCHERMBEVEILIGING, ENCRYPTIE, *SIM-KAARTVERGRENDELING, WACHTWOORDEN, APPARAATBEHEER en OPSLAG VAN REFERENTIES. SCHERMBEVEILIGING: U kunt de schermvergrendelingsmethode instellen en kiezen welke eigenaarsgegevens op het vergrendelscherm weergegeven worden. Schermvergrendeling: U kunt het scherm op meerdere manieren ontgrendelen: Vegen, Gezichtsontgrendeling, Stemontgrendeling, Patroon, PIN en Wachtwoord. U kunt de schermvergrendeling uitschakelen door Geen te selecteren. Tik op Vegen als u op het slotpictogram wilt tikken om het scherm te ontgrendelen.

27 Tik op Gezichtsontgrendeling, houd het scherm voor uw gezicht en zorg dat uw gezicht binnen de stippellijnen past. Nadat uw gezichtsgegevens zijn verzameld, kunt u het scherm met uw gezicht ontgrendelen. Tik op Stemontgrendeling en zeg een paar woorden waarmee u het scherm wilt ontgrendelen. Tik op Patroon en teken met uw vinger een ontgrendelingspatroon op het scherm (zoals afgebeeld). Nadat u het ontgrendelingspatroon hebt ingesteld en geactiveerd, wordt het toetsenblok voor ontgrendeling telkens weergegeven wanneer het scherm moet worden ontgrendeld. Teken met uw vinger het vooraf ingestelde patroon op het toetsenblok. Als u het vooraf ingestelde patroon correct hebt ingevoerd, wordt het scherm ontgrendeld. Tik op PIN om de pincode (minimaal 4 cijfers) in te voeren waarmee u het scherm ontgrendelt. Tik op Wachtwoord om het wachtwoord (minimaal 4 tekens) in te voeren waarmee u het scherm ontgrendelt.

28 ENCRYPTIE: Bij het inschakelen wordt altijd een PIN-code of wachtwoord (numeriek) vereist om uw tablet te ontgrendelen. Downloaded from *SIM-KAARTVERGRENDELING: U kunt een SIM-vergrendeling instellen. Met SIM-kaartvergrendeling voorkomt u dat uw tablet kan worden gebruikt wanneer u deze verliest. U kunt voor elke SIM-kaart een afzonderlijk wachtwoord instellen in de vorm van een PIN-code (persoonlijk identificatienummer). De tablet kan in dat geval pas worden gebruikt nadat de correcte PIN-code is ingevoerd. Als er drie keer achter elkaar een incorrecte PIN-code is ingevoerd, wordt de SIM-kaartvergrendeling op de tablet ingeschakeld. Deze kunt u alleen ontgrendelen met de PUK-ontgrendelingscode. (Deze wordt weergegeven wanneer u een geldige SIM-kaart in de tablet plaatst.) WACHTWOORDEN: Onder deze optie kunt u kiezen of uw wachtwoord zichtbaar is wanneer u het invoert. Als het selectievakje is geselecteerd, wordt het wachtwoord zichtbaar. Als het niet is geselecteerd, wordt uw wachtwoord alleen weergegeven als. Dit maakt uw wachtwoord veiliger. APPARAATBEHEER: Hier kunt u uw tablet beheren en de installatie van apps met onbekende bron toestaan. Apparaatbeheerders: Selecteer deze optie om apparaatbeheerders te bekijken of te deactiveren. Onbekende bronnen: Hiermee staat u toe dat er apps worden geïnstalleerd die niet van de elektronische markt afkomstig zijn. Apps verifiëren: Selecteer deze optie om de installatie van mogelijk schadelijke apps niet toe te staan of om vooraf een waarschuwing te ontvangen. OPSLAG VAN REFERENTIES: Met deze functie kan uw tablet toegang krijgen tot webpagina's en LAN's waarvoor een specifiek beveiligingscertificaat of ander certificaat is vereist. Opslagtype: Toont het opslagtype van de certificaten. Vertrouwde id-gegevens: Selecteer deze optie om alle vertrouwde CAcertificaten weer te geven. Installeren vanuit USB-opslag: Hiermee kunt u certificaten installeren vanuit een USB-opslag.

29 Referenties wissen: Selecteer deze optie om alle opgeslagen certificaten te verwijderen. Taal en invoer Taal: Selecteer de taal die u wilt gebruiken om uw tablet te bedienen. Spellingcontrole: Met deze optie kunt ut de spellingcontrole in- en uitschakelen. Persoonlijk woordenboek: Hier kunt u nieuwe woorden of terminologie toevoegen aan het woordenboek van uw tablet. TOETSENBORD EN INVOERMETHODEN: Met deze optie kunt u de invoermethode selecteren en instellen (waaronder Google-toetsenbord en Google Spraakgestuurd typen). SPRAAK: Met deze optie stelt u spraakbeheer en gesproken zoekopdrachten in. MUIS/TRACKPAD: Met deze optie kunt u de snelheid van de muisaanwijzer instellen, primaire en secundaire knoppen omwisselen en de snelheid van dubbelklikken instellen. Back-up maken en opnieuw instellen Met deze optie kunt u een back-up van uw gegevens maken, alle DRM-licenties wissen en de fabrieksinstellingen van uw tablet terugzetten. 4-4 ACCOUNTS Account toevoegen U kunt een bedrijfs-, - of Lenovo-account toevoegen.

30 4-5 SYSTEEM Datum en tijd Downloaded from Met deze instellingen kunt u een aantal tijdgerelateerde opties instellen, zoals de systeemtijd. U kunt automatische tijd- en tijdzone-updates via een netwerk instellen (netwerkondersteuning vereist), een tijdzone selecteren, een specifieke datum en tijd en weergaveformaat voor datum en tijd instellen. In-/uitschakelen plannen Met deze instellingen kunt u instellen dat de tablet automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Toegankelijkheid SERVICES: Met deze optie kunt u TalkBack in- en uitschakelen. SYSTEEM: Met deze optie kunt u vergrotingsgebaren en extra grote tekst instellen. U kunt hier ook Uitvoer voor tekst-naar-spraak, Vertragingstijd voor tikken en vasthouden, Wachtwoorden voorlezen en Scherm automatisch draaien in- en uitschakelen. Info over tablet Onder deze optie kunt u onder andere Systeemupdate, Status, Juridische informatie, Modelnummer, Android-versie, *Smalbandversie, Kernelversie, Build-nummer, Hardwareversie, CPU, RAM en ROM raadplegen. Hoofdstuk 03: Applicaties Hoofdstuk 05: Bijlage

31 Hoofdstuk 05 Bijlage Downloaded from Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product 5-2 Elektromagnetische straling 5-3 Informatie over milieu, recycling en afvoer 5-4 ENERGY STAR-modelinformatie 5-5 Kennisgeving Exportclassificatie 5-1 Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product Lees voor gebruik alle informatie in dit onderdeel om letsel, schade aan eigendommen of schade aan uw apparaat te voorkomen. Ga voor aanvullende tips voor veilig gebruik van uw apparaat naar: Wees voorzichtig met uw apparaat Laat uw apparaat niet vallen en buig of doorboor het apparaat niet. Plaats ook geen vreemde voorwerpen in en zware voorwerpen op het apparaat. Gevoelige onderdelen in het product kunnen daardoor beschadigd raken. Het scherm van uw apparaat is van glas. Het glas kan breken als het apparaat op een harde ondergrond valt, als er veel druk op wordt uitgeoefend of als er een zwaar voorwerp op valt. Raak het glas niet aan als het scherm versplinterd of gebroken is, en probeer het glas niet uit het apparaat te verwijderen. Gebruik het apparaat niet meer en neem contact op met de technische ondersteuning van Lenovo voor informatie over reparatie, vervanging of afvalverwerking als u het apparaat moet weggooien. Als u het apparaat gebruikt, dient u dit op een veilige afstand van warme omgevingen of omgevingen met hoogspanning te houden, zoals elektrische apparaten, elektrische kachels of elektrische kookapparatuur. Gebruik uw apparaat alleen binnen het temperatuurbereik van 0 C 40 C (opslag -20 C 60 C) om beschadiging te voorkomen. Haal het apparaat niet uit elkaar en breng geen wijzigingen aan

32 Uw apparaat is een verzegeld product. In het apparaat bevinden zich geen onderdelen die door gebruikers kunnen worden vervangen. Alle reparaties aan de binnenkant moeten worden uitgevoerd door een reparatiebedrijf dat door Lenovo is geautoriseerd. Als u probeert het apparaat te openen of te wijzigen, is de garantie niet meer geldig. Kennisgeving voor ingebouwde oplaadbare batterijen Downloaded from GEVAAR: Probeer niet zelf de oplaadbare interne lithium-ionbatterij te vervangen. Neem contact op met Lenovo Support voor fabrieksvervanging. Kennisgeving over plastic zakken GEVAAR: Plastic zakken kunnen gevaarlijk zijn. Houd plastic zakken uit de buurt van baby's en kinderen om de kans op verstikking te voorkomen. Informatie over de adapter Voorkom dat uw apparaat en netvoedingsadapter nat worden. Dompel uw apparaat niet onder in water en laat het apparaat niet achter op een plek waar het nat kan worden door water of andere vloeistoffen. Laad het apparaat alleen op volgens goedgekeurde methoden. U kunt de volgende methoden gebruiken om de interne batterij van uw apparaat veilig op te laden: Oplaadmethode Beeldscherm aan Beeldscherm uit Netvoedingsadapter Ondersteund, maar de batterij zal langzaam opladen. Ondersteund Een USB-verbinding tussen de dcin-aansluiting op het apparaat en de USB-aansluiting van een pc of Ondersteund, maar compenseert Ondersteund, maar ander apparaat die voldoet aan de stroomverbruik en de batterij zal de batterij zal USB 2.0-standaard. Gebruikers langzamer opladen dan normaal. langzaam opladen. moeten de verbinding met USBinterfaces met USB-versie 2.0 of hoger gebruiken. Opmerkingen: Beeldscherm aan: Apparaat aan Beeldscherm uit: Apparaat uit of in de schermbeveiligingsmodus Oplaadapparaten worden mogelijk warm bij normaal gebruik. Zorg ervoor dat het oplaadapparaat een goede ventilatie krijgt. Koppel het oplaadapparaat los als een van de volgende situaties zich

33 voordoet: Het oplaadapparaat is blootgesteld aan regen, vloeistof of extreme vochtigheid. Het oplaadapparaat is beschadigd. U wilt het oplaadapparaat schoonmaken. Waarschuwing: Lenovo is niet verantwoordelijk voor de prestaties of veiligheid van producten die niet zijn geproduceerd of goedgekeurd door Lenovo. Gebruik alleen door Lenovo goedgekeurde voedingsadapters en batterijen. Voorkom gehoorschade Uw apparaat heeft een hoofdtelefoonaansluiting. Gebruik altijd de hoofdtelefoonaansluiting voor hoofdtelefoons (ook wel headset genoemd) of oortelefoons. ATTENTIE: Een te hoog geluidsvolume van de hoofdtelefoon of oortelefoon kan leiden tot schade aan het gehoor. Als u de equalizer op het maximumniveau instelt, worden de uitvoerspanning en het volume van de hoofdtelefoon of oortelefoon verhoogd. Stel de equalizer in op een gepast niveau om uw gehoor te beschermen. Het overmatige gebruik van hoofd- of oortelefoons gedurende een langere tijd bij een hoog volume kan gevaarlijk zijn als de uitvoer van de hoofd- of oortelefoonaansluitingen niet voldoet aan de specificaties van EN De uitvoerconnector voor de hoofdtelefoon van uw apparaat voldoet aan EN Sub 7. Deze specificatie beperkt de RMS-uitvoerspanning van het apparaat tot 150 mv. Om schade aan het gehoor te voorkomen, moet u controleren of de hoofd- of oortelefoon die u gebruikt, eveneens voldoet aan EN (Artikel 7) ten aanzien van een breedbandspanning van 75 mv. Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Als uw apparaat is geleverd met een hoofdtelefoon of oortelefoon, voldoen het apparaat met hoofdtelefoon of oortelefoon als set aan de specificaties van EN Gebruikt u een andere hoofd- of oortelefoon, controleer dan of die voldoet aan EN (Artikel 6.5). Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Waarschuwing voor geluidsdrukniveau Voor het apparaat dat is getest overeenkomstig EN : 2006+A11:2009+A1:2010+A12:2011, is het verplicht audiotests uit te voeren voor EN Dit apparaat is getest en voldoet aan de vereiste geluidsdrukniveaus die vermeld zijn in de relevante standaarden EN en/of EN Als een oortelefoon of hoofdtelefoon gedurende lange tijd bij een hoog volume wordt gebruikt, kan het gehoor onherstelbaar beschadigd raken. Waarschuwing Luister nooit langdurig naar hoge volumeniveaus om gehoorschade te vermijden. Wees voorzichtig bij gebruik van uw apparaat in een gemotoriseerd voertuig of op de fiets

34 Geef altijd prioriteit aan uw veiligheid en die van anderen. Houd u aan de wet. Lokale wet- en regelgeving is mogelijk van toepassing op de manier waarop u mobiele elektronische apparaten, zoals uw apparaat, mag gebruiken terwijl u een motorvoertuig bestuurt of fietst. Gooi producten weg volgens de lokale wet- en regelgeving Downloaded from Wanneer uw apparaat het eind van de nuttige levensduur heeft bereikt, breek of verbrand het apparaat dan niet. Dompel het apparaat ook niet onder in water en gooi het alleen weg zoals voorgeschreven in de lokale wet- en regelgeving. Sommige interne onderdelen bevatten substanties die kunnen exploderen, lekken of die op een andere manier negatieve gevolgen kunnen hebben voor het milieu als deze niet correct worden weggegooid. Zie 'Informatie over recycling en milieu' voor meer informatie. Houd uw apparaat en accessoires buiten het bereik van kleine kinderen Uw apparaat bevat kleine onderdelen waar kleine kinderen in kunnen stikken. Bovendien kan het glazen scherm breken of scheuren wanneer het apparaat valt of tegen een hard oppervlak wordt gegooid. Bescherm uw gegevens en software Verwijder onbekende bestanden niet en wijzig de naam van bestanden of directory's niet als deze niet door u zijn gemaakt. Doet u dat wel, dan werkt de software op uw apparaat daarna mogelijk niet meer goed. Houd er rekening mee dat het gebruik van netwerkbronnen uw apparaat kwetsbaar kan maken voor computervirussen, hackers, spyware en andere kwaadwillige activiteiten die schade kunnen toebrengen aan uw apparaat, uw software en uw gegevens. U bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van adequate bescherming in de vorm van firewalls, antivirussoftware en antispywaresoftware en het up-to-date houden van dergelijke software. Houd elektrische apparaten, zoals een elektrische ventilator, een radio, krachtige luidsprekers, een airconditioner en een magnetron, uit de buurt van uw apparaat. De sterke magnetische velden die elektrische apparaten genereren, kunnen het beeldscherm en de gegevens op het apparaat beschadigen. Let erop dat uw apparaat niet te warm wordt Als uw apparaat is ingeschakeld of als de batterij wordt opgeladen, kunnen sommige onderdelen warm worden. De temperatuur die wordt bereikt, hangt af van de mate van systeemactiviteit en het oplaadniveau van de batterij. Bij langdurig contact met uw lichaam kunnen er, ook door uw kleding heen, ongemakken en zelfs brandwonden ontstaan. Houd het apparaat niet te lang op schoot en houd uw handen of ander lichaamsdelen niet te lang tegen warme onderdelen van het apparaat aan. Kennisgeving voor PVC-kabels en -snoeren WAARSCHUWING: Als u in aanraking komt met het snoer van dit product of snoeren van

35 accessoires die voor dit product worden verkocht, kunt u blootgesteld worden aan lood. Lood wordt in de staat Californië beschouwd als kankerverwekkend en als veroorzaker van geboorteafwijkingen of andere reproductieve schade. Was daarom uw handen nadat u de kabels hebt aangeraakt. 5-2 Kennisgevingen over elektromagnetische straling Verklaring van conformiteit van de Federal Communications Commission (FCC) Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beperkingen die in Deel 15 van de FCCvoorschriften worden opgelegd aan digitale apparaten van Klasse B. Deze beperkingen zijn bedoeld om een redelijke mate van bescherming te bieden tegen schadelijke interferentie bij gebruik van de apparatuur in een woonomgeving. Dit apparaat genereert, gebruikt en verspreidt radiofrequentie-energie en kan schadelijke interferentie met radiocommunicatie veroorzaken indien het apparaat niet volgens de instructies wordt geïnstalleerd en gebruikt. Er bestaat echter geen garantie dat in een bepaalde installatie geen interferentie zal optreden. Als deze apparatuur toch hinderlijke interferentie in de radio- of televisieontvangst veroorzaakt, hetgeen kan worden bepaald door de apparatuur uit en in te schakelen, dan kan de gebruiker met behulp van een van de volgende maatregelen proberen de interferentie op te heffen: De ontvangstantenne verstellen of verplaatsen. De afstand tussen de apparatuur en de ontvanger vergroten. De apparatuur aansluiten op een stopcontact van een ander circuit dan het stopcontact waarop de ontvanger is aangesloten. Een erkende dealer of vertegenwoordiger raadplegen voor advies. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieontvangst die wordt veroorzaakt door niet-toegestane wijzigingen of aanpassingen aan dit apparaat. Bij nietgeautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen. Dit toestel voldoet aan Deel 15 van de FCC-voorschriften. Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) dit apparaat mag geen hinderlijke interferentie veroorzaken, en (2) dit apparaat moet elke ontvangen interferentie accepteren, met inbegrip van interferenties die een ongewenste werking kunnen veroorzaken. Verantwoordelijke partij: Lenovo (United States) Incorporated 1009 Think Place - Building One Morrisville, NC Telefoon: FCC-waarschuwing De antennes die voor deze zender worden gebruikt, mogen niet naast een andere antenne of zender worden geplaatst of met deze antenne of zender worden gebruikt.

36 Verklaring van conformiteit met industriële emissierichtlijn Canada Klasse B This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. IC-waarschuwing Downloaded from This device complies with Industry Canada license-exempt RSS standard(s). Operation is subject to the following two conditions: (1) This device may not cause interference, and (2) this device must accept any interference, including interference that may cause undesired operation of the device. Le présent appareil est conforme aux CNR d'industrie Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes: (1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et (2) l'utilisateur de l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en Industry Canada Class B Emission Compliance Statement This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Avis de conformité à la réglementation d Industrie Canada Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. Europese Unie - Naleving van de richtlijnen inzake elektromagnetische compatibiliteit Dit product voldoet aan de voorwaarden voor bescherming zoals opgenomen in EU-richtlijn 2004/108/EG betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake elektromagnetische compatibiliteit. Lenovo aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het niet voldoen aan deze voorwaarden voor bescherming als dit het gevolg is van het doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van optiekaarten van andere fabrikanten. Uit tests is gebleken dat dit product voldoet aan de eisen voor IT-apparatuur van Klasse B conform de Europese Standaard EN De beperkingen voor apparatuur van Klasse B zijn bedoeld om in woonomgevingen een redelijke bescherming te bieden tegen interferentie met goedgekeurde communicatieapparatuur. Contactadres in de EU: Lenovo, Einsteinova 21, Bratislava, Slowakije Verklaring van conformiteit met Duitse Klasse B Deutschsprachiger EU Hinweis: Hinweis für Geräte der Klasse B EU-Richtlinie zur Elektromagnetischen Verträglichkeit Dieses Produkt entspricht den Schutzanforderungen der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) zur Angleichung der Rechtsvorschriften über die elektromagnetische Verträglichkeit in den EU-Mitgliedsstaaten und hält die Grenzwerte der EN Klasse B ein. Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw. wenn Erweiterungskomponenten

37 von Fremdherstellern ohne Empfehlung der Lenovo gesteckt/eingebaut werden. Deutschland: Einhaltung des Gesetzes über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln Dieses Produkt entspricht dem Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln EMVG (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten ). Dies ist die Umsetzung der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) in der Bundesrepublik Deutschland. Zulassungsbescheinigung laut dem Deutschen Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln, EMVG vom 20. Juli 2007 (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten), bzw. der EMV EG Richtlinie 2004/108/EC (früher 89/336/EWG), für Geräte der Klasse B. Dieses Gerät ist berechtigt, in Übereinstimmung mit dem Deutschen EMVG das EG- Konformitätszeichen - CE - zu führen. Verantwortlich für die Konformitätserklärung nach Paragraf 5 des EMVG ist die Lenovo (Deutschland) GmbH, Gropiusplatz 10, D Stuttgart. Informationen in Hinsicht EMVG Paragraf 4 Abs. (1) 4: Das Gerät erfüllt die Schutzanforderungen nach EN und EN Klasse B. Verklaring van conformiteit met de Koreaanse Klasse B B 급기기 ( 가정용방송통신기자재 ) 이기기는가정용 (B 급 ) 전자파적합기기로서주로가정에서사용하는것을목적으로하며모든지역에서사용할수있습니다. Verklaring van Japanse VCCI Klasse B この装置は クラス B 情報技術装置です この装置は 家庭環境で使用することを目的としていますが この装置がラジオやテレビジョン受信機に近接して使用されると 受信障害を引き起こすことがあります 取扱説明書に従って正しい取り扱いをして下さい VCCI-B Japanse verklaring van conformiteit voor producten die aangesloten worden op het stroomnet met een nominale spanning van 20 A of minder per fase. 日本の定格電流が 20A/ 相以下の機器に対する高調波電流規制高調波電流規格 JIS C 適合品 5-3 Informatie over milieu, recycling en afvoer Algemene recyclingverklaring Lenovo moedigt eigenaren van IT-apparatuur aan om hun apparatuur, wanneer deze niet meer nodig is, op een verantwoorde manier te laten recyclen. Lenovo heeft diverse programma's en services om eigenaren van apparatuur te assisteren bij het hergebruik van de IT-producten. Ga voor meer informatie over het recyclen van Lenovo-producten naar: Algemene recyclingverklaring

38 Specifieke informatie per land is beschikbaar op: Turkse verklaring van conformiteit Downloaded from The Lenovo product meets the requirements of the Republic of Turkey Directive on the Restriction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment (EEE). Bu Lenovo ürünü, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Elektrik ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının Sınırlandırılmasına Dair Yönetmelik (EEE) direktiflerine uygundur. EEE Yönetmeliğine Uygundur. Declarações de Reciclagem no Brasil Descarte de um Produto Lenovo Fora de Uso Equipamentos elétricos e eletrônicos não devem ser descartados em lixo comum, mas enviados à pontos de coleta, autorizados pelo fabricante do produto para que sejam encaminhados e processados por empresas especializadas no manuseio de resíduos industriais, devidamente certificadas pelos orgãos ambientais, de acordo com a legislação local. A Lenovo possui um canal específico para auxiliá-lo no descarte desses produtos. Caso você possua um produto Lenovo em situação de descarte, ligue para o nosso SAC ou encaminhe um para: reciclar@lenovo.com, informando o modelo, número de série e cidade, a fim de enviarmos as instruções para o correto descarte do seu produto Lenovo. Recyclinginformatie voor Japan Richtlijnen voor recycling en afvalverwerking voor Japan zijn beschikbaar op: Recyclinginformatie voor India Richtlijnen voor recycling en afvalverwerking voor India zijn beschikbaar op: Informatie over het recyclen van batterijen Informatie over het recyclen van batterijen voor Taiwan Informatie over het recyclen van batterijen voor de Verenigde Staten en Canada

39 Informatie over het recyclen van batterijen voor de Europese Unie Downloaded from ENERGY STAR-modelinformatie ENERGY STAR is a joint program of the U.S. Environmental Protection Agency and the U.S. Department of Energy aimed at saving money and protecting the environment through energy efficient products and practices. Lenovo is proud to offer our customers products with the ENERGY STAR qualified designation. Lenovo TAB 2 A10-70F has been designed and tested to conform to the ENERGY STAR program requirements for computers. By using ENERGY STAR qualified products and taking advantage of the powermanagement features of your computer, you can help reduce the consumption of electricity. Reduced electrical consumption can contribute to potential financial savings, a cleaner environment, and the reduction of greenhouse gas emissions. For more information about ENERGY STAR, go to: Kennisgeving Exportclassificatie This tablet product is subject to the United States Export Administration regulations (EAR) and has an Export Classification Control Number (ECCN) of 5A992.c mass market. The tablet can be re-exported except to any of the embargoed countries in the EAR E1 country list.

40 Hoofdstuk 04: Instellingen Hoofdstuk 06: Problemen oplossen

41 Hoofdstuk 06 Problemen oplossen Downloaded from Tijdens de installatie van een app wordt er een melding over onvoldoende geheugen weergegeven Maak wat geheugen vrij en probeer de app vervolgens opnieuw te installeren. Het aanraakscherm werkt niet of is niet gevoelig Houd de aan/uit-knop ten minste 10 seconden ingedrukt om opnieuw op te starten. Het apparaat start niet op of het systeem is vastgelopen Laad de batterij een half uur op en houd de aan/uit-knop ten minste 10 seconden ingedrukt om opnieuw op te starten. Druk op de Resetknop achter het klepje van de micro SDkaartsleuf, maar wees voorzichtig met het gebruik van deze methode. Geen geluid of geluid is niet hoorbaar bij oproep Pas het volume aan met de toetsen voor het geluidsvolume. Geen toegang tot internet via het draadloze netwerk Start de draadloze router opnieuw op of ga naar Instellingen en start WLAN opnieuw op. Tablet kan niet uit de slaapstand worden gehaald

42 Houd de aan/uit-knop lang ingedrukt om opnieuw op te starten. Downloaded from Hoofdstuk 05: Bijlage

43

Lenovo A5500. Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik.

Lenovo A5500. Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Lenovo A5500 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Hoofdstuk 01 Lenovo A5500 overzicht 1-1 Vormgeving 1-2 Knoppen

Nadere informatie

Lenovo TAB A7-40/ Lenovo TAB A7-50

Lenovo TAB A7-40/ Lenovo TAB A7-50 Lenovo TAB A7-40/ Lenovo TAB A7-50 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Hoofdstuk 01 Lenovo TAB A7 Overzicht *Uitsluitend

Nadere informatie

Lenovo TAB 2 A Gebruikershandleiding. Downloaded from Lenovo TB2-X30F Lenovo TB2-X30L

Lenovo TAB 2 A Gebruikershandleiding. Downloaded from  Lenovo TB2-X30F Lenovo TB2-X30L Lenovo TAB 2 A10-30 Gebruikershandleiding Lenovo TB2-X30F Lenovo TB2-X30L Alle informatie in deze gids die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN + LTE-model (Lenovo TB2-X30L). Basisprincipes

Nadere informatie

Lenovo Tab E7. Gebruikershandleiding. Lenovo TB-7104F Lenovo TB-7104I

Lenovo Tab E7. Gebruikershandleiding. Lenovo TB-7104F Lenovo TB-7104I Lenovo Tab E7 Gebruikershandleiding Lenovo TB-7104F Lenovo TB-7104I Alle informatie in deze handleiding die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN+3G-model (Lenovo TB-7104I). Basisprincipes

Nadere informatie

Lenovo S6000L. Gebruikershandleiding V1.0. Downloaded from www.vandenborre.be

Lenovo S6000L. Gebruikershandleiding V1.0. Downloaded from www.vandenborre.be Lenovo S6000L - Gebruikershandleiding Lenovo S6000L Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. file:///i /027/HTML/20130809/A120871_S6000L%20HTML/A120871_S6000L%20HTML_NL/index.html[2013-8-20

Nadere informatie

IdeaTab S6000. Gebruikershandleiding V1.0. Downloaded from

IdeaTab S6000. Gebruikershandleiding V1.0. Downloaded from IdeaTab S6000 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Hoofdstuk 01 Overzicht IdeaTab S6000 Downloaded from www.vandenborre.be

Nadere informatie

Lenovo TAB S8-50. Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik.

Lenovo TAB S8-50. Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Lenovo TAB S8-50 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Hoofdstuk 01 Lenovo TAB S8-50 Overzicht 1-1 Vormgeving 1-2

Nadere informatie

YOGA TABLET 8. Gebruikershandleiding V1.0. Downloaded from

YOGA TABLET 8. Gebruikershandleiding V1.0. Downloaded from YOGA TABLET 8 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Hoofdstuk 01 YOGA TABLET 8 overzicht 1-1 Vormgeving 1-2 Knoppen

Nadere informatie

YOGA BOOK with Windows

YOGA BOOK with Windows YOGA BOOK with Windows Gebruikershandleiding Lenovo YB1-X91F Lenovo YB1-X91L Alle informatie in deze gids die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN + LTE-model (Lenovo YB1-X91L). Aan

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 8.1

Aan de slag met Windows 8.1 Aan de slag met Windows 8.1 Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke

Nadere informatie

Basisprincipes. Home-scherm

Basisprincipes. Home-scherm Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie

Nadere informatie

Lenovo TAB4 10. Gebruikershandleiding. Downloaded from Lenovo TB-X304F Lenovo TB-X304L Lenovo TB-X304X

Lenovo TAB4 10. Gebruikershandleiding. Downloaded from   Lenovo TB-X304F Lenovo TB-X304L Lenovo TB-X304X Lenovo TAB4 10 Gebruikershandleiding Lenovo TB-X304F Lenovo TB-X304L Lenovo TB-X304X Alle informatie in deze gids die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op de WLAN+LTE-modellen (Lenovo TB-X304L

Nadere informatie

Het Home-scherm is het startpunt voor het gebruik van uw toestel. Voor uw gemak is het Home-scherm al ingesteld met enkele nuttige apps en widgets.

Het Home-scherm is het startpunt voor het gebruik van uw toestel. Voor uw gemak is het Home-scherm al ingesteld met enkele nuttige apps en widgets. Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie

Nadere informatie

Lenovo TAB 10 Gebruikershandleiding

Lenovo TAB 10 Gebruikershandleiding Lenovo TAB 10 Gebruikershandleiding Lenovo TB-X103F Basisprincipes Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Handleiding voor veiligheid, garantie

Nadere informatie

Lenovo TAB A Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik.

Lenovo TAB A Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Lenovo TAB A10-70 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Hoofdstuk 01 Lenovo TAB A10-70 Overzicht 1-1 Vormgeving

Nadere informatie

Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt:

Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product Aanzicht... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 5 6. Knoppen... 5 7. Het APK Scherm... 6 8. Systeem instellingen... 6 9. Installeren,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z)

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z) Gebruiksaanwijzing NL OV-BaseCore7(Z) Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing: Om het risico op elektrische schokken te beperken, mag u de behuizing of de achterkant niet verwijderen. Alle onderdelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1. Note 2. Inhoud van de verpakking 3. Product aanzichten 4. Opstarten en aflsuiten 5. Desktop 6. Knoppen 7. Systeem instellingen 7.1 WIFI draadloze connectie 8. HDMI 9. Installeren,

Nadere informatie

YOGA BOOK Gebruikershandleiding

YOGA BOOK Gebruikershandleiding YOGA BOOK Gebruikershandleiding Lenovo YB1-X90F Lenovo YB1-X90L Basisprincipes Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Handleiding voor veiligheid,

Nadere informatie

BakkerElkhuizen compact toetsenbord UltraBoard 940 Gebruikershandleiding

BakkerElkhuizen compact toetsenbord UltraBoard 940 Gebruikershandleiding BakkerElkhuizen compact toetsenbord UltraBoard 940 Gebruikershandleiding Dit is een Nederlandstalige beknopte handleiding. Instructies voor andere talen zijn te vinden op onze website, www.bakkerelkhuizen.com.

Nadere informatie

Lenovo TAB4 8 Plus. Gebruikershandleiding. Lenovo TB-8704F Lenovo TB-8704X

Lenovo TAB4 8 Plus. Gebruikershandleiding. Lenovo TB-8704F Lenovo TB-8704X Lenovo TAB4 8 Plus Gebruikershandleiding Lenovo TB-8704F Lenovo TB-8704X Alle informatie in deze handleiding die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN+LTE-model (Lenovo TB-8704X). Basisprincipes

Nadere informatie

RollerMouse Free3 Wireless. Gebruikershandleiding

RollerMouse Free3 Wireless. Gebruikershandleiding RollerMouse Free3 Wireless Gebruikershandleiding Inhoud van de doos 1. RollerMouse Free3 Wireless 2. Twee korte toetsenbordsteunen 3. Twee lange toetsenbordsteunen 4. Draadloze ontvanger 5. USB 2.0-kabeladapter

Nadere informatie

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Aan de slag Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Toetsen en onderdelen 9 Tweede camera 10 Volume-/zoomtoets 11 Mediatoets 12 Scherm en toetsvergrendelingsschakelaar 13 Opnametoets

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product aanzichten... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 4 6. Knoppen... 4 7. Systeem instellingen... 5 8. HDMI... 7 9. Installeren,

Nadere informatie

Lenovo Tab M10 Gebruikershandleiding

Lenovo Tab M10 Gebruikershandleiding Lenovo Tab M10 Gebruikershandleiding Lenovo TB-X605F Lenovo TB-X605L Alle informatie in deze handleiding die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN+LTE-model (Lenovo TB-X605L). Basisprincipes

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding I785D8DCZ Gebruikershandleiding Hartelijk dank voor uw aankoop van deze EMPIRE Intel Tablet Model I785D8DCZ. Deze handleiding geeft een kort overzicht van alle functies van de tablet en is ervoor bedoeld

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Naleving van wet- en regelgeving

Naleving van wet- en regelgeving Naleving van wet- en regelgeving Conformiteitsverklaring EU De conformiteitsverklaring kan worden geraadpleegd op www.kobo.com/userguides SAR Waarden De standaard voor het meten van blootstelling aan straling

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Snel Start Batterij management en opladen Voordat u het toestel in gebruik neemt, dient u de accu eerst geheel op te laden. Stop de lader in het toestel en

Nadere informatie

HANDLEIDING DIT702101

HANDLEIDING DIT702101 HANDLEIDING DIT702101 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN WENDEN SIE SICH BITTE AN UNSEREN

Nadere informatie

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden 1 Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en Overzicht van de verschillen tussen het boek Tablet beveiligen, back-uppen en (eerste druk) en de besturingssystemen ios 12 van Apple en Android 8 In dit aanvullende

Nadere informatie

Lenovo K5. Gebruikershandleiding V1.0

Lenovo K5. Gebruikershandleiding V1.0 Lenovo K5 Gebruikershandleiding V1.0 Basisbeginselen Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Snelstartgids Wettelijke kennisgevingen Bijlage De Snelstartgids

Nadere informatie

IdeaTab A2109A-F. Gebruikershandleiding V1.0

IdeaTab A2109A-F. Gebruikershandleiding V1.0 IdeaTab A2109A-F Gebruikershandleiding V1.0 Lees a.u.b. voor gebruik de veiligheidsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding. Hoofdstuk 01 Overzicht van IdeaTab A2109A-F 1-1

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

Nederlandse Handleiding

Nederlandse Handleiding Nederlandse Handleiding OV-SteelCore8 (1). Introductie Deze handleiding bevat belangrijke veiligheids- en gebruikers informatie om mogelijke ongelukken te voorkomen. Lees eerst de handleiding grondig door

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Sta op. Beweeg. Meet.

Sta op. Beweeg. Meet. Sta op. Beweeg. Meet. 6000 ZORG DAT JE ER KLAAR VOOR BENT Is je mobiele toestel compatibel? Controleer het op www.ihealthlabs.com! DOWNLOAD DE APP Schakel Bluetooth in Open de app MAAK VERBINDING Selecteer

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

HANDLEIDING DIT902104

HANDLEIDING DIT902104 HANDLEIDING DIT902104 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN WENDEN SIE SICH BITTE AN UNSEREN

Nadere informatie

USER MANUAL VOORZICHTIG RISICO OP ELEKTRISCHE SCHOKKENNIET OPENEN THE SOUND AND LIGHT TIME MACHINE

USER MANUAL VOORZICHTIG RISICO OP ELEKTRISCHE SCHOKKENNIET OPENEN THE SOUND AND LIGHT TIME MACHINE VOORZICHTIG RISICO OP ELEKTRISCHE SCHOKKENNIET OPENEN De in de driehoek getekende bliksemflits en pijlpunt is een waarschuwingsteken. Dit waarschuwt u voor "gevaarlijke spanning" in het product. WAARSCHUWING:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia SmartTags NT1/NT2 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aan de slag...4 De NFC-functie inschakelen...4 NFC-detectiegebied...4 Smart Connect gebruiken om labels te beheren...4 Xperia

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding In de verpakking 2 3 1. Balance Keyboard 2. Draadloze ontvanger (USB) 3. 2 AAA-Batterijen 1 /1 Stap 1: Verwijder het dekseltje aan de onderkant en doe de AAAbatterijen erin. Neem

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 2 3 In de verpakking 1. RollerMouse Red plus 2. 2 korte toetsenbordsteunen 3. 2 lange toetsenbordsteunen 4. Polssteun 5. Sleutel voor de verwijdering van polssteun 5 1 4 /1 RollerMouse

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (Android) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen Air TM 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende

Nadere informatie

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding HP luidsprekertelefoon Gebruikershandleiding Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth is een handelsmerk van de desbetreffende eigenaar en wordt door Hewlett-Packard Company onder

Nadere informatie

nederlands KLEURENSCHERM Omgevingslichtsensor en nabijheidssensor Luistergedeelte Headset-stekker, microfoon Camera vooraan Volumeknoppen Aan/uitknop

nederlands KLEURENSCHERM Omgevingslichtsensor en nabijheidssensor Luistergedeelte Headset-stekker, microfoon Camera vooraan Volumeknoppen Aan/uitknop KLEURENSCHERM Luistergedeelte Headset-stekker, microfoon Omgevingslichtsensor en nabijheidssensor Camera vooraan nederlands Aan/uitknop Volumeknoppen Kleurenscherm Hoofdmicrofoon Micro-USBaansluiting Luidspreker

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia P TV Dock DK21 Inhoudsopgave Inleiding...3 Overzicht achterkant TV Dock...3 Aan de slag...4 LiveWare -beheer...4 LiveWare -beheer bijwerken...4 TV Dock gebruiken...5 De telefoon

Nadere informatie

Copyright 2014 Seiko Epson Corporation. All rights reserved. Naslaggids

Copyright 2014 Seiko Epson Corporation. All rights reserved. Naslaggids Copyright 2014 Seiko Epson Corporation. All rights reserved. Naslaggids Inhoudsopgave Inhoudsopgave Over de Naslaggids..................................................... 5 Applijst....................................................................

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, 2016 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y635 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd, is ook NIET

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER ENVIVO BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE PRODUCT OVERZICHT... 4 KNOPPEN... 6 BLUETOOTH MODUS... 6 Bluetooth Paren... 6 Muziek afspelen in Bluetooth modus...10 Handenvrij

Nadere informatie

Handleiding DIT902101

Handleiding DIT902101 Handleiding DIT902101 Deze handleiding bevat belangrijke veiligheidsvoorschriften en informatie voor correct gebruik. Lees deze handleiding voor gebruik aandachtig door om ongelukken te voorkomen. Plaats

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 4.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Magnetic Charging Dock DK48 Inhoudsopgave Inleiding...3 Over het magnetisch oplaaddock...3 Het magnetische oplaadstation gebruiken...4 Een verbindingsstuk voor je telefoon selecteren...4

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Het aanraakscherm gebruiken

Het aanraakscherm gebruiken Het aanraakscherm gebruiken Je bedient je tablet met je vingers. Sommige toestellen kunnen ook met behulp van een speciale pen, stylus genaamd, bediend worden. Je gebruikt de volgende technieken. Tik Je

Nadere informatie

MultiSport DV609 Nederlands

MultiSport DV609 Nederlands MultiSport DV609 Nederlands! Kennisgeving: High-definition video-opnameapparatuur met hoge beeldfrequentie vormt een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van uw instellingen wordt aanbevolen

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding. Systeem: Android 4.4 Processor: All Winner A31S Editie: V01

Handleiding. Systeem: Android 4.4 Processor: All Winner A31S Editie: V01 Handleiding Basis inleiding... 1 Knoppen en aansluitingen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Basis specificaties... 1 Starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Opstarten en afsluiten... Fout!

Nadere informatie

HP ipaq Data Messenger Nieuwste productinformatie

HP ipaq Data Messenger Nieuwste productinformatie HP ipaq Data Messenger Nieuwste productinformatie Inhoudsopgave Nieuwste productinformatie voor HP ipaq Data Messenger Schermtoetsenbord... 1 Key Guard... 1 Bluetooth... 1 Certificaten... 2 De functie

Nadere informatie

Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag. Druk eerst op de aan/uit-knop om je imac Pro op te starten.

Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag. Druk eerst op de aan/uit-knop om je imac Pro op te starten. Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag. Druk eerst op de aan/uit-knop om je imac Pro op te starten. De Magic Mouse 2 en het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok zijn oplaadbaar en zijn

Nadere informatie

Inhoudstabel. Wat zit er in de doos... 3 Stroomvereisten... 4 Snelle setup... 5 Verlichtingsgids With Ring, you re Always home.

Inhoudstabel. Wat zit er in de doos... 3 Stroomvereisten... 4 Snelle setup... 5 Verlichtingsgids With Ring, you re Always home. Chime Setup-gids Inhoudstabel 2 Wat zit er in de doos... 3 Stroomvereisten... 4 Snelle setup... 5 Verlichtingsgids... 6 With Ring, you re Always home. Wat zit er in de doos 3 1. Ring Chime 2. Stekker (VS,

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211

Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Veelgestelde vragen voor Transformer TF201 DU7211 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag

GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger 18 Mobiel Snel aan de slag November 2017 GroupWise Messenger Mobiel Snel aan de slag GroupWise Messenger is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat.

Nadere informatie

Aan de slag. Nokia N , Versie 1 NL

Aan de slag. Nokia N , Versie 1 NL Aan de slag Nokia N95-1 9252027, Versie 1 NL Toetsen en onderdelen (computermodus) Modelnummer: Nokia N95-1. Hierna aangeduid als de Nokia N95. 1 Aan/uit-toets 2 Selectietoetsen en voor het selecteren

Nadere informatie

1. Prestigio MultiPad 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. Snelstartgids 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie

1. Prestigio MultiPad 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. Snelstartgids 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie 1. Inhoud van de verpakking 1. 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie 2. Overzicht van het apparaat 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 EN

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.1

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.1 SimPhone Handleiding Gebruik Versie 4.1 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft altijd recht op hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422 60

Nadere informatie

Video deurbel 2 EKEN. 1. De basis Bevestigingssteun

Video deurbel 2 EKEN. 1. De basis Bevestigingssteun EKEN Video deurbel 2 1. De basis Bevestigingssteun 1. PIR Bewegingssensor 2. Infrarood LED 6x 3. Lichtsensor 4. 166 HD-camera 5. Microfoon 6. Drukknop 7. LED-indicator 8. Luidspreker 9. AC 8V-24V Voeding

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

SBQ-50011G. Gebruikshandleiding

SBQ-50011G. Gebruikshandleiding SBQ-50011G Gebruikshandleiding 1 2 1. OVERZICHT VAN APPARAAT Positie van toetsen 1. Aan/uittoets 2. VOL+ 3. VOL- 4. Oortelefoonaansluiting 5. USB-aansluiting 3 2. AAN DE SLAG 2.1 KAARTEN INSTALLEREN Schakel

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201

Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 Veelgestelde vragen voor Eee Pad TF201 DU6915 Bestanden beheren... 2 Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens die opgeslagen zijn op microsd, SD-kaart en USB-apparaat?... 2 Hoe verplaats ik het geselecteerde

Nadere informatie

Boven- en Zijaanzicht

Boven- en Zijaanzicht Snelstartgids Boven- en Zijaanzicht Sluiterknop OLED Scherm Aan/Uit en Modus Knop Aan/Uit en Status LED lampje 1 HDMI Poort Micro SD Kaartsleuf Luidspreker Aan/Uit, Status en Batterij LED lampje 2 Lens

Nadere informatie

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen Handelsmerken Belangrijke opmerking Definities van opmerkingen In deze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding In de verpakking 2 3 1. RollerMouse Free3 2. 2 korte toetsenbordsteunen 3. 2 lange toetsenbordsteunen 1 /1 RollerMouse functies A. Rollerbar. Cursorsnelheids LED C. Kopiëren D. Plakken

Nadere informatie

Welkom in de wereld van uw imac. Om te beginnen start u uw imac op door op de aan/uit-knop te drukken.

Welkom in de wereld van uw imac. Om te beginnen start u uw imac op door op de aan/uit-knop te drukken. Welkom in de wereld van uw imac Om te beginnen start u uw imac op door op de aan/uit-knop te drukken. De Magic Mouse 2 en het Magic Keyboard zijn oplaadbaar en zijn al gekoppeld aan uw imac. Als u een

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SBT50/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar  SBT50/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome SBT50/00 Gebruiksaanwijzing a b c d e f BEEP PHILIPS SBT50 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bluetooth Keyboard BKB10 Inhoudsopgave Basisprincipes...3 Overzicht...3 Het toetsenbord laden...4 Het toetsenbord inschakelen...5 Het toetsenbord instellen...6 Ondersteuning op internet...7

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page "1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014 elibom games Smartphones, Page "1 HUAWEI Y300 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen De batterij plaatsen SD kaart wordt

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl SB7J01(1F)/ 6MB4121F-01 Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl Inhoudsopgave Inleiding...2 De interface...2 Problemen met verbinden?...2 Meer over SnapBridge...2 Wat heeft u nodig...3 Wat SnapBridge

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

Activiteiten Tracking Sensor

Activiteiten Tracking Sensor Activiteiten Tracking Sensor ADS1301 Handleiding V1.0 2017 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 2 1.1 Systeemvereisten... 2 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 3 Hoofdstuk 3. Activity Tracking Sensor

Nadere informatie

Tablet PC POLARIS 803

Tablet PC POLARIS 803 Tablet PC POLARIS 803 Inhaltsverzeichnis / Table of content 45-52 Snelstartgids Tablet-PC / NL 2 Polaris 803 Snelstartgids Tablet-PC Android Ver. 4.4.2 Nederlands Hartelijk dank voor de aankoop van dit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Inleiding. Intelligent Targeting System (ITS) overzicht SYSTÈME INTELLIGENT DE DÉTECTION DE CIBLE

Inleiding. Intelligent Targeting System (ITS) overzicht SYSTÈME INTELLIGENT DE DÉTECTION DE CIBLE Inleiding Intelligent Targeting System (ITS) overzicht Verschuif de stroomschakelaar om het ITS in of uit te schakelen. Verschuif de volumeregelaar om het volume te verhogen of te verlagen. Verschuif de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding USB Charger UCH20 Inhoudsopgave Inleiding...3 Over de USB Charger... 3 De USB-oplader gebruiken... 4 Uw apparaat opladen...4 Juridische gegevens... 5 Declaration of Conformity...6

Nadere informatie

RollerMouse Pro3 Gebruikershandleiding

RollerMouse Pro3 Gebruikershandleiding RollerMouse Pro3 Gebruikershandleiding In de verpakking 1. RollerMouse Pro3 2. 2 korte toetsenbordsteunen 3. 2 lange toetsenbordsteunen 2 3 1 /1 RollerMouse functies A. Rollerbar B. Cursorsnelheids LED

Nadere informatie

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken INHOUDSOPGAVE OVER DEZE HANDLEIDING............................................................................. 2 FUNCTIE AFDRUKVRIJGAVE...........................................................................

Nadere informatie