Project: Vogelhuisje. Lesbrief: Samenstelling. Modemweg BS Amersfoort, Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Project: Vogelhuisje. Lesbrief: Samenstelling. Modemweg BS Amersfoort, Nederland"

Transcriptie

1 Modemweg 7 8 BS Amersfoort, Nederland (0) 57 (0) 57 5 info@caap.nl Bank (Rabo): KvK Utrecht: 0757 BTW: B.0 Lesbrief: Samenstelling Project: Vogelhuisje

2 Copyright 0 CAAP, Leusden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, electronisch of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

3

4 . Start Solid Edge.. Klik op Traditional ISO Assembly.. Klik op de Parts Library.. Blader naar de map Vogelhuisje.. Sleep het bestand Vogelhuisje- 00-Voetstuk-A.par in de Assembly.

5 . Sleep het bestand Vogelhuisje- 00-Voetstuk -A.par in de Assembly. 5 Het onderdeel is nu transparant en kan worden geassembleerd.. Klik op het bovenste vlak van het voetstuk.. Klik op het bovenste vlak van het voetstuk.. Klik op Flip. 6 Tip: Het verkeerde vlak geselecteerd? Deselecteer dan met de rechtermuisknop.. Klik op het zijplane, zoals hiernaast is weergegeven. 5. Klik op het cut plane, zoals hiernaast is weergegeven. Tip: Kan je het vlak niet selecteren, blijf dan boven het vlak hangen met de cursor. Wacht tot verschijnt en klik dan met RMB. Selecteer via QuickPick het juiste vlak. 5

6 7. Klik op het plane van de cut, zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op het zijplane, zoals hiernaast is weergegeven Sleep het bestand Vogelhuisje- 00-Middenpaal-A.par in de Assembly. 9. Klik op de cilinder van de middenpaal, zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op het Hole, zoals hiernaast is weergegeven.

7 0. Klik op het onderste plane van de middenpaal.. Klik op het onderste plane van het voetstuk.. Klik op de functie Select.. Klik in de PathFinder op Vogelhuisje-00-Middenpaal- A.. Klik op de bovenste relatie.. Klik op Lock Rotation.. Sleep het bestand Vogelhuisje- 005-Bevestigingspin-A.par in de Assembly.

8 . Klik op de cilinder van de bevestigingspin.. Klik op de cilinder van de hole.. Klik op het onderste plane van de bevestigingspin. 5. Klik op het plane van het hole. 6. Klik op de functie Select Klik in de PathFinder op Vogelhuisje-005- Bevestigingspin-A.. Klik op de bovenste relatie.. Klik op Lock Rotation.

9 6. Herhaal stappen t/m 5 om de tweede bevestigingspin te plaatsen, zoals hiernaast is weergegeven. 7. Sleep het bestand Vogelhuisje- 00-Voetstuk Poot-A.par in de Assembly. 8. Klik op het Hole in de voetstuk poot, zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op de cilidner van de bevestigingspin, zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op Flip.

10 9. Klik op het plane van de voetstuk poot zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op het plane van het middenstuk, zoals hiernaast is weergegeven. 0. Klik op het plane van de voetstuk poot zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op het bovenste plane van het voetstuk. Nu gaan we een circulair pattern opzetten voor de laatste stappen in deze lesbrief.. Klik op de functie Sketch.. Klik op het Top (xy) plane.

11 . Klik op Circulair Pattern.. Klik op het midden van de X-as. Let op het icoon. 5. Klik om de circulair pattern neer te zetten. 6. Zorg dat de pijl de rechter kant op staat en klik. 7. Klik op Close Sketch Klik op Finish. 8. Sleep het bestand Vogelhuisje- 006-Bovenplank-A.par in de Assembly.

12 5. Klik op het plane in het Hole van de bovenplank, zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op het bovenste plane van de middenpaal. 6. Klik op de cilinder in het Hole van de bovenplank.. Klik op de cilinder van de middenpaal. 5. Klik op de functie Select Klik in de PathFinder op Vogelhuisje-006-Bovenplank- A.. Klik op de onderste relatie.. Klik op Lock Rotation.

13 8. Herhaal stappen t/m 5 om de tweede bevestigingspin te plaatsen, zoals hiernaast is weergegeven. 9. Sleep het bestand Vogelhuisje- 007-Bovenplank Bevestiging- A.par in de Assembly. 0. Klik op de cilinder in het hole van de bovenplank bevestiging.. Klik op de cilinder van de bevestigingspin.

14 . Klik op het plane van de bovenplank bevestiging, zoals hiernaast is weergegeven. 5. Klik op het plane van de middenpaal Klik op het plane van de bovenplank bevestiging, zoals hiernaast is weergegeven. 7. Klik op het onderste plane van de bovenplank Herhaal stappen t/m 5 om de tweede bevestigingspin te plaatsen, zoals hiernaast is weergegeven.

15 . Sleep het bestand Vogelhuisje- 008-Rand-A.par in de Assembly. 5. Klik op het onderste plane van de rand.. Klik op het bovenste plane van de bovenplank. 6. Klik op de cilinder van het hole in de rand. 5. Klik op de cilinder van de linker bevestigingspin. 5

16 7 6. Klik op de cilinder van het hole in de rand. 7. Klik op de cilinder van de linker bevestigingspin Herhaal stappen t/m 5 om de tweede bevestigingspin te plaatsen, zoals hiernaast is weergegeven Sleep het bestand Vogelhuisje- 009-Paaltje-A.par in de Assembly.

17 0 9. Klik op de cilinder van het hole in het paaltje. 0. Klik op de cilinder van de bevestigingspin.. Klik op het onderste plane van het paaltje.. Klik op het bovenste plane van de rand.. Klik op de functie Select Klik in de PathFinder op Vogelhuisje-009-Paaltje-A.. Klik op de onderste relatie.. Klik op Lock Rotation.

18 . Herhaal stappen t/m 7 om het tweede paaltje te plaatsen.. Herhaal stappen t/m 5 om de tweede bevestigingspin te plaatsen, zoals hiernaast is weergegeven. 5 Nu gaan we een tweede circulair pattern opzetten voor de laatste stappen in deze lesbrief.. Klik op de functie Sketch.. Klik op het plane, zoals hiernaast is weergegeven.

19 6. Klik op Circulair Pattern.. Klik op het midden van de X-as. Let op het icoon. 5. Klik om de circulair pattern neer te zetten. 6. Vul bij Count: 6 in en druk op Enter. 7. Zorg dat de pijl naar rechts staat en klik. 8. Klik op Close Sketch Klik op Finish Sleep het bestand Vogelhuisje- 0-Bovenplank-A.par in de Assembly.

20 9. Klik op het bovenste plane van de bovenplank.. Klik op het bovenste plane van het paaltje.. Klik op Flip. 50. Klik op de cilinder van de hole van de bovenplank, zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op de cilinder van de linker bevestigingspin. 5. Klik op de cilinder van de hole van de bovenplank, zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op de cilinder van de rechter bevestigingspin.

21 5. Herhaal stappen t/m 5 om de tweede bevestigingspin te plaatsen, zoals hiernaast is weergegeven. 5. Sleep het bestand Vogelhuisje- 0-Dak-A.par in de Assembly. 5. Klik op het plane van het dak, zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op het bovenste plane van de bovenplank.

22 55. Klik op de cilinder van het hole in het dak. 5. Klik op de cilinder van de rechter bevestigingspin Klik op de cilinder van het hole in het dak. 7. Klik op de cilinder van de linker bevestigingspin Sleep het bestand Vogelhuisje- 00-Bovenpaal-A.par in de Assembly.

23 58. Klik op het onderste plane van de bovenpaal.. Klik op het bovenste plane van het hole in de bovenplank. 59. Klik op de cilinder van de bovenpaal. 5. Klik op de cilinder van het hole in de bovenplank. 6. Klik op de functie Select Klik in de PathFinder op Vogelhuisje-00-Bovenpaal-A.. Klik op de onderste relatie.. Klik op Lock Rotation.

24 6 Nu gaan we de assembly afmaken door enkele onderdelen in een pattern te zetten.. Klik op de functie Pattern. 6. Klik op de Voetstuk Poot en de twee bevestigingspinnen, zoals hiernaast is weergegeven.. Klik op. 6. Klik twee keer op de sketch van de circulair pattern.

25 6 5. Klik op Finish Herhaal de stappen 6 t/m 6 om van de tweede bevestiging een pattern te maken. Neem als circulair pattern sketch weer de onderste schets. 66. Klik op de functie Pattern.. Klik op de onderdelen Rand, Dak, Paaltje en alle benodigde bevestigingspinnen.. Klik op.

26 67. Klik twee keer op de sketch van de circulair pattern, zoals hiernaast is weergegeven. 68 Tip: Kan je het vlak niet selecteren, blijf dan boven het vlak hangen met de cursor. Wacht tot verschijnt en klik dan met RMB. Selecteer via QuickPick het juiste vlak. 5. Klik op Finish Het is belangrijk om de Title in de File Properties aan te passen.. Klik op de Application Button.. Klik op Properties.. Klik op de File Properties.

27 70. Klik op het tabblad Summary.. Vul bij Tilte Samenstelling in.. Ga naar het Tabblad Project en vul de volgende gegevens in: Document Number: 00. Revision Number: A. Project Name: Vogelhuisje.. Klik OK om het scherm te sluiten. Tip: In de File Properties worden alle eigenschappen van een bestand opgeslagen. Deze gegevens worden later gebruikt om automatisch de onderhoek van een tekening of een stuklijst te vullen. 7 Nu moet het bestand worden opgeslagen in de map genaamd: Nestkast.. Blader naar de map Vogelhuisje.. Save het part onder de naam Vogelhuisje-00- Samenstelling-A.asm. Sluit het bestand af.

28 Tot slot De lesbrief heb je afgerond en daarmee hopen we dat je op een gebruiksvriendelijke manier met het D tekenen bezig bent geweest. Wist je dat Solid Edge wereldwijd een hoofdrolspeler is op het gebied van D CAD software? De maker van Solid Edge, Siemens, is zeer vooruitstrevend op het gebied van nieuwe ontwikkelingen om te ontwerpen en te modelleren. Wanneer je geïnteresseerd bent in andere lesbrieven en documenten, kijk dan op onze website voor het aanbod. CAAP staat altijd open voor eigen werk van docenten en/of studenten. Zelfgemaakt werk kunnen wij met behulp van onze website en ons forum beschikbaar stellen. Ook vinden we het erg belangrijk om ervaringen van gebruikers met anderen te delen. Heb je dus een mooi voorbeeld of anekdote die het gebruik van Solid Edge beschrijft, stuur deze dan in zodat wij jouw verhaal eventueel mee kunnen nemen in één van onze nieuwsbrieven. Wanneer je een mooi project hebt opgezet en daarvoor Solid Edge gebruikt, stuur dan een mooie afbeelding van je samenstellingen en/of onderdeel. Mocht je zelf suggesties hebben ter verbetering van het huidige lesmateriaal of voor nieuw materiaal, laat het ons weten. Want alleen op deze manier kan Siemens samen met CAAP blijven innoveren en inspelen op de vraag van de gebruiker. Onze website: Je kunt ons bereiken via support@caap.nl Per telefoon: 0-57 Je kunt je natuurlijk ook aanmelden op ons forum: Met vriendelijke groet, Het CAAP Team

Project: Vogelhuisje (Synchronous) Lesbrief: Samenstelling. Modemweg BS Amersfoort, Nederland

Project: Vogelhuisje (Synchronous) Lesbrief: Samenstelling. Modemweg BS Amersfoort, Nederland Modemweg 7 8 BS Amersfoort, Nederland (0) 457 (0) 457 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.5.7 KvK Utrecht: 0757 BTW: 808.46.54.B.0 Lesbrief: Samenstelling Project: Vogelhuisje (Synchronous) 88

Nadere informatie

Project: Boter, Kaas & Eieren. Lesbrief: Samenstelling. Hamersveldseweg 65-1b Modemweg GL LEUSDEN 3821 BS Amersfoort, Nederland

Project: Boter, Kaas & Eieren. Lesbrief: Samenstelling. Hamersveldseweg 65-1b Modemweg GL LEUSDEN 3821 BS Amersfoort, Nederland Hamersveldseweg 65-b Modemweg 37 3833 GL LEUSDEN 38 BS Amersfoort, Nederland 033-457 33 +3(0)33 457 33 033-457 33 5 +3(0)33 457 33 5 info@caap.nl info@caap.nl www.caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.5.73

Nadere informatie

Project: Vogelhuisje. Lesbrief: Voetstuk Poot. Modemweg BS Amersfoort, Nederland

Project: Vogelhuisje. Lesbrief: Voetstuk Poot. Modemweg BS Amersfoort, Nederland Modemweg 7 8 BS Amersfoort, Nederland +(0) 57 +(0) 57 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.5.5.7 KvK Utrecht: 0757 BTW: 808.6.5.B.0 Lesbrief: Voetstuk Poot Project: Vogelhuisje Copyright 0 CAAP, Leusden

Nadere informatie

Project: Vogelhuisje. Lesbrief: Voetstuk 1. Modemweg BS Amersfoort, Nederland. +31(0) (0)

Project: Vogelhuisje. Lesbrief: Voetstuk 1. Modemweg BS Amersfoort, Nederland. +31(0) (0) Modemweg 7 8 BS Amersfoort, Nederland +(0) 57 +(0) 57 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.5.5.7 KvK Utrecht: 0757 BTW: 808.6.5.B.0 Lesbrief: Voetstuk Project: Vogelhuisje Copyright 0 CAAP, Leusden

Nadere informatie

Project: Vogelhuisje (Synchronous) Lesbrief: Bovenpaal. Modemweg BS Amersfoort, Nederland

Project: Vogelhuisje (Synchronous) Lesbrief: Bovenpaal. Modemweg BS Amersfoort, Nederland Modemweg 7 8 BS Amersfoort, Nederland +(0) 457 +(0) 457 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.5.7 KvK Utrecht: 0757 BTW: 808.46.54.B.0 Lesbrief: Bovenpaal Project: Vogelhuisje (Synchronous) 40 Copyright

Nadere informatie

Project: Vogelhuisje (Synchronous) Lesbrief: Paaltje. Modemweg BS Amersfoort, Nederland

Project: Vogelhuisje (Synchronous) Lesbrief: Paaltje. Modemweg BS Amersfoort, Nederland Modemweg 7 8 BS Amersfoort, Nederland +(0) 457 +(0) 457 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.5.7 KvK Utrecht: 0757 BTW: 808.46.54.B.0 Lesbrief: Paaltje Project: Vogelhuisje (Synchronous) 9 Copyright

Nadere informatie

Project: Energy Trike. Lesbrief: Samenstelling. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN. 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.

Project: Energy Trike. Lesbrief: Samenstelling. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN. 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap. Hamersveldseweg 65-b 8 GL LEUSDEN 0-457 0-457 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.5.7 KvK Utrecht: 0757 BTW: 808.46.54.B.0 Lesbrief: Samenstelling Project: Energy Trike Copyright 00 CAAP, Leusden

Nadere informatie

Hamersveldseweg Modemweg B.01. Lesbrief: PinX. Project: Boter, Kaas & Eieren

Hamersveldseweg Modemweg B.01. Lesbrief: PinX. Project: Boter, Kaas & Eieren Hamersveldseweg Modemweg 7 65-b 8 8 GL BS Amersfoort, LEUSDEN Nederland 0 +(0) - 457 457 0 +(0) - 457 457 5 5 info@caap.nl info@caap.nl www.caap.nl www.caap.nl Bank Bank (Rabo): (Rabo): 0.54.5.7 0.54.5.7

Nadere informatie

Project: Boter, Kaas & Eieren. Lesbrief: Bovenplaat. Hamersveldseweg 65-1b Modemweg GL LEUSDEN 3821 BS Amersfoort, Nederland

Project: Boter, Kaas & Eieren. Lesbrief: Bovenplaat. Hamersveldseweg 65-1b Modemweg GL LEUSDEN 3821 BS Amersfoort, Nederland Hamersveldseweg 65-b Modemweg 7 8 GL LEUSDEN 8 BS Amersfoort, Nederland 0-57 +(0) 57 0-57 5 +(0) 57 5 info@caap.nl info@caap.nl www.caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.5.5.7 KvK Bank Utrecht: (Rabo): 0757

Nadere informatie

Solid Edge ST6. Project: Stoomwals (Synchronous) Lesbrief: Stoomketel. Modemweg BS Amersfoort, Nederland

Solid Edge ST6. Project: Stoomwals (Synchronous) Lesbrief: Stoomketel. Modemweg BS Amersfoort, Nederland Modemweg 7 8 BS Amersfoort, Nederland +(0) 57 +(0) 57 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.5.5.7 KvK Utrecht: 0757 BTW: 808.6.5.B.0 Lesbrief: Stoomketel Project: Stoomwals (Synchronous) Solid Edge

Nadere informatie

Project: Stoomwals (Synchronous) Lesbrief: Stuurbeugel. Modemweg BS Amersfoort, Nederland

Project: Stoomwals (Synchronous) Lesbrief: Stuurbeugel. Modemweg BS Amersfoort, Nederland Modemweg 7 8 BS Amersfoort, Nederland +(0) 57 +(0) 57 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.5.5.7 KvK Utrecht: 0757 BTW: 808.6.5.B.0 Lesbrief: Stuurbeugel Project: Stoomwals (Synchronous) Copyright

Nadere informatie

Project: Raket (Synchronous) Lesbrief: Capsule. Modemweg 37 3821 BS Amersfoort, Nederland

Project: Raket (Synchronous) Lesbrief: Capsule. Modemweg 37 3821 BS Amersfoort, Nederland Modemweg 7 8 BS Amersfoort, Nederland +(0) 7 +(0) 7 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0...7 KvK Utrecht: 077 BTW: 808.6..B.0 Lesbrief: Capsule Project: Raket (Synchronous) Copyright 0 CAAP, Leusden

Nadere informatie

Tutorial 5: Wiel. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN

Tutorial 5: Wiel. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN Hamersveldseweg 65-b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 033-457 33 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.5.73 KvK Utrecht: 30757 BTW: 808.46.543.B.0 Tutorial 5: Wiel Onderdeel 005: Wiel In deze lesbrief

Nadere informatie

Tutorial 2: Vooras. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN

Tutorial 2: Vooras. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN Hamersveldseweg 65-b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 033-457 33 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.5.73 KvK Utrecht: 30757 BTW: 808.46.543.B.0 Tutorial : Vooras Onderdeel 00: Vooras Hieronder is een

Nadere informatie

Tutorial 8: Schoorsteen

Tutorial 8: Schoorsteen Hamersveldseweg 65-b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.52.73 KvK Utrecht: 3207527 BTW: 808.46.543.B.0 Tutorial 8: Schoorsteen Onderdeel 008: Schoorsteen

Nadere informatie

Tutorial 4: Achteras. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN

Tutorial 4: Achteras. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN Hamersveldseweg 65-b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.52.73 KvK Utrecht: 3207527 BTW: 808.46.543.B.0 Tutorial 4: Achteras Onderdeel 004: Achteras In

Nadere informatie

Tutorial 7: Stuurbeugel

Tutorial 7: Stuurbeugel Hamersveldseweg 65-b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 033-457 33 5 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 0.54.5.73 KvK Utrecht: 30757 BTW: 808.46.543.B.0 Tutorial 7: Stuurbeugel Onderdeel 007: Stuurbeugel Plan

Nadere informatie

Tutorial 6: Dak. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN. 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl

Tutorial 6: Dak. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN. 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 10.54.52.173 KvK Utrecht: 32075127 BTW: 8081.46.543.B.01 Tutorial 6: Dak 4.6 Onderdeel 1006: Dak

Nadere informatie

Standard Parts Installatie Solid Edge ST3

Standard Parts Installatie Solid Edge ST3 Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 10.54.52.173 KvK Utrecht: 32075127 BTW: 8081.46.543.B.01 Standard Parts Installatie Solid Edge ST3

Nadere informatie

Aanpassen van het Din Kader.

Aanpassen van het Din Kader. Hamersveldseweg 65-1b 3833 GL LEUSDEN 033-457 33 22 033-457 33 25 info@caap.nl www.caap.nl Bank (Rabo): 10.54.52.173 KvK Utrecht: 32075127 BTW: 8081.46.543.B.01 Aanpassen van het Din Kader. Als eerste

Nadere informatie

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een DIN kader gemaakt moet worden en hoe er nieuwe papierformaten aangemaakt moeten worden.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een DIN kader gemaakt moet worden en hoe er nieuwe papierformaten aangemaakt moeten worden. DIN kader In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een DIN kader gemaakt moet worden en hoe er nieuwe papierformaten aangemaakt moeten worden. Verschillende sheets aanmaken 1. Open de Iso Draft.dft uit

Nadere informatie

1 van 7 28-4-2010 12:17 Hier zijn we gebleven in les 14. Ik vergeet het belangrijkste elke maal te vertellen. Na dat je wijzigingen in je pagina hebt gemaakt is het verstandig om de pagina te saven of

Nadere informatie

ASBAK in ALIBRE DESIGN

ASBAK in ALIBRE DESIGN ASBAK in ALIBRE DESIGN door Bert Eding en Bas Boetekees september 2010 Klik op Create new part om het werkblad te openen. We laten nu eerst zien hoe we de verschillende zaken op scherm benoemen. Bestudeer

Nadere informatie

Update Procedure Standard Parts Solid Edge 2019

Update Procedure Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2020

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2020 Solid Edge 2020 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

Optimaliseren van werkgeheugen Windowsinstelling

Optimaliseren van werkgeheugen Windowsinstelling Windowsinstelling De standaardinstelling van Windows om automatisch de wisselbestandsgrootte (page file size) te bepalen is niet optimaal. Niet voor Solid Edge, maar zelfs ook niet voor Windows. De wisselbestandsgrootte

Nadere informatie

1. Document Management

1. Document Management 1. Document Management 1.1. Revision Manager Revision Manager is een gescheiden module waarin het aanmaken van afgeleide documenten en het onderhouden van revisies moet gebeuren om de aanwezige Links te

Nadere informatie

Les 6 Kalender maken. Gerkje Gouweouwe

Les 6 Kalender maken. Gerkje Gouweouwe 2014 Les 6 Kalender maken Gerkje Gouweouwe 25-5-2014 LES 6 KALENDER MAKEN IN WORD. Open Word, klik Tabblad Invoegen klik onder Tabel op het Vinkje en kies Tabel invoegen onderstaand scherm verschijnt.

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST5

Installatie Solid Edge ST5 Installatie Solid Edge ST5! NEEM DIT DOCUMENT DOOR VOORDAT U UW HUIDIGE SOLID EDGE VERSIE GAAT VERWIJDEREN! LET OP!! SOLID EDGE ST5 KUNT U NIET MEER OP WINDOWS XP INSTALLEREN LET OP!! DE ST5 LICENSE MANAGER

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Versie 1.0. Michiel Bouman - 2010

Gebruiksaanwijzing. Versie 1.0. Michiel Bouman - 2010 Gebruiksaanwijzing Versie 1.0 Michiel Bouman - 2010 Content 1. Installatie... 3 2. Programma overzicht... 6 3. Gebruik... 7 Printers instellen... 7 3.1. Drawing... 8 3.2. Part... 9 3.3. Assembly... 10

Nadere informatie

Installatiehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019

Installatiehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het installeren van de van eerdere Solid Edge versies. Gebruik dit document alleen voor de eerste schone installatie van de. Zijn de al een

Nadere informatie

voor Blender v2.42a Software Box Bas van Dijk v1.1 februari 2007

voor Blender v2.42a Software Box Bas van Dijk v1.1 februari 2007 voor Blender v2.42a Software Box Bas van Dijk v1.1 februari 2007 Copyright (c) 2007 - Bas van Dijk Toestemming tot het kopiëren en verspreiden van dit document wordt verleend mits het document ongewijzigd

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

1 van 9 28-4-2010 12:19 Ik wil er nogmaals op wijzen dat als je een wijziging in de pagina aanbrengt het verstandig is om de pagina op te slaan. Dit moet een routine worden zodat je je werk niet steed

Nadere informatie

Instellen van het WiFi netwerk op Zuyd

Instellen van het WiFi netwerk op Zuyd Instellen van het WiFi netwerk op Zuyd (Apple OSX 10.8 en later) Documentversie Getest op OSX Datum versie 1.00 10.8.5 10.9 29-10-2013 METHODE 1: Eenvoudig verbinding maken Stap 1. Klik op het Wifi-icoon

Nadere informatie

1 van 12 28-4-2010 12:20 We gaan weer van de volgende situatie uit. En ja, het wordt weer een lange les. Om de links te maken naar andere pagina's gebruiken we een nieuwe tabel die we in de bestaande tabel

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Installeren van Solid Edge ST3

Installeren van Solid Edge ST3 Installeren van Solid Edge ST3 Let op!!! Neem dit door voordat u Solid Edge ST3 gaat installeren! De-installeren van een oude versie van Solid Edge Organisatie van belangrijke bestanden Zoals misschien

Nadere informatie

1. HOE MAAK IK EEN IPART EN PLAATS IK DEZE IN HET CONTENT CENTER?

1. HOE MAAK IK EEN IPART EN PLAATS IK DEZE IN HET CONTENT CENTER? 1. HOE MAAK IK EEN IPART EN PLAATS IK DEZE IN HET CONTENT CENTER? Deze Basis vaardigheden voor iparts is een vervolg op Geavanceerde Excel functies. Zorg dus dat je minstens die Tips & Trick eerst hebt

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

1 van 7 28-5-2010 12:45 In deze les gaan we de pagina wat meer opmaken en gebruiken daar twee afbeeldingen voor die je kunt downloaden in het menu links bij les 24. We openen index.html en we zorgen dat

Nadere informatie

Handleiding installatie, configuratie en starten FortiClient

Handleiding installatie, configuratie en starten FortiClient Handleiding installatie, configuratie en starten FortiClient Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas

Nadere informatie

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Programma: HTML / Website Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Inhoudsopgave Een website bouwen... pag. 2 Opdracht... pag. 2 Opslaan van het werk... pag. 2 Aan het werk.... pag. 3 Speciale knoppen...

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Basishandleiding. Werken met Mscape software. Fontys PTH Eindhoven

Basishandleiding. Werken met Mscape software. Fontys PTH Eindhoven Basishandleiding Werken met Mscape software Fontys PTH Eindhoven Auteurs: Frank Niesten, Roel Martens en Paul Dirckx Datum: 2 oktober 2008 Colofon Basishandleiding Werken met Mscape software Fontys PTH

Nadere informatie

MEEST GESTELDE VRAGEN

MEEST GESTELDE VRAGEN MEEST GESTELDE VRAGEN MC Next software Versie 9.00 September 2015 Kantoor MOUS Software b.v. De Zaale 11 5612 AJ Eindhoven Tel: +31 (0) 40 2851888 www.moussoftware.com Meest Gestelde Vragen 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Om de toegang te krijgen tot de. download het programma. http://retroshare.sourceforge.net/downloads.html

Om de toegang te krijgen tot de. download het programma. http://retroshare.sourceforge.net/downloads.html www.vhn-online.nl Om de toegang te krijgen tot de download het programma http://retroshare.sourceforge.net/downloads.html Na het downloaden installeer en open het programma. Aan u wordt gevraagd: Create

Nadere informatie

SOLID EDGE BASIS TRAINING

SOLID EDGE BASIS TRAINING 1.1 Revolved Protrusion commando 1. Revolved Protrusion. Revolved Protrusion werkt hetzelfde als een Protrusion, heeft alleen een omwentelingsas nodig om de hoekverdraaiing aan te geven. Maak de bewerking

Nadere informatie

SolidWorks van 2D naar 3D

SolidWorks van 2D naar 3D SolidWorks van D naar D D D Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs (VMBO) en Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) Voor gebruik met SolidWorks Educational Release 009-00 Initiatief: Jack van den Broek en

Nadere informatie

Design Manager Handleiding

Design Manager Handleiding Handleiding Verschillende functies worden in dit document aan de hand van voorbeelden doorgenomen. Vragen? Als je na het lezen van de documentatie twijfels hebt over de procedure, neem dan contact op met

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST6

Installatie Solid Edge ST6 Installatie Solid Edge ST6! N E E M D I T D OCU M E N T D OOR V O O R D AT U U W HU I D I G E S OLI D E D G E V E R SI E G A AT V E R W I J D E R E N! L E T O P!! SO L I D E D G E ST 6 KU N T U N IE T

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Solidworks project. Niveau: beginner. Voorbereiding: doe de eerste twee PDF s van ww.3dleerlijn.nl

Solidworks project. Niveau: beginner. Voorbereiding: doe de eerste twee PDF s van ww.3dleerlijn.nl 1 Solidworks project Niveau: beginner Voorbereiding: doe de eerste twee PDF s van ww.3dleerlijn.nl Introductie Voorwerk 2 Op vind je PDF s met daarin de basis van Solidworks. Zorg dat je de eerste twee

Nadere informatie

Stap 4 - Plaats zelf foto's in je website

Stap 4 - Plaats zelf foto's in je website Stap 4 - Plaats zelf foto's in je website Waarschijnlijk zul je ook wel een digitale fotocamera hebben. En daarmee maak je tegenwoordig de prachtigste foto s. En die hebben vaak een gigantisch hoge resolutie

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN DVR SYSTEEM. 1. Bij het terugkijken van beelden, wordt onderstaande afbeelding weergegeven.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN DVR SYSTEEM. 1. Bij het terugkijken van beelden, wordt onderstaande afbeelding weergegeven. GTC Bewakingssystemen B.V. Doornseweg 2a 4255 GZ Nieuwendijk Tel. nr.: 0183 401634 Fax nr.: 0183 401573 E-mail: info@gtc-observatie.nl Website: www.gtc-observatie.nl HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN DVR SYSTEEM

Nadere informatie

Free form modeleren met Autodesk Inventor (Hands-on sessie)

Free form modeleren met Autodesk Inventor (Hands-on sessie) Free form modeleren met Autodesk Inventor (Hands-on sessie) Inhoud Overzicht van de nieuwe free form functionaliteit in Inventor 2015 Hoe werk je er mee? Hoe kan je snel design concepten verwezenlijken

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening

Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Handleiding installeren en wijzigen emailhandtekening Inleiding Met behulp van een script kun je automatisch een handtekening plaatsen onder al je emailberichten. Je bericht komt er dan zo uit te zien:

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

MEEST GESTELDE VRAGEN

MEEST GESTELDE VRAGEN MEEST GESTELDE VRAGEN MC Start software Versie 13.0 Juni 2019 Kantoor MOUS Software B.V. Postbus 42 7040 AA s-heerenberg Tel: 0314 665385 www.moussoftware.com Meest Gestelde Vragen 2 Inhoudsopgave Meest

Nadere informatie

Installatie Groeps Login app

Installatie Groeps Login app Installatie Groeps Login app Inleiding Deze handleiding bestaat uit twee delen: 1. Voor de systeembeheerder: technische installatie van de Groeps Login app 2. Voor de systeembeheerder of gebruiker: installatie

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-15-01 Pagina s Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: In bijna alle boeken en tijdschriften die je opent, zie je dat de pagina s genummerd zijn. Het is natuurlijk

Nadere informatie

Stap 2. Dubbelklik op install_eeditor.exe. U krijgt het volgende scherm te zien, klik op Next >.

Stap 2. Dubbelklik op install_eeditor.exe. U krijgt het volgende scherm te zien, klik op Next >. Handleiding Inschrijving BeNe Cup / NK Pool 2014 met Splash Entry Editor Stap 1. Open de map Splash Entry Editor. Stap 2. Dubbelklik op install_eeditor.exe. U krijgt het volgende scherm te zien, klik op

Nadere informatie

Zelf een spel maken met GameMaker Les 3: Vijanden en levens

Zelf een spel maken met GameMaker Les 3: Vijanden en levens Zelf een spel maken met GameMaker Les 3: Vijanden en levens 1) Start het programma GameMaker en laad het spel van de tweede les. 2) We gaan een vijand voor de speler maken. Klik met de rechtermuisknop

Nadere informatie

Foto s bewerken en toevoegen aan de website

Foto s bewerken en toevoegen aan de website Foto s bewerken en toevoegen aan de website Inhoud Formaten... 3 Foto s bovenaan de pagina - topimages... 3 Foto s op maat maken en bewerken... 3 Foto s toevoegen bovenaan de pagina... 5 Via een content

Nadere informatie

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon.

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Pagina 1 van 8 Vooruitbetalingen/aanbetalingen verwerken in de facturering Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Open

Nadere informatie

Uitleg programma Voetbalpool Manager

Uitleg programma Voetbalpool Manager Uitleg programma Voetbalpool Manager Welkom bij deze beknopte uitleg voor het programma Voetbalpool Manager. Op deze volgende pagina's willen we de verschillende onderdelen nader toelichten op het gebruik

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009. NX6 User Interface

Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009. NX6 User Interface Tips & Tricks: Tip van de maand Mei 2009 NX6 User Interface Door: Bas Verschuren Deze maand gaan we binnen de NX Tips&Tricks aandacht besteden aan de User Interface. Roles Met de komst van NX4 zijn de

Nadere informatie

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar   Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Ga naar www.kindkans.net Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Je bent nu succesvol aangemeld als (naam) in de regio VO2303 Deventer VO. Klik op

Nadere informatie

WerkPortfolio. Stap voor stap handleiding. Digitale boekentas

WerkPortfolio. Stap voor stap handleiding. Digitale boekentas WerkPortfolio Stap voor stap handleiding Digitale boekentas Update april 2017 Inhoudsopgave Account Aanmaken van een account...01 02 Toevoegen van digitale lesmaterialen...03 04 Digitale boekentas Openen

Nadere informatie

StoryBuilder Lite LITE HELP. December

StoryBuilder Lite LITE HELP. December StoryBuilder Lite LITE HELP December 0 www.rivm.nl/storybuilder Storybuilder@rivm.nl Kingdom of the Netherlands 0 Quick Start: Een pad maken LET OP: De database is standaard beveiligd tegen wijzigingen.

Nadere informatie

Aan de slag met jouw teamsite!

Aan de slag met jouw teamsite! Aan de slag met jouw teamsite! Toegang tot een teamsite Maak een teamsite aan Gebruikers uitnodigen voor mijn teamsite Een document uploaden Meerdere documenten tegelijk uploaden Toegang tot een teamsite

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

4.1 Tekenen van een PART :

4.1 Tekenen van een PART : 4.1 Tekenen van een PART : 1 : Basisprincipe 1. Selecteer een schetsvorm 2. Kies een vlak waarop wordt geschetst 3. Lock het vlak 4. Trek het schetsvlak naar voor 5. Schets de vorm 6. Selecteer de Region

Nadere informatie

Installatie ArchX add-on in Thunderbird

Installatie ArchX add-on in Thunderbird Installatie ArchX add-on in Thunderbird Niets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande

Nadere informatie

Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand

Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand In deze handleiding wordt beschreven hoe je een lijst maakt met contact personen in Outlook die voorheen in een Excel bestand stonden. deze handleiding

Nadere informatie

Om snel een printopdracht te printen kun je gebruik maken van Mobiel Printen. Stuur de mail en bijlage(s) naar print@uu.nl.

Om snel een printopdracht te printen kun je gebruik maken van Mobiel Printen. Stuur de mail en bijlage(s) naar print@uu.nl. Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Draadloos printen vanaf OS X (Mac) Let op: Deze handleiding is geschikt voor OS X versie 10.7 en hoger. Om snel een printopdracht te printen

Nadere informatie

in de wondere wereld om jullie aan te EDGE ST3 s ineen

in de wondere wereld om jullie aan te EDGE ST3 s ineen Eerste stappen met ST3 Opgemaaktt door Geert Hoedt, lkr. VTI Veurne. 1 VOORWOORD. Met dit stukje cursus willen we proberen de eerste stappen te zetten in de wondere wereld van hett 3D ontwerpen. Het is

Nadere informatie

5.1 Maken van een ASSEMBLY

5.1 Maken van een ASSEMBLY 5.1 Maken van een ASSEMBLY 1 : Binnenhalen van een part-sheet metal of assembly 1) Open de assembly module 2) In het tabblad parts library in de edgebar brows je naar de part, sheet metal of assembly die

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie 18 maart 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Bijlage Solid Modeling met Autodesk Inventor Release 8

Bijlage Solid Modeling met Autodesk Inventor Release 8 Bijlage Solid Modeling met Autodesk Inventor Release 8 De bijlage is bestemd voor gebruikers van Inventor 10 en bevat wijzigingen om het Inventor 8 boek ook geschikt te maken voor Inventor 10. Jan Bootsma

Nadere informatie

Solidworks windmolen

Solidworks windmolen 1 Solidworks windmolen Niveau: gevorderd www.dearchimedes.com Op vind je PDF s met daarin de basis van Solidworks. Zorg dat je de eerste twee PDF s hebt doorlopen, zodat je basisbewerkingen van Solid-

Nadere informatie

MAAK EEN SMOELENBOEK IN WEBHARE (OP BASIS VAN PEOPLE PAGES)

MAAK EEN SMOELENBOEK IN WEBHARE (OP BASIS VAN PEOPLE PAGES) MAAK EEN SMOELENBOEK IN WEBHARE (OP BASIS VAN PEOPLE PAGES) Let op: Op dit moment bevat People Pages standaard contactinformatie. Om die reden is de nieuwe WebHare-functie smoelenboek vooral nuttig voor

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. Programmeren met Visual Basic

Cursus Onderwijs en ICT. Programmeren met Visual Basic Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 2, deel 23 (versie 1.0 NL 2-7-2011) Programmeren met Visual Basic door Serge de Beer Inleiding In sommige gevallen biedt het aanbod op de softwaremarkt niet wat je zoekt.

Nadere informatie

Een planning maken in Excel (handmatige opmaak)

Een planning maken in Excel (handmatige opmaak) Een planning maken in Excel (handmatige opmaak) Deze handleiding is gebaseerd op Excel 2007 en Excel 2010. Bij nieuwere versies van Excel werkt het op dezelfde manier, maar ziet het beeld er soms net even

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST7

Installatie Solid Edge ST7 Installatie Solid Edge ST7! N E E M D I T D OCU M E N T D OOR V O O R D AT U U W HU I D I G E S OLI D E D G E V E R SI E G A AT V E R W I J D E R E N! L E T O P!! SO L I D E D G E ST6 en ST 7 KU N T U

Nadere informatie

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum :

memo Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : Aan : V&V medewerkers Van : Servicedesk Betreft : documenten.twb.nl gebruik Datum : 26-06-2014 Documenten Via het computer systeem van TWB heb je toegang tot documenten van het team waarin je werkt of

Nadere informatie

1. Soort afspraak Log in op Mijn Richting. Klik vervolgens rechts op de knop <Plan een afspraak in> Hierna komt u op scherm <Afspraak genereren>:

1. Soort afspraak Log in op Mijn Richting. Klik vervolgens rechts op de knop <Plan een afspraak in> Hierna komt u op scherm <Afspraak genereren>: Afspraak plannen Deze instructie laat zien hoe u een afspraak bij een bedrijfsarts kunt inplannen. Het plannen bestaat uit een vijftal stappen: 1. soort afspraak bepalen 2. afspraak plannen 3. afspraak

Nadere informatie

Presentatievormgeving

Presentatievormgeving Presentatievormgeving Tutorial voor waterspiegeling effect Inhoud: Optie 1, Filter liquify Optie 2, Filter gallery Optie 3, Displacement Voorwoord: Er zijn veel verschillende manieren om in het programma

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)...

Nadere informatie

Docman. Handleiding om documenten op een Joomla! website te plaatsen

Docman. Handleiding om documenten op een Joomla! website te plaatsen Docman Handleiding om documenten op een Joomla! website te plaatsen Docman Handleiding om documenten op een Joomla! website te plaatsen Arjen Schrijvers Docman 2011 SCHRIJVERS123.NL, Emmen Auteur: Arjen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 7. Tekst en paden PP-01-07-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 7. Tekst en paden PP-01-07-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-07-01 Tekst en paden Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Je hebt al tekst geplaatst en bewerkt, maar je kunt in InDesign nog meer dingen doen met tekst. In deze

Nadere informatie