Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Giessenlanden;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Giessenlanden;"

Transcriptie

1 *ZD929646E8B* Collegebesluit Zaaknummer : Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Giessenlanden; Gelezen het collegevoorstel van 5 november 2013 Overwegende, de wijzigingen in de Beheersverordening begraafplaatsen Giessenlanden 2014 besluiten vast te stellen de volgende: Nadere regels voor het Beleid, beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaats in de gemeente Giessenlanden 2014 Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. grafbedekking: gedenkteken en/of grafbeplanting op een graf; b. gedenkteken: aard- of nagelvast verbonden voorwerp op het graf voor het aanbrengen van de opschriften en/of figuren; c. grafbeplanting: vaste- en winterharde beplanting welke door de rechthebbende, de belanghebbende en/of de gemeente op een graf wordt aangebracht; d. los voorwerp: een niet aard- of nagelvast aan het grafoppervlak verbonden voorwerp ter decoratie van het graf en/of ter nagedachtenis aan de overledene; e. duurzame materialen: vaste, niet buigzame materialen van natuursteen, glas, hout, keramiek, kunststof en metaal, welke van nature of middels een daartoe speciale behandeling weerbestendig zijn, niet breukgevoelig en welke bestaan uit één geheel en waarvan de praktische toepasbaarheid zoals opnemen, verplaatsen en dergelijke gewaarborgd is. Artikel 2 Uitgifte van graven en nissen Op de gemeentelijke begraafplaatsen worden de volgende mogelijkheden tot lijkbezorging geboden. 1. De gemeentelijke begraafplaats te Arkel - begraven of bijzetten in een particuliere urnennis of urnengraf; - begraven of bijzetten in een algemeen (kinder)graf; - begraven of bijzetten in een particuliere grafkelder; - verstrooien van as op een aanwezig strooiveld.

2 2. De gemeentelijke begraafplaats aan de C.M. van Houwelingweg te Giessenburg - begraven of bijzetten in een particuliere urnennis of urnengraf; - begraven of bijzetten in een algemeen (kinder)graf; Op deze begraafplaats wordt enkel- en dubbeldiep begraven. 3. De gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkweg te Giessenburg - bijzetten in een particulier graf. 4. De gemeentelijke begraafplaats te Giessen-Oudekerk - begraven of bijzetten in een particulier graf; - begraven of bijzetten in een algemeen graf; Op deze begraafplaats wordt enkel- en dubbeldiep begraven. 5. De gemeentelijke begraafplaats te Hoogblokland - begraven of bijzetten in een particulier graf; - begraven of bijzetten in een particulier urnengraf; - begraven of bijzetten in een algemeen graf; 6. De gemeentelijke begraafplaats te Hoornaar - begraven of bijzetten in een particulier urnengraf; - begraven of bijzetten in een algemeen graf; Op deze begraafplaats wordt enkel- en dubbeldiep begraven 7. De gemeentelijke begraafplaats te Noordeloos - begraven of bijzetten van een algemeen graf. 8. De gemeentelijke begraafplaats aan de Nolweg te Schelluinen - begraven of bijzetten in een particulier urnengraf; - begraven of bijzetten in een algemeen (kinder)graf; 9. De gemeentelijke begraafplaats aan het Kerkplein te Schelluinen - bijzetten in een particulier graf. Melding grafbedekking Artikel 3 Melding en vereisten 1. Het plaatsen of vervangen van een gedenkteken of het aanbrengen van versierselen in een urnennis is toegestaan mits is voldaan aan nadere regels zoals beschreven in artikel 4, 5, 6, 7, 8, 9, en Het (doen) plaatsen of aanbrengen, herstellen of vernieuwen van monumenten, grafstenen, zerken of andere gedenktekens of afsluitplaten, zoals wordt bedoeld in lid 1 van dit artikel, dient door of namens de rechthebbende of belanghebbende, bij de beheerder te worden gemeld onder overlegging van een ontwerptekening, schaal 1:20 en een duidelijke omschrijving van de toe te passen materialen.

3 3. Op deze ontwerptekening dient tenminste vermeld te worden: a. een boven-, voor- en zijaanzicht met alle hoogte-, breedte- en lengtematen; b. de soort, kleur en bewerking van het te gebruiken materiaal; c. of de letters ingehakt, opgebracht, van metaal of ander materiaal zijn; d. de tekst en/of figuratie en de plaatsing daarvan; e. de soort van het materiaal van de fundering en de wijze van de bevestiging van het gedenkteken op de fundering; f. de naam van de rechthebbende of belanghebbende. 4. Voorwaarde voor het hebben van grafbedekking is dat te allen tijde de rechthebbende op een particulier graf of de belanghebbende op een algemeen graf eigenaar is en blijft van de grafbedekking zolang het graf niet geruimd mag worden. Grafbedekking Artikel 4 Duurzame materialen Voor de gedenktekens mogen alleen duurzame materialen worden gebruikt. Het college kan in uitzonderingsgevallen ontheffing verlenen voor de toepassing van andere materialen. Artikel 5 Afmetingen gedenkteken particulier graf 1. Op een particulier graf, een particulier dubbelgraf of particulier kindergraf kan zowel een staand als een liggend gedenkteken worden geplaatst. Ook een combinatie hiervan is toegestaan. 2. De staande en liggende gedenktekens, de afdekplaten en de banden dienen geplaatst te worden op een betonnen funderingsplaat. 3. De afmetingen van een gedenkteken op een particulier graf bedragen: - Staand gedenkteken een maximale hoogte van 0,90 m en maximale breedte van 0,85 m; - Liggend gedenkteken een maximale lengte van 1,80 m en maximale breedte van 0,85 m; 4. De afmetingen van een gedenkteken op een particulier dubbelgraf bedragen: - Staand gedenkteken een maximale hoogte van 0,90 m en maximale breedte van 1,70 m; - Liggend gedenkteken een maximale lengte van 1,80 m en maximale breedte van 1,70 m; 5. De afmetingen van een gedenkteken op een particulier kindergraf bedragen: - Staand gedenkteken een maximale hoogte van 0,60 m en maximale breedte van 0,60 m; - Liggend gedenkteken een maximale lengte van 1,00 m en maximale breedte van 0,60 m; 6. Het college kan in uitzonderingsgevallen ontheffing verlenen voor de toepassing van 7. Het gedenkteken moet bij een afwijkend model in de lijn van de al aanwezige gedenktekens worden geplaatst. 8. Indien er losse materialen zoals grind, keien, voorwerpen e.d. worden aangebracht, moeten deze binnen de afmetingen van een gedenkteken, zoals is beschreven in lid 4, 5 en 6 van dit artikel, op een betonnen fundering worden aangebracht. 9. Rond het gedenkteken buiten de afmetingen van een gedenkteken, zoals is beschreven in lid 4, 5 en 6 van dit artikel, mogen geen losse materialen zoals grind e.d. worden aangebracht.

4 Artikel 6 Afmetingen gedenksteen grafkelder 1. Op een grafkelder kan zowel een staand als een liggend gedenkteken worden geplaatst. Ook een combinatie hiervan is toegestaan. 2. De afmetingen van een gedenkteken op een grafkelder bedragen - Staand gedenkteken een maximale hoogte van 0,90 m en niet breder dan de breedte van de grafkelder; - Liggend gedenkteken maximale afmetingen conform afmetingen grafkelder; 3. Het college kan in uitzonderingsgevallen ontheffing verlenen voor de toepassing van 4. Het gedenkteken moet bij een afwijkend model in de lijn van de al aanwezige gedenktekens worden geplaatst. 5. Rondom het gedenkteken op een grafkelder mogen geen beplanting en gras worden aangebracht. 6. Rondom het gedenkteken op een grafkelder mogen geen losse materialen zoals grind e.d. worden aangebracht. Artikel 7 Afmetingen gedenksteen particulier urnengraf 1. Op een particulier urnengraf kan zowel een staand als een liggend gedenkteken worden geplaatst. Ook een combinatie hiervan is toegestaan. 2. De afmetingen van een gedenkteken op een particulier urnengraf bedragen: - Staand gedenkteken een maximale hoogte van 0,60 m en maximale breedte van 0,50m; - Liggend gedenkteken een maximale lengte van 1,00 m en maximale breedte van 0,50 m. 3. Het college kan in uitzonderingsgevallen ontheffing verlenen voor de toepassing van Artikel 8 Afmetingen gedenksteen algemeen graf 1. Op een algemeen graf kan uitsluitend een liggend gedenkteken worden geplaatst. 2. De afmetingen van een gedenkteken op een algemeen graf bedragen: een maximale lengte van 0,50 m en maximale breedte van 0,70 m. 3. Bij een dubbeldiep graf (2-laags) wordt het gedenkteken toebehorend aan laag 2 achteraan geplaatst en het gedenkteken toebehorend aan laag 1 vooraan geplaatst. 4. Het college kan in uitzonderingsgevallen ontheffing verlenen voor de toepassing van Artikel 9 Verwijderen en herplaatsen grafbedekking Met uitzondering van het bijzetten van asbussen in een urnennis moeten, voor zover nodig, voor het bijzetten van een lijk of asbus in een particulier graf, particulier kindergraf, particuliere grafkelder, particulier urnengraf, algemeen graf of algemeen kindergraf grafbedekkingen door of namens de rechthebbende of belanghebbende worden verwijderd of herplaatst.

5 Artikel 10 Voorwerpen op of rondom het graf 1. Op een particulier graf, particulier kindergraf, algemeen graf, algemeen kindergraf kunnen potplanten en bloemen in vazen alsmede beelden of andere losse voorwerpen worden geplaatst. Tevens is het toegestaan op een graf losse bloemen te leggen. 2. Voor een particuliere urnennis geldt dat bloemen alleen in de daarvoor bestemde vaasjes mogen worden geplaatst, voor of in de buurt van de muur. 3. Potplanten op een graf die in verwaarloosde staat verkeren, zijn afgestorven, kunnen door de beheerder worden verwijderd zonder dat aanspraak kan worden gemaakt op schadevergoeding. 4. Losse bloemen, kransen en dergelijke kunnen, wanneer zij verwelkt zijn, door de beheerder worden verwijderd. De potten, linten, siervazen en overige voorwerpen worden na verwijdering gedurende drie maanden ter beschikking gehouden van de rechthebbende of belanghebbende. 5. Rechthebbende en belanghebbende dienen zelf voor het onderhoud van de potplanten te zorgen. 6. Het aanbrengen van kettingen en hekwerken is niet toegestaan. 7. Het is niet toegestaan op een graf één of meerdere kantafzettingen aan te brengen. Artikel 11 Firmanaam Het vermelden van een firmanaam of enige andere reclame op een gedenkteken of onderdeel daarvan is verboden. Artikel 12 Afval en beschadigingen 1. Alle sporen van afval, ontstaan tengevolge van werkzaamheden op of aan de grafbedekkingen dienen van de begraafplaats te worden meegenomen. 2. Beschadigingen, ontstaan tengevolge van werkzaamheden op of aan de grafbedekkingen moeten worden hersteld. Grafbeplanting Artikel 13 Afmetingen beplanting 1. Een gedeelte van de oppervlakte van een particulier graf, een particulier kindergraf, een algemeen graf of algemeen kindergraf kan door de rechthebbende of belanghebbende van het graf worden beplant met gewassen. Indien er beplanting op een graf wordt aangebracht, mag dit slechts aangeplant worden binnen de afmeting die zijn toegestaan voor een gedenkteken, zoals beschreven in de artikelen 5, 6, 7, 8, 9, en 10. Na volgroeiing mag de aangebrachte beplanting niet hoger zijn dan 50cm. 2. Er mogen geen woekerende of sterk zaaiende beplantingen worden aangebracht. 3. Gewassen die buiten bovengenoemde ruimte, zoals bedoeld wordt in lid 1 van dit artikel, geplant worden en overhangen, kunnen van gemeentewege verwijderd worden, zonder dat gemeente tot enige vergoeding verplicht is. Dit geldt ook voor afgestorven beplanting. Ruimen van graven Artikel 14 Ruiming Een graf kan geruimd worden na verloop van tien jaar nadat in het graf laatstelijk een lijk is geplaatst, en, indien het een particulier graf betreft, met toestemming van de

6 rechthebbende op het graf. De overblijfselen van de overledenen worden op de betreffende begraafplaats ter aarde besteld in het daarvoor aanwezige ossuarium (knekelput). Indien de grafbedekking een historische waarde heeft zal contact worden opgenomen met de betreffende historische verenigingen van Giessenlanden. Slotbepaling Artikel 15 Citeertitel 1. Deze nadere regels kunnen worden aangehaald als: Nadere regels voor het Beleid, beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaats in de gemeente Giessenlanden Deze nadere regels treden in plaats de Nadere regels voor het Beleid, beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaats in de gemeente Giessenlanden Deze nadere regels treden in werking op de achtste dag na bekendmaking en na de inwerkingtreding van de Beheersverordening Begraafplaatsen Giessenlanden Deze nadere regels worden eind 2016 geëvalueerd. Aldus besloten in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Giessenlanden van 5 november Burgemeester en wethouders van Giessenlanden, de secretaris, de burgemeester (wnd.), M. Does MSc ir. W.E. ten Kate

BR Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen

BR Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen BR10.0034 Uitvoeringsbesluit Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen NADERE REGELS voor de het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Brummen 2011. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen

Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen Uitvoeringsbesluit Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen Brummen 2019 2 NADERE REGELS voor het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Brummen. Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit, openstelling, graven, asbezorging en grafbedekkingen gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stein

Uitvoeringsbesluit, openstelling, graven, asbezorging en grafbedekkingen gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stein Uitvoeringsbesluit, openstelling, graven, asbezorging en grafbedekkingen gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stein 1 Burgemeester en wethouders van Stein; gelet op de Verordening op het beheer

Nadere informatie

NADERE REGELS BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE HEUSDEN

NADERE REGELS BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE HEUSDEN NADERE REGELS BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE HEUSDEN Het gemeentebestuur van Heusden; gelet op de Verordening op het gebruik en beheer van de gemeentelijke begraafplaatsen 2016 besluit: vast te stellen de navolgende

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN IN DE GEMEENTE PEKELA

NADERE REGELS VOOR DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN IN DE GEMEENTE PEKELA Het gemeentebestuur Pekela; gelet op het voorstel van 10 mei 2006; b e s l u i t : vast te stellen de volgende NADERE REGELS VOOR DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN IN DE GEMEENTE PEKELA Algemene bepalingen

Nadere informatie

Gemeente Borger-Odoorn, Regels voor graven en asbezorging 2012

Gemeente Borger-Odoorn, Regels voor graven en asbezorging 2012 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Borger-Odoorn Nr. 219224 12 december 2017 Gemeente Borger-Odoorn, Regels voor graven en asbezorging 2012 Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn, gelet

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluitgemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 2010

Uitvoeringsbesluitgemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 2010 CVDR Officiële uitgave van Tiel. Nr. CVDR149746_1 10 juli 2018 Uitvoeringsbesluitgemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 2010 Burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel; gelet op de Verordening

Nadere informatie

Gemeente Tynaarlo - Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Tynaarlo 2015 Gemeente Tynaarlo

Gemeente Tynaarlo - Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Tynaarlo 2015 Gemeente Tynaarlo GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tynaarlo. Nr. 126514 23 december 2015 Gemeente Tynaarlo - Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Tynaarlo 2015 Gemeente Tynaarlo

Nadere informatie

Nadere regels gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tynaarlo

Nadere regels gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tynaarlo Nadere regels gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tynaarlo Opdrachtgever Gemeente Tynaarlo Postbus 5 9480 AA VRIES Contactpersoon de heer J. Soppe Telefoon 0592266958 Fax 0592266600 E-mail j.soppe@tynaarlo.nl

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, graven en asbezorging 2014

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, graven en asbezorging 2014 Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, graven en asbezorging 2014 Het college van Eemnes, gelet op artikel 11, tweede lid; artikel 12; artikel 13 en artikel 14 van de Beheersverordening begraafplaats

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen. Gemeente Heerlen

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen. Gemeente Heerlen Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen Gemeente Heerlen Opdrachtgever: Gemeente Heerlen Rapportnummer: 30.067_R_011.03 Datum vrijgave: 20 december 2010 Vrijgave: Ing. J.A.M. van der Heijden Goedkeuring:

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, graven en asbezorging 2014

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, graven en asbezorging 2014 Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, graven en asbezorging 2014 Het college van Laren, gelet op artikel 11, tweede lid; artikel 12; artikel 13, tweede lid; artikel 14; artikel 20, derde lid; van

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 20155

Uitvoeringsbesluit gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 20155 CVDR Officiële uitgave van Tiel. Nr. CVDR362872_1 10 juli 2018 Uitvoeringsbesluit gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 20155 Burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel; gelet op de Verordening

Nadere informatie

Gemeente Tynaarlo Nadere regels gemeentelijke begraafplaatsen 2014 gemeente Tynaarlo

Gemeente Tynaarlo Nadere regels gemeentelijke begraafplaatsen 2014 gemeente Tynaarlo GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tynaarlo. Nr. 33301 16 juni 2014 Gemeente Tynaarlo Nadere regels gemeentelijke begraafplaatsen 2014 gemeente Tynaarlo Burgemeester en wethouders hebben op 10

Nadere informatie

GEMEENTE BORSELE. Nadere regels voor graven, asbezorging en grafbedekkingen voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Borsele 2012.

GEMEENTE BORSELE. Nadere regels voor graven, asbezorging en grafbedekkingen voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Borsele 2012. GEMEENTE BORSELE Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Borsele tot vaststelling van de nadere regels voor graven, asbezorging en grafbedekkingen Borsele 2012 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Artikel 3. Beslissing De beslissing op de aanvraag wordt door burgemeester en wethouders schriftelijk medegedeeld.

Artikel 3. Beslissing De beslissing op de aanvraag wordt door burgemeester en wethouders schriftelijk medegedeeld. CVDR Officiële uitgave van Krimpenerwaard. Nr. CVDR429739_1 23 januari 201 Regels grafbedekkingen 2017 Artikel 1. Begripsbepalingen Deze nadere regels verstaan onder: De begripsbepalingen, zoals vermeld

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op de Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen 2017.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op de Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen 2017. Nr. 263530 / 263803 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op de Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen 2017. Besluit vast te stellen de volgende Nadere regels

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit voor graven, asbezorging, gedenkplaatsen en grafbedekkingen gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Pekela

Uitvoeringsbesluit voor graven, asbezorging, gedenkplaatsen en grafbedekkingen gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Pekela CVDR Officiële uitgave van Pekela. Nr. CVDR319152_1 3 april 2018 Uitvoeringsbesluit voor graven, asbezorging, gedenkplaatsen en grafbedekkingen gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Pekela Het college

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR GRAFBEDEKKINGEN OP DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN IN DE GEMEENTE HOUTEN

NADERE REGELS VOOR GRAFBEDEKKINGEN OP DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN IN DE GEMEENTE HOUTEN REGELS GRAFBEDEKKINGEN Het college van Houten, gelet op artikel 21, vierde lid, van de Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen en op begraven op eigen terrein in de gemeente

Nadere informatie

NADERE REGELS GRAVEN EN GRAFBEDEKKING GEMEENTE ZUIDPLAS

NADERE REGELS GRAVEN EN GRAFBEDEKKING GEMEENTE ZUIDPLAS NADERE REGELS GRAVEN EN GRAFBEDEKKING GEMEENTE ZUIDPLAS Het college van de gemeente Zuidplas, gelet op artikel 3, 9, 10, 11, 16, en 23 van de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Zuidplas

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN

NADERE REGELS VOOR DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN NADERE REGELS VOOR DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN Burgemeester en wethouders van Hilversum; gelet op het bepaalde in artikel 3 eerste lid, 11 tweede en derde lid, 12, 14 en 19 vierde lid van de Beheersverordening

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, de graven en asbezorging.

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, de graven en asbezorging. Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, de graven en asbezorging. Het college van burgemeester en wethouders van Hillegom, gelet op artikel 11, tweede lid, 12, 14, 16, 20, derde lid en 28, eerste lid,

Nadere informatie

X A O O r H Collegebesluit - Beleidsregel en Verordening. Uitvoeringsbesluit beheer gemeentelijke begraafplaatsen 2014

X A O O r H Collegebesluit - Beleidsregel en Verordening. Uitvoeringsbesluit beheer gemeentelijke begraafplaatsen 2014 1 van 5 f f OEMEENTE X A O O r H Zaaknummer 1089588 Datum Steller C. Sjerps Bijlageln) 26-11-2014 Afdeling Stadsbeheer Uitvoeringsbesluit beheer gemeentelijke begraafplaatsen 2014 Het college van burgemeester

Nadere informatie

gelet op de bepalingen van de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Utrechtse Heuvelrug;

gelet op de bepalingen van de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Utrechtse Heuvelrug; NADERE REGELS GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; gelet op de bepalingen van de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Utrechtse Heuvelrug;

Nadere informatie

Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst.

Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst. Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst. Burgemeester en wethouders van Voorst; gelet op de artikelen 3, 11, 12, 14, 16 en 19 van de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen

Nadere informatie

Gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Echt-Susteren 2014;

Gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Echt-Susteren 2014; Nadere regels Begraafplaatsen 2014 Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren; Gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Echt-Susteren 2014; Gelet op de bestaande inrichting

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT GRAFBEDEKKINGEN MIDDEN-DRENTHE

UITVOERINGSBESLUIT GRAFBEDEKKINGEN MIDDEN-DRENTHE UITVOERINGSBESLUIT GRAFBEDEKKINGEN MIDDEN-DRENTHE Het college van de gemeente Midden-Drenthe, gelet op artikel 19, derde lid van de Beheersverordening begraafplaatsen Midden Drenthe; besluiten vast te

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2017, zaaknummer ,

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2017, zaaknummer , De raad van de gemeente IJsselstein; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2017, zaaknummer 494327, BESLUIT: vast te stellen de: Regels voor Grafbedekkingen 2018, (Regels voor

Nadere informatie

informatie (collegebesluit) op grond van artikel 169 lid 2 Gemeentewet

informatie (collegebesluit) op grond van artikel 169 lid 2 Gemeentewet RIS.4698 Aan: Van: Betreft: de leden van de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders informatie (collegebesluit) op grond van artikel 169 lid 2 Gemeentewet Betreft besluit collegenr. 10/1162

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015, nr ;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015, nr ; gemeente Hardinxveld-Giessendam VERORDENING LIJKBEZORGINGSRECHTEN 2016 INCLUSIEF TARIEVENTABEL, VASTGESTELD BIJ RAADSBESLUIT OP 17 DECEMBER 2015 INGAANDE 1 JANUARI 2016 05233849 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen van de gemeente Terneuzen 2011;

Gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen van de gemeente Terneuzen 2011; Burgemeester en wethouders van Terneuzen; Gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen van de gemeente Terneuzen 2011; Besluiten vast te stellen: nadere regels voor de graven, asbezorging

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning gedenkteken

Aanvraagformulier vergunning gedenkteken Aanvraagformulier vergunning gedenkteken 1. Gegevens aanvrager / rechthebbende / belanghebbende Familienaam: Voorletters M V Adres: Tel.nr.: Postcode: Woonplaats BSN: Geboortedatum: Relatie tot overledene

Nadere informatie

Verordening begraafplaatsrechten Verordening op de heffing en invordering van begraafplaatsrechten 2016 (Verordening begraafplaatsrechten 2016)

Verordening begraafplaatsrechten Verordening op de heffing en invordering van begraafplaatsrechten 2016 (Verordening begraafplaatsrechten 2016) Verordening begraafplaatsrechten 2016 De raad van de gemeente Veghel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en de onderdelen

Nadere informatie

NADERE REGELS GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL 2016

NADERE REGELS GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL 2016 NADERE REGELS GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel, overwegende, dat het gewenst is nadere

Nadere informatie

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Woerden Nr. 230679 27 december 2017 Verordening Lijkbezorgingsrechten 2018 De raad van de gemeente Woerden; gelezen het voorstel d.d. 21 november 2017 van:

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gesloten gemeentelijke begraafplaatsen

Verordening op het beheer en het gebruik van de gesloten gemeentelijke begraafplaatsen Nr. GRIFFIE / Beheersverordening gesloten begraafplaatsen De raad van de gemeente Roosendaal, gelezen het voorstel van het college van 2 maart 2009, nr...., gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging

Nadere informatie

Nadere regels begraafplaatsen Werkendam 2016

Nadere regels begraafplaatsen Werkendam 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Werkendam. Nr. 5737 12 januari 2017 Nadere regels begraafplaatsen Werkendam 2016 Nadere regels begraafplaatsen Werkendam 2016 NADERE REGELS VOOR DE ALGEMENE

Nadere informatie

Nadere regels voor de graven, asbezorging en grafbedekking op de gemeentelijke begraafplaatsen

Nadere regels voor de graven, asbezorging en grafbedekking op de gemeentelijke begraafplaatsen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Steenwijkerland. Nr. 123403 31 december 2015 Nadere regels voor de graven, asbezorging en grafbedekking op de gemeentelijke begraafplaatsen Het college van burgemeester

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen CVDR Officiële uitgave van Neerijnen. Nr. CVDR99729_1 15 september 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen De raad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR96549_1 13 maart 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente Doesburg De raad van de gemeente

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 september 2011

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 september 2011 VERORDENING OP HET BEHEER EN GEBRUIK VAN DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATSEN GEMEENTE BRONCKHORST De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 september 2011

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6,

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6, Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk, gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6, gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen De raad van de gemeente Reimerswaal; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 november 2009, nummer 09.034320; gelet op het bepaalde in de Wet op de lijkbezorging en artikel 150 van Gemeentewet;

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tilburg Nr. 271804 18 december 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats De raad van de gemeente Tilburg; - gezien

Nadere informatie

gelet op artikel 35 van de Wet op de Lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; BESLUIT

gelet op artikel 35 van de Wet op de Lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; BESLUIT GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2012 Nr. 75 Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen Utrecht 2012 (raadsbesluit van 8 november 2012) De raad van de gemeente Utrecht; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 november 2016, nr ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 november 2016, nr ; raadsbesluit 2016, nr. XII-13 sub b De raad van de gemeente Winterswijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 november 2016, nr. 119635; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en

Nadere informatie

Deze bepalingen zijn vermeld in artikel 1 van bovengenoemde beheersverordening.

Deze bepalingen zijn vermeld in artikel 1 van bovengenoemde beheersverordening. Uitvoeringsbesluit gemeentelijke begraafplaatsen Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden, gelet op de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Leeuwarden

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 november 2016, nr ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 november 2016, nr ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Winterswijk. Nr. 181961 27 december 2016 Verordening Grafrechten 2017 2016, nr. XII-2 sub b De raad van de gemeente Winterswijk; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN De raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het college van 31 augustus 2010; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van

Nadere informatie

BEHEERVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN GELDERMALSEN. gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet;

BEHEERVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN GELDERMALSEN. gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; BEHEERVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN GELDERMALSEN De raad van de gemeente Geldermalsen, gelezen het voorstel van het college van 7 april 2015, nr. X; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluiten begraafplaatsen Zoetermeer

Uitvoeringsbesluiten begraafplaatsen Zoetermeer Uitvoeringsbesluiten begraafplaatsen Zoetermeer Inhoudsopgave Artikel Begripsomschrijvingen 4 Artikel Indeling en uitgifte der graven 5 Artikel 3 Bezorging van as 8 Artikel 4 Grafbedekking 9 Artikel 5

Nadere informatie

Nadere regels voor het plaatsen van gedenktekens e.d. 2012

Nadere regels voor het plaatsen van gedenktekens e.d. 2012 Nadere regels voor het plaatsen van gedenktekens e.d. 2012 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Nadere regels voor het plaatsen

Nadere informatie

Artikel 1. Begripsbepalingen

Artikel 1. Begripsbepalingen De raad van de gemeente Grootegast; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 oktober 2010, agendapunt 11: gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Berg en Dal 2017

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Berg en Dal 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Berg en Dal. Nr. 188931 30 december 2016 Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Berg en Dal 2017 De raad van de gemeente Berg en Dal gelezen het voorstel

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Delfzijl 2010

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Delfzijl 2010 CVDR Officiële uitgave van Delfzijl. Nr. CVDR55310_1 12 september 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Delfzijl 2010 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats Hekendorp voor de gemeente Oudewater 2011

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats Hekendorp voor de gemeente Oudewater 2011 CVDR Officiële uitgave van Oudewater. Nr. CVDR94029_1 3 juli 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats Hekendorp voor de gemeente Oudewater 2011 Beheersverordening

Nadere informatie

Auteur(s) Jeanette van Amersfoort Afdeling / team Publiek/Burgerzaken en Belastingen. Akkoord Bespreken Afdelingshoofd LO F-adviseur

Auteur(s) Jeanette van Amersfoort Afdeling / team Publiek/Burgerzaken en Belastingen. Akkoord Bespreken Afdelingshoofd LO F-adviseur Gemeente Heerde Advies aan het college Datum 13 februari 2013 Portefeuillehouder W.RJ.M. Pijnenburg / H.G. van der Stege Besproken met pfh? ja Auteur(s) Jeanette van Amersfoort Afdeling / team Publiek/Burgerzaken

Nadere informatie

besluit: I: grafbedekking II: graven, asbezorging en gedenkplaats HOOFDSTUK I GRAFBEDEKKINGEN Artikel 1 Inleiding

besluit: I: grafbedekking II: graven, asbezorging en gedenkplaats HOOFDSTUK I GRAFBEDEKKINGEN Artikel 1 Inleiding *592987* Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten, gelet op het bepaalde in artikel 10, tweede, derde en vierde lid en op artikel 17, tweede lid van de Verordening Begraafplaatsen

Nadere informatie

Voorschriften voor het aanbrengen van grafbedekking

Voorschriften voor het aanbrengen van grafbedekking Voorschriften voor het aanbrengen van grafbedekking en grafkelders en voor het plaatsen van losse voorwerpen (Nadere regels in de zin van artikel 6 lid 9 en 14 lid 4 van de Beheersverordening Essenhof)

Nadere informatie

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Nuenen gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 februari 2011

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Nuenen gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 februari 2011 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Nr. 145094 20 oktober 2016 Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Nuenen 2011 De Raad van de gemeente Nuenen c.a.; gezien

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2009, voorstelnummer 239;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2009, voorstelnummer 239; De raad van de gemeente Leek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2009, voorstelnummer 239; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet;

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van ; gelet op het besprokene in de commissievergadering van ;

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van ; gelet op het besprokene in de commissievergadering van ; Zaaknummer Documentnummer Z-16-19484 INT/016537 De Raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van ; gelet op het besprokene in de commissievergadering

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Dronten houdende Beheersverordening gemeentelijke begraafplaats Dronten 2019.

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Dronten houdende Beheersverordening gemeentelijke begraafplaats Dronten 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Dronten Nr. 270306 17 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Dronten houdende Beheersverordening gemeentelijke begraafplaats Dronten

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Algemeen Naam regeling: Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Zundert 2012 Citeertitel:

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Drechterland 2010

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Drechterland 2010 CVDR Officiële uitgave van Drechterland. Nr. CVDR35151_1 4 oktober 2016 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Drechterland 2010 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2008

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2008 Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2008 HOOFDSTUK 1 - Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Deze verordening verstaat onder: a. begraaf-

Nadere informatie

Beheerverordening Algemene begraafplaats Heemstede 2014

Beheerverordening Algemene begraafplaats Heemstede 2014 CVDR Officiële uitgave van Heemstede. Nr. CVDR322429_2 30 november 2018 Beheerverordening Algemene begraafplaats Heemstede 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a.

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011; De raad van de gemeente Stede Broec; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011; gelet op artikel 35 van de Wet op de Lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; b e

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Lingewaal houdende regels omtrent lijkbezorging Verordening lijkbezorgingsrechten 2018

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Lingewaal houdende regels omtrent lijkbezorging Verordening lijkbezorgingsrechten 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Lingewaal Nr. 227215 21 december 2017 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Lingewaal houdende regels omtrent lijkbezorging Verordening lijkbezorgingsrechten

Nadere informatie

Griffier. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT;

Griffier. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; RAADSGRIFFIE DORDRECHT Ontvangen: öemeönteraad Presidium Commissie Griffie DIV team 2 Griffier Dordrecht BESLUIT Nr. ESH/2008/96 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR Dordrecht Het COLLEGE van BURGEMEESTER

Nadere informatie

Beheerverordening begraafplaatsen Gemeente Velsen 1

Beheerverordening begraafplaatsen Gemeente Velsen 1 1 Nadere regels voor de gemeentelijke Projectnaam Beheersverordening Opdrachtgever Gemeente Velsen begraafplaatsen te Velsen begraafplaatsen Velsen Projectnummer B1496CA2 Contactpersoon G. Crielaard Documentnummer

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluiten begraafplaatsen Zoetermeer 2016

Uitvoeringsbesluiten begraafplaatsen Zoetermeer 2016 Uitvoeringsbesluiten begraafplaatsen Zoetermeer 0 Inhoudsopgave Artikel Begripsomschrijvingen 4 Artikel Indeling en uitgifte der graven 5 Artikel 3 Bezorging van as 8 Artikel 4 Grafbedekking 9 Artikel

Nadere informatie

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN De raad van de gemeente Elburg, gelezen het voorstel van het college van Elburg. 20 september 2011, nr. 5 inzake regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen; Beheersverordening

Nadere informatie

MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN

MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN De raad van de gemeente..., gelezen het voorstel van het college van... (datum), nr...., inzake...; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen 2013

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen 2013 Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen 2013 Het college van Zaltbommel, gelet op artikel 19, derde lid van de Beheerverordening begraafplaatsen Zaltbommel 2013; besluit vast te stellen de volgende

Nadere informatie

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2017

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2017 Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2017 HOOFDSTUK 1 - Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Deze verordening verstaat onder: a. begraaf-

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Korendijk

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Korendijk CVDR Officiële uitgave van Korendijk. Nr. CVDR381271_1 9 januari 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Korendijk Beheersverordening gemeentelijke

Nadere informatie

BEHEERSVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS DRONTEN 2015

BEHEERSVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS DRONTEN 2015 BEHEERSVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS DRONTEN 2015 WETSTECHNISCHE INFORMATIE GEGEVENS VAN DE REGELING Overheidsorganisatie gemeente Dronten Officiële naam regeling Beheersverordening gemeentelijke

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. INLEIDENDE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. INLEIDENDE BEPALINGEN Nr. 14 De raad van de gemeente Marum, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 30 september 2010, nr. 10.10.14.; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie Verordening Lijkbezorgingsrechten 2019 Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2019 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Hilversum 2010

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Hilversum 2010 De raad van de gemeente Hilversum; gelezen het voorstel van Burgemeester en wethouders dd. 11 mei 2010; BESLUIT: gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van <datum>, nummer/ ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van <datum>, nummer/ ; RAADSBESLUIT Onderstaande geeft de aangepaste verordening weer, inclusief de eerste wijziging. Datum en nummer - De raad van de gemeente Papendrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Landsmeer 2010

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Landsmeer 2010 CVDR Officiële uitgave van Landsmeer. Nr. CVDR97122_1 17 oktober 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Landsmeer 2010 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene begraafplaatsen

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene begraafplaatsen Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene begraafplaatsen No.: 8/4. De raad van de gemeente Menterwolde; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; overwegende dat het gewenst

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2018;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2018; De raad van de gemeente Loppersum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2018; overwegende, dat het gewenst is om de beheersverordening algemene begraafplaatsen gemeente Loppersum

Nadere informatie

Nadere regels voor het plaatsen van gedenktekens e.d. 2005

Nadere regels voor het plaatsen van gedenktekens e.d. 2005 Nadere regels voor het plaatsen van gedenktekens e.d. 2005 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Nadere regels voor het plaatsen

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit grafbedekkingen

Uitvoeringsbesluit grafbedekkingen Uitvoeringsbesluit grafbedekkingen Burgemeester en wethouders van Renkum: gelet op artikel 20 lid 6 van de Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen 2010 Besluiten vast

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 oktober 2018;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 oktober 2018; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Almelo Nr. 260955 5 december 2018 Verordening begraafplaatsrechten 2019 De Raad van de Gemeente Almelo; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Beheersverordening begraafplaatsen gemeente Lemsterland 2013

Beheersverordening begraafplaatsen gemeente Lemsterland 2013 Beheersverordening begraafplaatsen gemeente Lemsterland 2013 De raad van de gemeente Lemsterland, gelezen het voorstel van het college van... (datum), nr...., inzake...; gelet op artikel 35 van de Wet

Nadere informatie

Verordening op het gebruik en beheer van de begraafplaats te Aadorp

Verordening op het gebruik en beheer van de begraafplaats te Aadorp CVDR Officiële uitgave van Almelo. Nr. CVDR35970_1 3 juni 2016 Verordening op het gebruik en beheer van de begraafplaats te Aadorp Geldende tekst regelingnummer: 2220 Nr. 35 Raadsbesluit van 12 december

Nadere informatie

Verordening op de gemeentelijke begraafplaats te Harlingen. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 oktober 2006;

Verordening op de gemeentelijke begraafplaats te Harlingen. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 oktober 2006; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR30966_1 16 augustus 2016 Verordening op de gemeentelijke begraafplaats te Harlingen Raad : 25 januari 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; gelezen het

Nadere informatie

Verordening begrafenisrechten 2016 gemeente Sliedrecht. gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet;

Verordening begrafenisrechten 2016 gemeente Sliedrecht. gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Sliedrecht. Nr. 126295 24 december 2015 Verordening begrafenisrechten 2016 gemeente Sliedrecht De raad van de gemeente Sliedrecht; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Geertruidenberg

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Geertruidenberg CVDR Officiële uitgave van Geertruidenberg. Nr. CVDR85147_2 8 mei 2018 Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen gemeente Geertruidenberg Nummer 13A De raad van de gemeente Geertruidenberg, gelezen

Nadere informatie

UITVOERINGSVOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN WORMERLAND 2014

UITVOERINGSVOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN WORMERLAND 2014 UITVOERINGSVOORSCHRIFTEN BEHORENDE BIJ DE BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN WORMERLAND 2014 Het college van burgemeester en wethouders van Wormerland; Gelet op de Beheersverordening begraafplaatsen Wormerland

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 8 november 2011, nr. 670283;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 8 november 2011, nr. 670283; De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 8 november 2011, nr. 670283; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en de

Nadere informatie

Verordening begrafenisrechten 2014

Verordening begrafenisrechten 2014 Versie geldig vanaf 1 januari 2014 Verordening begrafenisrechten 2014 Verantwoordelijke afdeling Plantsoenen en Reiniging. telefoon (0184) 495927 De getoonde verordeningen zijn een weergave van de actuele

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Haren 2011

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Haren 2011 D E RAAD VAN DE GEMEENTE HAREN, gelezen het voorstel van het college van 11 januari 2011; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen

Nadere informatie

b e s l u i t : VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN RECHTEN IN VERBAND MET HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS 2015

b e s l u i t : VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN RECHTEN IN VERBAND MET HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS 2015 Raadsbesluit Nr. 14042064 De raad van de gemeente Ermelo; gelezen het voorstel van het college van 16 september 2014, nummer 14053006; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a. en b. van

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013; Verordening *BM1301896* BM1301896 De raad van de gemeente Steenbergen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 november 2013; gelet op: artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Verordening lijkbezorgingsrechten Noord-Beveland 2018

Verordening lijkbezorgingsrechten Noord-Beveland 2018 Verordening lijkbezorgingsrechten Noord-Beveland 2018 De raad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; gelet op artikel 229, eerste lid,

Nadere informatie