Network Banking. Kerncijfers Network Banking. Kerncijfers FB Verzekeringen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Network Banking. Kerncijfers Network Banking. Kerncijfers FB Verzekeringen"

Transcriptie

1 31 Network Banking biedt financiële diensten aan particulieren, kleine en (middel)grote ondernemingen. Als bank voor particulieren is Network Banking vooral actief in de Benelux, met een leidende marktpositie in België en Nederland, en in Frankrijk, Polen en Hongkong. Middelgrote ondernemingen kunnen voor een uitgebreid assortiment producten en diensten terecht bij circa honderd business centers in Europa. Network Banking biedt bovendien gespecialiseerde dienstverlening aan grote ondernemingen ( global corporates ) in een aantal geselecteerde bedrijfssectoren. Voor elk van haar doelgroepen heeft Network Banking een specifieke aanpak ontwikkeld om de klanten beter, goedkoper en sneller te bedienen. In 2001 zijn in de Benelux belangrijke stappen gezet in het integratieproces en is de dienstverlening in samenwerking met de overige businesses van Fortis uitgebreid. Network Banking behaalde in 2001 een netto operationeel resultaat van EUR 868 miljoen. De RoRAC van Network Banking kwam uit op 8%. Kerncijfers Network Banking (Inclusief FB Verzekeringen) Netto operationeel resultaat (in miljoenen EUR) FTE s (einde periode) Aantal kantoren (Benelux) 1) Automatiseringsgraad (België) 2) 80% 76% Kerncijfers FB Verzekeringen Brutopremies Leven (in miljoenen EUR) 2.350, ,7 Groei beheerd vermogen 3) 8,4% 24,3% Bruto premies Niet-leven (in miljoenen EUR) 151,8 143,9 Combined ratio Niet-leven FTE s (einde verslagperiode) Penetratie van verzekeringen (België) 4) 43% 42% 1) Inclusief de kantoren van Krediet aan de Nijverheid 2) Automatiseringsgraad: aantal elektronische transacties (cijfers per drie maanden) als percentage van het totale aantal transacties ten behoeve van klanten 3) Wijziging in technische voorzieningen verzekeringsbedrijf Leven 4) Penetratiegraad: aantal actieve klanten met minstens één verzekeringscontract als percentage van het totale aantal actieve klanten

2 32 Network Banking trie Aantal kantoren E 03E Nederland België* * Exclusief Krediet aan de Nijverheid Individuals, Professionals & Small Enterprises (IPS) De IPS business line biedt een compleet pakket financiële diensten aan particulieren met een vermogen kleiner dan EUR 1 miljoen en aan kleine ondernemingen met een omzet lager dan EUR 2,5 miljoen. Dit betreft dagelijkse bankzaken, zoals sparen, beleggen, lenen en beschermen. IPS biedt ook producten aan van FIM (Fortis Investment Management) en de verzekeringsmaatschappijen van Fortis. IPS speelt verder een rol als dienstverlener (basisverrichtingen) voor de MEC-klanten (middelgrote en grote ondernemingen) en de Private Bankingklanten. In 2002 zal de samenwerking met de overige businesses van Fortis prioriteit krijgen. Cross-selling van bank-, verzekerings- en beleggingsproducten zal hoog in het vaandel staan. In België was 2001 het jaar van de volledige integratie van de IT-systemen van de voormalige Generale Bank en ASLK. Het uiteindelijke doel van de integratie binnen Network Banking is een betere dienstverlening aan de klanten. Onder invloed van de integratieactiviteiten daalde de klanttevredenheid aanvankelijk, maar vanaf het derde kwartaal is een sterke verbetering waarneembaar. Sinds het weekend van 15 en 16 september hebben alle retailklanten in België in alle bankkantoren eenvoudig toegang tot de diensten van Network Banking. De IT-integratie is na de introductie van de nieuwe naam en het nieuwe logo en de harmonisatie van de productassortimenten een belangrijke stap in de richting van één bank. De laatste stap, de fusie van bankkantoren, is ook in 2001 versneld: eind december 2001 was het aantal kantoren teruggebracht tot 1.916, van eind 1998 (exclusief de kantoren van Krediet aan de Nijverheid). Ook in Nederland is goede voortgang geboekt bij de stroomlijning van IPS-activiteiten en de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening. Dit gaat gepaard met een extra daling van het aantal kantoren van 261 eind december 2001 tot 185 in Daarnaast streeft Fortis naar een herinrichting van de overblijvende kantoren, een verbetering van de directe verkoopkanalen en een duidelijke positionering als adviesbank. In Luxemburg zijn de activiteiten en de systemen van de verschillende entiteiten geconcentreerd onder één bank en één naam: Banque Générale du Luxembourg (BGL), een belangrijke bank in dat land.

3 33 Internet is een belangrijk element in de distributiestrategie. In België zijn de oude systemen van Generale Bank en ASLK overgezet naar een nieuw pc-bankingsysteem voor Fortis Bank. Op de nieuwe Nederlandse internetsite vinden Fortis-klanten actuele informatie over beleggingsproducten. In Luxemburg is, in samenwerking met TD Waterhouse, Internaxx gelanceerd. Internaxx biedt kapitaalkrachtige klanten de mogelijkheid om hun beleggingen over meerdere beurzen te spreiden. Door het gebrek aan een partner die reeds beschikt over een kantorennet en een bestaand klantenbestand, heeft Fortis besloten tot stopzetting van ebanking.fr in Frankrijk, zes maanden na de introductie. Fortis Bank ontwikkelde in 2001 een aantal nieuwe producten en diensten. Het in België gelanceerde New Personal Banking -project betreft een nieuw aanbod van beleggingsproducten op maat. In Nederland verbreedde Fortis Bank haar dienstenpakket met de oprichting van Fortis Groenbank, die ondernemingen ecologisch verantwoorde projectfinancieringen biedt en die particuliere beleggers de mogelijkheid geeft om te beleggen in producten met beperkt risico, vast rendement en fiscale aantrekkelijkheid. Andere nieuwe producten die in Nederland werden geïntroduceerd, zijn een nieuw garantbeleggen - product, een euroloan voor bewoners van grensstreken en een nieuw type doorlopende lening voor particulieren. Veel tijd en energie zijn in 2001 besteed aan de voorbereiding van de euroconversie, die dankzij de enorme inspanningen van alle medewerkers succesvol is verlopen. Medium-sized Enterprises & Corporates (MEC) Network Banking streeft met betrekking tot middelgrote en grote ondernemingen naar een coherente klantenbenadering die enerzijds is gebaseerd op een gemeenschappelijk Customer Relationship Management Tool en anderzijds op een gemeenschappelijk, compleet productassortiment. Dit laatste omvat klassieke diensten op het gebied van kredietverlening en betalingsverkeer, alsook diensten van andere Fortis-businesses als Private Equity, Corporate Finance, Money Markets, Employee Benefits en Private Banking.

4 34 Network Banking Fortis biedt middelgrote ondernemingen toegevoegde waarde door de dichtheid van haar kantorennet en haar pan-europese aanwezigheid. Ondernemingen met een omzet vanaf EUR 2,5 miljoen en overheidsinstellingen kunnen terecht bij circa honderd business centers in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië en Polen. In Azië zijn er vertegenwoordigingen in Hongkong, Taiwan en China. Business centers bieden alle diensten die nodig zijn om succesvol grensoverschrijdend te kunnen opereren. In 2001 opende Fortis nieuwe vestigingen in Frankrijk (Bordeaux en Orléans) en in Polen (Gdansk). In België en Nederland vond een concentratie plaats en werd het aantal business centers teruggebracht van 61 tot 49. Fortis verstevigde haar positie in het grensgebied tussen Luxemburg, Frankrijk en Duitsland met de overname van de Straatsburgse Groupe Sade. Grote, wereldwijd opererende ondernemingen ( global corporates ) en ondernemingen met specifieke behoeften kunnen bij Network Banking terecht voor dienstverlening die speciaal op hun sector is toegesneden. Network Banking biedt gespecialiseerde dienstverlening op het gebied van bijvoorbeeld Energie, Scheepvaart, Luchtvaart, Grondstoffen, Metaal, Chemie en ICT. Op sommige van deze terreinen is Fortis tonaangevend of zelfs marktleider. Euromoney heeft de Global Commodities Group in 2001 voor de vierde opeenvolgende maal onderscheiden als Best Commodity Bank. De Global Shipping Finance Group hoort tot s werelds grootste vijf spelers op haar terrein. Network Banking heeft op een aantal specifieke gebieden een sterke positie. Global Cash Management biedt producten en diensten aan op het gebied van betaalstromen en saldobeheer. Fortis behoort tot de top-vijf van Europese banken op het gebied van het grensoverschrijdend poolen van rekeningen. Op volumebasis is Fortis Commercial Finance de op zeven na grootste factoringmaatschappij van Europa. Fortis Lease, gespecialiseerd in financiële leasing van kapitaalgoederen, is met een marktaandeel van 25% de grootste leasemaatschappij van België. Met de verwerving van de Franse dochter van Lombard North Central heeft Fortis Lease haar dienstverlening in 2001 uitgebreid naar Frankrijk. Fortis bekleedt tevens een belangrijke positie als verlener van Trade Financediensten aan Europese ondernemingen.

5 35 Fortis heeft een Belgisch marktaandeel in documentaire kredieten van circa 30%. Structured Finance omvat gespecialiseerde diensten met een hoge toegevoegde waarde, zoals het structureren van fiscaal voordelige en milieuvriendelijke projecten. Global Export & Project Finance, aanwezig in zeven landen, is Fortis kenniscentrum voor export & project finance -transacties in emerging markets en biedt klanten innovatieve financiële oplossingen. Fortis Global Acquisition Finance intensiveerde in 2001 haar activiteiten in Europa, met name voor middelgrote ondernemingen ( midcaps ). Naast de bestande teams in Rotterdam, Brussel, Londen en Stamford zijn in 2001 teams gestart in Madrid en Parijs. In februari 2002 kondigde Fortis de verkoop aan van TOP Lease, dat gespecialiseerd is in operationele autolease-activiteiten. Net als bij de retailbank staat persoonlijk contact met de klant voorop en is internet een steeds belangrijker instrument bij de ondersteuning van de dienstverlening aan ondernemingen. In maart 2001 lanceerde Fortis Bank in België de FortisBusiness.com-portaalsite, waarop ondernemers een aanbod van zowel financiële als niet-financiële diensten vinden. Deze site werd uitgeroepen tot Best Business Site of the Year (door Inside Internet, Brussel). Fortis Bank ontving daarnaast de onderscheiding Best Internet Bank of the Year in Belgium van Global Finance, Washington. Bankverzekeren Een van de onderscheidende activiteiten van Fortis is bankverzekeren: het verkopen van Fortis-verzekeringsproducten via de eigen bankkantoren of door derden op exclusieve basis. De kantoren van Fortis Bank vormen het exclusieve distributiekanaal voor FB Verzekeringen in België. De producten zijn vooral gericht op particulieren. FB Verzekeringen heeft met een marktaandeel van meer dan 40% in België al jaren een tonaangevende positie in bankverzekeren. Het premie-inkomen bedroeg in 2001 EUR 2,5 miljard. In de loop van het jaar trad als gevolg van de onzekere marktomstandigheden een daling op van de verkoop van beleggingsgerelateerde ( unit-linked ) verzekeringsproducten. De premies in Nietleven bedroegen EUR 152 miljoen. FB Verzekeringen heeft in 2001 vier nieuwe verzekeringsspaarplannen op de Belgische markt gebracht: Junior Invest Plan, Home Invest Plan, Pension Invest Plan en Free Invest Plan. Deze nieuwe levenproducten vloeiden voort uit de harmonisatie van de verschillende verzekeringsproducten die bestonden binnen Generale Bank en ASLK. Via het kantorennet van Fortis Bank in Nederland worden niet alleen verzekeringsproducten gedistribueerd van Fortis-ondernemingen, maar ook van derden. In juni 2001 werd, na de succesvolle introductie van het Bedrijf Zeker Pakket, het Privé Zeker Pakket gelanceerd, een pakket van zes schadeverzekeringen voor particulieren.

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013 Strategische review 2013-2017 14 mei 2013 Samenvatting Duidelijke keuze voor positionering als gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager Ons doel is behoud en opbouw van vermogen voor klanten Wij

Nadere informatie

Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic Overview. uitgave 2016

Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic Overview. uitgave 2016 Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic Overview uitgave 2016 Kerncijfers per 31/12/2015 > De Baloise-groep De Baloise-groep werd opgeicht in het Zwitserse Bazel en is een Europese aanbieder van verzekerings-

Nadere informatie

200.000 159.800 19.800 10.100 9.200 2.100 EEN EUROPESE LEIDER MEDEWERKERS LANDEN IN HET KORT 3 KERNACTIVITEITEN: MET WERELDWIJDE DIMENSIE

200.000 159.800 19.800 10.100 9.200 2.100 EEN EUROPESE LEIDER MEDEWERKERS LANDEN IN HET KORT 3 KERNACTIVITEITEN: MET WERELDWIJDE DIMENSIE WEZIG IN NDEN 200 PA IS EEN LEIDENDE PESE FINANCIËLE IN WAARDE (BRAND FINANCE 200) 9.0 WAARONDER MILJARD VAN 6,8 MILJARD NETTORESULTAAT, DEEL VAN DE GROEP VAN,8 MILJARD GROTE PESE BANK VAN 0,8% Ref. D4BR0.03

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking

Triodos Bank Private Banking Triodos Bank Private Banking Triodos Bank Private Banking biedt een breed pakket van financiële en niet-financiële diensten aan voor vermogende particulieren, stichtingen, verenigingen en religieuze instellingen.

Nadere informatie

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken De Nederlandse bancaire vorderingen 1 op het buitenland zijn onder invloed van de economische crisis en het uiteenvallen van ABN AMRO tussen

Nadere informatie

Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic. Overview. uitgave 2018

Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic. Overview. uitgave 2018 Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic Overview uitgave 2018 Kerncijfers per 31/12/2017 > Bâloise Vie Luxembourg Focus op het vrije verkeer van diensten (VVD) voor aan fondsen gekoppelde levensverzekeringsproducten.

Nadere informatie

HET BLOEMMODEL. Peter van Leeuwen Directeur Instellingen ING Mid Corporates

HET BLOEMMODEL. Peter van Leeuwen Directeur Instellingen ING Mid Corporates HET BLOEMMODEL Peter van Leeuwen Directeur Instellingen Mid Corporates MID CORPORATES Doelgroep Bedrijven met omzet > 5 en < 250 miljoen of > 50 werknemers Instellingen uit gezondheidszorg of Public Sector

Nadere informatie

Visie ABN AMRO op woningcorporaties

Visie ABN AMRO op woningcorporaties Visie ABN AMRO op woningcorporaties 1december 2011 Astrid van Arum, Sectorspecialist Woningcorporaties De nieuwe bank: het beste van twee werelden LOGO KLANT binnen dit kader Op 1 juli 2010 zijn Fortis

Nadere informatie

Persbericht Brussel/Utrecht, 14 mei 2009 Update resultaten eerste kwartaal 2009

Persbericht Brussel/Utrecht, 14 mei 2009 Update resultaten eerste kwartaal 2009 Persbericht Brussel/Utrecht, 14 mei 2009 Update resultaten eerste kwartaal 2009 Fortis boekt totale bruto-instroom van EUR 4,2 miljard in eerste kwartaal 2009, een aanzienlijke stijging op kwartaalbasis

Nadere informatie

Jaaroverzicht Fortis 1999

Jaaroverzicht Fortis 1999 Jaaroverzicht Fortis 1999 Het introduceren van een nieuwe merknaam en een nieuwe huisstijl is geen kleinigheid. Maar met het Rebranding Project Fortis Bank dat in juli 1999 van start is gegaan, hebben

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2002 1

Jaaroverzicht 2002 1 Jaaroverzicht 2002 1 Inhoud Fortis in één oogopslag Inhoud Fortis in één oogopslag..................................... 3 Bericht van de Raad van Bestuur.............................. 5 Kerncijfers...............................................

Nadere informatie

ING profielpresentatie

ING profielpresentatie ING profielpresentatie 4Q/FY2016 Amsterdam 2 februari Over ING ING is een wereldwijd actieve financiële instelling met een stevige Europese basis die bancaire diensten aanbiedt via haar werkmaatschappij

Nadere informatie

Halfjaarbericht eerste helft 1997 ABN AMRO Asset Management TOTAAL BEHEERD VERMOGEN TOEGENOMEN MET 21 PROCENT

Halfjaarbericht eerste helft 1997 ABN AMRO Asset Management TOTAAL BEHEERD VERMOGEN TOEGENOMEN MET 21 PROCENT Amsterdam, 11 juli 1997 Halfjaarbericht eerste helft 1997 ABN AMRO Asset Management TOTAAL BEHEERD VERMOGEN TOEGENOMEN MET 21 PROCENT Totaal vermogen beheerd door ABN AMRO Asset Management wereldwijd in

Nadere informatie

Persbericht. Triodos beleggingsfondsen houden stand in lastig beleggingsklimaat Geringe daling van 3% in eerste halfjaar 2011

Persbericht. Triodos beleggingsfondsen houden stand in lastig beleggingsklimaat Geringe daling van 3% in eerste halfjaar 2011 Persbericht Triodos beleggingsfondsen houden stand in lastig beleggingsklimaat Geringe daling van 3% in eerste halfjaar 2011 Zeist, 26 augustus 2011 Ondanks het moeilijke klimaat voor beleggen is het volume

Nadere informatie

1 AXA in België - november 2009 - www.axa.be. AXA in België

1 AXA in België - november 2009 - www.axa.be. AXA in België 1 AXA in België inhoud 1 wat doen we voor u? 3 2 een antwoord op maat 6 3 AXA anders bekeken 16 4 een verantwoorde onderneming 24 Alle cijfers in deze presentatie dateren van 31.12.2008 fotokrediet: Jacques

Nadere informatie

Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012

Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012 DOSSIER Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012 13 Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012 Verzekeringsmakelaar blijft stand houden Onlangs verscheen het jaarlijkse rapport van

Nadere informatie

VERZEKERINGSMAKELAAR HOUDT STAND! - DISTRIBUTIEKANALEN VAN DE VERZEKERING, CIJFERS 2014 (ASSURALIA)

VERZEKERINGSMAKELAAR HOUDT STAND! - DISTRIBUTIEKANALEN VAN DE VERZEKERING, CIJFERS 2014 (ASSURALIA) VERZEKERINGSMAKELAAR HOUDT STAND! - DISTRIBUTIEKANALEN VAN DE VERZEKERING, CIJFERS 2014 (ASSURALIA) VERZEKERINGSMAKELAAR HOUDT STAND! Assuralia publiceerde onlangs haar jaarlijkse enquête over de marktaandelen

Nadere informatie

Respect voor klanten, partners en medewerkers

Respect voor klanten, partners en medewerkers Respect voor klanten, partners en medewerkers Service : een ander woord voor het respect dat een onderneming verschuldigd is aan haar klanten, medewerkers en partners. Voertuigbeglazing KERNCIJFERS (in

Nadere informatie

HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019

HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019 HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019 Geverifieerde cijfers voor het boekjaar 2018: hoge groei met groepsopbrengsten van

Nadere informatie

Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013

Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013 Persbericht 27 februari 2014 Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013 De Rabobank Groep boekte in 2013 een nettowinst van 2.012 miljoen euro. Dit is 46 miljoen euro of 2% minder dan in 2012.

Nadere informatie

Persbericht. Jaarcijfers 2012 Triodos Investment Management. Triodos Beleggingsfondsen groeien met 7% in 2012

Persbericht. Jaarcijfers 2012 Triodos Investment Management. Triodos Beleggingsfondsen groeien met 7% in 2012 Persbericht Jaarcijfers 2012 Triodos Investment Management Triodos Beleggingsfondsen groeien met 7% in 2012 Zeist, 28 februari 2013 Het totaal aan vermogen van de door Triodos Investment Management beheerde

Nadere informatie

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013 Jaarcijfers 2012 6 maart 2013 Overzicht Klantbelang gediend met stevig financieel fundament Resultaat 255 miljoen Dividendvoorstel 88 miljoen Solvabiliteit 293% Kosten verder verlaagd met 6% Eigen Vermogen

Nadere informatie

ICP Corporate Finance

ICP Corporate Finance ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseurs Bedrijfsprofiel Januari 2013 Profiel ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseur van management en aandeelhouders bij complexe Corporate Finance vraagstukken

Nadere informatie

Netto resultaat H1 163 miljoen Actieve benadering klanten beleggingsverzekeringen in volle gang

Netto resultaat H1 163 miljoen Actieve benadering klanten beleggingsverzekeringen in volle gang Netto resultaat H1 163 miljoen Actieve benadering klanten beleggingsverzekeringen in volle gang Toelichting op de halfjaarcijfers 2011 door: Jos Baeten, Voorzitter Raad van Bestuur Roel Wijmenga, CFO Ontwikkelingen

Nadere informatie

AXA Bank in één oogopslag. Augustus 2018

AXA Bank in één oogopslag. Augustus 2018 AXA Bank in één oogopslag Augustus 2018 AXA Bank behoort tot de top van de Belgische banken. Ons doel is eenvoudig: we maken mensen sterker door hen proactief te begeleiden in de opbouw en het beheer van

Nadere informatie

Company Profile. ERGO Insurance nv

Company Profile. ERGO Insurance nv Company Profile ERGO Insurance nv Ons voordeel: Munich Re we kunnen beroep doen op de knowhow van de ganse groep. Daar halen we ons voordeel uit wanneer we nieuwe Munich Re verzekeringsoplossingen uit

Nadere informatie

Samenvatting beleid BNP Paribas Fortis NV inzake belangenconflicten FINTRO, GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ.

Samenvatting beleid BNP Paribas Fortis NV inzake belangenconflicten FINTRO, GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Samenvatting beleid BNP Paribas Fortis NV inzake belangenconflicten FINTRO, GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Inhoud Inleiding 3 Ons beleid inzake belangenconflicten 4 Belangenconflicten 5 Doorgevoerde maatregelen

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor beleggers

Belangrijke informatie voor beleggers 1 V 1.1 Belangrijke informatie voor beleggers Deze presentatie is om practische redenen beperkt gehouden en is daarom onvolledig Deze presentatie is louter ter informatie en niet bedoeld als beleggingsadvies

Nadere informatie

Media Relations. UBS Asset Management noteert 52 ETF's aan de Euronext Amsterdam Stock Exchange

Media Relations. UBS Asset Management noteert 52 ETF's aan de Euronext Amsterdam Stock Exchange Media Relations 27 januari 2016 Persbericht UBS Asset Management noteert 52 ETF's aan de Euronext Amsterdam Stock Exchange UBS is hiermee gelijk goed voor 25% van het totale aantal ETF s genoteerd in Amsterdam

Nadere informatie

Introductie ICP Corporate Finance

Introductie ICP Corporate Finance Introductie ICP Corporate Finance Profiel ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseur van management en aandeelhouders bij Corporate Finance vraagstukken Specialist in fusies & overnames, (alternatieve)

Nadere informatie

Samenwerken aan een gezonde business

Samenwerken aan een gezonde business Samenwerken aan een gezonde business The Greenery 2 Gezonde ideeën The Greenery is een internationaal groente- en fruitbedrijf. We leveren jaarrond een compleet en dagvers assortiment verse groente en

Nadere informatie

RAPPORT: AGEAS. Risico belegging (op 6 sterren)

RAPPORT: AGEAS. Risico belegging (op 6 sterren) Risico belegging (op 6 sterren) Hamish Maertens www.succesvolen-veiligbeleggen.com Succesvol én veilig beleggen RAPPORT: AGEAS Het aandeel Ageas is hét aandeel dat je moet hebben volgens velen, maar is

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance

Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance Introductie Profiel YES Corporate Finance helpt u bij bedrijfsovernames, het verkopen van uw bedrijf en het aantrekken van groeikapitaal. Daarnaast bieden wij ook

Nadere informatie

Jaaroverzicht Fortis 1999

Jaaroverzicht Fortis 1999 Jaaroverzicht Fortis 1999 Paul-Louis Courtejoie, onderdirecteur Communicatie, Fortis AG 175 jaar AG AG 1824, de oudste verzekeringsmaatschappij van België, vierde in 1999 met een groots feest haar 175e

Nadere informatie

BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting

BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting PERSBERICHT Amsterdam, 23 april 2019 BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal 2019 Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting Nettowinst per aandeel 19Q1 0,05 (18Q4: 0,12;

Nadere informatie

la mondi- ale Euro- part- ner

la mondi- ale Euro- part- ner la mondiale Europartner BUSI- NESSBedrijfsactiviteiten en kerncijfers van Europartner Geïnde premies 2008 2009 295 M 597 M 2010 826 M 2013 1097 M 1693 M 2200 M 2008 2009 295 M 597 M 2010 826 M 2013 1097

Nadere informatie

v_ Mogen wij u voorstellen aan

v_ Mogen wij u voorstellen aan Mogen wij u voorstellen aan 270 jaar bankervaring 1747 1807 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Bank Nagelmackers 1747 01/07/2002 Fusie Delta Lloyd Bank en Bank Nagelmackers

Nadere informatie

Fortis Bank (een emittent ) Fortis Luxembourg Finance S.A. ( een emittent ) onherroepelijk en onvoorwardelijk gewaarborgd door

Fortis Bank (een emittent ) Fortis Luxembourg Finance S.A. ( een emittent ) onherroepelijk en onvoorwardelijk gewaarborgd door Fortis Bank (een emittent ) en Fortis Luxembourg Finance S.A. ( een emittent ) onherroepelijk en onvoorwardelijk gewaarborgd door Fortis Bank (de garant ) SAMENVATTING van het basisprospectus gedateerd

Nadere informatie

Welkom Perspresentatie jaarcijfers ASR 2011

Welkom Perspresentatie jaarcijfers ASR 2011 Welkom Perspresentatie jaarcijfers ASR 2011 Jos Baeten, voorzitter Raad van Bestuur Roel Wijmenga, CFO 29 februari 2012 ASR in 2011 Resultaat 212 miljoen Dividendvoorstel 71 miljoen Solvabiliteit naar

Nadere informatie

Halfjaarcijfers 2004. Henk Bierstee, CEO Jan Slootweg, CFO. Agenda. 1 e halfjaar 2004. Ambitie. Financieel overzicht. -pag 2-

Halfjaarcijfers 2004. Henk Bierstee, CEO Jan Slootweg, CFO. Agenda. 1 e halfjaar 2004. Ambitie. Financieel overzicht. -pag 2- Halfjaarcijfers 2004 Henk Bierstee, CEO Jan Slootweg, CFO Agenda 1 e halfjaar 2004 Ambitie Financieel overzicht -pag 2- Samenstelling groep Nederland België / Luxemburg Athlon Car Lease Nederland Wagenplan

Nadere informatie

Crelan: 100 % coöperatief verankerd

Crelan: 100 % coöperatief verankerd B R U S S E L, 1 8 j u n i 2015 Crelan: 100 % coöperatief verankerd Ruim een jaar geleden kondigde Crelan aan dat er een akkoord bereikt was tussen de Franse en de Belgische aandeelhouders van de bank,

Nadere informatie

Kredieten en beleggingen blijven groeien

Kredieten en beleggingen blijven groeien PERSBERICHT Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv Prestaties Argenta uitzonderlijk in crisisjaar 2011 De op vier na grootste bank van dit land is duidelijk de stiel van het retailbankieren niet verleerd.

Nadere informatie

Ackermans & van Haaren

Ackermans & van Haaren DE KERN VAN DE CIJFERS Jaarverslag 24 (Bijlage 1) Ackermans & van Haaren GECONSOLIDEERD GROEPSRESULTAAT in miljoen euro 24 23 22 21 2 1999 1998 1997 1996 1995 1. Bouw-, bagger- en milieudiensten DEME 15,17

Nadere informatie

Sterke toename van beleggingen in Duits en Frans schuldpapier. Grafiek 1 - Nederlandse aankopen buitenlandse effecten

Sterke toename van beleggingen in Duits en Frans schuldpapier. Grafiek 1 - Nederlandse aankopen buitenlandse effecten Sterke toename van beleggingen in Duits en Frans schuldpapier Nederlandse beleggers hebben in 21 per saldo voor bijna EUR 12 miljard buitenlandse effecten verkocht. Voor EUR 1 miljard betrof dit buitenlands

Nadere informatie

2011 NL BE UK ES DE Totaal Bank

2011 NL BE UK ES DE Totaal Bank Het waarmaken van de missie van Triodos Bank aan haar honderdduizenden klanten, van ondernemers tot individuele spaarders, is de verantwoordelijkheid van ons Europees netwerk van Triodos-vestigingen. Dit

Nadere informatie

Financieren van grote windprojecten Juni 2013. Vertrouwelijk NWEA Winddag

Financieren van grote windprojecten Juni 2013. Vertrouwelijk NWEA Winddag Financieren van grote windprojecten Juni 2013 Green Giraffe Energy Bankers gespecialiseerd in duurzame energie financieringen Focus op de duurzame energie: Green Giraffe Energy Bankers is opgericht door

Nadere informatie

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank.

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Een dynamische bank in een dynamische regio De Rabobank is één van de grootste financiële dienstverleners van

Nadere informatie

René J. Takens/CEO 11 februari 2004

René J. Takens/CEO 11 februari 2004 1 René J. Takens/CEO 11 februari 2004 2 Introductie Accell Group is Europa s grootste fiets- en fitness fabrikant Ongeveer 800.000 fietsen en 60.000 fitness apparaten 2002: EUR 259,4 miljoen omzet (EUR

Nadere informatie

Jouw persoonlijke financiering intake rapport

Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet in The Funding Network van Symbid; de snelste en meest efficiënte

Nadere informatie

Care Invest II. De ideale combinatie van. rendement, stabiliteit en nabijheid

Care Invest II. De ideale combinatie van. rendement, stabiliteit en nabijheid INVESTEREN Care Invest II De ideale combinatie van rendement, stabiliteit en nabijheid Uniek aanbod: enkel beschikbaar tussen 19 mei en 26 juni 2015 (een vervroegde afsluiting is mogelijk) Inleiding Via

Nadere informatie

Informatie met toegevoegde waarde over warranten voor Europese online beleggers.

Informatie met toegevoegde waarde over warranten voor Europese online beleggers. Brussel, 23 november 2000 Informatie met toegevoegde waarde over warranten voor Europese online beleggers. Citibank Warrants Belgium en VMS-Keytrade.com kondigen ondertekening van partnership aan. www.vms-keytrade.com,

Nadere informatie

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam bankieren bij ABN AMRO ABN AMRO levert een scala aan producten en diensten aan particuliere, private

Nadere informatie

De Raad van Bestuur van ABN AMRO maakt bekend dat ABN AMRO een bod zal uitbrengen op het volledige aandelenkapitaal van de Generale Bank in België.

De Raad van Bestuur van ABN AMRO maakt bekend dat ABN AMRO een bod zal uitbrengen op het volledige aandelenkapitaal van de Generale Bank in België. Amsterdam, 26 mei 1998 HOGER BOD VAN ABN AMRO OP GENERALE BANK Bod bestaande uit 19 gewone aandelen ABN AMRO en BEF 9.000 in contanten, equivalent aan circa BEF 27.095 per aandeel; totale waarde van het

Nadere informatie

28 juni 28 november 2012. Allianz Rendement 2017

28 juni 28 november 2012. Allianz Rendement 2017 28 juni 28 november 2012 Allianz Rendement 2017 Doelstelling van de belegging Een nettorendement halen dat hoger is dan dit van Franse staatsobligaties in euro met einddatum 2017 en een beleggingshorizon

Nadere informatie

TREVI VASTGOEDINDEX OP 31/12/2017: 113,81 VASTGOED, GEMOEDSRUST OP Z N BEST

TREVI VASTGOEDINDEX OP 31/12/2017: 113,81 VASTGOED, GEMOEDSRUST OP Z N BEST PERSBERICHT 8 januari 2017 TREVI Group J. Hazardstraat 35 1180 Brussel Tel. +32 2 343 22 40 / Fax +32 2 343 67 02 TREVI VASTGOEDINDEX OP 31/12/2017: 113,81 VASTGOED, GEMOEDSRUST OP Z N BEST De TREVI-index

Nadere informatie

Zaak Nr COMP/M.1122 KREDIETBANK / CERA BANK. VERORDENING (EG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE

Zaak Nr COMP/M.1122 KREDIETBANK / CERA BANK. VERORDENING (EG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE NL Zaak Nr COMP/M.1122 KREDIETBANK / CERA BANK Alleen de Nederlandse tekst is beschikbaar en authentiek. VERORDENING (EG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE Artikel 6, lid 1, sub b : GEEN BEZWAAR datum

Nadere informatie

D E KERN VAN DE CIJFERS

D E KERN VAN DE CIJFERS D E KERN VAN DE CIJFERS Jaarverslag 23 Ackermans & van Haaren Bijdrage van de sectoren tot het geconsolideerd groepsresultaat in miljoen euro 23 22 21 2 1. Bouw-, bagger- en milieudiensten DEME 12,66 15,4

Nadere informatie

De geconsolideerde winst van het boekjaar bedraagt 97,08 miljoen euro. Vergeleken met vorig jaar is dat 26,55 miljoen euro of 37,65 % hoger.

De geconsolideerde winst van het boekjaar bedraagt 97,08 miljoen euro. Vergeleken met vorig jaar is dat 26,55 miljoen euro of 37,65 % hoger. PERSBERICHT Boekjaar 2006 BANK- EN VERZEKERINGSGROEP ARGENTA ARGENTA : PRIJZENCONCURRENTIE EN RENDABELE GROEI Het beleid van scherpe prijzen en lage kosten wordt duidelijk gewaardeerd door de klanten van

Nadere informatie

Private Banking. ten dienste van ondernemers. Paul Bradbury/Ojo Images/GraphicObsession

Private Banking. ten dienste van ondernemers. Paul Bradbury/Ojo Images/GraphicObsession Private Banking ten dienste van ondernemers Paul Bradbury/Ojo Images/GraphicObsession Private Banking ten dienste van ondernemers In elke fase van uw leven en dat van uw onderneming komt u dagelijks grote,

Nadere informatie

Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE

Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE 10.08.2018!1 Uitdagende macro-economische omgeving 1. Historisch lage rentevoeten

Nadere informatie

Groeps-Directiecomité

Groeps-Directiecomité Europese Private Banking Groeps-Directiecomité Ondersteunende diensten op groepsniveau België Centraal- en Oost- Europa en Rusland Merchantbanking Europese Private Banking Gemeenschappelijke diensten en

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T P E R S B E R I C H T 9/2/2005 8 p. Persdienst - 1, de Meeûssquare - 1000 Brussel - Tel. : 02 222 45 33 - Fax : 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be Rek. Nr.: 068-2113620-17 - RPR Brussel BTW BE 0458.548.296

Nadere informatie

De Crelan Groep boekt een jaarwinst van 66 miljoen EUR en keert een dividend van 3% uit aan haar coöperanten

De Crelan Groep boekt een jaarwinst van 66 miljoen EUR en keert een dividend van 3% uit aan haar coöperanten B R U S S E L, 2 6 a p r i l 2 0 1 9 De Crelan Groep boekt een jaarwinst van 66 miljoen EUR en keert een dividend van 3% uit aan haar coöperanten De Groep Crelan sluit het boekjaar 2018 af met een jaarwinst

Nadere informatie

ING zoekt een Business Developer Trainee in de regio Limburg/Leuven

ING zoekt een Business Developer Trainee in de regio Limburg/Leuven Business Developer Trainee in de regio Limburg/Leuven. ING zoekt een Business Developer Trainee in de regio Limburg/Leuven Je start je traineeship met een opleiding in onze General Banking Sales Academy.

Nadere informatie

Beleggen op uw manier

Beleggen op uw manier Beleggen op uw manier 2 Professioneel beleggen U wilt uw vermogen snel laten groeien; sneller dan op een spaarrekening. U durft daarbij risico te lopen, maar u houdt wel graag zelf de controle over uw

Nadere informatie

Nettowinst voor de eerste negen maanden van 2005 stijgt met 48% naar EUR 3 miljard Sterk operationeel resultaat bij gunstige marktomstandigheden

Nettowinst voor de eerste negen maanden van 2005 stijgt met 48% naar EUR 3 miljard Sterk operationeel resultaat bij gunstige marktomstandigheden Embargo 23/11 7.30 AM CET Persbericht Brussel / Utrecht, 23 november 2005 1 Nettowinst voor de eerste negen maanden van 2005 stijgt met 48% naar EUR 3 miljard Sterk operationeel resultaat bij gunstige

Nadere informatie

Nederlanders best bekend met duurzaam beleggen Maar beleggen niet duurzamer dan anderen

Nederlanders best bekend met duurzaam beleggen Maar beleggen niet duurzamer dan anderen Nederlanders best bekend met duurzaam beleggen Maar beleggen niet duurzamer dan anderen Amsterdam, 29 maart 2006 Nederlanders zijn het best bekend met duurzame beleggingsfondsen. Dat blijkt uit onderzoek

Nadere informatie

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Brussel, 15 maart 2012 PERSBERICHT BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Nettoresultaat voor beëindigde bedrijfsactiviteiten van EUR 585 miljoen (*), na een waardevermindering van 75%

Nadere informatie

Meet the global leader with the personal touch

Meet the global leader with the personal touch Meet the global leader with the personal touch Wereldwijd toonaangevend op het gebied van werving & selectie Sinds Michael Page in 1976 in Londen werd opgericht, heeft zij zich ontwikkeld tot een toonaangevende

Nadere informatie

persbericht 27 maart 2012

persbericht 27 maart 2012 persbericht 27 maart 2012 HEMA rapporteert positieve resultaten 2011 HEMA heeft in het boekjaar 2011 (31 januari 2011 29 januari 2012) goede resultaten behaald, in een markt met wederom afnemende non food

Nadere informatie

Duvel Moortgat : courante netto winst +16%

Duvel Moortgat : courante netto winst +16% 15 Maart 2000 Duvel Moortgat : courante netto winst +16% Markante feiten van 1999 Beursintroductie: Duvel Moortgat werd begin juni geïntroduceerd op de Beurs van Brussel. Participatie in Noord Amerikaanse

Nadere informatie

Lease. Service op maat

Lease. Service op maat Lease Service op maat Leasen via Santander Consumer Finance Het leasen van een auto is een uitstekende manier om werkkapitaal vrij te houden of vrij te maken. Maar bijvoorbeeld ook om de operationele zaken

Nadere informatie

Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 maart 2017

Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 maart 2017 Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 maart 2017 1. Orderuitvoeringen op de beurs Euronext (Brussel, Amsterdam, Parijs, Lissabon)... 2 Andere beurzen... 3 2. Orderuitvoeringen buiten beurs

Nadere informatie

De Europese Investeringsbank in kort bestek

De Europese Investeringsbank in kort bestek De Europese Investeringsbank in kort bestek Als bank van de EU bieden wij financiering en expertise aan gezonde en duurzame investeringsprojecten binnen en buiten Europa. De EU-lidstaten zijn onze aandeelhouders,

Nadere informatie

SNS REAAL tekent overeenkomst voor overname Bouwfonds Property Finance

SNS REAAL tekent overeenkomst voor overname Bouwfonds Property Finance SNS REAAL tekent overeenkomst voor overname Bouwfonds Property Finance Utrecht, 10 oktober 2006. - SNS REAAL heeft vandaag bekendgemaakt de overeenkomst te hebben getekend tot verwerving van aandelen voor

Nadere informatie

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen zelfstandigen ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen stars for life het pensioenplan wat doet u met uw vrije tijd? Als zelfstandige trekt u vast een wenkbrauw op wanneer iemand

Nadere informatie

Samenvatting Flanders DC studie Internationalisatie van KMO s

Samenvatting Flanders DC studie Internationalisatie van KMO s Samenvatting Flanders DC studie Internationalisatie van KMO s In een globaliserende economie moeten regio s en ondernemingen internationaal concurreren. Internationalisatie draagt bij tot de economische

Nadere informatie

BIL België Samen met U, voor U.

BIL België Samen met U, voor U. NL private banking BIL België Samen met U, voor U. BELGIUM BIL België Samen met U, voor U. Als gerenommeerde en erkende speler in de zuiverste traditie van een echte Private Bank zet BIL België zich in

Nadere informatie

Gereglementeerde informatie* Brussel, Parijs, 10 oktober u Gewijzigde versie 10 oktober 2011, 11uur

Gereglementeerde informatie* Brussel, Parijs, 10 oktober u Gewijzigde versie 10 oktober 2011, 11uur Gereglementeerde informatie* Brussel, Parijs, 10 oktober 2011 5.30u Gewijzigde versie 10 oktober 2011, 11uur De Belgische, Franse en Luxemburgse nationale overheden verlenen Dexia aanzienlijke steun bij

Nadere informatie

VANUIT SHANGHAI SUCCESVOL ZAKEN DOEN IN CHINA

VANUIT SHANGHAI SUCCESVOL ZAKEN DOEN IN CHINA VANUIT SHANGHAI SUCCESVOL ZAKEN DOEN IN CHINA (Uw eigen kantoor in China) Yu Shan Management Yu Shan Management Co. Ltd, opgericht in 2005 door mr.cees Baay, is een in Azië gevestigde onderneming met kantoren

Nadere informatie

Zaak Nr COMP/M DELTA LLOYD VERZEKERINGSGROEP / NUTS OHRA. VERORDENING (EEG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE

Zaak Nr COMP/M DELTA LLOYD VERZEKERINGSGROEP / NUTS OHRA. VERORDENING (EEG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE NL Zaak Nr COMP/M.1719 - DELTA LLOYD VERZEKERINGSGROEP / NUTS OHRA Alleen de Nederlandse tekst is beschikbaar en authentiek. VERORDENING (EEG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE Artikel 6, lid 1, sub b

Nadere informatie

Verzekerd als geen ander...

Verzekerd als geen ander... Verzekerd als geen ander... Over Hiscox Inleiding Waarom Hiscox het verschil kan maken Op Hiscox kunt u vertrouwen Geschiedenis Vestigingen Gelderlandplein 75A, Postbus 87033, 1080 JA Amsterdam T +31 (0)20

Nadere informatie

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1%

Fagron zet sterke omzetgroei door in eerste kwartaal Fagron realiseerde omzetgroei van 13,1% Persbericht Gereglementeerde informatie Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 12 april 2019 07u00 CET Fagron zet sterke omzet door in eerste kwartaal 2019 Fagron realiseerde omzet van 13,1% Kernpunten

Nadere informatie

PERSBERICHT. Brussel, 7 maart u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving

PERSBERICHT. Brussel, 7 maart u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving PERSBERICHT Brussel, 7 maart 2019-17u40 (CET) Ageas en BlackRock: Transparantiekennisgeving BlackRock informeerde Ageas op 6 maart 2019, overeenkomstig de financiële transparantievereisten*, dat zijn belang

Nadere informatie

BNP Paribas - Fortis Bank BGL Newsletter

BNP Paribas - Fortis Bank BGL Newsletter 12 mei 2009 n 7 [Inhoud] >>> Voorwoord Welkomstboodschap van Baudouin Prot >>> Vragen Waarom is deze integratie goed voor de klanten en medewerkers? Worden alle aan Fortis Bank en BGL gerelateerde besluiten

Nadere informatie

Basic Fit: groei van value for money fitness

Basic Fit: groei van value for money fitness Basic Fit: groei van value for money fitness Investment case : Albert Jellema op 27-02-2017 Wat doet Basic Fit Basic-Fit is een keten met fitness centra in 5 landen. Het is de nummer 1 in Europa met 419

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 4

Persbericht Aantal pagina s: 4 Persbericht Aantal pagina s: 4 Brunel: sterke groei omzet en winst Kernpunten verslagjaar 2004 Omzet 313 miljoen; 27% groei EBIT 11,0 miljoen; toename van 8,1 miljoen Nettowinst 7,3 miljoen; toename van

Nadere informatie

Persbericht VASTNED SCHERPT STRATEGIE AAN: UITBREIDING IN PREMIUM CITIES. Doelstelling 65% high street shops bereikt

Persbericht VASTNED SCHERPT STRATEGIE AAN: UITBREIDING IN PREMIUM CITIES. Doelstelling 65% high street shops bereikt VASTNED SCHERPT STRATEGIE AAN: UITBREIDING IN PREMIUM CITIES Doelstelling 65% high shops bereikt Rotterdam, 14 januari 2014 Vastned, het beursgenoteerde Europese winkelvastgoedfonds met focus op venues

Nadere informatie

WERELDWIJDE COMMERCIËLE RESULTATEN 2014

WERELDWIJDE COMMERCIËLE RESULTATEN 2014 PERSBERICHT 19 januari 2015 WERELDWIJDE COMMERCIËLE RESULTATEN 2014 Wereldwijde verkoop van Renault stijgt opnieuw met 3,2% tot 2,7 miljoen voertuigen Terwijl de wereldwijde automarkt met 3,5% groeide,

Nadere informatie

WAAROM IS FRANKRIJK AANTREKKELIJK VOOR NEDERLANDSE INVESTEERDERS?

WAAROM IS FRANKRIJK AANTREKKELIJK VOOR NEDERLANDSE INVESTEERDERS? WAAROM IS FRANKRIJK AANTREKKELIJK VOOR NEDERLANDSE INVESTEERDERS? Driekwart van de buitenlandse besluitvormers vindt dat Frankrijk een aantrekkelijke bestemming is voor investeringen (74%, toename van

Nadere informatie

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei PERSBERICHT Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei Strategische keuze voor activiteiten gericht op behoud en opbouw van vermogen van klanten;

Nadere informatie

ZALANDO OP WEG NAAR EEN OMZET VAN 3 MILJARD EURO IN 2015

ZALANDO OP WEG NAAR EEN OMZET VAN 3 MILJARD EURO IN 2015 ZALANDO OP WEG NAAR EEN OMZET VAN 3 MILJARD EURO IN 2015 De omzet over het derde kwartaal is met 42,2 procent gestegen tot 713,1 miljoen euro De omzet over negen maanden is met 34,9 procent gestegen tot

Nadere informatie

Jaarbericht 1996 ABN AMRO Asset Management TOTAAL BEHEERD VERMOGEN TOEGENOMEN MET 39 PROCENT

Jaarbericht 1996 ABN AMRO Asset Management TOTAAL BEHEERD VERMOGEN TOEGENOMEN MET 39 PROCENT Amsterdam, 21 januari 1997 Jaarbericht 1996 ABN AMRO Asset Management TOTAAL BEHEERD VERMOGEN TOEGENOMEN MET 39 PROCENT Totaal vermogen beheerd door ABN AMRO Asset Management wereldwijd in 1996 gegroeid

Nadere informatie

Incofin cvso: investeren in microfinanciering

Incofin cvso: investeren in microfinanciering Incofin cvso: investeren in microfinanciering Presentatie Finance Avenue 2013 Loïc De Cannière CEO Incofin Investment Management 16 november 2013 Agenda Incofin Investment Management: wie zijn we en wat

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2008. Dient samen met de brochure van Lombard Een Gids voor Lombard s Dienstverlening aan de Vermogende Particulier te worden gelezen.

Jaaroverzicht 2008. Dient samen met de brochure van Lombard Een Gids voor Lombard s Dienstverlening aan de Vermogende Particulier te worden gelezen. Jaaroverzicht 2008 Dient samen met de brochure van Lombard Een Gids voor Lombard s Dienstverlening aan de Vermogende Particulier te worden gelezen. GROEI IN 10 JAAR vermogen OnDeR BeHeeR m 14000 13000

Nadere informatie

* totaal rendement, exclusief emissiekosten en voor belastingen

* totaal rendement, exclusief emissiekosten en voor belastingen Door de samenwerking met Direct Wonen kan Annexum particuliere beleggers de mogelijkheid bieden om in woningen te investeren. Middels uw deelname in Woningfonds Apeldoorn CV belegt u in drie woontorens

Nadere informatie

Specialisatie is onze kracht, en uw voordeel.

Specialisatie is onze kracht, en uw voordeel. Specialisatie is onze kracht, en uw voordeel. Wij zijn gespecialiseerd in advies en consulting aan middelgrote ondernemingen. Professioneel. Direct. Persoonlijk Het kleine onderscheid met grote banken

Nadere informatie

BEDRIJFSRESULTAAT BETER BED HOLDING IN LIJN MET VERWACHTINGEN

BEDRIJFSRESULTAAT BETER BED HOLDING IN LIJN MET VERWACHTINGEN PERSBERICHT Uden, 9 maart 2001 BEDRIJFSRESULTAAT BETER BED HOLDING IN LIJN MET VERWACHTINGEN Beter Bed Holding heeft over het jaar 2000 een bedrijfsresultaat geboekt van EUR 21,2 miljoen, ongeveer gelijk

Nadere informatie

NN First Class Balanced Return Fund

NN First Class Balanced Return Fund NN First Class Balanced Return Fund Alle Fonds onder de loep cijfers zijn per 31/03/015 Het NN First Class Balanced Return Fonds won in het eerste kwartaal 8,9% Zeer sterke performances van aandelen en

Nadere informatie