Instantie. Onderwerp. Datum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instantie. Onderwerp. Datum"

Transcriptie

1 Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Vennootschappen. Geschillenregeling. Wederzijds gevorderde uitsluiting waarvoor wederzijds gegronde redenen gelden, zodat de betwistingen beslecht worden op grond van de belangen van de vennootschap. Overdracht van de aandelen vooraleer uitspraak kan gedaan worden over de overnameprijs. Overdracht van de aandelen aan een vennoot die slecht over één aandeel beschikt zoals overeengekomen door de overnemende eisers. Datum 25 juni 2007 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten van intellectuele eigendom, die toebehoren aan bepaalde betrokkenen, en dat er u geen recht wordt verleend op die desbetreffende rechten. M&D Seminars wil u met dit document de nodige informatie verstrekken, zonder dat de in dit document vervatte informatie bedoeld kan worden als een advies. Bijgevolg geeft M&D Seminars geen garanties dat de informatie die dit document bevat, foutloos is, zodat u dit document en de inhoud ervan op eigen risico gebruikt. M&D Seminars, noch enige van haar directieleden, aandeelhouders of bedienden zijn aansprakelijk voor bijzondere, indirecte, bijkomstige, afgeleide of bestraffende schade, noch voor enig ander nadeel van welke aard ook betreffende het gebruik van dit document en van haar inhoud. M&D Seminars M&D CONSULT BVBA Eikelstraat DE PINTE Tel. 09/ Fax 09/ info@mdseminars.be -

2 HOF VAN BEROEP TE GENT 25 JUNI 2007 in de zaak van : KS, zaakvoerder van vennootschap, wonende te... appellant, hebbende als raadsman mr. Philippe De Vleeschauwer, advocaat met kantoor te 9840 De Pinte, Hemelrijkstraat 1, tegen 1. N.V. ABIP, met maatschappelijke zetel te 9667 Horebeke, Kromstraat 1a en met ondernemingsnummer , 2. IDC, bediende, wonende te... geïntimeerden, hebbende als raadsman mr. Jo Decraeye, advocaat met kantoor te 9700 Oudenaarde, Broodstraat 4b, 3. B.V.B.A. ABIP IMMO, met maatschappelijke zetel te 9620 Zottegem, Firmin Bogaertstraat 10 en met ondernemingsnummer , geïntimeerde, hebbende als raadsman mr. Johan De Koekelaere, advocaat met kantoor te 9660 Brakel, Ommegangstraat 15, velt het Hof volgend arrest : 1. Gegevens van de zaak in beroep: 1.1. KS stelde op 16 mei 2007 hoger beroep in tegen de beschikking van 11 mei 2007 van de Voorzitter van de rechtbank van koophandel te Oudenaarde. Abip nv en IDC stelden in conclusie neergelegd op 14 juni 2007 incidenteel hoger beroep in. Abip Immo bvba vordert de bevestiging van het vonnis.

3 Partijen werden gehoord in openbare terechtzitting van 18 juni Hun uitgebreide conclusies werden doorgenomen en de stukken werden ingezien. BVBA ABlP IMMO legde op 21 juni 2007 een verzoekschrift tot heropening der debatten neer dat ertoe strekt de bestuursfouten en tekortkomingen van KS nader te bewijzen. De blijvende betwistingen betreffen de wederzijdse eisen van KS enerzijds en Abip nv & IDC anderzijds tot de gedwongen overdracht van de aandelen, die respectievelijk Abip nv & IDC en KS in Abip Immo bvba hebben. Deze eisen gronden op de artikelen 334 en volgende van vennootschappenwet van 7 mei De eerste rechter verklaarde de eis van ABIP NV en IDC die strekte tot de uitsluiting van KS op volgende overwegingen gegrond; hij verklaarde hiermee meteen ook de eis van KS ongegrond: Het maatschappelijk kapitaal [van Abip Immo bvba] werd onderschreven en integraal volstort (...) en dit als volgt: - de heer KS: 9.900,00 EUR waarvoor 99 aandelen; - mevrouw IDC: 9.900,00 EUR waarvoor 99 aandelen; - de heer JS: 100,00 EUR waarvoor 1 aandeel; - NV ABIP: 100,00 EUR waarvoor 1 aandeel. NV ABIP Immo wordt in casu bestuurd door 2 zaakvoerders die college vormen. Na oprichting van de vennootschap werd overgegaan tot benoeming van volgende niet-statutaire zaakvoerders: - de heer KS - mevrouw IDC. Bij bijzondere algemene vergadering van werd het ontslag van mevrouw Isabel De C1ercq als zaakvoerder aanvaard. Als nieuwe niet-statutaire zaakvoerder werd de heer WDP aangesteld, gedelegeerd bestuurder van NV ABIP, aandeelhouder van 1 aandeel. Dit laatste gebeurde toen er zich reeds moeilijkheden tussen de vennoten KS en JS enerzijds en IDC en NV ABIP anderzijds voordeden. Deze onenigheden namen alsmaar toe en er worden wederzijds aan elkaar fouten verweten. Er is tussen partijen geen betwisting dat er duurzame, diepgaande en onherroepelijke onenigheid is tussen de aandeelhouders, waardoor elke samenwerking onmogelijk wordt en de normale werking van de vennootschap wordt lamgelegd waardoor het maatschappelijk doel niet (meer) kan worden gerealiseerd. Er bestaat duidelijk geen affectio societatis meer tussen enerzijds de aandeelhouders IDC en NV ABIP en anderzijds de aandeelhouder KS en JS daar er door beide partijen de uitsluiting van de andere partij wordt gevorderd. (...)

4 De rechtbank is van oordeel dat de fouten die partijen elkaar verwijten eerder kaderen in hun hoedanigheid van zaakvoerder en/of werknemer, dan in hun hoedanigheid van vennoot en dat anderzijds beide groepen de helft van de aandelen bezitten, zodat zij van oordeel is dat er dient nagegaan te worden welke "groep" de meeste garanties biedt voor het voortbestaan van de vennootschap. De verknochtheid tussen de NV ABlP en de BVBA ABlP IMMO is zowel historisch als voor de toekomst - gezien de nog lopende projecten - onmiskenbaar. Hieromtrent wordt verwezen naar de stukken 22a, 22b, 22c, 23a en 23 b van NV ABIP. Deze verknochtheid is van belang bij de beoordeling doch eveneens determinerend, zonder hierbij afbreuk te doen aan de oprechte bedoelingen in hoofde van de vennoten S. De uitsluiting van de vennoten DC & ABIP zou gelet op deze verknochtheid enkel aanleiding kunnen geven tot het verder bestaan van onenigheden, die het voortbestaan van de vennootschap kunnen bedreigen. De vordering van de oorspronkelijke eisers kan dan ook in de hierna bepaalde mate worden toegestaan.' Daarop veroordeelde hij KS om - na ontvangst van de betaling van een provisie van ,00 EUR door ABIP NV - zijn 99 aandelen in ABIP IMMO BVBA aan ABIP NV over te dragen onder de verbeurte van een dwangsom van 100,00 EUR per dag vertraging in de afgifte en per ontbrekend stuk, te rekenen vanaf de 5de dag na betekening van het vonnis en de integrale betaling van de provisie als de betaling van latere datum is dan de betekening'. Verder beval hij een deskundigenonderzoek om de waarde op datum van 02 april 2007 te bepalen van de 99 aandelen die KS in ABIP IMMO BVBA bezit aan de hand van diverse waarderingsmethodes die gronden op de intrinsieke waarde, de rendementswaarde en de cashflow; om advies te geven over de waarderingsmethode die het meest aangewezen voorkomt rekening houdend met de aard van de onderneming; om advies te verlenen of de waarde van de aandelen belangrijke fluctuaties heeft ondergaan in de periode vóór de inleidende dagvaarding, zijnde 02 april 2007, en of de waarde van de aandelen tussen de datum van 02 april 2007 en het opstellen van het verslag opmerkelijke veranderingen heeft ondergaan; om de eventuele oorzaak en omvang van deze waardeveranderingen te beschrijven'. En tenslotte beval hij ABIP NV om de expertisekosten vooraf te betalen ABIP NV heeft meteen - op 22 mei de som van EUR op de rekening van KS overgeschreven en de bevolen overdracht van de aandelen in het aandelenregister' van ABIP IMMO BVBA ingeschreven. De resterende betwistingen betreffen nog volgende 6 punten: KS blijft de uitsluiting van IDC & ABIP N V uit ABIP IMMO BVBA vorderen wegens volgende gegronde redenen, die hen eigen zijn en waaraan de eerste rechter zou voorbijgegaan zijn:

5 - Waar IDC op 29 december 2006 ontslag nam als zaakvoerster en sindsdien als bediende tewerkgesteld is, gedraagt zij zich helemaal niet als bediende, maar blijft zij eigen initiatieven nemen en uitsluitend met vermelding van haar eigen gsm-nummer publiciteit voor ABIP IMMO BVBA voeren; - IDC betrekt - zonder een huurprijs te betalen en tussen te komen in de kosten van de nutsvoorzieningen - het volledig vernieuwde appartement boven de kantoorruimte van ABIP IMMO BVBA; - IDC maakte herhaaldelijk ernstige en substantiële professionele fouten; - IDC beschikt als aandeelhoudster van -, en bediende in ABIP IMMO BVBA niet over het vereiste BIV erkenningnummer. - IDC houdt systematisch post achter en ontneemt hem ook dit communicatiekanaal; - ABIP NV nam ter kwader trouw een depot voor het Beneluxwoordmerk ABIP IMMO BVBA', waar ABIP IMMO BVBA en niet ABIP NV over deze handelsnaam beschikt; - De afgevaardigd bestuurder van ABIP NV, zij WDP, slaagt er niet in om ABIP IMMO BVBA naar behoren te besturen; - ABIP NV en IDC laten de boekhouding en het sociaal secretariaat verzorgen door WDP (zoon van WDP), die geen zaakvoerder of vennoot is en als externe boekhouder zonder erkenningnummer optreedt; - ABIP NV en IDC houden de boekhouding van ABIP IMMO BVBA, die onregelmatig wordt bijgehouden, achter; zij laten ook na hem in te lichten van lopende juridische procedures, namen de Toshiba-computer weg die zij ook opnieuw hebben geformatteerd, ontzeggen hem de toegang tot het kantoor en verzuimen om hem zijn bezoldigingen uit te betalen. KS voert verder nog diverse tekortkomingen aan van WDP, die zelf geen vennoot is, maar zoon van de afgevaardigd bestuurder van ABIP NV en beroept zich voor het Hof ook nog op tekortkomingen die ABIP NV en IDC na de hier bestreden beschikking gesteld hebben. Hij vordert dan ook de overdracht van de aandelen waarover ABIP NV en IDC in ABIP IMMO BVBA beschikken tegen de betaling van 175 EUR per aandeel (zij de betaling van 175 EUR aan ABIP NV en van EUR aan IDC) ABIP NV, IDC en ABIP IMMO BVBA blijven de uitsluiting van KS vorderen wegens diverse handelingen waarmee hij de continuïteit van ABIP IMMO BVBA in het gedrang zou gebracht hebben en waarmee hij haar manifest schade zou berokkend hebben, waaronder - het achterhouden van verkoop- en verhuurcontracten en van het syndicusdossier van de Residentie HH'; - het achterhouden en afwenden voor eigen gebruik van vennootschapsgeld;

6 - de eenzijdige afname van ,53 EUR van de exploitatierekening van ABIP IMMO BVBA en het zonder voorafgaand overleg aanzuiveren van de eigen rekening-courant; - het ontwikkelen van een concurrerende activiteit. Zij vorderen dan ook de gedwongen overdracht door KS van zijn aandelen in ABIP IMMO BVBA aan ABIP NV - of minstens aan IDC - tegen betaling van een provisie, die zij voor het Hof hebben herleid tot ,82 EUR. Waar zij al ondertussen vrijwillig zijn overgegaan tot de uitbetaling van de provisie van ,00 EUR die het bestreden vonnis weerhield, vorderen zij in conclusie neergelegd op 14 juni 2007 ook de terugbetaling van 6.428,18 EUR, vermeerderd met de intresten KS vordert in onderschikte orde - voor zover het Hof zijn eis die strekt tot de uitsluiting van ABIP NV en IDC niet zou weerhouden, maar de eis van ABIP NV en IDC die strekt tot de overdracht van zijn aandelen aan ABIP NV in overweging zou nemen - de afwijzing van deze eis als niet ontvankelijk. Deze eis zou bij toepassing van artikel 334 van de vennootschappenwet niet ontvankelijk zijn, aangezien ABIP NV alleen maar over één aandeel in ABIP IMMO BVBA beschikt. Artikel 334 van de vennootschappenwet van 7 mei 1999 bepaalt dat alleen de vennoot of de vennoten die gezamenlijk over 30% van de aandelen beschikken, de eis tot overdracht van de aandelen kunnen instellen KS stelt dat de eerste rechter overeenkomstig artikel 338 van de vennootschappenwet alleen een overdracht van de aandelen had kunnen bevelen tegen onmiddellijke betaling van de definitieve overnameprijs. Het vonnis zou onwettig zijn, waar het de overdracht heeft bevolen vooraleer de rechter zich kon uitspreken over de overnameprijs die de gerechtelijk deskundige zal adviseren en KS aldus tegen afgifte van de aandelen de prijs hiervoor niet ontvangt KS stelt, dat het vonnis ten onrechte de verbeurdverklaring van een dwangsom uitgesproken heeft voor het geval dat hij niet zou overgaan tot de overdracht van zijn aandelen aan ABIP NV. De eerste rechter zou hierbij voorbijgaan zijn aan artikel 338 van de vennootschappenwet, dat bepaalt dat het vonnis als titel geldt voor het vervullen van de formaliteiten verbonden aan de overdracht ABIP NV en IDC stellen dat de eerste rechter hen ten onrechte heeft veroordeeld tot het voorafbetalen van de gerechtelijk deskundige.

7 Zij vorderen dat KS tot het voorafbetalen zou veroordeeld worden. 2. Beoordeling Het Hof onderschrijft integraal het vonnis, op de verbeurdverklaring van een dwangsom en de voorafbetaling van de gerechtelijk deskundige na. Het verwijst partijen naar de overwegingen van het vonnis die het hierboven onder punt 1.2 weerhield. Aanvullend laat het Hof alleen nog volgende overwegingen gelden De eis die ABIP NV en IDC stellen in uitsluiting van KS, is ontvankelijk. - KS betwist niet dat IDC in het bezit is van meer dan 30% van de aandelen van ABIP IMMO BVBA. Zij kan dan ook overeenkomstig artikel 334 van de vennootschappenwet van 7 mei samen met ABIP NV die één aandeel in ABIP IMMO BVBA bezit - de eis tot uitsluiting van KS instellen. - De verdeling van de over te dragen aandelen die volgt op de uitsluiting, maakt niet langer de zaak uit van de uitgesloten vennoot. Na de uitsluiting heeft hij alleen nog belang bij de betaling van de aandelen, die hij moet overdragen. Hij heeft geen belang meer in de vennootschap zelf, waarvan hij op grond van gegronde redenen uitgesloten wordt. Hij is ook een derde wat de contractuele afspraak betreft, die de overige vennoten hebben gemaakt over de toewijzing van de aandelen die hij moet overdragen. Bij toepassing van artikel 1165 van het burgerlijk wetboek brengen overeenkomsten alleen gevolgen teweeg tussen de contracterende partijen; zij brenge n aan derden geen nadeel toe en strekken hun slechts tot voordeel in het geval voorzien bij artikel Artikel 338, lid 3 van de vennootschappenwet laat dan ook binnen deze context de overname toe, zoals de vennoten overeengekomen zijn De eerste rechter beval terecht de uitsluiting van KS. - Partijen blijven erbij dat een duurzame en onherroepelijke onenigheid tussen KS en ABIP NV & IDC de verdere samenwerking in ABIP IMMO BVBA onmogelijk maakt en de werking van deze vennootschap verlamt. - Het Hof stelt vast dat partijen wederzijds gegronde redenen tegenover elkaar kunnen inroepen.

8 Dit zeker geldt tegenover KS, die onaangekondigd zijn rekening-courant aanzuiverde en het loon dat hem nog zou verschuldigd zijn zonder verdere verrekeningen opnam. Verder wijzen de stukken 86 tot 88 die ABIP NV en IDC aan hun overtuigingsstukken hebben toegevoegd uit, dat KS een parallelle activiteit aan het ontwikkelen is. Met al deze daden geeft hij aan, dat hij geen vertrouwen meer stelde/stelt in de werking van de vennootschap en zijn medevennoten. - Van dan af beslechte de eerste rechter de wederzijdse aanspraken op de uitsluiting terecht op grond van het onderzoek naar de aandeelhouder die de meeste garanties bood voor het voortbestaan van de vennootschap'. - Dit onderzoek leidt eenduidig naar ABIP NV en IDC, zoals aangegeven door de stukken 22a tot 23b in de bundel van ABIP NV, de toelichtingen op pagina's 4 en 5 van de conclusie die ABIP IMMO BVBA op 18 juni 2007 neerlegde en de stukken bijlage 1 en bijlage 4 in de bundel van ABIP IMMO BVBA. - Deze overwegingen houden in dat niet nader op het verzoek tot heropening der debatten dient te worden ingegaan Het vonnis is niet onwettig, waar het KS tot de overdracht van zijn aandelen aan ABIP NV veroordeelt tegen onmiddellijke betaling van een provisie op de waarde van de aandelen. - De geschillenregeling weerhouden in Boek VI, titel VI van de vennootschappenwet van 7 mei 1999 en waarvoor artikel 335 voorziet in een behandeling van de betwisting zoals in kortgeding door de Voorzitter, strekt ertoe om binnen korte termijn een beslissing te nemen over de uitsluiting van een vennoot en over de eventuele overdracht van zijn aandelen aan één of meerdere andere vennoten. Hiermee wilde de wetgever voorkomen dat de vennootschap in haar werking blijvend verlamd werd door de gegronde redenen, die de uitsluiting kunnen wettigen. - Het onmiddellijk bevel tot de overdracht van de aandelen - wat volgt uit de uitsluiting - draagt dan ook bij tot het doel, dat de wetgever nastreefde. De overige vennoten kunnen vanaf de overdracht - niet langer gehinderd door de gegronde redenen - het bestuur van de vennootschap volledig overnemen. Hierbij sluit aan, dat de overdragende vennoot vanaf de overdracht van zijn aandelen evenmin nog instaat voor het verder wel en wee' van de vennootschap, wat impliceert dat zijn aandelen in beginsel moeten gewaardeerd worden op de dag van de overdracht. - Artikel 338 van de vennootschappenwet vereist dan ook geenszins een overdracht tegen contante betaling van de waarde van de aandelen. Het laat de rechter integendeel toe, om zowel binnen een door hem gestelde termijn te rekenen van de betekening van het vonnis enerzijds de overdracht van de aandelen te bevelen, als om eisers binnen een door hem gestelde termijn te rekenen van de betekening van het vonnis te veroordelen tot de betaling van de prijs, die hij vaststelt. Het bevel tot uitsluiting en onmiddellijke overdracht van de aandelen dat zoals in kort geding moet beslecht worden, vereist geen definitieve uitspraak over de prijs van de aandelen. Dit laatste kan hier nog meerdere maanden uitblijven, nu alle partijen het eens zijn dat zich vooraf nog een deskundigenonderzoek naar de waarde van de aandelen opdringt. De vaststelling volstaat, dat de aandeelhouder die zijn aandelen moet overdragen, gevrijwaard is voor een uiteindelijke betaling van zijn overgedragen aandelen door de vennoten, die de overname vorderden.

9 - De partijen hebben wederzijds de overdracht van de aandelen gevorderd voor de prijs van 175 EUR per aandeel. De veroordeling tot de provisionele betaling van de over te dragen aandelen aan de wederzijds voorgestane waarde, waarborgt KS dan ook voldoende voor de betaling, die ABIP NV en IDC nog verschuldigd zouden kunnen worden na de definitieve begroting van de aandelenwaarde ABIP NV is vrijwillig overgegaan tot de uitbetaling van de provisie van ,00 EUR die het bestreden vonnis weerhield. Zij bewijst op vandaag niet, dat zij met deze vrijwillige betaling een onverschuldigde betaling heeft verricht. Haar eis die strekt tot de terugbetaling van 6.428,18 EUR, vermeerderd met de intresten, komt voorlopig dan ook niet bewezen voor. Het deskundigenonderzoek dat de eerste rechter terecht heeft bevolen, kan haar eis wel nader bewijzen Het Hof veroordeelt de meest gerede partij, die van de gerechtelijk deskundige de uitvoering van het deskundigenonderzoek vordert, tot de voorafbetaling van de kosten van de gerechtelijk deskundige. Bij toepassing van artikel 1068 van het gerechtelijk wetboek verzendt het de zaak ook terug naar de eerste rechter voor een (eventuele) verdere afhandeling van de betwistingen Waar het vonnis als titel geldt voor het vervullen van de formaliteiten verbonden aan de overdracht, moet de naleving van het vonnis niet vervolgd worden onder een verbeurdverklaring van een dwangsom. BESLUITEN Het Hof verklaart - op tegenspraak en gelet op artikel 24 van de wet van 15 juni 1935 op het taalgebruik in gerechtszaken - de hogere beroepen ontvankelijk, maar in grote mate ongegrond. Het bevestigt het bestreden vonnis, op de verbeurdverklaring van een dwangsom en de voorafbetaling van de gerechtelijk deskundige na. Zegt voor recht dat de meest gerede partij de onkosten- en erelonen van de gerechtelijk deskundige moet voorafbetalen. Het slaat de gedingkosten van het hoger beroep tussen partijen om en verwijst elke partij in de eigen gedingkosten van het hoger beroep. Het verzendt de zaak voor haar verdere afhandeling terug naar de eerste rechter.

10 Aldus gewezen en uitgesproken in openbare terechtzitting van het Hof van beroep te Gent, zevende kamer, recht doende in burgerlijke zaken op vijfentwintig juni tweeduizend en zeven. Aanwezig : H. Debucquoy, kamervoorzitter, G. Vanderstichele, raadsheer, G. De la Ruelle, raadsheer, A. Ferdinande, griffier.

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Bij de waardebepaling van aandelen bij gedwongen overname kan de rechter rekening houden met de winstverwachtingen die de aandeelhouders zich stellen Datum 5

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Vennootschappen. Vereffening. Sluiting van de vereffening. Gevolgen. Procedures aanhangig vóór de sluiting van de vereffening Datum 5 oktober 2009 Copyright and

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Faillissement. Schuldvergelijking na faillissement tussen rekening-courant. Vordering van de vennoot met volstortingsverplichting voor het nog niet volstorte

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Overdracht van niet volstorte aandelen van een B.V.B.A. Is de vennootschap aan derden vanaf de inschrijving in het aandelenregister tegenstelbaar? (art.250 Vennootschapswet)

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank Brugge Onderwerp Handvest van de sociaal verzekerde. Beroepsziekten Datum 01 februari 2005 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Brussel Onderwerp Dagvaarding van een tijdelijke vereniging/vennootschap. Ontbreken van rechtspersoonlijkheid Datum 26 oktober 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Faillissement. Bevrijding kosteloze zekerheidsteller. Geen economisch belang. Verbintenis in verhouding tot inkomsten en vermogen Datum 17 november 2008 Copyright

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Feitelijke scheiding. Vermoeden van toerekenbaarheid. Omkering Datum 22 december 2008 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Gent Onderwerp Echtscheiding. Kortgeding. Verblijfregeling kinderen. Temporele bevoegdheid Datum 10 maart 2010 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Ontslag. Afstand concurrentiebeding door werkgever. Vormvoorwaarden Datum 11 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Facturen en hun aanvaarding. Stilzwijgen en omkeerbaar vermoeden Datum 4 december 2006 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Rechtbank van Eerste Aanleg Mechelen Onderwerp Vertegenwoordiging door voorlopig bewindvoerder in een echtscheidingsprocedure Datum 19 september 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van dit

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Antwerpen Onderwerp Gerechtelijk recht. Gerechtskosten. RPV. Curator met bijstand van advocaat zelfde advocatenassociatie Datum 27 februari 2012 Copyright and disclaimer De inhoud

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Gent Onderwerp Faillissement. Beroep. Termijn na betekening. Geldige betekening Datum 15 november 2010 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Gerechtelijke vereffening-verdeling. Artikel 1207 e.v. Ger. W. Deelakkoorden: geldigheid en bindende kracht. Artikel 1447 BW betreffende de overname van de gezinswoning

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Bewijs. Strafzaken. Bewijsvoering. Onrechtmatig verkregen bewijs. Toelaatbaarheid. Beoordeling door de rechter Datum 23 maart 2004 Copyright and disclaimer Gelieve

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Fiscaal recht. Tijdelijke handelsvennootschap. Geen rechtspersoonlijkheid. Geen vestiging van gemeentebelasting Datum 14 februari 2008 Copyright and disclaimer Gelieve

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Overeenkomst - Bestanddelen - Toestemming - Gebrek - Geweld - Morele dwang - Gebrekkige wil - Voorwaarde - Artt. 1109 en 1112, BW Datum 23 maart 1998 Copyright and

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Bedrijfsvoorheffing. Niet-doorstorting. Aansprakelijke bestuurders of zaakvoerders. Onrechtmatige daad. Datum 5 september 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Bewijs van eigendomsrecht op basis van dertigjarige verjaring wegens dertig jaar deugdelijk bezit. Bewijslast (artikel 1315 BW en artikel 870 Ger. W.). Dubbelzinnig

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Vennootschappen.Volstorting maatschappelijk kapitaal BVBA. Faillissement. Vordering curator. Overdracht aandelen. Fout. Aansprakelijkheid Datum 23 februari 2009

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Ouderlijk gezag. Ouderlijk genotsrecht Datum 22 februari 2007 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Gent Onderwerp Art. 289 W. Venn. Actio mandati Datum 31 januari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten van intellectuele eigendom

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Gent Onderwerp Faillissement. VOF. Derdenverzet van de vennoot die niet meer on staat van faillissement is verklaard Ontvankelijkheid (art. 1125 Ger.W.) Datum 10 mei 2010 Copyright

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Lijfrente Kanscontract Datum 6 september 2002 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Antwerpen Onderwerp Arbeidsreglementering. Havenarbeid. Principe. Havenarbeid door erkende havenarbeiders. Vordering tot nietigverklaring van de intrekking van de vergunning van

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Jaarlijkse vakantie - Vakantiegeld - Bedienden - Veranderlijk loon - Enkel en dubbel vakantiegeld - Berekening - Art. 39, K.B. 30 maart 1967 Datum 15 januari 1996 Copyright

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Veroordeling tot betaling van een uitkering tot onderhoud. Voorwaarde. Voorafgaande ingebrekestelling van de schuldenaar Datum 3 november 2009 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Verlies maatschappelijk kapitaal N.V. Opdrachten openbaar ministerie Datum 17 oktober 2014 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Faillissement. Kosteloze borgstelling voor de schulden van een gefailleerde rechtspersoon. Afsluiting van de faling vóór de inwerkingtreding Wet 20.07.2005 die

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp I. Artikelen 792 en 1448 BW. Heling: toepassingsvoorwaarden. II. Artikelen 1446 en 1447 BW. Toewijzing bij voorrang. Moet het huisraad overgenomen worden met

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling My Lawyer Info Monard D Hulst www.monard-dhulst.be Onderwerp De vereffening van vennootschappen vereenvoudigd Datum 7 juni 2012 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Voorlopige maatregelen tijdens de echtscheiding. Afhalen gelden gemeenschappelijke bankrekening. Geen stricte verantwoording verplicht Datum 26 november

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Raad van de Europese Unie Onderwerp Verordening (EG) nr. 4/2009 betreffende de bevoegdheid, het toepasselijke recht, de erkenning en de tenuitvoerlegging van beslissingen, en de samenwerking

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Faillissement. Curator. Vorderingsrecht. Vennootschap onder firma. Uittredende vennoten. Gedifferentieerde gehoudenheid Datum 7 november 2013 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Faillissement. Bevoegdheid curator ad hoc ter zake van na de sluiting van het faillissement opgedoken activa. Geen rol voor de vereffenaars van de vennootschap. Onjuiste

Nadere informatie

2009/AR/1627- In de zaak van:

2009/AR/1627- In de zaak van: 2009/AR/1627- -Folio ~ Hof van beroep te Gent 7de Kamer Terechtzitting van 23 mei 2011 2009/AR/1627- In de zaak van: CHECK-IT.EU C.V.B.A., met maatschappelijke zetel te 9040 SINT-AMANDSBERG, August van

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Scheepvaart. Averijregeling. Aard. Hypothecaire schuldeiser. Rechten Datum 29 september 2006 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Huwelijkscontract. Terugname onroerend goed. Zaak terug naar boedelnotaris Datum 9 november 2006 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Faillissement. Faillissementsakkoord en gerechtelijk akkoord. Rechtspleging. Derdenverzet van zaakvoerders en vennoten. Datum 9 februari 2007 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp BVBA. Oprichtersaansprakelijkheid. Financieel plan. Onderkapitalisatie Datum 9 november 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud

Nadere informatie

hebbende als raadsman Mr. J. VdE, advocaat te 1050 Brussel,

hebbende als raadsman Mr. J. VdE, advocaat te 1050 Brussel, AFSCHRIFT MINUTEN BERUSTENDE TER GRIFFIE VAN DE RECHT BANK VAN KOOPHANDEL TE LEUVEN RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE LEUVEN ZITTING VAN DINSDAG 22 MEI 2007 A.R. nr. 07. 39 VONNIS In de zaak van: De NV NH, met

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Misdrijf. Toerekenbaarheid. Rechtspersonen. Strafrechtelijke verantwoordelijkheid Datum 20 december 2005 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Duur. Bijzondere verjaringstermijnen. Vijfjarige verjaring. Geregeld betaalbare schulden. Verstrekken van mobiele telefonie Datum 25 januari 2010 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Faillissement, Faillissementsakkoord en gerechtelijk akkoord - Gevolgen (personen, goederen, verbintenissen) - Verbintenissen - Schuldvordering - Aangifte Gevolg -

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Bewijskracht onderhandse akte. Conventionele borgtocht. Vertegenwoordiging vennootschap. Bevoegdheden en vertegenwoordiging Datum 29 september 2014 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van cassatie Onderwerp Huwelijksvermogensrecht. Wettelijk stelsel. Ontbinding. Vereffening. Vergoeding door het gemeenschappelijk vermogen Datum 21 januari 2011 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ],

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ], Text of the decision Hof van beroep te Gent 12 de BIS Kamer Terechtzitting van 28-06-2006 Nr. 2003/A.R./168 in de zaak van: VOF VERBURG CHAMPIGNONS, vennootschap naar Nederlands recht met maatschappelijke

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Bewijs van verbintenissen. Gegrond op de bedoeling van de partijen Datum 22 april 2010 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan

Nadere informatie

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Anatocisme. Copyright and disclaimer

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Anatocisme. Copyright and disclaimer Auteur Elfri De Neve www.elfri.be Onderwerp Anatocisme Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten van intellectuele eigendom,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Echtscheiding. Hulpplicht tussen echtgenoten. Voorlopige maatrgeleen t.o.v. de echtgenoten m.b.t. het levensonderhoud Datum 5 juni 2014 Copyright and disclaimer De

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen Onderwerp Schatting van aandelen. Controleschatting. Vonnis. Exceptie van gewijsde Datum 27 juni 2007 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van cassatie Onderwerp Valsheid in geschriften. Conclusie neergelegd in een procedure tot echtscheiding. Conclusie houdende een vordering tot onderhoudsgeld op grond van valse beweringen.

Nadere informatie

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding in volledig akkoord. Copyright and disclaimer

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding in volledig akkoord. Copyright and disclaimer Auteur Elfri De Neve www.elfri.be Onderwerp Echtscheiding in volledig akkoord Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten van intellectuele

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Wegens een zelfde misdrijf veroordeelde personen. Hoofdelijke gehoudenheid tot teruggave en schadevergoeding. Ontslag van rechtsvervolging wegens verjaring Datum 27

Nadere informatie

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest Nr.: 6tt161 A.R. Nr.: 2012/ AR/ 1017 Rep. m.: 2012/ 4fi Afschrift in uitvoering van het Gerechtelijk Wet.boek Vrij van recht art. 280-2 WJUlG. HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL l'r kamer, zetelend in burgerlijke

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Dreigen met een klacht bij een sociale zekerheidsinstelling. Al of niet geweld Datum 18 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Schending persoonlijkheidsrecht. Fotomodel heeft akkoord tot gebruik foto in "een" vakantiegids. De foto wordt gebruikt om reclame te maken voor de vakantiegids

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. De sociale verzekering voor zelfstandigen, in geval van faillissement. Copyright and disclaimer

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. De sociale verzekering voor zelfstandigen, in geval van faillissement. Copyright and disclaimer Auteur Elfri De Neve www.elfri.be Onderwerp De sociale verzekering voor zelfstandigen, in geval van faillissement Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Handelsvennootschappen. Marktmanipulatie. Bevoorrechte informatie. Koersbeïnvloeding. Criterium van redelijk handelende belegger. Toepassing Datum 16 mei 2006 Copyright

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Arbeidsovereenkomst Aard van de wet. Toepassingssfeer - Dringende reden. - Termijnen. - Dwingende wet. - Art. 35, derde en vierde lid, Arbeidsovereenkomstenwet Datum

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp

Instelling. Onderwerp Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Schuldvergelijking. Mogelijkheid Datum 15 mei 2014 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten van intellectuele eigendom

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomst. Algemene regelingen. Bewijs bestaan arbeidsovereenkomst Datum 24 oktober 2008 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Bewijs van een feit. Betwisting. Opdracht van de rechter Datum 11 september 2008 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten

Nadere informatie

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding in gemeen akkoord. Copyright and disclaimer

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding in gemeen akkoord. Copyright and disclaimer Auteur Elfri De Neve www.elfri.be Onderwerp Echtscheiding in gemeen akkoord Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten van intellectuele

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Vennootschap. Tekort. Zaakvoerders en andere personen die door een kennelijk grove fout hebben bijgedragen tot het faillissement. Tekort als schade wegens misdrijf.

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Gelijktijdige strafbaarstelling van rechtspersoon en natuurlijke persoon. Voorwaarde. Vaststelling van fout Datum 23 september 2008 Copyright and disclaimer De inhoud

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 SEPTEMBER 2010 S.09.0039.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0039.N D.A., eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Koophandel. Handelsagentuur. Concurrentiebeding. Aard. Verbintenis. Vordering. Verjaring. Termijn. Aanvang Datum 18 mei 2006 Copyright and disclaimer Gelieve er nota

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Huur van diensten. Aannemingsovereenkomst. Aansprakelijkheid. Verborgen gebrek. Vordering Datum 2 februari 2006 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Duur. Burenhinder. Herstel. Rechtsvordering. Algemene verjaringstermijnen. Termijn buitencontractuele aansprakelijkheid Datum 20 januari 2011 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Huur. Bestemming tot handelsactiviteit. Plaatsing lichtreclame Datum 8 november 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Successierechten Dwaling in de aangifte Datum 13 september 2002 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan

Nadere informatie

In zake: 2010/AR/3198

In zake: 2010/AR/3198 Nummer: Rep. nr.: 2011/ Zitting van: 8 maart 2011 Tussenarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: In zake:

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

526C. Vrijetetring van e;q3faitierea.1 an, 280, 2' Wetboek reoistratierechten, B.V. 8914/2006 INZAKE: Mevrouw H. A, wonende te 9070 Destelbergen,

526C. Vrijetetring van e;q3faitierea.1 an, 280, 2' Wetboek reoistratierechten, B.V. 8914/2006 INZAKE: Mevrouw H. A, wonende te 9070 Destelbergen, 526C MCM MET avnefitekeno ArseRRirr - Art. 792 G.W. Vrijetetring van e;q3faitierea.1 an, 280, 2' Wetboek reoistratierechten, B.V. 8914/2006 INZAKE: Mevrouw H. A, wonende te 9070 Destelbergen, Eiseres,

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Arbeidsrechtbank te Tongeren Onderwerp Collectieve arbeidsverhoudingen. Collectieve arbeidsovereenkomsten.hiërarchie van de verbindingsbronnen - eindejaarspremie - geen CAO ondernemingsgebruik

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Gent Onderwerp Kosten gemaakt voor het behoud van de zaak. Bevoorrecht karakter. Onroerendmaking door bestemming Datum 12 december 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

P...V..., werkloos, zonder officiële woonplaats, doch woonst kiezende te...

P...V..., werkloos, zonder officiële woonplaats, doch woonst kiezende te... Hof van beroep te Gent 1e Kamer Terechtzitting van 24-06 2010 Nr. 2010/RK/68 --------------------- appellant toegelaten tot de gunst van de rechtsbijstand dd. 22.02.2010 (2010/PD/50) voor de helft van

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Bescherming handelsnaam. Geen gedoogzaamheid in concreto. Gedeponeerd beeldmerk verhindert vordering wegens verwarringstichtende handelsnaam (W.H.P.C.) niet Datum

Nadere informatie

Prijsbepaling van effecten bij de geschillenregeling in het vennootschapsrecht - De prijs van de vrijheid

Prijsbepaling van effecten bij de geschillenregeling in het vennootschapsrecht - De prijs van de vrijheid Prijsbepaling van effecten bij de geschillenregeling in het vennootschapsrecht - De prijs van de vrijheid FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E info@forumadvocaten.be

Nadere informatie

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr Arr. Nr. K/1668/12 Rep. Nr. 2012/2991 ARREST VAN HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN KAMER VAN INBESCHULDIGINGSTELLING INZAKE VAN 2008/BB/908-2011/BV/125 KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 DECEMBER 2006 F.05.0019.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.05.0019.N 1. S.W., en zijn echtgenote, 2. O.W., eisers, vertegenwoordigd door mr. Pierre van Ommeslaghe, advocaat bij het Hof van

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Gent Onderwerp Faillissement. Beherende vennoot GCV Datum 14 maart 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten van intellectuele

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Gent Onderwerp Voorschot op aankoopprijs. Kwaliteitsrekening. Ontbinding koop. Geen schuld in boedel van het faillissement Datum 4 januari 2010 Copyright and disclaimer De

Nadere informatie

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding voor gepensioneerden. Copyright and disclaimer

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding voor gepensioneerden. Copyright and disclaimer Auteur Elfri De Neve www.elfri.be Onderwerp Echtscheiding voor gepensioneerden. Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten van

Nadere informatie

Instelling. Hof van Cassatie. Onderwerp. Valsheid in geschrifte - Wegverkeer, algemeen. Datum. 17 juni 2014

Instelling. Hof van Cassatie. Onderwerp. Valsheid in geschrifte - Wegverkeer, algemeen. Datum. 17 juni 2014 Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Valsheid in geschrifte - Wegverkeer, algemeen Datum 17 juni 2014 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten van intellectuele

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Gent Onderwerp Art. 333 W. Venn. Belang Datum 28 juni 2010 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten van intellectuele eigendom van

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Benelux Merkenwet. Benelux-Verdrag intellectuele eigendom. Verval. Teken. Gebruik. Bescherming. Mogelijkheid Datum 15 september 2011 Copyright and disclaimer De inhoud

Nadere informatie

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van:

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van: Nummer: Rep. nr.: 2009/ Zitting van: 18 maart 2009 Eindarrest 2008/PR/10 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen:

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Handelshuur. Huur kleinhandel binnen een grootwarenhuis. Toepassing handelshuurwetgeving Datum 20 maart 2014 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan

Nadere informatie